Nya kontrakt

Man måste nog medge att hösten nu är här. Även om solen precis just nu i skrivande stund skiner lite slappt så får nog denna måndag betraktas som en klassisk höstdag med allt som hör till. Enligt metrologerna på radion ska det bli så fruktansvärt dåligt väder i helgen att "prognosen fick även en luttrad metrolog att dubbelkolla väderkartan". Det låter väl kanske inte så kul men det är nog bara att ställa in sig på det faktum att hösten faktiskt är här, och den har en tendens att vara ganska mörk vädermässigt i detta land.

Helgen har vi också lämnat bakom oss. En kanontrevlig lördagskväll med JIF uppe på bowlinghallen avrundades med whiskyprovning hemma hos Gantesbos backstjärna Daniel Karlsson där whiskysorterna Bruichladdich, Caol Ila och Laphroaig provades och Caol Ila tog hem segern i tämligen överlägsen stil och är den whisky som fått bäst betyg totalt sett över hela säsongen. En som sagt mycket trevlig lördagskväll avrundades strax innan ett då jag i sällskap med Mattias Evestål traskade Emmabodas mörka gator hem mot våra respektive sängar. Evestål som för övrigt var glad över två nya kontrakt. Dels det för Nybros division-tvåspel även under nästa år samt sitt eget nytecknade med klubben som löper över nästa säsong också. Kul för Mattias!

Zlatan fortsätter att prestera och gjorde under lördagskvällen mål för femte matchen i rad och tangerar därmed alla tiders rekord i Barcelona. Säga vad man vill om herr Ibrahimovic, men mål i sina fem första matcher för Barca med den enorma press och djävulska krav han trots allt hade på sig, det är riktigt bra. Jag undrar fan om det inte är det Zlatan behöver i landslaget också. Han är kanske för given där, alldeles för säker på sin plats som gör att han känner att han inte behöver prestera på samma sätt som i Spanien. Men vad vet jag, häftigt är det i vilket fall som helst med hans framfart i La Liga.


Zlatan Ibrahimovic levererar i Barcelona

Har haft en mycket svår dag på jobbet idag efter att Nybro Vikings lite överraskande föll tungt mot Pantern i Malmö inför maffiga 206 åskådare. Franzén som eventuellt inte är Nybros största supporter har under arbetsdagens samtliga timmar stått med ett otäckt flin på läpparna eftersom TAIF vann sin match (hemma mot Kungälv med 5-2). Och alla ni som känner min hårfagre kompis vet att när han har det där illmariga  jävla flinet på läpparna, ja då gäller det att passa upp.
Nybro har verkligen inte fått någon bra start på säsongen och det verkar som om bortaspöket fortsätter att förfölja vikingarna. I seriespelet i fjol vann man inte en enda bortamatch och inte heller i år har man lyckats knipa någon seger, eller ens poäng faktiskt.

Franzén hävdar att serien redan är avgjord mer eller mindre och att Vikings kommer att få kvalspela negativt mot hockeystorheter som Grästorp och att han då ska åka in till Victoriahallen för att se denna hockeygodbit. Vi får väl se min gode vän, vi får väl se...

Det verkar ha blivit en sjuhelvetes skiva ute hos Kent Fransson efter bowlinghallsbesöket. Jag har hört både den ena och den andra deltagaren från det partajet klaga på smärtor mellan axlarna samt in i helvete sura uppstötningar samt svår törst. Det lär inte vara svininfluensan...

Lasse Franzén hyllade för övrigt mitt beslut om att trappa ner mitt fotbollsspelande väsentligt nästa säsong med orden "har du inte kommit högre på 28 år så är det inte mycket som talar för att det kommer ske nästa år heller" Sanningen är ibland tuff.

I kväll blir det AIK- Djurgården på tv. Jag hoppas innerligt att DIF kniper en pinne vilket inte alls är omöjligt i ett derby. Hade någon kanal sänt MoDo -HV 71 hade jag hellre sett den efter som jag misstänker att den matchen är den pånyttfödde hockeyguden Peter Forsbergs sista innan han ånyo gör comeback i NHL.

/~~/


Avgjort

Innan kvällens festligheter börjar nere på bowlinghallen tänkte jag väldigt väldigt snabbt att sammanfatta säsongens sista match. Dessvärre blev det ånyo en förlust, men eftersom Flygsfors inte mäktade med att göra mer än fyra baljor på oss så bibehöll vi andraplatsen och slutade därmed på andraplats i tabellen bakom överlägsna Vissefjärda.

Vissefjärda som dagen till ära besökte IP med full trupp iklädda guldhattar och ett mycket glatt och trevligt humör och firade seriesegern som mästare i kavaj. Ett kul inslag tycker jag, med värdiga vinnare av serien, som förhoppningsvis får en fortsatt trevlig kväll på Eringsboda Brunn.

Tänkte inte bli mer långrandig utan ville bara redovisa poängutdelningen i Yzerman-cupens sista omgång.
Utdelare idag var jag själv, och jag delade ut poängen enligt följande:

*** Henrik Ahlström
**  Oskar Ahlström
*   Dennis Randewall

Eftersom cupen redan innan matchen vunnits i överlägsen stil av säsongens i särklass bäste JIF:are Henke Ahlström så hade poängen i dag inte den största betydelsen men den skall ändå utdelas.
Vi får se hur cupen ser ut nästa år, men förhoppningen är förstås att kunna få den att leva vidare då den varit mycket populär. Jag lyfter på hatten för äldste broder Ahlström som är årets bästa spelare i Johansfors IF.

/~~/

Yzerman-cupen

Fredag eftermiddag igen och faktum är att det går ohyggligt fort mellan gångerna. Man tycker att det känns lite tjurigt på måndagmorgonen men rätt som det är så är det fredag igen och en oöppnad helg framför sig.

Har använt denna fredagseftermiddagen till att städa efter den senaste veckans målning så nu fullständigt skiner det i vår kåk. Och resultatet efter målning blev utmärkt. Ett sovrum och en trappa är numera omkulörerad. Att måla ett sovrum är förvisso tråkigt, men inte svårt. Att måla en trappa är både svårt och tråkigt, men när man är klar så inser man att det var värt mödan. Nu har jag förvisso själva ledstången i trappan kvar att måla, och den ska bli svart, men det får bli nästa veckas jobb om jag inte går på det i morgon vilket just nu inte känns aktuellt.

Jag är gräsänkling denna kväll då Johanna stuckit till Malmö för att där besöka en bagerimässa och även besöka vår gudson med familj. Hade en stund i dag planer på att gå ner till Bowlinghallen i kväll för att svinga några bägare, men jag känner mig lite småförkyld så det hela kommer att sluta med en bit mat hemma hos mina föräldrar innan jag beger mig hemåt för en whisky i soffan och sedan avslutas nog kvällen med ett parti nätpoker kan jag tänka mig.


I morgon spelar JIF sin sista match fär säsongen. Är personligen inte med, men kommer givetvis att vara där och titta när forsarna ger Flygsfors en match. Dennis ringde i gårkväll och undrade hur min nästa säsong ser ut och jag förklarade som det var att jag inte kommer att deltaga med någon större frekvens då jag fullständigt har tappat suget för fotboll men framför allt för att jag räknar med att ha lite annat att göra under nästa år, och jag prioriterar det långt högre än fotbollen. Jag kommer säkert tillbaka vad det lider, men just nu behöver jag en lång paus från fotbollen för att återfinna motivationen. Självklart kommer jag att finnas med på avslutningsfesten i morgon där jag kommer att överräcka Rasmus Elms bindel till Henrik Ahlström som jag har lovat. Har tyvärr inte hunnit fixa någon tröja, liknande den Pettan fick förra året, men det kan dyka upp en sådan under hösten.

Henke Ahlström har som sagt redan vunnit Yzerman-cupen i stor stil och jag är fullständigt överrens med de som har delat ut poängen denna säsong att Henke Ahlström varit vår genomgående bästa spelare under säsongen och därför med stolthet kan emottaga priset. Det har förvisso kommit in önskemål om att inte dela ut bindeln permanent till Ahlström utan fortsätta med en liknande tävling nästa år. Jag ska gå igenom dessa scenarion med vinnaren och sedan får jag se hur det blir.


Vinnare trots att en omgång återstår blev Henrik Ahslström!Yzerman-cupen har blivit en jättesuccé och även om jag själv antagligen inte kommer att finnas med så mycket på planen under nästa säsong så kommer jag jobba hårt för att cupen ska leva vidare. För er utomstående som inte vet vad Yzerman-cupen är så är det en tävling jag har bedrivit här på bloggen som går ut på att kora Johansfors IF:s bästa spelare under säsongen. Olika fotbollsprofiler, oftast med JIF-anknytning har under årets matcher fått dela ut poäng till de tre bästa JIF:arna. Tre poäng till den bäste, två till den näst bäste och en till den tredje bäste. Rasmus Elm kontaktade mig precis när tävlingen dragit igång och frågade om jag ville ha en av Kalmar FF:s plusbindlar som han själv tilldelats, och jag tyckte det lät som en bra idé. Bindeln har kommit att pryda den spelare som i matchen innan tilldelats tre poäng och därmed varit bästa JIF:are på plan.
Poängen har förstås sedan räknats i hop och den med flest poäng är den spelare som Johansfors IF:s åskådare tyckt varit bäst under hela säsongen.
Tävlingen har följts med stort intresse och många kul profiler har deltagit i utdelandet av poäng.

Följande har delat ut:
* Rasmus Elm, Sanna Karlsson, Frida Andersson
* Patrik Adolfsson
* David Elm
* Bengt Wellrup
* Jarkko Pekkala
* Daniel "Dala" Fredriksson
* Johanna Sjöndin
* Andreas Klevtun
* Nicke Grozdanovski
* Markku Ahonen
* Ann-Sofie Sjöndin
* Johnny Elm
* Tony Johansson
* Peter Andersson
* Helen Frisk
* Kent "Frallan" Fransson
* Lasse Frisk
* Johannes Medin
* Peter "Panen" Carlsson


- Jag vill förstås tacka er allesammans för ett gott arbete och ett fint bidrag till att öka intresset kring JIF!

I morgon delas alltså de sista poängen ut och inget oväntat sker så kommer jag att dela ut dom själv.

Jag har sett många musikvideor i mina dagar, men Rammsteins senaste tar nog priset. Låt mig säga som sä här, att gillar man erotisk film så uppskattar man även den videon. Jag länkar inte till den utan vill du se den får du leta upp den själv...

Nu får det vara färdigbloggat för nu!

/~~/


Målarfärg

En fullständigt fullbelagd vecka börjar i alla fall arbetsmässigt se sitt slut. Efter väldigt mycket målning i huset så räknar jag med att kvällens strykning blir den sista i trappen. Att måla en trappa är inte det minsta roligt och heller inte så väldigt lätt men som vanligt så uppväger ett positivt resultat den negativa sidan. Har även målat väggar och tak i ett sovrum. Har förstås haft bra hjälp av min far och Jojje, annars hade man nog fått hålla på även nästa vecka.

I går kväll var vi Kalmar för att hämta barnvagn pluss att inhandla lite möblemang till barnrummet som nu ska börjas inredas så smått. Jag är vanligtvis väldigt anti till shopping i allmänhet och i IKEA i synnerhet men i går var det faktiskt väldigt kul att gå där och titta på sakerna. Efter shoppingen så avrundade vi Kalmar-vistelsen med ett besök på O´Learys för att där se Kalmars tuffa bortamatch mot Häcken. O´Learys är mitt nya favoritställe i stan. Förträfflig mat och väldigt bra service och trevlig personal. Jag tycker det är synd att det itne finns någon sportpub i Emmaboda. Jag tror att det skulle kunna bära sig här faktiskt.

Har en dunderförkylning på intågande...

Om en vecka sticker brorsan och jag till Stockholm för att se NHL-premiären mellan Detroit och St.Louis. För en hockeynörd som mig så är detta något jag ser fram emot väldigt mycket. Jag ångrar fortfarande att jag inte tog mig till Prag förra året när Tampa premiärspelade där.
Tampa har förövrigt förstärkt sin trupp bäst av samtliga lag denna säsong och även om hjärtat kanske talar nu, så tror jag att laget har alla möjilgheter att nå riktigt långt. Kanske inte till final, men jag skulle bli besviken om man inte tar sig minst ett par rundot in i slutspelet. Vinner i år tror jag att Washington, Pittsburgh, Detroit eller Vancouver gör men vill passa på att höja ett varningens finger för Anaheim och Chicago som har riktigt bra lag i år.

I morgon eftermiddag kommer jag att göra ett nytt besök på Miljöstationen och denna gång hoppas jag på att jag inte blandar i hopp personalen, det blir lätt pinsamt då.

/~~/


Cup-poäng

Då jag inte personligen deltog i forsarnas match igår eftermiddag mot Flerohopp vill jag inte fördjupa mig mer i ämnet än att krasst konstatera att 1-0-förlusten är en stor missräkning. Enligt uppgift hade JIF tryckt på något kopiöst under mer eller mindre hela matchen men fotboll går som vi alla vet ut på att göra mål och det lyckades inte denna dag för Johansfors. Nu är andraplatsen mer eller mindre säkrad ändå och om vi inte förlorar med typ 7-0 hemma mot Flygsfors på lördag så kommer vi sluta på andraplats i serien.

Johansfors lagledare Peter "Panen" Carlsson var den som hade fått äran att ta ut de tre bästa spelarna i Johansfors denna söndagseftermiddag och gav poängen till följande:

*** Oskar Ahlström
**  Valter Johansson
*   Henrik Nordström

Detta innebär att Oskar bär bindeln i säsongens sista match på lördag hemma mot Flygsfors.

Sammanlagda tabellen ser ut så här:

22, Henrik Ahsltröm
15, Zoran Cipra, Oskar Ahlström
10, Johannes Medin, Valter Johansson
8, Robin Franksson, Axel Karlsson
7, Adam Wellrup, Anton Gustafsson
3, Teddy Rydberg, Peter Andersson
2, Andreas Cornelsen, Henrik Nordström
1, Henrik Svensson, Andreas Johansson
, Oskar Andersson

För egen del så valde jag helt sonika bort en helgdag i bänkläge i Flerohopp mot att åka till Tingsryd för att där umgås med min släkt och senare även besöka Dackehallen för att se premiärderbyt mellan Tingsryd och Nybro. En mycket underhållande match som Nybro nog i ärlighetens namn borde ha vunnit, eller i alla fall fått med sig ett oavgjort resultat i från. Det var ett piggt Nybro som stundtals spelade bländande men som dessvärre släppte in ett par riktiga skitmål och det håller defintivt inte med ett lag av TAIF:s kaliber.

Annars är det mest målning på schemat hemma på sexan. Ett rum,inklusive tak plus en styck trappa håller på att få sig en upprustning just nu. Det är med andra ord späckat program vilket är kul när resultatet blir bra. Målsättningen är att ha allt klart till kommande helg. Ett tufft, men inte omöjligt mål.
När målningen väl är klar så väntar inredning av vad som kommer bli det finaste rummet i vårt hus. Barnkammaren...det börjar närma sig nu!


/~~/


Cyklist

Mer eller mindre just hemkommen från Kalmar och dess travbana. Vad värre är så måste jag fortsätta att jobba även föjande vecka då vinsterna inte riktigt räcker till för ett levende i ekonomisk oberoendehet. Vinsterna tickade förvisso in med hygglig regelbundenhet, men dessvärre tickade förlusterna också in med än mer regelbunden frekvens så därför blir det vackert att cykla ner till gruvan även kommande måndag om inget riktigt oförberett händer under den stundande helgen. Trav är annars en ganska trevlig sysselsättning som stimulerar flertalet av mina personliga intressen, öldrickning, stillasittande och vadslagning...

I morgon vankas det barnkalas för min och Johannas gudson Liam Sjöndin som igår, torsdag fyllde ett år. Det är egentligen helt fantastiskt hur fort tiden går...

För er som känner för ett litet skratt så rekommenderar jag er att klicka på denna länk. För övrigt hade detta kunna hänt mig alla dagar i veckan både som offer och som gärningsman... På ett sätt hade det varit kul som fan omdet varit Lasse Franzén som varit cyklisten.

Lyssnade lite i förmiddags på Nanne Bergstrand på P4 Kronoberg och fortsätter att beundra denna mystiska man. Denna herre är klok som en gammal uggla... Jag vågar lova att Kalmar FF inte hade varit top 5 de senaste fem åren utan honom oavsett spelarmaterial.


Mannen, myten, legenden...

/~~/

Plikt

Zlatans återkomst till Milano blev kanske inte riktigt den succe han hoppats på. Visserligen spelade Ibrahimovic mycket bra i Champions League-matchen mot sina gamla kamrater i Inter,men borde nog ha satt någon av alla de fina chanser han hade. Barca var annars enligt mig klart bättre än Inter,och Zlatan var klart bättre än Eto´o. Matchen slutade 0-0 men var likvälen mycket underhållande tillställning.

Annars rullar dagarna på jobbet på. Redan torsdag igen och snart en ny helg att njuta utav. I morgon kommer jag att åka till travet i Kalmaroch vill det sig riktigt bra så är jag ekonomiskt oberoende efter den resan. Sanningen är väl dessvärre att jagnogkommer varalika ekonomisktberoende som innan,men förhoppningvis med ett kul minne i bagaget.

Hade snickarhjälp hemma igår till att stabilisera upp ett trappstaket. Allt gick mycket bra så nu är detmålning av trappa och hela faderittan som står näst på schemat. Det är kul att fixa med grejer... om det blir bra vill säga.

Bistert värre var det i morse när kvicksilvret knappt orkadesigöver nollan. Endast två grader var det och för första gången denna säsong åkte handskarna på under den dagliga cykelturen till gruvan.Gruvan som denna veckan är en stor profil fattigare då vår skald/allsmäktige Lasse Franzén är hemma på grund av en snorkråka i näsan.Nä, skämt åsido så hoppas vi på attdu snart kommer tillbaka!

Jag har börjat att titta på Superstar på TV3. Faktiskt ett väldigt bra program. Är faktiskt imponerad av många av våra "avdankade" stjärnor.

Nu kallar plikten och precis som den gamla kungen hade som valspråk så går "plikten framför allt"

/~~/

Tyskar

En vanlig, om än ganska fin måndag, är snart lagd till handlingarna. Veckans första dag är väl egentligen inte så värst ofta någon riktig höjdare men ett nödvändigt ont för att de dagar man gillar ska uppnå sin status.
Har jobbat precis som vanligt denna dag och en arbetsdag som i mångt och mycket påminde om tidigare arbetsdagar slets igenom.

Efter arbetsdagens slut så har ungefär 6000 ärenden uträttats så nu sitter jag mest och pustar ut i väntan på att något bra på TV:n ska börja. Hade för övrigt planerat att se TV4:s söndagsfilm igår kväll; Kommisarien och havet efter Marie Jungstedts deckare. Tittade endast kvart innan jag konstaterade att det var det mest värdelösa skit jag sett på länge. När ett filmteam för en gångs skull fått ihop så många kompetenta svenska skådespelare, varför i helvete tar man då beslutet att hälften av aktörerna ska vara från Tyskland och ger till följd att man måste dubba eländet. Jag har sett mycket skit på TV, men när det kommer till dubbade filmer ja då byter jag kanal per omgående.

Har för övrigt svårt för tyskar i alla dess former...Nästan alla dess former.


Alla tyskar startar förvisso inte världskrig...


Nä, istället för det dubbade eländet på fyran som dessutom var sprängfyllt med reklamavbrott så såg vi SVT:s Mannen under trappan som var en förvånansvärt bra serie som jag nu ämnar följa tills den är slut.

Kalmar FF verkar inte lida nämnvärt efter förlusterna av de två återstående bröderna Elm. I lördags så slog man erkänt svårspelade Trelleborg på Vångavallen och det är verkligen inte lätt. Till och med Nanne Bergstrand medgav efter matchen att hans lag hade gjort en bra match, och säger Bergstrand att hans lag varit bra, ja då har dom sannerligen varit det. 2-1 i Skåne efter att Abiola Dauda gjort det matchavgörande målet ursnyggt med halvtimmen kvar att spela.

Man får väl också passa på att gratulera Mjällby AIF till platsen i allsvenskan nästa år. Förvisso är det inte 100% klart ännu men så gott som. Nu när Öster är nere i gärdsgårdsserierna kan KFF behöva en lokalkonkurrent i högsta serien. Sillastryparna har gjort en kanonsäsong i superettan och kommer att bli en mycket svår nöt för många allsvenskar att knäcka 2010. Kan man få hem Tobias Linderoth och Christian Wilhelmsson till Strandvallen ser laget riktigt intressant ut. Annars får man förlita sig på kung Rosengrens rutin.

Har i tur och ordning besökt Miljöstationen, Byggcentralen, Järnvägskiosken och ICA denna eftermiddag och förutom en fadäs på Miljöstationen där jag frågade en herre om han visste vart jag skulle slänga använda penslar, varpå han muttrade något surt om att "jag borde nog fråga någon som jobbade där" vilket jag förstås var övertygad att jag gjort. Nu löste sig allt till slut ändå.


I morgon kommer det om inget oförberett inträffar bli innebandy, och nu blir det TV:soffan.


Snart tillbaka i fotbollens finrum

/~~/


En bättre hälft

Johansfors IF har denna lördag återigen spelat match. Denna gången var det ett piggt och välspelande Skruv som stod för motståndet, och motstånd bjöds verkligen till skillnad mot i måndags. Efter en fullständigt usel första halvlek som Skruv välförtjänt ledde med 1-0 så gör vi en väldigt bra andra hälft och kan till slut ta med oss alla tre poängen från matchen med gott samvete.

Vi spelade så här:

MV: Axel Karlsson
YB: Charlie Dziobek, Dennis Randewall
MB: Henrik Ahlström (+), Henrik Svensson
YM: Zoran Cipra, Peter Andersson (C), (ut 25)
IM: Robin Franksson, Valter Johansson (ut 62)
ANF: Adam Wellrup, Oskar Ahlström

AVB: Henrik Nordström (in 25), Andreas Johansson (in 62), Tobias Fransson (
spelade inte).

Som sagt så var första halvlek ett riktigt bottenapp ur JIF-synvinkel. Robin Franksson hade förvisso ett jättefint läge att ge oss ledningen i matchens inledning men bollen smet straxt utanför stolpen. Efter detta så var det en halvlek som präglades av bortslagna passningar och gnäll. I pausen så var det som vanligt snack om att vi måste börja kämpa, men denna gången så tog faktiskt snacket för ut ur klubbstugan efter paus kom ett helt nytt JIF som hade en helt annan inställning och som ganska omgående kvitterade efter att Oskar Ahlström vunnit en närkamp med målvakten som kom utrusande. Oskar kunde trots en styck målvakt i ryggsäcken placera in bollen i det vidöppna målet. Bara tio minuter senare skulle det ringa i målklockan ånyo när Valter Johansson slet sig loss på mittfältet och någon meter utanför straffområdet avlossade kanonen och bollen smet in vid stolpen och vi hade nu ledningen. Valle slog dock upp sin skada i skottögonblicket och linkade av planen direkt efter målet. Nu hade vi dock ångan upp och bara några minuter senare så slog Oskar Ahlström till igen och tryckte in trean från nära håll.
Som sagt, en dålig och en bra halvlek räckte denna lördag till tre poäng.

Sammanfattning:
Johansfors- Skruv 3-1
0-1, 30 min, Skruv
1-1, 50 min, Oskar Ahlström (11)
2-1, 60 min, Valter Johansson (1)
3-1, 65 min, Oskar Ahlström (12)


I Yzermancupen så lät jag min käre vän Johannes Medin idag stå för utdelandet av de så otroligt åtråvärda poängen. Johannes som dessvärre är skadad tackade med glädje ja till uppdraget och fördelade poängen så här:

*** Oskar Ahlström
**  Axel Karlsson
*   Zoran Cipra


I nästa match som spelas på söndag borta mot Flerohopp så bär alltså Oskar Ahlström Rasmus Elms bindel. 

Totaltabellen ser ut som följer:

22, Henrik Ahsltröm
15, Zoran Cipra
12, Oskar Ahlström
10, Johannes Medin
8, Valter Johansson, Robin Franksson, Axel Karlsson
7, Adam Wellrup, Anton Gustafsson
3, Teddy Rydberg, Peter Andersson
2, Andreas Cornelsen
1, Henrik Svensson, Andreas Johansson
, Henrik Nordström, Oskar Andersson

Eftersom jag förärades med att ha utmärkta Else-Britt Johannesson som lärare i lågstadiet så är jag kapabel till att räkna ut att vi faktiskt har en vinnare av Yzermancupen- 2009.  Henke Ahlström har sju poängs försprång till Zoran och det är därför en omöjlighet att gå om. Henke Ahlström kommer alltså att stå som slutsegrare av cupen, rättvist som tusan dessutom. Poäng kommer förstås ändå att utdelas under de sista två omgångarna.
Mer om segraren och Yzerman-cupen när tävlingen är slut!

/~~/

Drömmar

Denna fredag har varit fullspäckad frän tidig morgonstund till mer eller mindre nu faktiskt. Utöver mina uppgifter på W&WW som för övrigt på fredagar känns enklare att utföra, så har hela eftermiddagen gått i hemmaarbetets tecken.

Hemarbetet i sig bestod av att en form av golv skulle läggas uppe på vår vind så att det då blir möjligt att samla på sig ännu mer bråte och istället för att bli påmind av sin egen oförmåga att slänga ting så placeras då dessa tingestar i en vrå på vinden och kan med gott samvete glömmas bort. Men för att man en ska kunna börja placera saker där bör det finnas ett golv över isoleringen och innertaket som med största sannolikhet inte är allt för hållbart. Därför har jag i eftermiddag snickrat en hel del och resultatet blev tillfredställande. Nå, jag snickrade och sågade möjligen kanske inte riktigt hela eftermiddager, ett rejält dryckersavbrott inföll också när grannen Per kikade över på ett par kalla i det fantastiskt vackra sensommarvädret. Jag tycker det är en enorm trygghet att ha grannar som ser till att vätskebalansen är under kontroll på varma arbetdagar. Men innan och efter snickrades det som sagt och nu är det skönt att det är gjort.

Just nu sitter antagligen hela Sverige dreglande framför Idol på TV4, personligen tycker jag inte om det där programmet så särdeles utan räknar istället dagarna till tidernas bästa program På Spåret börjar. Förvisso utan firma Hellberg/Oldsberg som lokförare men jag tror det kan bli bra ändå.

Var igår och hämtade tre välfyllda kassar med böcker hos min kompis David. Nu jävlar ska det läsas. Jag har att göra i ungefär fyra livstider med de kassarna. Stort tack för böckerna!

I morgon spelar vi i JIF match mot Skruvs IF hemma på IP. För alla er som hellre vill se kvalitetsfotbollen i Johansfors istället för den av lite mer tveksamma standarden som Canal + sänder i morgon eftermiddag så börjar matchen klockan 15.00, så kom gärna och heja på forsarna som inte släppt in ett enda mål på fem matcher i rad.

Anton "Jeanskillen" Gustafsson blev efter sin show mot Bodabruk uttagen i ÖS-elvan. Grattis till det! Du skulle även ha fått bära Rasmus Elms bindel i morgon på matchen, men eftersom din form dalat så pass den senaste veckan att du inte får vara med så kommer Henke Ahlström bära den i egenskap av totalledare.

För alla er i JIF som planerar att deltaga på vår avslutningsfest som går av stapeln direkt efter avslutningsmatchen så går det bra att anmäla sig till mig, Axel eller Lasse Frisk. Än så länge är inte schemat helt spikat, men det kommer bli kul och det är allt en sann forsare behöver veta.

Lasse Franzén ser för övrigt inte anledningen till att undertecknad ens tränar fotboll med tanke på det faktum att jag har gjort det i snart 20 år utan egentligen märkbar förbättring. Jag tar givetvis till mig av skaldens visa ord och konstaterar att det nog ligger ett visst mått av sanning i det uttalandet. Sådan är han vår lille gubbe; hård, ärlig men ack så kärleksfull och framför allt ödmjuk.


En del har det helt enkelt inte i sig...

Jag måste väl även jag passa på att lyfta på hatten för Vissefjärda GIF som helt rättvist och tämligen överlägset kammade hem segern i Emmabodasexan med åtskilliga matcher kvar att spela. Det är bara att konstatera att våra ärkerivaler denna gång var bäst i serien och därmed önskar jag er lycka till i division V nästa år även om det tar emot. Jag har för övrigt sponsrat polkagrisföreningen i dag då jag har handlat Newbody-produkter av Tony, så jag hoppas ni firar seriesegern ordentligt för de slantarna.

Markku Ahonen har börjat drömma om inhopp i elitfotbollen läser jag. Noterar också att han idkat älskog med Kiera Knightley under drömsömnen. Själv drömmer jag ta mig fan bara om Nanne Bergstrand (dock inte älskogsdrömmar gudskelov) och funderar på att söka proffisionell hjälp på grund av detta. Tänk om man bara någon natt kunde få drömma om Kiera, eller ens ett inhopp i gärdsgårdsserierna istället för dessa evinnerliga drömmar om commandante Bergstrand.

Sydafrikas Caster Semenya var visst inte tjej, fast hon var antagligen inte kille heller, och jag vet inte vad jag ska tro. Är stackarn född som hermafrodit så lider jag med henne. Är Semenya en simpel fuskare så lider jag inte lika mycket...


På torsdag fyller världens finaste,bästa och med all säkerhet även rörligaste gudson Liam Sjöndin ett år. Jag kan inte fatta att tiden går så fort!


Ett år sedan...

/~~/


Uppsnack

Sitter mest och inväntar kvällens landskamp mellan Sverige och blåbäret i sammanhanget, Malta. Allt annat än seger är givetvis otänkbart. Helst med en fyra, fem bollar. Startelvan är enligt uppgift densamma som senast mot Ungern vilket förstås innebär att JIF är representerat i form av Rasmus Elm som jag tror stänker in sitt andra landslagsmål i afton.
Malta är ännu poänglösa i detta kval och mycket tyder som sagt på att de kommer fortsätta vara det även efter denna onsdag, och om så inte är fallet behöver svenskarna inte längre fundera på VM för i så fall varken kan man eller förtjänar man en plats i 2010 års världsmästerskap i Sydafrika.

Denna grabben kan lira gitarr...

På jobbet tycker jag dessvärre att det börjar osa lite materialbrist igen. Inte bra nu när vi har ångan uppe. Nytt produktionsrekord på vår avdelning i förra veckan och sådana siffror lär inte bli aktuella såvida inte material finns.

I går var jag och utövade den ädla och ack så underskattade sporten innebandy i Vatten&AvloppsVatten-hallen. Två timmars grillning blev det och trött som en zimbabwisk skördetröska var jag efter denna tidsrymd. Har sannerligen inte längre samma kondition som en gång var fallet, men jag kände igår att den i alla fall har börjat röra på sig i rätt riktning. Så har även vågen vilket känns kul. Passade på att väga mig i eftermiddags hos barnmorskan när vi var där på besök och noterade en sänkning. Jojje hade emellertid inte tappat vikt utan snarare tvärtom. 16-17 kg har kvinnan lagt på sig under graviditeten och då återstår ändå två månader. En manlig ordentlig förkylning är som vi alla vet förstås värre och jobbigare, men efter den åkomman vet i fan om inte en graviditet hamnar...

På lördag är det en heldag vill jag lova. Jag ska representera inte mindre än tre A-lag under dagen. Först så är mor och dotter Sjöndin plockat ut ett sanslöst vinnande team bestående av balnd andra undertecknad (misstänker jag i alla fall, jag ställer upp om hjälp behövs) till att kränga kaffe och kakor på Emmagården under Emmaboda marknad. Efter detta så bär det i ilfart av upp till Forsen där JIF ska få lite tuffare motstånd än vad som var fallet senast när vi styckmördade Bodabruk. Skruvs IF står på andra sidan ochi den hysteriska form vi trots allt befinner oss i så tror jag förstås på tre poäng. Nu har förvisso inte Mourinho tagit ut laget ännu, och med min tämligen låga kapacitet inom fotbollen så vet jag förvisso inte heller om jag ska vara med ännu, men det ger sig.

Vad jag däremot vet är att jag när det gäller mat och dryck slår det flesta. Tillfälle att bevisa detta ges redan på lördagsaftonen då en lottöppning hemma hos Johannes och Linda skall avbockas. Jag gillar lottöppningar och jag gillar mat, dryck och trevligt sällskap så lördagen har alla möjligheter att bli en mycket trevlig dag!

Nu ska jag gå och tillreda lite fotbollskorv inför matchen. Matchen som Sverige vinner med 6-0 för övrigt./~~/

Utskåpning

Det har ju i kväll spelats derby på Bruksvallen i Boda. Vi i Johansfors åkte dit med nyhittad respekt för vår lillebror som spöade Örsjö i senaste matchen. Det visade sig att respekt var det sista vi behövde ha när vi fullständigt krossade Boda med klara 12-0. Jag vill påstå att siffrorna nog hade letat sig upp till 20-0 om vi inte hade behövt lägga ungefär en halvtimme på att springa i skogen runt om för att leta bollar.

Vi spelade så här

MV: Axel Karlsson
YB: Charlie Dziobek, Henrik Svensson
MB: Henrik Ahlström, Oskar Andersson
YM: Dennis Randewall, Peter Andersson (C)
IM: Anton Gustafsson (+), Robin Franksson
ANF: Adam Wellrup, Andreas Cornelsen

AVB: Tobias Fransson, Andreas Johansson, Oskar Ahlström och Johan Eriksson
som samtliga fick speltid.

Matchen hann inte mer än att sparka i gång innan Henke Ahlström forcerade in efterdyningarna av en hörna och sedan bara fortsatte det. I jämn takt kom målen, sex stycken i varje halvlek. Men Axel var faktiskt inte helt sysslolös där bak i holken utan fick göra ett gäng riktigt fina räddningar när vi andra fallit i dvala.
Matchens förgrundsfigur var femmålsskytten Anton Gustafsson som gjorde allting rätt. Anton har enligt egen utsago bara gjort ett mål tidigare i seniorfotbollssammanhang, men nu ökade han alltså den siffran med 500% och var solklart bäst på plan.

Jag har mött många mindre bra lag och men efter dagens match undrar jag om inte Älghult B har fått konkurrens... All heder dock till de mörkblå grabbarna som tar storförlust efter storförlust med ett leende. Några nöjda Bodaspelare konstaterade nöjt efter att utskåpningen hade stannat på 12-0. Ovanlig kommentar, men lite kul kan jag tycka. Boda är annars värda lite medgång, man har en jättefin välskött anläggning och diverse eldsjälar samt kommunens kanske bäst skötta hemsida, så laget har samma förutsättningar som alla andra smålag att locka till sig spelare och på det viset förbättra resultaten.

Målskyttarna i kvällens match för JIF var: Anton Gustafsson 5, Andreas Cornelsen 2, Henrik Ahlström, Adam Wellrup, Robin Franksson, Oskar Ahlström och Dennis Randewall.

Enligt uppgift tog Markku Ahonen ner siffrorna på resultattavlan en bit in i andra för att slippa se eländet och gjorde nog Bodabruks bästa insats för kvällen i och med den kraftansträgningen.

I Yzermancupen har jag resultat från två matcher att redovisa. Jag börjar med dagens drabbning där vår legendariske lagledare Kent "Frallan" Fransson delade ut följande poäng.

*** Anton Gustafsson
**  Henrik Ahlström
*   Axel Karlsson


Detta innebär att Anton skulle fått fortsätta bära Rasmus Elms bindel om han behagat hålla sig hemma när JIF på lördag möter Skruv. Nu har "jeanskillen lämnat återbud och bindlen bärs av Henrik Ahlström i egenskap av totalledare.

Efter lördagens match mot St. Sigfrid delade chefstränare Mourinho själv ut poängen och gjorde det så här:

*** Anton Gustafsson
**  Robin Franksson
*   Oskar Andersson


I sammandraget ger det följande ställning:


22, Henrik Ahsltröm
14, Zoran Cipra
10, Johannes Medin
9, Oskar Ahlström
8, Valter Johansson, Robin Franksson
7, Adam Wellrup, Anton Gustafsson
6, Axel Karlsson
3, Teddy Rydberg, Peter Andersson
2, Andreas Cornelsen
1, Henrik Svensson, Andreas Johansson
, Henrik Nordström, Oskar Andersson

Nu tar vi och laddar inför matchen på lördag mot Skruv. En match vi inte lär vinna med 12-0.

Si och så

Det har varit lite si och så med uppdateringen här på senare dagar. Anledningen är väldigt enkel. Jag har spenderat de senaste dagarna i Östergötlands skogar där diverse ävetntyr har upplevts. Min kära svärmor Barbro fyller 50 år i dag och därför befinner vi oss här på en lite överrasknigsweekend i två delar.Den första delen spenderades som sagt i skogen på ett äventyrsställen med höga höjder som fokus. Den andra delen är den som just nu upplevs, nämligen spa och hotellvistelse utanför Norrköping så just nu iskrivande stund sitter jag på ett hotellrum  av hög rang och panikbloggar innan det är dags att bege sig till matsalen för att intaga en trerätters. Mycket trevligt förstås.'

Många undrar om  Yzermancupens uppdaterande och den kommer att uppdateras efter morgondagens derbymatch mot Boda. Då kommer poängen även att redovisas från lördagens bragdmatch mot St.Sigfrid.

På återhörande i morgon. Och framför allt: Grattis på 50årsdagen Barbro!

/~~/

VikingBowling

Så var den då äntligen igång igen. Smålands, för att inte säga Sveriges eller rent av världens mest prestigefyllda tävling inom den så fysiskt krävande idrotten bowling. Om jag i tidigare inlägg antydit att bowling inte skulle vara en sport som kräver en fullvuxen karls fulla koncentration och styrka så vill jag nu påvisa att så är fallet.
VikingBowlingens första deltävling den andra säsongen bjöd inte på några större överraskningar utan flöt på enligt planerna.

För er som inte är så insatta i ämnet så vill jag kungöra att VikingBowlingen är en bowlingserie som avgörs i åtta deltävlingar (fyra på hösten och fyra på våren, om möjligt en varje månad mellan september och april). Deltagarna är förstås jag själv, Lasse Franzén, Lasse Frisk och Magnus Johansson. Alla till vardags hemmahörande på Vatten & AvloppsVattens (W&WW) mixerverkstad. Vi spelar i två timmar och måste under dessa två timmar hinna med fyra serier samt minst tre stora starköl. Vinnaren är den som har bäst total i dessa fyra serier.

Kvällens första runda började mycket trevande. Frisk spelade rent katastrofalt medans Mange och Franzén höll lite högre klass samtidigt som jag själv satte standarden inför kommande säsong. Frisk kom i mål på usla 92 poäng, Mange på 112, Franzén på 115 och jag på 152. En betryggande ledning för mig med andra ord.

I andra serien vaknade plötsligt Friskafan till liv och spelade mycket fin bowling och noterade fina 169 pinnar medans jag höll kvar min standard och avslutade med 148 poäng. Även ordförande Magnus spelade upp sig och fick in 135 poäng på kontot medans Franzén inte fick spelet till att stämma och avlutade andra serien på 112 poäng.

Tredjerundan inleddes med att Frisks hysteriska form höll i sig och vi andra kunde bara häpet se på medans han prydligt satte 174 poäng. Personligen bibehöll jag min inslagna linje och lade mig på för mig fina 143 poäng. Ordförande, som nu vaknat på allvar späntade i med stiliga 161 poäng medans Franzéns mindre fina form höll i sig och han noterade 122 poäng.

I finalrundan var premisserna oklara. Frisk och jag var inte säkra på vem av oss som egentligen ledde tävlingen (Vi vet inte totalpoängen under tävlinge men med facit i hand hade jag åtta poäng till godo på Frisk). Frisk började dock riktigt bra och skyfflade in en spärr och tre raka strikar och därmed kysste jag min chans till segern adjö. Dock började han vackla betänkligt när han bara hade att defillera i mål. Dock skulle allt mycket dramatiskt avgöras i de sista rutorna. När Lasse i de försa fem rutorna som sagt skyfflade in strike på strike så mäktade jag personligen inte med så mycket mer än någon spärr strövis. Men när det väl gällde i de sista fem rutorna, ja det var då storspelet plockades fram. Frisk satte endast en enda spärr på de sista fem medans jag själv satte mer eller mindre allt. När Frisk missade i tionde med fyrtio poäng till godo på mig (som hade en spärr oräknad) så dundrade jag in två raka strikar samt en sjua på tionde rutan och segern var ett faktum.

Ordförande Magnus blev trea och Franzén blev överlägset sist i denna premiär av VikingBowlingens andra säsongs första deltävling.

1. Ante. 598p, 3 sammandragspoäng
2. Frisk. 586p, 2 sammandragspoäng
3. Mange. 550p, 1 sammandragspoäng
4. Franzén. 473p, 0 sammandragspoäng


Serierna:
Ante: 152, 148, 143, 155
Frisk: 92, 169,174, 151
Magnus: 112, 135, 161, 142
Franzén: 115, 112, 122, 124


/~~/

RSS 2.0