Tillbaka!

Det var några dagar sedan jag skrev här sist, nästan en hel vecka sedan faktiskt. Det har lite att göra med att jag numera jobbar skift. Innan brukade jag skriva här på lunchrasterna men några sådana har man inte när man jobbar skift.


I lördags var vi hos David och Frida på lottöppning. Mycket trevligt och väldigt god mat! Några större vinster blev det dock inte. 150 kr närmare bstämt och utav dom 150 var 100 kr straffskatt. Straffskatten är en summa på 20 kronor som alla som inte skrapar fram någon vinst får böta så med andra ord fick fem av åtta böta denna gång. Jag har fått böta samtliga gånger sedan vi införde denna regel. I och för sig en bra regel för annars hade det inte legat många kronor i kassan men nu är vi ialla fall en bra bit över 500 kr.

Vi spelade så klart Twister där undertecknad tog hem spelet för andra månaden i rad efter en väldigt jämn och välspelad final om tre matcher mot David. Jag skulle nog vilja påstå att jag hade Strandapojken i ett järngrepp hela finalen  men trots det förlorade jag första set på grund av min oförmåga att skilja på höger och vänster. Men efter det så fanns det bara en man på planen...Eller hur David?
image11
Mitt i Twisterfinalen började det klia våldsamt i mitt hår. Linda fick rycka in då det inte är tillåtet att släppa händerna från färgprickarna. Jag vann finalen mot David Strand med utklassningssiffrorna 2-1.

I morgon har vi i JIF en in i helvetes viktig match hemma mot ett av dom få lag som fortfarande ligger efter oss i tabellen, Alstermo. Vad som inte riktigt är till vår fördel är att vi har enormt många nyckelspelare borta. Pettan och Lillen är i Bulgarien,Bergkvist går ut skolan,David G är avstängd och Axel och Johannes ska på bal respektive 25-års-kalas. Men vi andra som är kvar får kämpa desto hårdare i stället.
Vi har inte direkt behövt att trängas på IP på träningarna den här veckan. Tyvärr så har vi inte snittat så mycket mer än tio man den senaste månaden.
För mig personligen är jag inne en formsvacka som inte verkar vilja ta slut. Ingenting fungerar som det ska( som jag vill att det ska). Jag vet inte vad fan det kan bero på men jag anar att all jävla pollen är en bidragande orsak till att man känner sig sliten.Har lite allergi mot sånt.
Men jag hoppas att det vänder för både mig och laget i morgon, eller om jag säger så här. Det gör mig ingenting om jag är skitkass bara vi vinner. Det skulle jag stå ut med!

I Stanley Cup har Anaheim gjort precis allt rätt hittills. Dom spelar stenhårt mot Ottawas stjärnspelare och låter killar som Samuel Påhlsson få hur mycket speltid som helst. Den mannen ger sig aldrig, han  är som Gennaro Gattuso på LSD. En dröm för alla tränare kan jag tro. Som grädde på moset fick han avgöra nattens batalj med matchens enda mål. 2-0 Anaheim och nu vill det till att Ottawa vinner sina två hemmamatcher som kommer annars hamnar bucklan för första gången i Kalifornien.

Till helgen spelar Sverige EM-kval mot Danmark. Jag avskyr Danmarks fotbollslandslag och hoppas verkligen att svenskarna kan trycka dit dom på Parken. Ett oavgjort resultat ligger nog närmast till hands ändå. Dvs om man inte spelar som mot Nordirland senast. Då blir det tvåsiffrigt i Danmarks favör.
I vilket fall som helst så ska jag plocka fram grillen och sedan blir det nog en sväng ner på Casablanca efter matchen kan jag tänka. Johannes lovade att bjuda på finwhisky och det ser jag fram emot.

Nu skiter jag i det här!
/~~/


Utspelade i Timmernabben

4-1 blev slut resultatet i gårkvällens match mot Timmernabben. Vi hade bara ett mål upp när det återstod 10 minuter men sedan föll vi ihop. Sanningen är dock den att vi var betydligt sämre än vad dom var.
Matchen började i ett högt tempo från hemmalaget med mängder av klara målchanser. Vi uppträdde virrigt i centrallinjen, där  bland andra jag själv gång på gång hamnade långt ut på kanterna i markeringsspelet och gav därför Timmernabben öppen gata i mitten. Något som dom ändå inte utnyttjade speciellt väl med tanke på deras chanser. I stället gjorde dom ledningsmålet på en frispark någon meter utanför straffområdet. Helt rättvist. Någon minut innan vilan så kom även tunga 2-0 efter att vi missar markering på ett inlägg och deras forward egentligen bara har att rulla in tvåan i öppen kasse. Många idéer kommer som vanligt upp i pausvilan, men det är oftast enklare att snacka än att omsätta taktiken i det verkliga spelet. En del menade att vi förde spelet första halvan av andra. Jag är inte beredd att hålla med. Men i vilket fall som helst gör vi reduceringsmålet genom Stefan Persson efter ett fint inlägg från Magnus Lundegårdhs beryktade guddomliga vänsterslägga. Då tändes hoppet och vi slet på men jag kände det som att Nabben bara petade i en växel till och körde över oss totalt sista 20. 3-1 kom på straff efter att David G rev ner deras anfallare i straffområdet. David fick i den situationen även syna det röda kortet. Jag måste nog ändå ta till en gammal klyscha här. Straff och utvisning i samma situation är ett väldigt hårt straff. Själva straffen är solklar och inget att säga om men det känns som om det borde räcka med det. Ett alternativ till frilägesutvisningar borde vara så här: Gör straffskytten mål så får spelaren som orsakade situationen stanna på plan. Missar han så får han gå av. Det hade varit mer rättvist tycker jag.
Efter den situationen inser vi nog att matchen är förlorad och släpper in ett mål till väldigt billigt efter lite kalabalik i straffområdet. Sammanfattningsvis kan man säga så här. Vi kämpade betydligt bättre än senast mot Trekanten då vi uppträdde som kärringar allihop. Bäst för JIF var Axel och Pettan.
För min egen del så kändes mycket bättre än på länge även om jag knappt hade bollen så tyckte jag att jag slet lika hårt som många andra. Sista tjugo var jag jävligt trött bör tilläggas. Men ändå så är jag relativt nöjd med min egen insats.

I kväll är det lottöppning hos Frida och David i deras nya lägenthet. Ska bli mycket trevligt. Jag gillar lottöppningsfesterna. Eftersom man känner alla i det gänget väldigt väl så är det svårt att få någon bakfylleångest och det är positivt.
image10
David Strand och Frida Hörling håller i festen i kväll!

På måndag börjar jag jobba skift och går igång med en förmiddagsvecka.

Har fått tag i en skiva som heter Nintendo Greatest Hits. Spelmusiken till alla spel man spelade när man var nio på brorsans och mitt Nintendo 8-bits. Tala om nostalgitripp.

Var nere och hälsade på min favoritbagare en stund nu på förmiddagen. Dom hade en hel del att göra vill jag lova. Jag tog en kaffe och en köttbullemacka med stekt ägg sen cyklade jag hem. Jag kände att om jag hade stannat kvar kunde det ha tärt ordentligt på vårt förhållande och det vill jag absolut inte! Vad jag vill säga är att jag verkligen inte är någon tillgång inom bageribranschen.
Bagaren själv är dessutom fotskadad och kan knappt gå, och det gör inte saken lättare. Hon skadade sig efter sju minuter i B-lags matchen borta mot Lörby som damerna torkade med 9-1. I ett sådant läge hade jag funderat på att lägga av. Åka över 20 mil t o r spela sju minuter för att sedan bli skadad och dessutom förlora med 9-1. Det hade nog varit för mycket för mitt klena psyke tror jag.

Funderar på att åka in till Kalmar i morgon och titta på FF-FF. Kalmar mot Trelleborg. Ska man vara ett topplag så ska man vinna den matchen. Inget snack om saken. Kalmar som annars verkar ha haft det lite svårt i matcher mot lag som på pappret ska vara sämre men det vände kanske mot GAIS i måndags.

Har fått min gamla TV såld. Det är bra det.

Nu ska jag fixa lite i vårt hem.
/~~/

Tvåskift och gamla tanter

En bra bit över tjugo grader utomhus och obetald lunchrast, varför sitter man då inomhus framför datorn och bloggar? Jo för att om man går ut och sätter sig inser man vilket pucko man är som har valt att tillbringa nästan all tid man har inne på en industri. Visserligen trivs jag ganska bra men under sommarmånaderna är det oerhört varmt i verkstaden så då kan det ibland kännas tungt. Det hela blir inte lättare av att man på måndag börjar två-skiftet. Känns lite tungt att man varannan vecka har noll socialt liv utanför verkstaden men i gengäld så ger det lite extra klirr i kassan och dessutom så är jag anställd på två-skift så det är inte mycket att göra åt saken.

Anaheim tog sig till Stanley Cup-final på Red Wings bekostnad och jag måste säga att jag tycker det är helt rättvist. Ottawa-Anaheim har tillhört ligans bästa lag ett ganska bra tag nu så det känns helt logiskt att dom nu får mötas i hockeyvärldens största tillställning. The Stanley Cup Finals. Drop the puck!

Kalmar FF leder just nu fotbollsallsvenskan och gör det rättvist. Man har gjort flest mål av alla och har en märklig trupp där skadade spelare hela tiden ersätts av minst lika bra alternativ. Rasmus Elm är väl det mest talande exemplet i den frågan. Fabio har sett loj ut en längre tid och jag tror och hoppas på att när han är skadefri så får han problem att återfå sin plats. I alla fall inte på Elms bekostnad. Skulle väl kanske inte ha så mycket emot om dom testade att byta ut Ingelsten mot Fabio bara för att se hur det går. Fabio är ju ändå alltid Fabio.

Träning ikväll igen. Är faktiskt inte så sugen idag men det är väl bara att bita i hop antar jag. Har känt mig totalt ur form dom senaste matcherna och träningarna så jag hoppas att det vänder snart.
På fredag mot Timmernabben vore ett utmärkt tillfälle
I matchen i onsdags mot Trekanten så var det en kille i deras lag som skulle markera mig på hörnor och liknande. Gång på gång nöp han mig i röven, jag började fundera på om han inte gillade mig eller om han tvärtom gillade mig väldigt mycket. Hur som helst så spelade jag som en 70-årig kärring hela matchen så det kan vara förklaringen. Han hade antagligen en fetisch för äldre damer...

Nu ska jag dra mitt strå till stacken...

/~~/

IKEA

Tillbaka på jobbet efter långhelgen. Är väl inte sådär jätteinspirerad just nu när solen skiner ute och det är årets hittils varmaste dag. Helgen försvann lika fort som en avlöning men var himla trevlig på alla sätt och vis.
i torsdags var vil på grillfest hemma hos lagkapten Andersson, utan att säga för mycket så kan jag säga att jag hade så in i helvetes ont i huvudet i fredags. Det sammanfattar det hela ganska bra.
I fredags sedan så gjorde vi inte så mycket, och jag mäktade till och med med ett träningspass på kvällen fast jag var nära att stryka med flera gånger på grund utav mitt svåra fall av bakfylla. Försökte dricka den obligatoriska fredagswhiskyn sent på kvällen men det räckte med att livets vatten nuddade mina läppar för att jag skulle ta det (inte så svåra) beslutet att inte dricka upp.
Lördagen sedan började lugnt och skönt med en ordentlig sovmorgon efter det hände ingenting. Ett par timmar betapet blev det dock. På kvällen så blev det poker-spel i goda vänners lag och jag gick faktiskt plus denna gången. Någon enstaka öl rann ner och även en whisky men jag kände mig fortfarande sliten efter Pettans grillfest så jag stannade vid det.
I går,söndag, så spenderade jag huvuddelen på IKEA. Jag gillar inte det stället.  I vart fall så hittade vi en hel del saker som vi(?) tyckte att vi(?) behövde. Bland annat så hittade vi en slags hylla med lådor som var en meter bred men bara ca 20cm djup så den passade utmärkt i vår trånga hall ända tills den var i hopskruvad och vi insåg  att vi inte hade tagit med telefonjacket i beräkningarna( för övrigt det enda jack vi har).Så då återstod bara improvissation, två ordentliga skruvar och lika många pluggar sedan hängde hyllan över jacket utan ben. Det får bära eller brista.Bokstavligen.

Alfredsson är gud i Ottawa och Drogba är gud i Chelsea. Även om jag höll på Man U i FA-cup-finalen så tycker jag ändå att Chelski var värda en titel iår.

Träning ikväll igen, ska bli ganska skönt faktist. Match på fredag borta mot Timmernabben. Vågar nästan lova att dom är mycket bättre än vad Trekanten var nu senast så där har vi en tuff uppgift.

I eftermiddag efter jobbet ska jag handla en dammsugare, bara så att alla vet.
 Nu får det vara bra för den här gången

/~~/

Uselt

Match igår kväll mot obesegrade Trekanten hemma på IP. Vet inte riktigt vad som var fel men vi gjorde vår sämsta match under min tid i klubben. Redan på uppvärmningen kändes det lojt och okoncentrerat.
Till själva matchen då.
I början av första tycker jag det egentligen inte händer så speciellt mycket, några ströchanser åt varje håll men bra målvaktsspel från båda håll gjorde att det 0-0 stod sig nästan hela halvleken ut, dock gjorde det inte det. Jag fick för mig att jag var Cristiano Ronaldo och började dribbla på mitten i en från början helt ofarlig situation där rätt alternativ för mig hade varit att spela tillbaka bollen på Bergkvist, man kan säga att jag inte riktigt valde det alternativet utan jag drog första gubben på mitten och när jag hade gjort det så tyckte jag att jag skulle klara en till. Det gjorde jag inte. Trekantens innermittfältare fick tag på bollen och slog en passning på djupet till en forward som drar vår back och rullar in 1-0 bakom en chanslös Nordan i målet.
Jag som själv brukar bli ordentligt sur på dom i vårt lag som inte spelar enkelt i enkla situationer gör precis motsatsen själv och tar på mig det målet till 100%
I början av andra tyckte jag nog ändå att det fanns tendenser till en kvittering, vi försökte flytta upp spelet och fick ett litet tryck mot deras mål under en tio-minutersperiod men sen var det inte mer. Efter 20-25 minuter i andra så tog jag mitt bästa beslut på hela matchen och bad Per om att få bli utbytt. Dock hjälpte inte det heller,utan Trekanten gjorde 2-0 ganska omgående efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde sär Trekanten till slut får in bollen.
Efter det så lyckas vi faktiskt reducera genom Valle som snyggt nickar in 2-1 men sedan var det stopp.
Sammanfattningsvis: Trekanten var dåliga, vi var usla. Om man ska ge någon beröm i JIF så är det nog Hampe som kämpar hårt matchen igenom. Jag var odiskutabelt sämst på plan igen.
Nu gäller det att ta nya tag, Timmernabben borta nästa fredag blir ingen lätt uppgift men vi har varit oerhört mycket bättre på bortaplan i år än vad vi har varit hemma så jag tror på oda möjligheter att vinna den matchen. Vi får också tillbaka Johannes, Axel och förhoppningsvis även Pettan till den matchen.

EIS slog LBK i kommunderbyt. Synd som fan. Jag hoppades väldigt mycket på Lindås men Emmaboda ser starka ut i år och kommer nog ligga i toppen av fyran även när säsongen är slut.

Nu ska jag till Johansfors marknad några timmar och kolla läget.

I kväll blir det grillfest hos Pettan, ska bli väldigt trevligt tycker jag. Misstänker att man i morgon kommer vara ganska trött.

Nästa vecka är sista veckan jag går kvar på dagtid, seda börjar två-skiftet igen...så där kul med skift nu när det börjar dra sig mot sommar...

/~~/


Schlagerfestival.

I går hade vi schlagerfestival-fest hemma hos oss. Johannes och Linda o Peter och Karro var här.  Alla bidrag i festivalen var dåliga kändes det som även om jag gillade Finlands låt mest. The Arks låt var kanske inte bäst men den var heller inte så dålig som omröstningen visade. Rottne-gänget fick väl egentligen bara poäng från våra nordiska grannländer. För så var det faktiskt att öststaterna röstade på sig och väststaterna på sig och så kommer det nog att vara i den tävlingen hädanefter, så vad du har för låt tror jag är mindre viktigt än vad du har för geografiskt läge.Serbiens låt var kass...
Kvällen fort gick med diverse kortspel. 31,Plump och Skitgubbe gick vi igenom och jag förlorade allihop tror jag.
Smuttade i mig några Red Bull Jäger, som är en klart underskattad grogg, lite väl söt kanske men jävla god och uppenbarligen inte huvudvärksframkallande heller!
image7
Vinnaren i 31, Peter Fagerström som blev ekonomiskt oberoende på kuppen.

image8
Johannes vann dels plump-spelet pluss att han tippade Serbien som vinnare på Oddset.



I eftermiddag spelar KFF mot Elfsborg på Fredriksskans. En match som FF harm gode förutsättningar att vinna. Fabio Augusto skulle eventuellt inte vara med men det öppnar i stället för Rasmus Elm som förmodligen får spela från start om Fabio inte är med.
Efter matchen är det träning för oss på IP, vi skulle egentligen ha tränat i morgon men då spelar B-laget match så vi to det idag istället. På onsdag har A-laget match hemma mot Trekanten. Synd att den matchen ligger just den dagen då den krockar med kommunderbyt mellan EIS och LBK.

Jag är hungrig så jag får gå och fixa lite mat.

/~~/

En pinne här, en pinne där...

Ganska precis hemkommen från årets andra borta match. Denna gång stog Läckeby för motståndet och slut resultatet skrevs till 2-2.
Läckeby började matchen i ett tempo som var lite för högt för oss så vi släppte till många målchanser men Axel spelade väligt stabilt i buren matchen igenom. Efter dryga halvtimmen var det ändå dags för serieledande Läckeby att ta ledningen efter en situation i vårt straffområde där jag inte riktigt ser vad som händer men mål blev det och det var helt rättvist. Precis innan domaren skulle blåsa av första halvlek så lyckades vi kvittera genom Stefan ( jag fattar inte hur karljävlen bär sig åt men varenda gång han har bollen i boxen så blir det livsfarligt, oftast faktiskt mål)efter mycket fint förarbete av Henke A. I halvtidsvilan kändes det som att laget var väldigt tänt och laddat och oerhört sugna på att inte åka hem tomhänta, i det läget trodde faktiskt jag själv att vi skulle vinna matchen för det finns inget värre än att åka på ett baklänges mål precis innan vilan (Ja,möjligtvis precis innan slutet på andra då...)
Andra halvleks första hälft var mycket hawaii-fotboll och enormt mycket "springa utan boll" fram och tillbaka  hela tiden. Ett tag tror jag faktiskt att bägge lagens mittfält hade kunnat gått av planen för alla bollar gick över oss, men vi sprnag där fram och tillbaka som sagt och började väl ställa in oss på att matchen skulle sluta 1-1 men med 10 min kvar så får Läckeby bollen djup ner i vårt straffområde och deras anfallare drar våran back och skär in i straff området, där jag borde ha klivit fram mycket fortare på anfallaren, avlossar ett lågt skott som Axel aldrig ser  eftersom jag står i vägen, och 2-1 är ett faktum.  I detta läget tror jag inte att någon i vårat lag (kanske Per...) trodde på att vi skulle komma tillbaka. Alla var trötta, slitna och besvikna. Då händer något jävligt märkligt. Vi börjar spela riktigt fin fotboll och väggar oss fram till många fina avslutslägen och en frispark som min mittfältskollega David  får på en bra träff men som målvakten tippar till hörna, en hörna som vi förvaltar på bästa sätt. David B nickar in 2-2 med 4 minuter kvar på en utmärkt hörna från Hampus och spikar därmed slutresultatet.
en väldigt skön poäng att ta med tanke på att Läckeby var utan poängförlust inför kvällens omgång.
Jag citerar Axel " Jag var bäst idag" och det stämmer, Axel var solklart bäst på plan men även Hampe och Medin tyckte jag gjorde väldigt bra insatser.Även Bergkvist bör nämnas för sitt fina mål.
Jag själv då... jo jag sprang och sprang utan att egetligen röra bollen så värst mycket, jag hoppas att löpandet gjorde någon nytta ialla fall även om det inte kändes så.
I vilket fall som helst så blev det en pinne i Läckeby och faktiskt även en (whisky)-pinne i skrivande stund.
image6
Så här ser en forsare ut efter match. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och förställer Nicke J som tyvärr inte var med ikväll.

I morgon avgörs schlagerfestivalen i Helsingfors. Man får nog titta en liten stund i alla fall men först och främst är det VM-semi mella Sverige och Canada och den matchen måste ses. Sverige har gått till minst semi 14 av dom 17 senaste VM-slutspelen. Säga vad man vill om Tre Kronor men det är imponerande....

Nu får det bli en betapet och en liten slurk whisky till...

/~~/


Lättja

Den 13 augusti ska jag lägga av med snuset. Har sedan ett par månader börjat att förbereda mig för detta genom att skära ner snuskonsumtionen väsentligt. Och det går faktiskt mycket lättare än jag trodde. Jag snusar lite mindre än hälften av vad jag gjorde förra året. En dosa räcker i drygt två dagar.  I dag har jag fortfarande bara tagit en enda prilla.
Men man märker ändå hur van kroppen är vid att mer eller mindre alltid ha en snus under läppen, man far efter dosan i fickan och tungan letar febrilt efter vad som borde (eller rättare sagt inte borde) finnas under läppen.
Den 13 augusti alltså. Måndagen efter semestern.
Tre månader och fyra dagar dit. Jag ber redan nu om ursäkt till alla jag känner om mitt eventuella beteende. Ni får ha överseende.
Tre månader och fyra dagar...

Såg Andres Vasquez mål för IFKG mot ÖSK. Hur fan lyckas man med något sånt? Det känns ändå som om han försöker slå ett inlägg som blir misslyckat fast ändå inte. Har faktiskt aldrig sett något liknande. Maradona slog väl något liknande inlägg någon gång kanske men aldrig att jag har sett ett sådant mål.

Kyckling med ris hade jag med mig i min matbox idag.Starkt var det och kanske inte någon smaksensation i övrigt...

Träning ikväll samtidigt som Sverige ska spöa Slovakien i VMs kvartsfinal. Jag tror det blir riktigt svårt men långti från omöjligt. Mitt tips 5-3 till Sverige.

Körde bil till jobbet idag för första gången på väldigt länge. Det ösregnade när jag gick upp och bilen var ledig så jag tyckte att jag fick det. Har ändå lite ångest för att jag lät latheten segra över mitt morgontrötta psyke.
Men jag ska ju träna ikväll så jag får väl röra mig desto mer då.


Lika som bär?

Äntligen måndag igen och hel arbetsvecka framför sig. Fan vad gott....NOT!
Helgen har varit lugn och skön precis som beräknat och endast ett fåtal öl har runnit ner. Den obligatoriska fredagswhiskyn var dock gjuten.
Har fortfarande lite svårt att smälta förlusten i fredags. Det är riktigt synd att vi ska åka dit precis i slutet. Jag tycker inte att resultatet i sig var så orättvist men samtidigt så tycker jag att vårt krigande borde ha gett en poäng. en poäng är inte så mycket i trepoängssystemet men den poängen hade varit bra för självförtroendet som på samtliga spelare fick sig en ordentlig smäll i fredags.

Var och tittade på EIS damer i lördags och fick sen en härlig upphämtning efter att ha legat under med 1-3 när det inte var mer än 10 minuter kvar så lyckades EIS till slut kvittera och få med sig en poäng. Nästa helg väntar Vittsjö borta tyckte jag att jag hörde.

Rangers åkte ur Stanley Cup i natt men jag tror ändå dom är nöjda med säsongen. Buffalo vann matchen med 5-4 och serien med 4-2. Nylander gjorde två baljor för Rangers i natt och jag tror att han dyker upp i VM. Det hade varit en förstärkning. Lundqvist är väl ochså aktuell men jag tror inte att han är lika behövd. Backlund var fantastisk i gårkväll mot Finland (seger 1-0).

FF torskade lite oväntat i Gävle med 2-1 och missade därmed att gå upp i serieledning.Synd men Gefle var mycket bättre i andra och satte sina chanser när Kalmars backlinje darrade. Bagarn var som vanligt i första men i andra stod han inte att känna igen när Gefles Oremo gjorde ltie som han ville med sega FF-backar och gjorde också två mål. Cesar tröstmålade för Kalmar.

Är inte FFs back Mikael Eklund enormt lik Thomas Holmström i Detroit Red Wings??

Diskutionen på jobbet går vidare. Vissefjärdas tränare lomade sorgset in på verkstaden i morse och medgav att hans lag förlorat med 2-0 i Timmernabben. Trions lagledare var lite gladare när han kom och förkunnade att det forna allsvenska laget hade tagit säsongens första pinne i mötet mot Ronneby. Jag är alltså forfarande den enda på lina 102 som har en trepoängare denna säsong.

Tittade igårkväll på Real Madrids match mot Sevilla. Någonting hände när Guti blev inbytt. Han var alldeles lysande och slog enormt fina passningar och låg bakom allting. Guti som jag annars tycker verkar vara en sån där uppkäftig,bortskämd tönt (typ Totti) som det är konstigt att ingen har slagit till. Men fotboll kan han uppenbarligen spela

I natt regnade det, det behövde nog många av kommunens planer kan jag tro.

Snart bara tre månader kvar tills det att jag ska sluta snusa. Känns jobbigt redan nu. Men jag har bestämt mig och har redan nu trappat ner ordentligt. Johannes tror jag skulle sluta idag. Lycka till!

/~~/

Fem sekunder kvar...

Vi spelade match igår och förlorade den matchen hemma på IP mot Stjärnan med 2-1. Egentligen inte mycket att orda om. Påskallavikslaget var väl värda dom tre poängen för vi var itne speciellt bra. Det tråkiga är bara att vi släppte in 2-1 målet med mindre än fem sekunder kvar av matcher på ett inlägg som vår målvakt (som förutom det, gjorde en kanonmatch till skillnad mot undertecknad som var oduglig matchen igenom) skulle plocka ner men något hände och han tappade bollen och trasslade in sig i sig själv och deras forward kunde enkelt göra det avgörande målet.
Det kändes väldigt tungt efter slutsignalen och gör så fortfarande. Det är något jag har märkt på senare år att jag har blivit en fruktansvärt dålig förlorare. Beter mig rentav barnsligt ofta när resultaten inte riktigt går som jag önskar.
Sammanfattningsvis om matchen: Stjärnan vann rättvist även om det var olyckligt att deras avgörande mål kom till på det sättet. Vårt mål gjordes av Stefan på vår egentligen enda målchans.
Bäst i JIF tyckte jag att Klevtun och Bergkvist var. Jag själv hamnar allra längst ner på den listan. Tyvärr....
image3
Bröderna Andersson/Randewall. Efter sista matchen förra året. Notera Dennis mage...

Annars har jag idag tänkt att gå ner på Emmaboda IP och titta på damlaget när dom förhoppningsvis gör processen kort med rookien Glimåkra. 

I kväll kommer det bli lungt och skönt med god mat och några öl,någon bra film  och bara ta det lungt. I morgon blir det en tur till Lindås för att hälsa på päronen och käka lite. Efter det tror jag att jag ska snylta in mig hos Fagerström och titta på Gefle- KFF på ppw. (läser du detta Peter så börjar det bli dags att åka ner o handla chips och annat gott)

Dennis var första JIF:are att hamna i ÖS-elvan och det är han väl värd.

/~~/

Tonfisk till lunch

Först arbetsdagen efter en långhelg. Det innebär att det är extra segt att gå upp på morgonen men när man inser att det barra är tre dagar att arbeta känns det hela lite lättare.

Långhelgen spenderades med en fest i egna hemmet med goda vänner och god mat och dryck. Dagen efter var inte alls lika rolig men jag och min sambo pallrade ändå oss upp för att åka in till Kalmar för att hälsa på svärfar och att se på allsvensk fotboll.
Vilken match FF gjorde. Fullständigt överlägsna DIF och borde ha gjort i alla fall 2 mål till. Alla tre Elmarna på planen samtidigt igen, David och Rasmus blev inbytta i andra medan Viktor spelade hela. Bäst på plan var annars Rydström som med sitt eviga malande kan få precis vem som helst ur balans.

I måndags åkte vi sedan till Göteborg för att överraska en kompis (Henke) som av sin sambo hade fått biljetter till IFK-Halmstad i födelsedagspresent. VAd han itne visste var att vi också skulle vara där. Det blev väldigt lyckat och väldigt roligt.- Tung tågresa hem igår bara men det gich bra och alla kom hem välbehållna.

I kväll står det träning på schemat,den sista innan hemmapremiären mot Stjärnan. Har hört lite dåliga rykten om att Axel inte kan vara med och att Pettan skadade sig på träningen sist så han förmodligen inte heller kan vara med. Två ordentligt tunga avbräck för oss. Våra två kanske viktigaste spelare. Synd,men det blir så iblan.

Rangers utjämnade mot Buffalo inatt  och Anaheim kopplade ett stadigt grepp mot Vancouver.

Handlade dryck av världens otrevligaste bartender i Göteborg. Undrar i fall dom är så otrevliga mot alla eller bara dom som kommer utomsocknes ifrån...?Drycken var det dock inget fel på.

Helgen kommer att bli jättelugn för mig. Ska bli skönt.

Har käkat tonfiskpasta nu och det var det bästa jag har ätit på länge!

Liverpool lyckades med att ta sig till CL-final igen efter straffsegern mot Chelsea i går kväll. Såg bara en bit in på andra sedan tog den tuffa helgen ut sin rätt och jag somnade. Ikväll tänker jag ändå försöka att hålla mig vaken när returmötet mella Milan och Man U går av stapeln. Hoppas att United tar det för dom har spelat överlägset bäst fotboll i årets Champions League.

Emmaboda IS herr trummar på i 4:an, tre vinster på tre försök och fem mål av Evestål. Ser riktigt bra ut för dom och dom har alla möjligheter att sluta högt upp i serien. I det stundande derbyt mot LBK så hoppas jag ändå stenhårt på att Lindås tar hem det.

Nähä, här blir det inga maskiner monterade....
/~~/

RSS 2.0