Aktiviteter

Söndag igen och söndagar har en tudelad position för mig. Det är förstås vansinnigt skönt att vara ledig och kunna fixa och dona här hemma, men det är också en ständig påminnelse om att man inom kort ska upp och jobba igen efter helgen. Vad som är bäst med söndagar är antagligen det rika utbud av högkvalitativ idrott på TV. Denna eftermiddag kommer jag att se hockeykvartsfinalen mellan LHC och Frölunda bekvämt tillbakalutad i soffan med min dotter som jag inbillar mig har ett minst lika brinnande intresse för hockeyn som jag...

Har ägnat förmiddagen åt lite utomhusaktiviteter i form av däckbyte på bilen och en liten upprustning av min cykel. Man får lida för sin egen dumhet när man inte märker upp däcken ordentligt. Detta fick jag känna på idag, men det löste sig till slut. Nu är i alla fall vinterdäcken väl märkta inför höstens byte vilket jag då kommer att uppskatta inbillar jag mig.

Johanna rensat mellan stenplattorna på vår gång och det blev förstås väldigt bra. Det är härligt med vårdagar och de aktiviteter som egentligen i sig är skittråkiga men som ändå blir ganska OK när man kan vara utomhus utan att frysa röven av sig.

Ellie och jag ska gå ner till konstgräset i kväll för att se Jojje spela B-lagsmatch. Ska bli trevligt att se ifall de gamla takterna sitter i sjöndinskan.

Henrik Sedin gick i natt över den magiska 100-poängsgränsen i NHL i 4-2-förlusten mot San Jose. Detta är enormt stort i en statistiktokig liga och Henrik själv säger att han är väldigt stolt över att ha nått denna milstolpe som ytterst få spelare klarat av. I snitt kanske fem eller sex spelare om året lyckas och endast sju svenskar genom tiderna har gjort det. Tvillingbrorsan Daniel hade högst troligt också lyckats om det inte varit så att en skada gjort honom ospelbar under en alldeles för lång tid för att kunna nå den platån. Henrik Sedin leder nu poängligan tre poäng före Ovechkin och nio före Crosby.Kalmar FF kom undan med blotta förskräckelsen igår. 2-2 hemma mot Elfsborg på en plan som såg ut som min fantasibild av planer i typ Tadzjikistan i november. Jag vill nog sälla mig till den skara som hävdar att Allsvenskan nog kom igång lite väl tidigt i år. Nanne Bergstrand var skogstokig efter matchen sedan Daniel Sobralense blivit utvisad (billigt, men helt korrekt enligt regelverket). Nanne är nog precis som många säger väldigt pressad över denna bistra start Kalmar fått, men glöm inte att KFF:s start förra säsongen var fullständigt oduglig och den säsongen blev fullt godkänd till slut ändå så än finns ingen anledning att stirra upp sig. 2-2 mot Elfsborg är för övrigt fullt godkänt sju dagar i veckan.

Nybro Vikings grep sista halmstrået i gårdagens match mot Olofström när man slog tillbaka blekingarna med stensäkra 7-3 i vad som ska ha varit en underhållande match som vikingarna vann rättvist. Bendelins mannar är förvisso väldigt långt från toppen och lär förmodligen också få husera på den undre halvan under återstoden av serien, men man kommer att bli en tuff nöt att knäcka för många.
TAIF föll lite överraskande hemma mot Sundsvall med 3-2 i vad som också ska ha varit en tillställning som speglade resultatet. TAIF hade nog behövt poäng för jag tror inte det blir lätt uppe i Oskarshamn på måndag. Serien leder i allra högsta grad men mitt utgångstips att det blir TAIF och IKO som går upp står kvar.

Vann 1800 på travet igår. Satte en hundring på femman i sista och den satt som ett blåmärke. Pengarna kommer oavkortat att hamna i min egna fond som ska rendera i en ny gräsklippare...


/~~/

Chans

Fredagkväll igen. Jag har sagt det förr och måste säga det igen: jävlar var det går fort mellan gångerna. Man står på måndagmorgonen och river sig i huvudet och undrar hur en helg kan gå så fort och sedan rätt vad det är så sitter man mätt och belåten med en Lord Calvert i näven och bara inser att det är fredag och funderar även då på att arbetsveckan gick fort så jag har kommit på att livet i mångt och mycket går ut på att konstatera det faktum att tiden går fort. Denna vecka är de facto årets i särklass kortaste helg då klockhelvetet dessutom ska vridas fram en timme. Jag har oerhört svårt för dessa klockvridningar och kan för mitt liv inte förstå varför man inte kan ha sommartid året runt.

Johanna har lagat kräftsoppa i kväll och precis som väntat var denna tillrättning av högsta klass. Mätt som ett as är jag nu och har blivit förpassad till husets källare då det vankas Let´s Dance-final på övervåningen. Man som jag är så väljer jag givetvis hockeyslutspelet framför detta program som jag för övrigt aldrig bemödat mig att se. Vem vet? Det kanske rent av är bra, men varför chansa? Hockey är alltid bra.

Jag lyssnar på Magnus Uggla på Spotify. Är det bara jag som tycker att han är bra? Spotify är för övrigt den bästa uppfinningen sedan darttavlan och dess grundare borde få någon form av pris.

Vem är det du syftar på  Markku? Johan Forsander eller Matt Davidson? Såg du ens matchen eller bara chansar du?

Ska bli mycket spännande att se Kalmar FF- Elfsborg i morgon. Dock inte plats. Det blir i TV-soffan. Detta innebär som den sluge och insatte redan räknat ut att inte heller Nybros hemmamatch mot Olofström kommer att avnjutas live. Det blir en hemmadag med familjen.

Har kört två vändor till miljöstationen idag. Jag uppskattar den inrättningen väldeligt. Idag var dessutom personalen trevlig och hjälpsam vilket också det underlättar. Slängde tyska ölburkar och kantsten i huvudsak.
Är det inte underligt att man 2010 inte kan hitta på ett pantsystem som innefattar alla jävla aluminiumburkar. Inte bara de med svenska streckkoder?
Ellie sover som en stock. Vilken fantastisk lite tjej det är. Vi sjöng "vi gick in i en affär" idag och min halvtaskiga sångröst akompanjerades av hennes hjärtliga skratt. Ett skratt som gör att precis allt annat i hela världen känns oväsentligt och avlägset. Alla som någon gång har fått en liten bebis att skratta vet vad jag pratar om. Att det goda humöret kan vända fortare än en pendel är en annan sak. Det kommer man inte ihåg.

Tampa har på något märkligt och oförtjänt sätt ännu inte helt skitit i det blå skåpet. Efter två raka segrar så finns fortfarande en liten chans att nå slutspelet. Sex poäng ska tas in på nio matcher vilket innebär att enligt mina beräkningar minst sju matcher måste vinnas. Helst alla men det är lika troligt som att Ahonen skulle hålla ett löfte. Stamkos gjorde mål nummer 44 och 45 i natt i 5-3-vinsten mot Boston och har häng på Maurice "Rocket" Richard Award, det pris som går till den spelare som gör flest mål. Stamkos delar just nu förstaplatsen med megastjärnorna Alex Ovechkin och Sidney Crosby. Det lär krävas över 50 pytsar för att vinna detta pris, som förstås är ett av de finaste individuella priser en hockeylirare kan vinna.

Henrik Sedin leder återigen poängligan i NHL och priset som NHL:s bäste poängplockare är väl kanske det enda priset som slår Maurice "Rocket" Richards pris. Henrik ligger just nu på 99 poäng och lär förstås om han får gå skadefri hinna passera den magiska 100-poängsgränsen. Något som inte många svenskar lyckats med. Jag orkar inte leta upp på nätet vilka som gjort det men jag vet att Kenta, Loob,Foppa, Sudden, Näslundx2 och Alfredsson lyckats. Det kan vara någon till. Även Nicklas Bäckström kan nå den platån om han ligger i. 89 poäng med åtta matcher kvar kan gå.

Vilket underbart vårväder det har bjudits på idag. Ett tag visade vår termometer på 19 grader och det är bara att passa på och njuta! Solen tittade fram tidigt och erbjöd en utmärkt start på fredagen som snart läggs till handlingarna!

/~~/

Tigermat

Ja, det är väl inte så mycket att orda om. TAIF var bättre på mer eller mindre hela registret än vad Nybro Vikings var. Framför allt två saker var framträdande och det var ett mer eller mindre prickfritt försvarsarbete i egen zon samt bländande avslut gjorde att man rättvistkunde vinna mot Nybro med 6-1 i en välfylld Dackehallen som under tisdagen hyste 3085 personer. En fantastisk siffra på denna nivån.

Entréavgiften på hutlösa 150 kronor för en sketen ståplatsbiljett är rent ut sagt en skymf mot era supporters TAIF.

Några av Vikings spelare betedde sig illa och framför allt då Jonny Ågren som slog sönder ett plexiglas i båset och Andreas Elofsson som med endast sekunder kvar skickade in en vattenflaska på isen. Osportsligt och onödigt. Dock finns det en positiv grej (förutom att man inte skadade någon annan än sig själva)i dessa dumheter och det är att man visar att det aldrig i helvete är OK att förlora mot Tingsryd med 6-1. Torgny Bendelin (som för övrigt fick ett par kalsonger kastade på sig) var allt annat än nöjd och något säger mig att resan hem till Nybro inte var någon glädjetripp utan snarare en sorgetur med en vansinnig coach som tourguide.

Nu är det Sundsvall i morgon uppe i Medelpad och det blir sannerligen inte någon lätt uppgift...

Mikael Ahlén skickade handskarna mot Forsander i TAIF som dock valde att ha sina kvar på. Han kanske frös om händerna den gode Forsander. Har man trugat om att bli uppbjuden så dansar man när turen kommer. Så är det. Ahlén fick fem minuter plus game misconduct medans Forsander fick två minuter och en redan avgjord match blev ännu mera avgjord.

I kväll blir det långpromenadmed Ellie för att sedan följa V64:an samt slutspelshockeyn medans Johanna tränar. Onsdagskvällar är en skön kväll. Tror till och med Barca spelar i kväll vilket innebär ett evinnerligt zappande mellan kanalerna. På fredag är det V65 i Kalmar och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var sugen. Intresset har väckts här på jobbet så vi får väl se vad som händer.

Har ätit en alldeles fantastisk köttgryta till lunch i matsalen idag. Dock börjar middagsrasten ta slut så därför är det dags att spotta i nävarna och börja jobba igen.

/~~/Kramp och kamp

Har svåra krampkänningar i dag efter spinningen i går. Satt i trucken när plötsligt hela jävla benet drogs samman i någon form av kramp och samtidigt pumpade ut vansinnig smärta i kroppen. Fick helt sonika ställa mig upp och stretcha uppe mellan pallställen i plocktrucken. Som om inte detta vore nog har jag även drabbats av någon underlig form av träningsvärk i höger axel (!) efter nämda träningspass i går. Detta fick till följd att nattsömnen inatt blev ytterst begränsad. I bland undrar jag varför man ens försöker istället för att bara ligga hemma på sofflocket och kolla på tv...

I kväll blir det en tur till Tingsryd för att se Nybro göra säsongens bästa match. Branislav Kvetan var hungrig på tigerkött och lär få tillfälle i kväll att stilla sin hunger. Tror på en tuff och jämn match. Kommer faktiskt att få se den i sällskap med äkta TAIF:are då jag har blivit lovad Franzéns biljett eftersom han i stället för hockeyn prioriterar dammsugaren hemma...

Föga överraskande så skrev Samba-Lasse igår på för EIS. Förstås en värvning av oerhörd tyngd och dignitet. Lasse bör rimligtvis vara treans bäste spelare och det är förvisso inga lätta krav att leva upp till. Dock kommer han som sagt bli ovärdelig för klubben med sin erfarenhet och skicklighet. Lasse säger själv i en intervju till Radio Kalmar att han hoppas kunna bidra med just detta samt att kunna lära ut lite av sin repetoar till de yngre gardet. Johansson hävdar vidare att en av de största anledningarna till att han valde EIS var mixen mellan gamla och unga spelare.

OK, Franzén kanske inte prioriterar dammsugaren utan ska istället se matchen med Stefan Bertilsson från rullstolsläktaren varpå jag blev erbjuden han sittplats och den tacka man inte nej till...

Markku Ahonen påstår att jag skulle vara dåligt bekant med det svenska språket. Visst, det är en smaksak, dock hävdar jag nog snarare att jag är sämre bekant med grundskolans samtliga övriga ämnen än just svenskan, men som sagt det ligger i betraktarens öga.  I vilket fall som helst har jag oerhört svårt att ta kritikl i just det ämnet från en människa vars ordförståelseinlärning ännu inte kommit till ordet "löfte". Det var ett av de absolut första orden vi fick lära oss under min uppväxt, men det var högst uppenbart annorlunda i Finland på 60-talet och ni valde kanske att lära er andra ord i skolan såsom "lögnare" och "svikare". Men jag är säkert ute och cyklar där...

Nu dags att jobba ett par timmar till

/~~/

Paraplydrinkar och pucko

Söndag förmiddag och slaskväder utomhus. Kan låta ganska trist men faktum är att till och med jag välkomnar tövädret nu för jag är sugen på lite värme och sol just nu. Kvicksilvret visar tråkiga fem grader ute så kung Bores grepp om oss släpps om än sakta men säkert. Dock skulle i alla fall inte jag bli det minsta förvånad om det inom de närmsta veckorna dimper ner en decimeter snö... Nä fram för våren med shorts, gräsplaner och paraplydrinkar.


Den enda form av paraplydrink jag skulle kunna tänka mig...

I går var vi på Korrö och intog en god middagsbuffé bestående av köttgryta, lax och stekt aborre. Jättegott men lite väl dyrt och tomt på faten för att jag ska återvända inom det snaraste. Morsan fyllde 50 och därav denna finmiddag. Efter att alla var mätta och belåtna tog vi oss till morsan syster Christina och hennes man Alf på Sveagatan i Emmaboda för att där fortsätta festligheterna med bland annat dartspel. Många oerhört tuffa bataljer utspelades i Affes källare och jag gick segrande ur alla utom den sista 301:an som farsan efter en bländande avslutning tog hem. Dart är vansinnigt kul att utöva i goda vänners lag och med ett par kalla pilsner som sällskap.

I eftermiddag blir det förstås en tur till Victoriahallen för att se den största matchen på många många år där. Ärkefienden, hatmotståndaren tillika trätobrodern IK Oskarshamn ställer upp på andra sidan och det kommer att smälla i Victoria i kväll.
En av anledningarna till Nybros stora rivalitet torde enligt mig vara Peter Ekroths tid i klubben. Ekroth retade upp hela hallen varje gång han beträdde isen i början/mitten av nittiotalet och har nog stor del i hatkänslorna lagen emellan.


Som om denna guldmatch inte skulle vara nog så är det bara att bege sig till Dackegloben på tisdag för att se mötet med Nybros andra ärkerival TAIF. Dessa dagar bjuder alltså en nybroviking på en hel kasse hockeygodis. Tror att just IKO och TAIF är de två lagen som har allra störst chans att gå upp. Tuffast tänkbara start alltså, men till skillnad mot andra lag lipar inte Vikings över spelschemat utan konstaterar istället att man hur fan man än vänder och vrider på det ska möta alla lag både hemma och borta och i detta skedet av säsongen finns det inte längre någon match som kan betraktas som enklare eller svårare än andra. I synnerhet inte för Vikings som har smygit med lite i skymundan hela säsongen och har också haft en del flyt. Nu tror jag att Bendelin är en mästare på just såna här situationer så jag kan garantera att det kommer bli tufft för alla som ska möta Nybro Vikings

I dag tror jag bestämt att uppladdningen inför resan mot Victoriahallen sköts med pizza från just Victoria... Det var ett tag sedan jag åt pizza och med tanke på att det rann ner några enstaka bärs igår så kan en "plätta" idag göra underverk.


Ellie har fortsatt toppform. Hon har i dag fått duscha tillsammans med sin mamma efter att ha spytt ner hela sig själv. Ellie fullständigt älskar att duscha men blir lika förvånad varje gång det kommer vatten i hennes ögon. Det jävliga är sekvensen efteråt när hon ska ut ur duschen och lindas in i en handduk. Alla som någon gång har duschat vet att det är fan så mycket kallare utanför duschen än i densamma, detta har även Ellie uppmärksammat och hennes minspel under torkningen är hjärtskärande stundtals.

EIS ska presentera sitt nyförvärv på måndag, och då jag kan avfärda ryktena om att det skulle vara jag som är årets värvning så det förefaller högst troligt att det är Lasse Johansson. Något som jag i såna fall förutsedde redan i januari trots att denna information då klassades som "obeskrivligt korkat och dumt" av en smidig herre som nästan alltid har rätt.

Saxat från Ahonens blogg från lördagen den 30:e januari i år:
Ser att ”Yzerman” drömmer om ”Brasse-Lasse” i den getingfärgade EIS-tröjan kommande säsong. Jag kan lova ”Yzerman” – och alla andra drömmande EIS-are – att spelar Lasse Johansson fotboll för Emmaboda IS 2010 så lovar jag att gå till lagets samtliga bortamatcher. Baklänges! Lasse iklädd EIS-tröja, så obegripligt korkat och dumt….

Några dagar senare blev det jobbigt för fotbollsexperten som då helt sonika valde att dra tillbaka sitt löfte. Saxat från Ahonens blogg i februari:
Tuppkammen växer på centralortsborna efter Lasse Johanssons träningspass med Emmaboda IS och man tar direkt chansen att påminna mig om mitt löfte att – baklänges – vandra till EIS samtliga bortamatcher kommande säsong om ”Brasse-Lasse” – mot all vet och sans - skriver på för föreningen. ”Yzerman” ägnar nästan hela sitt senaste blogginlägg åt mitt löfte men glömmer då att löften är som målchanser, de uppstår lika snabbt som de försvinner och i min värld är ett löfte till för att brytas.Med en sådan inställning till löften så är det inte svårt att slå vad. Jag hade definitivt inte heller gått baklänges till alla EIS bortamatcher, men skillnaden är att jag heller aldrig hade slagit vad om en sådan grej. Så obegripligt korkat och dumt, eller hur var det du sa Markku?

Nu blir det soffan...

/~~/

Skor

Efter sjudeltävlingar i VikingBowlingen så är nu tävlingen avgjord. Föga överraskande så vann jag hela tjottaballoet i en fullkomligt överlägsen stil och är därmed inte bara rik på självförtroende utan även på pengar. Förstapriset i vår mytomspunna tävling ligger på hela 160 000. Förvisso ören men ändå. 160 000 ören är fler 159 999 tusenlappar som jag brukar säga... Frisk vann förvisso deltävlingen men det var av föga intresse för toppstriden då jag, bortglömd som vanligt, smög upp till en stabil andraplats trots att ingen riktigt såg mig komma. Lasse Franzén fick nesan att inkassera sistaplatsen såväl i deltävlingen som i totalen och besvikelsen var enorm hos TAIF-mannen.

På söndag blir det hockey i Nybro. Oskarshamn, ÄRKErivalen IKO kommer på besök och får jag inte se ett Nybro som närsomhelst bytt bort sin morsa mot ett powerplayså blir jag besviken. Vinna är inte i och för sig inte allt, det är det enda...

Markku Ahonen bör skaffa sig bra skor inför alla baklängespromenader till EIS matcher kommande säsong...

I morgon åker vår familj till Korrö för att där bli lite tyngre. Vi ska fira min kära moder som fyllde 50 häromdagen med pompa och ståt på fin restaurang. Ska bli himla trevligt!

Ville bara ge i från mig ett livstecken!

/~~/

Promenad

VikingBowling ikväll och stämningen på jobbet så här timmarna innan är hetska. I kväll kan allt avgöras. Jag tar hem årets upplaga av denna oerhört prestigefyllda tävling om jag placerar mig bättre än Magnus i kvällens deltävling. Skulle jag misslyckas i kväll så har jag även den åttonde och sista deltävlingen på mig att knyta ihop säcken.
I botten står det klart att Lasse blir sist. Om det blir Frisk eller Franzén vet dock ingen ännu. Kommer Frisk före Franzén i kväll så är det redan klart att TAIF:aren kommer få den så försmädliga kycklingen på sitt resultatkort som hänger på VikingBowlingens forna hemmaplan, VikingLine a.k.a X102.

TAIF gjorde en mirakelvändning i Dackegloben mot ett Vita Hästen som slet som djur i tredje matchen och hade också en vad jag har förstått, välförtjänt ledning med 3-0 inför sista perioden varpå man drabbas av kollektiv kollaps och innan tredje perioden var nio minuter gammal hade TAIF vänt på steken och ledded med 4-3. VH kvitterade emellertid senare men i sudden var Tingsryd starkare och kvalificerade sig därmed till kvalserien.

Jag tror just TAIF och IKO blir de två lag som går upp till Allsvenskan nästa år...

Härligt på ett vis att minusgraderna om än tillfälligt släppt taget om vår del av världen. Nu är man redo för våren. Vinterns grepp om oss är att jämföra med den där manicken man får runt armen när man kollar blodtrycket. När den är som hårdast uppumpad är det vinter men nu känns det som om den ändå börjar släppa taget om oss och varmt blod kan liksom återigen strömma till händer och fingrar. Djup jämförelse kanske men det var något som slog mig när jag cyklade hem från jobbet igår...

Tampa är vääääldigt långt från slutspel känns det som...

Var ute och gick en jättepromenad i går kväll med Ellie som ganska omgående somnade. Jag gick med min radio i öronen och lyssnade på sportradion. Det känns som om man kan gå hur länge som helst under de förutsättnignarna.

/~~/

Klappat och klart

Nybro blev för någon halvtimme sedan klara för kvalserien mot allsvenskan. Detta sedan Kiruna enkelt eliminerats i två raka matcher. Den första vanns i Victoriahallen med hela 11-0 och den andra vanns således i kväll med stabila 4-0 i Lombiahallen i Kiruna. I kvalserien väntar redan Nybros andra ärkerival IK Oskarshamn. För väldigt många är rivaliteten mellan de klubbarna större än den mellan Nybro och TAIF. Även Sundsvall och Olofström är klara för den serien medans Tingsryd högst troligt gör den kvartetten sällskap i morgon och får där sällskap av Asplöven eller Enköping.

Nybro ångar på och har redan nu gjort en fullt godkänd insats denna säsong och Torgny Bendelin påverkan på laget ska nog inte underskattas. Bendelins kontrakt sträcker sig även över nästa säsong vilket lär attrahera ännu fler spelare av rang att komma till Nybro och spela under en sann tränarlegendar.


För Kalmar FF gick helgens match inte alls lika bra. Inte resultatmässigt i alla fall. Man spelade ut sin ärkerival IFK Göteborg efter noter under årets första halvlek i allsvenskan men det var IFK som stod för effektiviteten och Tobias Hysén svarade för två fina mål när IFK till slut kunde vinna med klara 3-0. Nanne har en del att grubbla över och lär antagligen redan nu ha svaret på vad det var som gick snett.


Har varit på spinning i kväll. Jävlar i havet vad segt och tungt det gick, men det är de passen som är helt underbara... efteråt. När man sätter sig i bastun helt slut och bara kopplar av så är man väldigt nöjd med sin insats och har med ens glömt "aldrig-mer-tankarna" som dyker upp när det är som allra jobbigast under träningspasset.

Mons Kallentofts bok "Midvinterblod" som jag nu läser är en sådan som man längtar efter att få fortsätta läsa. Nu har jag oerhört svårt att klara av mer en ett- eller högst ett par tiotal sidor innan John Blund också han vill läsa min bok varpå jag alltid får ge upp. John Blund kompromissar sällan.


Kallentoft

Tycker lite synd om David Elm som på grund av någon magåkomma missade supermatcherna mot dels Juventus i Turin och även den match han npg mest sett fram emot att spela nämligen den mot Manchester United i lördags på Old Trafford, världens kanske mest mytomspunna arena.

Personligen tycker jag det var stort att springa in på Åseda IP då den idrottsplatsen är utrustat med en läktare som gott och väl sväljer 60 personer, fast sådana skyhöga åskådarantal har aldrig bemödat sig till någon av de hundratals matcher man trots allt deltagit i.

Nu tar vi kvällen.

/~~/

Fondue

Lördag förmiddag, solen skiner och det är allmänt bra väder och vad passar då bättre att göra än att lägga sig i mörka källaren och kolla på reprisen av På Spåret-finalen från i går kväll? Antagligen en hel del, men På Spåret är som alla följare av denna blogg vet, det är heligt för mig och vilken fantastisk final vi fick. Marcus Birro vann tillsammans med Johanna Koljonen efter utslagsfrågor.


Kung Birro

Marcus Birro är mer eller mindre omöjlig att inte tycka om. En fantastisk personlighet och dessutom utrustad med ett upopenbart starkt intellekt. Koljonen däremot är förvisso och väldigt smart och duktig på alla vis, men jag får inte grepp på den kvinnan utan tycker att hon mest är jobbig med sina oerhörda utläggningar på varje fråga som hon kan svaret på. Dock kompletterar de där två varandra uppenbarligen på ett bra sätt för det räckte som sagt till vinst och nu dröjer det ända till nästa vinter innan världens bästa program återkommer.

Jag vågar förresten sätta en ansenlig peng på att Kalmar FF:s Henrik Rydström kommer återfinnas i det programmet när hans fotbollskarriär är över.

På tal om KFF så lär det bli till att se deras premiär från TV-soffan i eftermiddag samtidigt som man följer Nybros kvalmatch mot Kiruna som jag högst troligt itne har möjlighet att bevaka live i eftermiddag av olika anledningar. Så blir det ibland och vid de tillfällena är internet en viktig vän.

Jag tror Kalmar FF har goda möjligheter att vinna mot IFK Göteborg i eftermiddag. Försäsongen har sett bländande ut och jag har en känsla av att Nannes pojkar blir riktigt farliga i år. Daniel Sobralense har alla möjligheter att bli årets kung i Allsvenskan. Han visade tydliga tendenser förra året att han är en sjuhelvetes fotbollsspelare. Jag tror Kalmar vinner med 2-0.

Jag vill aldrig mer se Yannick Bapupa i Kalmars färger. Helst inte överhuvudtaget faktiskt.

Vad gäller Nybro Vikings så är dagens hemmamatch av yttersta vikt att vinna då bortamatcher i allmänhet är svårare att vinna och bortamatcher mpt Kiruna i synnerhet lär vara tunga. Viktigt i kväll alltså, men jag tror det finns goda möjligheter även där.

Vi var på fonduerestaurangen "2 rum & Kök" i går kväll och vi åt så vi höll på att spricka. Vansinnigt gott. Dock ganska dyrt men någon gång emellanåt så får man unna sig även en lite dyrare måltid. En mycket trevlig kväll blev i alla fall facit och efter middagen gick vi på en pub bredvid och tog varsin öl innan vi återstyde kosan hem mot Emmaboda i blixthalkan. Väl hemma valde jag att kämpa mig uppe för att se Tampas match borta mot Washington som började strax efter 01. Såg första tio minuterna innan jag somnade som en klubbad säl för att sedan vakna när det återstod fem minuter. Dock vann Tampa mycket överraskande mot NHL:s kanske bästa lag vilket ger gott hopp inför framtiden. Steven Stamkos poängsvit om 18 raka matcher bröts dock.

Sitter och lyssnar på Björn Afzelius på Spotify. Mycket underskattad artist som oförtjänt ibland faller i glömska.

Min kära moder fyller idag 50 år så jag skickar härmed en varm hälsning till dig mor! Grattis på din stora dag!

/~~/

Mellanmjölk i Arktis

Nu var det ett tag sedan det uppdaterades här så jag känner mig manad att göra en insats. Tiden och lusten att blogga har inte funnits där denna veckan och så blir det ibland. Nu sitter jag dock här med nya krafter...

Veckan har som sagt snart gått och det är ibland närmast otäckt hur fort tiden kan gå. Visserligen var jag ledig i måndags vilket knappast gör veckans gång trögare utan tvärtom. Hade en underbar föräldrarledig måndag för övrigt och det var definitivt inte sista gången jag tog en sådan dag.

Ellie har under veckan hunnit lära sig att äta gröt. Minspelet på henne när hon får gröt i munnen i stället för bröstmjölk är obetalbart. Hon vet inte om hon ska skratta eller gråta flickstackarn men bestämmer sig ändå allt som oftast för att hon nog ändå gillar havregröt. Har även jag provsmakat denna färglösa delikatess (??) som sannerligen inte kan mäta sig med den ordinarie havregrynsgröten för lite äldre människor, men så länge Ellie gillar det är jag nöjd.

Nybro Vikings kommer, som ni alla säkert vet, att få möta Kiruna i playoff 3. En otacksam uppgift på alla plan. Dels vann man den norra allettan vilket tyder på att man är ett mycket bra lag och dels det faktum att det är närmre till Italien än till Kiruna är inte heller någon fördel för Nybro. Man kan förstås tycka att resan torde bli lika jobbig för Kiruna, men så är inte fallet. Alla resor under 100 mil för det laget betraktas antagligen som ett derby varpå en borta match i södra Småland är att betrakta som en bortamatch -vilken som helst- för Kiruna som till lär ha en fördel av just sin enorma resvana. Nybro flyger upp på måndag och åker sovbuss hem efter matchseriens slut.

I morgon blir det ett nytt besök på fonduerestaurangen "2 rum och kök" i Karlskrona. Denna gång är det lottöppningsgänget som beslutat sig för att göra denna utflykt. Ska bli trevligt. Och gott. Jag kan när jag är i toppform vara en mardröm för alla krögare som serverar buffé.


I övrigt helgen blir det så klart ett besök till Victoriahallen på lördag för att se första matchen mot Kiruna, annars är hela helgen relativt oplanerad vilket dock kan ändras fort. I vilket fall som helst så ska det bli skönt.

Min kära mor fyller för övrigt 50 år på lördag och går således in på döhalvan... Hon firar denna milstolpe på Kanarieöarna vilket hon gör alldeles rätt i. Pratade nyss med farsan som hälsade att dom drack GT i sommarvärme. Det är tamejfan annat än mellanmjölk i arktiskt klimat.

/~~/

Extra ledigt

Helgen är för de vanliga dödliga på väg att lida mot sitt slut. Så är dock inte fallet för undertecknad då jag har tagit pappaledigt i morgon eftersom det vankas besök på barnavårdscentralen för att där lära oss en del om den sorts kost som Ellie i och med sin ringa ålder av fyra månader nu får börja äta. Tyckte det kunde vara viktigt att veta vad flickan får och inte får äta. Sedan ska jag absolut inte förringa det faktum att jag väldigt mycket uppskattar en dags ledighet med familjen.

Har följt Vasaloppet idag. Gick upp klockan 7.20 för att inte missa något i uppsnacket. Jag har det som tradition att pallra mig upp i söndagsottan för att se en av de mest klassiska synerna på svenskt territorium, starten i Vasaloppet. Efter starten åkte jag ner till ICA och handlade alla tänkbara förnedenheter till en så kallad lyxfrukost. Dealen var solklar. Jag handlar och Johanna tillagar. Det brukar bli bäst så. Köttbullar, prinskorvar, bacon, ägg, blåbärssoppa, kaffe och bröd var bara några av godsakerna på bordet. Har varit mätt sedan dess.

Loppet i sig var som vanligt en rafflande historia där jag på ren otur missade det kanske mest väsentliga i ett skidlopp, nämligen målgången. Just när det började dra ihop sig så ringde det på dörren och Eva-Lena och Benny som var ute och gick med hunden Wilma i den underbara marssolen bestämde sig för att säga hej vilket förvisso var mycket trevligt.

Min förhandsfavorit Jerry Ahrlin har mig veterligen knappt gått i mål ännu. Ett mindre bra disponerat lopp av en uppenbart sliten Ahrlin gjorde att han inte var med någon gång i tätstriden. Vann gjorde Jörgen Brink som för de flesta oturligt nog är mest känd som den som sabbade ett givet svenskt VM-guld i stafetten för några år sedan då han tog totalt slut på sista kilometern. Nu finns det en annan betydligt trevligare anledning att minnas Jörgen.


Jörgen Brink vann Vasaloppet

Min arbetskamrat Nicklas Medin tog sig i mål på en riktigt fin sluttid på ungefär sex och en halv timme. Placeringen för min pratglade kollega blev 3654:a vilket jag tycker är riktigt bra gjort. Sambon Anna Zobal
tvingades dessvärre bryta loppet.

I går var jag på hockey och fick se Nybro Vikings göra processen mycket kort med ett Arboga som inte alls var av samma klass som KHK var i playoff 1. Nybro vann med klara 6-1 och jag skulle bli väldigt besviken om man inte vinner en av matcherna uppe i Närke. Vad som kanske är mest uppseendeväckande från matchen är att min högt ärade vän Lasse Franzén levde ut sina innersta lustar och valde att följa med och se matchen. Stort Lasse. Stort.

I dag har det blivit en promenad till Lindås tur och retur. Det är skönt att vara ute i solskenet och med ett par bra skor är en längre promenad en barnlek. Vi hade förstås lunchrast i föräldrarhemmet på Björnbärsvägen för att inte en middag bestående av lax och kokt potatis. Utmärkt gott precis som vanligt och mätta och belåtna traskade vi de fyrtio minuterna mot hemmet igen. Väl där så blev det soffan och filmen "Bröllopsfotografen" som var riktigt bra. Skådespelarensemblen var densamma som i "Smala Sussie" som kan vara en av de bästa svenska filmer detta årtusende. Är mycket svag för Tuva Novotny. Ikväll så lär det bli ytterligare en film i form av "Sommaren med Göran".


Tuva Novotny

Johanna lagade en maträtt i fredags som hette Coq Au Vin. Antagligen det godaste jag har ätit. Vilken sagolik skapelse. Hon lagade för fyra personer, men det var tomt som i Supercupen i grytan när jag var klar...


Tampa tog äntligen sitt förnuft till fånga och vann igen. Klara 6-2 mot divisionsrivalen Atlanta Thrashers vittnar om en gryende formförändring åt det positiva hållet. Steven Stamkos gjorde ånyo två mål och har nu gjort poäng i sexton raka matcher vilket är nytt rekord i klubben. Stamkos har gjort 40 mål och 36 assist på 64 matcher. vilket är fullkomligt fenomenala siffror för en sophomore (andraårsspelare). Stamkos som nyligen fyllde 20 år visar att han är just så bra som Lightning hoppades när man valde honom först av alla i draften förra 2008. Med den oerhörda offensiv man har i laget är det faktiskt riktigt svagt att man inte huserar högre upp i tabellen.

Tampa har också de två mest utvisade spelarna i hela ligan. Flåbusen Zenon Konopka som gladeligen skulle slänga handskarna mot Mike Tyson om det bara gynnade laget, den andra är kontroversielle Steve Downie
som har varit avstängd fler gånger i sin hockeykarriär än vad som kan betecknas som sunt. Dock har han inte varit avstängd sedan han kom till Tampa.Tvärtom har han varit fantastisk och varit lagets kanske bäste spelare stundtals. Viker inte en millimeter och den typen av spelare gillar jag. Så länge Downie spelar som han gör och ställer upp som han gör utan att använda sig av spearingar och höga klubbor så har jag den största respekt för den grabben. Steve Downies far dog för övrigt när han skulle skjutsa sin son till träningen när han var yngre och jag antar att det är en av anledningarna till att Steve spelar varje match som om det vore hans sista.Iron Mike

Ändå inne på ämnet så brakade årets fight loss i går när Södertälje och Skellefteå möttes. AIK:arna gick för hårt åt SSK:s (enda?) stjärna Linus Klasen och det räckte för att ett slagsmål som resulterade i närmre 250 utvisningsminuter skulle bryta ut. Klasen sa efter matchen att han var stolt över sina lagkamraters agerande när de kom in i omklädningsrummet med blodiga händer och utslagna tänder. Det hade jag också varit. Man får säga vad man vill om det där, men jag hade nog fällt en tår av stolthet om fyra av mina lagkamrater gjort något liknande för mig. Det är laganda om än ett ytterst speciellt sätt att visa den på.

I morgon blir det sovmorgon. Hoppas jag. Jag brukar ha ohyggligt svårt att ligga till längre än åtta.

JIF tog en fin skalp när man i eftermiddags besegrade nystartade kalmarföreningen Ängö BK med 3-1. Bra gjort grabbar!

Ellie har varit i fullständig högform nästan hela dagen. Glad som tusan och det värmer förstås ett fadershjärta. I ärlighetens namn värmer bara bokstavskombinationen E-L-L-I-E mitt hjärta, men när hon dessutom är så glad så hon fullkomligt kvittrar är häftigt nästan det bästa ord jag kan sätta på den känslan. Att man kan tycka om någon så mycket som man bara har känt i fyra månader är just häftigt...

/~~/

KusinJag vet en liten tjej som tycker väldigt mycket om sin storkusin. Och jag tror det är ömsesidigt!

/~~/

Vikingatid

Mer än halva veckan avklarad jobbmässigt och när solen lyser som den nu gör utanför fönstret är längtan ganska stor att avsluta även denna veckans arbete. Antagligen lär väl det fina vädret försvinna all världens väg innan det är dags att ta kväll och helg så man kanske ska vara glad för de strålar solljus som Moder Natur idag skänker bort.

Nybro Vikings är klara för playoff 2 mot Arboga efter att i går kväll besegrat Karlskrona HK i den tredje avgöraden matchen i det playoff:et. Matchen i går var en rak motpol i jämförelse med match två i måndags då utvisningarna duggade tätare än någonsin ich 150 minuter dömdes ut sammanlagt. Under matchen igår var det hockey istället som utövades och även om matchen i sig sannerligen inte var någon sprakande upplevelse så åkte i alla fall vi Vikings-supportrar hem med ett leende på läpparna.

KHK koncentrerade sig som sagt mer på hockeyn och med tanke på att man över hela matchen sett var minst lika bra som Nybro så måste det kännas surt att man skänkte bort match två. KHK har dock två stora problem som jag ser det. En närmast osannolik ineffektivitet framför mål samt ett alldeles för svagt målvaktsspel gör att med nuvarande trupp ska man nog vara glada att man ens tog sig till playoff.

Nybro vann matchen med 4-2 och även om Karlskrona tog ledningen med 1-0 och hade mest skott och mest puck över huvud taget så var dom aldrig riktigt nära att på slutet komma ikapp Vikings tvåmålsledning.
Nu väntar Arboga hemma på lördag i vad som brukar kallas för en klassisk "flaskmatch".

I kväll blir det en hemmakväll för min del. Det har varit en hel del hockey så i kväll får det i stället bli en hel del Ellie. Flickebarnet blir fyra månader på måndag och har alltså redan funnits till i ett tredjedels år. Otroligt egentligen. Hon mår i alla fall alla tiders och är oftast en väldigt glad tjej vars största intresse är att se hur många fingrar man samtidigt kan få in i munnen.

Har lämnat in en förhandsvarning på att det kan bli en liten pappaledighet framåt sommaren. Så underbart skönt det ska bli...

Mons Kallentoft är den författare jag just nu läser och hans bok Midvinterblod är i alla fall inledningvis mycket spännande och den gode Mons presenterar ett för mig helt nytt perspektiv att skriva deckare i. Jag läste innan denna boken Fladdermusmannen av Jo Nesbö men jag tyckte inte den var något av det bättre jag läst utan valde att byta författare till Kallentoft för att se vad han har att erbjuda.

Tampa drog igång sitt seriespel efter OS-uppehållet men verkar ha glömt av det lilla faktum att uppehållet faktiskt är över. 2-7 hemma mot Philadelphia är riktigt svagt. Skärpning.

Jobbdags igen...


Bataljer

OS-abstinensen har knappt hunnit att sätta in ännu. Jag tror att jag fick mitt OS-behov någorlunda stillat efter ur svensk synvinkel med beröm godkända olympsika vinterspel. De näst bästa spelen i vår nations historia vittnar väl om det. Men höjdpunkten i spelen var för mig inte enbart de svenska medaljerna utan snarare den helt underbara finalen i hockeyturneringen.

Förhandsfavoriten Kanada mötte lillebrodern i hockeysammanhang, USA i vad som på förhand snackats upp som den största matchen någonsin i den internationella hockeyvärlden och det resonemanget instämmer jag helt och fullt i. Matchen höll hög klass rakt igenom och det var ren och skär njutning för ishockeyälskare att se när Sidney Crosby avgjorde detta Hollywooddrama i Kanadas favör i övertiden. Läktarna exploderade i ett rött hav av nationalism och glädje och Kanada befäste sin position som världens ledande hockeynation. Skillnaden mellan kanadensarna och övriga lag är att Kanada inte följer utvecklingen i den moderna ishockeyn, man leder den.

Det är nästan så att man får vårkänslor när man tittar ut nu... Den där gula klumpen på himlen glöder igen!

Nog pratat om OS-hockey men steget är inte långt från rinkarna i Vancouver till den i Nybro där det igår utspelades en märklig match mellan Nybro och Karlskrona. KHK vann lördagens förstamatch i matchserien om tre och var därmed bara en seger från vidare avancemang. Nybro ville dock annat. Efter att ha blivit tilldömda några relativt billiga powerplay i början av matchen så ledde man densamma med 2-0 innan KHK knappt varit ute ur egen zon. KHK drog på sig mängder av utvisningar och personliga straff medans Nybro höll sig lite kallare. När Vikings sedan genom matchens bäste spelare, Michael Ahlén gjorde 3-0 efter endast 16 sekunder i andra så var uppförsbacken total för poplaget Karlskrona. Matchen urartade och hela 150 utvisningsminuter utdömdes varav fyra matchstraff, tre för Karlskrona och ett för Nybro. Jag kan förstå KHK-spelarnas frustration över att dels inte få mycket domslut med sig och dels missa sådana guldchandser man hade, men på den nivån bör man kunna hålla sig kallare. Många av incidenterna som utspelade sig i Victoriahallen, jag tänker närmast på huvudtacklingarna mot Irani och Grönlund som givetvis bägge resulterade i matchstraff för KHK-spelarna, många av incidenterna får bara inte hända på en rink. Jag är fullt medveten om att Nybro Vikings sannerligen inte är guds bästa barn, stundtals var även de väldigt opolerade i går, men KHK:s uppträde var under all kritik. Nybro vann till slut matchen med 6-0 och det är itne mycket att orda om. I kväll är det en direkt avgörande match i Victoria som säkert kommer bli en fortsättning på kriget från igår. Jag älskar hårt spel och jag uppskattar även en ordentlig fight man mot man (som den mellan Kvetan och Jimmie Svensson), men huvudtacklingar på oförberedda spelare hör inte hemma på isen eller någon annanstans. Mycket klumpiga utvisningar av griniga legoknektar i KHK gjorde att man gav bort segern till ett faktiskt ganska lojt Nybro Vikings. I kväll är det 0-0 i säsongens viktigaste match för bägge lagen. Jag tror och hoppas på Nybroseger, men jag tror inte det blir några 6-0 i kväll. 3-2 efter förlängning. Och för övrigt tror jag på returmatch mellan Kvetan och Svensson...

KHK:s klack är förresten en fantastisk klack till att mala på. De var bästa blekingar i går i Victoriahallen.

Nu är det dags att jobba igen!

RSS 2.0