Mustasch, "The Leftovers", och Fucking Åmål

Snart har redan första arbetsveckan gått. Jag är nämligen ledig torsdag och fredag för att på så sätt kunna vara min kära sambo till hjälp på Emmagården under den förväntade och förhoppningsvisa Rasslebydsfestivalsrusningen. Dock kommer jag  antagligen att börja min minisemester med att besöka min gode vän och jobbarkompis Lasse Franzén alias Frasse Larzén i dennes husvagn på Möllstorp på Öland. Eller högerhöger som campingen också kallas efter som det är så man svänger efter bron.
Jag kommer att ta mitt pick och pack och köra över dit i morgon kväll som det ser ut nu.

Jo som sagt så brukar Emmaboda samtliga matställen bli ganska så flitigt besökta under Rasslebygdsfestivalen som i år går under namnet "Störd Och Fin". Jag var under många år själv en väldigt flitig besökare där men av någon anledning så dog intresset ut lite grand. Visserligen är det inte min musiksmak alls, även om jag i år skulle vilja höra Miss Li. Men att det inte är min musiksmak hindrade aldrig mig förr. Då var man där från det att festivalen drog igång tills det att det var dags för det sista bandet att spela den sista låten. Många roliga och fina minnen därifrån men "Tepåsekillen" tar nog priset.
"Tepåsekillen" var en ung man i låga tjugoårsåldern som för den nätta summa av 10 kr doppade den del av sin kropp som innehåller "the cojones" så att säga,på eller i vad som helst som inte var en människa. Han gjorde sig en förmögenhet den killen på den idén. Han höll till vid en sten och vid den stenjävlen var det längre kö än till mattälten. Har aldrig sett honom sen dess så jag antar att han inte var härifrån.

Annars kommer jag ihåg att jag träffade Alexandra Dahlström, ni vet hon från succéfilmen "Fucking Åmål". Hon var ohyggligt mycket kortare än vad jag trodde men vacker likväl. Eftersom jag då hade en hemlig förälskelse i henne så fick jag inte fram mer än ett högst passande "Hej" följt av ingenting, som i sin tur följdes upp av någon form av folkölsrap vilket fick Alexandra att inse att jag antagligen inte var rätt person för henne. Mattias Andersson, Matti även kallad, var personen som hade hittat Dahlström och presenterade henne för mig då han visste att jag hade sett "Fucking Åmål" åtminstone 15 gånger för mycket på grund av just "Elin" som hennes rollfigur hette. Matti trode nog att jag skulle hantera situationen bättre då jag vanligtvis inte har några större problem med att få truten att gå men i detta läget blev tvärstopp. Dock ett ganska roligt minne så här i efterhand.

Mattias lirar idag i indiepop/synthbandet Archie Bell tillsammans med bland andra min gamle polare Jonas Henriksson. Musikstilen är lite TV-spelsinfluerad musik som man sadlade om till efter det att jag,trummor, och Henke Fransson, bas, lämnat bandet på grund av i mitt fall Canal + sändningar av NHL-hockey på söndagskvällarna då vi skulle repa och i Henkes fall på grund av att han helt enkelt inte kunde spela.Det gällde förvisso mig också. På den tiden hette vi "The Leftovers", spelade hårdrock och hade hitlåtar som hette "Fuck You Motherfucker, Yeah C´mon", " Sabrina Fair" och "I´m a Loser". Det var tider det! Vi hade faktiskt ett par låtar som var bra som fan men jag kommer inte ihåg namnet på någon av dom just nu.

Har faktiskt varit ute och sprungit även denna afton och det visade sig att den goda formen från igår höll i sig. 26.51 stannade uret på ikväll och det är en tid jag är mycket nöjd med, med tanke på att vaderna var stela som kanonkulor och att jag var trött som fan redan efter två kilometer. Nu blir det ingen löpning på ett par dagar eftersom jag åker till Öland imorgon och när jag åter äntrar fastlandet på torsdag eftermiddag, ja då vankas det fotbollsträning. Så fredag kväll blir nog nästa pass för mig och då tvivlar jag på att jag ens går under 28 med tanke på att Franzén och jag inte lär göra sit-ups och dricka mineralvatten i morgon kväll.

Jag fattar inte hur i helvete folk orkar reta upp sig så till den milda grad när man sitter och tittar på nyheter. Nyheterna kan innehålla svält, AIDS,krig, cancer, mobbing,rasism,nazism,biloyckor,åskoväder,rån,mord och våldtäkter. Men det verkar som om det är helt oväsentligt, det kvittar liksom. Om däremot den gemytlige nyhetsuppläsaren har lagt till med mustasch, ja då tar det hus i helvete i medelsvenssons radhus.Man retar alltså upp sig så till den grad att mängder av människor ringer in och klagar på mannen,Rikard Palm,som mellan 18-sändningen och 19.30 sändningen helt enkelt får gå och raka sig. Jag anar att det är samma generation som klagar på Palms mustasch, som vuxit upp med tyska "instruktionsfilmer" från 60-talet, där måste ni väl för satan ha sett rikliga mängder kroppshår innan? Vem ringde ni då?

Nu har jag bloggat färdigt för denna gång!
/~~/


En kortis

Återigen lunchrast här på jobbet. Lunchen idag har bestått av tre stycken polarkakor med räkost. Kanske inte den ultimata kosten att äta för att orka med en hel arbetsdag men dessvärre det enda jag hade att tillgå.Ska nämligen äta middag i Lindås, hos mina föräldrar efter jobbet.
 
Seg dag i dag annars. Jag var inte här förrän strax innan åtta i morse på grund av att jag har sovit så förbenat dåligt i natt. Vid tre ställde jag fram väckarklockan från 06.00 till 07.30 och sedan somande jag nog någon gång vid fyrahugget i morse efter att ha legat och halvslumrat sedan 23. Man får hoppas att man sover bättre i natt. Jag misstänker att jag var alldeles för uppe i varv efter löpningen igår och att det spelade in på det hela.

Löpningen ja... Idag har det sannerligen kännts i vaderna efter urladdningen igårkväll. Jag börjar tvivla på om jag ska ut i kväll också. Jag vill, men mina vader stannar säkert hellre hemma. Antagligen blir det nog löpning ändå. Dock inte med riktigt samma fart som igår.

På torsdag kväll börjar också fotbollsträningen igen. Detta ser jag fram emot. 18.30 på IP om jag inte missminner mig. Jag hoppas att vi blir lite folk. Vi behöver nämligen komma i form om vi ska bibehålla vinstsviten på åtta raka, även ett bra tag framöver då vi möter nästan tuffast möjliga motstånd direkt. Första matchen är borta mot Nöbbele. Nöbbele som slog seriesuveränen Åseda innan sommaruppehållet och som antagligen inte skulle ha så mycket emot att tvåla till serietvåan, alltså vi, också.
Efter den bataljen väntar just Åseda och även den kampen spelas på bortaplan. Vinner vi bägge dessa har vi stora möjligheter att vinna serien. Förlorar vi dom så är chansen inihelvete mycket mindre. Vi får se hur det går. Viktigt som sagt att vi kommer på dom träningarna vi har innan matchandet sparkar i gång om ett par veckor.
Jag börjar se fram emot en rolig höstsäsong!

Idag ösregnar det för övrigt i Emmaboda... Tur man inte har semester.

/~~/


Rekord

Jodå, jag överlevde den första arbetsdagen utan större problem och erkänner att det faktiskt inte var alls så farligt. I alla fall inte nu när den är över. Eftersom inte fotbollsträningarna har satt i gång ännu så innebär det att jag inte har så värst mycket att göra på kvällarna. Detta i sin tur innebär att jag inte behöver sluta så tidigt på jobbet vilket i sin tur innebär att jag inte behöver börja så tidigt! Kvart i sju stämplade jag in i morse och planerar att göra något liknande i morgon.

I kväll hände det igen! Nytt rekord på löparrundan, och det var inte bara en putsning av den gamla noteringen utan snarare en massakrering.
Peter Fagerström följde med och i ärlighetens namn så var det till stor del hans förtjänst att det blev ett nytt rekord i dag eftersom han drog upp ett fint tempo första fyra kilometrarna.
Första kilometern avverkades på hyfsade 4.35 när jag stannade klockan vid det vackra röda husets brevlåda precis mittemot dagiset på Kryssebodavägen. Efter detta ökade Peter tempot och jag ska erkänna att jag här starkt misstänkte att min gamle vän legat i tjuvträning, andra kilometern som är avklarad vid den stora eken framför ladugården i Krysseboda gick på 4.18 och både Peter och jag kände att vi hade mer att ge även om jag inte trodde att vi skulle klara öka kilometertiderna något mer denna afton. Jag hade fel. Den tredje gick på 4.13 vid tätortsskylten precis när man kommer ut från Kryssebodaskogen och vi kände oss fortfarande fräscha och jag försökte se till att vi inte skulle tappa tempo vilket vi inte heller gjorde när vi kom fram till korsningen Esplanaden/Storgatan för fyrakilometersmarkeringen så stannade klockan på nya kilometerrekordtiden 4.08 och fortfarande med oförskämt mycket krafter kvar de sista 2100 meterna.
Efter ytterligare 500 meter började det dock kännas tungt och Peter fick i detta skede slå av på tempot  på grund av håll,medans jag, som var trött som fan här försökte fortsätta i ungefär samma tempo men tappade några sekunder till halvmilsmarkeringen vid övergångsstället till dagiset på Torggatan nere vid ER-sjön. Här hade jag dock fått en ordentlig lucka till Peter och bestämde mig för att blåsa på vad jag hade kvar och gjorde så och fick ganska bra flyt sista 1100 meterna,och med 200 meter kvar stod klockan på 25.30 och jag har ju satt 26.00 som mål, men det visade sig att det i dag blev lite för tufft och jag hann i mål på 26.09 men är mycket nöjd med den tiden. 1.21 bättre än det förra rekordet.En starkt kämpande Fagerström kom in på 28.40 men hade definitivt hängt på mig om han inte fått håll.
Det är uppenbarligen som så att det är lättare att springa när man är två! Det trodde jag faktiskt inte. Vädret i dag var förvisso perfekt eftersom det hade åskat någon timme innan och därför var luften inte alls så varm och kvav som tidigare under kvällen.
Nu återstår det bara att se om man kan göra en liknande tid i morgon. Jag tvekar faktiskt, men jag ska göra ett försök.

Annars har kvällen varit lugn och skön. Det är snart dags att försöka sova en stund för att vara i topptrim till morgondagens övningar nere på WWW.

SMHI varnar för kraftiga åskväder strax norr om vår region (Kalmarregionen). Bara så att ni vet!

Qviding tvålade åter ill Landskrona BoIS. Efter urstarka 5-0 på Valhalla i förra veckan så följde göteborgarna ikväll upp med att på anrika Landskrona IP, som enligt infon på Landskronas hemsida är lika gammal som Allsvenskan, det vill säga 80 år, ännu en gång spöa skåningarna. Dock stannade segerstiffrorna denna gång vid 2-1 till de vinröda! Min personliga favorit Hannes Stiller svarade för ännu ett mål och är med i toppen av skytteligan!

Och Kalmar FFU21 ångar på i U21-södra-serien. I kväll vann man seriefinalen mot Helsingborgs IF. KFF var förstärkta med A-lags-avstängde Henrik Rydström. 3-1 till Kalmar!

Det blir säkert ett litet inlägg i morgon på lunchrasten då jag av princip aldrig sätter mig ute för att äta lunch under sommaren ( och definitivt inte heller på vintern) då man så lätt kan börja inse hur sagolikt skönt det vore att inte gå in mer. Detta leder då till att den följande eftermiddagen på verkstadsgolvet blir seg som sirap så därför brukar jag sätta mig framför en dator med en kopp Selectakaffe så svart att Agent Cooper blivit tårögd!

Nu må jag hinna borsta gaddarna innan Sportnytt börjar!

/~~/


Rapport från gruvan

Lunchrast på höstsäsongens första arbetsdag. Det är väl lite med blandade känslor man åter är i arbete. Skönt på ett sätt då jag inte arbetade så värst mycket veckorna innan semestern av personliga själ, och därför är det skönt att på något vis försöka starta om igen med en vanlig klassisk jävla måndagsmorgon.
Mindre skönt är det att veta att ungefär alla man känner just nu i skrivande stund ligger på någon strand någonstans med kyld dryck,gassande sol och alldeles lagom påklädda flickor runt omkring. Det är viss skillnad att montera specialmaskiner med den jävligaste kablen som uppfunnits, men som sagt, ibland kanske det är en måndagsmorgon som behövs för att gå vidare. Jag vet inte ännu.

I kväll kommer det med största sannolikhet bli en löparrunda. Jag tänkte att jag idag skulle testa med att värma upp ordentligt innan och se om det blir någon skillnad. Har även tänkt att gå på hårt första kilometern och försöka ligga runt fyra minuter där för att sedan tillåta mig att ta det lugnare för varje kilometer som går. Ska jag under 26 minuter inom en snar framtid så måste jag försöka hitta på någon vinnande taktik. Målet kommer att vara att innan julafton klara 26-minuter-målet. Jag tror det kommer att bli tufft.

Här på WWW är det mesta annars sig likt. Ganska lungt tycker jag, och det kan väl passa bra så här efter semestern. Vad som kan tynga lite grand är att det finns fortfarande arbetare här som inte har påbörjat sin ledighet och dom njuter säkert extra när vi som tog tidig semester nu börja ramla in på gruvan igen.
Jag skall dock eventuellt vara ledig torsdag och fredag eftersom jag har en väldans massa komptimmar som måste användas innan första september annars betalas dom ut i pengar. Då tycker jag nog att ett par lediga sommardagar är värda mer. Men sån är jag.
Åker antagligen över till Lasse Franzén för att spöa honom i minigolf.

Har fortfarande inte rikitg kommit över KFF:s förlust igår. Det är vansinnigt synd att förlora den matchen som man leder i matchens slutskede. Jag säger inte att det inte var rättvist med en Malmö-seger för det var det kanske. Men jag tycker likväl att det är förbannat synd att tappa tre poäng som hade varit blytunga i jakten på SM-guldet. Vinner Elfsborg mot Norrköping är det bara en enda poäng som skiljer.
Dock är jag övertygad om att Kalmar kommer tillbaka och kommer att ge AIK en sjuhelvetes match härnäst.

Plikten kallar, jag kanske skriver ytterligare några rader i kväll.

/~~/

Två år

Efter att jag två dagar i rad besökt Vita Sand för sol och bad har jag nu fått min beskärda del av dom två ingredienserna. Både idag och igår var det nästa omänskligt varmt på stranden och när det är så pass varmt är det ju tur att man befinner sig just på stranden där svalkande bad är nära.

I morgon börjar jag åter att jobba och det är med viss ångest jag i morgon bitti kommer att cykla ner till WWW för att inleda höstsäsongen. Förhoppningsvis behöver jag dock inte jobba full vecka eftersom jag har tänkt att hälsa på Lasse Franzén under slutet av den kommande veckan.
Egentligen har jag inga större problem med att börja jobba, det är mer det där med dygnsrytmen som kommer att bli lite värre. När man har semester så kommer man ganska mycket ur de vanliga vanorna med tider och rutiner vilket gör att det blir tre gånger så jävligt att åter ställa in sig på de gamla rutinerna efter tre veckors lättja.
Det får bli som det blir.

Har precis kommit hem från Peterskans där andra halvlek av matchen Malmö FF- Kalmar FF avnjöts. Förutom fotboll avnjöts även en födelsedagsfika för Karro som i dag fyller 26,och eftersom hon är höggravid och en vecka gången över tiden så hade hon kanske önskat sig en alldeles speciell födelsedagspresent, men det verkar som om du får ha din födelsedag för dig själv!
Matchen då? Jo, jag såg som sagt bara andra halvlek men det var en väldigt underlig halvlek där jag hela tiden hade på känn att KFF skulle gå segrande ur kampen. MFF hade 1-0 med sig från första halvlek men efter ungefär en kvart av andra stänkte David Elm in 1-1 hur stiligt som helst och nu var MFF i gungning kändes det som. Med 10 minuter kvar får Kalmar frispark i ett ypperligt läge och Rasmus Elm lägger upp bollen och alla som såg matchen anade väl en projektil mot Malmös mål. Så blev det inte. Rasmus skottfintar och spelari stället brorsan Viktor som möter vid straffområdeslinjen och slår en vanlig klassisk bredsida med vänstern som skär rakt igenom MFF:s försvar och friställer Patrik Rosengren som på ett tillslag kyligt placerar in bollen vid bortre stolproten. Kanske Kalmars snyggaste mål i år. ett av dom i alla fall.
Efter detta misstänkte jag att segern var klar och busschauffören höll på att lasta in tre nya poäng i Kalmars buss. Men där hade jag fel. malmös tränare Roland Nilsson byter in Agon Mehmeti och det ändrade allt. Efter bara någon minut på plan så stötte han in ett inlägg i Wastås bottre hörn och kvitteringen var ett faktum. Efter ytterligare någon minut så får Mehmeti bollen av Toivonen vänder bort en glidtacklande Rosengren och får fritt skottfält och dundrar in 3-2 till Malmö som också blir slutresultatet.

I dag är det den 27:e juli vilket de flesta av er antagligen vet. Idag fyller även Ann-Sofie 28 år och i dag firar Johanna och jag två-årig förlovning. Det sägs att man ju ska gifta sig inom ett år efter att man förlovat sig men den principen gäller alltså inte här. Grattis ändå till alla som har något att fira idag!

Löpträningen har fortskridit. I fredags gav jag min runda ett nytt frest och gjorde på halvhyfsade 28.29. Det kändes tungt hela vägen och jag är ändå glad över att jag tog mig runt på den tiden jag gjorde. Jag hade ju för tusan fem set beachvolley i vaderna och det kändes verkligen.
I morgon efter jobbet blir det antagligen en ny löparsväng med ett nytt försök att slå rekordet på 27.30.

Hur fan kan tre veckors semester bara försvinna sådär?

Nu ska jag gå och titta på Sportspegeln.

/~~/

The Game

Nu är det alltså avgjort! Matchen med stort M.
Det inofficiella kommunmästerskapet i beachvolleyboll avgjordes igår kväll på Emmaboda Simhalls faciliteter och vilken rysare det blev.
Efter att de flesta av oss legat i hårdträning sedan i förfjol så var det många som hade prickat formtoppen i går kväll.
Vi samlades alltså i simhallen vid 17.30 för lite uppvärmning och framför allt lite försnack och psykningar och för en del av oss även någon enstaka kall burköl för att mjuka upp lederna lite. Jag personligen körde burkölsuppmjukningen men inte fan blev jag mjukare i lederna för det utan snarare ännu stelare vilket är snudd på omöjligt för en man som jag som i vanliga fall är vig som ett kassaskåp.


Martina och Peter värmer upp inför årets match


Lagen såg ut så här. Det blev vissa små ändringar mot originaluppställningarna.
Lag 1.
Martina Andreasson
Henrik Svensson
Viktor Elm
David Elm
Tobias Ljung
Kent Johansson
Andreas Johansson


Lag 2.
Peter Andersson
Johnny Elm
Rasmus Elm
Kristoffer Israelsson
Charlie Dziobek
Dennis Randewall

Och en trevlig kille till som jag dessväre inte minns namnet på,men ryktet sade att han var ihop med Hanna Gustavsson

Mitt lag fick alltså en extraspelare i form utav min egen far,Kent.I det andra laget kom Nutte och Hannas kille till och Sara Johansson försvann på grund av sjukdom.

Reglerna var lite diffusa i början av matchen då poäng uttdelades på varje boll i stället för bara i egen serv. Bägge lagen spelade första set och halva andra utan hjälp av Elm-bröder då dessa fortfarande befanns sig på väg till denna kamp.
Som sagt så utdelades poäng på alla bollar vilket gjorde att första set var över egentligen innan det bara hade startat och Johnny Elms lag kunde relativt enkelt gå segrande ut ur det setet till EIS-tränarens stora förtjusning. Johnny hade som jag skrivit om innan planerat att lägga mycket på mig, vilket uppenbarligen han inte  var ensam om och som ännu mer uppenbarligen var en poänggivande taktik som gjorde att hans lag utan att förta sig kunde ta hem första set. Poängsiffrorna har jag inte i huvudet men 0-1 i set i alla fall och uppförsbacken tedde sig brant i detta skede av matchen ska sägas.


Vårt motståndarlag med Johnny Elm i spetsenI andra set blev det till en början dessvärre ännu mer katastrofalt och lyckan i Johnnys ögon var fullt jämförbar med ett barns ögon när det betraktar julklappshögen under granen på julafton.Till andra set hade vi dessutom ändrat reglerna till att det bara gavs poäng i egen serv. Vid ställningen 1-8 i baken så hände det. David Elm kommer traskande, ovetande om hur oerhört utspelade vi  i hans lag var vid detta tillfälle, med sig har han en påse som innehåller matchställ. Inte vilket matchställ som helst utan Kalmar FF:s tröjor  från förra eller förrförra säsongen. David vet att jag är en stor supporter av Henrik Rydström och hade därför plockat med dennes tröja och lämnar över den till mig och därmed är min idrottskarriär komplett.
Många stora fotbollsspelare har avgjort VM-finaler, vunnit skytteligor, spelat inför 100 000-tals fanatiska supportrar men ingen, mina damer och herrar, ingen av dessa legender har spelat en ett inofficiellt beachvolleybollmästerskap i klädd Henrik Rydströms egna matchtröja. Jag har.
Tilläggas bör dock att den gode Rydström och jag inte har riktigt samma kroppsbyggnad då han är aningen kortare än mig och även ett par ljusår mer "fit" än underteckad. Dock satt tröjan som gjuten och nu hamnade vårt lag i ett djävulskt psykologiskt övertag gentemot våra oppontenter.
Rasmus lomade avundssjukt bort till sitt lag, som hade Johansfors vackra blåvita ställ och David och Viktor anslöt sig till oss och blev med ens informerade om det ytterst prekära läge vi trots allt fortfarande befann oss i.
Vi gjorde en ordentlig upprykning i andra efter att vi fått på oss det rätta matchstället men lyckades ändå inte kämpa oss i fatt utan förlorade även det andra setet av fem. Redan här började Dennis spekulera i vilken pizza ha skulle ta eftersom det förlorande laget skulle bjuda det vinnande laget på just denna runda rätt från det italienska köket. 0-2


Allt vände med matchtröjorna!

I tredje set var det färdiglekt för våra motståndare. Vi började bli mer och mer samspelta och med våra två nyförvärv så lyckades vi i ganska behaglig takt mala ner våra motståndare. Johnny försökte fortfarande lägga servarna på mig men likt Rydström så placerade jag bara ut servreturerna till medspelare i bättre läge. Och i och med att vi i detta set hittade det andra lagets uppenbara svagheter,som var spelet med boll vilket är in i helvete väsentligt i beachvolleyboll, så kände vi att vi hade dom i ett järngrepp. Vi räknade dessutom ganska fort ut vikten av att lägga mycket boll på Rasmus och Dennis då dessa två inte alltid levde upp till de högt ställda förväntningarna. Vid det här lagret hade vår rödvita utstyrsel även skrämt Nutte så pass att han inte längre gick att finna. 1-2I fjärde set hände något underligt. Viktor och jag var utbytta, och min käre far stod för servandet i vårt lag. Innan varken mellanbroder Elm eller jag ens fått beträda sanden i fjärde set så hade vi tagit ledningen med 20-0 innan det till slut blev rotation. En 20-0-ledning i set som går till 25 tappar man inte så på ett mycket behagligt sätt hade vi nu utjämnat tillställningen. 2-2.


Viktor och jag var utbytta när vårt lag gick från 0-0 till 20-0.I det sista avgörande setet blev vi alla lite psykade av det faktum att simhallen stängde för kvällen och att vi därmed inte skulle hinna klart men efter diverse rådslag så kom vi fram till att vi skulle duscha hemma i stället för i simhallen och därmed kunna spela klart.
Jag skulle vilja påstå att vi hade greppet om avslutningssetet från första till sista serve och vi var helt enkelt bättre lämpade för denna minst sagt underhållande idrott. Vi vann alltså även sista set med tämligen förkrossande siffror och i och med att vi vann det setet så van vi även matchen med 3-2 efter en vansinnig upphämtning som antagligen helt kan förklaras av att vi fick låna Kalmar FF:s matchtröjor.


Segerfotot!
Uppe: Kent Johansson, Viktor Elm
Nere: Tobias Ljung, Andreas Johansson, David Elm, Henrik Svensson
På fotot saknas vår lagkapten Martina Andreasson som i allra högsta grad var delaktig i segern


Vid den efterföljande prisutdelningen fick jag höja det nyinstiftade vandringspris som Dennis snickrat ihop av en gammal pokal som hans svåger Jon Randewall vänligt donerat till detta ändamål. Lars Utterström hade graverat den och därmed föddes antagligen en tradition likt 23-decemberfotbollen i Allsbohallen.


Jag med pokalen som Dennis lagt ner ett hästjobb på. Lägg märke till Johnnys usla försök att spela oberörd i bakgrunden. I själva verket grät han inombords.

Efter diverse lagfoton och segerintervjuer så begav vi oss hemåt för tvagning innan vi på nytt skulle samlas hos Lillen för pizzaätning samt tårtaätning. Och efter en ohyggligt trevlig kväll där med fantastiska imitationer av JIF-profiler genom tiderna, från ordförande Randewall. Lillen hade även kvällen till ära köpt loss ICA:s lager på smågodis och placerade detta i en skål framför undertecknad och ett knippe Elmar. Det var ungefär som att hälla ett glas vatten i Atlanten. Det försvann alltså in i helvete fort. Men gott var det. Så efter pizza och en beachvolleybollinspirerad Emmagårdentårta,och lösviktsgodis så var vi allesammans mätta och belåtna och därmed klara att inta Casablanca. Där var precis som vanligt en salig blandning folk och märkt av den tuffa matchen tidigare på kvällen nöjda Johanna och jag oss med en dryg timmes utgång innan vi cyklade hem igenom natten i Emmaboda.


Dennis Randewall imiterar gamla original från Johansfors!


Nu är även semestern slut för den här gången. Det är bara en vanlig helg kvar innan det åter är dag att beträda WWW:s lokaler. Det känns sådär faktiskt.

Vill även passa på att återigen gratulera Viktor Elm som är klar för Heerenveen! Lycka till där nere och blir det så att det blir bekymmer med något där nere så kommer Dennis och jag ner med en kasse JIF-tröjor och sedan utmanar vi hela laget på beachvolley för att visa "forsarnas" makt i fotbollseuropa!

/~~/


11 sekunder

I morgon smäller det! I morgon är det dags för en av de största beachvolleyboll-kamperna som någonsin utspelat sig på emmabodaitisk sand. Klockan 17.30 är det samling för de deltagande och klockan 18.00 börjar matchen.
All info om spelets regler och liknande finns på JIF-bloggen i Dennis inlägg ifrån gårdagskvällen. Läs det!

Johnny Elm sade i ett uttalande till undertecknad att han kommer att försöka lägga merparten av sina servar mot just mig vilket han tror kan vara en poängvinnande taktik. Jag kommer bara att bemöta den sortens påhopp med ett fullständigt bländande försvarsspel för att tysta dig, du långe man!

Själv sticker jag nu till Blekinge till Henke och Sofie och vässar formen inför matchen i morgon. Henke hade visst satt i hop ett träningsschema för att på så vis få fram mina starkt ifrågasatta beachvolleytalanger. Längden har jag ju förvisso men jag vet av erfarenhet att det inte är allt.

I går var jag som vanligt nuförtiden ute och kutade. Jag gjorde det bra dessutom, bättre än någonsin faktiskt och kapade mitt rekord med ytterligare 11 sekunder och den nya tiden lyder nu på 27.30 vilket jag är nöjd med eftersom det fullständigt ösregnade under tiden jag sprang runt i skogarna omkring Krysseboda. Nu vet jag i och för sig inte om det är någon nackdel att det regnar när man springer. För egen del har jag alltid uppskattat svalkan ett sommaregn ger vare sig man spelar fotboll eller är ute och springer.

DN-galan i går bjöd inte på något världsrekord på 100 meter. Usain Bolt svarade för sin karriärs antagligen sämsta start men var ändå sånär att slå sin landsman Asafa Powell men hann inte riktigt ända fram. Carolina Klüfts val av OS-gren ter sig mer och mer underligt i mina ögon. Hon har lååångt lååångt kvar till medaljstriden.
Christian Olsson måste däremot ha det starkaste psyket någon svensk någonsin har haft. Skadad igen och borta i 1000 år till, men det hindrar antagligen inte göteborgaren som säkerligen gör ytterligare ett par comebacker innan han lägger pärlöronhänget på hyllan.

Nu ska jag packa lite grand.
/~~/

KFF och Qviding

Vilken osannolik match deyt blev på Fredriksskans i går. Där kan man snacka om en match med två ansikten. Kalmar visade upp ett underhållande och effektivt spel i första halvlek som genererade i tre mål och en bergsäker 3-0-ledning i paus. Men sedan hände något. I andra halvlek blev matchbilden helt tvärtom och det var Malmö som tryckte på och reducerade ganska omgående på en straff efter att Patrik Rosengren fått bollen på handen. När MFF en liten stund senare reducerade ytterligare en gång trodde jag faktiskt att matchen skulle sluta oavgjort. Nu gjorde den inte det och det ska nog Kalmar tacka Petter Wastå för. En fantastisk räddning i matchens slutskede gjorde att man fick med sig alla tre poängen från denna match...

...som också var Cesar Santins sista för Kalmar FF. I alla fall för den här gången. Brassen gjorde 1-0 på straff efter en kvart och i och med celebrationen av det målet visade han upp en text som han skrivit på sin undertröja som löd "I Love All Of You". När Cesar sedan blev utbytt efter ungefär en kvart av andra så visste jublet inga gränser. Stående ovationer över hela Fredriksskans och till och med så var det som så att några utav Malmös supportrar applåderade Cesar, antagligen mest för att dom är glada att slippa honom på söndag då ju serien vänder och KFF åker till Malmö, men ändå.

Patrik Ingelsten är ett fenomen i sig tycker jag. På något ofattbart sätt befinner han sig nästan alltid på precis rätt ställe och får allt som oftast en tå eller en panna på bollen som lika ofta letar sig in i nätmaskorna.Två nya mål i går och vägen mot skytteligasegern ligger öppen. Och vinner man skytteligan i Allsvenskan brukar vägen ut till Europa vara stakad.

Såg presskonferensen på Kalmar FF:s webbTV efter matchen och fick se en otroligt frustrerad Nanne Bergstrand. Mest förbannad var han för att gräsplanen var långhårig och att Fredriksskans inte är tjänlig som allsvensk arena. Jag trodde inte han var så bitter över detta faktum, men det var han visst. Jag gillar Nanne. Han är sig själv i alla lägen verkar det som.

Jag är också en av mycket få människor utanför Göteborg som öppet titulerar sig som Qviding-supporter. Efter gårdagens 5-0-seger hemma mot Landskrona så är QFIF uppe på någorlunda säker mark. Hade det varit lite svalare hade jag idag hedrat de vinröda genom att gå iklädd min Qviding-luvtröja som jag fick av min käre kusin Kristoffer härom julen, men det är lite för varmt för tjocka tröjor idag.

Annars har det egentligen inte hänt så värst mycket i dag. Har varit och fikat på Emmagården och handlat lite på ICA men nu sitter jag här igen. Dagens löparrunda blir inte av förrän i kväll då jag ska försöka få med Peter ut och se vad han går för. Men han jobbar just nu så det får vänt till framåt kvällningen...

...men inte för länge för i kväll är det DN-galan. Sällan har väl den galan haft SÅ många världsatleter som i år. Jag undrar jag om vi inte får se ett världsrekord på 100 meter vid 20.45 i kväll. Jag undrar jag... Usain Bolt mot Afasa Powell på Stockholm Stadions erkännt snabba banor i förhoppningsvis perfekta förhållanden. Jag undrar jag...

Jag kanske återkommer med ytterligare ett inlägg under dagen
/~~/


Mamma Mia!

Egentligen skulle jag ha varit på väg till Torhamn, Blekinge nu men så blev inte fallet. Johanna och jag hade planerat att åka till våra vänner Henke och Sofie som denna veckan bor i Henkes föräldrars (Eva-Lena o Benny Fransson) stuga i den sydostligaste spetsen av detta konungarike. Nu blev det emellertid inte så då vi från säkra källor fått höra att vädret kommer att bli betydligt vackrare framåt onsdag och då var vi inte dummare än att vi ändrade dag till onsdag.

Ikväll blir det istället en tripp in till Fredriksskans för att se Cesar Santins avskedsföreställning på plats. Jag vågar nog med största sannolikhet säga att det blir lapp på luckan där i kväll när Malmö FF kommer och ska försöka slå Kalmar på näsan. Vi hade lite tur i vårt biljettjagande och som räddande ängel dök Iréne på Vatten & Värme (Marcus mor, Ann-Sofies svärmor) upp och lät meddela att hon hade biljetter att avvara till oss vilket vi inte var sena att nappa på. Så någon gång innan 17 i eftermiddag drar vi oss in mot vårt läns residensstad för att se när Sveriges bästa klubblag förhoppningsvis gör processen kort med Sveriges märkligaste klubblag.
Jag säger 4-1 till Kalmar. Cesar gör två, Rasmus Elm och Patrik Ingelsten varsitt.

Har även i dag varit ute på min numera klassiska runda. Och idag slog jag på nytt rekord. 27.41 lyder det nya rekordet på och därmed klarade jag mitt mål att innan semestern var slut gå under 28 minuter. Det kändes dick oerhört tungt långa delar av rundan idag. Mycket beroende på att jag höjde tempot lite från start och sedan tillät jag inte mig själv att slå av på takten utan snarare öka sista 500 metrarna. 27.41 är alltså den nya rekordtiden och jag inser med ens att jag måste höja mälsättning. Till att börja med ska jag under 26 minuter vilket jag antar kommer att kräva en hel del träning och det är lätt att sitta innan och spekulera i hur mycket man ska träna. Jag kommer fortsätta att springa min runda när jag har tid. Så får det bli. Peter Fagerström har redan varit ute och provsprungit den med Karro på cykel som mental coach i hasorna.

I går kväll var nämnda Fagerström och Karro med mig och Johanna på bio. Vi började ana oråd när vi såg en kö (!) som ringlade sig ut (!!) ur Folkets Hus, långt upp bland Casablancas möblemang. Detta kan aldrig tidigare ha hänt. Jag var och såg Titanic när den gick och inte ens då var det några sådana köbildningar. Frida Hörling stod i och för sig i kön till varje föreställning som gick av Titanic om jag inte minns helt galet. Tillbaka till ämnet. Filmen vi skulle se var den upphaussade "Mamma Mia" som för er som har varit medvetslösa de sista åren är en musikal där ABBA:s musik är navet i hela historien.

Handlingen är som sådan att en ung, mycket vacker kvinna,Sophie som gestaltas av Amanda Seyfried, ska gifta sig och på bröllopt vill hon inget hellre än att hennes far ska lämna över henne till brudgummen. En ganska normal tanke kan tyckas, men kruxet här är att hon inte vet vem som är hennes far eftersom hennes mor, Donna som spelas av Meryl Streep, vid tiden för graviditetens inledningsfas var osedvanligt pigg i bäret och lägrade inte mindre än tre hanar(Stellan Skarsgård, Pierce Brosnan och Colin Firth) inom loppet av några veckor och samtliga är då är potentiella fäder till den vackra flickan. Nästa problem är att modern inte har den blekaste aning om vem av dom som "satte sin frispark" om man uttrycker det så. Och där har ni intrigen.
Fantastiska skådespelare och fantastisk musik och en absolut sevärd film.
Jag var lite smådeprimerad innan filmen men mådde avsevärt mycket bättre efter densamma. Denna film ska ni se. Du med Frida,mycket mer sevärd än Titanic.

Såg att Anders "AK" Karlsson var ute och och körde 70/20 idag på Järnvägsgatan! Härligt att se Anders!

Pratade med min gode vän och kollega Lasse Franzén. En man som sannerligen ställer upp för sina vänner. Så nu tog vi ett gemensamt beslut att jag ska åka och hälsa på honom i nästa veckas mitt någon gång i hans husvagnsekipage på Möllstorp på Öland. Vi har nämligen länge diskuterat vem av oss som har den största kapaciteten i den ädla och oerhört maskulina idrotten minigolf.
En förlust där för mig och en 13-0 förlust mot Älghult B kan te sig som en dröm kantad av rosa moln. Vad jag försökte säga med den något luddiga metaforen var att jag helt enkelt får ett helvete om jag förlorar. Att jag hade kommit lindrigare undan med en 13-0-förlust mot Älghults B-lag som kanske inte då, när vi mötte dom för några år sedan, var det starkaste laget jag mött.
Eller vad säger du Pettan? Har du slutat skratta ännu?

Måste passa på att gratulera och berömma EIS P15-grabbar som definitivt visade var skåpet skulle stå i Gothia Cup. En otroligt imponerande 3:e plats i den konkurrensen tyder på att EIS har många talanger som med lite flyt kan gå riktigt långt! Kämpa på grabbar! Kul att se!

I dag på morgonen när jag stod för att uträtta mina behov, jag skulle pissa helt enkelt, så stod jag och lite halvtrött tittade ner i toalettstolen, innan jag skridit till verket alltså,på den vattensamling som som brukligt finns i en toaletts nedre del. Jag började och fundera lite och insåg med ens att det måste varit så här han kände sig. Dana Kunze. Mannen som hoppade från en miljon meter ner i en lite pool. Så liten måste poolen ha känts för honom och ändå gjorde han det. Jag kan inte släppa det riktigt. Jag har tittat på det otaliga gånger och kan inte nog uttrycka min skräckblandade beundran för Dana Kunze som utan egentliga svårigheter hivar sig ut från denna höjd med vetskapen att han antagligen inte kommer överleva, vilket han dock gjorde.

Nu ska jag fixa lite käk innan det börjar bli dags att bege sig mot Kalmar.

Glöm inte bort årets volleyboll-match nere vid simhallen på torsdag klockan 18.00. Spelarplatserna är fulla men vi antar att det går att trycka in lite mer publik! Med affischnamn som Charlie Dziobek, Dennis Randewall och undertecknad så vore det väl fan om det inte kom mycket folk. Dennis har till och med skaffat fram en pokal. Mer om detta outtömliga ämne antingen i morgon eller på onsdag.

/~~/


Lax

Så blev Cesar Santin till slut såld. Det var FC Köpenhamn som blev den nya klubbadressen för Allsvenskans bäste spelare och jag skulle vilja säga att det känns nästan lite vemodigt. Cesar har varit en given del av Kalmar FF ganska många år nu och det har varit fantastiskt att se hur mycket han har utvecklats under åren i Kalmar.
Det spekuleras i om att man nu har sålt guldet. Jag tror inte det, inte alls. Förra året när man sålde Ari da Silva Ferreira så anser jag att Ari var viktigare för Kalmar då än vad Cesar Santin är idag. Och eftersom Kalmar faktiskt både gjorde fler mål och tog fler poäng utan den hollandsflyktande Ari så tror (i alla fall hoppas) jag att det kan bli likadant i år. Jag tror faktiskt att Kalmar tar SM-guld och jag tror att främst Abiola Dauda men även Daniel Sobralense kommer att kunna fylla tomrummet efter Santin ganska bra även om det vore naivt att tro att dom kommer göra det helt. Man fyller inte tomrummet efter Cesar Santin hur som helst. Så är det.
Vad som är positivt (?) är väl att i och med övergången så verkar det nu som att kapital finnes i klubben för att göra verklighet av drömmen om en ny arena. Det tror jag i och för sig först när jag ser det, men det är i alla fall intressant.
Jag tror som sagt att KFF har goda möjligheter att,utan Cesar, bibehålla sin fina form och till slut se till så att Lennart Johanssons Pokal till slut hamnar i Kalmar. Det förutsätter dock att inga fler utav de viktigaste spelarna blir sålda innan säsongens slut. Det tror i alla fall jag.

Har varit ute och sprungit även i dag och gjorde det bättre än någonsin. Den nya rekordtiden lyder 28.40 efter att ha snittat 4.45 per kilometer. Där finns mer att hämta även om jag hade spykänslor i fem av de sex kilometrarna. I morgon blir det med all sannolikhet ett nytt frest.

Jag tror fan att jag drömde om Nanne Bergstrand i natt igen. Detta börjar bli kusligt.

Vi håller just nu, i skrivande stund faktiskt, på med att laga en liten lördagssupé bestående av lax på planka med potatismos och diverse tillbehör. Jag skötte förberedelserna till detta kok och fick därför tillåtelse att skriva detta inlägg under tiden min kära sambo rättar till det jag gjorde fel.
Jag börjar bli hungrig.

Har även drabbats av någon form av rethosta vilket inte underlättar insomningsprocessen nattetid vill jag lova. Hoppas det blir bättre i natt.

Tipslördag bjuder på stor fotbollsunderhållning i dag med matchen Sirius-Åtvidaberg. Jag hoppar över den bataljen tror jag.

Nu måste väl maten vara klar...Jag har maskat här länge nog nu.

/~~/

Nonchalant armföring

Det är fredag, och fredagar är i regel något positivt i 47 av 52 veckor på året. De fem övriga veckorna är semesterveckorna. För varje fredag på semestern påminns man om att ännu en vecka har gått och att det således är en vecka mindre kvar till det är dags för kneg igen.
Jag har förvisso bara tre veckors semester denna sommar av personliga skäl, och nu har två av dom gått så jag har bara nästa vecka kvar och vad som är riktigt tungt är att när jag kommer tillbaka så finns det folk på min avdelning som ännu inte tryckt den magiska koden på stämpelklockan, 0+SEMESTER+UT. Det kan knäcka vem som helst.

Är faktiskt just precis hemkommen från min 6,1 km långa löparrunda som jag med ganska hyfsad regelbundenhet har löpt de senaste veckorna. Något rekord ,29,37 lyder det på i fall någon är intresserad,blev det dock inte denna gång men i morgon ska jag ge den en ny chans. Har satt upp ett mål på att vara under 28 minuter i höst och då gäller det nog att ligga i. Rundan går hemifrån mitt, förbi Medin/Zobals bygge i Krysseboda, tack för trevligt sällskap på Öland förresten!, vidare ner mot Storgatan sedan ett varv runt ER-sjön och sedan hem.

Kalmar FF tog i går ett steg mot de större matcherna i UEFA-cupen när Racing Union besegrades med 3-0 i den luxemburgska huvudstaden med samma namn som nationen, Luxemburg. Abiola Dauda gjorde två och Rasmus Elm det avslutande 3-0 målet på frispark i matchens slutskede. Jag misstänker att Kalmar inte tappar denna 3-0-ledning hemma på Fredriksskans utan massakrerar Racing med minst det dubbla bara för att visa att klassen är så ohyggligt mycket större på KFF än på de bästa lagen i Luxemburg.

Har för övrigt drömt om Nanne Bergstrand igen. Detta är inte bra, inte bra alls. Jag drömmer om Nanne Bergstrand betydligt oftare än vad jag drömmer om vackra kvinnor,snabba bilar eller bara vanliga klassiska mardrömmar... Detta är som sagt inte bra alls.
Mycket underhållande dröm förövrigt.

Jag stod över Casablancas grillkväll igår och de tär jag väldigt glad över i dag faktiskt. Jag pratade med min gode vän Johannes Medin som hade varit där och han sa att det hade varit trevligt vilket jag inte misstror. Det är alltid trevligt på Casa, på något vis är det alltid så. Men varje gång man går dit blir man dålig dagen efter och det är inget jag uppskattar så värst mycket så därför lät jag bli igår.

Läste Elmarnas blogg härom dagen och fick se Rasmus youtube-klipp, och youtubenörd som jag är så fastnade jag för det där en styck idiot har klättrat på en styck stege till en styck minimal avsats 1238422 meter upp i luften. Denna idiot är märkbart nöjd med att stå där och tittar ut över, ja fan vet om han inte såg Ulan Bator därifrån. Inte nog med detta. När jag som värst sitter och ulkar och kallsvettas framför datorn, då vänter sig fanskapet på den minimala plattformen och gör sig beredd att hoppa därifrån ner till en strategiskt placerad pool en jävla massa meter ner. Karljävlen svänger lite nonchalant på armarna, ungefär på det sättet en annan gjorde när man försökte impa på Martina "Bedde" Magnusson med ett snyggt hopp från svikten i simhallen på lågstadiet. Utan större resultat skall tilläggas.
Efter detta slänger han sig ut åt "fel håll" så att säga och börjar göra bakåtvolter som om det vore det mest naturliga i hela världen att göra i den situationen, och efter att han har snurrat färdigt så landar han klockrent på fötterna, i poolen förstås,utan att slå sig det minsta.
Hade det varit jag som gjort det hoppet hade dom först och främst fått söva mig för att få upp mig dit, efter att ha vaknat däruppe så hade jag antagligen svimmat och följdaktningsvis ramlat ner, och sedan hade det väl varit 50/50 om jag träffat poolen eller inte. Antagligen hade jag det inte och då hade det varit slutbloggat.
Se klippet här, men gör det på egen risk.
Lägg märke till den vackert ljusblå plyschklädda kvinnan i publiken som efter Dana Kunzes hopp jublar på ett sätt som inte Bedde gjorde när undertecknad försökte visa sina konster på 80-talet.

Jag måste få skriva ett par rader om Vincent Lecavalier jättekontrakt. Vilken hjälte. Världens i mina ögon bästa hockeyspelare skrev på för 11 nya år med Tampa Bay Lightning. ELVA!! De nya ägarna verkar veta hur man får fansen att må bra och hur viktigt det är med en så kallad "franchise player" som är av Lecavaliers klass. En hörnsten att bygga ett lag runt. Blir han inte utsedd till lagkapten i år så vetefan hur nye tränare Barry Melrose resonerar. Lecavaler var en gång i tiden tiderna yngsta kapten med sina 18 år, men blev senare ifråntagen sitt "C". Nu är det dags att ge honom det tillbaka.
Tampa blir att räkna med i år. För övrigt spelar dom sina två första matcher i Prag, Tjeckien. Är det någon som är sugen på att åka dit så drar vi. Dom möter Henke Lundqvists NY Rangers i två matcher i början av oktober. Även Sverige får sin beskärda del av högklassig NHL-hockey när Daniel Alfredssons Ottawa Senators möter Sidney Crosbys Pittsburgh Penguins i Stockholm, även det i början av oktober.

I kväll kan det bli som så att det blir bio i Emmaboda. Mamma Mia går och man som man så gillar jag förstås musikaler! Anar dock att det inte finns så många biljetter kvar. Man får se. Annars blir det Golden League i soffan i stället men jag har på känn att Johanna föredrar bio. Och föredrar Johanna bio, då föredrar jag också bio. Man är ju Tårt-Kennet ni vet...

/~~/

Beachvolley

Dagens andra inlägg skrivs direkt efter att det första har avslutats. Jag valde att skriva två olika inlägg i dag för att på så sätt strukturera upp det hela lite.

Jag vet inte hur många av er som läser  JIF-bloggen som allt som oftast skrivs av Dennis Randewall? Han har i alla fall uttalat sig om att det är tävling på gång och det är inte vilken tävling som helst. Det är nämligen i beachvolley. Kanske inte min paradgren, men ärligt talat, vilken skulle det vara?

Tanken är dock som följer
De deltagande 12 samlas torsdagen 24 juli klockan 17.30 i simhallen för den inom idrotten så kända "obligatoriska halvtimmen" som går ut på att få höra så mycket skvaller som möjligt, samt att själv ljuga lite. Har hört på ryktesvägen att somliga inte kan infinna sig i rättan tid och det på grund av träning av annan idrott. Detta är acceptabelt om man spelar i division 5 eller högre vilket de tre i fråga gör.

Klockan 18.00 drar så själva matchen i gång. Hur många set och vilka regler som gäller överlämnar jag helt till herr Randewall som i denna tävling får fungera som domare/spelare/sammankallande/ vilket han med glädje också gör.

För att kunna spela beachvolley bör man ha spelare, spelarna bör ingå i lag, och dom som ingår i mitt lag bör göra allt för att vinna.
Som av en händelse har jag och Dennis denna afton per telefon lottat lagen och även lagkapten samt assisterande lagkapten för de bägga lagen som ser ut som följer:

LAG 1.
Martina Andreasson (C)
Henrik "Lillen" Svensson (A)
David Elm
Viktor Elm
Andreas Johansson
Tobias Ljung


LAG 2.
Charlie Dziobek (C)
Sara Johansson (A)
Peter Andersson
Johnny Elm
Rasmus Elm
Dennis Randewall

Ska man slå mitt lag( som den uppmärksamme noterade var LAG 1), ska man ha en mycket bra dag då vi har ett par riktigt tunga beach-volleyboll-namn i truppen.Dennis lag ser lite mer mediokert ut.

Efter denna djävulska batalj kommer det att bli en förfest hemma hos Lillen som redan nu har börjat putsa upp fin-porslinet. Om allt går som det ska under denna skiva kommer såsmåningom Casablanca besökas av de som vill.

För alla som skiter fullständigt i denna match har jag skrivit ett annat inlägg idag om den senaste veckans ölandsvistelse som finns här nedan någonstans. Skiter ni fullständigt i även det så rekomenderas återigen katastrofala omslag...

Jag antar att både Dennis och jag kommer att komma med mer info om denna match längre fram.

/~~/

Öland

Hemma igen efter en husvagnssemester (!) på Öland sedan i fredags. Nästan en hel vecka alltså... Tanken var från början att vi skulle ha bott i tält på Lundegårds camping strax norr om Köpingsvik men i sista stund blev det som så att en husvagn ville bli utlånad till oss så vi bestämde oss för att testa på det i stället för tältlivet.

I fredags kväll alltså så styrde vi kosan mot Öland med goda förhoppningar om fint väder och som en naturlig orsak till det, även lättklädda kvinnor på stranden. Det där sista var det antagligen bara jag som hoppades men ändå.
Mina två medresenärer, Johanna och Malin turades om att köra husvagnsekipaget från Emmaboda till slutmålet och gjorde det med närmast perfekt precision och innan vi visste ordet av så var vi inbackade och klara på vår campingplats som var lite extra dyr av den anledningen att man kunde få kabel-tv där. Vår husvagn var emellertid inte utrustad med TV.
En annan anledning till att det fick bli just den platsen var att familjen Frisk bodde där och så även deras vänner och släktningar så där mina damer och herrar, där var det fullt ös dagarna i ända. Det var sånt tryck där så till slut fick Lasses lillebror Kent gå på de tyngre drogerna, mer om det senare.

Vi hann alltså inte mer än att få upp förtältet innan det var dags för grogg och sedan fortlöpte kvällen så tills det att det var läggdags. Vid denna tid hade även min min bror Martin och hans tjej Nathalie anslutit till gänget. En runda 31 innan det var dags att slå igen korpgluggarna och sedan sov vi allesammans inne i husvagnen som morgonen efter var relativt varm, eller låt mig säga så här i stället, när man kom ut i 30-gradig värme, ja då svalkade det.

Lördagen sedan. Vi hade av en givmild gynnare blivit uppsatta på Absolut Vodkas gästlista på Strand Hotell denna afton. Spritmärket skulle ha förfest för lite övrigt VIP-folk och den givmilda gynnaren tyckte att vi passade in i den societeten. Dress-code: Svart var kravet, så ungefär hela lördagen gick ut på att alla skulle hitta något fint att ha på sig nu när vi för en gångs skull skulle få gå på sådant fint kalas. Efter åtskilliga timmar i Borgholms affärer så var alla nöjda. MIn outfit för kvällen skulle bli en svart stilren skjorta med beiga,rutiga trekvartsbyxor som kostade betydligt mycket mer än vad jag trodde att ett par sådana byxor kostade.Skitsamma tänkte jag, tillhör man samhällets överklass för en kväll så kan det väl vara värt det.
Väl inne på Strand så var det väldigt mycket fint folk, många av dom tjänade antagligen in min årslön bara under de timmar dom var där den kvällen.Men spriten var gratis, och på det området är det få som rår på en industriarbetargrabb på snart 27 år. Vi blev även serverade snittar och visst,det var gott det var det, men inte är det mat för en som sagt industriarbetargrabb på 27. För min del hade dom gärna fått servera kalla pizzaslicer och starköl. Men drinkar (grogg kallar vi det i Småland för övrigt),det jävlar kunde dom blanda. Alla som var inbjudna fick ett tidigarebestämt antal drinkbiljetter, tre för att vara exakt. Men när dom tog slut visade det sig att det gick precis lika bra utan. En mycket trevlig kväll och jag ska nog inte sticka under stol med att jag hade ledartröjan under den senare delen av aftonen.
Dagen efter vaknade man upp med den där känslan av att man har tagit ett decilitermått med sand i munnen innan man gick och lade sig och sedan råkat somna med sanden i munnen.
Det var då det hände... någon tittade förundrat på mina trekvartsbrallor som jag lyckats få av mig på kvällen innan och brast ut i skratt. Där hängde prislappsjävlen kvar. Ridå. Min första och sista VIP-fest antagligen.

Söndag. Alla vet var söndag i Borgholm innebär. After Beach på Strand och halva priset i baren. Detta var förvisso inget som utnyttjades till fullo utav mig då jag fortfarande var lite däven efter prislappsfadäsen. Jag höll mig till öl och det var nog en ganska lyckad taktik.
Alla vet också vilka enorma köer det blir utanför entréerna när alla ska betala inträde till kvällens nattklubb. Alla har sina egna sätt för att slippa att så där och våndas, uppenbarligen även jag. Brorsan och jag hade under lördagskvällen blivti så in i helvetes tighta med en bartender vid namn Andreas, som jobbade där och som mer än gärna satte upp oss på gästlistan så vi slapp köa.
Efter det körde vi lite förfest hos oss i husvangens förtält och det blev tillslut en ganska diger bunt där. Pierre Laakso och Mattias "Spärren" Johansson kom, så även Crille Lundin. Lägg därtill diverse folk från Frisk-lägret samt vi som bodde i husvagnen så förstår ni att det var ganska trångt till slut. Trångt men trevligt.
På nattklubben sedan var det alldeles för mycket folk för att jag skulle på något vis kunna uppskatta det. Några öl senare åkte vi hem.
Övriga veckan flöt sedan på lite lugnare förutom i tisdags då Anna Fransson och Daniel Karlsson drog med oss till Böda Sand på dagen. Där sken solen men vattnet var så förbannat kallt att jag inte kunde ta mitt premiärdopp där heller utan inser nu att jag är en lika stor badkruka som min mor...
På kvällen hamnade vi vår husvagn där vi spelade poker och festade lite grand, dock utan baksmälla dagen efter.
I dag kom vi hem vilket jag uppskattar. Borta är bra men hemma är bäst. Så är det!

Så till den episoden som utspelade sig med Kent Frisk, Lasses bror. Även han var på After Beachen i söndags och tog sig ett par stänkare men var för den sakens skull inte i värre form än någon annan där. När han stod utanför när festen var slut, och väntade på de övriga i sällskapet så tittade han lite på båtarna i hamnen där och började snicksnacka lite med någon norrman som erbjöd honom en grogg som Kent tog emot. Direkt kände han hur den tog och att något var fel och beslutade sig därför för att cykla hem till sin husvagn för att vila lite. Därefter var det svart för honom. Han hade på något vis tagit sig hem, med ounktering på sin cykel, helt själv, och lagt sig för att vila och sedan inte vaknat upp förrän morgonen efter då han låg och undrade hur i helvete det kom sig att hans husvagn numera hade grönt kakel. Det hade den förstås inte utan det var Kalmar lasaretts akutavdelning som valt att inreda sina faciliteter så.
Drick inte något utan att ni vet var det är. I Kents fall hette drogen GHB.
 
Jag läste att du hade tänkt på mig lite Markku trots allt. Det tycker jag är mysigt. Jag ska erkänna att jag vid ett flertal tillfällen läst din blogg i min mobil under denna semester. Jag måste ju hålla koll på vad du skriver ifall det är något man direkt skulle behöva bemöta!

Skönt att vara hemma!
/~~/

Camping

Precis hemkommen efter ett löparpass. Springa är skönt tycker jag, man rensar hjärnan och samtidigt får man behövlig motion. Jag trycker in iPod-lurarna i öronen och lirar gamla goa låtar och sedan är det bara att kuta. Svårare är det inte. Med musikens hjälp så blir det så ohyggligt mycket lättare.
Sprang min runda som går via Krysseboda och förbi det hus som Nicklas Medin och Anna Zobal håller på att bygga därute som antagligen kommer att bli bland de grannaste i kommunen.

I dag har jag annars jobbat ett par timmar på Emmagården med lite diverse. Jag hade inte så mycket annat för mig så jag beslutade mig för att dra mitt strå till stacken och hjälpa sambon Johanna med bland annat att paketera småkakor. Så är ni på Emmagården så bör ni köpa en påse småkakor får dom är både bakade och framför allt packade med kärlek!

Annars har jag en lite tyngre period nu, känner mig lite nere, trots att jag har semester. Jag antar att allt elände som hänt börjar komma i fatt nu. Lite tråkigt faktiskt. Det har varit lite för mycket den sista tiden.

I morgon åker vi till Öland för att stanna ända tills onsdag nästa vecka eventuellt. Det beror väl lite på väder och vind eftersom vi ska bo i tält på Lundegårds camping norr om Köpingsvik. Även Lasse Frisk med familj ska bo där, dock inte i tält utan i husvagn, så jag antar att det blir ett par bärs med honom denna helgen. Kanske till och med stannar till hos Lasse Franzén på Möllstorp på hemvägen. Vi får se hur det blir med det. Jag ringer dig i så fall, Franzén!

Resultaten i Allsvenskan i fotboll gick sannerligen Kalmar FF:s väg i denna omgången. Även Elfsborg tappade poäng igår, dom tappade alla tre faktiskt, mycket överraskande igår kväll hemma mot Gefle efter att ex-elfsborgaren Hasse Berggren gjort mål efter att ha dundrat upp Yannick Bapupas misslyckade skott upp i nättaket.
Nu har KFF fyra poäng och två miljoner plusmål upp på just Elfsborgs IF som ligger på andra plats i tabellen. Kalmar åker till Norrköping på söndag för att försöka hämta hem tre nya friska pinnar. Men trots att IFK ligger sist i tabellen tror jag att det blir urtufft på Idrottsparken på söndag. Har man inte rätt inställning där så lär det inte bli en enda poäng. Har man å andra sidan det, ja då finns det inget lag i Sverige som Kalmar inte kan slå.

I kväll är det grillkväll på Casablanca men som det känns just nu har jag ingen lust alls att gå dit. Jag tror nog jag stannar hemma istället. Är som sagt inte riktigt i form och jag antar att man får sitt av både öl och festande under den kommande ölandsvisiten i helgen. Jag får se lite senare om kraft finnes till en Casa-utflykt. TV-tablån är ju inte heller något som lockar så vem vet, man kanske hamnar där till slut ändå.

Fick ett mycket intressant förslag av Dennis igår. Det involverade volleyboll och David Elm... En kombination jag har hört någonstans innan, vet inte vart dock...

Intet nytt från NHL heller egentligen. Tampa har skrivit kontrakt med två assisterande tränare men det är det nog ytterst få i Sverige som bryr sig om inser jag nu.

Den friske har många önskningar, den sjuke har bara en. Tänk på det!
/~~/

Tomt schema, del 2

Som jag var inne på i mitt tidigare inlägg i förmiddags så har jag inte så jävla mycket för mig idag. Då i skrivande stund, råkade jag antyda att jag mer eller mindre bara satt framför datorn. Någon form av högre makt satte då, på ren jävelskap, med det samma stopp för det med genom att ett åskväder modell megastort parkerade över Järnvägsgatan 49b i ett par timmar vilket ledde till att jag blev tvungen att rycka utt varenda jävla sladd i hela lägenheten och det mina damer och herrar, det ökade inte mina valmöjligheter på aktiviteter denna dag.

Jag fick i stället tillreda en pyttipanna till bagaren som kom hem på en snabbvisit på lunchen utan att egentligen lida så värst mycket med mig. Hon gillade pyttipannan i alla fall.

/~~/

Tomt schema

Den andra semesterdagen denna sommar har hittils inte innehållit så värst mycket mer än regn. Det har i sin tur gjort att jag till största delen har suttit här, framför datorn och pysslat med diverse olika projekt. Just nu spelar jag faktiskt nätpoker samtidigt som jag skriver detta inlägg.

Det var ett bra tag sedan jag underhöll mig med att spela poker, och hade därför nästan glömt hur kul det är. Dessvärre spelar jag hellre än bra och det innebär att jag aldrig kommer kunna bli miljonär på poker. Jag är för feg helt enkelt. Jag vågar aldrig spela för några större summor vilket leder till att jag heller inte kan vinna några större summor. Skit samma, det är skoj som fan.

Dagen idag annars då...nä, inget inplanerat idag heller. Jag ska ut och springa en bit framåt kvällen men det nog också det enda jag har på schemat idag. I morgon bär det dock av till Kalmar för en visit på lasarettet. Annars är det inte heller i morgon direkt fullt på schemat.

Det har inte ens hänt något av större vikt i NHL så därför kommer jag inte ens att tråka ut er med hockeydravel idag.

Jag har som ni kanske förstår ganska tråkigt just nu, och tråkigt och semester rimmar inte på varandra så därför ska jag nu hitta på något. Laga lunch kanske...

Ni som läser denna blogg gillar uppenbarligen att läsa bloggar så därför tänkte jag ge ett tips som har gett mig ofantligt många skratt.  Den handlar om katastrofala skivomslag och är väl värd ett besök! En av internets bästa bloggar.

Jag kanske återkommer senare under dagen med nya rapporter från mitt just nu inte så händelserika liv.
/~~/


Wimbledon

Vilken final det blev i Wimbledon i går kväll! Det måste varit en av tidernas mest klassiska matcher som utspelade sig i London igår kväll. Jag ska inte på något sätt försöka lura i er att jag såg hela, för det gjorde jag inte, det var nästan omöjligt att göra det med tanke på att när man väl kommit in i matchen så blev det avbrott för regn och regnade det inte ja  då bytte man kanal utan att jag fattade att man gjorde det,och då fanns det andra sysslor som det donades med här hemma och när man sedan tittade till TV:n igen i tron om att matchen skulle vara slut för länge sedan så stod det 2-2 i set efter en gigantisk upphämtning av Roger Federer.Tredje set missade jag det mesta av , som sagt i tron om att kampen skulle vara över, men döm om min förvåning när jag klockan 22.00 slog över till TV4+ och ett tie-break som inte var av denna värld utspelade sig och precis när jag började titta för typ nionde gången denna afton så bröt Rafael Nadal, Federers serve och lyckades sedan efter många om och men hålla sin serve i det sjunde setets 16:e(!) game och därmed vinna hela turneringen framför en exhalterad, om än lite frusen, publik.
Jag vet att nästan alla höll på Federer men jag tyckte att det var Nadals tur denna gång. Och patriot som man är så är jag glad att Björn Borg fick behålla sitt rekord med fem raka titlar. Delat med Federer men likväl inte slaget och nu tror jag det kommer dröja en ofantligt massa år innan någon annan kommer upp i en sådan svit.

Det blev faktiskt en ordentlig löparrunda i går eftermiddag vilket känns idag. Johanna och jag tog oss till motionsslingan vid simhallen och avverkade där en ansenlig summa varv, ialla fall för att vara oss. Precis som jag skrev så känns det också i benen i dag men jag räknar med att det blir en ny tur inom kort.

I dag har det ännu så länge inte hänt så mycket. Det har varit jävligt diffust väder med en stunds sol följt av en stunds moln och blåst och nu i skrivande stund ösregnar det i centralorten. Något som inte bekommer mig så mycket då jag inte har några utomhusaktiviteter inplanerade denna afton.

Och Ahonen har inte släppt att jag kallade honom för skvallerbytta utan hävdar att han fått mig osäker i vissa frågor i gårdagskvällens meningsutbyte här i kommentarsfältet på min blogg. Icke!, svarar jag då. Dock blev jag lite osäker när han idag i sitt inlägg antydde att han under semestern skulle sitta i bastun och tänka på mig...Hedrad, förvisso,men likväl osäker på den "finska machomannen"...

Har ingått ett vad också med Henrik Medin om att i framtiden genomföra en så kallad "Svensk Klassiker" vilket innebär att man på ett och samma år skall klara Vasaloppet,Vansbrosimmet, Lidingöloppet och Vättern Runt. Detta har jag funderat på länge, och det har varit uppe till diskussion förr men nu känner jag att har man blivit utmanad av honom ja då finns det ingen återvändo. Jag har dock fortfarande kvar att bestämma vilket år det ska ske.

Börjar se fram emot Ölandstrippen den kommande helgen. Det ska bli väldigt trevligt att komma iväg en sväng. Jag misstänker att "Solens och vindarnas ö" kommer vara proppfull av folk eftersom HKH Kronprinsessan fyller år och har förlagt födelsedagskalaset till Borgholm under denna tid. Jag undrar hur Emmaboda har planerat för min födelsedag den 4:e oktober...

/~~/

Öl,löpning och deodorant

Jag spenderade största delen av dagen i går i Kalmar. Peter,Karro, Jojje och jag åkte in för att se Kalmars match mot Halmstad, och för att handla och för all del även käka en bit mat.
IKEA var första stopp där diverse krokar och hyllor skulle inhandlas och så blev det också,hela IKEA-stoppet löpte alltså helt smärtfritt fram. Folk som är med mig på IKEA brukar nämligen se en viss tendens av rastlöshet och irritation i mina ögon men igår gick det väldigt bra.
Efter detta så åkte vi in till stan och käkade middagsbuffé på den grekiska restaurangen Zorbas. Det kan varmt rekommenderas.Där fanns alla möjliga olika kött,såser,potatis och sallader så är ni riktigt hungriga så tycker jag att ni ska göra ett besök.
Vi hann även avnjuta en öl på Harry´s, innan vi traskade bort till Fredriksskans för att ta plats.

Matchen sen var till en början ganska tråkig eftersom det inte hände så värst mycket. Kalmar var nog snäppet bättre än Halmstad men första halvlek slutade mållös och den stora händelsen var väl Marcus Lindbergs ihopnickning med Ajsel Kujovic som slutade med att bägge två fick tas av planen men Lindberg kunde efter ett tag fortsätta matchen till skillnad från sin kollega.
Andra halvlek var inte heller så värst underhållande inledningsvis även om Kalmar skapade lite mer nu, så därför kom Magnus Arvidssons mål lite som en kalldusch.
I slutskedet kunde KFF dock kvittera efter att David Elm styrt in sin bror Viktors skott med hälen. I detta skede var Kalmarpressen total och hade matchen pågått i ytterligare några minuter så hade Kalmar vunnit.
En poäng är i alla fall bättre än ingen.

I går kväll sedan så begav vi oss Johansfors IP där den årliga sommar/kubb-festen skulle hållas. Det var väl kanske inte fullt på idrottsplatsens altan men dom som var där bidrog till en mycket trevlig kväll trots att knotten stundtals var vidriga. Vi hade även allsvenskt besök i form av David Elm, så vi passade på att ändra lite i reglerna i DEODORANT-cupen. Tidigare var det rätt och slätt som så att den av oss som gör flest mål i Allsvenskan respektive Division 6, han vinner ett mycket fint pris. Men vi ändrade i stället reglerna till att den av oss som har högst målsnitt per match vinner det åtråvärda priset. Ändringen kom till på grund av att undertecknat missat för många matcher i vår för att kunna bjuda motstånd på annat vis än så då det är ytterst osannolikt att jag skulle hinna upp till fem mål, där David är nu, under hösten. Man är kanske inte känd som någon större målskytt, i ärlighetens namn är man väl inte heller känd som någon större fotbollsspelare över huvud taget,så jag tror att denna ändring gynnar mig.

Jag har alltså fått kritik från en annan lokalbloggare angående öldrickning. Herregud Markku, du om någon borde väl veta att om man blir bjuden på en öl av en vän, då tackar man inte nej. Speciellt inte första semesterdagen i strålande solsken när man lämnat bilen hemma. Jag trodde du var machoman och inte skvallerbytta, men i Finland kanske det är samma sak...

I dag kommer det nog att bli en relativt lugn dag. Inget inplanerat direkt utan det blir nog en film eller två på soffan och kanske kanske att det blir en löparrunda framåt eftermiddagen också. Jag får se hur det blir med det där sista men jag känner att jag är lite sugen på det ialla fall.

För er som undrar hur det är med fingret nu för tiden så kan jag bara säga som så att det blev ju inte sämre efter att läkaren plockat ut en säck järn ur köttet. Det är med andra ord på bättringsvägen, och det känns ju bra!

/~~/

Tatuering

Då var semestern i gång då...Faktum är att den för min del startade redan i torsdags kväll eftersom jag var ledig i fredags. Det är alltid något visst med att gå på semester och trots att man inte jobbat lika mycket som brukar den senaste månaden av andra skäl, så känns det skönt som fan att vara ledig i tre veckor framåt.
Så mycket inplanerat har vi dock inte. Johanna har inte samma semestermöjligheter som undertecknad då hon är en ansvartagande egenföretagare som helt enkelt inte kan ta semester hur som helst. Lite små utflykter kommer det med all sannolikhet att bli ändå, bland annat till Köpingsvik på Öland och till Torhamn i Blekinge.

Jag var på fotboll i går. Lindås/Långasjö- Vissefjärda slutade 5-0 på Lindåsvallen. Väl stora siffror kanske med tanke på att Vissefjärda ägde matchen under matchens inledning men när L/L blev tilldömda en straff som Gustav Hallgren-Olsson kyligt förvaltade på bästa sätt och lite orättvist på så sätt gav sitt lag ledningen, ja då började L/L också skapa chanser och innan pausvilan hade Hallgren-Olsson gjort ytterligare en balja när han utnyttjat sin snabbhet och sprintat ifrån tunga VGIF-backar. Sanningen är dock att L/L inte förtjänade att leda matchen, inte då ialla fall, men det kan väl ses som en styrka att leda ändå antar jag. När andra halvlek satte igång så fanns det emellertid bara ett lag på planen, L/L, och här punkterade man matchen med ytterligare två Hallgren-Olsson-mål och ett av David Gottfridsson. Efter att hemmalaget avgjord matchen blev det en lite grinig tillställning där bland andra Henrik Martinsson i Vissefjärda tyckte att en tatuering i form av hans eget dobbmönster skulle passa utmärkt i Peter Fagerströms bröstkorg.
En trevlig fredagskvällsunderhållning på Lindåsvallen och ett extra tack till mina utmärkt trevliga bänkgrannar ( vi stod förvisso upp hela matchen) Henrik Medin, David Strand och Ricke Magnusson för klockrena analyser, Ricke bjöd dessutom på öl vilket aldrig smakar fel i solen på ens första semesterdag.Dock hade jag bra gärna sett alla de tre på planen istället för vid sidan av.

I dag kommer vi styra kosan mot Kalmar. Det är nämligen så att nytatuerade Peter Fagerström har vunnit fyra biljetter till matchen  mellan KFF och Halmstad på Fredriksskans i eftermiddag. ITT WWW, företaget som en gång i tiden kallades för Flygt men på grund av rastlöshet på någon marknadsföringsavdelning någonstans i världen bytte namn, sponsrar nämligen Kalmar och får i utbyte fyra högklassiga sittplatsbiljetter till varje hemmamatch. Dessa biljetter lottas ut bland de anställda som vill vara med i lotteriet. Peter lyckades uppenbarligen att kamma hem detta pris och frågade mig och Johanna om vil ville följa med honom och Karro. Något vi inte övervägde särskilt länge.
Jag tror på en mycket tät match. Halmstad är nog bättre än vad många tro, och deras brasse på topp, Anselmo verkar vara en riktigt bra spelare. I vilket fall som helst tror jag att FF vinner med 3-1 efter två nya strutar av David Elm och ett av Santin på straff.

David ryckte i vår interna skytteliga,DEODORANT (David Elms Och Den Oerhört Rappa Antes Nypåhittade Tävling) och leder den nu med 4-2. Det är för övrigt väldigt fina, ej officiella, priser i den bataljen. Den här tävlingen kom till efter en Johansforsmatch i våras där vi beslutade oss för att tävla om vem som skulle göra flest mål i respektive serie. Nu är det högst osannolikt att jag skulle komma fatt eftersom jag aldrig i hela min karriär gjort mer än tre mål i seriespelet under en säsong, men jag känner ändå ett visst hopp eftersom jag har köpt nya skor och därmed inte längre behöver få så förbannat ont i fötter,tår,vader,rygg och nacke efter tio minuter med mina gamla skor på. Nu har jag en ärlig chans att kunna konkurrera och ska ta upp jakten så fort serien åter drar igång.

Efter Kalmarresan väntar en ny grillfest på Johansfors IP, kubbturneringen sägs börja redan klockan 16 så det kommer vi med andra ord inte att hinna till eftersom vi som sagt är i Kalmar. Detta bör glädja övriga kubblag då jag anser att mitt lag hade varit huvudfavoriter till att ta hem allting i år. Precis som vi var förra året fast då blev vi bortdömda. Så man kan se Johannas och mitt avhopp från kubbturneringen lite som en protest mot etablissemanget.
Nä, det ska bli trevligt att äta en grillbit och dricka ett par öl med lite Johansforsfolk. Det brukar alltid bli bra fester där.


Kubbtävlingen när det begav sig i fjol. Hoppas vädret blir bättre i år.


I NHL så har det inte hänt så jättemycket sedan sist. Tampa fortsätter att kontraktera och byta spelare. I natt var det stjärnbacken Dan Boyle som fick flytta till San José Sharks till sammans med en annan veteraback, Brad Lukovich. I utbyte fick min några yngre förmågor bland annat Matt Carle som är bror till den hjärtsjuke killen som Lightning valde i draften trots att han inte kommer att kunna spela hockey igen, samt mängder av draftval.
Marcus Näslund gick till Rangers, helt väntat att han skulle flytta måste jag säga. Och inget nytt om Sundin.
Jaromir Jagr har skrivit på för Avangard Omsk i ryska CHL. Den där ligan kommer att bli och räkna med om några år.

Nu ska jag äta lite frukost.
/~~/


Hockey och Ankie Bagger

Endast två arbetsdagar kvar till semestern och det känns fint. Jag har tre veckors ledigt med start på måndag och egentligen inte så värst  mycket inplanerat. Men jag antar att det är just det som är semester!

I morgon kan det mycket väl bli som så att det blir en sväng neråt Casablanca för att kolla läget på deras klassiska grillkväll. Jag kan säga som så att det är inte många torsdagar man missat där sedan man nådde upp till myndig ålder, faktiskt inte särskilt många innan dess heller. Dom har något visst dom där tillställningarna som gör att de tär trevligt att gå dit. Det beror säkert på att många andra tycker samma sak och att det därför blir en hel del folk där inne, men det får man ta.

Det råder just nu "silly season" i NHL och mitt lag, Tampa Bay Lightning, och framför allt deras nya ägare Oren Koules och Les Barrie som med alla medel försöker göra Lightning till ett lag att räkna med igen. Man har  gjort gamle expertkommentatorn Barry Melrose till coach,värvat Vaclav Prospal, Olaf Kölzig ( en tysk målvakt med sydafrikanska rötter som har varit en av världens bästa målvakter, en ganska udda kombination), Radim Vrbata, Adam Hall, Ryan Malone, Gary Roberts, Brian Rolston, Janne Niskala och har innan dess skrivit ett nio-års-kontrakt med Vincent Lecavalier och dessutom valt Steve Stamkos som etta i hela draften. Jag längtar till oktober... Detta kan bli en underhållande säsong
Ur svensk synvinkel är väl det mest intressanta annars hur det ska gå för Mats Sundin som av sin klubb Toronto har fått "fri lejd" om han önskar att lämna hockeymetropolen.Sundin själv hävdar att han är i valet och kvalet om han ska fortsätta spela hockey över huvud taget Det senaste jag hörde var att Sundin var erbjuden 120 miljoner om han skrev på för Vancouver. Något säger mig dock att den väldige svensken absolut kommer att fortsätta men jag tror inte det blir Vancouver för "Sudden", nej jag tror att Detroit eller kanske NY Rangers blir ny adress för honom. Jag unnar verkligen den mannen en inteckning i Lord Stanleys pokal. Få ishockeyspelare förtjänar det mer än honom. Få om ens någon.
Per Ledin skrev på för en säsong hos Colorado Avalanche och jag tror han kommer göra succé där. Antagligen utan Peter Forsberg som jag inte tror kommer återvända till NHL något mer.

Just nu försöker jag bara att få tiden att gå tills det att Kalmar FFs match mot Gefle startar. Jag hoppas innerligt att FF tar med sig alla tre poängen därifrån och på så vis befäster sin serieledning.

För er som gillade den gamla 80-talssynthvideon kan jag erbjuda lite andra gamla goa klassiker från ungefär samma tid. Här och här. Även här faktiskt.
Jag hade en svår förälskelse i Ankie Bagger i tidig åttaårsålder. Vågade aldrig tala om det för någon då så jag gör väl det nu.

Nu ska jag förbereda mig inför Kalmars match

/~~/


RSS 2.0