Plexiglas

Fredag eftermiddag igen! Det går fort mellan gångerna. Fredagarna är otäckt lugna på min arbetsplats då den stora majoriteten av de anställda där är tvingade att ta ut semester på fredagarna i enlighet med ett schema som satts upp i fikarummet. Jag personligen jobbade i dag men ska vara ledig nästa fredag och även fredagen i vecka nio.

Att vara ledig nästa fredag passar ganska bra då vi spelar Nybro Open då. I och för sig inte förrän på kvällen men Johanna och övriga EIS spelar på dagen och i och med att jag är ledig så kommer jag med största sannolikhet att se deras framfart i turneringen. Jag har för mig att dom börjar spela klockan 11.00 vilket innebär att det finns tid för en liten sovmorgon också.

I kväll kommer det att bli hårt i dubbel bemärkelse är jag rädd. Det är rockkonsert på Palace i Kalmar och där uppträder Backyard Babies klockan 23 och jag, Jojje och många av våra vänner kommer att vara där för att se på. Har förvisso inte lyssnat på Backyard Babies så mycket de senaste åren men minns med glädje deras tidigare plattor som "Total 13" och "Making Enemies is Good". Jag hoppas att de spelar mycket från dom skivorna.
Tror att det kommer bli en hel del folk på Palace i afton. Det ska det också vara när den svenska rockeliten spelar. Har sett Backyard Babies vid två tidigare tillfällen. Den ena gången var på Sweden Rock precis när dom släppt  Total 13 så det bör ha varit någon gång kring ´99. Andra gången var dom förband åt AC/DC i Scandinavium i Göteborg år 2000. För övrigt den bästa konsert jag sett. Både Backyard och AC/DC var i högform och vi hade ståplatser nästan ända framme vid scen. Då blir det bra tryck!

I morgon kommer det att bära av mot sydligare breddgrader och Blekinges huvudstad Karlskrona. Där kommer det att bli whiskyprovning hemma hos Crille Lundin. Vi är ett gäng grabbar, sex stycken för att vara exakt, som ska umgås, ha trevligt och dricka whisky. Det finns vissa grejer man ska äta till när man provar whisky såsom mörk choklad och vitt bröd till exempel. Och så seriös har jag aldrig varit i den genren innan så detta blir en ny och förhoppningsvis kul upplevelse. Jag gillar whisky och jag gillar mina vänner så jag anser att grunden inför festen är in i helvete stabil.


Whisky kommer att inmundigas i Karlskrona i morgon kväll
Foto: www.matkonsult.nu


Fick medhåll från ytterst oväntat håll när landslagmeriterade hockeyspelaren Linnea Leskovec, syster till Martin, gick in i kommentarsfältet och tryckte upp både egna brorsan och "snillet" från Boda i plexiglaset... Linnea som spelat hockey för bland andra Växjö Lakers Ladies och inte minst Tre Kronor, gick in och markerade att även hon tyckte att slagsmål visst kunde höra till sporten. Linnea skrev också att man inte ens fick skjuta slagskott inom damhockey för femton år sedan och det är helt horribelt. Ishockey SKA spelas efter samma regler oavsett vilket kön man har. Punkt slut.
Linneas uttalande väger oerhört tungt då jag anser att hon har betydligt mer erfarenhet i ämnet än diverse snillen...

Var nere på bolaget i eftermiddags och träffade där min gamle vän Henke Medin. Lätt stressad då han hade en knatteträning att ta hand om, men som han sa: man får ju prioritera.
Fick som alltid en trevlig pratstund med den gamle hårdföre Långasjö-backen. Jag anade ett uns av avundssjuka i hans ögon eftersom JIF inte har hört av sig till honom beträffande en övergång ännu. Vakta telefonen Medin. Vakta telefonen...

Markku Ahonen förstod inte vad jag svamlade om. Jag förstår inte vad det är du inte förstår. Antagligen har du vänt din skärm upp-och-ner vilket i så fall förklarar dina svårigheter att förstå skrivet språk. Be din trevliga fru att vända den rätt igen så ska du se att det bli lättare. Men när du ändå har skärmen så, så passa på och gå in och kika på tabellen från Emmabodasexan förra året...

För er som gillar öl kan jag varmt rekommendera de två tjeckiska sorterna Primator och Krusovice. Helt suveräna. Krusovice har också en väldigt fin mörk öl i sortimentet. Rekommenderas å det varmaste!

Rasmus Elm var sanslöst bra i går morse. Jag kravlade mig upp och stånkade mig ut till TV-soffan och blev sannerligen inte besviken. Rasmus var bäst på plan och levererade kanonpass på kanonpass. Jag hörde Lars Lagerbäcks uttalande efter matchen om den yngsta brodern Elm och det var minst sagt lovande. På honom verkade det som om Rasmus var aktuell för de riktigt stora matcherna i landslaget denna säsong. Riktigt kul!

För Viktors del så blir det stormatch redan i morgon kväll då Heerenveen beger sig till Amsterdam för att där möta ett av världens bästa klubblag genom tiderna, AFC Ajax. Det blir en tuff nöt att knäcka för Heerenveen men chansen har ökat betydligt sedan dom plockade in lite kvalitetsfolk från forsen i laget. Tyvärr verkar det inte som om matchen sänds i någon av Canal+ sportkanaler. Lite synd. Å andra sidan kan jag har missat matchen i tablån. Man tycker att den matchen borde sändas.

För tredje och äldste brorsan David så slutade säsongens första match med en seger. Kalmar FF befinner sig som vanligt vid denna årstiden i La Manga och där slog man i första matchen av La Manga Cup, Lyn med 1-0 efter att nyförvärvet Daniel Mendes satt matchen enda mål när han stötte in Emin Nouris inlägg i matchminut 44. David Elm spelade första halvlek för svenska mästarna.

Spelprogrammet till årets serie har kommit. Det kommer att bli en riktig höjdare. Redan i tredje matchen blir det derby då Vissefjärda gästar IP. I början av juni är det sedan dags för matchen mot Boda. Två höjdarmatcher som vi i JIF kommer att ge allt för att vinna. Återkommer med allra största sannolikhet till ämnet när det börjar dra ihop sig.

Nu ska jag raka skallen och duscha av mig lite grand för att på så vis kunna visa upp min allra bästa sida när det senare bär av mot Kalmar.

Jag hoppas på en trevlig kväll. Och jag hoppas att också du får en skön och kul fredagskväll!

/~~/

Slänga handskarna

Mer än halva veckan är redan avklarad. Skönt på ett sått men fortfarande lite oroväckande med tanke på att tiden går så fruktansvärt fort. I morgon är blir det med allra största sannolikhet torsdag vilket i sin tur innebär att det när man stämplar ut i morgon mer eller mindre är fredag och den dagen gillar jag särskilt. Just denna fredag kommer jag och några av mina vänner att bege oss till Kalmar för att där titta på när Dregen och de andra i Backyard Babies visar hur lirar rock´n´roll!

Måste krypa till korset och erkänna att jag inte läste riktigt vad Markku Ahonen skrev när han jämförde intelligens hos olika idrottsutövare. Ahonen skrev aldrig att man är mindre intelligent för att man spelar ishockey. Han skrev att det krävs mer intelligens för att spela fotboll. Eller för att citera korrekt: "Hockey är en fartfylld och intressant sport men kräver inte alls den intelligens som krävs för att spela fotboll" eller "Enkelt för publiken att fatta men inte alls på samma intelligensnivå som fotbollen att utöva."
Skillnaden är enligt mig i det närmaste noll men det är likväl en skillnad. Och eftersom jag nu inte återgav det korrekt vilket man absolut ska göra så är jag man nog att erkänna mitt misstag och kryper som sagt till korset.Och vaddå enkelt att fatta för publiken? Man behöver inte vara Einstein för att gå på fotboll heller...
Tycker i vilket fall som helst att det är det absolut  löjligaste och mest korkade påståendet någonsin från den bloggen. Och det säger en del.

Personligen är jag 100% säker på att det procentuellt sett finns lika många smarta som osmarta hockeyspelare respektive fotbollsspelare. Just när jag avslutade föregående mening insåg vilken otrolig sandlådeklass det är på detta ämne och släpper det till Ahonen att själv att fortsätta spekulera i.

Nästa grej att avhandla är min personliga syn på så kallade hockeyslagsmål. Jag, och övriga som inte är emot hockeyslagsmål,befinner oss "lika långt på evolutionstegen som neanderthalare" enligt Martin Leskovec som drog upp riktlinjerna för det epitetet. Men visst, Leskovec är ju fotbollsspelare så han borde ju veta. Säger han att det är så så är det med största sannolikhet så.

NHL är mitt stora intresse, som någon kanske redan gissat, och där är det en stor del av spelet. Det blir aldrig sådant liv på publiken i en ishall i Nordamerika som under ett slagsmål vilket i sig kanske är sorgligt men likväl ett faktum. Jag har upplevt NHL-hockey på plats så jag vet av egen erfarenhet att det är så. Oftast är det rollspelare som slåss med varandra i syfte att tända sitt lag och, tro det eller ej, det funkar faktiskt oftare än man tror. I NHL sätter man ett värde i att vara den i laget som går in på isen och visar att "nu jävlar grabbar, nu är det allvar!" och därför kastar handskarna och på så vis tänder de sina . Att det sedan kanske kan finnas bättre sätt att visa det på, det förnekar jag inte, dock få som är lika underhållande i min mening. Det fanns en tid då man kunde slå sig hela vägen fram till en Stanley Cup-pokal. Philly Flyers gjorde det ett par gånger på 70-talet med sitt då "klassiska" lag, " Broadstreet Bullies". Det är givetvis inte så det ska vara. Det får inte vara så helt enkelt. Det är verkligen inte det jag förespråkar. Men den tiden är sedan länge förbi och numera är det knappt aldrig några fighting majors i slutspelet.


Donald Brashear och Brian MacGrattan dansar hockeyvalsen
Bilden är tagen från: blogs.reuters.com

Jag tycker att i den mån det förekommer idag så är det helt OK. Det blir inte en bråkdel så många skador av slagsmålen som det blir av ryggtacklingar, slashingar eller crosscheckingar. Och i de tre fallen så väljer knappast "offret" själv att bli ryggtacklad,slashad eller crosscheckad. Det valet finns i alla fall allra oftast när det kommer till slagsmålen. Vill man inte slåss så behöver man inte. Dock borde det sannerlgien förbjudas i världens alla ungdomsligor. I många kanadensiska sådana är det faktiskt fullt tillåtet och det tycker jag är neanderthalstänkande om något. Småpojkar ska inte slåss, det kan dom lämna åt proffsen.För det är just vad dom är, proffs. Många har nämligen betalt för att slåss och frågan är om inte jag med hade kunnat ta en hel del stryk för dom summorna som trots allt finns där.

För dom som är emot allt vad närkontakt heter så rekommenderas lightvarianten av ishockey. Damishockey. Där tillåts inte ens tacklingar och sannerligen inte heller några slagsmål. Jag kan inte förstå hur dom otroligt duktiga damishockeyspelare vi har bara kan acceptera att dom inte får tacklas. Diskriminering på allra högsta nivå. Hockey utan tacklingar är som "Fia med knuff" utan att få knuffas...

Precis som jag skrev så är jag fullt medveten om att mina åsikter i detta ämnet är kontroversiella så därför har jag den allra största respekt för folk som inte tycker om den företeelsen inom ishockeyn.
Jag gillar det, andra hatar det, men dom allra allra flesta skiter nog fullständigt i huruvida två kanadicker,ryssar,amerikaner,finnar eller stockholmare slår varandra på truten i en ishockeymatch. Precis som med allt annat i livet. Smaken är som baken...delad.
Jag kan omöjligt säga vad som är rätt eller fel utan kan bara stå fast vid mina åsikter och gör också det och lämnar därmed ämnet hockeyslagsmål för denna gång...

Runt 20 man i går igen på träningen vittnar om att det just nu råder goda tider i JIF. Ett härligt go i laget och en grym stämning ger förhoppningar om en trevlig och framgångsrik säsong. Det är faktiskt bara en dryg månad kvar tills träningsmatchandet börjar.
Vi ska spela i Smålandscupen också. I vår grupp hamnade bland andra Vissefjärda som kommer att bli en tuff nöt att knäcka. Två år i rad har vi mött VGIF på försäsongen och bägge gångerna har resultatet blivit 7-2. En gång till oss och en gång till de randiga från söder. Är tveksam till att det blir sådana siffror i år, men i en fotbollsmatch kan allt hända.

Jag ler fortfarande för mig själv när jag tänker på den djävulska tunnel jag utsatte Johnny Elm för i julas...

I dag på jobbet när jag stod och knegade på som bäst så kommer en lång ståtlig gestalt inramlandes på banan. Det var David Lindwall som var på hembesök. David bor nuförtiden i New York och jobbar som kläddesigner/modell/DJ. Det har med andra ord gått väldigt bra för den gamle "Darken" och det var riktigt kul att träffas igen! Det är lite konstigt faktiskt att när man minst anar det så kan vem fan som helst uppenbarligen dyka upp vart som helst! I morgon hoppas jag att Jennifer Aniston dyker upp i någon utav truckgångarna...

Mitt kära gamla Nottingham Forest har verkligen hittat toppformen igen. I går slog man Sheffield Wednesday med 2-1 och har därmed lämnat bottenträsket i The Championship. Forest inledde denna sejouren i näst högsta ligan på ett närmast katastrofalt sätt och låg tvärsist efter de inledande omgångarna. Nu verkar man ha fått upp ångan igen. På lördag väntar bortamatch "utomlands" för Forest då man åker till Wales för att där möta Cardiff på Ninian Park. Tufft kan tyckas och det lär det också bli.

För Tampa har den senaste tiden faktiskt varit riktigt bra då man vunnit en sex-sju matcher de senaste veckorna vilket har gjort att man nu har ett betydligt mindre gap upp till slutspelsstrecket. Ryktena kring Vincent Lecavalier fortsätter dock. Väldigt envisa rykten placerar honom i sin hemstad Montreal. Montreal är i skriande behov av en fransk-kanadensisk superstjärna och är enligt uppgift beredda att ge vad som helst för Lecavalier. Lecavalier som nyligen skrev på ett 11-års-kontrakt svarade på frågan angående transferryktena med att han räknade med att spela klart säsongen i Tampa. Spela klart säsongen tänker jag då? De övriga tio som finns på kontraktet då?

Rasmus Elm borde få spela från start i natt kan man tycka. Klockan 04.30 så kommer antagligen min klocka att ringa i morgon bitti eftersom jag har långt gångna planer på att se matchen. Nu vet jag hur jävla svårt det är att kravla sig upp vid den tiden, men jag tror jag tänker göra ett försök.
Elm och Farnerud borde vara givna i startelvan efter deras mycket fina insats mot jänkarna senast. Personligen ser jag väldigt gärna Marcus Lindberg en match till då jag som agt inte tyckte han var i närheten av så dålig som kvällstidningarna skrev. Tvärtom, han var ganska bra. Det känns spontant som om Mexico kommer att bli en tuffare nöt att knäcka. USA spelade uppenbarligen endast med en enda ordinarie landslagsman, hattrickskytten Kljestan. Mexico verkar ställa upp med ett på pappret bättre manskap. Är dock alldeles för okunnig i ämnet mexikansk fotboll för att egentligen veta något om saken, men enligt SvenGöran Eriksson så är det en väldigt viktig match för mexarna. Matchen spelas i Oakland, Californien.

I morgon är det åter träning på konstgräset vilket känns bra. 19.00, sist kan jag ha skrivit fel tid här vilket orskade stort rabalder.Ihärdiga rykten gör gällande att vi snart ska lägga in extra träningspass i form av spinning. Dock inte på konstgräset.

Och förresten..Vad var punk?

/~~/

Snillen spekulerar om intelligens

Precis som jag misstänkte i går kväll innan jag gick och lade mig så blev det måndag idag. Kanske inte min favoritdag men va fan. Ryktet säger för övrigt att det är fredag lika ofta som det är måndag även om det kan vara svårt att tro på.
Faktiskt ganska skönt att vara helledig på måndagskvällar som jag är. Ingen träning och inga andra uppgifter heller inplanerade. Skönt med en liten mjukstart på veckan.

En lokal  bloggare som får medhåll av en annan har lyft fram den mest fantastiska frågeställning jag någonsin läst om. Eller frågeställning och frågeställning, man konstaterar snarare att om man spelar ishockey så är man inte lika intelligent som om man är fotbollsspelare.Eller att det skulle krävas mindre intelligens för att utöva spelet ishockey...Kom igen grabbar... Jag tror faktiskt ärligt talat aldrig jag har hört ett löjligare uttalande och då har jag ändå spenderat många år på diverse dagis och fritis.
 
Dessutom får jag uppenbarligen betecknas som neanderthalare, då jag tycker att ett gruff mellan två tända hockeyspelare är en sann fröjd för ögat. Trots att jag borde vara nästan lika smart som ni då jag ,även om man inte kan tro det ,faktiskt spelar fotboll regelbundet.

Jag personligen är helt övertygad om att intelligensen mäts på andra vis än vilken sport man utövar. Jag skulle rent av vilja gå så långt och påstå att det finns säkerligen oändligt många smarta hockeyspelare och fotbollspelare och liksaå finns det oändliga mängder spelare som inte är fullt så intelligenta. Men, för tusan, jag tyckte ju det var rätt att ge Nanne Bergstrand priset som årets ledare på idrottsgalan så vad vet jag.

Juryn som utsåg Nanne till årets tränare bestod enligt obekräftade spekulationer av  Peter Forsberg, Jari Kurri, Erika Holst,Kenneth Kennholt, Linnea Leskovec och Esa Keskinen...

I morgon är det åter dags för att träna fotboll.19.00. Tyvärr inomhus i Allsbohallen av okänd anledning. Så är det i bland och det är bara att bita ihop.På torsdag är det dags för utomhusträning igen.

Nästa helg har Mensa möte i ishallen (av alla ställen...) för att där under fyra dagar bedriva Nybro Open. Rykten gör gällande att anledningen till att turneringen går så sent i år är att man helt enkelt missade att boka den vanliga helgen i Victoriahallen. Det var säkert Fredrik Olausson som skulle sköta bokningen av ishallen...

För alla ickefotbollsspelare så vill jag tala om att Mensa är en organisation för folk med väldigt högt IQ. 131 på  Weschlers IQ-skala, 133 på Stanford-Binets, eller 149 på Cattells skala; samtliga är mätningssätt som uppmäter ett IQ som är högre än 98% av befolkningens. En klubb jag med andra ord inte är med i och heller aldrig kommer kunna ta mig in i. Ordet Mensa är latin för "bord" . Föreningen har i Sverige idag 2000 medlemmar men i det allra närmaste tror jag nog att den siffran har ökat till 2002.


Skådisen Geena Davis är en av många medlemmar i Mensa
Foto: www.leninimports.com


För övrigt så har jag inte något mer intelligent att komma med för närvarande. Men det förstås. Jag är ju Yzerman...Och dessutom inte ens smart nog för att spela hockey...
Jag får nog hålla mig mig till VikingBowlingen! Där är samtliga på samma intelligensnivå vill jag lova! Visserligen är den inte hög men kul har vi och det är det som är meningen med all idrott jag är inblandad i.

Lagerbäcks uttalanden om Viktor och Rasmus Elm var inte dåliga. Viktor var aktuell för startelvan mot Portugal och även Rasmus fanns uppenbarligen med i tankarna inför den ytterst viktiga kvalsäsongen.

Den av i första hand Dennis Randewall skötta JIF-bloggen fyllde igår 100 inlägg och jag lyfter på hjälmen! Jag vill se minst 100 till herr ordförande.


Skriver du 100 inlägg till Dennis,så tycker jag du får fira med att ta en snus i stället för att bara lukta!


 Med önsknigar om en fortsatt trevlig måndagskväll så slutar jag bloggandet för i afton och återkommer när tid finnes, vilket jag hoppas blir snart då bloggning är bland det absolut roligaste jag vet!

/~~/

Lokal sport

Jag hade planer på att ställa klockan inatt för att gå upp och se fotbollslandskampen mellan USA och Sverige. Matchen där Rasmus Elm skulle göra och också gjorde landslagsdebut.
Jag brydde mig dock inte om att ställa klockan utan spelade i stället in matchen och Johanna och jag käkade frukost samtidigt som vi fick se broakullabio nummer två göra debut i A-landslget.
Sverige var dock in i helvete bleka ända tills poletten äntligen trillade ner på Lars Lagerbäck och Roland Andersson, och dom bytte in Rasmus Elm och Alexander Farnerud och med ens så ändrades matchbilden. De två var överlägset bäst av svenskarna och låg bakom de bägge mål som gjordes av Daniel Nannskog och Mikael Dahlberg. Rasmus visade att han definitivt är en man för A-landslaget och bör rimligtvis spela från start på onsdag natt när Sverige möter Sven-Göran Erikssons Mexico. Den andre kalmariten i truppen, Marcus Lindberg, var inte så dålig som kvällstidningarna ger sken av. Han orsakade förvisso en del "onödiga" frisparkar men jag tycker att han kompenserade det med några fina brytningar och på det hela taget tycker jag att Lindberg kan kvittera ut ett godkänt betyg.

Denna dag har bestått av en hel del städning och i ordningplockning då alla våra nya grannar denna eftermiddag förärade oss med en visit. Mycket trevligt att träffa alla de glada själar som man nu ska bo jämte. Ett himla glatt och trevligt gäng vilket gör att det känns ännu bättre att numera vara en del av Genstigen.

Har också haft ett öga på bandyfinalen som svenskarna faktiskt vann ed hela 6-1 mot ryssen även om det siffrorna till trots satt väldigt långt inne. I mitten av andra halvlek var ställningen fortfarande 1-1 men sedan var det proppen ur för Sverige och när domaren (bandydomare har antagligen idrottsvärldens fulaste kläder...) blåste av så hade svenskarna fått in fem bollar till och är därför återigen världsmästare efter att ryssarna prnumererat på den titeln de senaste tre åren.
Ytterst underlig sport egentligen bandy. En ganska stor sport i Sverige och har man intresse så är den säkert väldigt underhållande, men i övriga världen finns den inte. Därför rinner det inga glädjetårar nerför kinderna denna eftermiddag . Visst är jag glad att Sverige vann VM, verkligen, men jag hade uppriktigt sagt knappt brytt mig om dom förlorat heller.

I går tillbringade vi största delen av dagen med att städa ur det sista ur vår gamla lägenhet på Järnvägsgatan. Vi hade förrådet kvar plus själva städningen. Jävlar i helvete vad saker vi hade i förrådet. Det ville aldrig ta slut. Vi fyllde ett helt kapellsläp med bråte och mer än hälften kommer under morgondagen att transporteras till miljöstationen.
Hittade min gamla låda med den ofantligt underskattade tidningen "Skogsvokteren" som var medlemsmagasinet för oss som var medlemmar i den norska klubben NFSCoS, Nottingham Forest Supporter Club of Scandinavia. Härliga minnen väcktes när man bläddrade igen dessa klassiska tidningar, som nog mer ska kallas häften. Det var på den tiden när Forest var bra och med i alla fall någorlunda regelbunden frekvens höll till i Premier League och ibland även huserade i toppen av densamma. Spelare som Stan Collymore,Stuart Pearce, Steve Stone, Jan-Olav Hjelde, Pierre van Hooijdonk och den man som får betecknas som den största floppen i kubbens historia, Andrea Silenzi.

Hittade även min gamla 20` TV av märket Mark som jag fick efter en mycket lyckad höst bträffande jultidningsförsäljning 1992. Glömmer aldrig den lyckan när denna premie kom in i mitt rum och farsan hjälpte mig att koppla in den. Jag minns att jag samarbetade med Henke. Vi kom på att om vi slog ihop våra försäljningar blir premien av ett högre värda så vi gjorde så att jag fick premien och Henke fick pengarna (man fick en viss summa beroende på hur mycket man sålde för) och så var vi båda glada och nöjda. TV-n fungerade alldeles  utmärkt under nästa två decennium men nu ska den alltså få ta kvällen för gott.

I morgon är det åter dags för en ny arbetsvecka nere på W&WW. Jag vet inte varför men stämningen är inte som den en gång var. Den gamla klassiska Flygt-andan är nog dessvärre någonting man numera bara får höra det rutinerade gardet berätta om. Det är väldigt synd tycker jag.Väldigt synd.

Viktor Elms Heerenveen fick mmed sig tre färska pinnar ifrån mötet med Roda. Jag skrev i ett tidigare inlägg att Heerenveen skulle spela på bortaplan mot Roda men så var alltså inte fallet. Man spelade matchen hemma på Abe Lenstra och gjorde det så väl att slutresultatet skrevs till 2-0. Patrik Ingelsten gjorde sin debut och spelade sista kvarten medans Viktor fanns med i startuppställningen men gjorde inget mål denna gång om jag förstår holländska rätt. Någon som har något tips på en bra sida där man kan följa holländska ligan, på engelska?

Mattias Evestål satte en fantastisk frispark i debuten (han spelade visserligen en testmach mot Växjö och gjorde mål även där) för sitt nya lag Nybro IF.Nybor mötte division3-laget gransholm i Tipshallen i Växjö och vann med 1-0. Evestål spelade första halvlek som forward och andra halvlek som höger yttermittfältare och ska ha gjort en mycket bra match. Även David Gustafsson fick speltid då han fick hela andra halvlek som mittback och ska även han ha gjort en fin match. Målvakten Samuel Häggbring fick också han en halvlek och räddade där två frilägen så även han ska ha gjort en fullgod insats. Zoran Cipra spelade inte på grund av ett ont knä.


Mattias Evestål och Daniel Karlsson firade att jag fyllde 25 för några år sedan!I natt spelas NHL:s All Star Game. Låg och tittade lite på sammandraget från vad som kallas Skills Competition. Det är en serie olika tävlingar där de uttagna stjärnorna tävlar i vem som skjuter hårdast, dribblar snyggast, åker snabbast, skjuter mest precist och så vidare. Zdeno Charas slagskott som mättes upp till 105.4 m/ph och därmed nytt rekord då han raderade ut den gamle hjälten Al Iafrates 16 år gamla rekord. Exakt hur mycket 105.4 miles per hour blir i km/h vet jag inte men hårt utav bara fan är det ialla fall.

Det var träning igår och trots relativt pissigt väder så bedrev vi som till antalet var någonstans runt 15 en riktigt bra träning. Har förvisso två av Andreas Klevtuns dobbar med mig hem, inmonterade i hälsenan, men som alla vet så gör det ont att möta honom. Bara att få det privilegiet att lyssna på Johan Erikssons historier gör att träningsfliten kommer vara högre än på många år. I det närmsta antas ett riktigt bra nyförvärv bli klart också, så Johansfors IF har goda förutsättningar att blanda sig i toppstriden i Emmabodasexan även i år.

Nu rundar vi av denna veckan och tar nya tag under den kommande!

/~~/Ankommande gods

Blev så fruktansvärt förvånad när jag i morse vaknade upp och insåg att det var fredag igen. Veckorna går så oerhört fort och det känns inte som om det var så värst länge sedan det var måndag. Inte längesedan alls faktiskt.

Fredagen har innehållit en hel del. Till största dela jobb faktiskt. Har tillbringat denna veckan på mixerverkstadens avdelning för ankommande gods. Det innebär att man ser till att allt material som ankommer till vår verkstad rapporteras för att sedan förflyttas med truck till dess rätta plats. Det är dessvärre sällan en lugn stund där. Förvisso är de lugna stunderna in i helvete lätträknade för en blåbyxa som jag. Men jag klagar inte. Jag gillar mitt jobb och framför allt mina arbetskamrater.

Efter kneget bar det av till miljöstationen, Möjligheternas Hus, för att där göra oss av med diverse tingestar som vi samlat på oss samt mängder av skräp från flytten. Miljöstationen är en bra plats måste jag säga. Var sak har sin plats.

På Spåret har även denna fredagskväll förgyllt min tillvaro. Denna afton tävlade Marcus Birro och Tina Ahlin mot Siw Malmqvist och David Bexelius. Första resan gick till Abisko och den tog jag tidigt. Så fort Oldsberg började snacka om nötkreatur på slutet. Andra gick till Oxford och även där var jag med tidigt när det talades om dragdjursbil (ox-ford). Däremot gick det åt helvete på tredje resans mål, Capri. Jag fattade att vi var i Italien men där tog det stopp. Tvärstopp.
Jag har sagt det förr och säger det igen. På Spåret måste vara det bästa TV-program som någonsin hittats på!

I går var det träning och det känns idag vill jag lova. Vi var 19 man som i går hade bestämt oss för att försöka bli liiiite bättre på vår hobby. Om vi blev det eller inte får framtiden utvisa, men skoj hade vi och trötta blev vi så och i och med det så uppfyllde den träningen alla krav jag har på mitt fotbollsspelande. I morgon är det åter dags för nya drillningar under Lasse Mourinhos pipa. 10.30 startar den och ihärdiga rykten gör gällande att Christer Klevtun ska snöra på sig sina gamla Copa Mundial.

Jag vet inte varför men jag är typ rädd för Marcus Birro. Kan inte förklara varför...

Föga anade jag att Nanne Bergstrands pris som Årets Ledare, skulle vara så ouppskattat här nere. Jag står i vilket fall som helst järnfast vid min åsikt att Nannes bedrift som tränare var en större bedrift än vad Pia Sundhage gjorde. I alla fall tycker JAG det. Det där fjanterisnacket att Pia Sundhage inte fick priset bara för att hon är tjej är så ofantligt löjligt. Pia Sundhage fick inte priset av den anledningen att Nanne Bergstrand förtjänade det mer. Om det sedan är OS,SM eller någon annan tävling på elitnivå. Det spelar i mina ögon ingen roll. Alla försår mycket väl att OS är en större turnering än SM, det är inte det det handlar om. Sundhages prestation är fantasiskt, sannerligen. Men Nannes är i min mening mer fantastisk om jag uttrycker mig så.


Nanne Bergstrand. Fotbollskung i Sverige!
Foto: www.ostran.se


NHL har All Star-helg nu. När jag var yngre älskade jag den cirkusen. Nu vet i fan. Jag tycker det hela har spelat ut sin roll sedan det bestämdes att alla 30 lag ska ha en representant med. Då är det inte ligans allra bästa spelare som är med utan några helt andra. Det har ballat ur sedan fansen själva fått börja rösta om vilka som ska få platser i den så otroligt högt åtråvärda startuppställningen i All Star-matchen. Montreal Canadiens har med lite tvivelaktiga namn både här och där i line-upen tack vare (eller på grund av?) idogt arbete av de fransk-kanadensiska supportrarna. Alexei Kovalev är dessutom utnämnd till kapten för lag öst vilket får ses som en överraskning då den 35-årige ryssen "bara" mäktat med 33 poäng under säsongen. Till det västra lagets kapten utseddes Joe Thornton som enligt mig är en av världens fem bästa spelare och därmed ett utsökt val.Tampa representeras av Vincent Lecavalier vilket är klockrent.
Henrik Lundqvist och Nicklas Lidström är det blågula inslaget i jippot. Henrik spelar för Eastern Conference medans Lidström spelar för Western.

I morgon efter träningen blir det den slutgiltiga flyttstädningen borta på Järnvägsgatan. Så där kul. Men tack vare ytterst hjälpsamma föräldrar så har vi förhoppningar om att få den saken ur världen under morgondagen!

Nu ska jag faktiskt avrunda fredagskvällen med ett parti betapet. Precis som förr!

Jag tillönskar alla en riktigt god helg!

/~~/

Två mål

I måndags var det ju som bekant idrottsgalan och jag vet inte ritkigt om jag kan tycka att Charlotte Kallas storslam var välförtjänt. Visserligen gillar jag Kalla och jag tycker hon är en lysande förebild och en duktig atlet men jag tycker att det finns folk i år som har gjort större idrottsliga prestationer. Jag var inne på det i ett tidigare inlägg och kan inte låta bli att återkomma till det, Henrik Zetterberg. Hallå Sverige? Kan svenska folket verkligen inte förstå vilken oerhörd prestation han gjorde under förra året. Stanley Cup OCH Conn Smythe. 42 mål och över 90 poäng i grundserien plus ytterligare 27 i Stanley Cup. Hockey är förvisso en lagsport men i laget Detroit Red Wings, som tills vidare är världens bästa hockeylag, så var en 28-åring från Medelpad bäst av alla.Inte bara i laget utan av alla. Jag må vara lite part i målet då jag går under många beteckningar såsom hockeynörd,hockeyfjant och liknande men jag anser att Zetterbergs prestation är så ofantligt mycket svårare att åstadkomma än att vinna två världscuptävlingar. Ta inte detta fel nu, jag tycker även att Kalla gjorde en fin säsong som kröntes med segern i Tour de Ski vilket är jättebra, men man kan inte jämföra det med Zetterbergs prestation. Zetterberg borde ha fått priset för "Årets Prestation". Inte Kalla.

Att Kalla sedan fick Jerringpriset var även det lite oväntat. Många med mig trodde nog på Zlatan.

Nanne Bergstrand fick enligt mig mycket välförtjänt priset för årets ledare. Många misstänkte nog att det skulle hamna hos Pia Sundhage men där tog juryn sitt förnuft till fånga. Som jag skrev innan så kan jag lova att Nanne också hade vunnit OS-guld med jänkartöserna, samtidigt som Sundhage aldrig i helvete hade kunna tagit SM-guld med ett småländskt bonnalag.

Peter Settman är som klippt och skuren för den galan. Suverän programledare. Jag minns att jag skrev något liknande i fjol, men i år var han ännu bättre.

En annan höjdpunkt var annars Robert Gustavssons imitation av Per Gessle. Klockren. Dennes potpurri av omgjorda Gyllene Tider-låter som riktade sig till mindre lyckade svenska idrottare under året var suverän. Underbart att någon vågar ge Klüft ett hugg angående hennes fullständigt oförklarliga satsning på längdhopp. Jag liksom mång andra vill se den sagolika idrottare som Carolina definitivt är när hon håller sig till det hon är bäst i världen på. Sjukamp. Fan, allt i livet är inte alltid roligt. Så är det. Som Stefan Schwarz en gång sade: "Man är inte redo för att bli proffs förrän man inser att man inte alltid måste tycka det är roligt att spela". Det ligger antagligen något i det.

Var det bara jag som såg när Malena Ernman fick fullständigt frispel under hennes och Peter Johanssons magiska tolkning av Barcelona. Hon vräkte ur sig en ramsa ord som man, om mina läppläsningskunskaper är tillförlitliga, inte direkt hör i kyrkan. Jag antar att något blev fel med hennes mikrofon. Ungefär 3.30 in.

Nu lämnar jag idrottsgalan och ger mig i stället på idrott som verkligen betyder något, nämligen den holländska cupen.

Viktor Elm visade definitivt var bokhyllan ska stå då han stänkte in två mål i Heerenveens cupmatch bort mot...hmm..Feyenoord. Heerenveen vann matchen med Viktor har fått en dröm start på sitt proffsäventyr och som vanligt så håller hela kommunen tummarna så knogarna blir vita.

Två mål borta mot ett storlag som Feyenoord visar på klass, form och ger väl om inte annat ett härligt självförtroende kan jag ana. Själv har jag inga minnen av att jag någonsin gjort två mål i A-lagssammanhang men sköt ett ganska hårt skott i ribban en gång i våras på en träning, så nog vet jag vad det innebär med en självförtroendeboost.
På lördag väntar Roda Kerkrade för Viktors manskap. Om Roda, från staden Kerkrade i södra delarna av Nederläderna  vet jag verkligen inte mycket mer än att min gamle vän Jonas Berg var supporter till dom under högstadiets ljuva dagar av okänd anledning. Pa Modou Kah, den norske gambianen med ett förflutet i AIK om jag inte missminner mig återfinns i Roda, men trots detta faktum tror jag att det kommer att bli svårt för sydholländarna när Heerenveen kommer på besök.

Intervju med Viktor Elm om matchen finner ni här, ungefär 2.30 in i videon. För att se målen föreslår jag att ni använder denna länk som går till David Elms blogg där han i sin tur länkar vidare!

För övrigt skulle jag nog ha tittat på Sveriges handbollsmatch mot Spanien i tisdags. Den ska ha varit smått fantastisk.

Bra uppslutning i går på träningen när tjugo man beslutade sig för att komma ner till konstgräset för att där sparka boll och snacka skit. Kul var det och förhoppningsvis blir vi lika många i morgon. Fan, det är redan torsdag i morgon och veckorna går fortare och fortare ju äldre man blir har jag lagt märke till.

/~~/


Årets prestation

Just hemkommen från Nybro där jag under eftermiddagens sena timmar har varit på jakt efter ett par skridskor tillsammans med Jojje. Precis som väntat hittade jag inte några, då det var utplockat utav bara fan på hyllorna hos Awes. Dock hade jag en back-plan vilken innebar att jag tog med mina gamla skridskor som var omoderna redan när Peter Ekroth spelade för IK Oskarshamn, och fick dom slipade. Den ytterst trevlige mannen medgav att just dessa skenor var hårt märkta av tidens tand men framför allt av rost. Rosten var så kraftig att det till och med hade spridit sig till plasten i skydden till skridskorna, och det var inget bra tecken enligt mannen.

Efter ett ganska bra tags slipning så kom han dock tillbaka och utlovade att en spelare av min kaliber borde kunna använda de skridskor han nyss slipat ett tag till, vilket jag och framför allt min plånbok tyckte lät som en bra idé.
Jag spenderade dock en slant på en ny klubba då den gamla, som jag fick av Joakim Bring i julklapp när jag gick i nian, nu ska få ta steget in i det eviga jullovet om man utrycker det så.

Anledningen till denna hets och stress med skridskor hit och dit är att jag har blivit inbjuden att delta när David Strand och några bekanta till honom har hyrt Victoriahallen för ett par timmars spel en fredagskväll framöver. Jag kan min vana trogen ha spätt på ganska ordentligt angående mina färdigheter på isen. Så jag tänkte att jag ialla fall inte ska komma med oslipade skridskor som jag gjorde sist jag åkte i en ishall vilket borde varit ´00 eller ´01 då Mathias Fagerström satte ihop ett gäng i Kalmar. Skridskorna blev för övrigt inte slipade efter den matchen heller. Inte förräns i dag.

Idag damp det senaste nummret av Offside ner i brevlådan och i den gick det att läsa en alldeles förträfflig intervju där Kalmars lagkapten Henrik Rydström intervjuar Viktor Elm om tiden i Kalmar och om framtiden i Heerenveen. För er som är intresserade kan jag varmt rekommendera att läsa den intervjun. Även ni som inte är intresserade kan mycket väl ögna igenom den för den var som sagt riktigt bra.

Visserligen är det handboll på TV just nu men jag känner inte riktigt för att se på handboll. Jag inväntar nog idrottsgalan istället som börjar klockan 20.00. Vad kan man säga om den då? Jo att om inte Henrik Zetterberg får priset för årets prestation när karlsatan vinner Stanley Cup och får den mycket högt åtråvärda utmärkelsen Conn Smythe Trophy som går till slutspelets mest värdefulla spelare. han gjorde under grundserien finfinfa 92 poäng varav 43 var mål. I slutspelet sedan så noterades han för grymma 13 mål och 14 assist och sammanlagt 27 poäng. För mig är det helt solklart att Njurundasonen Zetterberg ska få priset.

Övriga nominerade i kategorin är Charlotte Kalla som förvisso är jätteduktig men all uppmärsamhet vad gäller henne riktas mot ett enda jävla ryck i en uppförsbacke mot en slutkörd,utmattad finne. Det är ju inget nytt. Svenskar som förnedrar finnar...Herregud det fick publiken på Bruksvallen se varenda helg på 80-talet!

Emma Johansson är också nominerad för sin fina prestation i OS som resulterade i en silverpeng. Har inte sett henne prestera någonting mer efter det loppet och. Hade Sverige gjort ett bättre OS och skördat några guldmedaljer så hade inte många kommit ihåg Emmas silver. Dock tycker jag att hon är den starkaste utmanaren till Zetterberg. Sist ut är Susanna Kallur som jag antar är nominerad för sitt världsrekord inomhus. Kallur gillar jag, men jag tycker inte att ett inomhuslopp väger lika tungt som att vinna världens tuffaste ishockeyturnering och samtidigt vara bäst av alla när det väl gällde. Just det att vara bäst när det gäller är en så oerhört viktig ingrediens om man ska lyckas som elitidrottsman/kvinna och det uppenbarligen var varken Kalla, Kallur eller Johansson det.


Henrik Zetterberg borde bli prisad på Idrottsgalan
Foto: Detnews.com


Nanne Bergstrand bör vara aktuell för priset som årets ledare tycker jag. Jag må vara partisk men det han gjort i Kalmar har ingen annan någonsin lyckats med. Pia Sundhage ledde USA:s damer till olympiskt guld, men jag garanterar att Nanne hade gjort samma sak om han hade varit coach där. Så det så. Sundhage däremot hade inte lett Kalmar till ett SM-guld.

Har kommit in i en period av mycket ljudböcker nu. Har precis avslutat Liza Marklunds "Studio Sex" och även om det var lite väl mycket att hålla reda på bitvis så tycker jag att den var bra. Just nu lyssnar jag på "Flyga drake" av Khaled Hosseini som handlar om två aghanska grabbar med lite olika förutsättningar i livet. Har inte kommit så långt ännu men den verkar bra. Och Krister Henriksson är utmärkt som uppläsare.
Efter den så kommer det nog att bli Marklund igen. Det har ju varit väldigt mycket skriverier om hennes bok "Gömda" under den senaste tiden, så jag känner att jag måste ge den en chans! Kom gärna med fler förslag. Sitter i en smalgångstruck mest hela dagarna nuförtiden så det blir en del lyssnande.


Senare i kväll är det klassiska Liverpool-derbyt mellan alla tiders rivaler Liverpool och Everton på Anfield. Tror att det kommer att bli en tämligen säker seger för de röda även om Everton varit bra i år.

För övrigt borde Henrik Rydström få Jerringpriset...

I morgon kväll klockan 19.00, är det åter dags att beträda den gröna konstgräsmattan nere på Emmaboda IP. Och ska vi i enighet med Dennis och min målsättning nå Superettan inom en åttaårsperiod så vill det till att vi är folkade på träningen. Denna målsättning är tuff men det är i alla fall ett mål. Och ett mål måste man ha. Faktiskt till och med två i fotboll och de flesta övriga lagsporter.

Nu skiter jag i det här för i kväll.

/~~/


Skridskor och debutanter

Är man ledig en hel månad från jobbet för att sedan börjar jobba igen så glömmer man ganska fort hur snabbt en helg går. Nu är den förvisso inte slut riktigt än men söndagen är på något vis synonymt med ett visst mått av ångest inför måndagen. Så har det alltid varit.  Visserligen kommer helgerna att bli längre snart, och det är inte positivt, eftersom vi tvingas plocka ut våra semesterdagar i ett försök att slippa undan nedskärningar och liknande. Jag hoppas verkligen det fungerar.

Helgens stora grej för den fotbollsintresserade delen av kommunbefolkningen var väl annars Viktor Elms debut i Heerenveens match hemma på Abe Lenstra-Stadion mot Feyenoord. Viktor hade redan mött Feyenoord två gånger med Kalmar innan fredagskvällens drabbning och var säkert väl förberedd på det viset. Mellanbroder Elm placerades centralt på mittfältet och gjorde en jättefin match och spelade enkelt och vårdade bollen. Två Wayne-Gretzky-assist noterades han för när han bröt uppspel på mitten och låg på så vis bakom två mål vilket måste ha känts fantastiskt skönt. I slutet av matchen kom också ett gyllene läge att bli målskytt när Elm vände bort sin back och fick ett mycket bra skottläge med högern. Han själv hade nog hellre önskat att det var med vänstern för då hade den suttit. Viktor kommer med all säkerhet att lyckas i den holländska ligan och vi i moderklubben håller varenda tumme vi kan för att det ska bli så.

Heerenveen verkar ha ett ganska gediget lag. Stabilt på något vis. Dansken Kristian Bak Nielsen som knoppade in 1-0 i matchens inledning var riktigt bra och likaså kroaten Danijel Pranjic tyckte jag också verkade vara riktigt bra.Dock är dom inte fostrade nere på IP vilket talar emot dom. Det känns som en bra miljö för Viktor Elm att utvecklas ytterligare i, och skulle det skita sig så tränar vi tisdag,torsdag och lördag nere på konstgräset och Kent Fransson är tillbaka vilket känns oerhört tryggt. Ett rykte cirkulerar att han dessutom har skurit ner på rökat!


Heerenveens hemmaplan Abe Lenstra


Som sagt så tränar vi numera på konstgräset . I går var första passet nere på plasten och det ska gudarna veta att det är en jävla skillnad på att springa inomhus och göra 40-sekundersbyten, och på att spela utomhus med löpningar som är långa och många. Belv ganska besviken under gårdagens praktisering eftersom närvaron som varit så fantastiskt hög under inomhussäsongen nu endast var 12 man. Från nästan 30 till 12, det är ingen bra utveckling. Förhoppningsvis kommer det fler på tisdag klockan 19.00 då det är dags igen.
Visserligen hade vi tappra själar som var där väldigt skoj. Mycket spelövningar vilket alltid är ett säkert kort då det trots allt är därför man spelar fotboll. Även lite skott och kondition och på det hela taget så såg det nog ut som en försäsongsträning gör mest. Man var trött efteråt ialla fall och det är väl också en ganska viktig ingrediens när man tränar fotboll.

För er som vill se bilder på vad vi gjort med vårt hus så rekommenderar jag ett besök på Jojjes blogg.

Har planer på att under dagen bege mig ut på jakt efter ett par ny skridskor. Fick ett jävla sug efter att spela lite hockey igår när vi var ute och gick och hamnade nere vid ER-sjön och noterade att det där fanns en fullt duglig is. Nere vid Lindås skola brukar det också alltid finnas en spolad välskött skridskobana och där har man slagit ihjäl X antal timmar när man var liten.
Nu vet jag dock inte huruvida någon skridskoåterförsäljare i närheten har öppet denna söndag. Antagligen inte vilket gör att jag nog får ge mig till tåls tills efter avslutat arbetspass i morgon. Kikade lite på Stadiums hemsida men insåg ganska fort att det har hänt en del med prisbilden på grillor sedan jag senast inhandlade mig ett par, typ 1992.


Johanna och jag vid ER-sjön i går kväll.


Henke Ahlström tränade för övrigt i shorts i går. Nu tror jag inte att någon blir förvånad över detta faktum men jag villa ändå nämna det.

Tampas fina form höll tyvärr inte i sig. I natt blev det torsk mot ärkerivalen Florida Panthers hemma i Tampa med 4-3 efter att Lightning varit i ledningen med 3-1. Jag trodde verkligen att dom var på väg in i en lång segersvit men den sviten stannade innan den bara hade börjat.

Lottningen till Nybro Open har kommit. Vi spelar i kommunturneringen, fredagen den sjätte februari mot följande:
19.20,  Johansfors- Örsjö
21.20, Johansfors- Pukeberg
23.00, Johansfors- Flerohopp
En eventuell kvartsfinal spelas efter midnatt (00.10 eller 00.30).


Nybro Open är väl den mest klassiska av inomhusturneringarna häromkring och för många är det inomhussäsongens höjdpunkt. Det återstår att se om JIF kan följa upp två bra insatser i Allsbo och Swedbank med att ta sig vidare från gruppspelet.

Fortsätter man på temat Viktor Elm vs Feyenoord så spelar Heerenveen cupmatch på tisdag mot just Feyenoord. Det blir fjärde gången han möter dom och jag vet inte om han någonsin spelat mot något annat holländskt lag... 

Kikade på Premier League och drack bärs med min gamle vän Henke i går eftermiddag och vi spelade för en ansenlig summa pengar. Det visade sig dock ganska fort att det blir mixerverkstaden/gjuteriet för oss två även på måndag trots att vi faktiskt drog hem en trehundring. Även jag vann en liten slant, 158 kronor för att vara exakt när Chelsea gjorde mål i typ 24:e övertidsminuten. Dom 158 kronorna tillfaller dock Micke Axelssons, Mathias Fagerströms och mitt spelbolag så nu grabbar vill jag se er göra resultat också. Det är snart bolagsstämma igen och då vill det till att det finns pengar på kontot annars blir det Wasa-bröd, kaviar och Björnebrygds 2.8:or. 

Idag ska jag också träffa mina päron som har varit i Thailand och nu åter igen befinner sig på stabil svensk mark. 

I fredags var det examenskalas för Linda vilket förstås var trevligt. God mat och dryck  och trevligt sällskap. Mer än så krävs inte för att det ska bli en trevlig kväll. Linda och Johannes flyr landet och beger sig till Egypten nästa vecka så därför får jag tillönska er en trevlig tripp!

KFF värvar vidare. Årets fjärde nyförvärv blev klart i går när gamla bekantingen Daniel Mendes återigen valt att skriva på för de svenska mästarna. Kul tycker jag, då jag verkligen uppskattade hans spel under förra sejouren i Småland. jag ger mig fan på att Kalmar är med och utmanar i år också. 
Jag hoppas mycket på Tobias Eriksson som hämtades in från Sundsvall. Visserligen blir det tufft för honom att axla mantlen efter Viktor Elm, men vad jag har hört så ska Eriksson ha varit GIF Sundsvalls bäste spelare under fjolåret i Allsvenskan och det låter definitivt lovande. Jag hoppas fortfarande att det ska lösa sig met Mjällbys Erton Fejzullahu som ryktas vara på gång in. Det är ett mycket intressant namn i min mening.

Jag tror det börjar bli dags för frukost nu!
 /~~/


En bister fjärdeplats

Innan jag skriver mer i ämnet så vill jag påpeka att bara för att man för en gångs skull råkar hamna precis utanför pallen i en bowlingtävling bestående av fyra deltagare så behöver de tinte nödvändigtvis innebära att man är sämst för det. Nu var jag i och för sig sämst i går. Odiskutabelt sämst i VikingBowlingens femte deltävling som igår kväll avgjordes på bana två i Nöjeshuset.

Stämningen var av någon anledning inte lika upphaussad som den brukar vara inför en tävling vilket vi tror är till följd av den ytterst tråkiga splittringen av vårt framgångsrika och sammansvetsade arbetslag. När vi allihop jobbade på samma line, VikingLine, så börjades munhuggen dryga veckan innan deltävlingen för att kulminera vid lunch på matchdagen för att sedan, dagen efter tävlingen övergå till att fokusera sina uttalanden mot den stackare som kommit sist.

Trots att uppsnacket lyst med sin frånvaro så kom vi ändå till spel och gjorde det katastrofalt. Jag gick ut med en fullständigt vidrig 92-runda men trots denna mardrömsstart så var jag inte mer än några poäng efter Frisk som började på 100, Franzen strax över 120 och kvällens gigant Magnus som fick för honom mediokra 133.
I andra rundan sedan så gick det bättre för undertecknad när en stabila 142 poäng hämtades in till kontot samtidigt som mina främsta antagonister Lasse Frisk och namnen Franzén spelade darrigt. Mange visade att han på sin födelsedag skulle hålla till i klass helt för sig själv och späntade i med smått fantastiska 192 poäng och var därmed bara en enda futtig poäng från att slå det kanske mest prestigefyllda av alla rekord i vår tävling, rekordet för bäst serie som för närvarande innehålls av mig själv något otippat.

Efter tredje serien så spelade Mange fortsatt drömbowling och parkerade återigen strax över 150 poäng medans vi andra låg i bakvattnet runt 100-strecket. Eftersom både Franzén,Mourinho och jag spelat så makalöst jävla dåligt så låg vi alla inom fyra poängs marginal inför sista rundan. Detta visst vi emellertid inte om då.
Då börjar allt jävlas. Splittar, rännor, otur och det kanske mest talande: oskicklighet var bara ett fåtal av de saker som drabbade mig och jag fick därmed se mig besegrad och till och med erkänna mig sämsta av alla för denna gång. Mycket tungt. Franzén knep andraplatsen och Frisk tog tredjeplatsen samtidigt som Mange i storartad stil och 650 poäng över fyra serier på ett mycket imponerande sätt tog hem sin tredje vinst för säsongen och den största genom alla tider i VikingBowlingen. Marginalen till andraplacerade Lasse Franzén var 171 poäng och till mig på sistaplatsen var förkrossande 208 poäng vilket innebär att Mange med god marginal kunnat sluta spela och satt sig och tittat på någon gång i mitten av tredje serien och ändå gått hem med segern i behåll.

Sammandraget ser ut så här:
 Igår:
1. Magnus Johansson, 650 poäng
2. Lars Franzén, 479 poäng
3. Lasse Frisk, 474 poäng
4. Andreas Johansson, 442 poäng

Totalt
1. Magnus Johansson, 12 sammandragspoäng
2. Lars Franzén, 7
3. Andreas Johansson, 6
4. Lasse Frisk, 5

Som alla förstår kommer det att bli mycket tufft för oss tre i botten att ta i in så många poäng på VikingBowlingens suverän. Vad som kommer att bli en riktig rysare är spelet om den ganska mycket mindre åtråvärda sistaplatsen. Frisk har ägt den platsen den allra största delen av denna säsong vilket väl ändå får tydas som ett visst tecken på jämnhet. Franzén och jag varvar bra insatser med fullständigt odugliga och är därmed i allra högsta grad inblandade i bottenstriden. Mange kan rent teoretiskt komma sist men jag finner det som mer troligt att Sir Alex Ferguson ringer upp Johansfors IF och vill köpa loss mig och brorsan för £15 000 000. Styck. Så visst, det kan hända.

Tampa slog alla med häpnad när man i natt körde över tunga Flyers med klara 4-1 hemma i St. Pete. Innan matchen kallade Lightnings GM, Brian Lawton ( killen som gick som etta i draften 1983 och anses vara det största floppvalet genom alla tider då Minnesota valde honom framför namn som Steve Yzerman, Cam Neely, Tom Barasso, Pat LaFontaine, Claude Lemieux, Esa Tikkanen, Dominik Hasek och Bob Probert) till presskonferens för att där besvara den senaste tidens rykten som gör gällande att Lightnings superstjärna och lagkapten Vincent Lecavalier, skulle vara på gång till Montreal Canadiens. Lawton dementerade de ryktena med bestämdhet och cementerade att Lecavaliers namn inte är uppe för diskussion i några som tradeförhandlingar som helst. Varken med Canadiens eller några andra lag.
Ohyggligt sköna besked för oss Lightningfans.
Vinny Lecavalier svarade med att göra en kanonmatch mot Flyers och gjorde själv 4-1 målet på straff. Lightning verkar ha något på gång. Så jävla många poäng är det faktiskt inte upp till slutspelsplatserna och det är många matcher kvar.

Glöm för tusan inte att se matchen i kväll på Canal + Sport 1. Heerenveen- Feyenoord. Viktor Elms debut i den holländska ligan! Nu är jag inte expert på holländska men jag tror att han ska spela från start. Jag tyckte mig kunna urskilja det på Heerenveens hemsida.

Växlarna på cykeln hade i morse frusit på något vis vilket gjorde att hela kedja skramlade till emellanåt och det fick till följd att kedjan hoppade över diverse kuggar vilket i sin tur innebär att det blev inget motstånd när jag trampade. Och alla män där ute vet att ett oförberett sådant hopp kan få katastrofala följder.


Även i Ryssland var det köldslaget i morse, men hygienen måste skötas likväl.I kväll blir det en sväng bort till Linda och Johannes för att där fira Linda som slutat skolan efter många års hårt slit. Ska bli trevligt.

Första arbetsveckan är avklarad och den gick med väldig fart. Det var knappt man ville gå hem idag. Man ska vara väldigt glad att man har ett arbete i dessa dagar känns det som. Jag tycker man har en otäck känsla av att något är på gång och jag vet att jag inte är ensam med den känslan. Jag gillar det inte alls. Alla sliter som djur men kraven bara ökar.  En dag når vi verkligen maxgränsen och då tror jag inte att huspriserna direkt ökar i kommunen om jag uttrycker mig så.
Det är ett helt annat kimat på alla industrier just nu vad jag kan förstå, Flygt är inget undantag även om vi klarat oss från varsel än så länge,och jag vill uttrycka mitt stöd till alla er som blivit drabbade.

Nu måste jag ha någon form av föda.

/~~/


Träningsvärk

En träningsvärk modell värre börjar krypa på känner jag. Vi tränade igår nämligen och igår var det slut på sötebrödsdagarna och den så klassiska försäsongsträningen gick av stapeln när Lasse Mourinho drillade oss i JIF igenom ett ganska hårt pass. Utfallssteg måste vara ett djävulens påfund. Så nyttiga men ändå så förrädiska. Varför dom är nyttiga säger väl sig självt och anledningen till att dom är förrädiska är att man kan ta tvärslut mitt iett sånt jävla steg.
Trodde i morse att jag hade lurat kroppen på träningsvärken men när jag framåt eftermiddagen började inse att jag hade vissa svårigheter att sitta ner så insåg jag att även jag hade drabbats. Det började med den där matta känslan i låren och övergick senare till ren och pur smärta i den region norrut där baklåren byter namn. Där av bekymren med att sitta.
En försäsongsträning ska innehålla träningsvärk. I alla fall på vår nivå och nu känns det kul att säsongen börjar krypa närmre. I det allra närmsta så börjar även utomhussäsongen och då får en briljant löpteknisk spelare som jag chansen att briljera. Även ytterligare attribut såsom spänstig, hårdskjutande, rapp och oövervinnerlig med boll är bara några av de saker som jag har hört folk säga om mig. Visserligen var det i en av de där Nanne Bergstrand-drömmarna men likväl.

Det råder ett förrädiskt lugn över de fyra kämparna som i morgon kväll ska utkämpa slaget om Nöjeshusets bana två. VikingBowlingens femte deltävling skall avgöras och dagen idag har kantats av dåliga ordvitsar och nervösa skratt från många av deltagarna. Lasse Franzén har givits ett nytt namn, ett så kallat artistnamn. VI har alla sett hur han i smyg gillar rap-musik och liknande rytmer. Faktum är att när Kricke Klevtun var inlånad för ett tag sedan så tog han Franzén på bra gärning när han försökte rappa med i en låt av icke namngiven rap-artist. Vissa av oss på dåvarande VikingLine hävdar dock att han inte alls rappade utan snarare spottade ut snusen. Hur det egentligen var, ja om det tvistar de lärde.
Men för att återkomma till artistnamnet så är det en kombination av min gode väns intresse för rapmusik och hans facit i Vikingbowlingen. Hans går numera under namnet " 50 pro-Cent" då han kommit sist 50% av deltävlingarna. Nu är det emellertid som så att den gode Franzén antagligen inte är medveten om att han har fått ett artistnamn. Inte förrän nu.
Vad som talar för honom är dock att hans dotter Lisa nu har återvänt från sin Thailandsresa och alla tendenser pekar på att hon återkommer i samma skick som när hon for vilket gör att jag tror Lasse blir urfarlig i morgon om han bara hittar tillbaka till sitt grundspel. Jag sticker ut hakan och säger att jag tror att Franzén tar hem det i morgon.

Vi har även fått ett väldigt lukrativt erbjudande av Nöjeshusets ledningsgrupp som efter diverse extrainsatta möten har kommit fram till att dom vill att vi sätter upp statistiken och resultaten på deras anslagstavla då vi enligt obekräftade uppgifter räknas som några av de riktigt stora affischnamnen i kommunen inom denna högst underliga sport. Nu var inte detta de exakta orden som användes men en förfrågan fick vi och vi väntas ta beslut i morgon eftermiddag om huruvida statistiken skall tillhandahållas allmänheten.

Tampa fick sig en sjuhelvetes lektion i hur hockey ska spelas inatt då man besökte Californien och San Franciscos tvillingstad, San Jose. San Jose vann med klara 7-1 och en svidande tung förlust för Tampa efter att man vunnit två raka matcher på bortaturnén. Nåväl, det är bara att ta nya tag.

"Det är bättre att vinna än att komma sist" Ett för evigt klassikt uttalande av Lasse Frisk. Det tål att tänkas på. Eller, gör det det egentligen?

TV4 ska köra igång den gamla klassiska ärkedokusåpan Expedition: Robinson. Det är faktiskt till och med som så att jag funderar på att följa detta äventyr. Jag såg inte de sista åren utan minns hellre med glädje klassiska deltagare som Åsa,Kent,Ola och Martin från första året. Jag tror jag får ge det nya gänget en chans.


Vem minns inte Robinson-Åsa?
Foto: Café


Den gamla konceptet att "Stoppa Matchen" är uppe på tapeten igen då det gäller Sveriges kommande Davis Cup-match mot Israel. Israel är som de allra flesta antagligen vet, just nu i krig med Hamas/Palestina/Arabvärlden i stort. Jag kan inte se hur fan det skulle en kunna hjälpa lite om vi i Sverige ställer in i en jävla tennismatch. Tror någon att dom bryr sig där nere. Tror någon att israeliterna tänker så här: "Jävlar! Om inte vi slutar kriga så får vi inte spela tennis mot Sverige!!". Är oerhört tveksam till det. Och argumentet att man ska ställa in matchen för att skapa uppmärksamhet på det viset förstår jag inte heller. Ska man skapa uppmärksamhet fungerar nog knappast en relativt ointressant tennismatch. Ska man ställa in saker med anknytning till Israel är det lika bra att slå på stort och ställa in typ julen!
Jag har en bättre idé ändå. Ge fan i att kriga, och gå och kolla på förslagsvis tennis istället. Alternativt kasta tennisbollar på varandra i stället för granater.Det hade funkat.

Nu ska jag gå och göra mig av med överflödig ansiktsbehåring då jag börjar likna  i puberteten alldeles för tidigt kommen 13-åring.

/~~/Semla

Arbetsårets två första dagar är nu avklarade och det med bravur. Visserligen var det kanske inte med skuttande lätta steg man intog sin position på kneget men det gick ändå ganska bra.
Det blåser sannerligen en förändringens vind även nere på ITTWWW. VikingLine är upplöst. Av någon outgrundlig anledning valde man att placera ut oss på olika banor trots att ingen av oss ville det och trots att vi är det överlägset mest sammansvetsade laget på den banan som såvida det inte är materialbrist aldrig missar målet. Sådant bättrar inte på stämningen tyvärr. Franzén ser riktigt ledsen ut... 
 Annars är det ganska kul att komma tillbaka och träffa sina gamla kompanjoner efter en månads frånvaro från skrivmejseln. Mycket är dock sig likt, men långt i från allt.

På torsdag afton klockan 17.00 är det dags för årets första deltävling i den omåttligt populära följetången "VikingBowlingen". Årets första deltävling är den femte i säsongen 08-09 och Mange Johansson leder i sammandraget med ståtliga 9 poäng. Sammandraget ser ut som följer:
1. Mange. 9 poäng
2. Ante. 6 poäng
3. Franzén. 5 poäng
4. Frisk. 4 poäng.

En vinst i en deltävling ger tre poäng, en andraplats ger två och en tredjeplacering belönas med en pinne och följdaktligen ger inte sistaplatsen ett dyft. Prissumman ligger på stolta 160 000 vilket kan låta väl mycket för fyra sketna arbetare och det är en helt korrekt iakttagelse. Prissumman är i ören eftersom vi vill få det till att låta märkvärdigare än vad det egentligen är. Och för att för en gångs skull få känna hur det känns att tävla om 160 000.
Som ni förstår så är det av yttersta vikt för undertecknad att ta hem tre pinnar på torsdag samtidigt som Mange gärna får hamna i bottenträsket. Efter denna deltävling återstår alltså bara tre deltävlingar och skulle det vara så att Mange tar hem tre poäng på torsdag så är jag rädd för att tåget har gått.
Pubilkrekordet är fortfarande på en person så vi har goda förhoppningar om att det slås under den så oerhört viktiga femte deltävlingen som avgörs på Nöjeshusets bana 2.


Bowlinggänget plus Laken och Jojje hemma i huset efter den senaste tävlingen.

Jag skrev tidigare i veckan att jag skulle på hockey på fredag. Det ska jag definitivt inte. Jag ska på skolavslutningsfest hos min kompis Linda och där vankas det enligt Lindas kille Johannes festligheter vilket jag tycker låter trevligt utav bara fan.

Ikväll kommer det att bedrivas träning uppe i Allsbohallen och Lasse Mourinho har utlovat träningsvärk vilket  inte låter så lovande då jag själv just nu är så konditionsstark som jag en gång önskade att jag var. Ska bli kul att träna i allafall och om det blir träningsvärk eller inte återstår att se.

För övrigt kan det konstateras att JIF fått ytterligare ett prima nyförvärv i hemvändande Henrik Ahlström som garanterat kommer att göra stor nytta i vårt lag. Henke vars största merit är att han varit med på en lagbild med sitt gamla lag Häradsbäck i tidningen Offside. Det är betydligt med än vad jag och många andra har att komma med vad gäller massmedialt intresse kring den egna personen. Själv har jag dock vid två tillfällen varit med i ITTWWW.s gamla stolta interntidning Flygtpilen. en gång provade jag en svets, ett mycket intressant reportage om ni frågar mig. En annan gång var jag en av de fem utvalda till att svara på månadens fråga som just i det nummret handlade om vad man hade hittat på under semestern.

Dennis har för övrigt varit med i Ljungskile SK:s matchprogram vilket är fullt i klass med Henkes bedrift.

Har fortfarande i bestämt vilken väg som är den "rätta" för mig att cykla till och från jobbet vilket har inneburit att jag testat olika. Nu skiter väl gemene man högaktningsfullt i vilken väg jag cyklar till jobbet, men någonstans därute finns det någon som trots allt tycker att det är relevant information och det är till dig jag vänder mig med detta stycke. Scoutstugehållet tror jag nog är bäst. Dock innebär det att jag måste leda cykeln över ett dike. Jag får låta detta sjunka in lite innan jag officiellt avgör vilken väg som är den bästa.

Mindre än tre månader kvar tills Allsvenskan dra igång igen. Det går fort nu. Om tre och en halv månad drar Emmaboda-sexan igång och mycket tyder på att den serien iår kommer att bli mer intressant än någonsin tidigare.

Nu ska jag fika på en semla med min kära sambo.

/~~/


Ågren

Ett visst mått av ångest börjar smyga sig på då det i skrivande stund endast är en fråga om timmar innan det är dags att åter igen kränga på sig blåbyxorna och skruva mixers utav bara fan. Nu har jag enligt säkra källor hört att de blå byxorna inte kommer vara blå längre utan svarta, då någon amerikan antagligen ånyo drabbats av någon snilleblixt poch bytt ut hela klädsortimentet just nu i denna tid där det annars ska vändas och vridas på varje krona. För egen del hade jag gärna jobbat vidare i mina gamla hederliga blåa arbetarbrallor. Nu blev det inte så utan som sagt så kommer ITTWWW:s(som jag tror vi heter, förr kallades vi för Flygt) arbetare vara klädda i svart.
Har ju tidigare hävdat att det ska bli ganska skönt att komma i gång med jobbet igen och det ska det väl bli till viss del. Jag behöver mina rutiner för att fungera och i mina rutiner ingår det att jobba så ur den synvinkeln så är det positivt att dra i gång igen. Det lite mer smärtsamma är ju det faktum att man vridit om dygnet ganska ordentligt under denna tid man varit borta från jobbet vilket gör att man inte alls är sugen på att gå upp så där pisstidigt i morgon. Men det är väl bara att bira i hop antar jag och banna sig själv för att man inte var den som uppfann Google,Youtube eller något annat framgångsrikt och inkomstgivande.

Tränade boll igår. Det är ganska bra fart på träningarna vill jag lova vilket bådar gott inför framtiden. Lasse Mourinho verkar ha kommit in bra i gänget och kan säkert tillföra en del. Utomhussäsongen vankas alldeles runt hörnet och det är som bekant under den säsongen resultaten verkligen räknas även om jag i år verkligen har uppöskattat inomussäsongen eftersom vi har gjort en väldigt bra sådan.
På tisdag är det åter dags för ett nytt pass i Allsbohallen och fortsätter den höga närvaron på träningarna så kommer detta med all sannolikhet bli en trevlig säsong. Gillar man inte att träna så är ändå ett besök i Allsbohallen under våran träningstid en rekommendation då privilegiet att få lyssna till Johan Erikssons historier tillhör de som deltager under våra träningar. Vilken man, och vilka historier!

Har tillbringat eftermiddagen med det nygifta paret Henke och Sofie Malmborg som var här med sonen Ville och inspekterade lyan. Förra gången dom var här så var vi inte så värst långt komna men denna gången fanns det mer att visa upp. Vi kikade på filmen från deras bröllop/Villes dop och den var en höjdare! Visserligen är det inget kul att se sig själv på film, men eftersom jag var långt i från huvudperson i denna film och dessutom allt som oftast bakom kameran så var jag inte med så mycket vilket säkert alla inblandade är glada över.


Henrik Malmborg-Fransson och Sofie Malmborg efter deras vigsel.


Efter att dom hade gett sig av så blev det soffan och matchen mellan Manchester United och Chelsea. "The battle of titans" är namnet som matchen går under i England och var detta en match mellan titaner så var kanske United en sådan medans Chelsea på sin höjd var en liten titanskruv. United krossade Scolaris londonbor med 3-0 och jag tyckte nog att det speglade matchen ganska väl även om det var ganska jämnt i första halvan. Slarvigt av domaren att döma bort Cristiano Ronaldos nickmål efter Ryan Giggs och Wayne Rooneys hörnvariant. Jag antar att det kommer diskuteras om denna situation i den engelska pressen i morgon. Dock gjorde Nemanja Vidic mål när United slog om hörnan så det kommer väl att lindra det lite. Rooney och Berbatov var övriga målskyttar för Manchester United.

En intervju med Viktor Elm och Patrik Ingelsten från Heerenveens hemsida. Viktor gjorde sin debut i Heerenveens träningsmatch mot turkiska storlaget Trabzonzpor i en match som holländarna vann med 1-0 och Viktor ska ha gjort en väldigt bra match.

Jag vet ju för tusan inte ens vilken väg jag ska cykla till jobbet i morgon bitti.

Tingsryd ångar på i allettan. I eftermiddags besegrades Skåre med 5-1 och i och med den segern, som märkligt nog var TAIF:s första fullpoängare, så tog man steget upp i serietopp och därmed ett steg närmre playoff. Med tanke på Nybro Vikings slog Björklöven efter straffar hemma i Victoria i fredags så tog men två välbehövlga poäng. Två poäng som borde ha varit tre enligt säkra källor. Nybro har nu hemmamatcher tre fredagar i rad och av någon anledning spelra Nybro oftast ganska hyggligt då. Jag har starka planer på att åka in på fredag då man tar emot säsongens stora överraskning i mina ögon nämligen Sundsvall. Först ska Mora tas om hand om uppe i Dalarna på onsdag.

Var i Karlskrona i fredags och införskaffade mig en styck ny bildskärm till datorn och genast blev internet fem gånger bättre än tidigare. Elektronik är fan inte dyrt längre. Det gillar jag. Det blev en ytterst snabb visit till Onoff och Elgiganten i Karlskrona då chauffören själv, Danne Karlsson, hade en innebandymatch att hinna hem till. Jag gillar snabbvisiter i stan har jag upptäckt. Inget onödigt letande efter grejer man inte ens vet att man vill ha eller ännu mindre behöver. Jag gillar att åka dit. Tio minuter i affären. Åka hem. Färdigt,klart.
Danne Karlsson hade emellertid inte behövt stressa så mycket då Ryd vann matchen med klara 8-0 mot Gantesbo. 8-0 är tungt att förlora med. Oavsett idrott och oavsett nivå. Man kan aldrig snacka bort ett sådant nederlag. Tro mig, jag har förlorat många gånger med liknande siffror och det är...tungt.

Då det efter vissa komplikationer i fredags afton inte möjliggjorde det för mig att se På Spåret då endast en TV var duglig för TV-tittande. Detta innebar att jag fick finna mig i att glo en stund på Let´s Dance. Faktiskt var det inte så dåligt som jag trodde det skulle vara. Det enda bekymret tycktes vara att ingen behärskade att dansa vilket väl ändå måste vara lite av programmets idé. Antagligen bli väl deltagarna bättre under resans gång. Jag håller på Blondinbella. Säga vad man vill om henne, men hon har ju sannerligen lyckats i sin karriär som bloggare och även om jag faktiskt knappt aldrig läst hennes blogg så måste det ju finnas någon anledning till att 700 000 människor läser den varje vecka. Sånt blir jag imponerad av.

För er som gillar vackra fotografier så kan jag rekommendera ett besök på Nicke Grozdanovskis blogg: "Socialist och Bajare". Nicke har allt som oftast med sig kameran på sina strapatser runt om i kommunen och uppenbarligen vet han också hur man ska använda den.

Nu börjar det dra i hop sig för diverse sportsändningar på burken och då är det lika bra att kika lite på det.

I morgon drar det igång igen. Glöm för tusan inte att bra mackorna!

/~~/

Elektronik

Har snart tagit itu med dagens uppgifter som bland annat har innefattat dammsugning, handling,tvättning av bil, diskning och sedan har även en NHL-match i från natten hunnits med på morgonkvisten.

Sitter faktiskt och väntar på att Gantebo IBK:s fixstjärna tillika dragplåster, Daniel Karlsson ska komma och hämta upp mig då jag och brorsan och han ska ta en snabbtur ner till Karlskrona för att där handla diverse elektronik.


Gantesbo spelar för övrigt hemma ikväll för er som är intresserade. Klockan 19.00 mot Ryd om jag inte missminner mig.


Karlskrona ja, som jag sag så skall elektronik inhandlas. Karlsson skulle handla en helt ny dator medans undertecknad, som uppenbarligen inte har samma löneutveckling som de Runes-anställda, får nöja mig med en skärm till detta gamla åbäket som trots allt fyller sin funktion väl även om den nu befintliga skärmen ser ut att vara något som finnarna spårade ryssar med under vinterkriget. Så därför har jag beslutat i enighet med chefen att vi är i skriande behov av riktig utrustning.


I går kväll var brorsan och jag uppe i Nöjeshuset för att spela några serier bowling. Med den katastrofala släktkampen i bakhuvudena så var det mer eller mindre med svansen mellan benen som vi masade oss upp till hallen. Vi drog igång och redan efter två rutor så kände man att det var ett annat ljud i skällan denna kväll och spelaet stämde stundtals riktigt bra för undertecknad som noterade 162, 146,121 och 101. Ett fullt dugligt facit för mig. Brorsan hamnade drygt 50 poäng bakom mig så således anser jag att jag en gång för alla har bevisat vem av han och mig som behärskar spelet bowling bäst. Man kan säga så här, Martin är ungefär lika bra som mig i spelet utan klot... Men där slutar sedan likheterna.

Bilen har fått sig en tvätt i dag också och jag ska erkänna att jag lät den få sin behövliga dusch i Runes tvättautomat. Jag tycker det är ganska smidigt att tvätta i den när det är mycket salt och skit på vägarna eftersom den apparaten även tvättar underedet vilket kan vara lite bökigt att göra själv. Sedan är det in i helvete bekvämt också. Det sticker jag inte under stol med.

Som sagt så kikade jag på NHL-hockey i morse. Jag brukar spela in matchen som sänds på Canal + eller NASN, om jag är ledig morgonen efter för att sedan duka fram lite frukost och sedan bara njuta av en förhoppningsvis bra hockeymatch. Nattens match var den mellan Detroit och Dallas i Red Wings hemmaborg Joe Louis Arena. Svenskkolonin Detroit var fullständigt överlägsna sina motståndare och vann med klara 6-1efter en drös svenska poäng. Kronwall gjorde tre assist bland annat och Zetterberg gjorde 1+1.
När Red Wings spelar på topp finns det inte många som slår dom.
Tampa lirade också i natt. Bortamatch i Arizona mot det av Wayne Gretzky ledda Phoenix Coyotes. Lightning började starkt och tog lednigen men det skulle visa sig att Gretzky hade proppat i sina mannar ordentligt med havregrynsgröt för efter matchen var det prärievargarna som stod som segrare med 3-2 och sparkade därmed undan benen för Tampa som den senaste tiden gnetat ihop en del poäng. Denna gången blev det inga och nu väntar tuffa bortamatcher borta i väst för mina hjältar.

Vilket oerhört debacle jag utsatte mig själv för i går kväll i kommentarsfältet till det förra inlägget. Henke Medin, med signaturen HM, kaxade som vanligt om att TAIF skulle göra processen kort med Nybro vid ett eventuellt möte och att Tingsryd skulle ta den enda platsen upp i allsvenskan om bägge lagen hamnade där. Jag svalde kroken med hull och hår och gick till motangrepp. Dock utan kött på benen. Jag högg tillbaka på att jag tyckte att en förståndig man som Henke Medin nog allt borde ha koll på att det är två platser upp i allsvenskan och inte en som han utgav information om.
Förnedringen blev total när det ganska snabbt uppdagades av signaturen Hontan,att den gode Medin haft rätt och i och med omstruktureringen av allsvenskan, där den serien bantas, så blir det i år bara ett lag som går upp från den negativa kvalserien.
Detta kan tyckas vara en oerhört fjantig sak, men det är jag som kommer att få höra detta varje gån jag träffar Medin nu under det närmsta året.
Som du märker Medin blottar jag strupen offentligt i hopp om attvi kan lägga denna incident till handlingarna!

Är numera stolt medlem i en whiskyklubb som består av idel nära vänner som under Crille Lundins ledning kommer att träffas vid ett antal tillfällen varje år för att smaka på nya whiskysorter. Ska bli oerhört tillfredställande. Om jag har förstått det hela riktigt så är första provningen den 31/1 nere hos Lundin i Karlskrona.

Man börjar även bli lite nervös inför På Spåret i afton. Lisa Syrén och Johan Wester (som jag aldrig i helvete kunde föreställa mig vara så klipsk) möter Mari Jungstedt och Rikard Olsson.
För er som inte har tänkt att titta på när Ingvar Oldsberg och hans manskap levererar högklassig underhållning, väntar Let´s Dance antar jag och jag ordar inte mer om den saken. Bloggerskan Isabella Löwengrip alias "Blondinbella" ställer upp och eftersom hon blivit så framgångsrik tack vare sin blogg så borde ordförande Randewall i allafall få en plats i "Kockduellen" eller kanske rent av "Top Model" eller liknande då jag finner hans blogg ganska mycket mer intressant än fröken Löwengrips.

Nu måste jag sticka. Men jag vill önska alla en riktigt skön fredagskväll!

/~~/


Premiär

Efter åtskilliga "om" och nästan lika många "men", så har nu internet hittat till Genstigen. Internet uderlättar en bloggares vardag väsentligt för att inte säga att det till och med är en bloggares vardag. Dator-eländet är inkopplad och likaså bredbands-TV:n så nu är vårt hem komplett. Jag ringde för övrigt Telia och bad om att få köpa ett så kallat tvillingabonnemang men det gick inte dessvärre. Något med signalen sa dom. Märkligt kan jag tycka då signalen till det abonnemang vi redan har uppenbarligen är utmärkt. Det är mycket man inte fattar har jag upptäckt.

I går så tömde vi de sista pinalerna i den gamla lägenheten, eller så gott som i alla fall. Det verkar som om att det inte spelar någon roll hur många gånger man åker fram och tillbaka få det finns ändå alltid saker kvar. Och för övrigt så har vi förrådet där borta kvar att rensa ut så visst, riktigt klara är vi kanske inte ännu.

Mats Sundin gjorde debut för Vancouver Canucks i natt i deras segermatch borta mot Edmonton Oilers. Sundin noterades inte för några poäng men fick ändå hyggligt med speltid, ungefär 15 minuter spenderade på 24 byten. Oilersfansen buade ut svensken vid nästan varje tillfälle han rörde pucken eftersom han tackade nej till just Edmonton. Noterbart i övrigt från den matchen är att Vancouvers ena powerplay formation bestod av följande manskap: Alexander Edler och Mattias Öhlund på backlplats, Daniel Sedin, Henrik Sedin och Mats Sundin som forwards vilket innebär att hela femman var svensk vilket jag är mycket tveksam till har inträffat någon annanstans än i Detroit i NHL tidigare.

Jag är faktiskt beredd att hålla med Markku Ahonen i det han skriver om futsal. Jag gillar inte heller det. Det där tramset med straffarna gynnar bara de bästa och spelskickligaste lagen.. Frisparkar är en del av fotboll. Så är det. Man måste kunna ta en frispark utan att få en straff emot sig. Five-a-Side fungerade utmärkt och jag tycker man ska återinföra den spelformen. Eller allra helst skulle jag vilja se filtbollens återintåg!

I går jävlar fick slagborrmaskinen visa vad den gick för.

Nybro Open är nästa stora turnering som går av stapeln och vi brukar spela ganska hyffsat där även om det är snudd på omöjligt att ta sig vidare vissa år. Nybro Open var förr aölltid inomhussäsongens höjdpunkt men jag vet i fan om inte jag tycker att Swedbank Cup är roligare. I alla fall att spela. Nybro Opens elitturnering kan vara ganska kul att följa annars är det typ en intressant match per 30 spelade känns det som.

Facebook är en märklig företeelse. Jag gillar det inte egentligen men likväl är man inne där nästan varje dag för att...snoka lite... Man skulle ha varit först med den idén.

Jag fick äran att återigen barnvakta min gudson Liam. Jag gjorde ett mycket starkt gästinhopp som barnvakt häromdagen så nu fick jag nytt förtroende medans pojkens mamma Anso var och tränade och pappa Marcus var i Malmö och jobbade. Jag såg fram emot denna barnvaktstund och Anso lämnade av en sovande Liam som det senare skulle visa sig, inte hade en enda tanke på att vakna. Det spelade ingen roll hur hårt man än klampade när man gick förbi honom så låg han ändå och sov som en stock. Inte förrän Anso en dryg timme senare hämtade honom så vaknade han, men det var så dags då.

Jag vet inte hur många koppar Nescafé det har blivit denna inflyttningsperiod. Smidigt, och faktiskt helt OK att dricka.

Har upptäckt att vi är berikade med väldigt många trevliga grannar. Var ute och skottade igår vilket uppenbarligen var en bra isbrytare då många av våra nya grannar var ute och gjorde detsamma vilket gjorde att det blev ett bra tillfälle att hälsa på varandra. Jag är övertygad om att vi kommer att trivas här. Hoppas bara att våra grannar trivs med oss!

Är faktiskt lite orolig inför arbetsåret som snart ska börja för egen del. Vi är tvingade att plocka ut semester och vissa veckor bara jobba fyra dagar,för att på sätt skjuta ett eventuellt varsel framåt i tiden vilket ger mig en liten lätt rysning vid tanken på vad ett varsel skulle kunna ställa till med. Nu får vi hålla varenda tumme som finns för att så inte ska bli fallet. För första gången i mitt arbetsliv så är det inte med den minsta glädje man tar ut semester. Hoppas bara det hjälper.

Nu ser jag att det har börjat snöa igen. Det är bra det. Mer skottning.

Vikings gjorde två bra perioder i Växjö igår men som vi alla vet så räcker inte det speciellt långt i ishockey då den ädla sporten i de allra flesta fall spelas i tre perioder. Nybro hade 1-1 med sig in i sista akten men drabbades där av det som alltid händer ens egna favoritlag. Dom tappar allt när dom verkligen inte får det. Växjö gjorde 5-0 på Nybro i sista perioden vilket ger slutresultatet 6-1, och det är inget resultat som för Nybro närmare fast mark precis. Nä, snarare lutar väldigt mycket åt att laget måste ge allt för att undvika direktnedflyttningsplatsen och i stället koncentrera sig på att klara sig till en negativ kvalserie. Månne väntar TAIF där som igår tog sin tredje raka tvåpoängsseger i sin alletta. Och blir det så att Nybro spelar kval neråt så önskar jag verkligen att TAIF tar sig till samma serie. Vilka matcher. Vilket liv på jobbet det skulle bli. Lasse Franzén skulle ligga sömnlös framtill semestern om Vikings skulle slå hans gröna tigrar.

Nu tror jag att jag tar och avslutar detta första inlägg från Genstigen 6.

/~~/

Silver

Småkronorna lyckades inte att besegra de kanadensiska juniorerna i finalen i JVM den gångna natten. Faktum är att Sverige aldrig ens var nära. Kanada var bättre på allt, starkare i alla närkamper och fulare än svenskarna. Kort och gott så var dom kanadensiska. Hjälpta också utav en fanatisk hemmapublik så fick de lönnlövsprydda transatlanterna för femte året i följd lyfta en av de mest åtråvärda pokaler som finns inom internationell ishockey.
Sverige fick en mardrömsstart med en man utvisad efter bara en halvminut. Kanadickerna utnyttjade att de svenska försvararna vid situationen för 1-0 var ungefär lika tuffa framför den egna kassen som flickspelare i Jul-Kul-Cup brukar vara. Och av någon märklig anledning kändes det nästan kört redan då, efter en knapp minut.
Sverige kom aldrig riktigt in i matchen utan åkte mest omkring och var försiktiga.Jakob Markström fick ett par tjuvnyp, men faktum är att jag tycker att den gode Markström förstärker situationerna ganska ordentligt och det absolut värsa jag vet när det gäller idrott så är det folk som filmar.
Kanada kunde gå ifrån och göra både 2-0 och 3-0 innan småkronorna vaknade och i inledningen av tredje spelade man faktiskt riktigt bra och kunde till slut reducera till 3-1 men närmare än så kom aldrig Sverige sin eviga storebror i juniorhockey. Kanadensarna gjorde senare två mål i tom kasse och slutresultatet skrevs till 5-1. En fin turnering av Sverige. Men en ovärdig avslutning på vad som skulle bli småkronornas turnering. Tyvärr minns väldigt få en tvåa och en tvåa i JVM är inget undantag.
Visst kan även jag tycka att domarna i vissa avseenden borde ha plockat ut kanadensare, men det var inte där matchen avgjordes. Kanada vann för att dom var bäst när det gällde som mest. Grundregeln i elitidrott.

Brorsan och Nathalie var på besök under denna smällkalla hockeynatt och vi käkade lite fondue och drack rödvin och grogg tills det att matchen var slut så man somnade ovaggad och klev inte ur bingen förrän strax innan 11 i förmiddags. I kväll får det bli en kväll av det lugnare slaget. Många börjar jobba i morgon men inte jag. Jag är ledig veckan ut och börjar således inte knega förrän på måndag. Ska faktiskt bli ganska skönt att komma igång igen. Har inte jobbat sedan den 12 december så det ska som sagt bli ganska skönt att dra i gång igen.

Det ryktas om tacos på Genstigen i afton. Jag är otroligt svag för just tacos.

I morogn ska slagborrmaskinen dammas av igen. Mitt käraste verktyg som är oumbärligt när det ska till och borras i diverse stenhårda material. För det är precis vad som ska göras i morgon. Hyllor och liknande skall sättas upp i vår tvättstuga i källaren så det är väl närmast vad jag har på schemat för den kommande dagen. När detta är gjort blir det nog till att fortsätta att packa upp diverse flyttlådor som har blivit stående i hopp om att lådan ska packa upp sig själv alternativt försvinna. Man har inte fått så mycket gjort de senaste dagarna utan har istället bara tagit det ganska lugnt och varit ledig.

Riktigt mycket besökare här den senaste tiden vilket är varmt uppskattat!

NHL rullar på som vanligt trots JVM och inatt höll Henrik Lundqvist nollan för första gången denna säsong när man i Madison Square Garden spöade pingvinerna från Pittsburgh med klara 4-0, och coachen Tom Renney höjde sin svenske fantommålvakt till skyarna och kallade honom för en av de bästa spelarna i NY Rangers...någonsin. Det är vad jag kallar ett gott omdöme.

Pittsburghs superstjärna Sidney Crosby slängde handskarna mot Brett MacLean i Florida härom dagen i ett försök till att tända sitt lag. Jag vet i fan, men jag tycker mest ser löjligt ut. Speciellt som MacLean inte alls är med på det och fattar följdaktligen nada när en styck tjurig kanadick börjar slå honom. Jag skulle vilja se Crosby göra samma sak om MacLean var beredd.

Jag brukar älska Niklas Wikegård, men i går tyckte jag han var löjligt partisk i vissa lägen. Och till och med Marie Lehmann tjurade i pausen till följd av de inte helt lyckade domarna. Jag undrar vad dom hade sagt om dom hade suttit i Emmaboda sporthall i fredags...

Nu är det tydligen köbildning här vi datorn så jag i enighet med den fullständiga toffel jag är, flytta på mig till förmån för kvinnan i mitt liv.

/~~/

Bröllop

I lördags kväll var jag och Johanna bjudna på dop i Mikaelsgården i Lindås. Kvällens huvudperson var Ville Paul Gustav  och det var förstås han som förhandssnacket mest handlade om. När prästen kommer in och talar om för oss som sitter i kapellet och väntar på att dopföljet ska komma in, att vi efter klockringningen ska vända oss mot portarna för att titta utåt den lilla vägen som leder fram emot Mikaelsgården.
Klockorna slutar ringa och Scorpions rent av fantastiska låt, hårdrocksballaden You and I, spelas på tillräckligt hög volym för att få vartenda hårstrå på kroppen att resa sig samtidigt som man fattar att det inte bara är ett dop vi skulle få bevittna utan även ett bröllop.

Ute på den upplysta lilla vägen kommer Sofie, vacker som en isprinsessa, i en bröllopsklänning och Henke var nästan lika vacker han uppklädd i en kostym, tillsammans med Fanny och Alfred och förstås även lille Ville.
Lätt chockade blev vi vill jag lova. Inte många ögon var torra denna magiska afton i Lindås.

Så istället för ett dop blev det ett kombinerat bröllop och dop som kröntes med en fest som jag fortfarande inte repat mig i från. Där snålades det inte på varken mat, dryck eller skratt eller goda vänner så jag var bland dom allra sista att lämna tillställlningen efter att ha suttit en betytande tid inne i själva kyrka med Sofies brorsa Mikael,och druckit några pilsner samtidigt som vi sjöng stämsånger ackompanjerade av Mickes gitarr.

Ett minne för livet och jag är evigt stolt över att jag fick vara med och uppleva det. Johanna tyckte jag nästan lite synd om. Hon skulle samlas vid typ halv sju morgonen efter för att vara med i någon inomhusturnering i Ljungby vilket gjorde att hon inte kunde festa. Pierre Laakso (Sofies bror),drabbades av samma bekymmer eftersom hans Emmaboda skulle spela slutspel i Swedbank Cup på söndagsmorgonen och plötsligt kändes inte den ytterst snöpliga sortin ur turneringen för våran del så värst tung längre.

För Jojje så visade det sig dock vara ett klokt beslut att ge fan i drickat eftersom det gick ganska bra för damerna i Ljungby och man tog sig till semifinal där IS Halmia blev för svåra.

I Swedbank Cup så var det ju som sagt slutspel i går och trots att jag led ont av en baksmälla modell värre så ställde jag klockan på åtta men när den väl ringde och jag inte på rak arm kunde tala om på vilken kontinent jag befann mig på så tog jag dagens klokaste beslut och ställde fram tjutmaskinen ett par timmar och befann mig således inte nere på cupen förrän någon gång strax efter tio. Dock räckte det alldeles utmärkt för att se det jag behövde se. Emmaboda, som förstärkte med Matte Evestål (som på ett föredömligt sätt höll mig 100% uppdaterad på småkronornas seminfinal mot Slovakien kvällen innan då jag som sagt befann mig på fest) och Björn Svensson. Två förstärkningar som skulle visa sig livsviktiga för EIS som hade fått återbud från Coffe Pumplun,David Bergkvist och senare fick även lagets härförare Magnus Dahlman kliva av till följd av skada. Emmaboda vann bägge sin matcher i slutspelsgruppen mot Lessebo och Torsås och var därmed klara för semifinal mot G/G. I den andra slutspelsgruppen var Vissefjärda enda laget från kommunen men hade dessvärre inte mycket att hämta och fick finna sig i att bli poänglösa och på så vis skicka Gullabo/Gullaboås till semi mot EIS som sagt och Orrefors till semi mot Lessebo.

Emmaboda slog G/G i sin semin efter att Evestål och Robban Pavic gjort varsitt mål och i den andra semin så slog Lessebo Orrefors med hela 5-1.
Finalen sedan skulle bli en ganska jämn historia där EIS till slut kunde dra det längsta strået mycket tack vare två ganska turliga mål av Robert Pavic och ett distinkt skott från Evestål och samtidigt som lesseboiterna endast gjorde ett så behöver man inte vara Einstein för att fatta att Emmaboda vann turneringen.  Och i söndagens slutspel var dom bra, inte alls med samma ineffektivitet framför mål. Så man får helt enkelt lyfta på hatten och gratulera EIS till en väl genomförd turnering.

Domarstandarden var faktiskt riktigt bra iunder slutspelet. Jag stod brevid Stefan Söderqvist som är som vandrande regelbok och jag blev förvånad över hur många regler jag faktiskt inte hade en aning om ens existerade. Henke Medin och Jarkko Pekkala stod på andra sidan av mig så vi var ett så kallat handplockat gäng som stod och spekulerade i livets tunga frågor denna iskalla söndagsmorgon.

Turneringens bästa spelare var Lessebos Habimana Akim Kim. Solklart.

Turneringens överraskning var på ett vis ändå Bodabruk, som stod upp bra mot många lag. Det kommer att bli en tuff division 6-serie denna säsong.

Vissefjärda är sin vana trogen, nästan alltid bra inomhus...

Mattias Pavic, Roberts lillebror, förärades med att få ta emot priset Till Minne Av Kent Pumplun. Priset delades ut av Kents son,  Christoffer "Coffe" Pumplun och Markku Ahonen läste upp motiveringen som löd:
 "Stipendiemottagaren är en modern, teknisk och offensiv försvarsspelare som efter framgångsrika insatser i distriktslaget även slagit sig in i pojklandslaget och som inför det kommande året signerat kontrakt med Sveriges bästa fotbollslag Kalmar FF. Årets stipendiemottagare, Mattias Pavic Emmaboda IS, tillhör den exklusiva skara av kommuntalanger som på ett förtjänstfullt sätt vårdat sin talang för sporten och han uppfyller därmed kriterierna för erhålla 2008 års "Till Minne av Kent Pumplun".

I kväll, eller rättare sagt i natt så spelar småkronorna final i JVM. Jag måste försöka att hålla mig vaken och titta på matchen. Jag tror och hoppas på blågult guldjubel i natt. Mattias Tedenbys dribblingar mot slovakerna i semin var läckra och jag tror det finns mer sådant att hämta. Kanadensarna är bra, men det känns som om det är rätt tidpunkt att slå dom. Deras superstjärna, Tavares, får vi se upp med. Det som verkligen talar för Sverige är Jakob Markström som rankas som världens bäste juniormålvakt och fortsätter han utvecklas så kommer han vakta buren i Florida Panthers redan nästa säsong. Det är verkligen ovanligt att en så ung målvakt är så bra så tidigt i sin karriär. Ska bli spännande att följa hans framfart i NHL.

Tampa spelar någorlunda bra nu faktiskt. Man slog Atlanta i natt på bortais med 4-1 och sprattlade till lite grand. Nu krävs det många segrar i rad för att det ska bli något av det men man måste ju ändå böra någonstans.

Henke Medin hävdade att hans klubbteknik är att jämföra med Tedenbys. Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt.

17 minusgrader i morse. Ja, ska det va´så ska det fan vara på riktigt. Jag gillar minusgrader.

Jag börjar se fram emot Nybro Open. Ska bli spännande att se vad Mourinho har för taktik till den turneringen.

Håll tummarna för Sverige i natt!

/~~/


Swedbank Cup 2009

Tänkte sammanfatta gårdagens prestationer i Swedbank Cup för Johansfors IF.

Vi kom till start med ett starkt lag bestående av ärrade gamla forsare och dessutom med två nyförvärv i Andreas Cornelsen och min egen lillebror, Martin Johansson. Laget leddes dessutom för första gången av den nye tränaren Lasse Mourinho.

Johansfors- Bodabruk  3-1
Första matchen skulle gå mot ärkerivalen Bodabruk inför relativt fullsatta läktare klockan 18.00 i Emmaboda sporthall i går afton.
Boda inledde betydligt piggare än oss och var klart bättre under den första halvan av den 16 minuter långa matchen och tog också logiskt ledningen ganska tidigt efter att hela vårt lag redan efter några minuter av första matchen börjat ifrågasätta domarnas standard vid en dömd inspark från sidan för Boda. Vi han aldrig tillbaka i positionerna och Boda kunde göra 1-0. Efter detta fick hela JIF panik och insåg att en förlust mot Boda är värre än en saftig bakfylla så därför efter halva matchen så vände allt och bollarna rullade vår väg och vi kunde kvittera genom Andreas Cornelsen. Strax därefter så tog vi också ledningen genom Peter Andersson även om envisa rykten hävdar att Axel Karlsson styrde in den. Målskyttet i matchen avslutades med en riktig kanon signerad Andreas Klevtun som klippte till från en dryg kilometer. 
Som sagt så i frågasattes domarnas standard redan här eftersom vi fått klara direktiv om att på den fjärde frisparken skall en tiometers-straff utdömas. Så trodde alla att det var. Så var det in facto också. Det var bara det att domarna inte hade en aning om den lilla detaljen. Så jag ifrågasatte givetvis varför i helvete inte vi fick en sådan straff när sekreteriatet visade att Boda dragit på sig fyra frisparkar. Jag fick något oerhört luddigt till svar och eftersom vi istället gjorde 2-1 på situationen så brydde jag inte mig mer om det. Men några matcher senare, efter att Vissefjärda hamnat i samma sits, så ändrades reglerna och det var nu straff på den fjärde frisparken som gällde.
Vinst i alla fall i första matchen även om Boda bjöd på bättre motstånd än väntat. Tre pinnar direkt och bättre start än så är svår att få även om spelet stundtals var katastrofalt och jag själv sprang mest omkring och insåg vilken total brist på talang jag i bland har på fotbollsplanen. 

Johansfors- Lessebo 0-3 
Lessebo härnäst och Lessebo skulle visa sig vara bra utav bara fan. Ledda av de två vindsnabba Shadi Mohammed och Habimana Akim Kim så var det fan inte lätt att vara försvarare. Vi försökte varenda trick som fans , justa och ojusta, för att får stopp på dom men så kom det någon form av sulfint eller överstegsfint och så satt man i knät på Jocke Nicklasson i sekreteriatet och undrade varför man inte låg hemma med en whisky i soffan och tittade på På Spåret. Lessebo var klart bättre än oss och vann rättvist med 3-0 efter att både Mohammed och Akim Kim gjort fina mål. Jag har sagt det förrut och säger det igen. Dom här två grabbarna kan med rätt träning bli riktigt bra tror jag. Jag avskyr att möta så snabba och tekniska spelare.

Johansfors- Madesjö 2-0
Kvällens prestation av oss kom när vi spöade skiten ur elitfyranlaget Madesjö. Det roliga här var att vi vann helt rättvist. Pettan och Cornelsen satte varsitt mål och blev därmed matchvinnare. Nu var utgångsläget i det närmaste optimalt för att ta oss vidare. Alla andra resultat gick vår väg och ville det sig riktigt bra så skulle en enda poäng till i de avslutande två matcherna räcka till avancemang.

Johansfors- Emmaboda IS 0-5
Om vi var bra mot Madesjö så var vi fullständigt odugliga mot EIS. Vad fan vi än gjorde så blev det fel. EIS utnyttjade sina duktiga försvarare på rätt sätt och Ante 82´ fick till exempel nöjet att stänka in två från backplats. I denna matchen sprang vi omkring och var nöjda över att ha slagit Madesjö och samtidigt som vi hade överdriven respekt för ett EIS som faktiskt inte var i slag alls under kvällen förutom möjligtvis i denna matchen. EIS gjorde precis som dom ville med oss och jag är tveksam till om vi någon gån under matchen hade bollen under kontroll i närheten av deras straffområde, jag tror fan inte det. Anton Malmqvist är dessutom en spelare som jag tror kommer göra mycket nytta i centralorten denna säsong. Jag hade det tvivelaktiga nöjet att markera honom under matchen och när han gjorde 2-0-målet så hade han 85 kilo mig hängades i armar, ben och till slut även runt magen varpå jag brottade ner honom men han fick likväl in bolljävlen. Just då började jag åter kraftigt ifrågasätta min egen talang för spelet samtidigt som man får lyfta på hatten för Anton som gjorde det bra.

Johansfors- Vissefjärda 1-1
Vinna eller försvinna. Solklart,enkelt och väldigt väldigt spännande. Vissefjärda var inför denna sista match för kvällen redan klara för slutspel och hade därför inte så mycket att spela för. Vi däremot hade allt att spela för. Vid vinst så innebar det inte bara en meriterande slutspelsplats för oss utan även att vi slog ut storebrorsan EIS från turneringen.
 
Har absolut inget emot EIS men jag erkänner att det hade varit riktigt kul som division 6-gäng få slå ut kommunens i särklass bästa lag.  Det är ju så i inomhusturneringarna att matcherna blir på fullaste allvar och gäller många gånger liv och död kan tyckas och för att denna intensitet ska bibehållas gäller det att underhundar som JIF och VGIF fortsätter att prestera hyfsat inomhus för att kunna mäta sig med de största och för att på så vis skapa intresse kring turneringarna i Allsbo och Emmaboda. För tro mig, som spelare är detta en av årets höjdpunkter. I alla fall för oss i de lägre divisionerna. Det är här vi kan få knäppa de bättre lagen på näsan och ställa till förtret för vara syskonlag i kommunen som vi älskar att hata när vi är på plan men som vi faktiskt ändå gillar ganska mycket när man träffas ute på byn.
Att spela inför 200-300 människor är som ni alla förstår inte vardag för en spelare i lägstadivisionen så därför känns det så vansinnigt kul att få vinna matcher i sådana turneringar samtidigt som förluster känns för jävliga även om dom i många fall är rättvisa.

Till  matchen då. Vi kämpade och slet, kämpade och slet och så kämpade vi ännu mer. Det hela resulterade i att domarna efter fyra minuter hade gett bägge lagen tre frisparkar var och således skulle nästa avblåsning resultera i straff. Då stoppade bägge två ner piporna i fickorna och lät allt passera.
Vi gjorde 1-0 genom målvaktscentertanken Axel Karlsson som har ett djävulskt tillslag och glädjen var förstås total i laget.  Bara minuter kvar och spelet böljar fram och tillbaka men inga direkta farligheter skapas. Det är hårt och tufft och ibland också ojuste men domarna vågar inte blåsa. Inte förrän det återstår 21 sekunder av matchen. Då hittar den domaren som är beprydd med skägg vilket till och med det rodnade efter att blåst i pipan, en frispark som är så horribelt  dömd att det blir kalabalik direkt varpå den andra domaren går in och stoppar tiden (vilket man enligt reglerna inte får göra vid straffar, men å andra sidan hade vi nog varit tacksamma om Basic satt straffen att tiden var stoppad då det hade gett oss lite ytterligare tid att försöa få in ett nytt ledningsmål). Straffen slås av Marko Basic och Patrik "Nordan" Nordström i vårt mål gör en fin räddning varpå bollen går ut vid sidan och Vissefjärda får inspark. På den lyfts bollen över sammanlagt nästan 10 meter forsare varpå planens minsta kille, straffskytten Basic får sitt huvud på bollen och knoppar in kvitteringen med under tio sekunder kvar på klockan. Fullständig kalabalik och respasset var ett faktum.
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Jag tycker bara att om man inte har blåst en enda jävla frispark på sedan fjärde minuten behöver man inte blåsa en när det är 21 sekunder kvar av kvällens viktigaste match heller. Verkligen inte om den resulterar i straff.

Jag är förvisso partisk, men jag tror ingen på läktaren heller hade misstyckt om domaren hade låtit matchen fortskrida de sista tjugo sekunderna i samma hårda stil som resten av matchen.

Jag gillar egentligen inte gnälla på domare. Men dom var dåliga i går kväll. Inte bara mot oss. Men å andra sidan så måste man få vara dålig som domare också. Fast man bör ändå ha lite känsla för spelet.

Emmaboda fick den sista slutspelsplatsen och visst. Vi kanske inte var bättre än dom. I alla fall inte bär vi möttes men vi var minst lika mycket värda den platsen som EIS men det vill sig inte i denna turneringen. Förra året åkte vi ut när Benjamin tillät L/L att skjuta två straffar på oss efter att tiden gått ut varpå Fidde Karlsson träffade läkarstationen med den ena men Benjamin hade inte blåst eller hur det var så då fick man skjuta en på nytt och skickade man in Ricke Magnusson som krutade in målet som gav oss respass ur den turneringen. 

Låt Stefan Söderqvist döma varenda match så blir det bäst för alla. Han kanske har tvivelaktiga beslut i bland han också, men han är fan alltid konsekvent och han kan alltid förklara varför han blåst eller inte blåst. Dom tre fjantarna i går visste inte ens hur många frisparkar ett lag skulle få innan man blev tilldömd straff.

Fjantig regel för övrigt det där med straffar, men det är ju lika för alla...nästan.

Mötte Jerry Gustafsson, Bodabruk, ensam på väg upp för den klassiska trappan till A-hallen. Jerry varpå väg ut ur hallen (och turneringen) ensam utan sitt lag.
- Utvisad, frågade jag.
- Precis som vanligt, svarade Jerry.

På det hela taget en godkänt turnering från vår sida där Patrik Nordström, Peter Andersson och Andreas Klevtun var bäst i JIF och där Lasse "Mourinho" Frisk nog gjorde ett mycket gott intryck på sin nya klubb.

Redan nu börjar jag hålla tummarna för småkronorna i kväll. 21.30 mot Slovakien. Jag var stensäker på att det skulle bli jänkarna men tji fick jag. Slovakien känns...tacksamt?

Nu måste jag göra mig i ordning inför eftermiddagens dop i Mikaelsgården.


Turnering

Då är det väl bara att ge sig på att knåpa ihop årets bästa inlägg. Det är inte ofta man kan säga så men när man skriver årets första och således och hittills enda inlägg så kan man med goda förhoppningar också räkna med att det blir det bästa. Har fortfarande inte fått något internet till huset vilket gör att abstinensen är svår och kallsvettningarna regelbundna. Sätter stort hopp till att Telia i nästa vecka kan skicka ut någon snubbe till den där masten och koppla om det han ska så att jag kan blogga när jag vill.

I dag har jag varit barnvakt åt Liam. Själv. AnnSofie och Marcus var i Tingsryd för att titta på en ny bil så då behövde dom hjälp och i mitt högst ansvarfulla ämbete som gudfar så lade jag alla andra aktiviteter åt sidan (förvisso hade jag inga större aktiviteter på gång).Faktiskt första gången i mitt liv jag är barnvakt helt allena åt någon som är yngre än många av produkterna i medelsvenssons kylskåp. Liam var på sitt allra bästa humör och vi har busat hela förmiddagen. En liten tupplur på maten fanns det också tid för. Efter ett par timmar kom Jojje hem från dagens slit nere på fiket och då lämnade jag över och stack i väg för att dels handla köttfärs, panta flaskor och förstås blogga och surfa en stund i lägenheten där jag nu sitter.

I kväll ska jag sparka boll. EIS klassiska Swedbank Cup drar igång och man sparar inte på godbitarna utan bjuder publiken direkt på högklassig underhållning då Johansfors IF spelar första matchen. Att det är mot Boda vilket gör matchen ännu mer intressant.
Vi har på pappret ett ganska starkt lag som är likt det vi hade i Allsbocupen där vi lite överraskande tog oss till semifinalen. Vad som talar för oss är att Dennis Randewall är på resande fot och antagligen inte kommer hinna hem till turneringsstart, vi minns väl alla hans katastrofala facit i Allsbo... (Ironi)
Vad som talar emot oss är att både jag och min brorsa finns med i laget (absolut ingen ironi). Brorsan skrev ju på här för leden och gör i kväll debut med sin nya klubb och återförenas förstås även med mig.Jag utgår från att det var huvudskälet till att han bytte.


Vi möter även EIS,Madesjö,Lessebo och Vissefjärda så det är en ytterst svår grupp vi har hamnat i men vi hade tuffa motståndare i Allsbo också och där gick det bra. EIS ser jag som storfavoriter och om de andra två slutspelsplatserna borde de andra kunna slåss om även om jag har mycket svårt att tänka mig att Boda skulle kunna knipa den.  Madesjö är alltid bra inomhus och Vissefjärda är betydligt bättre inne än ute även om dom har tappat en del kuggar. Lessebo vet man aldrig vad dom ställer upp med för lag nuförtiden men jag ser dom som en outsider. Jag minns de två mörkhyade killarna från Allsbocupen som var Lessebos två bästa spelare så deltar dom i kväll så gäller det att se upp.

Vad gäller EIS så har dom två lag och därför vet man inte riktigt hur dom formerar de bägge manskapen. Men det mest logiska torde väl vara att sätta de bästa i EIS 1 och de övriga i EIS 2 och i så fall får vi det bästa EIS-laget i vår grupp vilket kanske inte gynnar oss. Boda som sagt har väl inte direkt rosat marknaden de sista säsongerna varken inne eller ute och kommer få finna sig i att slåss i botten. Så då återstår bara oss själva. Jag tror att vi tar oss till slutspel om vi är lika koncentrerade som vi var i Allsbo men annars blir det ledigt på söndag även för oss. Ska bli kul som fan i alla fall, och framför allt ska det bli kul att spela ihop med brorsan igen!

Det ryktas fortfarande om en del tunga namn på väg in till forsen. Jag tror att vi kommer att bli och räkna med nästa säsong.

Liam har ett tidigt utvecklat intresse för den ädla sporten ishockey har jag noterat vilket är väldigt positivt då fler och fler bryr sig mindre och mindre om denna fantastiska sysselsättning. Jag kommer antagligen därför att låna honom i morgon kväll då det är dags för Sveriges semifinal mot USA eller Slovakien. Vi hockeyfans måste hålla ihop.
Allvarligt talat så tror jag USA slår slovakerna men sedan tror jag det blir tvärstopp för jänkarna när dom stöter på gammalt hederligt svenskt stål i semin. Jag ser med spänning fram emot detta möte.

I morgon är det åter igen dags för dop. Det är dags för Henke och Sofies lille kille Ville som ska döpas i Mikaelsgården. Ska bli så trevligt så!

Farsan ringde förut. VI konstaterade att det inte bara skiljde ett halvt jordklot mellan oss utan även ungefär 60 grader i temperatursskillnad. När det hade varit som varmast i Thailand under dagen hade kvicksilvret varit uppen en bit över 40 grader och här hemma var det under 15 minusgrader i morse. Kontraster.

Nu ska jag hem till huset och slänga ihop en spaghetti med köttfärssås

Väl mött i kväll i sporthallen! 18.00 JIF- Boda.


/~~/


RSS 2.0