Nypotatis

Sitter och inväntar Kalmar FF:s cupdrabbning mot Brommapojkarna i Gävle (!) som ingår i någon sorts satsning som Svenska Fotbollsförbundet gör på Svenska Cupen genom att förlägga ett antal matcher till samma spelort under samma dag för att på så sätt få upp intresset för den cup som utanför Kalmar,Nybro,Emmaboda och Öland är in i helvete lågt.
Kalmar mönstrar en relativt ordinarie trupp sånär som på Petter Wastå och Patrik Rosengren som fick stanna hemma. Jag hoppas på underhållande matinéföreställning.

För er som misstänker att underhållningsvärdet inte blir det högsta i KFF-BP-matchen rekomenderar jag er att i eftermiddag besöka Vissefjärdas hemmaplan Vidavallen för fotbollsunderhållning modell bättre. Då drabbar nämligen två av regionens mest spelskickliga och konditionsstarka lag samman i Reserv C-serien nämligen Vissefjärda B-JIFB med undertecknad inringd av lagledare Gunte i går eftermiddag då jag för övrigt...

...befann mig på Victoriavallen för att tillsammans med min sambo avnjuta matchen mellan Nybro IF och Lindsdal där nybroiterna drog det längsta strået och besegrade kalmariterna med 3-0. Något mål för mycket vill jag påstå eftersom Lindsdal i stora delar av första halvlek var det klart bättre laget och sannerligen borde ha satt någon av sina klara målchanser. det gjorde man inte och istället kontrade NIF in 1-0 genom Robert Björklund i slutet av första och drygade i andra ut ledningen efter mål av Jörgen Helmersson och Sanin Filovic. En ganska tråkig match ändå tyckte jag och vågar garantera att underhållningsvärdet är högre på Vidavallen i eftermiddag.

Sverige lyckades tyvärr inte knipa bronspengen i hockey-VM i går när man i matchen om tredjepris ställdes mot de finska lejonen som solklart vann matchen med 4-0. Ett helt rättvist resultat. Tre Kronor ska ändå ha en eloge för sitt kämpande i genom hela turneringen och jag anser att dom överträffade sig själva vid ett par tillfällen och hade varit väl värda ett brons men som sagt så var Finland klassen bättre i går. Jag är dock evigt tacksam för att dom inte var det i OS-finalen i Turin `06.

Vi har precis varit på ICA-hallen och handlat lite förnödenheter däribland säsongens första laddning nypotatis som i eftermiddag skall förtäras. Det ser jag fram emot. 39.90 kr kilot kostade knölarna och då ska de fan smaka också.

Detroit Red Wings verkar ha förtvivlat svårt att knyta i hop säcken mot Dallas som nu har hämtat in ett 3-0 underläge till att ligga under med långt mer humana 3-2 i matcher. Den serien var jag megasäker på att den var avgjord för en vecka sedan men ack vad fel man kan ha. Nu tror jag ändå att Detroit klarar detta och får sin drömfinal mot Sidney Crosby´s (av motståndarfans kallad Cindy Crosby...) Pittsburgh Penguins.

Har snart lyssnat sönder låten "Words" med The BeeGees. Fantastisk låt...

Nu ska jag ta soffan i besittning för om några minuter börjar Kalmar spela.

Glöm nu inte bort att åka och titta på matchen i Vissefjärda i eftermiddag klockan 17.00!

/~~/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0