Uppsnack

Stämningen är hetsk nu på VikingLine. Två dagar kvar till årets i särklass största idrottshändelse, nationellt och internationellt. Man märker av det på alla de berörda på jobbet. Jag talar förstås om det stundande bowlingmästerskapet, VikingBowlingen. Den första deltvälningen av åtta spelas på torsdag kväll mellan klockan 17.00 - 19.00 på Nöjeshusets bowlingbana nummer 5.

Lasse Franzén som har titeln "sammankallande" bokade tiden förra veckan även om nervositeten höll på att spela honom ett spratt. Först bokade han nämligen tiden långt in i oktober, men eftersom Frisk övervakade telefonsamtalet kunde han se till att det hela blev rätt till slut. Frisk har en oerhörd telefonvana. Dock hade vi ingen titel till honom där arbetsuppgifterna innefattade telefoni så Frisks titel fick bli kassör. Han har hand om att driva in prissumman som, om allt går rätt till, kommer att hamna på den digra summan av 160 000. Dock inte kronor, men väl ören. Vi har valt att säga att prissumman ligger på 160 000 för att på så sätt verkar lite tuffare än vad vi egentligen är och kanske på så vis få någon ny vän rentav. Taktiken har inte lyckats. Frisks uppgift är hur som helst att samla in 50 kr per skalle efter varje bowlingtillfälle och sedan dela ut pengarna till den rättmätige vinnaren när säsongsfinalen är slut. Hans titel är "kassör"

Den tredje i sällskapet, Magnus Johansson, i folkmun "Mange Macka" efter som han förr i tiden varje dag hade med sig en ofantligt stor burk till bredden fylld med smörgåsar för att på så sätt klara arbetsdagen. Numera har han lagt ner det och väljer i stället att gynna Svenne Fagerströms matsal på Flygt... ehh förlåt WWW ska det va. Därför går han nu under namnet "Mange Matsal" i stället.

Manges funktion i det hela är att vara boss. Ordförande helt enkelt. Hans röst är värd dubbelt så mycket som oss övrigas vid omröstningar eller dispyter. Tro mig, det blir en del dispyter trots att vi samtliga har skrivit på ett sju sidor långt kontrakt för att undvika just dispyter. Då kommer Mange in i bilden och talar om vad som är rätt eller fel i den aktuella frågan. Detta var det lättaste valet när titlarna delades ut. Franzén,Frisk och jag har aldrig tyckt lika om något så därför behövde vi en lugn och sansad ordförande varpå Mange Matsal blev tillfrågad och tackade ja.
Min personliga titel är "sekreterare". Det innebär att jag har hand om statistik, referat samt om den pärm som utgör hjärtat i VikingBowlingen ,som befinner sig nere vid packningen på VikingLine.Denna pärm skall uppdateras kontinuelrligt med diverse matnyttig information, referat och statistik. Lasse Franzén var aldrig påtänkt för detta jobb då det kräver att man vet skillnaden på en dator och en säck potatis.

Som ni alla förstår kommer vinnaren i denna oerhört prestigefyllda tävling att förutom 160 000, få äran att vara Vikingmästare ända tills nästa säsong drar igång.

En vinst i denna tävling skulle antagligen peta ner beachvolleyboll-matchen där jag iklädd Henrik Rydströms matchtröja förde mitt lag till seger, till andra plats på listan över mitt livs största idrottshändelser.

På torsdag är det för övrigt 11 september igen. För er som vill se är detta en ganska bra minnesfilm från attackerna i New York för sju år sedan. För er som inte vill se eländet igen så bör ni inte klicka på länken.

Tisdag är det, och det innebär att jag har spelat innebandy. I dag gick det bra. jag behöver Henke Medin i motståndarlaget för att kunna tända till riktigt. Medin var allt som oftast en staty när jag virvlade förbi honom med ett sällan skådat graciöst och framför allt lätt löpsteg... Kan ha varit en liten överdrift, men Medin hängde inte med ändå.
Innebandy är skoj som fan när det går bra och tråkigt så in i helvete när det inte går bra. Ungefär som med allt annat med andra ord. I dag var det kul, förra gången var skittråkig.

Jag misstänker att jag blev av med två liter blod på träningen igår. Myggorna hade buffé. På mig.

I morgon spelar Sverige en tidig "ödesmatch" maot Ungern på Råsunda. Det finns ju motståndare man hellre skulle se på andra sidan än dom,men jag tror ändå på tre poäng i morgon. Matchen sänds på TV8 av alla jävla kanaler. Den har inte jag så därför kommer brorsan att få besök av mig och Jojje till matchen.

Nä, nu ska jag göra mig redo för Fredrik och Filips nya satsning " Vem kan slå Filip och Fredrik".  Kan kanske vara underhållande, vem vet.

/~~/


Kommentarer
Postat av: HM

Det må vara hänt att man gick på en fint till glädje för dig. Men 8-1 i matchserie dig och mig imellan säger väl allt!!! :)

2008-09-09 @ 22:05:49
Postat av: Ante

HM: Vad gäller matchserien så har jag en uppåtgående trend just nu. Men med tanke på att du bara orkar spela varannan vecka så kommer det ta tid innan jag är i fatt. Jag räknar därmed bara dig som en halv spelare, och halva spelare för jag inte statistik emot så därför kan du stoppa upp din matchserie i...

2008-09-10 @ 17:30:31
URL: http://yzerman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0