Lunch igen

Har precis varit och ätit lunch i matsalen och inser att även denna arbetsvecka börjar lida mot sitt slut. Anledningen till att jag itne skrivit så mycket här de senaste dagarna är att det helt enkelt inte har hänt så mycket.

Var och tränade i går. Det fullständigt ösregnade när träningen startade men senare var det faktistkt riktigt fint väder, lite kyligt men ändå helt OK.

I morgon ska vi till Alstermo för att försöka hämta hem säsongens fjärde fullpoängare. Sist vi mötte dom så låg vi under med 6-0 efter en halvtimme på IP. Lätt den märkligaste match jag någonsin spelat för jag tyckte inte som var speciellt bra utan det var snarare så att vi var så ohyggligt dåliga i den matchen. Jag hoppas på uppryckning i morgon.

Flygtfest på lördag,kan bli roligt. Antagligen har man ångest för att man har sagt något mindre begåvat (jag har en tendens till att inte alltid vara så begåvad när alkoholen gör entré) på söndag men det får man väl leva med antar jag.

I kväll ska jag raka skallen, och hakan med för den delen.

AVVÄNJNINGEN DAG 18
Snart tre veckor fixade! Det går väldigt mycket i vågor nu. Jag fick ett svårt anfall av nikotinbrist/trötthet i tisdags kväll när raggarb.. eeeh Jojje och jag  kikade på TV när ett mindre roligt skämt fick mig att skratta så tårarna fullkomligt sprutade och jag var inte fan till att få stopp på det.
Jag känner fortfarande ett väldigt sug efter snus, men jag känner också att det har avtagit lite grand.Det är positivt. Elddopet blir på festen på lördag eftersom jag fortfarande inte har varit på fest utan snus sedan 1993.

Jag skulle inte klara många timmar utan tuggummin. Det är jag säker på.


Jag kanske skriver lite ikväll också men nu är min lunchrast slut.
/~~/


Pontiac och Visby Gute

Ganska nyligen hemkommen efter en hård och lång arbetsdag. Just nu borde jag egentligen befunnit mig på väg till träningen men det blev lite tajt så ajg hoppar över den i kväll. Måndagar är alltid jävligt tråkiga dagar och veckans i särklass värsta dag även om många av mina jobbarkompisar påstår att tisdagen är värre. Jag hävdar ändå att måndagen är värst då det är en jävla skillnad på måndag morgon och tisdag kväll.

I går eftermiddag var jag med och spelade i JIF B borta mot Älghult. Vi vann matchen med klara 3-0 och var fullständigt överlägsna våra motståndare i stora delar av matchen. Det här borde jag nog inte skriva men Älghult kan mycket väl ha varit det sämsta laget jag mött. Påstår inte på något vis att jag själv är Sveriges svar på Cristiano Ronaldo (även om vi har ganska mycket gemensamt, han skulle dock  behöva lite av min ovärderliga rutin från många klassiska möten mot gäng som Tolg, Bergendahlska eller SSG) eller att JIF är ett kanonlag men Älghult var inte bra. Fråga Pettan, jag tror inte han har slutat skratta än. Men å andra sidan så tror jag inte hans skott mot öppet mål från tre meter har landat i Älghultsskogarna ännu så vem vet Peter, en dag kanske du är en av dom.
Vansinnigt trevligt lag var det dock.

Håller på att läsa Stieg Larsson-böckerna just nu. Man blir jävligt fast när man väl har börjat. Har snart läst ut första och har två kvar efter den.

I kväll vill jag se att Kalmar FF rycker upp sig, motståndet är tuffast tänkbara men motståndet har å andra sidan aldrig spelat någon större roll för KFF. Spelar man bra vinner man. Gör man det inte så förlorar man. Stort. Till och med mot Älghult....nej det vet i fan förresten...

I lördags var jag,Jojje,Sofie ,Henke mfl ute och åkte raggarbil med Stefan Bondesson som chaufför. Vet inte riktigt hur fan vi hamnade där men jag vet att Jojje(och antagligen Bond) och jag var alldeles för nyktra för att ha lika roligt som dom andra i bilen som jag tror var en Pontiac.
Jag har alldeles själv hittat på ett smeknamn till Jojje som syftar till lördagsnattens biltur och kommer utan bräck att publicera det namnet här på bloggen vid nästa situation där jag inte får som jag vill.

Eddie Belfour till Leksand. Det är samma sak som om Visby Gute skulle värva Fabien Barthez.

Tittade på veteranmatchen i lördags mella Lindås och Långasjö. Fotboll när den är som bäst. Många där hade inte gjort bort sig i sina A-Lag. Jag tror fan att bägge veteranlagen hade haft god chans att slå sina respektive A-lag.


AVVÄNJNINGEN DAG 15
Idag har allt kännts riktigt bra. Värre var det i helgen. I lördags kände jag tidigt att det skulle bli en jobbig dag och det blev så också. Huvudvärk hela dagen och efter EIS-damernas bragdmatch även ett visst illamående. Men efter någon whisky på lördagskvällen så släppte det.
Söndagen blev precis likadan, huvudvärken kom lagom till matchen och ville inte släppa så jag hade större problem än vanligt med huvudspelet. Men efter en Ibumetin så mådde jag helt OK.
I dag har jag sluppit huvudvärken men dagen är inte slut än.
Suget efter snus kommer ibland men är också ibland borta i långa stunder. Då tänker man inte så mycket på det. Dom stunderna gillar jag.

Nu ska jag cykla och köpa tuggummin.
/~~/

U med prickar

Det blev en jättestor förlust till slut i går kväll mot Timmernabben.
Vi började matchen ganska OK och tog till och med ledningen efter en kvart ungefär genom en hörna som Hampe slog rakt i mål med viss hjälp av Johannes som gjorde sitt bästa för att hålla undan målvakten. Men det dröjde inte länge innan gästerna både hade kvitterat och gjort ytterligare två mål till ställningen 1-3.Ett tungt bakslag här var också att Adam Wellrup blev utvisad efter att kraftigt ha i frågasatt domarens psykiska status. Tung utvisning, Adam fick en ordentlig smäll i situationen och borde ha belönats med en frispark och då hade detta aldrig hänt.
I pausen var det itne alls samma stämning som det var bara några dagar tidigare på Åvallen i Trekanten, det kändes tungt i mångas huvuden inklusive mitt eget. Snacket var allt annat än positivt mellan spelare och istället för att försöka åstadkomma något kreativt som skulle gagna laget så gnälldes det mest på varandra.
Andra halvlek så.
Om möjligt ännu sämre än den första, ingenting stämde någonstans, vi sprang runt som yra höns och var oftast inte ens i närheten av våra markeringar vilket Timmernabben givetvis utnyttjade och innan matchen var slut så stod det 1-8 på resultattavlan (har vi någon sådan i JIF?)
Timmernabben var klart mycket bättre än oss vann välförtjänt.
Ingen, absolut ingen förtjänar ens minsta beröm i JIF.Jo förresten, Kent Fransson hade som vanligt gjort ett utmärkt jobb med förberedelserna inför matchen.
Domaren var ungefär likabra som jag, sen får ni tolka det hur ni vill...

Nu ska jag och min mor snart och och titta när farsan spelar någon veteranmatch i Långasjö, ska bli väldigt intressant att se.

Kluft (hur fan gör man ett u med prickar över? Någon?) har startat VM-sjukampen på bästa sätt med två personliga rekord och jag tror inte någonting kan stoppa henne. JAg hoppas hon fixar europarekordet också

AVVÄNJNINGEN DAG 13

Snart två veckor avklarade och i dag vid 16-hugget så har jag klarat en vecka utan någon form av nikotin, det går upp och ner. I många lägen så blir man så jävla irriterat på ingenting egentligen men i fler och fler lägen så tänker man inte alls på det. Man är inte längre lika mycket och letar efter snuset i byxfickan, tuggummin kanske,men inte snuset.
Satt inne hos Johannes och Linda en stund igår kväll och drack en whisky, då kan jag erkänna att det hade suttit jävligt fint med en riktig snus men jag fick nöja mig med att lukta lita istället och sedan ta ett tugg.
Det går väldigt bra även för min kompis Nicklas som slutade samma dag som mig. VI har ett vad som innebär att vi lägger 50 kr var i en pott varje vecka, sen om någon av oss inte lyckas hålla uppe med snuset så tillfaller alla pengarna i potten den andre. Om ingen har fallit tillbaka på ett år så ska vi göra något skoj för pengarna.
Helgerna är nästan jobbigast för på jobbet har man hela tiden något att pilla med. Det har man inte alltid hemma.
Men på det hela taget så skulle jag nog vilja säga att jag börjar vänja mig mer och mer vid ett liv utan snus även om jag hela tiden går och väntar på att det ska bli jobbigare vilket jag är helt övertygad om att det blir.


Står det i tidningen är det sant!

I går kväll var vi ett gäng grabbar från Johansfors som var på väg till säsongens hittils viktigaste match. Resans slutdestination var Trekanten som geografiskt ligger ungefär 45km österut från Johansfors och innan matchen ungefär 7 poäng norrut. Efter matchen hade inte det geografiska avståndet förändrats nämnvärt men det andra avståndet var betydligt behagligare. Vi van matchen med 4-2.

Vi inledde som vanligt uselt. Efter bara någon minut fick deras anfallare knoppa in ett noll till hemmalaget efter att deras yttermittfältare haft öppen gata och serverade sin kompis med ett fint inlägg som förvaltades på bästa sätt.
Efter det så ryckte vi upp oss betydligt och rullade boll och skapade chanser och tillslut kom kvitteringen mycket rättvist genom matchens i särklass bäste spelare Henrik "Lillen" Svensson som rakade upp Pettans inlägg i målvaktens högra kryss. Riktigt tjusigt.
Efter det så fortsatte vi att skapa chanser men Trekanten var inte ofarliga heller. Dom blev bestulna på en solklar straff i slutet på första. Jag frågade en förtvivlad Trekanten-spelare varför domaren inte blåste? Spelaren svarade "domaren hatar oss,vi har haft honom förr och han har alltid hatat oss" Riktigt så illa var det nog inte men straff skulle dom haft men så blev inte fallet. Halvtid.
Det var bra stämning i omklädningsrummet, jag märkte att åka hem härifrån utan full pott var helt otänkbart.
Andra började med att Trekanten sköt i stolpen men sen tog vi över totalt och efter en lång utspark av Challe Bern så kom Pettan fri och Pettan missar sällan sådana lägen och gjorde inte heller det denna gång. 2-1.
Bara några m inuter senare så spelar vi alldeles lysande och håller bollen inom laget i säkert 30 pass innan Bergkvist mycket stiligt serverar Pettan som iskallt gör sitt andra mål. Nu känns det klart och alla är jättenöjda,då tar Trekanten över taktpinnen och gör lite som dom vill med oss ett tag, inklusive ett reduceringsmål. Nu blir vi plötsligt ordentligt nervösa och nervositeten når sin kulmen när Trekantens forward kommer fri mot Challe drar honom och ska rulla in bollen i det vidöppna målet  men bollen studsar upp och karljäveln skjuter i ribban. Jag tänkte med ens att med sån här tur kan vi inte förlora. Jag passade i denna veva på att byta ut mig själv. Det kändes rätt på något sätt. In kommer Lundegårdh och blir direkt inblandad i den matchavgörande sekvens som avlutas med att Lillen stöter in Lundegårdhs skott/pass/vrickning/chip och slutresultatet är spikat.
Bäst i JIF var utan tvekan Lillen men även Pettan och David B gjorde fina instaser.
Noterar även att lokalpressen ännu en gång har uppgivit mig som målskytt. Jag vill påpeka det för alla som för statistik att det är vad som står i tidningen som räknas, alltid. Jag minns emellertid inte målet själv, men jag tvivlar därmed inte mindre på pressen för det. Det finns oerhört mycket viktigare saker jag har gjort som jag inte kommer ihåg än det: dom första stegen, första hoppet från kanten i simhallen etc,etc. Jag tror att det var ett riktigt snyggt mål jag gjorde. Antagligen dribblade jag av varenda spelare minns två gånger. Men som sagt jag minns inte riktigt.
Står det i tidningen så är det sant.Synd bara att dom inte
Johannes blev för övrigt mordhotad två gånger under matchen. Division 5-fotboll när den är som allra bäst. Johannes var idag på morgonen fortfarande i chocktillstånd och verkade lite ledsen när vi cyklade till jobbet idag. Men när vi höll på att slå hastighetsrekord i viaduktbacken ner mot hämtmöbler så var Johannes började han bli sig själv igen. (Johannes är med i ett projekt på Flygt så hans cykel är utrustad med färddator, projektet ahr dessvärre inget att göra med hastighetsrekord utanför Liljas Bil).


Har precis varit med min kära sambo och storhandlat på Kvantum i Nybro. Nu har vi obegränsat med mat hemma. Det gillar jag.

Det börjar dra sig mot helg ännu en gång. Tiden går märkligt fort ibland.

Jag har för mig att någon lokaltidning uppgav mig som målskytt i någon annan match också härförleden. Jag minns inte det målet heller men står det i tidningen så finns det ingen anledning att tvivla.

Jag hoppade över träningen i dag med motiveringen att jag skulle jobba över, vilket jag också gjorde ett par timmar så nu har jag snart jobbat in denna veckas extratimmar vi underställda ska göra i vår verkstad varje vecka i två månader framöver.

AVVÄNJNINGEN DAG 10
Nu är man inne i det här på allvar. 10 dygn utan snus och snart fem helt utan nikotin över huvud taget. Det går oftast väldigt bra men ibland är man nere i djupa svackor. Man tuggar tuggummi något kopiöst och jag inser att jag antagligen kommer att skapa ett beroende av EXTRA Honey/Lemon i stället för det bra mycket mer maskulina snuset...
Efter matchen igår var det för jävligt. Eftersom vi vann så satte min kropp igång något jävla belönings-tänk och tyckte att jag var värd en snus. Jag övervägde med mig själv i 2 sekunder sen slog jag mig själv hårt i magen och gick ut  en liten stund sen var allt bra.
Man tänker väldigt väldigt mycket på snus men man har på något vis redan vant sig att det inte kommer bli något mer snus och jag tror att det tänket är det viktigaste.


Nu måste jag kolla hur Markku Ahonen har uppdaterat kommunskytteligan. Står inte jag på minst tre mål ska jag sluta läsa hans blogg...
/~~/


Threesome

Ny vecka, nya möjligheter.
Måndag igen, det är måndag väldigt ofta nu för tiden tycker jag.Har precis varit och ätit spaghetti med köttfärssås i matsalen och sitter nu och smuttar på en kopp kaffe.
Helgen har varit bedrägligt lugn men samtidigt jätteskön. I lördags så blev det bara några filmer och sedan tidigt i säng på söndagen blev det fotboll nästan hela dagen. Svennis mår nog ganska OK idag skulle jag tro.

I kväll blir det en light-träning eftersom dels att vi spelar i morgon och dels att många vill se derbyt mellan LBK och EIS som jag hoppas och tror att de röda vinner.
I morgon åker vi till Trekanten för att göra vårt absolut yttersta för att få med oss tre poäng därifrån. Jag är helt övertygad om att vi fixar det.

AVVÄNJNINGEN DAG 8

Har gjort stora framsteg i helgen i detta ämne. I fredags kväll bestämde jag mig för att prova lördagen utan nikotinplåster vilket gick så fanstastiskt bra att jag fortfarande i skrivande stund inte har satt på mig något. Jag har itne fått i mig någon form av nikotin sedan i lördags eftermiddag då jag tog en tablett. Är mäkta stolt över detta ska ni veta!
Dock blir sömnen lite lidande. Man vaknar upp ofta på nätterna och är allmänt förvirrad, mycket mer än vanligt alltså.
Kändes bra igår när klockan slog 23.08 för då hade jag klarat första veckan.Mycket enklare än vad jag trodde faktiskt. Men jag misstänker att det kommer ett fruktansvärt sug efter snus snart. Det måste det göra för annars är jag inte det minsta orolig...

/~~/

Placebo

Höstpremiär i går på IP mot Läckeby som vi dessvärre förlorade med 4-2 vilket på många sätt var orättvist.
Uppvärmningen känndes bra och det var ett laddat JIF som tågade ner för trätrappan in på plan. Matchen drog i gång och vips så var det 2-0 till Läckeby. Det första målet kommer genom att vi slarvar i en uppspelsfas och deras anfallare bryter och rundar någon av våra backar och skjuter stiligt in matchens första mål. Andra kommer på en hörna där vi helt enkelt inte ligger tillräckligt nära våra markeringar och tvåan är ett faktum. Sedan tog vi över matchen mer och mer och precis innan vilan så gör Pettan äntligen sitt första för säsongen när han skär in från högerkanten efter att ha fått en fin boll från Bergkvist och skjuter behärskat in reduceringen vid målvaktens vänstra stolpe. I pausvilan känns allt bra förrutom att Hampus måste kliva av. Alla känner att poäng är inom räckhåll.
Andra halvlek startar som den första slutade. Vi pressar på ordentligt första kvarten men det hjälper inte då Läckeby sticker upp i en kontring och helt orättvist sätter 3-1 som bara någon minut senare även blev 4-1 och det var ännu mer orättvist. Tunga huvuden i JIF men vi lyckas till slut reducera deras ledning genom ett sent mål av Pettan. Vi spelade alltså ganska bra men vi släpper till för enkla mål. Trekanten ska få lida för detta på tisdag.
Bäst i JIF var tvåmålskytten Pettan och jag tycker Klevtun gjorde en fin match på sin ytterback. Även Adam Wellrup som gjorde comeback efter skadan var verkligen spelsugen och spelade dessutom mycket bra.
Min egen insats var som vanligt slätstruken. Spelade yttermittfältare i 70-75 minuter och eftersom vi inte vann så är jag inte alls nöjd med min insats.

                                                                             AVVÄNJNINGEN DAG 6


I dag är det den sjätte dagen utan snus. Just denna dagen har inte pågått så länge än men ändå. I går, fredag, var den hittils värsta dagen utan snus. Jag var sugen precis hela dagen plus att jag var riktigt trött efter att ha börjat jobba vid 4.45. Med andra ord så var jag inte på humör alls.
När väl fotbollsmatchen drog i gång så försvann tankarna på snus vilket är skönt. Försvann gjorde även det nikotinplåster som jag hade placerat på ett smart ställe på min kropp som  inte alls var så smart eftersom det försvann och jag fick vara utan nikotin resten av dagen.
När det var som allra värst igår så blötte jag ner en bit hushållspapper,stoppade den under läppen och satte mig vid datorn och lyssnade på det brittiska punkbandet The Toy Dolls version av barnsången Nellie The Elephant. Den ligger på youtube för den som vill se den. Ingen höjdarlåt, absolut inte men man blir på gott humör när man titttar och lyssnar på den videon.

Idag har jag planerat att vänta så länge det går innan jag ger min min kropp någon som helst form av nikotin. Jag vill se hur mycket hjälp plåstren och pillren egentligen är. Jag misstänker att det är lite placebo-varning på sådana produkter nämligen.
Jojje är och spelar match långt borta så jag är hemma själv hela dagen vilket faktiskt kan underlätta ett sånt här experiment en del då man inte behöver få dåligt samvete för att man är tjurig hela tiden.
Ska gå och testa om mina skills i betapet har försvunnit i samband med snuset. Kraften kanske satt i snuset ändå?

/~~/


Föräldrarkväll på dagis!

Då var snart den första arbetsveckan för säsongen avklarad. Har gått helt klart över förväntan och dessutom minst lika snabbt vilken semestervecka som helst.

I morgon är det finbesök på Flygt då någon jättehög chef från ITT antar jag, kommer till Lindås för att titta till fabriken. Det har städats och fixats. Det känns lite som när man gick på dagis och det anordnades en föräldrarkväll som innebar just det namnet säger,att föräldrarna fick komma och titta på vilket vackert och välstädat dagis vi hade. Föräldrarna fick se snickarverkstaden, målarrummet och dylikt för att senare tillsammans avnjuta en kopp fika i matsalen till fröknarnas prat om vilka fina barn vi var(just då gick det också alldeles utmärkt att ta två bullar för fröken kunde minsann avvara sin, det hände fan inte en vanlig tisdag det inte). Det enda som skiljer detta besöket är att barnen(blåbyxorna) inte får vara med och fika men rövslickeriet från chefer/dagisfröknar är exakt lika.Jag tror ta mej fan att jag ska gå fram och visa högdjuret en teckning.
Det värsta av allt är att besöket ska ske, precis som vanligt, på vår enda rast på hela jävla dagen. Hon (chefen alltså, erkänn att ni trodde det var en man...!) vill se verkligheten sades det. Verkligheten är den att vid klockan nio äter arbetarna frukost, men just den verkligheten ville hon inte se så istället för att hon själv sätter sig ner när hon anländer och dricker en kopp kaffe  så ändras rasten för 1000 blåbyxor så att HKH inte ska behöva vänta så länge... Det är vad jag kallar RÖVSLICKERI.

Tränade igår igen. Ännu en gång var vi över 20 man på träningen vilket omöjligt kan förvärra vår situation. I morgon mönstrar vi nästan starkast möjliga trupp sånär som på Axel som har åkt på semester.Skönt för honom men tråkigt för oss då han verkligen behövs i dessa dagar.

Skulle raka skallen i dag igen. Man vill ju vara representativ inför besöket imorgon. Det sorgliga är att batteriet tog slut när jag hade skalat av halva huvudet så i skrivande stund så har jag halva skallen kvar att raka. Funderar helt allvarligt på att gå till jobbet så här i morgon.

  
AVVÄNJNINGEN DAG 4
 I dag har det kännts ganska OK faktiskt. Jag börjar misstänka att nikotinplåstren är starkare än vad snuset självt var. Skit samma det är inte snus i alla fall. Ett plåster på morgonen och sedan några tabletter under dagen så går det bra tills att man börja fumla i vänsterfickan efter den gröna Kronandosan som dessbättre fortfarande lyser med sin frånvaro. Jag fick lukta på lite snus i går på träningen. Inom mig grät jag men utåt så spelade jag kall.
Har lagt märke till ett märkligt mysterium. Jag har Elvis Presleys låt "Good luck charm" i iPoden som flitigt används på jobbet. Varje gång jag spelar den så försvinner snussuget direkt. Känns lite spooky tycker jag, speciellt med tanke på att det i dag är 30 år sedan han dog...Eller gjorde han det?
En bieffeket av hela den här sluta snusa-grejen är att jag mycket oväntat istället har utvecklat ett beroende av varma mackor. Jag har ätit hur många som helst sen i söndags. Djävulskt gott!

Saker jag har tänkt på idag:
*Varma mackor
*Generalsnus
*Kronan Snus
*Elvis
*Den stundande helgen
*Svalbard
*Klyftpotatis
*James Bond
*Jag tänkte faktiskt på stenar när cyklade hem.Vet ej varför.
*Vår frys. Den frostas av just nu.
*Trolltider, den gamla klassiska julkalendern dök upp någon gång i huvudet i samma veva som stenarna
*Johansforstipset, jag har nog inte ett enda rätt
*Kronan Snus igen
*Varför Henke Larsson åkte hem från Manchester U
* Vad den gamle uruguayanske superstjärnan Enzo Francescoli gör nu för tiden
 Mer är det fan inte...
image28
Enzo Francescoli


Snart fyra dagar avklarade. Det här kommer att gå vägen...Jag ber än en gång om ursäkt om jag uppträder tjurigt. Det beror helt enkelt på att jag är tjurig med jämna mellanrum just nu.


Nu ska jag gå och kolla till min frys

/~~/Den tredje dagen

Jag skulle kunna tänka mig en snus just nu...
Tredje dagen i mitt nya liv har än så länge varit snarlik de andra två. Hade ett grymt sug efter snus vid åttahugget i dag på morgonen när allt krabbade som mest på min bana. Otäta maskiner skurna bultar och...och inget snus. Jag är i och för sig inte säker på att snus hade fått maskinen tät fortare eller fått propellerbulten till att inte skära( just propellermonteringen har jag inte ens hand om själv) men man hade nog ridit ut stormen på ett lite gladare sätt skulle jag tro.

Träning i kväll igen och det ska bli skönt. Jag hoppas att snittet på över tjugo närvarande håller i sig ett bra tag till. På fredag kväll så startar vår serie igen och vi tar emot Läckeby på IP. Läckeby är det enda laget förrutom Flygsfors som vi har tagit poäng av denna säsong så vai hoppas på att göra det igen. Skadeläget är betydligt ljusare nu och dom flesta spelarna är disponibla.

Tittade lite på Elfsborgs CL-kval mot Valencia igår och jag förstår numera mycket väl varför svenska lag får kvala in till klubbfotbollens finrum.

Har varit snusfri i en betydande bit över 60 timmar nu. Ser fortfarande märkliga saker i periferin dock. Plus att jag har börjat få yrselattacker. Men det är tydligen så för långa människor...

Chefen har redan annonserat om förlängd arbetstid nästa vecka. Härligt att vara tillbaka...

Nu ska jag ta en snu...nikotintablett.Fy fan
/~~/


Rapport från andra sidan

36 timmar och 32 minuter sedan jag spottade ut vad som är tänkt att bli min sista snus.
Det var efter att Martin Beck och hans gäng åter igen hade löst ett mordfall som innefattade en våldtäkt (eng: rape, för den kunnige så finns det ett alldeles utmärkt snus som heter just rapé) men som ganska väntat klarades upp framåt 23-tiden i på söndagsaftonen. När eftertexterna rullade så spottades den ut. En välplacerad lös Generalsnus spottades ut i toaletten och förgyller säkert livet just nu för diverse kryp i kloakerna.
Måndagsmorgonen kom som vanligt fortare än beräknat och när jag slog upp dom blå så var det med ett stort vemod och en väldig ångest jag trampade dom tre kilometerna ner tilll WWW. Det var också obalans i kroppen rent fysiskt då snusdosan inte låg på sin vanliga plats i vänsterfickan. Preparerad med nikotinplåster och tuggummin så var jag redo för denna arbetsdag, denna jävla arbetsdag. Upptäckte ganska tidigt att plåstren faktiskt gav en viss hjälp men jag undrar om det inte är lite annat än bara nikotin i dom där. Jag har märkt att saker i periferin har börjat röra på sig, saker som verkligen inte kan röra sig som pallställ,arbetsbänkar och dylikt. Väldigt skumt.
Dagen gick faktiskt och riktigt kritiskt var det bara en enda gång och det var efter lunchen då handen många gånger nervöst trummade på vänsterfickan utan resultat.
Jag cyklade hem, mäkta stolt över att ha överlevt en hel dag. Jag vågade emellertid inte cykla min vanliga väg (stora vägen) eftersom ( som jag tidigare var inne på) mitt periferiseende inte alls var att lita på och valde därför cykelvägen. Jag blev omcyklad otaliga gånger av småbarn. Det tog hårt på självförttroendet men jag bet i hop och tog mig hem.
Väl hemma hade Jojje fixat middag så då kändes allt ganska lätt, det blev en bit mat och sedan några Vänner avsnitt trots att handen fortfarande inte fattat att min vänsterficka numera innehåller lika mycket av värde som min plånbok så kändes det som jag hade full kontroll.
Nån timme senare var det träning och under själva träningen var det inga som helst problem. Jag bad min coach om att få slippa sista kvarten för att hinna ner till EIS-MIF andra halvlek och fick godkänt. Det var då det hände. När jag duschade trillade plåstret av. Jag kände en våg av panik svepa över mig men intalade mig att det skulle gå bra utan plåster. Det gick väl sådär. Jag kom på mig själv ett par gånger under matchen med att min mun,helt utan tillåtelse från hjärnan, pratade om saker som jag inte kommer ihåg idag. Jag tog en nikotintablett när jag kom hem och gjorde mig några varma mackor sedan var allt under kontroll igen. Dock var inte mackorna på GROVt bröd...(den var dålig, jag vet....)
I dag har allt fortlöpit ungefär som igår och just i skrivande stund känns det bra men jag väntar bara på att det där djävulska suget ska sätta in som det gjorde i går efter lunch.

Jag kommer att fortsätta rapportera här på bloggen. Absolut inte bara om det men räkna att avvänjningen kommer att bli ett stående inslag här....

EIS slog Madesjö med 2-1 igår! Bra gjort!

Träningsfritt i kväll. Jag undrar hur det ska gå. Rastlöshet och snuslöshet är en dålig kombination.

Nu måste jag producera...

/~~/

I morgon börjar det...

Nu är det bara några timmar kvar sedan ska man igång och jobba igen. Känns lite surt just nu men jag vet av erfarenhet att efter ett par dagar så är man inne i det igen. Vad som är värre är ju det där med snuset. Jag har varit och handlat diverse hjälpmedel på apoteket för 470 spänn så då måste dom fan vara bra.

Igår var det tänkt att vi skulle på kräftskiva i Broakulla men så blev aldrig fallet. Vi gick in till Peter och Karro vid sjutiden istället för att lite senare på kvällen hamna nere hos Sofie och Henke på deras andra 55års kalas. Båda festerna var vansinnigt trevliga.
Idag har man ändå varit relativt pigg tycker jag. Vi var borta hos mina kusiner och käkade lite lunch för att sedan slå ihjäl eftermiddagen på soffan framför Premier League-fotbollen.

Kalmar fick sig en ordentlig smäll igår.Jag såg matchen på TV och är besviken på vad jag såg. Den nye brassen gjorde i ärlighetens namn inte mycket rätt så jag hoppas att den andra brassen är bättre.
5-0 på hemmaplan är aldrig OK vilka man än möter. Tungt.

Nu ska jag gå och duscha tror jag för det är kvavt så in i helvete just nu.
/~~/ 


48 veckor tills nästa semester

Då var semestern över för den här gången. Klockan är ungefär 13.00 och det är den tiden man brukar vara hemma på frdagarna en vanlig arbetsvecka. Nu är det "bara" en helt valig helg och sedan ska man på att igen.

Jag orkade inte gå ut igår vilket jag är glad för idag. Jag var lite sugen ett tag men det slutade med ett par öl framför datan och sedan var det kvällen.

Ikväll ska jag ner och titta på LBK tänkte jag. Dom har viktig match mot Vederslöv/Dänningelanda på Vallen så det kan bli intressant. Jag misstänker att myggorna också kommer tycka att det är intressant. Jag fattar inte varför myggor gillar idrottsplatser så mycket. Vilken IP man än är på så är det alltid flera miljoner myggor där också.

Har gjort absolut ingenting idag. Ganska trist men nu ska jag snart igång med matlagningen. Sedan får jag se vad jag hittar på. Måste förbi apoteket och handla diverse komplement till snuset. På måndag smäller det. Känns jobbigt redan nu men det ska gå. Jag SMS:ade lite tidigare idag med min kompis Nicklas som också ska sluta. Han verkade förrädiskt lugn tycker jag. Jag misstänker att han har tjuvstartat lite grand med snusslutningen och i såna fall så har han ett jävla övertag på mig. Jag gillar inte att förlora och kommer göra allt för att inte förlora detta heller.

I kväll ska vi äta Tacos, det kan mycket väl vara det bästa jag vet så jag längtar ltie smått tills dess.

image5
Snart är det över...

/~~/

Träningsvärk

Det börjar kännas att man kanske inte har var fullt så aktiv i sommar som man kanske borde ha varit. Träningsvärken är i det närmaste total efter gårdagens prövningar uppe på IP. Vi var gott om folk i går igen,21 tror jag, och det bådar ju gott.
Träningen inleddes med lite enklare teknikövningar för att sedan nå sin peak i ett så kallat division-spel. Det går ut på att man spelar antingen en mot en eller två mot två på ett visst antal småplaner som ligger precis kant i kant. Man spelar korta matcher, ivårt fall 90 sekunder, och efter matchen får vinnare flytta ett steg uppåt i hierakin och förloraren får följdaktligen flytta ner ett steg. Det går ut på att vara på den planen längst upp när turneringen är slut.
Vi spelade två mot två på fem planer och jag och Joelsson beslöt oss för att slå våra påsar ihop. Vi började på plan tre och tog en stabil seger direkt mot Nordan och Stefan. Uppflyttning således och där väntade Axel och Wellrup som var lika chanslösa som vi hade väntat oss. Uppflyttning igen och spel på den högsta nivån där Dala och Mange väntade. Även där visade vi vår klass och tog en ny stabil seger och i och med det så fick vi stanna kvar där och nya motståndare blev Pettan och Lillen, vi visade tidigt klassen med ett väggspel som inte var av denna värld( coachen tittade givetvis inte just då) för att sedan släppa in ett billigt mål i slutsekunderna(då tittade han däremot). Oavgjot resultat och "sax,sten och påse" även kallat kluns fick avgöra. Jag tog mitt ansvar i form av självutnämnd lagkapten och klunsade framgånsrikt hem segern. Nästa match på översta planen var åter igen mot Dala och Lundegårdh som hade kämpat sig tillbaka. Även här slutade det oavgjort. Det var då det hände. När Lundegårdh och jag skulle klunsa har den gode Magnus hittat på ett helt eget jävla tecken.Klon. Det fanns inget försvar mot klon uppenbarligen.Jag yrkade på omkluns och fick igenom min begäran ganska omgående trots idoga protester från våra motståndare men i omklunsen var jag alldeles för skärrad för att kunna koncentrera mig och förlusten var obönhörlig.Degraderingen följdes upp med en vinst och väl tillbaka på översta planen så meddelar tränaren att det var sista omgången.Vi var i final.Ett av mina finaste ögonblick i karriären var ett faktum. Finalen mot Pettan och Lillen skulle även den komma att avgöras på kluns som jag tyvärr förlorade,fortfarande svårt chockad av Lundegårdhs tidigare svek mot klunsning i största allmänhet.Lillen vann solklart och på ärligt vis och därför kom Joel och jag på en hedrande andra plats.

image26
Magnus "Klon" Lundegårdh

Näst sista dagen på semestern idag och ångesten är i det närmaste fullständig.

Kan inte bestämma mig om jag ska gå på Cassa ikväll. Jag får nog suga på den karamellen en stund till.
Det är ju trots allt kräftskiva på lördag som jag förmodligen kommer att deltaga på. Det är mycket kräftskivor nu.Jag som kanppt gillar kräftor.Tillbehören är dock till belåtelse

Köpte Aftonbladets bilaga om Premier League idag. Inte ett ord om Nottingham i hela tidningen.Antagligen för att dom inte spelar i just den divisionen men ändå. Något kunde väl ha stått.

Träningsvärken kommer inte bara från fotbollsträningen. Jag är tämligen säker på att bärandet av ett 90 ton tungt älgtorn spelar in också.

Nu får det vara bra för den här gången.
/~~/


Schack Matt

Jaha...då var man en betydande bit in i avslutningsveckan på semestern. Känns lite konstigt faktiskt. Att tid kan gå så fort när man egentligen inte gör något alls.
På måndag börjar allvaret igen och denna gången är det blodigare än någonsin innan. Jag ska sluta snusa på måndag och ser fram emot detta med skräckblandad förtjusning. Har dessutom hört talas om att det finns hur mycket som helst att göra nere på WWW så det är väl bara att ta tag i det.

Dagen i dag har i huvudsak spenderats på Vita Sand. Himla trevlig strand faktiskt. Ett svenskt premiärdopp blev det också. Temperaturen var väl inte riktigt densamma i Kalmarsund som i Egeiska havet men efter att ha legat i ett tag så var det faktiskt ganska behagligt. Jag antar att kroppen i en sådan köldchock tror att man håller på och dö och bestämmer sig för att ge en sista känsla av välbehag innan man kolar och därför tror jag att iskallt vatten efter en stund kan uppfattas som relativt skönt. Detta är på intet sätt en vetenskapligt bevisad teori utan något som jag helt enkelt har gissat mig till.
Farsan,Jojje,Peter och Martin var med på stranden. Farsan hade dessutom fått information via denna blogg om att jag hade spelat schack nyligen och var inte sen på att utmana mig. Fyra minuter senare hade vi rivit av tre partier där jag slutade tvåa i samtliga. Fascinerande spel det där.

I morgon ska jag tydligen bära älgtorn...Vet inte hur,varför,åt vem eller hur jag blev inblandad i detta äventyr men jag vet att Peter är med och det räcker för mig.

Träningen startade igår med en "mjukstart". Jag bara säga så här att jag är väldigt glad att vi inte började med ett hårdare pass.

Premier League börjar till helgen. Det känns tryggt på något vis. Även om jag inte har något favoritlag så högt upp i det engelska seriesystemet så är det ändå skönt att det drar igång igen. Och när PL drar igång är det bara två månader tills NHL startar. Det känns allt annat än tryggt men ändå vansinngt roligt.

DN-galan rullar i bakgrunden. Blanka Vlasic kan uppenbarligen hoppa högt. 207cm är imponerande...

Nu har jag inte mer att förtälja för tillfället
/~~/

Kräftor

Igår var det födelsedagskalas på 49:an, Jojje fyllde 23 så vi hade en liten tillställning för henne där Johannas familj och min familj deltog.
Vi åt smörgåstårta (det bästa med smörgås tårta är att det brukar alltid bli en liten bit över som man kan äta dagen efter och så var fallet även denna gång) och drack kaffe. Det fanns även tillgång till alkoholhaltiga drycker men eftersom Casablanca hade tillhandahållit liknande drycker i betydligt större skala kvällen innan så var alkoholen aldrig ett alternativ för dom som var där.
Vi satt och småpratade till 10-tiden på kvällen sedan började man bli trött. Man kan säga att det märktes att Jojje inte är 22 längre...

I kväll är jag rädd för att det blir lite tuffare. Linda och Johannes kommer hit på kräftskiva och sådana fester brukar vara hårda. Jag och Johannes har lovat att vi ska fixa maten. Köttbullar, Janssons,prinskorvar,kräftos och mycket annat har vi planerat. Hur detta ska bli återkommer jag till en annan dag.

Jag var nere på träningen häromdagen. Det var bara jag, Klevtun, Tobban, Dennis och Wellrup där så det blev aldrig någon träning. Men å andra sidan fick jag se Tobbans stunttrick på sin gamla Puch så jag är ändå på det hela taget nöjd med min tripp till Johansfors IP den kvällen.

I dag spelar FF mot Elfsborg. Viktig match för bägge lagen. Kalmar måste bevisa att man kan göra mål utan Arí. Ge David Elm en riktig chans på topp. Jag är helt övertygad om att han kan tillföra mycket där. Speciellt sen Ricardo i mina ögon är en sämre fotbollsspelare än David.
Jag har funderat en del över vad jag tycker om Rydströms finger mot publiken. Jag har kommit fram till att jag tycker nog egentligen ingenting om det. Jag skiter helt enkelt i det.
I vilket fall som helst så hoppas jag på tre pinnar i Borås i eftermiddag och jag tror att KFF har alla möjligheter att göra en fin match.

Jojje fick ett presentkort på IKEA av mina föräldrar. Det är inte bra alls. Det betyder att jag förmodligen måste följa med och jag avskyr den affären.Jojje och jag brukar inte alltid vara så goda vänner efter en heldag i stan. Tyvärr.

/~~/


Hysén talar ut

Trots att man bara för några dagar sedan längtade til kyla och regn från solstolen på Rhodos så är det nu mer så att man längtar lite tillbaka till värmen för årets sommar i Sverige är på intet sätt någon höjdare.
Som sagt, bara för några dagar sedan satt jag på playan och lyssnade på Jerry Williams version av Monica Thönells(?) Vintersaga i min iPod. Ganska vemodig låt men en alldeles briljant text i mina öron. Det är väl kanske sådant som kallas för kontraster att sitta och lyssna på låtar om den svenska vintern i 40-gradig hetta och längta hem för att några dagar senare sitta framför datorn och lyssna på sommarinfluerad musik och längta tillbaka.

Jag spelade en turnering i Betapet i går. Jag var lågt rankad om man jämför med de andra. I första matchen fick jag möta den högst rankade och krossade densamme bara för att sedan åka på tre odiskutabla förluster mot betydligt sämre spelare. Jag slutade på sjunde plats av tio och är inte nöjd med facitet alls.

I kväll ska jag träna boll. Något jag inte gjort sen en Daimstrut kostade 8.50 känns det som. Det ska bli oerhört skönt att få röra sig litegrand igen. Kul att träffa lagkamraterna också.

Har precis varit och druckit kaffe inne hos Johannes. Vi tog ett parti schack och det gick bra förstås. Jag slutade tvåa efter att jag gjort ett drag med mitt torn som i 99 fall av 100 hade lett till arkebusering i om jag hade varit ryss.

Löpsedlarna igår på kvällstidningarna:
Expressen: Ingmar Bergman död
KP: Ingmar Bergman död
Aftonbladet: Glenn Hysén talar ut om bögattacken.

Det sorgliga i sagan är det att jag valde Aftonbladet...

Nu ska jag gå och fixa lite föda
/~~/


RSS 2.0