VikingLines ettårskontrakt

Så har det då arbetats fram. Kontraktet som ska gälla som ledstjärna under VikingLines redan nu klassiska bowlingserie som drar i gång under hösten. För er som är intresserade av hur detta kontrakt ser ut kommer jag att här under publicera det efter överenskommelse i dag på banan

I utskrivet skick är kontraktet på sju sidor.

KONTRAKT

Del 1, Medlemmar

Ordförande: Magnus Johansson

Kassör: Lars-Göran Frisk

Sammankallande: Lars Franzén

Sekreterare: Andreas Johansson


*     Uppgifter för Ordförande: Att se till att diskussioner som uppstår löses på ett så bra sätt som möjligt med så många nöjda parter som möjligt. Skall verka emot så kallad "alliansbildning". Ordföranden har sista ordet i en olöst konflikt. Har också det yttersta ansvaret att sköta den så kallade "tabellen" som är belägen vid foten av X102 vid det södra fönstret. Den förväntas uppdateras per omgående den första arbetsdagen efter bowlingtillfället och skall så göras med fullkomlig opartiskhet.


*      Uppgifter för Kassör: Att se till att föreningens ekonomiska intresse sköts korrekt, det innebär till största del att se till att den så kallade prisavgiften på 50 kr per Spelare indrivs efter varje bowlingtillfälle. Har också till uppgift att förvara  prissumman tills det att den rättmätige vinnaren erhåller densamma efter den sista deltävlingen. Prissumman skall delas ut av Kassören.


*   Uppgifter Sammankallande: Att taga ansvar för att tider bokas och dessutom se till att bokade tider informeras ut till övriga Spelare. Har också i uppgift att hålla reda på vems tur det är att sköta betalningen av bowlingbanan.


*       Uppgifter Sekreterare: Att på ett opartiskt sätt återge statistik och referat till övriga Spelare. Då http://www.yzerman.blogg.se/  finns till förfogande kommer statistik och referat att läggas ut där efter överenskommelse med övriga Spelare. Sanningen och sanningen endast förväntas publiceras av Sekreteraren.


*       Samtliga ovanstående poster väljs på en säsong ( höst-vår) och är man vald förväntas man tacka ja till uppgiften och sköta sina åtaganden perfekt.




Del 2, Förberedelser


*       Inför varje speltillfälle förväntas Spelaren uppträda någorlunda korrekt. Så kallade "psykningar" är tillåtna men till en rimlig gräns.


*       Spelaren skall använda Emmaboda Bowlinghalls utrustning och får inte under några som helst omständigheter medtaga egna tillhyggen såsom klot, skor etc.


*       Spelaren förväntas vara på plats i god tid innan varje speltillfälle för att i lugn och ro tillsammans med medspelarna kunna diskutera igenom olika tänkbara scenarion över en öl.



*     Spelaren förväntas vara propert klädd och inte bära kläder som kan väcka anstöt. Huvudbonad är tillåten.


*       Spelaren äger fulla rättigheter att närhelst han vill träna bowling på egen hand. Dock aldrig samma dag som en deltävling.



Del 3, Under spelets gång


*       Spelaren förbinder sig att under varje tvåtimmarssejour intaga ett absolut minimum av 150 cl starköl varav den tredje senast måste vara påbörjad innan sista rundan börjar. Observera att ingen övre gräns finns utan endast en undre vilket ska eliminera risken att någon vinner fördel av att ha en lägre promillehalt än övriga i startfältet.


*       Spelaren förväntas att inte slänga övriga Spelares tillhörigheter i de så kallade sanitetstunnor som finns belägna vid sittplatserna vid varje bana. Inte ens vid frustration över uteblivna resultat.




Del 4, Seedningsrundan



*       Under våren har den så kallade seedningsrundan påbörjats med blandade resultat. Seedningsrundan består av fyra deltävlingar där den totala vinnaren inför varje kommande serietävling får privilegiet att välja vart i startfältet han behagar starta. Efter vinnaren väljer den andraplacerade mannen mellan de tre övriga platser och efter honom väljer seedningsrundans tredjeplacerade kamrat mellan de två återstående platserna och den sämst placerade Spelaren får finna sig i att under säsongens samtliga åtta deltävlingar ta den startposition som blir över utan att protestera nämnvärt.


*       Seedningsrundans poängräkningssystem är detsamma som i seriespelet senare. Läs mer om poängräkningssystemet under "Regler".



Del 5, Regler


*       Följande poängräkningssystem kommer att följas under hela säsongen: Den bäst placerade Spelaren kommer att erhålla tre (3) poäng, en andra plats ger två (2) poäng, en tredjeplats resulterar i en (1) poäng medan den fjärdeplacerade spelaren inte erhåller någon poäng alls.


*       Bowlingtävlingen kommer att spelas i åtta deltävlingar enligt formatet vår-höst. Brukligt är att försöka hinna med en tävling i månaden mellan september-april.


*       För att vinna en av de åtta deltävlingar krävs att man har flest poäng totalt efter fyra fulla bowlingrundor. Hamnar två eller flera spelare lika vinner den som har flest antal strikar. Kan man ändå inte urskilja vinnaren så räknas spärrar följt av 9:or,8:0r och så vidare. Skulle det ändå inte gå att utse en vinnare så tillgrips lottning.


*       Den Spelare som efter säsongens samtliga åtta deltävlingar har fått ihop flest poäng tituleras Mästare och erhåller prispengarna av kassören. Segerpremien är på 160 000 öre. Hamnar två eller flera Spelare på samma poäng så räknas Spelarnas totala poängsumma från säsongen ihop och den med högst sådan vinner. Kan det inte utses en vinnare ens efter det så räknas strikar i samma procedur som i punkten ovan.


*       Kassören samlar efter varje tillfälle in 50 kronor av samtliga Spelare till det som till slut skall bli segerpremien.


DEL 6, Övrig formalia


*       Spelaren förväntas uppföra sig korrekt och sportsligt även om det är tillåtet att psyka motståndare till en viss del.


*       Rekord kommer att bokföras. De rekord som kommer att följas upp är: Bästa runda, flest antal strikar i rad och högsta snitt i en deltävling. Dessa tre är officiella rekord och slår en Spelare ett sådant rekord så hör de till god ton att efter matchen bjuda vederbörande på en öl. Observera att detta inte är något tvång. Det åligger Sekreteraren att föra rekorden till den officiella statistiken.


*       Även mindre åtråvärda rekord kommer att bokföras. I denna kategori åsyftas: Sämsta runda och sämst snittpoäng i en deltävling. Både de positiva och negativa rekorden är officiella handlingar och kommer att finnas till allmän beskådning på http://www.yzerman.blogg.se/ .


*       Det är inte tillåtet att någon annan än Spelaren själv spelar sina klot. Man kan alltså inte under några som helst omständigheter låta någon annan av motspelarna eller publiken spela ens eget slag.


*       Efter det att säsongen är färdigspelad kommer ett så kallat upptaktsmöte att hållas där följande beslut ska tagas inför nästkommande säsong: Kommer det att bli en nästa säsong? Vilken spelare skall i så fall ha vilken post i styrelsen? Ordförande förväntas hålla i detta möte.


*       Blir det av någon anledning strul med utrustning/dator i bowlinghallen som gör att resultat påverkas förväntas mogna beslut tagas utav i första hand Ordförande, som i så stor mening som möjligt återställer situationen till det den var innan skadan skedde.



Del 7, Underskrifter





Lars-Göran Frisk








Magnus Johansson








Lars Franzén








Andreas Johansson


Detta kontrakt får absolut inte kopieras utan vår tillåtelse.Händer det ändå kommer en Lasse Franzén på sitt allra värsta humör och knackar på...

Så ser det alltså ut och idag skrev samtliga fyra parter på detta ettårskontrakt. Det kommer alltså att bli en oerhörd kamp om de 160 000 ören som står på spel men något säger mig att det är kampen om att inte komma sist som kommer bli mest rafflande. Det är däri Vikingbowlingens prestige ligger. I att inte komma sist.
/~~/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0