Smala Sussie

Lördag förmiddag, den sista för månaden oktober faktiskt och ute märks det att det går mot kallare tider då frosten fortfarande ligger vit på gräsmattan utanför. Jag personligen uppskattar den annalkande vintern till skillnad mot den stora majoriteten av landets befolkning, men som sagt så tycker jag att vintern är en vacker och fridfull årstid som inte har fullt så många måsten som sommarmånaderna har. Har under dagen planerat att räfsa löv, dammsuga, städa köket, blogga, lämna in hästarna och följa desamma.

Ingen bebis ännu. Jag låg i morse och lyssnade på Johannas mage och hörde bebisens hjärtljud så väl. Häftigt känsla. Det är inte långt kvar nu. 10 dagar till beräknad födelsedatum. Känns fortfarande helt overkligt.

Hockeysveriges stora snackis är förstås att Leksands IF fick gå före hela jävla Dalarna i vårdkön till vaccineringen mot svininfluensan. Ren och skär skandal om ni frågar mig. Hur fan kan man låta unga, vältränade, friska elitidrottsmän få vaccineringen för gamla, sjuka och riskgruppspatienter som har livet att kämpa för i stället för poäng. Hoppas de stackars hockeyspelarna i Leksand (det är säkert fler lag med samma skuld) kan läsa dödsannonserna i lokaltidningarna med gott samvete...

En annan stor snackis i idrottvärlden är förstås helidioten Marlon King som tafsade på en 20-årig tjej vid ett krogbesök i London. Tjejen tackade vänligt men bestämt nej till Wigan-anfallarens lite underliga invit till kuttrasju, varpå King slog ner henne så hon bröt näsan och handen om jag är rätt underrättad. Påföljden blev att King får spendera 18 månader i fängelse och att klubben, Wigan Athletic med omedelbar verkan säger upp kontrakten med illgärningsmannen. Jag tycker att klubben gör helt rätt som bryter med honom. Det finns ingen anledning att stryka en sådan idiot medhårs. Nä, personligen hoppas jag att King i fängelset personligen blir tafsad på och vid ett eventuellt nej från hans sida så får han ta konsekvenserna om jag uttrycker mig klart... Man kan aldrig acceptera ett sådant beteende somklubb och därför gör Wigan helt rätt som bryter med honom.

Har upptäckt ett helt nyfunnet intresse för spel på hästar. Förr i tiden var hästarna bara ett irritationsmoment i väntan på att fotbollen skulle börja. Nu ser jag definitivt tjusningen i denna ädla form av vadslagning. Drog in nästan 700 spänn i onsdags på V64 plus lite annat smått och gott. I dag hoppas vi på nya vinster.

Var nere i gårkväll i Emmaboda sporthall och kikade någon timme på Vissefjärda GIF:s damcup. Jag har förbannat svårt att få ro på sporthallens allt annat än ergonomiska bänkrader som må fylla sin funktion, men som kanske inte riktigt är tillverkade för min rygg och nacke. Jag gav upp efter någon timme och begav mig hemåt för ryggläge i soffan med lite snacks och Idol på tv. Det var inte så dumt faktiskt. Fattar dock inte hur fan svenska folket röstar när en kille som inte ens sjunger i takt ändå får fortsätta. Konstigt, me efte rosm jag inte röstade själv så ska jag kanske inte ha för mycket synpunkter på detta faktum.

Såg på filmen Smala Sussie igår. Vilken klockren film. Jag har sett den säkert tio gånger, men den blir bara bättre och bättre. Karaktären Pölsa är fantastisk!

Tampa gjorde en kanonmatch i går när man slog Ottawa med klara 5-2 hemma i St. Petes. Andraårsspelaren Steven Stamkos fortsätter att producera mål och assist på löpande band och fortsätter pojkvaskern på den inslagna linjen så kommer han vara uppe och nosa på 100-poängsnivån i år. Nu tror jag inte att han kommer hamna så högt redan i år, men Stamkos visar sina belackare från i fjol att han är en gudomlig spelare som om han sköter sig borde finnas med i diskussionerna om en plats i Team Canadas OS-trupp till spelen i Vancouver i februari.

Steven Stamkos


Lightning har även, precis som jag efterlyst i så många år, skaffat sig två riktiga tuffingar i gamle hederlige Todd Fedoruk som på tränarens order skulle slänga handskarna mot en meteor och Zenon Konopka (faktiskt kanadick) som är ett nytt namn för många efter att 28-åringen harvat i farmarligorna mer eller mindre hela sin karriär. Konopka är stor publikfavorit i Tampa för hans kompromisslösa spelstil och hans vilja att ta (och kanske framför allt ge) stryk. Zenon Konopka leder i skrivande stund hela NHL:s utvisningsliga och detta är inte alltid odelat negativt i NHL. Konopka har endast tagit fyra tvåminuters straff på tio matcher. Övriga minuter är slagsmål vilket innebär att även motståndarna får en man i båset under minst fem minuter och eftersom Zenon Konopka kanske inte är Lightnings bäste hockeyspelare rent generellt så är karln inte dummare än att han slåss med npgon i motståndarlaget som är av mycket högre kaliber inom hockeyskicklighet än han själv varpå han lag har en enorm fördel när denne senare sitter utvisad. NHL är fantastiskt... Utöver dessa herrar finns även Matt Walker, Stephane Veilleux, Steve Downie, Mattias Öhlund, Kurtis Foster, Vincent Lecavalier och Paul Ranger som ingen har några större problem att stå upp när det börjar osa fight.



På tal om fighters så såg jag att min allierade i hockeyslagsmålsfrågan Linnea Leskovec höll på att sänka självaste EIS i en match i går i damcupen efter ett läckert nickmål. Nu vände EIS efter två mål i slutskedet av matchen av Hanna Franzén som är begåvad med ett fantastiskt målsinne som inte lär vara en genetisk gåva från hennes fader.

Tampa spelar förövrigt på Viasat Hockey i kväll vid 20.00. Dessvärre har jag inte den kanalen vilket svider vill jag lova. Ni som har den bör se matchen för att få en lektion i hur attraktiv och tuff hockey spelas.


Nu ska jag se vad dammsugaren går för, det ska skina i huset när jag är klar!'

/~~/


Samba

Sitter mest och inväntar den klassiska tisdagsinnebandyn i Vatten&AvloppsVatten-hallen. Denna tisdag gör ryktet gällande att min antagonist nummer ett, den välspelande galten Henrik Medin inte kommer att närvara på grund av en allvarlig hälseneskada (OBS, inte ironi...) Nåväl, det får gå ändå.

Tisdagar är bortsett från innebandyn en riktigt seg och dryg dag som mest är ett nödvändigt ont

Jag hoppar alltså över Kalmars sista hemmamatch för säsongen till förmån för just detta ändamål och bryr mig därför inte om att se Lasse Johanssons sista match i Kalmartröjan på Fredriksskans. Man kan säga som så att jag tycker Lasse och Kalmar FF tar rätt beslut att gå skilda vägar. Ingen av parterna har något som helst behov av den andra parten och då är det bäst att gå skilda håll. Lasse ryktas för övrigt hamna i Öster. Även ryktas det om att herr Johansson uttryckt egna önskemål om att få avsluta karriären i Dubai på grund av det varma vädret krin Persiska viken...
Även om jag inte varit Lasse Johanssons största supporter vill jag lyfta på hatten och tacka för fina år i Kalmar FF.

Roslund och Hellströms bok "Edward Finnigans upprättelse" är för övrigt minst lika bra som det föregående tu
.

Toronto Maple Leafs, NHLs sämsta lag i år, tog i natt sin första seger och gjorde det med en imponerande 6-3-seger nere i Los Angeles när Anaheim Ducks besegrades med klara 6-3. I målet stod den svenska målvakten med det osannolika smeknamnet "Monstret", Jonas Gustafsson. Nog är han bra alltid, men att komma in i NHL med det smeknamnet skapar bara höga krav att leva upp till och det är inte alltid det lättaste. Nu vaktade han kassen för blott andra gången denna säsong och gjorde det uppenbarligen med bravur eftersom hans lag vann.

Enligt KFF:s officiella hemsida kommer Micke Eklund och Tobbe Carlsson att lägga den röda tröjan i tvättmaskinen för sista gången efter denna säsongen. Det är två betydligt tyngre tapp än Lasse Johansson i min mening.

Nähä, nu får det bli till att göra sig redo för två timmars blod, svett och tårar.


Samba-Lasse dansar för sista gången i Kalmar i kväll



/~~/



Ledarhund

Helgen fullständigt flög i väg utan att egentligen någonting väsentligt blev gjort. Vinterdäcken blev förvisso pålagda, huset städat och farsan blev firad så lite hanns det med trots att det kändes som motsatsen. Helgerna går för fort, så är det bara. När man stämplar ut på fredagen så känns det som ett mindre sommarlov framför en, men när man står framför samma djävulsmaskin (stämpelklockan) på måndag morgon så känns det som om man bara varit hemma och hämtat nytt bröd. Nåväl, man börjar vänja sig vid detta nu. På börjar snart mitt tionde år inom stänglset, (trettonde IP inräknat) och det kan väl på ett sätt vara lite tragiskt för någon som nyss fyllt 28. Men jag trivs för all del, annars hade jag antagligen inte varit kvar så länge.

Hur överlevde man förut när man inte hade Spotify?

En miljon fotbollsmatcher har jag sett i helgen, men ingen lika underhållande som Barcelonas fullständiga överkörning av Zaragoza med 6-1 i går kväll. Jag kan erkänna att jag relativt fort blir rastlös av att titta på fotboll, men det händer aldrig när Barca spelar. Vilket lag, vilket spel och vilken fantastisk forward man har i Zlatan Ibrahimovic som i går var bäst i världens bästa fotbollslag. Sug på den.

Såg också Liverpools match hemma mot Man United som inte alls kom upp till den standard vi har blivit vana att se Sir Alex Fergusons manskap prestera. Liverpool vann helt rättvist med 2-0.

Även Kalmar FF:s match sågs, och jag tyckte nog att mina rödvita hjältar nog var värda alla tre poängen mot ett märkbart tamt Helsingborg ledda av en Henrik Larsson som mest verkade sur över att behöva vistas utomhus i höstkylan. Nu slutade matchen oavgjort och i och med det tog KFF ett stort steg närmre spel ute i Europa även nästa säsong.

Här hemma är det mest spänd förväntan inför vad som komma skall. I morgon tisdag är det två veckor kvar till beräknat datum så det känns som om det kan hända när som helst nu. I morgon eller om en månad, det vet ingen men häftigt är det!


Till helgen kommer jag att spendera en ansenlig mängd tid i sporthallen för att där avnjuta Vissefjärdas damturnering. Jag brukar uppskatta att se den turneringen och räknar med att uppskatta den även i år. Tror för övrigt att Madesjö tar hem hela skiten. Emmaboda ställer uppenbarligen hela tre lag på benen i turneringen och det tycker jag är minst ett för mycket. Dock förstår jag att arrangörerna vill fylla luckor i grupperna och EIS har antagligen väldigt mycket fotbollssugna damer.

Nybro tog en skön trea i går när Malmölaget Pantern spöades med klara 5-1 i en match som enligt uppgift inte var någon av vikingarnas bättre. Faktum är att det sällan den här säsongen som Nybro gjort någon av sina bättre matcher...

Trodde aldrig i mitt liv att det skulle ske, men jag har sett två raka avsnitt av Idol och funnit programmet småmysigt och småtrevligt. Som om inte detta vore nog satt jag i lördags och intresserat följde SVT:s Dansbandskampen. Är ju ett Black Ingvarsfan sedan tidig tonåring och fylldes av skön nostalgi när dessa rockare rev loss. Ett ganska kul program faktiskt. Fast de flesta artisterna var sämre på att uppträda än vad Tommy Salo är på coacha hockey.


I NHL åkte Tampa på en bitter förlust efter straffläggning hemma mot Buffalo Sabres. Lightning ledde matchen med 2-1 när det återstod endast 17 sekunder av matchen när Tampas Victor Hedman styrde in en slumppuck i egen kasse. Hedman hade dessförinnan serverat en motståndarforward en klassiks indianare med alla dess tillbehör som resulterade med ett mål i arslet. Tuff kväll defensivt för Hedman, som dock offensivt fanns på isen vid bägge Tampas mål också. Lite plåster på såren alltså.
Victor Hedman har fortsatt enormt förtroende av Lightning-coachen Rick Tocchet och kommer att bli något riktigt stort.

Öster tillbaka i Superettan...jippi...

En grej jag undrar mycket över är den dekal som pryder ingången till Konsum i Emmaboda som kungör att där går det bra att ta med sig ledarhunden in i affären. Ett jättebra initiativ, verkligen, all hjälp våra synskadade kan få ska dom också få. Men jag undrar så smått om dom verkligen är i behov av en ledarhund om de lyckas med att läsa på dekalen i dörren. Ledarhundar är kanske de mest fantastiska djur som befolkar vår jord med den enorma kunskap de besitter, men mig veterligen finns det ingen hund som lärt sig att tyda skrift och framföra skriftens budskap till sin matte eller husse ännu. Eller vet COOP någonting som gemene man inte vet?

Ledarhundar är välkomna på Konsum i Emmaboda


Nu blir det lite film i höstrusket.

/~~/




1988

Nog tusan blev det helg igen! Det kändes inte riktigt så i måndags men nu är man här ånyo på veckans vackraste punkt, fredagseftermiddagen...

I kväll kommer det bli en tripp till Karlskrona för en förhoppningsvis utsökt middag på fonduerestaurangen 2 rum & kök. Farsan fyller år i morgon så vi har bestämt oss för att bjuda ut farsgubben på lite krubb denna höstafton istället för massa presenter. Då det högsta beredskap just nu för egen del kommer fonduen att sköljas ner med en iskall, immande, kittlande, underbar... Coca-Cola. Det kan jag leva med, tro mig.

Knappt två och en halv vecka kvar nu till beräknat förlossningsdatum och det är lite pirrigt som jag sagt innan. De tkänns så overkligt att inom en månad så är det antagligen en till i vår familj. Det känns förstås helt underbart, men även som sagt overkligt.

Det känns för övrigt inte som om det var speciellt längesedan man själv var barn och sprang runt på fotbollsplanen utanför Lindås lågstadie och sparkade boll med de andra barnen, hoppades att Martina Magnusson på något vis skulle tycka att man på något vis i spelstilen påminde om Maradona, Gary Lineker, Glenn Hysén eller i alla fall noterade ens ultrahäftiga målgest som man spontant gjorde när man tryckt dit ett psykologiskt viktigt 2-9 mål fyra minuter innan Else-Britt hämtade in oss för det gamla klassiska ämnet OÄ. Detta inträffade förvisso 1988 men det känns inte så längesedan. Tiden går. Tiden går fort.

Tampa tog en mycket meriterande seger i natt när man enkelt (!!) slog tillbaka tippade topplaget San Jose Sharks med klara 5-2 hemma i St. Pete Times. Det trodde jag skulle bli tuffare. Förra årets rookie i Lightning Steve Stamkos går från klarhet till klarhet. Andra säsongen brukar sju som bekant vara den svåraste av alla säsonger, men det verkar unge herr Stamkos bry sig föga om. Två nya pytsar i natt och än så länge fina tio poäng.
Vincent Lecavalier har emellertid inte börjat leverera i form av målfabrikation ännu. Nu gör det inte mycket när han bjuder på sådana klassframspelningar som han gjort hittills under säsongen.

Nu ska jag göra mig respektabel inför kvällens middag!

/~~/

Mario Kart

Även denna vecka pinnar på i raketfart och nu börjar det så smått dra ihop sig mot förlossning. Mindre än tre veckor kvar till beräknat förlossningsdatum nu och det är inte utan att det börjar kännas lite (läs mycket) pirrigt. Sista delen i föräldragruppen har avhandlats denna eftermiddag och med diverse nya kunskaper i bagaget så är det nu bara att vänta in den stora dagen.

Annars är det ganska lungt tycker jag. Spelade innbandy igårkväll i Flygthallen och min ständige kombatant Henke Medin deltog. Denna gång hamnade vi inte på samma lag vilket gjorde att duellerna blev många. Tyvärr får jag nog ge honom segern då hans lag vann kvällens samtliga matcher, förstås bara på tur, samt att han målmässigt hängde in säkert dubbelt så många som jag. Men det är klart att det är fan inte svårt att näta om man tre meter bakom mål slänger in bollen och den likväl trillar in...

Har käkat schnitzel på Lindås Pizzeria idag. Det är ett nytt stående inslag i vårt middagsgängs vardag att på onsdagar bege oss till Lindås city för att där, mitt ibland höghusen inta onsdagens lunch som varannan vecka är schnitzel och varannan vecka är raggmunkar. Att Franzén hotar oss med både det ena och det andra om vi inte följer med honom dit är en bidragande orsak till att vi hamnar där varje onsdag. Att dom har helt OK käk är en annan. Förvisso inte Emmagårdenklass, men nästan
!



Satt  i går kväll och tittade på Barcelona mot Rubin Kazan i Champions League. Ryssarna vann matchen lite överraskande med 2-1 och mångas tips gick nog käpprätt åt helvete. Zlatan, som var riktigt bra igår, gjorde Barcas enda mål och hade bud på flera. Zlatan behöver för övrigt väldigt många målchanser för att göra mål slog det mig och det är väl kanske inget jättebra attribut för en guldskoaspirant, men karlsatan skapar också en farlighet mer eller mindre varje gång han har bollen och det är nog mer där hans styrka ligger.

Tre veckor är sannerligen inte mycket tid...


På fredag kommer det att bli en tur till Karlskrona för att med familjen fira farsan som på lördag når den aktningsvärda åldern av 52. Vi kommer att fira detta med att käka middag på utmärkta fonduerestaurangen 2 rum & kök. Jag har nämnt det förr, och säger det igen: Jag älskar ställen där man får äta hur mycket man vill... Det är inte många kronor dom går plus på undertecknad vill jag lova.

Noterar att Bodabruks stolthet Daniel Ahonen har spelat till sig en plats i Kalmar FF:s spetsgrupp kommande säsong och det är bara att lyfta på hatten och gratulera Daniel till detta och framför allt önskar jag honom lycka till!

I kväll blir det antagligen Champions League på TV, varvat med ett par tappra försök att slå Sjöndin i Mario Kart på N64 vilket är lättare sagt än gjort. Men i går tog jag ett par fina skalper när jag med karaktären Yoshi mer eller mindre krossade Johanna, som brukar spela med prinsessan Peach. Med kross menar jag att jag vann i alla fall ett race och det är ett steg i rätt riktning.



Jag har för övrigt inte blivit ebjuden någon plats i spetsgruppen kommande säsong, men Nanne ringer nog snart.

Nybro har tuff bortamatch i Kristianstad i kväll. Efter den tunga förlusten mot TAIF i söndags känns det som om en vinst är nödvändig.

Nu ska jag surfa runt och göra min dagliga koll på alla de bloggar jag följer.

/~~/




Söndag

Har precis kommit hem från Victoriahallen där en av de största matcherna denna säsongs just spelats färdigt. Tyvär rinte med önskad utgång eftersom Tingsryd vann matchen mot Nybro med 2-1. Jag kanske är partisk men jag tycker nog att vikingarna var värda minst en poäng i denna holmgång. Nåväl, det blir till att ta en dag fylld av hånleenden och gliringar från Franzén i morgon på jobbet.

Annars har det varit relativt lungt här på bloggen i veckan, som vanligt är det tid, eller rättare sagt brist på den, som är orsaken.

En runda av VikingBowlingen har hunnits med. I torsdags kväll återställdes ordningen när Lasse Frisk ånyo tillträdde sin plats som förlorare och i och med det även också inkasserade sistaplatsen i totalen. Som om inte detta vore nog noterade Frisk alla tiders sämsta resultat när prydliga scoren 76 tillgodoräknades den gode Lasse. En handfull övriga sämstanoteringar tillföll också Lasse men av den enkla anledningen att jag är en vänligt själ så väljer jag att låta bli och nämna övriga mindre smickrande rekord. Vann gjorde Lasse Franzén som precis som jag ordinerade, fick ordning på tjollahoppsasteget och skuttade hem tre poäng före undertecknad som efter en katastrofal inledning likväl lyckades gå om Mange i allra sista rutan och ta hem andraplatsen med fyra poäng tillgodo på Magnus.

Helgen har annars varit väldigt städat, en lugn och gemytlig lottöppning i gårkväll inbringade inga storvinster men för all del en väldigt trevlig kväll och det är på något sätt ändå hela grejen med det där!

Åtvidaberg är återigen klara för Allsvenskan efter 27 år i lägre divisioner och det är alltid kul när klassiska lag får återinrtäde på den stora nationella scenen efter många år i lägre divisioner. Eller, förresten... Öster kan gärna stanna där dom är. Förvisso sex säkra pinnar för FF när de två kamperar i samma serie, men jag tror det svider än mer för Östersupportrarna att lira mot Värnamo och Lindome än det gör att förlora mot KFF. NU har förvisso Öster en ganska god chans att ta sig upp i Superettan igen, antingen via direktplatsen som just nu innehas av Skövde som har en poäng mer än ÖIF, eller vi kvalplatsen som Öster just nu har med tre poäng till godo på Sleipner.

Nu TV.

/~~/

Andra deltävlingen

I kväll spelas årets andra deltävling i VikingBowlingen och stämningen här på jobbet är hetsk. Glåporden duggar tätt i försöken att knäcka de svagare motståndarna. Franzén som kom sist så in i helvete när det senast begav sig måste som sagt fila formen och komma in till tävlingen på bästa spelhumör. Fjolårets totalsegrare Mange Macka  ligger och slumrar lite i vassen som en speedad huggsnok som bara väntar på att hugga och segla förbi täten. Frisk ligger tvåa, till mångas förvåning ska tilläggas, och ska enligt egen utsago "utan större problem i kväll plocka in tre pinnar". Personligen leder jag (förstås) tävlingen med största möjliga marginal efter en omgång och min plan är att fortsätta i ledningen även efter denna kväll.

Var på hockey i går i Nybro där ett trött men fullständigt överlägset Nybro Vikings körde över ett ännu tröttare Mörrum som definitivt må vara ett av de sämsta lag som beträtt Victoriahallens is sedan man uppfann vattet. Nu väntar troligtvis tuffare motstånd när seriesuveränen TAIF kommer på besök på söndag. Årets match kanske?

Sverige passade på att tacka av kapten Lagerbäck med en säker seger mot Albanien med 4-1 på Råsunda i går kväll. En värdig avslutning på en lyckade sejour i landslaget för Lagerbäck.

Nu jobba

/~~/

Matchen

Efter en helg mest bestående av fotbollstittande så är det återigen måndag, och det är som det ska vara med andra ord. Ja, som jag skrev i lördags så säkrade EIS sin biljett till trean nästa år efter 0-0 hemma mot Hovslätt i kylan på IP. Jag misstänker att festligheterna mer eller mindre pågår ännu. Säga vad man vill, men gå upp en serie är bland det roligaste som finns för ett seriöst satsande lag och EIS är väl värda detta.

På torsdag går deltävling två i VikingBowlingen. Intresset är enromt och megajumbon Lasse Franzén har bråda dagar att hitta tillbaka till sitt så estetiska tjollahoppsasteg och i och med det även sitt stabila grundspel som brukar generera spärrar på löpande band, hårda slag på Frisks axel samt retfulla blinkningar till undertecknad när jag missat. En ny sistaplats på torsdag skulle bli ödesdiger för den gode Franzén som i sådana fall står kvar på den så beryktade perrongen när bowlingtåget rullar vidare mot de stora prispengarna...

Om det var med ett försynt leende man lämnade Emmaboda IP så var det med en blandning av ett hånskratt och darr på underläppen som man konstaterade att Sveriges chanser att nå VM i Sydafrika nästa säsonga är mindre än minimala. Vad som var lite underligt var att den enorma besvikelse jag räknat med att känna aldrig infann sig, Sverige räckte inte till denna gång. Sverige förlorade som ni alla säkert vet mot Danmark, men gjorde ändå en hyfsad match. En av dom bättre i hela kvalet rentav. Jag tycker inte att det är mycket att hymla med, Sverige är inte bättre än så här just nu och är helt enkelt inte tillräckligt bra för att spela VM. För hur fan man än vänder och vrider på det hela så kommer inte Sverige att bli tvåa, det finns inte. Portugal tappar inte poäng hemma i Porto mot Malta, och gör man det så förtjänar man inte heller att ta sig till VM.

Tampa Bay Lightning tog sin första seger för säsongen när man slog Carolina Hurricanes på hemmais natten till söndagen. I natt vill jag se Hedman&co göra processen kort med ärkerivalen Florida Panthers.

Lagerbäck lägger av och det var nästan pinsamt idag på radion när alla sportjournalister som spytt galla över förbundskaptenen de senaste tio åren, plötsligt tänkte till och insåg att det han åstadkommit kanske inte var så pjåkigt ändå. Fem raka mästerskap och det lär ingen annan svensk förbundskapten mäkta med på länge. Detta insåg som sagt varenda belackare i diverse intervjuer och började i stället för att gnöla och gny slicka honom i arslet i stället. Underligt kan jag tycka.

Sverige tappade inte sin VM-biljett på Parken i lördags. Sverige tappade den i Tirana, Albanien när man inte lyckades få med sig tre poäng där ifrån.
Och som den matchen gestaltade sig ska vi nog vara glada att man faktiskt fick med sig poäng över huvud taget.

Spelarna i landslagstruppen sägs vilja ha Henke Larsson som coach, kanske är det är bra idé, kanske inte. Jag har svårt att se Henrik Larsson i den positionen. Jag hade nog hellre sett honom som assisterande till Svennis, Backe eller varför inte den bäste av dom alla; Nanne Bergstrand.

I morgon blir det en tur till Kalmar BB för att skaffa lite rutin inför vad som komma skall. Mindre än en månad kvar nu till beräknad förlossningsdag... Längtan är enorm!

I går kväll läste jag ut Roslund och Hellströms andra deckare, Box 21. En fruktansvärd bok om trafficking, men som var så förbannat spännande att det stundtals var svårt att lägga den i från sig. Redan i kväll går jag igång med tredje boken i serien, Edward Finnigans upprättelse. Antagligen spännande den med.
Box 21 slutade lite abrupt, man ville liksom veta mer men på något jävla vis visste man ändå redan tillräckligt. Herrarna Roslund och Hellström har ett lite annorlunda sätt att skriva och att vinkla sina hemska berättelser (som dessvärre har väldigt mycket sanning i sig). För er som gillar att läsa så tycker jag ni ska ge denna serie böcker en chans.

Ett lag som sannerligen börjat leverera på slutet så är det Nybro Vikings som i och med segern mot Kungälv med klara 8-1 på bortais nu har fyra raka segrar och det finns gott hopp även om en femte match i sviten när Mörrum gästar Victoria på onsdag. Har inte bestämt mig ännu om jag ska se VM-kval eller hockey. Jag bestämmer det senare i veckan. Antar att det blir Victoriahallen på söndag när TAIF kommer på besök. Det är dags att vikingarna tämjer tigrarna...

Zlatan gjorde för övrigt sin bästa landskamp på hundra år i lördags...

/~~/


EIS till trean

Emmaboda IS tog steget upp i division 3 efter att ha klarat 0-0 hemma på IP mot Hovslätt ifrån Jönköping. Bägge lagen var spelmässigt relativt jämna, men EIS hade ett massivt övertag vad gäller heta chanser och resultatet och för all del även avancemanget var välförtjänt. Kul för EIS och faktiskt också kul för en väldigt fotbollsintresserad liten kommun att åter igen kunna stoltsera med ett lag i förbundsserierna på herrsidan. I EIS lag finns för övrigt några kvar från den tiden det senast begav sig i trean och jag tänker då främst på lagets pådrivare Mattias "Spärren" Johansson som lagt ner oändligt med slit och rehabträning för att åter kunna hjälpa sina egna till ett avancemang i seriesystemet. Även Magnus Andersson fanns med på bänken och också han har representerat EIS i trean förr. Det kanske är fler.

Jag antar att det blir fest i kväll för kommunens bästa lag, och det är ni väl värda.

Noterade att Daniel Holm fanns på på plats under matchen och något säger mig att han inte enbart var där för att se kvalfotboll utan nog mer hade ögonen fästa på Emmabodas för dagen bäste spelare Tommy Petersson...

I entrébiljetten ingick två ordentliga kroppkakor som var helt OK. Kroppkakor i all ära, men när höststormarna piskar sina vindar och sitt regn i aniktet på en, ja då hjälper endast whisky.


Nybro Vikings lyckades till slut vinna matchen igår mot jumbon Halmstad med tighta 5-4 i Halland. Segrarna sitter hårt inne för vikingarna, in i helvete hårt inne. I morgon är det Kungälv borta och jag tror det kommer bli tufft där uppe. Kungälv ligger förvisso just nu sist i tabellen, men efter Vikings fullständiga genomklappning mot KHK i sista perioden är jag smärtsamt medveten om att Nybro kan ta stryk av vilka som helst, samtidigt som man kan slå vilka som helst. Ett slags Kalmar FF på is alltså...

Inför kvällens VM-kvalmatch har jag en skön känsla i kroppen. Allt lutar åt att Rasmus Elm spelar från start och att Viktor Elm tyvärr börjar på bänken. Hade gärna sett bägga två på planen då jag tycker att Samuel Holmén inte på långa vägar är en så bra fotbollsspelare som Viktor. Jag tror, precis som jag skrev i går, att Sverige vinner matchen klart och att Danmark är ett överskattat lag som för all del skall beaktas med respekt, men absolut inte för mycket. Man har en del nyckelspelare borta samtidigt som Sverige mönstrar det bästa möjliga laget. Jag står fast vid 4-1 till Sverige.

Niklas Bäckström leder för övrigt NHL:s poängliga och även om säsongen är ung fortfarande så är det alltid väldigt väldigt stort att vara bäst. Bäst av dom bästa.


Nu ska jag förbereda mig lite inför kvällens aktiviteter. Jag önskar alla en underbar lördagskväll och vill åter passa på att gratulera Emmaboda IS till platsen i nästa års division 3. Grattis!



/~~/


Denna jävla hockeyn

Alldeles just precis hemkommen från en timmes innebandy i Flygthallen. Lite lugnare tempo än i tisdags men för all del tillräckligt för en icke-atlet som undertecknad. Innebandy är enligt mig den ultimata balansen mellan nytta och nöje. Ett väldigt kul sätt att röra på sig med andra ord. Och röra sig får man sannerligen göra.

I onsdags var jag på den kanske märkligaste ishockeymatchen som utspelat sig i Victoriahallen på år och dag. Nybro Vikings skulle visa alla belackare att underpresteringen i några av de inledande matcherna endast var tillfälligheter och att onsdagens motståndare, pop-laget Karlskrona HK skulle få käka snö. I två perioder verkade allt gå enligt planen och ett ruggigt taggat Nybro Vikings var bättre på precis allting. Man ledde välförtjänt med 3-0 efter två perioder och när man genom kapten Gustafsson i inledningen av tredje även ökade på ledningen till 4-0 så var frågan bara hur stor utklassningen skulle bli. Klacken skanderade "Vi ska tillbaka" och Torgny Bendelin flinade förnöjt när mannarna spelade precis efter hans instruktioner. Men då jag är väl medveten om Murphys lagar, för er som inte vet så är det lagen om alltings jävlighet, så kändes detta scenario lite för bra för att vara sant och när KHK omgående reducerade Vikings ledning till 4-1 så kom glädjen av sig lite.

När man senare gjorde även 4-2 kom en ilning av skarpt obehag krypandes längs ryggraden. När sedan blekingarna reducerade till 4-3 var hjärtat i halsgropen, Bendelin pionröd i fejan och Vikingsklacken tystare än vad jag var på Birgitta Fröbergs tyskalektioner. När sillastryparna med ungefär 40 sekunder kvar av matchen också kvitterade densamma så skanderade hela den röd-svart-vita publiken en ramsa som initierade att domaren hade ett nära släktskap med självaste hin håle, och till och med en mycket välkänd lokal fotbollsdomare, vi kan kalla honom "Elof" stämde i den ramsan för kung och fosterland vilket fick mig att gilla honom lite mer. Matchen gick till förlängning.

Här nedan följer just Murphys Lag...

1. Om något kan gå fel så gör det det.

2. Om det finns en möjlighet för flera saker att gå fel, då kommer det som orsakar största skadan att gå fel först.

3. Om något bara inte kan gå fel, så gör det det ändå.

4. Om du märker att det finns fyra olika sätt på vilket något kan gå fel och förebygger dessa, då kommer ett femte sätt, som du inte alls är förberedd på, att ögonblickligen dyka upp.

5. Överlämnade åt sig själva, tenderar saker att gå från dåligt till värre.

6. Om något verkar att gå bra, så har du osvikligt missat något.

7. När naturen visar sig överlägsen, är det för att dess brister är dolda.

8. Moder natur är en hynda.

9. Om något som kunde ha gått fel ändå inte går fel, så visar det sig snart att det hade varit bäst om det trots allt hade gått fel direkt.



Min ärade vän och kollega, tillika slagpåse samt tränare Lasse Mourinho attenderade även han fighten i Victoriahallen. Lasse som dagarna innan uttryckt sitt enorma supporterskap till KHK genom att när vi frågade honom om han kunde någon spelare i laget, svara med två könsord och en motfråga.

Förlängningen gick helt i Blekinges tecken och ärligt talat borde Karlskrona avgjort matchen där. Nu gjorde man inte det och matchen gick till straffar och där lyckades Nybros annars högst mediokra målvakt för kvällen Daniel Palmkvist på något vis spika igen kassen och i och med att Fredrik Näslund satte sin straff så fick Nybro bonuspoängen och lyckades på något vis likväl vinna matchen även om denna vinst kändes som den bittraste av förluster. Nåväl, inte mycket att orda om nu. Vikings möter i kväll Halmstad och jag vågar sannerligen inte ta ut någon seger i förskott mot seriejumbon från Per Gessles hemtrakter utan väljer diplomatiskt att yttra mig kring denna match först efter att jag vet resultatet.



Som sann viking tar det mig emot att skriva dessa följande rader, men jag anser mig kunna en del om hockey och därför vill jag säga att om inte Tingsryds AIF går upp i år, då lär det dröja. Laget fullkomligt dominerar den tuffaste av alla division ett-serier och har gjort ett fantastiskt nyförvärv i Matt Davidson med nästan hundra NHL-matcher samt enligt uppgift uppemot 600 AHL-matcher. AHL är första farmaliga till NHL och kan mycket väl jämföras med Elitserien i klass. Kanske snäppet bättre rentav. Som Elitserien fast mycket mycket tuffare.

Frekvensen mellan inläggen har denna vecka inte varit speciellt hög. Orsaken är väldigt väldigt enkel; tidsbrist. Jag älskar verkligen att blogga och kommer verkligen inte vare sig lägga av eller trappa ner som en del har undrat, och bloggen har fler läsare än någonsin frånsett i den vevan när jag intervjuade Viktor Elm. Jag bloggar när jag har tid helt enkelt!

Har just hällt upp mig en liten pilliknarkare i form av en Lord Calvert. För många kan systemets billigaste whisky låta som ett rent yrselmedel, men jag fullkomligt älskar denna kanadensiska dryck och är evigt tacksam för att vårt Systembolag inte tar ut mer i pris för dessa droppar.

I morgon har jag planerat att hjälpa mina kära svärföräldrar lite i deras flytt. Jag skäms som en hund att jag hittils inte gjort ett handtag därute, men i morgon ska jag försöka bidra med lite arbetskraft. Om tid finnes kommer jag även senare att försöka hinna till EIS avgörande kvalmatch mot Hovslätt klockan 15.00 på Emmaboda IP.

Andreas Sandell
var bäst i Nybro i onsdags och pojkfan skjuter hårt som tusan. Jag tror att han kommer blomma ut till en kvalitetsback i år. Jag gillar hans attityd på isen och jag gillar att han inte viker undan till skillnad mot många andra Vikings.

På kvällskanten ser jag förstås när Sverige pulveriserar dom där stöddiga rackarna på andra sidan bron. Ryktet gör gällande att en liten ölkväll hos en av mina allra yngsta vänner, Max är på G. Max dricker förvisso inte öl men det gör hans far så därför lär jag och Jojje hamna där.

Jojje ja,...hehe, ja hom är vackrare än någonsin och definitivt också rundare än någonsin. En månad kvar nu till beräknat födelsedatum och vi längtar så mycket så det nästan gör ont i oss. Ja, i Johanna gör det förstås ont  emellanåt på riktigt, men den kvinnan gnäller inte i onödan vill jag lova.

Sverige vinner i morgon med 4-1, Zlatan gör två, Mellberg ett och Rasmus sätter ett...


/~~/

Minusgrader

Även den sista delen av resan hem från storstaden gick utan problem förutom en smärre försening i Alvesta på en knapp timme. Att sitta och vänta på ett tåg när allt man vill är att komma hem må vara ett I-landsproblem men likväl är det tråkigt så in i helvete. Tåget tuffade förvisso in på stationen efter en knapp timme med signalfel som ursäkt för sin sena ankomst, så det löste sig till slut.

Tisdagar är trögjobbade som fan...

Jävlar vad bistert det är på mornarna numera, minusgrader och frost påminner en om vilken del av året som är i antågande. Jag gillar ju som många vet vintern ganska mycket, men ingen kan påstå att vistas utomhus i lite för lite kläder som jag gjorde i morse på min cykel, är tillfredsställande på något vis. Rätt klädd kan vintern och hösten vara fantastisk, men fel klädd är denna årstid lika plågsam som att ligga i dunjacka på Cypern i juli.

IFK Göteborg tog tre hyperviktiga poäng i går när "forever young" Stefan Selakovic avgjorde tillställnignen med två mål när GAIS besegrades med 2-1. Selakovics andra mål kom med två (!) sekunder kvar av de tre tilläggsminuter som aviserats. Det är med den typen av flyt man vinner SM-guld. Inte genom att förlora mot seriens sämsta lag med 4-2...

Kan tänka mig att mina JIF-kamrater Dala och Frallan satt med ett belåtet flin på läpparna innan Selakovic gav änglarna lednignen.Får jag välja mellan IFK och AIK som svenska mästare ser jag helst att blåvitt tar det...

Passar på att lunchblogga lite denna dag eftersom jag fick ganska mycket tid över på lunchen. Hade matlåda med mig och det brukar gå ganska kvickt att sleva i sig innehållet i den, idag för övrigt ris och wok. Dett gör att man har en hel del tid över på lunchrasten och då passar det sig ganska väl att blogga lite.

I kväll kommer det att bli innebandy under två svettiga timmar.

NHL är ju som bekant igång och för mitt Tampa Bay så gick inte premiären så där jävla lysande. Torsk med 6-3 mot slagpåsetippade Atlanta Thrashers. Den enda ljusglimten var att talangen Victor Hedman fick mest spelid av samtliga i Lightning och det kan jag lova att man inte får hur som helst. Hedman kan om han fortsätter att utvecklas bli egentligen hur stor som helst. Men man får heller inte glömma att större talanger än honom har misslyckats kapitalt i NHL, så framtiden får väl utvisa hur det ska gå får unge herr Hedman

/~~/

Hemfärd

Sitter återigen på tåget, denna gång på väg från Stockholm efter en fantastiskt trevlig helg som innehållit allt vad jag är intresserad av. NHL-hockey, bärs och god mat. Men även roliga helger tar slut och nu är jag alltså på väg hem på rälsen igenom ett just nu väldigt regnigt Östergötland.

Gårdagskvällen spenderades lite otippat ute i Sundbyberg eftersom O´Learys i Sumpan (som de infödda kallar denna nordvästligia förort) var den enda jävla sportpub i området som hade den goda smaken att sända KFF match mot Örgryte. Vi ringde runt till så gott som samtliga krogar i huvudstaden men fick alltså inte napp förrän vi ringde upp Sundbyberg. Bordet bokades till 15.30 och på grund av brorsans och min inkompetens beträffande tidsuppfattning så klev vi av på Sundbybergs T-banestation i in i helvete god tid vilket fick till följd att vi kände oss manade att gå in på första bästa pub för att tanka. Sagt och gjort, ett litet hak precis utanför stationen, av Lillpizzan-karaktär med tillhörande alkisar blev vårt vattenhål och detta handplockade gäng fickhöra att vi var från Kalmartrakten så blev vi av någon anledning med ens behandlade som gudar. Efter ett par pilsner där inne började klockan ticka mot avspark. Våra nyvunna vä nner ville verkligen inte att vi skulle gå, som dom ställde helt sonika om TV:n på puben till den kanal som visade Kalmars fiaskomatch så vi ringde och avbkoade bordet på O´Learys (som för övrigt inte kunde sända FF:s match med ljud) och hängde med våra ny bästa vänner Frank, Camelia och Lasse samt den svårt alkoholiserade damen som närmast kärleksfullt skickade trånande blickar mot brorsan och mig och när vi senare lämnade stället vinglade hon fram och kramade om oss bägge två.

Under matchens gång blev vi mellan ölen kaffesugna varpå vi ropade in varsin kopp svart och ville genast göra rätt för oss, men eftersom vi "drack mycket öl" så hade vi fri tillgång till kaffe tiill det nätta priset av noll kronor.

Efter att Örgryte formligen förnedrat svenska mästarna så beslutade vi oss ändå för att sticka bort till O´Learys för att avnjuta lite mer sport på TV.Ja inna vi gick så fick förstås skriva en liten hälsninig på ett gammalt kvitto som Camelia i baren med ömhet satte upp så att alla kunde se det. Går det nu fram vilken status vi hade på denna pub som jsg tror hette Falconeer. Vi fick sällskap av en herre med påbrå i Jönköping som hette Frank och denna gynnare valde att hänga med oss hela kvällen. Innan vi kom bort till O´Learys så visade vår vän oss lite småpubar av riktigt hög klass och efter sightseeingen i Sumpan så var vi då slutligen på sportpuben för att få i oss lite käk. En "Bobby Orr Bacon Burger" belv det för min del och med det namnet på en maträtt kan det liksom inte bli fel och det blev det inte heller. Mätta och belåtna så fortsatte vi kvällen med ytterligare en pub som hette Bishops Arms och det kan mycket väl ha varit den bästa pub jag varit på. Alla tänkbara ölsorter samt sjukt mysig miljö. Efter någon timme där valde vi att avsluta kvällen där på O´Learys med NHL matchen framför ögonen.

Väl där igen så träffade vi ett nytt gäng bestående av en kvinna som kallade sig Jeanette eller möjligen Jenny (som var prydd med en tatuerad fjäder i urringningen som drog till sig blickar vill jag lova, hon medgav också att den var tatuerad på det sättet just av den anledningen...), hennes kille plus en herre som brorsan och jag misstänker var landslagsbacken Petter Hansson vilket vi också nämde för honom men han kunde inte se likheten mellan sig själv och Rennes-spelaren. Ett mycket trevligt gäng som vi umgicks med under återstoden av kvällen som avslutades med att hela jävla O´Learys ställde sig upp och sjöng "Ja må han leva" eftersom mina föräldrars förstfödde son fyllde 28. Jag tackade och bockade för ovationerna och misstänker att brorsan hade något med det hela att göra. Efter detta tog vi taxi hem och rundade av vistelsen i Stockholm med att krypa till kojs för att vara utvilade inför dagens hemfärd vilket vi inte riktigt kan anses vara likväl.

Noterar att Bodabruk lägger ner sin verksamhet på herrfotbollssidan vilket på ett sätt är synd, men samtidigt förstår jag alla de som sliter ont år efter år men ständigt förlorar tvåsiffrigt och allt som oftast huserar allra sist i en av landets absolut sämsta divisioner, det är inte motiverande att lägga kraft och tid då. Jag hoppas diock att man kommer tillbaka och gör det starkare för Bodabruk är ett lag som behövs i lokalfotbollen, precis som alla andra.

Går det utför för Boda så går det uppåt för EIS som i och med helgens seger mot Hovslätt i kvalet till trean nu har en jättechans att kvala sig upp på lördag på Emmaboda IP. Jag är ytterst sällan och tittar på EIS,men på lördag ska jag gå ner och se matchen och verkligen hålla tummarna för de gulsvarta. Det är på tiden att kommunen får ett herrlag i förbundsserierna igen!

Sitter som sagt just nu på tåget och närmar oss i maklig takt den småländska gränsen. När vi bokade biljetterna för någon månad sedan visade det sig att det var billigare att åka förstaklass hem än att åka andraklass. Då jag är helt grön på att åka förstaklass så sitter jag här just nu i kupén och funderar på hur man tidigare överlevt i andraklass. Tidningar, kaffe, fruktoch dricka i obegränsade mängder samt ett väl tilltaget benutrymme vilket gynnar min bror och mig som en bra dag är två meter långa...

Kalmar FF:s insats i går var rent pinsam. Det var länge sedn man spelade så lojt och håglöst framför allt i försvaret som läckte som ett såll. Det värsta var inte 4-2 förlusten i sig, det värsta var att det var helt och fullt rättvist att ÖIS vann med sådana siffror.

Nu ska det bli skönt att komma hem.

/~~/

NHL

Var på NHL-premiär i Globen i går kväll och det var helt fantastiskt! Även om det kanske inte var jordens tryck på läktarna så bjöds vi som var där på en väldigt bra hockeymatch med ett tempo som inte uppnås någon annan stans än i NHL. Och även om jag kan tänka mig att det fanns en del omotivation hos en del av spelarna som tvingats resa runt halva jorden för att spela match, så tyckte jag som sagt att tempot var bra och matchen speglade mina förväntningar väl. St.Louis vann matchen efter att ha vänt ett 3-1-underläge mot storfavoriten och publikens gunstlingar i Detroit. Blues vann med 4-3 efter storspel av målvakten Chris Mason som radade upp fantomräddning på fantomräddning.

De få Blues-fans som tagit sig till Stockholm var utan tvekan de supporters som hördes mest.

Svenskarna i Red Wings var tämligen osynliga och verkade lida av svår prestationsångest inför den månghövdade svenska hockeypubliken. Lidström och Zetterberg lär behöva höja sitt spel åtskilligt inför kvällens returmöte om man vill ha med sig några poäng.

Diskuterade med någon anonym besökare i kommentarsfältet härom dagen om huruvida man spelar på stor eller liten rink och jag hävdar att det var på liten rink det avgjordes och att jag i den frågan hade fel. Dock är det egentligen inte mycket som skiljer,någon meter på bredden men inget på längden så dels är det svårt att se om man byggt om arenan eller om det är originalmåtten man spelar på,men jag vill påstå att man krympt arenan.

Gamle superstjärnan Paul Kariya i Blues gjorde två mål. Karljävlen är rent klinisk i sina avsluit och man förstår plötsligt att det inte är en slump att han en gång i tiden rankades bland världens bästa spelare. Även den ännu äldre räven Keith Tkachuk var fantastisk och gör fortfarande knappt aldrig en dålig match.

Idag kommer brorsan och jag söka igenom huvudstadens samtliga sportpubar tills det att vi hittar en som sänder KFF:s match borta mot Örgryte. Den krögare som rattar in den matchen kommer att få en helkväll tillsammans med oss...

Nu måste vi alldeles strax hoppa på buss 110 mot Alvik för att där hoppa på T-banan in till city

/~~/

Stockholm

Sitter just precis nu på tåget mot vår vackra huvudstad och gör precis vad Henrik Rydström alltid gör när han åker tåg, nämligen bloggar. Visserligen vet jag inte om KFF:s lagkapten alltid bloggar när han åker tåg, men det finns det som pekar åt det hållet.

Brorsan och jag ska tillbringa helgen i Stockholm med ett besök på Globen i morgoin kväll som primärt mål. Anledningen till att vi ska besöka världens största sfäriska byggnad i morgon är att NHL-premiären även i år körs i Sverige och med mitt intresse för hockey och brorsans intresse för festligheter så bestämde vi oss för att göra slag i sak och åka upp. Matchen i morgon går mellan svenskkolonin Detroit Red Wings, som har närmre 10 blågula i organisationen varav i alla fall sex borde vara på isen under morgondagen, och St.Louis Blues som i truppen innehar svenskarna Alex(ander) Steen och stjärnan från fjolårets JVM Patrik Berglund. En premiär är alltid en premiär och därför väldigt svårtippad, speciellt eftersom den spelas på stor rink. Personligen tror jag att Red Wings kommer gå väldigt långt i slutspelet även i år, men det behöver inte innebära att man vinner premiären. St. Louis som de senaste säsongerna varit odugliga hoppas ju förstås på att förbättra sig och Blues har ett intressant lag men jag kan inte se att de skulle kunna räcka till en slutspelsplats. Blues är för övrigt ett av de klassiska lagen som aldrig mäktat med att vinna Stanley Cup.

Hotell Mornington i Bromma kommer inom kort få besök av två vilsna bröder...

Mats Sundin lägger skridskorna på hyllan. Ganska väntat men likväl vemodigt. Ingen svensk kan mäta sig med hans siffror i NHL. Sundin har vunnit precis allt utom det han kanske ville vinna allra mest nämligen Stanley Cup. Sundin har alltid varit en stor personlig favorit och en stark bidragande orsak till mitt i många fall sjukliga intresse av NHL. Jag minns så väl när Mats Sundin på egen hand i VM -91 (eller -92?) på egen hand kvitterade matchen mot Finland i med två mål inom matchens sista minut. Målvakt i Finland var en ung Markkus Ketterer om jag inte är helt ute och cyklar, och Ketterer gjorde senare många fina säsonger i Färjestad.
I vilket fall som helst minns jag denna match mot Finland väl eftersom jag direkt efter matchen, (som måste spelats på eftermiddagen) cyklade bort till min allra bäste barndomsvän Henke fylld av iver att på något vis få utlopp för min nyvunna kärlek för poängräddare Sundin. Vi beslutade oss för att spela landhockey på Bennys och Eva-Lenas uppfart (Benny fick vackert backa in KRC 797). Jag fick välja först vem jag skulle vara och valde givetvis att gestalta Mats Sundin varpå det var Henkes tur att välja. Han valde Glenn Hysén, Glenns landhockeytalanger till trots. Henke valde alltid Glenn Hysén därför att Glenn Hysén var en gud för oss småpojkar på den tiden. Men vad jag försöker komma till är att Mats Sundin är lika stor för mig nu (och då) som Glenn Hysén var på Stenrösets dagis i slutet av 80-talet och början av 90-talet. Mats Sundin var den mest givne, och bäste lagkaptenen i Tre Kronors histria och jag lyfter på JOFA-hjälmen för nummer 13.

Just nu dundrar tåget in i ett sömnigt Katrineholm...

Var på bio i går kväll och såg den andra delen i Stieg Larssons triologi: Flickan som lekte med elden. Den var faktiskt ännu bättre än den första filmen. Väldigt mycket tack vare Noomi Rapaces roll som Lisbeth Salander. Rapace är som klippt och skuren för det kedjerökande datageniet Salander och dessutom är hon ganska snygg. Ser med spänning fram emot  den sista delen, Luftslottet som sprängdes.

Killen som spelar "Zala" i filmen jag nyss nämde har jag aldrig sett göra någon annan roll än ett riktigt svin.

Nä, nu får det vara bra denna tågresa. Om internetmöjligheter finns på Mornington, som för övrigt verkar vara beläget i ett industriområde i Brommas utkanter, så kommer jag att blogga på i maklig takt även under helgen. Nu får det bli en pilsner!

/~~/

RSS 2.0