Rapport från Allsbo

I går var det som bekant dags för Allsbo-cupen igen som precis som vanligt spelades i Allsbohallen i Broakulla. Årets turnering var den åttonde i ordningen och skulle visa sig bli den näst bästa ur JIF-vinkel.
Vi kom till spel med ett riktigt bra lag och insåg tidigt att vi skulle ha goda möjligheter att göra en fin turnering. Axel var för dagen utespelare till följd av en axelskada så därför vaktade profilen Patrik "Nordan" Nordström holken och gjorde det med den äran genom hela turneringen.

I första matchen gick det dock riktigt snett inledningsvis.Vi mötte Orrefors som direkt visade att dom var minst en klass bättre än oss. Orrefors som var stärkta av sitt nyförvärv, Rickard Jäghagen som äntligen tagit sitt förnuft till fånga och satsat högre, för Rickard är en klasspelare. Nu visade det sig att hela Orrefors var ett lag med klass och dom gick direkt upp till 3-0 innan vi ens vaknat. Efter att ha ryckt upp oss väsentligt under den andra halvan av matchen då även Peter Andersson tryckte dit en reduceringsboll så skrevs slutresultatet till 3-1 i Orrefors favör.
Dennis Randewall spelade fem minuter på hela turneringen, de första fem i denna match, och under den tiden hann han med följande:
* Vara på planen vid samtliga tre baklängesmål
* Göra två självmål
* Bli skadad
* Bli utbytt
* Bli ompysslad av Kent Fransson

Det mina damer och herrar finns det folk som inte mäktar med under en hel karriär.

I andra matchen så stod Pukeberg för motståndet och Puke var bra, egentligen var dom bättre än oss men dessbättre för vår del så storspelade Nordan i målet och Pukeberg bör nog träna avslut för jag vet inte om jag någonsin sett ett lag bränna så mycket öppna lägen. Brände lägen gjorde emellertid inte vi. Pettan, Oscar Ahlström och Andreas Klevtun gjorde varsitt fint mål och eftersom Puke inte mäktade med att stänka dit mer än ett så knep vi alla poängen i den matchen.

I tredje matchen så mötte vi Lessebo. Ett Lessebo som inte gett oss någon skrämselhicka, och vi var dessutom stärkta av vinsten i matchen innan så vi gick in på planen med gott hopp om både seger och ett sjumilakliv mot en slutspelsplats. Nu blev det inte riktigt så. Lessebo spelade ganska bra och de två mörkhyade killarna som spelade på topp tillhörde turneringens absolut bästa, och dom gjorde lite som dom ville med våra backar. Dock hade vi ett hemligt vapen i form av Axel Karlsson som vanligtvis står i mål men idag alltså spelade forward och gjorde det bra. Lessebo tog ledningen två gånger om men bägge gånger kvitterade "maulvaktajävlen". Sedan följde en omdiskuterad situation när det återstod ungefär fem minuter av matchen. Lesseboanfallaren slänger i väg ett skott som tar i undersidan av ribban och ner på mållinjen innan Patrik tar bollen. Benjamin Focak som dömde signalerar för mål och visar samtiidigt att bollen var en dryg halvmeter över linjen vilket är märkligt eftersom jag själv var ungefär två meter från mållinjen så såg jag att bollen antagligen var mer inne än ute men så vitt jag vet ska hela bollen vara över linjen och det min gode herr Focak, det var den inte. Nu är det emellertid som så att domare väldigt sällan ändrar beslut oavsett om dom är rätt eller fel, och så inte heller i detta fallet. Lessebo knep alla poängen och vi blev snuvade på ett jätteläge att gå vidare.
Hade vi fått med oss den poäng vi borde haft från denna matchen hade seger mot Bosnien/H i sista matchen räckt för avancemang.

Och i sista gruppspelsmatchen så var förutsättningarna kanske inte glasklara men ändå. VI behövde vinna mot B/H och vi skulle antagligen behöva vinna med en hel del mål för att på så vis hålla Pukeberg och för all del även Bosnien bakom oss i tabellen.
Vi genomför matchen på bästa sätt och är överlägsna och vinner med 4-1 och kunde kanske till och med ha vunnit med mer. Peter Andersson svarade för tre mål och Robin Franksson ,som enligt egen utsago aldrig gjort mål på något annat lag än just Bosnien/Herzegovina, gjorde sin vana trogen mål i även detta mötet.
Nu skulle det visa sig att detta var precis vad som behövdes för att nå slutspelet. I sista gruppspelsmatchen möttes senare B/H och Puke och inför den matchen behövde Pukeberg vinna med fyra mål. För att Bosnien skulle gå vidare krävdes att dom vann med sex mål. Matchen var jämn i början och lagen följdes åt upp till 2-2 men sedan rann målen in med en obehagligt hög frekvens bakom den bosniske målvakten. När Pukeberg gjorde 5-2 med 90 sekunder kvar att spela kändes det nervöst. Det kändes faktiskt som att nybroiterna skulle hinna med ett till innan slutsignalen. och med en enda ynklig sekund kvar av matchen så träffar Pukeberg ribbkrysset så det ekade i hela Allsbohallen. Dock kunde inte ens Benjamin Focak döma det som mål så därför gick vi vidare. Välförtjänt.

I semifinalen så fick vi en lektion av Emmaboda som var klart bättre än oss och dom spelade stabilt och säkert och släppte inte till någonting bakåt. Mattias Evestål (2)och Koffe Pumplun såg till att slutresultatet blev 3-0 till EIS och det speglade matchen ganska bra. Vi hade kanske lite överdrivet stor respekt för Emmaboda, men föll helt enkelt mot ett bättre lag och fick i stället rikta in oss på tredjeprismatchen...

Där vi fick möte Lindås/Långasjö som åkte på en 4-1-förlust mot Orrefors i den andra semin. L/L var inte alls lika bra som EIS och vi kände att vi nog skulle kunna ta hem bronspengen. Nu blev det inte så för L/L satte sina chanser och vi gjorde det inte. Lindås/Långasjö vann matchen välförtjänt med 3-1 och vi slutade fyra i turneringen. Turneringen som även var den sista som vår tränare Per Johansson gjorde med oss.Så det passade bra att vi avslutade snyggt även om lagen i slutspelet kanska var någon klass bättre än oss.
På det hela taget så kämpades det vilt i JIF hela dagen och har vi denna inställningen i serien iår så tror jag verkligen att vi kan vara med och slåss om uppflyttning.
Bäst i JIF idag var Patrik Nordström och Peter Andersson. Alla övriga var också riktigt bra idag, framför allt imponerade Axel Karlsson med ett väl utvecklat målsinne!

Orrefors slog senare EIS i finalen och blev välförtjänta vinnare av turneringen.

Nog om Allsbo.

Sitter just nu och laddar upp inför eftermiddagens övningar på Café Emma. Det är ju som bekant julskyltning och det innebär att många kommer och fikar, och det i sin tur innebär att det blir mycket disk vilket i sin tur gör att jag inte kan ligga i soffan i eftermiddag och kolla på halvtrötta fotbollsmatcher.Nä, jag är förste diskplockare på caféet vid såna här tillfällen och så även i dag.
Ni som har vägarna förbi är varmt välkomna. Det öppnar runt 14.00 om jag inte minns helt fel!

Annars har vi julpyntat här hemma idag. Eller rättare sagt har Jojje julpyntat. Jag har dammsugit och städat toaletten vilket inte är fullt så glamouröst, men ack så viktigt.

Igår kväll var vi på kalas hos Sjöndins i Broakulla med förstås Sjöndins själva, men även mina föräldrar och Jockes flickvän Saras föräldrar. En trevlig kväll med god mat och dryck avslutades dessvärre för min del med en huvudvärk modell värre. Vi hade tänkt att festa loss lite borta hos Pettan efter kalaset men det blev bara en kort artighetsvisit innan Jojje och jag åkte hem och sov. En lång dag kräver snarare sömn än alkohol tänkte jag och somnade ovaggad innan huvudet ens hunnit nudda kudden.

Johanna och jag blev igår utsedda till gudföräldrar åt Liam. Nu heter det inte gudföräldrar längre utan faddrar. I vilket fall som helst så accepterade vi erbjudandet med stor stolthet och glädje. I mellandagarna ska lillkillen döpas och om jag har förstått det rätt så är min uppgift att förse prästen med heligt vatten!

Nu ska jag förbereda diskplockandet.

/~~/

Offsidefällan

Har idag tagit itu med de första julklapparna. Grunderna till ett par riktigt fina klappar lades ikväll. Mer kan jag inte förtälja då de tänkta mottagarna antagligen läser denna blogg. Annars tycker jag att det är väldigt väldigt svårt det där med julklappar. De riktigt fina grejerna är för dyra så de köper man inte och skitgrejerna är för billiga och för dåliga så de köper man inte heller så vad julklappshandeln för mig går ut på är att hitta mellanting. Nu är detta inte lätt eftersom när jag är inne i en för mig ointressant affär närhelst på året drabbas jag lätt av svettningar och vill helst ut därifrån. I julhandlen, när köerna är långa som ösregn, så multipliceras den känslan. Det var smidigare förr när man var åtta och bara tömde sin låda ifrån träslöjden och vips hade man julklappar till hela släkten. Morsan kunde få ett tvåhövdat monster, farsan en helt feldimensionerad smörkniv, mormor och morfar kanske man gav en teckning och kusinerna fixade morsan klappar åt. Det var bättre förr. Eller det var det kanske inte ändå. Men det var annorlunda förr. Så skulle jag nog vilja sammanfatta det.

En sak som alltid har varit likadan, och framförallt lika tråkigt är tandläkaren. Dit ska jag i morgon. På en fredag. Det kastar omkull hela mitt system om att göra veckans alla tråkiga uppgifter på måndagar, tisdagar och onsdagar för att sedan bara ha det bra torsdag, fredag och lördag för att sedan använda söndagen som en såkallad uppsamlingsdag där man får ta i itu med saker man borde hunnit med i veckan men av någon anledning hoppat över.
Men tillbaka till tandläkaren. Jag var där för snart två år sedan och fick rikligt med beröm för mina tänder då. Dock åkte jag på en utskällning modell värre när man gjorde en undersökning av mitt tandkött och konstaterade att snusningen gått hårt åt min muns mjukdelar och minns jag inte fel så hotade tandläkaren mig bokstavligen till livet om jag inte slutade snusa genast. Jag slutade inte genast men jag slutade fyra månader senare och håller som bekant fortfarande uppe.
När jag var där sist gick jag med i någon form av gruppsystem som innebar att man betalade en viss summa för att få komma tillbaka på kontroll regelbundet. Jag hamnade i den billigaste klassen och fick betala 800 kronor för två års fri undersökning vilket då skulle innebära att jag skulle bli kallad två gånger plus att den undersöknigen jag var på skulle bli gratis. Jag gillade erbjudandet och skrev under pappren direkt. Dock har jag inte blivit kallad förrän nu och ska dom hinna trycka in en undersökning till innan april så får dom jobba på.
Ska ta upp det här med dom i morgon. Det är skillnad med mina väninnor på vårdcentralen. Dom ställer alltid upp för mig, speciellt i tider av svåra fingerskador...

...som Markku Ahonen så pricksäkert noterade på sin avdammade innebandyblogg tidigare i kväll, så kommer jag alltså att spela Allsbocupen såvida inget händer i kväll, i morgon eller på lördag. Jag vet att Ahonen i smyg håller tummarna lite extra för JIF efter att han sett oss vinna med förkrossande siffror i de bägge derbyna under säsongen och i framförallt höstderbyt fått se en spelare med nummer 8 på ryggen i JIF som spelade som en gud och mindes tillbaka till mellankrigstiden då han själv löpte på planen med samma lätta steg, samma fina tillslag och samma blick för spelet som tidigare nämnde nummer 8...
Markkuulio hävdar också att man inte kan bli offside inomhus. Det vågar jag med 100% säkerhet lova att man visst kan. I Tipshallen till exempel eller i ishockey. Eller i Boda, där du bor Markku, för du har varit offside så länge jag vetat vem du är!
Markkuulio jobbar hårt på att lära sig förstå offside-reglen


/~~/


Ljus i mörkret

Det är skumt utav bara fan ute nuförtiden. Det är mörkt när man cyklar till jobbet och det är mörkt när man cyklar hem. Det är med andra ord ganska mörkt nu. Det blir förvisso mycket bättre i december då alla trevliga juldekorationer dyker upp i fönstren och utegranarna på många av de tomter man cyklar förbi på morgnarna är tända och gör sitt till att lysa upp decembernatten. Nä, jag har som sagt egentligen inte så mycket emot varken vintern eller mörkret bara jag slipper slasket och regnet för det är det tråkigaste jag vet.

I går kväll var det träning i Allsbohallen när formen skulle slipas inför hemmaturneringen på lördag, Allsbocupen. Det var väl lite halvtaskig fart på träningen igår, men skoj hade vi och svettiga det blev vi också. Laget togs ut till cupen på lördag och jag fick en plats och känner mig riktigt sugen. Så sugen faktiskt att jag beslutat mig för att hoppa över julbordet med jobbet på fredag kväll av den enkla anledningen att chansen hade varit stor att julmat inte hade varit det enda som slunkit ner i magen utan även den så förrädiska julsnapsen hade nog gjort sitt till att göra kvällen trevlig. Och av respekt för mina lagkamrater vägrar jag komma bakfull till en samling. Visserligen hade det fungerat alldeles utmärkt att gå på julbord med jobbet nykter men jag har också lovat Johanna att vi ska åka till Kalmar för att kika på möbler till huset och då stressar vi inte hem utan jag hoppar helt enkelt över julmaten till förmån för IKEA. Det var en mening jag aldrig skrivit innan.

Man får inte heller glömma att världens bästa program, På Spåret, drar i gång på fredag kväll och det tänker inte jag missa.

William Gallas är nog inte så populär i Arsenal. Han var ganska illa omtyckt redan innan gårdagens match men efter att han stoppat ett skott från en egen spelare på motståndarnas mållinje, och det sedemera inte blev något mål så steg han nog inte i graderna.

Allsbocupen inleds för Johansfors klockan 12.40 då Orrefors står som motståndare. En mycket tuff nöt att knäcka då Orrefors för det mesta är bra inomhus. Sedan rullar det på med matcher mot Puke,Lessebo och Bosnien. Jag ser fram emot denna cup. I den första gruppen som sepals på morgonen återfinns resten av kommunlagen ,L/L,EIS, Vissefjärda och Boda, som tillsammans med Skruv gör upp om slutspelsplatserna. Klockan 9.00 sparkar turneringen igång med matchen mellan VGIF-L/L.

Våra värsta år med Al Bundy i spetsen är underhållning på allra högsta nivå. Så även 2 1/2 men.

Lasse Mourinho kom till jobbet med en hel låda med skumtomtar i morse. VikingLine är som bekant svårt beroende av den varan så därför var Mourinhos tilltag allmänt ansett som ett mycket bra initiativ och jag vill härmed uppmuntra övriga i min närhet att göra detsamma. Johanna har dragit igång någon form av diet här hemma vilket innebär att jag inte får i mig alla de godsaker jag behöver så därför kan jag behöva lite "mellanhänder" utplacerade lite här och var på byn, så jag skulle uppskatta om så många som möjligt stod utplacerade med förslagsvis skumtomtar eller annat smågodis.
Jag gillar inte dieter. Jag gillar mat. Mat innehåller kött, potatis,sås och sallad. Varken mer eller mindre. Nu förtiden är det en sak av de fyra som är ganska så kraftigt överrepresenterat här hemma. Tänkte jag skulle bjuda henne på Zorbas på fredag. Ska bli intressant att se hur hon tacklar det. Tackar hon nej går jag dit själv. Punkt slut.


Kärlek i en liten påse...Ibland vill man bara sjunka igenom jorden... En sak är att göra en sådan sak i tredjedivisionen i Luxemburg eller liknande. En helt annan sak att göra det i NHL.  Ryan O´Byrne har nog aldrig önskat så hett att han skulle missa mål... Men som alla vet så styr Murphys lagar planeten och inte ens NHL-spelare går säkra. Det hade definitivt hänt mig med.

Och det händer fotbollspelare också.

För övrigt är det just nu ungefär 11 280 timmar eller 470 dygn sedan jag senast tog en snus. Suget har minskat markant men jag hade fortfarande kunnat krossa en hord skenande bufflar för att få lägga in en snus och sedan inte falla tillbaka in i det.

Någon vis person har räknat ut att om Jordens historia skulle komprimeras till ett år med start på nyårsdagen klockan 00.00 och vi nu befinner oss ganska exakt ett år framåt i tiden nämligen nyårsafton klockan 23.59.59. Om det var så så skulle dinosaurierna ha levt ungefär mellan luciadagen och annandag jul, den första människan skulle ha traskat om kring för sisådär en fyra timmar sedan. Och inom ramen för den senast gångna sekunden så finns två världskrig, åtskilliga månfärder, fantastiska idrottsliga och andra suveräna prestationer.Jesubarnet ska enligt samma teori för första gången ha sett dagens ljus för 14 minuter sedan och det hade varit 7/1000-dels sekund mellan jularna och ett genomsnittligt människoliv skulle i sådana fall vara i en knapp halvsekund.

Ta väl vara på din halvsekund!

/~~/


En måndag som skiljer sig

Denna måndag har skiljt sig från övriga måndagar. Den har varit kallare än större delen av årets andra måndagar, den har också varit mörkare än sina måndagsbröder under den varmare tiden av året. Och sedan så har denna måndagen även innehållit den lilla detaljen att vi har skrivit på pappren på vårt hus vilket innebär att handpenningen är betalad, eller det är den faktiskt inte än men den kommer att bli det under kvällen, och det i sin tur innebär att affären mer eller mindre är i hamn vilket känns fantastiskt. Tillträdesdagen är redan om tre veckor, den 15:e december, och målsättningen är att vi ska bo i vårt hus redan till jul. Faktum är att det inte är så värst mycket som ska göras utan huset är i fint skick, men lite tapetsering, målning och montering av möbler kommer det förstås att bli. Den stora grejen blir lite längre fram i vinter då vi ska byta tak men vi väntar med spänning på diverse offerter från olika företag för att kunna jämföra prisbilderna. Att det finns så många som pysslar med takläggning i omnejden visste jag inte. Nu vet jag.

Annars har denna måndag som sagt varit kall utav bara fan och det är väl bara att inse att så är det när hösten börjar slumra in och vintern börja krypa fram. Jag personligen gillar vintern. När det är vinter med snö och rikligt med minusgrader. Inte när det är fyra plus och regn ifrån alla tänkbara vinklar och stormar som av någon jävla anledning alltid blåser åt motsatt håll åt vilket jag cyklar.
Nä, gärna vinter men i så fall ordentlig vinter.

Nybro Vikings verkar ha det ohyggligt tungt just nu. Inte en enda jävla poäng på miniturnén i norr med matcher mot Sundsvall (0-1) och Björklöven i går (3-7) gör att man nu sladdar i tabellen och halkade ner under strecket som innebär negativt kval. Nu väntar en måstematch på onsdag hemma mot Mariestad. Fan, jag som verkligen trodde på Vikings i år. Jag anser att det är väldigt länge sedan man förfogade över en sådan bra trupp. Men jag kommer aldrig att fatta hur fan man tänker när man lånar in någon Elitseriefjunis som ska spela två matcher för att sedan försvinna. Underligt som tusan om ni frågar mig.

Även Tampa går det dåligt för. Torsk i natt hemma mot Johnny Oduyas New Jersey Devils med hela 7-3 efter att Dainius Zubrus av alla jävla människor stänkt in fyra baljor för nästan-newyorkarna. Den inte så värst notoriske målskytten Zubrus tangerade därmed Devilsrekordet för antal mål i en match. Typiskt att han gjorde det mot just Tampa.

I dag är det bara en månad till tomten kommer... Ett år går fort. Snart är det dags att plocka fram brassestolarna igen.

Henke Larsson gjorde debut i går kväll i Superligan i innebandy. Jag skulle vilja påstå att han gjorde det med godkänt resultat. Larsson fick sju byten tror jag och spelade förståndigt när han var inne. Helsingborg vann matchen med 7-6 efter förlängning mot Jönköping. Henke gav efter matchen alla förståsigpåare en knäpp på näsan när han talade om att han var 37 år och fullt kapabel till att välja själv vilken/vilka idrotter han skulle ägna sig åt.
Man ska ägna sig åt sådant man tycker om. Svårare än så är det inte.

Innebandy beskrivs av åsiktsmaskinen Markku Ahonen vara en "hobbysport som med fördel utövas av tjejer". Ja, då ser i alla fall inte jag några hinder till att du ska prova...

För övrigt spelas det innebandy tisdagar och fredagar nere i Flygthallen om det finns någon där ute som vill vara med.

I morgon kommer dessvärre inte jag att spela innebandy då jag räknar med att träna boll i Allsbohallen. Jag gjorde såsongens första inomhusträning förra tisdagen och känner att jag nog ska träna även i morgon. Jag tror det får bli så. Dels så är det skoj och dels planerar Sjöndin att baka julgodis snart och då är det nog bra om jag har rört lite på mig innan dess, för hennes julgodis är gott utav bara fan.


Det gäller att inte trötta ut sig innan träningen...Måste skaffa mig en pannlampa så jag kan springa min runda även under vinterkvällarna. Är inte mörkrädd eller så men att springa de kilometrarna som går igenom skogen utan tillstymmelse till ljus, skulle med alla sannolikhet innebära sjukskrivning och det är det sällan läge för. Det är för övrigt ganska exakt ett år sedan jag drabbades av den oerhört svåra armskadan som ingen läsare av denna blogg kan ha missat. Så vid detta dagset förra året var jag sjukskriven med vansinniga smärtor i mitt vänstra pekfinger som ju all vet sitter på vänster hand vilken i sin tur sitter på vänster arm och därför väljer jag att kalla den skadan för armskadan för att på så vis uppnå full effekt. Jag missade Allsbocupen på grund av denna incident vilket jag har för mig roade vissa andra bloggare i kommunen.Nu ska jag betala in en styck handpenning på ett styck hus.

/~~/


Avskedsfest

Ska väl inte sticka under stol med att det finns tendenser till en så kallad bakfylla i mig idag. Det hänger antagligen ihop med att det igår var ett hejdundrande kalas på Harry´s i Kalmar när Viktor Elm hade en avskedfest eftersom han försvinner till Holland om någon vecka.

Redan klockan halv tre bar det av mot Kalmar för mig, brorsan, Johanna och Dennis eftersom vi hade planerat att käka lite buffé på Zorbas för att på så vis ha en rejäl och bastant grund att stå på inför kvällens kommande prövningar. Jag gillar buffén på Zorbas. Enkelt och gott och inte minst viktigt ur en smålännings perspektiv, billigt och prisvärt. Efter denna grund så stövlade vi bort till Krögers för att knäcka varsin bärs innan Viktors lägenhet skulle tas i besittning. Öl på puben är av någon outgrundlig anledning ungefär fyra gånger godare än en vanlig burköl även om märket är det samma och jag kan inte fatta varför. I vilket fall som helst så fick vi öl så det räckte och blev över då den stackars servitrisen olyckligtvis tappade en styck Zlatopramen över vårt bord och dessvärre fick brorsans skrev känna på smaken av tjeckiskt kvalitetsöl. Nu är inte någon av oss av det argare slaget utan detta löste sig på bästa sätt och alla var nöjda och glada när vi någon timme senare traskade bort mot mellanbroder Elms lägenhet där ytterligare några enstaka öl skulle sänkas under kvällen bland annat till tonerna av spelet Rock Star som kan vara den största uppfinningen sedan Ballerina-kexet.

Jag blev tidigt tilldelad en gitarr och Evestål fick den andra. Brorsan blev batterist och Henke Space fick mikrofonen och visade att han kunde behandla den på samma ypperliga vis som han gjorde på tiden i högstadiet, då i det omåttligt populära Virus som mest spelade covers på AC/DC eftersom gitarristen Linus Hägerbrandt på den tiden var ett av världens största fan till den gruppen.
Vi lirade Rock Star som gudar ett tag men beslöt oss senare för att lägga ner musikkarriären. Vid denna tidpunkt var lägenheten ganska ordentligt fylld och jag fick stifta bekantskap med den i bloggvärlden välkände SIBA-Linus. Mycket trevlig prick för övrigt, annars innehöll förfesten mest folk från Emmaboda med omnejd.

Ett par timmar senare tågade vi ner mot Harry´s där festen fortsatte i samma tempo som den hade börjat med öl i stora mängder och mängder av oerhört intressanta diskussioner med bland andra en av mina stora förebilder, Henrik Rydström som jag måste säga var en väldigt, väldigt trevlig person. Om han tyckte att en styck onykter Andreas Johansson var detsamma låter jag vara osagt då jag kan tänka mig att jag kan vara lätt irriterande efter ett gäng bärs i kroppen. Jag kan förvisso vara irriterande även utan öl, men det vet inte Rydström...
Fick för några minuter sedan ett MMS av Julia Ekfeldt med en bild av Kalmars nummer 8 och Johansfors dito och där verkar stämningen vara på topp i alla fall!

Det skulle bowlas också men jag lät bli det eftersom jag antagligen inte hade träffat vatten från en båt.

Viktor själv mös runt och bara verkade må bra och har nu en väldigt lyckad avskedsfest med sig minnespackningen till Holland. Sånt kan vara bra att ha med sig i bakhuvudet om det skulle dyka upp hemlängtan där nere.
Så om du läser detta Viktor vill jag tacka för en jättetrevlig kväll och önska dig all lycka i Holland! Jag är helt och fullt övertygad om att du kommer att fixa det briljant. Tack ska du ha.


Eveståls flickvän Hilda Moline hamande i tuffast tänkbara bowlinggäng. Hilda själv förstås,Patrik "Bagarn" Rosengren, Marcus Lindberg och Henrik Rydström. Hur det gick för henne vet jag inte men jag tror hon höll jämna steg med det järngänget.

I dag har jag således fått lida för att jag knäckte någon öl för mycket och det här därför blivit ryggläge i soffan med ögonen på någon halvtaskig film om Amish-folket vilket säkerligen kan vara intressant vissa dagar, denna söndag passade det utmärkt att vila ögonen till och sova bort betongkepsen.

Antar att eftermiddagen kommer att fortlöpa i det inslagna mönstret med tillägget att det kommer att lagas tacos någon gång under dagen och senare under kvällen kommer Henke och Sofie att dyka upp på en liten kvällsfika.

Nu får det vara bra för denna gång!

/~~/

VikingBowlingen, deltävling 3.

Man kan säga att denna trejde deltävling på ett vis fick en så kallad "IÖU", det vill säga en Icke Önskvärd Utgång. Men för egen del kunde det ha varit betydligt värre. Efter två timmars slit på banan så kunde vi till slut kora segraren. Dessvärre var inte segraren jag utan min största antagonist, Lasse Franzén. Denna annars så oberäkneliga bowlare satte standarden tidigt genom att i första rundan nosa på mitt VB-rekord på prydliga 193 poäng. Franzén hamnade efter ett makalöst fint spel på suveräna 191 pinnar och efter den starten var det givetvis uppförsbacke för övriga i VikingBowlingen. Speciellt eftersom vi inte alls kunde hänga med från start och hamnade efter med åtskilliga tiotal poäng (Mange 130, jag 124 och Frisk på 111 pinnar) så kändes det redan här som om detta skulle bli en tuff uppgift.

I andra runda så spelade egentligen ingen speciellt bra och jag var faktiskt den enda som var över 110 poäng med min för kvällen bästa runda med 134 poäng. Frisk tappade ordentligt med mark då han kom sist på blygsamma 89 pinnar och hans tredje runda under 90 denna säsong var ett faktum. Kvällens konung , Franzén, ( trodde aldrig jag skulle skriva den meningen) visade sig mänsklig och mäktade bara med i sammanhanget futtiga 110 poäng medans den totala ledaren Mange Matsal var ännu sämre med för honom katastrofala 106 poäng. Detta innebar att Franzén efter två spelade rundor hade en ledning på imponerande 101 poäng på jumbon Lasse Frisk alias Lasse Mourinho. jag var närmast jagande med med 43 poäng upp medans mange låg ytterligare 22 bakom mig.

I tredje rundan så spelade Mange upp sig till viss del och vann till slut rundan på 137 poäng före mig som hamnade på 127 poäng och var då ändå före både Franzén på 124 och Frisk som var sist för tredje rundan i rad med 122 poäng. Mange knappade därmed in värdefulla poäng på mig och Franzén som sannerligen var ur gängorna vid denna tidpunkt. Nu var inte glappet mer än 40 poäng mellan mig och Franzén inför sista medans Mange Matsal hade 12 ytterligare poäng att ta in. Mourinho låg vid denna tidpunkt hopplöst sist, 103 poäng efter Franzén som i sista rundan skulle visa sig vara väldigt sparsam med barmhärtigheten.

I fjärde rundan så bärjade alla ganska trevande då alla insåg åt vilket håll det lutade. Franzén skulle, såvida han inte drabbades av dubbelt benbrott eller ölförgiftning vinna denna prestigefyllda tredje deltävling om inte jag, Mange eller Mourinho skulle överträffa oss själva och sopa banan med den långhårige. Resultatet blev precis tvärtom och Lasse Franzén spelade drömbowling och sopade banan med oss och späntade i med vackra 177 poäng och vann den tredje deltävlingen fullkomligt överlägset. I poängstriden bakom var promisserna för mig enkla. Jag hade råd att förlora med ungefär 10 poäng mot Mange och ungefär 60 poäng mot Frisk så jag gick ganska avslappnat ut och spelade en ganska medioker runda som likväl hamnade på 119 poäng och detta var ändå på betryggande avstånd mot Mange då han endast mäktade med 95 poäng. Frisk hade förvisso en bättre runda än mig och hamnade på 137, men det räckte inte för demontränaren som hamnde sist, nio poäng bakom dagens besvikelse Mange Matsal.
Lasse Franzén slutade på imponerande 602 poäng och blev därmed förste man över 600 poäng och satte därmed ett nytt prydligt VB-rekord för antal poäng under en deltävling.

Nu är det oerhört jämnt i toppen på sammandraget.
1. Magnus Johansson, idag 468 poäng och 1 sammandragspoäng för sin tredjeplats. 6 poäng totalt.
2. Lasse Franzén, idag 602 poäng och 3 sammandragspoäng för sin vinst. 5 totalt och bättre målskillnad än mig.
3. Andreas Johansson, idag 504 poäng och 2 sammandragspoäng för min andraplats. 5 poäng totalt.
4. Lasse Frisk, idag 459 poäng och i och med jumboplaceringen inga poäng och står därmed kvar på 2 poäng totalt.

Man kan sammanfatta det hela med att Franzén var överlägsen idag och vann rättvist. Jag kom tvåa men tappar ändå på något underligt jävla vis min andraplats i sammandraget till Franzén som jag i och försig har lika många poäng som men som har en klart bättre målskillnad än undertecknad.För Lasse "Mourinho" Frisk är decembertävlingen helt vital för hans framtida vidkommande i VikingBowlingen. En vinst där är nästan ett måste för Stjärntorpets stolthet.
Nu ska det bli oerhört intressant att höra snacket i morgon på banan.

Halvtidsfinalen äger rum fredagen den 19:e december på bana 7 i Nöjeshuset. Då tar vi nya tag.

/~~/

Att hålla huvudet högt

Det börjar märkas nu. Det börjar sannerligen märkas nu. Vadå kan man undra. Jo att det är VikingBowling i morgon. Det börjar märkas nu. Det råder nämligen en högst infekterad stämning på VikingLine där ingen numera går säker. En del försöker att hitta en kamrat att hålla ihop med, andra anser att man klarar psykkriget bäst själv. Vad som står helt klart är att sedan Lasse Franzén petade ut snorkråkan så går ingen säker och det enda som kan få tyst på honom är en sistaplats i morgondagens tredje deltävling. Det ryktas för övrigt om storpublik vilket gör att srämningen på banan så här dagarna innan är ännu värre,då ingen vill framstå i dålig dager inför ögonen på fansen. Jag personligen tror på en mycket jämn tävling i morgon och att väldigt mycket avgörs i det så viktiga "spelet utan boll", det vill säga psykningar, öldrickning och liknande. Jag återkommer med resultatet under morgondagen.

En incident som jag har fått nys om via mina stensäkra källor är den så kallade "long-distance-call-incidenten". Mannen som detta hände vill vara anonym och helst av allt inte kännas vid denna historia och än mindre få den uthängd här på bloggen, och det respekterar jag,så därför väljer jag att fingera hans namn. Låt se vad vi ska kalla honom...hmmm.....nu vet jag... Frasse Larzén!
Frasse Larzén har en dotter som vi för enkelhetens skull kan kalla för Annah. Annah och hennes kompis åkte för en dryg vecka sedan till ett land som ligger långt långt borta. Thailand. Frasse ville, som den fina och ansvarstagande far han är ringa och höra i fall allt var väl med sin högt omtyckta dotter och hittade ett telefonnummer på de två kamraternas resedagbokssida. Detta nummer bestod av ett 20-tal siffror och Larzén bestämde sig en kväll när saknaden efter dottern rev i hans hjärta, att nu, nu var det dags att ringa sitt första telefonsamtal utomlands någonsin.
Frasse knappade in siffrorna på sin telefon, alla 20, och efter ett tag går signalen fram. Någon svarar i andra änden och Frasse blir lite fundersam. Rösten i telefonen var förvisso svensk, men inte Annahs. Frasse Larzén grymtar något och lägger på luren för att sekunderna senare göra ett nytt försök. Denna gången knappar han in numret med närmast otäck precission och helt förvissad om att han slagit det nummer som de unga damerna angivit på deras tidigare nämnda sida så lutar han sig tillbaka i fåtöljen med gott hopp om att få höra sin dotters röst. Men se på fan, samma röst som vid första försöket svarar i andra ände. I sitt trägna slit att få prata med sin dotter visar det sig att han vid inte mindre än två tillfällen ringt upp en stackars vettskrämd farbror i Moheda som väldigt oväntat fått den gamle smygvikingen Larzén på halsen. Frasse undrar vem det är han pratar med (vi på jobbet misstänker att han inte frågade snällt utan att det eventuellt kna ha funnits med något enstaka barnförbjudet ord i öppningsfrasen till Moheda-farbrorn.Nu hävdar Larzén att så inte var fallet) och farbrorn förklarar hur det ligger till.
Vad jag undrar är hur i helvete man kan slå ett 20-siffrigt nummer och lik förbannat inte komma längre än Moheda. Det finns bara en som lyckas med en sådan sak. Till saken hör att det efter ett tag löste sig och Frasse fick prata med sin dotter och allt var frid och fröjd.
Ett tips, låt aldrig den mannen ringa och beställa pizza. Det skulle kunna sluta med att Sverige tvingas köpa loss Hawaii från USA och/eller forsla hit Vesuvius från Italien.

Är ensam hemma även i kväll då Jojje fortfarande är i Malmö för att passa lille Liam.  Hela dagen har de två varit själva ochd et har enligt bekräftade uppgifter gått alldeles utmärkt vilket jag var helt övertygad om att det skulle göra också!

I kväll spelar Sverige mot Holland men inte fan fanns det någon Viktor Elm i startuppställningen denna gången heller. Tror dock att han kommer in. Det bara måste han få. Sveriges bästa mittfältare bör inte sitta på bänken, i alla fall inte till förmån för Daniel Andersson som jag inte anser håller måttet. Förvisso testar Lagerbäck att spela Rasmus Lindgren från start jämte Andersson och det tycker jag är ett helt OK drag. Man måste våga prova nya lite mindre rutinerade lirare under träningsmatcherna.Därför tror jag att Viktor kommer komma in och redan efter paus eller tidigt i andra.
Trodde faktiskt att Johan Wiland skulle få chansen mellan stolparna i afton men tji fick jag. Jag är helt enkelt inte så bra på att förutse svenska startlvor.

Tränade fotboll själv igår och det gick ganska bra faktiskt. Var segare än Lasse Mourinho innan morgonkaffet, men hade skoj och höll på att skjuta ihjäl en styck ny målvakt från Lessebo (?) med en volleykanon av den högre skolan. Målvakten överlevde och bollen gick inte i mål så med facit i hand kunde lika gärna rullat en bredsida med vänstern till målvakten, men det är ju som alla vet häftigt att skjuta hårt...

Siggi Jónsson och Paul Lindholm får kicken från Djurgården. Ganska väntat väl? Det finns väl inget lag i Stockholm som har en tränare längre än ett par säsonger.

På tal om fotboll så var Maradonas kontring på Kapten Blod a.k.a Terry Butcher riktigt löjlig. Butcher som har någon form av tränarfunktion i Skottlands landslag var med i den klassiska VM-kvarten 1986 som avgjordes av Maradonas ännu mera klassiska mål som han nickade in med handen, mer känt som "Guds hand". Butcher sade i en intervju att han aldrig kunde förlåta Diego Armando Maradona för det tilltaget som gjorde att engelsmännen fick respass ur turneringen. Maradona replikerade på någon annan presskonferens att Butcher minsann inte var bättre han efter som ingen vet i fall målet som Geoff Hurst avgjorde VM-finalen med 1966, faktiskt var inne i mål. Om den var inne eller inte det kan varken jag, Maradona eller Terry Butcher svara på, men oavsett vilket så tror jag inte att Butcher var inblandad.


Terry Butcher, alias Kapten Blod, i en VM-kval match mot Sverige 1989
Bilden är tagen ifrån www.telegraph.co.uk


Ska man spela hockey så är regel nummer ett att hålla blicken högt...Umberger kan den reglen nu. För övrigt en helt ren tackling. Sådana tacklingar förekommer några gånger per år, men jag vet inte om jag har sett en så klockren innan. R.J Umberger klarade sig bra trots allt och spelar numera för fullt.

/~~/

Utan känsla

Precis hemkommen från jobbet och har hunnit slänga i mig lite kvällsmat som denna högst höstliga tisdag bestod av stekta potatis och några hamburgare. Kanske inte det allra bästa att äta men heller inte det sämsta. Långt i från. Hemligheten när man steker potatis är att ha lite paprikapulver på...

Annars är det övertid, övertid och åter övertid just nu. Det är väl förvisso bra, för det innebär att det finns att göra och det måste väl ses som positivt. Bara vi har material så... Ett tolvtimmarspass igår och ett elvatimmars idag har det i alla fall blivit och då kan man med gott samvete sätta sig en stund framför datorn och koppla av.

Gårdagskvällens stora event var förstås fotbollsgalan och den utmärkelse som vi alla undrade så vem som skulle få var förstås inte Guldbollen själv, nä priset som verkligen betydde något denna afton var förstås Årets Mittfältare.
Jag lovar att en hel ort med omnejd satt och höll tummarna för en speciell mittfältare som alla i de trakterna önskade skulle få detta pris efter en bra säsong. Jag vill nog gå så långt och säga att hans klubblag inte hamnat så högt om inte denna man spelat. Jag talar förstås om Guldheden och Anders Svensson. För resterande människor i Sverige var valet lättare än att finta bort Henke Medin i innebandy, lätt alltså. Valet är och blev förstås Viktor Elm som helt enkelt varit bäst av alla mittfältare i Sverige i år. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera. Nu vill jag se Elm få speltid i matchen i morgon mot Holland vilket han borde få med tanke på den fina form han befinner sig i.

Om mittfältspriset i mina ögon var utdelat med väntad utgång som var Guldbollens vinnare till och med ännu mer uppenbar. Zlatan Ibrahimovic är antagligen ibland världens fem bästa spelare just nu och är man där, ja då får man också pris som Sveriges bästa. Det finns risk för att det blir fler gånger. Eller risk och risk förresten. Jag skulle nog nästan kunna garantera att herr Ibrahimovic, som för övrigt är en dag äldre än mig, får priset fler gånger.

Även Nanne prisades och även det priset var helt rätt placerat. Gör man det Nanne har gjort med de resurser han haft så förtjänar han priset. Ska bli mycket intressant att följa Kalmar nästa år och se hur Bergstrand formera styrkorna när ett knippe nyckelspelare är borta. Jag går helt emot strömmen och tror stenhårt på att Kalmar kommer vara ett topplag även nästa år. Man kanske inte vinner guldet, men jag tror ändå att det finns goda möjligheter att hålla till uppe på top fyra efter säsongen 2009.

I kväll är det träning i Allsbohallen och jag har tänkt åka dit. Är fortfarande fökyld och gnällig och har således inte bestämt huruvida jag ska träna eller inte men jag ska till hallen i alla fall och kolla läget lite grand. Det var ett tag sedan man träffade grabbarna nu och det är inte utan att man saknar dom en del.

Vi var ett gäng som satt här i går och tittade på fotbollsgalan. Bland andra var min käre vän David Strand här och vi satt och pratade om den gångna sommaren EM och började spekulera i vilka Spanien hade mött i finalen.Strand ville då minnas att Frankrike var motståndare efter att han "väl kommit ihåg när dom slog ut Brasilien i semin". No further questions you honor...

Johanna har farit iväg till Malmö för att umgås och vara barnvakt åt sin systerson Liam. Och jag vet en som inte behövde fundera i så många sekunder när Anso frågade om hon kunde.

På torsdag är det åter dags för VikingBowlingen. Deltävling 3 står på programmet. Lasse Franzén har petat ut den där snorkråkan som tvingade honom till återbud förra veckan och är nu käftigare än någonsin på jobbet vilket Frisk och jag får lida för. Den fjärde i sällskapet, Mange Matsal, vågar Franzén inte ge sig på eftersom han är dels ordförande i sällskapet och dels bättre på bowling än oss andra, så där lismas det en hel del från min långhårige vän.Det ska bli mycket intressant att se på torsdag hur käglorna faller.

För er som inte fattade det så ligger Brasilien inte i Europa ochdet ska således till in i helvete mycket innan dom deltar i ett EM. Motsåndaren till Spanien var heller inte Frankrike utan Tyskland.

Det gick inte så mycket bättre för Tampa med den nya coachen. Torsk direkt mot Carolina Hurricanes i en match som jag faktiskt såg. Canes vann på straffar efter att dom hämtat upp ett 2-0-underläge. Det ser kanske inte så jätteljust ut får mitt Tampa.

"Den som önskar sig stängda ligor oavsett vilken idrott det än gäller har ingen känsla för sporten!" Skriver Markku Ahonen och jag antar att det är en känga mot mig. Det kan absolut mycket väl vara så att jag inte har någon känsla för sport ,fråga bara Lasse Franzén. Det köper jag. Det som jag tycker är konstigt är att någon som retat upp sin egna klubbs damlag och herrlag och diverse innebandylag så till den milda grad,kommer och pratar om "känsla för sport".
Finska hockeyligan var för övrigt stängd i många år, men nu är den öppen för att då och då kunna ta in ett lag med tillräckligt god ekonomi. Ett utmärkt exempel på hur en hockeyliga ska drivas enligt mig. Trots att det innebär att finnarna då uppenbarligen "inte har någon känsla för sporten".

Nu får det vara bra för idag!

/~~/


Poker och dop

En lugn fast ändå innehållsrik helg börjar lida mot sitt slut. Det stora eventet i helgen var förstås Max dop som vi var på i förmiddags.

Annars började detta veckoslut med en pokerturnering hemma hos brorsan där halva potten i den så kallade loser-burken skulle spelas ut. Deltagare i den första turneringen var Martin,jag,Johanna,Peter,Viktor och Koffe. Den totala potten uppgick något överraskande endast till 1000 kronor och 50 öre vilket får ses som en missräkning av modell större då många av oss misstänkte belopp över 2000 eller rent av i närheten av 3000 riksdaler. Nu blev det som sagt inte så och 1000-lappen delades upp i två delar eftersom det kommer att bli en ytterligare turnering i jul för att så många som möjligt som varit med ska få chansen att spela om potten.
Den återstående femhundringen delades även den upp i två delar för att på så vis kunna spela två turneringar med 250 kronor i pris.
Den första turneringen var en ganska seg historia som handlade mest om kompissnack vilket i och för sig är en av de trevligaste aspekterna i hela pokerspelandet, men det tog säkerligen nästan tre timmar innan vi fick den första historiska segraren i det så kallade burkspelet. Det var Viktor som drog det längsta strået efter att tämligen enkelt ha manövrerat ut Jojje i heads up-spelet på ett snyggt sätt och kunde därför kamma in prispotten.
I andra rundan så tillkom Danne Karlsson som efter att i ilfart efter att precis fått stryk av Ljungby i innebandyn anlände precis i tid för att på så vis kunna deltaga i kvällens andra runda. I denna turnering överraskade Koffe med stabilt spel och även en del så kallad "trashtalk" för att på så vis psyka sina motståndare. Koffe körde även det så kallade whiskytricket för att få sina motståndare ur balans vilket ha lyckades med. Vad whiskytricket innebär tänker jag inte gå in på här men jag är helt övertygad om att Koffe gärna förklarar...!
Även Jojje spelade bra men på grund av hennes arbete som bagare så blev hon tvungen att vid strax innan 23 cykla hem och sova och Martin, som åkt ut tidigt fick spela i hennes ställe och gjorde det så bra att hon/han vann hela turneringen.
För min egen del blev det hela ett stort antiklimax, men en mycket trevlig kväll med åtskilliga skratt blev det och det får väl ändå räknas som huvudsaken!

När jag kom hem framåt midnatt så satte jag mig en stund vid datorn för att läsa det senaste nytt i NHL och fick då se att Tampa sparkat Barry Melrose (eller Mary Belrose som han kallas av de som inte gillar honom vilket är en del...) efter bara 16 matcher. Melrose hade inte uppnått de resultat som ledningen hoppats på och ersätts därför av gamle powerforwarden Rick Tocchet som tidigare verkat som hjälpande hand åt Melrose i Tampabåset. Vad jag har förstått av mina Lightningfans-kollegor på andra sidan Atlanten så är detta ett steg i rätt riktning eftersom man anser att Lightnin, med den truppen, borde vara på övre halvan. Jag personligen har aldrig riktigt gillat Melrose även om jag försökte inför säsongen, men tror ändå inte på att det bara skulle vara hans fel. Ledningen har gjort katastrofala byten och är minst lika ansvariga. Nu måste man ta nya tag och det hade suttit fint med två pinnar motborta mot Hurricanes ikväll. Matchen sänds förövrigt på NASN och jag kommer att sitta som klistrad!

Idag har vi ju som sagt varit på dop. Jag måste säga att det var ett jättefint dop med en jättefin kille som blev döpt. Killen i fråga är förstås min lille kompis Max som förärades med det ypperligt fina namnet Max Markus Fagerström.
Han var lugn hela tiden och tittade oftast majestätiskt ut över den skara folk som var i kyrkan denna söndagsförmiddag. Sanningen är den att hade inte vårt sällskap varit där så hade det endast varit en enda åhörare där.
I vilket fall som helst så fick vi som var där en trevlig stund med ett lyckligt resultat och två ganska lättade föräldrar samt två minst lika lättade faddrar (det heter tydligen inte gudföräldrar längre) i Frida Hörling och Patrik Fagerström som skötte sina uppgifter med den äran.
Efter dopet så satt vi några timmar i församlingshemmet och käkade gott och tittade på alla jättefina presenter som grabben fick. Nu brydde han sig inte så mycket om dom grejerna men en dag i framtiden kommer du gilla det Max!

Zlatan hävdar själv att han är bland de tre bästa spelarna i världen. Efter gårdagens uppvisning så håller jag med. Vilken djävulsk frispark.

Har spenderat eftermiddagen med att titta på det allsvenska kvalet och matchen mellan Ljungskile och Brommapojkarna som slutade 1-1 vilket innebär att stockholmarna tar LSK:s plats i högsta serien nästa säsong. Matchen var även Jörgen Wålemarks sista i karriären och passande nog så fick han knoppa in kvitteringsmålet men det räckte tyvärr inte till för hans Ljungskile åkte ur ändå. Dom fick för övrigt tre man utvisade och då ska det mycket till innan  man vinner en fotbollsmatch.
Man får helt enkelt lyfta på hatten för BP. Har dock på känn att deras sejour i Allsvenskan även denna gång kommer bli av det kortare slaget.

Nu tänker jag slänga in några tonfiskmackor i ugnen och sedan blir det bara att invänta hockeymatchen klockan 21.

/~~/


Åshöjdens HC

Så var det då helg igen vilket sitter som en fläskläpp varje gång. Denna veckan har som vanligt präglats av materialbrister vilket innebär att när materialet väl kommer nästa vecka blir det övertid och antagligen även lördagsjobb. Jippi.

Ikväll kommer det att spelas poker. Vi är ett gäng som har spelat ihop under några år även om det var ett tag sedan nu. Varje gång vi har spelat så har den först utslagne i varje runda fått böta 20 kronor i en burk som numera är ganska full. denna burk kommer vi att spela om i kväll. Eller rättare sagt hälften. Det kommer ett uppsamlingsheat senare i vinter för deltagare som inte kan närvara ikväll. Jag har goda förhoppningar om vinst denna afton och känner att det är i kväll det ska ske!

På söndag ska jag på dop! Jag ser verkligen fram emot denna tillställning och tycker att det ska bli kul att få gå till kyrkan i något glatt ärende. Annars är det alldeles för mycket begravningar som jag har deltagit på och alldeles för lite bröllop och dop. Det är min vapendragare Peter Fagerström och Karolina Svenssons son Max som ska döpas till just Max (med andranamnet Markus efter Karros alldeles för tidigt bortgångna storebror). Ser som sagt verkligen fram emot detta och för första gången i mitt liv spekulerar jag om vad jag ska ha på mig flera dagar i förväg...

Jag skrev häromdagen om den ytterst glada Kalmarsupporter som grät glädjetårar. Svante hittade länken och här är den...Det är förstås den förste killen som blir intervjuad jag menar och jag måste erkänna att jag har ofantligt svårt att hålla mig för skratt. Vilken hjälte...Jag har sett den säkert 30 gånger den senaste halvtimmen. För övrigt har vi en underbar dialekt här nere...

Dock få Kalmar svårt att försvara guldet om Håkan Mild håller i Blåvitts träningar under nästa såsong...Tack för länken Mange.

NU blir det mer hockey eftersom jag har haft en fantastiskt intressant debatt om Elitserien med mina vänner bland kommentarerna. Jag tycker att det ämnet är alldeles för intressant för att avhandlas där så jag lyfter up det här i stället. Skiter du i Elitserien så rekommenderar jag att du hoppar över dett atycket och gå och ge någon du tycker om en kram i stället.

Jag tänkte fortsätta debatten om som jag började häromdagen om att stänga Elitserien. Detta förslag var jag precis som väntat ganska ensam om. Jag tycker bara att det är synd att vad som en gång var världens näst bästa liga nu är omsprungen av mångder av ligor och är kanske inte ens mer än nummer tre-fyra i europa längre och detta är verkligen inte bra. Jag hävdar ju att ett bra alternativ att utveckla ligan är att stänga den och göra två grupper á tio lag i varje. En i norr och en i söder. Egentligen skulle jag vilja att man tog in lag från Finland också men det tror jag tyvärr inte är möjligt än på länge.

Att stänga serien skulle innebära att de 20 lag,(20 lag vill jag ha) som är där i lugn och ro skulle få växa och skapa stabila organisationer och i lugn och ro kunna utveckla inhemska talanger som idag alldeles för ofta blir petade till förmån för någon halvpissig tjeck, fet amerikan eller en alldeles för gammal ryss som enligt uppgift ska prestera bättre en den egna junioren ifråga. Kontentan blir att junioren aldrig riktigt får chansen, utom möjligtvis med sporadiska inhopp i seriens inledning. Mattias Tedenby i HV 71är ett utmärkt exempel på detta. HV värvar gamla finnar som förvisso är ganska kompetenta spelare men det lämnar sannerligen ingen plats till en sådan som Tedenby. Vad händer med honom då? Jo han bli utlånad till IK Oskarshamn i Allsvenskan och där kan jag garantera att han inte på långa vägar utvecklas på samma vis som han skulle gjort i HV71. Så sent som i slutet av förra säsongen spåddes Tedenby en lysande framtid men sedan började denna säsongen inte lika bra som den förra slutade och vips så var grabben borta, inte bara ur laguppställningen utan till och med ur laget och detta händer flera gånger i veckan. Tro mig, jag följer Nybro Vikings och jag blir lika förundrad varje gång det kommer en ny spelare som ska spela tre matcher med laget för att sedan försvinna för att sldrig mer komma tillbaka, inte i Nybros uniforn i allafall, men däremot är det fullt troligt att samma pojk senare under säsongen likväl skrinnar ut på Victoriahallen, fast då i ett annat lags dräkt.

Vad jag säger är att de spelare i 18års-åldern som verkligen är talanger MÅSTE få chansen bland dom bästa, och då verkligen få en riktig chans. De som inte håller måttet lär inte bli bättre av tre matcher i Nybro eller Bofors. De som inte håller måttet bör väl i så fall bli utlånade minst en hel säsong.
Varje talangfull junior är inte en ny Henrik Zetterberg direkt, men han kanske kan bli. Se på Oscar Möller, Johnny Oduya, Alexander Edler , Douglas Murray eller till viss del även Marcus Näslund. Ingen av dessa lyckades så värst bra i Elitserien, några av dom kom aldrig ens dit men samtliga är nu ordinarie i NHL.

Sedan kommer ju givetvis diskussionen om att hela charmen med att vem som helst ska kunna ta sig upp i Elitserien försvinner, man tar bort möjligheten att göra en "Åshöjden". Den chansen finns inte i vilket fall som helst. Senast någon lyckades med detta var väl Väsby och under deras säsong i högsta serien 1987-88 fast jag vet inte om man kan kalla det en åshöjdenhistoria i alla fall eftersom Väsby under många säsonger innan etablerat sig i näst högsta serien.
Elitserien som jag vill ha den skulle som sagt innefatta två grupper med tio lag i varje viklet den finurlige snabbt adderar till 20. 20 elitserielag alltså. Om man tittar rent historikst så skulle jag vilja hävda att det inte funnits så många fler än 20 Elitserielag genom tiderna. Ta dagens tolv och lägg på Västerås,Björklöven, Malmö, Leksand, AIK,Mora, Hammarby, Väsby och Örebro och summan blir 21. Hammarby finns väl knappt längre och Väsby och Örebro harvar nere i tredje högsta serien och lär väl inte vara aktuella för Elitserien innan Max Fagerström fyllt 90 i vilket fall som helst. Då fattar man att Elitserien redan idag är en serie för speciellt utvalda. Dom lag som till dags dato aldrig spelat i Elitserien lär sannolikt inte heller göra det inna nämnde Max Fagerströms barnbarn fyllt 90.
Då kan man lika gärna ta in dom forna Elitserielagen bortsett från Örebro,Väsby och Hammarby och komplettera med två andra och stänga serien. Växjö och ett lag till från Göteborg/Boråstrakten så skulle man enligt mig ha den ultimata serien.
Åshöjdens HC lades ner i samma stund som man började fylla ligan med halvtaskiga utländska importer.Ligan innehåller i dag ytterst få riktiga profiler eller stjärnor. Förr var Elitserien ett aldrig sinande ämne i fikarum och på skolgårdar men idag är det märkbart tyst. Ingen bryr sig längre om den på samma sätt och jag tycker det är så vansinnigt tråkigt.  Ironiskt nog är ligan på väg att bli så kass och ointressant  att det snart är möjligt för Åshöjdens HC att gå igenom hela seriesystemet.

Titta på nya Champions League i hockey. De svenska lagen har ju inte en suck mot schweizare och ryssar. Man måste hitta på något med Elitserien.

Varför fotbollsallsvenskan blev inblandad i denna debatt ibland kommentarerna vet inte jag. Jag vet bara att den Allsvenskan är mer intressant än någonsin, mer följd än någonsin (även om publiksnittet sjunker följer fler än någonsin matcherna via tv,internet och övrig media) och har dessutom fler långt många fler profiler än någonsin och definitivt mängder av fler profiler än Elitserien så där är inte behovet av att göra något alls lika stort. Där finns inte ens något behov. Allsvenskan i fotboll är inte, har aldrig varit,kommer aldrig att bli och har heller inte ambitionen att vara en av världens bästa ligor och dessutom är den ligan på väg i rätt riktning ändå. Där behövs inte görs något.
Elitserien är inte på väg i rätt riktning utan är på väg att rasa ner bland B-ligorna i Europa och jag tycker som sagt att det är synd när det verkligen finns möjligheter att lösa det. jag säger inte att min idé är den enda, men det är i alla fall en idé.

Nu blir det en halvtimme på soffan för att orka med den ytterst tuffa pokerturneringen ikväll.
/~~/

Svenska hjältar

Har idag hängt en del på banken. Anledningen till det är att kolla upp diverse lånmöjligheter och annat praktiskt inför det stundande husköpet. Jag vet fan inte varför, men jag tycker ekonomi är intressant som bara den. Jag fattar i själva verket inte mycket men det är ändå på något sätt så mycket mer logiskt än vad kemi,tyska eller syslöjd är för mig. Vi kom fram till en hel del intressanta saker, men de detaljerna behåller jag för mig själv.
Det börjar i vilket fall som helst närma sig!

I morgon var ju tanken att vi skulle spela den tredje deltävlingen i VikingBowlingen. Nu blir det inte så eftersom en av deltagarna råkat få en snorkråka i näsan och kan därmed inte deltaga. Denna deltagaren är inte vem som helst. Denna deltagaren är Lasse Franzén. I morse ringde en svårt sargad man till jobbet och lät fruktansvärt svag. Det tog tid innan vi ens kunde identifiera rösten och när vi väl gjort detta så blev vi ganska fort varse om att det inte kunde bli tal om spel i morgon. Nämnas bör även att samme man för en tid sedan ljudligt deklarerade att sjukdomar av detta slag INTE var giltig orsak till frånvaro. Detta är något vi kommer att ta upp med Franzén när han kommer tillbaka. Av hans röst att döma lär det inte bli innan lucia.

Jävlar i havet vad jag har skrattat åt den oerhört lyckliga FF-supportern som Smålandsnytt intervjuade precis när det står klart att FF vunnit guld. Tobias Karlsson tror jag han hette, och gladare människa än honom får man leta efter. Total eufori, och tårarna bara sprutar på karln... Det är märkligt egentligen vad 22 grabbar på ett antal 100 kvadrat gräs kan ställa till med för känsloyttringar. Jag hittar tyvärr inte klippet på nätet, men jag är tämligen säker på att det kommer dyka upp vad det lider!

Jonas Höglund blev förste målskytt i Percy Nilssons nya hall i Malmö. Över 13 000 åskådare på plats i vad som enligt många beresta experter ska vara en av världens bästa arenor. Det är rätt hyfsat att ha en sådan hall att nyttja när man bara är ett halvpissigt andradivisionslag. Men jag gillar satsningen och hoppas faktiskt att Redhawks går upp för vad man än tycker och tänker om MIF så händer det alltid saker kring laget och Malmö är en alldeles för stor stad för att inte ha ett eget lag i högsta serien.

Precis som jag tidigare nämnt så bör man stänga Elitserien och göra en norrgrupp med 10 lag i och en södergrupp med lika många deltagande lag i. Sedan gör man ett schema där lagen möter varandra inom grupperna betydligt oftare än man möter lag från den andra gruppen, för att på så sätt göra plats för fler derbyn och hetare matcher. I slutspelet bör man kopiera NHL vilket innebär att norrlagen gör upp om en finalplats och söderlagen om den andra. Jag är heller inte alls främmande för att låta finnarna och eventuellt något norskt och även danskt lag deltaga. Detta tror jag är den enda chansen att stå emot konkurrensen från ryska KHL. Övriga lag som inte väljs in i den stängda Elitserien får göra upp om ett alternativt svenskt mästerskap samt agera farmarklubbar åt de bästa. Det funkar utmärkt i USA och Kanada och borde funka här med. Det kunde i alla fall vara värt ett försök. Nu är jag i och för sig fullständigt medveten om att jag är typ den enda i landet med denna åsikt, men jag står fast vid den ändå.

Blev tvungen att raka skallen i kväll för Johanna tyckte att jag såg ut som Tore i FCZ. Det har jag hört förr, fast då var det på fotbollsplan och detta är inget gott betyg i något av fallen!

Någon som glömt hur het Anders Limpar var en gång i tiden i Premier League och Division ett som det hette under hans första år i Arsenal tror jag? Vilka djävulskt fula tröjor dom gulspräckliga var förresten. Tomas Brolin var förvisso ännu mer lyckosam i sin karriär, men inte under sitt äventyr i England på 90-talet, men annars är det få svenskar som kan matcha vad han uträttade på planen.

Har lätt stela vader i dag efter fotbollen igår...

/~~/

Eftersnack

Guldjublet tycks aldrig vilja ta slut. Igår eftermiddag eller kanske snarare kväll så befann jag mig på Stortorget i centrala Kalmar för att titta på när Kalmar FF:s guldhjältar skulle få ta emot publikens jubel. Det var enligt uppgift smått ofattbara 15 000 personer där för att titta på och det vittnar väl på hur oerhört stort detta SM-guld faktiskt är för Kalmar stad och för kommunerna runt omkring. Det har egentligen bara funnits ett enda samtalsämne i länet de senaste dagarna, SM-guldet förstås, och det är vare sig man är intresserad av Kalmar FF eller inte. Alla är lite sådär småstolta och har en ganska behaglig känsla, det syns, och det är kul tycker jag. Det måste vara den absolut största meningen med att spela fotboll. Att göra det för att göra sig själv och andra glada. Det är i varje fall precis vad Kalmar FF har gjort.

En faktiskt närmast magisk stämning igårkväll på Stortorget tyder på det. Hade egentligen inga större förväntningar på evenemanget utan ville mest visa mitt stöd men blev gång på gång påmind om betydelsen av Kalmar FF:s prestation. Mäktigast var när Petter Wastå konstaterade att det var folk så långt ögat kunde nå. Då såg han ut att må helt OK.
Sällan är en novemberkväll så uppvärmande!

Bandet spm spelade hette Rekyl och var riktigt bra. Versionen av Queens klassiker We are the Champions var mäktig och även Bruce Springsteens Born in the USA framfördes väl även om jag nog aldrig kommer att förstå det låtvalet. USA är väl ett av de få länder som Kalmar FF inte har någon koppling till men skit samma. Bra var dom och en trevlig kväll var det.

Vi käkade på Zorbas innan. Buffén där är suverän. Av någon anledning blir det nästan alltid Zorbas nuförtiden när man ör inne i stan.

Har faktiskt varit och spelat lite fotboll. Dock inte med jiffarna, nej med kompisgänget EFF i Emmabodas B-hall. Fantastiskt kul var det även om orken tröt för undertecknad efter dryga minuten. Nu gäller det att börja träna på allvar så på lördag kommer Allsbohallen att få ett besök av mig och förhoppningsvis många fler forsare.
Det gick alltså inget vidare i dagens B-halls-batalj. Jag hamnade i damlaget esom omgående döptes om till "ungdomslaget" för att undvika framtida så kallade "Lex Ahonen". Vi mötte ett oerhört rutinerat manskap ledda av Larsa Andersson och Per Abrahamsson som med sin tekniska briljans och rörlighet, kompletterade av ett vansinnigt konditionsstarkt försvar bestående av Staffan, Mellmark och Mange Franzén,gjorde som dom ville med vårt lag de två första matcherna. Dock vann vi tredje efter att Matilda Abrahamsson avgjort med ett långskott och inte att förglömma , även stabilt spel av mina ndra lagkamrater Kristoffer och Ann-Helen.
Det var trevligt i vilket fall som helst och jag kommer säkert tillbaka någon annan gång.

Viktor Elm blev återigen uttagen till svenska landslaget. Denna gång är det match mot Holland i Amsterdam som står på programet. Nu vore det väl fan om han inte kunde få lite speltid.

Gick upp vid fem i morse för att hinna se nattens inspelade match mella Washington och Tampa innan det var dags att cykla ner till WWW. Med facit i hand kunde jag lika gärna sovit vidare. Tampa sög och Washington var det klart bättre laget och vann med 4-2 efter bland annat en assist av Nicklas Bäckström, Förluster är alltid tråkiga men förluster mot Capitals är fan värst av allt tror jag. Jag fick alltså ingen vidare start på dagen, men när jag väl kom till jobbet snackades det mest om SM-guldet ändå så då glömdes den förlusten bort ändå.

Är för övrigt helt övertygad om att Emin Nouri inom en snar framtid även han får spela i landslaget. En av Kalmar FF:s bästa värvningar. Genom tiderna.

Franzén har varit "sjuk" i dag. Rykten säger att det handlar om svår knäsvaghet inför VikingBowlingen på torsdag. Eller rör det sig helt enkelt om ett träningsläger så här dagarna innan match. Eller är han faktiskt sjuk. Det är faktiskt lite tomt  utan den där arge... Ingen som skäller på en utan anledning. Ingen som talar om hur oduglig man är på alla möjliga saker, ingen som retar Frisk och ingen som försöker psyka en inför stundande bowlingtävlingar. Krya på dig gamle man, på torsdag smäller det igen. Du har ett ansvar gentemot dina fans. Eller jag menar ditt enda fan, Zelda!

I kväll sägs det att Markku Ahonen medverkar i Smålandsnytt där han sägs ska tala sig varm för att döpa om Landsvägen i Broakulla till "Elm Street". Det tänker i alla fall jag titta på. Vad förvånade många ska bli när dom ser att Markku är en man. Om dom ser det förstås... (jag var tvungen Markku, jag har hållt mig länge nog men nu gick det inte längre!)

Nytt rekord här på bloggen i går vilket jag tackar ödmjukast för! Det är fantastiskt att så många bryr sig(eller i varje fall läser) om vad jag skriver! Tack ska ni ha.

Känner nästan lite vemod nu när Kalmars säsong är slut. Nu få det väl bli att följa Nybro Vikings lite noggrannare trots att dom sannerligen inte rosat marknaden den senaste tiden. Ny förlust igår kväll mot Västerås som förvisso är en tänkbar kvalseriekandidat framåt vårkanten. Enligt tränaren Lenny Eriksson ska spelet ändå ha varit tillfredställande även om resultatet uppenbarligen inte var det. Jag tycker inte det är någon tröst alls.

Det hade suttit som en fläskläpp med någon eller några ytterligare poäng i VikingBowlingen på torsdag...

Har för övrigt fixat ett jättefint pris till vinnaren av min "stjärnliga" som delas ut till den spelare i Johansfors IF som fått flest stjärnor av mig under säsongen. För er som missat det så var det Peter Andersson som föga överraskande tog hem denna förhoppningsvis mycket åtråvärda titel.  Priset kommer att delas ut vid ett lämpligt tillfälle.
Har för övrigt stora planer på att ändra stjärnligan lite till nästa år då jag kommer erbjuda någon i publiken i varje match att utse JIF:s för dagen tre bästa spelare. Jag får se hur det blir med det, men någon form av uppdatering komer det att bli.


Årets vinnare i Yzermans stjärnliga, Peter Andersson!


Ha en fortsatt trevlig tisdagskväll!

/~~/

Guld

Spemderade största dela av söndagen i fotbollens tecken. Eller egentligen faktiskt i en buss på väg till och från Örjans Vall i Halmstad. Men i bussen var det mycket fotbollssnack då Broakulla Samhällsförening hade ordnat med minibussar för att intresserade skulle kunna åka till Halmstad för att se när Kalmar FF skulle hämta hem sitt förmodade guld.
Vi var ett handplockat gäng med muntra människor där den stora majoriteten hette antingen Wellrup eller Jarl i efternamn och det fanns som sagt inte ens tendenser till ledsamheter utan alla som var med gjorde sitt yttersta för att göra detta till en minnesvärd eftermiddag och det visade det sig att det skulle bli.
Vi fyllde två minibussar omgående och sedan bar det av mot Halmstad. Ett regnigt och kallt Halmstad. Jag fattar inte hur Per Gessle hittar inspiration till alla tusetals låtar han skrivit om promenader i sommarkvällen och liknande.Jag antar att han inte skrev de låtarna i november.
I vilket fall som helst så är solsken överskattat om du jämför det med guldskimmer, och just den sortens skimmer var det säkert uppemot 7000 rödvita kalmariter som korsat landet för att få uppleva.
Det var nu det skulle ske och det var nu det skedde.


Ett rödvitt hav på Örjans Vall

Örjans Vall är en ganska liten och kompakt arena vilket förvånade mig lite grand då jag trodde att den skulle vara betydligt större än Fredriksskans, vilket jag tvivlar på att den var sett till publikkapacitet. I vilket fall som helst så var de ten gemytlig arena som lyckligtvis var utan dessa förbannade löparbanor som av någon anledning omgärdar flera fotbollsarenor vilket gör att man hamnar onödigt långt bort från planen.


Jojje är förväntansfull


Vi hamnade på ståplatsläktaren ungefär vid mittlinjen så vi såg alldeles utmärkt när Kalmar redan efter 13 minuter tog ledningen i matchen genom Daniel Sobralense. Om det hade känts nära SM-gulde tidigare så kändes det ännu närmre nu. Kalmar spelade dessutom ganska stabilt tyckte jag men det hela vände när man fick både målskytten Sobralense och Allsvenskans bäste spelare, Viktor Elm skadade. Vad jag har förstått så ska det inte vara någon fara med någon av dom.

Dock stod sig 1-0 till Kalmar halvleken ut och i paus käkade vi en rent himmelsk hamburgare i en utav kioskerna. Misstänker att det kan vara därifrån Per Gessle får sin inspiration...


En liten del av "forsarklacken"


Andra halvlek han inte mer än börja innan Halmstad kvitterade men inte då heller kändes det som om någonting skulle stoppa Nannes mannar från guldet. Men när Andreas "Ante G" Johansson ( han hade fått det tufft namnmässigt i Lindås för ett par år sedan när både jag , Andreas 82,  och Ante G samt en fyra fem ytterligare "Andreasar" spelade för klubben) gjorde sitt livs mål så kändes det faktiskt lite snöpligt. Alla visste väl att KFF skulle vinna guldet i alla fall men det hade nog inte varit lika kul att vinna det med en förlust och följdaktligen en målskillnadsaffär mot Elfsborg. Nu blev sagan om Kalmar FF ännu mer perfekt när Allsvenskans skyttekung, Patrik Ingelsten, fick dundra in kvitteringen på sin gamla hemmaplan och därmed definitivt skjuta Kalmar FF till SM-guldet 2008. Och visserligen är jag partisk i frågan men sällan har väl ett lag varit mer värdigt. Att sedan Elfsborg gör sin kanske bästa säsong någonsin är ju förstås kul för dom. Nu räckte inte detta till ett SM-guld utav en enda anledning. Kalmar FF var bättre än alla andra lag i Sverige 2008. Då vinner man guld.

Efter matchen så stormade vi förstås planen för komma lite närmre och få lite bra bilder och videofilmer. Har inte hunnit kolla så noga på videokameran ännu men jag misstänker att det finns en hel del kul att se där. Det var en upplevelse att stå och titta upp på podiet där ett dansande lag skrek ut sin glädje och lättnad över att äntligen "ha visat etablissemanget"  var skåpet ska stå.

Får inte Viktor Elm och Nanne Bergstrand priser på fotbollsgalan för Årets Mittfältare respektive Årets Tränare så tappar jag respekten för hela den galan. Dom två har varit bäst och då bör man premieras för det med de tidigare nämnda priserna.

Kul för Patrik Rosengren att han fick spela hela matchen och även om han inte gjorde sin bästa kamp i den röda tröjan så kanske han ändå är den största enskilda orsaken till KFF idag, just nu är Sveriges bästa fotbollslag.En banderoll med texten " SoccerBagarn"  skymtades och jag tyckte den var ganska fyndig.

Det var en jävla trafik på vägen hem och alla beslutade sig för att stanna vid McDonalds i Ljungby för att fylla på med lite käk. Där inne var det glatt vill jag lova och säkerligen 300 segerrusiga Kalmarsupportrar på plats för att medans personalen stekte burgare för glatta livet mana på med kampsånger som " Jobba , jobba jooobba" och " Andra sidan är ni klara" Det påminde om scenerna i Hipp-Hipp...
 
Johannes och jag sa till varandra efter Ingelstens mål på övertid mot Hammarby på i Kalmar i våras att det målet kan vara det som är skillnaden när allt ska räknas ihop i november. Så rätt vi fick!


Guldjubel, någonstans längst in var Johannes och jag


Det var mäktigt att se så många Kalmar-supportrar på plats och kul att se så många hemifrån. Jag tror jag hörde någonstans att det var säsongens bästa publiksiffra på Örjans Vall. Häftigt.

Nu ser jag fram emot nästa säsong som många tror kommer bli svårare. Jag tillhör en av dom, men jag tror för den sakens skulle inte att KFF kommer att bli något grått botten/mittenlag. Jag tror att Kalmar kommer att kriga i toppen trots att man tappar många nyckelspelare. Jag tror att spelare som Petter Lennartsson, Emin Nouri, Abiola Dauda, Marcus Lindberg och Erik Israelsson kommer att bli stöttespelare inom den närmsta framtiden. Jag tror att Rydström tjurar sig igenom minst ett par,tre säsonger till och så länge den mannen finns på plan så är jag inte orolig. Rasmus och David har väl förvisso kontrakt nästa säsong också och dom två är oerhört viktiga för laget. Dock tror jag att det blir svårt att behålla dom. Samma sak med Ingelsten. men man får se vad som händer. I vilket fall som helst så kommer i alla fall jag att stå på Fredriksskans när domaren visslar igång Allsvenskan 2009!

Kikade lite på lite filmer från guldfesten. Nanne såg dimmig ut och det var han så jävla väl värd! Fan vad härligt, nu är guldet i hamn!

Grattis Kalmar FF!!!

/~~/

Mot guldet!

Om några timmar bär det av mot Halmstad. Kalmar FF ska, om någon har lyckats undvika den informationen, spela hem guldet på Örjans Vall. Vi är ett gäng från huvudsakligen Broakulla som har hyrt två minibussar för att på så vis ta oss dit. Samhällsföreningen sägs vara den bidragande orsaken till att denna resa blir av.
11.30 beräknas bussarna lämna det numera rikskända Broakulla med avgångspunkt vid macken och med slutdestination: SM-guld. Nu ska det mycket till om KFF ska missa denna gyllene chans att vinna Allsvenskan, närmare bestämt är det tre poäng och åtta mål ner till Elfsborg som jagar där bakom. Det ska inte kunna hända, men man måste vara medveten om att det faktiskt kan hända. Betydligt större under har skett. Jag hoppas och tror dock att Kalmar kommer att knipa minst en poäng i Halland och därmed är målskillnadsaffären inte längre ett bekymmer. Mitt tips: 1-4.
Det förutsätter förstås att grabbarna i KFF har laddat upp ordentligt och druckit rikligt med vatten...


Vatten är viktigt...


I går var vi ute med jobbet. Jag tog det dock väldigt försiktigt eftersom jag dels skulle till Halmstad relativt tidigt denna dag och dels för att jag varit krasslig en längre tid och därmed inte så värst sugen på att festa loss så hårt. Vi käkade i alla fall middag på restaurangen Larmgatan 10 i Kalmar och maten där var som vanligt alldeles fantastisk. De övriga fortsatte vid 22.30-hugget till Sandra för att där se Joddla med Siv som denna kväll uppträdde där. Jag valde att istället åka hem och tack vare att Johanna hämtade mig så gick det alldeles utmärkt. Var hemma halv tolv och sov som en stock tio minuter senare och vaknade redan vid åtta i morse och hamnade här framför datorn. Betydligt bättre än att vara bakfull.

Såg den bästa match jag sett på år och dag igår när Arsenal mötte Manchester United på Emirates Stadium i London. Arsenal vann matchen efter två mål av blott 20-årige algeriske fransmannen Samir Nasri. Matchen hade allt en fotbollsmatch ska ha och var som sagt väldigt lätt-tittad. Arsenals seger var i mina ögon helt rättvis och i och med de blytunga tre poängen så är även Arsenal inblandat i toppstriden trots en ganska knackig start.
Rivalen Liverpool vann senare i går kväll sin match och gick därmed upp i ligaledning.

I NHL så vann Tampa glädjande matchen borta mot tunga Philadelphia Flyers med 2-1 och det är förstås bra om man som jag gillar Tampa, men matchen kommer för min och många andras del bli ihågkommen av en väldigt underlig trade innan matchen. Tampas gedigne back Matt Carle som man tog in inför säsongen blev tradad till Philadelphia mot Steve Eminger och Steve Downie. Så Matthew Carle som anlände till Philadelphia som Tampa-spelare fick därmed gå till hemmalaget Flyers omklädningsrum för att direkt möta Tampa på sin nya hemmais. Likadant var det för Eminger (Downie petades direkt...)som haft Philadelphia som lag ett tag nu men innan match fick traska över till bortalaget och byta om. Det kan inte vara lätt alla gånger att vara NHL-spelare. Jag hade blivit förvånad om Dennis innan en match mot Skruv hade knackat mig på axeln och bett mig gå över till motståndarnas omklädningsrum. Jag undrar hur man kallpratar sig in i det nya laget efter en sån affär.

Måste passa på att önska EIS-grabbarna Måns Söderqvist, Filip Quist och Mattias Pavic lycka till i Kalmar FF!
- Tre mycket talangfulla spelare som vi är glada att vi har lyckats att knyta till Kalmar FF på treårskontrakt i stor konkurrens med flera andra elitföreningar, sade Kalmar FF-gurun Kjell Nyberg om affären.

Spelade faktiskt bowling även i fredags mot brorsan och Peter. Peter spelade som en gud och vann två av tre rundor. En gång med imponerande 198 poäng. Sjävl snittade jag kanske 135 och det är ja gnöjd med. Brorsan kom sist bör nämnas. På torsdag är det dags för deltävling och då ska vi se om träningen har givit resultat. Antagligen inte.

Är ledig även i morgon måndag, så vinner KFF guldet så kan det bli fest!

Nu ska jag gå och fixa frisyren.

/~~/

Lösningar

Det kan ha löst sig. Nä, inte finanskrisen och inte heller Tampa Bays backkris. Långt viktigare än så. Vi kommer antagligen att ta oss till Halmstad på söndag trots att supporterbussarna från Kalmar inte kunde stanna och plocka upp folk från vår kommun. Nu har Broakulla Samhällsförening tagit tag i saken själva och hyrt minibussar på macken så nu kommer vi till Halmstad ändå. Tyvärr inte så många som det från början var tänkt men jag tror att det blir två busslaster med forsare i alla fall. Det är ett alldeles för klassiskt ögonblick för att låta det passera förbi på TV så folk har jobbat hårt för att lösa detta och nu är det nog löst ovhd et betyder att Johannes, Linda,Barbro, Johanna och jag,familjen Wellrup med flera kommer att vara på plats trots allt. Bra jobbat ni som har fixat detta!

Jag var och träningsmatchade i går mot Franzén. Jag kom tvåa efter att Franzén spelat aningen mer stabilt än mig och därmed vann denna träningsmatch helt rättvist. Vi hann tre rundor och slutresultatet blev 422-405 i Franzéns favör och därmed åkte jag på att betala kalaset. Nu inväntar vi bara VikingBowlingens tredje deltävling som spelas nästa torsdag mellan 17.00-19.00 i Emmabodas bowlinghall. Förra gången slog vi publik rekord med en (1) åskådare, Kent Strandberg. För att räknas som åskådare i den officiella statistiken så måste du vara en person som inte är där för att hämta någon i gänget samt får du inte vara dittvingad. Det finns regler för allt i denna eminenta tävling som antagligen kommer att bli stentuff nästa helg. Även Frisk träningsmatchade mot sin grabb, Linus, och gjorde det långt mycket bättre än vad som har varit fallet den senaste tiden och därför tror jag att det kommer bli stentufft om poängen på torsdag.

Idag är jag ledig från jobbet eftersom vi inte har material. Oroväckande utav bara fan säger jag. Kommer antagligen också att vara ledig på måndag vilket säkert kan vara skönt om det blir så att KFF vinner SM-guldet på söndag vilket dom med största sannolikhet gör. Jag drömde i natt att det blev 2-0 till Kalmar i den matchen och det är ett resultat jag gärna ser i verkligheten också.

Ikväll börjar Jul-Kul-Cup. Denna klassiker som var det största som fanns under året när man var emellan 12-17 år. Dels för att man spelade i turneringen själv då men långt mycket viktigare, man satt och tittade på alla andra lag hela dygnet även om jag är tveksam till att det spelades natturneringar i början och mitten av 90-talet? Någon som vet. Det kanske bara var så att jag inte fick vara ute så länge, det låter mer sannolikt.
I vilket fall som helst så kommer jag aldrig glömma när jag precis hade fått moped och skulle köra upp till Jul-Kul och körde utanför sporthallstrappan för att hitta en undanskymd plats att ställa moppen på då ett damlag i f-17 klassen kan jag tänka mig anlände och gick mot trappan samtidigt som jag hittar den enda jävla isfläcken som Moder Natur hade skapat denna novembermorgon och givetvis kör jag omkull nåt så in i helvete och skrapade upp både knän och armbågar. Dock visade jag inga tecken på smärta inför damlaget utan reste mopeden upp ledde den till baksidan, ville väldigt gärna skrika könsord högt, men beslutade mig istället för att köra hem med blodiga knän och ett stukat självförtroende.
Moder Natur kan var en jävla subba ibland.

Spelade in matchen mellan Ottawa Senators och Philadelphia Flyers inatt. 4-1 till Sens i en underhållande historia. Jag undrar om folk i Sverige fattar hur jävla stor Daniel Alfredsson faktiskt är i Kanada. Jag tror inte det. Han gjorde i alla fall en formidabel insats inattens match och noterade två målgivande passningar, där en gick till rookien Winchester som på göteborgarens pass stötte in sitt första NHL-mål i karriären. Stort.
Lightning förlorade tyvärr i Madison Square Garden mot popsnörelaget NY Rangers. Henrik Lundqvist och hans lag har något stort på gång och det grundar jag inte bara på att man utan större bekymmer slog ett formstarkt Tampa med 5-2, utan mer på det faktum att man har öppnat säsongen oerhört respektingivande och kommer nog att bli och räkna med i vårens slutspel.

Jag kommer nog säkert att gå upp en liten sväng till Jul-Kul ikväll. Johanna står i kiosken så då kan jag ju, som den toffel jag är, också gå dit. Men jag kommer nog inte att stå så mycket i kiosken utan mer inne i själva hallen.

Jag skrev ju för ett tag sedan att det är konstigt varför låshaken i ett cykellås av den varianten som är monterat direkt på cykeln nästan alltid träffar en eker när man ska låsa sin cykel. Sen jag skrev det har jag träffat ekrajävlarna varenda gång. Helt otroligt.
Moder Natur är som sagt ibland en satkärring...

Cesar Santin gör succé i FC Köpenhamn. I går kväll gjorde han mål mot sjävlaste Valencia på Mestallastadion i just Valencia. Det är sannerligen inte dåligt. FCK krigade till sig ett oavgjort resultat i UEFA-cupgruppspelet, 1-1. Jag saknar Santin lite. Vilken fantastisk spelare det var. Och är.

Jag hade också blivit lika förvånad som tjejen i denna länk.

För övrigt har jag hört rykten om att folk i laget inte längre använder bilden av Marcus Rubin i stålmannenkalsonger när det börjar hetta till för att på så sätt undvika det problem som Magnus Uggla så skickligt beskrev i texten till låten 4 sekunder. Därför har jag tagit mitt ansvar och letat upp nya hjälpmedel.

Durex varar lite längre enligt reklamen......och man förstår varför.

/~~/


Bland saxar och presidenter

Barack Obama vann presidentvalet i natt i USA och det trodde jag faktiskt att han skulle göra. Nu kan jag inte grunda min aningar på någonting eftersom jag är helt oinsatt i ämnet. Obama blir USA 44:e president genom tiderna när han tillträder det ämbetet den 20 januari nästa år. Dock blir han den förste mörkhyade presidenten för världens mäktigaste land vilket jag kan tycka vara lite underligt med tanke på att en så stor del av landets befolkning är just mörkhyade. I vilket fall som helst så var det fan på tiden i alla fall.
Jag höll lite lätt på Obama utan någon egentlig anledning mer än att jag tyckte John McCain såg ut att vara lite för "rutinerad" för att leda världens mäktigaste land, och i många frågor även leda hela jävla världen faktiskt.
Det är väl bara att hoppas på att Obama kan få ordning på USA även om det är alldeles för mycket att hoppas på att en man ska få stopp på pågående bankkris och krig världen över så tror jag i varje fall att denna man har större chans att åstadkomma lite nytta än vad hans föregångare, George W. Bush gjort.
Men som sagt så är jag totalt oinsatt i ämnet och lämnar det därmed nu.

En som är insatt i väldigt mycket däremot är Lasse Franzén som idag bokade tid i bowlinghallen för den tredje av åtta deltävlingar i den rikskända bowlingtävlingen "VikingBowlingen". Nästa torsdag kommer denna tävling att hållas. Det kommer att bli träningsmatch för mig även i morgon då jag möter just Franzén i en match om fyra rundor. Har hittat mitt grundspel nu och nu vill jag se hur det håller mot en Franzén som käkat taggtråd och huggorm till lunch. Det återstår att se i morgon.

På tal om Franzén så uppmärksammade vår nyinlånade montör Christer Klevtun, att det fanns tendenser i Franzéns sätt att röra sig på som påminner om en hip-hoppare. Dessa spekulationer späddes på ytterligare när samme Franzén väldigt oväntat sken upp i ett leende modell större när Adam Tensta spelades på p3 och lunkade neråt sin station med tydliga tendenser till hans för evigt klassiska "tjollahoppsasteg" som vi bara har trott att han använder i bowlingen, men fick alltså idag sen tendenser till att detta steg är långt mycket mer användbart. Vi misstänker att Franzén i morgon när han anländer till VikingLine kommer att ställa sig längst upp på banan med en fet guldkedja runt halsen,glittrande tänder och vråla "Waz up niggaz!" Men vi får väl se... Vi kanske läste ut lite väl mycket ur tendenserna.

Av någon anledning cirkulerar det ett rykten på byn om att Emmagården skulle vara till salu. Så är inte fallet. Det har visat sig att ett hus som är likt Emmagården ligger för försäljning men det är alltså inte Café Emma. Nu vet ni det!


Det kommer att bli julskyltning på Café Emma även i år, var så säkra!Tampa åker upp till New Jersey och Prudential Center för att där försöka förlänga vinstraden ytterligare. Lightning började säsongen katastrofalt men har spelat upp sig på slutet men kommer att får det tufft i natt när man möter Johnny Oduyas gäng. Det verkar dock som om fantommålvakten Martin Brodeur inte kommer att stå i mål för Devils vilket sannerligen gynnar mitt lag. Brodeur är förövrigt bara fem "nollor" ifrån att matcha Terry Sawchuks rekord på 103 hållna nollor. Detta är ett smått fantastiskt rekord som många experter ansett vara mer eller mindre ouppnåligt. Brodeur kommer att nå det, och antagligen kommer han göra det redan denna säsongen. Han kommer även efter säsongen ha rekordet för flest segrar då han inom de närmsta månaderna kommer att passera legendaren Patrick Roys notering på 551 vinster. Brodeur har 544 i skrivande stund men går som sagt just nu skadad och får lugna sig lite i rekordjakten.

I går låg jag och slötittade lite på ett program som handlade om den sak i världen som vi alla vill bli bättre på. Nämligen tillverkning av frisörssaxar. Detta mina damer och herrar kan låta som en ytterst ointressant sysselsättning att spendera en ledig tisdagskväll och visserligen var det ganska ointressant men likväl förstår jag inte hur fan det finns en marknad för saxar som kostar 10 000-tals kronor. Fabriken som låg i Japan hade femton heltidsanställda och dom producerade ett tjugotal saxar om dagen... Det är kanske där framtiden ligger. Folk behöver alltid klippa sig. Det är ett faktum. Men för oss som inte har råd att klippa sig med dessa saxar duger en rakapparat för 400 alldeles utmärkt. Den är intjänad många gånger om tänkte jag medans japanerna slet vidare med sina saxar...

Nu ska jag ladda upp inför kvällens Champions League-fotboll.

/~~/


Pissepaus i Eriksmåla?

På söndag var ju tanken den att vi skulle åka och se Kalmar FF:s match på Örjans Vall i Halmstad. Kalmar FF gör flitig reklam om deras bussar som går dit och jag skulle vilja påstå att det är ett rimligt pris för buss och biljett till matchen. Jag ringde upp kansliet i eftermiddags och talade om att vi var ett helt gäng från Emmaboda som gärna ville följa med. Inga problem. Men när jag senare frågade i fall det gick bra att bussen stannade i Eriksmåla eller Emmaboda så vi från Emmabodatrakten kunde hoppa på fick jag blankt nej.

Såvitt jag vet så kör man vägen via Eriksmåla när man ska till Halmstad och så jävla invecklat kan det omöjligt ha varit att fått en buss att stanna där för att plocka upp oss från denna kommunen som ville se matchen. Det tar inte längre än en pissepaus att stanna där så därför är jag lite besviken nu. Det känns inte aktuellt att åka in till Kalmar för att sedan åka bussen tillbaka hem och fortsätta till Halmstad och efter matchen åka tvärs igenom kommunen för att sedan köra sex mil i bil för att komma hem. Alltså 24 helt onödiga jävla mil bara för att man råkar bo sex mil närmre Halmstad än majoriteten av supportrarna. Underligt. Mycket underligt. Det var ju inte så att vi bad dom köra runt Södertälje och hämta oss.
Nej, jag krusar ingen. Vill man inte ha oss där så ska man slippa. Det blir Canal + istället. Tyvärr.

För övrigt kunde jag inte undgå att se att det finns folk som bekymrar sig över Liams blogg. Då har man sannerligen inte mycket att bekymra sig över. Kan ge dig ett alldeles utmärkt tips Martin Leskovec, ge fan i att läsa den om den stör dig... Koncentrera dig istället på din brandmansutbildning i stället. Det känns som en viktigare sysselsättning.
Har man släkt över hela landet, som föräldrarna i fråga har, så är en blogg ett alldeles perfekt sätt att nå ut till dessa och även övriga intresserade. Du tillhörde aldrig den målgruppen Martin och behöver därmed inte heller bry dig.

I kväll drar inomhussäsongen igång med träning i Allsbohallen. Jag själv kommer inte att närvara på grund av förkylning och allmän gnällighet. Väntar tills lördag om det känns bättre då!

Elfsborg gjorde vad dom skulle mot Halmstad i går och plockade in tre poäng och även tre plusmål. Olyckligtvis för IF Elfsborg är det ytterligare tre poäng och nio mål som ska plockas in. Det betyder att även om Elfsborg vinner med 5-0 borta mot Gefle så har KFF råd att torska med 3-0 i Halmstad. Det kallar jag skapligt utgångsläge. Sexmålssegern mot Norrköping var nog viktigare än vad många tror.

För övrigt håller jag med de flesta övriga KFF:are om att Nanne Bergstrand för en gångs skull gjorde fel. Ett gigantiskt misstag att inte byta Patrik "Bagarn" Rosengren i dennes sista hemmamatch inför storpubliken på Fredriksskans i söndags. Riktigt dåligt Nanne.
Rydström,brassarna,Elmarna och övriga spelare har varit oerhört värdefulla för Kalmar, men klubben hade inte varit där dom är i dag utan Patrik Rosengren och det vet jag att även Nanne fattar så därför är det fullständigt obegripligt att han inte fick spela en enda minut i söndags. Jag kan rekommendera alla som bryr sig i ämnet att skriva en hälsning till "Bagarn" i Elmarnas blogg, där David i dagens inlägg uppmanar till detta.

Denna blogg handlar väldigt mycket om Kalmar FF i dessa dagar har jag tänkt på! Det är bra det.

Nu har jag tänkt att dammsuga lägenheten ett varv!

/~~/


Blixtar och dunder och magiska under

I går eftermiddag så försatte sig Kalmar FF i ett närmast perfekt utgångsläge inför sista matchen mot Halmstad på söndag. I går eftermiddag så krossade Kalmar FF IFK Norrköping med hela 6-0 och avgjorde därmed mer eller mindre Allsvenskan anno 2008.
Jag var på plats precis som de flesta andra med Johansforsanknytning för att visa vårt stöd för det rödvita maskineriet i allmänhet och bröderna Elm i synnerhet.
Det var bra uppslutning och bussen till Fredriksskans var knökafull av forsare som ville se denna sista hemmamatch för säsongen som även var Viktor Elms sista inför hemmapubliken. Vad passar väl då bättre än att avgöra hela skiten inför en fullsatt stadion och hela hembyn närvarande. Bara en enda sak. Att avgöra hela skiten fyra gånger om. För även om lillbrorsan Rasmus inledde målskyttet efter en närmast briljant frispelning av kapten Rydström så skulle denna kväll komma att tillhöra Viktor helt och hållet. För direkt efter att Rasmus lobbat in ettan så spädde Viktor på med sitt första mål för kvällen. Den skörden skulle innan matchen var slut ha vuxit ända till fyra mål varav ett var en riktigt snygg frispark.
Ganska perfekt avskedsmatch får jag lov att säga och jag vet en som antagligen somnade med ett leende på läpparna.

Mer eller mindre hela Broakulla var ju som sagt på plats och det märktes att det var uppskattat från brödratrion som omgående efter match sprang ut till oss i publiken och njöt av situationen. Läs själva vad David Elm skriver i sin blogg
Det är inte utan att hans text berör även oss forsare som var där!


Blixtar...Efter matchen så stod Henrik Rydström i dörren till omklädningsrummet och gestikulerade yvigt och förökte med vänlig men bestämd röst förklara något för en supporter. Denna supporter var inte vem som helst, denna supporter var Thor Jarl som till varje pris skulle in i omklädningsrummet. Dock utan resultat. Thor bedyrade att han varit lagledare i JIF och kände pojkarna Elm väl vilket Rydström mycket väl trodde på men lyckades till slut förklara att det inte var aktuellt att gå in i omklädningsrummet likväl. Thor köpte detta och lomade iväg, visserligen mycket nöjd ändå, men han hade nog gärna velat gått in i Fredriksskans innandöme.


...och dunder...Aldrig förr har jag för övrigt sett två så bakfulla människor som brorsan och Henke Ahlström. Bakfulla är väl kanske inte rätt ord men en fyra fem steg bortom det så börjar vi närma oss. Brorsan hade varit hos Nicklas Medin och Anna Zobal på inflyttningsfest och hade väl kanske egentligen ingen tanke på att åka på fotboll och festade därför på i godan ro till klockan 5 på morgonen. När Johannas lag senare på söndagsförmiddagen gick vidare till semifinal i Vissefjärdas damcup så blev vips hennes biljett tillgänglig och jag ringde upp brorsan som hoppade på direkt även om hans ögon antydde att han hade mått bäst av Canal +, ljummen cola och en kebablåda från Vickan till förrätt och en laddning grillchips till efterrätt..
Nu blev det i stället en pyttipanna, en bärs och en shot Fernet på supporterpuben "Seven" innan match för såväl brorsan som för mig och Johannes Medin. Medin fick för övrigt min öl. Över sig. Jag råkade spilla ut den rakt över hans så kallade mittparti vilket gjorde att han såg ut som om han hade hunnit lite sent till toaletten.
Nu gick det hela bra.

Även Henke Ahlström var i sliten efter en hård fest på Amigo men jag tror vi stannar där i ämnet bakfylla.

Matchen blev nästan magisk på något vis. En värdig avslutning för Sveriges just nu bästa mittfältare och framför allt en värdig hemmaavslutning för Sveriges bästa fotbollslag. Nu blir det Halmstad på lördag och ryktet säger att det kommer att bli ganska tätt med forsare även på Örjans Vall. Jag kommer med största sannolikhet att åka dit. Det ryktas till och med om att min kära svärmor ska åka med så förstår ni vad ni ställt till med Elmare? Att få Barbro Sjöndin att åka en jävla massa mil i en supporterbuss en söndag,för att ställa sig utomhus i mitten av ett pisskallt november för att se fotboll med ett lag som inte innehåller en enda av hennes döttrar...Det är stort. Mycket stort!

Älmeboda/Linneryd tog lite överraskande hem Vissefjärdas damcup efter att ha besegrat Karlskrona FF i finalen. Jag såg ingenting av slutspelet och vill därför inte heller yttra mig om något annat än det faktum att Ä/L vann. Grattis till er.
EIS slutade på fjärde plats vilket ändå får ses som ett bra resultat. Nu vankas det Alsbo-cupen i sluitet av denna månad och den turneringen är väl i det närmaste att jämföra med ett VM-slutspel.
Det går också rykten om att JIF börjar uppladdningen tillden turneringen denna veckan och med den oerhört starka trupp vi förfogar över skulle det förvåna mig mycket om vi inte blir bland de två finallagen...


Nu hade jag tänkt se Elfsborgs match mot Halmstad men eftersom den inte sänds får det bli till att titta på den matchen som faktiskt sänds.Jag kommer inte ens i håg vilken det var, men det är plingen i rutan jag vill åt!
I kväll kan alltså SM-guldet säkras, fast det säkrade egentligen redan i går. Det såg Viktor Elm till.


...och magiska under!


/~~/


Late night

Visserligen är timmen ganska sen men denna lördagskväll är betydligt mycket lugnare än den föregående. Johanna har gått och lagt sig för att på så vis vila upp sig inför morgon dagens slutspel i Vissefjärdas damturnering,men jag tänkte blogga en liten stund innan jag gör henne sällskap.

Dagen i dag har till allra största delen spenderats i fotbollens tecken. Från relativt tidig förmiddag till sena eftermiddagen har jag hängt i sporthallen där jag har sett alla varianter av damlag spela upp sina register. Mest impad var jag nog av Karlskrona FF som inte släppte in ett enda mål och tog full pott i gruppspelet. Jag tror att Karlskrona FF kan bli livsfarliga under morgondagens slutspel.
Även Emmaboda IS 1 tyckte jag gjorde sin plikt och spelade otäckt stabilt och säkrade sin slutspelsplats efter tre matcher som alla slutade med tre poäng för de gulsvarta damerna. Att man sedan gjorde en mindre bra match mot Älmeboda i avslutningskampen är glömt och i morgon tror jag att även EIS kommer bli livsfarliga. EIS sparkar igång klockan 10.30 mot just KFF och efter det så möter man Lindsdal klockan 11.30.

Tyvärr kommer inte jag finnas på plats eftersom jag denna dag prioriterar Kalmar FF:s guldstrid och beger mig med övriga forsare till Fredriksskans i morgon vid lunchtid. Detta var ju tänkt att bli en överraskning för den knappa tredjedel i KFF:s startelva som har JIF-anknytning men av någon anlednig läckte detta ut och till och med Östra Småland hade en notis om detta på sina sportsidor i fredags. Lite tråkigt, men vad fan. Kul ska det bli vare sig det är hemligt eller inte.
Hörde dessutom från säkra källor att Kalmar kommer att ställa upp med bästa tänkbara manskap i morgon vilket glädjer ett KFF:fan som mig mycket!
Vinner man i morgon med tre mål eller mer betraktar jag SM-guldet som klart. Vinner man i morgon med mindre än tre mål så betraktar jag SM-guldet som nästan klart.

Tittade på andra halvlek av Man United mot Hull. United ledde med klara 4-1 men Hull kämpade och tryckte in två bollar bakom Van Der Sar i Manchesterholken vilket gav slutresultater 4-3. Det måste kännas tungt, att sätta tre pytsar på United på Old Trafford och ändå inte få något för det. Hur ofta händer det att ett lag gör tre mål på "Theatre of Dreams" . Och vad var oddset på att Hull City skulle göra det. Jag är djupt imponerad av denna klubb som kämpar på utav bara fan i Premier League, helt utan respekt för vilka man möter. 

Hade för övrigt vägrat att möta Wayne Rooney i ett uppkast...

I går kväll var min allra yngsta polare, Liam, här besök. Han hade med sig sin farsa Marcus och morsa Anso förstås. Jojje hade sytt en filt till sin systerson som Liam uppriktigt sagt inte brydde sig så mycket om eftersom den inte innehöll någon mat men vi övriga var imponerade... Jag fick mest skäll på syslöjdslektionerna av min lärare som hette Annika, så därför bidrog jag inte någonting till denna skapelse.

Tampa är i grym form nu och krossade megastarka Buffalo Sabres nu senast på bortaplan efter att supertalangen tillika draftettan Steven Stamkos gjort sitt första mål. Och vilket jävla mål sen. Tampa har powerplay. Marty St.Louis lägger upp pucken för Vincent Lecavalier för en såkallad "one-timer". Lecavalier klappar till för drottning och samvälde och pucksatan håller på att demolera nätet. Alla i hela världen tror att Lecavalier är målskytten. Alla utom Lecavalier och Steven Stamkos. Stamkos stod nämligen framför mål och pucken tog hans klubba och styrdes in i mål.
Sekreteriatet,måldomaren och matchdomaren missade detta och annonserade Lecavalier som målskytt,men han vägrade ta emot målet och i egenskap av lagkapten pratade han med seket om denna incident och i periodpausen efter att måldomarna videogranskat målet så såg dom klart och tydligt att rookien Stamkos var sist på pucken och således fick han sitt första mål i NHL noterat. Inte nog med detta. Lagkapten Lecavalier fixade även fram den pucken som Stamkos gjort målet med och gav till den förhoppningsvis blivande superstjärnan. 

Egentligen säger denna historien mer om Vincent Lecavaliers storhet än om Stamkos. Men ändå. Att Stamkos senare i matchen pangade in ytterligare en kasse gör bara saken ännu roligare och viktigast av allt. Tampa vann med 5-2. I natt väntar Daniel Alfredssons Ottawa Senators hemma i St. Petes. Jag är ganska övertygad om Stamkos gärna fortsätter producera poäng på hemmaplan... 

Tror för övrigt att San José eller Detroit vinner cupen i år. Även NY Rangers kommer för ovanlighetens skull gå långt.

Den 15:e december kommer vi enligt uppgift att få tillgång till vårt nya hem.... Det känns så fantastiskt skoj så det finns knappt ord för det!

Ryssen Pavlyuchenko avgjorde på övertid när pånyttfödda Tottenham jävligt överraskande (eller hur Tappen?) slog Liverpool i den sena matchen i kväll. Det trodde jag aldrig dom skulle göra. Harry Redknapp verkar veta hur saker och ting fungerar på White Hart Lane.

Vill inte på något sätt vara partisk, men jag tyckte att backparet Sjöndin/Franzén var dagens bästa i damcupen. Hoppas att ni spelar lika stabilt i morgon.

Smålandsnytt är det enda nyhetsprogram i hela världen som gör reklam för vad morgondagens nyhetssändning ska handla om... Inte ens CNN har den formen av journalistik. Stort.

Jag tycker det ska bli väldigt trevligt i Kalmar i morgon. Bara så att alla Emmabodaiter som ska med bussen vet det så avgår den från stationen vid 12.30.

Rögle leder Elitserien... bara en sådan sak.

Nu tror jag att jag ska ta och runda av och avsluta denna lördagskväll.God natt!

/~~/RSS 2.0