VikingLine

Känns som om jag borde vara på väg till Kalmar nu för att se cup-finalen men så blir inte fallet. Jag och Jojje bestämde oss för att se matchen på TV hemma istället eftersom det antagligen kommer att bli ganska sent om vi åker till Kalmar och sena vardagskvällar passar inte bagare så värst bra.

Kommer precis från ett jävligt bra toalettbesök som innehöll rakning av huvud,nagelklippning och duschning.

Jojje är och tränar så jag är hemma alldeles själv. Hade tänkt att springa en runda ikväll men så blev inte fallet. Ska spela innebandy i morgon i stället. Ska bli väldigt trevligt att komma i gång med det igen.

Jag tror att Kalmar FF vinner med 4-1 ikväll.

Jag såg Nybro Vikings i går i Victoriahallen och är nöjd med vad jag såg. Nybro skulle ha vunnit matchen men släppte in 2-2 med 56 sekunder kvar att spela och förlorade till råga på allt matchen i sudden. Men en poäng är alltid en poäng och mot lag som Rögle så förväntar jag mig sannerligen inte mer.
Roligast av allt var som vanligt att på jobbet idag påpeka för Lasse Franzén att Nybro tagit poäng mot Rögle samtidigt som TAIF torskat mot klassiska Helsingborg i ännu mera klassiska division 1F...
Lasse Frisk, ärke-leksandsfan, var även han på matchen i Victoria i går och spenderade (ioch för sig efter att ha gått fel) hela första perioden i Vikings klack och detta har han fått höra idag och kommer antagligen aldrig mer att visa sig i Victoriahallen.
Frisk och Franzén jobbar på samma line på vår avdelning och med tanke på Franzéns slående likhet med Nybro Vikingsloggan och Frisks nyupptäckta intresse för Nybroklacken så har jag på eget bevåg döpt om deras line till VíkingLine.
Ingen av dom uppskattade det...

Nu ska jag ta en Beta....

/~~/


Running Man

Fick en fasansfull ångest efter att dels ha käkat kebab till lunch idag och dels ha skippat cyklingen till jobbet två dagar i rad så jag tog tag i mitt liv och gav mig ut och sprang en vända. Det blev den gamla vanliga svängen (egentligen Spärrens runda som han tog med mig på under LBK-tiden)som börjar utanför 49:an fortsätter upp på den snedgatan där Eveståls bor, fortsätter mot Bjurbäcksskolans mellanstadium in på baksidan där och bort mot cykelvägen längs med Bjurbäcken. Följer cykelvägen hela vägrn bort mot Storgatan och korsar den, springer ett halvvarv runt ER-sjön  (bort mot dagiset) för att sedan ta mig an den näst värsta delen på hela sträckan. Rakan mot och förbi Tallbacken med efterföljande skogsstig. Lubbar förbi Vall och Bergsgatan och korsar Storgatan igen  för att sedan ta första åt höger ner mot Lodjursstigen och allt vad dom heter, dock inte in på någon av dom utan fortsätter ner mot den absolut värsta biten. Jag kallar den för flygplansrakan, någon har sagt att flygplan kan landa där, och när jag har klarat den så knatar jag Gjutargatan ner för att sedan komma till Bjurbäcksskolan igen och därifrån via mellanstadie och Everståls gata tar jag mig hem.
Jag uppskattar denna runda till knappa 6km och har bestämt mig för att springa den någorlunda regelbundet nu under hösten och kommer även att ange tider här för att se i fall jag förbättrar mig något.
Idag kände jag mig så seg att jag flera gånger funderade på att bara skita i det och gå hem och sätta mig och äta glass i soffan. Men jag stod emot de onda tankarna och kämpade mig runt.
På flygplansrakan så märker man ganska fort om man är bra tränad eller inte, här brukar man när man är tränad kunna sprinta, jag menar verkligen löpa järnet hela vägen. Jag kunde inte det i dag kan man säga. Jag var inte ens nära faktiskt men framåt hösten ska det gå.
Tiden idag 25.45
Den ska bli bättre, mycket bättre...

Vad händer i Vissefjärda GIF Herr??? Jag vet inte hur mycket som är sant av det jag har hört men ingen rök utan eld.
Är det jag har hört sant så är det ganska klantigt gjort...

AVVÄNJNINGEN DAG 44
Inget nytt att rapportera mer än att suget efter något att äta nu nästan är värre än suget efter snus. Ständigt sugen på något. Måste jobbas bort.
Men det är precis som någon vis man sade.
Summan av lasterna är konstant.
Minskar du någon last så ökar någon annan automatiskt.
Jag tror det ligger en hel del idet...


Facebook

Även jag har fastnat i facebook-träsket. Jag fattar egentligen inte vad det är som är så speciellt med det men fastnar det gör man.
Roligt att leta upp gamla kompisar från skoltiden. Jag kan dock inte med alla finesser och kommandon ännu på facebook så jag har fortfarande en hel del att lära.

Sitter just nu på lunchrast på jobbet. Middagsalternativen idag var blomkålsgratäng med falukorv eller käk från Ettans. Jag tror inte jag behöver gå in närmare på vilket alternativ som passade mig bäst.

Den nya bilen går som ett skott och allt är frid och fröjd. Värre är det med SAABen. Den gick inte i genom besiktningen. Den var i ärlighetens namninte ens nära att göra det. Så nu ska vi låta Jocke fixa det han kan och sedan kommer vi sälja den.
Så är det någon som är sugen eller känner någon som är sugen på en SAAB 9000 CD2.3 så går det bra att höra av sig till mig. Priset ska vi nog komma överens om. d.v.s den är inte dyr...

Har kört bil två dagar i rad till jobbet och Lasse Franzén är inte nådig i sin kritik mot min lathet och därför kommer jag från och med nu att åter gå tillbaka till cyklingen. Det regnade faktiskt en hel del. Därför mitt val denna morgon...
Vad som antagligen sticker mest i min kära kollegas ögon är nog ändå att Nybro Vikings faktiskt går ganska bra i Allsvenskan tvärtemot somligas tips..

Back to work...
/~~/

Ännu en förlust

Vi avslutade säsongen med ännu en förlust...
Nu ska jag dämpa sorgen med hjälp av alkoholhaltiga drycker på  Henke och Sofies kräftskiva.
/~~/


Fenerbahce

Fredag eftermiddag igen och nyss hemkommen från ett besök hos min morfar. Köpte ju bil igår så jag tänkte att jag ville köra en sväng så jag drog som sagt en sväng till morfar i Tingsryd och käkade middag med honom!
Bilen gick jättebra och morfar blev jätteglad. Bra start på helgen med andra ord.

I morgon eftermiddag spelas sista omgången i division 5 för oss och sedan väntar ett uppehåll på obestämd tid. Kanske bara blir ett par veckor, kanske blir ända till grussäsongen. Jag får se. Just nu är jag ltie småtrött på fotbollen och vill komma ifrån den ett tag. Ska spela lite innebandy i höst i stället tills sugen för fotboll kommer tillbaks vilket den med all säkerhet gör.

Det har varit lite stiltje här på bloggen ett par dagar och det beror som vanligt på att det egentligen inte hänt så värst mycket.

Jag har fått ett nytt favoritlag. Fenerbahce. Vilket gäng. Så lätt dom spelade ut Inter. Deras kapten, Alex, var grym! Jag undrar bara vilken kanal som sänder turkiska ligan. Skulle gärna vilja se derbyt mellan Galatasaray och Fenerbahce.

I morgon kväll är det kräftskiva i Lindås hos Henke och Sofie. Jag gillar sådana fester! Ska bli mycket trevligt.

Crizze, jag fann ingen länk i din kommentar men anar att du syftar på den där killen som dejtar Paris Hilton?
Det är gamla news för oss inbitna... !

AVVÄNJNINGEN DAG 40

Inte så mycket att säga egentligen. det går i vågor. Blir oerhörtsugen direkt efter maten men det suget mattas efter hand.
40 jävla dagar utan snus. Det är knappt att jag fattar det själv.
Morfar var inte lika impad. Han undrade varför man är så dum att man börjar med sådant och även hur Johanna hade stått ut med en storsnusare i nästan fyra år. -"hon borde ha stuckit för länge sen" var hans exakta ord....
Jag gillar min morfar!
/~~/


Sömnrutiner och dubbla hattrick

Just nu är klockan halv åtta och det söndag morgon. Man kan undra varför jag sitter och bloggar vid denna tidiga timme. Det beror på att sedan jag slutade snusa är jag så jävla trött på kvällarna så i fredags slockade jag innan 22 och igår kväll innan 23 så då är man gasnka utvilad framåt sjutiden.

Vi spelade säsongens sista bortamatch igår och det gick inte så bra. Vi hade en mikroskopisk chans att hänga kvar i femman men vi sumpade den rejält. Förlust med 6-0 mot Bäckebo som var allt annat än bra.
Första halvlek spelade vi bra och borde ha gjort något mål på alla chanser och i paus stod det 0-0. Andra halvlek öppnade vi riktigt bra och det kändes som om det kanske var vår tur att vinna en match. Så var inte fallet. Istället låter vi dom göra ledningsmålet efter en hörna där allt var under kontroll men ändå inte i efterspelet till den nämnda hörnan petar deras forward, jag har för mig att han hette Tommy, in 1-0 och sedan rullade det på. Inom loppet av en halvtimme hade Bäckebo gjort ytterligare fem mål och det som verkligen imponerade på mig var att lagets samtliga sex baljor sattes av ovan nämnda Tommy. Killen gör alltså två helt äkta hattrick i samma match. Sex mål är ett helt OK facit för en forward i femman under en säsong i min mening. Sex mål i en match är något alldeles fantastiskt, men sex mål i en halvlek i seniorfotboll vet jag inte om jag någonsin har hört talas om innan.
Jag själv var emellertid bara på planen under dom första tre sedan kände tränaren antagligen att han ville spara mig till nästa veckas match...
Nä skämt o sido, jag var lika kass som jag varit under hela säsongen och bytet var helt logiskt.
Bör tillägga att jag i första halvlek blev brutalt nedslagen av en kille som var över två meter och vägde 120 pannor. Blodet sprutade och så vidare...eller var det en boll som träffade mig rakt i fejjan? Så var det nog faktiskt.

I går kväll blev det en pizza och lite TV innan John Blund tittade förbi. Jag gillar fyrans Deal or No Deal. Det är ett program man inte kan sluta titta på.
Såg även de nyinspelade avsnitten av Svensson Svensson som gick samtidigt som Deal or No Deal(jag fick ge mig och fick banda Deal). Det höll inte alls samma klass som tidigare. Fick en smärre chock när Gabriel Odenhammar klev in i TV-rutan och hade blivit vuxen. Den mannen kommer alltid att vara åtta år och se ut som han gjorde i Sunes Jul 1991.

Det nya löneavtalet för blåbyxor blev klart i veckan också. Jag tycker att det ser riktigt trevligt ut. En ganska fin löneökning för allihop. Jag gillar löneökningar...

Idag blir det middag i Lindås efter LBKs hemmamatch som börjar redan klockan 13.

FF tar emot GAIS på skansen i eftermiddag också. Den matchen ska nog ses på ett eller annat vis. Tre poäng där och man är med i toppstriden på fullaste allvar. Jag tror hela skiten av görs i sista matchen mot AIK.

AVVÄNJNINGEN DAG 35
Som sagt så har mina sömnrutiner blivit lite lidande. Jag har aldrig tidigare haft några större bekymmer med att hålla mig vaken på kvällarna, den senaste veckan har varit helt annorlunda.
Många påstår att andra och tredje månaden ska vara värst och det ligger nog lite i det. Har kännt den senaste tiden att suget har ökat markant och värst har det varit på jobbet. Det känns som om det har att göra med att det är väldigt stressigt där just nu och i sådana lägen har snuset alltid hjälpt en förr.
Läste i Aftonbladet att en dosa lössnus skulle öka i pris med fem kronor...hahaha. Helt rätt. Jag tycker att det borde öka med 15 istället.
Näe, allvarligt talat så tycker jag att prisutvecklingen på snuset är löjlig. priset på en dosa har snart höjts med 100% bara på ett år. Men å andra sidan så var det en av anledningarna till att jag slutade så det är väl nu jag ska må lite extra bra...
Kan inte fatta att jag inte har snusat på fem veckor.
Räknar man att dosa kostar 30 kronor så har jag tjänat hittils 1050 riksdaler. Jag undrar var dom pengarna är...

/~~/

Quinn vs Fader Foura

Borde kanske varit på fotbollsträningen just nu men som de smarta av er redan räknat ut så är jag inte det just nu. Kom hem ganska sent från jobbet och hade helt enkelt ingen lust eller ork att träna ikväll.
Tränade gjorde jag däremot i tisdags då det respektingivande antalet av åtta man deltog. Träningen då var ganska lugn och behaglig med mycket skott och inlägg och även lite spel där jag visade gång på gång att Andinho eller Andy DaSilva kanske vore mer passande namn.Jag har aalltid haft det där brasilianska i kroppen, och i tisdags peakade utvecklingskurvan strax efter att David Bergkvist hade släppt nyheten som mycket väl kan komma att förändra mångas liv. Gör er beredda:
David Bergkvist har sett Niall Quinns penis. På en urinoar på en greyhoundracing-bana i Dublin så hade Niall Quinn ställt sig jämte Bergkvist och grävt fram pissedonet alldeles bredvid David och följdaktligen pissat. Det är stort. Ohyggligt stort. Den gode Niall som spelat 100 miljoner landskamper för Irland och ännu fler (motsv.) Premier League matcher och dessutom gjort mål i nästan varje.Dessutom var han tränare i Sunderland.
David Bergkvist är numera kung i laget och bestämmer själv vilken position Han vill ha, vilket nummer Hans rygg ska prydas med och även turordningen till dasset innan match. (Just denna punkt gäller inte BH, låt oss kalla honom så så röjer vi inga identiteter, eftersom då hade det kunna slutat riktigt illa med tanka på att BH antagligen är väldigt allergisk mot något.)
Nu är David i och för sig avstängd i matchen mot Bäckebo på lördag men jag är helt övertygad att om han ringer SmFF och drar Niall Quinn-historien så löser sig nog saker och ting.
Nu är det väsentliga i denna historien inte att han visade just sin mandom, det hade gått lika bra med vilken kroppsdel som helst men då hade det inte varit riktigt lika exklusivt. Paul McGrath,Steve Staunton, Kevin Sheedy, Tony Cascarino och David Bergkvist har något gemensamt... Stort
image31
Niall Quinn

Det är annat än när jag såg Stig Ossian Eriksson (Fader Foura i Fångarna på Fortet)på ett hotell i Stockholm en gång. Det ger mig inte riktigt samma rätt att välja nummer eller besämma turordning i dasskön.
image32
Stig Ossian

AVVÄNJNINGEN DAG 32
Jag är numera beroende av tuggummin.
Helt och fullt.
Sorgligt men sant.
Summan av lasterna är alltså konstant precis som jag misstänkte.
Fan

/~~/

Träningsflit

Sitter och försöker ladda upp inför träningen. Det känns lite halvsurt att åka och träna efter att man gjort en skitmatch. Så med andra ord så känns det lite halv surt att träna ganska ofta.
Speciellt nu när vi endast har teoretiska chanser att hänga kvar. Jag vet att jag kanske låter lite negativ men jag är bara realist och inser att det ska till ett smärre under om vi ska lira i femman nästa säsong.

Tidig träning idag, och det är positivt med tanke på att Johan Eriksson show är i kväll och det får inte missas. Annars är tidiga träningar inget vidare för min del i det läget orderingången på linje 103 just nu befinner sig i. Så om jag inte hinner/orkar jobba mina obligatoriska övertidstimmmar i morgon så måste jag göra det på torsdag och då missar jag träningen. Jag får se hur det blir.

Sveriges match mot Nigeria gjorde mig inte mer inspirerad. Jag såg förvisso bara sista halvtimmen men det var inget som fick mig att känna att det hade varit underbart att kicka lite boll en stund.

Kan inte fatta att det idag är sex år sedan terrorattentaten i New York ägde rum. Tiden går jävligt fort.

Helgen som kommer blir lugn är det tänkt. Fredagkvällen är helt ledig om iget oplanerat inträffar och lördagen kommer att ägnas åt fotboll om jag är uttagen till  näst sista matchen.
Ska bli skönt med ett uppehåll...

AVVÄNJNINGEN DAG 30
I morgon kväll klockan 23.08 så är det exakt en månad sedan den sista prillan spottades ut. Den var av märket kronan och var vacker som en midsommarnatts skymning, och lika så god att inte mycket är jämförbart...varför slutade jag nu igen?
Nä skojar bara. Sammanfattningsvis så har denna månaden gått bättre än jag någonsin kunnat drömma om. Trots att periferiseendet fortfarande spökar ibland och att vänsterhanden ännu letar efter dosan i vänsterfickan så har jag klarat det,och de senaste dryga tre veckorna utan nikotin alls.
Så MM,det börjar bli dags för dig att spotta ut för gott också... Kan jag så kan du.
/~~/


En diskplockares dagbok

En ny vecka igen och första arbetsdagen är redan kirrad. Det är bra det. Vi har otroligt mycket att göra på min avdelning, ja på hela fabriken faktiskt. Det är väl roligt att det är så men någon ledighet blir det ju inte tal om. Tvärtom så har vi extra långa dagar i sex veckor.
I helgen var det marknad, en marknad som jag endast besökte i runda slängar fyra minuter innan chefen beordrade tillbaka mig till diskmaskinen på Emmagården. Nja, så allvarligt var det inte men herre jävlar vad jag diskade. Och kokade kaffe. Allt gick jättebra och dagen flöt på utan missöden.
 
På eftermiddagen efter arbetet så lade jag mig ner för att se KFF spöa Väsby och det gjorde dom ganska komfortabelt anser jag. 4-1 och en plats i finalen! Bra gjort. Nu finns det ju faktiskt relativt stora möjligheter till en dubbel... och CL-spel nästa säsong... nu kanske jag drömde mig bort  lite.

På kvällen var vi bjudna på lottöppning inne hos våra kära grannar Karro och Peter. På menyn stod vår nationalrätt : tacos. Fantastiskt gott. Det funkar alltid. Mätta och belåtna satte vi oss för att avnjuta Sveriges kamp mot Danmark och jag vill nog säga att det var en riktigt bra match även om den slutade mållöst. Zlatan visade att han, om han är på det humöret, kan vara en av världens absolut bästa anfallsspelare.
Sverige gjorde väl det mesta rätt förutom mål. Men alla andra resultat gick ju vår väg så EM är nära nu.
We need a visit to Vienna som Sahara Hotnights hade uttryckt det... Kanonlåt!
Framåt midnatt så var vi ett gäng som gick bort och kollade läget på Amigo. Helt bortkastade pengar faktiskt. Hazy Dizzy spelade och gjorde det som vanligt bra men annars var det ingen höjdare. Jag stannade bara någon timme sedan återgick jag till Peppe och Karros fest som var betydligt trevligare.

Söndagen inleddes med betongkeps modell värre men framåt dagen så var allt helt OK förutom ett stort mått av trötthet som till slut tog ut sin rätt mitt i Bridget Jones andra film som visades igår kväll.

Har börjat lyssna mycket på tjej-rockband, fråga mig inte varför. The Donnas och Sahara Hotnights har något som tilltalar mig.
Sahara Hotnights senaste skiva är grymt bra!

Dam-VM har börjat och enligt Jojje så vann Tyskland sin inledningsmatch mot Argentina med 11-0- Det får bara inte hända i ett fotbolls-VM.

Har börjat följa TV4:s  nya serie Heroes. Den verkar vara riktigt bra. Det är det bästa med hösten. Att det är helt legitimt att sitta inne på kvällarna och titta på tv och ha det bra. Människan är ju av naturen lat och jag är inget undantag så därför tilltalar hösten och vintern mig ganska mycket

AVVÄNJNINGEN DAG 29
Jag har hört att Berra Hörling ska sluta snusa i dagarna och vill därmed framföra mitt Lycka Till. Det fixar du!
Jag själv har inte så mycket att säga idag om det hela! Det flyter på, dagarna kommer och går. Allt handlar bara om att vara motiverad och att vara tjurskallig. Är man inte motiverad hjälper inga nikotinplåster i världen.

/~~/


Norrsken och marknad

Alldeles snart ska jag cykla ner till Emmagården för att hjälpa till med diskplockningen/kaffetillgängligheten under denna marknadsdag. Är relativt lugn med min uppgift men samtidigt vet jag att minsta felsteg kan kosta mig jobbet. Så jag tänkte sköta mig fram till halv fyra ungefär för att sedan så vansinnigt missöta mig så jag får sparken och med god marginal hinner hem till Väsby-KFF på TV. Jo jag är medveten om att EIS-damerna spelar samtidigt men min svärmors mellandotter ska enligt uppgift inte spela från start och då ser jag hellre KFF.

Vi spelade match igår mot St Sigfrid som vi som vanligt förlorade.Nu är sexan riktigt nära. Det är ungefär lika stor sannolikhet att vi hänger kvar som att jag skulle äta frukost på Fenix. Det finns en chans men då måste det gå åt helvete för alla andra...
Vi hade 0-0 en bit in i andra och spelade väl inte helt uselt men när SIF gjorde ett noll så rasade allting och vi släppte in ett par billiga mål till. Jag var bara fjärde sämst på planen i kväll. De tre domarna var alla sämre. när domaren blåste av för paus så gick SIF:s lagkapten fram till Peter (vår kapten) och bad honom följa med fram till domaren för att helt enkelt be honom och sina kollegor skärpa sig. Det har jag aldrig varit med om innan att representanter från båda lagen gnäller på samma domslut, och det hände många gånger.
Jag ser ingen anledning till att komma med bortförklaringar. Vi är helt enkelt inte bättre än så här, ingen av oss. Hade vi varit det hade vi inte med största sannolikhet spelat i sexan nästa säsong.

I kväll är det viktig match för Sverige på Råsunda mot Danmark. Jag förstår inte hur pressen kan påstå att det skulle vara något av ter säkra poäng för Sverige. Är det bara jag som kommer i håg att Danmark dominerade sönder Sverige långa stunder nere på Parken i den danska huvudstaden? Visst har Sverige möjligheter att vinna men jag tror inte att det blir lätt.

Jag har köpt en ny rakapparat. Det är en viss skillnad att raka sig med en som inte är helt utsliten.

AVVÄNJNINGEN DAG 27
Snart fyra veckor fixade. Det är inte så jävla svårt det här. Jag drömmer i och för sig ofta om snus och vaknar i en yra av besvikelse och förvirring över vad som egentligen hände. Sen inser man att man inte alls har snusat utan bara har drömt och då blir allt bra igen.
20:e dagen utan nikotin över huvud taget så det vill jag säga till er som har tänkt sluta snusa eller röka. Det går precis lika bra/dåligt utan nikotinhjälpmedel.Man skapar sig bara ett nytt beroende och tanken med att sluta är väl just att slippa vara slav under nikotinet.Tuggummin däremot, nikotinfria förstås, hade jag haft svårt att klara mig utan.
Det går också väldigt bra för min kompis Nicklas som också slutat. Det var faktiskt han som insåg att nikotinhjälpmedlen inte fyller någon speciell funktion och lade av med sådana någon dag innan mig. Vi har fått i hop 400kr i vår pott och har börjat fundera på vad vi skulle kunna tänkas göra för pengarna om si så där 48 veckor. Ett hett (hett och hett...) alternativ är Svalbard då både han och jag har en märklig facination för det norska ö-riket ungefär så långt norr ut man kan komma.Det hade varit häftigt att se isbjörnar och norrsken. Men jag antar att det kostar ganska mycket pengar att åka dit. Likaså Hurtigrutten har kommit på tal men det går på en bra bit över 20 000 per skalle så jag antar att vi har strykit det alternativet.
Förmodligen hamnar vi på Långasjö vandrarhem.

Nu ska jag göra mig redo för denna dagens prövningar nere på Gården. Jag hoppas vi syns där!
/~~/


Jordan,Beckham och Lantz

Har precis tittat på Idol på TV i hopp om att få se min stora idol tillika B-lags-kollega i LBK en gång i tiden,Johan Eriksson göra sitt beryktade framträdande på bästa sändningstid. Man så blev inte fallet denna gång, Johan var tydligen på audition i Malmö och dagens program sändes ifrån Stockholm.

Har inte skrivit så mycket här på länge och det beror mest på att när det mest uppseendeväckande som har hänt är att jag har hämtat min DVD som har varit på lagning, då kan man lika gärna låta bli.

Flygtfest var det ju förstås ihelgen, och en mycket trevlig sådan. Hade jätteskoj hela kvällen. Mer sånt.

Hjälpte Jojje att handla lite grejer till caféet när vi ändå var i Kalmar för DVD-hämtning. Bland annat så handlade vi ett 60-tal paket med Gevalia och staplade i dom i vagnen. Alla tittade och undrade hur jävla mycket kaffe vi drack egentligen och till slut så kom det fram en gammal alkis som konstaterade att vi gillade kaffe väldigt mycket. Jag fann ingen anledning att vara otrevlig mot honom för han konstaterade som sagt bara fakta men jag tror att gärna ville haft ett paket själv.

KFF i söndags! Vilken fröjd! Tre dundersäkra poäng och tre dundersäkra bröder Elm sammanfattar väl det hela. Vem fan behöver brassar när det finns spelare som Jocke Lantz att tillgå? Härligt att se lite (eller, ganska mycket faktiskt!) glädje efter ett mål!
Ska bli mycket intressant att se hur Nanne fomerar styrkorna nästa gång.

Zvirgzdauskas kan inte vara ett fint namn ens i Polen?Men å andra sidan är det nog bättre än Johansson ändå. Z är alltid ett klart plus i namn. Ser snyggt ut på nåt vis.

Till helgen blir det fullt ös. Match på fredag hemma mot St Sigfrid till och börja med sedan en riktig heldag på lördagen. Arbete på caféet som  diskplockargosse med assistans av brorsan. Jag har förstått att vi har två huvudsakliga uppgifter. Plocka disk och se till att det hela tiden finns nybryggt kaffe under den förväntade anstormningen på marknadsdagen. Det tror jag nog vi ska fixa.Jag tror chefen på caféet har ett gott öga till mig så det ska säkert gå bra.Efter arbetet blir det fotboll på TV och öl antar jag, det skulle heller inte förvåna mig om vi rundar av kvällen nere på El Toro.

AVVÄNJNINGEN DAG 23
Oooops lite kusligt att det var dag 23 idag efter att tidigare i kväll ha sett den lite skumma filmen som hette 23, eller något åt det hållet. Den handlade om att allt blev 23 och att man kunde bli besatt av det numret. Det var väl ingen nyhet. Fråga 10 miljoner Chicago Bulls-supportrar eller dom 14  (paret Cruise inkluderat) LA-Galaxy fansen  så får ni höra vilket som är deras favorit nummer

image29      
Michael Jordan


image30
David Beckham


Snusningen då? Jo då, första festen utan snus fortlöpte ganska väl. Var väldigt sugen ett par gånger men det var itne värre än att det gick att bota med öl. Många var dock de som gärna ville bjuda. det gör mig ingenting, jag luktar gärna lite. För det luktar fortfarande alldeles, alldeles underbart.
Bakfyllan var heller inget problem då kroppens naturliga överlevnadsförmåga slås på då och då är snus sällan det första kroppen vill ha. Om det finns något riktigt flåtigt snus men det gör det nos inte.
Idag, Tisdag, har varit ganska jobbig. Har varit sugen i längre stunder idag än innan och har tuggat tuggummi nästan hela dagen.

Nu ska jag gå och ge Jojje en puss.

/~~/
*Bilderna är tagna från
Michael Jordan     www.sports-photos.com
David Beckham     www.abc.net.au

Zlatan hade inte passat

Bortamatch i går kväll mot Alstermo. En match som vi hade en hel del att bevisa i eftersom när vi mötte dom hemma så låg vi under med 6-0 efter en halvtimme trots att dom inte var speciellt bra. det säger väl kanske lite om hur kassa vi var då. Men i går var det ett mycket mer taggat JIF som äntrade Alstermos utsökta idrottsplats.
Matchen hade väl knappt börjat när jag själv hamnade i ett ypperligt läge att ge mitt lag ledningen då jag sprang på djupet från min vänsterkant och fick en perfekt boll av Pettan och kom väl så fri som man bara kan göra från kanten. Jag såg att målvakten hade lämnat en lucka vid sin bortre stolpe och tänkte att där bör man ju kunna göra mål, det kunde jag dessvärre inte skottet hamnade inte riktigt där jag tänkt mig och deras keeper gjorde en fin räddning på ett dåligt placerat skott. Så här med facit i hand så borde jag har spelat till Lillen som stormade fram i mitten och hade förmodligen gjort mål om inte jag hade drabbats av lite för mycket egoism.Zlatan hade inte heller passat...
Istället gjorde Alstermo mycket vackert 1-0 några minuter senare efter ett friläge, orättvist men snyggt. Vi pressade på halvleken ut och borde gjort mål på någon av chanserna. Istället fick vi sätta oss i pausen med ett uderläge som vi för en gångs skull inte förtjänade.
Andra halvlek började vi darrigt och släppte till en del chanser för dom bland annat en nick i ribban. Men sedan så jobbade vi oss in i matchen och fortsatte på den inslagna linjen från första halvlek. Vi skapade mängder av chanser och till slut fick Pettan hål på deras målvakt och det var kvitterat. Vi fortsatte att skapa chanser matchen ut men tyvärr utan resultat å slitresultatet skrevs till 1-1. En poäng somhade varit jävligt viktig för oss om det inte hade varit så att Bäckebo på något jävla vis lyckats ta poäng i sin match mot St. Sigfrid. Nu är det precis som innan,vi ligger kvar under sträcket med sämre målskillnad än Bäckebo och måste därför vinna vår match mot dom plus att vi måste ta fler poäng än dom i de andra matcherna. Jag tror nog att det ska lösa sig.
Bäst i JIF idag var David Bergkvist och Niklas Johansson på mitten.

Ikväll är det WWW-fest. Ska bli jätteskoj. Alltid roligt att träffa jobbarkomisarna under lite mer avspända former.

Nu måste jag snart ringa minna vänner i tipsbolaget. Det är nämligen jag som har tagit ut raden i dag och efter Mathias fiasko förra veckan så känner jag ingen press men däremot har Axelsson seglat upp som en stark kandidat till årets MVP i bolaget efter att för första gången i vårt tipsbolags historia ha satt en trippel, det vill säga att han vann på Stryktipset,Oddset och även Jokern. Nu var det inga åttasiffriga belopp som betaldes ut men doch väl över trehundra kronor som kommer komma till användning på bolagstämman hemma hos direktör Fagerström sista helgen i november. En av årets absoluta höjdpunkter.

AVVÄNJNINGEN DAG 20
I kväll är det upp till bevis. En helt ny situation för mig. En riktig fest utan snus har jag som sagt inte besvärat sedan 1993. Det är bara att bita ihop antar jag och hoppas att allt kommer gå bra.
Jag har upptäckt att det är som allra värst efter matcher och träningar, när nästan alla andra plockar upp sina dosor och ger sina läppar en liten belöning för gott jobb så får jag vackert plocka upp en påsa Extra och försöka snabbt försöka ta sig till duschen för att så snabbt som möjligt komma ut ur omklädningsrummet och kanske försöka få tag i någon gammal överkokt korv som har blivit kvar i kiosken.
När man sedan sitter i bussen hem och de flesta (de över 18...) knäcker någon bira och på nytt petar in en ljuvligt nybakad prilla under läppen så tycker man av någon anledning nästan synd om sig själv. Men ändå innerst inne lite stolthet för att man har så pass mycket stake att man kan stå emot.
Funderar på att åka ner och köpa en dosa med ört-snus (helt fritt fån nikotin och tobak) och kanske ha med mig i kväll men jag vet inte. Jag vill helst inte lura läppen med sådant heller.
Jag får se hur jag gör

/~~/


RSS 2.0