Sjukskrivna moskoviter

Ny vecka nya möjligheter... eller, nja jag misstänker att möjligheterna är begränsade och att tydliga likheter med föregående veckor kommer att prägla även denna.

I kväll var Jojje och jag nere i Lindås och testade ifall Henkes och Sofies barnvagn fick plats i bagageutrymmet på vår bil. Det gjorde den vilket jag är mycket tacksam för.Det innebär att vi inte behöver byta bil precis just nu ialla fall. Vi trivs bägge två alldeles ypperligt med vår Peugeot och är alltså glada över att kunna nyttja den ett tag till.
Det är en del att tänka på nu när halva tiden snart gått. I lördags tillexempel var vi på Kosta Outlet och handlade mammakläder till Jojje eftersom de flesta av hennes ordinarie matchställ är urväxta eller på väg att bli det.
Vi gick även och kikade lite på bebiskläderna och det var inte utan att man började längta till i höst. Kan eventuellt ha lovat att åka till Ullared för inhandling av bebisförnödenheter lite längre fram i graviditeten vilket betyder ett par veckors hård mobbing på VikingLine. Det kan jag ta.

Har för övrigt haft djävulska diskussioner med mina ärade kollegor på VikingLine angående bowlingen. Vi kände oss tvingade att ta fram riktlinjer och regler för att undvika de hätska ordväxlingar som annars har en tendens att utbryta ungefär var fjärde minut på banan. Det hela slutade med att jag i kväll har satt i hop ett sju sidor långt kontrakt som ska undertecknas av samtliga kombatanter innan den första riktiga säsongen drar i gång till hösten. Vi har i dag alltså lyckats enas om att de rundor vi nu har spelat ingår i den så kallade seedningsrundan som är en slags träningsserie innan själva Vikingbowlingen dra igång. Vinnaren i seddningsrundan får den fördelen att han inför var och en av de åtta deltävlingar som kommer att hållas under hösten och nästa vår,kommer att få välja sin egen startposition först.

Det var inte Sanin Filovic som jag hävdade härom dagen, som gjorde sista målet för Nybro mot Lindsdal va?, jag hade precis lämnat Victoriavallen och hörde bara jublet och trodde mig höra speakern nämna hans namn vilket han inte lär gjort eftersom det verkar ha varit Christoffer Fust som gjorde målet. Skit samma men rätt ska vara rätt.

I går representerade jag Johansfors IF:s B-lag när vi kryssade borta mot Vissefjärda i Reserv C.
Matchen slutade 1-1 efter att Axel Karlsson  (inte helt) otippat visat vilken resurs han är som centertank och gjorde forsarnas enda mål. Dessutom använde sig "maulvaktajävlen" sig utav den eviga klassikern "namnfinten". Den går till på så vis att spelaren med boll skriker ett namn och motståndare,medspelare och till och med bollhållaren själv tror att bollen ska hamna där men i själva verket seglar bollen in i klykan bakom en oförstående målvakt som ännu står och kliar sig i huvudet och undrar varför Axel, med vrede i rösten, vrålade "AAAANTEEE"  när bollen inte nådde mig utan desto bättre för vår del seglade in i krysset som sagt.
Resultatet var rättvist och spegalde matchen som för övrigt var en väldigt gemytlig tillställning med många trevliga motståndare!

Ryssarna van hockey-VM. Jag blev lite glad faktiskt. Jag gillar när folk blir så glada som ryssarna blev i går kväll efter att Atlantas Ilya Kovalchuk , som för övrigt inte gjort ett rätt innan i turneringen, avgjorde matchen med två mål varav det ena var direkt match avgörande några minuter in i sudden death. Grattis Ryssland, ni var väl värda det! Kan tänka mig att det var bra tryck i Moskva i går kväll. Många sjukskrivna moskoviter i dag misstänker jag.
Marcus Vinnerborg från Ljungby var riktigt tuff som vågade ta den,för övrigt solklara, utvisningen när Rick Nash sköt pucken över plexit. Förvisso en helt idiotisk regel men finns regeln där så ska den ju följas. Kanske den bästa prestationen av en svensk i detta VM...

På tal om rysk hockey så är det med enorm nyfikenhet jag följer utvecklingen av den ryska hockeyligan eller CHL som den vill heta. CHL står för "Continental Hockey League" och är precis som namnet utlovar en liga för hela den europeiska kontinenten i framtiden. Jag tror det kan bli riktigt bra och framför allt så tror jag att om oligarkerna spelar sina kort rätt så kan man sannerligen konkurrera med NHL om de bästa spelarna i framtiden. Vitryssland, Lettland och Kazakstan har redan lag med i ligan och ryssarna själva vill ha in både svenska,finska,tjeckiska och tyska klubbar i i ligan och det är något jag tror stenhårt på.

Nu ska vi se lite på Fotbollskväll.
/~~/

Kommentarer
Postat av: AK

För mig får gärna Färjestad o Fröluna spela i Ryssland istället så vi slipper gnällagen som vill stänga Elitserie o göra den lika ointressant som NHL är...
Medan SM-slutspelet var rätt avslaget var ju kvalserien till Elitserien på liv och död en riktig nagelbitare in i de sista sekunderna.

2008-05-19 @ 22:55:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0