Kvadraten

Helgerna hinner ta mig fan inte bara börja innan det är dags att börja fundera på vad man ska han med sig i lunchlådan till måndagslunchen på WWW. Det är skrämmande faktiskt. Det känns som om det var ungefär 20 minuter sedan man satt i Peugeoten på väg mot Skruv och fredagsmatchen i sexan.
Nu är denna helg snart också försvunnen och det är inte utan att den klassiska söndagsångesten börjar koma smygande lite lätt.

Nu är det emellertid som så att det ska hinnas med en del roligheter innan det är dags att stämpla in. Peter ringde mig i morse och meddelade att han hade fått två biljetter av Mats Jarl till matchen i på Fredriksskans i kväll och undrade fall jag var sugen. Skiter älgen i skogen? Klart fan att jag är sugen. Sittplats på Fredriksskans för att se Sveriges bästa fotbollslag förhoppningsvis spela skiten ur GIF Sundsvall. Jag har faktiskt inte sett de två senaste hemmamatcherna live i år på grund av tidsbrist och även på grund av den oerhörda besparing på både kraft och pengar som det är att istället gå in till Fagerström, sätta sig i soffan där och se matchen på TV. Jag vet det är lite väl slappt, men vissa gånger är det alternativet mer lockande. Dock skall fotboll avnjutas live. Det blir en helt annan sak. Speciellt om man har sittplats på Fredriksskans och faktiskt en rimlig möjlighet att se stora delar av planen.

På tal om Kalmar FF så såg jag att Daniel Ahonen gjorde comeback igår i KFF:s tipselitlag. Det är kul att se att han har kommit så pass långt. Jag minns på den tiden när både han och jag var Lindås BK. Hans karriär var på väg uppåt, min var precis som den alltid varit, på väg spikrakt neråt. Detta var en av de första träningarna unge herr Ahonen gjorde med oss. Vi skulle spela den klassiska passningsövningen "kvadraten". Alla som någon gång har spelat den övningen med mig vet att mitt motto är " Det handlar inte om att passa fint, det handlar om att klara sig själv".Detta efterföljer jag slaviskt.
För er som inte vet hur kvadraten funkar så är det så här. Fyra spelare står på varsinn linje i en av koner uppmärkt kvadrat, den femte, är inne i mitten och ska helt enkelt få tag i bollen. Spelarna vid sidorna har endast ett bestämt antal tillslag att spela bollen vidare på, oftast ett eller två. Nu fattar ni va?

Vi hade spelat ett tag i min kvadrat och eftersom jag ibland kan uppfattas som aningen stöddig i denna övningen då jag allt som oftast sätter mina medspelare i prekära situationer för att på så sätt rädda mitt eget skinn. Jag hade spelat precis som så ett tag när till slut Ricke Magnusson fick nog och skjuter ett stenhårt pass till mig, med avsikten att jag ska missa, och på så sätt få in mig i mitten. Det trodde alla inklusive mig själv att jag skulle göra, men i stället får jag en fot på bollen så att den studsar upp och jag måste dra till den i luften. Jag bestämmer mig för att skjuta en stenhård volley i punghöjd på den som spelat denna idiotpassning till mig. Men då jag antagligen inte hade träffat vatten från en båt så gick det hela lite snett. Jag fick förvisso en kalasträff, men inte i punghöjd mot Ricke utan i bröst/ansiktshöjd mot Daniel Ahonen som förnöjt stått lite i skymundan och tittat när vi andra gjort vårt bästa för att sätta dit varandra. Ahonen uppfattar situationen alldeles försent. Bollen tar honom på hakspetsen och bröstet och Daniel segnar ner, märkbart oförstående om vad det var för ondska som drabbade honom. Det speciella i denna situation var att när Ahonen reser sig upp från gräset, aningen groggy, yppar han den i mitt huvud för evigt klassiska kommentaren: "Jag tar den", och gick på det in och ställde sig i mitten.
Det är vad jag kallar respekt för de äldre. Jag hade inte gått in i mitten på den bollen om det så inneburit bänken resten av säsongen.Men som sagt, respekt för de äldre i laget är en bra egenskap!

Har fortfarande inte släppt förlusten i fredags. Jag fattar inte hur detta kunde ske. Jag kan ta att vi förlorar mot Skruv. Det kan ske, så dåliga är dom inte. Men inte att vi förlorar med 5-1 och de siffrorna var i underkant. Det är tungt.
Nu har vi bruksderbyt på fredag mot Bodabruk. Tänder vi inte till i den matchjäveln så finns det helt enkelt ingen tändvätska. JIF slog Boda med 7-0 i våras och jag hoppas att vi kan göra det igen. 7-0 kan förvisso bli tufft, men vinna matchen ska vi göra. Och då gäller det att käka taggtråd i veckan som kommer.

I går var jag förresten på Bruksvallen i Boda för första gången sedan Johanna spelade för klubben. Ganska gemytlig plats faktiskt.
Anledningen till att jag var där var för att se en halvlek mellan mitt favoritlag Vissefjärda GIF Dam, som coachas av Lasse Frisk, mot Bodabruks B-lag.Jag såg bara andra halvlek men det räckte för att förstå att VGIF var klassen bättre och vann till slut med hela 6-0 efter bland annat två mål av min gamla klasskamrat Emma Hällström. Detta gjorde att Emma utökade sin ledning i kommunskytteligan.

Nu ska jag lägga mig på soffan och bläddra igenom tidnigen.
/~~/

Katastrofen i Skruv

Jag undrar hur jag ska enklast ska beskriva slakten på Skruvs alldeles fantastiskt fina anläggning...
Jag börjar somvanligt med att hänga ut de skyldiga elva, samt avbytarna:

MV: Stefan Persson
HB/VB: Charlie Dziobek, Henrik Nordström
MB: Marcus Joelsson, Dennis Randewall
HM/VM: Andreas Klevtun, Magnus Lundegårdh
IM: Andreas Johansson, Peter Andersson (C)
ANF: Adam Wellrup, Oscar Ahlström
AVB: Hampus Eriksson, Robin Franksson, Magnus Gustafsson


Jag tänkte att jag börjar med att lista de saker som var bra,i vår synvinkel i första, i punktform:
*
*
*
*
*
*
*
*
*
* Mina nya benskydd var hyfsade
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
* Vattnet var gott
*
*
*
*
*
*
*
*
*

I pausen så var det ett drygt dussin forsare som skämdes i omklädningsrummet efter att ha genomfört säsongens i särklass sämsta halvlek. Jag ställer mig frågande till om jag någonsin deltagit i en sämre halvlek. Jag tror knappt det.

Jag listar vidare de bra sakerna från andra halvlek
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
* Även i denna halvlek var mina nya benskydd helt OK.
*
*
*
*
*

Sammanfattning:
Skruvs IF- Johansfors IF 5-1
1-0, 3 min
2-0 ,8 min. Straff
3-0, 55 min
4-0, 65 min
5-0, 70 min
5-1, Peter Andersson, 90 min. Hans 14:e denna säsong.


Matchens minst dåliga JIF:are
*** Henrik Nordström
**  Andreas Klevtun
*   Magnus Lundegårdh


Som ni alla förstår så var det ingen bra match från vår sida. Det var en ren katastrof faktiskt och kan vi inte prestera bättre i en sån här match, där Skruv för övrigt borde ha vunnit med betydligt större siffror, så är vi inte ett lag för femman, eller ens för toppskikitet av sexan.
Bodabruk på fredag, och där kommer det inte att bli några gratispoäng, det kan jag lova. Men å andra sidan, är vi inte taggade där så vet i fan när vi kommer vara det.

Jag säger som min gode vän Charlie Dziobek sa till mig i duschen efter matchen. " Efter det här funderar jag på att låsa in mig i källaren, ge kärringen ett basebollträ och sedan låta henne slå mig hela natten med det"... Lite så känns det faktiskt...

Vi måste väl för tusan vara bättre än så här JIF?

/~~/

VikingBowlingen-referat från igår

Som den observante noterade i det snabbinlägg jag knåpade ihop under gårdagskvällen så spelades alltså den sista seedningsrundan inför den stora tävöingen som i folkmun går under namnet "VikingBowlingen". Ett namn som undet stora protester från vissa håll, blivit accepterat av VikingBowlingens alla medlemmar.
För er som inte har förstått vad seedningsrundan innebär så ska jag förklara det lite snabbt. Seedningsrundan är, eller rättare sagt var, den är avslutad nu, en kvalificeringstävling där samtliga deltagare kvalificerade sig hur resultatet än gick. Den spelades i fyra omgångar á två timmar. Varje tvåtimmarssejour innehåller fyra serier där vinnare är den som får i hop flest poäng under dessa fyra serier. Samma upplägg kommer att gälla när det månatliga deltävlingarna drar igång med preliminärt startdatum den 11:e september.
Vinnaren i varje tvåtimmarspass ges tre poäng, tvåan får två, trean en och Lasse Fri..eeh ...den som kommer sist får noll.
Även detta upplägg gäller under hela VikingBowlingens seriespel.
Vad seedningsrundan egentligen gick ut på är det knappt någon som vet, men efter som vi efter ett par omgångar var så oense om upplägget så beslutade vi oss för att kalla de fyra första speltillfällena för seedning och vinnare i denna runda skulle få fördelen att inför varje deltävling få välje vilken placering i startfältet han så önskar. Efter honom så väljer den draplacerade,och efter honom den tredje tills det bara blir en plats kvar till den sämst placerade spelaren. Denna turordning gäller hela säsongen.
Detta kan låta onödigt komplicerat tänker kanske ni då. Då tänker ni helt rätt, men eftersom vi samtliga fyra deltagare tillhör norra Europas mest tjurskalliga människor i sådana här situationer så var vi tvugna att helt enkelt strukturera upp det hela lite grand.

I går så spelades då den sista seedningsrundan och den började perfekt för mig. Efter första rundan hade jag ryckt åt mig en betryggande ledning efter en stabil 153-runda. Medans Franzén och Frisk inte ens kom över 100. Frisk på 99 och Franzén på 100 jämnt. Mange spelade i det tysta sin sämsta runda för kvällen och lade sig på 120 poäng efter första rundan.
Jag kände mig här tämligen säker på att detta skulle bli en klassisk kväll ur min synvinkel och kände att jag kunde spela avslappnat. Dock spelade mina konkurrenter i andra rundan betydligt bättre och Franzén vann den med fina 157 poäng, två poäng efter hamnade Mange och Frisk var ytterligare lite efter med 129 poäng. Själv kom jag fyra i denna runda med mediokra 116 poäng. Föga anade jag att detta skulle bli min näst bästa runda för kvällen.
Tredjerundan var katastrofal. Dessbättre inte bara för mig utan för alla utom Mange som. 101 poäng till mig, 102 till Frisk och 125 till Franzén efter att denne avslutat respektingivande.
Inför avslutningsrundan ledde Mange i stor stil. Jag och franzén tampades om andraplatsen medans Frisk låg hopplöst sist med hela 40 poäng upp till mig. Redan innan visste jag att om jag bara kom före Frisk i denna seedningsrundan skulle jag inte bli sist i den totala seedningen. Ett mål viktigare än mycket annat.
Då börjar Friskafan spela drömbowling samtidigt som jag spelar raka motsatsen. I vanliga fall kan man alltid skylla lite på otur när den tionde käglejävlen retfullt står och dansar där borta, utan att ramla, sedan missar man även spärrförsöket och inga bonuspoäng utdelas. Detta är ett välkänt faktum för alla som någon gång bowlat. Men i mitt fall, när man inte ens träffar någorlunda mitt i kägeluppsättningen och följdaktligen inte ens få se den tionde käglan dansa, utan snarare får se åtta vedträn som står fastspikade i marken till följd av ett slag som är så långt åt vänster att Nicke Grozdanovski framstår som en moderat i jämförelse, ja då har man bekymmer. Detta upplevde jag och fick se min ledning krympa tills den var ett minne blott.
när Frisk i sjätte rutan låg på fina 107 poäng så hade jag bara 65 och underläget var totalt. Inför tionde rutan hade Frisk en strike till godo medans jag hade en för kvällen signifikativ åtta som inte var mycket att luta sig emot. Ställningen var 143-93 till Frisk. 50 poängs ledning med andra ord och tio poäng mer än vad han behövde för att gå om mig och lämna mig med den försmädliga sistaplatsen.
Min tur.Jag sätter en strike och får därmed fortsätta med ytterligare två slag på tionde rutan. En nia blev nästa resultat, som jag följde upp med att spärra den och får ett slu resultat på 113 poäng. Frisk behövde få tio poäng. Detta han fick nio. Första slaget (heter det förresten slag i bowling?) gick katastrofalt långt åt höger och resulterade endast i tre poäng och slaget efter räckte inte heller det för att få ner alla käglor utan nerverna svek Stjärntorps svar på MacGyver.

Det hela slutade alltså så här
1. Mange, 587 poäng och 8 poäng sammanlagt. En vinst, två andraplatser och en tredje plats totalt.
2.Franzén, 511 poäng och även han 8 poäng sammanlagt och samma placeringsrad som Mange men med den skillnaden att han hade sämre resultat i sista rundan och därför tilldöms Mange segern helt i enighet med vad vi beslutat tidigare under dagen.
3. Ante,483 poäng och 4 poäng sammanlagt. En vinst, en tredjeplats och två sistaplacernigar.
4. Frisk, 482 poäng och även han med 4 poäng sammanlagt men tilldöms sistaplatsen på grund av för dåligt resultat i sista rundan.

Den 11 september drar eventuellt första deltvälningen i gång och då blir det ett helt annat spel. Franzén har bland annat lovat att han då ska sluta spexa och falla tillbaka in i sitt trygga grundspel. Frisk har mer eller mindre redan titulerat sig som vinnare av hela turneringen så det ska bli mycket intressant att spela 2008-09:s upplaga av VikingBowlingen.

Nu ska jag ladda inför kvällens fotbollsmatch borta mot Skruv.
Återkommer med ett referat från den matchen i kväll eller i morgon förmiddag. Antagligen blir det i kväll.


Förresten... Kalmar FF... Vilken match dom gjorde. Har aldrig sett Rasmus Elm så jävla bra. Riktigt kul att se. Nu väntar det klassiska holländska storlaget Feyenoord i första omgången av UEFA-cupen. Holländarna bör nog se upp där.

/~~/


VikingBowlingen- Sista seedningsrundan

Tänkte bara skriva in resultatet från VikingBowlingens sista seedningsrunda.

1. Magnus Johansson- 587 poäng
2. Lars Franzén- 511 poäng
3. Andreas Johansson- 483 poäng
4. Lasse Frisk- 482 poäng

Detta innebär att slutställninge, det vill säga seedningen blir som följer.
1. Magnus Johansson 8 poäng (placeringar 2-2-3-1)
2. Lars Franzén 8 poäng, blir tvåa på grund av sämre avslutningsrunda än Magnus. ( 3-1-2-2)
3. Andreas Johansson, 4 poäng, blir trea på grund av bättre avlutningsrunda än Frisk. (4-4-1-3)
4. Lasse Frisk, 4 poäng, (1-3-4-4)

Vinnarens privilegium är att inför varje deltävling få välja sitt eget startnummer i fältet.

Jag återkommer med ett mer detaljerat referat under morgondagen. Nu i skrivande stund befinner sig hela VikingLine i undertecknads lägenhet, fär att här avnjuta matchen mellan Kalmar och Gent och även diskutera igenom olika scenarion under seedningsrundorna.

/~~/

Trams

Veckans första, och för mig enda fotbollsträning är avklarad. Nästan 20 man trots ihållande regn och en himmel så grå att den fick den gamle silverräven Fabrizio Ravanelli att framstå som en burk Falu rödfärg.
Träningen var bra, med mycket avslutningsövningar efter alla det katastrofala avslut vi radade upp i fredags mot Alsjöholm, så nu får Skruv se upp. Nu har samtliga forsare hyfsad koll på huruvida vi är höger- eller vänsterfotade. Eller som i mitt fall, ingetdera.

Som regelbunden läsare av Bröderna Elms blogg så fick jag idag se att båda kvällstidningarna ,Aftonbladet och Expressen, citerar  David Elms inlägg där han i förbifarten nämner att inga journalister vågar någonsin skriva något illa om Henke Larsson. Likaså nämner han att slår Larsson en dålig passning så är det oftast hans medspelare som får skiten, dock inte av Larsson själv utan snarare av media, där man ofta vill påvisa genialiteten i Larssons spel i stället för att någon gång i bland bara säga som det är och förmedla att det var en dålig passning. Detta har fått utrymme på de ovan nämda tidningarnas nätsidor (klicka på länkarna för att läsa artiklarna).

Jag kan inte låte bli att tycka att det hela är osedvanligt fjantigt. David har ju rätt. Denna "storm" bevisar ju bara att det är precis så som han skriver.
Man får inte tala illa om Henke Larsson. Uppenbarligen får men inte heller klanka ner på de journalister som inte vågar skriva något annat än positiva saker om Larsson.


Precis som det skrivs i Davids inlägg så är Larsson en av de absolut bästa fotbollsspelarna genom tiderna. Men ju mer jag tänker på vad äldste brodern Elm skriver, ju mer inser jag hur rätt han har. Det är ytterst sällan en journalist skriver illa om Larsson. Hade blogginlägget istället handlat om MFF:s Daniel Andersson hade varken Aftonbladet, Expressen eller någon annan kvällstidning ens bemödat sig att fundera över saken.
Så är det.

Annars börjar det bli ohyggligt nervöst inför bowlingen i morgon kväll. Lasse Franzén, Lasse Frisk, Mange Johansson och undertecknad spelar i morgon kväll den sista seedningsrundan innan de enormt prestigefyllda deltävlingarna drar igång med en tävling i månaden fram till april då segraren tillhandahålls förutom den rent djävulska äran att få stå som segrare, även den nätta prissumman på 160 000 öre. Jag tror det kan bli en underhållande höst. Jag kommer rapportera stenhårt efter varje bowlingtillfälle och, helt i enighet med mitt uppdrag som sekreterare i denna grupp, så kommer jag göra det på ett opartiskt sätt. Ganska opartiskt i alla fall.

I morogn kväll spelar KFF kvalet till UEFA-cupen mot Gent. Matchen börjar klockan 19.00 och sänds på TV4 Sport vilket innebär att jag efter bowlingen som börjar klockan 17, kommer att sitta som klistrad framför burken och ser på när FF gör processen kort med belgarna.

/~~/

Elm i landslaget.Det var på tiden!

Viktor Elm blev tidigare idag uttagen till att representera Sverige under dess första två VM-kval-matcher. Den första går av stapeln i Tirana, Albanien den 6:e september, nästa lördag med andra ord. Den andra matchen är på onsdagen i veckan efter, den 10:e, på Råsunda i Solna när Ungerns bästa fotbollsspelare kommer för att göra livet surt för de svenska kombatanterna.
Jag tycker verkligen det var på tiden att Viktor får sin rättmätiga chans i det "riktiga" landslaget, och är helt övertygad om att mellanbroder Elm kommer att göra det bra. Självklart är det inte så lätt att kriga till sig någon längre speltid, men eftersom han är uttagen så är Viktor Elm just nu ibland Sveriges 22 bästa fotbollsspelare, utlandsproffs inkluderade, och då vågar jag påstå att man är högaktuell för spel.
Stort stort grattis Viktor! Fantastiskt kul!

Enligt Aftonbladets omröstning anser 78,5 % att Lagerbäck gjorde rätt som tog med Elm i truppen. Så höga siffror ser man sällan. Nästan 10 000 människor hade röstat i skrivande stund.

Förutom detta glädjebesked så har det varit en ganska intetsägande tisdag. Hade svårt att sova i natt så jag ställde fram väckarklockan en timme i morse för att sova igen lite tappad sömn. Det är en stor fördel med mitt jobb att man kan göra så. Flextid kallas det och innebär att man får börja när man vill mellan 06.30-08.30 vilket ger en viss känsla av frihet. I vanliga fall brukar jag börja så tidigt som möjligt men eftersom jag ganska ofta sover alldeles för lite så händer det iblan att jag börjar lite senare. Det är rätt skönt faktiskt. Det tråkiga är ju att ju senare man börjar  på morgonen, ju senare får man vara kvar på kvällen. Ganska logiskt kanske.

Har i kväll också spelat innebandy i Flygthallen. Det var för övrigt där jag fick beskedet om Viktors plats i VM-kvaltruppen av Kent "Frallan" Fransson som såg väldigt belåten ut över att en ex-JIF:are ska representera Sverige i så pass stora sammanhang.
Innebandyn gick väl sådär. Jag tyckte att jag kände av löparrundan från igår och kände mig lite seg. Men genomförde ändå två timmars svettdrypande aktivitet i Flygthallen. Mitt lag förlorade med 3-0 i matcher och dessvärre så var Henke Medin en bidragande kugge i vinnarlaget, trots att han på slutet av ren trötthet föll ihop som en klubbad fluortant. Medin skyllde detta på en väldigt avancerad knäskada. Hans lag låg under med 8-3 när "skadan" kom men så fort han linkat av vände dom och vann med 11-9.
Det får bli ett nytt frest nästa tisdag för min del.

I morgon är det onsdag om inte något in i helvete oförberett händer. Onsdag innebär att det är träning och den tänker jag deltaga på.

Efter onsdag följer således torsdagen om inte något ännu mer oförberett inträffar. På torsdag klockan 17.00 kommer den sista seedningsrundan i VikingBowlingen att spelas. Det är nervöst nu vill jag lova på VikingLine. Franzén käkar både huggorm och taggtråd till frukost. Frisk har fått byta bana, av ren skräck för vad som komma skall, och Mange Matsal smygövar nya skruvar med det plastbowlingset som gavs till mig efter att jag vid något enstaka tillfälle i våras precis missat prispallen och kommit fyra. Sist vi spelade vann jag dock i överlägsen stil och eftersom jag har gjort det en gång kan jag göra det igen.
Lasse Franzén håller det dock som ytterst osannolikt och yttrade den numera klassiska kommentaren till mig:
- " Du är lika oduglig på bowling som jag är på datorer"
Ni som känner Lasse vet att han inte skulle se skillnaden på en tangentbord och en våningssäng,så därför tar jag det som att jag inte tillhör världseliten inom denna gren.
Lite sanning ligger det kanske i det i alla fall.

Nu ska jag äta lite tänkte jag.

/~~/


Pojken med guldskorna

OS är över och det känns lite tomt. Jag tycker verkligen det är trevligt när det är stora idrottsevenemang i görningen. Det finns alltid något att titta på. Lite samma känsla som Jul-Kul-Cup var när man var 12.
Så nu när OS är slut så får man börja längta efter nästa stora grej i min idrottskalender. NHL-premiären i oktober. Det är inte mer än en dryg månad dit och det är något som jag ser mycket fram emot.

Annars för oss idrottsnördar har ju nyligen Premier League startat. Serie A och La Liga drar i gång till helgen även om jag personligen har väldigt svårt för Serie A, coh tittar egentligen inte på en enda match i den liga där inte Zlatan Ibrahimovic deltar. Möjligen Rom-derbyt då, men inget annat. Tycker helt enkelt inte om italiensk fotboll. Jag tillhör dom som anser att den mest underhållande fotbollen spelas i (efter Emmabodasexan förstås) England, och lägger därför mer än gärna mina lördagseftermiddagar i tv-soffan framför en förhoppningsvis riktigt bra match. Något favortilag i högsta serien har jag inte. Jag är trogen mitt Nottingham Forest som i år faktiskt klättrade upp en division och återfinns nu i ligan under Premier League, The Championship.

Både jag och Johanna tycker dock om att titta på Manchester United eftersom det allt som oftast blir roliga matcher när de spelar.
La Liga är också ganska rolig att se tycker jag. Dom har dessutom lagt veckans stormatch på söndagskvällen vilket gör att det blir en perfekt avslutning på helgen att slumra in till någon Barca-match.
Det är kul att det är igång.

Som sagt så väntar jag bara på NHL också,världens bästa och mest underhållande liga alla kategorier.

I går så var jag ute och sprang och gjorde det så pass bra att det blev nytt rekord. 25.59 stannade klockan på och mäkta nöjd var jag eftersom jag klarat mitt mål att gå under 26 minuter innan jul. När jag gick i mål i går så kände jag dock att jag inte gett riktigt allt. Jag visste att det fanns mer och ge så jag bestämde mig för att lubba rundan även idag. På jobbet funderade jag ut en strategi vilken gick ut på följande vis. Höja tempot ordentligt första fyra kilometrarna för att på så sätt ha tjänat in så pass mycket tid att man inte behöver ha någon press på sig att spurta sista sträckan in i mål. Vanligtvis har jag legat och snittat på 4.25-4.30 de första kilometrarna men jag tänkte att jag idag skulle testa med att chockstarta och ligga nere runt 4.10 på den inledande halvan. Det gick fortare ändå. De första tre kilometrarna avverkades på 4.04,4.08 och 4.00. Och av bara farten tog jag den fjärde på 4.09 och jag fick rekordsmak i mun och beslutade mig för att inte alls trappa ner på tempot även om det var hetl oundvikligt att sänka det lite här. Femte tusenmetaren, som är den absolut tyngsta gick på hyggliga 4.20 och här insåg jag att endast en total kolaps skulle hindra mig från ett rekord. Jag beslutade för att ge allt jag hade kvar den sista sträckan som är 1100 meter lång och gjorde den på 4.39 och slog nytt rekord med 37 sekunder. Den nya rekordtiden visade att jag sprungit de 6100 meterna på 25.22. Något jag är väldigt nöjd med.Att ett par nya skor kan göra så mycket!
Jag har en känsla av att jag kommer få svårt att rå på den på ett tag då jag idag var fullständigt slut när jag kom i mål.

Vi har träning ikväll, och då kan det ju verka lite ointelligent att ge sig ut och springa innan. Men nu råkar det vara som så här att jag inte ska träna ikväll eftersom jag och Johanna ska åka till Henke och Sofie ikväll för att hälsa på dom och deras nyfödde son, Ville. Det ska bli spännande att se vad det är för en liten filur som har kommit till världen.

Det är många nyfödda söner nu,och det är ju förstås fantastiskt ... tyvärr kommer det alltid att vara en för lite. Tyvärr...

Vem mötte jag på min löparrunda idag om inte min innebandyantagonist, Henrik Medin. Han var förståndig nog att inte stanna mig och småprata utan vrålade kort och gott från sin cykel att " VI SES I MORGON". Det är innebandyn han syftar på. Och det kan du ge dig på Medin att vi gör. I morgon ska jag visa dig hur man hanterar boll och klubba. Det vore lite synd om vi hamnade på samma lag. Man får så svårt att tända till då...
Såg även hans bror Nicklas, på en stege vid sitt nya jättefina hus ute i Krysseboda. Jävlar vad fint det kommer bli när det är klart allting där.

I går kväll var vi inne hos Peter,Karro och lille Max. När Kalmar FF spelar kallas deras lägenhet i folkmun för Peterskans då Peter har tillgång till de kanaler som behövs för att följa KFF när dom spelar på avlägsna platser. Det har blivit en fin tradition att samlas där när Kalmar spelar matcher.
 
Max är måttligt intresserad av fotbollen, han tänker desto mer på bröst vilket får ses som ett friskhetstecken. Även om jag tyckte att jag kunde skönja ett litet försök till ett leende när Rydström kvitterade i första.

Kalmar vann i går med klara 4-1 efter en bra och en dålig halvlek. Den första var dålig,den andra var magnifik. Det enda positiva i första var att Wastå gjorde några fina räddningar och förstås att Henrik Rydström gjorde mål. Ett väldigt fint mål dessutom, som betydde kvittering.
I andra halvlek gjorde Nanne Bergstrand några byten men jag skulle vilja påstå att det var Viktor Elm som med sitt kopiösa slit och bollvinnande, sina exakta passningar och vinnande huvudspel, var anledningen till att Kalmar spelade upp sig så pass i andra att man till slut kunde vinna med hela 4-1. Ett självmål, och ett var av Ingelsten och Dauda i andra gjorde att slutsiffrorna som sagt blev 4-1. Kalmar FF har nu gjort 50 mål i årets Allsvenska.
Elfsborg förlorade dessutom mot formstarka Örebro på Behrns Arena och är nu fem poäng efter Kalmar. Visserligen med en match mindre spelad men likväl fem poäng.
Och såvida inte bröderna Elm, Rydström,Ingelsten,Rosengren,Lindberg eller Nouri får för sig att göra en Klüft, och börja med bågskytte istället för fotboll, så tror jag att detta kan bära hela vägen fram.

Emin Nouri kan för övrigt vara årets värvning. Jag tycker han är hur bra som helst.

Nu ska jag gå och klä mig lite anständigt inför kvällens aktiviteter.

/~~/


Praktfiasko

Idag avslutas de olympiska spelen i Peking. I morgon påbörjas nästa olympiad som varar fram tills dess att elden tänds i London om fyra år. Få vet om det, men olympiad betyder just fyra år och en olympiad är den tidsrymd emellan två olympiska sommarspel eller två olympiska vinterspel. Förresten kanske det inte alls är så väst få som vet om det, det kanske bara var så att det var jag som inte visste om just betydelsen av ordet.

Annars har helgen flutit på bra. Snabbt som fan går ju veckosluten och söndagsångesten har börjat krypa på lite grand. Helgen har innehållit bland annat ett Kalmarbesök under gårdagen. Där inhandlades två par nya jeans och även ett par löparskor som jag i eftermiddag har tänkt att provspringa.
Kalmar en regnig lördagseftermiddag är för övrigt en väldigt deprimerande syn. Knappt en kotte ute på gatorna, förutom Kalmars musikkår som i ett lamt försök hoppades på att skapa trevlig stämning i city. Det lyckades sådär.

Jojje är i väg och sparkar boll och jag försöker få tiden att gå tills dess att det är dags att bege sig över gatan in till Peterskans för att där se när Kalmar FF spelar borta mot GAIS. Vid hemmamatchen i våras så blev vi i Johansfos IF bjudna på matchen av bröderna Elm. Då van Kalmar komfortabelt. Hoppas på en liknande matchbild i kväll. Dock utan äldstebrodern David som är avstängd.

På tal om löpning så känner jag flåset i nacken från mina lagkamrater Adam och Axel som även dom har börjat springa "min" runda. Axel hävdar att han gått under 27 minuter, jag kommer inte ihåg hans exakta tid , men han var inte alls långt ifrån det officiella rekordet som ligger på 26.09. Jag får se i fall mina nya skor idag kan hjälpa mig att putsa den tiden lite. Jag har dock inga större förhoppningar på det, men man vet aldrig í vilken form man är i förrän man har sprungit första kilometern. Den är av någon anledning alltid tyngst och tar längst tid. Det borde vara tvärtom kan man tycka, och är säkert det också för de flesta. Dock inte för mig. Jag är väl felskapt på något vis.

* Edit klockan 15.53 , rekordet slogs och lyder numera på 25.59 efter en bra runda. Speciellt första tre kilometrarna var riktigt snabba och där i låg grunden till den nya rekordtiden. Den femte kilometern var dock katastrofal så det finns fortfarande mycket att ta.


Som sagt så är OS över sånär som på en avslutningsceremoni. Som svensk så kan man bara sammanfatta det hela med ett enda ord: PRAKTFIASKO.

Det finns ytterst få ljusglimtar i den svenska truppen. Det är väl egentligen endast de som faktiskt lyckades med att ta medalj som får godkänt. Plus Jörgen Persson, Johan Wissman och möjligtvis även Stefan Holm och hon den där fäktartjejen, Emma Samuelsson, som trots allt gjorde bra OS. Övriga hade mer eller mindre lika gärna kunna stannat hemma så här med facit i hand.
Jag kommer aldrig att förstå varför man tar ut så jävla många idrottare i OS-truppen, som lik förbannat inte har en enda rimlig chans på att vara bland de bästa.
Visst, fanns det många medaljhopp som helt enkelt inte räckte till eller som hade otur. Kallur, Nystrand, Kedzierska och Nerell. Det är sannerligen inte dom jag inte tycker är värda sina platser. Det är dom 50-60 idrottare som inte ens var i närheten av att gå vidare från försöksheat,förstarundor och övriga inledningskval. Vem tog beslutet att dom skulle vara med? Då heter det att dom är med för att se och lära... Jag förstår inte vad det är dom ska hinna se och lära sig på de sekunder dom trots allt är i rampljuset på världens största scen. Lära sig att förlora?Det är vi svenskar redan alldeles utmärkta på...

Sedan har vi återigen tramset med Carolina Klüft, världens kanske fd bästa idrottskvinna. Totalmiss i kvalet till tresteg och en niondeplats i längdhoppet. Men som hon själv säger så är det viktigaste att ha roligt, och det verkade hon ju ha... Jag har inte sett henne skratta och stoja på år och dag...not.
Jag vill ha tillbaka den gamla Carolina Klüft. Ni vet hon som fick hela Sverige till att stå stilla för att se när hon sprang det avslutande 800-metersloppet i sjukampen inför en exhalterad Jacob Hård som kommenterade. Det var vinst varje gång. Vi svenskar var lika stolta varje gång över att denna fantastiska tjej verkligen satte Sverige på kartan och visade upp att man med hård träning kan komma hur långt som helst.
Carro skyller på bristande motivation, men har man inte motivation till att vinna ett givet OS-guld så borde man knappt få åka till OS.
Sedan tror jag inte heller på hennes träningsupplägg med att börja träna tresteg en kvart innan OS börjar. Jag hade köpt hela satsningen fullt ut om hon hade dragit igång den efter spelen och på så sätt ha gott om tid på att förbereda sig för OS 2012 som borde ha varit målet för hennes satsning.

London kommer nog för övrigt aldrig kunna matcha kinesernas organisationsmässigt perfekta OS. I stort sett varenda tid har hållits. Det har varit fullsatta läktare i varje gren hela dagarna och de kinesiska folket har fått en anledning till att verkligen vara stolta över sitt OS. Det är ju synd bara att man uppenbarligen inte får tycka som man vill där, inte heller får barn vara för fula för då blir man ersatt av någon annan som är sötare. Idioter...

Jag undrar lite hur Usain Bolt är i formen då, om fyra år. Pojken är ju trots allt bara 22 år nu och bär vara i sin bästa idrottsålder i London. Det sägs nämligen att män är som starkast fysiskt mellan 26-38 år. Det kanske stämmer. I så fall har jag precis gått in i den eran. Dock utan synbara resultat. Ska eventuellt också satsa på OS i London. Kraven verkar ju inte vara så höga. Jag hade gjort minst lika bra i från mig som hälften av den trupp vi skickade. Det hade till och med Lasse Franzén gjort.

Det saker jag minns från OS var annars :
*Islands handbollsherrar. Vilka vikingar! Vilken fantastisk semifinal dom gjorde. Tränare såg ut som om han skulle stämpla ut och dö vilken sekund som helst. Jag hoppades så innerligt att islänningarna idag skulle slå även fransoserna men så blev inte fallet. Frankrike vann finalen. Helt rättvist.

* Simon Aspelin/Thomas Johanssons otroliga semifinal i dubbeltennisen. Har aldrig sett något liknande. Det gick inte att slita sig ifrån matchen.

* Michael Phelps. Spelens egentliga konung som trots åtta guld får finna sig i att stå i skuggan av Usain Bolt som med sina tre fantastiska världsrekord skapade OS-historia. Det gjorde även Phelps såklart med alla sina guld, men av någon underlig anledning rankar jag Bolts prestation högre även om jag är nästan helt säker på att ingen någonsin kommer att göra om vad den amerikanske simmaren gjorde i Peking. Dock måste han stå i evig tacksamhetsskuld till lagkamraten i 4 x 100 meter frisim, Jason Lezak, som räddade Phelps genom en helt otrolig sträcka i stafetten.

* Elena Isinbaeeva. Världens bästa stavhopperska genom tiderna gjorde ingen besviken. Jag blir imponerad av folk som vet att dom är bäst, och sedan går ut och visar det också utan att orda så mycket om det. Jublet när hon satte världsrekord var grymt!

* Ara Abrahamian. Hade uppenbarligen rätt. Starkt som tusan att våga stå på sig. En av de absolut största prestationerna från svenskt håll under dessa spel.

*Usain Bolt. Förstås. Vilken hjälte. Jag hoppas nu bara inte dom hittar något otillåtet ämne i honom. Det hade förstört all magi han byggt upp runt sig själv och runt hela OS.
På något sätt så är nog hans världsrekord på 200 meter det mäktigaste jag någonsin bevittnat. Jag kan bara fantisera om hur det måste ha varit att sett det live. Eller hur det måste ha varit att vara Usain Bolt i det ögonblicket.

* Pia Sundhage. Faktiskt den enda svensk som kan skryta med att innehava en guldmedalj från OS i Peking 2008. Faktiskt också nästan den enda svensk som förtjänar att ha en...

Nu ska jag ut och testa mina nya skor!
/~~/

Johansfors IF- Alsjöholm

Så var det dags för höstsäsongens första hemmamatch. Alsjöholm och oflytet stod för motståndet.
 
Vi spelade så här:
MV: Challe Bern
HB/VB: Charlie Dziobek, Henrik Nordström
MB: Dennis Randewall, Oscar Ahlström
HM/VM: Andreas Johansson, Andreas Klevtun
IM: Hampus Eriksson, Henrik Svensson
ANF: Peter Andersson, Adam Wellrup
AVB: Magnus Lundegårdh, Tobias Fransson, Niklas Johansson


Innan match var vi alla väldigt taggade och en relativt koncentrerad uppvärmning genomfördes.
När matchen väl startade var vi överlägsna våra opponenter under första tjugo minuterna och borde i mitt tycke punkterat matchen redan här. Pettan,Wellrup och jag bränner klara lägen och några av de chanser vi skapade under inledningen borde vi förstås ha satt. Istället börjar Alsjöholm spela upp sig och skapa ett visst tryck mot vår målvakt för dagen, Challe Bern, (Axel lämnade återbud på grund av smärta i axeln). Motståndarna fick under denna perioden ett antal hörnor mot oss som vi hade ordentliga problem med att få undan och i efterspelet av en sådan kommer deras vänsterytter runt på kanten och ska slå ett inlägg. Inlägget blir dessvärre ett alldeles perfekt skott som mycket snyggt letar sig upp i krysset. Underläge igen, och en del tankar började snurra i många forsares skallar.
Dock så tog vi ganska snabbt tag i taktpinnen igen och strax innan paus kunde vi så kvittera efter att Klevtun väldigt fint hittat Pettan som med ett halvtaskigt skott ändå fick in bollen och kvitteringen var ett faktum.

I paus kändes det skönt att vi lyckats kvittera och samtliga var nog ganska säkra på att vi skulle ta med oss alla poängen hem från denna match.

I andra börjar vi också ganska bra med många halvchanser. Tyvärr avslutar vi alldeles för sällan. Eller avslutar gör vi, men inte på mål tillräckligt ofta för att vinna matcher.
Efter halva halvleken smeker så Henrik Nordström fram en alldeles ypperlig genomskärare till kapten Andersson som hur kyligt som helst visar varför han år efter år är med i toppen av kommunskytteligan. 2-1, och nu fanns inget annat än seger. Vi fortsatte att trumma på men med ungefär sju minuter kvar av matchen tilldäms Alsjöholm en oerhört billig frispark precis utanför straffområdet. En frispark som förvaltas på bästa sätt om man gillar AIF.Alsjöholms solklart bäste spelare, tillika lagkapten, knorrar upp bollfan i krysset, och då menar jag verkligen krysset. Årets mål på IP hittils, och jag har svårt att tro att någon kommer att göra ett vackrare på länge. 2-2, och riktigt tungt men framför allt riktigt orättvist. JIF-pressen i matchens slut är total men bollen ville inte vår väg på slutet och matchen slutar dessvärre 2-2. Ett orättvist resultat i en match som vi borde ha vunnit. Vill också passa på att nämna att domaren vi idag hade, kommer inte ihåg hans namn, är den bästa vi haft i år. Det enda misstag han gjorde var tyvärr frisparken som ledde fram till AIF:s kvittering.

Sammanfattning. JIF-AIF
0-1, 20 min, AIF
1-1, 42 min, Peter Andersson (hans 12:e för säsongen) Ass Klevtun.
2-1 ,65 min, Peter Andersson (13) Ass, Nordström
2-2, 83 min, AIF

Matchens bästa JIF:are
*** Peter Andersson
**  Henrik Nordström
*   Oscar Ahlström


17 stjärnor: Peter Andersson
16 stjärnor: Adam Wellrup
9 stjärnor  : Oscar Ahlström
7 stjärnor  : Hampus Eriksson
5 stjärnor  : Henrik Svensson, Marcus Joelsson
4 stjärnor  : Andreas Klevtun, Henrik Nordström
3 stjärnor  : Axel Karlsson, Anton Gustafsson, Dennis Randewall
1 stjärna   : Robin Franksson,

/~~/

Usain Bolt

I kväll är det så kallad "frikväll" för mig. Frikväll innebär att det inte är någonting alls inplanerat i schemat. Torsdagskvällar har en tendens att att ofta bli frikvällar och är därför en oftast väldigt skön kväll. Jag kör fortfarande efter principen att man ska försöka klara av alla veckans mindre roliga aktiviteter i början av veckan för att på så sätt verkligen kunna ta det lungt och ha roligt på helgen. Hade därför tänkt att ta ett varv med min kopis dammsugaren denna afton men eftersom Johanna igår när jag tränade,sett till att lägenheten är kliniskt ren har jag obegränsat med fritid i kväll. Har dock lovat att ha lite mat färdig till henne efter hennes träning som i kväll börjar redan klockan 17.00.

I kväll spelar också Kalmar FF semifinal i Svenska Cupen borta mot Hammarby.  Jag tror dom tar det. När man inte kan lite på Sveriges "bästa" idrottare i Peking så får man lita på de som fortfarande är kvar i hemlandet så därför tror jag att Kalmar visar Hammarby var skåpet ska stå och på så vis kvalificera sig för ännu en cupfinal.
Jag antar att det har med KFF:s framgångar i cupen att göra men visst tusan har väl den blivit mer intressant de sista åren? Det tycker i alla fall jag. Jag har alltid skitit högaktningsfullt i den tävlingen tidigare men nu på senare tid har jag faktiskt varit riktigt intresserad. Som sagt så har det nog en hel del att göra med att jag håller stenhårt på Kalmar, men likväl. 4-2 till KFF i kväll.

Annars har veckan flutit på i ganska maklig takt. Jag är tillbaka på VikingLine efter ett par veckors inhopp på en annan monteringslina. Lasse Franzén och jag är därmed återförenade till enorm ömsesidig förtjusning vilket känns bra. Det är viktigt att man trivs på jobbet. Frisk däremot, fick även han göra ett inhopp på en annan lina men kommer antagligen inom kort att återfinnas där han hör hemma. På VikingLine.
Lasse Franzén, som har titeln "Sammankallande" i VikingBowlingen har beslutat att  nästa speldatum kommer att bli på torsdag i nästa vecka, klockan 16.00. Den tidiga timmen beroende på att Nöjeshuset hela augusti fortfarande har sommarschemat kvar vilket knappast gynnar oss i vårt tidskrävande spel. Om en vecka är denna mytomspunna tävling således igång.

Annars handlar ju det mesta i dessa dagar om OS

Usain Bolt. Vilken man... Han inte bara tog OS-guld och slog världrsrekord på 100 meter. Han gjorde det även på 200 meter vilket är ännu mer otroligt. Att det tidigare 100-metersrekordet skulle ryka snart hade i varje fall till och med jag räknat ut. Afasa Powell, Tyson Gay och Usain Bolt själv har länge varit och nosat i trakterna kring det nya världsrekordet som lyder på 9.69 sekunder. Men att Michael Johnsons klassiska 19.32 från OS i Atlanta 1996 skulle slås trodde jag aldrig. När Johnson själv slog rekordet kapade han det gamla världsrekordet, som innehölls av någon italienare om jag inte missminner mig helt, med ungefär fyra tiondelar vilket är ungefär som om någon skulle hoppa 2.50 i höjd känns det som.
När Usain Bolt ställde upp vid starten till loppet trodde jag inte att han skulle kunna rå på rekordet. Att han skulle vinna OS-guld även på 200 meter fattade jag, det fattade jag redan när han flaxade med armarna i 100-metersloppet. Men att han skulle kunna matcha Johnsons rekord trodde jag sannerligen inte. Nu gjorde han det. 19.30, halvåtta-rekordet som det redan kallas.Han slog det med två hundradelar av en sekund.  Två ynka små jävla hundradelar av en sekund...Tid som egentligen inte finns i den vanliga världen ,men tid som är som timmar i sprintlopp. Om Johnsons tidigare rekord jämfördes med 2.50 i höjd så tror jag att man kommer hoppa över nio meter i längdhopp innan någon (förutom Bolt själv)kommer att rå på Bolts tid från det för evigt klassiska 200-metersloppet. 
OS-friidrottens givna kung.
Han får nog dela på epitetet Spelens Kung tillsammans med Michael Phelps som förvisso slog 250 olika världsrekord känns det som, men av någon anledning känns det som att Bolts rekord smäller ofantligt mycket högre. Phelps rekord att i samma spel ta hem åtta guldmedaljer är dock helt fantastiskt. Det kommer aldrig att slås tror inte jag. Jag ser inte hur man, eller vem som skulle kunna göra det i så fall.Det lär inte bli jag i alla fall. Inte heller Lasse Franzén.

Svenskarnas fiaskospel fortsätter. Tre ynka sketna silvermedaljer och ett brons... För helvete, vi hade ju en av de största trupperna av alla. Länder som Bahrain, Uzbekistan och Mongoliet ligger ljusår före oss i medaljligan och jag vågar lova att om man bakar i hop de tidigare nämnda tre natoiners trupper så är dom lik förbannat inte fler än vad som ryms i en folkabuss.
Bahrain, Uzbekistan och Mongoliet är heller kanske inte direkt kända för sina ypperliga träningsmöjligheter, sina bidrag från diverse olympiska kommitéer även om just arabstaten Bahrain ibland helt sonika köper över duktiga idrottare från till exempel Kenya för att på det sättet vinna guldmedaljer i OS. Rätt eller fel. Före oss i medaljligan ligger dom i alla fall.
Mongoliet köper knappast in några idrottare, dom precis som uzbekerna är helt enkelt bättre på idrott än vad vi svenskar är.


Tyckte förvisso synd om Susanna Kallur. Jag tycker hon är en förträfflig idrottare som har allt en förebild ska ha. Hon var värd mer än att ramla på första häcken. Men samma sak hände ju sedan amerikanskan, tillika spelens vackraste kvinna , Lolo Jones i finalen. Så uppenbarligen händer det även andra än oss svenskar.


Lolo Jones.
Bilden är tagen från Wikipedia.


Stefan Holm gjorde vad han kunde och får väl klassas som godkänd även om jag helt ärligt hade förväntat mig att Stefan skulle ta en medalj. Något som han själv också antagligen förväntat sig att döma på blicken han hade när han traskade av mattan för sista(??) gången i karriären.

Guldförväntningar hade jag tydligen i morse också när någon form av segling skulle avgöras där det svenska ekipaget med Fredrik Lööf i spetsen hade ett guldläge inför medaljseglingen. Det enda som inte fick hända var att engelsmännen kom före dom i mål, då skulle det bli brittiskt guld. Och hände det lik förbannat så fick man inte komma sist, då skulle man även tappa silvermedaljen.
Den svenska båten kom sist... Och jag blev inte ens förvånad.

Härom dagen blev någon annan svensk seglare bortmarkerad av någon annan engelsman...

Nu har i alla fall det gamla gardet tagit tag i saken. Jörgen Persson slog ut den gamle bordtennisvirtuosen Samsonov från Vitryssland. I vanliga fall brukar kombinationen Sverige-Vitryssland i OS-sammanhang sluta med megafiasko, men gamle Persson visade fina takter och spelar kvartsfinal. När vet jag inte. Nöj dig nu inte med detta Jörgen utan sikta uppåt! Han möter i alla fall en annan gamling, Zoran Primorac, som precis som Persson var med redan när bordtennisen uppfanns höll jag på att säga, när bordtennisen introducerades i olympiska sammanhang 1988 i Seoul.

I morgon är det så dags för Carolina Klüft. Hoppas innerligt att hon kan ta en medalj. Vid det här lagret vet alla att jag anser att hon redan nu borde ha haft ett OS-guld hemma i byrålådan, vilket hon förvisso har, men jag menar ett från årets spel. Det betyder emellertid inte att jag inte håller på henne i längdhopp.Jag kommer att sitta som klistrad i morgon eftermiddag och vråla som en galning vid bra hopp från Carro. Jag kaninte så mycket om de övriga i startfältet, och det tyder kanske på att det inte är tidernas mest namnkunniga hoppartjejer som ska hoppa final i morgon eftermiddag.
Klüft kan mycket väl ta en medalj, och det behöver vi ädelmetall-törstande svenskar.

Emma Green gick till final i höjdhoppet. På 1.93... Hon blir nog farlig... not.

Jag hoppas verkligen att inte Usain Bolt eller Michael Phelps är dopade... Det hade förstört hela magin med OS.

Nu ska jag förbereda mig inför Kalmars match som enligt KFF:s hemsida börjar 18.00 och enligt Sportbladet börjar 19.00.

/~~/


Åseda-Johansfors

Igår kväll spelades det seriefinal i Emmabodasexan. Vi i Johansfors åkte till Åseda för att där göra ett försök att få med oss samtliga tre poäng. Dessvärre blev det inte så. Inte ens nästan faktiskt.

Vi spelade så här:
MV: Axel Karlsson
HB/VB: Andreas Klevtun, Henrik Nordström (ut 80)
MB: Dennis Randewall (C), Marcus Joelsson
HM/VM: Andreas Johansson (ut 75), Hampus Eriksson
IM: Henrik Svensson, Anton Gustafsson
ANF: Adam Wellrup, Oscar Ahlström (ut 60)
AVB: Magnus Lundegårdh, Charlie Dziobek, Stefan Persson


Innan matchen så fick vi ett tungt avhopp i form av vår lagkapten , Peter Andersson, som till följd av förra matchens groteska stämpling på dennes ena fot inte kunde spela idag. Vi var dock allesammans helt övertygade om att vi ändå skulle ha stora chanser att vinna matchen och i och med det även överta serieledningen från Åseda.
Redan efter fyra minuter så tog dock ÅIF ledningen när vi trots många försök, inte fick undan bollen framför mål vilket en Åsedaspelare utnyttjade. Tungt värre. Det hela blev inte bättre av att vi sannerligen inte spelade bra så bara en liten stund senare så ökade hemmalaget på sin ledning till 2-0 efter katastrofal markering av oss på en hörna som motsåndarna utnyttjade tacksamt och skallade in tvåan.
Även 3-0 skulle hinna komma innan paus. Ett långt uppspel rann igenom hela vårt lag och friställde Åsedas forward, som jag inte kommer ihåg namnet på men han var bäst på plan, som kyligt lobbade bollen över Axel i målet.

I paus var det tjurigt och grinigt i omklädningsrummet och många av oss tror jag nästan skämdes lite över den bleka insatsen vi dittils i matchen bjudit på. Vi lovade varandra att gå ut och göra en bättre andra halvlek. Något som vi lyckades med.

Andra halvan av matchen var till största delen vår, även om varken vi eller dom skapade någre riktigt heta chanser så spelade vi upp oss markant i jämförelse med den första halvleken. Vi kämpade på ganska bra, men saknade ofta tålamod och kyla i avgörande passningar,och tyvärr också ganska ofta även i lite enklare passningar. Nu ska ingen heder tas ifrån Åseda. I mina ögon ganska solklart seriens bästa lag och det är ingen skam i att förlora borta mot serieledarna. Vi stod trots allt upp ganska bra, och kämpade väl igenom hela matchen och gjorde helt enkelt så gott vi kunde. Åtminstone i andra halvlek. Nu räckte inte det och vägen mot femman ser lite dystrare ut, men långt ifrån omöjlig.
Nu spelar vi hemma på fredag mot Alsjöholm. En match där vi ska visa att vi är ett av seriens bästa lag som har kommit ur sin tillfälliga svacka.

Åseda- JIF, sammanfattning
1-0, fjärde minuten
2-0, 16:e
30, 30:e

JIF:s bästa spelare
*** Andreas Klevtun
**  Dennis Randewall
*   Marcus Joelsson


Nya tag på fredag gubbar!
/~~/


Förlust

Förlust i seriefinalen igår kväll med 3-0 borta mot Åseda. Referat kommer under dagen.

Lunchrast

Så var det måndag igen. Det är svårt att förstå att fredagar och måndagar faktiskt förekommer med samma frekvens. Jag tycker alltid det är måndag och mindre alltid det är fredag.
Lunchrast på WWW, och inte så mycket för mig mer än att blogga en liten stund innan man åter ska knega några timmar.
Idag har jag i och för sig planerat att sluta jobba klockan 15.00 eftersom vi samlas redan klockan 16.45 till årets viktigaste match. Borta mot Åseda. Vinner vi den så leder vi serien. Om än bara på målskillnad men ändå. Vi har inte lett serien vid något tillfälle denna säsong så ikväll hade varit ett utmärkt tillfälle att göra det.

Kalmar FF tappade lite retfullt poäng igårkväll på Fredriksskans när Örebro kom på besök. Jag trodde att det hela skulle bli en ganska komfortabel historia och när Abiola Dauda hur snyggt som helst gjorde 1-0 efter en halvtimme trodde jag att det skulle bli en behaglig resa mot tre färska pinnar, men icke. Örebros Kim Olsen kvitterade inte bara efter Daudas ledningsmål utan även efter Sobralenses 2-1-kasse i början av andra.
Slutresultatet blev alltså 2-2 och det jublas säkerligen en del i Borås över det resultatet i dag.

Jag tänkte inte uppehålla er längre. Jag återkommer i kväll med ett kortare referat från matchen i Åseda.

/~~/


Irländsk julafton

I går kväll var det kräftskiva hos Dennis och Sofia Randewall på Dammvägen i Broakulla. Himmelens gemytlig tillställning med lekar av alla de slag med tillhörande tipsrunda och andra aktiviteter på IP. Jag visade under dessa lekar min totala imkompetens inom den klassiska grenen "Irländsk julafton". Jag ställdes mot tuffast möjliga motstånd i form av Pettan och Lillen. Jag kom megasist och trodde vid fyra tillfällen under denna event att jag skulle stryka med då mitt balanssinne inte är så värst bra utvecklat som det kanske borde vara. Det blev inte bättre av att ordförande Randewall hällde i oss varsin stadig tequila innan starten.

Kvällen fortlöpte senare hemma hos ordförande själv där vi åt och drack och hade fasansfullt trevligt. Själv fick jag dock kasta in handduken redan runt 23 då en trötthet och en huvudvärk modell värre smög sig på så då beslutade vi oss för att åka hem och sova lite grann. Det är jag mycket glad över i dag då jag inte har haft ens en liten baksmälla utan tvärtom varit pigg som en lärka. Men så här i efterhand kunda man lika gärna ha varit bakis med tanke på att vädret får en till att känna sig trött och hängig ändå.

I morgon är det seriefinal i Emmabodasexan då vi far utomläns till Åseda för att där spela vår bästa match för säsongen och plocka med oss tre pinnar och en styck serieledning med oss hem. Spelar vi som vi gjorde i första halvlek mot Nöbbele så kommer det inte att bli några problem. Gör vi det inte så kommer det att bli många bekymmer i den matchen.
I morgon kväll vet vi.

I går var jag och Adam Wellrup ute och sprang rundan. Tiden blev bra, 26.51, men det kändes tungt som fan då vi bägge hade 90 minuters fotboll från kvällen innan i benen. Men som sagt tiden är jag nöjd med. Det finns mer att hämta där. 

Kalmar spelar i dag en som vanligt väldigt viktig match. I kväll är det Örebro som välkomnas till Fredriksskans. Klockan 18.00, bara så att alla vet tiden... Kalmar måste vinna matchen samtidigt som det hade varit förträffligt om Elfsborg snart kunde börja tappa poäng i toppen. 4-1 till Kalmar tippar jag.

OS i Peking

Usain Bolt... vad ska man säga. Killen lattjade sig igenom 100 metersfinalen i går kväll på nya världsrekordtiden 9.69 sekunder. Helt otroligt. När grabben hade 30 meter kvar så börjar han vifta med armarna och nästan joggande skar han mållinjen. Jag är oerhört imponerad av denna jamaican. Hoppas bara att han inte är dopad. Det hade varit fruktansvärt. Egentligen är det fruktansvärt att en sådan misstanke bara komme rupp så fort någon atlet gör något extraordinärt, men så är det. Det är nästan det första jag tänker när någon har vunnit guld eller när någon sätter rekord. Helt sjukt egentligen att det ska behöva vara så.

Lassi Karonens insats i singlesculler-finalen var väl inte så där klockren. Hyser ändå den största respekt för honom och tycker att han gjort ett bra OS även om jag helst hade sett en medalj runt halsen på honom. I finalen var han dock aldrig nära. Han var sist precis hela vägen. Retfullt att en norrman vann.

Therese Alshammar hade jag också förhoppningar på i damernas korta frisim om 50 meter. Hennes baddräkt sprack och så var medaljförväntiningarna borta även där. Självklart är det en jävla otur att hennes baddräkt sprack, det säger jag ingenting om. Självklart kan det inte heller vara lätt att koncentrera sig när man vet att en miljard grabbar världen över sitter framför TV:n och hoppas på att den ska sprcka tillräckligt mycket för att få se en skymt av vad som finns under den. Men jag tycker att det är jätteunderligt att hon uppenbarligen bara hade en enda baddräkt med sig? Jag menar, det måste väl ändå finnas med i beräkningarna att en baddräkt kan gå söner eller komma borta eller vad som helst? Jag hade nog packat ner en extra ialla fall. Jag har för fan med mig dubbla par fotbollsskor till varje match, och jag spelar i division sex.

Stefan Nystrand och hans simpolare blev hemskickade från läktare till Aspelin/Johanssons dubbelfinal igår. Anledningen: Dom drack varsin öl. Någon fjolle från SOK noterade detta och tog saken i egna händer och körde ut simmarna från arenan.
Så ofantligt löjligt. Vuxna människor som tävlat färdigt tillåts inte dricka varsin öl när man sitter och tittar på en tennismatch. SOK-killen ska nog vara glad att det inte var Ara Abrahamian som satt där med en pilsner i näven. Fast då hade han aldrig vågat gå fram.

Kallur imponerade på 100 meter häck. Jag gillar henne. Hon sliter och gnor och det ger resultat. Jag unnar henne en medalj så mycket. Man får hoppas att inte hon också börjar med tresteg till nästa OS...

Michael Phelps tog i natt sitt åttonde guld i dessa spel och slog därmed Mark Spitz klassiska rekord från 1972 där han i München tog sju guldpengar. Phelps har snart tagit dubbelt så många OS-guld som någon annan idrottare gjort genom tiderna. Är mäkta imponerad av denna man.

På torsdag kommer Usain Bolt att krossa Michael Johnsson världsrekord på 200 meter.

Aspelin/Johansson gjorde en fantastisk tennisturnering även om paret Wawrinka/Federer blev för svåra i finalen. Ett silver i tennis är helt klart godkänt!

Natalya Dobrynska. Så heter hon. Tjejen som är världens bästa sjukampare. Igår tog hon OS-guld med den heeeelt fantastiskt poängsumman 6733. Det finns det nog ingen i världen som rår på. Eller?
Men en tjugonde plats i tresteg är inte kattskit det heller! Det ger ju om inte annat rutin... herregud,vilket resonemang. Fjanta bort ett givet guld på det viset...

/~~/

Höstpremiär

Tidigare denna fredagsafton spelade jifarna höstpremiär på bortaplan mot Nöbbele. Nöbbele som innan matchen spelades låg på placeringen under oss i tabellen, det vill säga trea, med nio poäng upp till oss.

Johansfors IF ställde upp med följande manskap:
MV: Axel Karlsson
HB/VB: Andreas Klevtun, Dennis Randewall
MB: Marcus Joelsson, Robin Franksson
HM/VM: Andreas Johansson, Peter Andersson (C)
IM: Henrik Svensson, Anton Gustafsson
ANF: Adam Wellrup, Oscar Ahlström
AVB: Henrik Nordström, Charlie Dziobek, Hampus Eriksson


Vi började matchen helt fantastiskt och spelade under de första tjugo minuterna den kanske bästa fotboll vi spelat på hela säsongen. Vi spelade säkert på marken, utnyttjade kanterna och bröt mönstret då och då genom att slå bollar i djupet på våra ursnabba forwards Adam och Ocke. Vi borde ha blivit tilldömda en straff redan efter ett par minuter men domaren valda av ännu okänd anledning att fria. Detta stärkte oss snarare bara oss och efter ungefär en kvart så kom Adam fri efter ett underbart väggspel som involverade Henrik Svensson och Ocke och där till slut Adam som sagt var helt ren och gjorde inget misstag utan placerade lungt och behärskat in bollen i nätmaskorna bakom Nöbbeles keeper.
Efter detta trummar vi på ännu mer och både Pettan och jag har oceaner av yta på våra kanter och är vid flera tillfällen vädigt nära att slinka igenom i ytterligare frilägen. Vi fortsätter att spela riktigt bra nästan hela halvleken ut, och i detta läget är jag helt säket på att Nöbbele kände sig som ett slaget lag som hade turen och sin målvakt att tacka för att man över huvud taget fortfarande var med i matchen. MEN... sedan hände något. Med tio munter kvar av första så tappar vi initiativförmågan fullständigt och lämnar helt utan strid över taktpinnen till våra rödgröna motståndare och tillåter dom att bygga upp lite självförtroende inför andra. Även om dom inte skapar så mycket under denna perioden så satte dom i varje fall griller i huvudet på oss.

I paus var det ändå mestadels positivt i omklädningsrummet. Och koncentrerat. Vi ville verkligen vinna denna matchen och jag kan ärligt säga att vi jag var övertygad om att så skulle det bli. Vi tvingas till att byta ut dittils utmärkte Marcus Joelsson som led av yrsel. "Joel" hade klämt sig väldigt illa på sitt jobb tidigare under dagen och var kraftigt bandagerad.
Det är aldrig bra när man tvingas ändra om i backlinjen, det skulle vi bli varse. Inte för att dom inbytta inte skötte sig, för det gjorde dom. Men det blir alltid lite oordning när min tvingas ändra om i de bakre leden.

I andra så skapar vi en del farligheter inledningsvis. Bland annat rann kapten Andersson igenom Nöbbeleförsvaret och spelade in bollen mot forwards som dessvärre aldrig nådde lädret utan bollen hamnade till slut hos motståndarförsvarare. Pettan , med kommunens mest välutvecklade målsinne, borde inte ha varit osjälvisk där utan skulle ha dragit till själv men det är in i helvete lätt för mig att sitta och säga efteråt.
Efter inledningen av andra så tappar vi återigen taktpinnen till Nöbbele och tillåter dom att göra mer eller mindre vad dom vill. Och fotbollslag vill i regel göra mål, så det gjorde Nöbbele. 1-1 efter cirkus en kvart av andra och det kändes så vansinnigt tungt.
Efter ytterligare en kvart så var det dags för nätvittjning igen då Nöbbele ännu en gång relativt enkelt rann igenom hela vårt mittfält och försvar tills det bara var Axel kvar, och han lobbade målskytten elegant över. Nu vaknade vi alla fall till lite och fick ialla fall nlite halvfart under fötterna och skapade lite chanser. Dock var dom tillräckligt bra för i gjorde inga fler mål i matchen. Det gjorde däremot Nöbbele som i matchen slutskede ursnyggt bombade upp bollen i nättaket.

Sammanfattning
Nöbbele- Johansfors   3-1
0-1, 15 min. Adam Wellrup (10:e för säsongen)
1-1, 60 min
2-1, 75 min
3-1, 86 min

Johansfors tre bästa:
*** Henrik Svensson
**  Peter Andersson
*    Adam Wellrup


Sammanlagd ställning i stjärnligan:
16 stjärnor: Adam Wellrup
14 stjärnor: Peter Andersson
8 stjärnor  : Oscar Ahlström
7 stjärnor  : Hampus Eriksson
5 stjärnor  : Henrik Svensson
4 stjärnor  : Marcus Joelsson
3 stjärnor  : Axel Karlsson, Anton Gustafsson
2 stjärnor  : Henrik Nordström
1 stjärna   : Dennis Randewall, Robin Franksson, Andreas Klevtun

 
Nu gäller det bara för oss att spela lika bra som vi gjorde i första halvlek på måndag då vi möter serieledaren Åseda borta. Spelar vi så i två halvlekar finns det inget lag i denna serien som slår oss. Spelar vi däremot som gjorde stundtals i andra så är det inte många lag som inte slår oss.

Nu släpper vi fotbollen och konstaterar att oavsett om man i kväll har vunnit eller förlorat så är det likväl fredag en stund till.

Det är något visst med fredagar och kanske allra mest för min käre vän Henrik Fransson och hans sambo Sofie Malmborg som i morse strax innan 08.00 blev stolta föräldrar till en liten pojke. Allt har enligt uppgift gått helt enligt planerna och pojken är välskapt och fin och mår bra.

Jag tänkte att vi kör väl lite OS även i kväll!

Ja, man kan väl inte annat än att lyfta på hatten för Simon Aspelin och Thomas Johansson. Eller egentligen även för deras motståndare, Arnaud Clement och Michael Llodra. Maken till tennisuppvisning har jag inte sett sedan Micke Axelsson och jag spelade mjuktennis i Flygthallen för 140 år sedan.
Jag var hemma från jobbet lagom till spektaklet började och fick se när svenskarna, med lite flyt, fick med sig första set efter en heroisk insats i tie-breaket.
När man sedan tidig i andra set bröt fransosernas serve så trodde jag att det var klart och blev nästan lite besviken på att matchen enligt mina beräkningar skulle ta slut ungefär en timme innan svnska damlandslaget skulle spela mot Tyskland. Jag började fundera på vad jag skulle hitta på däremellan, men så jävla länge behövde jag inte fundera för fransmännen bröt tillbaka serven och vann senare setet med 6-4.
I tredje och avgörande så spelar man inte med tie-break utan man låter spelet fortgå tills något utav paren har vunnit matchen med två games marginal. Detta var som ni alla numera vet, precis vad som hände. Spelet fortgick, och fortgick, och fortgick och då var ställningen ändå bara 9-9 i game. Efter att spelet fortgått i ytterligare någon timme så var ställningen 15-15 och jag började bli hungrig. Jag började även se ett mönster i när det kunde tänkas bli break. Jag insåg tidigt att Llorda knappast skulle tappa sin serve, så där kunde jag gå och förbereda maten. Inte heller Johansson var en tänkbar kandidat som syndabock så när Llorda eller Johansson servade så lagade jag mat. När Clement eller Aspelin servade satt jag i soffan och svor.
Det löste sig ialla fall till slut och svenskarna vann matchen och får spela final redan i morgon om jag förstod saken rätt.
Bragdguldvarning redan nu anser jag!

Carolina Klüft gjorde allt annat än att imponera i damernas trestegskval. Hon gick inte vidare till final och jag anser fortfarande att det är fel att inte ställa upp i det man är bäst på. Allt kan väl inte alltid vara roligt. Hade jag vetat att jag gjort nio miljoner människor stolta och glada för ett givet OS-guld i sjukamp,så hade jag ställt upp i den grenen oavsett om jag tyckt det varit långtråkigt. Det är samma sak som när man spelade blockflöjt på scenen i Folkets Hus i Lindås tillsammans med övriga lågstadiet på den tiden det begav sig. Man avskydde det själv, men gjorde det för att göra mamma och pappa glada ,och det är nog så fröken Klüft borde tänka. Speciellt med tanke på att det inte direkt ramlar ner fyra guld om dagen i den svenska medaljsamlingen.

I morgon bitti klockan 09.50 så drar min personliga favorit Lassi Karonen igång i finalen i herrarnas singelsculler. Lassi har dessvärre haft feber i veckan och därmed inte fått den ultimata uppladdingen. Jag tror har tar en medalj ändå och gör han det så är det också en form av bragd även om jag inte kan tänka mig att Svenska Dagbladet någonsin skulle dela ut sitt bragdguld till någon okänd dalmas.

Svenska damerna förlorade som väntat sin kvartsfinal mot tyskarna. Jag avskyr tysk lagidrott så således är jag inte heller allt för entusiastisk när ett tyskt damlandslag i fotboll spöar ett vilt kämpande Sverige. 0-0 efter full tid så förlängningen tog vid och där blev bratwurstarna för starka.
Tycker ändå att svenskorna stod upp bra och ska ha all heder för sin insats. Jag tittade extra på Hedvig Lindahl och förökte se vad exakt det var som gjorde att hon fick epitetet "offensiv målvakt" i Sportbladet härom dagen. Jag såg ingenting anmärkningsvärt så jag svävar fortfarande i ovisshet.

Nu ska jag runda av aftonen med ett parti betapet.

/~~/


Lokalfotboll och OS

I morgon är det dags igen! Då drar seriespelet äntligen igån igen till mångas, inklusive in egen, glädje. Vi åker till Nöbbele och ska försöka oss på att där ta full pott. Jag tror verkligen på att vi gör det. Jag har det på känn. Många är riktigt sugna nu och truppen är komplett så vi kan inte skylla på något om vi skulle åka på spö i morgon kväll.

I kommunfotbollen i övrigt så ser det numera ännu dystrare ut för EIS damer i division två efter den glasklara förlusten igår kväll borta mot Lindsdal med 4-0. Man har nu hela åtta poäng upp till nedflyttningsstrecket och det kommer förstås att bli tufft.
EIS herrar däremot går det bättre för och kommunens bästa herrlag tog i går kväll en ny pinne borta mot Smedby på Tingbyskans i elitfyran. Smedby som alltid är svåra att möta, speciellt då på deras hemmaplan. 1-1 i går efter EIS-mål av Zoran Cipra. EIS har där ganska goda möjligheter att kriga till sig en topp-tre-placering även om jag inte tror att man hinner i fatt Vetlanda som leder serien. Tvåan och trean får kvala uppåt och en sådan placering tycker jag att det är rimligt att tro att EIS ska kunna kämpa sig till. Mycket hänger på ungtupparna i laget som jag är oerhört imponerad utav.

I femman så ligger Lindås/Långasjö och Vissefjärda för närvarande på samma poäng och det är lite svårt att sätta fingret på vart man har respektive lag då bägge verkligen har blandat och gett under våren. L/L krossade VGIF i vårfinalen på Lindåsvallen och spelar man som man gjorde i andra halvlek där så är man helt klart ett lag för toppstriden. Vissefjärda öppnade starkt men har mattats en del på slutet. Jag tror dock att VGIF komer hamna på en stabil mittenplacering.

Vissefjärdas damer har ökat både sin målproduktion och poängskörd med flera hundra procent redan nu trots att stora delar av säsongen fortfarande återstår att spela. I kväll möter man Nöbbele borta och allt annat än vinst där för Frisks tjejer får nog ses som en missräkning.

För Bodabruks herrar ser det tungt ut. Fyra poäng på 11 matcher är betydligt mindre än vad jag trodde att våra ärkerivaler skulle ta. Nu verkar man ha gjort en bra match senast i den tuffa bortamatchen mot Lenhovda som man ändå förlorade med 1-0, där hemmalagets tränare för övrigt dömde matchen,och enligt Ahonens referat så gjorde han det alldeles utmärkt. Oavsett hur många eller några poäng Boda plockar så vågar jag nog påstå att dom kommer att vara laddade till tänderna i nästa heta derby mellan oss och dom som spelas i Johansfors den 5 september. Om tre veckor alltså.
I samma serie huserar även Bosnien/Hercegovina som ligger placeringen över Bodabruk med 11 poäng. Bosnien kan vinna mot vilket lag som helst i serien samtidigt som man kan få stryk mot vilket lag som helst.

Bodabruks damer kommer att få lägga in en högre växel om man ska undvika nedflyttningstriden i damernas division 4. Just nu så kämpar man tappert och lindansar precis över det negativa kvalstrecket.

Denna arbetsvecka börjar lida mot sitt slut. Det är konstigt vad vissa veckor går fort. Detta har varit en sådan vecka. Jag antar att det kanske har att göra med att man har kommit in i sina rutiner igen efter semestern. Snart tre veckor gjorde och jag kan ärligt säga att jag inte har tyckt det varit ens lite jobbigt att komma tillbaka. Jag trivs antagligen ganska bra på mitt jobb även om jag gärna skulle ha både semester och helg oftare och längre.
Vi är ett väldigt bra gäng på min avdelning och det är enligt mitt sätt att se på det, helt avgörande för trivseln på en arbetsplats. Gudarna ska veta att jag inte har tilldelats universums roligaste arbetsuppgifter, men likväl så far jag aldrig illa av att gå till jobbet. Jag är glad att känner så och inte tvärtom som så många förmodligen känner.


Och så kör vi lite OS idag också!

Ara Abrahamian är väl ändå dagens svensk i Peking? Ara som ansåg sig bli bortdömd i semifinalen och därmed snuvad på en finalplats tänkte först inte ställa upp i bronsmatchen. Domaren dömde att Abrahamian flytt mattan med någon del av kroppen vilket gav hans italienska motståndare poäng. Det anmärkningsvärda var att italienaren själv varit utanför mattan med hela kroppen utan reprimand från domherren.Jag kan som sagt inte reglerna, men jag kan dom så pass mycket att jag förstår att dom skall vara lika för alla. Det fick jag lära mig redan på lekis.
 Till slut dök han ändå upp och vann en bronspeng. Denna medalj tog han under prisutdelningen först emot men efter några sekunder gick han bort från prispallen, slängde medaljen på brottarmattan och lämnade OS. Alltså, jag förstår som sagt inte mycket om brottning, men jag tycker på något sätt ändå att han gjorde rätt. Min magkänsla efter att ha sett små sekvenser från matchen och läst diverse nättidningar ger mig känslan av att han faktiskt blev feldömd och borde ha fått brottats i en final och därmed fått en ny chans att få ta sitt så hett efterlängtade OS-guld. Dom snackar nu på TV om korruption och att det var uppgjort. Det tror jag inte på. Det var nog bara en riktigt jävla kass domare. Får man ju hoppas i alla fall. Jag är ta mig tusan nästan lite stolt över Abrahamians sätt att ändå stå upp för vad han tyckte var rätt.

Det verkar annars vara de svenska cyklisternas OS i år. Gustav Larsson från Gemla utanför Växjö tog igår förmiddag Sveriges andra silvermedalj under dessa spel. I herrarnas tempolopp visade smålänningen var skåpet skulle stå. Jag sticker inte under stol med att jag inte heller denna gång hade en aning om vem fan denna Gustav är. Men precis som jag sagt tidigare så är det charmen med Olympiska Spelen. Många okända, jätteduktiga män och kvinnor som tränar hårdare än både Zlatan och Mats Sundin,fast dom råkar ha sin talang i mindre populära idrotter, dyker upp och gör kanonresultat. Nu håller jag stenhårt på Lassi Karonen på lördag morgon klockan 09.50 när Sveriges första guld bärgas. Hade förstås inte heller hört talas om Karonen innan OS men det gör ingenting.

Läste i Sportbladet om damlandslaget i fotboll. Där hade man härom dagen i något sammanhang skrivit en liten rad om de flesta spelarna i OS-truppen. Om målvakten Hedvig Lindahl så skrev man: "Offensiv målvakt".
Hur fan spelar om man spelar offensivt som målvakt? Hade jag varit tränare och haft en offensiv målvakt hade jag bytt ut han eller henne illa kvickt.
Offensiva ytterbackar köper jag och likaså defensiva mittfältare. Men offensiv målvakt? Jag förstår helt enkelt inte den logiken. Men det är å andra sidan väldigt mycket jag inte förstår. Ekvationer till exempel. Eller hur man tog beslutet att skicka Emma Green till OS.

Simon Aspelin och Thomas Johansson är klara för semifinal i den olympiska tennisturneringens dubbelspel. Imponerande faktiskt. Det blir med andra ord minst bronsmatch för svenskarna. Jag vet inte ännu vilka dom får möta ännu men det verkar som om de spelar någon gång under morgondagen. Jag tror på final!

Ställde klockan på 04.40 för att se när Stefan Nystrand simmade final på 100 meter frisim. 04.50 sov jag igen. Nystrand blev sist av alla i finalen.

Michael Phelps är nu den meste guldmedaljören i de olympiska spelens historia. Phelps sjävl var mes arg över att hans simglasögon inte höll tätt under rekordsimningen.... Amerikaner.

Ni har säkert läst det redan, men ni kommer kanske i håg den söta lilla flickan som sjöng så bedårande på invigningen? Det var i själva verket inte hon som sjöng. Den fanns en annan flicka i kulisserna som sjöng men de kinesiska arrangörerna ansåg att den sjuåriga flicka var för ful för att få framföra sången inför hela världen och valde i stället att ta in en flicka som levde upp till deras ideal bättre. Jag såg en bild på den "fula" kinesen och det kan jag säga er att hon var inte det minsta ful och jag tycker det är hemskt hur fan man kan göra så. Vilka jävla idioter.Jag är glad att jag inte bor i Kina.

OS i all ära.Nu ska jag bege mig ner mot konstgräsplanen där den högintressanta matchen mellan EIS dam C- Lessebos damer. Jojje är med och toffel som jag är så pinnar jag ner och följer min sambo i ur och skur. Nja, inte skur förresten för börjar det regna så cyklar jag hem på stört!

Offensiv målvakt...pffftt

/~~/

Innebandyns Einstein

I kväll har jag gjort säsongspremiär med innebandyn. Riktigt kul och riktigt jobbigt. Gårdagens vila gjorde nog sitt till då jag idag, åtminstone till en början kände mig ganska pigg i benen. Två timmar senare var känslan en annan.
Vi förlorade alla tre matcherna och det kan bara förklaras av att jag och Henrik Medin hamnade på samma lag och det är inget positivt. I vanliga fall hamnar vi nästan aldrig på samma lag och då krigar vi bägge två betydligt hårdare då vi vet att en förlust kan vara ödesdiger när den andre får säga sitt efter matchen. Så var alltså inte fallet idag. Som vanligt spelade vi matcher först till 10 mål och vi förlorade som sagt alla tre. Dom två sista ganska ordentligt dessutom medans vi i första tvingade våra motståndare till förlängning. Förlängning inträffar om det står 9-9 efter som man måste vinna med två mål. Dock fick vi ge oss och torksade med 11-9- I andra blev det typ 10-5 men det är inte resultatet man minns från denna match utan Medins odödliga kommentar vid ställningen 9-5 i baken.
- " Nästa mål måste vi ha" konstaterade Einstein...eeh förlåt Medin.
Sista matchen var vi trötta som fan och ville nog helst bara hem. Skönt att vara i gång igen och jag kommer att närvara på tisdagarna så länge det inte krockar med fotbollsträningen.

Som många av er vet så spelade Kalmar FF fotboll i Allsvenskan i söndags. De flesta i mitt umgänge är stolta supportrar av laget och så även mina kära svärmor Barbro och hennes yngsta dotter Malin.
Barbro och Malin hade snappat upp någonstans att KFF spelade denna söndag och fick en glad överraskning när dom upptäckte att Canal + uppenbarligen sände matchen.Vad ingen av dom två damerna noterade var att detta var en reprisering av förra matchen. Ingen av de två tyckte att starttiden 12.00 var något märkligt. Ingen av dom två reflekterade heller över att man även denna helg tydligen mötte AIK igen. Barbro resonerade som så att det kan ha varit därför matchen började så tidigt efter som stockholmarna hade en lång väg hem och därför kommit överens med Kalmar om att spela matchen vid middagstid denna söndag.
När David Elm tidigt i matchen blev svårt skallad tyckte Malin att äldstebrodern besatt höjden av otur eftersom hon mindes att detta hände även förra matchen. Och precis som i förra matchen hände det ganska så kvickt efter att han gjort mål. Verkligen märkligt tyckte Malin,och började göra sig i ordning för avfärd mot Öland där hon och hennes vänner skulle gå på säsongens sista Strand. Eftersom regnet fullkomligt öste ner över Emmaboda kommun så beslutade sig Malin att kompletera sin packning med paraply. När hon inte fann något sådant så tröstade Barbro med att hon minsann såg på TV  från Fredriksskans att det var klarblått över Öland och att parably tedde sig onödigt. Underligt tänkte Malin när hon tittade ut över det skyfall som besökte Broakulla,men litade på sin mor och for i väg mot den avlånga ön någon gång i slutet av första halvlek av den reprissända matchen.
Barbro, som sedan bröderna Elms intåg i KFF, är en högst trogen supporter bestämde sig att titta vidare ty det nu var ganska spännande, 2-2. I början av andra så tyckte Barbro att det var ett otäckt väder som kom in över Kalmar och att den tidigare så blåa himlen numera var alldeles svart. Konstigt eftersom klockan bara är 13 tänkte hon.I själva verket var uret 21.
När sedan Rasmus stänkte in sin numera nästan klassiska frispark så jublades det i Sjöndins residens. Efter matchen så intervjuades yngste brodern Elm av Arne Hegerfors och hans kollegor, och i bakgrunden sågs en totalt nattsvart himmel.Inte så konstigt då klockan  var närmre 22 och inte 14 som svärmor trodde. Detta fenomen kunde hon inte förklara och beslutade sig istället för att ge sig ut på en ridtur för att rensa tankarna. I Broakulla var dessutom inte himlen alls så svart som i Kalmar även om det duggade lite!

Bowlingssäsongen är på väg att dra igång. Den sista seedningsrundan inför säsongen kommer med största sannolikhet att gå av stapeln den 28 i denna månad. Franzén, som för övrigt axlar rollen som sammankallande utmärkt, lät meddela detta idag då det ingår i hans uppgifter att ha hand om spelschemat.

I morgon blir det fotbollsträning för min del. Har inte riktigt kommit över helgens nästa horribla insats mot L/L i reservlagsserien. Men jag antar att det bara är att ta nya tag och se till att Nöbbele får ett helvete på fredag.
Enligt Dennis blogg hade det varit ganska mycket folk på träningen igår och det är klart positivt.
Hoppas att det blir mycket (inte lite Dala...) folk även på morgondagens herrträff på IP.

            Och så lite från OS

Håkan Dahlby...killen som skulle vinna OS-guld i trap-skytte hur enkelt som helst. Han skulle bada i champagne hade han beslutat... Jo,hej du.

Är fortfarande glad för Emma Johanssons skull!

Har fått ett nyt favoritlag i alla fall i OS. Förutom svenskarna så håller jag nu stenhårt på Islands herrar i den olympiska handbollsturneringen. Vilka jävla bösar! Stora som hus allihop och skulle allihop på kommando från tränaren springa rakt in i bergvägg utan att tveka det minsta. I dag lekte dom med ett gäng tyska fjollor och jag hoppas att dom går hela vägen. Mitt motstånd mot tysk lagidrott är som ni kanske kommer ihåg, stor sedan EM-äventyret i somras då jag insåg att jag kanske inte är tysk idrotts största supporter.
Tyskarna började till slut att skjuta islänningarna i huvudena i stället för på mål. Föga hjälpte detta då dessa vikingar bara snöt ut en näva vulkanlava ur näsan och sprang upp och satte ett nytt mål framför ögonen på tyskarnas förbundskapten som sitter inne med hela OS-historiens fulaste snorbroms.Förbundskaptener i handbollslandslag är generellt ganska fula för övrigt, då jag lade märke till att inte heller Islands dito var besläktad med Brad Pitt.

Kul även att de svenska tjejerna lyckades vinna mot Canada. Helt fel match att vinna, men likväl en vinst. Nu tror jag på en skräll mot Tyskland för Lotta Schelin såg riktigt het ut.

Michael Phelps är uppenbarligen precis så jävla bra som han utger sig för att vara. Titta och lär dig där Dahlby. I natt blir han OS-historiens meste guldmedaljör genom tiderna när han tar sitt tionde OS-guld. I skrivande stund delar han första platsen med Carl Lewis, Paavo Nurmi,Mark Spitz och Larissa Latynina.
Phelps har ju även som mål att slå Spitz rekord på sju guld i samma spel och har tagit fyra av fyra möjliga i fall han lyckas i nattens fjärilssim. Jag sätter nog en slant på att han gör det.
Jag är sjukt imponerad av denna man som dessutom bara är 23 år och har typ 200 olympiader kvar att deltaga i. Fränt.

Nu tar vi kvällen.
/~~/

Storförlust och Jenna Jameson

Ja, som många av er redan vet så spelades det B-lagsfotboll igår kväll på Lindåsvallen mellan oss i Johansfors och Lindås/Långasjö.  Som säkert lika många vet så gick resultatet kanske inte riktigt vår väg då vi blev bjudna på en 90 minuter lång lektion hur man anfaller.

Vi spelade med följande lag
MV: Axel Karlsson
Försvar från vänster: Charlie Dziobek, Magnus Gustafsson, Micke Gustafsson, Tobias Ljung
Mittfält från vänster: Peter Andersson, Andreas Johansson, Hampus Eriksson, Tobias Fransson
Anfall: Kristoffer Israelsson, Stefan Persson
Avbytare: Oscar Ahlström, Claes Fredriksson, Per Johansson.

L/L visade direkt var skåpet skulle stå och skapade 2000 chanser redan första halvtimmen. Vi kan tacka Axel, som var planens bäste spelare, att Lindås under den bara gjorde två mål. Jag tror den gode Karlsson i målet räddade ett tiotal frilägen i matchen och då förstår ni alla hurdan matchbilden var. Lindås han göra ett mål till i paus och siffrorna var alltså 3-0 till hemmalaget efter de första 45 minutrarna.

I övrigt innehöll första halvlek en grotesk tunnel på undertecknad av ingen mindre än David Strand av alla människor. Till mitt försvar ska tilläggas att Strand själv inte hade en aning om att jag kom upp i rygg på honom och vände om mer eller mindre på chans och lyckades i den situationen tunnla mig så till den grad att jag inte ens hann stoppa honom med oschyssta medel vilket annars var en tanke jag hade i den sekvensen. David passade sedan på att åka slalom genom vårt försvar och avlutade anfallet med att pricka stolpen. Vad som sved nästan mest var att Henke Medin enligt egen utsago såg eländet vilket inte ger mig några fördelar vid framtida dispyter han och mig emellan.

I andra halvlek blev det möjligtvis lite lite bättre ur vår synvinkel även om L/L trummade på och skapade chans på chans. 4-0 och 5-0 kom med jämna mellanrum, men sedan lyckades vi faktiskt reducera ledningen genom ett viljemål av Stefan Persson som gjorde sin första match på länge. Efter det hann dock L/L göra ett mål till och slutresultatet blev 6-1. Ett resultat som hade minst det dubbla om inte Axel hade varit så bra som han var.
Vi andra bör nog höja oss ett par snäpp inför kommande uppgifter.

Har varit helt slut i benen idag efter matchen och efter en ganska hård träningsvecka och valde därför i dag att stå över kvällens träning på IP. Behövde vila. I morgon kommer det däremot att bli aktivitet antingen iform av innebandy eller löpning och på onsdag är det sista träningen inför höstpremiären borta mot Nöbbele som visat grym form på slutet. Senast pulveriserade man Kosta med hela 9-3 på bortaplan och i matchen innan slog man seriesuveränen Åseda på hemmaplan så man kan lungt säga att vi har full respekt för vår motståndare. Serien är inne i ett avgörande skede för oss då vi på måndag möter just Åseda, även dom på bortaplan. Vinner vi bägge så tror jag att vi vinner serien. Gör vi det inte så är det fortfarande inte omöjligt på något vis men läget ser betydligt värre ut. Vi har trots allt åtta raka segrar i ryggen och sådant brukar få motståndaren att fundera lite extra.

Kalmar FF ångar på och imponerar verkligen med sitt urstabila spel.I går blev det tre friska pinnar när man tvålade dit Ljungskile med bastanta 4-2 på Starke Arvid i Bohuslän. Ingelsten svarade återigen för två mål och rycker därmed i den allsvenska skytteligan. Sannerligen imponerande. Rasmus Elm pricksköt elegant in en frispark och lika elegant gjorde Daniel Sobralense sitt första allsvenska mål någonsin när han i första halvlek lobbade in 2-1 målet för FF.
Härnäst väntar nu en utflykt till Gent i Belgien på torsdag, för fortsatt kval mot UEFA-cupens gruppspel. Nästa allsvenska match är på söndag på Fredriksskans då Örebro gästar.

Annars börjar hockeysäsongen så smått att dra igång. I morgon spelar Tingsryd mot Nybro i Dackehallen och för mitt fortsatta välbefinnande på jobbet så ser jag gärna att vikingarna vinner den matchen. Franzén bli odräglig annars. I dag erkände han att han hade fel och att jag och Frisk hade rätt i en oerhört känslig fråga om huruvida ungersk dokumentation skulle medlevereras eller ej. Det var stort på något vis, att höra honom krypa till korset och tala om hur fel han hade och hur rätt vi hade. Fem gånger tvingade vi vår vän att säga de magiska orden: Ni hade rätt, jag hade fel. Ska testa om jag kan få ur honom det i morogn också. Det är nog tveksamt.

Kör en ny ljudbok nu. En ganska kontroversiell sådan.Vuxenfilmsaktrisen Jenna Jamesons självbiografi  "Att älska som en porrstjärna- en sedelärande berättelse" . Denna bok är dock ganska oerotisk då den inte handlar om porr i sig utan snarare hur hon hamnade där via diverse våldtäkter och andra hemskheter. Ofta väldigt tragisk men också ganska rolig bitvis.Men som sagt, hoppas man på lite mer "action" så är inte detta rätt bok att läsa. I och för sig har jag inte lyssnat igenom hela ännu men så långt jag har kommit så har det varit helt barntillåtet.
Försökte mig på att lyssna på Martina Haags "I en annan del av Bromma" men det blev något knas när jag skulle lyssna då kapitlen inte låg i ordning i min iPod och då blev allt fel så då sket jag i det. Vill ha fler ljudbokstips!

I stället för att träna i kväll så kommer jag att bege mig ner till Emmaboda IP för att där avnjuta EIS B-damers match mot Liatorp/Agunnaryd. Matchen börjar om en kvart så jag ska göra mig redo.

/~~/

Silvermedalj och landslag

Emma Johansson? Vem fan är det undrade jag tills för ungefär en halvtimme sedan. Sedan visade det sig att det är världens näst bästa linjeloppscyklist i och med att hon tog sig i mål på andraplats i Peking-OS linjelopp.
Jag ska inte sticka under stol med att jag 90 % av loppet med måttligt intresse. Jag prioriterade Sportbladet i soffan betydligt högre. Och när sedan Brasilien-Nya Zeeland i herrfotbollsturneringen sparkade i gång, ja då hade jag inte mycket tankar på cyklar. Men när textremsan började rulla nere i bildkanten att det återstod en dryg mil och att två svenskor var med i täten, då slog jag över och beslutade mig för att följa tjejerna in i mål. Och vilken dramatik det blev. Emma Johansson såg urstark ut trots att bokstavligen varit ute och cyklat i tre och en halv timme och lyckades spurta sig till en silvermedalj.

Det är kanske lite det som är charmen med OS, att atleter som är anonyma för den stora massan bara på några sekunder kan bli rikskändis. Grattis Emma!

I går var vi på Kalmars stadsfest och det var nog den sämsta fest jag någonsin varit på. Helt urtråkigt och pissigt väder. Det hela slutade med att vi åkte hem till oss och grillade. Jag,Johanna,Johannes,Linda,Peter,Karro och Max.
Max är numera det officiella namnet på Peters och Karros son.

I kväll blir det B-lags-match på Lindåsvallen och jag sprang på David Strand i Kalmar igår. Trött och tärd av nervositet var den gode grävmaskinistsonen. Jag tror att han får kalla fötter och därmed inte deltar i matchen i eftemiddag.

Efter grillningen i går kväll spelades det även en hel del kort. Jag höll på att göra något unikt när jag gick igenom ett parti plump utan att plumpa alls. Nästan i alla fall. I det sista spelets sista kort så åkte jag dit på en sketen ruterfemma. Jag hävdade att jag skulle ta sju stick där men i och med den missräkningen så blev det åtta och därmed plump i protokollet.

Kalmar möter Ljungskile i kväll på Starke Arvid. Jag tror inte att det blir någon lätt uppgift att åka upp dit för att plocka med sig tre pinnar hem. Jag tror att Kalmar har goda möjligheter att göra det, men det kommer inte att göra sig självt. Ljungskile har tagit poäng av många topplag och slog AIK, Göteborg och Elfsborg där i våras om jag inte minns fel.
Elfsborg som för övrigt åker till den kungliga huvudstaden i afton för att där försöka sig på att slå AIK på Råsunda. Jag tror dessvärre att man lyckas med det. Förlorar man och KFF vinner, så är det åter igen fyra sköna poäng ner till boråsarna. Och i och med att Örebro mycket glädjande slog IFK Göteborg i går så skulle en KFF-vinst och en Elfsborgsförlust sitta som en fläskläpp.

Måste även jag passa på att gratulera EIS två nyblivna landslagskillar Måns Söderqvist och Mattias Pavic. Fantastiskt bra gjort grabbar! Jag var nere och tittade på EIS senaste match mot IFK Borgholm och förstår mycket väl varför ni är uttagna. Lycka till!

/~~/


SMS från stranden

Har precis sett den sämsta fotbollshalvlek jag någonsin sett. Det svenska damlandslaget möter just nu Argentina i OS-fotbollen och herrejävlar vilken otroligt dålig första halvlek jag försökte se. Till och med sämre än när de svenska herrarna mötte Turkiet i EM 2000.
Annars tycker jag att OS har smugit i gång på ett ganska trevligt sätt. Invigningen igår var häftig även om jag sov stora delar av den. Hörde att kineserna med hjälp av fyrverkeripjäser lyckats avstyra ett regnoväder och fått det att inte ta vägen över Peking utan i stället slagit sig till ro över någon annan stad i närheten. Ganska ofattbart att OS numera är så stort att arrangörsstaden till och med kan bestämma vilket väder man behagar ha under spelen. Jag tror inte det är rikitgt bra det där. Naturen brukar inte gilla när man ändrar för mycket.

Tjeckien tog i alla fall spelens första guldmedalj i luftgevärsskytte för damer. Luftgevärsskytte i all ära. Jag vet hur svårt det är, men om det klassas som en olympisk idrott tycker jag att även motorsport och golf borde ha olympisk status då jag hävdar att det är mer sport att köra Formel 1-bil än att skuta luftgevär.
Golf är en av världens största idrotter och borde ha en självskriven plats på de olympiska programmet. Folk hävdar att golf inte är en idrott eftersom man inte rör sig så mycket... Det gör man sannerligen inte heller i luftgevärskytte.

Gång borde för övrigt strykas från programmet då det är den största parodin på idrott som finns. Fy fan vilken konstig "idrott". Jag säger inget om alla de miljoner människor som är ute och går för motionens skull, verkligen inte. Det är tvärtom jättebra.Till och med stavgång kan jag köpa.Men tävlingsgång? Hur tänkte man där? Vi ser vem som kan gå fortast... Njaae, eftersom gång ändå har en plats i programmet borde det öppna upp för andra klassiska grenar såsom 1000 meter myrsteg eller "bollen i burken" på tid. Nästa gång kanske...nästa gång. Jag var rätt jävlig på "bollen i burken" som barn och hoppas således att även jag ska få min chans i OS.

I morgon möter vi Lindås/Långasjö på Lindåsvallen och i morse, tidigt i ottan på min enda sovmorgon på år och dag så börjar telefonen låta fan. Ett SMS har trillat in. Jag blir mer eller mindre livrädd då jag aldrig får SMS och speciellet inte mitt i natten. Det är David Strand,förstås, som tycker att han behöver kaxa upp inför morgondagens match.
Så här löd delar av det.

"God Morgon! Jag har fått ett erbjudande om att vara med i B-lagsmatchen i morgon. Vad jag undrar är, kommer du att vara med? Hur som helst, ha en bra dag!
David"


Läser man mellan raderna, vilket jag alltid gör så står det så här:

" Haha! Nu väckte jag dig din gamle fjant! Jag är lite nervös inför morgondagens match mot er men vill ändå spela. Jag undrar om du ska vara med för om du ska vara det så har ni antagligen inte så värst bra lag om till och med du får vara med. Och är det så, ja då kan jag också vara med. I vilket fall som helst. Nu har jag väckt dig och jag hoppas att du inte kan somna om. Hoppas att jag även väckte Johanna, för bagarna nu förtiden sover för mycket ändå. Ha en inte allt för bra dag, och med det menar jag inte att du ska köra ihjäl dig,men väl att du kan cykla omkull och få skrapsår på knän och armbågar.
David"


Jag svarade med det vänligaste SMS:et jag skrivit någonsin men har inte fått svar ännu. Vi syns i morgon David. Vi syns i morgon. Jag ringer dig vid 04 i natt för att kolla din form.

Nu ska vi alldeles strax bege oss av mot Kalmar där mängder av aktiviteter står på schemat. Vi som ska åka äro Jag, Jojje, Malin, Johannes,Linda, Peter, Karro och lillgrabben. Några av oss ska på jaktmässa,några ska se IFK Kalmar mot LdB Malmö och jag, ja jag vet inte vad fan jag ska göra. Jag letar nog upp en uteservering då det lockar mig mer än både träningsmatcher i fotboll eller jakt.

Detta var för övrigt inlägg nummer 300 här på bloggen!

/~~/

Invigning

Eftermiddagen har gått i OS-invigningens tecken. Vilket spektakel egentligen. Jag var mäkta imponerad av fyrverkerierna som inledde invigningen men sedan somnade jag relativt fort och vaknade inte förrän nationerna började marschera in på OS-stadion som kallas "Fågelboet" i folkmun.
Tänkte för mig själv att det kanske kan vara intressant att titta när alla atleter vandrar in där redan tidigt insåg jag hur oerhört ointressant det är att titta på folk som går.
Fattade ingenting av turordningen heller. Går inte trupperna in i bokstavsordning så som man alltid gjort? Den här gången hade det antagligen något att göra med kinesiska tecken, mer fattade jag inte.

Jakob Hårds bisittare, som jag inte har namnet på, hade en klockren förklaring till varför inte Sydkorea och Nordkorea gick in samtidigt i år. Flera OS i rad har trätobröderna från Koreahalvön marscherat in under gemensam flagg, och under namnet Korea,för att visa att idrotten förbrödrar och att atleterna i de respektive länderna kan hålla sams.
När dom i år inte gjorde det förklarade den eminenta bisittaren att det antagligen berodde på att Nordkorea och Sydkorea inte börjar på samma bokstav och således heller inte samma kinesiska tecken och därför gick var för sig...Jo,antagligen. Var det därför Sverige inte gick under samma flagg som Laos i år heller...

I går blev det galej. Först bedrevs ett bra träningspass på IP med 20 personer närvarande för andra kvällen i rad. Det är många som är sugna på att kuta bort semesterölen verkar det som. Det var dock många trötta ben eftersom vi har tränat ganska mycket denna veckan, vilket märktes inte minst på den avslutande halvtimmens tvåmålsspel. Och för att inte tala om den avslutande löpövningen.
I vilket fall som helst så var det en bra träning och på söndag börjar matchandet igen.Vårt B-lag skall åka till Lindåsvallen för att där möta Lindås/Långasjö. Jag jkommer att medverka,och det blir första gången i karriären jag byter om i bortalagets omklädningsrum på Lindåsvallen. En ny upplevelse!

Efter träningen så var vi ett gäng törstiga pojkar som i samlad trupp gick bort till "Il Capitano", Pettan, för att dricka några bärs innan vi skulle gå på säsongens sista grillkväll på Casablanca. Som alltid när man umgås i goda vänners lag så blev det trevligt. Tiden flög i väg och innan vi visste ordet av så var vi på Casa. Där stannade jag dock bara till midnatt innan jag stillsamt vandrade hem genom ett helt öde Emmaboda i hopp om att lura kroppen på en seg dag i dag. Det lyckades någorlunda. Men seg har jag varit ändå. Jag hade tänkt att både springa och spela innebandy men istället blev det OS-invigningen i soffan. Man behöver vila ibland också antar jag. Lite besviken på mig själv är jag allt.

Kalmar FF tog sig igår kväll vidare till semifinal i Svenska Cupen där Hammarby väntar. I går slogs Elfsborg tillbaka med imponerande 4-2 i Borås. Elfsborg som i Allsvenskan bara släppt in fem baljor på hela säsongen släppte alltså in fyra i en enda match. På hemmaplan. Starkt som fan av Kalmar! Viktor och Rasmus Elm gjorde varsitt mål medans Ingelsten satte två. Nu vill jag se ett taggat Kalmar på söndag i Bohuslän som plockar med sig tre nya poäng av Ljungskile i Allsvenskan. KFF har ett bra läge att ta en dubbel! Känn på den!

Nästa helg verkar det som om det luktar kräftskiva hos ordförande Randewall. En sådan fest har potential att bli hur kul som helst! Jag ser verkligen fram emot detta kalas.

Jag vet inte varför, men jag har svårt att ta Jakob Hård seriöst efter det att han gjorde rösten till Bo A. Orm i Lilla Sportspegeln. Och dessutom har han varit i målbrottet i 25 år och det måste väl ses som ovanligt.

/~~/

Torsdagskväll

Jag tog en rövare och gick i eftermiddags in till chefen och frågade om jag kunde få ledigt i morgon och hänvisade till det massiva antal komptimmar jag har i min tidsbank på WWW. Chefen godkände mitt förslag och vips så blev det helg. Detta kommer att firas med att jag tillsammans med väsentliga delar av Johansfors IF:s seniortrupp kommer att samlas hos vår ärade lagkapten Peter för inmundigande av mjöd efter kvällens träning.
Efter denna förväntat trevliga förfest så kommer antagligen många av oss att söka sig ner mot Casablancas lokaler för att där fortsätta den som sagt förväntat trevliga kvällen.

Annars har det varit rikigt skönt att jobba den här veckan. Jag har i alla fall mått bra av det. Förvisso min andra vecka efter semestern men det är väl nu man börjar komma in i sina rutiner igen. Jag har i och för sig ändrat om litegrand i mina ordinarie rutiner och börjar jobba trekvart senare än vad jag gjorde förut. Det innebär att jag inte börjar jobba förrän 06.45 numera och det är lite utav en lyx i vardagen som antagligen är ganska lätt att vänja sig vid.
Jag hörde dock rykten om skiftgång på jobbet och då är man som vanligt aktuell och då blir det till att gå upp i ottan återigen. Den dagen, den sorgen.

Som sagt så har det varit kul att lite ordinarie ansikten har ramlat in denna vecka såsom mina kära kollegor Lasse Frisk och Lasse Franzén. Det blev liv direkt. Franzén kunde inte låta bli att likt en hopprepshoppande,tuggummituggande,rosaklädd lågstadieflicka studsa fram till Lasse Frisk när han började sin höstsäsong i går, för att förtälla resultatet i förra veckans minigolftävling som jag olyckligtvis förlorade med väldigt väldigt liten marginal. Försumbar marginal som Tage Danielsson hade sagt.
Kommer inte ihåg exakt vad Frisk replikerade med men i eftermiddags hävdade han på fullaste allvar att han antagligen är bäst på minigolf på jobbet, vilket fick samtliga som hörde konversationen att brista ut i tårdrypande skratt...

...men tillslut återfann sig allvaret på VikingLine när vi insåg att det inte är länge kvar tills det att bowlingsäsongen drar igång på allvar. Sista seedningsrundan går eventuellt av stapeln nästnästa torsdag, och därefter kommer en deltävling i månaden att genomföras. Ni kommer kunna följa hela spektaklet här för er som är intresserade. Och tro det eller ej, men det är faktiskt en del som är!

Vi hade tänkt att åka till Dzenans restaurang i Nöjeshuset för att på dagens lunch spisa deras ypperliga raggmunkar med fläsk som dom vuxna äter. Raggmunkar med grädde som barnen äter. Dock hade Dzenan enligt säkra källor stängt denna vecka vilket ledde till svår ångest för oss hungriga män och Lasse Frisk. Eftersom även WWW:s matsal för tillfället är stängd så hamnade vi i ordentlig knipa. Dock redde vi till slut ut situationen och åkte upp till Pizzeria Victoria för förtäring där. Det dög alldeles utmärkt det med.

I kväll är det alltså träning. Det var det även igår, och då var uppslutningen mycket bra med 20 ombytta. Det hade varit trevligt med något liknande i afton.

Har börjat att lyssna på ljudböcker igen. Camilla Läckbergs senaste, Sjöjungfrun. Ruggig historia det där. Är halvvägs men tror att jag lägger den lite på is nu. Jag är i behov av något betydligt gladare än märkliga mord och andra hemskheter. Någon som har något förslag på en rolig,glad ljudbok? Skriv en rad i kommentarsfältet i så fall. Du får gärna vara anonym om du så vill!

I morgon kväll blir det förmodligen ett löparpass igen. Om det inte blir innebandy i Flygthallen. Är jag riktigt hurtig så blir det bägge. Är jag det inte, vilket förefaller mer troligt, så blir det max en aktivitet.

I bland kan det bli lite tosigt i nyhetsändningar världen runt...

Nu ska jag packa min träningsväska inför kvällen!

/~~/


Regn och rusk

Jävlar vad det har regnat de sista dygnen. Ett litet sommarregn kan ibland te sig ganska skönt och kommer det också någon liten åskskur när man är trygg inomhus så är även det ganska mysigt. Men när himlen är öppen hela tiden såsom den mer eller mindre har varit de senaste dagarna, ja då är det inte mysigt längre. Inte ens lite. 

Var och tränade fotboll igår för första gången på 35 år typ. Det var hur kul som helst. Vi var väl kanske inte så värst mycket folk men vi var ändå tillräckligt många för att genomföra ett bra träningspass. Ett träningspass som dessvärre för egen del, avslutades med att jag sträckte något i vänstra skinkan. Har dock inte känt av denna högst allvarliga skada i dag så jag hoppas att det inte är någon fara till träningen i morgon.

Vi skyndade på träningen igår för att på så sätt ge dom som ville, chansen att se när Johansf...eeh Kalmar FF skulle möta AIK på Fredriksskans. Under bilfärden hem fick jag höra vilken sagolik matchupptakt jag missat enligt en lyrisk Ralf Edström på Sportradion. Tre mål i matchens början och tyvärr även en huvudskada på David Elm,som enligt vad jag har förstått av hans blogg, ändå verkar må bra efter omständigheterna. Mål hann han likväl göra och övertog därmed ledningen i vår prestigefyllda tävling med nya målsnittet 0.41 mot mina futtiga 0.4.

Matchen då? Jo från det jag såg (från minut 20 ungefär) så tycker jag att Kalmar är värda sina poäng. Jag vet att många inte håller med mig, men jag anser att det inte bara är tur varje gång man vänder ett underläge. Nanne gjorde taktiskt rätt i att gå ned på en klassisk 4-4-2 uppställning och det är väl något publiken på  Fredriksskans inte ser så ofta numera.
Stefan Larsson klarade dock inte alls att fylla tomrummet efter betydligt mer den robuste äldstebrodern som ju tvingades av planen tidigt.
Ingelsten var ännu en gång påpassligt framme och kvitterade stockholmarnas ledning innan paus och jag tycker att allt talar för att han vinner skytteligan iår. Han är alltid på rätt plats. Målen han gör är kanske inte så värst vackra. Men likväl räknas dom lika mycket för det.
På tal om vackra mål så var det just ett sådant som avgjorde när Rasmus Elm fick kalasträff på en frispark och borrade upp bollen genom regnet och blåste precis under ribban i Nicklas Berghs AIK-mål. Det där målet kan vara skillnaden på guld och skit i år.
Kalmar leder fortfarande och har nu en svår borta match först i cupen mot Elfsborg på torsdag och sdan på söndag mot Ljungskile på arenan med Sveriges skönaste namn; Starke Arvid.

Jag har, om vädret tillåter vill säga, planerat att göra ett besök på Emmaboda IP denna gråa tisdagskväll, för att där få se Emmabodas B-damer spela träningsmatch. I EIS återfinns i kväll min absoluta favoritspelare, tillika sambo Johanna Sjöndin och det är en stor anledning till mina planer denna kväll.

I kväll drog även höstsäsongen utav innebandyspelandet igång i Flygthallen. Jag hade antagligen varit med om det inte varit så att vi ska träna fotboll både onsdag och torsdag. Jag kommer senare under hösten. Då ska det bli åka av Medin. Vilka veckor är det du spelar för övrigt? Bara så att jag vet...

Det ser inihelvete skumt ut ute...

...men frågan är ändå om jag inte hellre tittar på en träningsfotbollsmatch för B-lag i ösregn och storm än att titta på "Allsång på Skansen".

I går till Kalmar FF-matchen så hade hela ligan samlats hemma hos oss. Jojje förståss, Martin, Nathalie, Karro, Peter och så en liten kille på sex dagar som ännu inte har fått något namn. Han var måttligt intresserad av fotboll men faktum är att KFF inte tappat poäng under hela hans existens...


Peter och Karros son ligger gott och vilar på min mage. Han hade tydliga problem att hålla sig vaken under Kalmar FF:s segermatch mot AIK igår kväll.

Nu ska jag faktiskt gå och spela ett parti Betapet innan jag eventuellt beger mig ner till konstgräset.

/~~/

Måndag nummer två

Höstsäsongens andra måndag är nu avklarad och den flöt fram relativt smidigt får jag nog påstå. Lite gamla välbekanta ansikten började idag att jobba och ångesten lös i deras ögon trots deras förvissningar om att så inte var fallet.
I morgon kommer även Lasse Frisk åter och då är det slut på lugnet. Ryktet säger att han har blivit så biten av husvagnslivet att han ska ställa upp sitt ekipage på simhallscampingen för att på så sätt kunna campa och jobba samtidigt. Huruvida det ligger någon sanning i detta påstående vet jag inte, men jag antar att det är sant för det är nämligen jag som har hittat på det.

I går kväll var jag på folklustspel som det så fint heter. "Lånta Fjädrar" är titeln på spelet som inte riktigt infriade mina förväntningar. Trots allt kostade biljetterna 400 pistoler styck och för den summan har man ganska höga förväntningar. Visst, det var trevligt, gemytligt och lite väldigt roligt i bland men jag hade som sagt lite högre förväntningar ändå. Suzanne Reuter var dock fantastisk tycker jag, hon är elegant på något vis. Robert Gustafsson var förståss rolig men ändå var det något som saknades. Vet inte vad bara.
Annars var det en vansinnigt trevlig kväll med grillbuffé på Byttan där man sannerligen inte gick hungrig ifrån. Jag hade det tvivelaktiga nöjet att köra en utav bilarna denna afton och gick därför således dock lite småtörstig från restaurangen. Coca Cola är ändå en fullgod ersättare många gånger.

Jag tänkte att jag skulle träna i kväll. Trodde förvisso att hela kommunen skulle dränkas i syndafloden som störtade ner från himmelen under förmiddagen. Men nu verkar det som att finns goda möjligheter till att kunna genomföra en träning likväl. Det ska bli kul. Det var ett tag sedan nu.

I kväll efter träningen blir det till att se matchen Kalmar- AIK. Dock inte på plats denna gång, men väl på Canal + som har den goda smaken att sända den som "Veckans Match". Oerhört viktig match för KFF som i och med en seger återigen sätter press på främst Elfsborg som jagar i hasorna. Jag tror och hoppas stenhårt på vinst och tippar slutresultatet till 3-1 i Kalmars favör.

Brorsan och jag satt igår och letade roliga klipp på youtube och hittade denna pärlan. Fatta vilken ångest den grabben hade när han skulle cykla till skolan dagen efter denna lilla fadäs. Martin Timell skrattar fortfarande tror jag...

/~~/


Störd och fin

Även jag hamnade till slut uppe på "Störd Och Fin" som arrangörerna Vinterbadarna valt att kalla årets upplaga av Rasslebygdsfestivalen.
Efter att den gamle frontfiguren i vårt före detta band , The Leftovers som jag skrev om här bara häromdagen, Mattias Andersson satt upp oss på gästlistan efter att ha haft ett frall-samarbete med Café Emma.
Johanna,Malin, AnnSofie,Martin, Peter och jag var de utvalda som framåt 22-tideni går kväll gjorde en tämligen obemärkt entré inne på de klassiska ängar som utgör grunden för hela festivalen. Några minuter senare hittade vi ett öltält och där blev vi sittande fram tills det att klockan nästan var två. Mängder av känningar och för all del även okänningar passserade förbi i en strid ström och gemensamt för alla var att de hade leende läppar vilket måste vara denna festivals största kännetecken. Alla är glada. Hur folk blir så glada låter jag vara osagt.
Vi såg alltså egentligen inget band alls utan nöjde oss med att sitta i vårt öltält, där vi förvisso hade stora scenen under uppsikt.
Innan vi tog kvällen så var vi så klart tvugna att äta den klassiska nachostallriken som så många gånger har fyllt hungriga festivalmagar. Nachosen smakade precis likadant nu som då och jag skulle vilja påstå att hemligheten ligger i ostsåsen.
Mätta,belåtna och trötta gick vi sedan och lade oss och sov.

Idag är det ingen vanlig dag...Det är Jojjes födelsedag! Grattis!

Ikväll ska klanerna Sjöndin,Johansson och Thuresson på teater eller vad man ska kalla det. Det är folklustspelet "Lånta fjädrar" som körs för fulla muggar i Kalmar nu och vi ska som sagt in och titta på det. Har aldrig varit på något sådant så jag hoppas att det blir bra. Väldigt namnkunnig skådespelarbesättning är det i alla fall med namn som Robert Gustafsson,Suzanne Reuter och Peter Dalle bland andra. Peter Dalle ska nog för övrigt vara glad över att Johanna har en sjuhelvetes reaktionsförmåga eftersom han för en tid sedan i Kalmar bara stövlade rakt ut i gatan och hade som sagt inte Jojje varit med på noterna så hade någon annan än han antagligen roat oss i kväll.

Har sprungit idag med, trots att jag innan hade tusen ursäkter till att inte göra det så gjorde jag det ändå och gjorde det rikitgt bra trots både ont i vaden och en viss trötthetskänsla sedan öltältet igår. 26.58 i ösregnet är jag väldigt nöjd med. Trodde inte jag skulle springa så fort i dag eftersom jag kände mig jävligt seg i kroppen innan jag gav mig i väg.

Har nu också fått träffa Peters och Karros son vars namn det ännu spekuleras i. En så vansinnigt söt unge har jag nog aldrig sett. Grattis ännu en gång!

I morgon spelar KFF match mot AIK. Det är väldigt viktigt att vinna den matchen för att visa de jagande lagom bakom att förlusten mot Malmö var en engångsföreteelse och att man är bättre än vad man visade i Skåne. Glädjande så sänder Canal+ matchen och ännu bättre är att den inte börjar förrän klockan 20.00 vilket gör att man både hinner träna fotboll och se allt utom matchens inledning.

David Elms och min tävling, deodorant-cupen, som går ut på att ha det högsta målsnittet när våra respektive serier är över ser ut som följer.
David har gjort sex mål på 16 A-lagsmatcher vilket ger honom ett snitt 0,375 mål per match.
Jag själv har gjort två mål på fem A-matcher vilket ger mig snittet 0,4 mål per match och alltså även överlägsen ledning i denna mycket prestigefyllda liga där proset ännu inte är officiellt.

Nu ska jag gå och leta upp finskjortan för nu ska vi snart åka till restaurangen Byttan för att få i oss lite mat innan det bär av till Krusenstiernska gården för att titta på föreställningen.

/~~/


Disk,disk,disk,disk

Idag har det plockats disk utav bara fan på Emmagården! Aldrig förr har så mycket blivit så rent så snabbt. Brorsan och jag var diskansvariga under rusningstimmarna och får vi säga det själva så skötte vi saken med bravur.

Det är fantastiskt vad mycket folk det är i Emmaboda idag! Småpratade lite med en mycket trevlig ung man som kommit till Emmagården (vad annars??) för att få sig en bit mat. Han nämnde att han varit borta på bolaget vid ett-tiden för att handla sig lite dryck inför kvällens festligheter nere i Rasslebygd. Dock hade han med ens han bara klev in igenom Systembolagets dörr mer eller mindre beslutat sig för att bli nykterist då det var 143 nummer före honom i kön. Jag rådde honom till att köra till Nybro men då han både saknade bil och körkort avslutade jag snabbt diskussionen då jag tidigt började inse att detta mycket väl kunde sluta med att han bad mig köra in honom till Nybro.

Som sagt så finns det alla de sorters människor i Emmaboda i dag. Långa, korta,tjocka,smala,fula,snygga men det är tre kategorier som dominerar. Trötta,bakfulla och hungriga. Dessa tre kategorier har besökt oss hela dagen och flera utav dom har efter uppäten frukost helt sonika lagt huvudet på bordet och slumrat någon halvtimma på maten. Tröttast var nog ändå den tjej som hade somnat på den stenmur som omger våldtäktsstatyn på centrumtorget i Emmaboda. Det såg inte alls skönt ut.
Även den grabb som somnade stående i kön till toaletten på Emmagården med en förpackning nyponsoppa i näven har antagligen haft piggare dagar.
Nåväl, imorgon tager vi nya tag och då ska det återigen diskas utav bara helvete.

Har hunnit med min löparrunda också idag efter diskningen. Varmt så in i helvete var det och jag kände redan efter två kilometer att jag slarvat för mycket med både mat och vatten under dagen. Men jag tog mig runt, och gjorde det förhållandevis snabbt ändå. Jag ville helst vara under 28 minuter och jag sprang i mål på 27.05 vilket jag är nöjd med då denna rundan har varit den överlägset jobbigaste hittils. INte en gnutta kraft kvar i benen när jag kom i mål utan det kändes som om man hade vaderna fulla av tegel. Så kändes det förvisso sista kilometern men känskan blev mer påtaglig efter målgången och vilan.
Jag är nöjd med rundan och hade det varit lite svalare och om man hade varit lite noggrannare med vattendrickningen under dagen hade jag nog kunna gått en bra bit under 27 idag. Det tror jag nog.
Blir säkert ett nytt lopp i morgon.

Köpte "Ebba och Didrik" i går med Aftonbladet.... vilken nostalgitripp!

Ikväll är det visst någon form av födelsedagskalas då mer eller mindre hela familjen Sjöndin fyller år i faggorna. Johanna vill att vi ska cykla till Broakulla, så jag antar att det är bara att gå ut och pumpa cykeln och trampa på.

/~~/


Ett gossebarn!

Nyss uppstigen efter en mycket god natts sömn för en gångs skull. Var hur trött som helst i går kväll när jag kom hem från en av årets trevligaste fester hos Lasse och Astrid på Möllstorp på Öland.

Först och främst så vill jag och Johanna passa på att gratulera Peter och Karro som klockan 16.58 i onsdags blev stolta föräldrar till ett vansinnigt vackert gossebarn! Grattis!!!

Som sagt så spenderade jag onsdagskvällen och stora delar av torsdagen i Franzéns husvagn på Öland. Tanken var att vi skulle ha spelat minigolf på onsdagskvällen men vi beslutade oss tidigt för att skjuta upp det eventet till dagen efter då vi skulle trotsa den eventuella träkeps som man många gånger kan vakna upp med under semestertider efter grillfester i goda vänners lag. Vi avnjöt en grillmiddag modell bättre där inget saknades. Efter det blev det lite samtal om livet i stort. Även en längre promenad med Zelda, Lasse och Astrids hund, innan vi avrundade kvällen med en hel del kortspel där jag i samtliga fall fick kapitulera till min hårfagre vän. Han vann alltså över mig alla gånger.
I går morse så blev det ändå beslut om minigolf som skulle avgöras på Ekudden i Kalmar. Förutom jag och Lasse så följde även husvagnsgrannarna Pontus Elofsson och fotbollsspelande Frida Andersson med för att även dom försöka ta hem denna åtråvärda titel.
Jag fick direkt ett jävla övertag på dom andra när jag direkt spikade på första hålet. Franzén åstadkom inte bättre än en fyra och i denna stund kända jag att det här kunde gå vägen! Dock förändrades matchbilden ganska väsentligt ganska så fort för när jag i en period av tre hål (4,5,6) noterade ett resultat på 24 slag (två 10:or) så tappade jag allt. Det hjälpte föga att jag efter 9-håls-vilan spelade som en gud och slog sex raka tvåor och tog in slag efter slag men alla dom där 24 jag tappat innan lyckades jag inte ta in och fick dessvärre ge mig i denna match. Glädjande var dock att Frida knep den icke allt för åtråvärda sistaplatsen.
Jag slutade på bronsplats med 69 slag. Pontus tvåa på 54 och Franzén kom fyra från slutet med 53.

Jag sitter här just nu och bara väntar på ett telefonsamtal från kvinnan i mitt liv som jag har lovat att hjälpa i dag på Emmagården. Jag har erbjudit mina diskplockartjänster för den nätta lönen av en bakad potatis vid lunch.

Kikade givetvis även jag på Kalmar FF:s UEFA-cupkval mot Racing Union från Luxemburg. Jag måste nog säga att jag har aldrig någonsin sett Kalmar så överlägset i någon match. Racing var inte med alls och KFF kunde till slut vinna med hela 7-1. Detta trots att man valde att vila 2/3 av JIF:s biddrag till svensk toppfotboll. Jag tyckte att kommentatorn sa att nästa omgång lottas i dag. Ska bli spännande att se vilka Kalmar får möta.
Jag fattar inte hur man tänkte bara när man beslutade att man skulle ta 200 kronor i inträde till en match som den i går? Förvisso finns det bara sittplatser att tillgå när man spelar i UEFA:s cuper men det kan inte ha varit mer än halvfullt där i går. Perfekt kväll annars för fotboll med fint väder, semester och något så ovanligt som UEFA-cupspel i Kalmar. Bättre hade väl varit att ta en rimlig summa i inträde och fylla de platser som fick fyllas. Glöm inte bort att vi är smålänningar för tusan!

Om tid finnes i kväll ska jag ge mig ut och springa. Det blir nog inte förrän lite senare i eftermiddag efter Emmagården, men jag känner att jag är sugen i dag och tänker ha som daglig målsättning att gå under 28 minuter. Det är trots allt nästa två minuter över vad jag bevisligen kan springa på och därför borde detta vara en rimlig målsättning trots ölandsbesök och diskplockning!
Ska köpa mig ett par nya springskor. Jag har alltid snott farsans när han inte vill ha dom längre men nu känner jag att jag är redo för ett par nya.

Fotbollsträningen drog i gång i går och jag hade ju tidigare uppmanat folk att gå och träna. Sen gjorde jag inte det själv. Jag är den förste att erkänna att jag hade helt enkelt inte kraft till det. Det blir på måndag i stället för min del.

Rasslebygdanhängarna har iår en sagolik tur med vädret hittils. Klarblå himmel ,200 grader varmt och inte en tendens på varken regn eller annat ovälkommet väder. Det underlättar säkert mycket när man bor i tält på en åker kan jag tro.

/~~/


RSS 2.0