JIF-Åseda

I går eftermiddag spelades det hemmapremiär på IP. Åseda stod för motståndet. Åseda som vann sin premiär mot Nöbbele med klara 4-0 och har nämnt flitigt bland förhadsfavoriterna till seriesegern. Vi var med andra ord inställda på att detta skulle bli en tuff match.
Truppen såg ut så här:

MV: Axel Karlsson
YB: Oscar Ahlström, Henrik Nordström
MB: Niklas Johansson, Dennis Randewall
YM: Peter Andersson (C), Hampus Eriksson (ut 20, magbesvär)
IM: Andreas Johansson, Henrik Svensson
ANF: Adam Wellrup, Andreas Klevtun
AVB: Charlie Dziobek (in 70),Magnus Lundegårdh (in 20) och Tobias Fransson

Matchen började i ett för oss ganska högt tempo kändes det som där Åseda hade mest boll och skapade mest chanser inledningsvis men även vi skapade en del.Lite stirrigt var det i vårt lag när vi hade bollen och i stället för att rulla så som vi sa vi skulle göra så slog vi långbollar som i och för sig gick till rätt adress ganska ofta. Spelet böljade fram och tillbaka och det var tydligt att vi inte ville göra en så usel första halvlek som sist mor Örsjö så kämpartagen var det inget fel på. Precis innan halvlek blåste den oerhört ojämna domaren för  straff till oss då en Åseda-spelare tog bollen med handen i straffområdet och kapten Peter Andersson stegade fram och satte ledningsmålet säkert.
I paus kändes det bra och alla var inställda på att göra det jobbet i andra som krävs för att vinna. det dröjde emellertid inte längre än fem minuter förrän Åseda kvitterade vår ledning när man efter ett inlägg på en horribelt dömd frispark mycket stiligt kunde skarva in 1-1. Efter detta tar vi över spelet och skapar mängder av chanser som dessvärre inte resulterar i någonting alls. Däremot kontrar Åseda in ett ledningsmål och det kom som en kalldusch för det kändes på plan som om vi var värda ett mål och inte dom men så blev det inte när Åsedaspelare mycket kyligt lobbar över nästan 190 centimeter Karlsson i målet och underläget är ett faktum. Efter detta så trycker vi på ännu mer utan få in bollen. Peters stolpskott och Oscars öppna skottläge är dom klaraste chanserna men det ville sig inte alls.Istället gör Åseda 3-1 precis i slutet efter en märklig situation där rättskiparen nog borde ha blåst för offside i stället för mål vilket Nicke Johansson också påtalade för honom och borde nog i ärlighetens namn fått minst ett gult för den verbala attacken.
Åseda var minst lika bra som oss men jag anser nog att ett oavgjort resultat mer hade speglat matchen. Å andra sidan kanske jag är lite partisk också.
Bäst i JIF:
*** Peter Andersson
** Henrik Nordström
* Dennis Randewall

Och sämst... ja det var jag och dessutom blev jag varnad för att jag gnällde på domaren vilket är så oerhört onödigt.

I går kväll var vi på Nathalies 20-års fest i Svartbäcksmåla. Lekar,allsång, mat och dryck var innehållet i en kanontrevlig tillställning som antagligen höll på långt in på småtimmarna. Vi gav upp vid 01 eftersom vi har en del som ska göras i dag som görs enklare utan en bakfylla modell värre som jag som tur är verkar ha sluppit.

Jag såg att man kunde följa matchen via liverapportering på JIF-bloggen. Det må jag säga! Bra jobbat Pakke, det kan inte vara många division 6-lag som erbjuder den tjänsten!