Blomster

Det underbara sommarvädret håller fortfarande i sig och enligt prognosen så ska det bli ihållande även över största delen av nästkommande vecka vilket jag tackar och bockar för då jag just inlett min semester.
Denna tisdag var min andra dag i ledighetens tecken och den allra största delen utav den har tillbringats på Vita Sand i gott sällskap av Jojje,Malin och Liam som testade på att bada i havet vilket han sannerligen uppskattade.

Annars har resten av dagen gått åt till att gräva i landen här på tomten. Vi har lite projekt som till slut ska innebära mindre blommor och följdaktligen fan så mycket mer lättskötta blomsterland. Efter avklarad tjänst i blommornas tecken blev det andhämtning på altanen med en alldeles underbar öl som gjorde att man blev människa igen. En ordentlig laddning tacos dukades upp på det och så vips så var man både mätt nöjd och belåten. Har dock tänkt att fullborda en i övrigt väldigt bra dag med en relativt stor pokervinst på nätet. Nu lär inte det ske, men man kan väl få drömma.

Kan inte släppa Magnus Hedmans klavertramp. Samma doping som Ben Johnson ertappades med under Seoul-OS 1988. Jag kan ju tycka att om man ändå ska dopa sig så borde man väl rimligtvis ta ett preparat som man inte kunde upptäcka genom ett enkelt blodprov redan 1988. Missförstå nu inte detta, jag är strängeligen emot doping, men om jag ändå av någon anledning skulle bli tvungen att använda sådana preparat så hade jag haft bättre fantasi.


Ben Johnson med stanozolol i kroppen 1988I morgon är det den 1 juli. En del som inte har så mycket annat att fira firar halvårsafton i kväll, dock inte jag. För ett inbitet hockeyfreak som undertecknad så är 1 juli den dag då transferfönstret åter öppnar och alla free agents ska hamna i nya eller för all del även gamla lag. En stor dag i NHL. Vad värre är, är att Vincent Lecavalier aka Gud, är ett av de hetaste namnen för en trade. Jag hoppas förstås han blir kvar, och tror nog faktiskt att han blir Tampa trogen.

Kvällen har fördrivits i soffan framför den nya Bond-filmen Quantum of Solace, ja förvisso är den inte så jävla ny längre men för mig och Jojje var den det tills för någon timme sedan. Ganska kass film om jag ska vara ärlig. Men jag fullständigt älskar Daniel Craig i titelrollen. Jag tycker han är helt suverän även om handlingen i Bondfilmerna numera blir mer och mer svårförstådda. Eller det kanske är jag som blir trögare, men det finner jag inte som speciellt troligt.

Tyskarna vann tyvärr EM-finalen för U21-orna mot England med ultraklara 4-0. Jag har svårt för Tyskland i de flesta avseenden, så även fotboll. Faktum är att jag hellre hade sett vilket annat lag som helst vinna turneringen än tyskarna. Inget personligt mot de grabbarna som uppenbarligen gjorde det väldigt bra för bundesrepublikens räkning. Nä, mer för att jag som sagt inte har mycket till övers för Tyskland. Dock dristar jag mig så pass mycket att jag emellanåt åker dit och handlar bärs... Men det får räcka. Svenskarna skall dock vara nöjda med sin insats och framför allt för att dom ingjutit hopp och tro i svensk U-fotboll igen!

I morgon kan det eventuellt bli en tur till Kalmar för diverse inköp. Jag hörde ryktas om ett IKEA-besök och som ni alla vet är man numera ett tunnbröd, vilket innebär att man följer med utan att knysta...

Nu ska jag försöka spela av lite löst folk sina pengar på Svenska Spels pokersajt.

God natt!

/~~/


Kosta-JIF

Kvällens drabbning på Ekevallen i Kosta slutade efter viss möda med en ny trepoängare för forsen som sin vana trogen fortsätter att göra en riktigt dålig halvlek och en bra i varje match.

Vi startade så här:
MV: Teddy Rydberg
YB: Charlie Dziobek, Henrik Svensson
MB: Robin Franksson, Oskar Andersson
YM: Henrik Nordström(ut 46, in 75), Andreas Johansson (ut 46)
IM: Zoran Cipra (C, +), Henrik Ahlström
ANF: Adam Wellrup, Oskar Ahlström (ut 65,in 75)

AVB:  Andreas Cornelsen(in 46), Dennis Randewall (in 46, ut 75), Axel Karlsson ( in 65, ut 75)

Som den obsevante noterat så spelade vi inte med vår ordinarie keeper Axel Karlsson eftersom denne ådragit sig en skadad tumme. Vi startade alltså med Teddy Rydberg (tidigare Johansson) emellan stolparna och vi skulle inte ångra det valet skulle det visa sig.

I första halvlek var spelet väldigt lojt och tafatt från vårt håll. Viljan saknades och den där riktiga koncentrationen fanns där inte heller. Kosta var faktiskt stundtals bättre än oss pch frågan är om dom inte hade en boll som var över mållinjen som den högst mediokra domherren tacksamt för vår del förnekade. Kosta var betydligt tyngre och framförallt bättre än när vi krossade dom på IP med 11-0 i premiären. Vi utbytte några halvchanser under första halvlek men så värst mycket mer hände i ärlighetens namn inte.

I pausen så var det tjurigt i omklädningsrummet men efter ett strålande förmaningstal av Axel så tror jag att många tänkte till och det skulle det faktiskt visa sig att så var fallet under andra halvlek.

Andra halvlek startade genast betydligt bättre än vad den första var. Nytt friskt blod in på flajerna och framför allt ett mycket bättre passningspel som ganska omgående höll på att ge resultat. Nu blev det inte så utan vi fick vänta en kvart in i andra innan det förlösande ledningsmålet rättvist kom. Faktum är att det var inte vi själva som gjorde det utan en olycklig Kosta-back fick fram foten i lite fel läge och ställde sin målvakt totalt.
Efter detta blev vi ännu vassare och efter fem minuter ytterligare var det dags för ännu ett mål. Adam Wellrup sprang igenom, spelade snett inåt bakåt till Andreas Cornelsen som petade in bollen och avgjorde faktiskt matchen. Sedan skulle även den på forwardsposition gästspelande Axel Karlsson få äran att trycka in forsens tredje mål för kvällen. Ett mål som var ganska likt 2-0. Wellrup spelade snett inåt bakåt och Axel gjorde inget misstag. Vi tog tre poäng och även om vi långt i från presterade på topp så tog vi full pott och det var vad vi åkte till Kosta för.

Sammanfattning
Kosta- Johansfors 0-3
0-1, 60 min, Självmål
0-2, 67 min, Andreas Cornelsen (3)
0-3, 74 min, Axel Karlsson (1)


I Yzerman-cupen föll i dag turen på Ann-Sofie Sjöndin som är en mycket trogen supporter till JIF. Hon fördelade dom åtråvärda poängen enligt följande:

*** Teddy Rydberg
**  Adam Wellrup
*   Zoran Cipra


I totalställningen ger det följande tabell:

16, Henrik Ahsltröm
13, Zoran Cipra
7, Johannes Medin
6, Oskar Ahlström
5, Adam Wellrup, Axel Karlsson
3, Teddy Rydberg, Peter Andersson, Robin Franksson
2, Andreas Cornelsen
1, Henrik Svensson, Anton Gustavsson, Andreas Johansson


Nu duggar det tätt mellan matcherna och redan på torsdag är det dags igen. Denna gång mot Lenhovda hemma på IP innan vi går på sommarlov från fotbollen.

För övrigt noterar jag att Magnus Hedman, som är en flitig företrädare för diverse anti-dopingkampanjer, har åkt fast för...doping. Smidigt Hedman, smidigt...

Nu tackar jag för intresset denna kväll!

/~~/

Festligheter

Johansfors IF:s 80-årsfest blev en formidabel succé. En kanontrevlig afton med god mat och dryck, prima underhållning i form av Bridgehills, öch ett Broakulla Folkets hus som var späckat med idel vänliga och glada själar. Kort och gott en succé.

Vi började som brukligt är med lite mat.På menyn stod ett midsommarbord med alla de klassiska rätterna som hör den svenska sommaren till. Efter detta intag av födoämnen så var det dags för diverse prisutdelningar där Dennis Randewall på ett föredömligt sätt höll låda till åhörarnas glädje. Grabben kan snacka, grabben kan sannerligen snacka.
Bridgehills kom i gång efter utdelningarna och stod för rasandes bra musik hela kvällen och var precis så bra som dom brukar vara och var en stor del i att festen blev så bra. Det dansades och tjoades och spekulerades och framförallt så löstes det världsproblem långt in på småtimmarna och inte förräns vid halv-trehugget synade jag huvudkudden. Då hade ändå många av festdeltagarna ett par timmars partajande kvar då Johan Jarl bjöd på efterfest isitt poolhus som enligt uppgift ska vara något i hästväg. Är dock glad att jag tog mitt förnuft till fånga och åkte hem, det har jag haft nyttan av idag så bakfyllan av någon otrolig anledning lyst med sin frånvaro.

I morgon påbörjas min semester och med tanke på vilket fantastiskt väder vi har nu så känns det o möjligt ännu bättre. I morgon blir det kantklippning, lite grävande i ett land för att sedan på kvällen avrunda med förhoppningsvis ytterligare tre friska poäng i fotbollen när JIF beger sig till Kosta för att inleda höstsäsongen där.

Kan inte riktigt glömma U21-ornas bragdupphämtning i semifinalen mot England. Sveriges sista tredjedel av matchen var rent magisk och har gett minnen som länge kommer att bestå. Extra kul förstås att Rasmus Elm var genomgående Sveriges kanske jämnaste och bästa spelare under turneringen. Rasmus bägge bröder som var med på festen i går var, så klart, mäkta stolta över sin lillebror och hans framfart i denna turneringen. Jag tror att, eller rättare sagt vet med alll säkerhet att hela JIF är mäkta stolt om jag får säga mitt.

Enligt källor till Aftonbladet så är spanska storklubben Sevilla intresserade av att få unge herr Elms signatur på ett kontrakt. Även Paris Saint-Germain, Bayern München och Valencia sägs vara intresserade. Jag sticker inte under stol med att jag tycker det är skithäftigt. Det är liksom inte vilka klubbar som helst. Det är några av världens bästa fotbollslag som jagar en grabb från Broakulla. Jag håller som vanligt varenda jävla tumme jag förfogar över för att det ska gå så bra som möjligt.

Läser just nu en bok av Håkan Nesser, Berättelse om herr Roos heter den och jag har suttit i en baden-badenstol i skuggan halva dagen och läst. Semester ni vet...

Nu är det snart dags att tända upp grillen. Sjöndinklanen sägs vara på intågande. Malin fyller år denna dag och ville fira det med en lite grillning. Gärna för mig, jag har ju semester!


Grillsäsongen är här


Återigen, stort tack till alla er som slitit med JIF-festen. En fantastisk kväll blev resultatet så ni ska vara stolta över ert arbete.

/~~/


Bruksderbyt

Denna underbart varma och vackra sommareftermiddag har gått i fotbollens tecken. Ja sanningen är faktiskt den att eftersvettningarna efetr matchen fortfarande är igång då kvicksilvret här i vårt hus är uppe på nivåer runt 30-strecket.
Bodabruk kom till IP med ett lag som på pappret var starkare än vad i alla fall jag räknat med. Dock spelade det ingen roll då vi fullgjorde vår plikt och slog tillbaka vår trätobroder med klara 6-1 efter att som vanligt gjort en bra halvlek och en dålig.  Vi ledde med hela 5-0 i paus och hade bud på mer. Faktum är att vi skapade otroliga mängder chanser under matchen men lyckades bara få in bollen sex gånger mot brorsans enda.

Vi spelade så här:
MV: Axel Karlsson (+)
YB: Charlie Dziobek, Henrik Svensson
MB: Henrik Ahlström, Johannes Medin
YM: Peter Andersson (C), Dennis Randewall
IM: Zoran Cipra, Robin Franksson
ANF: Adam Wellrup, Oskar Ahlström


AVB: Martin Johansson, Andreas Johansson, Andreas Cornelsen, Anton Gustavsson, Henrik Nordström. Samtliga kom in redan under den första halvleken. Bytena duggade tätt under hela matchen.

Som sagt så var vi totalt övelägsna under matchens första hälft och nätade hela fem gånger innan Ove Vittberg från Kalmar blåste för halvtid. Adam gjorde två, Zoran,Charlie och Oskar Ahlström de övriga och det var en ganska lättad stämning i paus.
Under den andra halvleken sedan så var det två ointresserade lag som hellre hade suttit i solen med några skarpöl och pratat gamla minnen än att spela kommunderby. Dock lyckas vi efter otaliga ribb- och stolpträffar samt en hel del förfärliga avslut, få dit bollen då Anton "Jeanskillen" Gustavsson urläckert begravde lädret i målvaktens vänstra kryss. Efter detta så tillåter vi av någon anledning Bodas bäste, Martin Persson (glöm inte att besöka hans MAPT V) att traska igenom egentligen hela laget och få in bollen bakom Axel som annars inte hade mycket att göra.
Matchen slutar 6-1 och det känns skönt att vara på vinnarspåret igen även om det fanns väldigt mycket i vårt spel som lämnade mer att önska.

Sammanfattning:
Johansfors IF- Bodabruk 6-1.
1-0, 3 min, Adam Wellrup (7)
2-0, 20 min, Zoran Cipra (3)
3-0, 25 min, Oskar Ahlström (5)
4-0, 28 min, Adam Wellrup (8)
5-0, 32 min, Charlie Dziobek (1)
6-0, 75 min, Anton Gustavsson (1)
6-1, 80 min, Martin Persson


I Yzerman-cupen hade jag planerat att låta Viktor Elm plocka ut matchens tre bästa, men jag såg aldrig till honom innan matchen så turen föll i stället på det kanske ännu bättre alternativet nämligen Markku Ahonen. Han fördelade poängen enligt följande:

*** Zoran Cipra
**  Johannes Medin
*   Andreas Johansson


Detta innebär att Zoran knappar in på Henke Ahlström i toppen och att faktiskt även Johannes smyger sig uppåt i statistiken. För egen del så spräckte jag den förargliga nollan och jag är den förste att krypa till korset angående mina tidigare tvivel på Markku Ahonens kunskaper i den gröna mattans schack. Numera inser jag att mannen är ett geni. Han känner sannerligen igen en bra spelare när han ser en. Han är den förste som sett vilken oerhörd talang jag trots allt besitter.

I sammandraget ger detta följande ställning
16: Henrik Ahlström
12: Zoran Cipra
7: Johannes Medin
6: Oskar Ahlström
5: Axel Karlsson
3: Adam Wellrup, Peter Andersson, Robin Franksson
2: Andreas Cornelsen

1: Henrik Svensson, Anton Gustavsson, Andreas Johansson


Nu ska jag göra mig fin inför kvällen stora 80års-kalas i Broakulla. Kommer bli kalastrevligt!


/~~/


Semifinal

I kväll blir det, det fina vädret till trots, förstås U21EM-semifinalen mella Sverige och England. En match som har alla förutsättningar att bli fantastisk. Jag gillar England och framför allt fullständigt avgudar jag Stuart Pearce som är anledningen till att jag personligen är ett osvikligt Nottingham Forest-fan. Dock gillar jag Sverige mer och jag tror att svenskarna har en jättemöjlighet att sparka engelsmännen raka vägen över Kattegatt och Nordsjön till regniga England. Det jag har sett av Sveriges matcher har verkligen imponerat och det finns absolut ingenting som tyder på att Sveriges nya favoritlandslag skulle sluta upp och imponera i kväll när det gäller som mest. Jag tror det kommer bli jämt, men jag tror att Sveriges fantastiska offensiv kommer avgöra. 1-0 till Sverige.

Matchen kommer att ses här på Genstigen i sällskap av ett väldigt diffust antal jobbarkompisar. Ska bli trevligt!

I morgon sedan så spelar vi kommunderbyt mot Bodabruk på IP klockan 15.00. Vi har sannerligen inte rosat marknaden på det vis vi hade förhoppningar att göra denna säsongen, men vi ger oss aldrig. Vi ger förstås rubbet för att ta tre poäng i morgon och på så vis kunna pusta ut lite grand på årsfesten på kvällen. Boda kommer förstås att göra allt för att ge oss en så tråkig afton som möjligt. Vi vet sedan gammalt att Boda brukar vara supertaggade mot oss och det gäller sannerligen att se upp. Vi är fortfarande relativt skadedrabbade men får i alla fall tillbaka Robin Franksson efter sjukdom. Peter Andersson är ett mycket osäkert kort som fortfarande inte lämnat besked.

På kvällen sedan så kommer det att bli partaj modell större i Broakulla Folkets Hus när 80-årsfirandet av Johansfors idrottsförening fortskrider. Jag tror att det kommer att bli en riktig kanonkväll. Förutsatt att vi vinner matchen mot Boda på eftermiddagen innan förstås.

Michael Jackson är död. Hans hjärta stannade i går kväll och varenda radiokanal har spelat hans musik oavbrutet idag känns det som. Hans skiva "Dangerous" var den första CD-skiva jag någonsin köpte. Gillade sannerligen inte Michael Jackson som person, men skriva musik det jävlar kunde han.

Beställde för övrigt Stuart Pearce´s självbiografi på Adlibris idag. den och ett helt knippe andra böcker. Det gäller att vara väl förberedd på lata dagar. Förhoppningsvis lata dagar i solen, men annars bara lata dagar. 

I natt kan jag rekommendera den kvällspigge att sitta uppe och titta på NHL-draften. För den sjukligt NHL-intresserade är draften kvalitetsunderhållning. För den normala människan är det ungefär lika intressant som att se en repris av Uutiset. Jag tillhör dock den första kategorin och kommer definitivt att se hur lagen fördelar sina draftval. Tampa väljer som nummer två och kommer med allra största sannolikhet att drafta Victor Hedman. Etta i hela spektaklet väntas kanadicken John Tavares att gå, NY Islanders sitter inne på förstavalet och kommer förmodligen att värdera Tavares högre än Hedman, vilket även faller väl ut för Tampa som enligt mig har beydligt större nyttan av en duktig och spelskicklig back av Hedmans kaliber än ytterligare en stjärnforward.

Stuart Pearce anses av många förståsigpåare vara en av de tuffaste spelarna som någonsin spelat spelet fotboll. En arbetargrabb som gick den långa vägen och nådde hela vägen fram. Tidningen Times i England gjorde en gång en ranking av de tuffaste spelarna i fotbollsvärlden, Pearce vann föga oväntat men vad som fick många att höja på ögonbrynen var att fransmannen Basile Boli låg på tredjeplats. Han knep bronspengen enbart av den anledningen att han var den enda i världen som vågat skalla Stuart "Psycho" Pearce. Tuff historia tycker jag...


Stuart Pearce vrålar ut sin glädje efter att i EM ´96 satt sin straff och därmed fått revanch på missen i Italien sex år tidigare.Jag tror att Rasmus Elm gör Sveriges mål i kväll...

/~~/0+SEMESTER+UT

Nu har jag precis tryckt den vackraste koden man över huvud taget kan trycka på vår stämpelklocka. 0+SEMESTER+UT. Det är ljuv musik för en sliten arbetare! Nu hoppas man så klart på en bra semester och att dessa fyra veckorna går långsamt utav bara fan! Vädret går i vilket fall som helst inte klaga på och det verkar att det ska hålla i sig ett tag i alla fall.


Semestertider i Kina


Återkommer snart med ett längre inlägg./~~/

Lipsill, del två

Matchen igår mot Flygsfors slutade tyvärr med ytterligare en förlust. Efter att Flygsfors avgjort matchen i ett av matchens allra sista anfall så så fick man alla tre poängen i en match som hade två ansikten som så många gånger förr när JIF är i farten. En bra halvlek och en dålig. Dessvärre är den bra halvleken inte lika bra som den dåliga är dålig om jag uttrycker mig så.

Vi spelade i alla fall så här
MV: Axel Karlsson
YB: Charlie Dziobek, Henrik Svensson
MB: Henrik Ahlström, Oskar Andersson
YM: Henrik Nordström, Johannes Medin
IM: Zoran Cipra (C), Anton Gustafsson
ANF: Adam Wellrup, Oscar Ahlström (+)


AVB: Dennis Randewall (in 55), Andreas Johansson (in 35, ut 55) Andreas Cornelsen ( in från och till), Martin Johansson.

Vi tog tidigt ledningen i matchen efter en riktigt bra start med konstant tryck mot Flygsfors mål. Oscar Ahlström tryckte in bollen redan efter fyra minuter i efterspelet från en hörna. JIF fortsätter att spela helt OK genom förat halvleken men Flygsfors är på intet sätt ofarliga och skapa många farligheter som Axel ständigt avvärjer, ibland med hjälp av träverket.

I andra halvlek är det många trötta ben i bägge lag men Flygsfors verkar minst trötta och kvitterar en kvart in efter att domaren givit hemmalaget en ytterst ytterst tveksam frispark i straffområdet efter en "hemåtpass". Efter detta så skapas det farligheter åt bägge hållen men inte förrän det återstår endast två minuter kommer avgörandet. Dessvärre faller inte det åt vårt håll utan hyperfarlige Agim Hasani på topp i hemmalaget kan nicka in sitt andra mål denna ljuvliga junikväll och därmed avgöra matchen.

Sammanfattning
Flygsfors- JIF, 2-1.
0-1, 4 min, Oscar Ahlström
1-1, 60 min
2-1, 88 min


I Yzerman-cupen föll i dag turen på ett av de trognaste fansen som klubben har nämligen Nicke Grozdanovski som plockade ut följande mannar.

*** Axel Karlsson
**  Zoran Cipra
*   Oscar Ahlström

Detta innebär att det är Axel som välförtjänt får äran att bära Rasmus Elms bindel under jubileumsmatchen på lördag mot Bodabruk!

I sammandraget ser det nu ut så här:

16- Henrik Ahlström
9- Zoran Cipra
6- Oscar Ahlström
5- Johannes Medin,Axel Karlsson
3- Adam Wellrup, Peter Andersson, Robin Franksson
2- Andreas Cornelsen
1- Henrik Svensson, Anton GustafssonI övrigt ställer jag mig starkt frågande till Markku Ahonens senaste inlägg där jag denna gång är en lipsill. Jag undrar bara varför? Du gnällde ju för tusan Markku för att ingen i JIF brydde sig om dina "passningar" och dylikt. Och när jag väl svarar, förstås även jag med glimten i ögat då tjurar du ihop för det? Hur ska du ha det?  Om det är din linje att skapa intresse kring matchen genom att ge varandra skit, så visst, då kör vi på den men rannsaka dig själv och framför allt sluta lipa själv. Jag menar, en tuff finsk "machoman"som du själv bör väl tåla ett mothugg?

När JIF som lag för närvarande kanske itne spelar sin allra bästa fotboll så gör i alla fall yngste brodern Elm just nu det. En fantastisk insats av samtliga svenska aktörer på planen i går och det är med enorm glädje jag ser fram emot Sveriges drömsemifinal på fredag mot England. Då jag för övrigt arbetat min sista dag innan semestern. Jag tror att jag känner mig i fullständig harmoni just då. En fin semesterpresent hade varit en finalplats från u21-landslaget!

/~~/

Vädjan

En riktigt fin och varm dag utanför murarna. Inne på W&WW är det förvisso både varmt och stundtals även fint men inte alls på samma sätt. När kvicksilvret letar sig upp över 25 grader utomhus så borde det vara förbjudet att bedriva arbete. Man borde skickas hem med full betalning! Nu lär det inte hända så därför är det bara att bita ihop de sista tre och halv arbetsdagarna innan semestern tar vid. Fyra veckor med förhoppningsvis vackert väder och en tanke om att hinna med en hel del projekt på huset ligger och väntar och det känns riktigt skönt.

Det allra högsta hönset på hela Flygt har beslutat sig för att lägga av och beslutade sig då för att ta flyget ner från Stockholm och göra en rundvandring på fabriken i Lindås. Det är så dags nu kan jag tycka. Har inte sett röken av denne herre i produktionen en enda gång innan.

I går kväll lirade vi B-lagsmatch mot St.Sigfrid och lyckades få en poäng i vad som får betecknas som en jämn match där lagen ägde varsin halvlek. Vi spelade stundtals riktigt bra under första halvan, för att sedan varva det med motsatsen under delar av andra. 3-3 slutade matchen och för egen del var matchen ett viktigt kvitto på att min fot faktiskt håller för spel. Dessvärre hittade jag en fästing mellan tårna idag som käkat gratis på mig under någon dag. Man kan säga som så här att den fästingen har inte längre något behov av mat då den inte längre existerar.
Våra mål gjordes av Magnus Lundegårdh, Magnus Franzén och Henke Nordström som fick årets träff på IP.

I kväll blir det ännu en match för mig, A-laget åker till Flöget för att försöka visa våra belackare att vi visst kan sparka boll. Jag tror på en mycket jämn och tät match som vi till slut vinner med något mål.

Sveriges U21:or spelar ödesmatch i kväll i Malmö när Serbien står för motståndet. En poäng är vad som krävs för avancemang och personligen tror jag att man uppnår det målet. Jag tror faktiskt man vinner matchen med 2-0. En eventuell semifinal går på fredag. Då är Rasmus Elm och hans följe där om jag får bestämma.

Markku Ahonen vädjar till och med numera till JIF:arna på nätet att tjafsa emot honom.Fantasin tryter verkar det som. Som vanligt är det min kompetens inom diverse områden som i frågasätts. Denna gång min kapacitet att förvalta bra målchanser som angrips av den allsmäktige "machomannen" . Jag är helt och fullt medveten om min kapacitet som spelare, och att den sannerligen inte är hög. Trots denna fullständiga oförmåga för egen del i farliga lägen har inte mer en en enda Bodabruksspelare (Andreas Lagerberg med två fullträffar) gjort fler mål än en sådan usel målchansförvaltare som undertecknad trots allt är, vilket måste vara pinsamt med tanke på vilken förskräckligt låg nivå jag trots allt ligger på. Mitt mål kom för övrigt under de tjugo minuter jag spelade i Alsjöholm med en spricka i foten. Vad det säger om min totala inkompetens som spelare eller om Ahonens mannar som lag låter jag experten själv replikera på.

Jag får fortfarande svettningar när jag tänker på det fria fallet på Gröna Lund...Jävlar i havet vad högt det var!


Jag håller på att planera lite i huvudet inför en ny intervju här på bloggen. Senaste intervjun med Viktor Elm blev en jättesuccé med besöksrekord flera dagar i rad. Jag har ett par kandidater som jag gärna skulle vilja snacka lite med. Vi får se vad som händer under sommaren!

Nu ska jag lägga mig en stund med Aftonbladet och slappa inför matchen. Inte för att det gör någon skillnad på en spelare av min låga kaliber, nej mest för att jag gillar att läsa och slappna av!

/~~/

Fritt fall

Så var man hemkommen efter en mycket gemytlig weekend i den kungligaste av svenska städer, nämligen Stockholm. Har tillbringat midsommarhelgen ute på Munsö i trakterna av Ekerö och har haft en alldeles förträffligt trevlig helg. Det är dock jävligt trist att åka och köra bil så långt.
Mycket av det klassiska midsommarfirandet har hunnits med, med sill och nubbe och även dans kring stången även om min personliga medverkan i den delen var högst minimal.

I går ägnade vi hela dagen åt att åka runt i Stockholm, som sommartid måste vara världens vackraste plats. Vi började nere i Tungelsta där jag träffade min kära faster med familj och sedan arbetade vi oss hela vägen upp till Gröna Lund.

På Gröna Lund hade vi en kalaskväll. Vi körde femkamp två gånger och jag vet inte ens om jag behöver slösa på bläcket för att förtälla vem som tog hem femkampen (två gånger dessutom). Men för att det inte ska uppstå några som helst förvirringar yppar jag stolt att undertecknad blev alldeles för svår för klanen Sjöndin att rå på. Tämligen väntat i och för sig.

TV4:s program Sommarkrysset spelades in när vi var där och jag måste säga att Carina Berg var femton gånger läckrare i verkligheten än i burken... så det så...

Innan vi skulle bege oss mot Mälaröarna åter så upptäckte vi att det fanns några åkkuponger kvar. Jojjes urval av attraktioner var inte stort då gravida kvinnor inte har så stort utbyte av just den delen av nöjesfältet, heller inte pubdelen. det hela slutade med att jag och Anso skulle åka fritt fall. Ja det kanske inte låter så jävligt, men detta satans fria fallet var dessutom utrustat med tilt och det var tydligen det som gällde. Vi satte oss till rätta i stolarna och rätt var det var så började vi olidligt sakta röra oss upp mot 80 meter (tornet är 100m) och väl där stannade det. Det var så in i helvetes högt att jag en klar dag hade kunnat se Gibraltarklippan. Jag började fundera på hur man skulle kunna skyla ett eventuell nerpissning för nedanstående publik. När vi var allra högst upp och dödsångesten höll ett stabilt tag runt halsen så tittar det fram en kamera. Helt helt fel tidpunkt att bli fotograferad vill jag lova. Man ville förstås inte verka som en så kallad "tunnbrödsrulle" så jag beslutade mig för att le lite avslappnat och tufft in i kameran. När sedan eländet släppte och vi som satt i föll mot marken så fick jag mer eller mindre andningsstopp och minnet sviktar tills det att jag en kvart efter¨åt sitter med en iskall Mariestad på en närbelägen pub.
Aldrig mer den formen av attraktioner för min del. Fy fan.


Fritt Fall på Gröna Lund. 80 meters skräck när tiltfunktionen kopplades på.
Foto: Wikipedia


I morgon inleds detta semesterårets sista arbetvecka för undertecknad. Dessutom en femdagarsvecka. Det är lite underligt ändå. Vi kör ständigt fyradagarsveckor numera, men veckan innan semestern börjar, ja då späntas det i med fem.

I morgon ska jag göra riktig comeback till fotbollsspelandet då JIFB tar emot St.Sigfrid tror jag det var hemma på IP. Det ska bli så vansinnigt skoj att sparka boll igen! Jag hoppas innerligt att foten känns bra så att man kan vara med och konkurrera om en A-lagsplats igen. 

/~~/

Svidande kritik

Midsommaren är i antågande och därmed blir det säkert lite glesare mellan inläggen under helgen kan jag tro. Det lär nämligen bli en hel del dans kring midsommarstången för mig. Och när jag inte dansar äter jag sill. Och när jag inte äter sill så dricker jag snaps, så då blir det inte mycket tid över till bloggandet under denna högtid antar jag.

Sanningen är i och för sig att jag varken dansar eller äter sill särskilt mycket...

Kritiken efter vår mindre lyckade match i går har varit svidande från många håll, men det är ju nu grabbar det gäller att bita ihop och fullständigt skita i vad "isbjörnspittar" och annat löst folk tycker och tänker. För jag råkar veta att det finns dom som tagit illa vid sig. Vi gjorde en dålig match och det är väl alla som var med med fullt medvetna om. Sådant händer. Sådant händer till och med alldeles för ofta för nästan alla fotbollslag. Jag kan berätta en sanning för er allesamman: vi kommer med största sannolikhet göra fler dåliga matcher under säsongen. Det finns bara ett enda lag hittils i serien som gjort det bra och det är Vissefjärda som verkligen dominerat serien, och leder den helt rättvist. Innan serien började fanns det så klart både förhoppningar och förväntningar på att Johansfors IF skulle vara i precis den sitsen som våra rödvita antagonister just nu befinner sig. Men nu är det inte så, och det är förstås tråkigt på alla sätt och vis. Men att ge upp på grund av skadeglada gubbskrällens blogginlägg och några halvtaskiga resultat kan väl ändå inte finnas på kartan? Nu gäller det att visa vilka vi är och gå ut på Flöget på tisdag i en av säsongens tuffaste matcher och ge allt. Visst kommer det att bli jättesvårt att ta oss förbi VGIF, så pass mycket måste vi rannsaka oss själva och inse det, men det är inte omöjligt ännu.
Vi hade en jättefin trend innan debaclet mot Flerohopp med två starka bortasegrar mot St.Sigfrid och Skruv och i de matcherna vann vi på grund av att vi ville vinna mer än motståndarna och kämpade. Det räcker jättelångt i sexan. Vi måste hitta tillbaka dit igen, och det kommer vi göra.

Vi har en sjuhelvetes fest i och med 80-års-jubileet nästa lördag och då ska stämningen vara på topp oavsett hur resultaten i säsongens matcher sett ut. JIF är en stolt och fortfarande (emellanåt )pigg 80-åring som förtjänar att hyllas!

Då W&WW inte är öppet på grund av stoppdag så är det just nu fredagskväll. Det är mycket fredagskvälar numera...

Sveriges U21-lag spelade skiten ur Vitryssland och jag hoppas att Tre Kronor var där på studiebesök och lärde sig hur man piskar skiten ur ett vitryskt landslag. Själv såg jag tyvärr inte matchen men har hört från fullständigt lyriska jobbarkompisar att grabbarna gjorde det fantastikt. Jag frågade Lasse Franzén hur det gick för Rasmus Elm och han sken upp som en sol och förklarade att han varit "väldigt bra". Det Rasmus, om du läser detta, det är det absolut bästa betyg man kan få. Det bästa betyg jag någonsin fått av min hårfagre vän är "på gränsen till helt jävla oduglig på fotbollsplan". Men då var jag på toppen av min karriär! Nu vill jag se italienarna kräla i stoftet när de svenska vikingarna visar var skåpet ska stå...

Jag önskar er alla en trevlig midsommar!

/~~/

Bottennapp

Laguppställning
Johansfors IF- Flerohopp
MV: Axel Karlsson
YB: Charlie Dziobek, Henrik Svensson
MB: Henrik Ahlström(+), Oskar Andersson
YM: Dennis Randewall, Peter Andersson (C) (Ut 7)
IM: Zoran Cipra, Robin Franksson
ANF: Andreas Cornelsen, Oscar Ahlström


AVB: Stefan Persson (bytte från och till i anfallet), Anton Gustafsson (In 7), Henrik Nordström (spelade inte), Andreas Johansson (spelade inte)


Ja för att fatta mig kort så blev det ingen trepoängare för JIF i matchen mot Flerohopp. Faktum är att det inte blev en enda poäng. Efter en hygglig första halvlek så kollapsar spelet till samma nivå som i matchen mot Örsjö och gästande Flerohopp kan ta tillvara på en del slarv och otur av Jiffarna och kombinera det med att dom var rasandes effektiva så förstår ni att Flerohopp vann. Johansfors hade ledningen i halvtid med 1-0 efter att Andreas Cornelsen gjort mål redan efter två minuter. Hans mål kom ur en väldigt misstänkt offsidesituation och det faktum att domherren inte blåste av Cornelsen låg oss faktiskt till last mängder av gånger senare under matchen då vi blev berövade på givna målchanser som inte var offside. Tungt, men sant.

Efter pausen så hann det bara gå några minuter innan gästerna kvitterade efter en slumpsituation. Det kändes då tungt och orättvist men vad som var bättre var att Stefan Persson bara några minuter senare åter gav JIF ledningen då han skallade in Henrik Svenssons perfekta frispark. Efter detta hinner det bara gå ännu några minuter innan Flerohopp ännu en gång kvitterar ledningen. 
Johansfors ångar på och radar upp möjligheter men oskärpa, otur, och oskicklighet gör att vi inte får dit bollen denna knottspäckade tisdagsafton på Johansfors IP. För att ytterligare strö salt i såren så får Flerohopp in även ett ledningsmål med knappa kvarten kvar. Mönstret med ineffektivitet framför mål håller i sig och Flerohopp kämpar och sliter sig till alla tre poängen och ser därmed till att det med allra största sannolikhet blir många derbymatcher för JIF även nästa år... 

Sammanfattning
JIF- Flerohopp 2-3
1-0, 2 min, Andreas Cornelsen (2)
1-1, 48 min
2-1, 55 min, Stefan Persson (1)
2-2, 60 min
2-3 77 min


I Yzermancupen var det idag för att citera utdelaren Andreas Klevtun "en svår nöt att knäcka". Den gode Klevtun valde dock följande gentlemän

*** Oscar Ahlström
**  Henrik Ahlström
*   Anton Gustafsson


Detta innebär förstås att Rasmus Elms bindel byter arm från storebror till lillebror Ahlström till nästa match. Kul också att Anton Gustafsson får sin första poäng i tävlingen. Mycket välförtjänt.

Sammanlagd ställning:

16- Henrik Ahlström
7- Zoran Cipra
5- Johannes Medin, Oscar Ahlström
3- Adam Wellrup, Peter Andersson, Robin Franksson
2- Axel Karlsson, Andreas Cornelsen
1- Henrik Svensson, Anton Gustafsson


Nu blickar vi framåt för denna matchen är inte mycket att lägga på minnet. Fotbollen är dessvärre sån här ibland och det är bara att bita hop även när det går tungt.

/~~/

Träkeps

Hade egentligen tänkt att blogga i går, men för att uttrycka det milt så var lördagskvällen alldeles för trevlig för att kraft skulle finnas till sådana kraftansträgningar i går. Jag var kort och gott bakfull och trött. Vi hade whiskyprovning hemma hos oss och det kan jag fan säga att vi provade whiskyn in i helvete ordentligt.
Jag hade valt ett kanadensiskt tema på min provning och erbjöd herrarna tre sorter kanadensisk whisky, eller faktiskt whiskey som kanadickerna stavar det oftast. De tre sorterna var Canadian Club, Black Velvet och Lord Calvert. Lord Calvert som överlägset varit den billigaste sort vi testat drog in flest poäng och därmed en plats i finalen.

Pittsburgh Penguins vann finalen och vilken sagolik tillställning det blev! Stor matchhjälte blev Maxime Talbot som i sjunde avgörande matchen stänkte in sitt lags bägge mål när Pens vann i Joe Louis Arena med 2-1. Nicklas Lidström hade ett gyllene läge att avgöra med en knapp sekund kvar av matchen men Pittsburghs målvaktsfantom Marc-Andre Fleury gjorde sin karriärs viktigaste räddning och spelade därmed hem cupen till stålstaden Pittsburgh.

I morgon börjar U21-EM för svenskt vidkommande med match mot Vitryssland i Malmö. Johanna åker ner men jag får vackert stanna hemma då jobbet inte just nu tillåter mig att ta ledigt två dagar.Det är ju trots allt bara denna och nästa vecka kvar sedan är det semester.

Istället för U21 i morgon så ser jag förstås på när JIF tar emot Flerohopp på IP. En måstematch. Tre poäng är det enda som betyder något där. Henke Ahlström bär efter en mycket fin insats Rasmus Elms plusbindel även i morgon som ett kvitto på att han tog tre poäng i Yzermancupen mot Skruv.

Bara tredagarsvecka denna veckan och som det känns nu så är det nog väldigt bra för egen del då sviterna efter helgen antyder att lite mer vila hade suttit som en fläskläpp.

Åter till jobbet!

/~~/

Vinst

Johansfors IF spelade i kväll mot Skruvs IF på deras idylliska idrottsplats. Man gjorde det så pass bra att man åkte hem tmed alla tre poängen och sett över nitttio minuter var resultatet 0-1 ett logiskt och rättvist resultat.

Johansfors mönstrade följande manskap.

MV: Axel Karlsson
YB: Henrik Svensson, Charlie Dziobek
MB: Oskar Andersson, Henrik Ahlström (+)
YM: Peter Andersson (C), Dennis Randewall
IM: Robin Franksson, Zoran Cipra
ANF: Andreas Cornelsen, Adam Wellrup

AVB: Anton Gustafsson (spelade ungefär en halvlek), Henrik Nordström (ungefär en halvlek även han), Martin Johansson, Sjöfors och Tobban stannade på bänken under samtliga 90 minuter.

Första halvlek var en tam och intetsägande halvlek där slätstruket är rätt ord för att beskriva vad som utspelade sig på planen. Ingen var direkt dålig, men ingen var heller speciellt bra. Så var det i bägge lagen. Johansfors hade inte mer än ett skott på mål under de inledande 45 och det skottet kom på en frispark av Zoran från 35 meter. Skruv hade emellertid inte heller några större farligheter. 0-0 i paus och det resultatet var fullt logiskt. Skapas det inte chanser blir det oftast heller inte några mål.

I andra halvlek var Johansfors bättre med och tog tag i taktpinnen direkt. Man skapade omgående ett par fina målchanser och efter ungefär tio minuter av den andra halvleken kunde Robin Franksson för andra matchen i rad göra matchens enda mål. Zoran sköt (?) med vänstern men Robin tyckte att bollen behövde mer fart så han tryckte till den med skallen och gjorde därmed vad som NHL-språk kallas för ett "gamewinning goal". Johansfors fortsatte att spela bra och skapade mycket chanser och inte förrän i matchens sista tio minuter släppte man till några farliga chanser. Skruv låg på för en kvittering då, men förutom en jättechans så hade man inga farligheter. Däremot borde JIF gjort ytterligare något mål under slutminuterna då flertalet kontringar inte förvaltades på bästa sätt. Nu tog vi alla tre poängen ändå och det var trots allt helt rättvist.

Sammanfattning
Skruvs IF- Johansfors IF 0-1.
0-1, 55 min. Robin Franksson (andra för säsongen)

I Yzerman-cupen hade turen i dag fallit på min kära sambo Johanna Sjöndin, som plockade ut följande herrar:

*** Henrik Ahlström
**  Robin Franksson
*   Henrik Svensson


Detta innebär att Henrik Ahlström även i nästa match bär Rasmus Elms plusbindel. Henke gjorde ånyo en prickfri insats i mittförsvaret och visar gång på gång vilken fantastiskt duktig spelare han är. Även Robin och Lillen gjorde jättefina insatser och jag håller med min sambo helt och fullt i hennes val av spelare.

I sammandraget ser det ut så här:
14- Henrik Ahlström
7- Zoran Cipra
5- Johannes Medin
3- Adam Wellrup, Peter Andersson, Robin Franksson
2- Axel Karlsson, Andreas Cornelsen, Oscar Ahlström
1- Henrik Svensson


Måste även påpeka att vi kanske inte alltid har de allra bästa spelarna, men frågan är om vi inte har seriens bäste linjeman i Peter Panen? Andreas Klevtun och jag diskuterade detta under matchen och imponerades gång på gång av Peters beslutsamhet med flaggan.

I natt smäller det! Match sju i Stanley Cup. Denna match borde alla som har möjlighet se. Det kommer bli en sagolik fest i Detroit. Jag spelar in matchen och tittar på den i morogn bitti med en frukost modell värre bestående av bacon, ägg och majskolvar bland annat. Endast femton gånger i historien har Stanley Cup avgjorts i game seven.

Noterar också att Carolina Kluft återigen imponerar i längdhoppet. Hela 6.07 i en tävling i Tyskland vilket är styvt en meter från hennes personliga rekord och drygt en och en halv från världsrekordet. Det ser onekligen lovande ut för den före detta nationalhjälten och sjukampsfenomenet Carro... Men huvudsaken är förstås att du har kul Carolina! Det finns ju nämligen en hel drös med andra svenska friidrottsatleter som kan plocka hem guldmedaljer i London-OS om tre år...not.

Nu ska jag ta en Lord Calvert och spela lite poker!

/~~/

Match sju

Real Madrid har pungat ut med en miljard kronor för Cristiano Ronaldo. Han är en fantastisk spelare,visst är det väl så. Men 1 000 000 000 är mycket pengar. Alldeles för mycket i min mening. För att jag skulle få i hop 1000 000 000 så skulle jag med nuvarande lön behöva gneta på på verkstaden i 83 liv. Förutsatt att jag inte spenderar en enda krona under resans gång och att jag arbetar 40 år i varje liv utan att vara sjuk eller borta.

För en miljard hade man kunnat köpa samtliga villor i hela Emmaboda tätort räknar jag ut efter en snabb överslagsräkning...

Någon miljard lär ingen vilja ge för mig, men jag väntar fortfarande på fotbollsskorna Dennis lovade mig för fyra år sedan... Jag inser att jag aldrig lär få några och kan tänka mig en förlikning. Jag tar en grillad med bröd på nästa hemmamatch så drar vi ett streck över själva övergångssumman. Men den ska vara tjock. Och med både ketchup och senap.

Natten till lördag spelas en av de senaste årens mest intressanta matcher i NHL då Detroit och Pittsburgh brakar samman i det mest klassiska amerikansk idrott har att erbjuda. Stanley Cup finals, game seven. Det är en närmast mytomspunnen mening som väldigt få ishockeyspelare får uppleva. Hela säsongen avgörs på en enda match. Detroit och Pittsburgh har spelt en bra bit över 100 tävlingsmatcher vardera denna säsong, och så kan ett halvtaskigt byte av någon darrig spelare avgöra hela kalaset. Då jag vanligtvis såver vid den sena timmen som finalen spelas så kommer jag att spela in den för att på lördagsmorgonen avnjuta detta stycke idrottshistoria med en frukost bestående av alla de läckerheter som jag kan tänka mig. En sjundematch i SC-finalspelet avnjuts med respekt och vördnad, inte halvsovandes i soffan klockan fyra på morgonen. Kommer inte under några som helst omständigheter öppna vare sig SMS eller svara i telefon under dessa timmar jag ser matchen av säkerhetsskäl. Någon illgärningsman där ute kan mycket väl få för sig att skicka ett SMS där resultatet är väl synligt för läsaren som i detta fallet lär vara jag.

För övrigt tror jag att Pittsburgh vinner. Som svensk så hoppas jag förstås på Red Wings, men jag har på känn att pingvinerna plockar hem bucklan bortaplan till trots. Detroit snodde troféen i Pennsylvania förra året så Pittsburgh är säkerligen sugna på att tacka för senast genom att slå Detroit i hockeyvärldens kanske mest klassiska arena, Joe Louis Arena.
Tror även att Sidney Crosby och Evgeni Malkin kommer kliva fram ett ytterligare snäpp. Bägge är unga superstjärnor som har allt hockeyspelare ska ha, utom en Stanley Cup-ring på fingret. Jag tror att deras drift efter den titeln kommer fälla avgörandet mot Zetterberg och hans entourage som redan vunnit massot med gånger.

Detroit är nog på pappret det bättre laget, man i säsongens sista match spelar namn på papper föga stor roll.

I morgon har forsen match mot Skruv borta. Det var där uppe vi gjorde tidernas sämsta match förra året då Skruv slog oss med 5-1, fast siffrorna då borde snarare ha varit typ 14-0 i Skruvs favör. Så dåliga var vi. Har faktiskt aldrig deltagit i en sämre match än den. I morgon är jag emellertid inte med, så därför kan nog siffrorna bli avsevärt mer positiva ur vår synvinkel.

Inte heller Johannes Medin spelar efter som han är och trampar Vättern-rundan. Då Johannes blev utsedd till bäste JIF-spelare sist av Daniel " Dala" Fredriksson, och inte kan deltaga så kommer armbindeln att bäras av totalledaren i tävlingen nämligen Henrik Ahlström. Skulle uppskatta i fall någon kan framföra detta till Henke om jag själv inte hinner till Skruv i tid innan matchen.

Tänkte sysselsätta mig en stund i afton med mitt favoritspel Betapet, och tänker vid närmare eftertanke börja spela redan nu.


På fredag natt avgörs det...


/~~/


Längdhopp

Har spenderat denna gråmulna tisdagskväll i Flygthallen där jag genomlidit ett två timmar långt pass innebandy. Svettigt värre. Sista halvtimmen var det bara spaghetti kvar i mina annars så rappa och framför allt oerhört muskulösa ben...
Tempot var jättehögt i dag och det märks att man inte har varit med och tränat vare sig fotboll eller innebandy på ett bra tag. Fotskadan jag ådragit mig börjar ge med sig hoppas jag. Jag kan fortfarande inte sparka en boll men i övrigt är jag kapabel till att göra det jag kunde göra med den foten innan, förvisso inte mycket men ändå en del.

Rekommenderar er att besöka Martin Perssons sida om den lokala fotbollen. Riktigt snyggt gjord. Det ska bli ett nöje att följa den sidan. Det vittnar om att den kommer innehålla högkvalitativt material då innehavaren själv är en av få människor i Sverige med samma stora intresse för NHL-hockey som jag. Nu handlar inte Martins sida om hockey, men hans intresse tyder på att grabben är smart. Besök MAPTV här.

På tal om hockey så liras den sjätte finalen i natt i Pittsburgh. Detroit har matchboll och kan om man fortsätter på tennistemat, breaka hem finalen inatt förutsatt att man vinner. Jag tror faktiskt inte dom gör det. Jag tror Penguins rider ut stormen och tvingar fram svenskkolonin till en sjunde avgörande i Detroit. Väl där kan precis vad som helst hända. Har inte bestämt mig än om jag på något vis ska se finalen i natt. det blir i sådana fall en tröttsam dag i morgon. Jag får se hur jag gör.

I kväll klockan 22.30 på TV4 Sport så intervjuar Patrik Ekwall ingen mindre än Rasmus Elm med anledning av det stundande U21-EM-slutspelet som spelas på svensk jord med start nästa vecka. Enligt uppgift ska de två herrarna gå på shoppingtur.

När vi ändå är inne på området så tyder ganska mycket på att det blir två bröder Elm i startuppställningen i morgon kväll mot Malta i Göteborg. Det krävs i min mening ingen José Mourinho (inte ens en Lasse Mourinho faktiskt) för att fatta att det är ett helt korrekt beslut att spela med Viktor och Rasmus från start.

Var på en jättetrevlig studentskiva i går kväll hos min kusin Johannes och tackar ödmjukast för god mat och dryck och trevligt sällskap.

Carolina Klüft fick dunderpisk i längdhoppet i Göteborgs Grand Prix för en stund sedan. Ni vet nog alla vid det här laget vad jag tycker om hennes beslut att byta från en gren som hon dominerar världseliten i till en som hon inte ens klarar av att vara i topp i en GP-tävling i Göteborg. Trams. Allt i livet kan omöjligt vara roligt. Elitidrott ska inte alltid vara roligt att utöva. Så är det, inbillar i alla fall jag mig. Det är dags att tänka om Klüft, innan det är för sent. OS i London om tre år och där hade det suttit som en Calzone med OS-guld... i sjukamp, för i längdhopp ser jag inte hur det ska gå till.

Sitter och lyssnar på gamla ABBA-låtar i Spotify. ABBA är ett ganska underskattat band numera.


Det var länge sedan nu Carro du gladde hela svenska folket.../~~/


Torkarblad

Trots att det är måndag i dag så sitter jag just nu och inväntar ytterligare en studentfest. Min kusin Johannes är det som står på tur för att få slänga student mössan i luften. Dessvärre verkar det inte finnas någon hejd på regnandet. Det borde finnas någon form av lag som förbjuder regn på just studenten eftersom väldigt många planerar att ha någon form av kalas efteråt och många vill gärna ha det utomhus. Desstuom åker många studenter omkring i tuffa bilar och vagnar av alla dess slag, och även de aktiviteterna gör sig betydligt bättre i solsken.


Du har väl i denna regniga årstid kollat torkarbladen på din bil?


Valet i går blev en megasuccé för Piratpartiet som var det allra största partiet i åldersgruppen 18-30 år. Kanske en fingervisning om vad den svenska ungdomen tycker om övriga partier? Nästan var femte svensk i den åldersgruppen röstade på piraterna och det hade varit ett drömresultat för vilket annat parti som helst. Fildelningsfrågan och framför allt rättigheten att få surfa utan att vara övervakad är uppenbarligen en väldigt viktig fråga för Sveriges yngsta röstande.

Tittade lite på filmen "Nätet" med Sandra Bullock i går kväll. Den var bättre förr vill jag lova...

Var inne på Aftonbladet.se och kollade lite och fick syn på en omröstning om hur det svenska innermittfältet ska se ut mot Malta på onsdag. 43% vill se Viktor Elm och Kim Källström från start, 42% vill se Viktor och Anders Svensson spela. Övriga 15 % vill se olika andra konstellationer bestående av Daniel Andersson, Kim Källström och Anders Svensson. Jag tycker siffrorna talar för sig själva. Viktor Elm måste få chansen från start på onsdag annars är det nästan skandal.
Jag utgår alltså från att två bröder Elm är med och sparkar skiten ur Malta, och för egen del hade jag gärna kunnat se även den tredje i startelvan eftersom det svenska anfallsspelet var katastrofalt stundtals mot Danmark.

... men ändå var Nätet långt mer underhållande än SVT:s valvaka.

Robin Söderling hade inte mycket att sätta emot när världens bäste tennisspelare genom tiderna, Roger Federer tryckte plattan i mattan från start och krossade svensken i första set. Söderling spelade dock upp sig i de två kommande seten men var ändå aldrig i närheten av den grymma klassen som en taggad Roger Federer håller. Schweizaren har nu vunnit 14 grand slamtitlar och däri samtliga fyra olika( Wimbledon, Franska Öppna, US Open, Australian Open).
Söderling gjorde förstås en bragdartad insats och chockade hela världen med sitt fina och stabila spel som räckte hela vägen till 5,7 miljoner i prispengar. Hyfsat...

Nu blir det åter till att kränga på sig finskjortan!

/~~/

Huvudvärk

Det blev ingen kul landslagskväll i går. Sverige förlorade som bekant matchen med 1-0 efter en stundtals riktigt dålig insats av de blågula. Danmark var lite rappare och bättre. Sedan fick man dessutom hjälp av den svenska backlinjen som genom Mikael Nilssons Långasjö-rens serverade till öppet mål för Thomas Kahlenberg som inte gjorde något misstag. Dessförinnan hade dessutom Kim Källström kostat på sig att bränna en straff och det blev väldigt dyrbart. Jag hyser vanligtvis inga frågetecken kring Källströms kompetens från straffpunkten men måste ändå ställa mig undrande till varför inte Serie A:s skyttekung och en av världens bästa spelare, Zlatan Ibrahimovic, inte tog hand om straffen? Visserligen hade den frågan aldrig kommit upp om Kim satt straffen, men nu gjorde han inte det.

Kan vara lite partisk, men det svenska spelet blev mycket mycket bättre efter den 68:e minuten då Viktor Elm bytte av Daniel Andersson som inte gjorde någon av sina bättre matcher. Med två bröder Elm på planen så var Sverige betydligt bättre än innan och Viktors huvudspel och spelsinne hade behövts i 90 minuter istället för 22. Rasmus Elm gjorde en mycket bra match och var kanske till och med bäste svensk på planen. Nu hoppas jag att Lars Lagerbäck spelar med bägge två från start mot Malta på onsdag.

För Henke Larsson så blev kvällen ännu dystrare då han efter matchen fick det fruktansvärda beskedet att hans bror hittats död. Det ställer matchen i ett halt annat perspektiv. Hoppas att Henrik Larsson och hans familj får allt stöd de behöver. Fotboll är inte allt, ibland är det absolut ingenting. För Henke Larsson är nog Sveriges prekära läge i kvalgruppen hans allra minsta bekymmer just nu.

I eftermiddag blir det förstås till att se när Robin Söderling spelar finalen i Franska öppna mot den schweiziske tennisvirtuosen Roger Federer. Säg så här; kan man slå Rafael Nadal på grus i Franska öppna mästerskapen så kan man också slå Federer. Söderlings vändning i femte set i semifinalen mot Gonzalez är bland det grymmaste jag sett på en tennisbana. Jag tror det kan skrivas svensk tennishistoria i eftermiddag på Roland-Garros i Paris.

Martin Leskovec var inte sämre än att han bad  om ursäkt och det respekterar jag helt och fullt och stryker därmed ett  streck över den händelsen.

Har en liten bakfyllekänsla idag då Jocke Sjöndins studentskiva i går kväll inte snålade på varken mat eller dryck. En lätt huvudvärk får jag nog dras med under dagen. Huvudsaken var att det var skoj i går för det var det verkligen.

Detroit Red Wings fullständigt krossade Pittsburgh Penguins i natt på hemmais med hela 5-0. Svenskarna i Detroit spelade som vanligt framträdande roller och noterades för sex poäng. Nu åker man tillbaka till Pennsylvania för att där för andra året i rad försöka säkra bucklan i Penguins hemmaborg. Jag tror dock inte dom lyckas i Pittsburgh, och tror därför på en sjunde avgörande i Detroit och då kan allt hända.

Hur tänkte producenten av fotbollsmatchen i går då man valde att istället för att visa Kim Källströms förvisso usla straff, lägga in Viasats logga? Sommarjobbare bakom spakarna?

Nu tänker jag cykla bort till Folkets Hus för att rösta.


Viktor och Rasmus Elm bör få chansen från start på onsdag.
/~~/


Jag, Svante och Jesus Kristus

Så var man hemkommen från utlandssemestern. Utlandssemestern gick denna gång till det natursköna Sassnitz i forna Östtyskland med sina vackra gråa lagerlokaler och sitt otroligt moderna färjeläge. Kort och gott fanns det en klart sovjetisk touch på den Rügiska hamnstaden. Nu var det inte för att titta på sevärdheter jag och svärfar Svante hade begett oss dit utan desto mer för att fylla upp förrådet på billig dryck. Tyskarna har inte haft många rätt genom historien men när det gäller att prissätta livskvalitetshöjande drycker så ligger dom långt före bland andra Sverige.

Efter att ha lastat Svantes V70 så pass att fjädrarna funderade på att stämpla ut så styrde vi under gårdagskvällen åter kosan mot Emmaboda efter en ganska dryg överresa med färjan. Jag hade det tvivelaktiga nöjet att framföra fordonet från Trelleborg och hem och kunde således inte provsmaka på nyttigheterna i bagaget utan fick nöja mig med att sippa på en gammal Red Bull.

Nu gick även hemresan helt planenligt och vi kom hem välmående om än in i helvete trötta. Nu är sommaren räddad och Systembolaget två kunder fattigare under en förhoppningsvis ganska lång period.

När vi for igenom Sverige med P4 på radion så kommer oundvikligen nyheterna på emellanåt. En av nyheterna denna dag var att Kristdemokraterna ville att man skulle slopa de nuvarande reglerna om hur mycket öl,vin och sprit man får införa till Sverige. Jag har full respekt för att alla inte konsumerar lika mycket utav de varorna, men hur tänkte man här? Några dagar innan valet går man ut med en sådan grej som jag har väldigt svårt att tro kommer generera i särskilt många nya röster. Dom människor som inte gillar de reglerna röstar antagligen redan på KD, och gör givetvis rätt i det, men jag har väldigt svårt att tänka mig att man lockar till sig särskilt många nya röster med ett sådant utspel. Shoppingresor till Tyskland är arbetarklassens nya Mallorca på något vis och krabba för tusan inte med de reglerna. Låt dom som vill åka och handla göra det, och låt dom som inte vill slippa. I bland behöver det faktiskt inte vara svårare än så.

Mig veterligen var väl Jesus Kristus själv en snickare från arbetarklassen som var ganska såld på rödvin. Jag misstänker starkt att även den gode Jesus om han hade varit vid liv nu mer än gärna hade hängt med svärfar och mig på shoppingresa till Tyskland och käkat en halvtorr wienerschnitzel med underliga pommes på en halvsjabbig båt på östersjön för att sedan bunkra upp med något dussin rödvin i treliters bag-in-box. Det misstänker i alla fall jag. Jag hade gärna åkt till Tyskland med Jesus. Det hade nog kunna blivit intressant.

Martin Leskovec har uppenbarligen till och med synpunkter på anledningen till att jag inte vill rösta på Sverigedemokraterna. Mitt största skäl till det är att jag inte vill rösta på ett parti som är emot abort eftersom jag har erfarenheter från det området och vill att abortalternativet ska finnas tillgängligt för alla som behöver använda det. Om du någon gång hamnar i den situationen Leskovec så kommer du förstå. För även om jag tycker att du är en stor fjant många gånger, så önskar jag inte dig eller någon annan den situationen. Därför är den frågan betydligt viktigare för mig än de olika partiernas, inklusive Sverigedemokraternas, invandringspolitik. Jag ser inte invandringen som något jätteproblem och reflekterar därför inte så mycket över de frågorna. För mig är abortfrågan långt viktigare och det får du acceptera. Därmed är det ämnet utagerat.

Ska alldeles strax åka till Nybro för att se på när Johannas bror Jocke tar stundenten. Dessvärre verkar vädergudarna redan gått på sommarlov eftersom det ena stunden ösregenar för att i nästa stund vara soligt och klart. Jag hoppas förstås på uppehåll under Åkrahälls utspringning i eftermiddag.

Nu ska jag leta fram finskjortan!

/~~/

Sassnitz

Denna arbetsvecka är redan till ändå då vi av någon underlig anledning endast har tre arbetsdagar på grund av att nationaldagen infaller på...hrmmm...lördag. Fråga mig inte hur detta hänger i hop men jag tackar och tar emot.

Jag kommer fira denna nypåfunna ledighet med att på den numera Flygtallmänna lediga dagen "tvådagarinnannationaldagen" genom att med min svärfar ta en tripp till Tyskland för att där inhandla ett litet lager med vätska. Det går som ni alla vet åt väldigt mycket vätska under sommarmånaderna och dricka måste man. Vi åker orkristerligt tidigt i morgon bitti till Trelleborg där vi tar färjan till Sassnitz och utforskar dessa forna östtyskars utbud på vuxensaft. Jag ser fram emot denna resa. Dock inte efter att gå upp innan man knappt hunnit lägga sig, men vill man vara full får man krypa omkull som jag brukar säga... Eller det brukar jag faktiskt inte säga, jag hittade på det nu.

Min käre bror fyller 24 år i dag och jag lyfter på hatten för honom!

Tänkte eventuellt åka ut en sväng till Johansfors IP i kväll för att hälsa lite på grabbarna grus som bedriver träning där i kväll. Jag själv tränar inte fotboll ännu, dock körde jag ett par timmar innebandy i går kväll. Jag var faktiskt hos doktorn i morse i ett annat ärende och bad honom då kika lite på min fot och han trodde till största sannolikhet att det rörde sig om en spricka i ett ben i foten. Han rekommenderade mig att träna på det jag kunde utföra, vilket jag inte ser vitsen med. Träna på något man redan kan är ju som att hälla vatten i ett redan fullt glas. Därför bevittnar jag träningen från sidan, för det är jag inte så bra på.

Det ryktas ävem om att spelare från betydligt högre divisioner kommer ner och tränar i dag för att hålla formen och ångan uppe. David Elm har beslutat sig för att verkligen satsa på att göra sina bröder sällskap i landslaget och därför har han nu beslutat att pina sin kropp till det yttersta på IP i kväll. ett klokt beslut tycker jag.

Det hade varit väldigt smidigt om det bara hade varit två timmars bilfärd till Tyskland...

Penguins reducerade i natt Red Wings ledning och nu är det nerv i det hela i gen. Natten till fredag spelas match fyra och den spelas i Pittsburgh varför en del talar för att serien är helt utjämnad innan spelplatsen ändras till Michigan igen. Malkin var het inaatt igen och svarade för tre målgivande passningar i matchen som Pens vann med 4-2. Zetterberg och Johan Franzén nätade för Detroit.

Har för övrigt återigen drömt om Nanne Bergstrand. Denna gång gjorde jag sex mål i testmatch som Nanne bevittnade varpå han tyckte att jag borde börja spela i landslaget vilket jag vänligt men bestämt tackade nej till eftersom jag fortfarande även i drömmen led av min svåra svåra fotskada. Jag drömmer av någon anledning om Nanne Bergstrand fler gånger i månaden än vad som kan betecknas för hälsosamt...

Man måste också passa på att lyfta på hatten för Robin Söderling som visade superstjärnan Rafael Nadal hur en tennisboll ska hanteras. Nadal som inte har förlorat sedan julgranen uppfanns fick sig en lektion och mitt blågula hjärta fick en stolthetschock. Dagen efter så piskade samme Söderling skiten ur Davydenko som även han är en spelare av klass. Nu väntar semifinal på fredag och då håller jag varenda tumme jag har för Robin Söderling.

En liten festlig "dirty" bild får avsluta detta inlägg!


Jag gick på den också... En lampa var det sista min fantasi fick det där till...

/~~/

Zetterberg

Helgerna fullkomligt flyger förbi trots att vi bara jobbar fyradagarsvecka så helgerna blir längre än vanligt. Det hjälps inte, man hinner inte mer än hem på torsdagskvällen och hämta nytt bröd förrän det är dags att cykla ner till gruvan igen.

Helgen har annars varit en riktigt trevlig sådan med både en väldigt trevlig lottöppningsfest på hemmaplan samt en höjdardag i Kalmar i går. Kalmar FF tog emot Helsingborgs IF och gjorde mycket lägligt säsongens i särklass bästa match när man fullt rättvist vann med 2-0.
Riktigt kul var det att se David Elm som jag aldrig har sett göra en bättre match. David visade verkligen att saknaden efter honom varit stor. Det hade förstås varit extra kul om någon av frisparksprojektilerna letat sig in i maskorna, men man kan inte få allt.
Lillebrodern Rasmus skickade en passning till förbundskaptenerna om speltid på lördag då även han gjorde en mycket bra match och dessutom ett väldigt fint frisparksmål. Ja, kort och gott så gjorde hela Kalmar FF en med beröm godkänd insats igår och förde tankarna tillbaka till det guldvinnande spelet i från fjolårssäsongen.

Petter Wastå och Henrik Rydström måste också nämnas för prickfria insatser. Torsåssonen Petter Wastå knep tre eller rentav fyra solklara frilägen och var fullständigt omutlig där bak.

I kväll blir det mer fotboll. På division tre-nivå då EIS damer på hemmaplan tar emot Karlskrona FF:s B-tjejer klockan 19.00. Av vädret att döma så blir det en utmärkt kväll för fotboll. Det ska bli intressant att se om årets målspruta Frida Andersson gör hattrick för tredje matchen i rad. Mållös lämnar hon inte planen i alla fall. Det vågar jag sätta en slant på!

Egentligen skulle jag ha tränat, men foten är inte i närheten av att vara kapabel till att sparka på någonting som liknar en boll ännu. Har tänkt att spela innebandy i morgon kväll då åtskilliga månader av gott leverne har satt spår både konditionsmässigt och rent kosmetiskt... Måste få röra lite ordentligt på mig för att komma tillbaka till gammal god form.

På söndag är det val till EU. Jag tycker alla som har rösträtt så klart ska rösta. Det är både en rättighet och skyldighet att göra det.

Sitter och spelar en urgammal platta med Anders Glenmark på Spotify. Titeln på skivan är 99. Musik var bättre förr. Så är det. Glenmark har i och för sig aldrig varit någon jättefavorit, men denna skivan väcker kul minnen från min gamle vapendragare Henrik Malmborg-Franssons pojkrum.

Nypotatis är så sagolikt gott...

Red Wings har kopplat ett järngrepp i Stanley Cup-finalen mot Pittsburgh och leder matchserien med 2-0 efter nattens vinst (3-1). Mest noterbart från den matchen är definitivt Henrik Zetterbergs och Evgeni Malkins slagsmål i slutet av matchen. Zäta stod upp bra och visade Malkin att det kan göra ont att möta även en gentleman som Henrik Zetterberg. Trodde aldrig jag skulle få se den klassiska utvisningsbeteckningen "Fighting, major" efter Zätas namn, definitivt inte i Stanley Cup-finalen. Ni som far illa av hockeyslagsmål bör undvika att klicka på länken...
Svenskdoldisen Jonathan Ericsson gjorde sitt tredje mål i slutspelet för Detroit och är på väg att utvecklas till något stort.

Min fantastiska sambo har just nu i skrivande stund gjort i ordning en tallrik jordgubbar med glass, vilket sannerligen svalkar en varm dag som denna...

/~~/

RSS 2.0