Cykel

Fredagkväll igen. Vart tar tiden vägen? Fortsätter klockan att snurra i denna hastigheten är jag pensionär innan jag är fyrtio. Arbetsdagen flöt på utav bara den, har ägnat dagen åt att förbättra monteringsbanan jag jobbar på genom att märka upp fixlådor och verktyg. Sådana saker som många fnyser åt, men jag kan ärligt säga att av alla den nya tidens påfund så är det som vi på Flygt kallar 5S (städa,systematisera, sortera och två andra s som jag inte kan på rak arm) det enda jag stödjer till fullo.

Kvällen har till allra största del spenderats i Broakulla där svärföräldrarna hade den goda smaken att bjuda på grillat. Jävlar vad gott det är egentligen. Den som uppfann grillen borde ha någon form av pris. Och den som uppfann att grillat avnjuts i särklass bäst med en starköl till borde nästan få Nobelpriset. Det är sådana uppfinningar som världen att gå framåt.

Läste en underlig artikel i Östran häromdagen om en man från Lindås som i och för sig verkade vara en härlig prick men som hade ett problem. Mannen hade fått en praktikplats på Miljöstationen i Emmaboda men hade svårt att ta sig dit. Hans största problem var att bussbilljetterna gick på över 2000 kronor i månaden och att han mellan raderna ville ha hjälp med detta problem. Jag ska ge dig ett tips min kära medmänniska som kan spara dig tusenlappar och åter tusenlappar, gå in på din arbetsplats nästa gång och köp dig en cykel och cykla dom kilometrarna mellan Lindås och Emmaboda, det gör typ hundra skolbarn och säkert 300 arbetare/tjänstemän varje dag. Ett tips bara från mig till dig.Washington Capitals åkte mycket mycket oväntat ut ur Stanley Cup häromdagen. Anrika Montreal Canadiens vände Washingtons järngrepp då dom hade 3-1 i matcher till vinst i matchserien med 4-3. En sådan vändning händer möjligen en gång vart tionde år i slutspelet. Visst händer det oftare att lag vänder 3-1-underlägen, men att det sämst seedade laget gör det mot NHL:s poängmässigt bästa lag händer inte ofta.

Detta innebär att Nicklas Bäckström är disponibel för VM i Tyskland som startar om en vecka. Bäckis lekkamrat, superstjärnan Alexander Ovechkin tackade utan att blinka ja till att spela för sitt Ryssland i VM och som hockeyfantast så hoppas jag att NHL:s bästa passningsläggare väljer att lämna samma beslut för Sveriges Tre Kronor. Beslutet kommer i morgon.

Var och såg Johansfors hemmapremiär i kväll mot Älghult. Jiffarna kontrollerade matchen från start till mål och kunde komfortabelt vinna med klara 5-1 efter två mål av Adam Wellrup, och ett vardera av Henke Ahlström, Robin Franksson och Stefan Persson. Visserligen var det inget skönspel på IP, men tre urstabila poäng bärgades till JIF:s konto och man har inlett serien på allra bästa sätt med två raka segrar.

Svärfar och jag sticker till Tyskland i Kristi Himmelfärdshelgen för att fylla på lagret med dryck inför sommaren. Självklart handlar vi bara läskedrycker och vingummin då varken han eller jag nyttjar rusdrycker med någon större regelbundenhet...hehehe, ni trodde inte det va? Öl och whisky till mig och ett gäng dunkar rött till Johanna.

När man åker till Tyskland brukar man ganska ofta köra om eller bli omkörd av drickabilar från stora svenska bryggerier som är på väg just till bordershopen i Puttgarden med svensk bärs som svenskar inhandlar och tar tillbaka samma väg som den minuter innan kom på. Ren och pur idioti ur den numera så oerhört viktiga miljösynpunkten, Och så gnäller folk på mig om jag skulle råka källsortera fel. Svenska staten är den största miljöboven själv. Inte du och jag...

Kalmar FF vann senast mot Örebro med klara 4-1. Segern har förstås varit en stor snackis i våra regioner, men det allra största samtalsämnet var att Nanne Bergstrand valde att peta målvakten Petter Wastå som de senaste 15 åren varit lika given i laget som Marta skulle varit i Bodabruks damlag (och herrlag...). Ersättaren Etrit Berisha fick chansen och visst gjorde han det bra. Laget vann ju. Men jag tror inte att man ska höja Etrit insats till skyarna än eftersom han i mina ögon endast gjorde en enda räddning på hela matchen och jag tror att mer eller mindre vilken målvakt som helst hade klarat att hålla siffrorna på samma nivå som Etrit gjorde. Nu lär Berisha få chansen även mot Gefle borta på söndag då jag har mycket svårt att tro att Nanne ändrar försvarslinjen på ett vinnande lag. Personligen hoppas jag dock på att Wastå snart återfår förtroendet då jag tycker att han fortfarande är en förträfflig målvakt.


Marta hade gjort sig i Boda

Om vädret tillåter i morgon så blir det nog lite bilvård, både invändig och utvändig.

Nu tar vi fredagkväll.

/~~/

Lunch

Lunchrast igen här i gruvan. Har just slevat i mig ett kvarts ton spaghetti och köttfärssås för på så vis ha krafter att utföra mitt jobb på bästa sätt i eftermiddag. Tror det ska gå bra. Vi har förlängd arbetstid dessa veckor från 38,5 till 41 timmar på grund av det myckna orderläget. En halvtimme om dagen är inte så betungande att jobba om ni frågar mig, det får man "spänta" i med emellanåt och hoppas på att man har igen det  om man själv behöver ledigt någon gång.

Barcelona-Inter i kväll. Det är en match som har oerhört höga förväntningar på sig. Barca måste vinna med två, helst tre mål för att vara säkra på att kirra en plats i klubblagsfotbollens allra största match Champions League-finalen som spelas i slutet av maj.
Zlatan säger att kvällens match är den största i hans karriär och det vittnar väl om matchens dignitet och status bland spelarna som deltager i turneringen. Jag tror faktiskt att Barcelona gör vad som krävs och slår ut Internazionale från CL och får således möta Bayern München i finalen.

Jävlar vad trött jag var i morse. Hade kunnat gett mycket för att fått ligga kvar.

Detroit Red Wings gjorde processen mycket kort med årets uppstickarlag Phoenix i den sjunde och avgörande konferenskvartsfinalen. Man  vann i öknen med klara 6-1 efter bland annat två baljor av kaptenen Nicklas Lidström som för övrigt fyller 40 år idag. Det märks inte på hans framfart på isen. Lidström är fortfarande en sann högklassback i världens bästa liga i världens tuffaste lagsport. Imponerande. Nu möter svenskkolonin Detroit Douglas Murray och hans San José i konferenssemin i vad som kan bli en riktigt häftig serie.

I kväll håller Ellie och jag ställningarna där hemma. Johanna är i väg och tränar så Ellie och jag ska bland annat gå ut och gå en långpromenad, efter det blir det nog en tallrik gröt kan jag tro.

Nu hägrar ett par timmars slit till!

/~~/


Agenda

Första arbetspasset denna veckan är lagt till handlingarna och väldigt mycket var sig likt från i fredags. Mixrarna som vi monterar monterades på samma vis, kaffet smakade likadant och materialbristen ställde till bekymmer precis som vanligt. En klassisk måndag med andra ord. Mycket tyder på att tisdagen erbjuder en liknande agenda, vi får se.

Vädret idag har annars varit underbart. På lunchrasten hade vi 18 grader och efter maten satte vi oss ut i lä med en kopp av Selectas magigångsättande kaffe. Skönt som tusan var det att sitta där, och det är det som är så farligt med dessa vårdagar. Har man väl satt sig ute i solen är inte motivationen på topp att traska tillbaka in i gruvan. Dock fungerar inte livet som så att man bara kan göra saker man vill hela tiden, utan stundtals (ganska ofta egentligen...) får man bita ihop och göra lite mer omotiverande saker.

Vår kära arbetskamrat Britta förärade oss idag med ett besök. Britta som går hemma på grund av sjukdom hade vänligheten att komma ner och hälsa på och dessutom bjuda på tårta. Det var kul att se dig Britta!


HV71 vann SM-guldet i hockey till slut och det var fullt rättvist. Djurgården var bra, det var dom faktiskt. Men HV71 kändes hela tiden lite vassare och kan därför titulera sig Sveriges bästa hockeylag efter tidernas bästa finalserie som jag aldrig ville skulle ta slut. Jag som inte är någon jättesupporter till något av lagen (HV ligger dock varmast om hjärtat i det valet) hoppades faktiskt att DIF skulle avgöra matchen i sudden death bara av den anledningen att jag ville se en sjunde avgörande match ifrån Jönköping i kväll.

HV71 firar guldet


Johan Davidsson är den bäste svenske hockeyspelaren utanför NHL. Utan konkurrens. Och Teemu Laine är den bäste finnen utanför den ligan.

Kalmar FF gjorde ånyo en svag och märklig insats borta mot GAIS.Visserligen krigade man till sig en poäng efter att Marcel Sacramento gjort 2-2 i matchens sista spark, men annars var det ingen vidare insats av de röda. Petter Wastå bjöd göteborgarna tidigt på ett mål i vad som kan vara det största misstaget jag har sett den annars så stabile målvakten göra. Darryl Smylie kostade på sig lyxen att missa en straff, och hur tusan han har klättrat så högt i straffskyttehierakin kan jag undra lite stillsamt. Marcus Lindberg, som var i landslaget för typ ett år sedan, verkar vara helt utan självförtroende och låg fel mer eller mindre hela tiden kändes det som. Lindberg när han är i form är Kalmars kanske bäste spelare är nu tyvärr bara en skugga av den kapaciteten som han trots allt besitter någonstans.

Är på jakt efter en schysst gräsklippare. Det är inget område man kan så där väldigt mycket på detaljnivå om. Har läst lite sidor på nätet om just gräsklippare och konstaterar att just sådana nog är smidigast att handla över disk...


I kväll blir det kvällsmat i Lindås. Det är alltid smidigt att bli bortbjuden på mat!/~~/

Iskuber

Jag anmäler mig till tjänstgöring även på måndag. V75:an i dag var förvisso inte skitsvår, men det hjälpte föga när jag inte hade mer än en handfull rätt och således är jag inte ekonomiskt oberoende heller denna lördag. Men nästa, då jävlar.

Följer förstås finalen i hockeyn. HV leder just nu med 2-1 med ungefär 15 minuter kvar av tredje att spela. Jag tror på en rysare även i kväll som förmodligen kommer att avgöras i sudden death. Precis som jag varit inne på tidigare så är denna finalserien den bästa matchserie jag någonsin sett två svenska lag genomföra. En stor eloge till bägge lagen för detta och jag bävar inför det tomrum som kommer bli nu när denna serie avgörs antingen i kväll eller på måndag.

Är riktigt sugen på att tatuera mig.


I kväll har vi blivit bjudna till Hanna och Peter Franzén på lite tacos vilket kommer bli mycket trevligt. Det är alltid trevligt att käka ihop med trevligt folk och prata lite strunt en stund.

Johanna jobbade tidigt i morse och lämnade Genstigen vid halv fem-hugget i gryningen. En kvart senare vaknar jag av ett knytnävsslag på näsan samt ett illvrål som förkunnade att det nu var dags för lite mat till fröken Karamell. Jag snubblade upp, trött som ett as, och värmde upp bröstmjölksiskuber i vattenbad och lyckades ganska omgående nå rätt temperatur på mjölken till dottern. Hon uppskattade min ansträngning och drack upp flaskans innehåll på tre sekunder varpå hon somnade om igen och snusade gott i ytterligare några timmar. Frid och fröjd kan man tycka, och visserligen var det fridfullt att se världens vackraste varelse ligga bredvid och sova, men för egen del slutade det hela med ett fiasko. Jag var inte fan till att somna om och lördagsmorgonens huvudsyfte försvann. Nåväl, lillflickan var nöjd och då är även jag nöjd. Fick sova en timme lite senare när Johanna kommit hem så det löste sig ändå.

Har knappt tinat upp efter matchen i går kväll på Emmaboda IP ännu...

Satt uppe ganska sent i går kväll och tittade på Mötley Crüe-videos på Youtube. Vilket band och vilka personligheter och framför allt; vilken musik!

Min svägerska Malin Sjöndins lag IFK Kalmar vann borta mot Mallbacken uppe i Värmland. Slutresultatet skrevs till 2-1 efter att jättetalangen Amanda Fredriksson gjort IFK:s bägge mål. Jag tycker det hade varit roligt om Kalmar kunde hänga kvar i ettan, regionen behöver ett riktigt bra damlag. Visserligen återfinns Öster i samma division, men det går inte för sig för mig att hålla på Öster i något sammanhang. Djupt rotat det där...

Djurgården kvitterade precis. 2-2 nu. Kristoffer Ottosson. Nu väntar förlängning och den tänker jag nu följa.

/~~/


Lokalfotboll

Som ni alla sydostbor är medvetna om så erbjöd vädergudarna oss en vinter som var en av de kallare i mannaminne och vid flera tillfällen gick temperaturen under -20 grader och då vr det bistert. De dagarna var som att sitta på en spinningcykel iförd skidoverall i Sahara om man jämför med den kyla som erbjöds denna afton nere på Emmaboda IP när centralortens stolthet mötte Räppe. Visserligen stämmer talesättet att det inte finns något dåligt väder bara dåliga kläder, och mitt val av kläder denna fredagskväll var inte optimalt, men det kändes som om det hade spelat kvitta om jag så hade haft en bastu med mig i kväll. Så kallt var det.

Spelet kanske inte heller värmde så värst, det var en medioker match som utspelade sig på IP. I alla fall första 70 minuterna (ja, den första kvarten såg jag inte så den kan jag inte uttala mig om), sedan tog ett betydligt segersugnare EIS över taktpinnen och i matchens sista spark så avgjorde inbytte Tobias Dietrichsson.
Kul att Dietrichsson fick avgöra tycker jag, en trevlig grabb som alltid sliter som ett djur när han är på planen oavsett om han börjar från start eller blir inbytt.

På det hela taget var EIS lite bättre än Räppe tycker jag. Gästerna hade förvisso ett par jättechanser att måla, men man gjorde inte det och eftersom hela idén med spelet är att göra just mål så vann Emmaboda rättvist. Särskilt efter den massiva press man hade mot Räppes mål sista kvarten där bland annat Tommy Pettersson hade ett jätteläge att avgöra någon minut innan Tobias gjorde det.

Lasse då? Jodå, han gör sitt. EIS väljer att spela honom som forward vilket jag i bland kan tycka vara slöseri med hans talang. Men samtidigt förstår det då EIS har en uppsjö av duktiga centrala mittfältare att välja mellan. Jag är hittills mest förvånad över Johanssons skicklighet i huvudspelet. Det syntes inte lika tydligt i FF, men här märks att han behärskar även det. Lasse var i kväll enligt mig klart godkänd, men bäst var Christoffer Pumplun som spelade mycket stabilt från sin vänsterbacksplats.

Johansfors IF inledde sitt seriespel på bästa tänkbara sätt när man på bortaplan spöade tuffa Flerohopp med 2-0. Jag har bara fått första målskytten och det ska enligt uppgift ha varit Robin Franksson. JIF börjar alltså med en seger och nästa vecka har man hemmapremiär och då räknar jag med att sitta på läktaren och njuta av underhållningen.
Efter denna fina skalp kan jag garantera att JIF:s utomordentlige allt-i-allo Kent "Frallan" Fransson sover gott som ett barn och drömmer om de ståtliga tre poängen som bärgades under kvällen. Bra jobbat grabbar!

På tal om JIF så har bröderna Elm gått in och sponsrat med ett nytt matchställ. En mycket fin gest tycker jag och högst troligt också Johansfors IF.


David, Viktor och Rasmus Elm har sponsrat JIF med ett nytt matchställ. Lagkapten Dennis Randewall visar här stolt upp detta.
Foto: Patrik Adolfsson

Kvällen i övrigt har mest handlat om att få igång värmen i kroppen igen och det gör man bäst genom att börja inifrån. Lord Calvert har hjälpt mig en del så nu är nog min kroppstemperatur på i alla fall 30+. Dock inte fötterna, jag har två tår som fortfarande inte går att få kontakt med.

Har jobbat över även idag. Mycket övertid har det blivit denna veckan och så här i efterhand känns det jättebra. Denna övertidsräd som vi har gjort denna vecka har i och för sig inneburit en hel del timmar på tu man hand med Franzén på banan. Detta strider mot alla regler vi har satt upp på jobbet då vi har sagt att vi alltid måste vara två man närvarande när den mannen jobbar för att övervaka och stötta. Nu har jag fått utstå detta på egen hand vilket har varit tufft, men det har ändå gått över förväntan. Problemet har varit vid de tillfällen den min kollega har varit tvungen att använda datorn för att flytta material till banan, och utan att på något vis ställa min vän i dålig dager väljer jag bara att göra en simpel jämförelse. Lasse och datorer går ungefär lika bra ihop som Spärren och Manchester City. Eller Per Stensson och Nybro Vikings...

Tobbe "Trollkarl" Fransson
lär ha gjort JIF:s andra mål på en hörna som gick rakt in. Hittade nyss Pakkes eminenta liveuppdatering från matchen! Kul för Tobbe som därmed prickade in sitt första A-lagsmål.

För övrigt har jag fått vetskap om att Anton Malmqvist lämnar EIS för att återvända till Vissefjärda GIF./~~/

Övertid

Är mer eller mindre just hemkommen från ett mastodontpass på jobbet. Ett så kallat 12-timmars är lagt till handlingarna och eftersom det var ett likadant pass i går så tycker jag att man med all rätt just nu sitter i soffan och avnjuter den femte finalen i hockeyn.

Övertid ja, ett nödvändigt ont emellanåt. Just nu passar det undetecknad ganska fint att jobba lite över då mitt bankkonto har, utan min tillåtelse, börjat på viktväktarna och där verkligen lyckats. Det blir högst troligt några timmar extra även i morgon. Ska också köra truck i morgon eftermiddag och lossa den sena lastbilen, ett jobb som man efter den nya tidens schema åker på en gång var elfte fredag. Vår arbetstid slutar normalt vid lunch på fredagar, men för den som ska köra trucken får man räkna med ytterligare några timmar. Nåväl, vädret lockar inte till några speciella aktiviteter ändå och dessutom är det min tur, så det är inte mycket att orda om.

Planerar att gå ner till IP i morgon och titta på när EIS möter Räppe i hemmapremiären. JIF spelar förvisso också, men på bortaplan varpå jag antagligen väljer det bekväma alternativet och traskar ner till Emmaboda IP. Jag vill se vad Lasse Johansson och övriga kan göra mot ett Räppe som har varit i toppform i fyra år och susat igenom seriesystemet.

Följer givetvis SM-finalen i hockeyn. Vill påstå att denna matchserien mellan HV71 och Djurgården är en av de bästa matchserier jag sett i svensk ishockey. Någonsin. HV:s Teemu Laine är en makalöst duktig och ändå ganska bortglömd lirare. Vilken otrolig skridskoåkare den mannen är. För mig är det en gåta att han aldrig testat lyckan på andra sidan sjön. Han har precis vad NHL kräver.

DIF vann igår efter ganska exakt en övertidsperiod och i och med den vinsten är man i allra högsta grad med i kampen om SM-tecknet. Just nu leder man dessutom femte matchen i Jönköping och skulle stockholmarna hålla ledningen tiden ut tror jag man gör processen kort med HV på lördag i huvudstaden. Vinner HV i kväll så har man två chanser på sig att avgöra och vinner troligen redan på lördag. Med andra ord kan man sammanfatta det med att jag tror att kvällens vinnare står som segrare av hela skiten.

Min högt ärade vän och kollega Lasse Franzén fyller år idag. Detta har vi uppvaktat på jobbet genom att jag och min kompis Windén skickade in en önskan till SR Kalmars önskeprogram Skvallertorget. Den kom givetvis med och det kan ha med att göra att vi sa att Lasse fyllde 60 år istället för de 54 han faktiskt fyllde. Låtvalet blev Kenneth and the Knutters gamla klassiker "Ge mig en öl". Kommentar överflödig. Lasse var för övrigt i det närmaste rörd till tårar efter denna fina hälsning och lovade att bjuda hela avdelningen på smörgåstårta. Nästan.

Sidney Crosby har något riktigt stort på gång i Pittsburghs slutspelsmarsch mot cupen. 11 poäng på fyra matcher har Nova Scotias stolthet samlat ihop och jag kan inte se någon annan möjlighet just nu än att Pittsburgh och Washington kommer att mötas i den östra finalen. På den västra sidan ser det mycket jämnare ut. Jag tror att Phoenix och Chicago blir obehagliga nötter att knäcka och bägge lagen har potential att gå långt. En Stanley Cup-final mellan Pittsburgh och Chicago är mitt utgångstips såsom läget är just nu. Med pingvinerna som segrare. Som sagt så har Crosby börjat använda trollspöet, och när den grabben är i form är han världens bästa spelare.


När man har jobbat över ett par timmar är det smått udnerbart att komma hem till en liten tjej som skiner upp som en sol när man säger hej, för att sekunden senare återgå till att äta på sina fötter. Ellie är verkligen i en kul ålder nu när hon upptäcker lite nyheter nästan varje dag. Roligast är nog dock när vi sjunger "I ett hus vid skogens slut" för henne. Då är lyckan total!Nu ska jag gå och säga godnatt till Ellie och sedan blir det att fortsätta följa hockeyn.

/~~/

Huvudet på spiken

Har fortfarande inte kunnat skaka av mig besvikelsen efter Kalmar FF:s bleka insats igår. Blev inte gladare av att läsa tidningarna i morse, för där fanns inga konkreta svar i intervjuerna efter matchen på vad man ska göra för att vända skutan. Det är dock i sådana här lägen man skiljer pojkar från män, det är nu det är dags för just männen i KFF att gå in och visa hur en slipsten ska dras. Man förfogar över Allsvenskans bäste tränare och en av de bredaste trupperna så en tabellplacering ens på undre halvan vore enligt mig en svag säsong.

Håller för tusan till och med med Markku Ahonen när han jämför vad som skulle hända om en industriarbetare hade en sådan dag på jobbet som Kalmar FF hade igår. Där slog du för en gångs skull huvudet på spiken, gubbskrälle...

Hjälp Charlie Dziobek och Liza Jensen att vinna Östrans bröllopstävling.Fina priser sägs utgå till den som vinner tävligen. Rösta på bara, det är gratis.

I kväll blir det av allt att döma ett par timmars innebandyspel. Har haft väldeliga problem att hitta formen där, men hoppas på en vändning i kväll. I vilket fall som helst så ska det bli skönt att röra lite på sig.

Nu är det dock dags att återgå till jobbet.

/~~/

Motorsåg

Måndagkväll och vi i vår familj huserar samtliga på hemmaplan utan så mycket som en flugskit i kalendern. På så vis är måndagar inte dumma alls. Johanna lagade en jättegod kycklingwok och myskvällen hade bara börjat. Det var då jag tog ett av mina absolut sämsta beslut på väldigt länge. Att slå in den fyrsiffriga kod som godkänner PayPerView att debitera mig 139 kr för matchen mellan Kalmar FF och AIK. Herre min skapare vilket nerköp.

Jag är som ni alla säkert vet ett vad jag själv anser vara, stor FF-supporter och kommer alltid att vara det. Men efter den ytterst mediokra uppvisning som de röda bröderna bjöd på (eller just nu bjuder på, för matchen är i skrivande stund inte slut. AIK leder med 3-0) så måste även en luttrad supporter som jag få gnälla. Jävlar i havet vad tama Kalmar FF var i afton. Både framåt och bakåt. På fullaste allvar blev jag nästan lättad när min dotter Ellie gjorde i blöjan, för då fick jag en giltig anledning att lämna TV:n en stund. När jag kom tillbaka bytte jag kanal till hockeyn. Jag trodde aldrig att en urstabil back som Marcus Lindberg kunde vara så loj, eller att en målskytt av rang som Ricardo Santos kunde var så blek. Övriga lade jag inte märke till över huvud taget med undantag möjligen för Erik Israelsson som var minst dålig av vad jag såg.

Nanne vaggade fram och tillbaka längs linjen och såg uppriktigt besviken och ledsen ut. Det ser man inte ofta. Att man ser Bergstrand arg, det hör till vanligheterna, eller att han rentav drar lite på smilbanden händer trots allt med regelbunden frekvens, men efter att AIK gjort 3-0 såg Nanne bara ledsen och besviken ut.


Kalmar har på pappret en av Allsvenskan allra bästa trupper, och planerna är lika usla för alla så jag vet itne vad man ska skylla på heller...

Nä, aldrig att jag lägger 139 utav mina surt förvärvade kronor på något sånt här igen när det faktiskt utövas förstklassig idrott i form av hockeyfinalen i SM-slutspelet på grannkanalen...

/~~/

Dallas

Fredagskväll och veckans i särklass ljuvligaste timmar. Hela långa arbetsveckan är lagd till handlingarna. Fredagsmysmiddagen är äten, avdukad och disken är diskad. Johanna och Ellie tittar på Talang på tv så jag passar på att i sällskap av min käre fredagsvän Lord Calvert blogga lite. Det har förvisso inte hänt så förtvivlat mycket sedan igår men det är helt enkelt väldigt kul att skriva här.

Temat till klassiska tv-serien Dallas rullar nu på Spotify. Ett kanske inte helt självklart musikval för många, inte heller för mig faktiskt, men jag har shufflefunktionen igång och eftersom jag en gång lade till denna klassiska dänga så får man räkna med att den dyker upp emellanåt. Jag ska inte ljuga, jag gillar signaturen. Jag gillar musik som gör en glad, men det gör väl i och för sig den stora merparten av oss.

I morgon blir det Göteborg, eller mer exakt Åby ute i förorten. Olympiatravet avgörs där och vi i vårt oerhört framgångsrika travbolag på jobbet åker dit. Visserligen är vi inte så framgångsrika inom det ekonomiska, men på väldigt många andra områden. Pelle är till exempel en jävel på husbilar...

Har lirat innebandy i kväll. Faktum är att det inte går något vidare för mig personligen i den sporten just nu. Hade ett par riktigt fina månader i slutet av förra året när jag gjorde mål på mer eller mindre allt. Nu sitter knappt någonting vilket kan vara lite frustrerande. Men det gäller att mala på. Till slut hoppas jag på att flytet kommer tillbaka. På tisdag blir det högst troligt ett nytt försök att hitta formen.

Johanna jobbar i morgon bitti så Ellie och jag ska försöka reda ut detta scenario själva. Eftersom jag inte personligen är utrustad med ett bröst fyllt av mjölk så innebär det att det kommer bli en mycket tidig morgon vid spisen för att värma lite käk åt lilltösen som bryr sig föga om att jag har gått upp tidigt varje dag den här veckan för att jobba i hop pengar så att hon ska kunna ha det bra, nej den lilla detaljen bryr hon sig inte om utan låter sin värkabrutna far slita även i lördagsottan... Nä faktiskt är det himla mysigt att hon kan dricka ur flaskan och att hon tycker om det för det ger mig som pappa en möjlighet att också kunna mata henne när hon är hungrig. Det känns bra och ansvarsfullt på något vis.

Tror på Nu Pagadi i morgon i Olympiatravet.


I morgon börjar lokalfotbollen på vissa håll. EIS åker till Ronneby för att möta Saxemara. Jag tror en hel del på denna upplaga av Emmaboda IS och mitt tips är att getingarna kommer husera på övre halvan även om jag tror att det kommer bli tufft i morgon. Premiärer är alltid svåra som fan, speciellt på bortaplan. Om någon vill så får ni gärna SMS:a resultatet i matchen till mig på 0730245073. Alltid intressant.
Forsarna genrepar i morgon mot St Sigfrid om jag är rätt underrättad. Bägge lagen måste väl ses som toppkandidater i nybrosexan och det skulle vara intressant att även där få resultatet skickat...

/~~/

Tigerjakt

Våren är verkligen i antågande. Visst, det är kanske inte skitvarmt ute men det känns ändå att det börjar dra sig mot varmare och somrigare tider. Det har förvisso ryktats om dels snö i helgen och dels aska(!) efter ett vulkanutbrott på Island. Är det inte regn, så är det snö och är det inte heller snö jag då kan ni ge er fan på att det är...aska. Alltid är det något.


Trubbel på Island

Följer SM-finalen i hockey på TV. Det stod länge och vägde mellan hockeyn eller om vi skulle köpa Kalmar FF:s bortamatch mot Mjällby på PayPerView men då ockerbedrivarna skulle ha 150 spänn för det kalaset så blev det gratis hockey och med tanke på att FF:s match slutade mållös så ser jag det som en stor seger för ishockeyn. Hur kunde jag ens tvivla?
Kalmars tunga säsongsinledning fortsätter alltså och utan att veta något om matchen i Blekinge förutom resultater så börjar även jag sälla mig till den skaran som börjar förstå att KFF anno 2010 högst troligt inte är med och slåss om något SM-guld. Visst, det kan vända jättefort och Allsvenskan är längre än någonsin i år, men ingen seger på sex matcher talar sitt tydliga språk och det faktum att Kalmar inte heller varit nära att vinna någon av de matcher jag sett, det skrämmer mig lite. Men KFF har 24 matcher på sig att motbevisa mig vilket jag sannerligen hoppas att de gör. Ta fram magin nu, Nanne!

TAIF förlorar enligt uppgifter från TAIF-bloggen sina två kanske bästa ungtuppar i David Laudius och Joakim Hilding som mitt under brinnande kvalserie ska ha ritat på för, hör och häpna, Växjö Lakers. Jag fick bilden av TAIF som ett urstarkt kollektiv med en laganda utöver det vanliga, men den bilden har fått sig en törn. Två av lagets nuvarande kanske fem-sex man som håller för Allsvenskan väljer bittre konkurrenten framför att spela framför södra Sveriges bästa publik. Det är något som inte stämmer känns det som.

Läste en mycket intressant artikel om Bodabruks eldsjäl Christian Pumplun som lagt ner åtskilliga timmar på föreningen i hans hjärta. Finns i Barometern och är absolut värd att lägga fem minuter på...

Det är en fantastisk första finalmatch som utspelar sig på Johanneshov för övrigt. Djurgårdens supportrat har ordnat ett mäktigt tifo som innehåller hallens samtliga åskådare utom möjligen bortaklacken. Alla har fått varsin T-shirt i antingen rött, gult eller blått och när Hovets 8000 åskådare har på sig dessa samtidigt blir det riktigt häftigt.

Har ätit tacos i kväll. Något av nationalrätten här på Genstigen. Vad som värmde ett fadershjärta var att se dotterns Ellies iver efter att få sätta tänderna i den mexikanska delikatessen, men då flickebarnet ännu inte är utrustad med tänder så föll hela den idén på sin egen orimlighet. Hon fick en tallrik gröt i knät på sin mor och var glad som en lärka för det och nu sover hon och tänker antagligen inte alldeles för mycket på tacos.

Olympiatravet på Åby på lördag och travbolaget med mig inkluderad ska dit. Det kommer att bli en höjdare. Helst är jag miljonär när jag på söndag sätter mig på tåget mot Emmaboda igen...


/~~/


Kapitel

Har mer eller mindre precis kommit hem från innebandyn. Som sig bör så var det jobbigt utav bara fan även idag, men på ett sätt är det väl kanske det en motionär som undertecknad eftersträvar. Har beslutat mig för att höja upp den egna träningsdosen per vecka, men med hur mycket väljer jag att inte tala om här.

Det finns som väl är en hel del att göra på jobbet. Tyvärr är det lite sämre med materialet och det tycker jag är påfrestande. Men med den nya tidens klyftiga system så antar jag att det bara är att vänja sig vid att jobba som en intervalltränande löpare. Kommer antagligen aldrig att förstå logiken i det där, men det är säkert inte heller meningen. Jag tror att rent ergonomiskt vore det ohyggligt mycket smidigare med ett jämnare flöde. Trivs förutom den lilla detaljen mycket bra på mitt jobb. Mycket på grund av arbetskamraterna förstås även om det har varit två dagar av lidande att höra Franzéns evinnerliga tjat om Tingsryds avancemang till Allsvenskan. Men på något vis är det ändå just det där tugget som gör att det är helt OK att gå till jobbet.

Kan inte släppa Henrik Sedins bragd. Vinnare av NHLs poängliga är i mina ögon större än om Zlatan skulle vinna La Ligas skytteliga. Ur Tampa-synvinkel fick vi på framgång svältfödda Lighting-fans till slut något att glädja oss åt. Steven Stamkos gjorde sitt 51:a mål för säsongen i tom kasse med 19 sekunder kvar av säsongen och det målet visade sig räcka till att dela skytteligapriset Maurice "Rocket" Richard Trophy med superstjärnan Sidney Crosby. För övrigt blev Stamkos den förste andraårsspelaren i NHL:s historia att notera över 50 mål. För ett statistikfreak som jag är det oerhört väsentlig information.

Löpning i söndags, innebandy idag och min kropp undrar vad som står på...


Kalmar FF:s knaggliga inledning på säsongen håller i sig. Ännu en förlust (3-2 mot MFF) på Fredrikskans lämnar förstås en hel del att önska, men jag känner helt ärligt ingen oro ännu. Kalmar har ett alldeles för bra lag för den delen av tabellen, och det lär visa sig under säsongen. Någon som verkligen imponerat är Erik Israelsson som enligt mig blivit mer eller mindre oförklarligt utbytt vid ett par tillfällen under säsongen redan. Låt grabben spela Nanne!

I morgon ska jag och min dotter Ellie ut på promenad. Vi gör det på onsdagar hon och jag. Johanna tränar och då passar en ordentlig långpromenad jättebra. Efter det käkar vi gröt i obegränsade mängder och sedan leker vi en stund om ork finns hos lilltösen (eller hennes fader). Funderar på att kanske slänga in en V64 också i morgon. Jag tror jag har vad som krävs. Onsdagkvällar har seglat upp till en favoritkväll för mig.


På lördag blir det högst troligt Göteborg för min del. Travbolaget på jobbet ska upp och se Olympiatravet och där var jag snabb att anmäla mig. Väl snabb kanske. Har ställt min plats till förfogande utan resultat. Plånboken ville gärna stanna hemma denna helgen, men jag får helt enkelt se till att vinna en satans massa kosing. Det blir enklast så.


Hammarby IF fick ingen kul start av Superettan. Förlust mot Ängelholm i premiären var nog inte vad stockholmarna hade väntat sig...


Både Johanna och jag läser Mons Kallentofts deckare med god läslust just nu. Hittills kanske de bästa böckerna ( i benhård konkurrens med Roslund/Hellströms Edward Finnigans upprättelse som placerar sig väldigt högt också) i det hav av läsgodis som min vän David vänligt nog skänkte mig för en tid sedan. Kallentoft skriver på ett sätt som jag inte riktigt vet om jag har läst innan. Han skriver ur andra vinklar än vad som är standard bland den moderna tidens deckarförfattare.

På tal om det så är det nog dags att krypa omkull nu och läsa något kapitel innan en förhoppningsvis god natts sömn infinner sig. Det är målsättningen i alla fall.


/~~/

Idrottsdag

Denna söndag har gått i idrottens tecken. Mestadels som åskådare men faktiskt även som utövare. Emellan två hockeymatcher klämde jag in en löparrunda på 6100 meter och även om det stundtals under rundan kändes som om Ellie skulle bli faderslös så känns det nu i efterhand väldigt bra. Har inte varit ute och sprungit sedan typ januari så det var behövligt. Jag har vid det här lagret lärt mig att man inte ska lova att man ska springa eller träna si eller så många gånger i veckan, så den gubben går jag inte på igen utan lovar istället mig själv att i alla fall få upp regelbundenheten på dessa träningspass ett snäpp.

Ellie och jag åt frukost i Lindås hos mina föräldrar i morse. Ett överraskningsbesök som blev glatt emottaget!

Jag började min idrottsdag med en av de mest glädjande matcher jag sett på hela året. Jag följer som ni alla vet NHL slaviskt och därför var det givet att spela in Vancouvers sista match för säsongen hemma mot Calgary. Jag ville följa Henrik Sedins kamp för att vinna poängligan och efter en bländande föreställning tillsammans med broder Daniel där de båda svarade för inte mindre än fyra poäng så ser det onekligen bra ut för svensken. Mäktigt att se hur hela laget ställde upp för Henrik Sedin. Nu har han ter poäng fler än Alexander Ovechkin som just nu i skrivande stund påbörjat sin sista grundseriematch för säsongen. Håller förstås tummarna för att han inte lyckas göra några tre poäng. Att vinna NHL:s poängliga är enormt i Nordamerika och det vore Sedin väl unnat om han lyckas.

*Uppdatering kl 21.00: Henrik Sedin kan nu titulera vinnare av poängligan i NHL sedan Alexander Ovechkin gått poänglös av isen i kvällens match. Stort Sedin. Stort!

Ellie ligger här på golvet och är mest nöjd över det faktum att hon numera kan rulla runt. Hon gillar det även om det inte alltid blir rätt. Nyss fastnade hon med armen på tillbakavägen, men ett gallskrik, en spya och lite hjälp från farsan så löste även det sig. Nu ligger hon i en saccosäck och kollar på hockey på tv:n. Hon valde alltså hockey framför att följa med Johanna ner till konstgräset för att se när moster Anso spelar boll. Förståndig tjej. När jag bloggat klart ska jag lära henne hur offsidereglen i ishockeyfungerar. I morgon ska jag lära henne några enkla powerplaykombinationer.

Efter NHL-hockeyn gav jag mig ut och lubbade min sedvanliga runda som precis som jag nämnde kanske inte används så frekvent längre. Väl hemma hade Johanna stekt pannkakor som avnjöts med glass vilket precis som vanligt var gudomligt gott.

Vilket väder det har varit idag. Inte helt optimalt för tv-tittande kanske,men jag gläds för er som varit ute mer än jag varit.


Eftermiddagen tillbringades sedan åter framför burken. Denna gång var Viasat Hockey inzappad och kvalseriedramatiken mellan AIK och Växjö skulle följas. Premisserna var enkla. Vinst för AIK och solnaiterna var klara för Elitserien. AIK vann. Men jävlar i havet vad det satt hårt åt. Växjö Lakers målvakt Victor Fasth var så bra som bara han kan vara och höll tätt i 55 minuter, men sedan orkade han inte hålla ihop benen när amerikanen Lawson kom fri med honom. AIK fastställde sedemera slutresultatet till 2-0 efter en balja i tom kasse. Grattis AIK!

TAIF har just nu 3-3 med några minuter kvar och Allsvenskan är nära nu. Mycket nära...


*Uppdatering kl 21.00: TAIF är nu helt klara för Allsvenskan och vår division ett-serie blir genast mycket tråkigare. Lycka till bland de stora pojkarna Tingsryd. Ni är värda chansen!


Nu påkallar dottern min uppmärksamhet och jag tycker att tonfallet i hennes röst ropar på gröt så det är inte mycket mer att be för än att laga denna delikatess åt fröken Karamell...

/~~/

Duggregn

Jävlar vilken kylslagen lördag detta har varit. Jag har dessutom ägnat en betydande del av den på Grönmovallen i Nybro för att se träningsgenrepet mellan Nybro IF och Emmaboda IS. Grönmovallen som säkert i sina bästa stunder erbjuder allt en fotbollsåskådare kan tänkas vilja ha, men inte idag. Iskallt väder och duggregn i luften under hela den timme jag mäktade med att titta.

Nybro var bättre. Det ska sägas. EIS, anförda av Lasse Johansson, gjorde nog vad man kunde och slet på bra men var nog helt enkelt klassen sämre än NIF som vann med 1-0 efter att Sanin Filovic nickat in matchens enda mål efter typ tjugo minuter av kampen. Lasse själv gjorde vad han kunde och kan absolut kvittera ut ett godkänt betyg. Trodde inte han avr så bra på huvudet som han var. Han vann nästan alla nickdueller. I EIS annars tyckte jag att Rickard Albertsson, Koffe, Sebastian Abrahamsson och Spärren stod för bra insatser.Det ska bli intressant att följa centralortens stolthet i trean i år och jag tror säkert att man kan göra livet surt för många lag i den serien även om Nybro i dag var nummret för stort.

Följer just nu Twente- Heerenveen på Canal + Sport 2. Viktor Elm spelar från start i Heerenveens mittförsvar (!) och det ska bli kul att se hur Viktor axlar denna uppgift.

På tal om TV-sport vet jag inte om jag över huvudtaget lämnar soffan i morgon. Högklassig fotboll från Premier League, KFF-MFF och när man tröttnat på detta så sätter den riktiga idrotten igång, hockeyn. Kvalserien avgörs på Hovet när AIK och Växjö brakar samman och nu ska jag säga något som jag vet kommer reta gallfeber på många, men jag anser att det hade varit förträffligt för hockeyn om AIK tog klivet upp till Elitserien. En stad med nästan 2 000 000 invånare måste ha heta derbyn i landets nationalsport. Så är det bara. Södertälje räknas förvisso numera in i Storstockholm men derbytraditionen är inte samma sak mellan SSK och DIF som den är mellan DIF och AIK. AIK behövs således i eliten så därför håller jag en tumme för AIK i morgon. Hyfsad hockeyhelg 08-området har haft förresten. Djurgården till SM-final, SSK klara för Elitserien och AIK har jordens chans att säkra platsen dit i morgon.

Säkrar elitserieplatsen i morgon?

Självklart blir det El Clasico i kväll. Jag vill se mer av Messis magi och tror nog att han har fler trick i hatten inför kvällens drabbning. Synd som fan att Zlatan inte är med. Jag tror att han hade behövts.

Nicklas Bäckström. Hatten av för dig. Som nionde svensk genom tiderna sprängde han inatt den magiska 100-poängsgränsen i NHL. Efter två mål och en assist så sällar sig nu Valbos stolthet till ett mycket exklusivt sällskap. Ett problem uppstod dock i samband med Nicklas etthundrade poäng. Den råkade vara en assist till Alex Ovechkins 50:e mål för säsongen. I NHL har man som tradition att ge pucken som den aktuella milstolpen nåddes med till den spelare som nådde platån. Ovechkin lovade efter matchen att han och Bäckström skulle såga pucken mitt itu och av döma av hans minspel så var han fullt allvarlig. Ovechkin gick dessutom förbi Henrik Sedin i kampen om poängligatiteln eller Art Ross Trophy som den titeln officiellt kallas.


I kväll kommer det att lagas plankstek på Genstigen, sedan kommer Malin förbi för att umgås och se El Clasico här.

Min gamle vän Lord Calvert har kommit hit och gör mig sällskap framför tv:n och datorn. Detta till tonerna av världens kanske bästa låt genom tiderna; Welcome to the Jungle med Guns´n´Roses.


Ellie och Johanna är ute på en blixtvisit i Broakulla. Ellie tyckte att fotbollsmatchen på Grönmo var sådär. Hon sov som en stock från det att vi satte oss i bilen på väg till matchen tills att vi återigen kom till Emmaboda. Jag antar hon är mer en hockeytjej...


Ellie får här för första gången i sitt liv syn på famlljen Sjöndins hund, Herman. Liam övervakar i baakgrunden så hunden är snäll mot han kusin.

Nybro Vikings hjälpte sånär ärkerivalerna Tingsryd till Allsvenskan igår. Dock kvitterade Sundsvall Nybros ledning med dryga minuten kvar och kunde sedan vinna i straffläggningen. Hade Nybro vunnit hade TAIF varit klara för Allsvenskan nästa säsong. Nu blev det inte så, så allt avgörs i Medelpad i morgon när Sundsvall tar emot just TAIF i en direkt avgörande match. För Tingsryd räcker ett oavgjort resultat efter fulltid, medan således Sundsvall måste vinna efter full tid. Något säger mig dock att TAIF gärna vill ordna den allsvenska biljetten på egen hand. Utan hjälp av Nybro...

Viktor Elm gör bra ifrån sig som mittback hittils...

Jätteskrällar gjorde att det inte blev några pengar på V75 i dag heller. Svårspelat som fan när inte ens megafavoriter som Maharajah håller.'

/~~/


Fem månader

Har jobbat över några timmar på jobbet idag. Mycket att göra och då får man "spänta i" med några timmar övertid emellanåt. Även om jag personligen inte finner det så värst tillfredsställande med den formen av arbete så uppskattar min kompbank såväl som min plånbok denna typ av aktioner.

Ellie fyller fem månader idag! Här kommer några bilder på den finaste tjejen i världen!


Stora tjejen!

Efter en gudomlig majskolv och några knäckebröd med ost så har jag tillbringat merparten av kvällen framför det julbord av hockey som dukades upp på min tv. Började med att följa HV-SAIK men den matchen var mer eller mindre avgjord i jönköpingslagets favör redan halvvägs så då valde jag att slänga ett getöga på Djurgårdens kross av LHC som även den var avgjord i stockholmarnas tecken ungefär samtidigt så därför slog jag över till kvalseriedramat mellan Södertälje och AIK och vilken häftig sista period jag fick se. Visserligen en mållös sådan där då följdaktligen resultatet 1-1 stod sig matchen ut, men vilken intensitet och kämparglöd. För SSK räckte poängen till säkrat elitseriekontrakt. För AIK som dessutom knep bonuspoängen 16 sekunder in i förlängningen så ser läget för solnaiterna utmärkt ut efter att alla övriga resultat i serien gått deras väg. Leksand förlorade högst oväntat mot Växjö med 5-2 och Almtuna slog Rögle. Nu kan AIK avgöra fighten om den andra platsen till Elitserien i söndagens hemmamatch mot Växjö.

Det blir alltså SM-final mellan HV och Djurgården och det känns på någotvis ganska logiskt. DIF är långt mycket bättre än vad man kan tro och lär ge HV71 en tuff kamp om guldet som jag dock tror hamnar i Småland.

Har aldrig någonsin sett bägge lagen jubla på TV-pucksmanér efter slutsignalen. Så var fallet i Scaniarinken eller Axa Sports Center som den numera heter i Södertälje... Häftigt att se.

Rensade ur min garderob i söndags och det är märkligt vad kläderna krymper... Jag tror att det är tvättmaskinen som är boven i dramat. I vilket fall som helst så renderade utrensningen i en full sopsäck med kläder vilket i sin tur innebär att det är ganska tomt i min garderob så i morgon bär det av till Kalmar för att shoppa lite nya trasor...

Leksand, Leksand, Leksand... inte i år heller. Det säkraste vårtecknet som finns numera är när dalmasarna misslyckas i kvalet... hur mycket mer pengar har Ejendahl att pumpa in?


/~~/

Förkylning

Det blev ingen hjärt-lunngräddning heller idag. Förkylningar i familjen satte stopp för detta vilket innebär att det blir ett nytt försök nästa onsdag. Jag är faktiskt den enda i huset som hittils klarat mig undan snörvel och halsont hittills och jag hoppas förstås slippa så lönge det går. Ellie har varit ordentligt snuvig och snorig men är på bättringsvägen, medans Johannas förkylning peakar just nu. Lilltösen har dock varit lika glad som vanligt och nyss fullkomligt tjöt hon av skratt när Jojje och jag lekte tittut med henne. Hon verkligen älskar den leken, när hon är mätt och inte sömnig bör tilläggas. Nyduschad är hon också och det är något hon gillar, jag kanske inte just det faktum att hon är nytvättad för det lägger den unga damen ingen större vikt vid, nä hellre det oerhört festliga spektakel när små ljumma vattendroppar studsar mot henne i duschen. Det tycker hon om!Har inte släppt Leo Messis fantastiska show på Camp Nou igår kväll. Sveriges samlade fotbollsexpertis är rörande överens om att Messi är "bäst genom tiderna" och "större än Pelé och Maradona". Själv inser jag vad många av de herrarna borde inse: det går inte att jämföra spelare från olika eror. Messi är fantastisk. Pelé pch Maradona var säkert lika fantastiska under sina respektive storhetstider.

Nu när man vant sig vid sommartiden någorlunda så är det ganska skönt med de ljusa kvällarna.


Henrik Sedin håller undan i poängtoppen av NHL. En enda ynklig poäng skiljer Sedin från ryske superstjärnan Alex Ovechkin som är närmast bakom. 107 poäng just nu för Henrik Sedin. I natt gick även NHL:s största affischnamn Sidney Crosby upp på 100 poäng och blev tredje man upp till den magiska platån i år. Med en gnutta flyt och med nerverna under kontroll kommer även svenske Nicklas Bäckström att nå dit. Efter tre assist i natt ligger han för närvarande på 98 poäng med två matcher kvar att spela. Jag tror det hade varit oerhört tillfredställande för unge Bäckström att så här tidigt i karriären kunna stoltsera med att ha nått platån så jag tror att han kommer lägga mycket energi på att nå dit redan i år för att sedan helt utan  samma press kunna producera poäng under kommande säsonger med vetskapen om att han redan gjort det bara de allra bästa gör. 100 poäng.

Johan Harju ritade på för Tampa efter en rent ut sagt dålig säsong i KHL. Endast fyra mål har kommit från Harjus klubba i Dynamo Moskva och så här rent spontat känns det inte som om Johan Harju är lösningen på Lightnings problem. Även parhästen Linus Omark spelar i NHL nästa säsong, för Edmonton Oilers. Omark kan däremot tillföra Oilers en hel del och kommer lägligt till NHL:s för närvarande absolut sämsta lag.

Jag undrar om kvällens CL-matcher bjuder samma klass som den magiska tillställningen igår. Vi får se.


Mycket att göra på jobbet. Fast åt helvete för lite material i lagret. En tråkig ekvation som jag aldrig kommer att förstå logiken i. Det lutar trots det åt övertid i morgon kväll ett par timmar, men det hinner kanske ändras under morgondagen.

/~~/

Nummer två

Andra inlägget för dagen och det tillhör sannerligen inte vanligheterna, men när tid och lust finns så varför inte. Skrev tidigare att det denna tisdag var hjärt-och-lungräddning anpassat för räddning av bebisar och småbarn. Detta var inte riktigt korrekt då denna kurs äger rum först i morgon. Detta innebar en så kallad frikväll för mig vilket inte alls är fel.

Började denna frikväll med att jobba över en dryg timme vilket innebar att jag inte var hemma förrän runt fem och efter lite gos med dottern och en utsökt köttbullemiddag signerad Johanna har vi mest hängt framför TV:n hela familjen och började med att "avnjuta" matchen mellan Åtvidaberg och Kalmar FF som slutade mållöst. Maken till sömnpiller var länge sedan jag lade ögonen på. KFF hade förvisso två ramträffar men itne ens de chanserna kändes direkt farliga. Kalmar började inte bra i fjol och göra det inte i år heller, men snart bör man nog ta säsongens förta seger och i min mening var det i kväll endast Henrik Rydström som kan kvittera ut ett godkänt betyg i denna oerhört lama 0-0-match på Kopparvallen. Denna poäng var för övrigt den första ÅFF tagit i Allsvenskan sedan typ Stilla Havet upptäcktes.

Raka motsatsen utspelar sig just nu på Viasat Fotboll när Barcelona och Arsenal bjuder på stor underhållning. Leo Messi gjorde ett äkta hattrick i första och får inte den grabben priset som världens bästa spelare efter denna säsongen så kan dom nog lägga ner den utmärkelsen. Han dominerar i världens bästa klubblag på samma vis som Cristiano Ronaldo skulle dominera norrettan...för damer. Häftigt att se.

TAIF sumpade oväntat sitt jätteläge ta kommandot i jakten kring de två allsvenska hockeyplatserna när man föll mot IK Oskarshamn i Dackehallen med 2-4. Tingsryd kanske helt enkelt inte är redo för de stora pojkarna ännu. Det faktum att man ännu inte tagit poäng mot något allsvenskt lag talar sitt tydliga språk att man trots allt har lite mer att jobba på. Nybro fick även dom stryk men där gick tåget redan förra helgen.
Ska TAIF ta sig upp så gäller det att prestera som bäst när det gäller som mest under de två kommande matcherna (hemma på fredag mot Enköping och en antagligen direkt avgörande på söndag mot Sundsvall).

Har snart läst ut Mons Kallentofts otäcka deckare Midvinterblod. Mycket bra bok, men stundtals får jag ilningar längs ryggraden. Jag är grymt imponerad av folk som kan skriva en berättelse på det viset. Läs boken så fattar ni.

/~~/


Terror

Jag har det inte så väldig lätt på jobbet idag så här dagarna efter Nybros tunga förlust mot Tingsryd. Jag för utstå det mesta och det krävs en tränas själ för att stå emot Franzéns terror. Nybro spelade med största sannolikhet bort sina chanser till en allsvensk plats i och med förlusten och på fler än ett sätt är det nog kanske lika bra. Nybro Vikings anno 2010 har inget att hämta i landets näst högsta serie varken spelmässigt eller heller ekonomiskt. Nu är inte säsongen slut än och allt kan fortfarande hända, men i vilket fall som helst lyfter jag på hatten för Bendelins manskap som gjort en säsong som varit mycket bättre än vad jag kunde föreställt mig med många fina och minnesvärda matcher i bagaget.

Var är solen??

I kväll blir det hjärt-och-lungräddningskurs för bebisar. Ja det är förstås inte bebisarna själva som ska deltaga utan vi föräldrar som ska få livsviktig information om vad som ska göras om oturen är framme. Tre timmar sägs den ta och detta innebär att jag missar FF:s match och även stora delar av CL-fotbollen, men för den informationen jag ska få käns det relativt oviktigt. Hoppas förstås att jag aldrig ska behöva använda de kunskaperna, men som sagt, om det behövs är man nog väldigt glad att man hoppade över fotbollen på TV...

Lasse Johansson gjorde enligt uppgift en godkänd debut i EIS. En assist noterades han för i EIS vinstmatch mot Nättraby igår.

Tillbaks till jobbet...

/~~/

Sanning eller konsekvens

Vilken underbar dag! Sitter just nu på altanen med en kall öl framför mig och bloggar utomhus för första gången i karriären. Ellie ligger i sin vagn och sover som en liten stock och verkar även hon helnöjd med tillvaron och då är jag också nöjd med densamma. Visst, man svettas kanske inte här där jag sitter, det gör man inte, men man fryser inte heller ihjäl. I eftermiddag vankas det påskmiddag i Broakulla hos svärföräldrarna vilket till 100% kommer att bli lyckat. Barbro står för matlagningen och Svante basar över drycken. En kombination som är mer eller mindre oslagbar.

Nybro gjorde en heroisk insats i Oskarshamn i går kväll när man på ett beundransvärt sätt slog värsta rivalen IKO med 1-0 efter att Mikael Ahlén styrt in Andreas Sandells stenhårda slagskott från blå. Skottet var så hårt att Ahléns klubba gick av när han styrde in projektilen. Tack vare vinsten så blandar sig nu Vikings på allvar i striden om uppflyttnignsplasterna. Mycket avgörs i morgon när den andra ärkelrivalen Tingsryds AIF kommer till Victoriahallen i vad som kan vara årtusendets match i den arenan. Den gäller allt. Blir det inte 3000 där i morgon vete fan vad som hänt. Biljettpriset är för övrigt 100 kronor, precis som det har varit hela säsongen. Man gör alltså inte en Tingsrydshöjning utan låter de få, men trogna supporters man faktiskt har gå före girigheten...

Jag har aldrig någonsin förnekat att jag är en sann toffelhjälte. Jag är i vissa fall till och med steget värre än en toffelhjälte, nämligen en Tårt-Kennet vilket som sagt är tofflarnas toffel. Jag sätter stort värde i att ha ordning och reda omkring mig och är, till skillnad från vissa, karl nog att städa upp min egen skit. Är för övrigt även karl nog att stå för mina ord...


I eftermiddag blir det till att häva sig i soffan för att avnjuta Manchester United mot Chelsea. Vilken match. Vinna den och man har ligatitelns vara eller icka vara helt i egna händer. Det kan bli en häftig eftermiddag på Old Trafford. Jag tror att United grejar det.

Ahonens åsikter är lika konsekventa som hans löften. För ett tag sedan lipades det om hur hemskt det var med slagsmål på hockeyrinken och senast skriver kappvändaren att han numera uppskattar företeelsen emellanåt. Du är en underlig herre Markku. För övrigt vill jag inte klanka ner alldeles för mycket på ett annars kul inlägg Markku, men rent utseendemässigt undrar jag om inte du själv är en si så där 300982% mer lik Lilla Fridolf än vad jag är...

Lasse Johansson
gör debut för EIS på måndag borta mot Nättraby enligt säkra källor. Lasse skulle först inte gjort sin denut förrän om någon vecka mot Nybro IF på Grönmovallen, men ska alltså spela på måndag i Blekinge.


Lasse gör debut på måndag

Jösses vad jag ser fram emot matchen i morgon i Victoriahallen. Riktigt hockeygodis för en hockeyälskare som jag själv. Ska bli spännande att se huruvida Johan Forsander har med sig dansskorna för jag har hört rykten om att Micke Ahlén inte alls var nöjd med Forsanders balettfjanteri senast...

Tänkte plocka hem jackpotten på V75 i dag. Behöver pengar till en gräsklippare!

/~~/


Mest hockey faktiskt

Fyra hela dagars påskledighet ligger just nu framför i alla fall mig och det känns välbehövligt och riktigt skönt. Det är mycket att göra på jobbet och efter ett projekt som kanske inte var alldeles lyckat på min bana trots att det fanns ett fokus på ergonomi så är man mer sliten i kroppen än innan. Men det blir förstås bättre, hoppas jag. Orderingången är väldigt bra just nu precis som vanligt i vårtider och det känns tryggt när order börjar trilla in. I år har vi dessutom fått tillåtelse att bygga lagermaskiner trots all fokus på lean production, och det är något som vi på golvet gillar då det underlättar ohyggliggt de veckor när det är alldeles för mycket att göra.

Följer Skellefteå- HV71 med ett öga, Ellie och hennes passion för det ädla spelet (eller kanske bara det faktum att det rör sig och låter festligt på TV:n) med det andra.

Läser till min stora förtjusning att vadslagningsgurun Markku Ahonen ägnar några läsvärda rader på sin blogg om det faktum att Teemu Selänne nu nått den fantastiska milstolpen 600 mål. Det är skönt att det finns någon form av hockeykärlek i den kappvändande bloggaren. För er som inte är insatta är det den platån inom NHL-hockeyn som plockar ut de allra bästa från de redan jävligt bra som kommit upp i klassiska 500 mål. Vi svenskar har aldrig haft någon i den kategorin och efter Mats Sundins uttåg ur NHL så finns det i ärlighetens namn inte en nu könsmogen svensk som har en rimlig chans att hamna där. Sudden stannade på 564 baljor och leder överlägset den svenska skytteligan. Finland har två lejon över drömgränsen i Selänne och Kurri som därmed får medlemsskap i samma ytterst exklusiva klubb som bland andra Wayne Gretzky, Gordie Howe, Steve Yzerman, Mario Lemieux, Phil Esposito, Mark Messier, Bobby Hull och sonen Brett, Dave Andreychuk och Marcel Dionne för att nämna några. Lägger vi sedan till Luc Robitaille, Jaromir Jagr, Dino Ciccarelli, Mike Bossy, Mike Gartner och Brendan Shanahan så har vi nämnt allesammans så Teemu Selänne har alla anledning att vara nöjd.


Finsk sisu

I kväll har Johanna lovat att laga scampi. Är oerhört svag för denna maträtt som min svärmor introducerade mig i. Friterade räkor och kräftstjärtar med ris och kall kaviarsås är gott utav bara fan...

Ännu mera hockey: I morgon avgörs det om Nybro ska haka på i tätstriden om platserna till Allsvenskan eller om striden om de två åtråvärda platserna ska stå enkom mellan Tingsryd, IKO och Sundsvall. Rykten gör dock gällande att det kan bli oerhört viktigt att få en framskjuten placering även om man inte lyckas ta någon av de två platserna då ju anrika Björklöven som bekant lider av svåra ekonomiska problem och står på ruinens rand. Detsamma gäller även IKO och Sundsvall. Ja, i ärlighetens namn vete fan om en eventuell uppflyttning vore pornografi för Nybros ekonomiansvarige heller.
Nu har man dessutom höjt bidragen till elitserielagen till 25 miljoner kronor per organisation eller franchise som man ofta väljer att kalla det numera samtidigt som klubbarna under i underligorna får lika lite som tidigare år. Vet inte exakt men jag tror att ett allsvenskt lag erhåller ett par hundra tusen och lagen där under lär knappast få mer än femsiffriga belopp om ens något. Detta innebär att Elitserien är en till 95% stängd liga och då faller vi tillbaka till mitt gamla resonemang om att en gång för alla stänga serien. Rösta in Leksand, Malmö, AIK, Växjö och möjligen något lag till och gör en norrgrupp och en södergrupp och kopiera sedan NHL:s upplägg och jag lovar att det blir ett större intresse än någonsin kring vå nationalsport.
Övriga lag kan med framgång spela om ett alternativt mästerskap för ingen ska inbilla mig att lag som Nybro Vikings, Tingsryd, Troja, Borås eller Örebro har ett skit att göra i en serie för de bästa/rikaste. Inte en chans. Nä stäng ligan och låt de stora spela mot de stora och de mindre mot de mindre.

I morgon blir det födelsedagskalas när svägerskan Nathalie fyller år. Det ska bli så trevligt så. Det ryktas om grillat på menyn och då mitt herrskap vet jag en som får handla en storlek större byxor nästa vecka.


Ellie Bell Karamell får just nu gröt av sin mamma och avnjuter denna delikatess som om den vore oxfilé.  Flickebarnet äter med så god aptit att en grötbytta tar slut fortare än kvickt. Även vanligt vatten är något som fångat den unga damens intresse. Nu undrar säkert många varför inte Ellie uppskattat vatten innan; har inte flickan druckit på fem månader? Jo, det har hon förstås, men all vätska som hon har behövt har funnits i bröstmjölken varpå vanligt vatten är ett relativt nytt fenomen för henne. Hon har för en tid sedan fått följa med i duschen när jag eller Johanna duschar och där upptäckte hon hur jättegott det var med vatten. Visserligen varmvatten då men nu är hon mer inne på kallvatten.

I morgon skall även Genstigen 6 storstädas. Golv ska torkas och damm skall elimineras. Jag är möjligen lite underlig då jag inte finner städning som något speciellt tråkigt utan kan faktiskt tycka det är ganska kul. I alla fall efteråt.

Inte en enda påskkärring har knackat på idag. Var är världen på väg? Det var en av årets största dagar när jag var liten. Flera dagar inna kartlade man vilka som betraktades som givmilda. Jackpotten var förstås när man fick någons samlade bestånd på tioöringar, ibland gav till och med någon gammal farbror oss en femma varpå hel,a kvarterets ungar i ilfart skyndade dit. Godis kom på en given andraplats medans de glädjedödarna som gav oss frukt eller typ fyra russin fick en negativ minnesnotering för kommande säsong.

Idag har äntligen Viasat Hockey kommit till Telias utbud. Vad jag har längtat. Har förstås redan kanalen och nu ska här kollas hockey. Canal + kommer att sägas upp snarast möjligt då även Premier League som bekant kommer att sändas där.


Nu blir det till att slappa i soffan. Jag vill passa på att tillönska er alla en glad påsk!


/~~/
RSS 2.0