Stöd

Hej,
Vi vill bara tacka för allt stöd vi fått av er under de senaste dagarna.
Det värmer mycket mer än ni kan tro.

Ante & Johanna

Inför Boda-Johansfors

Ville bara göra er uppmärksamma på att både undertecknad och Markku Ahonen har blivit intervjuade angående fredagens bruksderby i Boda av Nicke Grozdanovski i hans blogg "Socialist och Bajare". Det bör läsas!

Jag kommer själv att lägga ut lite funderingar inför matchen under veckan. Dock hinner jag inte nu men under tiden rekomenderar jag som sagt Nickes ypperliga intervjuer!
/~~/

Det här är inte rumba

Jag kikade lite på Sveriges vinstmatch igår mot Slovenien och var rörande överens med mig själv om att ska Sverige ta sig vidare från gruppspelet i EM så krävs det nog en betydligt bättre prestation än den i går. Sverige var egentligen bara bra i en kvart under hela matchen, fem minuter innan paus och tio direkt efter vilan då Henke Larsson gjorde comeback (har ni hört det förut?). Larsson visade att han trots allt är en man för EM-truppen även om han egentligen bara var bra i 10-15 minuter igår. Hur kan man då vara en man för EM-truppen undrar ni? Jo för under dom 10-15 minuterna han var bra var han bättre än någon annan svensk var på hela matchen.

Jag undrar jag om Linderoth verkligen håller i ett EM. Jag är tveksam...men jag hoppas att jag har fel.

Zlatan verkar ialla fall var på väg tillbaka även om det hävdas från olika medicinska håll att han inte kommer kunna spela 90 minuter i varje match utan att få ont.
Det ska väl inte någon på den nivån kunna om ni frågar mig. Det man inte ens i division sex faktiskt.

Vi har lite halvtaskigt att göra på jobbet så jag har faktiskt varit ledig i eftermiddag vilket har varit skönt. Jag har lagat middag till Jojje och har efter tagit det lungt.

Jag har lovat Lasse Frisk att dyka upp på kvällens match i Vissefjärda när hans Vissefjärda-damer möter Bodabruks B-diton. Eftersom jag liksom övriga medlemmar av VikingLine är uttalade supportrar av Vissefjärdas damlag så hoppas jag på vinst i kväll. Jag hoppas också att knotten är vänliga mot min inte allt för atletiska lekamen.

I morgon bär det av till Kalmar för att kolla till det lilla livet inne i Jojjes mage. Vi har redan varit på ultraljud en gång innan men då var fostret lite för litet för att man skulle kunna se så bra så vi fick om vi så behagade komma tillbaks en extra gång vilket vi med glädje accepterade eftersom vi båda tyckte att det var fantastiskt att se den där lille sprattla där inne och vill således gärna se den igen.

Red Wings vann även nattens andra final-match i Stanley Cup. 3-0 mot Penguins och har nu finalen i ett järngrepp. Pittsburgh har alltså inte lyckats göra mål ännu idenna finalserie vilket måste kännas för jävligt om man heter Sidney Crosby eller Evgeni Malkin.
Nä vänta en vecka så ska ni få se när Kung Lidström höjer bucklan.

Har ni sett när Robert Gustavsson imiterar Tony Irving i "Parlamentet"?
-Men...det här är inte rumba...
Jag gillar det i alla fall...

/~~/


Vodkabrist

Räkna med att det är fest i Moskva nu, först efter att ryssarna vunnit VM-guld i hockey förra veckan, sedan stod staden värd för världens största klubblagsmatch: Champions League-finalen och som om inte detta vore nog så vann dom igår dessutom Eurovision Song Contest. Det är bara att lyfta på hatten för det i annars på både musikaliska och idrottsliga framgångar, svältfödda ryska folket.

Jag börja se mönstret i det hela och jag ger mig fan på att Ryssland tar hem fotbolls-EM också. Om det skulle stämma förutsätts det ju att man tar sig vidare från gruppen vilket i sin tur gör att det blir ännu svårare för Sverige att klara sig förbi det inledande gruppspelet.

Rysslands låt var nog bäst även om jag inte förstod varför dom hade en konståkare,Evgeni Plusjenko, som rekvisita. Och ännu mindre förstod jag hur fan han kunde åka skridskor på golvet så bra som han gjorde.

Annars gillade jag Ukrainas bidrag, låten minns jag dock inte mycket av.

Charlotte Perrelli hamnade på 18:e plats och var aldrig nära någon tätstrid. Jag tyckte dessutom hon sjöng falskt. Kommentatorerna  var djupt besvikna på våra grannländer som inte sympatiröstade på oss i samma utsträckning som tidigare men tyckte det var förskräckligt när forna Sovjetstater röstade på Ryssland eller när de forna jugoslaviska delrepublikerna röstade på sina forna landsmäm eller grannländer. Tydligare dubbelmoral har nog aldrig skådats.

Jag misstänker att det snart råder vodkabrist i det väldiga landet i öst efter den senaste tidens firande...

Vi körde en lottöppnig i går kväll vilket tyvärr inte genererade i några större penga summor utan vi fick nöja oss med 150 kronor i vinst. Vinst är det ju egentligen inte eftersom vi lägger 400 kronor på lotter vid varje till fälle så mer korrekt är väl att säga att vi gick 250 kronor back.
Vi hade i alla fall mycket trevligt och kvällen var inte slut förrän långt in på småtimmarna vilket börjar kännas nu. Har legat och slumrat lite i soffan till en Beck-film men jag har svårt att sova någon längre tid där. Börjar dessutom bli hungrig nu...

Har idag också varit och hälsat på diverse mödrar dagen till ära, först fikade vi hossvärmor och sedan tog vi även en liten runda till Lindås för att besöka min mor på Mors Dag. Nästa år kommer kanske den dagen att firas lite annorlunda...

Stanley Cup-finalens första av maximalt sju matcher spelades i natt och Detroit gjorde processen kort med pingvinerna från stålstaden Pittsburgh. 4-0 vann man med efter två pytsar av Mikael Samuelsson,ett av Henrik Zetterberg och faktiskt ett som inte gjordes av en svensk, Daniel Cleary.
Det kändes innan som om denna serien var en ganska öppen historia men jag undrar jag om inte Red Wings är ett nummer förstora för Pittsburgh Penguins som i och för sig har det bästa laget man har haft sedan Mario Lemieux´s glansdagar i början av 90-talet, men jag tror som sagt inte att dom räcker till här.
Jävligt tråkigt att mitt Canal+ börjat krångla igen så jag fick inte se någon hockey. Det kanske var tur ändå för jag misstänker att den tröttheten jag besitter i dag hade nog varit mångdubblad om jag suttit uppe till fem i morgon bitti.

Det blir till att tända grillen strax. Slänga på en flintastek och fira att det är måndag i morgon igen. Det känns fantastiskt.
I veckan som kommer så ligger den stora höjdpunkten på onsdag då vi ska på ultraljud en gång till, fostret var lite för litet första gången vi var där så vi fick komma på ett återbesök och det är lagt till på onsdag kväll.

När vi ändå är i Kalmar har vi planerat att införskaffa oss en videokamera och inom detta område, som så många andra, är jag helt nollställd. Så är det någon av er som kan rekomendera en bra videokamera i klassen 4000-5000kr så tages tips gärna emot!

En annan höjdpunkt är derbyt mot Boda i Boda på fredag kväll. Boda lyckades tyvärr inte följa upp sin skalp mot Örsjö med ytterligare en vinst mot Åseda vilket hade glatt oss väldeliga om så varit fallet, så dom kommer antagligen vara väldigt sugna på att slå oss i stället och av tradition brukar det tydligen bli ganska jämna matcher lagen emellan. Vi får se vad som händer på fredag.

/~~/


Johansfors-Skruvs IF

Igår var det dags för säsongens första hemmaderby på IP när de icke så långväga gästerna Skruv kom på besök. Egentligen anser jag nog att nästan samtliga matcher i serien mer eller mindre är derbyn då avstånden mellan byarna inte helt ofta överstiger tre mil.
Det hela började med att vi hade nästan identiskt klädsel, domaren konfererade en stund med oss och trots att Skruv erbjöd sig att istället använda sig av sitt medhavda gula reservställ så tog domaren det mycket mycket märkliga beslutet att Skruv kunde spela i blått och vitt med motiveringen att "han skulle se skillnaden eftersom ryggtavlorna på tröjorna var olika"
Han kanske, men vi spelare då? Tanken med spelet är väl för fan inte att vi ska springa och titta på varandras ryggar, då har ju något gått monumentalt fel. Nu blev det i alla fall så som rättsskiparen bestämde och matchen blåstes i gång.
Vi startade ,efter att Kent Fransson knådat vader och lår som aldrid förr,som följer:

MV: Axel Karlsson
YB: Henrik Nordström,  Oscar Ahlström
MB: Dennis Randewall, Robin Franksson
YM: Peter Andersson (C), Andreas Klevtun
IM: Andreas Johansson, Hampus Eriksson
ANF: Adam Wellrup, Stefan Persson
AVB: Magnus Lundegårdh, Niklas Johansson

Matchen började precis likadant som de tidigare fyra har gjort denna säsongen. Lojt och slappt. Ingen intensitet och framför allt inget tempo i någonting. Dödstyst på planen och idel förlorade närkamper, närkampsspelet var så dåligt i första halvlek från båda lagen att trots att vi förlorade närkamperna så vann Skruv dom inte.
Vid ett fåtal tillfällen så rullar vi boll så som vi sagt att vi ska göra och varje gång vi gör det så är vi snäppet bättre än våra motståndare och vi kan komma till farilga avslut.
Det farligaste avslutet hade dock Skruv som dammade ett inlägg i Axels ribba (den i målet alltså) men utöver det tycker jag inte att något av lagen skapade så värst mycket. Förutom möjligen Adam som gång på annan får belöning för sitt enorma slit på topp i form av bortslagna passningar från en tröttkörd motståndarbacklinje så är det inte många i vårt lag som kommer upp i normal standard under inledningsakten.

Halvtidspaus så, uppenbarligen det bästa vi i JIF vet eftersom alla vet precis vad som är fel och alla vet vad som ska göras och tro det eller ej, alla går ut och gör det på plan i andra. För femte matchen i rad har vi gjort en medioker insats i första och för femte matchen (kanske inte matchen mot Åseda förresten) går vi ut och dominerar matchen efter paus.

Andra halvlek hinner knappt börja innan vi har satt standarden på spelet. Vi vinner numiera närkamperna och andrabollar vilket gör att vi får bollen betydligt mycket mer och det vet alla som håller på med fotboll hur oerhört mycket mindre kraft det går att spela i det bollförande laget än att spela i det jagande.
Vi får utdelning nästan direkt när Pettan sliter sig loss från sin kant och rundar en utrusande målvakt, spelar in bollen mot det tomma målet och vem kommer där om inte Adam "bulldozern" Wellrup som skickar in både boll och en betydande del av Skruvs startelva i kassen och vi har ledningen.
Efter detta så går det inte så länge innan det ringer igen och detta mål har stora likheter med det första tycker jag. Kapten Andersson får en fin boll ut på sin kant och även denna gång rusar deras målis ut men precis som förra gången så rundar Peter honom och denna gången skickar han själv in tvåan och jag ska villigt erkänna att här kändes det som om vi avgjorde matchen.
Vi skapar under denna delen av matchen två miljoner chanser och borde sannerligen ha satt i alla fall några utav dom istället bjuder vi in Skruv och låter dom göra ett väldigt lätt mål med en kvart kvar bakom Axel som inte kan lastas för det. Efter det blir det onödigt spännande precis som vanligt men även denna gång lyckas vi rida ut stormen och bärga tre friska pinnar till kassan.
Bör nämnas att jag för en gångs skull tyckte att domaren var ganska OK trots fadäsen med tröjorna innan match.

Sammanfattning
1-0 Adam Wellrup ( 3:e för säsongen) ,55 min
2-0 Peter Andersson (5) ,62 min
2-1 Skruvs IF, 75 min

Matchens spelare i JIF

*** Adam Wellrup
**  Peter Andersson
*   Robin Franksson


Den totala ställningen,med kvällens stjärnor inräknade, ser ut så här:
1. Adam Wellrup och Peter Andersson , 9 poäng
3. Hampus Eriksson , 4 poäng
4. Axel Karlsson, 3 poäng
5. Henrik Nordström, 2 poäng
6, Dennis Randewall och Robin Franksson, 1 poäng var.

Efter matchen sedan så tändes grillen upp och det vankades mat. Två av tre bröder Elm anslöt till oss efter att ha studerat holmgången på plan med ,som vi i laget misstänker, uppdrag från Nanne att se matchen i studiesyfte för att bli ännu bättre spelare. Viktor utsåg precis som jag Adam till "Man of the match" innan han till sviterna av den så kallade "engelska-dagboks-sjukan"  fick åka hem och vila upp sig.
Äldste broder David stannade dock och har ingått ett vad med undertecknad om vem av oss som lyckads göra flest mål i sin respektive serie. Ställningen där är just nu 2-2 och jag kommer återkomma till denna tävling vid senare tillfällen.
Efter en alldeles utsökt grillmiddag och tillhörande pilsner så satt vi och snackade skit och drack bärs till 0100 när jag tog kvällen men jag misstänker att det nu i skrivande stund sitter folk kvar där uppe än!
Det är fantastiskt så trevligt man kan ha efter en match och det är fantastiskt hur mycket mer trevligt allt blir när man vinner. Vinna är precis som Per sa innan matche antagligen lika roligt på vilken nivå man än spelar och det resonemangen köper jag fullt ut.
Förluster däremot kan göra det ädla spelet fotboll till det mest tråkiga som finns. Det ska Boda få känna på på fredag för där kommer vi inte att göra någon dålig havlek alls.

/~~/

Tröjbyte med döden

Vilken fantastisk match det blev igår i Moskva! Champions League-finalen mellan Manchester United och Chelsea på den enorma Luzjniki-stadion hade allt en match av den digniteten ska ha.
United började absolut piggast och hade en hel del farligheter under matchens första 40 minuter och världens för närvarande bäste fotbollsspelare Cristiano Ronaldo kunde efter en knapp halvtimme knoppa in ledningsmålet märkligt omarkerad. Hade vi släppt markeringen så som Essien gjorde på portugisen, på en spelare i vårt straffområde hade Axel gett den berörda en reprimand modell värre misstänker jag.

Chelsea kunde emellertid kvittera efter att Frank Lampard förstört halvtidsvilan för miljontals United-supportrar när han i första halvleks absoluta slutskede efter att bollen likt en flipperkula tillslut letat sig fram till mittfältsmotorn som från nära håll och dessutom mot en redan liggande Edvin Van Der Saar som retfullt halkade när han skulle rusa ut, så gjorde Lampard inget misstag.

1-1 stod sig sedan genom hela matchen och dessutom genom två förlängingskvartat innehållandes diverse ramträffar, framför allt London-laget visade intentioner att avgöra matchen här och var i min mening det bästa laget i går dagens match efter att ha ägt nästan hela andra halvlek och de största delarna av förlängningen men tillslut blev det straffar som skulle fälla avgörandet. Innan dess hade dock en av Chelseas mest givna straffskyttar, Didier Drogba, åkt ut efter att han örfilat(!) Nemanja Vidic. Herrejävlar vad det såg löjligt ut. Ska man ändå klippa till, ja då kan man lika gärna göra det ordentligt. Jag hoppas Avram Grant laddar hem lite schyssta hockeyfighter som visar ivorianen hur det ska gå till. Jag skulle vilja se Douglas Murray åka fram till Sean Avery, slänga handskarna och sedan lappa till sin motståndare med en handflata, varpå Avery vrider sig i plågor och knappt kan förstå hur världen kan vara så grym... Det händer inte.Nä riktiga tuffingar spelar hockey. Eller dansar Haka.

Nåja, åter till finalen.
Den avgjordes på straffar som sagt och där drog Sir Alex Fergusons mannar det längsta strået efter en mycket rafflande avslutning. Chelsea hade tidernas möjlighet att avgöra när kapten John Terry kunde skjuta guldet till London genom att sätta sin straff och av hans blick att döma nära atleten vandrade fram mot straffpunkten som talade om att han skulle skicka in boll,domare och Van Der Saar i målet om så krävdes, så skulle ha inte göra något misstag.
Han halkade...Och matchen fortsatte med sudden i straffar så att säga och där vann till slut de röda djävlarna efter att matchens kung Edvin Van Der Saar räddat Nicholas Anelkas ändå ganska hyfsade straff. Guldet till United.

En annan sak jag med fruktansvärd ångest och förtvivlan har grubblat på i natt är de två ryska soldater som fått uppgiften att vakta Luzjniki igår och gjorde säkert det också med den äran till största delen av matchen, utom under några futtiga ögonblick när två miljarder människor fick se dom inzoomade precis när dom är i färd med att byta bort den ryska arméuniformen mot Man United-tröjor och precis när de två lyckats med sina byten till total lycka för de båda, ja då zoomar den elake bildproducenten in. Jag är inte säker på att bildproducenten förstår konsekvenserna av sin inzoomning men jag kan med största säkerhet lova att soldaterna just nu vaktar en annan stadion. Stadion i himmelen.

Om någon timme är det semifinal-dags i Eurovision Song Contest, detta år från den gamla jugge-huvudstaden, numera Serbiens dito Belgrad. Charlotte Perrelli ska försvara de svenska färgerna och även om jag personligen inte har gillat en schlagerlåt sedan Josefin Nilsson sjöng "Med Hjärtats Egna Ord" 2005 så kommer jag antagligen följa både denna semifinalen och förmodligen även finalen på lördag afton om Perrelli tar sig dit.
Det hör liksom till på någotvis att man tittar på det där, det har det ialla fall gjort för mig sedan den där magiska kvällen 1991 när jag var tio och Sverige under dagen först spöade Sovjetunionen i hockey-VMs final efter att Mats Sundin avgjort och senare på kvällen så vann Carola schlagerfestivalen i Rom efter en rysare. Nu inser jag ju att det kommer bli svårt att upprepa den bragden eftersom VM-finalen i år redan är spelad (ryssarna firar ännu för övrigt) men det kan jag inte göra så mycket åt.

På lördag börjar också Stanley Cup-finalerna mellan Detroit och Pittsburgh och den stora frågan är väl egentligen inte vilka som vinner, när den stora frågan är om det var i januari,februari eller mars jag förutspådde detta.
Red Wings vinner med 4-2 i matcher. Zetterberg får pris som slutspelets mest värdefulle spelare och 46-årige Chris Chelios skriver på för ännu en säsong.

Har även denna torsdag varit och bowlat faktiskt,dock inte med VikingLine utan med Peter och Jojje. Vi VikingLine-bowlare har ju inskrivet i kontraktet att vi närhelst vi behagar får träna på egen hand så länge inte träningen sker på samma dag som en deltävling.Dessvärre blev Fagerström en alldeles för svår nöt att knäcka eftersom han visade upp hela registret och noterade tre, nåja ialla fall två kalasrundor (120,165 och 179) och där har jag svårt att hålla jämna steg men jag noterade 131,132 och 139 vilket jag är nöjd med. Jojje tyckte det var så där roligt, hon har dessutom lite graviditetsrelaterad smärta (foglossning kallas det) som inte gör det lättare att bowla.

På lördag är det lottöppning i vårt residens, då ska vi se när David Strand gör bort isg i Twister igen.
Nu tror jag vi rundar av och avslutar.
/~~/

Sparkapital

Till att börja med vill jag bara belysa att för er som är intresserade finns hela VikingLines kontrakt gällande den kommande bowlingsäsongen utlagt här på bloggen för en liten stund sen, jag väljer att lägga det i ett separat inlägg för jag kan tänka mig att intresset kring det (och för all del allt annat jag skriver om också) måste vara in i helvete varierat.

Jojje har stuckit i väg för att se när EIS B-damer sparkar boll på Emmaboda IP. Jag själv såg chansen att få en lugn stund framför datorn vilket jag uppskattar ibland.

Jag läste på Ahonens blogg att jag beskylls för att inför det stundande derbyt skriva ner min egen insats...intressant. Vi får väl se hur det ligger till med det nästa fredag.Har bara mött Boda en enda gång utomhus och det var i förra årets träningsmatch på konstgräset som jag har för mig slutade oavgjort, så jag ska ärligt erkänna att jag har noll koll på laget, har alltid tyckt att Rickard Jäghagen är en bra spelare men sedan vet jag inte så mycket mer tyvärr. Men jag vet att det kommer bli en jämn och tuff match även den 30:e som jag verkligen skulle vilja knipa all tre poängen i men efter Bodas insats mot Örsjö i fredags så inser jag att det kommer bli stenhårt om poängen i Boda nästa fredag. Ni som inte har något inplanerat den dagen, ni har något inplanerat nu. Derbyt i Boda.

Innan dess ska vi dock ta oss an Skruv som jag dessvärre, eller kanske dessbättre, inte heller vet särskilt mycket om. Det sägs att dom samarbetar med Lessebo och byter spelare mellan lagen och kommer dom till start med ett knippe A-lags-spelare därifrån så blir det inte lätt. I vilket fall som helst så tror jag stenhårt på seger eftersom vi just nu är i ganska OK form efter den fina andrahalvleken i Alsjöholm senast. Viktigt för oss är också att Pettan och Adam kommit i gång med målskyttet och glädjande sist var även att Stefan satte ett fint mål. Alla tre är offensiva med näsa för målet och det visade dom sist.

Att vi sedan har ett djävulskt sparkapital i "maulvaktajävleln" Axel Karlsson känns också mycket tryggt. Axel skuggar nu Klevtun i den interna B-lags-skytteligan efter sin balja på Widavallen i söndags efter stundtals lysande forwardsspel av den reslige keepern. Tränare Johansson var dessutom på plats så jag misstänker att Axel nu har gjort sig en framtid som "David Elm-anfallare" i Johansfors B-lag.

Jag missade tyvärr träningen i går på grund av barntillbehörsinskaffning, jag vet att den förklaringen hade inte godtagits högre upp i divisionerna men vad fan, någon fördel ska det vara med att spela i sexan. En annan fördel är för övrigt resorna. Jag har spelat hemmamatcher längre bort än många av årets borta matcher.

I morgon räknar jag dock med att vara tillbaka och antar att jag som vanligt ska medtaga frallor? Eller ska vi snabba oss hem efter träningen till CL-finalen?

Nu ska jag nog passa på att spela en Betapet.

/~~/

VikingLines ettårskontrakt

Så har det då arbetats fram. Kontraktet som ska gälla som ledstjärna under VikingLines redan nu klassiska bowlingserie som drar i gång under hösten. För er som är intresserade av hur detta kontrakt ser ut kommer jag att här under publicera det efter överenskommelse i dag på banan

I utskrivet skick är kontraktet på sju sidor.

KONTRAKT

Del 1, Medlemmar

Ordförande: Magnus Johansson

Kassör: Lars-Göran Frisk

Sammankallande: Lars Franzén

Sekreterare: Andreas Johansson


*     Uppgifter för Ordförande: Att se till att diskussioner som uppstår löses på ett så bra sätt som möjligt med så många nöjda parter som möjligt. Skall verka emot så kallad "alliansbildning". Ordföranden har sista ordet i en olöst konflikt. Har också det yttersta ansvaret att sköta den så kallade "tabellen" som är belägen vid foten av X102 vid det södra fönstret. Den förväntas uppdateras per omgående den första arbetsdagen efter bowlingtillfället och skall så göras med fullkomlig opartiskhet.


*      Uppgifter för Kassör: Att se till att föreningens ekonomiska intresse sköts korrekt, det innebär till största del att se till att den så kallade prisavgiften på 50 kr per Spelare indrivs efter varje bowlingtillfälle. Har också till uppgift att förvara  prissumman tills det att den rättmätige vinnaren erhåller densamma efter den sista deltävlingen. Prissumman skall delas ut av Kassören.


*   Uppgifter Sammankallande: Att taga ansvar för att tider bokas och dessutom se till att bokade tider informeras ut till övriga Spelare. Har också i uppgift att hålla reda på vems tur det är att sköta betalningen av bowlingbanan.


*       Uppgifter Sekreterare: Att på ett opartiskt sätt återge statistik och referat till övriga Spelare. Då http://www.yzerman.blogg.se/  finns till förfogande kommer statistik och referat att läggas ut där efter överenskommelse med övriga Spelare. Sanningen och sanningen endast förväntas publiceras av Sekreteraren.


*       Samtliga ovanstående poster väljs på en säsong ( höst-vår) och är man vald förväntas man tacka ja till uppgiften och sköta sina åtaganden perfekt.
Del 2, Förberedelser


*       Inför varje speltillfälle förväntas Spelaren uppträda någorlunda korrekt. Så kallade "psykningar" är tillåtna men till en rimlig gräns.


*       Spelaren skall använda Emmaboda Bowlinghalls utrustning och får inte under några som helst omständigheter medtaga egna tillhyggen såsom klot, skor etc.


*       Spelaren förväntas vara på plats i god tid innan varje speltillfälle för att i lugn och ro tillsammans med medspelarna kunna diskutera igenom olika tänkbara scenarion över en öl.*     Spelaren förväntas vara propert klädd och inte bära kläder som kan väcka anstöt. Huvudbonad är tillåten.


*       Spelaren äger fulla rättigheter att närhelst han vill träna bowling på egen hand. Dock aldrig samma dag som en deltävling.Del 3, Under spelets gång


*       Spelaren förbinder sig att under varje tvåtimmarssejour intaga ett absolut minimum av 150 cl starköl varav den tredje senast måste vara påbörjad innan sista rundan börjar. Observera att ingen övre gräns finns utan endast en undre vilket ska eliminera risken att någon vinner fördel av att ha en lägre promillehalt än övriga i startfältet.


*       Spelaren förväntas att inte slänga övriga Spelares tillhörigheter i de så kallade sanitetstunnor som finns belägna vid sittplatserna vid varje bana. Inte ens vid frustration över uteblivna resultat.
Del 4, Seedningsrundan*       Under våren har den så kallade seedningsrundan påbörjats med blandade resultat. Seedningsrundan består av fyra deltävlingar där den totala vinnaren inför varje kommande serietävling får privilegiet att välja vart i startfältet han behagar starta. Efter vinnaren väljer den andraplacerade mannen mellan de tre övriga platser och efter honom väljer seedningsrundans tredjeplacerade kamrat mellan de två återstående platserna och den sämst placerade Spelaren får finna sig i att under säsongens samtliga åtta deltävlingar ta den startposition som blir över utan att protestera nämnvärt.


*       Seedningsrundans poängräkningssystem är detsamma som i seriespelet senare. Läs mer om poängräkningssystemet under "Regler".Del 5, Regler


*       Följande poängräkningssystem kommer att följas under hela säsongen: Den bäst placerade Spelaren kommer att erhålla tre (3) poäng, en andra plats ger två (2) poäng, en tredjeplats resulterar i en (1) poäng medan den fjärdeplacerade spelaren inte erhåller någon poäng alls.


*       Bowlingtävlingen kommer att spelas i åtta deltävlingar enligt formatet vår-höst. Brukligt är att försöka hinna med en tävling i månaden mellan september-april.


*       För att vinna en av de åtta deltävlingar krävs att man har flest poäng totalt efter fyra fulla bowlingrundor. Hamnar två eller flera spelare lika vinner den som har flest antal strikar. Kan man ändå inte urskilja vinnaren så räknas spärrar följt av 9:or,8:0r och så vidare. Skulle det ändå inte gå att utse en vinnare så tillgrips lottning.


*       Den Spelare som efter säsongens samtliga åtta deltävlingar har fått ihop flest poäng tituleras Mästare och erhåller prispengarna av kassören. Segerpremien är på 160 000 öre. Hamnar två eller flera Spelare på samma poäng så räknas Spelarnas totala poängsumma från säsongen ihop och den med högst sådan vinner. Kan det inte utses en vinnare ens efter det så räknas strikar i samma procedur som i punkten ovan.


*       Kassören samlar efter varje tillfälle in 50 kronor av samtliga Spelare till det som till slut skall bli segerpremien.


DEL 6, Övrig formalia


*       Spelaren förväntas uppföra sig korrekt och sportsligt även om det är tillåtet att psyka motståndare till en viss del.


*       Rekord kommer att bokföras. De rekord som kommer att följas upp är: Bästa runda, flest antal strikar i rad och högsta snitt i en deltävling. Dessa tre är officiella rekord och slår en Spelare ett sådant rekord så hör de till god ton att efter matchen bjuda vederbörande på en öl. Observera att detta inte är något tvång. Det åligger Sekreteraren att föra rekorden till den officiella statistiken.


*       Även mindre åtråvärda rekord kommer att bokföras. I denna kategori åsyftas: Sämsta runda och sämst snittpoäng i en deltävling. Både de positiva och negativa rekorden är officiella handlingar och kommer att finnas till allmän beskådning på http://www.yzerman.blogg.se/ .


*       Det är inte tillåtet att någon annan än Spelaren själv spelar sina klot. Man kan alltså inte under några som helst omständigheter låta någon annan av motspelarna eller publiken spela ens eget slag.


*       Efter det att säsongen är färdigspelad kommer ett så kallat upptaktsmöte att hållas där följande beslut ska tagas inför nästkommande säsong: Kommer det att bli en nästa säsong? Vilken spelare skall i så fall ha vilken post i styrelsen? Ordförande förväntas hålla i detta möte.


*       Blir det av någon anledning strul med utrustning/dator i bowlinghallen som gör att resultat påverkas förväntas mogna beslut tagas utav i första hand Ordförande, som i så stor mening som möjligt återställer situationen till det den var innan skadan skedde.Del 7, Underskrifter

Lars-Göran Frisk
Magnus Johansson
Lars Franzén
Andreas Johansson


Detta kontrakt får absolut inte kopieras utan vår tillåtelse.Händer det ändå kommer en Lasse Franzén på sitt allra värsta humör och knackar på...

Så ser det alltså ut och idag skrev samtliga fyra parter på detta ettårskontrakt. Det kommer alltså att bli en oerhörd kamp om de 160 000 ören som står på spel men något säger mig att det är kampen om att inte komma sist som kommer bli mest rafflande. Det är däri Vikingbowlingens prestige ligger. I att inte komma sist.
/~~/

Sjukskrivna moskoviter

Ny vecka nya möjligheter... eller, nja jag misstänker att möjligheterna är begränsade och att tydliga likheter med föregående veckor kommer att prägla även denna.

I kväll var Jojje och jag nere i Lindås och testade ifall Henkes och Sofies barnvagn fick plats i bagageutrymmet på vår bil. Det gjorde den vilket jag är mycket tacksam för.Det innebär att vi inte behöver byta bil precis just nu ialla fall. Vi trivs bägge två alldeles ypperligt med vår Peugeot och är alltså glada över att kunna nyttja den ett tag till.
Det är en del att tänka på nu när halva tiden snart gått. I lördags tillexempel var vi på Kosta Outlet och handlade mammakläder till Jojje eftersom de flesta av hennes ordinarie matchställ är urväxta eller på väg att bli det.
Vi gick även och kikade lite på bebiskläderna och det var inte utan att man började längta till i höst. Kan eventuellt ha lovat att åka till Ullared för inhandling av bebisförnödenheter lite längre fram i graviditeten vilket betyder ett par veckors hård mobbing på VikingLine. Det kan jag ta.

Har för övrigt haft djävulska diskussioner med mina ärade kollegor på VikingLine angående bowlingen. Vi kände oss tvingade att ta fram riktlinjer och regler för att undvika de hätska ordväxlingar som annars har en tendens att utbryta ungefär var fjärde minut på banan. Det hela slutade med att jag i kväll har satt i hop ett sju sidor långt kontrakt som ska undertecknas av samtliga kombatanter innan den första riktiga säsongen drar i gång till hösten. Vi har i dag alltså lyckats enas om att de rundor vi nu har spelat ingår i den så kallade seedningsrundan som är en slags träningsserie innan själva Vikingbowlingen dra igång. Vinnaren i seddningsrundan får den fördelen att han inför var och en av de åtta deltävlingar som kommer att hållas under hösten och nästa vår,kommer att få välja sin egen startposition först.

Det var inte Sanin Filovic som jag hävdade härom dagen, som gjorde sista målet för Nybro mot Lindsdal va?, jag hade precis lämnat Victoriavallen och hörde bara jublet och trodde mig höra speakern nämna hans namn vilket han inte lär gjort eftersom det verkar ha varit Christoffer Fust som gjorde målet. Skit samma men rätt ska vara rätt.

I går representerade jag Johansfors IF:s B-lag när vi kryssade borta mot Vissefjärda i Reserv C.
Matchen slutade 1-1 efter att Axel Karlsson  (inte helt) otippat visat vilken resurs han är som centertank och gjorde forsarnas enda mål. Dessutom använde sig "maulvaktajävlen" sig utav den eviga klassikern "namnfinten". Den går till på så vis att spelaren med boll skriker ett namn och motståndare,medspelare och till och med bollhållaren själv tror att bollen ska hamna där men i själva verket seglar bollen in i klykan bakom en oförstående målvakt som ännu står och kliar sig i huvudet och undrar varför Axel, med vrede i rösten, vrålade "AAAANTEEE"  när bollen inte nådde mig utan desto bättre för vår del seglade in i krysset som sagt.
Resultatet var rättvist och spegalde matchen som för övrigt var en väldigt gemytlig tillställning med många trevliga motståndare!

Ryssarna van hockey-VM. Jag blev lite glad faktiskt. Jag gillar när folk blir så glada som ryssarna blev i går kväll efter att Atlantas Ilya Kovalchuk , som för övrigt inte gjort ett rätt innan i turneringen, avgjorde matchen med två mål varav det ena var direkt match avgörande några minuter in i sudden death. Grattis Ryssland, ni var väl värda det! Kan tänka mig att det var bra tryck i Moskva i går kväll. Många sjukskrivna moskoviter i dag misstänker jag.
Marcus Vinnerborg från Ljungby var riktigt tuff som vågade ta den,för övrigt solklara, utvisningen när Rick Nash sköt pucken över plexit. Förvisso en helt idiotisk regel men finns regeln där så ska den ju följas. Kanske den bästa prestationen av en svensk i detta VM...

På tal om rysk hockey så är det med enorm nyfikenhet jag följer utvecklingen av den ryska hockeyligan eller CHL som den vill heta. CHL står för "Continental Hockey League" och är precis som namnet utlovar en liga för hela den europeiska kontinenten i framtiden. Jag tror det kan bli riktigt bra och framför allt så tror jag att om oligarkerna spelar sina kort rätt så kan man sannerligen konkurrera med NHL om de bästa spelarna i framtiden. Vitryssland, Lettland och Kazakstan har redan lag med i ligan och ryssarna själva vill ha in både svenska,finska,tjeckiska och tyska klubbar i i ligan och det är något jag tror stenhårt på.

Nu ska vi se lite på Fotbollskväll.
/~~/

Nypotatis

Sitter och inväntar Kalmar FF:s cupdrabbning mot Brommapojkarna i Gävle (!) som ingår i någon sorts satsning som Svenska Fotbollsförbundet gör på Svenska Cupen genom att förlägga ett antal matcher till samma spelort under samma dag för att på så sätt få upp intresset för den cup som utanför Kalmar,Nybro,Emmaboda och Öland är in i helvete lågt.
Kalmar mönstrar en relativt ordinarie trupp sånär som på Petter Wastå och Patrik Rosengren som fick stanna hemma. Jag hoppas på underhållande matinéföreställning.

För er som misstänker att underhållningsvärdet inte blir det högsta i KFF-BP-matchen rekomenderar jag er att i eftermiddag besöka Vissefjärdas hemmaplan Vidavallen för fotbollsunderhållning modell bättre. Då drabbar nämligen två av regionens mest spelskickliga och konditionsstarka lag samman i Reserv C-serien nämligen Vissefjärda B-JIFB med undertecknad inringd av lagledare Gunte i går eftermiddag då jag för övrigt...

...befann mig på Victoriavallen för att tillsammans med min sambo avnjuta matchen mellan Nybro IF och Lindsdal där nybroiterna drog det längsta strået och besegrade kalmariterna med 3-0. Något mål för mycket vill jag påstå eftersom Lindsdal i stora delar av första halvlek var det klart bättre laget och sannerligen borde ha satt någon av sina klara målchanser. det gjorde man inte och istället kontrade NIF in 1-0 genom Robert Björklund i slutet av första och drygade i andra ut ledningen efter mål av Jörgen Helmersson och Sanin Filovic. En ganska tråkig match ändå tyckte jag och vågar garantera att underhållningsvärdet är högre på Vidavallen i eftermiddag.

Sverige lyckades tyvärr inte knipa bronspengen i hockey-VM i går när man i matchen om tredjepris ställdes mot de finska lejonen som solklart vann matchen med 4-0. Ett helt rättvist resultat. Tre Kronor ska ändå ha en eloge för sitt kämpande i genom hela turneringen och jag anser att dom överträffade sig själva vid ett par tillfällen och hade varit väl värda ett brons men som sagt så var Finland klassen bättre i går. Jag är dock evigt tacksam för att dom inte var det i OS-finalen i Turin `06.

Vi har precis varit på ICA-hallen och handlat lite förnödenheter däribland säsongens första laddning nypotatis som i eftermiddag skall förtäras. Det ser jag fram emot. 39.90 kr kilot kostade knölarna och då ska de fan smaka också.

Detroit Red Wings verkar ha förtvivlat svårt att knyta i hop säcken mot Dallas som nu har hämtat in ett 3-0 underläge till att ligga under med långt mer humana 3-2 i matcher. Den serien var jag megasäker på att den var avgjord för en vecka sedan men ack vad fel man kan ha. Nu tror jag ändå att Detroit klarar detta och får sin drömfinal mot Sidney Crosby´s (av motståndarfans kallad Cindy Crosby...) Pittsburgh Penguins.

Har snart lyssnat sönder låten "Words" med The BeeGees. Fantastisk låt...

Nu ska jag ta soffan i besittning för om några minuter börjar Kalmar spela.

Glöm nu inte bort att åka och titta på matchen i Vissefjärda i eftermiddag klockan 17.00!

/~~/

Alsjöholm- Johansfors IF

Säsongens andra bortamatch avverkades i afton på en något långhårig Alsjövallen.
Precis som vanligt innan matchen så lovade vi varandra dyrt och heligt att ge järnet från start och inte bjuda in våra motståndare i matchen.

Så här startade vi.
MV: Axel Karlsson
YB: Charlie Dzíobek (ut 70), Henrik Nordström
MB: Dennis Randewall, Oscar Ahlström
YM: Andreas Klevtun, Peter Andersson (C)
IM: Hampus Eriksson, Andreas Johansson
ANF: Adam Wellrup, Stefan Persson
AVB: Magnus Lundegårdh (in 70), Magnus Gustafsson

Första halvlek startade ändå ganska lovande ut blåvit synvinkel med en jättechans för kapten Andersson efter kanske tio minuters spel men den möjligheten avvärjdes av Alsjöholms mycket duktige målvakt. Vi byter chanser med hemmalaget men våra chanser är absolut betydligt hetare än deras och ett rättvist resultat i halvtid hade varit ett par måls ledning i vår favör trots att vi verkligen inte presterar på topp. I stället händer det som inte får hända. Alsjöholm får en (helt korrekt dömd) frispark 30 meter från målet trots enorma JIF-protester. Pettan och jag står i muren men jag rycker till i skottögonblicket och bollen som fladdrar något otroligt går mot en stabilt placerad Axel i holken men precis innan han ska ta bollen i skopan så fladdrar den till och Axel släpper retur som Alsjöholm petar in och efter det så blåser domaren för halvtid.
I pausen är det lite deppigt men precis som vanligt denna säsong så händer något i halvtidsvilan för ut kommer vi taggade till tusen.

Andra halvlek hinner inte mer än börja innan vi stjäl taktpinnen, ja inte bara taktpinnen, vi tar hela jävla orkestern och spelar ut de röda efter noter. Efter ungefär fem minuter tilldöms vi straff efter att en motståndarback tagit bollen med handen och Peter stegar fram och slår en straff som målvakten är på men dessbättre för oss inte kan hålla så kvitteringen är ett faktum.
Bara några minuter senare så placerar Stefan Persson kyligt in ledningsmålet efter att han och Wellrup krigat till sig bollen och nu känns vi heta för bara ytterligare sju-åtta minuter senare så får matchens lirare Adam Wellrup trycka in trean mot ett umera helt uppgivet AIF-försvar.
Vi skapar otaliga chanser under denna periden och med kvarten kvar så gör vår mest notoriske målskytt Peter Andersson 4-1 efter att Adam slitit ont ner vid hörnflaggan och serverat kaptenen som enkelt kunde forcera in bollen.Nu när jag tänker efter så kanske det var som så att det var Peter som gjorde 3-1 målet och Adam 4-1 men skit samma.
Efter detta dör matchen totalt och det är snarare Alsjöholm som skapar något istället för oss men i matchens sista sekunder så får vi ytterligare en straff, även den helt solklar, som Peter tyvärr missar eller rättare sagt gör Alsjöholms keeper en strålande räddning på en annars ganska bra straff.
Slutresultatet skrevs till 4-1 i vår favör och borde nog ha varit ett par mål större.
Sammanfattning:
1-0 (44) Alsjöholm
1-1 (50) Peter Andersson (3: e för säsongen),straff
1-2(60) Stefan Persson (1)
1-3 (67) Adam Wellrup (2)
1-4 (75) Peter Andersson (4)
----  (90) Peter Andersson, straffmiss.

Johansfors bästa spelare var
*** Adam Wellrup
** Hampus Eriksson
* Peter Andersson


Ett helt koppel av övriga spelare, till exempel Stefan Perssons i andra halvlek, förtjänar beröm men jag anser att dessa tre var bäst.

Nu ska jag se på när Canade och Sverige möts i semifinalen i hockey-VM!

VÅRAT GÄNG TRE POÄNG!!!
/~~/

Vuxna män gör saker tillsammans, del 3: Intervju

Yzermanbloggen har lyckats att få  en intervju med gårdagens stora man, bowlingvinnaren Andreas Johansson som så här dagen efter bragden öppenhjärtligt svarar på Yzermans frågor.

Hej Ante, hur känns det så här dagen efter bragden?
- Hej, jo det känns alldeles förträffligt! Det har varit en fin dag på jobbet fylld av gliringar till mina nedstämda motspelare.

Du vann alltså Vikingbowlingen med nästan 60 poäng före tvåan, det måste väl kännas bra?
- Det känns helt perfekt, uppladdningen i veckan har varit perfekt. De yttre förutsättnngarna kunde inte ha varit bättre och dessutom så har mina fans gett mig allt stöd jag behöver och verkligen backat upp mig i kampen mot "alliansen".

Hur har snacket gått?
- Jo, jag möttes av stort jubel på min arbetsplats av samtliga blåbyxor som har gett mig ett fint stöd under uppladdningsperioden. Däremot har Lasse Frisk blivit hårt åtgången eftersom han innan matchen gav ett allt annat än ödmjukt intryck och har därför fått äta upp sina uttalanden med hull och hår.

Bara Frisk? Hur har Lasse Franzén och Magnus Johansson reagerat?
Franzén har dessvärre varit ledig torsdag fredag men kan vänta sig kollektiv lynchning när han återvänder på måndag. Jag råkar veta att den långhårige mannen lider av svåra ångestattacker just nu i skrivande stund och har flytt landet till Öland. Vad beträffar Magnus så har han kommit undan relativt enkelt i dag eftersom han vanligtvis håller en ganska låg profil och sällan är inblandad i de hårdaste diskussionerna. Han ligger ett snäpp över de andra två i ödmjukhet om man säger så.

Berätta om matchen!
- Det finns väl egentligen inte så mycket mer att säga om den som jag inte sa igår. Frisk började starkt men eftersom den mannen har nerver av bomull så var jag aldrig orolig. Magnus vet jag att han är stabil spelare och trodde nog att han skulle ha skrapat i hop fler poäng än de han fick men fick inte spelet till att stämma riktigt vilket jag personligen tycker var synd för hade han knipit andraplatsen då hade lyckan varit total då han är det närmsta en allierad jag har i detta sammanhang. Och vad gäller Lasse Franzén så är det ju allmänt kännt att den mannen inte kan prestera när det gäller som mest, munnen gick i ett på honom i två dygn innan match men sedan så tycker jag att jag täppte till matintaget ganska bra på honom när det väl gällde. Han hade förvisso en väldigt fin tredjeserie på 177 pinnar men det gällar att producera i alla serier och det blev hans fall i går.Han är inte de stora turneringarnas man helt enkelt. För att vara helt ärlig är han inte någon turnerings man faktiskt.
Att Frisk skulle komma sist hade jag nästan räknat ut, han har levt länge på lånad tid som toppbowlare och det var bara en tidsfråga om när bubblan skulle spricka vilket den gjorde igår. Han startade som sagt ganska OK men när jag i andra rundan inledning stänkte in tre raka strikar så såg man förtvivlan i hans ögon och han hade helt enkelt inte den kompetens som krävdes för att hänga på i tätstriden.

Hur blir det framöver?
- Nu har beslut tagits på sommaruppehåll och det är välbehövligt. Bowling sliter något oerhört på kroppen. Tre speltillfällen på ett halvår tar på krafterna och jag har dessutom en operation inbokad. Efter det blir det träningsläger tio veckor på Maldiverna där jag bland annat ska göra en del stuntscener i filmern "King Pin 2- The Swede Sensation".
Franzén skulle visst prova på Ölandstouren men jag tror att hans psyke kommer att förstöra för honom även där så jag antar att han kommer hem redan efter helgen med svansen mellan benen.
Mange ska väl anordna sin sommarbowlingskola och jag har lovat att som lokalbowlingens starkast lysande stjärna komma och visa kidsen några så kallade "moves"
Lasse Frisk är väl den enda vars säsong fortsätter ett tag till då han efter gårdagskvällens horribla resultat från hans del tvingar honom till kvalspel för att få vara kvar i Vikinggruppen. I playoff 1 skulle han möte en kille från lekis i Skruv som jag personligen tror kan vålla Frisk en hel del problem men om han mot förmodan skulle klara den matchen så väntar en direkt avgörande match mot Henke Medin som har fått ett så kallat "Wild Card" till playoff 2 och i en match mellan de båda kan ingen sia om utgången.

På tal om träningsläger, hur kan en vanlig träningsdag se ut?
- Man går upp vid 04.30 för att ta ett lätt löparrunda på ungefär 12 km och efter det är det frukost. Efter den är det styrketräning som gäller och alla som har spelat bowling vet ju vilken råstyrka som krävs för att lyckas. Det förklarar Franzéns 81-runda i går till exempel, han hade antagligen slarvat med vinterträningen. Runt lunchtid brukar det vara dags för dagens första halvmara och efter det står man och nöter skruvteknik på bowlingbanan. Efter det så blir det ett styrkepass till innan dagens andra halvmara får avsluta träningsdagen. Detta får ändå betecknas som en relativt enkel dag, eller " lätt kryss" som vi brukar säga inom fotbollen när en lugn träning står på programmet.

Du väckte starka känslor hos folk för ett tag sedan när du i ett uttalande hävdade att bowling är "en omanlig sport"
- Det står jag fortfarande fast vid. Se på Frisk och Franzén...

Har du någon förebild?
- ICA-Stig.

Vad önskar du dig just nu?
Att jag och alla andra jag känner, inklusive mina kombatanter från gårdagen, får en fin sommar.

Dåså, då får vi tacka för intervjun. Är det något du vill tillägga?
- Tack själva, nej jag är nöjd där men vill passa på att säga att om någon därute behöver lite hjälp med att vässa formen inför någon viktig bowlingmatch så ring min agent så kanske ni kan få hyra in mig för att ge lite tips.

/~~/


Vuxna män gör saker tillsammans, del 2: Vinst

Jag antar att ni är ohyggligt många som bara har suttit framför datorerna i kväll och väntat på resultatet från VikingLines officiella bowlingmästerskap som gick av stapeln för tredje gången. De två tidigare gångerna har vinsten dessvärre hamnat hos de två lassarna men i dag var det annat ljud i skällan.
Redan när vi samlades idag i bowlinghallen klockan 17.40 så kändes magin i luften. Franzén såg okoncentrerad ut, Frisk såg ut som vanligt vilket inte är något som gynnar honom och Mange såg avpänd ut som han brukar. Vi satt och diskuterade igenom möjliga scenarion över en Mariestads och alla de andra tre  var rörande överens om att jag skulle komma sist som vanligt.

Reglerna var som vanligt, fyra fulla rundor var där totalpoängen räknas samman och den som har bäst total vinner.

Runda ett började trevande. Alla missade hela tiden i princip men jag och Franzén missade mest och låg därför på delad sistaplats efter Frisk som ledde och Magnus som låg några ynka poäng framför mig och min hundvalpsintresserade kollega och vän.
I andra rundan visade jag direkt vart skåpet skulle stå och satte oväntat, både för mina motspelare och framför allt för mig själv, in nådastöten redan här med tre raka strikar följt av en spärr och stabilt spel rundan ut gav en slutpoäng på 161 att jämföra med Franzéns mindre stabila 81 pinnar som för övrigt är det i särklass sämsta resultatet i Vikingbowlingens historia. Det var här jag började ana att något stort var på gång. Frisk och Franzén försökte med alla medel att få mig ur balans vilket snarare stärkte mig och när jag svarade på deras hån med tystnad var förnedringen total hos mina antagonister som redan här började se varthän det lutade.

I runda tre sedan så fick vi se dagens bästa runda av Lasse Franzén som efter många om och men kunde slå bort tankarna på hundvalpen och koncentrera sig på spelet i stället och presterade en 177-runda och tog därmed in en del av det han tappat i rundan innan. Dock inte tillräckligt skulle det visa sig.
I finalrundan var förutsättningarna som följer
1. Ante
2.Franzén -30
3. Mange -40
4. Frisk -50

Och efter sista rundan så var den ställningen oförändrad. Detta betyder att JAG numera är bowlingkonung på VikingLine vilket känns så fantastiskt bra!

Statistik:
  namn          total        snitt          strikar     bästa runda
1. Ante             524        131            9                 161 
2 .Franzén       467        116           6                  177
3 .Mange         453        113            5                 130
4 .Frisk             448       112            4                 128

Det kommer att bli en fin dag på jobbet i morgon!

Detta kan mycket väl vara mitt finaste idrottsminne genom tiderna...

/~~/


Vuxna män gör saker tillsammans

Vi är just nu inne i en tid av viktiga matcher av alla de slag. I går till exempel vann Sverige kvartsfinalen mot Tjeckien i VM , Zenit St. Petersburg vann UEFA-cupen efter att ha slagit Glasgow Rangers i finalen som spelades på City of Manchester Stadium. I morgon spelas dessutom den match som Markku Ahonen så poetiskt kallar för "El Classico" mellan Bodabruk och Örsjö och i samma serie och betydligt viktigare ur min synvinkel så spelar vi borta mot Alsjöholm. Alla dessa matcher är typexempel på viktiga matcher men ändå...

...ändå kan deras viktighet inte ens mätas med kvällens stora batalj. Den som går av stapeln i bowlinghallen om drygt två timmar. VikingLines officiella bowlingmästerskap som avgjorts vid två tidigare tillfällen, bägge två med förskräckliga resultat som följd. Jag har slutat sist bägge gångerna bakom klassiska bowlinglegender som Lasse "Puppy Love" Franzén, Lasse "Svennis" Frisk och Mange " Matsal" Johansson. Jag hoppas att jag ikväll kan hålla huvudet kallt och avancera i prislistan för annars komer jag få ett helvete på jobbet i morgon och i ungefär två veckor framöver. Franzén är förvisso föräldra...eeh förlåt valpledig i morgon så vid en eventuell förlust slipper jag hans flin ialla fall tills på måndag.

Sist vi bowlade slutade eländet såhär
1, Franzén
2, M. Johansson
3, Frisk
4, A. Johansson

Sverige vann som sagt kvarten i går kväll efter att ha spöat tjeckerna i sudden death med 3-2. Mattias Weinhandl blev svensk segerskytt när han drygt tre minuter in i förlängningen,liggandes på rygg, vallade in det matchavgörande målet via ett tjugotal tjeckiska ben. I morgon kväll klockan 23.00 svensk tid väntar storfavoriten Canada. Vilken höjdarmatch! Finland slog ut jänkarna och får möta Ryssland i den andra semifinalen och jag noterade på den gode Ahonens blogg att han, liksom jag, anser att drömfinalen vore mellan Sverige och Finland, inte mellan Canada och Ryssland. Vi får se hur det går. En sak är dock säker, Sverige hade inte varit i semifinal utan Henrik Lundqvist.

Jag var på vårdcentralen i går morse där en expert fanns i huset för dagen, han tittade kritiskt på min ohyggliga armskada och konstaterade fort att det dessvärre krävs en operation i Kalmar för att bli kvitt eländet och han lovade mig dessutom att jag skulle få den gjord innan resan till fotbolls-EM i mitten av juni. Han förtällde mig att en remiss skulle skickas och där skulle övrig info tillhandahållas.
Döm om min förvåning när jag kom hem på eftermiddagen samma dag och fann ovan nämnda remiss liggande bland posten, jag öppnade den och granskade den kritiskt och tyckte det var märkligt. Jag blev inte mindre konfunderad av att den var daterad två dagar innan jag ens varit hos experten som tog operationsbeslutet. Jag tvivlar inte en sekund på att läkar/sjuksköterske-personalen gör ett kanonjobb och kan fixa till de mest hopplösa fall men jag tvivlar starkt på att dom kan se in i framtiden.
Idag på förmiddagen tog ja gså tag i sagen och ringde upp Kalmar sjukhus ortopedavdelning(som hade skickat remissen) och pratade där med en riktigt trevlig prick vid namn Göran som hjälpte mig och förklarade att det hela var ett misstag.Remissen jag fått var till en likadan undersökning som jag var på i onsdags och nu inväntar jag istället en operationsremiss.

Om nu tidigare nämnda yrkeskår kan se in iframtiden så kan ni redan nu plocka fram kommande fem lördagars rätta Lotto & Joker nummer och skicka det till mig, (adressen har ni ju) för det hade hjälp oss en bra bit på vägen i våra husplaner.

Franzén har för övrigt varit valpledig även idag och rykten säger att han efter havregrynsgröten i morse har setts ta en så kallad "power walk" i Emmaboda där han stannat vid var femte lyktstolpe och gjort 20 armhävningar eftersom han enligt uppgift "vill se slimmad ut på bowlingen i kväll". Dettta var som sagt bara rykten men mina källor brukar vara pålitliga.
Vi får se hur det går, jag hoppas att jag vinner annars blir det en tung tid i veckorna två.

/~~/


Kärt återseende x2

Så är han då tillbaka, igen, Henke Larsson. Lasse Lagerbäck darrade på rösten under alla av de tjugo minuter som han presenterade sommarens svenska EM-trupp precis som om han var nervös för något, precis som om han visste något som gemene man inte visste vilket sannerligen inte hör till vanligheterna när Lars Lagerbäck presenterar en trupp för i vanliga fall brukar gemene man kunna rabbla upp hela truppen två månader innan Lagerbäck själv gör det. Så var det egentligen idag med fram till att tröja nummer 17 skulle presenteras. Många var vi lokalpatrioter som hoppades att den man som bär nummer 17 i Kalmar FF också skulle bli den som fick bära det i Sveriges EM-trupp men ju längre uttagningen gick och ju mer förbundskaptenen darrade på rösten , desto mer började man ana vartåt det lutade och till slut stod det klart att Henrik Larsson spelar EM-slutspel till sommaren och genast ökade Sveriges chanser en hel del.
Hade dock ändå gärna sett Viktor Elm, helst i truppen, eller ialla fall som reserv på hemmaplan. Det borde väl ändå hans insatser i KFF under det senaste åren ha resulterat i, men icke...
I vilket fall som helst så ska det bli helt fantastiskt att få följa laget under en vecka på plats i Innsbruck även om det lär koka av nationalism även hemma under EM-månaden.

Jojje och jag har precis kommit hem från en cykeltur modell längre, vi är ju som många av er redan vet på jakt efter ett hus cyklade mer eller mindre på samtliga Emmabodas gator för att få lite inspiration. Vi hade ett riktigt kanonhus på gång men fick dessvärre lägga ner det eftersom buden helt enkelt blev för höga för en bagare/inustriarbetare-plånbok.

I morgon ska jag på kärt återseende till mina väninnor på vårdcentralen, jag har inte varit där sedan i mars någon gång men i morgon så finns någon form av expert på plats på centralen för att kasta ett öga (och förhoppningsvis även något slags kniv) på det ännu ,efter ett drygt halvår, oläka infekterade sår som pryder mitt vänstra pekfinger efter en arbetsplatsolycka i november förra året. Vi får helt enkelt se vad som sägs där uppe i morgon. Och nej Lasse Frisk, detta är inte alls på långa vägar jämförbart med den gången du fick ont i revbenet och inte heller den gången du hade hälsporre. Jag bara berättar det ändå!

I morgon kväll möter Sverige Tjeckien i hockey-VM:s kvartsfinal. Jag tror att det kan bli en trevlig resa för Sverige som mycket väl kan vinna den matchen.  Mitt tips, 6-3 till Sverige.
Och i NHL trummar Red Wings på och slog inatt Dallas och leder matchserien med klara 3-0 och det händer inte speciellt ofta att ett sådant försprång tas igen. Red Wings kommer att gå till final. Kan inte fatta att det var fyra år sedan Tampa spelade SC-final. Den magiska natten när Lightning spelade den sjunde och helt avgörande matchen så satt jag och Mange Andersson i hans lägenhet och såg på matchen. Tampa vann med 2-1 efter två mål av Ruslan Fedotenko. På jobbet dagen efter var jag så enormt trött eftersom jag inte sovit en sekund den natten, att dåvarande chef Albrektsson hade vänligheten att låta mig gå hem vid lunch.

Nu har min tid vid datorn gått ut så nu ska jag gå och umgås med min havande kvinna en stund.
/~~/

Haka

Om Alsjöholm kör denna dansen med samma inlevelse på fredag när vi ska möta dom, ja då vet i fan om jag inte kör hem direkt...
Hehe, fransmännen i videon ser likbleka ut. Med all rätt.
/~~/


Dålig timing av Dauda

Årets hittils varmaste helg lider mot sitt slut. Lite tråkigt men dessvärre nödvändigt eftersom W&WW hade haft förbannat svårt att få någon lönsamhet i sin verksamhet om det bara var helg hela tiden. Hade inte tänkt att skriva någon längre blogg i dag eftersom jag har lite halvtaskigt med tid.

I går eftermiddag var jag på Fredriksskans och såg den bästa match jag någonsin sett där inne, till och med bättre än nr Kalmar slog Hammarby med 4-1 för något år sedan. Kalmar krossade Djurgården och var bättre på precis allting. Hela 5-1 blev det till slut och det var som sagt en match helt i publikens smak. David och Viktor Elm fick göra varsitt mål vilket gladde extra, och Rasmus blev av matchvärden utsedd till planens bäste vilket var precis vad han var, lite synd bara att inte också han fick trycka dit en balja och på så sätt fullbordat ett Elm Hattrick...
Abiola Dauda tryckte till med tidernas kanon och det är bara att gratulera, alla jublade som besatta på läktare F där jag brukar hänga, alla utom jag. Jag hade spelat på 4-1 på Oddset och stod och gottade mig åt 750 friska pistoler som skulle bli mina, då gör Dauda årets jävla mål i Allsvenskan. Bra timing är visst A och O för en duktigt fotbollsspelare men här visar den gode Abiola prov på usel sådan och bör nog ge mig ett litet bidrag från sin lönecheck för att ställa allt tillrätta igen.


...från Fredrisksskans är inte steget så långt till Johansfors IP, inte geografiskt i alla fall. Jag och min kära sambo bevittnade den andra halvleken i den högklassiga B-lagskampen mellan JIFB-Lindås/Långasjö B som forsarna tyvärr förlorade med 7-3. Jag noterade dock att Johansfors målskyttar var Stefan Persson två gånger om där Stefan Bondesson vid Stefan P:s andra mål för eftermiddagen bokstavligt talat sköt Persson i huvudet och bollen rullade in. Johansfors-Stefan tackade för målet genom att krama om L/L-Stefan. Tyckte det var ganska roligt att se. Johansfors tredje mål gjordes av lagkaptenen Magnus Lundegårdh.
Träning i morgon och förhoppningsvis gott om folk där.

Snart bara en månad kvar tills det att vi lämnar fäderneslandet och beger oss av mot Österrike för att bevittna Sveriges EM-matcher mot Spanien och Ryssland i Innsbruck. Det är inte klokt vad tiden går och det är inte klokt vad trevligt det ska bli. Uttagningen till truppen sker på tisdag och trots mitt ryck i den interna (den mellan Jojje och mig alltså...)skytteligan har jag inte fått några indikationer på att jag skulle vara aktuell denna gången heller. Men nu är inte detta hela världen då mitt stora mål hela tiden har varit 2010 års fotbolls-VM i Sydafrika.

Varför i hela fridens namn släppte Sverige in pucksatan med fem ynka sekunder kvar i går kväll när man hade gjort allt rätt i matchen tidigare. Typiskt. Jag hoppas att Sverige får ryssarna i kvarten igen för då lär det bli åka av. Douglas Murray sitter antagligen och käkar taggtråd i skrivande stund och lär nog vara sugen på att spela efter sin avstängning. Aaaaningen tufft dömd tycker jag.

Nu tar vi kvällen.
/~~/


Johansfors- Nöbbele

Så kom den då äntligen! Säsongens första trepoängare bärgades i afton nere på IP men det satt hårt åt, herrejävlar vad det satt hårt åt.
Eftersom Patrik Adolfsson ville ta vårt lagfoto med oss iförda det sprillans nya matchstället som för övrigt var identiskt med det gamla, så samlades vi extra tidigt för att ha gott om tid med vårt modellande. Resultatet av den fotosessionen lär väl dyka upp på hemsidan inom kort antar jag.
Efter en grundlig uppvärmning beslutade vi oss för att gå ut och ge järnet vilket vi också gjorde i ganska exakt 47 sekunder sedan var det roliga slut.
Vi startade kampen på följande vis:

MV: Axel Karlsson
YB: Henrik Nordström, Oscar Ahlström
MB: Niklas Johansson, Robin Franksson
YM: Dennis Randewall, Peter Andersson (C)
IM: Henrik Svensson, Andreas Johansson
ANF: Adam Wellrup, Andreas Klevtun
AVB: Stefan Persson (in 46), Magnus Lundegårdh (in 80)

Som sagt så började matchen alldeles utmärkt för oss, det första som händer är att vi får en hörna som Pettan slår mot främre stolpen där deras back totalmissar bollen och det ger...mig chansen att enkelt raka in bollen vilket jag också gjorde så 1-0 till oss direkt och en bättre start kunde vi knappast ha fått. Detta var dock det enda bra Johansfors IF presterade under matchens första 45 minuter direkt efter att Nöbbele gjort avspark efter vårt ledningsmål så kvitterar man oerhört billigt och oerhört tungt för oss. Vi står hela mittfältet och tittar när deras mittfältare traskar rakt igenom och seda gör vårt försvar precis samma sak så Nöbbelespelaren lyckas tillslut tråckla in bolljävlen i målet och efter det så springer vi runt och hoppas på att någon ska ta tag i det utan att helst behöva medverka själv. Nöbbele skapar mängder av hyperfarliga chanser och skulle definitivt ha satt någon men dessbättre gjorde dom inte det och vi gick till halvtidsvila med ett oavgjort resultat efter att vi ryckt upp oss något i slutet av inledningsakten.

I omklädningsrummet i paus så var det upprört och alla visste vad som var fel och alla var överens om vad som skulle göras...

...och ta mej fan, det som sades i paus hände. Redan efter ett par minuter ger Peter Andersson oss ledningen efter ett praktskott helt otagbart nere vid målvaktens vänstra stolpe. Och nu är det annat ljud iskälla. Vi vinne rallt i luften,alla andrabollar och varenda närkamp.Alla vill ha bollen och vi rullar jättefint och vi når klimax när Klevtun kaster ett inkast på mig efter ungefär 20 minuter, jag väggar med Lillen precis vid straffområdeslinjen tar ett nytt väggspel med Pettan och kommer runt på ett så kallat överlapp på vår vänsterkant och slår ett inlägg som Klevtun nicker ner till Wellrup som behärkat sätter dit bollen i mål. Snyggt,skönt och kanske viktigast av allt. rättvist!
Men efter detta går vi ner i en svacka som bjuder in kronobergarna i matchen på nytt och deras lagkapten och bäste spelare på ett ganska underligt sätt tillåts göra 3-2 med dryga kvarten kvar att spela. Efter detta så blir det mest en kamp mot klockan som vi vinner eftersom vi kämpar hårdast, så pass hårt faktiskt att Lillen fick åka ambulans efter att en Nöbbele-spelare råkat sparka honom i bakhuvudet och ett ordentligt blodvite uppstod, Lillen var ganska groggy och ambulans tillkallades som sagt och den lille mannen har antagligen X antal stygn att vänta.
Efter detta fick även jag utgå med någon minut kvar då jag gick knä mot knä mot en motståndare samtidigt som jag fick kramp i vaden så ja ghade dessvärre inte mycket att välja på. Nu red vi ut stormen och spelade in säsongens första trea på det hela taget välförtjänt men första halvlek lämnar väldigt mycket att önska. Kan vi spela så som vi gjorde i andra hela tiden så kommer det bli tufft att möta oss.
Sammanfattninngsvis
1-0 Andreas Johansson (1: minuten)
1-1 Nöbbele (2)
2-1 Peter Andersson (47)
3-1 Adam Wellrup (65)
3-2 Nöbbeles lagkapten (75)

Inga varningar utdelades till någon forsare vad jag kommer ihåg.

Domaren var en trevlig herre som kanske inte alltid blåste rätt men som var den förste att erkänna när han hade gjort fel. Han och jag hade en oförglömlig diskussion efter en situation, men den tar vi en annan gång. Ett minus dock för att han inte vågade blåsa straff när Nöbbele-backen två meter från domaren slog bort bollen med handen. Han gjorde en godkänd match och ska ha ett stort plus för sin inställning.

Bäst i JIF var:

*** Peter Andersson
**  Adam Wellrup
*   Oscar Ahlström

Nu ser vi fram i mot nästa fredags uppgift när vi ska åka till Alsjöholm och försöka stjäla poäng där. det kan bli en tuff batalj som vem som helst kan vinna.

Sitter och dricker en fredagsbärs samtidigt som jag bloggar och jag måste rekomendera den för er. Zlatopramen är ju min favorit men för en tid sedan när jag var på bolaget noterade jag att det fanns en mörkare variant av det märket så jag beslutade mig för att prova den, Zlatopramen half´n´half heter den och är väl värd ett försök!

I morgon blir det en tur till Fredriksskans för att se Kalmar-Djurgården. Där hoppas jag stenhårt på en vinst för de röda.

/~~/

NY DESIGN

Som de flesta av er antagligen redan uppmärksammat så har jag bytt utseende här på min blogg. Jag bytte från profilen "Retro Red" till den mer i tiden liggande "Anchor". Jag hoppas att detta kommer att avspegla sig i besöksstatistiken som den senaste månaden för övrigt har varit den bästa någonsin men som det heter: Mycket vill ha mer!

Jag är ledig från gruvan idag och det verkar som om jag har tagit ett riktigt bra beslut eftersom solen skiner och det är varmt och skönt ute. Enligt Aftonbladet så skulle det fina vädret hålla i sig över helgen för att sedan övergå till mer klassiskt svenskt väder i början av nästa vecka.

Jag har inlett min lediga dag med att titta på nattens Stanley Cup-match. Den första finalen i väst där Detroit Red Wings och Dallas Stars gör upp med varandra om vem som ska få möta vinnaren i öst, Pittsburgh Penguins eller Philadelphia Flyers.
Nattens batalj gick av stapeln i en av dom mest klassiska arenorna som finns nämligen Joe Louis Arena i Detroit. Och vilken match det blev. Dallas började bäst och borde kanske ha satt något mål i inledningen av matchen men efter första fem minuterna var det Red Wings för hela slanten och till slut så vann svenskkolonin matchen med 4-1 efter smått otroliga nio blågula poäng. Johan Franzén gjorde sitt 12:e slutspelsmål för säsongen och satte därmed nytt klubbrekord för Detroit i den kategorin före aningen mer namnkunniga spelare såson Gordie Howe, Ted Lindsay, Steve Yzerman, Sergei Fedorov, Brett Hull, Petr Klima och Gerard Gallant. Noterbart är också Johan bara behövde 10 matcher på sig att göra 12 mål, Petr Klima är förvisso nästan lika bra med 11 bljor på 12 matcher men övriga behövde runt 20 slutspelsmatcher för att nå 10 mål. Jag vet att många tycker sånt här är fullständigt ointressant men det är en ganska stor grej faktiskt. Hur som helst så släpper vi det ämnet nu...

...bara för att åter halka in på ishockey, jag kikade på Sverige-Danmark i går kväll och fick se en ganska underhållande historia där svenskarna var överlägsna lillebror och vann med hela 8-1.Kvalitén på ishockeyn var dock inte alls av samma klass som Stanley Cup-matchen. Vilket NHL-lag som helst skulle vinna ishockey-VM, det lovar jag.

Håller som vanligt på att tvätta. Av någon märklig anledning har vi alltid tvättid när jag är hemma själv och aldrig när min kära sambo är hemma. Jag känner mig orättvist behandlad och kräver kvotering, fast det har jag ju tidigare sagt att jag är emot så då får jag väl fortsätta tvätta själv.

Jag har funderat på om det inte snart är dags att bjuda igen Elmarna på fotboll. Dom hade ju vänligheten att bjuda Johansfors IF till Fredriksskans härförleden och jag tycket inte vi ska vara sämre än att vi bjuder tillbaka hela Kalmar FF:s A-trupp till valfri hemmamatch med oss. Hör av er till Dennis...

Jag hoppas verkligen att vi kan ställa till en del problem för Nöbbele i kväll. Förutsättningarna är de bästa och allt annat än tre poäng ser jag som en besvikelse. Matchen börjar klockan 19.00 och det finns fortfarande några sittplatser kvar.

Nu ska jag gå ut i det fina vädret!
Jag återkommer kanske under kvällen med ett referat från matchen och kommer det inte i kväll så kommer det i morgon.

/~~/
/~~/

El Calufso Grande

Helg igen! Jag tog en rövare och gick in och frågade chefen om ledigt i morgon och det gick vägen. Sånt gillar vi. Jag kommer att spendera dagen med så pass fysiska uppgifter som tre timmar Stanley Cup-hockey på morgonen som jag har spelat in från inatt och efter det kommer jag att ägna en stor del av dagen på balkongen med en styck korsordstidning och även någon form av dryck, dessvärre inte alkoholhaltig eftersom vi har match i morgon kväll mot Nöbbele.
Det Nöbbele-lag som gästar oss kan för övrigt samåka med sitt damlag eftersom dom samma tid möter Vissefjärda på Widavallen.

Lasse Franzén har så äntligen fått hem sin hundvalp, Zelda. Franzen (eller El Calufso Grande som han antagligen hade kallats för i Spanien) har överraskat oss alla idag på VikingLine med sin modersinstinkt för denna hundvalp som antagligen inte kunde ha fått ett bättre ställe att bo på. Franzén har likt en nykär tonåring studsat till varje gång telefonen ringt på banan idag i hopp om att det var hans utomordentligt trevliga fru Astrid med nyheter om valpen,men dessvärre så går 99.9923968% av samtalen till Lasse Frisk ( El Pucko Gigante på tidigare nämda språk) och inte till den nyblivne hundägaren så nyheterna har uteblivit vilket till stor del antagligen också beror på att Franzen blir lätt irriterad när hans nära och kära ringer till honom på jobbet vilket följdaktningsvis innebär att dom inte ringer.
För övrigt hade Franzén tre olika pålägg på mackan häromdagen vilket tyder på att en kvinnlig hand har varit hjälpsam... Sådant passerar inte obemärkt här på bloggen. Själv satt jag med två äckliga jävla mackor med en skiva mager prästost på varje försökte tänke på kebabpizza mellan varje tugga men så är det väl i livet antar jag...skillnader. Jag brukar dessbättre få prima fina mackor från Emmagården när jag så behagar så jag ska verkligen inte klaga.

Ni kanska tycker att jag gått hårt åt Lasse idag. Det är ett medvetet val nämligen. Jag fick idag, totalt jävla oprovocerat, mig ett utlägg om hur  dålig (jag spelar förvisso i division 6 så ett visst mått av sanning finns det nog är jag rädd, men bara det att det kommer från honom...)jag är på fotboll och att jag borde ha haft vett att sluta och då kontrade jag med att lova att hänga ut honom här. Men nu är jag klar med det. Så lycka till med hunden Franzén.

I morgon så är det som sagt match. Kent "Frallan"Fransson kikade förbi idag när jag stod och packade maskiner för glatta livet och Kent såg positivt på morgondagens uppgift och hoppas precis som jag på tre pinnar.
På söndag spelar B-laget hemma mot Lindås/Långasjö och jag vet inte ännu om jag ska vara med men ska jag det, ja då hoppas jag av hela mitt hjärta att Henrik Medin finns i motståndarnas laguppställing...

Detroit- Dallas inatt. Frågan är om det någonsin varit så många svenska i samma slutspelsserie. Jag tänker inte missa den kampen. Kan även bli som så att jag slänger ett öga på kvällens kamp i VM mellan Sverige och Danmark. Sverige har väl inte direkt övertygat så här långt men mot Danmark ska kronorna vinna, så är det bara.

Vad hände i Göteborg i går? Kalmar ledde med 2-0 när jag gick in i duschen igår efter träningen och när jag kom ut så ledde IFK med 3-2. Det var inte bra. Inte bra alls. Men vi hoppas på ny tag på lördag mot Djurgården. Då finns undertecknad på plats på sektion F som vanligt.

Nä, nu ska jag gå ut och sätta mig i solen, tända upp grillen och knäcka en folköl.
/~~/

Hockey

Så var hockey-VM i gång. Eller egentligen kanske inte riktigt ändå. Blåbärsrundan skall ju klaras av först och efter uppenbara bekymmer mot Vitryssland så tvålade svenskarna dit Frankrike med hela 9-0 i natt och trots detta fick samtliga spelare bara ett eller två plus i dagens Sportbladet. Visserligen är Frankrike ett betydligt sämre lag än Tre Kronor men 9-0 är liksom ändå 9-0. Någon måste ju har varit bra kan jag tycka. Annars tycker jag att man har på tog för höga krav om man på allvar tycker att det i ett lag som vinner en match i ett världsmästerskap i en av vårt lands största sporter med 9-0 inte innehåller någon som var bra.

På tal om Vitryssland så minns väl alla den hemska februarikvällen fi Salt Lake City för sex år sedan när Sverige skulle möta den forna Sovjetrepubliken i OS-kvartsfinalen. Gruppspelet hade gått som en dans. Canada hade slagits tillbaka med 5-2 och vinster även mot tjeckerna och tyskarna med siffror jag dessvärre har glömt. Tre Kronor dominerade kort och gott världens största ishockeyscen totalt. Vägen mot en finalmatch låg öppen för inte nog med att Vitryssland skulle stå för motståndet i kvarten, vi skulle inte heller kunna stöta på Canada igen förrän i en eventuell final/bronsmatch.
Jag kommer aldrig glömma den där kvällen,jag hade tagit ledigt från jobbet hela veckan för att verkligen kunna följa hockeyn och för all del även den övriga olympiska idrotten. Henke Fransson och Crille Lundin och jag satt uppe i min dåvarande lägenhet som även den låg på Järnvägsgatan. Ölet flödade och stämningen var på topp och minns jag inte helt åt helvete så stänkte Nicklas Lidström in 1-0 efter bara några minuter. Sedan vet jag inte vad som hände. Jag tror nog ingen vet men det var som en två timmar lång dimma som avslutades med att Tommy Salo blev hastigt rädd för pucken och dessvärre tappade in vitryssarnas 4-3 puck i mitten av tredje. Sedan tog allt slut. Henke gick direkt efter slutsignalen utan att säga ett knyst. Crille satt kvar och stirrade tomt in i TV:n ytterligare någon halvtimme i någon kvart innan även han gav upp utan att heller han yttra ett ord. Jag själv, ja jag gick och la mig och sov, eller försökte i alla fall. Jag har aldrig varit så besviken över ett idrottsresultat vare sig självupplevt eller inte.
Nu fick svenskarna revanch fyra år senare i Turin förvisso men det hände ofta än att jag kan börja fundera på vad det var som gick snett den där kvällen.

Årets första heta kommunderby avgjordes igår då Vissefjärda tog emot Lindås/Långasjö på Widavallen. Vissefjärda vann efter vad jag har hört matchen rättvist med 2-1 efter mål av Christer Rantanen och Jonas Svensson för VGIF och Gustav Olsson-Hallgren för L/L. Enligt säkra källor var det över 180 betalande åskådare vilket måste anses som riktigt bra i division 5.

Vårt Twin Peaks-tittande går vidare. Snart sett 2/3 av serien som bara blir bättre och bättre för varje gång man ser den. Även Jojje verkar uppskatta David Lynchs mästerverk även om ett visst mått av rädsla i bland infinner sig hos den gravida tösen.

I morgon är det åter träning. Vi var riktigt bra befolkade sist och det hade ju varit trevligt om det kunde komma lika många till morgonkvällens övningar. Vi har ju en otroligt viktig match på fredag mot Nöbbele och där gäller det att vi är i form i vi ska vinna.

I dag har vi hängt en del på banken och pratat pengar och liknande. När man går i husköpartankar kan det vara förståndigt att kolla upp att allt är i sin ordning inför ett eventuellt lån. Jag måste säga att jag tycker det är riktigt intressant med ekonomi.

Nu ska vi ta ett sista Twin Peaks-avsnitt innan det är dags att ta kvällen.

/~~/

JIF-Åseda

I går eftermiddag spelades det hemmapremiär på IP. Åseda stod för motståndet. Åseda som vann sin premiär mot Nöbbele med klara 4-0 och har nämnt flitigt bland förhadsfavoriterna till seriesegern. Vi var med andra ord inställda på att detta skulle bli en tuff match.
Truppen såg ut så här:

MV: Axel Karlsson
YB: Oscar Ahlström, Henrik Nordström
MB: Niklas Johansson, Dennis Randewall
YM: Peter Andersson (C), Hampus Eriksson (ut 20, magbesvär)
IM: Andreas Johansson, Henrik Svensson
ANF: Adam Wellrup, Andreas Klevtun
AVB: Charlie Dziobek (in 70),Magnus Lundegårdh (in 20) och Tobias Fransson

Matchen började i ett för oss ganska högt tempo kändes det som där Åseda hade mest boll och skapade mest chanser inledningsvis men även vi skapade en del.Lite stirrigt var det i vårt lag när vi hade bollen och i stället för att rulla så som vi sa vi skulle göra så slog vi långbollar som i och för sig gick till rätt adress ganska ofta. Spelet böljade fram och tillbaka och det var tydligt att vi inte ville göra en så usel första halvlek som sist mor Örsjö så kämpartagen var det inget fel på. Precis innan halvlek blåste den oerhört ojämna domaren för  straff till oss då en Åseda-spelare tog bollen med handen i straffområdet och kapten Peter Andersson stegade fram och satte ledningsmålet säkert.
I paus kändes det bra och alla var inställda på att göra det jobbet i andra som krävs för att vinna. det dröjde emellertid inte längre än fem minuter förrän Åseda kvitterade vår ledning när man efter ett inlägg på en horribelt dömd frispark mycket stiligt kunde skarva in 1-1. Efter detta tar vi över spelet och skapar mängder av chanser som dessvärre inte resulterar i någonting alls. Däremot kontrar Åseda in ett ledningsmål och det kom som en kalldusch för det kändes på plan som om vi var värda ett mål och inte dom men så blev det inte när Åsedaspelare mycket kyligt lobbar över nästan 190 centimeter Karlsson i målet och underläget är ett faktum. Efter detta så trycker vi på ännu mer utan få in bollen. Peters stolpskott och Oscars öppna skottläge är dom klaraste chanserna men det ville sig inte alls.Istället gör Åseda 3-1 precis i slutet efter en märklig situation där rättskiparen nog borde ha blåst för offside i stället för mål vilket Nicke Johansson också påtalade för honom och borde nog i ärlighetens namn fått minst ett gult för den verbala attacken.
Åseda var minst lika bra som oss men jag anser nog att ett oavgjort resultat mer hade speglat matchen. Å andra sidan kanske jag är lite partisk också.
Bäst i JIF:
*** Peter Andersson
** Henrik Nordström
* Dennis Randewall


Och sämst... ja det var jag och dessutom blev jag varnad för att jag gnällde på domaren vilket är så oerhört onödigt.

I går kväll var vi på Nathalies 20-års fest i Svartbäcksmåla. Lekar,allsång, mat och dryck var innehållet i en kanontrevlig tillställning som antagligen höll på långt in på småtimmarna. Vi gav upp vid 01 eftersom vi har en del som ska göras i dag som görs enklare utan en bakfylla modell värre som jag som tur är verkar ha sluppit.

Jag såg att man kunde följa matchen via liverapportering på JIF-bloggen. Det må jag säga! Bra jobbat Pakke, det kan inte vara många division 6-lag som erbjuder den tjänsten!

/~~/Suzanne Reuter

Sitter och inväntar träningen som ska gå av stapeln klockan 16.00. Jag misstänker att det kommer att bli en ganska lugn historia eftersom det är match i morgon på IP mot tunga Åseda. Den matchen börjar klockan 15.00 i morgon eftermiddag för er som är intresserade av att titta vilket jag antar att ni är. Jag drömde för övrigt om den matchen i natt och jag drömde att vi vann med 3-2. Jag gjorde första målet men sedan tog motståndarna över och både kvitterade och gick upp i ledningen innan Patrik Nordström, som i drömmen användes som spjutspets,  kvitterade Åsedas ledning efter en volleykanon. När 90 minuter var spelade så var resultatet oavgjort men fjärdedomaren (kom igen...det var en dröm)  visade upp en skylt som indikerade att det var minst fem minuters stopptid och under denna stopp tid så avgörs matchen. Pettan slår en mycket fin hörna som...Suzanne Reuter (allt Twin Peaks-tittande gör nog att man drömmer lite märkligt) vrickar in och glädjen är fullständig.Jag kan tänka mig ett liknande scenario i morgon men jag antar att vi får försöka klara oss utan Suzanne Reuter.
 
Vill också passa på att rekomendera den nya bloggen som handlar om Johansfors IF som ordförande Randewall antagligen kommer att vara huvudskribent för. Den är ännu ganska ung men väl värd ett besök. Jag vet för övrigt vem jag hade lagt min röst på i omröstningen på den sidan... Det är ett tämligen enkelt val.

Svenskarna i Detroit Red Wings hade lekstuga i natt när man pulveriserade ärkerivalen Colorado Avalanche på bortais i Denver och vann med hela 8-2. Johan Franzén gjorde tre, Henke Zetterberg och Mikael Samuelsson två var och Thomas Holmström gjorde ett. Samtliga åtta mål gjordes alltså av svenskar vilket måste vara rekord av något slag. Johan Franzen gjorde sitt nionde mål i serien mot Foppas Colorado vilket är nytt klubbrekord i Detroit. Det förra hölls av ingen mindre än Gordie Howe. Jag har för mig att jag tippade Pittsburgh- Detroit i final och jag ser ingen som helst anledning till att ändra det tipset.

I kväll tror jag att jag ska tända upp grillen efter träningen. Även om kanske inte vädret är det bästa så får det nog bli så ändå.

I morgon börjar hockey-VM. Jag vet inte riktigt men jag känner inte den där entusiasmen för det evenemanget längre. Så är det förvisso varje år och det slutar alltid med att man likväl inte missar en enda match och följer turneringen som om det vore OS. I år blir det väl lite värre eftersom flera av Tre Kronors matcher spelas mitt i natten svensk tid.

Nu ska jag bege mig, jag har lite ärenden att uträtta innan träningen.
/~~/

Marknad

Kristis himmelfärdsdag idag. Det innebär för många långledigt eftersom även morgondagen brukar innebära ledighet. Ialla fall inom industrin. I år infaller dagen på samma dag som Första maj och det hör inte till vanligheterna vill jag lova. Jag fuskläste lite på Wikipedia om saken och fick lära mig att detta med stor sannolikhet är enda gången under vår livsstid som vi firar de två högtiderna på samma dag då det inte sker nästa gång förrän 2160 och då tror jag att vi allihop har varit "långlediga" en väsentlig tid. Men man vet ju aldrig.
Vidare läser jag på Wikipedia att anledningen att vi firar denna dag är för att det enligt bibeln var denna dag som Jesus lämnade jorden och försvann till himmelen. Därav namnet på högtiden antar jag.

Då jag inte själv besöker kyrkan så ofta så ska jag i stället under dagen besöka Broakulla marknad för att där dra mitt strå till stacken i idrottsföreningens korv- och våffelförsäljning så vill ni bli serverade av två av klubbens storstjärnor, Lundegårdh och jag, så bör ni infinna er där vid 11-hugget. Tänk på att pengarna går oavkortat till finansieringen av projektet att ta hit Cristiano Ronaldo så det lär behövas säljas en och en annan korv.

Som sagt långledighet nu men jag har inte så värst mycket inplanerat mer än att jag på lördag ska på fest till brorsans tjej Nathalie som fyllde 20 här för leden. Det ska bli trevligt.
Annars har jag som sagt inget inplanerat. Eventuellt blir det någon öl hos Pettan efter marknaden idag men det blir lugnt för min del. På jobbet så har de husvagnsfrälsta (i huvudsak Lasse Franzén och Lasse Frisk) pratat mycket om denna helgs stundande utflykter. Bland annat har Lasse Franzéns hjärna gått på högvarv då han många gånger har drömt sig bort  till "Solen och vindarnas ö" för att sekunden senare inse att han stod i en verkstad med mig som närmsa solsken! Det är ungefär samma sak.

I går kväll kikade Jojje och jag på Twin Peaks nästan hela kvällen och nu börjar det hända grejer.

I helgen drar hockey-VM i gång och inte mycket tyder på att Sverige ska ha något med medaljstriden att göra utom just det faktum att ingen räknar med Tre Kronor. Mitt tips är dock att Canada tar hem segern på hemmais.Dom har det på pappret överlägset bästa laget och bör vinna.

När man pratar hockey-VM så är det många som får en nostalgikick när man hör Sovjetunionens gamla nationalsång som numera används av Ryssland. Jag hittade en översättning av sången på youtube. Ganska löjlig, ganska rolig...

På lördag så spelar vi match igen. Hemmapremiär mot Åseda. Åseda som krossade Nöbbele i första matchen och kommer med all säkerhet att bli en riktigt tuff nöt att knäcka. Det laget med bäst inställning kommer att vinna. Det inebär alltså att går vi ut som vi gjorde i första halvlek så kommer det hela att bli en skitkul tillställning. För Åseda. Träning i morgon eftermiddag klockan 16.00 om jag inte minns fel.

Nu ska jag fixa lite frukost. Och glöm nu inte bort att handla fika av oss på marknaden!

/~~/


RSS 2.0