Motivation

Fredagkväll igen, eller fredagsnatt för att vara exakt. Timmen är sen men jag känner att jag av någon outgrundlig anledning inte är så särdeles trött denna kväll så vad passar då bättre än att blogga? Tja, ganska mycket troligen, men bloggning får det bli en liten stund tills dess att gamle John Blund klubbar ner en.

Har varit på fotboll i kväll. Peter, Max och jag och Ellie traskade ner till Lindåsvallen. L/L mot Vissefjärda. Lindås/Långasjö vann matchen rättvist med 2-1 även om Ante 82´ var ohyggligt nära att kvittera i slutminuterna med av de hårdaste ribbskotten Lindåsvallen fått uppleva sedan Rickes dagar. Nu blev det som sagt full pott för L/L och med tanke poå var jag har mina rötter glädjer det mig förstås.
Matchen var jämn, tuff och juste under den första halvleken och halvtidsresultatet var 0-0. Ett resultat nog Lindås ska vara mest glada över för hade inte duktige Rickard Fransson i holken varit i toppform så hade nog halvleken (och matchen) slutat annorlunda.

Man har väldigt många fina minnen från Lindåsvallen... Ibland längtar man tillbaka till gamla LBK.

Allt hände efter paus. Lindås gjorde ett noll medans jag låg på knä inne i LBK:s gamla omklädningsrum och bytte blöja på Ellie som dock i den attacken endast skjutit lösa skott om jag uttrycker mig så. Ungefär samtidigt som flickebarnet var påklätt så kvitterade Vissefjärda. Målskyttarna för både 1-0 och 1-1 har därför inte jag koll på. Men ungefär lagom till att jag skulle gå ut efter att ha småsnackat en stund i klubbstugan så gjorde Anton "Boda" Karlsson 2-1 och det skulle komma att bli slutresultatet. Vissefjärda drabbades i andra halvlek av två utvisningar. Den ena drabbade Andreas "Flaken" Lennartsson som jag talade med en stund och han avr väl inte helt oförstående till att ha fått syna det röda även om han inte höll ed domaren vid det första gula han ådrog sig. Den andra utvisningen drabbade annars väldigt duktige Anton Malmqvist som gör oerhört mycket mer nytta på plan än utanför den.

Tyckte för övrigt att domaren skötte sig alldeles förträffligt.


Smågrinigt och småfult från bägge håll på slutet och de så karaktäristiska derbykänslorna levdes sannerligen ut. Även bland bortasupportrarna (inte alla, men några...) hördes ett par ramsor mot både det ena och det andra som det vanligtvis krävs leg 18 för att få lyssna på. Jag ska inte svära på att det inte kom sådana ramsor även från hemmasupportrarna, det kanske det gjorde, men ingen jag hörde åtminstone. Ett vanligt hederligt klassikst kommunderby med andra ord.

Steve Yzerman blir alltså GM i Tampa. Jag känner att jag måste förklara den termen lite mer noggrant. En General Manager är alltså ingen tränare. Snarare en sportchef. Steve Yzermans första uppdrag i Lightning blir att anlita just en tränare, en head coach. Yzerman lär högst troligt alltså inte själv synas till i båset. Bara så att alla förstår.

Av personiga själ hatar jag datumet 28 maj.

I morgon räknar jag med att det blir en hel del karneval på agendan. Jojje jobbar så Ellie och jag får nog kika själva. Jag kommer mycket väl i håg de senaste karnevalstågen. Jag deltog själv i LBK:s bidrag till tåget i en mycket vacker egenkomponerad sång av LBK:s damklubb som alla pojk och flicklagsspelare glatt gick i tåget och sjöng på. Någon som har året på den senaste karnevalen?

Några av er har säkert lagt märke till att det inte uppdateras lika ofta här längre. Jag kan ärligt säga att stundtals tryter motivationen och ibland är jag ordentligt sugen på att testa något nytt projekt inom bloggvärlden och ibland även bara lägga ner.
Motivationen är mycket viktig för mig när jag bloggar och jag vill så klart gärna att så många som möjligt ska läsa inläggen men i takt med att kvaliteten på desamma blir sämre så sjunker också besöksantalet ganska fort. Det har jag full förståelse för. Jag tror att de flesta som bloggar har hyfsad koll på sitt besöksantal och har man som jag legat på en helt OK nivå för att sedan sakta dala ner till en nivå som jag inte alls finner lika tillfredställande så inser man ganska kvickt att man uppenbarligen inte berör på riktigt samma sätt som innan. Detta är sannerligen ingen snyfthistoria för att få fler läsare, det är bara så det är. Jag tar beslut inom den närmsta tiden hur jag lägger upp min fortsatta karriär inom bloggningen.

Nu tror jag visst John Blund knackade på ändå. God natt kära vänner!/~~/

Välkommen Yzerman

För er som skiter högaktningsfullt i allt vad NHL och Tampa göre sig icke besvär att läsa detta inlägg då det till allra största del kommer att handla om vad som hände i Tampa Bay Lightning tidigare i dag. Nä, ni som finner den sortens info värdelös, er vill jag gärna bespara några minuter.

En jättebomb briserade i eftermiddags i NHL. En bomb som i allra högsta grad rör mig. Steve Yzerman tar över som General Manager i Tampa Bay Lightning. Den i mina ögon mest fantastiske hockeyspelaren genom tiderna tillika den den som över huvudtaget fick mig intresserad av NHL tar alltså över mitt favoritlag. En osannolikt bra kombination som utan att veta någonting egentligen om Steve Yzermans tränaregenskaper kan bli en vinnande kombination.


Välkommen till Tampa, Steve Yzerman

Tampa som efter Stanley Cup-titeln 2004 sakta men säkert år för år trillat längre och längre ner i NHL:s källare och som lite överraskande valde att göra sig av med den omtyckte  förre GM:n Rick Tocchet. Tocchet gjorde det bra och hade spelarnas fulla respekt av den anledningen att han var en framgångsrik spelare själv under 80- och 90-talen. Och går man enligt den matrisen så borde de ha lika stor eller ännu större respekt för Steve Yzerman som för övrigt är den som har varit lagkapten längst av alla i NHL:s historia. Något som borde tala för att han har vad som krävs för att lyckas som GM i Lightning.

Vincent Lecavalier, Tampas lagkapten och hjärta fick en gång frågan om vem som var hans förebild inom hockeyn. Svaret; Steve Yzerman. En vinnande kombination månne. Förhoppningsvis.

Dock måste man vara realist. Yzerman lär inte göra Tampas för närvarande ganska skrala trupp till mästare, men han kan förhoppningsvis göra som John Tortorella gjorde, ta små steg mot framgång för att sedan helt plötsligt vara med i den absoluta toppen.Jag hoppas att Tampa fortsätter satsningen med ett par riktigt heta namn även på spelarfronten. Ilya Kovalchuks kontrakt går ut, men jag är väldigt tveksam till att Tampa har plats under lönetaket och sedan tror jag definitivt inte att den ryske superegoisten passar i ett lagbygge signerat Steve Yzerman. En gudomlig spelare är det i alla fall och den kategorin spelare kan man aldrig få för många av.

Johan Harju är förvisso klar för organisationen och jag tror nog han kan ta en tröja i tredje eller fjärdelinan med lite flyt men jag tror nog att Lightning-fansen kräver ett större namn än så.

Jag ser redan fram emot nästa säsong. Vilket lyft för Tampa Bay Lightning!

/~~/
Brons

Nog borde nog Tre Kronor ha vunnit gårdagens semifinal mot Tjeckien som man som bekant mycket snöpligt förlorade efter straffläggning. Hade man vunnit den matchen så hade inte jag suttit här i min soffa just nu och glott på tredjeprismatchen, ett påfund som jag är starkt skeptisk till oavsett nivå. Det finns sällan något mer ointressant än en bronsmatch och även om Sverige just nu gjorde 2-1 så tjoas det knappast här på Genstigen.
Missförstå mig rätt, självklart vill jag att Sverige ska ta medalj, det är inte det, men jag tycker att man gott kan ge bägge förlorarna i semifinalspelet bronsmedaljer istället för att tvinga förlorarna att spela en avslagen match om det.

Annars handlade mycket av snacket efter Sveriges semifinal igår om det faktum att Bengt-Åke tog time-out med dryga tio sekunder kvar i lednignen 2-1 varefter tjeckerna kvitterade efter en ursmart tekningsvariant där man lät svensken vinna och sedan satsade med tre man mot den killen som fick pucken. Experter hävdar att det var idioti av Gustafsson att ge tjeckerna en chans att vila sina stjärnor och jag höll i början med om det men har efter hand ändrat mig lite. Jag konstaterar i stället att tjeckerna gjorde det bra och Tre Kronor hade en jävla otur. Man får inte glömma att det var ett riktigt tjusigt mål Tjeckien gjorde och just den sortens mål är tycker jag ganska svårt att skylla ifrån sig på en i och för sig onödig time-out. Skit samma, nu sitter man här och glor på bronshockey och det är ett faktum.

B-Å Gustafsson gör i eftermiddag sin sista match som förbundskapten och jag kan tycka att det är dags för nytt blod nu på den positionen även om det högst troligt kommer dröja innan vi får en kapten som vunnit så mycket på så kort tid som Bengt-Åke trots allt har gjort.

Det blir förstås till att se finalen i kväll mellan ryssarna och tjeckerna. Klockan 20.00 i afton.

I går hade vi goda vänner på besök så en viss tunghet i huvudet har ändå tilldelats mig idag efter ett gäng pilsner som igår rann ner. Mycket trevlig kväll blev det, och precis som vanligt när man har trevligt så går tiden alldeles för fort. Jag gjorde dock det ända rätta i morse och gick ut i trädgården och tog tag i ett par projekt som blivit liggande och vips så var man pigg igen och den så karaktäristiska tungheten var som bortblåst.

Sverige knep hockeybronset. Jippie...

Champions League-finalen tittade vi på och kunde där konstatera att Jose Mourinho och han Inter vann den kanske mest ärofyllda av alla troféer ett klubblag kan vinna. Jag antar att det svider lite extra i Zlatan Ibrahimovic´s hjärta efter som denne lämnade Inter till förmån för Barca för att vinna just Champions League och så blir det precis tvärtom. Retfullt.

Men Mourinho är något alldeles extra. Vilken vinnare. Allt karlen tar i blir till guld och det kan inte vara en slump. Han måste vara en tränare som har något som ingen annan har. Imponerande.

/~~/


Kvart

Tre Kronor tog sig till semifinalen i hockey-VM efter att ha sovit sig igenom kvarten mot lillkusinen Danmark som man vann med 4-2. Inte en droppe svett eller blod spilldes utav de svenska som måste ha varenda jävla kraft kvar inför semin på lördag. Sömnigare och sämre ishockey har jag inte sett sedan jag såg Nybros match mot Hammarby i Victoriahallen i Allsvenskan för några år sedan. Den matchen gäller fortfarande som det sämsta jag någonsin sett, men denna kamp var inte långt efter.

Vidare i det nordiska hockeysläktet så åkte lillebrorsan Finland ganska väntat ut mot Tjeckien. Väldigt synd förvisso då jag hade funnit det ytterst tillfredsställande att på lördag eftermiddag fått sänka några kalla till vårt mest klassiska derby alla kategorier, alla sporter. Nu blir det Tjeckien och det är nitlott på alla sätt och vis för Sverige. Dels hade intresset varit skyhögt vid en semi mot finnarna, nu blir det bara en axelryckning för många, och dels är Tjeckien ett bättre lag i denna turneringen än vad Finland är så därför hade Finland passat bättre på alla vis.

Har varit ute och sprungit en sväng och är nu nyduschad och nyrakad samt mysklädesbeklädd så jag tänkte nu återigen inta ryggläge i soffan för att se Ryssland- Kanada. De flesta tror på Ryssland och med tanke på att man har hela 14 OS-spelare med (och de 14 var inte direkt utfyllnadsspelare) mot Kanadas enda (Cory Perry, som var en av de mest okända i det kanadensiska laget). Jag vet dock av erfarenhet att det är mycket ointelligent att räkna bort Kanada.  Jag är ganska säker på att det blir en jämn match där jag håller en tumme för Kanada som är anförda av Tampa-spelarna Steve Stamkos och namnen Downie. Kul match att vänta.

Har varit på babysim i dag med familjen. Ellie gillar det. Jag kan eventuellt tycka att det är lite överskattat, men då jag redan har en enorm vattenvana i jämförelse med min dotter som dessutom älskar det så väljer jag att glatt konstatera att det är värt penningen.

Fredag i morgon igen. Det går vansinnigt fort mellan gångerna.

/~~/

Stolthet, hjärta och tradition

Ungersk gulaschgryta med ris stod på menyn idag ute i matsalen så nu är man mätt och nöjd för den grytan mycket god. Är ganska svag för köttgrytor över lag och när de dessutom är välkryddade så är det ett extra plus i kanten.

Sverige gjorde sin plikt i går och slog Schweiz med klara 5-0. Schweiz är en hockeynation på frammarsch och kan i sina bästa stunder ställa till förtret för många av de stora, men igår var Tre Kronor alldeles för överlägsna. Magnus Pääjärvi-Svensson fortsätter att leverera poäng coh bra spel och visar vilken tillgång han kommer bli för Edmonton när han sticker över. Ett mål och en assist av den unge skåningen gör att han är med och slåss i toppen av poängtoppen.
Med Tampa-ögon var det också kul att se at tlagets näste stjärnback Victor Hedman stänkte dit en puck och Hedman såg verligen nöjd ut efteråt.


Magnus Pääjärvi-Svensson kränger på sig Oilers klassiska tröja under fjolårets draft

Nu väntar kvartsfinal mot Danmark i morgon eftermiddag och vinner inte Sverige den matchen bör inte bara Bengt-Åke avgå utan han bör dessutom tilldelas fängelsestraff för förargelseväckande beteende. Risken för ett nytt "Vitryssland" borde väl vara eliminerad då det numera borde vara inpräntat i varje svensk spelare att man aldrig kan underskatta ett enda lag. Nä, jag tror att Tre Kronor vinner stort och därmed kvalificerar sig för lördagseftermiddagens semifinalspel.

Ändå inne på det kära ämnet hockey måste ägna ett par rader åt mitt favorittrackaseringsobjekt Tingsryds AIF. Lagets slogan är "Stolthet, hjärta och tradition" . Den bör nog i det snaraste ändras då man för närvarande inte har en enda spelare i A-truppen som faktiskt är från orten eller har TAIF som moderklubb. Stolthet, hjärta och tradition my ass...

Dock är ur-TAIF:aren Olof Einarsson är förvisso tilltänkt att eventuellt få en tröja. Om man inte hittar någon annan vill säga. Jag tror du hade gjort dig bättre hos vikingarna Olof. Ett lag som faktiskt passar in under parollen "Stolthet, hjärta och tradition". När alla kontrakt är påskrivna så lär summan av de egna produkterna i Vikings närma sig tio vilket är en otroligt bra siffra med tanke på att den innehåler många verkliga nyckelspelare. 

I kväll har jag tänkt att rensa lite ogräs i slänten på baksidan där hemmavid. Fick ett sådant infall så då är det lika bra att passa på.

Både Chicago (mot San José) och Philadelphia (mot Montreal) har 2-0 i matcher i konferensfinalerna i Stanley Cup. Chicago har dessutom två hemmamatcher här näst och har en jättechans att ta sig till Stanley Cup-final vilken jag i så fall tror att man vinner oavsett om motståndaren är Montreal eller Philly.

I morgon blir det babysim med Ellie i Kalmar. Ganska häftigt faktiskt att se hur lillan hanterar vatten. Hon verkar gilla det även om hon stundtals mest är intresserad av att dricka det.

Nu väntar Franzén på mig borta på X103 och då gäller det att vara i tid.

/~~/


Munsbit

Kalmar FF gjorde vad många av oss Kalmar-supporters faktiskt hade på känn att man skulle göra, nämligen slå seriesuveränen Helsingborg. Matchen avgjordes redan efter 6,4 sekunder då en HIF-back skulle slå långt men träffade Daniel Mendes rygg och bollen hamnade i en båge som turligt nog för Kalmar var alldeles perfekt för att ställa Helsingborgs målvakt totalt.
Matchen i övrigt bjöd på en hel del chanser åt bägge hållen. Helsingborg kan eventuellt ha haft de vassaste men med det spel som nye förstekeepern Etrit Berisha visade upp igår så känns KFF in i helvete svårslagna just nu. Petter Wastå måste ha en ständig klump i halsen, för som det ser ut just nu så kan FF-ikonen bara se på medans han kommer längre och längre ifrån startplatsen. Dock tror jag att han kommer få fler chanser under säsongen, men det dröjer sannolikt ett tag.

Daniel Mendes utvisning var det kanske inte så jävla mycket att orda om, men nog borde han fått sällskap av HIF:aren i situationen som egentligen gjorde precis samma sak som Mendes?

Segt att jobba idag. Riktigt segt. Klassisk måndag.

Skrev ju i går att Tre Kronor skulle bli en munsbit för Kanada i gårdagskvällens match i hockey-VM. I sista sekund tillade jag klokt nog att det nog trots allt skulle bli en öppen historia, men inte ens det blev det. Sverige kontrollerade matchen totalt och vann snyggt med 3-1 och har skaffat sig ett mycket fint utgångsläge inför kvartsfinalerna. Om jag förstod det hela rätt så är inte Ryssland aktuellt för Tre Kronor i en kvartsfinal tack vare segern och det ska vi vara glada för.

Oliver Ekman-Larsson går från klarhet till klarhet i VM. Blivande superstjärna i NHL? Antagligen.

Zlatan vann ligaguld för sjuttinionde året irad. Halt fantastikt egentligen. Han vinner ligan vart han än befinner sig den gode Zlatan...

Annars fortsätter novembervädret. Regn och rusk och allmänt jävla grått. Så tråkigt. I morse vägrade jag använda handskar när jag cyklade ner till gruvan men redan efter femtio meter ångrade jag bittert det beslutet.

/~~/
En bra investering

Nu var det ett tag sedan igen. Man kan tycka att det borde finnas mer tid att blogga när man är ledig men så har itne varit fallet under denna långhelg som desto tråkigare börjar lida mot sitt slut. I morgon är det en vanlig grå decem...eh förlåt... majmåndag och arbetet börjar klockan halv sju som vanligt.

Har hunnit med en väsentlig mängd äventyr under ledigheten. Torsdagen inleddes med Broakulla marknad på dagen för att avslutas med en hejdundrandes tacobuffé uppe i caféet på kvällen. Tacosen ackompanjerades av en mycket skicklig trubadur som sannerligen fick fart på danssugna broakullabor som svängde sin lurviga till långt in på småtimmarna. Somliga står antagligen kvar där uppe igen och diggar.

Fredagen blev det faktiskt Casablanca och ett fullständigt lysande uppträde av enormt underskattade Hazy/Dizzy (som spelar AC/DC-covers för er som inte vet). Martin Edins mannar bjöd på ett sanslöst bra uppträde som helt klart är det bästa live uppträde jag skådad i denna kommunen någonsin. För den ringa entrén av 80 spänn så var det antagligen de mest välinvesterade 80 riksdaler jag någonsin spenderat. Jag är som ni kanske märker lyrisk efter detta uppträde och längtar redan till nästa uppträde med dessa herrar.


Martin Edin och hans Hazy/Dizzy underhöll på Casablanca

Dock fick jag loma hem redan strax innan klockan ett efter som jag och min svärfar dagen efter hade ett projekt som skulle genomföras och det projektet innebar uppstigning klockan 3.45 så igår var jag ganska trött.

Följer just nu upplösningen av Serie A. Inters Diego Milito stänkte nyss in 1-0 och just nu ser alltså Lo Scudetto ut att hamna i Milano istället för i Rom. För mig är det uppriktigt sagt skit samma då jag är totalt ointresserad av Serie A vanligtvis. Dock ganska kul att se upplösningen, och sedan vill jag erkänna att jag gillar José Mourinho så kanske att jag lite grand håller på Inter ändå.

Zappar förstås också till matchen i hockey-VM mellan turneringens häftigaste lag Danmark och det mest stjärnspäckade- Ryssland. Ryssarna har just nu 1-0, men ett lag som gjort 6-0 på en period mot ett klasslag som Slovakien kan man aldrig räkna ut. Danskarna chockade som bekant slovakerna härom kvällen när man stod för en av de värsta överkörningarna i VM:s historia när man gjorde 6-0 på Slovakien efter typ 13 minuter. Sedan stannade målskyttet av, men jag tror inte ens att Sovjet gjorde något liknande under sina glansdagar.
Jag håller numera stenhårt på Danmark även om jag är fullständigt övertygad om att de inte skulle ha en suck mot Sverige.

Sverige möter för övrigt Kanada i kväll i mellangruppspelet och såvida inte Tre Kronor gör sin bästa match hittills i turneringen så blir man nog en munsbit för Kanada. Kanadensare har dock en tendens till att inte prestera på topp så här tidigt i turneringar. Vid närmare eftertanke är nog kvällens match helt öppen.

/~~/

Sköna maj

När jag cyklade till jobbet i morse så uppmärksammade jag följande saker: Det fanns mängder av vattenpölar längs vägen vilket jag ändå kan acceptera vid denna årstiden. Vad jag däremot inte köper är det faktum att det var is på dom. Is i maj. Patetiskt. Maj har i vanliga fall en tendens att vara den bästa månaden vädermässigt på hela året och även om det sken upp senare under denna dag så har maj mer att bevisa. Herregud det är bara frågan om några få veckor innan det är semester och det ligger is på vattnet...


Vy från mitt sovrumsfönster i morse. Typ.

Som den hockeydåre jag är så följer jag såklart VM. Just nu spelar Sverige mot Frankrike och med kvarten spelad är den kampen mållös. Tre Kronor har inte direkt imponerat men det ska heller inte behövas något imponerande spel för att slå Frankrike som jag tillsammans med Danmark innan turneringen rankade som de två sämsta lagen- men det var som sagt innan turneringen. Danskarna imponerar stort och igår slog man även USA efter straffar. USA har 3000 NHL-spelare i sitt lag och danskarnas störste stjärna heter Peter Regin och får eventuellt en minuts speltid i månaden i Ottawa Senators om alla andra är skadade. Riktigt bra gjort av Danmark.

Nu gjorde Tre Kronor 1-0. Såg ut som om Calle Gunnarsson var siste svensk på pucken. Eller Omark månne?

Finnarna sitter ordentligt i skiten och vid förlust i morgon mot USA väntar nedflyttningsserien. Ta er samman broderfolk och vinn mot jänkarna i morgon. Tro det eller ej, men jag håller en tumme för Finland. Jag gillar Finland.

Kalmar FF har vaknat och vann i går på Grimsta med 3-2 mot BP. En match man ledde med 3-0 men bjöd in BP till 3-2. Nu räckte det hela vägen ändå och Etrit Berisha-effekten håller i sig. Kalmar är numera ett mittenlag istället för ett krislag och det låter betydligt bättre i mina öron.

I morgon är det sista arbetsdagen för denna veckan och det är dessutom bara en sextimmarsdag. De dagarna är oftast ganska lättjobbade. Ska bli skönt med ett par dagars ledigt.

Nottingham Forest sparkar i gång sin andra match i kvalet till Premier League just nu så nu blir det till att zappa.

/~~/

Halvår

Sitter och följer Chelseas väg mot guldet i Premier League och onekligen ser det bra ut för londonlaget. Efter bara några minuter gjorde franske problematikern Nicolas Anelka 1-0 och guldet är just nu i trygga händer. Närmast jagande är som bekant Manchester United som innan eftermiddagens omgång startade låg en poäng efter och det mesta tyder väl på att det kommer att förbli så även efter eftermiddagens finalomgång.

Personligen hade jag hellre sett att United tog hem det...

Jobbade igår. Nästan nio timmar och det flöt på bra. Vi producerade det vi skulle med råge och vid strax innan klockan 14 satte jag mig på cykeln och cyklade hem, ordentligt trött. Väl hemma så blev det ryggläge i soffan. Huset för mig själv eftersom Johanna och Ellie var och tittade när moster Malins IFK Kalmar tog emot Falköping. Tyvärr förlorade IFK.
Själv valde jag som sagt soffan och kvalet till Premier League mellan Nottingham och Blackpool. En match som dessvärre Forest förlorade med 2-1 men spelmässigt var man klart bättre än Blackpool vilket bådar gott inför returen på Nottinghams hemmaplan City Ground på tisdag kväll. Jag kommer sitta som klistrad även då.

Sverige drar igång i hockey-VM i kväll när Norge står för motståndet. Norge är fortfarande ett blåbär i hockeysammanhang även om man relativt regelbundet plockar fram väldigt duktiga spelare. Allt annat än en svensk seger är förstås en oerhörd missräkning. Sveriges lag på pappret är kanske inte så där vansinnigt starkt, men många gånger är det så att när Tre Kronor spelar med ett mindre namnkunnigt lag så brukar slutresultaten bli väldigt bra.

En missräkning, eller snarare praktfiasko bjöd de finska lejonen sina supportrar på igår kväll när Danmark av alla nationer slog Suomi. Danmark är antagligen turneringens sämsta lag och Finland räknas till toppskiktet så klassen på Danmarks skräll är hög.

Ahonen har lovat att han ska hoppa backhoppning iförd skridskor från Holmenkollens stora backe om Tre Kronor tar stryk i kväll, men ett löfte från den karln bör tas med en skottkärra salt...

2-0 till Chelsea nu. Frank Lampard på straff. Didier Drogba såg ut som om han skulle börja lipa när han inte fick ta straffen. Drogba jagar skytteligatiteln och ligger i skrivande stund på samma antal mål -26 stycken- som Wayne Rooney och Drogba verkar uppriktigt mer sugen på att ta hem den individuella utmärkelsen än ligatiteln.

Nästa vecka är det bara tre arbetsdagar vilket jag uppskattar. Fler sådana veckor tack!

Min underbara dotter Ellie blev igår ett halvår gammal. Helt otroligt hur fort tiden går egentligen. Om ytterligare ett halvår kanske flickan rentav går.


Ellie och jag efter babysimmet i torsdags.

/~~/

Hamburgare

Har just svettats en stund nere i Flygthallen. Innebandy idag igen. Nu kan det kanske låta som om jag tränar innebandy mer eller mindre var dag men så är alltså inte fallet, däremot är jag mycket noga med att belysa det de gånger jag faktiskt gör det. I dag gick det ganska bra om jag får säga det själv, visst man är kanske inte den som springer mest och snabbast, men man springer lite i alla fall och som jag har sagt förut så tycker jag att innebandy är den form av motion som passar mig allra bäst.

Fredag är det ju som bekant. Dock har inte den där riktiga infunnit sig och det beror förmodligen till största delen på att jag ska jobba i morgon. Upp innan klockan fem är tanken och sedan jobba till två kanske. Plånboken brukar uppskatta den sortens aktioner, och en precis som undertecknad gillar plånkan att vara lite halvfull även om det händer jävligt sällan.

När jag kommer hem i morgon eftermiddag så blir det ryggläge i soffan med ögonen på mitt kära Nottingham Forest som kvalar för en Premier League-plats. Man ställs mot Blackpool i första omgången som spelas i ett hemma-bortamöte där vinnaren får en plats i världens kanske mest klassiska kvalfinal på Wembley. I den andra semifinalen spelar Cardiff mot Leicester. Cardiff som är från Wales är om jag förstått det hela korrekt för övrigt det enda icke-engelska laget som vunnit någon av FA:s tre stora arrangemang, (Premier League, FA-cupen och Ligacupen) då man vunnit någon av cuperna vid något tillfälle.Jag har varit Nottingham Forest trogen sedan Stuart Pearce missade sin straff för England mot Västtyskland i 1990 års världsmästerskap i Italien. Bodo Illgner räddade Pearces straff med benskydden efter att "Psycho" dragit till för drottning och fosterland smällhårt mitt i målet och Illgner som chansade åt sitt höger räddade knappast utan hann snarare inte undan. Pearce var otröstlig efter missen och jag som human medmänniska kollade genast upp i mitt (fulla) fotbollsalbum vart den gode Pearce spelade och fann där att han tillhörde Nottingham Forest och beslöt mig utav sympati för den förfärade Stuart att som nioåring för evigt ge mina engelska fotbollssympatier till den klubben. Mitt intresse för klubben var allra störst under återstoden av 1990-talet ( och just 1990 återstod det en hel del...). Nottingham har under hela min supporterskapstid varit en jojo i alla tänkbara tabeller och divisioner, men under mitten av 90-talet var laget helt fantastiskt med underbara lirare som Stan Collymore, Steve Chettle, Ian Woan, Steve Stoan, Kingsley Black, Lars Bohinen, Alf-Inge Haaland, Brian Roy, Nigel Clough, Colin Cooper och Pearce själv för att nämna några, nämnas bör väl också den legendariske tränaren Brian Clough och hans eftreträdare Frank Clark. Martin Dahlin var ofantligt nära att hamna där efter succén i USA 1994, men det sket sig i slutet.
Det är med andra ord dags att ett av världens äldsta och mest klassiska lag åter får en inträdesbiljett till fotbollens finrum!


Stuart Pearce, Nottingham Forest

Var på babysim med Ellie igår. Hon gillar det. Fast hon uppskattade inte de kallsupar hon fick efter det att hennes far inte riktigt skött de grepp han blivit upplärd på. Efter simmet var det duschning förstås och på äventyrsbadet i Kalmar har man den varianten av duschar med en form av fotocell som man ska dra handen framför. Min kärvade givetvis men trots att det inte kom något vatten kände jag ändå att min kropp blev blöt. Jag undrade vad fan det var tills jag insåg att en mycket nöjd Ellie Sjöndin tömt blåsan på mig... Så kan det gå.

Förresten, är någon intresserad av att läsa mer om Stuart Pearce och hans fantastiska karriär vill jag å det starkaste rekommendera hans självbiografi "Psycho". Lätt den bästa biografi jag läst.


Såg en "nördig" dokumentärfilm i eftermiddags om ett gäng amerikanska ungdomar som var landets bästa rättstavare. Jävlar i havet vad säkra dom var. Många vet inte om det, men just rättstavningstävlingar eller "spelling bees" är otroligt populära och till och med ESPN direktsände från finalen. Filmen heter "Spellbound" och finns på Media Markt för det ringa priset av 19 riksdaler. Är man lite nördig som undertecknad och dessutom har ett litet intresse för språk och ord är filmen ett måste annars bör man nog ta en annan.

Det blir ingen fredagswhisky i kväll. Ska ju som sagt jobba i morgon så då spar jag den tills i morgon. Dock blir det ett par kalla pilsner och hemmagjorda hamburgare i kväll. Hamburgare är antagligen det allra bästa jag vet och bärs är jag också ganska svag för så ur matsynvinkeln så är denna fredagskväll perfekt.Johan Franzén var fullständigt magisk i natt när han, när det gällde som allra mest, tangerade NHL-rekordet för poäng i en slutspelsmatch. Franzén tryckte dit hela fyra puckar och noterades dessutom för två assist. För er som inte är insatta i NHL så är detta ett rekord som varje NHL-spelare hade sålt sin mor för att få ha. Oerhört hög status med andra ord. Sedan var Franzén en videobedömning från att bli femmålsskytt och därmed ytterligare ett rekord rikare, men målet tilldömdes Todd Beruzzi istället så istället för 5+1 gick Franzén av isen med 4+2, samma antal poäng alltså men mål smäller högre i Johans värld vågar jag lova.

Jag vågar mig inte ut i höststormen för att se EIS match mot Älmeboda i kväll utan väljer att vara hemma i värmen och mysa med familjen, ett alternativ som slår de flesta fotbollsmatcher med mil.

/~~/

Koncept

Har precis kommit tillbaka från matsalen där en så kallad "mustig köttgryta med kokt potatis" intagits. Det var jättegott, det bruakr ofta vara väldigt bra mat i vår personalmatsal här på WWW. Just det faktum att man numera tillåts att ta hur mycket man vill är ett koncept som faller väl ut hos hungriga anställda på på bruket.

I kväll tänker jag högst troligt se i alla fall en halvlek av cupmatchen mellan Emmaboda IS och IFK Kalmar på Emmaboda IP. Ska bli kul att se min sambo Johanna ställas mot sin lillasyster Malin i IFK. IFK bör vinna denna matchen tämligen enkelt trots att EIS har två straffar (en för varje divisions skillnad) att förfoga över som dessutom tillåts läggas närhelst laget så önskar.

Detroit Red Wings är riktigt illa ute i Stanley Cup. Det lutar åt att Tre Kronor trots allt kan få en hel del klasspelare till den stundande VM-turneringen. VM som börjar på fredag med utomhusmatchen mellan värdnationen Tyskland och USA. Allt annat än ett publikrekord för VM-ishockey är ett fiasko. En tuff satsning av tyskarna. Men som allt annat de tar sig för så blir det säkert elände i slutändan...

Majvärmen lyser med sin frånvaro. I dessa veckor brukar det för tusan vara sommarvärme. Jag tror det isländska askmolnet spelar oss ett spratt. Det hade varit ett liknande utbrott för ett par hundra år sedan och det årets temperaturer hade tydligen efter utbrottet varit långt under det normala. Det bådra inte gott. Jag som ska var hemma med Ellie i 12 veckor i sommar hade förstås planerat in diverse utomhusaktiviteter. Vi får väl sitta inne och huttra och bygga med klossar och äta fruktpuréer istället.

I morgon blir det faktiskt en famlijeutflykt. Jag har pappaledigt på halva dagen för att på så vis kunna följa med min dotter på babysim, något som hon tydligen älskar så det ska bli otroligt kul att få vara med på det.

Plikten kallar, visserligen är ekar det i materialstället som det tyvärr gör allt oftare, men det finns annat att pyssla med så nu ska jag gå och pyssla.

/~~/

Arbetsdag

Sitter och avnjuter söndagseftermiddagen med att slötitta på Fulham-West Ham, samtidigt som webradion går med matchen mellan Gefle och KFF i bakgrunden. Jag betalar som bekant inte 139kr för att se PPV-sändningen av Kalmars matcher av den enkla anledningen att det är inget marknadsmässigt pris på den produkten. Webradion är gratis och tillhandahåller oftast ypperliga sändningar.

Söndagen har annars mest gått i arbetets tecken. Bilvård på förmiddagen med tvätt och dammsugning och lite allmän putsning. Nu på eftermiddagen har jag och grannen satt en häck mellan våra tomter och det blev mycket bra. Visst, den har inte växt upp än, men så loångt som vi kan se så ser det mycket fackmannamässigt ut och framtiden och moder natur får sköta resten.

I går kväll hade vi lottöppning här. En ganska lugn sådan som var till ända innan midnatt. Trevligt var det förstås. Jag tycker det är vansinnigt trevligt att ta ett par bärs och prata strunt några timmar med goda vänner. Johanna hade som vanligt lagar utmärkt god mat som denna afton bestod av inbakad fläskfilé i champinjonstuvning och klyftpotatisar.


Johanna är i Nättraby och gör A-lagsdebut sedan graviditeten. Jag tror hon kan bli nyttig för unga EIS. Hon har tränat hårt och slitit ont för att komma tillbaka till matchvikten och den gamla formen och har lyckats så jag är glad för hennes skull att hon fick åka med A-laget idag.
Hennes syster Malin spelar som bekant för IFK Kalmar som igår tog en mycket fin skalp när man slog ex-allsvenska Stattena i Helsingborg med 2-1 efter att lagets fixstjärna Mamy gjort bägge målen. Jag tycker det är riktigt intressant att följa IFK Kalmar med Malin i laget, och det faktum att dom uppenbarligen står sig väldigt bra i rikets näst högsta serie förhöjer såklart intresset.

Ellie är med just Malin i Nybro och kollar på fotboll så jag har huset för mig själv och det tänker jag utnyttja på bästa sätt genom att inta ryggläge med en pilsner i soffan och bara känna att man är värd den efter dagens övningar...

/~~/

RSS 2.0