S:t Sigfrid- Johansfors

En riktigt tuff bortamatch stod på schemat denna ljuvliga majkväll när Johansfors IF åkte till idylliska Gårdsryd för att där göra ett försök att få med sig poäng hem ifrån den tuffa matchen mot S:t Sigfrid. Faktum är att man gjorde det så bra att man fick med sig alla tre poäng efter att stundtals ha presterat säsongens bästa spel och framför allt visat prov på fin inställning och kämparglöd.

Johansfors spelade som följer

MV: Axel Karlsson
YB: Charlie Dziobek, Henrik Svensson
MB: Johannes Medin, Henrik Ahlström

YM: Peter Andersson (C), Dennis Randewall (ut 20 min)
IM: Robin Franksson, Zoran Cipra (+)
ANF: Oscar Ahlström (rött kort, 50 min), Adam Wellrup

AVB: Henrik Nordström( in 20), Martin Johansson, Andreas Cornelsen (bytte från och till med Wellrup och Ahlström på topp)

Johansfors tycker jag visade direkt i första halvlek att man inte tänkte låta sig nedslås av den gnagande förlusten senast mot Örsjö. Faktiskt redan i matchens första minuter tyckte jag mig se en helt annan inställnng och en helt annan vilja från JIF som för dagen spelade i rött.
Johansfors var det bättre laget inledningsvis och höll i bollen en hel del och skapade en del halvchanser. Zoran styrde spelet med fina bollar från innermittfältet och Johannes Medin styrde backlinjen med järnhand. Hemmalaget var dock inte ofarliga utan stack emellanåt upp med farliga kontringar men en stabil Axel Karlsson i målet gjorde sin bästa match för säsongen och avfärdade varenda chans.
Efter ungefär en halvtimme fick vi en hörna som Zoran Cipra slog och som någon skarvade till Robin Franksson som distinkt på volley begravde bollen i nätmaskorna och gav forsen ledningen. Rättvist och väldigt skönt.
Med lite flyt och framför allt med lite mer kyla i löpningarna som ideligen blåstes av för offside, de allra flesta gångerna helt korrekt men det fanns tillfällen då man hade all anledning att tveka, så hade det kanske kunnat trilla in ytterligare någon boll i mål men 1-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek hade inte mer än börjat innan Oscar Ahlström fick en fin boll i djupet och rann igenom varpå domaren blåser av för offside, ett tveksamt domslut, varpå Oscar blir rosenrasande och talar om för domaren vilken kapacitet han håller och får därmed syna sitt andra gula kort för kvällen och följdaktningsvis så det röda och kvällen som fotbollsspelare var därmed över för yngste broderna Ahlström.
Efter utvisningen är det grinigt på planen. JIF tacklar detta väldigt bra tycker jag och visar i närkampsspelet att man inte viker sig och krigar och krigar. Man krigar så pass bra att man reder ut den värsta pressen under matchens slutfas och kan välförtjänt åka hem med tre friska pinnar som mer än gärna sätts in på kontot.

Sammanfattning
S:t Sigfrid- Johansfors 0-1.
0-1, 30 min. Robin Franksson (1)


I Yzermancupen så valde jag i kväll ut vår gamle tränare Daniel "Dala" Fredriksson som enväldig jury och han fördelade poängen enligt följande

*** Johannes Medin
**  Zoran Cipra
*   Henrik Ahlström


Detta innebär att Johannes Medin bär plusbindeln i nästa match som är om två veckor då vi möter Skruv på bortaplan.

I sammandraget ger Dalas poäng följande ställning:

11 stjärnor: Henrik Ahlström
7 stjärnor: Zoran Cipra
5 stjärnor: Johannes Medin
3 stjärnor: Adam Wellrup, Peter Andersson
2 stjärnor: Axel Karlsson, Andreas Cornelsen,Oscar Ahlström
1 stjärna: Robin Franksson


Önskar alla en trevlig helg!

/~~/


Vänliga själar

Jag vill börja med att tacka alla för vänliga och glädjande kommentarer till förra inlägget. Jag hade ingen tanke på att det skulle bli så uppmärksammat som det blev. Vi är som ni alla förstår otroligt lättade över beskedet vi fick och blev väldigt glada över alla fina kommentarer och blev även vi rörda av att det finns så många vänliga själar som verkligen bryr sig om oss! Tack ska ni ha!

Match för Johansfors IF i afton mot St. Sigfrid. En väldigt tuff uppgift som kräver bästa inställning hos de blåvita. Matchen senast mot Örsjö som turligt, men ändå snöpligt, slutade 2-2 har vi lagt till handlingarna och siktar på att ge St.Sigfrid en tuff match om poängen i kväll på Gårdsryds idrottsplats.
Skadeläget i truppen ser aningen bättre ut. Henke Nordström och Dennis är åter med i laget vilket jag tycker är roligt. För egen del så provtränade jag i onsdags men det gick lika illa för mig som det senare under kvällen skulle göra för Manchester United så det blir inget spel för mig. Fattar ni hur man kan sparka i marken så jävla hårt som jag gjorde? Jag hörde att en 24-metrare fåt gå i skytteltrafik med sand och jord från Lessebo till Lenhovda för att fylla igen det hålet jag orsakade när jag skade mig. Enligt uppgift räckte inte jorden till lik förbannat så nu har dom gett upp i Lenhovda och planerar att lägga konstgräs... kanske inte riktigt men ungefär påå den nivån var det.

Stoppdag även i dag. Ledighet med andra ord. har egentligen inte planerat in så mycket och i bland är det skönt att inte ha något inplanerat. Det blir en lunch på Emmagården om någon timme och sedan kanske tvätta av bilen om vädret tillåter. Det gjorde det inte i går vill jag lova. En åskknall som small så att prydnader höll på att trilla ner från hyllorna inledde ett par timmars skitväder och då blev det inte mycket gjort.

På söndag blir det ånyo en tripp in till Kalmar för att se den förhoppningsvis underhållande matchen mellan Kalmar FF och Helsingborg. Farsan hade tydligen vunnit fyra sittplatsbiljetter till matchen och erbjöd undertecknat som inte var sen att tacka ja. Kalmar FF ska helst ses live. Så är det.

Både Rasmus och Viktor Elm fick som väntat plats i Lars Lagerbäcks trupp till VM-kvalmatcherna mot Danmark och Malta. Bägge på hemmaplan. Förhoppningsvis får dom också speltid. Faktiskt tror jag att båda har väldigt goda möjligheter att få speltid i bägge matcherna. Återstår att se vad Lasse Lagerbäck och Roland Andersson har att tillägga i det ämnet. Tobias Hysén fick inte plats och jag tyckte faktiskt att det var rätt att inte ta med honom.

På tal om fotboll undrar jag om inte Nanne Bergstrand numera ångrar sig en smula när det gäller Erton Fejzullahu från Mjällby som redan i år har gjort fler mål i Superettan än vad jag gjort i hela min karriär träningar inkluderat. Fejzullahu har nu intressenter från minst fem allsvenska klubbar samt flertalet utländska klubbar.

Stanley Cup-finalen blir en repris på förra året och det är det som är det fina med NHL.Detroit Red Wings mot Pittsburgh Penguins. De två bästa lagen går alltid final. Det finns liksom inte att ett lag på tur och mindre skicklighet kan ta sig hela vägen där. 82 omgångar i grundserien och sedan serier om sju hela vägen i slutspelet omöjliggör att några andra lag än de två bästa får mötas i hockeyns heligaste final.

Jag har faktiskt inte ens en kvalificerad gissning om vilka som vinner. Penguins är bättre i år än i fjol, men Red Wings är fortfarande otäckt diciplinerade och har inte en enda mindre bra spelare i hela truppen. Pittsburgh har ett par som jag inte anser håller måttet för en final, men kompenserar det med att ha ligans två kanske bästa spelare i Sidney Crosby och Evgeni Malkin.

Något säger mig nog ändå att det nog är Pittsburghs tur i år. Stålstaden har hungrat efter en cup sedan glansdagarna i början på 90-talet då ett av NHL-historiens bästa lag vann två år i följd. Sidney Crosby må vara en speciell spelare som inte helt oförtjänt av många tjuriga motståndare kallas för Cindy Crosby, men jag undrar om han inte är den bäste spelaren som NHL har fått fram de senaste 25 åren. Jag tror nog det. Och jag känner på mig att han blir avgörande när jämna finalmatcher ska avgöras.

I kväll ser jag förstås JIF:s match mot St.Sigfrid på plats. Om jag hinner dit i i god tid innan matchen kommer även Rasmus Elms plusbindel att delas ut till den forsare som har förtjänat att bära den i denna matchen.  Bindlen kommer att sitta på den spelare som i matchen innan tilldelats tre poäng i Yzermancupen.

/~~/


En sten föll...

I dag var dagen som var oundviklig här. En dag som för de allra flesta blivande föräldrar är en dag som till allra största del ses fram emot med glädje. Ultraljudsundersökningen som alla gravida kvinnor genomgår runt den 17:e graviditetsveckan. Som många av er vet så väntade vi barn även förra våren men att det då gick mindre bra. Katastrofalt illa faktiskt. Barnet som då låg i Johannas mage hade så svåra skador att vi fick avbryta graviditeten. Ett beslut vi aldrig har ångrat men saknaden efter vad som kunde ha varit, har varit fruktansvärd och det har inte gått en sammanhängande period på en timme någon gång utan att man har tänkt på det.

I februari upptäckte vi att Johanna åter var gravid och lyckan var förstås stor. Men så även ångesten och oron för vad ytterligare ett misslyckande skulle innebära. Det är lätt för folk vid sidan av att säga att "det händer aldrig två gånger" och " ni är ju så unga, det är bara att försöka igen". Inget ont mot folk som sade så, jag hade själv sagt samma saker eftersom det på ett sätt är så man kan tror att det är.
För det första så är det som så att det visst kan hända två gånger om, det kan hända hur många gånger som helst om man har den åkomman i generna som vi uppenbarligen har numera så ökar dessvärre risken för att det ska hända igen.
För det andra så spelar det ingen som helst roll huruvida man är ung eller gammal när man tvingas att genomgå vad vi gjorde, det är lika hemskt vem det än drabbar. Jag lovar. Och att det bara är att försöka igen, det låter ju simpelt men dessvärre fungerar det inte heller så.
Det är mycket som ska stämma in för att ett liv ska påbörjas. Dessvärre räcker det med något går fel någonstans på vägen för att det ska avslutas innan det ens börjat.

Sedan februari har vi alltså bävat inför denna dag. Ultraljudsundersökningen, eftersom vi aldrig kommer glömma onsdagen den 28:e maj 2008, nästan på dagen samma datum som denna dag. Det var då vi fick beskedet att det var ett mycket allvarligt fel på vår pojke.

Det var med darriga knän och en ångestklump modell värre i magen som vi gick trapporna upp till plan fem för mödravård och ultraljud. Ett år sedan sist och inte direkt några glada minnen i bakhuvudet. Det hela blev inte lättare av att vi fick vänta i den dryg halvtimme innan det blev vår tur. Barnmorskan, som inte var densamma som förra året, var väl påläst i vår situation och gjorde ett kanonjobb när hon förklarade lungt och sakligt hela tiden vad det var vi såg och inte såg.
Till vår oerhört stora lättnad så fanns det inte en enda grej någonstans som kunde ge upphov till någon som helst misstanke om fel. En sten i storleksklassen Mt. Everest släppte från mitt hjärta och en lika stor från Johannas.
Barnmorskan förklarade att allting såg precis normalt ut. Det är det allra vanligaste beskedet man får när man går dit. Nästa alla får det beskedet, vi fick motsatsen för ett år sedan så därför kändes det beskedet i dag som om vi vunnit på alla världens lotterier samtidigt. Man blir...rik....på något vis.

Nu är jag medveten om att det är långt kvar på graviditeten och mycket kan förstås hända. Men utgångspunkten ser betydligt ljusare ut denna gången än förra. Och förstås så hoppas vi väldigt mycket på att alla nio månaderna flyter på utan bekymmer så hoppas vi kunna visa upp en person som är så otroligt efterlängtad i oktober/november.

För de flesta var detta bara en tisdag, förvisso en solig tisdag, men likväl en vanlig tisdag. För mig och Johanna var denna tisdag kanske den viktigaste och bästa dagen hittils i våra liv.

/~~/

Hög klass

Kalmar FF stod för en underlig upphämtning i eftermiddags när man på Gamla Ullevi mötte GAIS. GAIS ledde med 2-0 när det återstod en minut av ordinarie tid då man bestämde sig för att bjuda Kalmars Daniel Mendes på ett gratismål. Alla som såg matchen trodde nog att det gratismålet skulle ha någon större betydelse men det fick det. Två minuter in på stopptiden så smekte Rasmus Elm fram bollen till Mendes som urläckert lobbplacerade in bollen bakom en hyfsat förvånad Dime Jankulovski i GAIS mål. 2-2 slutade matchen och även om det var en hel del tur som gjorde att regerande svenska mästarna fick med sig en pinne hem så tyckte jag nog inte att det var orättvist sett över 90 minuter.
GAIS bägge mål gjordes utav Wanderson do Carmo som är riktigt underhållande att se på.

Såg Henrik Schyfferts show på TV igår och det kan jag ärligt säga att det var nog det bästa SVT någonsin visat. Helt suveränt bra. Schyffert gick från att ha varit en ironisk diva till att numera vara en ironisk diva med skön självdistans och förvånande smart och självrannsakande. Det trodde jag inte om honom. Ni som inte såg det bör försöka se någon repris eller fixa DVD:n för det var underhållning på allra högsta nivå.


Henrik Schyffert höll hög klass 
Foto: www.nummer.se


Eftermiddagen har tillbringats i trädgården för min del. Har äntligenfått bukt på min trimmer. Jag gjorde allt precis tvärtom vad pilar och övrigt visade, och vips så funkade den betydligt bättre än vad den någonsin gjort tidigare. Nu har vi nytrimmade kanter. Och när jag ändå var i gång så tog jag ett varv med gräsklipparen också. Det blev fint som snus...

...och på tal om snus så undrar jag om suget någonsin kommer att ge med sig. Jag tror inte det.

I kväll blir det förhoppningsvis slutspelshockey från Stanley Cup. Den västra finalens fjärde match mellan Chicago och Detroit ska avgöras i United Center. Red Wings leder med 2-1 i matcher. Canal Plus sänder och jag tittar. Antagligen. Jag är tyvärr inte fullt så mycket man att jag bestämmer över vad vi ska se hemma på söndagskvällarna, men då vi har två TV-apparater hoppas jag på att det ska finnas en möjlighet för mig att se på lite idrott när den är som allra allra bäst.
 
Såg Carolina ge Pittsburgh överraskande lite motstånd hemma i Raleigh. Pingvinerna vann med klara 6-2 och har nu 3-0 i matcher. Evgeni Malkin gjorde två nya pytsar och är hetare än någon anna spelare. Grabben kan göra vad om helst, när som helst, hur som helst. Pittsburgh är också så grymma mot sina motståndare att dom placerar Crosby, som är ungefär lika het, i förstafemman och Malkin i andrafemman för att ge motståndarnas backar noll sekunders chans till vila. När det sedan blir powerplay, för det blir det när tidigare nämnda backar inte orkar hänga med firma Crosby/Malkin, ja då sätter coachen Dan Bylsma båda i samma powerplayuppställning och låter dom spela nonstop tills dom gjort mål eller att överläget är slut.
Mycket lutar åt att det åter blir en drömfinal mellan Pittsburgh och Detroit.

Om inte något fruktansvärt oförberett inträffar så är det måndag i morgon vilket för många fortfarande innebär arbetsdag. Ser egentligen inte det som något vidare betungande men ska väl inte sticka under stol med att långhelger är sköna, speciellt sådana med fint väder.

Min groteska förkylning har släppt lite grand. Det finns med andra ord hopp om överlevnad, men man ska inte ropa hej förräns man är över bäcken...

Zlatan gick upp i skytteligatopp när han i eftermiddag stänkte in ytterligare ett mål i Serie A. Inte förlorade dock mot Cagliari på Sardinien.

Klassiska Newcastle får lämna Premier League för denna gången. Ytterligare en förlust, denna gång mot Aston Villa på Villa Park gjorde att Alan Shearers mannar får finna sig i att spela i Championship nästa år. Tungt för en stor stad som Newcastle och inte kunna erbjuda sin fotbollsgalna befolkning fotboll på högsta nivå. Newcastles stora stjärna Michael Owen skulle dessutom enligt rykten lägga skorna på hyllan och satsa på travsport i stället...
Hull City får spela kvar i Premier League trots att man bara vann två av de 29 senaste ligamatcherna. Halvtaskig form där, men det räckte uppenbarligen ändå.

Innan säsongen så spelade jag 100 kronor på att Cristiano Ronaldo skulle plocka hem skytteligatiteln även denna säsong. Ronaldo var då skadad och skulle missa första månaden av ligan därför var hans odds 10 gånger pengarna. Inför sista omgången ledde han ligan på 18 mål tillsammans med Chelseas Nicolas Anelka. Jag behöver väl egentligen inte fortsätta. Anelka gjorde givetvis mål, Ronaldo gjorde det inte. Ronalde var för övrigt inte ens med då Sir Alex sparar folk inför Champions League-finalen på onsdag. Man U är därmed skyldiga mig 1000 spänn. Minst. Spärren kan betala dom till mig eftersom jag och Sir Alex sällan träffas.

/~~/

Underhållning

Är förkyld utav bara h**e.  Det är med andra ord väldigt synd om mig när jag våndas i plågorna. Min vana trogen så brukar jag pricka in förkylningar och andra åkommor med närmast otäck precission på dagar som redan innan är lediga från jobbet. Lite surt, men man bestämmer inte över sådant själv.

Annars har denna långhelg varit riktigt bra. I torsdags blev det en heldag i Kalmar. Brorsan och jag tog ett tåg in vid lunch och gick och käkade buffén på Zorbas till lunch. Den var som vanligt alldeles utmärkt. Efter det så gick vi bort till Krögers och sänkte några bärs i eftermiddagssolen. Underbart skönt kan jag lova. Efter någon timme anslöt även Tallen och ytterligare någon stund senare så kom även Fredde Bärsärk och hans brorsa förbi. Ett glatt gäng vill jag lova. Efter denna  vätskekontroll så traskade vi sedan bort mot Fredriksskans för att se matchen mellan KFF och Örgryte. Vi vinkade adjö till bröderna Bärsärk och gick till våra sittplatser som David Elm vänligt nog hade ordnat åt oss. Systrarna Sjöndin anslöt i paus efter idogt arbete med att sälja bakverk och kaffe till fikasugna besökare på Broakulla marknad.
En ganska dålig match tyvärr, men Kalmar vann till slut ändå efter att den nye interne skytteligaledaren Tobbe TrollCarlsson gjort matchens enda mål när han distinkt stångade in Tobias Eriksson fina frispark.

En kul sak var annars att i pausen när en skuta kaffe skulle inhandlas så hördes en välbekant röst vid sidan. Rösten var faktiskt förbundskaptenen Roland Andersson som dagen till ära festade till det med två kokta och en kaffe. Jag sade dock inget till honom vilket jag så här i efterhand ändå är ganska glad för.

Efter matchen så var det dags för ytterligare en buffé. Denna gången på Byttan i sällskap med David Elm som kände att han behövde näring efter matchen. Även denna sammansättning av födoämnen höll hög klass.

Rasmus Elm hade också fixat Yzermancupens officiella bindel som kommer tillfalla den spelare som matchen innan fått det högsta betyget i Yzermancupen. Efter säsongen kommer den tillfalla den som fått flest poäng under hela säsongen.

Annars har det blivit en hel del slutspelshockey från NHL under denna ledighet. Vilken otrolig klass det är på dom som är kvar. Pittsburghs seger med 7-4 mot Carolina Hurricanes där Evgeni Malkin gjorde hattrick är nog en av de fem bästa matcherna jag någonsin sett. Den hade allt. 11 mål, ett vansinnigt tempo, underbara tacklingar och ett ordentligt slagsmål i slutet. SÅ ska hockey spelas. Sen får folk tycka vad dom vill.

I morse såg jag holmgången mellan Chicago och Detroit i Chicagos klassiska arena United Center. Även den en fantastisk match som Chicago vann efter sudden death med 4-3. Samuel Påhlsson var grym i Chicago. Detroits Niklas Kronwall fick fem minuter plus matchstraff för en klockren tackling som inte ens borde renderat i en tvåminutersutvisning för svensken. Stenhård och med syfte att sätta smärta i Martin Havlat, visst, men inte på något vis ojuste. Dock finns det någon form av hederskodex i NHL som gör att man aldrig, eller i varje fall ytterst sällan i frågasätter ett domslut under match så Kronwall lämnade moloken isen. Jag tror inte sista ordet är sagt där ännu.

I går var jag, Jojje, Anso och Marcus på bio i Emmaboda där vi såg Änglar och Demoner. Hyfsad faktiskt. Lite rörig bitvis men helt OK. Jag har läst boken sedan tidigare och det är jag glad för, för annars finns det nog en del man inte hade fattat så mycket utav.

Efter bion åkte vi hem till oss och tog en whisky och kikade på den underbara dokumentären "Spela bollen grabbar" som handlar om Johansfors IF i början av 70-talet. Helt fantastisk att se. Väldigt väldigt mycket är sig likt från den tiden vill jag lova. Jag hade aldrig sett hela innan, men nu kan jag inneha mitt medlemskap i JIF med stolthet då varje forsare nog bör ha sett denna dokumentär.

Håller för övrigt på att läsa en fantastisk bok för tillfället som heter Fångad av Hakkorset av tyske ex-nazisten Bruno Manz. Manz skriver om hur det var att vara inbiten nazist från riktigt unga år. Om hur tyskarna letade syndabockar för den svåra mellankrigstiden och hur Adolf Hitler bestämde sig för att allt var judarnas fel (eller egentligen alla som inte var arier) Om hur hans ungdom såg ut med tidigt medlemsskap i ökända Hitler-Jugend. Efter tiden där fick han uppleva sin dröm. Att bli soldat och få kämpa för Führern i kampen mot det perfekta, rena Tredje Riket. Allt han skriver är självupplevt och gör det utan censur för att en sista gång försöka få någon form av förlåtelse för det han och hans landsmän ställde till med i under andra världskriget. För mig personligen så räcker inte bok långt i det avseendet men alla borde läsa den så att ingen någonsin glömmer vad som hände i Tyskland för inte alls länge sedan. Nu har jag bara kommit halvvägs i genom boken men så långt har den varit riktigt bra.

Annars plöjer jag igenom ljuböckerna om Kurt Wallander just nu. Dom tidiga. Reine Brynolffson var uppläsare i Hundarna från Riga och var riktigt bra. Ingen slår Katarina Ewerlöf i det, men Brynolfsson var också bra. Även Stefan Sauk har läst någon men han var inte lika bra tyckte jag inte.


Katarina Ewerlöf


Vi var spellediga i går, men i övrigt spelades det full omgång i Emmabodasexan. Vissefjärda fortsätter att ånga på och tog i går ytterligare en fin stabil seger mot Skruv med klara 5-0. VGIF blir en tuff nöt att knäcka i år för dom allra flesta. Örsjö höll på att ta ännu en fin poäng men föll till slut med 2-1 hemma mot S:t Sigfrid. S:t Sigfrid är våra kommande motståndare nästa fredag på bortaplan. Kommer att bli tufft.
Kosta torskade med hela 10-0 mot Flygsfors och får nog finna sig i att ligga i botten under stora delar av säsongen. Det trodde jag faktiskt inte innan säsongen. Sällskap i botten kommer man få av Boda som Alsjöholm gjorde processen kort med i går när AIF vann med klara 6-1.

Boda var enligt uppgift så dåliga att diverse bloggare slutat att betygsätta spelarna " eftersom laget ändå förlorar varje match med i genomsnitt fem mål" vilket tyder på att man med största sannolikhet inte kommer vara på den övre halvan när säsongen är slut om jag uttrycker mig så...

I natt spelar jag in Carolina- Pittsburgh och njuter av underhållning när idrott är som allra bäst under några timmar i morgon förmiddag.

/~~/

Vuxensaft

En förhoppninngsvis lång och skön långhelg har precis inledits med en burk folla i solen på altanen. Eller egentligen inleddes långhelgen med ett sjuhelvetes åskoväder som fick mig att lubba runt i lyan och rycka ur kontakter för glatta livet då Jojje låg och sov som en Törnrosa på rohypnol, det vill säga att hon var tämligen oberörd över det oväder som rådde utanför fönstret.

I morgon har jag stora ting på gång. Först och främst har jag lovat att vid behov vara en resurs för min kära sambo som ska jobba i caféet under Broakulla marknad. Nu är det inte det vanliga caféet Emmagården utan den röda stugan efter hyttan i Broakulla som kommer att erbjuda kaffesugna marknadsbesökare en tår java och något sött till det. Jag rekommenderar alla ett besök dit i morgon för att njuta av kommunens bästa fika! Även det evigt klassiska ankracet får inte missas...


Ungefär så här lär det se ut i Stampen i morgon. Dock med ankor istället för fisk.


Själv kommer mitt eventuella gästspel på marknaden inte bli så oerhört långrandigt då brorsan och jag har planerat att ta en pubrunda i Kalmar i morgon eftermiddag för att sedan titta på Kalmar FF-Örgryte tillsammans med Sjöndinsystrarna, Tallen och Nathalie som anleder till matchstart. Efter kampen ryktas det om någon form av middag med någon form av storebroder! Ska bli riktigt trevligt.

Var nere på träningen i går och kikade lite när de tappra träningsflitiga forsarna slet ont för att se till att vara vid god vigör till nästa fredags match borta mot S:t Sigfrid. Cornelsen, Peter Panen, Lillen och undertecknad satt vid sidan av och studerade imponerat våra lagkamraters idoga slit. Efter ett tag beordrade Lasse Mourinho en spelövning och sprang och gav klockan till Cornelsen och ville att han skulle ta tiden. Detta gjorde för övrigt att vi blev tvingade att avbryta en oerhört givande konversation om huruvida Kat von D i Miami Ink på TV är vacker eller ej, fick avbrytas väldigt abrubt. Cornels fråga var i vilket fall som helst i fall en kvart var lagom tid får spelövningen att pågå. Svaret:
- "Njaa, ta femton minuter... "
Jag vilar min väska... Kanske årets kommentar!

Var och kikade in den nya samlingspunkten i Emmaboda i eftermiddags. Systembolaget har ju byggts om och numera är det självbetjäning därinne och jag måste säga att det blev verkligen bra. Nu har jag alldeles för svag karaktär för att kunna lämna ett systembolag utan någon form av vuxensaft med mig så jag slog till på några bärs och en flaska whisky. Det får aldrig vara torrt i en division sex-spelares barskåp. Så är det. Självplockning är för övrigt lömskt. Man får med sig mer än man från början hade tänkt...

Nu ska jag ge mig inte på ett område som jag är vilsen på. EU-valet. Jag fick mitt röstkort häromdagen vilket tyder på att jag fortfarande faktiskt har rösträtt trots att jag knappt vet vad EU står för. Jag ska, som den goda medborgare jag är förstås rösta den 7:e juni. Så långt är det inga problem. har man rösträtt ska man utnyttja den, det är solklart. Frågan är snarare vad fan man ska rösta på. Och varför, eller varför inte...
Det enda jag vet med säkerhet är att Sverigedemokraterna inte kommer få min röst då jag fullständigt vägrar att rösta på ett parti som är emot abort. Det är inte förhandlingsbart. I övrigt tror jag mig nog kunna se för- och nackdelar med mer eller mindre varenda parti. Piratpartiet lär nog få en del röster tror jag. 
 
Det blev heller ingen minigolf hos Pippilotta Viktualia Rullgardina Krysmynta Efraimsdotter-Franzén på Öland eftersom det inkom ett sent återbud från en källa som vill vara anonym. Det får bli en annan gång vilket jag tycker känns trist. Jag kände mig i fin form inför detta mästerskap.


Två medlemmar ur VikingBowlingen...


Dart och karate är numera invalda i riksidrottsförbundet som nya idrotter. Karate kan jag köpa alla dagar i veckan. Jag förstår även skicklighetsmomentet i dart och tycker peronligen att det är riktigt jävla kul att kasta men idrott? Njaaa, tveksamt. Då är ju Guitar Hero eller dammsugning mer idrottslika då jag anser att man i alla fall ska ha en möjlighet att kunna bli svett när man utövar en idrott... Dart utövar man oftast på förfesten i sina finaste gå-bort-kläder och svett är det sista man bli då.
För övrigt är jag ute efter att köpa en elektronisk darttavla i fall någon har en till salu.

Som sagt, glöm inte att besöka Broakulla marknad i morgon i största allmänhet och JIF:s stånd samt det röda caféet bredvid hyttan i synnerhet!

Jag önskar alla en trevlig långhelg!

/~~/


Armbindel

Rasmus Elm har precis som han lovade gått in med en liten överraskning i Yzermancupen. Överraskningen är ingen hemlighet utan det är som så att har gett mig en av sina armbindlar som Sportbladet delar ut till respektive allsvenskt lags bäste spelare. Den gode Rasmus insåg potentialen i årets upplaga av Yzermancupen och valde därför att gå in med denna bindel som antingen kommer att sitta på den spelare som fått flest poäng sammanlagt eller den spelare som fick högst poäng i föregående match. Det senare alternativet är kanske inte logiskt då Sportbladets bindel i allsvenskan alltid bärs av den spelare med högst poäng sammanlagt, men jag tänkte att om man låter den som fick trean i föregående match så har alla i laget alltid chans att få bära den i nästa match. Jag har dock inte tagit det beslutet ännu. Kom gärna med synpunkter!


Pettan kammade hem cupen i fjol. Det återstår att se vem som vinner den i år.

Återkommer under morgondagen med ett längre inlägg. Har tyvärr haft dåligt med tid för att blogga denna veckan men nu är det ledigt ett par dagar så då ska det bli ordning igen!/~~/

Torskfiske

Det blev föga oväntat norrbaggarna som plockade hem segern i schlagerfestivalen i går kväll. Alexander Rybak krossade allt motstånd med sin låt "Fairytale" som kommer att bli spelad ungefär 100 000 gånger på radion den närmsta veckan. Rybak vann rättvist då hans låt möjligen var den enda som var bra även om jag tyckte om Maltas ballad också.

Malena Ernman kom typ sist och bekräftade det faktum att Sverige är en schlagernation på dekis.

I övrigt noterade jag att i Tysklands bidrag så hade man fått med Dita von Teese på scenen vilket nästan borde vara värt pluspoäng bara det. Von Teese ,som i alla fall för mig är mest känd för att ha varit gift med Marilyn Manson under några år, gjorde väl inget större väsen av sig mer än att få en hel värd frågande om hur i helvete man kan ha en så smal midja.


Dita von Teese

Nu lämnar vi schlagern för detta året, nästa år är det nog lika bra att vi skickar Larz-Kristerz eller liknande

Liam är här på besök. Han beslutade sig i morse vid halv sex att det var dags att se vad en söndagsmorgon på Genstigen 6 har att erbjuda. Minimalt intresse om att somna om hade han så efter en stund så gick Jojje upp med honom medans jag blev tilldelad ytterligare någon timme i slafen. Nu sover dom bägge två som stockar och jag passar på att blogga lite.

Nu är det emellertid tre timmar senare eftersom pojken vaknade och kände ringa lust åter invaggas i sömn. I stället har vi slagit ihjäl lite tid med att titta på en fruktansvärt intressant dokumentär om torskbeståndet i Skagerack. Liam satt tyst och still i halvtimme och lyssnade på olika politiker och fiskares versioner om huruvida det nu var fritt fram att fiska torsk. Försökte en gång byta kanal till en pokertävling, men det var bara att zappa tillbaka till torskfisket.

Kalmar FF spelar i kväll en högintressant match mot den nya tidens ärkerival, IFK Göteborg. Kalmar har som många känner till, en bra form just nu med tre raka segrar och jag hade gärna sett att ytterligeare en trea trillade in på kontot i afton på Göteborgs nya arena. Av någon underlig anledning så sänder inte Canal + matchen så det får bli Peterskans tror jag.

Viktor Elm och hans Heerenveen spelar cupfinal i eftermiddag mot Twente på neutral plan i Rotterdam (Feyenoords de Kuip är spelplats). En cupfinal i Holland har uppenbarligen rätt mycket högre status än en i Sverige då det enligt säkra källor är över 200 bussar och en hel armada med tåg fyllda med Heerenveenfans på väg till Rotterdam.

Två veckor till nästa match för oss själva känns lite som en räddning. Truppen är späckad med hel- och halvskadade spelare som behöver lite tid att läka. Nästa fredag sedan är det dags för en riktigt tuff uppgift när S:t Sigfrid står för motståndet på deras hemmaplan.

Nu får det räcka för denna gången. I kväll kommer för övrigt Malin Sjöndin hem efter att ha varit utomsocknes under en lång tid. Ska bli trevligt att träffa henne igen!

/~~/

JIF-Örsjö

Egentligen är det väl bara att ta tjuren vid hornen och konstatera att vi inte var på topp i kvällens drabbning mot ett laddat och vilt kämpande Örsjö IF. Matchen som vi hade som mål att vinna, slutade mycket trist 2-2 till många forsares stora besvikelse. Dock ska vi nog vara nöjda med den poängen eftersom vi med 20 minuter kvar låg under med 2-0 och inte mycket tydde på att en vändning var i antågande.


Vi spelade som följer:
MV: Axel Karlsson
HB: Charlie Dziobek
VB: Martin Johansson (ut 45, in 65)
MB: Johannes Medin, Robin Franksson
HM: Henrik Svensson
VM: Peter Andersson (C)
IM: Andreas Cornelsen, Zoran Cipra
ANF: Adam Wellrup, Andreas Johansson (ut 30)

AVB: Magnus Lundegårdh, Tobias Fransson ( in 30, ut 65), Clas Fredriksson (in 45), Johan Eriksson

Den första halvleken påminde oerhört mycket om inledningsakten i Alsjöholm i tisdags. Stelt och omständigt spel från vårt håll utan några riktigt farliga chanser. Vi spelade inte väl, vi tog väldigt mycket felbeslut överallt i banan och den ende som kan kvittera ut ett godkänt betyg efter en halvleks spel var Zoran som slet som ett djur matchen igenom.
I andra halvlek så trodde vi nog att målen skulle börja trilla in i lika behaglig takt som i Alsjöholm, och det gjorde dom. Dock inte till vår fördel. Örsjö tog ledningen med 1-0 efte 55 minuter i efterspelet av en frispark där vi missade i markeringen på en gubbe som till slut fick bollen och enkelt kude trycka in ledningen. Tio minuter senare skulle det ringa igen. Vi står och dräller med långt bak i banan och Örsjö snor den och kan relativt simpelt peta in 2-0. Det jobbigaste i detta läget är det faktum att det inte alls är orättvist. Jumbon Örsjö har varit minst lika bra som oss och leder välförtjänt. Nu börjar dock JIF att inse allvaret i situationen och trycker på framåt och når till slut också en reducering när Martin Johansson elegant nickar in Johannes Medins fina hörna. Efter detta är pressen total mpt Örsjömålet men inte förrän det återstår runt sju minuter kommer kvitteringen. En hörna som rensas undan till ingen mindre än Johannes "Ronald Koeman" Medin som trycker till med högerdojan så pass att vi alla är övertygade om att Johnny Elm ska komma upp med matchbollen från hyttan, men det blir inte så. Den äckligt vänsterfotade Johannes trycker till lädret med högern så in i helvetes bra och hårt att målvakten ska vara glad att han inte stod i vägen. En solklar kandidat till årets mål. Efter detta trycker vi på men matchen slutar 2-2 och sett över 90 minuter var inte detta helt orättvist även om vår press var konstant under matchens sista 20 minuter.
Jag är väldigt besviken på att det inte blev mer än en poäng men det tjänar dessvärre ingenting till utan det är bara att se till att det blir full pott i nästa match som inte är förrän om två veckor borta mot S:t Sigfrid.

Sammanfattning:
Johansfors IF- Örsjö 2-2'
0-1, 55 min. Örsjö IF
0-2, 65 min. Örsjö IF
1-2, 75 min. Martin Johansson (1)
2-2, 83 min. Johannes Medin (1)


I Yzermancupen hade turen i dag kommit till Jarkko Pekkala som delade ut poängen enligt följande:

*** Zoran Cipra
**  Johannes Medin
*   Robin Franksson


I sammandraget ger det följande ställning:
10 poäng: Henrik Ahlström
5 poäng: Zoran Cipra
3 poäng: Adam Wellrup, Peter Andersson
2 poäng: Axel Karlsson,Oscar Ahlström, Andreas Cornelsen, Johannes Medin
1 poäng: Robin Franksson


Zoran tog en ytterst välförtjänt trea i en match som han och vi övriga nog ändå snarast vill glömma. Henrik Ahlström var inte med i truppen i kväll då en sträckning satte stopp för det. Nu finns det bara att ta nya tag och ändå glädjas åt att vi till slut slet ihop en poäng som satt väldigt långt inne.

/~~/

Kvällens derby

Det börjar dra i hop sig mot kvällens derby i Emmabodasexan. I kväll kommer Örsjö IF på besök till Johansfors IP och vi ska göra vad vi kan för att dom ska åka därifrån så buttra och poänglösa som möjligt. Laget lär ha väldigt stora likheter med det laget vi mönstrade i Alsjöholm. Oscar Ahlström och Stefan Persson faller bort och Tobbe Fransson plus någon till tillkommer. Annars är truppen identisk från AIF-matchen.
Örsjö kommer förstås att vara taggade till tänderna så det är viktigt att även vi är det. Det är viktigt att Zoran Cipra och Robin Franksson får igång spelet lika bra som dom fick senast i andra halvlek mnot Alsjöholm. Då kommer vi bli svårslagna.
Jag tror stenhårt på tre poäng i kväll. Allt annat är en besvikelse. Därmed inte sagt att det kommer bli lätt för deet kommer det inte bli. Minns premiärmatchen mot Örsjö förra säsongen när vi med nöd och näppe fick med oss en poäng till slut i en match som vi sett till matchbilden nog i ärlighetens namn borde ha förlorat. Så får det inte bli i kväll. Det är full koncentration som gäller.

Läs Nicke Grozdanovskis intervju med undertecknad här om ni är intresserade...

Spelade in Detroit-Anaheim i natt. Match sju i Western Conference-semifinalerna. Herrejävlar vilken batalj det blev. Ishockey när den är som allra allra bäst. Red Wings tog ledningen med både 1-0 och 2-0 innan den gamla salamin Teemu Selänne reducerade. Detroit gjorde ytterligare ett mål soch gick upp till 3-1 men sedan tog Ducks över matchen och med dryga tio minuter kvar av kampen så kvitterade man tillställningen till 3-3.
Det mesta lutade mot ett avgörande i OT men Detroits Daniel Cleary (som lär få ligga i natt) avgjorde hela rabaldret med tre mintuer kvar till en fullständigt galen Detroitpubliks odelade förtjusning.

Nu får Red Wings ta sig an ärkerivalen Chicago Blackhawks i den västra konferensfinalen och vinnaren där får möta antingen Pittsburgh eller Carolina som i den östra konferensfinalen gör upp om en plats i Stanley Cup-finalen. Det finns en hel del som talar för att Pittsburgh och Detroit får mötas i final för andra säsongen i rad. Något säger mig att det är Pittsburghs och Sidney Crosbys tur att lyfta idrottsvärldens kanske fulaste buckla i år.

Hade tänkt att gå ett varv med kanttrimmern i morse. Dock gjorde jag helt enkelt ett riktigt dåligt köp när jag köpte den maskinen och får nu stå mitt kast. Ett tips till er som ska köpa sådana attiraljer är att lägga till några extra hundralappar för att på så vis få en utrustning som faktiskt fungerar som önskat vilket är väl värt pengarna.

Något säger mig att ett avstängningsdrabbat Bodabruk kommer få det svårt i morgon eftermiddag mot ett division 5-hungrande VGIF. Jag hoppas att vår mörkblåa lillebror ger polkagrisarna en ordentlig match. Tyvärr krockar den matchen med det heta derbyt mellan Nybro IF och Lindsdal på Victoriavallen. Personligen väljer jag nog att dra till Nybro. Dock kommer lille Liam på besök i morgon och ska stanna till söndag eftersom hans föräldrar ska på bröllop igen. Jag har länge misstänkt att Liam kommer att bli en utmärkt Nybro-supporter på ishockeysidan när han blir lite äldre så det är lika bra att tidigt visa honom omnejderna kring hemmaborgen.


Nu verkar det som om det blir en tur till Nöjeshuset för intag av en styck lunch.


Jag läste på Markku Ahonens blogg att han skulle till IP och titta. Läser du detta Markku och är sugen på att plocka ut JIF:s tre bästa spelare till Yzermancupen så lämna en kommentar här innan 17.00..

Klockan 19.00 i afton börjar matchen. Väl mött på IP!

/~~/


Seger

Forsen har precis återvänt hem efter säsongens andra bortamatch. Denna gång var det Alsjöholm som stod för motståndet och stretade emot ganska bra under matchens första halvlek. Under andra halvlek höjde vi tempot och var klassen bättre än våra motståndare och kunde till slut vinna ganska komfortabelt med 5-1.

Vi spelade som följer
MV: Axe Karlsson
HB: Charlie Dziobek
VB: Henrik Svensson
MB: Johannes Medin, Henrik Ahlström
HM: Martin Johansson
VM: Peter Andersson (C)
IM: Zoran Cipra, Robin Franksson
ANF: Adam Wellrup, Oscar Ahlström

AVB: Stefan Persson, Andreas Cornelsen, Andreas Johansson, Magnus Gustafsson.

Första halvlek var ingen höjdare set tur JIF-synvinkel. Visserligen hade vi bollen emst och skapade de allra flesta farligheterna men målen uteblev åt bägge hållen. Det var lite för omständigt många gånger och i vissa fall även ganska svårbemästrat på en ojämn och långhårig plan.
Andra halvlek hann inte ticka i väg mer än tio sekunder innan  så sent som i går kväll febersjuke Oscar Ahlström tryckte in Zorans delikata frispelning direkt  efter avsparken. Efter detta dröjde det inte länge förrän tvåan kom och även den forcerades in av Oscar efter mycket fint förarbete av Adam Wellrup. 
Sedan gick spelet lite i stå igen och det var då Mourinho började göra själ för den feta lönen. Han insåg att med tjugo långa minuter kvar måste något göras och att undertecknad var helt rätt man att göra det.Han tog det kontroversiella beslutet att skicka in en svårt fotskadad jag på topp och det dröjde förstås inte många minuter innan man med kirurgisk precission borrade upp 3-0 i krysset, helt otagbart för målisen. Efter detta så gav Alsjöholm upp och vi kunde stänka in två till genom Adam och Pettan innan AIF lite retligt fick spräcka Axels nolla precis innan domaren blåste av matchen i efterspelet av en frispark som var bland det hårdaste jag noterat på denna nivå.
Skönt med tre poäng som vi var väl värda då vi under i varje fall andra halvlek var klart bättre än kämpande Alsjöholm.

Sammanfattning.
Alsjöholm- Johansfors 1-5.
0-1, 46 min: Oscar Ahlström (2)
0-2, 55 min: Oscar Ahlström (3)
0-3, 75 min: Andreas Johansson (1)
0-4, 80 min: Adam Wellrup (6)
0-5, 90 min: Straff, Peter Andersson (5)
1-5, 90 min, Alsjöholm


För er som funderar över siffran inom parantes så anger den vilket mål i ordningen för hela säsongen som just den spelaren gjorde.

Bengt Wellrup fick i dag äran att dra sitt strå till Yzermancupen och dela ut stjärnorna. Han gjorde det så här:

*** Henrik Ahlström
**   Zoran Cipra
*     Oscar Ahlström

Detta ger den sammanlagda ställningen:

10 stjärnor: Henrik Ahlström
3 stjärnor: Peter Andersson, Adam Wellrup
2 stjärnor: Axel Karlsson, Andreas Cornelsen, Zoran Cipra och Oscar Ahlström

Som ni ser har Henke Ahlström välförtjänt tagit ett järngrepp om Yzermancupen och det är bara att hoppas att hans fina form håller i sig året ut. Tre fullpoängare på fyra matcher har den gode Ahlström inkasserat och det är ett mycket bra betyg.


/~~/

Brons

Nu är det dags att lägga debaclet i Viessefjärdamatchen bakom oss och ta nya tag inför uppgiften i morgon. Alsjöholm borta står på schemat och det är sannerligen ingen enkel uppgift. Vi måste verkligen vara på tårna om vi ska få med oss några poäng därifrån. De senaste två matcherna har varit lite loja från vårt håll så i morgon är en utmärkt dag att ändra på det.

Alsjöholm är dock för evigt mest i hågkomna för att dom erbjuder fotbollsvärldens minsta omklädningsrum till bortalaget.

Skadesituationen är fortfarande ganska diger i JIF. Peter Fagerström och Dennis spelar inte i morgon heller. Adam Wellrup och jag lämnar besked under dagen. Jag ska tejpa foten under träningen i kväll och sedan får vi se hur det känns. Är spelsugen utav bara fan och jag hoppas på att vara med i morgon.

Sverige tog ett välförtjänt VM-brons i hockey efter en bra match i går mot USA. En bronspeng får ändå ses som klart godkänjt med tanke på den ganska "onamnkunniga" trupp som Bengt-Åke ställde på isen. Sett över hela turneringen så var Johnny Oduya och Kenny Jönsson bästa svenskar och bägge två bör ligga bra till inför OS i Vancouver nästa år.

I VM-finalen så bjöd sedan Kanada och Ryssland på turneringens bästa match där ryssarna gick segrande ur striden för andra året i rad. 2-1 slutade finalen i rysk favör och jag gläds med ryssarna även om jag är mer för den kanadensiska hockeytypen.

Alsjöholm i morgon och Örsjö på fredag. Nu gäller det att prestera för samtliga inblandade...

Vann för övrigt bowlinghallens månatliga utlottning av ett bowlingkit bestående av ett eget klot, samt skor och väska. Då reglerna i VikingBowlingen strängeligen förbjuder mig att använda någon annan utrustning än den av bowlinghallen tillhandahållna så vet jag inte hur jag ska få användning av mitt pris. Jag funderar på att sälja det.

Nu ska jag återgå till arbetet.


Derbyförlust

Derbyt är avgjort och derbyt slutade dessvärre inte med någon poäng för JIF. Faktum är att vi faktiskt inte var värda någon poäng och slutresultatet 1-3 var fullt rättvist.

Vi ställde upp med följande manskap

MV: Axel Karlsson
HB: Charlie Dziobek
VB: Henrik Nordström
MB: Henrik Ahlström, Markus Joelsson
HM: Oscar Ahlström
VM: Peter Andersson (C)
IM: Henrik Svensson, Robin Franksson, Zoran Cipra
ANF: Andreas Cornelsen

AVB: Martin Johansson, Tobias Fransson, Clas Fredriksson, David Håll

Vissefjärda var direkt från start hetare och ville mer än Johansfors som var håglösa. Dom rödvitrandiga skapade många farligheter första 20 och tog också rättvist ledningen med 1-0 när Andreas Lennartsson rakade in bollen otagbart för Axel i holken. Efter detta vaknade dock forsarna och flyttade upp spelet. Några bra chanser åt vardera håll utbyttes innan Johansfors tilldömdes en straffspark efter att Henrik "Lillen" Svensson blivit dragen i tröjan och en solklar straff blåstes. Pettan som är säkrare än genomsnittet vid punkten gjorde inget misstag utan borrade upp kvitteringen ottagbart för Vissefjärdas målvakt Johan Weidner.
Halvtidssignalen gick och det kändes ändå som om JIF var på gång efter bra avslutningskvart i första. Så var dock inte fallet för relativt tidigt i andra halvlek så tilldömdes även VGIF en straff som även den var solklar efter att bollen oturligt tagit på Clas Fredrikssons hand i straffområdet. Bortalagets notoriske målskytt Jonas Svensson stegade fram och satte bollen utom räckhåll för Axel och Vissefjärda hade åter tagit ledningen.
Efter detta så fortsatte VGIF att ånga på och med tio minuter kvar så kom även trean när JIF-försvaret skulle rensa undan bollen så träffade den i stället Henke Martinsson och styrdes in vid stolproten. Oturligt men signifikativt för matchen som slutade 3-1 till Vissefjärda som välförtjänt plockade hem alla tre poängen i denna match.

Johan Magnusson, som var väldigt bra i dag, får uppenbarligen stanna i VGIF ett tag till...

Sammanfattning.
0-1, 10 min. Andreas Lennartsson, VGIF.
1-1, 30 min. Straff, Peter Andersson (4)
1-2, 50 min. Straff, Jonas Svensson, VGIF
1-3. 80 min. Henrik Martinsson, VGIF


I Yzermancupen var det idag dags för David Elm att plocka ut de tre bästa spelarna och han valde följande JIF:are
3 poäng: Henrik Ahlström
2 poäng: Axel Karlsson
1 poäng: Peter Andersson


I sammndraget ger det följande ställning.
7 stjärnor: Henrik Ahlström
3 stjärnor: Peter Andersson, Adam Wellrup
2 stjärnor: Axel Karlsson
1 stjärna: Oscar Ahlström


I samband med årets Yzermancup som till slut ska utse årets bästa JIF:are enligt min blogg så har Rasmus Elm lovat att han ska försöka bidra med en liten överraskning som jag tror att många kan tycka är en kul grej. Mer om det när jag hört mer från Rasmus.

Jag säger god natt och gratulerar Vissefjärda till en väl genomförd match och tre välförtjänta poäng.

/~~/

Uppsnack och medkänsla

Så börjar det så sakteliga dra sig mot derbyt i Emmabodasexan mellan Johansfors och Vissefjärda. Årets match för många och det förväntas bli mycket folk på IP i kväll. För egen del är chansen (eller risken...) till spel över huvud taget minimal då foten min inte har blivit ett skit bättre de senaste dagarna. Jag får avvakta dagen och se men jag räknar snarare med en plats i Dennis hejarklack än i Mourinhos lag. Detsamma gäller Peter Fagerström som med 100%-ig säkerhet missar den närmsta tidens spel och träning.

Annars är stämningen och hoppet i truppen på topp. Alla förstår värdet i att vinna en sådan här match och alla som spelar och hejar på JIF kommer förstås att göra allt för att det ska bli just så. Jag tror på en mycket jämn match som slutar med något måls seger för något av lagen. Har en känsla av att Axel kommer att bli oerhört viktig i kväll och Axel brukar vara som allra bäst i matcher av denna karaktär.

Vinner vi i kväll så hoppas jag att representanter från Bodabruk finns på plats för att tillsammans med sin nye stjärnspelare Johan Magnusson tillsammans finslipa detaljerna på det kontrakt som Magnusson lovat att signera i händelse av förlust för VGIF. Just det faktum är för många JIF:are värt lika mycket som tre poäng.

Henke Nordström gör comeback i JIF-tröjan i kväll. Välkommen tillbaka!

Markku Ahonen som just vunnit sympati från hela den lokala bloggvärlden, inklusive mig själv, efter Martin Leskovecs mindre begåvade inlägg om enögda fotbollsföräldrar tappade genast en stor del av den  nyvunna medkänslan då han i euforin av att ha folk bakom ryggen var tvungen att gå till attack. Vem blev då offret? Jo, jag och Dennis för att vi råkar vara skadade inför derbyt. Fjant-gubbe.  Ahonen valde att damma av hockeyslagsmålsdiskussionen i brist på fantasi och passade på att föreslå att vi skulle lägga ner bloggandet till förmån för "dom som kan det" vilket nog i så fall många gånger även skulle innebära att även en viss Bodabrukinspirerad blogg skulle få slå igen...

I hockey-VM igår så gjorde Sverige sin bästa match under turneringen när man helt rättvist slog Tjeckien med 3-1. Nu ställs man mot turneringens bästa lag Kanada, i semifinalen och den matchen går av stapeln redan ikväll klockan 20.00. Så alla ni som ska se derbyt hinner hem till andra perioden och innan dess är det inte avgjort ändå. Jag tror att Tre Kronor kommer att bjuda tufft motstånd och det finns en klar möjlighet att det blir VM-final för Bengt-Åkes herrskap på söndag. Lillebrorsan fick lite oväntat stryk mot USA men det kommer inte Ryssland få i semin så därför vågar jag nästan utlova att vinnaren mellan Sverige och Kanada får möta ryssarna i finalen.

Sverige är ett helt annat lag sedan Calle Gunnarsson och Johnny Oduya kom in i laget.

Kan inte undgå att skriva några rader om Kalmar FF:s suveräna insats i Stockholm i onsdags. Man var det bättre laget från första minuten till den sista. Tobbe TrollCarlsson var en gigant och nätade åter igen när KFF slog Hammarby med klara 4-1 på Söderstadion. Det verkar som om Kalmar har hittat tillbaka till sitt vinnande spel igen. Rasmus Elms volleykanon var grymt läckert. Det tråkiga är att man har börjat vänja sig vid att pojkvaskern stänker in drömmål i parti och minut att om han någon gång skulle tåpaja in en retur efter en tilltrasslad situation som tar nio motståndarben innan den letar sig in (ja, jag vet ett Ante-mål...) ja då skulle man nästan höja mer på ögonbrynen än när han dunkar in volleykanoner från halva plan. Det bekymmret har inte gå dock inte överföra på min karriär. Numera höjer nog snarare min belackare på ögonbrynen om jag ens träffar bollen efter fadäsen i Lenhovda som höll på att kosta mig ett tiotal ben i foten...

Barcelona tog den andra finalplatsen i Champions League. I ärlighetens namn borde gnetlaget Chelsea nog haft den. Men det var ju en norrman som dömde så vad förväntade ni er?


Norrmän?


Jag vill så vansinnigt gärna spela i kväll, håll tummarna för JIF. KLockan 19.00 så sparkar det igång på IP. Och glöm för djävulen inte att smaka de grillade korvarna. Dom är värda entrépengen bara dom...

/~~/

Pippiflätor

Bara två dagar kvar till matchen med stort M. På fredag drabbar topptippade VGIF och JIF samman i JOhansfors i vad som på förhand tippas bli en jämn match som egentligen vilket lag som helst kan vinna. Dock både tror och hoppas jag förstås på att Johansfors IF drar det längsta strået. Mycket folk beräknas till IP vilket gör att det blir ännu roligare. Att spela inför mycket folk är roligt oavsett vilken nivå man är på.

Vad gäller mitt egna deltagande i matchen är det ytterst osäkert dessvärre. Fotskadan som jag ådrog mig efter en mindre intelligent frisparksvariant på månlandskapet i Lenhovda vill antagligen inte ge med sig riktigt och jag bestämmer mig inte förrän på fredag huruvida jag är disponibel eller ej. Nu står definitivt inte JIF och faller med mig men detta är en sådan match man verkligen vill vara med i. Vi spelar två matcher nästa vecka och klokt vore kanske att vila tills dess, men vi får se hur det blir med den saken.

Värre är det för Peter Fagerström som vred till knät i Lenhovda och är borta på obestämd tid. Han spelar definitivt inte på fredag i alla fall då hans knä just nu påminner en hel del om Peter Harrysson.

Annars mönstrar vi det bästa vi har om Dennis hinner bli spelklar vilket han och vi hoppas på. Han skulle tydligen provträna i kväll och förhoppningsvis finns hans namn med i truppen till på fredag. Annars sitter han nog alldeles bredvid båset och sjunger hejarramsor för glatta livet med sin radarpartner i den grenen, Kamrat Klevis.

B-laget åkte på däng i går mot Tvärskog med 3-1 på hemmaplan. Matchen ska enligt uppgift ha varit en jämn historia som inte avgjordes förrän i slutet. Andreas Cornelsen gjorde Johansfors mål.

Annars är det först och främst kvartsfinalen i hockey-VM jag har siktet inställt på nu. I morgon möts Sverige och Tjeckien i en match som jag faktiskt tror att Tre Kronor vinner. Svenskarna har i de senaste mästerskapen haft relativt lätt för Tjeckien och det är väl bara att hoppas att det fortsätter så.

Manchester United gjorde processen ganska kort med Arsenal i gårdagskvällens CL-semi. 3-1 till Man United som visserligen fick två billiga mål, men enligt mig spelar världens mest attraktiva fotboll tilsammans med Barcelona som jag verkligen hoppas pulveriserar ultratrista Chelsea i kväll. En riktig drömfinal mellan United och Barcelona i Rom är något som i alla fall jag vill se. Nu när inte Nottingham är så väl framme i de europeiska cuperna vill säga...

Lasse Franzén har gett mig ett tips om trädgårdsgödning, det var för övrigt det sämsta tips inom det området jag någonsin fått. Vad det var för ett tips vill jag inte återge i skrift då det kan skada min väns image.

I kväll har jag och Jojje planerat att ta oss bort till Peterskans för att se Kalmars match borta mot Hammarby. Det återstår och se i fall segern mot Häcken har ingjutit friskt mot i de röda. Hammarby har man den senaste tiden haft relativt lätt för vilket får ses som positivt då KFF anno 2009 inte haft speciellt lätt för någon. Tror såklart på seger i afton och hoppas även på en gedigen insats.

Appropå Franzén så tog vi i dag på lunchen med honom på en lite utflykt till Lindås Pizzeria så att han skulle få sin ranson av raggmunkar. Lycklig som en åttaårig skolflicka med pippiflätor tjollahopsastegade han in i Lasse Frisks bil. Frisk har sitt efternamn till trots varit sjuk måndag, tisdag och detta har satt djupa spår av oro i Franzén. Inte för att Frisk låg hemma och våndades i plågor i vad som vi befarade kunde vara svininfluensan, nej det var Franzéns minsta bekymmer. Vad som verkligen bekymrade honom var att ingen som brukar följa med och äta på Lindåspizzan, förutom Frisk kör bil till jobbet och om han hade varit sjuk även i dag hade det med andra ord inte blivit några raggisar. Nu löste detta sig eftersom Frisk inte alls hade svininfluensan utan endast en snorkråka som satt sig på tvären. Franzén fick sina raggmunkar med grädde och eftermiddagen var sedan lugn och fin utan större incidenter.


Antingen en söt flicka och en gris eller Lasse Franzén och Lasse Frisk som kramas. Det ligger i betraktarens ögon...
Bild: svt.se

Nu ska jag se i fall jag kan skapa magi med en hink och en säck gödning...

/~~/

Lövkorg

Har precis slötittat igenom matchen mellan Sverige och Frankrike i hockey-VM och inte ens en sann hockeyentusiast som jag kan glädjas nämnvärt åt underhållningen i den matchen. Sverige var bra i tio minuter av första perioden sedan föll man in i fransmännens lunk. Frankrike som för övrigt byggde laget kring Nybro Vikings Kevin Hecquefuille vilket gör att man är enda lag i VM som har den goda smaken att plocka ut vikingar i truppen. TAIF-spelarna lyste med sin frånvaro.
Sverige var som sagt klassen bättre så länge man spelade hockey i högt tempo vilket man dessvärre bara gjorde första tio. Dock var motståndet så dåligt att det räckte till en seger med 6-3 och en kvartsfinal mot Tjeckien på onsdag eller torsdag. Något säger mig att Sveriges VM inte är slut efter det för jag tror att alla blågula rycker upp sig betänkligt och gör en kanonmatch mot tjeckerna som har ett väldigt namnkunnigt lag med Patrik Elias och Jaromir Jagr i spetsen.

Johnny Oduya har , precis som jag förutspådde, varit riktigt bra. Johan Åkerman har knappt varit på isen sedan Johnny kom in i truppen och Åkerman bör för lagets bästa också stanna på bänken resten av turneringen. Hans bäst-före-datum passerades när han lämnade HV71.

Calle Gunnarssons sådant datum är dock inte passerat ännu. Långt i från. Han kan bli bra den grabben.


Riktigt så här intressant var inte matchen...

Annars har helgen fortgått i ett rasande tempo som innehållit till allra största delen trädgårdsarbete vilket är lite ovant för oss nyblivna husägare, men faktiskt ganska trevligt. Det är väl kanske så i början, vad vet jag. Jag gillar att ha sker att göra och jag gillar att fixa och dona lite i hemmet så mig passar trädgårdsarbete ganska bra. Det är förvisson en del man har att lära på det området men tack vare att vi har så bra grannar här omkring oss så tror jag nog att vi har experthjälp inom alla tänkbara områden vad gäller trädgårdsarbete.

Jojje insisterade härom veckan på att vi skulle köpa en lövkorg i stället för en skottkärra. Vem fan köper en lövkorg istället för en skottkärra. Det är lika korkat som att köpa minimorötter på McDonalds. Som den oerhört maskuline och respektingivande man jag vill vara så valde jag i detta läge att slå näven i bordet och så blev det en skottkärra i stället för en korg. Bara namnet "lövkorg" fullständigt skriker Fab 5. Nä tacka vet jag en robust och bastant skottkärra som för övrigt redan är väldigt väl använd till min oerhörda förtjusning. Jag älskar när jag har rätt. Det händer sällan, men när det händer så är det underbart. Dock fick jag med fel plasthandtag till testosteronkärran men jag löste det problemet med att förkorta dom lite. En bra karl reder sig. En dålig karl går med på att köpa en lövkorg.

Har för övrigt hängt en del på lasarettet i eftermiddags med diverse ny provtagning. Inga fel på mig hittades denna gången heller, men denna gången kunde vi i alla fall utesluta diverse hemskheter vilket gjorde att en sten föll från mitt hjärta. Nu har vi bara resten kvar.

Efter postiva besked så är aldrig en buffé på Zorbas fel. En buffé där är i och för sig aldrig fel men i dag smakade det bättre än Roy Randewalls grillade fläsk och det vill inte säga lite. Dom har för övrigt lagt till grillade majskolvar i utbudet vilket gynnar ett buffé-freak som jag.

Fan vilken kung han är Oduya...

Med foteländet som jag skadade i fredags vill jag nog ändå påstå att det är bättre även om den jävlen nu börjar bli blå. Jag gick "behind enemy lines" i dag och tog hjälp av VGIF:s allt-i-allo tillika min arbetskamrat Tony Johansson som bestämt hävdade att inget var av eller sprucket i foten utan snarare ordentligt stukat vilket jag tackar för. Hoppas snart vara tillbaka på planen då jag inte lagt ner en hel jävla försäsong för att sitta bredvid och äta korv när det roliga börjar. Helvete heller. Dock vet jag tyvärr inte om jag hinner bli kurrant till fredag. Det får de närmsta dagarna utvisa.

I kväll blir det TV-soffan och det allsvenska toppmötet mellan Elfsborg och Göteborg. En stund i allafall. Vet av erfarenhet att jag brukar börja zappa ganska omgående så länge det inte är Kalmar FF som spelar.

/~~/

Uppvisning

Lördagskvällen börjar lida mot sitt slut. Jojje somnade i soffan efter den fantastiska "El Clasico" i Madrid men jag kände att jag hade mer att ge så jag beslutade mig för att blogga lite.

El Clasico är namnet på mötet mellan Real Madrid och Barcelona för er som har missat det och denna vårens upplaga av den klassiska matchen blev en av de mest minnesvärda matcher jag någonsin sett. Aldrig förr har jag sett ett så komplett lag som Barcelona som får allt att stämma. Aldrig förr har jag sett ett så komplett lag som Real Madrid bli så otroligt förnedrade som dom blev. Barcelona gjorde som man ville, när man ville. Och man ville mycket och ofta. Hela 6-2 till katalanerna på bortaplan i Madrid gör att ligaguldet är mer eller mindre i hamn och med tanke på uppvisningen i kväll så är dom väl värda det.

Leo Messi måste vara världens bäste spelare. Om man tittar på vad pojkjävlen gör med försvararna på den nivån, för tro mig, det är inte Kosta-klass på backarna Messi snurrar upp. Även Iniesta och Xavi är gudabenådade spelare som inte nog kan hyllas. Jag är helt förstummad av Barcas uppvisning i kväll och är glad att jag såg matchen. En riktig klassiker. En riktig El Clasico.

Annars har dagen mest bestått av linkande då min högerfot inte på något vis mår bra. Det underliga är att den inte har svullnat knappt någonting utan det bara värker utav fan i den. Jag får ge det någon dag till sedan får jag antingen ta till fogsvansen eller hälsa på farbror doktorn.

I morgon eftermiddag klockan 16 är det ödesmatch för Tre Kronor när man möter hemmastarka Schweiz i Bern. Jag tror faktiskt att kronorna fixar det men det kommer inte att bli lätt. Schweiz inför en fanatisk hemmapublik är mycket svårare än vad många tror, då Schweiz av många inte är ansedda att vara en stor hockeynation. Tänk om säger jag bara, glappet mellan de "stora nationerna" och de lite mindre minskar hela tiden. Se på Lettland till exempel som rättvist slog Sverige härom dagen.
Det blir spännande i morgon.

Zlatan avgjorde mötet mellan Inter och Lazio och nu ska det mycket till om inte Inter plockar hem scudetton.

Har i sommarvärmen i eftermiddags också förärat Emmaboda IP med ett besök då ett av mina favoritlag, EIS damlag spelade mot seriefavoriten Nättraby och gjorde det så bra att man vann tillställningen med 4-2 efter två mål av Emma Moline och ett var av Rebecka Herbertsson och Frida Andersson. En ganska trevlig tillställning som EIS vann rättvist.

Om Peter Fagerström och hans befarade knäskada vet jag inte mer än att för några timmar sedan satt och väntade på röntgen i Kalmar. Jag hoppas innerligt att hans knä inte blev allt för illa tilltyglat. Det är ett helvete när knäna börjar krångla.

Lite lördagsgodis är vi väl värda så här på kvällningen. Jag har sagt det förr och säger det igen, Zoran Cipra, Peter Fagerström, Andreas Cornelsen, Martin Johansson, Henke Nordström och Henke Ahlström i all ära men årets nyförvärv i JIF alla kategorier heter Johan Eriksson. Punkt slut

Något är dessutom fel med musen till datorn men på bilden nedan att döma kanske det är dags att låta den vila lite grand.


Och jag som har en trådlös... Den jävlen har ju inte fått luft på flera år
.


Önskar alla en god lördagsnatt och en ännu bättre söndag!

För övrigt är det idag 629 dagar sedan jag slutade snusa och det går faktiskt bra även om suget aldrig riktigt försvinner. Anledningen till att jag vet det exakta antalet dagar är att jag hittade mina inloggningsuppgifter till slutasnusa.com och där håller dom uppenbarligen fortfarande räkningen efter nästa två år.
/~~/

Lenhovda-Johansfors

Ett självförtroendespäckat JIF slängde demonstrationsplakaten och begav sig denna afton till Lenhovda för att där försöka att bibehålla det fina spel vi visade upp mot Kosta förra helgen. Någon upprepning av spelet och för all del heller inte heller resultatet, blev det däremot inte.
I stället så blev det en poäng som satt hårt inne och som vi fick betala dyrt för i form av inte mindre än tre skadade spelare. Matchen slutade till slut 2-2.

Peter Fagerström gick av efter tio minuter efter en otäck situation där Peters knä gav i från sig ett otäckt läte. En befarad knäskada på honom alltså. Tio minuter senare var det min tur. Jag skulle slå en frispark och planen var att få upp bollen långt och jag tog därför i för kung och fosterland men sparkade dessvärre lika mycket i marken som på bollen och fick ordentligt ont och tvingades några minuter senare av plan. Min ersättare, Clas Fredriksson stod pall halvleken ut innan även han fick lämna planen med smärtor i låret.

Vi spelade så här:
MV: Axel Karlsson
HB: Charlie Dziobek
VB: Andreas Johansson (ut 20), Clas Fredriksson (in 20, ut 45), Martin Johansson (in 45)
MB: Peter Fagerström ut 10), Henrik Ahlström.
HM: Andreas Cornelsen
VM: Peter Andersson (C)
IM: Robin Franksson, Henrik Svensson
ANF: Adam Wellrup, Oscar Ahlström


AVB: Stefan Persson (in 10), Clas Fredriksson (in 20), Martin Johansson (in 45).

Matchen i sig kommer ur en forsares synvinkel inte gå till historien som en av de bättre, snarare tvärtom tyvärr. I första halvlek var det ängsligt och virrigt och Lenhovda kunde efter en kvart ta ledningen genom ett inlägg som letade sig in i Axels bortre kryss. Lenhovda ägde spelet och var väl värda sin ledning i paus. I andra halvlek kunde vi dock kvittera genom Andreas Cornelsen som via något Lenhovdaben sköt in 1-1 på en frispark långt utifrån. Nu var forsarna igång. Glädjen blev dock kortvarig då LIF ganska omgående åter tog ledningen efter en retur från Axel. Deras ledning såg ut att hålla i sig matchen ut men i sista sekunden så nickar Adam Wellrup in kvitteringen efter att JIF haft mängder av livsfarliga chanser under sista kvarten. I poäng som känns väldigt skön då vi egentligen kanske inte var värda den med tanke på hur vi spelade. En klar uppryckning i andra halvlek dock och en skön poäng att ha med sig i bagaget när nu Vissefjärda står för motståndet på fredag.

1-0, 15 min, Lenhovda
1-1, 58 min Andreas Cornelsen (1)
2-1, 62 min, Lenhovda
2-2, 90 min, Adam Wellrup (5)


Dagens utnämnare av matchens tre bästa JIF:are var ingen mindre än vår fotograf och webmaster Patrik "Pakke" Adolfsson som spenderade poängen på följande vis:

3 poäng, Henrik Ahlström
2 poäng, Andreas Cornelsen
1 poäng, Oscar Ahlström


I sammandraget gör detta att Henke Ahlström tar en liten ledning.
4, Henrik Ahlström
3, Adam Wellrup
2, Peter Andersson, Andreas Cornelsen
1, Oscar Ahlström


Vissefjärda slog Örsjö med 3-1 och Boda blev förnedrade av Flygsfors på Flöget och torskade med hela 11-0.

Nu ska jag fira poängen och döva smärtan i foten med en whisky...

/~~/


Lenhovda

Om några timmar bär det av mot Lenhovda för att där spela bortapremiär. Vi i JIF är fullt medvetna om att det kommer att bli en helt annorlunda matchbild än senaste matchen hemma mot Kosta. Vi går dock in med samma inställning och kommer att göra precis allt för att åka därifrån med full poäng. Stämningen på träningarna i veckan har varit på topp och det är många som är sugna på att spela idag, vilket inte minst har märkts på antalet träningsvilliga den senaste tiden. runt 25 varenda gång vittnar om intresse och vilja. 

Truppen är mer eller mindre densamma som senast förutom att Clas Fredriksson tar Tobias Franssons plats. Övriga 14 var med även mot Kosta. Tyvärr dock frågetecken för Zoran Cipra som just nu befinner sig i Lund, men gör allt som står i sin makt för att ta sig hem till matchen. Med eller utan Zoran så kommer vi ändå att ge allt för att åka hem med full pott.

Kalmar FF spelar klockan 17.00 i eftermiddag i en match som jag har goda förhoppningar om att Nannes manskap ska kunna knipa tre pinnar i. Häcken kommer på besök och är förvisso ett väldigt gediget och bra fotbollslag, men jag tror att ett taggat och motiverat Kalmar FF vinner med 2-0. David Elm gör bägge målen.

I hockey-VM igår så tvingades Johan Holmqvist av isen till följd av en skada och målvaktskrisen är snart total i Tre Kronor. Som jag skrev i går så är Johnny Oduya inkallad men rykten har gjort gällande att man stryker honom och kallar in målvakten Jhonas Enroth istället. Det senaste budet är dock att Sverige ansökt om dispens för att på så vis få kalla in Enroth eller någon annan målvakt utan att på det sättet ta Oduyas plats. Det är lite luddiga regler, men jag tror att det är ungefär så här det ser ut just nu.

Matchen i går mot Ryssland var en underhållande historia där ryssarna till slut gick segrande ur striden med 6-5. Åter igen var det svenska försvarsspelet under all kritik och kanppt en enda tackling utdelades under hela match från svenskt håll. Dock var det bra fart på forwards i allmänhet och glädjande nog Kristian Huselius i synnerhet. Huselius sög mot USA men gjorde en fin insats i går. Även Patrik Berglund spelade upp sig väsentligt i jämförelse med jänkarmatchen.
Nu väntar en riktigt knivig uppgift när Schweiz på söndag står för motståndet och eftersom VM går just i Schweiz tror jag att Tre Kronor kommer att få det väldigt tufft. Vinner man inte matchen mot Schweiz så är chanserna till kvartsfinal väldigt små.

Jonas Åkerman hänger för övrigt inte med alls...

Nu ska jag i gång lite med det husliga. Har bråkat med min kanttrimmer sedan jag införskaffade den jävlen, men nu kan jag ha hittat ett sätt att få den till att fungera på önskvärt vis. Ska fixa lite med det.

Ni som vill se matchen i kväll i Lenhovda kan enligt ryktet höra av er till Dennis Randewall som sägs ha återupplivat JIF:s supporterklubb och är säkert därför väldigt tacksam om många vill följa med i kväll. Även vi spelare uppskattar så klart om det är mycket Johansfors-supporters. Jag kommer dessutom att välja ut en av det ditresta supportrarna som kommer att få plocka ut de tre bästa JIF:arna i kvällens match.

Håll tummarna för JIF i kväll!

/~~/


RSS 2.0