Nummerupplysningen kan tamejfan allting

Det höll på att bli onödigt spännande i går kväll på Fredriksskans. Inte för att jag var där själv. Jag bojkottar den arenans ståplatser under höstmånaderna nämligen, endast sittplats är gott nog, eller rättare sagt varmt nog, och det finns tyvärr nästan aldrig några förutom på sektion G och då anser jag att man lika gärna kan sätta sig direkt i Kalmarsund en regning och kall höstdag, man ser ungefär lika mycket och fryser ungefär lika mycket.
Nä, jag höll till på Fredriksskans gemytliga brodersarena, Peterskans. Det är min käre vän Peter Fagerströms TV-rum där vi samlas en gedigen bunt FF-supporters inför matcher som vi inte ser live. I går var ett sådant tillfälle.

Som sagt så höll det på att bli onödigt spännande. Kalmar tog förvisso ledningen med 1-0 efter en jättefin frispark av Viktor Elm. När väl det målet kom trodde nog alla att proppen var ur och att det nu skulle ramla in mål i maklig takt. Mål kom, i maklig takt, fast i helt jävla fel mål. Petter Wastå verkade missbedöma ett "Långasjö-rens" som seglade ner mot straffpunkten och Hasse Berggren (som förövrigt är den enda aktiva i dagens allsvenska som deltog i VM 1934... typ så gammal måste han vara) kunde nicka in bollen och ge otaliga Kalmarsupportrar grav ångest inför fortsättningen.
Rasmus Elm fick en jättechans när Ingelsten frispelade honom i slutet av andra men han missade och istället kunde Gefle kontra och Berggren (fatta hur nära det är att namnet "Berggren" är en palindrom*) kom fri med Wastå som gjorde kanske säsongens viktigaste räddning. I andra halvlek sedan så visade KFF att man inte skrämts av Gefle utan trummade på tills det att Ingelsten avgjort med två lite turliga mål, men så vitt jag vet så räknas de turliga målen lika mycket som 35-meters-kanoner. Kalmar var bättre matchen igenom och förtjänade vinsten. Nu gäller det att spela diciplinerat mot IFK Norrköping på söndag, då jag faktiskt finns på plats på en sittplats. Peking är förvisso helt avsågade men det betyder definitivt inte att dom inte vill vinna.

Har varit och träningsbowlat även denna torsdagsafton mot min käre vän och kollega Lasse Frisk, a.k.a Lasse Mourinho. Vi spelade fyra serier och jag vann samtliga trots ganska okoncentrerat spel. 180 poäng i första rundan är en av de högsta poängerna jag någonsin haft och den är jag jättenöjd med. 146,123 och 104 löd de andra resultaten på. Frisks resultat är censurerade men jag kan säga så mycket som att han har spelat bättre serier. Ganska många bättre serier.

En kul grej på tal om bowling i allmänhet och VikingBowlingen i synnerhet. Samuel Rehn som är visstidare hos oss och av någon outgrundlig anledning inte får vara kvar efter i morgon, hade hört att man kunde skicka ett SMS till 118 100 och fråga dom vad som helst. Rehn skickade i väg ett SMS med frågan: "Vem ligger sist i VikingBowlingen?"
En stund senare pep det till i hans telefon och svaret blev, och detta är helt sant: "Lasse Frisk ligger sist i Vikingbowlingen för tillfället. Det syns dock att det bor mycket talang i den mannen, så 118 100 tror att han repar sig"
Fantastiskt... Att VikingBowlingen var stor, det visste vi. Men att den var så här stor trodde vi fan inte!
Den 20:e november går nästa deltävling av stapeln och då gäller det att ha prickat toppformen. Jag trot mediaintresset kommer vara enormt med tanke på 118 100:s så kallade reportage...


Telefonisten visste vem som låg sist i VikingBowlingen...
Bilden är tagen ifrån
www.inuseful.se1872 betalande i går i Victoriahallen. Det trodde jag aldrig. Nybro vann också matchen mot IKO efter förlängning med 4-3 efter att Fredrik Sandgren gjort två baljor. Bra gjort!

* Markku, en palindrom är ett ord eller namn som blir samma sak oavsett om du läser det framifrån eller bakifrån. Typ " dallassallad", "naturrutan" "Anna" eller lite mer avancerat: " Ola Salo" eller en hel fras som: " Ni talar bra latin".. Alltså inte "Ei saa peittää" eller "Bodabruk"

Jag kommer antagligen att spendera en del av min älskade fredagskväll i Emmaboda sporthall där jag endast kommer att heja på ett enda lag Vissefjärdas damlag som jag tror kan överraska. Med Mourinho vid rodret kan vad som helst hända. Nu vet jag egentligen alldeles för lite om de andra lagen i gruppen men jag hoppas att det blir en trevlig kväll.

Vill passa på att gratuela Charlie och Liza till ett uppenbarligen väldigt givande samlag! Grattis som tusan!

Nämnde igår att vi inte kommer bo kvar på Järnvägsgatan så länge till, till följd av ett husköp. Vi ser oerhört mycket fram emot att få komma i gång med allt. Vi är jätteglada över detta faktum att vi snart är husägare!

"Låt för djävulen Viktor skjuta varenda jävla frispark så ska ni se att det blir guld till Kalmar" Så sa Johannes Medin och uppenbarligen har han rätt. Till och med Max skrattade medhållande åt Johannes tonläge tills dess att hans far råkade trycka bort reprisen. Grabben är alltså tre månader och blir redan tjurig när Peter inte låter honom titta på Kalmar. En sann supporter!

Jag vill be att få önska alla en fortsatt trevlig kväll och en bra dag i morgon!
/~~/


Vilken miss

I kväll gäller det! Gefle hemma på Fredriksskans i match som är av yttersta vikt att vinna. Till vilket pris som helst inte förlora ialla fall. Jag noterar att Henrik Rydström är tillbaka, att Patrik Ingelsten ska spela och att Viktor Elm också räknar med spel. Tyvärr spelar inte David Elm och heller inte Lasse Johansson. Jävlar vad detta kommer bli spännande. Drömscenariot är givetvis att KFF vinner med 6-0 samtidigt som Elfsborg förlorar hemma mot DIF. Då ska det inihelvete mycket till om inte Kalmar ska vinna guldet. Mardrömsscenariot är att det blir precis tvärtom.
Matchen kommer inte att följas live av mig på grund av de ogästvänliga ståplatserna på Fredriksskans. Därför kommer jag och de flesta i mon bekantskapskrets att se matchen på Peterskans i stället. Min lille kompis Max brukar föra tur med sig och jag tror att så blir fallet även i kväll.

Tampa gick och vann uppe i Toronto i natt med 3-2 efter att Den Store, Vincent Lecavalier alltså, själv gjort två mål. Starkt att vinna i hockeyns huvudstad mot det lag som Tampa har haft nästan störst bekymmer emot, Maple Leafs alltså. Nu könner jag på mig att detta var början till något stort. Slutspels-stort förhopnningsvis. Det är ju bara 74 matcher kvar innan det drar i gång...


Två FF-supportrar som hoppas på tre färska pinnar i kväll.


I skuggan av KFF så spelar Nybro Vikings i dag derby mot IK Oskarshamn i Victoriahallen. Visserligen drar vikingarna inte fulla hus ens i derbyna numera, men ikväll tror jag att det kommer att bli rent av ödsligt då de allra flesta Nybro-supportrar och IKO-fans faktiskt också håller på KFF så jag tror att många stannar hemma och tittar på TV eller åker till Fredriksskans denna afton. Men jag kan ha fel.

Och nej Markku, jag menar inte "mister". Jag menar "miss". Både på svenska och engelska...

Det lutar åt att det även i morgon kväll kommer att bli träning inför den tredje deltvävlingen utav VikingBowlingen. Jag utmanade Franzén tiigt i veckan men av rädsla för dels min fenomenala form och dels för mina biceps, så tackade han nej. Lasse Mourinho tackade jag. Även det till följd av mina biceps.

I går lirades det innebandy och det gick bra i ungefär en halvtimme, efter det var jag sämst på plan. En position jag förvisso är van vid. Jag tror jag har någon form av förkylning på gång och kände mig mindre rapp i steget än vanligt och då är det inte rikitgt bra..

Annars kan jag meddela att vi med största sannolikhet inte kommer att bo kvar på 49:an så värst länge till... Vi har vunnit en budgivning på ett hus som även det ligger i Emmaboda. Återkommer med mer om detta en annan gång när allt förhoppningsvis är klart.

/~~/

Vika tvätt

Kan väl kanske inte påstå att sviterna från helgen har släppt helt. För det finns fortfarande symptom kvar. Däremot vill jag nog drista mig och säga att denna dag som i dag är, är ett klart steg framåt jämfört med gårdagen då jag kanske inte var så värst aktiv. Måndagar har ju en tendens att vara grå och dystra närhelst på året de infinner sig, men denna måndag har varit extrem eftersom det fortfarande inte existerat något dagsljus idag, vilket gör att man blir tröttare än vanligt trots att man "fick" en timmes extra sömn inatt.

IFK Göteborg gjorde sin plikt igår när man till alla KFF:ares stora glädje krossade Elfsborg i en ritkigt underhållande match. Jag brukar ha svårt att följa en hel match på TV såvida det inte är FF som spelar men i går satt jag som limmad och njöt av underhållningen. Pontus Wernbloom må vara en spydig fan, men han är också i sina bästa stunder en riktigt bra fotbollsspelare. Två grymma mål igår. Dock "unnar han inte KFF guldet". Egentligen en ganska sund inställning så länge man har chans att vinna det själv...
Nu blir det nervösa 90 minuter på onsdag när Gefle, som tack och lov knep tre poäng mot Hammarby senast, kommer på besök. I och med att gästriklänningarna vann mot Bajen så är dom inte i samma skriande poängbehov som senast och det talar för Kalmar. En annan sak som talar för Kalmar är det faktum att dom är landets bästa lag just nu, och Gefle är inte det. Svårare än så behöver det inte vara.

Det var nog vansinnigt skönt för Patrik Ingelsten att få göra mål igen i lördags. Ett djävulskt viktigt mål också. Nu sätter han två på onsdag också...

Öster ska kvala mot J-södra och jag både tror och hoppas på Jönköping som bland andra inhyser den gamle KFF-slitvargen Christer Persson som i allra högsta grad är anledningen till att jag titulerar mig som Kalmar-supporter.
Jag tycker att han borde vara ett alternativ till att ta tillbaka sin gamla tröja nummer 17 i Kalmar när den blir ledig senare i höst.
Annars har jag hört rykten om att Mjällbys Marcus Ekenberg skulle vara på gång in. Kan vara något.

Ikväll är det Boston Tea Party på femman. Det missar inte jag.

I JIF ligger vi för närvarande lågt vad gäller värvningar. Detta beror inte på att  vi inte har folk som är intresserade utan mer på att vi har ett så jävla starkt lag med minst tre klasspelare på varje position... eller i alla fall tre klasspelare. Eller kanske inte just tre, men det finns enligt uppgift spelare i vårt lag som kan jonglera till25 med varannan fot, men dessa uppgifter är obekräftade.
Skämt åsido, alla är välkomna i kampen om platsen i Superettan 2018. Jag vet tyvärr inte om Dennis har grävt upp någon tränare ännu, men det ska nog lösa sig. Jag kan fråga Franzén. Han verkar veta en del om den ädla sporten fotboll nämligen...

Jag har faktiskt inte hört talas om en enda värvning än inom kommunen. När börjar frimånaden?

Det börjar ju dra i hop sig mot Allsbo-cupen. En turnering som jag dessvärre missade förra säsongen på grund av min våldsamma armskada som inte ville ge med sig. Det gjorde den förvisso inte förrän i juli i år...


Snart är det dags igen...


I morgon kommer det att spelas innebandy och jag hoppas på att få med mig Lasse Mourinho som numera lever i lyckorus efter att ha fört sitt damlag till en prydlig tredjeplats i en inomhuscup i Blekinge i helgen. Bra gjort. Jag håller tummarna för er i Emmaboda på fredag!

Mattias Evestål och Zoran Cipra var båda nöjda med sina insatser i testmatchen med Värnamo. Evestål gjorde dessutom matchens enda mål, och Zoran spelade bra och spelade bland annat fram Eve till ett friläge. Hur det blir i framtiden återstår att se. Jag håller tummarna för er grabbar!

Fredrik Ljungberg till Seattle i Major League och där ska han tjäna 40 miljoner för två år.  40 miljoner för en ständigt skadad spelare är mycket pengar. Men 40 miljoner för två säsonger med en Fredrik Ljungberg i form är något helt annat.  Jag trodde han skulle hamna i Qatar eller Saudi-Arabien. Nu blev det USA och uppenbarligen en satans massa pengar även där.

Nu ska jag vika tvätt och sedan kommer det att bli ryggläge i soffan en betydande del av kvällen...

/~~/

Kortis

Har väl mer eller mindre just vaknat efter festen igår. Det blev som vanligt när EIS anordnar fester, en jävla skiva och det har man fått lida för idag. Nu får det bli ett par vita helger.
För ovanlighetens skull var det dock ganska lite folk på årsfesten men det blev en trevlig tillställning ändå. Som sagt kanske det blev någon öl för mycket på slutet och det är väl kanske just den ölen som känns av idag.

Vi hade hela damlaget hemma i lägenheten innan festen och vi tittade på Kalmars match mot Djurgården som KFF lyckligtvis vann. Visserligen en ganska dyrköpt seger då både David och Viktor Elm hade smärtor lite här och var efter matchen. Förhoppningsvis är de fit for fight tills onsdagens drabbning mot Gefle. I dag fick man också en jättepresent av antagonisterna från Göteborg när IFK krossade Elfsborg med hela 5-2 i en jävligt märklig match. Riktigt läckra mål framför allt. Pontus Wernbloom gjorde två klassmål och det är väl kanske lite ironiskt att det är just han som hjälper FF till en jättechans att plocka hem Lennart Johanssons pokal.

I London förlorade Chelsea lite överraskande mot Liverpool på Stamford Bridge. Liverpool har något stort på gång i år.

Är fortfarande mätt efter fonduen i Karlskrona i fredags. Jävlar vad jag åt. Nu blir det till att löpträna extra hårt denna veckan för att hålla matchvikten...

Jag fattar inte hur helgerna kan gå så fasansfullt snabbt som de faktiskt gör. Nu är denna slut och man kan inte mer än längta tills nästa veckoslut som kommer att erbjuda en hel del fotboll, inte minst den i Emmaboda sporthall men även FF:s match mot IFK Norrköping på Fredriksskans. En match som mycket väl kan vara en guld-match för Kalmar. Sådana matcher missar inte jag...

Nu ska jag gå och lägga mig...
/~~/

Hårdrock och missar

I februari bär det av till Stockholm. Efter att ha gjort en hel del tappra försök att få tag i biljetter till AC/DC på egen hand så slutade det med att jag stod utan. Dom släpptes härom lördagen men jag fick inga. Alla biljetterna tog slut på tio minuter och jag trodde hoppet var ute. Men då visade det sig att Berra Hörling, förstås, hade extraplåtar och jag blev erbjuden en vilken jag tackade ja till illa kvickt.
Jag har sett AC/DC live förr och det var det bästa jag har sett. Jag såg dom i Scandinavium i november 2000 och jag minns att det var helt fantastiskt då så därför hoppas jag väldigt mycket på att det blir lika bra i Stockholm.
AC/DC är ett band som aldrig gör en dålig konsert vilket borde vara snudd på omöjligt med en kille som Angus Young i bandet.

En liten fågel viskade i mitt öra att Mattias Evestål och Zoran Cipra i morgon klockan 13.00 ska provspela för division 1-laget Värnamo. Jag håller tummarna stenhårt för er boys! Jag undrar om deras tränare inte hittade mitt nummer i telefonkatalogen. Johansson stavas med J i fall någon undrar. Eller har väl ordförande Randewall förvirrat eventuella intressenter med att chockhöja mitt utgångspris.

Markku Ahonen tror att jag jämför henne utseendemässigt med Miss Teen South Carolina. Jo, hej du...
Jag jämförde snarare er intelligens. Caitlin Upton (inte Aimee Teegarden), som representerade South Carolina det året, får frågan av värdinnan Aimee Teegarden om hur det kommer sig att en femtedel av amerikanerna inte kan lokalisera USA på en världskarta varpå Upton väldigt svävande svarar att hon tror att detta beror på bristen på kartor i landet. Vidare snurrar hon in sig i ett underligt resonemang om Irak och Sydafrika. Detta var alltså det roliga i denna video, som för övrigt är en av de mest sedda på youtube.
Intervjun var förvisso på engelska, men fattar till och med en hockeyidiot som jag det så borde väl en finsk macho-"man" inte ha några problem med det heller...

Snart bär det av mot Blekinge vackraste plats, Karlskrona för att där fira min käre farsa som fyller 49 år och 24 månader idag.

Nästa helg drar inomhusturneringarna i kommunen igång och det är Vissefjärdas damcup som är först ut. Jag brukar alltid se fram emot att titta på inomhusturneringar men när jag väl sitter i sporthallen brukar jag inse att min kropp inte är byggd för vare sig fotboll eller för att sitta still på en träbänk och titta på den. Ska dock även i år göra ett försök. På fredag spelar mitt favoritlag som coachas av Lasse Mourinho, och dom har fått en minst sagt svår lottning. På lördagen sedan så spelar övriga känningar. EIS 1 och 2, Boda och Trion som coachas av  min arbetskamrat Nicklas Windén. Jag tror att Trion kan bli en obehaglig överraskning för många lag i den turneringen.
Jo, jag ser minsann fram emot detta även i år!

Det är smått fantastiskt hur fort veckorna rullar på! Nu är det fredag igen och det gillar i alla fall jag...

Nu ska jag göra mig respektabel inför kvällen. Jag har med andra ord lite att jobba på...

/~~/
Uutiset och ett glas rött

Har tillsammans med min ärade vän och kollega, Lasse Mourinho, denna afton varit i bowlinghallen för att se till att bibehålla min fina form från den andra deltävlingen som gick av stapeln förra torsdagen med resultatet att jag vann efter att ha spelat som en gud.
Även idag fanns tryggheten i mitt spel och jag gjorde tre riktigt bra rundor, 160,155, och 135 och en mindre bra 113. Jag känner att jag nu har ett så kallat grundspel att falla tillbaka på och räds därför inte sata...eeh Lasse Franzéns påtryckningar. Vill dock inte säga mer då jag vet att jag har en tendens till att inte alltid spela så värst jämnt.

Har varit på kvartalsinformation på jobbet idag och det var väl kanske inte så muntert. 70 man ska bort till följd av den senaste tidens ekonomiska läge i världen sades det. Det kommer att bli visstidarna som ryker först verkar det som och sedan vet jag inte hur dom har tänkt. Antagligen erbjuds de äldsta förtidspension.
Det berättades om hur alla drog sitt strå till stacken och hövdingen själv ville inte vara sämre och berättade om hur han i dessa kärva ekonomiska tider vägrade deltaga på möten som inte gav någonting. Då ställdes tidernas bästa fråga från någon i publiken som jag dessvärre inte såg vem det var:
- Menar du att du lägger tid och pengar på möten som inte ger något i bra tider då?löd frågan och jag tyckte att det var fantastiskt bra sagt.
För om det är så, att vi lägger tid och pengar på massa skit som inte ger något så är vi riktigt illa ute vill jag lova...
Detta skrämmer mig.
Jag återkommer med ett längre inlägg om detta ämne lite längre fram.

På lördag kommer det att komma ett styck damlag till 49:an för att värma upp inför årets viktigaste drabbning. EIS-festen. Vi kommer värma upp med att se Djurgården-Kalmar och på den punkten viker jag inte en tum. Fotboll och öl är en vinnande kombination. Så är det, så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara. Aktuellt och öl ger inte samma känsla, inte heller Landet Runt och en whiskypinne eller Uutiset och ett glas rött. Men en fotbollsmatch på lördagseftermiddagen och en kall bärs är en närmast oslagbar kombination.

Johanna och jag har varit och hälsat på lille Max Fagerström en liten stund i kväll. Han är ordentligt lång och söt som en påse marknadskarameller. Han ska snart döpas och vi blev bjudna till dopet och kommer att delta med stolthet!

Det var för övrigt fler kännigar som bowlade när vi var där, Pettan, Dennis, Nylander och David fast dom fick använda vallarna. Dom skyllde på Hjalmar...

Sportbladet skriver om Zlatans tunga höst... 14 matcher på 60 dagar är förvisso mycket, men jag vet inte om jag anser det vara så vansinnigt tufft. Zlatan och övriga på den nivån har nog fysik för att spela match varannan dag. Som man gör i NHL. Men så är jag ju en "hockeyidiot" också, så jag kanske inte ska göra den jämförelsen. Men hellre hockeyidiot än vanlig idiot...

Har inte mer att förtälla denna afton så därför ber jag att få önska er alla en  god natts sömn och en bra dag i morgon!

/~~/


Tändvätska

Hade tänkt att slå ihjäl kvällen med att titta på Champions League-fotboll på TV6. Det var en mycket bra idé tills jag insåg det faktum att Viasat-svinen inte lagt någon match på den kanalen denna afton till förmån för deras ny satsning, Viasat Fotboll. Vad är det för dumheter. Dom borde fatta att Champions League är det enda dom har som är bra, och sen lägger dom det på en kanal som de flesta inte har. Visserligen har dom även landslagsfotbollen men när de matcherna spelas så samlas folk oftare hos någon som har kanalen i fråga än vad som är fallet en sen onsdagskväll då CL ofta spelas.

Det märks att det är höst nu... riktigt ruggigt och mörkt.

Idag har jag annars hunnit med allt jag hade planerat att hinna med. Sprungit, dammsugit, plockat iordning, rakat skallen och bloggat och skulle som sagt bara varva ner med lite schysst fotboll nu men så blev alltså inte fallet.
 Löpningen gick hyggligt eftersom jag åter kröp unedr 26-minutersgränsen, 25.55 blev tiden idag och det var nog först idag jag insåg hur jävla svårt det faktiskt kommer att bli att kapa den sista minuten och komma under 25 minuter som är målet. Jag kommer att försöka att öka träningsdosen litegrand till att börja med så får vi se vart det slutar. Ett jätteproblem är förvisso mörkret som gör att det skulle vara förenat med livsfara att springa runt Krysseboda eftersom vägarna där ute inte är berikade med gatlampor. Och sen misstänker jag att det finns björnar i dom skogarna också.

Även dammsugningen gick prickfritt. Jojje gick efter och torkade golven så nu luktar fräscht som tusan här.

Markku Ahonen,alias Miss Bodabruk, alias Gubbskrället, alias Markkuulio har det inte lätt på Bodas hemsida och har ställt sin plats som webmaster till förfogande. Jag tänker inte blanda mig alls i den diskussionen men vill bara poängtera att så gott som varenda spelare i hela division sex bör klassas som korpspelare. Det är kanske 1 % av dagens division 6-spelare över 18 år som någonsin kommer att spela i fyran eller högre. Inser man inte sin egen begränsning bör man inte spela alls.
Att Ahonen inte gillade min utnämning åt honom som "Miss Bodabruk" hade jag nästan räknat med. Jag ville se till att ge dig lite tändvätska efter en veckas slappande, men den tändvätskan fick du visst från fler håll också!

På lördag ska jag på fest med kommunens två i särklass bästa lag. Emmaboda IS har årsfest och jag börjar se fram emot detta spektakel. Innan kommer jag att se matchen mellan Djurgården och Kalmar FF som går på Fyran i Tipslördag. Har det skrivits tidigare att det har varit årets viktigaste match så skulle nog jag nu vilja gå in och hävda att, NU är det årets viktigaste match ur KFF:s synvinkel.

Tampa lyckades inatt så äntligen vinna en match. Det var ärkerivalen Atlanta Thrashers som fick blixten på sig. Lecavalier, vem annars, avgjorde matchen i övertid och kammade därmed hem säsongens första vinst. En lagkapten ska visa vägen, precis som Lecavalier. Och Pettan...

Annars tycker jag vansinnigt synd om Janne Huokko... AIK-klacken var inte nådig i sitt "tifo". För er som inte vet så cirkulerar det rykten om att Huokko ska ha tillfredställt sig själv med ett liknande tillhygge som AIK-klacken mer än gärna visade upp på Hovet i går kväll.Och för all del även slängde in på isen. Tyvärr för Huokkos del så filmades uppenbarligen denna akt och senare blev det riktigt besvärligt när telefonen som filmat kärleksakten, enligt ryktet, blev stulen och filmen kom i orätta händer.
Personligen så tycker jag att Janne Huokko var riktigt stark som trots allt spelade matchen och gjorde det enligt uppgift helt OK och noterades för en assist trots att Leksand förlorade och personligen skiter jag fullständigt i vad han, och övriga världen hittar på i sänghalmen.

På fredag fyller min käre far 51 år och detta kommer att firas på restauranten 2 rum & Kök i Karlskrona. Denna restaurang är välkänd för sin suveräna fondue och därför har jag lyckats övertala alla att åka dit på fredag.

Nybro Vikings skjuter just nu straffar om bonuspoängen mot Malmö Redhawks hemma i Victoriahallen. Det är vansinnigt starkt att ta minst en poäng av ett lag som Malmö.

/~~/

Gammeldansk

Nog fan blev det måndag igen. Det blir ju oftast det efter helgerna och tur är nog det. Helgens dagar hade antagligen förlorat en stor del av dess charm om inte den vanliga gråa vardagen fanns.

Helgen har annars varit en riktigt bra sådan. I fredags stod det inte ett skit på schemat så Johanna och jag hade en mycket skön mysig hemmakväll med en god middag och lite bra TV. Kvällen avslutades för egen del med två Bowmore Enigma och ett par timmars nätpoker utan några större vinster. Jag tror jag gick 55 spänn plus, och det är förvisso bättre än att gå minus och kul hade jag ju så därför får man väl ändå vara nöjd med den timpenningen.

I lördags så, så var det dags för den årliga tipsfesten i vårt tipsbolag som enligt vissa källor snart firar 10-års-jubileum. Huruvida det är i år, nästa år eller något helt annat år vet vi inte men vi kommer antagligen att fira jubileet nästa år.
Årets upplaga av denna tillställning ägde till största delen rum i Kalmar och till en liten mindre del hemma hos mig.
Vi tog allesammans tåget in till Kalmar. Allesammans inkluderar mig själv, Micke Axelsson och Mathias Fagerström. Väl i Kalmar så satte vi oss på Krögers för att där få oss lite mat och dryck och för att snacka upp oss inför matchen KFF-IFK Göteborg som vi skulle se på Fredriksskans lite senare den eftermiddagen.

Efter en utmärkt måltid och en liten pubrunda som innefattade just Krögers samt Harry´s så var det dags att ge sig bort mot blåshålet Fredriksskans och för att där hjälpa fram FF till tre pinnar. Nu blev det tyvärr inga tre pinnar även om nog Kalmar borde vunnit den matchen sett till chanser och bollinnehav. Men idén och själva grejen med fotboll är ju att man ska få in bollfan i mål och just denna ytterst väsentliga detalj lyckades inte Kalmar med idag trots att man var det klart bättre laget. Nu kan Elfsborg i kraft av seger i morgon hemma mot Trelleborg göra toppstriden helt jämn inför de avgörande fyra omgångarna.

Tillbaka till festen så, för efter matchen gick vi till Molly Malones och tog varsin öl och varsin Gammeldansk för att värma upp våra frusna kroppar innan Johanna vid strax efter åtta hämtade oss och körde oss hem till vår lägenhet där vi drack bärs,whisky och åt kladdkaka och hade trevligt till långt inpå småtimmarna. Nästa säsong ska vi dock försöka ha lite mer deg i kassan! I år har det varit in i helvete sparsamt med vinsterna.

Hade kunnat tänka mig att vara i Zlatans kläder i dag efter hans fina match i gårkväll med två baljor i 4-0-matchen mot Roma på Olympiastadion i Rom.

I morgon kommer det antagligen att bli två timmar innebandy för min del. Har rört mig väldigt sparsamt den sista tiden och börjar bli sugen på att tunnla Medin igen.

För övrigt är jag helt övertygad om att Kalmar FF vinner SM-guld trots den senaste tidens poängtapp. Herregud, Kalmar leder Allsvenskan med fyra matcher kvar att spela. Det är fortfarande ett alldeles utmärkt utgångsläge även om det kunde varit bättre. Men eftersom läget inte är bättre så är det heller ingen idé att spekulera i hur det kunde ha varit. Elfsborg tar inte full poäng i de sista omgångarna. Det gör nog inte Kalmar heller men dom tar fler poäng än boråsarna. Så det så.

Tampa fortsätter att spela uddlöst i NHL. Sist i hela ligan och inte en enda vinst ännu. Sist förlorade man mot Minnesota Wild med 1-0 efter straffar så nu gör man inte ens mål längre. Oroväckande.

Stormen kring Lasse Franzéns sistaplats i VikingBowlingen har inte bedarrat. Den gode Lasse får minst en gång varje halvtimme frågor om den senaste tidens resultat och så vidare.
För övrigt tog Franzén uppenbarligen illa vid sig när jag häromdagen beskrev hans tempo på cykeln till jobbet på morgonen. I morse hörde jag något som rasslade till bakom mig och jag blev stel av skräck då jag trodde det var en älg som fastnat i någon form av metallställning, typ den där mångmiljonssatsningen vid simhallen som uppenbarligen är världens mest oanvända lekplats, typ den fast släpande i asfalt och hastigt kommande emot mig. Jag trodde inte mina ögon när jag senare såg att det var min käre arbetskamrat som på något oförklarligt vis fått upp cykeln i en hastighet som väl överskred 15 km/h. Nästan framme vid cykelstället så var han i fatt mig och jag kunde tydligt urkilja ett leende av stolthet över att har cyklat så fort. Cykeln är det antagligen inget kvar av utan är säkert närmast att jämföra med episoden i Sunes Jul där Rudolf åker pulka tills dess att det inte existerar så mycket pulka längre.

Steve Yzerman ska leda Kanada i OS 2010 i Vancouver. Rätt man på rätt plats. Det finns ingen bättre representant för kanadensisk ishockey än just Yzerman. Att jag gillar honom framgår väl om inte annat av namnet på denna blogg.

Det viskas redan nu om att deltävling 3 i VikingBowlingen kommer att gå av stapeln den 13 eller 20:e november. Boka era sittplatsbiljetter hos Franzén. Vi hoppas i allafall kunna tangera det tidigare publikrekordet som ligger på en (1), eller inte vara allt för långt därifrån.

På lördag kommer undertecknad att befinna sig på Emmaboda IS årsfest. Jag har deltagit på många av deras fester förut och har alltid haft det vansinnigt trevligt. Hoppas på samma resultat i år.

I kväll kommer jag nog följa årets sista derby i Stockholm. Hammarby möter Djurgården och det brukar ofta bli händelserika tillställningar när stockhomarna brakar samman. Inte bara på planen tyvärr. Hoppas dock på en sån där magisk match som alla derbyn där uppe har kapacitet att bli.

/~~/


Och vinnaren är...

Så var det då äntligen dags för årets utmärkelser här på bloggen. Jag skulle vilja gå så långt att jag påstår att detta är de finaste pris man kan vinna som JIF:are eller som någon med anknytning till laget. Jag tänker inte hymla mer, jag vet att Klevtun har varit otålig sedan i juli då han trodde att säsongen var över.
Återigen poängterar jag att allt som skrivs här är mina egna åsikter och att de inte nödvändigtvis delas av Johansfors IF. Även i år är det mesta skrivet med glimten i ögat.

Årets:

Spelare: Peter Andersson vann stjärnligan här på Yzerman, han vann kommunskytteligan och var bäst. Som vanligt!

Målvakt: Axel Karlsson som i sina bästa stunder antagligen är kommunens bästa målvakt. Axel har hållit en hög och bra nivå hela säsongen och förtjänar ett omnämnande.

Försvarare: Andreas Klevtun. En stenhård kämpe som gjorde en riktigt fin säsong och stod många gånger upp ensam mot motståndarna, som Åseda borta, när vi övriga i laget drabbats av kollektiv mensvärk.

Mittfältare: Pettan, förstås. Vår kapten som många gånger gör det ganska enkelt för oss övriga att sparka boll.

Forward: Adam Wellrup som gjorde sin bästa säsong hittills och gjorde många viktiga mål för oss. Nästa år tror jag Adam gör 20 mål om han får vara skadefri.

Lagledare: Kent "Frallan" Fransson. Kommentar överflödig. Frallan är Frallan liksom!

Sämsta match: Skruv borta. Förlust 5-1. Borde ha blivit 15-0 till Skruv i årets, eller kanske rent av tidernas sämsta match av ett JIF-lag. Jag och många andra skämdes som hundar när vi stegade av planen. Frallan behövde knappt tvätta matchstället efteråt eftersom ingen hade svettat ner det.

Bästa match: Första halvlek mot Nöbbele borta spelade vi på toppen av vår förmåga och var fullständigt dominanta. Vi ledde med 1-0 efter att Adam avslutat ett mönsteranfall på bästa sätt. Vi borde nog ha haft en ledning i klassen 5-0 i stället. Så bra var vi. Dessvärre sög vi i andra och förlorade matchen med 3-1 och jag anser att det var efter den tunga förlusten som vi tappade vår biljett till femman. Hade vi vunnit i Nöbbele hade vi slagit Åseda dagarna efter av bara farten. Nu förlorade vi bägge och femman blev till en sexa.
Nu var detta bara en halvlek, men den får priset. Jag är enväldig domare...

Roligaste match: För egen del var det hemmamatchen mot Boda när vi vann med 5-1 utan att egentligen spela så värst bra. Misstänker att Ahonen sket knäck i paus av rädsla för att få klippa Dennis gräsmatta som han hade lovat att göra vid ett visst resultat.

Och nu de lite mindre allvarliga priserna....

Årets:

Ursäkt: Robin Franksson kunde inte träna på grund av att han var tvungen att vakta katten. Frågan vi alla ställde oss i omklädningsrummet efter att detta läckt ut var: Hur fan gör Franksson om nätterna? Eller när han skiter? Sover han bara när katten sover? En fråga som vi dessvärre inte fått svar på men som diskuterats flitigt vid många tillfällen under säsongen.

Schampoo: Förra årets vinnare, Milk & Lavendel Family Fresh, får ge med sig. Årets schampoo blir i år den gröna varianten av samma företag: Spring Rain. Det förstår ni väl själva? Åka till en träning och lukta som en industriarbetare och komma hem och dofta som ett vårregn... Succé!
Även alla de halvfulla flaskor med kvarglömt ÖB-schampoo som ligger vid elementet har säkerligen hjälpt många spelare till mer kroppskontakt efter träningen. Hemma alltså.

Synfel: Axel,som inför den sista hemmamatchen kom inglidandes i klubbstugan i nya designerglas värda sex årslöner på WWW, inte så mycket som man kan tro alltså. Axel svassade världsvant in och letade efter en plats och jag ljuger inte om det tog tio sekunder innan någon i laget ens fattade att det var Axel och inte någon het innekille från Lenhovda som förirrat sig in i klubbstugans innanmäte. Riktigt stilg var du, och är du, Axel.
Övriga nominerade: Johannes Medin. Han är ständigt nominerad i denna kategori.

Blogg: Vilken tror ni?

Skott: Klevtuns inläggsskott från en träning i våras som blev det hårdaste och mest välplacerade kryssaskott som någonsin avlossats. Klevtun enda misstag var att han sedemera erkände att hans intentioner månne inte var att träffa krysset utan att slå ett inlägg som ju trots allt övningen gick ut på. Snyggt var det i alla fall. Och hårt.

Tobban: Liksom Zlatan alltid är Zlatan så är Tobban alltid Tobban. Ingen har glömt den klassiska straffen från förförra säsongen ännu.

Nyförvärv: Johan Eriksson. Vill man ha en trevlig stund med skitsnack modell grövre, och med historier som till och med kan få Tommy Lee i Mötley Crüe att svettas,så ska man infinna sig på en JIF-träning där herr Eriksson närvarar. Bonuspoäng för att han har friat till Kishti Tomita från Idol i TV förra året. Det har aldrig Tommy Lee gjort.

Miss: Undertecknad mot i hemmamatchen mot Boda. Efter att jag, Pettan och Dennis rullat bort Bodaförsvaret så att dom allesammans satt inne i biljettkuren hos Grozdanovski, så spelar Dennis in bollen till mig som har ett helt straffområde för mig själv men lite väl mycket tid. När bollen kommer mot min vänsterfot så beslutar jag mig av ännu okänd anledning att jag ska låta den rulla för bi så att jag kan klippa till med min beryktade höger. Det hela slutar med att jag trasslar in mina ben och faller handlöst medans bollen rullar förbi och en förundrad Boda-keeper kan pusta ut.
Övriga nominerade: Miss Bodabruk, det vill säga Markku Ahonen.

Bortdömda mål: Lenhovda fick minst ett, antagligen två helt godkända mål bortdömda på grund av att domaren i matchen hade mindre löpvillighet än Kalmar slott. Jag förstår frustrationen hos Lenhovdakillarna... Jag hade antagligen tjatat till mig ett rött om det hade hänt oss.

Ekonomiuppdatering: Dennis Randewall kommenterade den ekonomiska situationen så här: "Pengar är inga problem i JIF eftersom vi inte har några". Ibland är det inte svårare än så.

Osexigaste: Marcus Rubin. I klädd endast Y-frontskalsonger med stålmannenloggan över det heligaste. Med denna bild på näthinnan är vi många i laget som har kommit på ett sätt att komma runt de bekymmer Magnus Uggla beskriver i den gamla hiten 4 sekunder.

Varning: Dennis fick en för att hans minspel var fult. Även om domaren inte tyckte att ditt yttre var fördelaktigt Dennis tycker vi i laget att du är fin ändå. Tilläggas bör att Dennis inte alls gjorde något minspel. Han ser ut så.

Tejp: Den där satans oelastiska vita eländestejpen som någon måste ha fått ofattbart billigt. Hampe använde en rulle per benskydd, oavsett om det var träning eller match eller bara en vanlig skoldag. Ändå fylldes bara lagret på. Otroligt. Lagret hade inte ens sinat om Hampe slängt fyra rullar varje gång han gick på dass.Ljudet av den tejpen kommer för evigt att hemsöka Johansfors IF anno 2008.

Blommor och bin: Jag har nämnt det förr, men många av de riktigt tunga frågorna inom det området avhandlas i omklädningsrummet innan träningar och match med ett aldrig sinande intresse från alla möjliga håll. Jag säger bara "Monkey Brain" och överlåter sedan Robin Franksson att förklara... eller för all del, visa.

Rush: Oscar Ahlström i hemmamatchen mot Lenhovda. Lenhovda hade hörna och Pettan nickade bort bollen så att den med nöd och näppe lämnade vårt straffområde. Tjugo sekunder senare hade fått en assist på den bortnicken eftersom Ocke Ahlström tröttnat på att vänta på att någon av hans lagkamrater skulle ta tag i det hela och bestämde sig för att göra det själv och sprang likt en oljad rysk oxe igenom de förskräckta motståndarförsvararna som påminde om tjurfäktarna i Tjuren Ferdinand efter att Ferdinand satt sig på ett bi. Ocke är helt enkelt vår egen Tjuren Ferdinand. Antagligen årets mål på IP om inte...

Mål på IP: ... den där lagkaptenen i Alsjöholm borrat in en frispark i Axels högre kryss från 30 meter. Bolljävlen gick så mycket i krysset att hade den varit en millimeter större i diameter hade den tagit både ribban och stolpen och sedan ut. Har nog aldrig sett en lika vacker frispark och då har jag ändå sett fler matcher än vad Dick Magnusson spelat. Nä, kanske inte riktigt förresten.

Byte: Under sommaren spelade vi en oerhört prestigefylld beachvolleybollmatch vid simhallens faciliteter. Mitt lag bestod av ett handplockat gäng bestående av Martina Andreasson, Henrik Svensson, farsan, Viktor Elm, Tobbe Ljung och David Elm och förstås undertecknad som dagen till ära spelade iklädd Rydströms tröja eftersom David hade lånat föregående års KFF-ställ till vårt lag.
Vårt lag spelade en gedigen, bastant volleyboll och vi ansåg oss nog vara ungefär jämnbra allihop. När sedan Viktor och jag vid ett tillfälle var utbytta samtidigt visade våra lagkamrater motsatsen. När nästan fyra meter Elm/Johansson satt på bänken gick vårt lag från 0-0 till 20-0 innan man tappade serven.
Att sedan Johnny Elm som spelade i andra laget , när jag senare väl fick spela, försökte med taktiken " mycket boll på Ante" eftersom han som egenskap av min gamla tränare vet min begränsning när det gäller spelet med boll i det flesta sammanhang, hjälpte föga.
 Trots det katastrofala bytet så vann vi matchen och den mycket åtråvärda vandringspokalen som Dennis snott av sin svåger,Jon Randewall.

Publiksiffra: Publikmagneten Lenhovda drog inte ens tvåsiffrigt till IP. Nåväl, myggen flög inte hem i paus ialla fall som en missnöjd åskådare som dessvärre var journalist för Barometern skrev efter förra årets mindre underhållande tillställning mot Bäckebo. Myggen fanns kvar på IP. Hela jävla säsongen.

Oväntade: Att Örsjö inte placerade sig högre upp än vad man gjorde. Jag tyckte dom var riktigt bra mot oss. Att sedan Bodabruk lyckades slå dom gör mig bara mer fundersam.

Supporter: Ja, det finns några trogna rackare som sällan missar matcher. Min bloggkollega Nicke Grozdanovski till exempel. Nicke gör dessutom ett gediget arbete i biljettkassan och är en allmänt trevlig prick. Johnny Reppen får väl även han anses som en sann supporter.Men frågan vi alla undrar över är väl om inte Kricke och Anita Klevtun såg alla matcherna i år. Jag såg dom överallt. Jag jobbar dessutom med Anita och fick höra ett och annat efter den horribla matchen mot Skruv borta.

Packning: Min egenhändigt komponerade division sex-packning blev ett vida känt begrepp. En sådan packning innehåller på fredagar eller lördagar i grova drag två starköl och eventuellt skor och benskydd. Resten får anses som bonus.

Mest bakfulle: Pakke Adolfsson var svårt svårt bakfull vid ett matchtillfälle. Nu spelar inte Pakke själv så därför förlät vi honom. Men jösses vad dålig han var. Hans ansikte skiftade i alla dess färger från illrött till grönt. Nu gjorde den gode Adolfsson som vanligt ett utmärkt jobb med kameran ändå.

Domare: Jörgen "stångkorven" Stånggren som vägrade blåsa straff när jag blev nersparkad i straffområdet för att "jag själv försätter mig i den situationen". Att han inte blåste för att han inte tyckte att det var straff hade jag köpt direkt. Men att inte blåsa för att jag är dålig och förstätter mig i en svår situation borde väl inte spela någon roll. Den spelare i Bosnien/H som sparkade ner mig bara skrattade och kramade om mig och bad om ursäkt med orden: "Kanske du får straff en annan gång, med annan domare"

Fulaste: Andreas Klevtun borde, lågt räknat, fått sex gula kort i matchen borta mot Kosta. I stället fick han av ännu oföklarlig anledning bara ett.

Polare: Polar´n Per förstås! Vår tränare som efter två år beslutat sig för att lämna Johansfors. Vi tycker givetvis att det är tråkigt att Per inte vill vara med i vår satsning mot Superettan 2017, men hoppas likväl på att få se dig nere vid IP vid några tillfällen nästa säsong.

Testiklar: Peter Anderssons. För fördjupning i det ämnet hänvisas till Pettan själv.

Minst använda krok i omklädningsrummet: Simon Svenssons. Den kroken har använts mindre under säsongen än min vänsterdoja.

Mest använda: Toaletten i vårt omklädningsrum förstås. Det är kö till den jävlen från det att samlingen börjar tills det att matchen är slut. Och visserligen har både Hampus och jag väldigt instabila magar bitivs, men vi har börjat inse att vi är långt i från ensamma.Även Axel kan mycket väl lida av någon form av  glutenallergi. Det finns som jag ser det tre alternativ:
1: Köp ut Hampus och mig från våra lukrativa 16-års kontrakt så blir det mer plats på dass för övriga, och för all del även i startelvan.
2: Bygg en ny toalett, alternativt slå igen den befintliga. Det löser i alla fall köbildningen men det väsentliga problemet återstår förvisso.
3: Sluta servera det där förbannade Gormékaffet på samlingarna innan match. Och ja, det stavas så.

Sparkapital: Johannes Medin som på grund av den mördande konkurrensen i truppen endast platsade i en enda B-lagsmatch och i den matchen blev det bara en halvleks spel för den ärrade kämpen.

Tobban 2: Det finns fortfarande bara en Tobban. Tobban.

Biologilärare: Marcus Joelsson som vid upprepade tillfällen under säsongen passade på att lära yngre, och även äldre medspelare, motspelare eller åskådare, de finaste epiteten på det kvinnliga skötet han kunde, och lita på mig...han kunde en del. Oftast på väldigt hög volym. Ju längre säsongen gick ju mer började Joelsson även lära ut olika varianter på den manliga motsvarigheten. I slutet av säsongen så vill jag påminna mig om att han även drog en ramsa som fortfarande ekar nere på IP om vad som kan bli fallet om man sammanför de två könen. Tilläggas bör att dessa högljudda ramsor ofta ljöd över planen vid en missad passning eller liknande. På slutet av säsongen tror jag faktiskt det räckte med att han var törstig.

Offsidespekulering: Markku Ahonen hävdade eller hävdar säkerligen fortfarande att jag var offside när jag väldigt elegant avgjorde bruksderbyt hemma på IP. Vad jag trodde du visste Markku var att man aldrig kan bli offside på sin egen planhalva. Och ännu mindre om man har 2/4 av Bodas backlinje åtminstone fem meter framför mig....
Offsidereglen var väl bättre förr antar jag.

Och eftersom minst en broder Elm försvinner från Kalmar FF i vinter så ser vi Johansfors det lite som vår plikt att fylla tomrummet efter Viktor i Kalmars trupp. Följande spelare tror vi skulle kunna göra ett fullgott arbete i Viktors ställe. Håll till godo Nanne, och kontakat Dennis vid eventuellt intresse.

Robin Franksson är spelaren som inte bara är bra på planen utan även tar gärna tar hand om de svaga i samhället såsom till exempel katter. Robin är kanske inte påtänkt som Viktor ersättare i sig utan snarare som den som kan vakta Viktors ersättares katter vid bortamatcherna. Och för all del även vid hemmamatcherna plus träningar. Köper du Franksson så skickar vi med ett paket våfflor som gräddas i brödrosten samt ett paket Gormé-kaffe för festliga tillfällen.

Andreas Klevtun: Ja, ni vill ju till en ny arena. Släpp loss Klevtun på Skansen, viska i hans öra att huvudläktaren har sagt att " Arsenal suger getpung" så kan jag garantera att det inte spelas fler matcher på Fredriksskans. Inte med huvudläktare i varje fall. Skulle Klevtun möta Ölandsbron i ett motlägg hade man fått hämta hem bron från Turkmenistan. På köpet så har Klevtun även ett högt tempo i kroppen. Visst kanske tempot inte är mördande på planen, men han är jävligt kvick i omklädningsrummet efter träningarna. Ett annat plus är att Klevtun inte behöver någon form av skobidrag då han spelar i samma skor tills de inte existerar längre.

Tobias Fransson: En av forsens största unga talanger vad gäller motorsport. Fel av mig, forsens enda unga talang vad gäller motorsport. Det Viktor Elm kan göra med en fotboll kan Tobban göra med en...ja, det vete fan förresten , men han kan göra ringar med en Push Dakota och det bör räcka för ett kontrakt i spetsgruppen varje fall. Vi skickar med ett klistermärke med texten "Fuck a Duck" vid snabb affär.

Charlie Dziobek: Vår allt-i-allo. I sin hemort Nybro används han som brandman. I JIF används han som yttermittfältare. Vi har inga invändningar om vad KFF kan tänkas använda honom till, som en ny Viktor förslagsvis,men vi kräver att ni är snälla mot honom. Köper ni Charlie så skickar vi med klubbstugans brandvarnare, vad fan ska vi med den till om Charlie ändå inte är där?

Patrik Nordström: Face it, Wastå kan inte spela för evigt. Det börja bli dags att föryngra på den posten och släppa fram de riktigt stora talangerna. Nordan är tidernas roligaste målvakt och alla vet ju hur viktigt det är att ha kul på planen. Frågar ni Patrik snällt så tror jag dessutom att han kan gräva fram en älgfilé ur bagaget på Volvon och det kan vara gott att knapra på vid långväga bortamatcher. Vi byter honom jämnt mot...Wastå. Visserligen är Patrik ingen mittfältsstrateg som mellanbroder Elm, men bra målvakter växer inte på träd.

Dennis Randewall och Peter Andersson: Ni tror ni har en bra sportchef i Svante Samuelsson. Det må så vara, men vill ni ha mer för pengarna så rekommenderas Randewall med tillhörande brorsa varmast. Spelare, tränare, planskötare, vaktmästare, volleybollspecialister, chaufförer, tvättare, kockar, bloggare, ordförande,styrelseledamöter, supportrar och så vidare. Bestämmer ni er för att slå till så skickar vi med nycklarna till IP.

Andreas Johansson: Jag själv är väl kanske inte riktigt heller rätt man att fylla tomrummet efter Viktor då han mer är en briljant fotbollsspelare ur de flesta aspekter med alla möjligheter att lyckas i både Holland och i svenska landslaget, han sitter även inne med en av Sveriges bästa vänsterfötter och är heller inte helt oäven med högran. Huvudspelet är i en klass för sig.
För egen del så är väl kanske inte ordet briljant folk i allmänhet använder om mig efter mina insatser på IP, snarare halvtaskig, medioker, dålig rentav, och har jag någon gång gjort en hyfsad insats så kommer folk fram och säger att "idag var du inte SÅ dålig". Jag inser även att mina möjligheter att lyckas som fotbollsproffs i utlandet är begränsade,samt att jag heller inte är landslagsaktuell vilket ändå måste ses som positivt då jag inte riskerar att missa viktiga träningar på grund av lansdlagsuppdrag.
Vad gäller mina fötter så vill jag bara säga att de finns de spelare som är vänsterfotade,de som är högerfotade och de som är ungefär lika bra med bägge. Sedan finns det en fjärde, mycket ovanlig kategori för spelare som trots allt spelat fotboll sedan 80-talet utan att ha insett sin begränsning. Den kategorin är "de-som-inte-är-bra-med-någon-fot" och i den kategorin hamnar jag. Och detta är inte endast negativt mina damer och herrar, nej det finns inget som är så förvirrande för en motståndare som när den bollförande spelare inte ens har en aning själv om vart bollen kommer. Mitt huvudspel är väl inte sämst i klubben, jag har fortfarande inte förlorat en nickduell mot Hjalmar Randewall, så där finns det lite att bygga på. I övrigt har jag redan en alldeles egen KFF-mössa, så vid eventuell grusträning behöver ni inte stå för den. Har även grusskor från -02, så jag är fit for fight för en tuff försäsong. OBS! Kan inte spela eller träna på tisdagar på grund av innebandy med Flygt.

Marcus Rubin skänker vi bort vid köp av två övriga spelare bara för den där kalsongincidenten som gett flera spelare i truppen svår ångest och oro. Jag personligen skulle vilja säga som så, att den incidenten är den största enskilda orsaken till dels att vi spelar i sexan även nästa år, och dels bankkrisen.

Så där ja, herr Bergstrand! Något av det där borde väl kunna fylla tomrummet ganska bra. Duger inte detta så får du skylla dig själv. Vi har i alla fall gjort ett försök att hjälpa till.

Detta var allt för denna säsong och om allt går som planerat så kommer det en ny prisutdelning nästa år!

/~~/


Referat,kläder och usla tippare

Så här dagen efter segern i andra deltävlingen av åtta så lkänns det bowlingmässigt väldigt bra. Jag kammade alltså hem vinsten när jag med bländande fin bowling krossade mina motståndare i går kväll.
Redan vid halv tre i går eftermiddag då startordningen fastställdes över kopp Selectakaffe så kände jag tendenser till att detta kunda leda till något stort. Mange Johansson valde i egenskap av segrare i seedningen placering först och valde att starta som trea. Lars Franzén som slutade två i seedninsrundorna valde att starta sist vilket var en placering han skulle få fler gånger under kvällen. Jag valde att starta som nummer två och Frisk fick inte välja alls eftersom han slutade sist i seedningen och fick därmed starta först.

Frisk satte an tonen direkt och började med en fin spärr, jag själv ville inte vara sämre och fortsatte i samma spår. Även Mange spärrade i första rutan men Franzén skulle förstås vara värst. Han strikade. Dessbättre för övriga i startfältet var detta första och enda gången TAIF-fantasten var i ledningen. Efter detta fortsatte framför allt Mange och jag att spela bra och Mange spärrade eller strikade i de fem första rutorna, jag i de fyra. Efter ett halvtaskigt femte slag så spelade jag åter drömbowling medans Mange vacklade lite. Det hela slutade med ett nytt prydligt tävlingsrekord från min sida med fina 193 poäng. Mange hamnde på 164, Frisk på 129 och Franzén på 114.
Här kändes det bra. Jag vet dock av egen erfarenhet att jag har börjat bra förr för att sedan falla igenom totalt. Jag fortsatte dock med mitt stabila spel utan att glänsa riktigt och trots att datautrustningen i hallen bestal mig på en spärr så slutade jag ändå på stabila,gedigna 135 poäng. Detta samtidigt som Franzén och Mange var ett par poäng bakom och Frisk inte lyckades spränga 100 gränsen utan hamnade på 95.

Nu hade jag luft under vingarna och kunde spela ut. Fick en drömstart på tredje rundan med många spärrar och strikar men sjabblade bort ett nytt kanonresultat med att lägga två klot i rännan. Detta berodde helt på fel i stegisättningen. Jag hade nämligen dagen till ära justerat min ansats och bytt klot. Uppenbarligen till det bättre men i dessa två rutor blev det helt enkelt fel i stegisättningen vilket gjorde att jag tvingades till ett så kallat "tjollahoppsa-steg" precis innan avfyrningsögonblicket för att komma rätt. Lasse franzén använder för övrigt alltid denna typen av steg när han bowlar.
Jag lyckades till slut reda upp situationen någorlunda och drog in 125 färska pinnar till kontot medans alla de övriga tre kombatanterna fick 139 och därmed tog in 14 poäng var på mig.
Inför fjärde och avslutande rundan hade jag cirka 20 poäng upp på Mange som var närmast jagande vilket innebar att jag satsade allt krut jag hade på segern samtidigt som Franzén och Frisk kämpade om tredjeplaten.
Jag spelade dock oerhört stabilt även i denna rundan och tack vare strikar när det behövdes strikar så lyckades jag hålla undan och till slut kämpa till mig segern och säsongens ter första poäng. Mange kom tvåa,17 poäng efter.
I bottenstriden var det oerhört jämnt in i det sista men det blev faktiskt Frisk som drog det längsta strået efter en mycket fin slutspurt och lämnade över sistaplatsen till Franzén, som trots att det enligt honom själv var " ett helt otänkbart scenario" inte inkasserade några poäng denna gång utan får ta nya tag i november.

I sammandraget ökade Mange ut sin ledning samtidigt som undertecknad klättrade från sista till andra plats. Franzén ligger trea och Frisk är för tillfället sist, dock med samma poäng som Franzén men med sämre "målskillninad" 

För övrigt är det fredag eftermiddag just nu vilket är veckans kanske bästa tid. Hela helgen ligger framför en.

Jag har fått förfrågningar om när årets prisutdelning kommer på bloggen. Jag jobbar som en oxe med den och har det mesta klart och kommer publicera den i helgen. Kanske redan i kväll faktiskt. Jag har ett par saker kvar bara.
 
Jordnötskakorna är slut här hemma nu. Johanna måste baka fler.

Vi rensade ur våra garderober i går kväll och fick ihop en ordentlig mängd kläder som kommer att befinna sig på Miljöstationen. Inte för att de är miljöfarligt avfall på något vis, inte allt i alla fall. Men för att jag antar att Miljöstationen skickar kläderna till behövande istället för att slänga dom. Och kan man hjälpa någon annan genom att slänga sina kläder där i stället för i soporna så är det att rekommendera, om det nu är så att dom skicka i väg kläderna?Någon som vet?

Jag slapp jobba skift nästa vecka... bara en sån sak!

Tampa har startat säongen bedrövligt. I natt förlorade man i övertid mot NY Islanders som har visat oduglig form den senaste tiden. Jag har en jobbig känsla angående Lightning just nu. Det känns som att det bara är Lecavalier som levererar. Superlöftet Steve Stamkos har i mina ögon hittils varit en stor flopp och det vill till att han börjar producera poäng och framför allt vill det till att laget börjar producera segrar. Det går inte att vara för långt efter redan från starten.

I helgen finns det säkert de som ska ut och dansa. Här har ni lite uppvärmning!

Samuel Rehn och Gustav Stensson-Bohman, båda framgångsrika fotbollsspelare i EIS respektive Madesjö tillika mina arbetskamrater, må som sagt vara duktiga på fotboll men fullständigt odugliga på att tippa. Jag kan inte släppa att dessa två i vadslagningen i går valde Franzén och Mange som sina förhandstips inför bowlingen när jag fanns att tillgå. Jag hoppas att ni vrider er i samvetskval nu grabbar. Kent Strandberg, VikingBowlingens första officiella åskådare trodde på mig och vann också vadet. Så här i efterhand har det dock framkommit att han inte fick tippa på någon som redan var tagen och därför tvingades han att välja mig eftersom han ansåg det vara fullständigt meningslöst att spela på Frisk. Jag tycker nog att både Frisk och jag visade var skåpet skulle stå. Nästa gång vill jag se Rehn spela minst två månadslöner på mig.

I morgon är det tipsfest... På söndag blir det mycket TV.

Eurosport köper över rättigheterna till Bundesliga från Viasat,enligt Sportbladet. Det tycker jag låter jättebra.I kväll har jag planerat att göra...ingenting. Det är en sysselsättning som faller mig smaken.

Nu ska jag fullfölja mitt uppdrag i tipsbolaget och kolla upp lite tågtider i morgon. Vi räknar nämligen inte med att vara kördugliga varken till eller från Kalmar i morgon!

/~~/


VikingBowlingen, deltävling 2.

Så var det då avgjort. Den andra tävlingen i kommunens, och kanske landets mest prestigefyllda tävling.
Denna gång var det bowling på allra högsta nivå där dagens bästa deltagare gick hem med segern och de tre poängen. Vinnaren var med andra ord.... Jag.

VikingBowlingen slutade så här.

1. Andreas Johansson. 598 poäng. 3 tävlingspoäng
2. Magnus Johansson.  581 poäng. 2 tävlingspoäng
3. Lasse Frisk . 511 poäng. 1 tävlingspoäng
4. Lasse Franzén. 500 poäng. 0 tävlingspoäng

I sammandraget ser det ut som följer.
1. Magnus Johansson, 5 poäng
2. Andreas Johansson, 3 poäng
3. Lasse Franzén, 2 poäng
4. Lasse Frisk, 2 poäng men sämre totalpoäng än Franzén.


I dag hade vi för första gången i historien till och med publik i form av vår ärade arbetskamrat Kent Strandberg som till och med hade slagit vad med Samuel Rehn och Gustav på jobbet. De två valde snabbt Franzén och Mange som vinnare medans Strandberg iskallt väntade ut bägge två och sedan placerade han sitt vad, som var en kexchoklad, på undertecknad veilket visade sig vara väldigt klokt.

Precis som vem som helst kan se så slog jag Lasse Franzén med 98 poäng vilket i våra sammanhang är mycket.  Vad som var mycket glädjande för egen del var även min första runda där jag noterade 193 poäng vilket är nytt rekord i tävlingen.

Jag tänkte inte orda så mycket om detta i afton utan återkommer med ett längre referat under morgondagen.

Kvällens bäste man vann.Kvällens sämste man kom sist. Svårare än så är det inte...

Fabian Brunnström gjorde för övrigt en hygglig debut i NHL... Inte sedan klassiska superstjärnan Real Cloutier gjorde tre baljor i sin NHL-debut 1979 har en debutant gjort hat trick i sin första NHL-match. Riktigt stort!
/~~/


Jordnötskakor

I morgon afton är det så åter dags för en deltävling i den oerhört prestigefyllda bowlingtävlingen som går under namnet "Vikingbowlingen". Sammankallande Franzén har bokat bana ett i morgon kväll vid 17.00 i en förhoppning om att en ytterbana ska få oss övriga att svikta psykiskt och helt enkelt börja bli skit-i-byx. Så är inte fallet. Jag tror inte Franzén hade räknat med att jag är något av en ytterbanespecialist och därför passar detta valet mig utmärkt och jag kommer i morgon gå in stenhårt för att vinna tävlingen och kamma hem tre poäng.

Franzén har ett drömscenario säger han, och för en gångs skull innebär detta drömscenario inte att jag hamnar sist. Nä, denna gång är det demontränaren Lasse Mourinho som Nybro Vikings-loggan önskar all motgång. Han önskar emellertid att jag kommer näst sist och att han själv vinner.

Frisk och jag har dock ett gemensamt drömscenario. Att Franzén kommer sist. Nu är detta inte speciellt troligt enligt honom själv då han har sitt beryktade grundspel att falla tillbaka på om nöden skulle kräva det. Dock har vi sett tendenser till stress och dåliga resultat hos Franzén om det på något vis är som så att Frisk eller jag spelar bra. Och det är helt enkelt så vi måste ta honom, genom offensiv bowling.
Många är de fans som inte riktigt tror på varken mig eller Frisk på grund av att vi helt enkelt är kass på denna "idrott", men till vår fördel ligger det faktum att i grund och botten är även de övriga två deltagarna odugliga i jämförelse med människor med normal hand-öga-koordination.

Vi värmer upp i morogn med raggmunkar och fläsk vid lunchtid för att på så sätt reka banorna och kolla så att allt är på plats inför drabbningen. Att linjerna är ritsade och att 13-kloten ser ut som dom ska även om jag i morgon kommer att chocka alla genom att spela med ett 12-klot som jag inte får ner tummen i. Jag måste ju göra någon form av förändring med tanke på den senaste tidens katastrofala resultat.

Annars har vi en hel del att göra på jobbet just nu. Dock är det som vanligt sparsamt med material. När vi har material är jag belägen nere vid bana 103:s packning där jag står med min iPod i öronen och lirar Mötley Crüe helt avskiljd från omvärden. Nu märkte jag tyvärr i eftermiddags att den ena hörluren lade av. Och inte ens Mötley Crüe är så bra att man kan lyssna i bara en hörlur. Man blir liksom yr i mössan när det bara kommer in ljud från en källa i stället för två som man vant sig vid.

Var omnämnd i Östra Småland i dag för att jag kallade Lasse Frisk för "Lasse Mourinho" här i bloggen. Jag kommer därför att kräva procent på alla Lasses framtida tränaruppdrag med tanke på den enorma exponering han har fått alldeles gratis här.

Känns lite tråkigt att lokalfotbollen är till ända, men nu börjar ju inomhussäsongen. Min kära sambo stack alldeles nyss i väg på hennes första träning för säsongen när EIS-tjejerna ligger i hårdträning för att på så vis vara i fin form när en av inomhussäsongens höjdpunkter, damturneringen i Emmaboda sporthall går av stapeln. Jag vet inte vad den heter längre för jag har för mig att det blev något strul med namnet då någon sponsor förra året inte längre ville vara med. Skit samma är det någon som inte fattar vilken turnering jag menar så ska jag förklara det tydligare i nästa inlägg.
Jag tror för övrigt att Mourinhos tjejer kommer att bli den stora överraskningen i den turneringen.

Johanna har bakat jordnötskakor med choklad över här hemma i dag. Jag har gått upp 2,4 kilo sedan klockan 16...

Johannes och Linda och även Martin och Nathalie har varit här och fikat ikväll. Johannes och jag passade då på att boka plats på Skansens whiskyprovning den 5:e december. Skansen är ett hotell på Öland där man bland annat sysslar med denna form av aktiviteter emellanåt vilket uppmärksammades av våra flickvänner som gav oss varsitt presentkort till en sådan provning i födelsedagspresent. Detta var förvisso ett år sedan men nu har vi bestämt oss. Första fredagen i december är vi inbokade vilket känns oerhört tillfredsställande. De sorter som ska avnjutas under kvällen är Ardmore och Arran. Två för mig helt nya sorter så det känns intressant.

På lördag kommer en helt annan skans att besökas. Fredriksskans då Micke Axelsson,Mathias Fagerström och undertecknad kommer att finnas på plats för att se matchen mellan Kalmar FF och IFK Göteborg. Detta som en del i det event som vi vanligtvis brukar kalla för tipsfest. Vi har under snart 2500 år spelat stryktips,odds och joker tillsammans varje lördag efter ett rullande schema. Varje år träffas vi under en lördag för att fira att vi inte varit i närheten av att vinna ens tresiffriga belopp och då passa på att hitta på lite kul saker för den summan som trots allt har spelats in. Rekordet var förra året då vi drog in nästan 3000 spänn under året och jag skulle vilja påstå att det var jag själv som drog in merparten av pengarna med mitt eminenta oddset-spel som bar frukt vid mängder av tillfällen...
I år har vi dessvärre inte varit alls lika lyckosamma och jag tror inte vi spräcker 500 kronors-gränsen ens. Det innebär att vi egentligen inte hade haft råd med mer än varsitt sexpack folla och tre kebabrullar från Victoria och match på TV. Men eftersom vi alla tre är så oerhört välbärgade så har vi beslutat för att skjuta till lite, eller nästan allt faktiskt, för att på så sätt även kunna käka lite innan eller efter matchen.
Jag har på känn att det kommer att bli en höjdarkväll!

I morse rullade jag förbi Lasse Franzén när jag kom i kapp honom på viadukten. Jag rullade förbi honom i uppförsbacke vilket säger allt om tempot den mannen har på morgonen.

Nybro Vikings slog AIK i går kväll med 3-2, vilket får ses som riktigt bra gjort. Andreas Sandell och William Quist gjorde två av de tre baljorna och David Allgulin ska ha varit bäst på isen. Alla de tre talangfulla unga herrarna är från Nybro vilket är extra kul. Någon av mina jobbarkompisar hävdar vid ett tjugotal tillfällen varje dag nämligen att Vikings inte har några egna produkter. Jag säger inte vem, men jag antar att han är någonstans borta vid gamla Preem just nu på sin cykel och försöker hinna hem innan det är dags att vända och cykla tillbaka mot gamla Mixer igen.

Spelade innebandy i går kväll och det var faktiskt inte kul för en gångs skull. Jag var så satans matt i benen att jag inte orkade någonting. Blev också brutalt nerslagen av en klubba vilket inte gjorde att motivationen ökade. Nä, jag erkännar att jag ångrar att jag valde innebandyn före att åka till Victoriahallen igår.

Jag ska be att få återkomma med resultatet och lite annat smått och gott från VikingBowlingen i morgon.

Nu ska jag gå och se var Jojje har gömt jordnötskakorna...

/~~/

Kung Oldsberg

I helgen befann jag mig i Malmö för att där fira Marcus "Tallen" Thuressons 30-års-fest. Marcus själv anade föga vilket ståhej det skulle bli utan blev minst sagt mållös när alla hans nära och kära tagit sig till Malmö för att fira honom. Sammanlagt var vi säkert ett 40-tal festsugna personer ifrån rikets alla hörn.

Festligheterna började redan på lördagseftermiddagen när Marcus blev bortförd till Utmaningarnas Hus där alla vänner och släktingar väntade på födelsedagsbarnet som var helt utan vetskap som sagt. Efter denna överraskning så var det lekdags och på Utmaningarnas Hus så lekte man ett Fångarna på fortet-inspirerat spel där det gick ut på att klara celler/rum med olika svårighetsgrad. Man blev uppdelade i lag och det lag med flest poäng vann. Nu var jag inte med i mitt lag från början eftersom Malin och jag inte anlände till Malmö förrän på eftermiddagen för att Malin skulle baka på Café Emma innan hon fick fritt, så därför gick mitt lag miste om i runda slängar 2300 poäng lågt räknat.

Efter denna tävling där fusk-Ansos lag vann så begav vi oss till en lokal vi hyrt för att käka och dricka gott. Där höll vi på till framåt småtimmarna och alla de viktiga ämnena i livet avhandlades över en bärs eller ett glas vin såsom den eviga klassiksern i detta gänget: Uppkomsten av namnen Tallen (Marcus),Tullen (Joakim Karlsson) och Tappen (Jesper Karlsson). Alla tre var närvarande men ingen klarhet i det kom fram ändå. Däremot släpptes det att även Fredrik Bern hade haft ett liknande namn, jag tror han sa Tuppen, men att det aldrig riktigt fastnat hos allmänheten så därför fick han heta vad han heter.

Det kom också fram att Marcus granne Fredrik under åren byggt upp en djup avundssjuka eftersom Fredrik endast hade de långhåriga gubbarna från Star Wars att leka med medans Marcus hade de ultra-häftiga Storm Troopers till sitt förfogande. Jag känner igen problematiken fullständigt Fredrik, fast när jag var liten var det He-Man som gällde och hade Henke Fransson fått tag i någon häftig variant så var man inte riktigt glad förrän det tillfället kom då man av någon anledning fick en ännu häftigare gubbe.

Lilla Liam var annars kvällens kung med minst åtta man runt sig hela tiden,som gärna hjälpte till. Jag själv var en av dom!                                                                             Jojje och Liam gosar lite grand!


När klockan började närma sig två och festen var slut och jag var lika trött som flygplansmat så kom någon på den fantastiska idén att vi skulle gå ut. Jag trodde givetvis att det var ett skämt men ack vad fel jag hade. I Malmö gick man tydligen inte ut förrän vid denna timme och det gör att jag för första gången ser en stor fördel med att bo i Emmaboda jämfört med storstaden. Jag tvekade in i det sista med till slut hängde jag på. Vi var trots allt ganska många som skulle ut så jag hängde på. Till och med svärfar Svante hängde på så då kunde jag inte vara sämre.

Vi hamnade på någon trevlig lokal där dom spelade sådan fruktansvärd musik utan elgitarrer och rikiga trummor. Jag och Svante beslutade oss för att gå ett varv på Lilla Torg för att se om vi kunde hitta något ställe med riktig musik. Så var inte fallet så vi stack tillbaka till det första stället och hängde vid baren för att knäcka en oerhört strategisk öl vid 3.30-hugget. Det är då det händer... jag hör en röst som jag känner igen i bakgrunden. Ett tag trodde jag det var Gud själv som talade till oss, och tro det eller ej, så var det. Där bredvid mig står han. Ingvar Oldsberg! Mannen, myten, legenden och dricker öl. Jag kan förstås inte låta bli att snacka med honom och det är jag glad för, för trevligare person än honom får man leta efter! Han var precis lika trevlig och fyndig som på TV.

Det hela slutade med att jag, Svante,Marcus, Nicklas(??) och Oldsberg beslutar oss för att dela en taxi och den släpper av Svante och Oldsberg vid deras hotell. Vi övriga fortsätter. Hem trodde jag, men icke. Tallafan beslutar sig för att det är dags för efterfest och jag började må skit. Det blev inte bättre där men jag överlevde i alla fall och till slut var det dags att åka hem. 5.30 stod klockan då på och jag somnade innan mitt huvud nuddat kudden och sov sedan till 12.30 dagen efter.                                                                            Jag, Ingvar Oldsberg och Svante

Tråkigt som fan att Emmaboda IS inte fixade att klättra upp i trean. Jag vet inte alls hur det ser ut i truppen inför nästa år men jag har svårt att tänka mig att den är lika stark som i år.
Jag såg inte matchen men fick rapporter om att EIS var bättre i första och att GIS var bättre i andra. Gislaved vann matchen med 3-1 efter att ha gjort det avgörande målet på tilläggstid vilket strör ytterligare salt i såren.
Det är bara att beklaga EIS. Ni får göra ett nytt försök nästa år igen.

Några som däremot lyckades var Vissefjärda GIF som trots en 4-2-förlust på Öland mot Böda/Högby vann sammalagt med 9-6 och är därmed klara för division 4 nästa säsong. Lasse Mourinho har gjort ett fint jobb vid rodret och Vissefjärda är väl värda sin plats i fyran. Bra gjort tjejer!

Och när vi ändå är inne på fotboll så måste man nästan skriva ett par rader om landslagets 0-0-match mot Portugal. Jag såg dessvärre inte heller den amtchen eftersom den utrustning vi hade fixat till festen tyvärr inte tog in TV8 så därför fick brorsan skicka SMS var femte minut med uppdateringar.
Enligt honom var Sverige bättre. Enligt mig är Lagerbäck inte klok. Inte ett enda jävla byte på hela matchen. Viktor låg nog närmst till hands och fick enligt uppgift till och med läsa i pärmen. Jag fattar inte varför inte Lagerbäck låter grabben spela i stället för att läsa. Är helt övertygad om att han gör betydligt större nytta på planen än bläddrandes i en pärm vid sidan av.
Dock jublades det ordentligt när SMS:et från brorsan kom " Viktor på väg in, han tittar i Lagerbäcks pärm nu" Lite mer besviket blev det när det inte blev något inhopp.

Jag undrar vad Oldsberg gör nu? Jag kan eventuellt ha nämnt för honom att jag är hygglig på huvudstäder i ett fåfängt försök att försöka få en friplats i På Spåret.

I kväll är det NHL-hockey på NASN. Den har jag. Matchen mellan NYI och Buffalo börjar redan 20.00 svensk tid vilket underlättar en hel del.

Har även hunnit med att springa ett varv på min runda i kväll. Det var tungt,segt och jobbigt och det primära målet var att ta mig runt och att bli riktigt trött. Det lyckades jag med. Dock på den halvhyggliga tiden 26.50. Ungefär 1.30 från rekordet. Men som sagt med tanke på lördagens maratonfest i kroppen är jag glad att jag inte slog ihop ute i Krysseboda.
Det bli antagligen ett varv på onsdag också eftersom vi nuförtiden inte tränar fotboll. Då ska jag försöka pressa mig under 26 minuter igen.

Till helgen är det dags för ännu en fest modell större. Tipsfesten anno 2008. Som vanligt är det jag, Mathias Fagerström och Micke Axelsson som ska hitta på festligheter. Detta år verkar det bli som så att vi börjar lördagen med att ta tåget till Kalmar för att se matchen mellan Kalmar FF och IFK Göteborg om vi får tag i biljetter, men det ska nog inte vara omöjligt. Efter det kommer det säkerligen bli en liten pubrunda med eventuellt en pizza innan vi styr kosan mot mitt residens på Järnvägsgatan för att här fortsätta en ltie stund till. Så är det planerat. Hur det sedan bli det återstår att se. Det kommer med all säkerhet att bli skoj ialla fall.

Franzén börjar känna av den oerhörda pressen inför torsdagens andra deltävling i VikingBowlingen. Han hävdar att han har sitt trygga grundspel att falla tillbaka på. Jag hävdar att han kommer närmre och närmre jumboplstsen för varje speltillfälle. Rykten säger också att Franzén tagit till våld mot Lasse Mourinho vid inte mindre än två tillfällen under dagen. Retfullt bara att han snärjt Ordförande Magnus Johansson så till den milda grad att han tillåts sväva ut utanför det väl tiltagna regelsystemet utan reprimand.
På torsdag klockan 17.00 drar det igång. Det väntas bli mycket folk på publikplats så kom i tid...

/~~/

Bilism

Nu är det helg igen efter en arbetsvecka som inte var längre än två dagar för mig. Fullt tillräckligt i bland faktiskt. Fredagar är allt som oftast oerhört lättjobbade och idag var inget undantag. Började jobba redan vid 5.30 för att på så vis kunna gå hem tidigt. Det gjorde jag och har ätit lite lunch hemma och sedan slumrade jag en liten stund på soffan framför Jakt och Fiske på TV4 Sport.
I kväll har jag tänkt att det ska bli någon form av fysisk motion. Antingen blir det innebandy eller så blir det löpning.

Annars har jag planerat att någon gång i eftermiddag gå tvärs över gatan och hälsa på en av mina allra yngsta kompisar, Max Fagerström, och se hur han har det.

Körde bil till jobbet idag och i morse var det väl kanske ingen rusningstrafik i Emmaboda centrum men när jag körde hem var det lite mer bilar och jag började fundera på hur en turkisk taxichaufför hade tolkat 30-gränsen på Järvägsgatan. Sannolikt hade Emmabodas folkmängd sjunkit med cirka 8% i timmen. jag blir fortfarande svettig på hur dom körde där nere. Det finns trafikregler även i Turkiet, det är inte det som är problemet. Problemet är bara att det tycks vara helt valfrit huruvida man vill följa dom eller inte. Rött ljus innebär förmodligen att man ska stanna även i Turkiet. Men som jag skrev så skiter alla i det. Och sitter man då i framsätet på en liten jävla Fiat i 100 knyck och inser att dåren som kör inte kommer att stanna vid det röda ljuset så önskar man att man hade tagit elva extra öl och en sil heroin till maten.
Jag har som sagt väldigt svårt att se hur i helvete dom har lyckats bli 75 000 000 människor där nere.

Och precis som i Grekland så röker 99% av alla människor av manligt kön som är över åtta år. Under åtta röker nog bara hälften. Samt 97% av alla kvinnor, alla åldrar. Detta är ändå lågt räknat. Jag misstänker att den där varningstexten på svenska cigarettpaket som förkunnar hur ofattbart farligt,dödligt och beroendeframkallande rökning är, har en annan vinkling i Turkiet typ: "Din mamma och pappa röker fyra paket var om dagen så varför börjar inte du med? Du hinner antagligen bli över körd av en taxichaufför i en Fiat innan du är 35 ändå". Nu är jag inte så bra på turkiska men jag misstänker att det är det som står på paketet.

Förutom dessa två detaljer, eller rökningen skiter väl egentligen jag i, så är Turkiet ett fantastiskt land att resa till. Maten är helt underbar och vädret är mer eller mindre alltid bra. En grej som kan vara lite charmigt den första dagen och ett jävla gissel de övriga dagarna är alla dessa försäljare som säljer sina fejkade märkeskläder till billiga priser. Nu har dom i alla fall insett att inte ens de i vanliga fall så blåögda svenskarna tror att det är äkta Björn Borg-kalsonger eller Dolce Gabbana-tröjor. Numera säger dom i stället att dom har dom bästa fejkerna. "Våra fejkade tröjor kommer inte från Taiwan" kan det låta. " Våra fejker kommer från Kina eller Japan". Ja men då så... Seal the deal.
Ändå kan man knappt undgå att köpa saker av dom ändå.

Nu släpper jag Turkiet för den här gången.

Jag konstaterar att ungefär varenda kotte jag pratat med ska se matchen i morgon mellan Emmaboda IS och Gislaved. Jag misstänker att det kommer att bli en jämn historia som Emmaboda kommer gå segrande ur. Jag tycker det är alldeles för länge sedan kommunen hade ett division 3-lag på herrsida. Det är dags nu igen.
Jag tror att Evestål avgör det hela och skjuter de gulsvarta till trean.

Ytterligare ett kommunlag har chansen att avancera i seriesystemet i helgen. Vissefjärdas damer som fick en kanonstart i första mötet mot Böda/Högby när man krossade öländskorna med hela 7-2 på Widavallen. Jag tror inte man tappar detta på Öland även om det alltid är väldigt obekvämt och jobbigt att möta ölandslag på Öland. Som jag skrev tidigare i veckan så tror jag stenhårt på att tjejerna fixar detta och slarvar man bort en 5-0 ledning så har man helt enkelt inte de kvaliteter som krävs för att avancera. Så enkelt anser jag nog att det är. Lasse Mourinho grejar biffen!

NHL har ju äntligen dragit i gång på allvar. Jag hade laddat DVD:n på inspelning av matchen mellan Colorado-Boston i natt och tänkte att det skulle bli en perfekt fredagsavslappning efter jobbet med den matchen. Dock tänkte jag inte mig för utan lyssnade på radiosporten i morse och vips så var resultatet avslöjat och inte ens en hockeydåre som jag tittar på en match jag redan vet resultatet på.
Colorado vann med 5-4 så verkar ha varit en underhållande tillställning. Övrigt värt att notera är att Sedinarna gjorde fem poäng i Vancouvers vinstmatch mot Calgary med 6-0. Henrik 1+1 och Daniel 0+3. Även Mathias Öhlund gjorde ett mål och en assist. 
Thomas Holmström satte två mål trots att Red Wings lite överraskande föll mot Toronto med 3-2.

Jag ser fram emot att titta på Sveriges VM-kval-match i morgon. Jag tror verkligen att Sverige vinner.

Har läst ut Mötley Crües bok The Dirt. Herrejävlar vilket liv dom levde och lever antagligen fortfarande. För alla som gillar hårdrock och gillar mystiken kring Vince Neil (sång), Tommy Lee (trummor),Nikki Sixx (bas) och den underlige Mick Mars (gitarr) så är denna bok ett måste. Kan även varmt rekommendera deras musik. Ett av världens bästa band! Så långt i från Basshunter man kan komma...

I morgon drar jag till Malmö!

Grattis Marcus på 30-års-dagen!

/~~/


Som vanligt

Periodpaus i hockeyn mellan Rögle och Djurgården. En match som jag följer mest för att det är hockey. Och hockey är ju som vi alla vet, underhållning på hög,hög nivå.

Första arbetsdagen idag efter semestertrippen till Turkiet och det var ganska skönt att vara tillbaka. Man brukar annars inte ha någon raketfart på hojen på morgonen men i morse var det med lätta tramptag jag begav mig igenom ett uppvaknande Emmaboda. Det mesta var sig likt från innan. Jag hejade som vanligt på Stefan Franzén, jag cyklade förbi samma fotgängare som vanligt och jag ställde min cykel i samma cykelställ som vanligt. På jobbet var det samma folk som vanligt, samma kaffe som vanligt, samma gnabb som vanligt och inget material precis som vanligt.
Då det är torsdag så blev det raggmunkar på lunchen som vanligt, en stunds surfande på nätet som vanligt och sedan ett eftermiddagspass till 15.30 som vanligt. Efter det cyklade jag hem samma väg som vanligt, hejade på Kennet (?) som vanligt, och sedan cyklade jag hem.

Hemma är det tyvärr tomt i dag eftersom Jojje har begett sig till Malmö för att hälsa på AnnSofie,Marcus och Liam. Marcus som dessutom fyller 30 bast imorgon! Grattis grattis. På lördag kommer jag!

Som jag skrev så var jag och käkade raggmunkar på Nöjeshuset. Det var ungefär 2450 bilar där men ändå tomt i matsalen. Jag undrar vad alla de människorna gjorde där om dom inte åt? Körde Go-cart? Njaae. Mötte ialla fall AK i trappan och hälsade vänligt utan att få ett hej tillbaka. Hade det varit David Strand hade jag förstått det, men du AK...?

Förresten tror jag att Sverige vinner mot Portugal på lördag. Portugal är förvisso bra, men trots att Sverige har många skador så är det verkligen inget dåligt lag man kommer att ställa på benen i den matchen. Jag tror att de som får chansen från start kommer att vara så pass sugna på att visa att Lagerbäck satsat rätt att de i många fall kommer att vara bättre än de de vikarierar för.

Funderar på att spela innebandy i morgon. Har saknat det. Innebandy är ingen stor sport på kontinenten i allmänhet och i Turkiet i synnerhet. Konstigt, det som är så skoj!

Nej, nu känner jag hur oerhört meningslöst detta inlägg blev så därför lägger jag ner nu.

/~~/Svensk mark under fötterna

Då var man återigen på trygg, kall, underbar svensk mark igen. Man kan ha det hur fantastiskt som helst när man är ute och reser men att komma hem är likväl en av höjdpunkterna på hela resan.
Resan idag har gått bra trots en smärre försening i Antalya. Nästan en och en halv timme efter utsatt tid var vi uppe i luften och landade därför inte i Kalmar förrän 18.30 istället för 17.00 som var utlovat. Så blir det i bland. Inte så mycket att göra åt.

Som sagt så längtar jag alltid hem lite lite när jag är i främmande länder. Nu kanske det låter som om jag reser utomlands åtta gånger om året vilket sannerligen icke är fallet. Men när jag väl reser utomlands så saknar man alltid en del saker såsom obegränsad tillgång till TV, internet och Sportbladet. Nu vägs dessa ting upp ganska bra av obegränsad tillgång till sol,öl och oftast även fantastisk mat...

...för maten var verkligen suverän i Turkiet. Precis som förra gången jag var där. Har inte blivti missnöjd en enda gång med något jag beställt in där nere. Heller inte med drycken. Det största turkiska ölet heter Efes och är ett ljust öl som bland annat tillverkas av ris och smakar gudomligt. Jag ska villigt erkänna att några enstaka sådana har fuktat min strupe under den gångna veckan.

Annars ser jag att mina favoritlag inte riktigt är sig lika när jag inte befinner mig inom Konungariket Sveriges gränser. Kalmar FF torskade mot Trelleborg. I och för sig är det inte världens undergång. TFF har varit ruggigt bra på slutet och är erkänt svårspelade på Vångavallen. Nu gäller det bara att Kalmar biter ihop under sluttampen och visar hela fotbollssverige att man är årets bästa lag, för det har man hittils varit. Nu förfogar man dessutom över två A-landslagsspelare. Viktor Elm och Patrik Ingelsten som idag blev inkallad av Lagerbäck efter att Markus Rosenberg meddelat att han inte heller kommer att vara tillgänglig för spel på grund av skada. Jag tror att detta är precis vad Kalmar FF behöver just nu. Allsvenskan bäste målskytt denna säsong med lite mer självförtroende efter några tyngre omgångar. Ingelsten är enligt mig helt och klart värd sin plats i truppen. Jag skulle vilja hävda att hade Ingelsten gjort 15 mål i AIK eller Djurgården så hade han spelat från start på lördag.
Viktor Elm borde verkligen ha en god chans till speltid. Allsvenskans bäste spelare borde vara ett högaktuellt alternativ för startelvan.

Nybro Vikings har ,efter vad jag har förstått från spydiga SMS från Vikings-loggan (för er som inte har sett likheten är det förstås Lasse Franzén jag talar om) , inte heller rosat marknaden under veckan.

Tur är det då att Lasse Frisk, eller Lasse Mourinho, som jag kallar honom, har lyckats så väldigt bra i kvalspelet till division 4 med hans Vissefjärda. Imponerande 7-2 mot Böda/Högby och saken borde vara klar. För jag säger så här: Tappar ni fem mål på Öland så är ni helt enkelt inte tillräckligt bra för fyran.
Jag håller stenhårt på er och hoppas att ni knyter i hop säcken med besked i helgen!

Likaså verkar EIS herrar ha något stort på gång! Jag hoppas stenhårt på att även ni lyckas i helgen vilket jag tror ni gör!

Nej, jag har lite att stå i nu men jag återkommer med största säkerhet i morgon med ett nytt inlägg. 

Det är skönt att vara hemma! 

/~~/


Halvtid i Turkiet

Just nu sitter jag pa hotellets egna internetavdelning har ı Alanya. Idag ar det faktıskt inget vıdare vader sa darfor fick det bli lite bloggning och surfning pa natet i stallet.
Det var ju ett valdans skriveri om huruvida det finns eller har funnits mmögel pa hotellet. Jag vet faktıskt ınte om det ar sa. Och an sa lange har vi ınte störts av nagot sadant ı alla fall aven om bade brorsan och jag blivıt förkylda.
Hotellet ar verklıgen kanonfint och rummen ar stora som fan vilket vı tycker ar trevligt.
Maten har funkar och ar oftast god som tusan om an lite överdrıvet stark ibland.

Annars ar jag mest förundrad över hur ett land som Turkiet kan ha nastan 75 000 000 invanare med den trafıken man tvıngas leva med har. Visserlıgen finns det skyltar och dylikt som man far följa om man vıll, men det anses ınte tufft att göra det sa darför kör alla efter prıncıpen att störst gar först och uppenbarlıgen ar alla störst har nere.
Man har hjartat ı halsgropen varje gang man aker mot ett rodljus och ınser att taxichauffören ınte kommer att stanna.
Att vara cyklist har anses nog vara ultramesigt eftersom cyklısternas makt ı trafıken ar lika med noll. Alla bara skrıker pa dom alternatıvt kör pa dom.

I gar var vi pa batutflykt ı vattnen runt Alanya. Helt suverant var det. Varmt som fan och dyknıng,eller snorklıng rattare sagt i dıverse grottor samt obegransat med öl. Alla ıngredıenser för en lyckad dag med andra ord.

I dag kommer vı att samla sa mycket krafter vı bara kan för att pa sa satt orka med att ga ut och festa tıll det lıte ı kvall. Tanken var att vi skuylle gjort det ı gar men den ofattbara trotthet som smyger sıg pa svenska turıster runt 23, satte stopp för det. Sa ıdag ska vı testa lıte nya taktıker som förhoppnıngsvıs gör att vı orkar med en svang ın ı nojeskvarteren ı Alanya ı natt.

Noterade aven att Kalmar akte ur UEFA-cupen. Det var synd det. Riktigt synd. Nu fıck man ju dock hjalp av Helsıngborg att koppla ett guldgrepp pa Allsvenskannar skanıngarna ı gar spelade oavgjort mot KFF:s varsta konkurrent Elfsborg. Vınner Kalmar ıdag mot Trelleborg sa ser det hela fantastıskt bra ut inför fortsattnıngen.

Jag ar ınte rıktıgt van med de turkiska tangentborden. Det fınns tva varıanter av bokstaven i. En med prick,i, och en utan,ı. Den utan har platsen pa tangentbordet som det vanlıga i:et brukar ha vılket leder tıll komplikatıoner vıd bloggnıng.

Laste ı kommentarerna att Jimmıe och Mona som vı traffade pa Cleopatra Beach ocksa har hıttat hıtt tıll bloggen. Smatt fantastıskt vad varlden ar lıten. Skoj tycker jag!

NHL har dragitt ıgang och dessvarre förlorade Tampa premıaren ı Prag mot Rangers ı gar kvall. Nya tag ı kvall.

Nu börjar ıtden rınna ut har!
Vı har det rıktıgt bra och ınn erst ınne hoppas jag att det regnar hemma. Snart ska nı upp och jobba för ı morgon ar det mandag. För oss har nere blır det en dag pa beachen...

/^^/

RSS 2.0