Nordirland!

Det är inte bara Lightning som har bekymmer just nu. Sveriges insats igår mot Nordirland var bland det svagaste jag sett dom prestera. Helt i klass med matchen mot Irland (0-3) för något år sedan. Nordirland hade EN enda jävla spelare som svenskarna skulle hålla koll på, David Healy. Healy var enormt uppskriven i svensk press dagarna före matchen så ingen kan ha undgått honom. Överdriven respekt tyckte jag (och tycker fortfarande) för det finns fan en anledning till att Healy inte platsar i Leeds i engelska ettan. Hade Healy varit lika bra som Zlatan, Elmander, Ljungberg eller egentligen vilken spelare som helst i Sverige så hade han ju spelat i Inter, Toulouse, Arsenal eller så.
Så är inte fallet och ändå får han göra två mål på ett utav världens fd tätaste försvar. Första målet skallar Hansson och Mellberg ihop och Healy gör inget misstag när väldigt vackert dundrar in 1-1. Dom av några spelare borde väl verkligen ha förstått vikten av att kommunicera på plan.
Andra målet kommer Healy före sin back (Nilsson! var fan var mittförsvaret där?) och gjorde kyligt 2-1.
Det mest sorgliga i detta är nog ändå inte förlusten i sig utan att det inte var orättvist. Nordirländarna var mycket smartare än svenskarna och spelade ypperligt efter sina resurser. Att sedan skylla på att Healy är i sitt livs form håller inte. Lagerbäck borde väl ha varit förvarnade eftersom samme man gjorde hattrick mot Spanien för ett tag sedan och Liechtenstein häromdagen.

I natt gick faktiskt NHL-resultaten min väg iallafall. Både Atlanta och Carolina åkte på däng. Nu gäller det för Tampa att spöa Carolina på fredag natt.

Har blivit förkyld,så jag måste nog tyvärr stå över kvällens träning. Kan vara så att man klär av sig lite för mycket lite för snabbt så fort solen visar sig. Hörde för övrigt att i början av nästa vecka ska det komma in nordanvindar med snöbyar över hela kungariket. Fan vad tråkigt.Skulle nog ordna upp sig till påsk ändå.

Käkade wallenbergare med mos till middag i dag. En liten favorit.

Jag hoppas att Nordirland och Sverige går vidare från vår grupp.

Nu är det dags att stämpla in igen.

/~~/


Tacos och EM-kval

Jag trodde det skulle gå vägen men det gjorde det verkligen inte. 5-2 hemma mot Florida och slutspelet kan vara slut innan det ens har börjat. Väldigt väldigt tung förlust. Nu ligger 7 lag inom fyra poäng kring strecket.
Jag tänker itne orda mer om den matchen för jag blir bara förbannad. Nu gäller det att slipa skrillorna tills på fredag då Carolina som är i exakt samma sits tar emot i sin borg

Såg den mycket underhållande HV- MoDo i går kväll. HV vann rättvist efter många om och men. Det bästa var Per Mårts minspel när hans "superstar" Jan Hrdina åkte ut i slutminuten och dessutom drog på sig matchstraff. Jag hade inte viljat vara Hrdina efter den matchen. Egentligen inte någon anna gång heller för den delen.

Har inte så mycket tid kvar på rasten så jag får snart ta och runda av och avsluta. Ska tillägga att jag hade skrivit ett riktigt långt inlägg men sen kom jag åt någon jävla knapp så det försvann. Det är andra gången det händer mig.

I kväll blir det nog tacos och EM-kval på 49an. Trevligt och skönt att tänka på lite annan idrott än NHL efter nattans debacle.

Fantastiskt väder även idag och relativt lungt på jobbet så jag har planer på att nalla lite i komp-banken och sticka tidigt.Skulle vara skönt.

Skönaste grejen i NHL inatt var att Phoenix Josh Gratton fick 10 minuter för "Abuse of officials"+10 min Misconduct och 10 minuter Game Misconduct och följdaktligen matchstraff efter att han sagt något till domaren. Undrar vad i helvete han sa för något? Det måste varit något helt enormt

Nu ska jag arbeta

/~~/


Dammsugning

Återigen lunchrast. Färdigrätt från Dafgårds bestående av karré och stekt potatis var det som gällde idag. En del av dom där färdigrätterna är faktiskt helt OK.
Lika fint väder idag och jag fick nästan värmeslag när jag körde truck utomhus i förmiddags, det är ett säkert vårtecken.

I nattens NHL så spelades bara en enda match och i den slog Detroit Anaheim med 1-0. Verkar ha varit en riktigt sömnig historia förrutom en fight där Travis Moen och svenske Andreas Lilja duellerade. Har inte sett den än så jag kan inte kommentera den alls.
Tomas Holmström noterades för en ass annars hände inte så mycket.

Ikväll tror jag bestämt att det är SM-slutspel på TV och mina utsikter att få se något av det denna gången är betydligt ljusare då lagkaptenen i team JVG49b har fotbollsträning under kvällen.
Även dammsugning står på schemat idag.

Vi var 22 man på träningen igår så vi spelade mycket, det är bra. Benen höll även om dom var sega och tunga.

I natt är det dags. Florida-derby. Prestigen och adrenalinet flödar förhoppningsvis. Jag vet att Tampa är ett bättre lag än Florida och bör vinna men det är sällan så lätt inom idrotten tyvärr. Jag hoppas på att Marc Denis får stå i målet och jag tror att Lecavalier avgör matchen med sitt 50:e mål som kommer inatt. Det har jag på känn.

Och TAIF vann igår... två matcher från att få möta storheter som Leksand,Rögle och förstås Nybro!

Skulle lyxa till det med en kexchoklad och en kaffe efter lunchen. Stoppade i pengar men tryckte fel nummer och fick någonting annat äckligt skit.

/~~/

Storförlust

Megatorsk mot hemma mot Ottawa med hela 7-2. Finns inte mycket positivt att säga om det. Nu är Lightning i allra högsta grad indragna i streckstriden på allvar. Helt onödigt enligt mig, det har funnits mängder av matcher denna säsong som har slarvats bort sista 10 och ett missat slutspel kan vara straffet för det. Det hjälpte föga att Vincent Lecavalier assisterade till Bägge Dan Boyles mål och därmed nådde 100 poäng. En fanstastisk bedrift av honom men det kommer liksom lite i skymundan. Efter säsongen kommer jag också vara väldigt stolt över den noteringen. Men inte just nu, jag tycker som sagt inte man kan se något positivt i en solklar 7-2 förlust.
Nu är det derby på tisdag natt mot ärkerivalen Florida Panthers på hemmaplan.Jag har sagt det förr, jag säger det igen: Det är bara vinst som gäller. Florida är inte riktigt avsågade så dom kommer alla gånger att vilja bjuda storebror på match ( jag anser att vi är storebror i Florida State efter som vi har vunnit Stanley Cup). Jag vill se Marc Denis mellan stolparna. Han har trots allt varit ganska bra i dom senaste matcherna trots att han släppt in mängder av mål.
Tortorella visar att han är redo att vaska om i linorna och skickade ner nyligen införskaffatde Kyle Wanwig till farmarlaget Springfield Falcons och plockade upp talangen Matt Smaby. Jag hoppas det ger resultat för jag vet i fan om jag hade gjort så i detta prekära läge som klubben är i nu.

Jag kan inte fatta meningen med att vrida klockan fram och tillbaka. Det bästa hade väl varit om det hade varit sommartid hela tiden? Det var länge sedan jag var så trött som jag var idag på morgonen. Kan ju också bero på att jag var på 30-års fest i lördags. Hur trevligt som helst. En riktigt höjdare med god mat och dryck och till och med karaoke.Man mådde dock som man förtjänade igår. Jag hade ont i håret kan man säga...Och tanken på en kall Carlsberg tedde sig inte lika lockande som kvällen innan.

Har fortfarande ont i hela kroppen efter marchenmot St Sigfrid i lördags som viu dessvärre förlorade. har ont i allt som sitter i benen. Vet i fan hur det gick till men jag förtjänar det säkert.

LHC krossade Färjestad igår och mitt tips om att FBK kommer vinna SM ser lite dunkelt ut men jag står ändå fast vid det. Färjestadmot MoDo i final.

Träning på konstgräset ikväll igen. Ska bli skoj, om jag överhuvudtaget kan genomföra en träning med mina ben men jag gör ett försök. Snart bär det dessutom av på träningsläger till Hanöhus. Det ska bli trevligt tycker jag. Söndagsträningen när man är på träningsläger brukar nästan alltid vara en ren skräckupplevelse. Inte för att den är hårdare än någon annan, nä av helt andra orsaker.

Satt i en timme på balkongen i t-shirt när jag kom hem från jobbet idag, det var fantastiskt skönt. Hoppas det håller i sig ett tag till. Är inte så sugen på mer snö och kyla nu.

Ser fram emot att få se Nordirland-Sverige på onsdag. Jag tror inte att Nordirland blir något större problem för svenskarna. Jag tror också att Zlatan gör succe igen.

Skoj att LBK slog Påryd i helgen.

Mindre skoj att Emmabodas damer förlorade igen, men det är bara att ta nya tag och kämpa vidare.

Någon idiot har snott min flickväns cykel, med lås och hela skiten. ge fan i våra grejer!

/~~/

Så ska det låta!

Nyss hemkommen från fotbollen där vi dessvärre förlorade med 2-1 mot St Sigfrid. Det är egentligen inte så mycket att säga om. Dom var mycket hetare än vad vi var idag men när vi möter dom i serien lite längre fram kommer det att bli helt annorlunda. Spelade 90 minuter utan krampkänningar för en gångs skull.

Är det någon mer än jag som såg fighten mellan Colton Orr i Rangers och Todd Fedoruk i Flyers härom natten. Orrs högerslägga är nog det hårdaste slag jag någonsin sett på en is. Den tog Fedoruk rakt på käken och han somnade in. Lite otäckt faktiskt så nu lär debatten åter igen komma igång om huruvida slagsmålen ska förbjudas eller ej. Jag vågar nästan lova att så länge NHL existerar så existerar slagsmålskulturen. Det är helt enkelt en del av spelet där borta. Det blir aldrig sånt jubel i en nordamerikansk ishall som när en fight bryter ut.Tro mig, jag har själv upplevt det. Tuffingarna är dyrkade där oerhört respekterade bland sina lagkamrater.
Hade till exempel Peter Forsberg svalt stoltheten och tillåtit coachen att sätta en tuffing vid hans sida så hade han inte varit på långa vägar lika mycket skadad som han är nu. Å andra sidan hade han alla gånger inte heller varit lika respekterad som han är nu heller.
Gretzky hade en livvakt vid namn Dave Semenko. Lemieux hade bland andra Marty MacSorley. Yzermans livvakt är också NHLs bäste fighter genom alla tider, Bob Probert. ( har funderat mycket på hans namn, Bob är ju nästan alltid i USA ett smeknamn för Robert så förmodligen heter killen Robert Probert. Vilken fantasi hans föräldrar måste ha!) Sidney Crosby har bara varit i ligan i två år men Pittsburgh har hela tiden ett knippe tuffingar redo för att försvara sin franchise player.
Men det där får inte heller gå till överdrift. Philadelphia Flyers aka Broadstreet Bullies på 70-talet slog sig hela vägen till bucklan och det är inte riktigt bra heller. Nä jag vill se hårt och snabbt spel och gärna en bra fight emellanåt.
Synd om Fedoruk bara, det var andra eller tredje gången den här säsongen han tuppade av i en fight. Då ska man kanske ge fan i att...

I kväll är det 30års-kalas på schemat. Det ska bli väldigt trevligt!

Som jag misstänkte igår så blev det inte många minuter SM-slutspel för mig. Jag fick välja mellan Så ska det låta eller Let´s Dance. Kan säga så här att jag skiter fullständigt i vem som dansar bäst så jag valde Så ska det låta. Det var väl ganska bra men hade jag fått välja på riktigt så hade det blivit hockey alla gånger

I nattens matcher slog Buffalo Toronto med 5-4, bra för Tampa. Kings,Avalanche och Ducks vann också sina matcher.Inatt kommer Ottawa Senators till St Pete Times Forum och jag hoppas att dom åker därifrån med noll poäng och noll självförtroende.

Nä nu ska jag gå och raka mig!

/~~/

Honkin eller Honken?

Stabil seger! Väldigt stabil seger. Lightning mot Devils slutade 3-1 efter att Marty St Louis gjort två mål. Det känns riktigt skönt faktiskt. Jag gillar verkligen att vinna eller när några jag gillar gör det.
Honken var petad men Marc Denis gjorde en riktigt bra instats och lär få stå dom flesta matcherna som var kvar. Officiellt var Holmqvist "out with the flu" men enligt mina kompisar på Tampas amerikanska forum så är det kanske inte så eftersom det har hänt ett par gånger innan denna säsongen att Honken haft influensan precis efter dåliga insatser.
Måste nog dock erkänna att jag är ganska säker på att han faktiskt var sjuk.
På tal om Honken och transatlantiska Tampafans så har jag spenderat eftermiddagen på att försöka förklara för några att han kallas för just Honken och inte Johan honkin´ Holmqvist
Honkin´ går väl översätta med typ oerhörd eller enorm.
Holmqvist made a honkin´save- H gjorde en enorm räddning.
Absolut inget fel med att bli kallad något sånt men rätt ska vara rätt.

Joey Thornton i Sharks gick som nummer två i NHL i natt över 100p efter tre assist i vinstmatchen mot Atlanta med 5-1.

I morgon spelar vi match igen. Denna gång på riktigt gräs på Grönmo i Nybro mot St Sigfrid. Vet ingenting om det gänget men det blir säkert en tuff match.
Ska bli skoj att spela på riktigt gräs trots att man har blivit lite bortskämd med konstgräs iallafall under matcherna.

I kväll blir det till att titta på Hjälp! på tv. Ni som inte har sett det bör nog se det för det blir inte så mycket roligare än så.Sen blir det säkert en period eller två i matchen HV- MoDO men eftersom jag är den enda här hemma som är intresserad av hockey så blir det kanske inte det ändå...

På lördag natt möter Tampa Ottawa.En annan ritigt mardrömsmotståndare. Jag hatar verkligen när Tampa möter dom för det slutar nästan alltid med torsk känns det som. Matchen bör vinnas till varje pris och sann supporter som jag är så vägrar jag tro annat nu ialla fall.
Alla andra jävla lag runt strecket vann också inatt. det var ju lite synd men samtidigt så gjorde det vår seger ännu viktigare.

Funderar på vad det blir för fredagswhisky i kväll. Tror att det får bli lite hårdrocks-dricka. Jack Daniels. Underskattad.

Det verkar som att jag hade synd vad gällde TAIF. Dom kommer nog inte att gå upp. Inte av egen kraft ialla fall.  Ironiskt nog kan det vara Nybro som hjälper dom upp. Hörde nämligen att det ekonomiska läget i Vikings var nu riktigt kritiskt. Men det känns som jag har hört det förr.Hoppas att det löser sig.

Nu tror jag att det börjar bli dags att tänka på lite middag.

/~~/

Nytt försök

Har suttit här och skrivit i nästan en timme bara för att upptäcka att det inte gick att publicera det inlägget. Lagom skoj. Jag vet inte om det bara är i min dator men det är alltid lika jävla segt att publicera här.

Jag orkar inte skriva om en gång till men det viktigaste var i alla fall att Tampa måste slå New Jersey i natt
Jag skriver längre i morgon

Nu tar jag kvällen


Youngblood vs Idi Amin

Tampa- NYI 4-3. Lightning behövde vergligen den vinsten. Nu ser det lite ljusare ut igen men det är ett riktigt getingbo omkring slutspelsstrecket med sex lag ordentligt indragna och fem som ligger inom två poäng precis runt strecket. Tampa ligger i skrivande stund två poäng över det gänget.
Matchen då? Eric Perrin gav blixtarna ledningen i första och Lecavalier gav med sitt 49:e mål Tampa en trygg 2-0 ledningen i andra perioden men sen gick det åt helvete en stund. Islanders gjorde tre snabba mål på Honken och övertog därmed ledningen. Nyförvärvet Jason Ward kvitterade dock till 3-3 och det var resultatet efter full tid.
En knapp minut in i OT så avgjorde backen Filip Kuba matchen i Tampas favör. Riktigt skönt...
Nu väntar megasvåra Devils hemma på torsdag natt. Där vill jag se två saker. Först och främst SKA det bli två nya poäng. Sedan skulle det vara oerhört skoj om Lecavalier kunde göra ett mål till och spränga den mytomspunna 50måls-barriären. Något som faktiskt bara en enda svensk har gjort och det var Håkan Loob som gjorde just 50 mål för Flames 1988 eller 89.

Kul att se att Johan Holmqvist fick nytt förtroende efter den usla matchen sist. Förvisso var Marc Denis ännu mer usel i den matchen så valet var kanske inte så svårt ändå för Torts.

Den stora snackisen inatt var ändå huruvida Toronto Maple Leafs skulle hämnas på New Jersey Devils tuffing Cam Janssens tilltag på Torontobacken Tomas Kaberle förra gången de möttes.
Man kan säga att dom hämnades.
Torontos råskinn Wade Belak och Cam Janssen gick loss i mittzon och bjöd på årets förmodligen bästa och längsta fight.
Kapten Mats Sundin var lyrisk över Belaks insats och kommenterade händelsen som en helt otrolig fight!
Jag var alldeles nyss inne på www.hockeyfights.com och såg fighten där. Oavgjort skulle jag nog kalla det men en riktig höjdare att se på. När jag ändå var där så passade jag på att se Oduyas kurr mot Craig Adams och det måste jag säga att det var nog ända sen "Tuffe Uffes" dagar jag såg en svensk göra så bra ifrån sig inom det området.

Har precis sett ett dubbelavsnitt av Simpsons. Det är underhållning på hög nivå!

Fredrik Modin gjorde två mål inatt och blev utsedd av NHL.com till nattens näst bästa spelare efter Montreals (andra) målvakt Halak som höll nollan mot Boston.

I kväll är det ingen träning eller någonting annat heller. Sådana kvällar behövs ibland. Blir nog till att kolla lite på Färjestad- LHC skulle jag tro.

Till helgen är det dags för ny träningsmatch.Denna gången står seriekollegan St Sigfrid för motståndet. Dock inte på konstgräs utan på naturgräs på Grönmo klockan 12. Det känns ju sorgligt att säga det men  det känns nästan som man i nuläget hade föredragit konstgräset framför en gräsplan som (förmodligen) inte alls har samma kvalitet.

Såg för övrigt filmen The Last King of Scotland i går, den hade väl sina poänger men jag anser nog inte ( som en annan bloggare gör) att det är DEN filmen man ska se i år. Godkänd men inte mer. Och ska man nu bara se en film i år så är det Youngblood, i och för sig knappast inspelad i år men det spelar ingen roll. Ska man se en film i sitt liv ska man se Youngblood. Är ganska övertygad om att del av mitt hockeyintresse kommer därifrån.

TAIF jobbar på i kvalet till allsvenskan. Jag känner faktiskt på mig att dom grejar det. Det blir lätta poäng för Vikings nästa år i så fall =-)

Nu får det vara bra för nu.

/~~/

7-1, 7-2 och 1-1

Jag satte mig igår kväll för att avnjuta den tidiga matchen mellan Washington och Tampa Bay genom webradion och Tampas alldeles utmärkte kommentator Dave Mishkin. Jag njöt inte alls kan jag säga. Säsongens största bakslag kom när det absolut inte fick komma. 7-1 stod det innan förnedringen var över. Allt som kunde gå åt helvete gick åt helvete. Stackars Johan Holmqvist i målet. Först fick han förtroendet att stå från start och tackade för det genom att släppa in två puckar innan någon fattade någonting. Slut på förtroendet och in med Marc Denis mellan stolparna. Det gick om möjligt ännu sämre. Denis fick tre skott emot sig och släppte in alla tre. Slut även på förtroendet för hans del och in med Honken igen (!) som på nytt tackade coach Tortorella genom att släppa in två puckar... Det känns som att sånt händer bara lag som jag håller på.
Nu är Lightning i allra högsta grad indragna i den där jobbiga streckstriden om slutspelsplatserna. Jag trodde att jag i lugn och ro skulle få se Tampa ta sig till The Playoffs och att Marty och Vinny utan någon som helst press skulle segla över den där magiska 100 poängsgränsen. Men nu är jag inte säker alls längre. Och med två målvakter som darrar så in i helvete kan det bli riktigt jobbigt dom sista nio matcherna.

Vi sparkade boll i helgen mot lokalkonkurrenten Vissefjärda. Jag trodde på förhand att det skulle bli jämnt. Det blev det inte på något vis. Vi vann med 7-2 och borde nog i ärlighetens namn vunnit med mer. Trots att vi hade ett gäng ordinarie borta så måste jag säga att det såg riktigt bra ut. Men det gör väl ofta det när man vinner.
I morgon är det träning på grus igen, lite surt. Jag börjar verkligen att gilla konstgräset. Riktigt fin plan!

HV och MoDo tog dom sista Semifinal-platserna men det känns inte som om någon skulle kunna hota Färjestad till guldet.

Tampa har NYI hemma natten till onsdag och då uppryckning som gäller. Allt annat än två poäng där är underkänt.
 
I kväll är det Prison Break och 100 höjdare samtidigt. Dom två bästa programmen går samma tid en sen måndagkväll. Varför?

Kalmar FF fick 1-1 mot IF Elfsborg. Det måste man ju se som väldigt starkt. Anders Svensson trodde ju till och med att FF skulle va med och slåss om medaljerna.Det verkar våghalsigt att sticka ut hakan så med tanke på Kalmar har varit totalt avhängda dom sista åren...eller? (Du förstod ironin va AK?)

Nu får det bli en betapet
//


Grillkväll!

Fredagskväll igen och mer eller mindre nyss hemkommen från årets första grillmiddag. Morsan fyllde år härom dagen så vi har varit där och firat henne och då stod det grillat på menyn.Oerhört gott...

I morgon ska vi i JIF spela träningsmatch igen och precis som förra veckan blir det kommunderby. Förra veckan mot Bodabruk (1-1) och i morgon mot Vissefjärda på konstgräset. Vet egentligen inte så mycket om VGIF eftersom dom har tappat många spelare men i vilket fall som helst så tror jag på en mycket jämn match.

Såg att Brynäs och MoDo tvingade fram HV respektive Timrå till sjundematcher på söndag. Perfekt söndagsunderhållning i soffan!
Dackells passning fram till Bäckströms och Brynäs 3-0 mål var från den högre skolan.Vilket enormt spelsinne den mannen har. Konstigt att han aldrig blev större i NHL än vad han blev.Han gjorde trots allt över 600 matcher och 250 poäng för Senators och Canadiens och var ordinarie under hela sin NHL-karriär.
Men å andra sidan så gjorde Gretzky när han var som bäst närmre 250 poäng per säsong( lätt överdrivet,Gretzky gjorde som bäst 215 poäng på en säsong).

På tal om Gretzky och hans fyra makalösa 200+ säsonger på 80-talet så är jag helt övertygad om att killar som Sidney Crosby eller för all del en skadefri Peter Forsberg hade gjort liknande siffror om dom varit med på den tiden. Jag skulle vilja gå så långt och säga att 130-140 poäng på en säsong idag är fullt jämförbart med 200-210 poäng 1984. Utan tvekan. Det finns många olika orsaker till att det är så: I dag finns inte EN enda dålig hockeyspelare i hela ligan. Samtliga är vältränade så in i helvete. Du kan idag inte längre komma in i NHL om du bara är duktig i anfallszon eller bara kan slåss osv. Du måste vara bra på allt. Kan räkna upp hur många svenska spelare som helst som var superstjärnor i elitserien men sen bara faller bort där borta.Här kommer några:
Joel Lundqvist, enormt viktigt för Frölunda förrut.
Andreas "Pastorn" Karlsson vann ju poängligan i elitserien så sent som i fjol.
Magnus Kahnberg, förvisso tillbaka i Sverige nu men han var ju aldrig nära att lyckas i NHL.
Dessa tre spelare var, ialla fall av mig, innan dom åkte över ansedda som stjärnor i elitserien. Men så dom lyckas inte i NHL. Det beror inte på att dom är dåliga hockeyspelare på något vis. Det beror snarare på att väldigt många andra är väldigt mycket bättre.
Däremot är det inte heller helt ovanligt att en del har det tungt i början och lyckas senare, så kallade "late bloomers". Markus Näslund är ett typexempel på detta. Han började sin NHL-karriär i Pittsburgh utan att egentligen någonting hände. Sedan gjorde Vancouver sin bästa trade någonsin och bytte till sig sin blivande lagkapten och 100p-kille mot spelare som jag inte ens kommer ihåg namnen på.

På något konstigt vis är det heller inte helt ovanligt att relativt anonyma svenska spelare tar sig hela vägen till NHL. Spelare som Johnny Oduya, Nicklas Kronwall och Anders Eriksson var absolut bra på svensk mark också men inte i samma klass som de tre herrarna ovan. Dom är inte på något sätt heller stjärnor i NHL men dom är där och dom är respekterade och ordinarie. Som sagt, det är konstigt att det blir så.

Hoppas att ingen missade SVT:s Smålandsnytts reportage från Flygt, jag har ju för fan en blivande filmstjärna i familjen...

Nu tror jag att jag ska runda av kvällen med att spela lite betapet och ta en whisky. Ikväll blir det en Famous Grouse.

//

Lasagne

Lunchrast igen!
Torsdagar är egentligen ganska lättjobbade dagar tycker jag, mycket beroende på att på mitt jobb så jobbar vi bara halva fredagen.

I nattens NHL så ser jag att Tampas fd alternate captain Fredrik Modin gjorde en bra match med ett mål och två assist när hans Columbus slog Anaheim med 5-4 efter straffar. Måste ändå erkänna att jag aldrig riktigt har gillat Freddie som hockeyspelare, jag tycker att om man har en så stor kropp som han så måste man kunna använda den mer till att tacklas med än vad Modin gör. Hans slagskott är dock det ruggigaste jag sett.Fy fan vad han skjuter hårt! Modin var i alla fall enormt populär bland fansen på tampabaylightning.com message board  där jag själv har varit med i många år.

I övrigt så gjorde Red Wings lagkapten Nicklas Lidström sitt 13:e mål för säsongen när dom slog Nashville (utan Foppa) med 4-2. Pittsburgh slog Devils med 3-0 och i den matchen spelade Johnny Oduya ungefär 17 minuter för New Jersey och det verkar som om han mer och mer börjar återvinna tränarens förtroende efter sin skada

Idag hade jag med mig lasagne till lunch. Fantastiskt gott!

I kväll blir det fotbollsträning på grus. Föredrar nog konstgräset ändå...

//


Favoritlag och betongborr

Har precis kommit hem från stan med händerna fulla av kassar. Hittade faktiskt precis allt jag letade efter idag. Till och med ett 5mm betongborr på Claes Ohlsson. Fotbollsskor blev det också. Inte Umbro som jag var ute efter utan Nike. Vansinnigt sköna.

Började fundera på det där med favoritlag. Hur det kommer sig att man håller på ett visst lag och varför man fullständigt kan avsky ett annat?
Jag har tre riktiga favoritlag som  jag följer på nätet och i tidningar varje dag. Dom är följande:
1. Tampa Bay Lightning
2. Kalmar FF
3. Nybro Vikings
Jag vill även passa på att nämna Nottingham Forest som för några år sedan låg absolut i topp på min lista. Men år av ekonomiska kriser och degraderingar har gjort att jag tappat intresset lite grann för Forest. Dock kollar jag alla resultat och tabellplaceringar men jag kan inte påstå att jag kan rabbla senaste startelvan för det kan jag inte.Har absolut inte heller något annat favoritlag i England även om jag måste erkänna att jag gillar att se Man U spela. Men United vinner eller inte bryr jag mig inte så mycket om.

1. Tampa Bay Lightning håller jag på för att jag kommer ihåg innan draften 1998 då Lightning hade förstavalet och man tidigt bestämde sig för Lecavalier som då var superstjärna i den kanadensiska juniorhockeyn i laget Rimouski Oceanic´. Tampas dåvarande GM (jag tror det var Esposito) sa direkt att denna grabben är hockeyns svar på Michael Jordan. Jag blev intersserad och bestämde mig för att följa hans utveckling och det tog inte många veckor innan jag insåg att jag äntligen hade ett favoritlag i NHL.Jag följde NHL väldigt intresserat redan innan och lurade väl mig själv lite att hålla på Detroit under något år men insåg ganska fort att jag sket egentligen i Detroit, det var Steve Yzerman jag höll på.Så jag var väldigt glad över att slutligen ha hittat rätt lag i Tampa Bay Lightning.I mitten av 90-talet hade jag inte tillgång till internet på annat vis en en timme varje fredagkväll på fritidsgården på Bjurbäcksskolan så det var SVT texts NHL-Matchfakta man fick titta på dom andra dagarna.Och att följa NHL utan internet är som att nattorientera utan lampa.Tampa var på den tiden överlägset sämst i hela NHL och var alltid ljusår ifrån slutspelsplatserna. Men jag trodde väldigt mycket på den då 18årige Lecavalier som sex år senare förde Lightning till Stanley Cup.


2. Kalmar FF har jag egentligen alltid gillat men riktig supporter blev jag någon gång i mitten på 90-talet när Christer Persson plockades in från Öland. Jag var väldigt fascinerad av att en kille i min ålder skulle spela för Kalmar FF och började på det sättet följa dom mer och mer. Nu förtiden ser jag alla matcher jag kan live på Fredriksskans och ser verkligen ifram emot den nya arenan.

3. Nybro Vikings har jag hållt på ända sen Mikael "spillis" Elofsson frågade mig en gång när jag var sju eller åtta om jag ville följa med honom och titta. Hans företag sponsrade Nybro då så vi hade jättefina platser. Jag kommer ihåg en kanadick som hette Sean Toomey eller något liknande som jag gillade direkt så jag antar att det är han jag har att tacka för mitt intresse för transatlantisk ishockey.

Nottingham Forest började jag hålla på sommaren 1990 när England åkte ut på straffar i VM mot Västtyskland. En av syndabockarna hette Stuart Pearce som blev helt förkrossad och jag tyckte synd om honom så jag tittade i mitt klisterbilds-fotbollsabum och fick fram att Pearce då representerade Notts Forest så på den vägen är det. Mitt intresse var som allra störst 93-97 då det gick bra för Nottingham och något år slutade dom trea till och med och laget innehöll spelare som Stan Collymore, Steve Stone, Pierre van Hooijdonk (lite senare), Ian Woan, Scott Gemill förstås då Psycho en hel drös norrmän (bland andra Lars Bohinen och Alf inge Haaland) och den kvicke holländaren Brian Roy.
Glömmer aldrig den djävulska frisparken Stuart pearce slog för England i SverigeEM-92 på Malmö stadion mot Frankrike. Förmodligen det hårdast skott jag har sett.Dock tog bollen i ribban och studsade ner på mållinjen och sen bort.

Nog om detta.

Bläddrade igenom Sportbladet förrut och läste att en av mina favoriter i NHL; Sean Avery i NYR, killen som får Per Ledin att framstå som en teddybjörn, anser att NYI:s Brendan Witt är kass på att åka skridskor och att New Jerseys Cam Janssen är en köttskalle. Han kommer säkert få det hårt på isen framöver men det är ju precis det han vill. Killen har vunnit utvisningsligan ett par gånger i karriären redan och drar sig inte för att kasta handskarna om det behövs. Jag gillar sådana spelare...

Per Bjurman i ovan nämnda tidning är kul att läsa

Nu orkar jag inte skriva mer

//

100 spänn på Tampa

Lunchrast på jobbet igen. Idag var det fläskkarré med potatis i matsalen. Helt OK

I natt spelade Tampa på bortais mot absoluta mardrömsmots¨åndaren Toronto Maple Leafs. Och precis som vanligt blev det torsk. 3-2 denna gång efter bland annat 1+1 av Mats Sundin som har en helt otrolig förmåga att alltid spela bra mot oss. Det positiva i matchen var att Tampas målis Marc Denis gjorde en riktigt bra match och ser allt  mer ut som coach Tortorellas (med ett förflutet i Kristianstads IK nån gång på 70 talet) förstaval. Det är upp till Johan Holmqvist att bevisa att han har fel för jag anser att när ett lag går in i slutspel, vilket Tampa har goda chanser att göra, så bör man ha en uttalad förstemålvakt.
Lecavaliers point-streak håller i sig då han noterades för en assist  till bästa kompisen Brad Richards powerplay-balja bara några minuter in i matchen. Tror att Lecavalier nu har gjort 24 poäng dom sista 13 eller 14 matcherna.

I eftermiddag bär det av till Kalmar för bland annat inhandling av ett par nya fotbollsskor. Funderar på Umbro denna gång. Har haft sådana förr och dom passar mina fötter perfekt.

Micke Nylander gjorde två mål redan i första perioden när hans NYR förlorade med 3-2 hemma mot Ottawa där Daniel Alfredsson gjorde ett mål.
Pittsburgh slog Buffalo med 5-4 efter att Sidney Crosby gjort 1 mål och spelat fram till två. Han avgjorde nog poängligan där då han är 9 poäng före tvåan (Lecavalier).

Måste säga att det är otroligt skönt att det nästan är ljust när man cyklar till jobbet på morgonen.

Bannar mig själv lite för att jag satte 100 spänn på Tampa på lången. Jag visste ju innerst inne att Toronto skulle ta det...

Nu är det dags att arbeta en stund till!
//

Crosby först till 100

Måndag idag och det mesta känns segt tycker jag. Efter en mycket trevlig och hård helg så konstaterar jag att måndagar i allmänhet inte är något roligt.

Nu till lite NHL: Crosby var först till 100, ganska väntat även om dom sista tre fyra poängen tog tid för honom att producera. Mina hjältar Lecavalier och St. Louis skuggar bakom honom i poängligan på 93 resp 92 poäng.
Kikade lite på Rangers tidiga match i går kväll mot Carolina. Tyckte att Henrik Lundqvist var fantastisk. En annan som gjorde intryck på mig var Sean Avery som nästan alltid förknippas med bråk, gnäll och filmningar. Vad inte så många vet är att när han är i form så är han en tillgång i vilket lag som helst. Han var riktigt bra i går och spelade över 20 minuter att jämföra med Nylanders dryga 17. 

The Ark vann melodifestivalen föga överraskande. Jag hoppades på Marie men hon räckte inte ända fram. Hon var fakstiskt aldrig nära. Tror nog att det kan gå bra för Rottne-grabbarna i Helsingfors.

Såg att Chris Simon blir avstängd resten av säsongen inklusive slutspelet för sin baseboll-swing på Ryan Hollwegs huvud häromdagen. Jag har faktiskt lyckats med att missa tv-bilderna på denna sekvens så jag kan därför inte uttala mig om det. 
 
Den gamle finnen Selänne satte två nya mål inatt när Anaheim slog Canucks i en stökig tillställning där Vancouvers Kevin Bieksa ensam fick 29 utvisningsminuter ( Två 10 minuters för misconduct en femma för fight och två tvåor). Annars hände inte så mycket...
//

Henke Sedin avgjorde i OT

God morgon!
Jag går direkt på nattens händelser i NHL.
Vancouver slog duktiga San Jose på bortaplan efter att Henrik Sedin med sitt 9:e för säsongen avgjorde i OT.
Edmontons kräftgång fortsätter ooch inatt blev det åter pisk. 5-1 borta mot Ducks

Även Detroits Mikael Samuelsson avgjorde på övertid när han satte 3-2 mot Kings. Zetterberg spelade inte och lär inte heller göra det på några veckor framöver. Lite synd faktiskt för han var i kanonform när han blev skadad. Å andra sidan tror jag faktiskt inte att Red Wings berörs så mycket av det då dom har ett helt otroligt starkt läg även utan Zäta.

Nattens största skräll stog ändå Minnesota för när man bortabesegrade urstarka Buffalo med hela 5-1.

I kväll hoppas jag på att Marie Lindgren (eller var det Lindberg?) vinner melodifestivalen. Riktigt bra låt hon har. Men även om jag hoppas på henne så tror jag att The Ark tar hem det.

Tampa spelar borta mot Calgary i natt och jag är mycket väl medveten om att det är en jävligt svår match men jag tror ändå att The Bolts tar hem det.
Sen tror jag också att Sid Crosby blir först över 100 poäng i natt när Pittsburgh tar emot NYR.

//

Fredag!

Då var det fredag eftermiddag igen och jobbet är färdigt för den här veckan. Fantastiskt skönt.
Ikväll blir det fotbollsmatch på konstgräs så det ser jag fram emot

I nattens NHL så vann Rangers över Islanders i NY-derbyt. Devils slog Pens efter staffar och Johnny Oduya fick åter igen en assistpoäng när han spelade fran Sergei Brylin. New Jersey gick runt på endast fem backar i den matchen.
Nashville verkar klara sig alldeles utmärkt utan Foppa och slog tillbaka svårspelade Flames med 6-3.
Ottawa log Toronto med 5-1 efter tre målgivande pass av Daniel Alfredsson och två mål av den gamle fartfantomen Dean McAmmond och två av Mike Fisher.

Är inte pokerfejs ganska underhållande?

Spelade lite betapet igår. Vann en och förlorade en. Får nog kanske bli en match i eftermiddag. Vill ta mig över 2000-strecket igen.

Nu är jag sugen på en kopp kaffe.


Rookie-rekord

Då var man hemma från jobbet. Trött och hungrig. I kväll blir det lite spaghetti och köttfärssås.

Canal + visar HV71- Brynäs ikväll och det kan bli en bra match.  Det är alltid väldigt spännande att följa Nicklas Bäckström. Han kan bli nåt. Ska bli skoj och se honom i Capitals (även om jag verkligen avskyr det laget) med Ovechkin och Semin. Det är en hygglig line

Jag undrar lite varför inte spelare som Kåberg,Ledin och Jämtin testar att sticka över. Sådana grovjobbare/enforcers uppskattas alltid där borta.
Men i och för sig har jag för mig att Magnus Wernblom var över på Kings träningscamp och testade utan att lyckas så det krävs nog en hel del tur också.

Jag har ganska svårt att se vilka som skulle kunna utmana Färjestad om guldet. Dom känns otroligt starka.

Jag saknar Jimmie Ölvestad i Tampa. Han var väldigt omtyckt bland fansen i St. Pete Times Forum. Däremot går det inte lika bra för Andreas Karlsson som för det mesta får sitta på bänken och när han väl får spela så är det inte mer än några minuter. Helt klart överskattad i mina ögon, till skillnad mot Johan Holmqvist.Han har gjort många fantastiska matcher och fixat många viktiga poäng åt Lightning. Inte minst i de matcher som avgörs i straffläggning. Jag tror han har tagit 17/18 straffar i NHL. Inte illa.
Tyvärr har han kommit in i lite av en svacka nu på slutet och Marc Denis har fått stå en hel del och gjort det väldigt bra. Men Honken kommer igen.

Den gamla stjärnan Petr Stastnys grabb Paul tangerade ett rookie-rekord inatt. Poäng i 17 raka matcher har bara Teemu Selänne lyckats med som rookie innan. Samtidigt slog han Colorados lagrekord på just den punkten. Vem som hade det innan? Petr Stastny...

Nu är det dags för käk
//

Emil Kåbergs slutspelsskägg

I natt spelade Tampa borta mot Edmonton och gjorde det riktigt bra, 3-1 vann man med och Vinny L gjorde två baljor. Bägge gångerna assisterad av  radarpartnern St. Louis. Tampa tog därmed tillbaka ledningen i SED och även om Atlanta skulle gå om så ligger Tampa kvar på fast slutspelsmark.
Lecavalier har nu fem mål kvar upp till 50 och både Marty och Vinny har 9 poäng upp till 100p.

Jag tränade fotboll på grus igår.Blött, kallt och endast 12 man närvarande... Men faktiskt ganska skoj ändå. Vi ska spela säsongens första träningsmatch på fredag på konstgräs. Det ska bli kul.

Tampas Nick Tarnasky(vilket underbart hockeynamn!) var åter igen i slagsmål, denna gången mot Matt Greene. Har inte sett fighten ännu men ska göra det så fort jag får tid.
Jag anser att slagsmålen i NHL  är en del av spelet. Det hör liksom till så jag uppskattar att Tampa värvade in Shane O´Brien som dels är en väldigt skicklig back och dels en bra fighter.

Columbus slog LAK med 3-2 efter OT. Colorado slog Sabres på bortais och jagar frenetiskt den sista slutspelsplatsen i väst. Och starka Anaheim slog Phoenix med 2-1.

Är helt övertygad om att Ducks kommer gå långt i år. Kan tänka mig att dom spelar final mot antingen Pittsburgh, Buffalo eller Tampa (partiskt? ja kanske men inte omöjligt...)

I kväll ska jag kika lite på det svenska slutspelet och hoppas kunna få se lite bra,tuff hockey. Vet faktiskt inte vilken match C+ visar men det ger väl sig.

Måste hinna spela lite betapet ikväll också, det är enormt beroende framkallande.

Lunchen idag bestod av potatiskroketter och kött och såna där långa gröna jävlar som jag aldrig kommer ihåg vad dom heter, men goda är dom.

Idag är det torsdag och om allt går som det ska så bör det bli fredag i morgon. Veckans absolut bästa dag som nästan alltid avslutas med en Laphroaig eller någon annan whisky i soffan. Sen brukar den tuffa arbetsveckan göra sig påmind så efter drycken så brukar man somna ganska gott

Vilket djävulskt slutspelsskägg han har Emil Kåberg. Fan vad iskallt!

Hoppas på att Montreal kan spöa Thrashers inatt.
Andra spännande matcher är Rangers mot Islanders i ett riktigt hett derby. Likaså tror jag att Penguins mot Devils kan bli en underhållande match.
Ottawa mot Toronto brukar alltid bli en hård batalj men jag tror faktiskt att Maple Leafs tar hem två poäng där.

Nu är det dags att jobba igen. Lunchrasten är slut.

Elitserie,grusplan och 100p-streck

Tittade lite på elitseriens slutspel i går kväll, ganska konstigt egenligen för i Sverige börjar lagen slåss så fort det är dags för slutspel.
I NHL är det mer eller mindre tvärtom, av rädsla för att dra på laget någon onödig utvisning håller dom tuffa pojkarna sig i skinnet.
Vilket som är rätt vet jag faktist inte men jag antar att bägge alternativen har  sina fördelar....


I kväll är det fotbollsträning på en mjuk jävla grusplan


I natt spelar mitt favoritlag Tampa borta mot Edmonton. Jag tror att det kan bli riktigt tufft för Lightning där men jag hoppas att dom kan vinna efter den solklara förlusten i Vancouver natten till idag.
Jag hoppas också att Marty St. Louis och Vincent Lecavalier fortsätter att göra poäng så att någon av dom, eller helst båda, når upp till det magiska 100p-strecket. Bägge två (speciellt Vinny)har även rimlig chans att nå 50 mål.
Men viktigast är ändå att laget grejar slutspel.

Nu ska jag ordna lite mat åt mig och min sambo

NHL-hockey

Tjena!
Jag är en industriarbetare från sydsverige med ett enormt NHL-intresse och jag tänkte skriva av mig lite om dels det och dels lite annat.

Det är ju den sista delen av grundserien innan slutspelet drar igång och det är ordentligt jämt i åtminstone Eastern, med just nu Toronto, Rangers, Montreal och fjolårets SC-vinnare Carolina precis runt strecket och Islanders och Tampa på lite fastare mark precis ovan.

I Western ser det ut som att Colorado är på väg att missa slutspelet för första gången på typ 1000 år men jag tror att dom tar sig samman och fixar det, dom har i dagsläget åtta poäng upp till Minnesota Wild och 11 upp till Dallas och Calgary.

Från nattens omgång noterar jag att Tampas center Vinny Lecavalier satte nytt klubbrekord. I matchen mot Vancouver, i Vancouver, satte han sitt 43:e mål för säsongen och gick därmed förbi Brian Bradleys rekordnotering från 92/93 på 42 baljor.

Noterar även att Johnny Odåga (Oduya) fick en assistpoäng, hans sjunde totalt. Har alltid gillat Oduya. Han har bevisat gång på gång att han är en riktigt duktig back.

I övrigt fanns en hel del svenska poäng men jag tänker inte gå in på det nu.

Har inte Sidney Crosby stått still på 98 poäng jävligt länge nu? Han avgör ju match på match för Pens men det är ju alltid under straffläggningarna han gör det och kan därmed inte tillgodoräkna sig den poängen han får får dom avgörande målen. Jag hoppades lite att han skulle hamna uppemot 150 poäng  denna  säsongen men det kommer han inte att göra. NHL hade behövt att någon kom upp till dom platåerna igen.

Nu börjar min lunchrast att ta slut så nu är det bara att börja slita igen. Lunchen idag bestod för övrigt av pulvermos och fiskpinnar. Det är väl sådär men man blir mätt.


RSS 2.0