Gott Nytt År

Vill bara önska alla ett gott 2008!
Ta det lugnt i kväll!
/~~/


Päronhalvor

Årets näst sista kväll är här och med tanke på vädret utanför skulle man mycket väl ha kunna misstänkt att man nyss gått på semester. Regn, rusk och varken varmt eller kallt.
De senaste dagarna har gått i lättjans tecken där TV-soffan varit det centrala och ett gäng fotbolls/hockeymatcher avnjutits.

Visste innerst inne att West Ham skulle slå United i går men lik förbannat sätter jag mina stålar på de röda. Jojje, som får anses som den mer intelligenta av oss två, snappade blixtsnabbt upp mina West Ham-funderingar och satte en ansenlig summa på London-gänget som givetvis vann matchen till nyförlovade( Grattis Marcus o Annso) Tallens stora förtjusning!

Idag har Johannes och jag skött inhandlingen av föda inför den stundande nyårsskivan som vi ska ha inne hos min shoppingpartner. En djävulsk lista hade vi fått med oss och efter att ha avverkat Emmaboda citys två supermalls på ungefär två timmars handling så kände vi tillfredställelse och en total övertygelse över att vi fått med allt på listan. Så var givetvis inte fallet. Vi hade glömt päronhalvorna. Dom var slut på ICA minns jag men där slutar ledtrådarna till varför vi kunde glömma något så vitalt. Linda beslutade sig att ta saken i egna händer och finkammade COOP efter den inlagda delikatessen men även hon gick bet. Päronhalvorna är slut i hela jävla Emmaboda och nu förefaller inte längre morfars beteende konstigt när han under vårt ny-traditionella julklappsspel högg en burk med just inlagda päronhalvor tidigt under spelet och fick behälla denna guldklimp vars värde numera måste ha mångdubblats i Emmaboda.Morfar har alltid varit klok...

I morgon är det som vi nog alla kommer att inse för eller senare nyårsafton med allt det innebär. Vår final på året ser ut på följande vis.
Deltagare: Johannes o Linda, Peter o Karro och jag o Johanna.
Vi hade ett förmöte härom dagen då det togs följande beslut innan David Strand ringde och förstörde som vanligt.
Inhandling av matvaror sköts av grabbarna. Peter fick senare frisedel från detta då han åtog sig att fixa raketer så då fixade som ni tidigare läste, jag och Johannes inhandlingen.
Vi samlas i morgon för gemensamt intag av alkohol ( Karro kör så hon dricker inte i morgon...eller den närmsta tiden heller...) för att sedan gå på matlagningen där damerna sägs ska stå för grovgörat medan vi andra sysselsätter oss med andra aktiviteter som ännu ej är officiella.
Efter detta blir det min favoritsysselsättning: Äta
Menyn ser ut så här
Förrätt: Toast Skagen
Huvudrätt: Oxfilé med potatisgratäng och tillbehör.
Efterrätt: Toscapäron med vaniljglass. Om päronhalvor hittas vil säga... 
Sedan kommer festen att fortlöpa i ett behagligt tempo i goda vänners lag!

I går kväll blev det kortspel på 49:an där Crille Lundin,Johannes,Linda,Jojje och jag deltog. Jag spelade för ovanlighetens skull riktigt uselt och vann inte ett enda spel. Crille, som är rookie i detta sammanhanget, visade prov på utmärkt känsla och spelade hem det mesta.
Jag hoppas på nya kortspel i morgon kväll!

Tampa spelade på TV i går och förlorade igen. Dom är så usla just nu att det skär i hjärtat när jag ser hur en del spelare verkar bära blixten på bröstet med total likgiltighet.
Slutspelsplatsen är en miljard mil iväg just nu och det är sorgligt med det manskapet man trots allt sitter inne med.

Tränade fotboll i går i Allsbo och såg tidigt att vi fått ett prima nyförvärv. Då jag inte vet om denna oerhörda övergång är klar ännu så nämner jag inga namn utan kan bara säga att målet om Superettan inom åtta år nu känns mycket mer rimligt.
Uttagning till Nybro Open var det också och jag fick vara med i år igen vilket jag uppskattar. Jag tror som vanligt att vi vinner hela turneringen och hoppas att vi nästa år får en plats i elitturneringen där vi hör hemma.
/~~/


Halvblodsproffs

Efter att tidigare idag blivit utsedd till "Årets Bloggare" av Östran så har den övriga delen av dagen mest gått åt till intervjuer i diverse medier samt autografskrivning till de horder av autografjägare som bildat kö utanför 49:an under eftermiddagen. Polisens piketstyrkor och arméns amfibiebataljon har gått vakt och placerat ut krypskyttar på strategiska poster. En i tvättstugan, en hos den gamla damen tvärs över och en inne hos Fagerström så säkerheten är på topp här och jag känner att jag i lugn och ro kan fortsätta blogga...

Sitter och fundera på att knäcka en kall innan det bär av till Nybro för att se hockey.Skjutsen är ju ordnad i och med att farsgubben tog på sig den biten. Det verkar till och med som om att Peter är sugen på att hänga med och iså fall får vi nog ta med pluntan.
Nybro- AIK i kväll och jag tror stenhårt på Nybro i denna drabbning. Känns som om det kan bli en del folk där i kväll också.

Jag missar ju förvisso innebandyn i kväll vilket känns lite trist. Inte för mig men för alla mina lärjungar som ikväll går miste om att få se mig skapa magi med mitt trollspö till innebandyklubba. Jag kan tänka mig att Henke Medin i synnerhet kommer att sakna mig då han är den i skaran som har absolut mest att lära...

Frasse Larzén har fortfarande inte hört av sig om kvällens match. Han kanske möter upp på plats...

Tampa åkte på en jävla smäll i natt hemma mot Canadiens vilket överraskade mig ordentligt. Honken blev utbytt igen.

I morgon sägs det vara träning i Allsbohallen och den tänker jag i sådana fall deltaga på. Jag känner att jag har en hel del att ge där i morgon. Det enda jag hoppas på är att slippa Klevtuns volley-rens i skrevet som sist olyckligtvis tog vår framtida center-tank Tobban på ,som han själv uttryckte det, juvelen.
Jag har ju som alla seriösa semi-proffisionella ( Dennis lovade mig en gång ett par fotbollsskor när jag skrev på och det räknar jag som lön men jag har inte fått pjucken än så därför betecknar jag mig endast som semi-proffisionell) idrottsmän tränat stenhårt under juluppehållet med två oerhörda fyspass. Ett i Allsbohallen som då kryllade av allsvenskar och ett pass i går i B-hallen som inkluderade ett helt gäng div-2-spelare. Så jag tror att jag är redo att bli det affischnamn jag en gång i fyraårsåldern slutade drömma om att bli.

Det sägs att min morfar är en ny läsare av denna blogg vilket gläder mig oerhört. Farsan hade tydligen visat honom hur man surfar in hit och personalen på Tingsryds bibliotek lovade att hjälpa honom.
Så välkommen hit morfar!
/~~/

Mellandagsrea

Idag har jag varit på mellandagsrea i Kalmar. Jag kan knappt beskriva hur otroligt mycket folk som trängdes kring extraprisvarorna. Men värst var nog ändå att hitta parkering. Vi letade säkert i en halvtimme för att till sist hitta en plats som låg närmre Borgholm än Kalmar centrum kändes det som.

Mellandagsrean infaller precis som ni alla fattar i mellandagarna. Den 27 december även den en mellandag men också dagen då jag och min kära sambo träffades för fyra år sedan vilket allt som oftast innebär att vi är arga på varann denna dag eftersom vi alltid är på mellandagsrea och jag inte tillhör den kategori människor som ser shopping som den ultimata jubileumssysselsättningen.
Jag får svår hemlängtan så fort mina 43:or kliver , ett par steg efter Johannas 37:or vill säga, in på Gina Tricot eller H&M så därför kan det bli en lättare atomvinter mellan mig och min sambo när vi firar jubileum.
I vilket fall som helst så hoppas jag att det blir många mellandagsreor/jubileum till...

Spelade lite fotboll i kväll också med ett för mig nytt gäng bestående av spelare från EIS-dam och fd tränare för EIS-dam plus lite andra handplockade spelare. Oerhört trivsamt var det och efter många om och men lyckades vi till slut besegra våra motståndare som endast bestod av damer.

I morgon bär det av till Victoriahallen igen för att se vad de nytända Vikingarna kan åstadkomma mot AIK. Jag tror på tre ny friska pinnar och hoppas på en bra match. Och en chaufför. Jag tänkte nämligen ta en bärs eller två på vägen dit om chaufförsfrågan löser sig. Får höra med Frasse Larzén hur han har tänkt ta sig dit...

Jävlar vad folk det var på Amigo i på juldagen. Faktiskt riktigt trevligt och ganska oväntat slapp man träkepsen större delen av annandagen trots efterfest.

Jag undrar hur det är med min armskada förresten. Fortfarande halvtaskig känsel och usel rörlighet plus att något hårt, väldigt diffust sitter inne i fingret och jag tror att det är den grejen som är roten till allt ont. Jag börjar inse att jag snart återigen måste besöka mina väninnor på vårdcentralen för att se vad dom har att säga i frågan.

Hittade en kavaj i dag på rean. Sänkt med 70%. Det är rea det!

Nu orkar jag inte mer...
/~~/


Plunt-whisky

Ännu en julafton är lagd till historien och även om man inte på pappret är barn längre så är det ändå alltid trevligt med jul tytcker jag. Äta och dricka gott och avslappnad stämning. Igår var inget undantag utan allt gick precis efter planerna.
Vi började hos oss på morgonen med julgodisbakning vilket var ganska rörigt men ändå trevligt. Då jag på äldre dar har märkt att morsans pedant-gen även överförts till mig så fruktade jag tidigt att bakning av ett tiotal olika sorters julgodis skulle sluta i inferno men allt gick bra så nu har vi julgodis så det räcker till nästa jul också.

image40
Antagligen den bästa bild som någonsin tagits av systrarna Sjöndin...Efter bakningen åkte Sjöndinarna hem till Broakulla för att inte julmat och byte presenter medans jag tog av till Sveagatan för samma ändamål hos mina kusiner.
Allt flöt på smärtfritt och i julklappsutdelningen fick jag vansinnigt fina ting. En kniv, Anne Franks dagbok, En massageapparet (obs apparat, inte stav..) lite andra böcker och även en ansenlig summa likvida medel plus lite annat.

image42
Martin och morfar känner julstämning.


Efter denna traditionella julklappsutdelning var det så dags för en nymodighet. Alla som deltog på kalaset skulle ha med sig fem paketer innehållande något för ett värde av 10-20 kr, som skulle läggas i en hög i mitten av bordet och sedan slog man tärning om dom. Fick man en etta eller sexa så fick man välja ett paket ur högen och så höll man på tills paketen var slut. Efter det öppnade man sina klappar och lät dom ligga synliga på bordet för sedan var det dags för del två av leken. Denna gång slog man tärningen på samma vis och fortfarande gällde principen att etta eller sexa innebar att man vann men denna gång fick man sno en grej av någon annan runt bordet under en halvtimmes tid, vilket blev stor succé. Jag slutade tävlingen med ett fint set klädnypor, diskhandskar med dödskallar på, ett synåls-kit och en spaghettislev. Kort sagt kan man säga att jag blev nöjd. Gladast var nog ändå Affe som direkt efter slutsignalen konstaterade att hans blåa "god-jul-handduk" och tianlott var mer än han fick under den reguljära julklappsutdelningen.

image41
Brorsan har kanske inte ärvt samma utseendegener som sin storebror
Eftersom min käre vän Frasse Larzén bor precis i krokarna, närmare bestämt på NYBRO-gatan så passade jag och min bror på att gå dit en snabbis och önska god jul vilket belönades med whisky och nästan ett löfte om att följa med på ishockey i Victoriahallen. Bror och jag erbjöd oss att stå för blijett,skjuts, pluntwhisky och korv i pausen men det var knappt att ens detta erbjudande bet på min kamrat. Du vet vart du skall höra av dig om du ändrar dig kompis!

I kväll blir det nog en sväng till Amigo. Först var planerna att vi skulle åka till Broakulla och Il Capitano, men planerna ändrade sig lite då brorsan kläckte ur sig att även han skulle ha förfest så då blir det smidigare att gå bort dir. Till att börja med i alla fall, kanske blir Broakulla senare. Skulle vara intressant att se om Pettan kan sitta efter skadeskjutningen i Allsbo dan före dan....

Johanna och jag var inne och fikade hos Peter och Karro idag. Det var trevligt vill jag lova... Det var trevligt
Vi syns kanske i kväll
/~~/


GOD JUL!

God Jul allihop!
Hoppas ni får en trevlig julafton!

Vi vann inte en enda krona som vanligt på Bingolottos uppesittarkväll så det blir till att cykla ner till WWW efter julledigheten lik förbannat. Inte ens en bil kunde man få vinna trots mängder av lotter och julkalendrar.

Jag har faktiskt redan fått en fantastisk julklapp idag. Hockeyfilmen "Youngblood" på DVD. Den filmen är fantastisk rakt igenom. Om julafton börjar med en sådan bomb undrar man ju vad som komma skall. Nu kommer snart Sjöndin-klanen hit för julgodisbak och glöggfika med min familj. Jag tänkte mig rollen som spetsgruppansvarig, d.v.s att jag sköter spetsningen av glöggen.

I går kväll var det den numera årliga dan-före-dan-fotbollen i Allsbohallen där diverse folk med anknytning till JIF deltar i denna oerhört prestigefyllda drabbning. Mitt lag vann inte trots mängder av allsvensk rutin i uppställningen.
Helvete vad hårt dom skjuter Elm-pojkarna. Fråga Pettan, han kommer få stå och skita fram till nyår.

Som sagt: God Jul och jag hoppas att alla får en fin julafton.
Extra God Jul till min gamle radarpartner Henke och hans sambo Sofie!

Dan före dan

Då var det då åter dagen före julafton. Det mesta är klart i julklappsväg utom någon liten detalj som ska fixas under dagen. Denna dagen var den jobbigaste dagen på hela året när man var mindre och sömnlösheten på julaftonsnatten brukade vara ett faktum. Annars brukade jag och min bror börja spekulera så smått vad tomten skulle komma med redan runt den 16:e. ... oktober.

I kväll blir det som vanligt någon form av uppesittarkväll med en bingolott i ena näven och en kall i den andra. Denna gång har jag inte köpt lotterna från nätet utan denna gång hade Johanna fixat dom så antagligen stöder vi EIS denna kväll.

I kväll skall det även sparkas boll. El Classico-derbyt i all ära, men ordförande Randewall m fl har startat en fin tradition som innebär två timmars fotbollsspel i Allsbohallen för lite diverse folk. Förra året var riktigt trevligt och jag hoppas på liknande känsla i år.

Sjöndin-klanen har också beslutat att införa en ny tradition. Julgodisbakning på julaftonsförmiddagen. Det innebär att jag måste ha gott om öl på kylning för när damerna tröttnar på min och Svantes insats i köket , vilket brukar ske långt innan vi ens har äntrat huset hjärta, så måste vi riktiga män ha något att sysselsätta oss med. Öldrickning till exempel.
En sak är dock säker.Inget är vackrare än Johannas bak...

Efter denna tillställning kommer jag att cykla bort till min släkt som i år är samlade på Sveagatan. Där kommer julmat och juldryck att intagas vilket alltid innebär att man blir mätt och glad. Kalle Anka-programmet brukar också klämmas in någon gång under dagen. Lämpligtvis då vid 15.00.
Sedan blir det lite julklappsutdelning,och jag har varit oerhört snäll i år, så där finns alla möjligheter.

Vi hyrde den nya American Pie-filmen i går. Jättemycket naket. Och alldrig nakna killar bara nakna tjejer. En av oss gillade den och en av gillade den inte.

Tampa har börjat förlora till och med hemma nu för tiden. Det lär inte bli något slutspel för mina hjältar denna säsong. Klart är dock att NHL-premiären spelas i Stockholm nästa säsong. Fjärde och femte oktober är ett dubbelmöte mellan Pittsburgh och Ottawa inplanerat i Globen. Jag ska på något vis ta mig dit.
Lite synd att det inte blev Tampa som fick komma hit. Det var nära.

I mitt Betapet-spelande går det fullständigt åt helvete just nu. Men jag hoppas att jag snart kan komma in i en liknande formtopp som jag hade i början av december med 11 raka vinster och en ranking på top 600 av 200 000.
Dit ska jag igen.

Jag vill passa på att önska alla en God Jul!
Ta det lungt!
/~~/

Avtackning

Så var det bara en enda arbetsdag kvar detta år om inget oförberett händer. Det känns bra tycker jag.
Idag var det dessutom kallt som fan när jag red på min blåa järnhäst till och från WWW:s stallar vilket gjorde att något som i alla fall påminde om en julkänsla infann sig någonstans mellan Hämtmöbler och Runes.
 
På jobbet var allt ungefär som vanligt förutom att vi tackade av en av våra mest rutinerade och bästa medarbetare Kerstin Lindström som efter nyår tyvärr ska jobba med annat. Vad i hela världen kan gå upp mot en dag på Mixer Kerstin???

Nicklas Medins dotter Engla, ett mycket sött barn för övrigt,kom på besök i sällskap med sin mor Anna och med ens gick det att urskönja att det var en framtida WWW-arbetare i den lilla tösen. Hon hade nämligen vid fyra veckors ålder de flesta egenskaper som behövs för att klara av många av de moment vi utför...

I morgon kväll blir det ett försök att spela innebandy och jag skulle gärna se Englas farbror på plats klockan fem men jag antar att det är för mycket begärt. Skulle vara kul att få räta ut vissa frågetecken bara!
På lördag är det åter dags för fotbollsträning med JIF och även på söndag vankas det fysisk aktivitet.

Inget spår av någon julbonus ännu...

Armskadan fortsätter att läka i ganska skaplig takt och bortsett från att jag inte kan böja fingret så känns det jättebra.

Såg serieindelningen till nästa års div 6.
*Alsjöholm- Har jag mött många gånger med LBK-b.Är nog mest kända för att sitta inne med Sveriges minsta omklädningsrum för bortalaget.

*Bodabruk- Har jag faktiskt bara mött en enda gång utomhus och det var i en träningsmatch på konstgräset förra våren som slutade 1-1.Har väl en av seriens bästa spelare i Rickard Jäghagen, i övrigt vet jag inte mycket om dom mörkblåa. Kommer med all sannolikhet bli tuffa och jämna matcher oss emellan. Såg också att BGoIF hade fått en ny tränare i Pär Wernesson. Jag tror och hoppas att Boda gör en bättre säsong än sist.
Derbyfester att vänta med antagna publikkravaller och publiksiffror som antagligen kan spränga tjugopersoners-strecket både hemma och borta....!
 
*Bosnien/H- Har jag också bara mött en enda gång och då med Långasjö i femman för ett gäng år sedan då vi van ganska komfortabelt har jag för mig. Vet egentligen ingenting om riddarna från Balkan förutom att de alltid är tekniska och gillar att röka på uppvärmningen. Lite som Jens Bondesson med andra ord. Tur att dom inte har Jens klassiska skottfint i repertoaren.

*Kosta- Har aldrig mött deras A-lag men jag gillar att det är så jävla nära dit.

*Lenhovda- Har jag mött massor av gånger och jag tror aldrig vi har förlorat mot dom. Det var i denna matchen jag bjöd min karriärs höjdpunkt förrförra säsongen. VI hade frispark vid mittlinjen och en långboll kom mot mig. Lenhovda hade genomskådat att jag inte är så vass på huvudet så dom hade satt en 155cm-kille till att markera mig. Bollen kom som sagt mot mig och jag hoppade tog med mig bollen på bröstet och drog till på volley ungefär fyra meter från mål. Målvakten som var svårt bollrädd duckade och vände bort sig och jag klämde i för kung och fosterland och började som bäst fila på målgesten när m¨ålvaktafan i ren jävla panik viftar till med sin hand så att bollen touchar näve och styrs ut till hörna. Han gallskrek av lycka när han insåg vad han hade gjort och hans lagkamrater kramade om honom som om han gjort det avgörande målet i en VM-final. Jag funderade på vägen hem på att lägga av.

*Nöbbele- Vet knappt vart det ligger och har aldrig mött dom.

*Skruv- Har varit där och spelat med LBK-B ett par gånger om jag inte minns fel. Vet för övrigt ingenting om laget.

*Åseda- Hade vi i serien förrförra året och jag gjorde mål i både hemma och bortamötet minns jag. Jag gör så sällan mål så sådant kommer jag i håg i fall någon tyckte att det lät skrytsamt...

*Örsjö- Har jag nog mött deras A-lag vid något tillfälle. Deras B-lag också. Nära och bra i vilket fall som helst.

Det var dom alla och nu börjar jag längta så smått efter gröna gräsplaner och den där känslan man har om man leder med 2-0 i paus vilket i och för sig är ovanligt i vår förening.Jag återkommer med all säkerhet till detta området när jag har mer att skriva.

Jag tänkte spöa dig i Betapet ikväll NM, men du vågar väl inte förstås. Orankat blir det. Slutpratat.
/~~/


Tunnelbygge

Har för andra tisdagen i rad tränat fotboll vilket precis som förra veckan var en uppiggande tillställning. Även om jag ännu en gång blev tunnlad av vår ny kantspecialist Claes som med sitt rungande skott på allvar är med och konkurrerar om platserna till de kommande inomhuscuperna.
Annars var vi ganska dåligt med folk (trots att Peter Fagerström deltog )idag vilket är lite tråkigt med tanke på att endast två träningar återstår innan Nybro Open. Vi räknar visserligen kallt med att vinna samtliga återstående turneringar i år oavsett hur vältränade vi är...

Jag såg att jag hade fått en mycket värmande kommentar från mina väninnor på vårdcentralen! Jag ska villigt erkänna att jag inte i min vildaste fantasi trodde att ni läste denna blogg! Men väldigt kul att ni uppenbarligen gör det så se till att ni fortsätter med det!
Fingret fungerar lite sådär, kan fortfarande inte böja det riktigt men svullnaden har heller inte gått ner så mycket så vi får väl ge det några veckor till innan vi amputerar.
Jag kanske kommer upp med fika någon dag, vem vet...
Världens första läkarundersökning via blogg har just nu genomförts!

Min besatthet av Mariah Careys version av julklassikern Oh Holy Night har inte minsat. Jag insåg i dag att det finns ett parti i låten där kvinnfan sjunger en så hög ton att det får Pernilla Wahlgrens annars onaturligt höga ton i "Piccadilly Circus" att framstå som min kompis Crille Lundins röst  dagen efter en flaska whisky.

Jag tror för övrigt inte Crille var mer än nio när han för första gången,utan några som helst problem, sjöng med i den mörka stämman i " Då går jag ner i min källare" 

Har nästa alla julklappar fixade nu. Det är jävligt bra det. Jag tillhör annars Sveriges sämsta julklappshandlare och tycker mig se obekväma leenden på de offer som ska låtsas uppskatta mina gåvor...

Tre arbetsdagar kvar detta år känns ganska betryggande eller hur Jojje?

Vi fick julklapp av WWW igår vilken bestod i ett litet kompendium av saker att välja på. Typ stekpannor, julostar,stegräknare, grillbestick osv... Jag vet inte alls vad jag ska ta men jag tycker att det var en bra julklapp!
Hoppas dock ändå på en liten julbonus i lönekuvertet dels på grund av den enorma vinst vi har gjort i år och dels för att det fortfarande så vitt jag vet inte går att betala räkningar med varken julost eller stegräknare...

Nu orkar jag inte mer i kväll
/~~/
 

Supersöndag

Återigen söndagskväll och inte tillstymmelse till söndagsångest. Jag tror sjukskrivningen gjorde mig gott på fler än ett plan.

I går var vi på julbord när kommunens bästa café tackade sin personal med respektive för ett gott arbete under det gågna året.
Tillställningen började med en timmes bowling där jag tidigt visade min enorma kapacitet inom det området och spärrade galant i första rutan. När det senare var min tur igen så började jag med att strategiskt lägga förstaklotet i rännan för att jämna till ställningen lite. Olyckligtvis hamnade även andraklotet i rännan efter att jag med full kraft dragit det i baksidan av mitt egna lår och av förklarliga skäl fick oerhörda smärtor. Tyvärr var det ingen som uppmärksammade detta då svärfar, som bowlade för första gången, drog all uppmärksamhet till sin bana där en bjöd på fullkomligt lysande slag med mindre lysande diton.
Julbordet sedan kan jag verkligen rekommendera, god mat och trevlig personal. Mer kräver inte jag. Jo, en Skåne förstås till julmaten men även det ordade Dzenans crew.

Efter det var jag så in i helvetes mätt att jag nog helst gått och lagt mig men av någon outgrundlig anledning hamnade vi nere på Amigo mer eller mindre nyktra så därför blev det bara en öl och lite skitsnack och faktiskt även lite hårdrock. Jag kommer inte riktigt ihåg vad bandet hette (Crazy... någonting) men dom var faktiskt skitbra. Jag gillar sådan musik.

Jag är fotbollsträningssugen...

Dagen idag har mest gått i Premier League-fotbollens tecken med två toppmatcher som iallfall jag inte tyckte var sådär skitbra någon av dom. Dom är så pass bra dom lagen att dom på något vis tar ut varandra och då blir det mycket kamp och lite skönspel...
Jag vann i alla fall på Oddset när jag prickade in både United och Arsenal relativt enkelt.

En vecka till jul... Var har detta året tagit vägen?

Förra veckan hade jag en helt hysterisk formtopp i Betapet. Nu är det precis jävla tvärtom. Jag vinner ingenting och har rasat i rankingen. Inte bra alls. Jag funderar på att ägna hela julledigheten åt att spela Beta och jpbba mig upp igen.
 
Nu tror jag vi rundar av och avslutar här.
Glöm inte att blåsa ut ljusen denna tredje advent!
/~~/


Hårdhet

Har mer eller mindre precis vaknat till liv efter lottöppningen igårkväll som egentligen inte var speciellt hård men lik förbannat kom bakfyllan som ett brev på posten. Jojje har gått och julpysslat hela dagen medans jag har vilat väldigt mycket. Något säger mig dock att huvudvärken antagligen hade smittat av sig till min sambo om jag hade hjälpt till ändå.

Precis som vanligt så kom David Strand sist i twistertävlingen som undertecknad borde ha vunnit om jag inte råkat ut för en domarskandal modell större när min öran uppfattade kommandot "vänster hand grön"  som "vänster hand röd"  och där med var respasset ur turneringen ett faktum. David däremot åkte ut på ren oskicklighet vilket var lika väntat som den totala avsaknaden av storvinster under själva lottöppningen. På något oförklarligt sätt har ändå kassan vuxit till sig och hamnat på smått fantastiska 1705 kr. 1300 är förmodligen den företeelse som vi kallar för "straffskatt" vilket är en rörlig summa som alla som inte skrapar fram någon vinst får böta direkt. Från början var summan på 20 kr men numera är det så finurligt att summan ökas pöå med 20kr för varje gång i svit man inte skrapar fram någon vinst vilket gynnar de flesta utom mig då jag fortfarande inte skrapat fram en enda krona. Tur för mig att den ökande straffskatten nyligen infördes annars hade jag snart fått böta fyrsiffriga belopp.

I kväll blir det julbord med personalen på Café Emma och deras respektive på bowlinghallen vilket jag ser mycket fram emot. Antagligen hamnar man senare på Amigo vilket jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning.
Det viktigaste är att jag vinner bowlingen innan maten annars skiter jag nog i att äta.

Armskadan läker med en väldig fart och nu är det snart inget sår kvar. Bara märkliga "hårdheter" inne i fingret vilket gör att fingret inte går att böja.

Sent inatt fick vi mycket oväntat men samtidigt mycket trevligt besök av min evige innebandyantagonist Henke Medin som kom i följe med Micke och Lasse som stannade till en stund, mest för att se hur det var med min armskada antar jag, Lasse har ju en gång gått igenom samma oerhörda ångestfyllda tid av smärta som jag just gjort och visste precis hur jag kände mig.

Nu måste jag se hur många hjärnceller som försvann i och med gårdagens alkoholintag genom att spela ett parti beta.
/~~/

Rumskamrat

Det var ett par dagar sedan sist, jag vet, men jag har haft fullt upp...

I måndags besökte jag mina väninnor uppe på vårdcentralen. Vi tittade på armskadan och konstaterade att det såg riktigt fint ut och att det hade läkt ihop mycket under helgen vilket jag gillade att se. Jag ansåg då att det inte fanns någon mening att vara sjukskriven något mer även om doktorn hade gett mig veckan ut. Så efter en stunds kompromissande med mina kompisar Annika och Eva-Lena på vårdcentralen så beslutade vi att jag var numera arbetsför och kunde med viss skyddsutrustning arbeta nästföljande dag vilket jag också gjorde.
Så nu är allt som vanligt igen det enda som skiljer är att jag inte kan böja fingret i alla vinklar jag en gång kunnat böja det i vilket tyvärr just nu resulterar i noll gitarrspel och noll innebandy (det kanske kan gå ändå, jag har inte testat) men å andra sidan fungerade det utmärkt att träna fotboll.

Fotbollsträning ja, i tisdags kväll gjorde jag inomhusdebut och skulle nog vilja säga att jag har varit bättre. I mitt första byte blev jag tunnlad av Claes Fredriksson vilket egentligen säger mer om Claes oerhörda kapacitet som fotbollsspelare än om min brist på samma kapacitet.
Men skoj var det och efter ett tag kändes det som vanligt vilket inte nödväntigtvis behöver betyda att det kändes bra. Kul att träffa grabbarna igen!

Igår kväll var det hockey i Victoriahallen. Farsan och jag åkte in med relativt låga förväntningar men åkta hem mer än nöjda. Redan i biljettluckan började vi känna att det var något på G. Pappa ville bjuda på inträdet eftersom jag hade kört och han valde förståss den luckan med kortast kö och lämnade fram jämna pengar till kassörskan som dock genast började lämna tillbaka pengar till far min som undrande tog emot dom och gick in. När det precis efteråt var min tur att gå igenom vändkorset så fick jag en sådan där blick som man ibland fick på den tiden när man var singel och var ute på något festställe och av någon anledning gick fram till den snyggaste donnan på hela placet och sade något mindre intelligent, just en sådan blick fick jag när jag skulle in genom vändkorset som absolut inte gick att öppna. Varför. Jo vi hade ställt oss i pensioärskön och det mest underhållande är att farsgubben kom in...!
Det slutade dock med att både han och jag fick gå in i en annan kassa.
Matchen sedan var riktigt underhållande och om man bortser från första tio i andra perioden så kändes det stabilt hela vägen.
Strålande pausunderhållning var det också. Om man sitter på rikemanssidan. Åkrahällsskolans luciatåg uppträdde och gjorde det säkert med den äran, jag vet inte jag varken såg eller hörde. Och det berodde inte på att det på något sätt var trångt i hallen i går, nä det har det inte varit sedan Peter Ekroth spelade i IKO och dom var på besök i Nybro, utan det berodde på att luciatåget ställde sig strategiskt precis framför speakerbåset med sina ryggar vända mot pöbeln på ståplats.
Jag antar att de bägge vaktmästarnas idoga arbete just under dessa fem minuter som ljusets drottning och hennes följe fick denna kväll bidrog till att skönsången inte riktigt nådde upp till mig där jag stod.
Vaktmästarna påminde förresten precis om  de där två vaktisarna i Sunes Jul när Sune är och åker skridskor och blir gäckad av de två (jag har för mig att Ulf Larsson spelar den ena) och kunde inte låta bli att extraskrapa isen med hjälp av skyffel precis när sångledaren (ja, dom hade en sådan) skulle ta ton med hjälp av en stämgaffel (ja, dom hade en sådan).
Men sammantaget var det en mycket trevlig kväll där jag även sprang på min gamla klassförståndare från högstdiet Johan, och småpratade lite med honom vilket var trevligt.
Han av någon anledning om jag bodde i Långasjö men när det sedan kom fram att jag bor i Emmabodan så kom jordens mest naturliga följdkonstateranade, Johan drog  alltså samma slutsats som alla inom trestadsområdet drar om man säger att man bor i Emmaboda:
- Jaha, då jobbar du förstås på Flygt.
Det är ingen som någonsin säger:
-Jaha, då pluggar du till civilingenjör?
eller inte ens:
-Jaha, vad jobbar du med då?
Nä det konstateras bara att man jobbar på Flygt(W W W...) vilket jag i och för sig inte har något emot. Jag gillar verkligen mitt arbete även om jag kan låta lite skeptisk ibland.

Viktor Elm blev uttagen till A-landslaget i eftermiddags vilket är ohyggligt stort och jag kan inte annat än att gratulera! Bra gjort Viktor! Jag satsar själv på en plats i EM-truppen och om så blir fallet kanske vi kan dela rum i Österrike om du också blir uttagen? Du kan ju fundera ett tag annars ska jag fråga Zlatan. Jag snarkar ingenting.

Bloggar´n och Loggan= Jag och Frasse Larzén. Mitt smeknamn förstår ni säkert , Frasses syftar till hans djävulska likhet med Nybro Vikings-loggan så därför har jag beslutat att vi kallas för det numera. Frasse gillade inte det så mycket och längtade lite extra mycket till den stundande julledigheten.

Min besatthet av julsången " Oh Holy Night " fortsätter och nu har jag hittat en version med Mariah Carey som tamejfan är ännu bättre än Celine Dións. Ni ser den här http://www.youtube.com/watch?v=rt0VfiFxtHo&feature=related sen är Carey vansinnigt snygg också, det är inte Dión.

Nu måste jag samla krafter till morgoneftermiddagens julklappsinhandling i residentstaden.

/~~/

Oh Helga Natt

Då har vecka tre på sjukskrivningen dragit igång och jag inser med ens att detta orkar jag inte med så länge till. Jag hoppas på att få jobba i slutet av veckan.Ska höra vad mina väninnor säger uppe på läkarstationen i eftermiddag.
Jag är alltså rastlös nåt så in i helvete. Och med tanke på att det kommer att bli två veckors ledighet vid jul känns det som att man vill jobba lite innan så att dom veckorna blir något värda. Jag vet att det är ett lyxproblem men alla som har varit sjukskrivna vet hur jävla tråkigt allt blir efter ett tag.
I dag har jag t ex lyssnat på en uppsjö av versioner av  "Oh Helga Natt/ Oh Holy Night " på youtube och kommit fram till att Celine Dións version är bäst ( http://www.youtube.com/watch?v=7Jr-2eyRtV4 ) och att detta är en sång som många barn världen över gör smått fantastiska versioner av. Billy Gilman är en ( http://www.youtube.com/watch?v=7Jr-2eyRtV4 ), Aled Jones är en annan, killen sjunger duett med sig själv, bara en sådan sak. Fattar ni nu hur tråkigt jag har när man sitter och snöar in på en jullåt...

Helgen (jag vet knappt vad som är helg längre) har flutit på utan större bekymmer. Johannes och Linda var inne en stund i lördags kväll för lite kortspel och några öl. Som vanligt van jag och Linda fyrmannavisten i utklassningsstil och Jojje och Johannes skulle nog behöva träna lite...

Jag undrar vad vi ska hitta på på läkarstationen i eftermiddag...Luciakaffe kanske? Med tanke på att jag antagligen är deras bästa kund så borde man få ialla fall lite glögg när man dyker upp idag...

I gårkväll var vi så rastlösa att vi spelade Bingolotto... detta är allvarligt,jag vet. Men jag skyller på att jag hoppades få en skymt av vår stormålvakt Axel Karlsson som tillsammans Med Rebecka Herbertsson vann en resa till Lanzarote med Janne "Loffe" Carlsson och övrig bingolottocrew.
Vi vann however ingenting...
Nu förtiden köper man för övrigt bingolotterna i datorn och skriver ut dom hemma. Ganska smidigt faktiskt.

Hittade även bevis (på youtube förstås) på att Slovenien, precis som vi alla alltid har anat,har talanger inom det musikaliska långt utöver det vanliga... http://www.youtube.com/watch?v=M2-dc7pbz7E
Lite halvtaskig bildkvalitet men...Turbo Polka!

I går var det julgodisbakning som var aktiviteten. Jag fick ensamt ansvar över Rocky Road-godisarna eller Kuckelimuckblandningen som Jojje och även Karlsson- på- taket kallar det för.
Det går till på detta vis. Först smälter man choklad sedan häller man i vad man gillar i den smälta chokladen. Dock ska salta jordnötter vara en del av mixen för sältans skull. Utöver de obligatoriska nötterna innehåller mina Rocky Road även dumlekolor,marchmallows och vaniljfudge. Gott så in i helvete men man orkar bara en lite bit sedan är man proppmätt.

Nu ska jag hitta på något annat. Läsa lite kanske...
/~~/

Lord Calvert

Precis som jag misstänkte blev det varken hockey,innebandy eller högvinst i går kväll.
Istället blev det Idol-final och tacos vilket inte var fel på något vis det heller. Huruvida rätt kvinna vann vågar jag inte svara på men jag hade förhoppningar på att Johan Eriksson skulle komma tillbaka med ett wild card rakt in i finalen och väl där tror jag inget hade kunnat stoppa mittfältsstrategen från Kvarngatan i Lindås.
Marie Picasso var säkert en värdig vinnare. Hennes pappa var stolt i alla fall och det hade man med all sannolikhet varit om man varit i hans situation.

Jag är ju som sagt i mitt livs form vad gäller Betapet. Igår kväll efter Idol satt jag och Jimmy uppe halva natten och spelade och numera har jag elva raka segrar rankas som nummer 640 i landet. Jag är snart i fatt dig kopkid...    

Jimmy, för er som undrar är alltså min gamle vapendragare Jim Beam, den amerikanska whisky( bourbon)sorten.
En mycket underskattad whisky som har oförtjänt dåligt rykte bland folk som gillar den ädla drycken.
Visst anser även jag att inte mycket går upp mot en riktigt rökig single malt typ Bowmore,Laphroaig eller Lagavulin men som ett billigare alternativ så rekommenderar jag starkt Jim Beam som endast är hälften så dyr som sin kusin Jack Daniels, men minst lika god.
En annan lite billigare underskattad whisky är Lord Calvert som är en kanadensare med lite fruktig ton och som jag alltid tidigare tyckt varit mindre god utan att egentligen gett den chansen. Den rekommenderas också starkt.

Just nu ringde Klevtun och undrade om jag skulle med och träna. Skulle jag gärna gjort om det inte vore för den groteska armskada som jag trots allt besitter.

I eftermiddag blir det middag med släkten hemma i Lindås.

Såg ni "Fredag-hela-veckan-gängets" sketch i går kväll om Henrik Zetterberg och Emma Andersson. Det är humor. Riktigt jävla bra!
Den riktiga "Zäta" visade dock omgående var skåpet skulle stå och stänkte i natt in ett hat trick i NHL. Bra gjort!

Titta även på "Vem vill bli miljonär" igår kväll och hon som var med var jätteduktig, men frågan är om någon någonsin kan vara lika iskall som denna killen...
http://www.youtube.com/watch?v=hr3tsMCrQgo&feature=related 

eller denna...
http://www.youtube.com/watch?v=Us-8WnDK4eo

Nu ska jag se i fall storformen i Beta håller i sig
/~~/


Alternativ

Ikväll finns det tre saker jag vill göra...
*Titta på Nybro- Växjö
*Titta på Gantesbo-Olofström
*Skrapa fram 25 000 i månaden i 25 år på Triss
...och en sak jag helst slipper
*Titta på Idolfinalen.

Nybro-Växjö-alternativets odds försämrades ordelntligt när min kompis, smygvikingen Lasse Sjuk helt plötsligt ballade ur. Och åka själv på hockey gör jag inte så vi får se hur det alternativet tar sig

Gantesbo-Olofström-alternativet ter ju sig då lite mer lättåtkomligt och seglar upp som dark horse i detta sammanhang. Problemet är bara att det gänget som ska titta på Idol i mitt hem i kväll har planerat att äta tacos vilket jag är ohyggligt svag för och befinner jag mig i Emmaboda vid samma tidpunkt som en tacosbuffé dukas upp i hemmet så blir det komplikationer...Men som sagt denna match har seglat upp som det kanske bästa alternativet.

Skrapa-fram-25 000-i-månaden-i-25-år-alternativet hade väl kanske varit det allra smidigaste alternativet men här gäller det att vara realist. Trissgudarna har haft ett gäng chanser att ge mig denna högvinst men har sumpat det varje gång så därför finns det inget som tyder på att något annat skulle bli fallet denna gång. Dessutom har jag ingen lott och då är det näst intill omöjligt.

Då återstår Idol-alternativet. Jag är inte så mycket för det programmet (även om Amandas version av Leonard Cohens "Hallelujah" senast gav mig ståpäls).
Om sanningen ska fram så är det mer tacosen som lockar...
Jag vet fan inte hur jag ska göra.
Jag blev sugen på att titta på innebandyn.
Jag får se hur jag gör

Har även idag varit hos mina väninnor sjuksköterskorna på vårdcentralen. 80% av dom som jobbar där kan numera mitt personnummer utantill inklusive de fyra sista. Idag var det bara en enkel omplåstring på schemat och det gick smidigt och lätt men jag skall vara bandagerad ända tills måndag kl 13.00 då det blir ett nytt besök hos mina kompisar där.

Tampa slog Carolina med 2-1 och Johan Holmqvist i Tampas kasse var endast 15 sekunder från att notera sin första "nolla" i NHL. Det kommer "Honken", det kommer. Lecavalier visade god form och klev av isen med ett mål och en fin assist i bakfickan. Crosby får svårt att komma i fatt i poängligan!

Jag drömde att jag snusade i natt och vaknade upp med jordens ångest. Men herrejävlar vilken god snus det var.  116 dagar sedan sista prillan spottades ut men jag ska villigt erkänna att det hade suttit otroligt fint med en fet generalsnus. Men som alla vet så är snus bara för vekt folk och töntar.

Såg för övrigt en rikitg höjdarmatch igår kväll mella MoDo och Färjestad som slutade 5-2 till Modoiterna. Wernblom fick göra sitt efterlängtade jubileumsmål som markerar att han numera har gjort flest mål genom tiderna för MoDo Hockey vilket måste ses som stort med tanke på vilka som har spelat där genom åren.

Jag hoppas fortfarande på att Lasse Sjuk ringer snart och säger att han har ångrat sig angående hockeyn i Victoria ikväll.

Nu måste jag spela Betapet ,jag är i toppslag.
/~~/

Fel man

Idag har jag skött tvätten vilket jag gjorde med bravur trots att tvättstugan var full med någon annans kläder när undertecknad släpade in tvättkorgarna vid halv åtta-hugget i morse. Jag var väl ganska övertygad om att det var jag själv som blandat ihop datumen och var väl mer eller mindre beredd på att ta mitt pick och pack och dra mig upp till lägenheten igen när en nyvaken tysk kvinna med panik i blicken och även hennes son, dock utan samma ångestfyllda blick som sin moder, stövlar in i tvättstugan och säger något ursäktande som jag inte ens med Birgitta Fröberg vid min sida skulle kunna tyda men jag gav henne ett leende som skulle förklara att det var OK och att absolut inte var någon fara och det verkade fungera så till slut fick jag tvätten klar.

Fikade under förmiddagen med Johannes och vi spelade även ett parti schack i vilket jag efter ett drag som Bobby Fischer hade varit impionerad av så satte jag Medinho i schack matt trots att jag i ett tidigt stadium slarvade bort min dam och bara några drag senare hade slag på hans men av någon outgrundlig anledning valde att plocka en av hans bönder i stället för nämnda damen. Men som sagt så löste det sig och det viktigaste när det gäller schack är inte att kämpa väl utan att segra.

Efter det var det dags för dagens stora event. Stygnborttagningen. Den började både fel- och smärtfritt men höll på att sluta i graven. Dom första stygnen var som sagt inga som helst problem att ta väck men det sista hade läkt in i själva fingret och det gjorde så gud förbannat ont när Eva-Lena på vårdcentralen till slut lyckades få väck det men nu är dom borta ialla fall. Efter det var det besiktning av fingret vilket inte alls hade läkt så som vi hade hoppats så därför grusades mina förhoppningar om att börja jobba nästa vecka.
Det sista som hände var att jag fick någon slags smärtstillande vadd/tejp fast tejpad över såret och det gjorde susen vill jag lova. Vad det än var i det där så vill jag ha mer.
I morgon blir det dock återbesök och så även på måndag.

I eftermiddags så kom Peter in på en fika med Jojje och mig och vi tittade på ett program om julgodis. Jag fastnade för den sorten där man hade obegränsat med smält choklad  och sedan bara hällde man i vad man behagade. Det godiset har stor potential och kommer med all säkerhet att tillagas utav mig inom en snar framtid.

Ikväll blir det MoDo-Färjestad på Canal+

Innebandyälskaren är tydligen mitt nya smeknamn i en gästbok på en väldigt välskött hemsida.
Innebandyälskaren...hehe..hmm. Jaa varför inte, jag gillar ju innebandy. Men det känns som om det har en negativ klang över sig. Innebandy är en högst älskvärd sport. Inte riktigt i samma division som hockey eller fotboll men strax där under.

Det börjar dra sig mot Swedbank Cup och jag känner mig laddad till max och hoppas på spel iden turneringen. Emmaboda får väl ses som storfavorit med LiLå som andrahandsfavorit. Jag hoppas att vi i JIF kan göra om bragden från förra året  och ta oss vidare. Med tanke på lottningen ser det tufft ut med EIS,Lessebo,LiLå,Orrefors och Boda i gruppen.
Jag vågar i vilket fall som helst sätta en ganska rejäl slant på att EIS spelar final.
Med det spelarmaterialet som finns där för närvarande så ska man inte ha några problem att hävda sig i elitfyran heller.Jag anser att det för närvarande endast finns en enda spelare i kommunen som skulle kunna tillföra EIS något. Och han är JIF:are... Och nej jag syftar inte på mig själv.
 Även om jag nog skulle kunna visa centralortsgänget ett och annat tricks.
 Jag blev förvisso uppringd förra året (eller var det förra igen?)av de gulsvarta men tyvärr var jag fel Andreas Johansson...Dom fick tag i rätt man senare och han skrev på.

Nä, jag tycker det är bra att EIS satsar och önskar er lycka till med det.

I natt är det en riktigt klassiker i NHL. Sundins Toronto mot Henke Lundqvists NY Rangers. Och det bästa är att den sänds på C+ och det innebär att den spelas in och avnjuts i morgon till frukosten.

Förhoppningsvis blir det hockey i Victoriahallen imorgon kväll.Vikings- Lakers. Min eventuella reskamrat vill vara anonym och då ska du få vara det...

Hej så länge!
/~~/


Medlidande

I morgon är det den stora dagen... Stygnborttagardagen, ska bli intressant att se hur dom ska lösa det då stygnen tyvärr ej längre syns så väl.

Igår var en helt vanlig dag på min sjukskrivning,jag gjorde ungefär samma sak som plus att jag hälsade på min mor i Lindås och fikade lite med henne för att efter det ta en tur till gamla klassiska Lindås Livs för inköp av bland annat av södra Sveriges bästa grillkrydda... När jag körde tillbaka mot hemmet så såg jag som vanligt pensionärsdamerna som numera helt utan tvivel vill åt min 26-åriga kropp. Jag baserar detta konstaterande på omisskänliga trånande blickar från damligan. Detta är dock inte ömsesidigt.
Den diffust klädde pundaren såg jag emellertid inte till under gårdagen. Han kanske hade tvättid.

Nästa tisdag räknar jag med att göra bejublad säsongsstart på Allsbohallens golv. Det börjar dra sig mot diverse cuper.

Tampa vann över Ottawa inatt efter straffar men av någon anledning känns det som att jag är den enda som bryr mig om det faktumet.

Innan jag hälsade på morsan igår så stannade jag till på WWW för att lämna sjukintyget (påminner lite om när man var förkyld och hade med sig lapp från mamma till idrottsläraren om att man inte fick delta på de oerhört fysiskt krävande aktiviteterna som skolidrotten erbjöd) till chefen. Han var dock inte där utan jag lämnade "lappen" på hans skrivbord och gick ut för att kolla läget med mina kumpaner på monteringen. Jag tyckte mig se ett korn av saknad i Frasse Larzéns ögon men han gjorde sitt yttersta för att dölja det genom att ge mig några spydiga kommentarer på vilka jag snabbt kontrade med att en klippning hade suttit på sin plats och sedan var allt som vanligt igen.Frasse tyckte förvisso att jag är tidernas tönt som är sjukskriven men innerst inne såg jag hur synd du tyckte att det var om mig...

I dag blir det Tingsryd och ett besök hos morfar.

Nu får det vara bra för nu
/~~/

Fortfarande hemma

Idag är det en exakt en vecka sedan nära-döden-upplevelsen inträffade. Jag har gått här hemma och  tyckt synd om mig själv hela dagen. För jag är fortfarande sjukskriven, två veckor till faktiskt men jag ska ta bort stygnen på torsdag så då får vi se hur det blir. Jag tvivlar på att jag orkar gå hemma i två veckor till.
En måndagsförmiddag i Emmaboda är ungefär som en seriematch i Johansfors. Det vill säga lite folk och inte mycket att titta på (förrutom mig som är ute cyklar...).
Dagarna är annars relativt lika varandra. Jag går upp vid halv åtta-hugget och sedan uträttar jag lite ärenden som idag har bestått av att ringa diverse kundtjänster,morfar och EBA. Frukost äter jag i regel på Emmagården med Jojje vid nio-tiden och efter det brukar jag cykla och handla lite.
Jag möter samma folk varje morgon, nämligen pensionärsgummorna som nickar vänligt åt mig nuförtiden eftersom dom antingen tror att jag är en av dom eller helt enkelt vill åt min kropp, sedan den där pundaren som har lite diffus klädstil och sedan är det inga fler människor ute.
Efter det kan det bli ett varv med dammsugaren och sedan blir det datorn en stund med lite bloggande och lite betapet.

Surfade också idag in på  www.bodabruk.se för att läsa Markkus tankar om cupen (igår var bara det viktigaste noterat på den hemsidan) och fick se ett grovt faktafel. Det påstås att jag skulle ha en lillfingerskada när det i själva verket är det livsnödvändiga vänstra pekfingret som är justerat. Jag väljer förvisso att rubricera det hela som grov armskada för att uppnå maximal effekt.
Du träffar för övrigt helt rätt med epiteten "spelfördelare" och "målskytt" Markku (men glömmer "nickspecialist" och "lagkaptensämne"), jag tackar och bockar och hänvisar mina skeptiker till att jag enligt mitt sätt att räkna vann kommunskytteligan härom året och för all del borde kommit högre upp i år om inte alla mål som lokalpressen gav mig av någon anledning räknats bort senare.
Står det i tidningen är det alltid sant.

I kväll är det innebandy på TV4 Sport. Det kan jag rekommendera för det är faktiskt ganska roligt att titta på.

Har dagen till ära klippt mig också. Pottfrisyr...not. 3mm över hela skallen som vanligt. Det blir smidigast och billigast så. Då jag ändå aldrig kommer att bli någon fotomodell så anser jag att jag inte behöver lägga ner massa energi på håret så därför har jag valt denna lösning.

I dagens Sportbladet så betygsätts Greklands,Rysslands och Spaniens olika lagdelar och avbytare. Hur man nu kan veta vilka som sitter på bänken i EM är för mig en gåta men jag har heller aldrig gjort mig känd för att vara speciellt slug.

På onsdag blir det en tur till Tingsryd, absolut inte för att titta på hockey Frasse, men för att hälsa på min morfar som lovade att ha middag klar till mig vid 12.30.

/~~/


Allsbo

Det har spelats boll i helgen i Allsbohallen JIF:s årliga inomhusturnering gick av stapeln på lördagen och vanns inte helt oväntat av hårdsatsande Emmaboda IS vilket var helt rättvist. Nu såg jag inte EIS i gruppspelet ,eftersom jag den tidiga stund hade annat att göra, men i slutspelet ttyckte jag att dom visade att dom är värdiga vinnare. LBK var nära att ta den andra finalplatsen men blev snuvade på densamma av Madesjö som i semin slog ut Lindås på straffar efter att LBK missade i typ sjätte rundan. Final i stället mellan EIS och Madesjö som i första halvlek var ganska jämn men sedan gick Emmaboda ifrån och vann
JIF då? Njaae, med endast en inspelad pinne så vinner man inga allsbocuper, inga matcher alls faktiskt. Efter 0-0 mot Orrefors såg det hela ut att kunna bli en trevlig eftermiddag men den förhoppningen grusades ganska snabbt. Saknaden efter lagets stora stjärna var enorm och trots oerhörda påtryckningar från fans och beundrare så valde jag, på grund av min svåra armskada (fingret är en del av armen väl?) så tyckte jag att jag inte kunde göra mig själv rättvisa och valde därför att kliva av men redan nu har jag lagt upp taktiken inför Nybro open och Emmabodas cup.
Noterade att även Bodabruks hemsida hade konstaterat det jag precis skrev och det känns mycket tillfredsställande att man är saknad även därifrån.
Jag såg som sagt inte förmiddagspasset men vill ändå utse Zoran Cipra och Fredrik Aronsson, bägge EIS, till turneringens bästa spelare. Men som sagt, alla de bästa var ju inte med..

Brorsan representerade som vanligt Lindås och hade för att underlätta sitt spel märkt upp sin högra sko med orange tejp för att på sätt snabbt kunna ta reda på vilken fot han eventuellt skulle kunna orsaka störst förtret till det andra laget med. Tack vare denna princip så sköt han det mest rungande stolpskott i familjens historia.

Igår kväll så var det julpyssel inför julskyltningen och denna pysselafton förlades här vilket var trevligt och den gick till på detta vis.Folket av kvinnligt kön intog snabbt sina platser i köket medans Svante och jag drack öl och whisky framför tv:n. MIn ohyggliga armskada satte förstås punkt för även julpyssel så därför var det enda rätta att slå sig ner i tv-soffan. Men med tanke på att jag var relativt nära medvetslöshet vid detta tillfälle så valde som sagt även Svante att ansluta till mitt gäng bara för att ha mig under uppsikt i fall något skulle hända.

Nu ska jag äta lite frukost
/~~/


RSS 2.0