Flygplanstimmen

I morgon bär det av till Alanya, Turkiet. En lätt nervositet har infunnit sig hos mig eftersom jag lätt blir nervös när inte mina dagliga rutiner till största del kommer att följas. Det som sticker ut mest i morgon är en styck flygresa som ska avverkas, det ligger tack och lov inte vanligtvis på dagsschemat. Jag är nämligen en liten aning flygrädd. Eller faktum är detta, att flyga skrämmer mig inte det minsta, det är mer störta jag fasar för.

Vi lyfter från Kalmar i morgon bitti och bör vara framme på vårt hotell ungefär när medelsvensson slutar jobba runt 16.00. Om allt går enligt planerna vill säga. Det gör ju inte alltid det när man reser. I bland är det förseningar och liknande och det är inget jag uppskattar.

Det värsta jag vet är den så kallade "flygplanstimmen", det vill säga den timme när man boardar planet letar upp sin plats, sätter sig där och väntar på att lyfta. Något skiter sig, man får vänta lite till. Starten blir av och man far i väg och ungefär när det plingar till i displayen i taket att det är OK att ta av sig säkerhetsbältet så rusar alla pissnödiga människor till toaletten och jag blir näst sist i kön och kommer in efter att någon välväxt herre har gjort både nummer ett och två under en lång tid vilket föranleder till att den vansinnigt snygga tjej som ställt sig bakom mig i kön kommer att tro att det är mina odörer som spridit sig i den ytterst lilla flygplanstoaletten. Hon rynkar på näsan, i tron om att det är jag som är anledningen till stanken, när hon går in på dass och jag försöker säga något försvarande som mest blir patetiskt och sedan är det fniss och pekningar från den jättesnygga tjejens alla jättesnygga polare som av en händelse har hamnat precis bakom mig i planet.Detta var dock ett betydligt större problem på den tiden man var singel.
Det, mina damer och herrar, det är "flygplanstimmen".

Varför detta agg mot dessa ungefärliga sextio minuter då? Jo, därför att det under denna period inte finns en chans i världen att få gå på dass. Och får jag inte gå på toaletten när jag vill, ja då blir jag i regel väldigt intresserad av just ett toalettbesök och detta gör att ett toalettbesök skulle vara guld värt. För att inte säga akut rent av. Jag brukar emellertid lösa detta genom att inte dricka någonting på ansenlig tidsrymd innan flygningen, vilket i sin tur gör attjag inte kan dränka mina fasor i alkohol som många flyg/störträdda annars gör. Detta är inget alternativ för mig.

Att sedan denna timme även innehåller själva startmomentet i flygningen gör inte situationen mer uppskattad av mig. Starten är det värsta jag vet. Speciellt den korta stund när man befinner sig högt upp som fan och det känns som om piloten slår av motorn och att planet är på väg att åka neråt igen. Då blir jag oftast lätt svettig...

Packningen har hittils gått smärtfritt. Jag är inget vidare på att packa. Tänkte köra en division 6-packning även här men på grund av att man inte får ha med sig egen bärs i handbagaget så skiter det sig tyvärr. Jag får ta med mig t-shirtar,shorts och kalsonger som alla andra även om fotbollsskorna nog skulle behöva följa med eftersom jag antagligen kunde behöva all träning jag kan få. Det säger i alla fall Lasse Franzén.Det ligger väl kanske lite i det.
Dock kommer det inte att bli så värst mycket idrottsutövande i Turkiet eftersom jag helt enkelt inte vill.

En som vill idrotta och som gör det vansinnigt bra är Viktor Elm som på nytt blev uttagen i Lasse Lagerbäcks VM-kval trupp med dom riktigt stora elefanterna. Konstigt vore det väl annars med tanke på den fantastiskt fina form Viktor befiner sig i. Nu vill jag bara se att Lagerbäck vågar "släppa sargen" och använda Viktor Elm på planen med.
Grattis grattis!


Nu väntar en lite shoppingrunda där diverse medikament skall inhandlas på Apoteket. Även en del övrigt plock ska det köpas.

Ni kommer dock inte slippa mina blogginlägg bara för att jag åker utomlands. Jag har enligt säkra källor hört att även Turkiet är utrustat med Internet så därför kommer jag att så fort möjlighet ges att avlägga rapport ifrån Främre Orienten.

/~~/

Passiv måndag

I dag har det varit en osedvanligt passiv måndag. Jag slutade redan efter lunch eftersom det råder materialbrist på ett företag jag känner till ganska väl. Det är uppenbarligen billigare att ha ett gäng arbetare för mycket i verkstaden än att ha material till att sysselsätta oss med. För beläggningen är hög som fan, men systemet kallas för "Lean Production" och är ett system som funkar alldeles utmärkt i teorin men lite sämre i praktiken.

Det hela går ut på att material inte ska komma hem förrän i det ögonblick det skall användas och på sätt ser man till att lagerkostnaderna sänks och kunden får sin produkt i rätt ögonblick och alla är glada och nöjda. Så ska det funka, och hade det funkat så, så hade företaget i fråga varit ett oerhört framgångsrikt. Dessvärre blir det betydligt oftare som så att kunden inte får sin produkt i tid eftersom materialet inte kommer hem i tid och finns det inget material så är det inte lätt att montera ihop produkter. Jag har nog alldeles för blå byxor och för skitiga händer för att någonsin kunna förstå det lönsamma i det systemet.. Men jag är den förste till att ge med mig om jag har fel. Det lovar jag.

Det är ungefär som om fotbollstränaren byter ut sju man efter en kvart om dom gjort för många mål och sätter sedan inte in dom igen förrän motståndaren har ett så pass stort försprång att man med nöd och näppe klarar ett oavgjort resultat. Skulle man vinna för stort så finns det inte en chans i världen att göra några mål i nästa match efter som då är alla bollar slut... Om ni fattar. Det blev djupt det där...
Som jag sa så funkar detta system utmärkt i praktiken men snart måste det nog börja funka i verkligheten också. Arbetare arbetar på arbetsdagen, arbetare står inte och tittar efter lastbilar som eventuellt kan dyka upp med våra grejer.

Nu har det varit en väldigt skön eftermiddag ändå. Jag har varit ute och sprungit min vanliga runda och jag har bläddrat igenom både Aftonbladet och Expressen. Jag brukar köpa bägge dagen efter KFF har hittat på något stort vilket händer med ganska jämna mellanrum numera. I dag är det muntra tongångar om FF och framför allt om FF:s chanser att spela hem ligaguldet. Efter matchen mot Elfsborg igår så ökade ju defintivt möjligheterna med ett par tusen procent men det är långt i från klart ännu. Vad jag hade uppskattat  hade varit att Helsingborg bjuder Elfsborg på samma omilda behandling som Kalmar fick av dom på Olympia sist. HIF är i sina bästa stunder nästan lika bra som Kalmar och jag tror och hoppas innerligt att dom gör sin plikt när man tar emot Elfsborg i nästa omgång.

I morgon tar Lasse Lagerbäck och Roland Andersson ut truppen till den kommande EM-kvalmatchen mot Portugal på Råsunda den 11 oktober. Jag vet ju vem jag anser är helt given, inte bara i truppen, utan även i startelvan...

Har som sagt varit ute och sprungit min vanliga runda i eftermiddags och gjorde det mycket bra. 25.37 löd tiden och det inebär att jag var 15 sekunder från mit personliga rekord och 38 sekunder från mitt mål. I dag var det annorlunda att springa. Första kilometrarna gick hyggligt, medans den tredje, den så kallade "Långasjökilometern" eftersom jag allt som oftast stöter i hop med folk med LGOIF-anknytning där, den kilometern gick en bra bit under fyra minuter vilket i mina sammanhang får anses som hyfsat. Fjärde kilometern låg jag strax över fyra men sedan kom den tyngsta sträckan. Den femte och näst sista. Vaderna var stumma och jag var pisstrött och avverkade den på strax under fyra och en halv för att sedan avsluta med de sista 1100 meterna på strax över fyra och en halv och det får jag vara nöjd med. Hade inte så mycket mer att ge i dag men jag har ändå stora förhoppningar om att kunna klara mitt mål innan året är slut.

På onsdag bär det så av. Till Turkiet. Till mögelhotellet som det stod om i tidningen. Fritidsresor bedyrar att allt är som det ska och att det endast hittats mögel på två rum och dom två rummen är helt avstängde. Då undrar jag bara hur jävla många som bodde på dom rummen? En dödssjuk, fyrtio som blivit sjuka på annat vis plus 150 som uppsökt sjukhus. Har dom allesammans bott i samma rum verkligen? Dom verkar ha stora rum i Turkiet.
Fyrstjärnigt ska det i alla fall vara och jag tror faktiskt på Fritidsresor, vi har haft tät telefonkontakt med dom och dom hävdar som sagt att det ska vara utom fara att bo på hotellet. Annars stämmer jag dom när jag kommer hem. Var så säkra.


Fotbollssäsongen är nu över och det firades i lördags i Nöjeshuset med pompa och ståt. En kanontrevlig kväll som började med en tacos-buffé och avslutades med en 5,2:a hemma hos Larsa. Jo, vi hamnade faktiskt där eftersom EIS-damerna och deras ledare även dom hade avslutningsfest i Nöjeshuset och där Larsa i något svagt ögonblick bjöd in även JIF till lite eftersläckning i hans hem. Den gode Larsa trodde antagligen inte att vi skulle dyka upp hela gänget men det gjorde vi, och vi hade jättetrevligt. Tack för det! 
Det var inte alls lika trevligt i går.

Det känns redan lite vemodigt att säsongen är över. Speciellt när rykten florerar om vissa spelares eventuella avsked från fotbollen känns det lite tyngre än vanligt. Jag nämner inga namn än så länge men det kommer inte bli alls lika kul att återkomma till omklädningsrummet om det är tomt på era platser. Hur ni än gör respekterar jag givetvis era beslut men hoppas på att få se er nere på IP även nästa säsong. 

Nu kommer snart Jojje hem från Malmö. Hon har varit och hälsat på Ann-Sofies och Marcus nyfödde son Liam vars alldeles egna blogg ni hittar om ni klickar på hans namn! Inte ens tre veckor och redan rutinerad bloggare. Det är inte illa. Väl värd ett besök!

Nu får det vara bra för i dag. Jag tror jag ska spela en nätpoker faktiskt.

/~~/

Viktor-Elfsborg: 2-1

Nu ser det ljust ut för oss Kalmar FF-supportrar. Kalmar vann den livsviktiga seriefinalen mot Elfsborg med 2-1 utan att egentligen imponera så värst mycket. Eller inte helt utan att imponera...Viktor Elm var banans kung och är i mina ögon Allsvenskans bästa spelare i år. Två klassmål från hans sida och matchen var avgjord.
Om inte Lasse Lagerbäck inser att Viktor Elm är så jävla mycket bättre än till exempel Daniel Andersson, så är det en skam. Med den formen mellanbroder Elm besitter just nu vore han ett av de första namnen jag skulle rita ner i en startuppställning i landslaget.
Ska bli intressant att se om Lagerbäck tänker på samma vis. Det gör han antagligen inte...

Kalmar har nu ett jätteläge att vinna SM-guld och Nanne Bergstrands klyscha att det bara är Kalmar FF själva som kan sätta käppar i hjulet för Kalmar FF är på något underligt vis helt logisk just nu. Man slår Elfsborg utan att spela på topp och då ser jag inget annat lag som kan hota om guldet. Inte så länge världens bästa Viktor Elm spelar som han gör. En fröjd att se!


I dag har annars varit en seg dag. Vi hade lite festligheter med Johansfors IF i går och det slutade med yrsel på många håll. Inte minst här. Dagen i dag har följdaktligen mest bestått av inomhusaktiviteter som chipsätning, fotbollstittande och tupplurar.

Vår tränare, Per Johansson, meddelade igår kväll att han inte ska träna oss nästa år. Tack för två roliga säsonger Per!

Nu ska jag kika på Milanoderbyt mellan Milan och Inter. Och eventuellt slumra lite...

/~~/

Bosnien/Hercegovina-Johansfors IF

För en halvtimme sedan blåste domaren av säsongen 2008. Han gjorde det på Emmaboda simhallsplan och den signalen var antagligen den enda rätta från hans pipa. Nu gjorde det inte så mycket att domaren var usel. Inte heller Bosnien/Hercegovina hade sin bästa dag och vi var bättre från första minuten till den sista och skulle nog ha vunnit med det dubbla om vi hade varit tillräckligt koncentrerade i avsluten.
Det kan tyckas löjligt att gnälla på domaren i match som man likväl är fullständigt överlägsen motståndaren i men det är så frustrerande på något vis när mannen i svart är dålig. Men men, jag släpper det nu.

Vi startade matchen så här:
MV: Axel Karlsson
YB: Henrik Nordström, Andreas Klevtun
MB: Robin Franksson, Oscar Ahlström
YM: Charlie Dziobek (ut 45,in 75), Andreas Johansson
IM: Hampus Eriksson, Henrik Svensson (ut 75)
ANF: Peter Andersson (C), Adam Wellrup
AVB: Magnus Lundegårdh (in 45), Per Johansson, Magnus Gustavsson

Som sagt så var det inte mycket att orda om. Bosnien/H hade dessutom gynnat deras härförare Dzenan Vrana i går på pubkvällen på Nöjeshuset och var av förklarliga skäl lätt matta efter den bataljen i går kväll. Sanjin "Nino" Mocevic hade enligt egen utsago inte klivit ur sängen förrän klovkn 14.00, och börjar matchen vid 15 är det lätt att förstå att uppladdningen inte varit optimal.
Hampus gjorde 1-0 direkt och sedan flöt det bara på. Vill nog gå så långt och hävda att det B/H vi i eftermiddag mötte var det svagaste motståndet vi stött på under säsongen. Sånt gillar i och för sig jag. Många är dom som gillar att spela de tuffa matcherna mot tuffast möjliga motstånd. Jag spelar definitivt hellre mot svagare motstånd. Då får jag chansen att briljera med min näst intill fulländade teknik och graciösa löpsteg utan att bli störd så mycket.
Vi ledde med 4-0 i paus och i andra så tryckte vi in tre nya pytsar.
Pettan satte tre och ger därmed Emma Hällström en match om den åtråvärda kommunskytteligatiteln. Adam Wellrup gjorde två i sin comeback och var riktigt bra. Hampus gjorde ett och Robin Franksson , som i mina ögon var planens gigant i dag gjorde ett fint nickmål.
Slutresultatet skrevs alltså till 7-0

Jag tänkte inte krångla till referatet mer än så eftersom jag ska infinna mig i Nöjeshuset om en halvtimme och därför befinner mig i en liten tidsnöd.

Matchens tre bästa JIF:are
*** Robin Franksson
**   Peter Andersson
*    Adam Wellrup

Idag skulle jag kunnat dela ut många stjärnor till. Axel i målet var riktigt bra på de chanser bosnierna trots allt skapade. Oscar Ahlström var grym i försvaret och alla övriga skötte sina uppgifter utmärkt.

Slutställning i Yzermans stjärnliga:


22 stjärnor: Peter Andersson
17 stjärnor: Adam Wellrup
11 stjärnor: Oscar Ahlström
10 stjärnor: Andreas Klevtun, Henrik Nordström
8 stjärnor: Hampus Eriksson
7 stjärnor:  Henrik Svensson
6 stjärnor: Dennis Randewall
5 stjärnor:  Marcus Joelsson
4 stjärnor: Robin Franksson
3 stjärnor: Axel Karlsson, Anton Gustafsson
1 stjärna:  Magnus Lundegårdh

Pettan vann alltså ligan och gjorde det helt rättvist. Ett Johansfors IF utan Peter Andersson är ett mycket sämre Johansfors IF. Svårare än så är det inte. Så här i efterhand tycker jag att Robin Franksson borde fått fler stjärnor eftersom han har varit jämn och duktig hela säsongen och även om han uppenbarligen inte enligt mig är bland de tre bästa i matcherna så kan jag lungt säga att han aldrig under säsongen varit bland de tre sämsta heller.  Klevtun och Nordström gjorde väldigt fina säsonger. Klevtuns kompromisslösa spelstil renderade i många stjärnor och Henke har möjligheter att bli riktigt bra om han ligger i. Adam Wellrup har varit suverän i många matcher och jag hoppas att han utvecklas ännu mer till nästa år. Antagligen den i laget med allra störst potential bortsett kapten Andersson. Jag tror Wellrup utmanara om skytteligatiteln nästa år.
Alla i laget ska vara nöjda med säsongen. Vi gjorde typ 7000 mål och det är bra. Vi har haft kul som fan och det är det absolut viktigaste. Nu drar vi till bowlinghallen!

/~~/


Gatuvåld

I morse höll jag på att stryka med. Jag höll på att bli ihjälmördad av en illgärningskvinna i bil. Jag skulle i godan ro cykla ner till mitt jobb, stärkt av en god natts sömn, vilket sannerligen inte alltid är standard i mitt nattliv, och inte minst det faktum att det var och fortfarande är torsdag, en liten favoritdag hos undertecknad.

Jag hinner emellertid inte cykla så värst många hundra meter innan jag var nära att kola vippen på grund av att somliga bilister inte bör tilldelas körkort.
Jag cyklade som sagt rakt fram och såg att det från en utfart kom en Volvo i hög fart. Jag tänkte inte så mycket på det utan trampade på i jakten på att få påbörja dagens slit på WWW.

När jag hade ungefär fem meter kvar till korsningen insåg jag att föraren fortfarande inte bemödat sig att vrida sitt huvud åt vänster, och än mindre saktat ner och nu blev jag rädd.Hon visade inga tecken på att heller varken sakta ner eller titta åt mitt håll. Jag var redan på väg in i korsningen och insåg att nu jävlar, nu dör jag, synd att det inte är måndag.
Men på något jävla vänster lyckas jag väja så att mitt högra knä mer eller mindre skrapade lacken på Volvon och jag tänkte att nu jävlar ska jag sparka till bilsatan så att den fullständigt värdelösa föraren i kupén vaknar till.

Dock var jag så smart att jag insåg att om jag skulle sparka skulle jag med största sannolikhet a) få betala lackeringskostnader på bilen, b) antagligen skrämma föraren så pass att hon kört i diket och antagligen kört i hjäl sig, c) själv cykla omkull och på så vis skada mig själv, och eftersom tur har varit en bristvara här den senaste tiden så hade jag förmodligen skadat mig svårt alternativt avlidit på stört.
Jag valde alltså att inte sparka på bilens vänstra bakdörr vilket var min plan, utan valde istället att skrika några tuffa könsord efter bilisten.

Tjejen som körde bilen, för det var en ung tjej, är antagligen fortfarande lyckligt ovetande om vad hon orsakade för trauma i morse. Fast eftersom hon inte förstod att en titt åt vänster i en korsning kan vara ett bra alternativ så skulle det förvåna mig mycket om hon ens kom fram helskinnad till den destination hon var på väg emot.

Kan man inte köra bil ska man inte köra bil. Har man så in i helvetes bråttom på morgonen att man inte har tid att titta åt bägge håll i en korsning ska man definitivt inte köra bil. Är man den tjejen som körde bilen i morse, så kan jag rekommendera ett återbesök på bilskolan för att kanske återigen titta igenom de beryktade pärmarna som tillhandahålls där.

Trots detta lilla missöde i morse har denna torsdag hittils flutit på som torsdagar brukar göra. Det vill säga en tuff arbetsdag med 40 minuters raggmunksrast på Nöjeshuset. Vi gör det mest för Franzéns skull. Han blir så satans grinig om han inte får sina raggmunkar med grädde på torsdagar så vi andra följer mest med för att vi inte är rikitgt säkra på om vi kan släppa i väg Lasse på ett sådant evenemang alldeles själv.  Det var dock sagolikt gott även idag och mätt som en baconinlindad ostbåge blev man. På lördag ska jag dit igen, men då lär det inte bli raggmunkar även om jag inte hade haft något emot det.

I går var det säsongens sista träning på IP. Jag kan ärligt säga att jag inte var det minsta sugen på att träna men när man väl kommer dit och sätter sig i omklädningsrummet så blir man genast på bättre humör.
Snacket i vårt omklädningsrum handlar väldigt mycket om kärleken mellan man och kvinna. Detta är ett ämne som avhandlas flitigt innan, under och efter träningarna. Så den som sade att Håkan Ekfeldts biologi-lektioner var onödiga visste inte hur fel han hade. Jag skulle vilja påstå att just denna kunskap har gjort JIF till det stolta lag vi idag är.
Jo, tillbaka till träningen... vi var faktiskt en ganska diger skara, det vill säga tvåsiffrigt antal träningsbenägna. För att vara sista träningen så var det ganska hårt och jag tror coach Per har något stort på gång inför säsongsavslutningen mot Bosnien/H på lördag eftermiddag.

Pettan inriktar sig på att ta hem kommunskytteligan men jag förklarade för honom att han inte skulle räkna bort mig ännu. Mina tre pytsar mot hans 18 är förvisso ganska hård att hämta in, men jag minns en match en gång med Lindås när vi mötte just Bosnien, när Nicklas "Hällan" Hällström gjorde nio (tror jag) mål. Och eftersom jag och Hällan båda är snabba, starka, vältränade och framförallt vansinnigt målfarliga så tror jag att även jag kan göra en ansenlig summa mål i lördagens drabbning.
Måhända att Hällan kanske kan sätta ordet "mycket" framför alla de attribut som jag räknade upp ovan medans jag själv kanske får nöja mig med "lite" eller "inte alls". Hällan var för övrigt "pannbandsbra" om ni kommer ihåg det. Det vill säga att han var så bra att han kunde ha pannband på sig på matcherna utan att någon i det egna laget retade honom i omklädningsrummet innan match. Det är få som har den statusen...

Efter träningen bar det av hemåt i ilfart för att få se andra halvlek mellan Helsingborg och Kalmar FF på Olympia. Precis som vanligt så var jag och Jojje inne hos Peter. Dock var inte Peter hemma men väl Karro och Max. Max som för övrigt blivit lång som tusan och fortsätter han växa i denna takt så går han om Peter i längd innan han är fyra!
Övriga deltagande var Frida och David.
3,5 tjejer alltså mot 2,5 killar (och nej, jag räknar inte Max eller mig som en halv...)

Matchen så. Ja,Kalmar hade alla möjligheter att göra mål men gjorde det inte. Helsingborg hade inte samma möjligheter men gjorde tyvärr mål ändå. Lite turligt mål men väldigt påpassligt av planens kanske bäste spelare i går, Henrik Larsson. Den gamle Larsson såg till att göra Allsvenskan spännande in i det sista för hans mål blev det enda i en match som  borde slutat oavgjord tycker jag.
Jag tror dock Rydström och grabbarna just nu sitter och slevar i sig huggormssoppa med taggtråd och kommer följdaktligen vara taggade utav bara fan på söndag när årets match i Allsvenskan spelas på Fredriksskans. Kalmar- Elfsborg klockan 18.00. Då gäller det!

Nu ska jag gå och koka en tallrik havregrynsgröt.

Johanna är inte hemma i kväll så då blir det hockey på TV!

/~~/

Kopplingar

I går var tanken att jag skulle träna fotboll. Nu blev det inte så då jag helt plötsligt var mitt uppe i en jävligt invecklad inkoppling av diverse nya tekniska komponenter i vårt hem. Jag talar om TV via bredband som jag beställde härom veckan och som i går anlände till Posten i Emmaboda. Konsum även kallat.
Enligt den övertrevliga dam som jag beställde av så var det busenkelt att koppla in anordningen men jag insåg tidigt att hon lurat mig. Fyra olika paket med ett 500-tal olika delar och sladdar och bruksanvisningar (som för övrigt riktiga män aldrig läser). Jag ringde tidigt in brorsan då han är självutnämnd expert på området vilket det ganska fort skulle visa sig att han inte var.

Vi kopplade och kopplade. Men hur fan vi än gjorde så fick man antingen bild i TV:n eller ett fungerande internet till datorn. Själva finessen med bredbands-TV är sannolikt att man ska kunna nyttja bägge delar när helst man så önskar.
Träningen började vid 18.00 och då var vi inte ens nära en lösnig så jag kände att jag inte kunde lämna det sjunkande skeppet i min lägenhet utan fick helt enkelt stanna kvar och hjälpa till med inkopplingen.

Någon timme senare så testade vi att plocka bort det nya modem som jag på någotvis lyckats tjata till mig av Telia i tron om att det var nödvändigt eftersom jag tyckte att dom sa så när jag först ringde upp dom för att få information om denna nymodighet. Damen i andra sidan luren sade att när jag beställer är det av yttersta vikt att jag ber att dom skickar med ett visst sorts modem vilket dom också gjorde när jag sedemera beställde.Det var bara det att detta modem inte behövdes. Inte bara var det överflödigt utan även den direkta orsaken till att ingenting fungerade som det skulle. Vi kopplade ur det extra modemet satte i tre sladdar i det modem som var det enda som behövdes och vips så funkade allt som det skulle... Den installationen var precis så enkel som damen jag beställde utav lovat. Hon måste riva sig i huvudet ännu och undra vad fan jag skulle ha det andra modemet till...

Nu har jag i alla fall alla kanaler jag kan tänka mig och hoppas bara att detta ska fungera smärtfritt då jag uppenbarligen inte hyade så värst mycket talang för komplikationer i datavärlden.

I morgon spelar Kalmar FF en viktig match borta mot Helsingborg. Är helt övertygad om att det är ett vansinnigt taggat FF som springer ut på Olympia då. Elfsborg i sin tur, tar emot Hammarby IF i kväll på Borås Arena och jag hoppas innerligt att stockholmarna kan knipa minst en poäng där.

På söndag möts Kalmar och Elfsborg i en match som kan bli helt avgörande för serien. Vinner KFF imorgon kväll och på söndag, då tror jag inte Elfsborg orkar komma i fatt Kalmar. Vinner Elfsborg på söndag så är guldstriden helt öppen. Men som sagt så tror jag Kalmars trupp är laddade till max, speciellt efter finalförlusten i cupen i söndags.

I kväll kommer det antagligen att bli ett innebandypass i Flygthallen. Jag känner mig sugen och misstänker att inte ens Henke Medin kan stoppa mig i kväll.

Har fortfarande sjukt mycket att göra på jobbet, men man ska väl inte klaga. Jag är glad att jag har ettt jobb att gå till.

På lördag blir det sista matchen för säsongen när vi spelar borta hemma i Emmaboda mot Bosnien/Hercegovina. Jag tror på en mycket tuff match som kan sluta hur som helst. Nu har vi dessutom ordförande Randewall avstängd (!) eftersom han retade upp domaren sist så till den grad att han blev varnad. Inte för att sa så mycket, nej mer för att hade en konstig min eller något sådant. Jag tycker du är fin alla fall Dennis...

Efter kampen så ska vi strö extra salt i såren på bosnierna då Dzenan ska få laga mat åt oss på Nöjeshuset. Det ryktas om tacosbuffé och alla som känner mig känner också till min fäbless för det mexikanska köket...
Efter det blir det också någon form av tävling i min paradgren, bowling...

...som jag var och spelade i fredags kväll med Martin, Nathalie,Malin och Johanna. Jag kom fyra i bägge rundorna och behöver sannerligen öva mera. Jag jobbade denna afton på att försöka hitta någon form av rutin eller grundspel som Lasse Franzén hade uttryckt det, men lyckades inte med detta.
Att jag trots allt blev fyra i bägge rundorna och inte sist berodde inte så mycket på mitt fina stabila spel, utan mer på att Malin och Johanna spelade på lag...
Fjantsport det där...


/~~/

Fotboll,fotboll och Murphys lag

Idag har det spelats viktiga fotbollsmatcher världen över. I England har giganterna Chelsea och Manchester United drabbat samman i London i en match som slutade 1-1.

En ännu viktigare match spelades i Kalmar denna eftermiddag då cupfinalen avgjordes, dessvärre avgick motståndarna IFK Göteborg med segern där efter ett avgörande på straffar där tyvärr Kalmar FF:s Marcus Lindberg missade sin straff samtidigt som övriga aktörer satte sina och därmed vann IFK med 5-4 efter straffarna.

Dessa kamper ovan ter sig dock som korpmatcher i jämförelse med den holmgång som utspelade sig nere på IP denna gråa septembereftermiddag. Trots att bägge ovanstående matcher,plus TV-pucksfinalen samt Inters match började precis som vår match vid 15.00 så fanns det ett gäng tappra själar (Rebecca Herbertsson ,Liza Jensen, Sofia Randewall med Hjalmar, Adam Wellrup, och en blond tjej, Sara Johansson och en kompis till henne plus tre tillresta bortalagssupportrar samt Billy Karlsson för att vara exakt) som besökte IP för att se när JIF skulle möta Lenhovda.
Vi har ju kanske inte direkt rosat marknaden den gångna höstsäsongen så därför var vi väldigt sugna på att spela boll idag och visa att vi faktiskt inte är helt odugliga.

Vi startade så här:
MV: Axel Karlsson (som för övrigt gled in till samlingen i hypermoderna designerglasögon varpå de flesta av oss helt ärligt inte kände igen honom och trodde att en Lenhovdaspelare hade kommit fel)
HB/VB Andreas Klevtun, Henrik Nordström
MB: Dennis Randewall, Robin Franksson
HM/VM: Andreas Johansson, Charlie Dziobek
(ut 75)
IM: Henrik Svensson, Hampus Eriksson
ANF: Oscar Ahlström
( ut 65, in 80), Peter Andersson (C)

AVB: Magnus Lundegårdh
(in 75), Tobias Fransson (in 65, ut 80), Magnus Gustavsson

Inledningsvis var vi klart bättre än våra opponenter från Kronoberg. Vi var hetast på allt i början och rullade bollen inom laget bitvis mycket bra och kom således också till en del relativt fina avslut som tyvärr inte resulterade i något mål denna gång. I stället fick Lenhovda lite tryck på oss och borde ha fått med sig 1-0 när man hade en boll som var över mållinjen som antagligen ingen på plan hade protesterat nämnvärt om domherren flöjtat för mål. Nu gjorde han inte det och tur var det för oss för enligt säkra källor var det mål.
Istället så gör vi första målet. En fantastisk utspark av Axel och en lika vacker skarv av Kapten Andersson friställde vår bulldogg på topp, Oscar Ahlström, som fri med målvakten mycket elegant såg till att ge JIF ledningen. Välförtjänt var det också.
Efter detta hinner det inte gå många minuter innan undertecknad slår ett katastrofalt inlägg rakt i arslet på deras ytterback som startar en kontring vilket till slut leder till att Lenhovda kvitterar.
Efter detta händer något otroligt. En Lenhovda forcerar återigen in bollen över mållinjen men inte heller denna gång blåser domaren för mål trots att jag nog tror att han mycket väl kunde ha gjort det. Men det är klart, det kan inte vara lätt att se om man inte lämnar mittcirkeln en enda gång under matchen. Minst ett mål till borde alltså Lenhovda haft. Även vi blev bestulna på några klara chanser där mannen i svart visslade för offside. Men jag förstår att det inte alltid är så jävla lätt utan linjemän, men som sagt så hade det underlättat om han någon gång tagit något steg utanför mittcirkeln.
1-1 i paus som kanske borde varit 3-3.

I pausen så var det ingen större panik tycker jag inte. Jag tror vi alla kände att vi var ganska mycket bättre än Lenhovda och att vi skulle få gott om chanser att avgöra tillställningen.

Andra halvlek börjar som den första med att vi har bollen och skapar farligheter i nästan varje anfall utan att få in bollen. Inte förräns Oscar Ahlström beslutar sig för att ta tag i saken själv. Lenhovda har hörna som Pettan enkelt nickar bort. Oscar möter upp bollen halvvägs ner på vår egen planhalva och påbörjar sedan en rush modell värre. Lenhovdaspelarna flyger som bowlingkäglor till höger och vänster och när Ocke mörbultat halva deras lag så har han målvakten kvar och fri med denne så avslutar Ahlström kliniskt och ger åter JIF ledningen. En riktigt fin prestation.
Efter detta kommer Charlie fri med målvakten och blir nedsparkad något så in i helvete och domaren blåser, för straff tror alla på plan, domaren varnar Lenhovdakeepern och jag tror nog han är nöjd med att få vara kvar på plan. Men han glömmer en väsentlig detalj. Att blåsa för straff. I stället blir det inspark med motiveringen att bollen var död när han blåste. Han väljer alltså sedan att varna målvakten för ojuste spel men undviker att blåsa straff. Antagligen någon form av kompensation eftersom han borde ha godkänt minst ett av Lenhovdas bortdömda mål i första.
I stället gör vi 3-1 lite senare genom vår notoriske målskytt Peter Andersson. Jag kommer inte riktigt i håg hur detta mål gick till men antagligen var det snyggt så gud förbannat.
Pettan skulle även få göra 4-1 på ett stiligt inlägg från inbytte Magnus Lundegårdh, som kaptenen knoppade upp i taket. Det var nu ungefär en kvart kvar och vi skapade klara målchanser i stort sett varje anfall och borde gjort i alla fall tre mål till. Bland annat brände jag själv ett friläge som jag sköt i stolpen, även Klevtun kom fri och försökte sig på sin patenterade chip som burit frukt i reservlagsserien vid några tillfällen under säsongen. Dock missade han idag. Lillen hade en fin nick som smet precis utanför krysset och så vidare...

Sammanfattning:
Johansfors IF- Lenhovda 4-1(1-1)
1-0, Oscar Ahlström (9:e för säsongen), ass Peter Andersson som skarvade Axels fina utspark
1-1, Lenhovda
2-1, Oscar Ahlström (10), ass Peter Andersson
3-1, Peter Andersson (17)
4-1, Peter Andersson (18), ass Magnus Lundegårdh


Johansfors tre bästa: Idag hade jag velat ge ännu fler spelare stjärnor, men dessa herrar var bäst enligt mig.
*** Peter Andersson
**   Oscar Ahlström
*    Hampus Eriksson


Totalställning:

20 stjärnor: Peter Andersson
16 stjärnor: Adam Wellrup
11 stjärnor: Oscar Ahlström
10 stjärnor: Andreas Klevtun, Henrik Nordström
8 stjärnor: Hampus Eriksson
7 stjärnor:  Henrik Svensson
6 stjärnor: Dennis Randewall
5 stjärnor:  Marcus Joelsson
3 stjärnor: Axel Karlsson, Anton Gustafsson
1 stjärna: Robin Franksson, Magnus Lundegårdh

Som den klurige redan räknat ut så innebär detta att Peter Andersson vunnit första upplagan av Yzermans stjärnliga. Peter kommer att bli rikligt belönad för sina insatser under året. Prisutdelning sker efter säsongen.

Nu spelar vi vår sista match för säsongen mot Bosnien/H på lördag. Efter det blir det bowlinghallen. Läge för en klassisk division6-packning då med andra ord...

Som jag har nämnt tidigare så bokade ju jag och Johanna,Martin och Nathalie en resa till Turkiet som skall inledas den första oktober. Men vad fan får man läsa när man idag bläddrar igenom Aftonbladet. Jo, att svenska turister blir sjuka som flugor på grund av mögel i hotellrummets ventilation. En del blev riktigt dåliga, till och med dödsjuka enligt tidningen. Nästan lika sjuka som det förkylda gubbskrället i Boda, då fattar ni att det är allvar.
Först läste jag knappt igenom artikeln efterom chansen att det skulle vara vårt hotell var försumbar som Tage Danielsson hade uttryckt det.

Tänk er själva.
* Hur stor är chansen att det ens är Turkiet det handlar om, inte stor alls i min mening. Dock var det så
* Hur stor är sedan chansen att det är Alanya det handlar om, Turkiet hyser ju ett antal 1000 olika semesterresmål. Tyvärr var det Alanya det handlade om.
* Men hur stor är sedan chansen att det är just vårt hotell i en så pass stor turistort som Alanya faktiskt är med tusetals hotell och annat. Men se på fan, det var vårt hotell så nu vet i helvete hur det blir med den semestern. Minst fyrtio hade insjuknat i vistelsen på Club Dem som hotellet heter, en av dom mycket allvarligt dessutom.
Jag skulle vilja påstå att en del människor har mer otur, en del mindre. Jag vet definitivt vilken grupp jag hamnar i.

Jag publicerar här nedan Murphys lagar bara för att bevisa att det är helt sant det som denne Murphy en gång hittade på

1. Om något kan gå fel så gör det det.

2. Om det finns en möjlighet för flera saker att gå fel, då kommer det som orsakar största skadan att gå fel först.

3. Om något bara inte kan gå fel, så gör det det ändå.

4. Om du märker att det finns fyra olika sätt på vilket något kan gå fel och förebygger dessa, då kommer ett femte sätt, som du inte alls är förberedd på, att ögonblickligen dyka upp.

5. Överlämnade åt sig själva, tenderar saker att gå från dåligt till värre.

6. Om något verkar att gå bra, så har du osvikligt missat något.

7. När naturen visar sig överlägsen, är det för att dess brister är dolda.

8. Moder natur är en hynda.

9. Om något som kunde ha gått fel ändå inte går fel, så visar det sig snart att det hade varit bäst om det trots allt hade gått fel direkt


Kloka ord...

Måste väl även passa på att skriva några rader om eftermiddagens cupfinal på Fredriksskans. Kalmar räckte tyvärr inte till denna gång och föll ju på straffar som jag nämnde tidigare. Eftersom jag inte såg mer än den andra förlängningshalvleken samt straffarna så kan jag inte yttra mig om själva matchen mer än att Kalmar skapade några riktigt fina chanser. under den kvart jag iakttog. Att man sedan förlorade på straffar, det är sånt som händer. Denna gång hände det Kalmar och det finns nu inget annat än att ta nya tag och gjuta mod i varandra inför kommande uppgifter i Allsvenskan och UEFA-cupen.

I går var jag på kräftskiva i Lindås hos Sofie och Henke. En kalastrevlig kväll som för egen del blev väldigt städad eftersom jag spelade match i dag. God mat och dryck och trevligt sällskap. Framåt midnatt kom det upp på tapeten att vi skulle spela ett spel. Spelet gick ut på att man skulle föklara artister för en medspelare. Alla var snabba att gruppera sig och till slut var det bara jag och Ricke Magnusson kvar så vi fick vara på lag. Vi gjorde det faktiskt ganskabra efter omständigheterna, även om jag hade betydligt högre förväntningar på Ricke. Jag tror nog ändå att vi slutade högt upp i tabellen.
Annars var Sofies och Henkes nyfödde son, Ville, i allas blickfång. Han ville inte sova utan var mer sugen på att övervaka festligheterna och såg ut att ha det riktigt bra i famnarna på mer eller mindre samtliga festdeltagare.

I morgon är det tråkig måndag igen. Jag gillar verkligen inte måndagar.Inte ens lite. Dock är måndagarna alltid lättare med en vinst i fotbollen i ryggen. Så är det.

Karlskrona HK slog Tingsryd i Dackehallen... Jag vet en herre som kommer få det tufft i morgon på jobbet...haha.

Nu ska jag gå och raka mig.

Pris i repris

Fotbollssäsongen börjar lida mot sitt slut och i dag har jag varit på upptaktsmöte i Johansfors för att på så vis spekulera lite i nästa säsongs möjligheter och omöjligheter. Ett ganska trivsamt möte med god fika, som dock inte höll Café Emma-klass, men nästan.

Efter förra årets upptaktsmöte anordnade jag en slags gala här på bloggen där årets bästa och sämsta prestationer framhölls. Jag tänkte erbjuda en sådan gala även i år men jag kommer att vänta tills det att säsongen är över innan jag delar ut denna säsongs priser. Tänkte ändå erbjuda förra årets priser i repris för er som är intresserade.

Och återigen vill jag framhålla att allt som skrivs på denna blogg är mina egna åsikter och delas inte nödvändigtvis Johansfors IF eller någon annan. Det mesta är också skriver med glimten i ögat.
Som sagt, här följer 2007 års prisutdelning:Årets...

Skyttekung:  Blev till slut Peter Andersson trots att han missade en betydande del av säsongen. Peters facit blev rekordlåga 5 mål i A-laget

Skyttekung (bakåt): Johannes Medin överraskade alla med god målkänsla och en härlig känsla när han i storartad stil vann självmålsskytteligan med två klockrena baljor. Bägge var av riktigt hög klass.

Bäste:  Sanningen är den att ingen var sådär jättebra i år man Hampus Eriksson och Henrik Svensson förtjänar beröm sina säsonger. Övriga bör nog höja sig ett snäpp. Eller två.Eller tre...

Iron Man: Jag själv var den enda som spelade samtliga matcher från start.

Orsak till degraderingen: Läs motiveringen till Årets Iron Man

Skada: Jag kan inte på rak arm säga någon, förutom jag själv, som inte har varit skadad på ett eller annat vis denna säsong. Men Hampus bekymmer tar nog priset...
 
Mål: Bergkvists kvittering i Läckeby var nog skönast. Eftersom detta var i andra omgången så levde fortfarande hoppet, något som sedan slocknade efter hand. Det målet Challe Bern släppte in mot Långemåla är i helt egen division och omnämns därför inte mer här på bloggen med tanke på Challes välbefinnande...

Elektriker: Det finns bara en. Kalle Kardel

Självförtroende: Tobias "Tobban" Fransson som i en B-lags-match mot numera bortglömt motstånd gjorde en Zlatan och stal en straff medan Pettan och Joelsson (?) stod och diskuterade vem skulle slå den. Straffen kommer antagligen att gå till historien som den sämsta genom alla tider och det hela slutade med att motståndarna fick inkast. Men självförtroende är en bra egenskap Tobban...
Jag undrar bara vad Dick Magnusson hade sagt i en sådan situation.

Mest positiva: Mange Lundegårdh, alla kategorier. Låg vi under med 5-0 i halvtid så var Mange den första till att påpeka att vi minsann också kunde göra fem mål. Jag fick lite dåligt samvete vid ett flertal tillfällen under säsongen därför att jag inte trodde på honom...

Mest negativa: Att Bäckebo i den livsviktiga matchen i näst sista omgången försökte psyka ut oss redan i omklädningsrummet genom att inte erbjuda dasspapper. Det är ödesdigert i ett lag där majoriteten lider av någon form av gluten/laktosintolerans och således är toaletten ett populärt tillhåll för många strax innan match. Situationen löstes dock på bästa sätt när undertecknad lyckades dyrka upp badrumsskåpet och där inne finna en rulle Lambi.

Sågning: " Matchen var så dålig att myggen flög hem i paus" Den är tung. Det var matchen JIF-Bäckebo i våras som av någon anledning hade blivit utsedd till veckans match i Barometern och vi sågades efter fotknölarna. Korven smakade skit (trots att Dennis efter ett anonymt tips köpt dagsfärskt korvbröd i stället för att ta upp fryst), alla spelarna var urkassa och så vidare. Det enda vi fick plus för var att Bröderna Elm var på plats. Det är lite ironiskt att det enda som är positivt i vår klubb är vilka som sitter på läktaren. Det säger väl en del om kvaliteten på matchen.

Synfel: Nordan spelade enligt egen utsago sista sju minuterna i hemmamatchen mot Stjärnan blind. Det förklarar Stjärnans billiga kviteringsmål men inte varför Patrik valde att fullfölja matchen.
Även här hade Dicks kommentar varit intressant.

Övriganominerade: Johannes förstås. Mannen som en timme innan varje match måste ta av sig sina glasögon för att "acklimatisera sig"

Kroppsfint: Torbjörn Rampeltin i Långemåla. Johannes skulle markera honom på hörnor i första halvlek i bortamatchen mot Långemåla och tappade honom gång på gång. När Johannes senare blev skadad tog jag mitt ansvar och tänkte att jag skulle göra det. Det visade sig ganska snabbt att Medin hade gjort ett strålande jobb i första och att den gode Rampeltin bara behövde göra en enkel kroppsfint sedan var jag halvägs till Västervik. Han gjorde det inte bara en gång utan på varje hörna Långemåla fick så var jag totalt borta.

Lataste: Alla juniorer som på den oftast lite jobbigare slutövningen plötsligt fick in i helvete ont överallt och därmed var tvungna att kliva av.
Jag säger det igen, jag undrar vad Dick skulle sagt...

Självsäkraste: Vi själva firade väl mer eller mindre seriesegern efter första matchen mot Flygsfors som vi lyckades vinna med 4-0. Nu vann vi väl inte riktigt serien. Vi var inte jättenära heller.

Räddning: Charlie Dziobek som räddade livet på alla under de traumatiska minuter på träningslägret då brandlarmet ljöd.

Comeback: Challe Bern och Patrik Nordström stod nog för en sex-sju stycken var.

Förstemålvakt: ?

Samlag: Hästarna i hagen som fångade inte minst Dennis uppmärksamhet.

Schampootjuv: Andreas Klevtun som inledde säsongen starkt med mycket eget schampoo för att sedan avluta katastrofalt.

Schampoo: Family Fresh, den vita(Milk&Lavendel). Ökar chanserna till nattlig brottning med uppemot 4% slogs det fast under säsongen.

Avslöjande: Att David Bergkvist sett Niall Quinns könsorgan är en nyhet av högsta Se&Hör-klass.

Mest förutseende: Kent Fransson när vi hade glömt matchtröjorna hemma i bortamatchen mot Läckeby.Frallan kommenterade det hela så här
-"Jag visste det"
Vad jag då stillsamt undrar är varför den gode Kent inte nämnde detta innan vi anlände till Läckeby om han ändå visste om det. Men det är bara en stilla undran.

Fobi: I vårt fotbollslag finns det individer som under en lång tid har utvecklat en total fobi mot vanligt dricksvatte. Spelarna i fråga tog det till en helt ny nivå när vi i sista bortamatchen tvingades att ta med vårt eget dricksvatten från kranen i Johansfors. Detta är alltså sant.

Carsticker: Tobban hade dock ingen bil att fästa sina klistermärken på men väl en Puch. Den är numera prydd med dom oförglömliga och odödliga raderna "Fuck a Duck" och " I Only Stop For Alcohol"
Att Tobban sedan spenderade största delen av säsongen till att försöka fixa fler klistermärken till lagkamrater förhöjer helhetsintrycket.

Reklam: Bengts Golv fick loggan visad på prime time en söndagkväll i tv4-sporten då dom hade den goda smaken att besöka IP under ett reportage om en brödratrio från byn.

Stuntman: Tobban även här. Inför jublande lagkamrater visade han vid ett flertal tillfällen att man kan skapa magi med en gammal sur Puch. Tobias bjöd bland annat publiken på klassiker som "köra stående" och även fullgott försök till en om möjligt ännu mer klassisk "ring". Det försöket misslyckades dock kapitalt.
Ryktet säger ändå att Tobban under säsongen senare del ska ha lärt sig köra liggande och att allt ska finnas på film.

Sämsta: Älghult B. Är fullt medveten om att vi själva inte är Real Madrid på något vis men detta var det sämsa jag har sett. Vi själva spelade så otroligt uruselt men var ändå aldrig ens nära deras nivå. Nordan gjorde en helgjuten insats som spjutspets minns jag också från den matchen och noterades faktiskt för ett mål.

Koordination: Johannes i övningen "kissande hunden"

Elakaste: Tränaren Per som på träningen påpekade för Anton "Jeanskillen" Gustafsson att han hade jävligt fula skor. Per förökte upprepa ett skämt som alla spelare hade kört med under en längre tid. Det tråkiga vara bara att Anton inte hade hört när vi andra hade gått omkring och häcklat varandras skor på skämt och tog därför tränarens ord på största allvar.

Uppmaning: Markku Ahonen uppmanade oss vi gästboken att sätta Medin på topp. Varför? Han vann ju nästan skytteliga ändå från sin mittbacksplats. Att sedan 100% av Johannes mål var i egen kasse hör inte till historien.

Arbetare: Adam Wellrup, vilken insats ha gjorde när vi städade Jarl Trä. Hade jag haft ett eget företag had han varit den första jag hade anställt. Lagets "superstjärnor" hade inte ens behövt komma på inervjun.

Träning: Ovan nämnda städdag på Jarl Trä räknades som kryss i träningsstatistiken. Nordans kompis Alle hade länge tänkt att börja sparka boll och valde därför att lägga sin första och enda träning på Jarl trä. Jag är tämligen säker på att livet som fotbollsspelare i JIF inte alls var som Alle hade tänkt sig...

Skämt: Tobban drog något som antagligen inte är slut än. Fråga Johannes...

Mordförsök: Nordan tyckte inte att den spelare som gick hårt åt hans bror Henke förtjänade att leva längre. När domaren inte ansåg samma sak så bestämde sig Patrik för att ta tag i det hela själv.

Bedrift: Killen som gjorde sex mål i en halvlek mot oss i Bäckebo. Det har jag aldrig varit med om.

Lydnad: Nordans hund som följde med vid ett antal vinterträningar lydde samtliga utom Nordan. Patrik talade då om för "hundjävlen att den vet jävligt väl hur älgstudsaren ser ut "och om inte så skulle "hundjävlen" snart bli varse det.

Jag tänkte avsluta med ett lite erbjudande. Eftersom JIF-fostrade bröderna Elm just nu håller på att skjuta KFF till SM-guld så har jag tänkt att på eget bevåg sälja ut fler äkta JIF-brödrapar i fall det finns andra klubbar som kan tänkas vilja köpa. Eftersom detta förhoppningsvis gynnar mig både ekonomiskt och ökar mina chanser till en spjutspetsplats nästa år så vore jag tacksam för snabba svar. Och svarta pengar.

Följande bröder har vi just nu erbjudande på.

De Luxe paketet:
Peter Andersson,Dennis Randewall och Stefan Persson.
I detta paketet får köparen en smak av allt. Här ingår allt. Försvarspelare,mittfältare, forwards,styrelseledamoter,ordförande,föräldrar,hundägare,äkta makar mm.
Om ni frågar mig så är det ett under att KFF valde Elmarna föra denna gyllene trio.


Storstadspaket:
Karl Andersson och Oskar Andersson.
Erbjudandet för storstadsklubben
Oskar bor för närvarande i Lund och har därför stor vana av storstadspuls. Karl arbetar som elektriker och el sägs det finnas i dom större städerna.


Gott&Blandat-paketet:
Patrik och Henrik Nordström
Teknik och styrka. Här får köparen ett brett spektra.
I paketet ingår även fyra raggarrundor med Patriks 740 runt Järnvägskiosken för obegränsat antal personer.

Jeanspaketet:
David och Anton Gustavsson
EIS har redan nappat på delar av detta erbjudande och därför ligger endast Anton kvar för försäljning.
Anton kallas av somliga för "Jeanskillen" och bara det är väl själ nog att slå till


Talangpaketet:
Hampus och Gustav Eriksson.
Hur mycket talang som helst. Till ett bra pris. Då Hampus precis som undertecknad tillhör det tidigare nämnda gänget med gluten/laktosbekymmer så är vi beredda att kasta in Alle i detta erbjudande utan extra kostnad.

 
Det ryska paketet:
Oscar och Henrik Ahlström
Skulle passat i dom mer hårdföra ligorna då bröderna Ahlström alltid förespråkat kraft före teknik utan att för den delen ha någon som helst brist på teknik.

Veteranpaketet:
Billy Karlsson och Mange Lundgårdh
Billy kvalar in på listan i absolut sista stund efter en heroisk insats i sista B-lagsmatchen.
I detta paket får köpare en smak av det goda livet. Kanske inte föreningens yngsta par men väl det äldsta
Slå till idag så medföljer även två påsar frysta korvbröd från hemmamatchen mot Bäckebo
.

Finner ni något av ovan nämnda erbjudande attraktivt så går det bra att ringa mig direkt.
Och Nanne, läser du detta så kan jag nog rekommendera Gott&Blandatpaketet, kanske inte lika mycket talang som Elmarna men mycket mycket (bokstavligen) spelare för pengarna. Och garanterat billigare än ytterligare en Brasilien-resa.
Bara hör av dig till mig så ska jag se till så får ett bra pris.

Detta var alltså förra årets, 2007, utmärkelser. Jag återkommer längre fram med årets priser. Jag har ett par riktiga smällkarameller på lager! Spontant efter att ha läst i genom förra årets priser så undrar jag om inte David Bergkvists "Niall Quinn-incident" smäller högst... Jag tror nog det. Det ska bli intressant att se om någon från årets upplaga kan mäta sig med den händelsen.

Ha nu en riktigt trevlig helg allihopa!
/~~/


Tråkiga Kalmar

Redan helg igen! Det är inte klokt vad veckorna rusar iväg. Trots en riktigt tuff vecka på bruket så blev det tillslut fredag ändå. Och det gick som sagt fort som fan!

Kan man bli annat än imponerad av Kalmar FF:s bragdmatch i Rotterdam, i går kväll? Man inte bara vann matchen mot Feyenoord utan man gjorde det rättvist.
För er som inte är så insatta vill jag poängtera att Feyenoord inte är vilket halvtaskigt europeiskt lag som helst, för så är inte fallet. Feyenoord vann hela UEFA-cupen så sent som 2002 och laget har haft spelare som Johann Cruyff, Henrik Larsson, Ruud Gullit, Ronald Koeman, Wim Jansen, Pierre van Hooijdonk, Johan Elmander, Dirk Kuyt, Ove Kindvall, Tobias Linderoth, Giovanni van Bronkhorst (som var lagkapten i går),Salmon Kalou, Jon Dahl Tomasson och Robin van Persie för att nämna några. Med andra ord en viss skillnad mot Racing Union från Luxemburg.

Kalmar började piggt som tusan och var minst lika bra som holländarna i första halvlek, och även om motståndarna möjligtvis ägde bollen lite mer än Kalmar så var det svenskarna som skapade det absolut farligaste chanserna genom främst Patrik Ingelsten som nog borde ha satt åtminstone ett av sina frilägen. Nu blev det inte så. Feyenoord hade även dom en jättechans när en reltaivt omarkerad spelare fick nicka bollen ungefär från straffpunkten mot Wastå i holken. Nu behövde inte den forne Torsås-keepern ingripa då De Guzman nickade bollen utanför.

I andra var Kalmar FF bättre än sina betydligt mer europacup-rutinerade motståndare och skapade många fina chanser men det skulle behövas två forna forsare för att få det holländska storlaget på fall. I den 72 minuten tilldöms KFF frispark som förvaltas på bästa sätt. Rasmus Elm slår en mycket fin och hård boll mot straffpunkten som Viktor Elm möter med huvudet/axeln och förpassar på så sätt bollen förbi Henk Timmer i målet. 1-0 stod sig sedan matchen ut och jag vill nog påstå att Viktor Elm aldrig gjort en bättre match i KFF-tröjan. Inte som jag har sett i alla fall. Heerenveen är antagligen nöjda med sitt fynd i dag och Viktor visade med besked att han kommer att kunna mäta sig med de bästa även när han i december blir utlandsproffs.

Nu gäller det bara för Kalmar att inte bli övermodiga inför returmatchen på Borås Arena om två veckor. Kalmar har ett utmärkt läge men jag tror inte att Feyenoord har gett upp ännu.

Jag skrev ju igår om ishockey i allmänhet och om matchen mella Nybro Vikings och Västerås i synnerhet och glömde ju gnälla på det jag egentligen tänkte gnälla på!
Spelarentrén??? Vad var den? Det var det lamaste jag har sett på tusen år i Victoriahallen. Och vem fan hade hand om musiken där i onsdags? Ska man spela Guns n´ Roses klassiker " Welcome to the Jungle" så ska man spela den högt. Annars ska man ge fan i att spela den alls. Tidernas kanske bästa låt för övrigt.
Victoriahallens ljudanläggning fick min gamla kassettbandspelare från 1983 att framstå som en Manowarkonsert i jämförelse med det usla ljud och den in i helvete snålt tilltagna volymen på musiken... Vrid upp ett par hack till nästa gång och lägg ner lite energi på spelarentrén. Bara ett tips.

Vincent Lecavalier blev idag utsedd till lagkapten för Tampa Bay Lightning. Det var tamejfan på tiden.

I helgen blir det relativt lugnt. Förvisso kräftskiva i morgon men eftersom det är match på söndag eftermiddag så får det bli en kräftskiva av det lugnare slaget. Åtminstone för mig. Jag kan nämligen inte spela fotboll bakis. Jag kunde det förr i tiden när man spelade i Lindås B-lag. Då var de flesta ganska slitna på söndagarna. Men jag fixar inte det längre så därför är det inget alternativ att festa dagen innan match. Är dessutom väldigt sugen på att vinna matchen och då hjälper inte heller en bakfylla till så värst mycket. Jag får hålla mig till saft...

I morgon eftermiddag så tror jag att jag ska se när Lindås/Långasjö kämpar förr nytt kontrakt i femman när man på tar emot Tvärskog på Lindåsvallen. Det är upplagt för dramatik eftersom ungefär halva den serien riskerar nedflyttning och både Lindås/Långasjö och Vissefjärda finns med i riskgruppen. Norrliden är redan rökta så därför finns det bara en nedflyttningsplats för övriga lag att undvika. Kan vara nog så svårt... Det kan alltså bli ytterligare ett kommunlag i Emmabodasexan nästa säsong. Vi får snart döpa om den serien till "kommunmästerskapet" !

Är det så här övriga världen ser på oss svenskar??

/~~/


Ishockey

Ishockey är enligt mig den ultimata idrotten. Ingen annan idrott kräver att man är bra på så många olika saker för att lyckas. Ingen annan idrott är så fartfylld,tuff och oviss som ishockey. Bortsett från Kalmar FF:s matcher så kan jag med lätthet påstå att ishockey är det jag helst följer både på TV och ännu hellre i verkligheten.
När jag går på hockey så är det i 99 fall av 100 till Victoriahallen i Nybro jag beger mig för att där följa mitt favoritlag Nybro Vikings och deras kamp mot framgång. Någon gång emellanåt så händer det även att jag åker upp till Jönköping för att titta på HV71, som jag dock inte är någon större supporter till utan tittar mest för att jag verkligen uppskattar att titta på bra ishockey.

Jag har inget annat favoritlag i Sverige än Nybro. Däremot är jag smått besatt av NHL. Laget i mitt hjärta, om någon har undgått att läsa det, är Tampa Bay Lightning och detta lag följer jag maniskt. Tampa spelar NHL-premiär i Prag i år men jag kan dessvärre inte närvara på de två matcherna mot NY Rangers som Lightning spelar i den tjeckiska huvudstaden på grund av lite olika anledningar. Jag har dock sett Lightning spela live två gånger i deras hemmaborg, St Pete Times Forum. Året var 2004 och lite senare samma säsong skulle Tampa vinna Stanley Cup till min stora förtjusning. Jag och Crille Lundin packade våra väskor i mitten av januari det året och flög till Tampa för att titta på hockey. Lundin är dock inte Tampa-fanatiker som jag utan är mer en supporter av högklassig idrott och följde mer än gärna med på denna tripp.
En fantastisk resa som jag gärna berättar mer om någon annan gång.

Den sjunde och avgörande finalmatchen den säsongen mellan Tampa Bay och Calgary Flames, såg jag hemma hos Mange "Järnlås" Andersson och sov inte en minut den natten och var följdaktligen trött som en gnu dagen efter då det även var kvartalsinformation på Flygt, som det hette då. Kvartalsinformation är i vanliga fall en djävulsk kamp mot John Blund, men denna gången fick jag slåss mot hela John Blunds släkt också för att hålla mig vaken under detta knappt två timmar långa möte om ekonomi, orderingång,stapeldiagram och övriga saker som jag inte förstår så mycket utav. Jag genomled i alla fall dagen med ett stort leende på läpparna! Lightning var mästare.

Hoppas för övrigt på samma känsla i november när Allsvenskan i fotboll är färdigspelad. Jag hade gillat det minst lika mycket!

Somsagt så var jag i Victoriahallen i går och fick se en ganska underhållande match som gästande Västerås inledde klart bäst och till följd av att dom fick spela 5 mot 3 ett ganska bra tag i mitten av inledningsperioden så han gästerna att göra både ett och 2-0.
I andra var Nybro det klart bättre laget och tryckte på och kämpade vilket renderade i mängder av tvåminutersutvisningar till Västerås. Jag ska ärligt säga att möjligen var femte utvisning VIK åkte på var korrekt dömd och då är jag ändå stenhårt Vikings-supporter. Domaren var horribelt dålig. Dessbättre för Nybro så var han dålig åt "rätt" håll om ni förstår. Hockey är en tuff sport där hårda tag är en del av spelet, och så måste det förbli. Domare Claesson, var nog sämst på isen i mina ögon.
I alla fall så lyckades Nybro både reducera, kvittera och ta ledningen i slutet av andra efter att ha spelat i stort sett halva perioden i streck i numerärt överläge.
I tredje fortsatte utvisningsblåsandet hela perioden igenom, denna gången var utvisningarna lika fjantigt dömda åt bägge håll. Västerås kunde kvittera och senare även slå in segerpucken och ta med sig alla poängen från Småland. Västerås var i ärlighetens namn minst lika bra som Vikings men varsinn poäng hade nog speglat matchen bättre.

Som sagt så anser jag att det måste få vara tillåtet att spela tufft i ishockey annars riskerar hockeyn att att likna sin kusins mammas styvfars lillbrors barn: Damishockeyn. Denna parodi på idrott. DÄR kan man väl snacka om diskriminering? I damishockey är det nämligen strängt förbjudet att tackla varandra. Hockey utan tacklingar är för det första inget som borde få kallas för hockey, för det andra förstår jag inte hur alla de duktiga tjejer som spelar damishockey bara kan ta en sådan grej att reglerna inte ska vara samma som för herrarna. För jag är helt övertygad om att tjejerna själva mycket gärna skulle båda tacklas och bli tacklade. Det är ju för tusan samma sak som om man inte skulle får skjuta högt i damfotboll eller serva med högerhanden i damtennis. Precis som om inte tjejer skulle klara att bli tacklade. Titta bara på damernas OS-turnering i handboll till exempel. Där är det ingen som gnäller, och dom har inte ens skydd på sig. Hade jag deltagit där hade dom fått bära ut mig på bår efter 36 sekunder, så att tjejer inte skulle klara en tackling är inget argument som håller.Vem bestämde reglerna? En mycket underlig idrott det där...Som sagt diskriminering på allra högsta nivå.

I kväll kommer det bli fotboll på TV för min del. Jag ska se Feyenoord- Kalmar FF. Jag tror absolut att kalmariterna har möjligheter att göra ett bra resultat nere i Holland för att sedan ge dom en ordentlig match på Fredriksskans.
Jag tror Kalmar vinner med 2-1 i kväll efter att holländarna inte alls fattat hur bra KFF faktiskt är. Rydström sätter en straff och David Elm forcerar in en retur.

Måste också passa på att gratulera Marcus och Ann-Sofie som i går blev stolta föräldrar till en liten grabb! Grattis!

Jag har funderat över en annan grej faktiskt. Ni som cyklar ofta och har en cykel som är utrustad med ett lås som är fastmonterat i cykeln som låses genom att man när man vride rom nyckeln i låset kan föra i genom en liten hake som utgör själva låsmekanismen.  Nu till min fundering. Alla vet ju hur ett cykelhjul ser ut, typ 96% luft och resterande 4 % är ekrar. Hur fan kommer det säg att varje gång man låser cykeln så träffar man en eker? Det måste vara matematiskt omöjligt att lyckas med det. Jag är medveten om att det inte är något stort bekymmer detta men likväl är det underligt. Dessa extra sekunder det tar att vrida hjulet rätt tar inte lång tid men det är ändå smått otroligt att lyckas med denna bedrift så jävla ofta som jag trots allt gör.

I går bokade vi resa till Alanya i Turkiet. Om två veckor far vi mot varmare klimat än höstrusket här. Ska bli skönt. Ledigheten beviljades och biljetterna är således bokade, utskrivna och redo att föra oss till Turkiet.

Hörde på radion att det i dag är 27 år sedan Frankrike avskaffade dödstraffet i landet... med giljotin... Fransmän. Pfft.

Gubbskrället missuppfattade antagligen mitt inlägg om får och dylikt häromdagen. Han publicerade i sin blogg fakta om hur fårskalle tillagas och vilka delikatesserna i densamma är. Han anser att Johansfors IF ska anordna en "fårskallefest" i höst...Herregud Markku, vi vill inte äta upp dig... Vem ska vi då tjafsa med?

Nu ska jag göra mig redo för en kväll i TV-soffan med ett förhoppningsvist vilt kämpande Kalmar FF framför mig. Håll tummarna!
/~~/


Vikingatiden

I kväll bär det av till Victoriahallen för att där se Nybro Vkings seriepremiär mot Västerås. Jag ser fram emot en jämn match med hyfsat mycket publik. Trots att resultaten på försäsongen inte direkt har gett kommande allsvenska motsåndare skrämselhicka så tror jag ändå att Vikings med lite flyt kan gå en fin säsong till mötes.
Man måste vinna mot de "sämre" lagen samtidigt som man måste knäppa en del av de "bättre" lagen på näsan. Åtminstone i Victoriahallen. Jag vill minnas att Vikings i inledningen av förra säsongen hade Rögle på gaffeln men att ängelholmarna till slut vann efter fölängning. Eftersom RBK numera tillhör Elitserien tyder det på att det kan vara ordentligt tufft att komma till Nybro. Jag hoppas på många skrällar från Vikings håll iår. Kul att Johnny Ågren är tillbaka från sitt proffsår i franska Morzine. Ågren är en stor favorit och kommer att bli oerhört vikitg för Nybro under säsongen.

Annars är det fortfarande lika ofantligt mycket att göra på jobbet. Riktigt tuffa och långa arbetsdagar gör att det blir lite svårare att hinna med de ordinarie vardagssysslorna såsom att blogga så ofta som jag egentligen skulle vilja till exempel.

Hann dock med att spela innebandy igår kväll och eftersom jag vaknade med kramp i vaden i natt så var det uppenbarligen som så att man tog ut sig även där. I kväll blir det som sagt hockeytittande och efter det ska jag försöka hinna hem till andra halvlek av Champions League-fotbollen.

Det verkar dessbättre som om att det vankas semester för undertecknad. Vi har hittat en restresa i mitten av vecka 40 som vi är sugna på att ta. Även Martin och Nathalie planerar att följa med vilket gör det hela ännu trevligare.
Måste bara stämma av detta med den nye bossen här på Mixerverkstaden. Det är dumt att boka en resa och sedan inte få ledigt nämligen...

Endast två och en halv vecka tills NHL drar igång. Det är vad jag kallar underhållning på allra högsta nivå!

Nu har jag fått skriva av mig lite och måste nu tyvärr ut i produktionen och tjäna miljoner. Dessvärre inte åt mig själv utan åt diverse amerikanare.
/~~/

Fårskalle

Efter en helg som har varit fylld av diverse olika aktiviteter har helt enkelt inte tid funnits för att blogga. Jag har varit strängt upptagen med till största delen diskplockning men har även hunnit med en ordentlig yrsel i lördags kväll, samt diverse hembesök hos goda vänner.

I lördags var det ju som vi alla vet, marknaden i Emmaboda. Jag är inte mycket för den sortens evenemang så därför gjorde jag bara ett sporadiskt tiominuters-besök på Emmabodas för dagen relativt välfyllda centrumgator.
Ett kvarts kilo marknadskarameller ebstående av nougat i olika former inhandlades innan det var dags att göra skäl för skinkfrallan opch inställa siog på Emmagården iklädd ett vackert förkläde. Den kvinnliga personalen vra dagen till ära, iklädda rosa pikétröjor. Detta var dock inget brorsan och jag anammade utan vi körde i civila kläder men var enligt uppgift ganska söta ändå.
Det var en sjuhelvetes massa folk på caféet vilket förstås är hela idén med att ha ett fik. Hela dagen var det fullsatt och en som sagt mycket bra arbetsdag tog slut runt 16.00 på lördagseftermiddagen (vi diskplockare fick frisedel någon timme tidigare).
Efter det så gick jag ner till ett pisskallt, och i lördags gudsförgätet ställe, som i folkmun kallas för "konstgräsplanen". Jag gillar verkligen konstgräsplanen i vanliga fall. Jag tycker att det är en kanonfin plan som är fantastisk att spela på, men fy ända in i helvete vad kallt det var där i lördags eftermiddag. Jag var lite halvkrasslig redan innan och trodde vid minst ett fyrtiotal tillfällen att min sista stund var kommen.

Gubbskrället i Boda har numera även synpunkter på vad vi forsare har med oss i packningen och går så långt att han påstår att de två starköl som en klassisk division sex-packning innehåller när det är fredags-eller lördags matcher, skulle vara anledningen till vår "usla säsong".Med tanke på att vi ligger 457 poäng för vissa andra lag i serien så kan man ju i sådana fall stillsamt fundera på vad tusan ett sådant lag har i packningen??Och nej, det är inte Bosnien/H jag syftar på. Dom kör definitivt med samma sorts division sex-packning som vi. Plus cigaretter!
Han hävdar vidare att vi till och med matar får ,("Kanske var det mer än två starköl som hamnade i baggen") med öl och det vill jag definitivt förneka... Öl dricks i vår förening endast av spelare, och möjligen fårskallar, men inte av  baggar.
 

Kalmar tog ett jättekliv i går eftermiddag när man, på Söderstadion i Stockholm, slog Hammarby IF med 2-1 utan att egentligen imponera så värst mycket. Men vilken oerhörd styrka att vinna på bortaplan mot Hammarby utan att egentligen spela så värst bra! Det visar hur jävla bra KFF ann0 2008 faktiskt är. I går saknades dessutom både Henrik Rydström och Rasmus Elm till följd av avstängningar efter för många gula kort. Riktigt starkt att ändå ta tre friska pinnar med två spelare av den kalibern borta.

I kväll blir det antagligen fotbollsträning. Vi har sjukt mycket att göra på jobbet så blir det inte övertid i kväll så blir det IP i Johansfors för att där öva upp sin "skills" lite grand. Tro mig, det finns saker att öva på...

På onsdag drar hockeysäsongen i gång. Nybro Vikings inleder på hemmais mot anrika Västerås. Tufft direkt men absolut inte omöjligt.

Av någon mystisk anledning spelar vi A-lagsmatch på söndag... Det borde vara förbjudet att spela A-lagsmatcher då. Nu är det inte förbjudet så därför ska vi se till att ta tre poäng mot Lenhovda som kommer på besök. Sedan är det bra en enda match kvar som spelas borta hemma i Emmaboda mot tidigare nämnda Bosnien/H. Sedan blir det ett litet uppehåll från fotbollsspelandet . Det brukar vara ganska skönt faktiskt.

Nu är det dags att stämpla in och börja jobba. Som sagt så har vi sjukt mycket att göra.

/~~/

Kosta-Johansfors

Kvällens höjdpunkt utspelade sig i Kosta. På Ekevallen närmare bestämt. På ett väldigt ojämt Ekevallen ännu närmare bestämt.
Stärkta av segern sist mot Bodabruk så hade vi ganska långt gångna planer på att inleda en ny fin segerrad.
Innan matchen packades väskan och det blev som vanligt på fredagarna en klassisk division 6-packning.

En sådan packning består av följande ting, dock endast på fredagar. Viktigast först:

* Två starköl
* Eventuellt deodorant
* Rena kalsonger och eventuellt även strumpor
* Fotbollsskor
* Benskydd
* Handduk
* Schampoo, då vanligtvis någon form av ekonomiförpackning. Det vill säga en relativt stor flaska med ett väldigt diffust innehåll som ändå för tjäna som båda tvål,schampoo och för de deodorantlösa även soom tilltalande doftmedel.

Tilläggsting:

* Aftonbladet, vid resor längre bort än ett maratonlopp.
* Banan, om man inte hunnit äta tillräckligt.
* Snickers, för dom lite tuffare grabbarna som skiter högaktningsfullt i förmaningar om vikten av att äta rätt inför match.

Klubben står för det mesta för matchställ, så det behöver vi alltså inte tänka på själva. Där gör vår käre lagledare Kenth Fransson ett alldeles förträffligt jobb.
Så i kväll blev det alltså sakerna på den övre listan och sedan bar det av mot Kosta.

Vi startade kampen så här:

MV: Axel Karlsson
HB/VB: Andreas klevtun, Henrik Nordström
MB: Robin Franksson Marcus Joelsson
HM/VM: Andreas Johansson (ut 75), Dennis Randewall
IM: Henrik Svensson, Hampus Eriksson
ANF: Peter Andersson (C), Oscar Ahlström
AVB: Charlie Dziobek (in 75), Magnus Lundegårdh


Vi startade matchen riktigt bra. Vi hade,för att tala klarspråk, alla möjligheter att ganska omgående efter det att den oerhört ojämne domaren satt pipan till munnen, gjort både ett och två mål den första kvarten.
Vi spelade bollen inom laget. Vi gjorde det dessutom oftast enkelt för oss genom att hela tiden spela närmaste forsare och på så sätt hade vi ett odentligt övertag i statistiken för bollinnehav (som förvisso inte förs i sexan), och borde kanska som sagt gjort ett par baljor inledningsvis. Tidigare under säsongen har vi i detta läge ofta rasat ihop efter de uteblivna målen och bjudit in motståndaren i kampen. Så blev aldrig fallet idag utan vi fortsatte att pressa på och gjorde det så pass bra att efter en halvtimmes spel, efter en snabb spelvändning där Klevtun efter en halvchans mot oss få bollen i vårt straffområde. Han spelar en enkel bredsida till mig som spelar en ännu enklare dito till Kapten Andersson i mittcirkeln som klackar bollen till en framrusande Henrik Svensson som har oceaner av yta på mittplan. han har två ypperliga alternativ att spela, Dennis eller Pettan. Han väljer Dennis trots Pettans rop på bollen. Dennis tar med sig bollen några steg och frispelar sedan sin bror som visar känsla och trycker in vårt ledningsmål.Urtjusigt!
Efter detta kommer kanske Kosta in i matchen lite mier men vår ledning står sig halvleken ut. Mycket rättvist och till och med lite i underkant.

I pausen sägs egentligen inte så våldsamt mycket. Glada miner. Ett skönt lugn över att ha matchen under kontroll. En stickande oro eftersom vi borde ha gjort något mer mål. Hade vi gjort ett mål till så tror jag att siffrorna skulle ha runnit i väg. Nu blev det inte så.

I andra börjar Kosta pressa våldsamt mot utmärkte Axel i målet. Vi får helt enkelt försvara egen holk den första kvarten. Vi lyckas med att hålla tätt med den enda förlusten att Klevtun åker på en varning, han borde för övrigt haft cirka fem sådana.


Matchens bästa,hårdaste, tuffaste och minst gnälliga spelare. Andreas Klevtun.

Foto: Patrik Adolfsson
 

Precis när vi börjar komma tillbaka in i matchen så slår Kosta en lång, tillsynes helt ofarlig boll i djupet. Vårt försvar har den under kontroll och Axel rusar ut för att plocka den med nävarna. Då trycker Joelsson till deras forward med skuldran, deras forward gör precis samma sak bara med den skillnaden att han (Kostas forward) väger fjorton kilo med kanot och flytväst och faller därför som en fura när Joelsson sätter in ungefär hundra kilo axel i honom. Resultatet, en mycket tveksam straffspark som kom ur ingenting. Kostas straffskytt sätter straffen och vips så är det 1-1. Med tanke på deras press så är det resultatet i detta läget ändå inte orättvist.
Det orättvisa kommer tio minute senare när deras yttermittfältare, mycket trevlig grabb för övrigt, lubbar sig rakt in i straffområdet från kanten och sätter från snäv vinkel 2-1. Detta var mycket tungt för oss för det var inte rättvist.
Vi pressar på något kopiöst sista kvarten och Pettan har två gyllene lägen att näta för andra gången, men det vill sig inte. In i det sista ger vi allt men får inte in bollen och Kosta kan, faktiskt orättvist , ta hem alla tre poängen trots att vi var bättre, undantaget första kvarten i andra, hela matchen. Men men, sådan är fotbollen. Även vi har haft flyt i en del matcher, och sådant jämnar alltid ut sig på en hel säsong.

Sammanfattning
Kosta IF- Johansfors IF
0-1. 30 min, Peter Andersson (16:e för säsongen). Ass, Dennis Randewall.
1-1. 60 min, KIF
2-1. 70 min, KIF


Matchens tre bästa Johansforsspelare. Idag var det tufft för många var riktigt bra i dag tycker jag.

*** Andreas Klevtun
**  Henrik Svensson
*   Henrik Nordström


Sammanlagt:

17 stjärnor: Peter Andersson
16 stjärnor: Adam Wellrup
10 stjärnor: Andreas Klevtun, Henrik Nordström
9 stjärnor  : Oscar Ahlström
7 stjärnor:  Hampus Eriksson. Henrik Svensson
6 stjärnor: Dennis Randewall
5 stjärnor:  Marcus Joelsson
3 stjärnor: Axel Karlsson, Anton Gustafsson
1 stjärna: Robin Franksson, Magnus Lundegårdh

/~~/

Deltävling 1 avgjord

I kväll har det bjudits på högklassig bowling i Nöjeshuset. Dock var det inte vi som stod för den. 
Första deltävlingen av åtta har avgjorts med katastrofala följder. Magnus vann. Franzén kom tvåa, Frisk trea och undertecknad kom sist av alla. Sist. Fy fan.

Det började ändå ganska hyfsat ur min synvinkel. 122 poäng efter första rundan hade jag. Det är verkligen inte något höjdarresultat, men med tanke på att Frisk spelade mardrömsbowling och endast mäktade med 87 poäng så står det sig ganska bra. Även Franzén gjorde en ganska medioker första runda och hamnade på blygsamma 111 pinnar. Ordförande Magnus däremot visade direkt var skåpet skulle stå och fick 137 poäng. Nervositeten var talande. Det var tyst och stelt vid vår bana och inför andra rundan var det nog många av oss som trodde på lite bättre resultat. Så blev inte fallet. Frisk följde upp sin mardrömsstart med ytterligare en katastrofomgång. 85 poäng och nytt officiellt bottenrekord i VikingBowlingen. Då hade det varit enkelt för en halvtaskig lirare som undertecknad att rycka i från här, och lämna bottenträsket. Så blev inte fallet. I stället noterar jag endast 99 poäng mednas Franzén och Mange tar 131 poäng var. Redan här började det synas att Franzén och Mange skulle göra upp om tätpositionerna medans Frisk och jag skulle slåss om den poäng som tredjeplatsen ger.
Då händer det som inte får hända. Frisks oflyt vänder, och plötsligt ramlar varenda käglejävel ner så fort Friskafan ska kasta klotet. Efter att knappt h träffat banan på de två inledande omgångarna så slår stjärntorpsbon till med, i våra sammanhang, smått fantastiska 180 poäng efter att ha radat upp spärrar och strikar. 180 är gällande rekord i VikingBowlingen och med tanke på att jag inte alls var med i matchen och endast noterade 103 poäng var den talföre damlagstränaren ikapp och förbi. Magnus och Franzén spelade dock alldeles för stabilt för att bli skrämda av den kanonrundan så inför sista rundan var ställningen helt jämn mellan de två i topp samtidigt som Lasse Frisk, i och med sin monsterrunda, tagit ett solitt grepp om tredjeplatsen med ungefär 30 poäng ner till undertecknad som harvade på sistaplatsen.
Sista rundan började bra för mig. Två strikar direkt och hopp om att kunna knipa en tredjeplatsen från Frisk. Det var tyvärr egentligen aldrig nära eftersom han  spelade stabilt sista rundan igenom och knep på så sätt tredjeplatsen och därmed också en poäng i sammadraget.
Om förstaplatsen var kampen betydligt hårdare. Magnus och Lasse Franzén låg inför sista rundan helt lika och spelade alltså bägge två för vinst. Det var stenhårt in i det sista men till slut så kunde Mange ta hem alla tre poängen efter en stark inledning på avslutningsakten. Franzén som avlutade urstarkt föll på mållinjen och hamnade tillslut fyra poäng bakom vinnaren Magnus.

Slutställning
1. Magnus, 563 poäng / 3 poäng
2.Franzén, 559 poäng/  2 poäng
3. Frisk,  473 poäng   / 1 poäng
4. Ante,  454 poäng   / 0 poäng

Sammandraget efter deltävling 1/8
1.Magnus, 3 poäng /
2. Franzén, 2 poäng
3. Frisk, 1 poäng
4. Ante, 0 poängDet blir en tung dag på jobbet i morgon...

/~~/

Uppsnack

Stämningen är hetsk nu på VikingLine. Två dagar kvar till årets i särklass största idrottshändelse, nationellt och internationellt. Man märker av det på alla de berörda på jobbet. Jag talar förstås om det stundande bowlingmästerskapet, VikingBowlingen. Den första deltvälningen av åtta spelas på torsdag kväll mellan klockan 17.00 - 19.00 på Nöjeshusets bowlingbana nummer 5.

Lasse Franzén som har titeln "sammankallande" bokade tiden förra veckan även om nervositeten höll på att spela honom ett spratt. Först bokade han nämligen tiden långt in i oktober, men eftersom Frisk övervakade telefonsamtalet kunde han se till att det hela blev rätt till slut. Frisk har en oerhörd telefonvana. Dock hade vi ingen titel till honom där arbetsuppgifterna innefattade telefoni så Frisks titel fick bli kassör. Han har hand om att driva in prissumman som, om allt går rätt till, kommer att hamna på den digra summan av 160 000. Dock inte kronor, men väl ören. Vi har valt att säga att prissumman ligger på 160 000 för att på så sätt verkar lite tuffare än vad vi egentligen är och kanske på så vis få någon ny vän rentav. Taktiken har inte lyckats. Frisks uppgift är hur som helst att samla in 50 kr per skalle efter varje bowlingtillfälle och sedan dela ut pengarna till den rättmätige vinnaren när säsongsfinalen är slut. Hans titel är "kassör"

Den tredje i sällskapet, Magnus Johansson, i folkmun "Mange Macka" efter som han förr i tiden varje dag hade med sig en ofantligt stor burk till bredden fylld med smörgåsar för att på så sätt klara arbetsdagen. Numera har han lagt ner det och väljer i stället att gynna Svenne Fagerströms matsal på Flygt... ehh förlåt WWW ska det va. Därför går han nu under namnet "Mange Matsal" i stället.

Manges funktion i det hela är att vara boss. Ordförande helt enkelt. Hans röst är värd dubbelt så mycket som oss övrigas vid omröstningar eller dispyter. Tro mig, det blir en del dispyter trots att vi samtliga har skrivit på ett sju sidor långt kontrakt för att undvika just dispyter. Då kommer Mange in i bilden och talar om vad som är rätt eller fel i den aktuella frågan. Detta var det lättaste valet när titlarna delades ut. Franzén,Frisk och jag har aldrig tyckt lika om något så därför behövde vi en lugn och sansad ordförande varpå Mange Matsal blev tillfrågad och tackade ja.
Min personliga titel är "sekreterare". Det innebär att jag har hand om statistik, referat samt om den pärm som utgör hjärtat i VikingBowlingen ,som befinner sig nere vid packningen på VikingLine.Denna pärm skall uppdateras kontinuelrligt med diverse matnyttig information, referat och statistik. Lasse Franzén var aldrig påtänkt för detta jobb då det kräver att man vet skillnaden på en dator och en säck potatis.

Som ni alla förstår kommer vinnaren i denna oerhört prestigefyllda tävling att förutom 160 000, få äran att vara Vikingmästare ända tills nästa säsong drar igång.

En vinst i denna tävling skulle antagligen peta ner beachvolleyboll-matchen där jag iklädd Henrik Rydströms matchtröja förde mitt lag till seger, till andra plats på listan över mitt livs största idrottshändelser.

På torsdag är det för övrigt 11 september igen. För er som vill se är detta en ganska bra minnesfilm från attackerna i New York för sju år sedan. För er som inte vill se eländet igen så bör ni inte klicka på länken.

Tisdag är det, och det innebär att jag har spelat innebandy. I dag gick det bra. jag behöver Henke Medin i motståndarlaget för att kunna tända till riktigt. Medin var allt som oftast en staty när jag virvlade förbi honom med ett sällan skådat graciöst och framför allt lätt löpsteg... Kan ha varit en liten överdrift, men Medin hängde inte med ändå.
Innebandy är skoj som fan när det går bra och tråkigt så in i helvete när det inte går bra. Ungefär som med allt annat med andra ord. I dag var det kul, förra gången var skittråkig.

Jag misstänker att jag blev av med två liter blod på träningen igår. Myggorna hade buffé. På mig.

I morgon spelar Sverige en tidig "ödesmatch" maot Ungern på Råsunda. Det finns ju motståndare man hellre skulle se på andra sidan än dom,men jag tror ändå på tre poäng i morgon. Matchen sänds på TV8 av alla jävla kanaler. Den har inte jag så därför kommer brorsan att få besök av mig och Jojje till matchen.

Nä, nu ska jag göra mig redo för Fredrik och Filips nya satsning " Vem kan slå Filip och Fredrik".  Kan kanske vara underhållande, vem vet.

/~~/


Forza Kalmar

Jag kan inte säga annat än att det är en känsla av bevikelse efter Sveriges VM-kvalpremiär i Albanien. Självklart hade man hoppats på mer än en poäng, även om Albanien är ett erkänt svårspelat lag. Jag tror inte att Danmark och Portugal tappar poäng i Tirana men jag hoppas att jag har fel.
Annars tycker jag att endast tre svenskar kan kvittera ut godända betyg: Andreas Isaksson, Sebastian Larsson och Zlatan Ibrahimovic som gjorde en riktigt bra match. Zlatan var för det mesta ett par klasser bättre än övriga aktörer på mattan, men det räckte inte. På Råsunda på onsdag kommer han göra mål. Det är jag helt säker på.
På onsdag hoppas jag att Oscar Wendt får kliva av för hans insats imponerade sannerligen inte på mig. Det finns ett ypperligt alternativ som stavas ELM som av ännu ofattbar anledning placerades på läktaren i Tirana. Wendt från start och Viktor Elm på läktaren... ett mycket, mycket underligt val anser jag. Wendt gjorde i min mening inte två rätt på den tid han spelade. Han påminde mycket om mig själv när jag spelar...
Jag hoppas på att det bli ombytta roller på onsdag.

I kväll blir det träning. Kan vara ganska skönt att träna på måndagar faktiskt. Träna, inte spela matcher. Det är det värsta jag vet med måndagsmatcher. Av någon anledning är det inte kul att spela då. Alla övriga dagar går bra, men matcher på måndagar är värdelöst.

I lördags kväll tittade vi på fotbollen uppe hos brorsan. Vi hade även tillrett en utökt mexikansk måltid åter våra respektive samt Malin som också ville se fotbollen. Nu undrar bara Martin och jag hur ni ska bräcka detta...

Johanna och Malin gjorde förövrigt varsitt mål när EIS lite överraskande slog Värnamo borta med 2-0. Så nu helt plötsligt finns det faktiskt en chans till förnyat kontrakt. På lördag tas jumbon Rödsle emot på IP och blir det tre poäng även där samtidigt som Asarum förlorar så ökar chanserna ännu mer. Jag kommer att sitta som klistrad på lördag eftermiddag på IP.

På lördag är det även marknad i Emmaboda. Detta är dock inget jag lägger någon större energi på. Visst kan det vara trevligt att gå ett varv eller två men sedan blir det ganska tjatigt. Dessutom behövs mina tjänster på Emmagården då jag råkar vara en av kommunens, om inte landets, bästa diskplockare. Brorsan och jag brukar vara ett vinnande team när det gäller diskplockning/bordstorkning så välkomna in på lördag. Eller när som helst förresten!

Kollade en lite stund i går kväll på filmen "Borat". Ni som inte har sett den bör se den. Jag tror det är femte gången jag tittar på den, men flinar lika mycket varje gång. Ett måste så här i höstmörkret!

På söndag drar Kalmar FF igång igen. Då är det Hammarby på Söderstadion som står på programmet. Inte skitlätt, men definitivt inte omöjligt. Nästa söndag är det sen dags för andra raka cupfinalen mot IFK Göteborg. Jag hoppas på en repris från förra året.

Kalmars nya låt , "KFF är bäst", är för övrigt ganska bra tycker jag!  " För vi är så tråkiga, forza Kalmar tråkiga" Det är lyrik på allra högsta nivå! Jag gillar den som fan.

Jag tror att Dennis får sätta sig ner och plita ner en kampsång för JIF som vi kan ha som inmarscheringsmusik när vi äntrar IP i viktiga matcher.

/~~/

Svar på tal efter derbyt

Så här dagen efter gårdagens kross av minikusinen Bodabruk, så känns det ganska gott faktiskt.  Det blev aldrig spännande då Bodabruk helt enkelt var ett par klasser sämre än oss trots att det fanns mycket i vårt spel som går att förbättra betänkligt.

Markku Ahonen har givetvis åsikter om denna match på sin blogg. Han hävdar bland annat att jag är en "snorvalp" eftersom jag kallade denna division 6-match för just en division 6-match. Ahonen hävdar att vi inte bjöd upp till kamp som i de derbyn på fornstora dagar. Jag håller nog inte med riktigt. Johansfors gjorde en gedigen insats och stod trots allt för fem mål som i ärlighetens namn borde ha varit det dubbla med lite flyt. Att sedan Bodabruk aldrig var i närheten av oss, det min kära vän, det är inte mitt bekymmer.
 
Och om det sedan inte såg ut som när Markku själv var i farten på 30-talet, det kan jag inte svara på, men jag antar att det på den tiden var elva elitspelare i varje lag som bara väntade på att bli utlandsproffs. Derbyna spelades antagligen inför flera tusen personer och det blev alltid Boda som vann efter avgörande mål av bloggaren själv. Det är den bilden jag har av "din tids derby" Markku....not.

Vidare anklagas jag för att ha varit offside vid målet jag gjorde. Det kan jag med bestämdhet garantera att jag inte var. Av två anledningar. Den första är att när Pettan slår bollen , (så står visserligen Dennis offside, men bollen går helt uppenbart inte mot honom utan mot mig) så befinner jag mig fortfarande på vår planhalva och där kan man så vitt jag vet, inte bli offside. Skulle det inte räcka så befinner sig även en styck bodaback (tror det var Elofsson) ganska långt ner och upphäver den offside som det hade kunna blivit om jag befunnit mig på Bodas planhalva. Jag var heller inte offside när Pettan i andra halvlek frispelade mig med en elegant klack. Men då ledde vi så stort att jag inte orkade tjafsa mer på domaren.

Vidare klankas det ner på mitt målgörande. Och där min vän, där håller jag med dig. Tre mål på en hel säsong är sannerligen inte mycket att hänga i julgranen. Men till saken hör ju att med tre mål på en säsong i Bodabruk så hade jag framstått som Cristiano Ronaldo, då endast Tomas Elmgren kan stoltsera med fler gjorda mål än så. Det hade jag sett som ett varningstecken, att typ 95% av ett lag inte klarar av att göra fler mål än en oduglig snorunge som jag, ja då är det illa.


Till och med jag och Dennis lyckades näta mot ett svagt Boda som Markku Ahonen uttryckte det.
Foto: Patrik Adolfsson

Håller för övrigt med dig helt om missen. Den var grov, och jag borde givetvis ha satt den. Riktigt illa faktiskt. Jag skäms lite grand faktiskt och kan inte säga något annat än att jag borde ha gjort mål. Bättre lägen än så får man inte. Men är man inte en bättre fotbollsspelare än jag, ja då kan man mycket väl missa en sådan möjlighet.

Richard Jäghagen är riktigt bra. Han borde testa att spela och träna lite högre upp i divisionerna tycker jag.

Dennis och jag hade långt gångna planer på att efter 5-1 målet sprida skräck i Ahonen genom att gå förbi honom och låta som två gräsklippare...

Domaren var inget vidare. Dock var han ganska dålig åt bägge håll tycker jag. En medioker domare i en medioker div.6-match helt enkelt. Domarna var antagligen även dom bättre när Ahonen spelade derbyn.

Nej, som sagt, helgen kunde inte ha fått en bättre start än så här. Nästa vecka kommer det att bli ohyggligt mycket tuffare motstånd när vi åker till Kosta. Kosta som imponerade i går kväll när man slog Åseda borta med 2-1. Det är starkt som fan och här krävs det att vi gör en betydligt bättre match än den i går för att åka hem med alla poängen.

Om jag är en "jäkla snorunge", då borde det göra dig till en jäkla gubbstrutt.... Och jag vet att du fortfarande funderar över detta Markku, så du får en chans till....  

Nu laddar vi inför VM-kvalet i kväll. Hade varit som  grädde på moset med lite JIF på planen i Tirana i afton. Bara för att göra en redan bra JIF-helg ännu bättre...

Jag hävdar fortfarande att "Bruksderbyt" är det mest passande namnet på denna division 6-match... "The Battle of Alsbo"...pfff. Ultratöntigt namn. "The Battle of Alsbo", det låter som om vi skulle rappa eller dansa mot varandra istället för att sparka boll. Men det lät väl häftigt på 30-talet...

/~~/

Johansfors-Bodabruk

Så har man spelat detta klassiska derby för första gången i sin karriär. Derbyt mellan Johansfors och Bodabruk som på förhand har varit omskrivet i de felsta lokala bloggar värda namnet, men även i lokalpressen vilket är skoj.
Johansfors hade innan matchen endast en enda poäng på de fyra senaste matcherna och var således i desperat poängbehov. Bodabruks facit var inte bättre det men eftersom våra antagonister knappast har med uppflyttningsstriden att göra så beslutade vi oss för att vi skulle ha alla poängen i från denna kamp. Utan diskussion.

Vi spelade så här.

MV: Axel Karlsson
HB/VB: Andreas Klevtun, Henrik Nordström
MB: Marcus Joelsson, Robin Franksson
HM/VM: Andreas Johansson, Dennis Randewall
IM: Hampus Eriksson, Henrik Svensson (ut 65)
ANF: Adam Wellrup (ut 30 p.g.a fotskada), Peter Andersson (C)
AVB: Magnus Lundegårdh (in 30), Charlie Dziobek (in 65), Per Johansson


Som sagt så var vi i Johansfors helt på det klara av vikten av att ta full poäng i denna match. En match som för övrigt vållat en hel del nervositet och liknande bland många av planens aktörer.
När väl matchen satte i gång skulle jag vilja påstå att vi tog tag i taktpinnen omgående och skapade flertalet chanser direkt. Vi hade säkerligen fem bollar i djupet mot våra snabba forwards, Adam och Peter, som dessvärre samtliga gånger blev avvinkade för offside. Många gånger var det antagligen helt rätt beslut men vid minst två tillfällen var det nog fel. Strunt samma. Vi blev nog lite skärrade när inte bollen ville in och släptte in Boda lite grand i matchen och lät dom skapa en del ströchanser, där man med lite flyt mycket väl kunde ha satt dit någon pyts. Nu blev det inte så. I stället fick vi en hörna efter att ånyo ha skapat ett ordentligt tryck mot Bodamålet. Hörnan förvaltades på bästa sätt av ytterbacken Andreas Klevtun som med stor kraft skickade in bollen vid stolproten förbi en helt galet placerad Boda-keeper.
Nu kändes det hela lite enklare. Bara några minuter senare skulle det ringa igen. En dålig Boda rensning ifrån mittförsvaret gick mot undertecknad. Jag han att se att Wellrup sprang i djupet och skallade helt enkelt bollen till honom. Adam kom helt ren och gjorde inget misstag. 2-0.
Ytterligare några minuter senare rann Adam åter igenom men efter att ha kolliderat med målvakten i Boda, så skadade sig Wellrup så olyckligt att han fick bryta matchen. Många var vi som trodde att Adam hade ådragit sig något allvarligt, men det visade sig efter matchen att Adam mådde ganska hyfsat trots allt.
Dennis och jag bytte kant på yttermittfältet och knappt hade jag hunnit över till min sida innan matchens grannaste anfall skulle utspela sig just där. Axel skickar en lång boll mot mig för skarv. Jag missar naturligtvis den, men Pettan är med på noterna och snappar upp bollen långt ut på vänsterkanten. Han slår en fin bredsida till sin bror som löper som ett jehu nerför samma kant. Undertecknad inser att detta kan bli en farlighet och sätter full speed mot straffpunkten och skriker på Dennis att jag vill ha bollen. Det får jag också. Helt ren, ser jag bollen närma sig först Pettan som släpper den till mig, som dessvärre inte kan bestämma mig vilken fot jag ska använda och i stressen slutar det med att jag inte använder någon utan missar bollfan kapitalt.
Dock skulle jag få revansch i anfallet efter. Pettan får bollen centralt vid mittlinjen. Han hör mig vråla från min vänsterkant och slår en genomskärare som friställer mig totalt. Jag är helt ren mot målvakten och placerar bollen vid målvaktens vänstra stolpe och vips så är ställningen betryggande 3-0.
Sedan ligger vi på tills dess att domaren blåser för halvtid.

I paus är det idel glada miner och en del av oss kostar till och med på oss att diskutera vissa vad som det pratats om innan matchen. Dock är vi alla på det klara med att vi måste fortsätta att ligga på så att vi inte får ett tidigt reduceringsmål i arslet direkt...

...nu blev det inte så för efter ett halvtaskigt inlägg från oss så fumlar Bodas målvakt så pass att Dennis får bollen till skänks, fyra centimeter från mållinjen och där missar inte ens ordförande Randewall. 4-0 och punktering.
Efter runt en kvart av andra får dock Boda till en kvittering genom deras i särklass bäste spelare, Rickard Jäghagen. Slarv i vårt försvar gör att Jäghagen tämligen enkelt kan runda sin back och mycket elegant placera in bollen bakom en helt övergiven Axel Karlsson i kassen. 
Dock spikar vi slutsiffrorna direkt efter avspark med god hjälp från Bodas mittförsvarare, jag tror det var Widstrand, som oturligt men väldigt vackert, nickstyr in Pettans lyftning i eget mål. Pettan fick målet av domaren.
Efter detta äger vi matchen totalt och borde nog ha petat in något mer mål men 5-1 blev slutresultatet och det var hur rättvist som helst. Vi var bättre än Bodabruk helt enkelt. 

Sammanfattning:
Johansfors- Bodabruk 5-1.
1-0, 25 min. Andreas Klevtun (hans tredje denna säsong) ass, Andreas Johansson på hörna.
2-0, 30min. Adam Wellrup (11) ass, Andreas Johansson
3-0, 40 min. Andreas Johansson (3), ass Peter Andersson
4-0, 47min.Dennis Randewall (1), utan assistans
4-1, 60 min, Rickard Jäghagen, Bodabruk
5-1, 65 min, Självmål som tilldömdes Peter Andersson (15), utan assistans.

Matchens tre bästa JIF:are
*** Dennis Randewall
**  Henrik Nordström
*  Andreas Klevtun

Total ställning i stjärnligan


17 stjärnor: Peter Andersson
16 stjärnor: Adam Wellrup
9 stjärnor  : Oscar Ahlström, Henrik Nordström
7 stjärnor: Andreas Klevtun, Hampus Eriksson
6 stjärnor: Dennis Randewall
5 stjärnor: Henrik Svensson, Marcus Joelsson
3 stjärnor: Axel Karlsson, Anton Gustafsson
1 stjärna: Robin Franksson, Magnus Lundegårdh

Nu tar vi nya tag nästa fredag då tre nya poäng ska in på kontot!

För att trösta sorgsna Bodaspelare och för att samtidigt ge svar på komplicerad fråga får alla hålla till godo med en glad och trallvänlig trudilutt
/~~/

Bruksderby,Paralympics och VM-kval

Jag är en hängiven följare av SVT:s Sportnytt och missar nästan aldrig 22-sändningen på vardagar. Denna veckan har varit extra intressant med tanke på landslagssamlingen i Stockholm. Men vad jag har tänkt en del på är följande. SVT, som för övrigt är reklamfri, gör reklam för sina egna sändningar från det kommande Paralympics i Peking. Man gör det med orden "SVT storsatsar på Paralympics". Efter den meningen meddelar man att man kommer att sända en hel halvtimme varje dag från denna tävling. 30 minuter eller hela 1800 sekunder per dag! Det är vad jag kallar storsatsning! Det måste för jävlen vara ett skämt. SVT,som förrutom Sportnytt inte har visat ett intressant program sedan bensinen kostade 7.40, kan inte undvara mer än 30 minuter per dygn under en tvåveckorsperiod vart fjärde år, när en av världens största idrottstävlingar går av stapeln. Dessutom med ordentliga medaljchanser och folk som håller sig till det dom kan även om dom tycker att det är lite tråkigt ibland.
Jag vill inte betala TV-licens längre. Jag tycker det är dyrt att betala 500 spänn för att titta på Sportnytt.

Annars är det ju torsdag just nu och det innebär att det i morgon är dags för det heta bruksderbyt som på diverse lokala bloggar går under namnen " The Battle of Alsbo" och "Alsbo Classico", personligen tycker jag "bruksderbyt" låter mest som den division-sex-match det faktiskt är.

Det har ju pågått en del vadslagning inför denna kamp. Bland annat har Markku Ahonen lovat att han skulle klippa gräset efter matchen, "om det mot förmodan skulle bli sju mål bakåt så kommer jag att klippa den spelande JIF-ordföranden och bloggaren Dennis Randewalls gräsmatta och det omedelbart efter slutsignalen." 
Något som de allra flesta tolkade som att den gode Ahonen skulle klippa Dennis gräs om vi gjorde sju mål eller fler, med tanke på att om man gör åtta eller nio,så har man ju också gjort sju och därmed klarat uppgiften. Nu fick emellertid Markku kalla fötter och drabbades uppenbarligen av en stark misstro på det egna laget eftersom han härom dagen gick ut och talade om att gräsklippning blir det endast om vi gör sju mål, varken mer eller mindre.Sju exakt alltså. 
Till skillnad från den bloggande Boda-supportern så tror jag knappast att det blir så stora siffror,utan är helt övertygad om att det blir en jämn match som förhoppningsvis slutar med seger i vår favör. Jag är helt och fullt medveten om att ett grymt taggat Boda kommer göra allt som står i deras makt för att se till att Johansfors IF får en obehaglig och poänglös fredagskväll. Men även vi går in med samma inställning. Mitt tips: 2-0 till oss.

Jag vill dock poängtera att det vadet som jag skrev ut här. Att Dennis och jag kommer agera bollkallar under valfri Boda-match nästa säsong om vi förlorar. Där finns det inget skrivet mellan raderna utan vi gör det om vi förlorar matchen i morgon helt enket. Var så säkra. Utan att protestera.

Matchen börjar 18.15 på Johansfors IP i morgon kväll. Det kan säkert bli en hel del folk.

På jobbet annars börjar det märkas att det bara är en vecka kvar tills det att VikingBowlingen drar i gång. Det råder krigisk stämning på VikingLine. Lasse Frisk och Lasse Franzén är de som går hårdast åt varandra efter ett par incidenter där Franzén gått i handgemäng med den talföre Stjärntorpsmannen. Senast idag på frukosten fick Frisk sig en rak höger på sin högra axel samtidigt som Franzén muttrade något om att etikettskrivaren var sönder. Det märks att det är nära nu... Väldigt nära.
Många är dom som vill spela på denna tävling, men än så länge har inget konkret system arbetats fram. Vi får se vad som händer under veckan. Vår alldeles egen bärsärk på jobbet, Fredde, är ett av våra trognaste fans och eftersom han besitter stora kunskaper inom den jävligt våldsamma idrotten Krav Maga,och samtidigt vill att det ska gå att tippa på bowlingen känner vi oss tvungna att arbeta fram ett system. Vi får ha ett möte om detta i veckan som kommer.

Nu är både Christian Wilhelmsson och Anders Svensson definitivt borta från lördagens match, Lagerbäck verkar ändå vilja köra 3-5-2. Detta innebär att Viktor Elm borde ha en ganska diger chans till speltid. Just nu har 11 400 röstat fram sin startelva på sportbladet.se och nästan 7000 av dom röstande hade Elm med där.  Nu tror jag inte Lagerbäck bryr sig nämnvärt om vad som står i Sportbldet, men det är ändå en liten hint om vad de allra flesta i detta landet tycker. Och i den röstningen är spelsystemet 4-4-2, inte 3-5-2 vilket hade gjort Viktors siffra ännu högre vågar jag lova.

Annars är väl dagens hjälte den 10-årige grabben, som blev kvarglömd på fjället när han var på skolresa. Uppenbarligen hade han tittat mycket på "Djungelboken", eftersom han det dygn han befann sig ensam i skogen ätit bär och myror.Nu är han hemma i tryggt förvar hos sin mamma igen.
Vilken kille!

En ganska trovärdig källa placerar Mats Sundin i Tampa Bay Lightning... Vilken grej det hade varit. Kom ihåg vart ni läste det först.
 
I morgon är jag ledig dessutom, vilket gör att denna torsdagskväll plötsligt förvandlades till en fredagskväll. Smått fantastiskt faktiskt.

Glöm nu inte bort matchen mellan Johansfors IF- Bodabruks GoIF i morogn kväll på Johansfors IP klockan 18.15.
Läs mer om derbyt på
Nicke Grozdanovskis blogg
JIF-bloggen, som skrivs av Dennis Randewall
JIF:s hemsida
Bodas hemsida
Markku Ahonens blogg, länk finns längre upp.
/~~/


En extra folköl

Har precis kommit hem från Flygthallen där två timmars innebandy har spelats. I ärlighetens namn ska jag säga att det inte var mycket till innebandy från mitt håll i dag då min rörlighet på plan var fullt jämförbar med Kebnekaises.
Det var alltså två tunga timmar, som reducerades till en timme och trekvart på grund av kollektiv utmattning och fullständig utspelning av vårt lag så vi slutade lite tidigare än beräknat.
Jag antar att matchen från igår sitter i benen och skyller därför helt och fullt på det.

Matchen igår ja... Det var B-lagsmatch borta mot Emmabodas C-lag nere på konstgräset. Jag skulle egentligen inte ha deltagit men fick ett oerhört sug efter fotboll när jag cyklade hem från jobbet och kontaktade Gunte för att se om det fanns någon plats i truppen, vilket det lyckligtvis gjorde.
Matchen var en ganska jämn historia som vi dessvärre förlorade med 4-1. Jag kan nog tycka att 4-2 eller 4-3 hade speglat matchen mer, men Emmaboda vann nog på det hela taget ganska välförtjänt.
Vårt mål gjordes av Andreas Klevtun som elegant kvitterade Emmabodas ledning i början av matchen. Branko Kukec gjorde tre pytsar för EIS, det fjärde vet i tusan vem som gjorde.
En kul match att spela, men som sagt så var det med lite väl stora siffror vi föll.

Följer med stort intresse Viktor Elms framfart i landslaget och hittade dessa länkar för er som är intresserade av att höra vad Johansfors IF:s första A-landslagsman har att säga. Sportbladet här, och Sport -Expressen här. Lägg märke till den horribla kommentatorn i Aftonbladets webb-tv som kallar Johan Wiland för Jon Alvbåge och sedan ska ge sig på att försöka uttala det erkänt svåra ordet JOHANSFORS, där börjar hon emellertid bra och får till den första stavelse JO- alldeles prickfritt. Men det är sedan komplikationera kommer. Efter JO kommer den där förrädiska stavelsen HANS, följt av det ännu knepigare FORS,som så många går bet på.Så även denna reporter som tidigt inser svårigheten i denna artikulation och väljer därför att helt sonika ändra klubbnamnet till Jovhövs IF. Jag tänker tjalla för Dennis. Och Frallan...

Jag tror för övrigt att Viktor får spela lite på lördag. Inte från start, men en stund på slutet. Det skulle väl för tusan inte vara så väldigt konstigt om Allsvenskans just nu bästa och formstarkaste spelare skulle få spela en kvart-tjugo minuter mot Albanien. Jag både tror och hoppas att Viktor får spela. Och får han spela kommer han göra det bra. Och får han spela kan jag tänka mig att en och en annan kommunbo förnöjt knäpper upp en extra folköl för att fira.Du har en hel kommun i ryggen! Eller, jag tror fan du har ett helt landskap i ryggen!

Tisdagar är uppenbarligen en ganska värdelös TV-kväll. Jag följer förvisso inte många program på TV. Förrutom Sportnytt och Smålandsnytt så är det inget jag tittar på regelbundet. Men jag har sett reklam om att det där förbannade programmer "Heroes" börjar i morgon igen. Jag hade precis glömt bort att jag följde det och blir väöl således tvungen att följa det igen, även denna säsong. Jag som inte ens tyckte det var bra.
Idol drar igång i morgon igen. Idol är ett fantastiskt bra program.Det första fyra avsnitten. Det är då alla dårar är med. Det brukar vara ganska underhållande. När det senare drar i hop sig mot finaler och annat skit, ja då är jag fullständigt ointresserad. Jag hävdar fortfarande att Johan Eriksson borde ha vunnit förra säsongen efter sitt frieri till Kishti Tomita. Tyvärr fick Johan nobben den gången men känner jag den glade Eriksson så deppade han inte ihop för det.

Nu har jag inte mer att förtälla denna afton. Vi får se om det händer något skrivvärt under morgondagen. Annars skriver jag säkert några rader ändå!

/~~/


Ny match, nya möjligheter

Ungefär en timme kvar tills de tär dags för samlig för ännu en fotbollsmatch. Denna gången är det B-laget som ska möta Emmabodas C-lag. Kan bli roligt. Framför allt kan det bli tufft. Jag skulle egentligen inte ha varit med men beslutet om att ändå delta har vuxit fram under dagen. Medans en del forsare åker till Stockholm för VM-kvalsspel och träningar med Zlatan ibrahimovic så åker andra till Emmabodas konstgräsplan för att där möta Emmabodas motsvarighet, Stefan "Boda" Karlsson.
Det ska bli kul att spela.

På tal om kul fotboll så såg jag KFF krossa GIF Sundsvall igår eftermiddag på Fredriksskans. Från alldeles utmärkta sittplatser (tack Mats Jarl och Jarl Trä), avnjöt Peter och jag i första halvlek en av de absolut bästa KFF-halvlekar som spelats under året. Kalmar ägde allt. Rasmus och Viktor Elm gjorde varsitt och många många var vi på läktaren som hoppades på att även David, när han blev inbytt i andra, skulle få näta och på så sätt fullborda den sortens hat trick.
Som sagt så var Kalmars dominans så kraftig att det stundtals såg konstigt ut. Emin Nouri, som bara fortsätter att imponera i mina ögon, var fullständigt briljant med sina offensiva löpningar längs kanten, och via honom skapade Kalmar många farligheter.
I andra halvlek så var spelet lite jämnare inledningsvis men efter att inbytte Abiola Dauda stänkte upp Rasmus delikata framspelning i klykan så matchen definitivt avgjord. Helvete vad snabb han är, Dauda. Riktigt häftigt att se. Han hade hunnit över hela planen, från mål till mål,fram och tillbaka innan jag varit över mittlinjen.
Jag är heller inte känd för min snabbhet. Inte mina övriga fotbollskunskaper heller även om jag enligt ryktet ska ha ett iögonfallande vackert löpsteg. Det säger Dennis ialla fall, och Dennis ljuger aldrig.

Markku Ahonen börjar få panik inför derbyt på fredag och hävdar att han ska klippa Dennis gräsmatta, direkt efter match, om vi gör sju mål eller fler mot Bodabruk på fredag. Det är inte lätt att göra sju mål i en match men vi har gjort det förr, och nu har du ju sannerligen gett oss ett extra lass motivation, något som det har varit brist på de senaste matcherna. Och eftersom du ger oss en morot, så ska inte jag vara sämre:
Dennis och jag har varit i samspråk och lovar dig som så, att om Bodabruk vinner matchen så ska Dennis och jag varra bollkallar under en valfri Boda-match, herr eller dam, nästa säsong (som inte krockar med någon av våra egna matcher förstås). Vi tar inte ens korv och läsk i pausen!

Jag kan tänka mig att det sitter en hel del forsare på Dennis altan om vi skulle göra sju mål eller fler på fredag. Dock är huvudmålsättningen förstås tre poäng.

Jag ser verkligen fram emot denna drabbning... Nu är jag laddad.

/~~/


RSS 2.0