Alsjöholm- Johansfors IF

Säsongens andra bortamatch avverkades i afton på en något långhårig Alsjövallen.
Precis som vanligt innan matchen så lovade vi varandra dyrt och heligt att ge järnet från start och inte bjuda in våra motståndare i matchen.

Så här startade vi.
MV: Axel Karlsson
YB: Charlie Dzíobek (ut 70), Henrik Nordström
MB: Dennis Randewall, Oscar Ahlström
YM: Andreas Klevtun, Peter Andersson (C)
IM: Hampus Eriksson, Andreas Johansson
ANF: Adam Wellrup, Stefan Persson
AVB: Magnus Lundegårdh (in 70), Magnus Gustafsson

Första halvlek startade ändå ganska lovande ut blåvit synvinkel med en jättechans för kapten Andersson efter kanske tio minuters spel men den möjligheten avvärjdes av Alsjöholms mycket duktige målvakt. Vi byter chanser med hemmalaget men våra chanser är absolut betydligt hetare än deras och ett rättvist resultat i halvtid hade varit ett par måls ledning i vår favör trots att vi verkligen inte presterar på topp. I stället händer det som inte får hända. Alsjöholm får en (helt korrekt dömd) frispark 30 meter från målet trots enorma JIF-protester. Pettan och jag står i muren men jag rycker till i skottögonblicket och bollen som fladdrar något otroligt går mot en stabilt placerad Axel i holken men precis innan han ska ta bollen i skopan så fladdrar den till och Axel släpper retur som Alsjöholm petar in och efter det så blåser domaren för halvtid.
I pausen är det lite deppigt men precis som vanligt denna säsong så händer något i halvtidsvilan för ut kommer vi taggade till tusen.

Andra halvlek hinner inte mer än börja innan vi stjäl taktpinnen, ja inte bara taktpinnen, vi tar hela jävla orkestern och spelar ut de röda efter noter. Efter ungefär fem minuter tilldöms vi straff efter att en motståndarback tagit bollen med handen och Peter stegar fram och slår en straff som målvakten är på men dessbättre för oss inte kan hålla så kvitteringen är ett faktum.
Bara några minuter senare så placerar Stefan Persson kyligt in ledningsmålet efter att han och Wellrup krigat till sig bollen och nu känns vi heta för bara ytterligare sju-åtta minuter senare så får matchens lirare Adam Wellrup trycka in trean mot ett umera helt uppgivet AIF-försvar.
Vi skapar otaliga chanser under denna periden och med kvarten kvar så gör vår mest notoriske målskytt Peter Andersson 4-1 efter att Adam slitit ont ner vid hörnflaggan och serverat kaptenen som enkelt kunde forcera in bollen.Nu när jag tänker efter så kanske det var som så att det var Peter som gjorde 3-1 målet och Adam 4-1 men skit samma.
Efter detta dör matchen totalt och det är snarare Alsjöholm som skapar något istället för oss men i matchens sista sekunder så får vi ytterligare en straff, även den helt solklar, som Peter tyvärr missar eller rättare sagt gör Alsjöholms keeper en strålande räddning på en annars ganska bra straff.
Slutresultatet skrevs till 4-1 i vår favör och borde nog ha varit ett par mål större.

* Peter Andersson

Ett helt koppel av övriga spelare, till exempel Stefan Perssons i andra halvlek, förtjänar beröm men jag anser att dessa tre var bäst.

Nu ska jag se på när Canade och Sverige möts i semifinalen i hockey-VM!