Gissa spöket

I dag är det Halloween, jag måste erkänna att jag inte riktigt var emd på det förrän det stod två små spöken utanför dörren och frågade efter godis. Eftersom jag är en hälsosam man så finns inget godis på 49:an under veckorna eftersom frestelsen då hade blivt för stor för mitt ultrasvaga psyke. Barnen utanför dörren fick nöja sig med några bitar sockerfritt Extra och kommer med all sannolikhet att svsky mig för en lång tid framöver. Det minns man ju själv när man var liten och gick påskkärring och kom till ett hus där godis inte var ett alternativ att få i sin korg utan istället fick man några vindruvor eller på sin höj ett äpple. Man avskydde dom människorna.Ryktet gick dock jävligt fort runt kvarteret om vilka som inte hade godis att erbjuda och följdaktningsvis så blev dom husen nästan helt utan både påskkärringar och egengjorda teckningar. Det slog mig just nu att det kanske var poängen...
Jackpoten var emellertid dom som gav pengar. Oftast tioöringar som ingen ändå gillade men ibland faktiskt enkronor och någon ytterst enstaka gång kunde man få en femma i korgen. Fick man en femma så bytte man kläder och sjal med någon yngre påskkärring som inte vågade säga emot och sedan väntade man en halvtimme och efter det ringde man på igen i hopp om en ny femma. Jag minns inte om det funkade...

Mitt samvete började dock gnaga lite och jag åkte för någon timme sedan ner till Konsum för att införskaffa lite godis till barnen som vi trodde skulle ringa på men efter det att jag kom hem så har det inte varit en enda här. Ryktet spred väl sig att jag bara erbjöd äckliga sockerfria tuggummin.
Nu har vi snart ätit upp allt godis själva anyway...

När jag stod i kön,det var för övrigt den längsta kön någonsin typ, på Konsum så kände en alkoholiserad farbror sig aningen pratsjuk och när det var hans tur att betala så passade han på att samtala lite med kassörskan om livet i allmänhet och andra kunders varor i synnerhet, han blev stående där i säker tio minuter men tyckte att gensvaret var för dåligt och lomade bort för att "gissa spöket" strax innan det var min tur att betala.
Den alkoholiserade mannen hade för övrigt parkerat sin cykel inne i Konsum.


Ett flertal har varit på mig angående gårdagens uttalande om att jag skulle besitta en "kropp som en grekisk gud". Detta var alltså ironi. I själva verket så börjar jag se en begynnande ölmage och kan väl närmast liknas vid en daggmask som svalt ett äpple.

Jag visste inte att Halloween hade slagit igenom så stort i Sverige och måste erkänna att jag nog aldrig sett så mycket folk ute en onsdagskväll. Detta påpekade även den alkoholiserade mannen på Konsum. Kommersiellt jippo? Kanske det men ett bra och trevligt sådant i såfall!

Någon som vet vem "gissa-spöket" på Konsum var? Jag ville gärna gå dit och gissa men jag fick inte för Jojje. Medelåldern där var åtta så jag trodde jag skulle ha en bra chans att kamma hem första priset men jag fick som sagt inte chansen. Kanske nästa år...

Nu tror jag att jag ska gå in till grannen Fagerström och köra "trick or treat" tills det att han ger mig iallafall 500 spänn, sedan fortsätter jag till Medin.
/~~/


Helvetesgapet

Har två timmar innebandy bakom mig ock är därmed trött och seg just nu. Det gick bra i dag och vårt lag vann samtliga matcher trots Henke Medin inte var med motståndarna, han var inte med alls faktiskt.

Till helgen drar damcupen igång och jag har tre lag som jag ska följa med stort intresse. Först och främst det Emmabodalag som Jojje spelar i och sedan även IF Trion och Vissefjärda GIF som bägge tränas av jobbarkompisar till mig. Men jag vet av egen erfarenhet att jag brukar bli rastlös efter någon timme och vågar därför inte lova att jag kommer spendera heldagar/kvällar i sporthallen men några matcher blir det.
Malin har ju kommit hem så jag behöver inte känna den där pressen att för Jojjes skull ägna största delen av helgen i sporthallen så jag kan antagligen tämligen obemärkt smyga hem närhelst jag känner för det. Men som sagt, jag är en äkta Tårt-Kennet( snäppet värre än toffel-hjälte som ni väl vet?) så antagligen kommer jag se rubbet som min sambo vill se. Sådan är jag.Precis sådan är jag...

Hönö-kaka med jordnötssmör är nog inte vad typ Blossom Tainton hade rekommenderat efter ett träningspass.Men det skiter jag i. Det är gott och den anledningen är god nog för mig. Kropp som en grekisk gud har jag redan...

Lottöppningsgänget ska åka till Sälen för alpin underhållning. Inte förrän till våren men ändå något att se fram emot. Vi måste dock vara noga med att kontrollräkna alla uppgifter som David Strand har plockat fram då vi ha rall anledning att tvivla på äktheten i dessa. Jag lämnar det ämnet med att säga att om Davids priser alltid stämde hade jag varit ohyggligt mycket oftare i fjällen än vad som är fallet nu.

Lyssnar på Läckbergs "Predikanten" just nu på jobbet. Dom hittar lik i det riktiga "Helvetesgapet" från Ronja Rövardotter. Det heter tydligen Kungsklyftan på riktigt och är beläget i trakterna kring Camilla Läckbergs hemtrakter i Fjällbacka.
Dom första två böckerna; "Isprinsessan" och ovan nämnda "Predikanten "ska sändas på SVT med start på fredag. Jag hoppas att någon riktigt pingla spelar Erika Falk. Hon verkar nämligen vara väldigt snygg i boken.

Kalmar FF gjorde sitt jobb i söndags och kan med stolthet se tillbaka på den bästa säsong ett lag från länet någonsin gjort. Hoppas att nästa säsong blir lika rolig. Den har alla förutsättningar att bli det.

Nu får det vara för denna gång.
/~~/

EIS och Kimi Räikkönen

Igår kväll var det EIS-fest. En fest som har varit vansinnigt bra dom gånger jag har deltagit men denna gång drevs det en hatkampanj mot mig.Nja det var inte så allvarligt men jag misstänker att detta var vissa smygvikingars sätt att trycka ner mig i skorna. Det hela började med att en dam blev arg , på mig kändes det som, för att kösystemstekniken i kassan till baren inte fungerade med önskvärd snabbhet och därför gjorde så att alla inte satt på sina platser när maten skulle avnjutas. Men efter ytterligare någon minut så var alla i allafall där dom skulle.
Maten sen, kyckling med klyftpotatis och diverse såser. Mycket gott, faktiskt så gott så att det helt otippat(?) fanns folk som ville ta mer än en gång vilket uppenbarligen inte var tillåtet då det helt enkelt inte fanns mat så det räckte ens till en förstarunda för en del. Jag och min gode vän Daniel Karlsson anser oss fortfarande växa och tog därmed det kontroversiella beslutet att hämta mat en andra gång vilket vi inte skulle ha gjort för dom människorna som inte hade fått mat första gången blev lite sura för att vi (det var ett helt gäng andragångstagare faktiskt) stod där igen. Vi insåg detta tidigt och släppte gentlemannamässigt före dom som inte hade fått. Men när folk fortfarande blir arga för att man till och med står utanför kösystemet så förstår jag inte riktigt vad vi skulle gjort annorlunda. Men allt löste sig och istället för en kycklingfilé så fick det bli en macka extra. Det gick bra det med och senare fanns det kyckling i massor så allt avlöpte fint till slut ändå.

Nästa chock kom när jag stod i kön till baren och en annan dam ifrågasatte hur jag hade hamnat längst fram ikön. Antagligen genom att ha stått längst av alla i kön...Antagligen. Hennes väninna hade dock sett hela händelseförloppet och ställde sig helt på min sida vilket kändes lite som en seger.

Nu kan det låta som att jag är bitter vilket inte alls är fallet utan jag hade en toppenkväll med god mat och riktigt bra underhållning. Är det något dom är bra på i EIS, förutom fotboll förståss, så är det att anordna fester. Har varit på många klubbfester men EIS fest slår samtliga. Bra jobbat ni som skötte spakarna!

I eftermiddag avgörs Allsvenskan och Peterskans är bokat. Jag hoppas på mirakel. Jag vet att det kan hända. KFF kan vinna SM-guld i eftermiddag. Oddset på det är betydligt lägre än att Vitryssland skulle slå Tre Kronor i OS 2002 men lik förbannat hände det så än så länge kan allt hända.

Jag tittade lite på TV4 satsning "Fredag hela veckan" i fredags och i en av sketcherna så spelade Markoolio den finska Formel 1-stjärnan Kimi Räikkönens bror. Jag vet inte riktigt men var inte den karaktären något så in i helvetes lik Bodabruks fd stjärnbloggare? Jag och min sambo var ialla fall rörande överens om detta faktum...No offence om du fortfarande läser denna blogg MA men vi tyckte faktiskt det!

Till helgen blir det antagligen en hel del fotboll när Vissefjärdas damcup sparkar igång. Kan bli skoj.

Tittade på filmen "Offside" i morse. Man känner igen en del... VIlken kanonfilm.

Nu ska jag duscha som man luktar gott till matchen med stort M

Borde man inte ha sommartid året runt? Ganska meningslöst att vrida klockan tycker jag. Denna gången är det förvisso åt det "bra" hållet men ändå.
/~~/


Procentuellt

Nybromatchen är precis slut och den slutade precis så som vi alla hoppades. Vikings-seger med megastabila 5-1. Det var riktigt skoj att se. Mannen med hockeysveriges tuffaste namn, Weston Tardy, var i mina ögon bäst på isen tillsammans med Fredrik Strid och målvakten Henrik Tojkander.
Jag var alltså inte på plats i Victoria utan följde matchen på TV4 Sport vilket jag inte ångrar. När Nybro för en gångs skull tv-sänds så kan det vara ganska behagligt att luta sig tillbaka i soffan med Bowmore i handen och chips i den andra. Det är receptet på en lyckad fredagskväll för mig.

Jojje har tagit kvällen redan då hennes bagaryrke avkräver henne ett tidigt uppstigande även på lördagar. Jag sitter  här och kämpar för att hålla mig vaken mest av principskäl att inte gå och lägga sig inan 22.30 på en fredag. Även om jag lätt hade kunna somnat vid halv åtta.

Jag börjar så smått ana vem som är mördaren i Läckbergs bok om "Isprinsessan"

Spelade en timme innebandy idag. Höll på att bli slagsmål på riktigt. Jag var inte inblandad. Inte ens lite. Skönt.
Det lugnade dock ner sig betydligt och jag tror dom flesta numer är vänner. Innebandy kan vara hårt ibland...

Efter att min sambo och jag för en tid sedan införskaffade oss en Peugeot så får vi även en tidning hemskickad till oss med jämna mellanrum tidningen heter "peugeotnew" och ska jag vara ärlig så har jag inte läst den från pärm till pärm men jag läste en liten artikel iden som handlade om vilken kändis svenska folket helst skulle resa tillsammans med i bilen. Till tidningens försvar bör sägas att det är bensinbolaget Shell som gjort undersökningen och resultatet lyder som följer:

1. Robert Gustafsson 47,2 % av folkets röster
2. Prinsessan Madeleine 30,5 %
3. Carolina Klüft 22.6%
4. Carolina Gynning 18,2%
5. Jan Guillou 16,9 %
6. Ola Salo 16,4%
7. Peter Jihde 14,3%
8. Stina Dabrowski 14%
9. Bert Karlsson 11,6 %
10. Janne Josefsson 11,5%

Jag bryter där eftersom Peugeottidningen inte publicerar fler namn men påstår att lååångt ner på listan kommer  den forne statsministern Göran Persson men 2% av rösterna.Så därför bevisar det att  listan fortsätter även långt utanför topp10.
Till och börja med vill jag säga att den enda jag hade släppt in i bilen hade varit Prinsessan Madeleine.Men efter det så skulle jag vilja fråga hur dom på Shell räknar?
Jag har fått lära mig att när det gäller omröstningar och dylikt så blir det antalet som röstar 100% och om sedan 47,2 % röstar på Robert Gustafsson så finns 52,8 % av rösterna kvar. Men hur tänkte Shell här? Jag kan tänka mig att den listan i sin helhet landar på någonstans kring 700% och det är, som Peter Gålén hade sagt, inte rimligt. Jag börjar omgående fatta varför bensinen är så jävla dyr i detta landet. Jag börjar misstänka att ledningen nere på WWW räknar efter samma matris.

Lasse Sjuk och Frasse Larzén gjorde idag på jobbet att tappert försök att bevisa för varandra att dom inte är smygvikingar. Dom pratade skrävlande om att Nybro antagligen skulle få stryk med 8-0 eller 10-0. Nu vet jag grabbar att ni är nästan lika glada som jag men jag är lite besviken på att ni tackade nej till min invit om hockeykväll på 49:an. Men vi får ta det nästa gång Nybro spelar på tv. Nästa säsong lär det bli oftare...Jag tror till och med att man kan se alla elitserielagens matcher på PPV.

Nu ska jag ägna någon timme åt min favoritsysselsättning på nätet. Betapet.

I morgon blir det EIS-fest.Kan bli trevligt!
/~~/

Den sluga majoriteten

Har precis fått i mig en laddning tacos så nu är jag mätt och glad. Hade tänkt titta lite på elitserie-hockeyn men jag har inte vågat föreslå det så jag gick och bloggade istället...
I morgon ska jag till vilket pris som helst spendera kvällen i tv-soffan framför Nybro-Oskarshamn som TV4 Sport sänder. Jag tänkte bjuda in Lasse Sjuk och Frasse Larzén men jag tror inte dom kommer. Jag är numera bannlyst från deras bana (VikingLine) och får knappt ens längre samtala med linans tre övriga, för övrigt fullt normala, montörer TurboTony,Mange Macka och Fredde Bärsärk.
Lasse Sjuk hävdar att jag röjde hans identitet i förra inlägget när jag skrev att Lasse Sjuk var tränare i Vissefjärdas damlag. Jag misstänker att den stora majoriteten slugt nog hade knäckt det innan...

Igår var vi på restaurang, Larmgatan 10 i Kalmar där vi firade min far som igår nådde den prydliga åldern 50 år. Trerättersmeny blev det med Toast Skagen, Filét Mignon och avslutningsvis glass som innehåll. Jag är oerhört ovan vid att äta trerätters och kände ett visst mått av nervositet när jag intog min plats. Men det hela gick ju vägen och jag vill nog påstå att matsalen på WWW har en bit kvar till den nivån.

Tampa fick däng av Washington inatt. 5-3. Skit. Lecavalier blev arg och slog en kille på truten. Två minuter för slashing,två för att ha startat slagsmål,fem för själva slagsmålet och tio minuter för misconduct blev resultatet. Då gillar man inte att förlora. Jag gillar den inställningen. Han blev till och med hyllad av tränaren efter matchen för just det faktum att han tog stryk för laget och det tände övriga lagmedlemmar. Som sagt, jag gillar den inställningen. Jag vet att jag är relativt ensam om det på denna sidan Atlanten men jag står fast vid det.

Har varit ute och sprungit med en 50+are i kväll...7 km terräng och jag vann....Hehe. Du ska få revansch far.

I morgon är det innebandy igen, bara en timme dock men det får duga. Henke Medin vågar sig nog inte dit efter att jag markerade var skåpet skulle stå sist vi spelade.

Nu ska jag gå och fika lite med min förtjusande sambo...Jag antar att det ändå är synnerligen små chanser att valet av TV-kanal blir den som sänder hockeyn. Tyvärr är man nu degraderad till Tårt-Kennet, för er som inte vet vad det uttrycket betyder kna jag tala om att det är steget värre än när man bara är toffel-hjälte, så det blir nog ingen hockey

/~~/

Mellanfotsben

Detta är andra inlägget för idag och det hör inte till vanligheterna. Förklaringen är ganska enkel. Jag har inte så mycket att göra. Tänkte eventuellt se lite Champions League-fotboll om en stund.

Ganska precis hemkommen från innebandyn där idag min evige innebandy-antagonist Henrik Medin tog tvivelaktiga beslutet att delta. Efter det sedvanliga "klubblotteriet" stod det klart att vi inte skulle spela på samma lag vilket jag undrar om vi någonsin gjort. Vi vann första matchen med 13-11 för att sedan förlora andra klart med typ 10-6 i tredje och avgörande försvann all kraft och vi fick se oss besegrade. Men vad som ändå glädjer är en situation framför vårt mål där deras forward har bollen på kanten och står och letar alternativ. Då hörs ett bröl från någonting som torde vara resultatet av en korsning mellan Eric Lindros, karaktären "Hightower" i filmerna om Polisskolan och en Belgian Blue, nämligen ovan nämnde Medin som heroiskt och graciöst kastar sig in mitt i smeten och lyckas få bladet på bollen och därmed göra ett mycket vackert mål. Men säg den glädje som varar... I samma sekvens finns även undertecknad med och ser hela händelseförloppet. Min första reaktion är att ge Henrik en slashing i läpphöjd men beslutar mig för att istället försöka slå undan bollen. Jag misslyckas kapitalt och mitt klubblad hamnar istället under den framrusande illgärningsmannens fot och ett brak hörs. Den drabbade reser sig upp utan att göra en min och flinar nöjt över sitt mål men på omvägar hörde jag en teori om att ett mellanfotsben antagligen gick av vilken Henke senare bekräftade i duschen. Man kan sammanfatta det med att jag vann på poäng...

Nu är iPoden laddad med en ny Läckberg. "Isprinsessan" blir det i morgon.

I morgon är det också kvartalsinformation. Samtliga vet redan vad som ska sägas: Ni gör ett bra jobb men ni kan bli bättre... samma sak varje kvartalsinfo.
Ett nytt inslag förra gången var dock att man lät en högt uppsatt man stå och snacka en halvtimme om hans jobbarkompisar och följdaktligen internskämt om dom. Väldigt uppskattat bland oss som tjänar 50 000 mindre i månaden och inte alls har den kompetensen att förstå den typen av humor...verkligen.Not.
Hade han jobbat på min avdelning hade han varit den första jag hade bett gå till förrådet för att hämta en synvinkel ett ögonmått och två burkar durkslag...

Har precis ätit fullkornsknäckebröd med jordnötssmör. Det funkade. Det trodde jag inte...

Nu får det bli fotboll på TV
/~~/


Brotts-statistik

Efter gårdagkvällens resultat i Allsvenskan så är det bara att inse att det ser inihelvete mörkt ut för KFF och deras chanser att ta SM-guld. Men hoppet lever likväl in i sista omgången och allt kan hända även om det ska ganska mycket till innan både Djurgården och Göteborg tappar poäng hemma mot BP resp. Trelleborg. Men i årets allsvenska kan allt hända.

Man måste ändå ge AIK en eloge för sin insats i går mot Göteborg. Dom borde ha vunnit den matchen stort men nu vann IFK genom matchens enda "mål". Läggmatch för att förvärra för Djurgården var det i alla fall inte tal om.

Har blivit invald i festkommitén på jobbet. Eller invald och invald... Då den posten inte är något som så många strävar efter  och så inte heller denna gång så togs beslutet över mitt huvud och nu är jag tillsatt utan mitt medgivande.Allt är smygvikingen Lasse Sjuks fel. Han valde att säga upp sin plats i kommitén och chefen undrade vem som skulle fylla hans lucka. Mitt namn yttrades då genast från Vissefjärdatränarens mun och chefen beslutade genast att så skulle bli fallet utan att ens fråga.
Lasse Sjuk ligger härmed riktigt farligt till...undrar förresten om han syns i Nybroklacken i morgon?? Antagligen...

Själv hinner jag inte till Victoriahallen i morgon eftersom vi ska fira min far som fyller 50 år i morgon. Grattis grattis!

I kväll blir det två timmar innebandy i flygthallen. Ska bli skönt att få lira lite igen efter ffredagens missade pass  då jag  satt på ett tåg till Malmö.

Lyssnade färdigt på Läckbergs bok "Tyskungen" idag på jobbet. Den höll inte riktigt samma klass som "Olycksfågeln" men var ändå riktigt bra. I morgon börjar  jag lyssna på "Isprinsessan".
Ganska otroligt ändå hur mycket mord det sker i trakterna kring Tanumshede/ Fjällhaga... Ungefär som i Ystad med Wallander och hans gäng. Intressanta och bra böcker är det however...

EIS-fest på lördag. Brukar vara riktigt bra tillställningar och allt tyder väl på att så blir fallet även i år.

I kväll spelar Sahara Hotnights live i Musikbyrån vid 19.30 på SVT. Ska spelas in.

/~~/


En stilla längtan till Peterskans

Helgen i Skåne försvann lika fort som en avlöning och numera är jag på småländsk jord igen vilket för all del känns bra.Väldigt roligt att träffa Malin igen efter hennes au pair-sejour i USA, Malin var som vanligt och den feta amerikanska maten hade inte satt några spår på henne utan hon var sig lik. Kan faktiskt mycket väl bli så att EIS dam får ett prima nyförvärv om jag fattade saken rätt...Man vet aldrig vad som händer. Inflyttningsfesten hos Marcus och Ann-Sofie avlöpte utan incidenter och var rasande trevlig. Hittade till och med två sköna lirare som var lika NHL-intresserade som jag vilket inte gjorde saken sämre. Ett rykte florerade att Zlatans brorsa skulle komma eftersom Marcus och han jobbar ihop men så blev inte fallet. Tyvärr.Han missade en bra fest!
På festen spelades det ett spel som man spelade med hjälp av alkohol och tärningar och väldigt snart insåg Johansson vilken enorm potential detta spela hade, anledningen till att jag talar om själv i tredje person och dessutom tilltalar mig själv med efternamn är att det var en betydande del av spelet. Jag kommer jobba stenhårt för att detta spel ska växa sig stort även i Emmaboda.

Tågresorna till och från Malmö C gick även dom smärtfritt och ja gkan tycka att tågresor kan vara ganska avkopplande även om jag idag har svurit rätt mycket över att man knappt kunde få in P4 på radion i tåget utan fick igenom brus följa BP-KFF och det var sådär. När sedan Kalmar uppenbarligen spelade ganska dåligt längtade man hem till trygga Peterskans. Vi han hem precis lagom till att César sköt in 2-1 till FF och därmed sätter kalmariterna ordentlig press på IFK och DIF.
BP trillar nog dessvärre ut vilket jag personligen tycker är lite tråkigt och jag hade hellre sett att Trelleborg ramlade ur men nu blev det så.

Ska alldeles strax raka skallen och duscha för att sedan tillaga och förtära någon form av kvällsmåltid.

I morgon är det dags att jobba igen...uuusch

Har Camilla Läckberg någon fan-club? Annars ska jag starta en.
/~~/

Hårsvall

Det är hårda dagar på jobbet nu. Idag när jag kom så möts jag av en hånflinande långhårig man som tycker att undertecknad är en mes för att jag oftast bär mössa på höst- och vintermorgnar under mina cykelfärder ner mot fabriken. Alla har ju inte liknande svall som vissa av mina jobbarkompisar och måste därför ta till mössa dylikt under de kallare dagarna. Nu var det inte direkt kallt idag på morgonen utan snarare en ganska bra bit över 10 grader och därför hade jag väl kanske inte behövt alla attiraljer men jag visste inte om temperarturen när jag klädde på mig i morse.Men vad jag vill komma till är att JAG avgör när jag vill ha mössa och inte Frasse Larzén.
Såhär i efterhand så har jag kommit på att anledningen till Frasses nöjda min strax innnan 06.00 i morse kanske inte alls var för att häckla mig utan kanske mer för att Nybro tog två fina pinnar i går kväll mot Nyköping. Frasse är ju,som ni alla vet vid det här laget, smygviking och idag har han följdaktningsvis varit på strålande humör...

Ska snart bege mig bort till min lillebror för att se om svenskarna kan knyta ihop säcken och ta sig till EM i kväll.Jag vågar itne hoppas på för mycket efter utskåpningen på Windsor Park i våras då Healy visade att det fanns luckor i det svenska försvaret som sällan syns.De tgäller att täppa till dom ikväll.

På fredag blir det Malmö.

Har lyssnat färdigt på Camilla Läckbergs bok "Olycksfågeln" och är oerhört imponerad. Helt suveränt bra bok. Har aldrig tidigare fått kalla kårar och rysningar på jobbet(inte av ljudböcker i varje fall men möjligtvis av ökade krav och hot om flyttning och nedläggning) men idag fick jag det. I morgon  ska jag börja beta av nästa bok i serien, "Tyskungen". Jag har insett att jag har börjat i fel ände med hennes serie men jag hoppas att det ska funka att läsa/lyssna på dom tidigaste lite senare. Någon som vet?

Har gynnat Radio-Lasse med 199 kr idag. För ett par nya hörlurar.Sådana små som man stoppar in i örat. Dyrt tycker jag. För 199kr bör musiken låta inihelvete bra.

Spelade innebandy i två timmar igår. Matt i dag.

Nu ska jag ringa min bror.
/~~/

Staty

Har precis skaffat mängder av vuxenpoäng då jag och Jojje nyss är hemkomna från en lång promenad. Vet inte hur det kom sig men vi har bägge frikväll i kväll och kände att vi i alla fall kunde röra på oss lite och gjorde så genom att traska en ruda runt ER-sjön för att på hemvägen ta vägen via centrumtorget där man varje gång blir lika full i skratt när man ser den ohyggligt fula och gravt diskiminerande staty som föreställer en man som våldtar en kvinna och ett barn(?) samtidigt som han inte vill visa vem han är och vrider därför bort ansiktiet i tron om att betraktaren inte ska fatta att det bara är att gå ett halvvarv för att se den otäckingens nuna. Jag kände inte igen honom. Det är jag glad för. Jag vet att en liknande jämförelse gjordes någon gång i grannbloggen Daily Sandy Sheen.
Djävulskt ful staty i alla fall och jag kommer nog aldrig riktigt fatta hur skulptören tänkte där.Jag kan bara säga som så att hade jag skulpterat/målat något liknande på bildlektinerna på högstadiet så hade jag antagligen inte levt idag då jag och min bildlärare inte kom överens så bra och en sådan karikatyr hade antagligen inte gjort saken eller mitt betyg bättre.Jag hade jättesvårt för bild.

Ser fram emot två timmar innebandy imorgon kvälli Flygthallen.

Har lyssnat på halva Camilla Läckbergs bok Olycksfågeln i dag på jobbet i min iPod. Riktigt spännande och bra.Ser fram emot att lyssna på fortsättningen i morgon.Jag är ensam på min bana denna veckan om någon undra över mitt annars högst asociala beteende att gå med hörlurar hela dagen.

Två personer hälsade på mig under promenaden. Mattias Evestål och den trevlige mannen på Systembolaget. Evestål såg nog inte att det var jag. Det gjorde bolagskillen.Jag vet så jävla väl vad han heter men jag kan inte komma på det just nu.Trevlig är han i allafall. Heter han Lennart?

Är i absolut toppform i Betapet och ligger en bra bit över 2300 för tillfället. Helt och hållet utan fusk.Det är viktigt att poängtera.

Nu får det vara bra för den här gången. Lova att ni kollar närmre på statyn nästa gång ni gårt förbi. Den är riktigt otäck.
/~~/


Sammanträffade?

Söndagskväll igen och snart är det dags för att påbörja en ny arbetsvecka.
Kommer ganska precis hem från Emmaboda B-damers kvalmatch mot Ingelstad nere på konstgräset där EIS av någon anledning inte vann. Det borde dom ha gjort efter mängder av chanser framför allt i första. Nu blev det inte så och Ingelstad spelar i trean nästa år. Mycket folk var på plats. Bland andra Johnny Elm, och EIS ska presentera sin nya tränare på tisdag har jag hört. Sammanträffande?
Jag vet vem jag tror att det blir. Ett utmärkt val.

Sverige gjorde sin plikt igår mot Liechtenstein och vann med stabila 3-0. Liechtenstein försökte och hade ett par riktigt farliga chanser men svenskarna hade det hela under kontroll och med tanke på att Spanien slog Danmark så säkrar Sverige antagligen EM-platsen på onsdag då Nordirland komer på besök. Men bara antagligen...Healy är ju med.

Franzén, jag visste att du inte kunde hålla dig borta från att läsa denna blogg. Astrid bekände för mig med stor stolthet i rösten att även hon tyckte att du var lik Nybro-vikingen.Det är inget du ska vara ledsen för,tvärtom. Var glad att du inte är lik Kalmar FF:s logga.Det hade inte varit skoj att gå omkring och se ut som ett par röda kalsonger?Ska du med till Victoria på tisdag? Jag kör...
image37
Det kunde ha varit värre Lasse...

Har rensat ur garderober idag, har knappt några kläder kvar känns det som. Ska ändra på nästkommande helg i Malmö tänkte jag.

Qviding vann söderettan och spelar på nytt i Superettan nästa år. Bra gjort!

Nu ska jag rätta tipset.
/~~/

Fräulein

Jag fattar inte hur det alltid kan vara motvind när jag cyklar till och från jobbet. På morgonen blåser det oftast inte så mycket men dom vindpustar som ändå kommer är knappast i ryggen. Än värre när man ska hem,då är det allt som oftast full storm och alltid alltid i fel jävla riktning. Jag förstår Gud att du inte gillar mig så mycket, det fattade jag redan när jag insåg att dagens höjdpunkt oftast är två torra skivor Lingongrova med prickig korv vid niokaffet på WWW, men motvind både dit och hem??? Kom igen...
Idag hade jag dessutom knappt ingen luft i däcken men det har jag ialla fall åtgärdat nu.

Helgen är här och det är positivt.Just denna helg kommer förhoppningsvis (fürjumpningswise skrev jag som svar på glosan förhoppningsvis på ett tyskt glostest på högstadiet en gång, det var enda gången Fräulein Fröberg och jag connectade lite då hon fann min lustighet aningen aningen rolig) att bli lugn. Ikväll blir det en ny innebandymatch i Flygthallen och efter det blir det middag och sen somnar man antagligen i soffan efter att man har smuttat i sig fredagswhiskeyn som i kväll kommer att bli en Auchentoshan.

image36
Rekommenderas...


Tampa har inlett strålande med tre raka segrar och allt ser bra ut. Elitserien rullar också på och någon som är riktigt het där så är det Luleås Johan Harju som är norrbottningarnas just nu enda ljus i mörkret. Vad som känns extra bra är att Harju är draftad av Tampa. Sånt gillar jag.

Har skaffat David Bowies best-of-platta. Har aldrig gillat honom innan jag fattade att det var han som gjorde låten "Heroes" som jag första gången hörde i vinjetten till TV-spelet NHL04(????) och sedan dess ständigt varit på jakt efter utan attt ha vetat vem som gjort den.Svaret fanns med all säkerhet i NHL-spelet men logik har aldrig varit min starka sida.  Men så i lördags inne hos Johannes och Linda så spelar dom plötsligt den låten och bitarna föll plötsligt på plats.

Har även tagit ut Sahara Hotnights låt "Visit to Vienna" på gitarr så igår spelade jag den X antal gånger och min sambo var X antal sekunder från att göra mig både gitarr- och sambolös. Jojje gillar inte Sahara Hotnights så mycket.Jag gillar dom som fan och dessutom så är sångerskan vansinnigt snygg.

Nu skiter jag i detta.
/~~/


*Bilden är tagen från www.whiskyguiden.se
Utmärkt sida om whisky för övrigt...

Enhörning

Då var mer än halva arbetsveckan avklarad. Det är bara findagarna kvar och det känns bra. Helgen börjar på något vis nästan redan när man går hem på torsdagen för på fredagen är man i ett konstant glädjerus och sedan slutar man jobba redan vid lunch.

Stämningen på jobbet är annars väldigt hetsk mot mig i dessa dagar efter VikingLine-affären. Jag skulle vilja citera en man vars namn jag som vanligt valt att förvränga. Vi kan återigen kalla honom Frasse Larzén:
"-Jag hoppas att Nybro förlorar ikväll med 10-0, att dom får åtta man skadade, att halljävlen brinner ner och att du befinner dig i lågorna"
Ett grovt påhopp kan tyckas, men tro mig. Jag har jobbat i hop till det...
En liten stund senare så kom Frasse emellertid tillbaka och sa att han tog tillbaka det där om branden.Kanse är han ändå en liten smygviking. Lasse Sjuk såg sin chans att få mig att endast hacka på Frasse Larzén och släppte bomben att han hade sett Frasse imponerat följt Nybro Vikings skott-tävling på Emmaboda marknad härom helgen.
En gång smygviking alltid smygviking...
Med tanke på att det finns drivor av livsfarliga tillhyggen på WWWs produktverkstad X  så väljer jag nu att lägga detta ämne åt sidan. Eller kanske rättare sagt, låta ämnet vila ett tag.

Kalmar FF gjorde vad som krävdes när man i måndags hur stabilt som helst slog tillbaka ÖSK med klara 3-1 efter att Stefan Larsson briljerat med två riktigt snygga mål. Nu tror ja gatt detta kommer gå vägen. Jag tror inte IFK och DIF klarar att ta full pott på slutet men det tror jag däremot KFF gör.
Landslagsuppehållet kommer väl kanske inte så lägligt för Kalmar men lyckas man bibehålla formen över breaket så vinner man guldet.

I kväll spelar Nybro hemma mot VIK men dock utan mig på plats då jag i kväll väljer att vara hemma hos bagarn.

Nu har även jag fått det riktigt förklarat för mig  vad som egentligen hände i VGIF. Jag förstår att SSG är vansinniga men samtidigt var det en fin gest av Vissefjärda att ställa sin plats till SSG:s förfogande.
Klantigt gjort av VGIF men eftersom jag inte har ett dyft med det hela att göra så lämnar jag det ämnet helt från nu.

Jag tycker att Pontus Enhörning är Sveriges bästa radiopratare. Utan konkurrens...

I natt spelar Tampa sin tredje match för säsongen och jag hoppas på vinst trots att jag inte fått någon tårta denna gång.

Har tid hos frisören ikväll med. När jag vill. Jag är frisören och jag är tar inte ens betalt. Det gillar jag.

Spelade innebandy i två timmar i Flygthallen igår. Ett utmärkt sätt att hålla i gång. Och roligt. På fredag kväll är det nedsläpp igen. Tyvärr bara i en timme den gången men det är ändå tillräckligt med motion för att man med gott samvete kan äta och dricka något lyxigt senare på kvällen.

AVVÄNJNINGEN DAG 59
Suget försvinner nog aldrig riktigt skulle jag tro. Snart 60 dagar utan snus men fortafarande ett stort sug. Men ändå inte så jobbigt. Man är så inställd på att inte snusa så man vänjer sig på något oförklarligt vis vid suget. Tuggummin är i många lägen fortfarande helt livsviktiga.
Luktade lite i Peters snusdosa när vi satt på Peterskans. det luktade så underbart gott att jag får gåshud ännu när jag tänker på det.
Min kompis Nicklas hänger också fortafarande i och gör det på ett föredömligt sätt. Han gnäller inte lika mycket som jag med andra ord.
/~~/

Smygvikingar och überbloggare

Återigen måndag, helgen gick fortare än vanligt och min arbetsplats hade inte förändrats nämnvärt sedan i fredags. Det är ju älgjakt denna veckan och därför är vi många gubbar kort. Det får dessvärre vi som inte jagar älg lida för.

Lite om helgen då...
Var på lottöppning i lördags kväll hos Johannes och Linda. Mycket trevlig tillställning där stämningen peakade under den obligatoriska Twister-turnering som Johannes efter ett mycket aggresivt och skickligt spel utmanövrerade mig i en annars mycket välspelad final i (som vanligt) bäst om tre matcher. Medin fick därmed gå med i den exklusiva skara (jag och han) som har vunnit fler än en gång.
Peter Fagerström och David Strand står som väntat på noll och inte mycket tyder på att någon av dom ska kunna ta sig ur det bottenträsket.

Söndagen blev lugn på alla vis. Käkade tacos och kollade på film och sedan var det mer eller mindre dags för att ta kvällen.

Jag är väldigt smickrad över att überbloggare Ahonen hade den goda smaken att rekommendera och länka denna blogg. Det tackar jag för och vill samtidigt passa på att tacka Markku för en ofta alldeles brilljant blogg som jag tycker borde fått hänga med ett tag till. Jag anser inte att man behöver uppdatera en blogg varje dag. Det gör inte jag och såvida jag inte vinner stora pengar snart så kommer jag nog att uppdatera ungefär som tidigare.
Mitt "töntiga" val av namn är det väl nästan smidigast om jag förklarar här och nu: När jag startade denna blogg för ungefär ett halvår sedan så var tanken att jag skulle skriva enbart om mitt stora NHL-intresse under pseudonym för att vara så opartisk som möjligt.Ingen skulle veta vem jag var.Steve Yzerman har alltid varit ett föredöme för hockeyn och är en av få spelare som är omtyckt i alla lag. Därför tyckte jag att Yzerman var ett passande namn.Helst hade jag nog valt någon Tampa-spelares namn men då hade alla vetat vem jag var.Jag avslöjades direkt ändå och det visade sig ganska fort att min trogna skara läsare sket högaktningsfullt i sega utläggningar om transatlantisk ishockey så därför började jag mer och mer skriva om saker som fler personer uppskattar. Men jag varken ville eller kunde ändra namnet på bloggen så trots "töntigheten" så kommer namnet att leva kvar.

image35
Steve YzermanAhonen länkade som sagt hit och det öppnade tydligen dörrar för vissa av mina arbetskamrater som numera har satt ett pris på mitt huvud. Jag vill inte gå med deras namn men för enkelhetens skull så kallar vi dom för Lasse Sjuk och Frasse Larzén. Bägge två hävdar att dom håller på Leksand respektive TAIF. Jag hävdar med bestämdhet att dom är smygvikingar. Dom känner alltså en viss attraktion till Nybro Vikings i smyg. Jag bytte här på bloggen namn på deras monterings-line för några veckor sedan till VikingLine och det är detta som nu har kommit upp till ytan. Jag anser dessutom att Frasse Larzén är väldigt lik Vikings logga och är ganska säker på att han har stått modell för den en gång i tiden...

image34
Frasse Larzén?I kväll spelar Kalmar FF på konstgräset i Örebro i den allsvenska säsongens hittills viktigaste KFF match. Jag tror att man vinner med 4-0 efter tre mål av David Elm och ett av Tobbe C.Jag har bokat två sittplatser på Petersskans och hoppas innerligt att resultatet ovan går in.

Afonso Alves gjorde sju mål mot Heracles i den holländska ligan igår. Det var vad han brukade snitta per säsong i Sverige och jag undrar om allsvenskan verkligen är så jävla dålig som alla säger?
Afonso hade inte gjort sju mål på KFFs försvar på en miljon försök.

Ingen har hört av sig om min försäljning av brödrapar än...

Nu får det vara för idag
/~~/

Bliderna är tagna från
www.milve.com
www.nybrovikings.com


And the winner is...

Nyss hemkommen från ett upptaktsmöte i JIFs klubbstuga.  Vi summerade säsongen och alla var rörande överens om att den inte riktigt blev som den var tänkt att bli. Vår målsättning har hela tiden varit att spela i Superettan inom åtta år, något som vi kanske måste tänka över en aning.
Under själva mötet så delades tyvärr inga priser ut så jag har bestämt mig för att ta tag i den saken själv.

Observera att allt på denna blogg är mina egna åsikter,och inte nödvändigtvis Johansfors IF. Det mesta är också skrivet med glimten i ögat.


Årets...

Skyttekung:  Blev till slut Peter Andersson trots att han missade en betydande del av säsongen. Peters facit blev rekordlåga 5 mål i A-laget

Skyttekung (bakåt): Johannes Medin överraskade alla med god målkänsla och en härlig känsla när han i storartad stil vann självmålsskytteligan med två klockrena baljor. Bägge var av riktigt hög klass.

Bäste:  Sanningen är den att ingen var sådär jättebra i år man Hampus Eriksson och Henrik Svensson förtjänar beröm sina säsonger. Övriga bör nog höja sig ett snäpp. Eller två.Eller tre...

Iron Man: Jag själv var den enda som spelade samtliga matcher från start.

Orsak till degraderingen: Läs motiveringen till Årets Iron Man

Skada: Jag kan inte på rak arm säga någon, förutom jag själv, som inte har varit skadad på ett eller annat vis denna säsong. Men Hampus bekymmer tar nog priset...
 
Mål: Bergkvists kvittering i Läckeby var nog skönast. Eftersom detta var i andra omgången så levde fortfarande hoppet, något som sedan slocknade efter hand. Det målet Challe Bern släppte in mot Långemåla är i helt egen division och omnämns därför inte mer här på bloggen med tanke på Challes välbefinnande...

Elektriker: Det finns bara en. Kalle Kardel

Självförtroende: Tobias "Tobban" Fransson som i en B-lags-match mot numera bortglömt motstånd gjorde en Zlatan och stal en straff medan Pettan och Joelsson (?) stod och diskuterade vem skulle slå den. Straffen kommer antagligen att gå till historien som den sämsta genom alla tider och det hela slutade med att motståndarna fick inkast. Men självförtroende är en bra egenskap Tobban...
Jag undrar bara vad Dick Magnusson hade sagt i en sådan situation.

Mest positiva: Mange Lundegårdh, alla kategorier. Låg vi under med 5-0 i halvtid så var Mange den första till att påpeka att vi minsann också kunde göra fem mål. Jag fick lite dåligt samvete vid ett flertal tillfällen under säsongen därför att jag inte trodde på honom...

Mest negativa: Att bäckebo i den livsviktiga matchen i näst sista omgången försökte psyka ut oss redan i omklädningsrummet genom att inte erbjuda dasspapper. Det är ödesdigert i ett lag där majoriteten lider av någon form av gluten/laktosintolerans och således är toaletten ett populärt tillhåll för många strax innan match. Situationen löstes dock på bästa sätt när undertecknad lyckades dyrka upp badrumsskåpet och där inne finna en rulle Lambi.

Sågning: " Matchen var så dålig att myggen flög hem i paus" Den är tung. Det var matchen JIF-Bäckebo i våras som av någon anledning hade blivit utsedd till veckans match i Barometern och vi sågades efter fotknölarna. Korven smakade skit (trots att Dennis efter ett anonymt tips köpt dagsfärskt korvbröd i stället för att ta upp fryst), alla spelarna var urkassa och så vidare. det enda vi fick plus för var att Bröderna Elm var på plats. Det är lite ironiskt att det enda som är positivt i vår klubb är vilka som sitter på läktaren. det säger väl en del om kvaliteten på matchen.

Synfel: Nordan spelade enligt egen utsago sista sju minuterna i hemmamatchen mot Stjärnan blind. Det förklarar Stjärnans billiga kviteringsmål men inte varför Patrik valde att fullfölja matchen.
Även här hade Dicks kommentar varit intressant.
Övriganominerade: Johannes förstås. Mannen som en timme innan varje match måste ta av sig sina glasögon för att "acklimatisera sig"

Kroppsfint: Torbjörn Rampeltin i Långemåla. Johannes skulle markera honom på hörnor i första halvlek i bortamatchen mot Långemåla och tappade honom gång på gång. När Johannes senare blev skadad tog jag mitt ansvar och tänkte att jag skulle göra det. Det visade sig ganska snabbt att Medin hade gjort ett strålande jobb i första och att den gode Rampeltin bara behövde göra en enkel kroppsfint sedan var jag halvägs till Västervik. Han gjorde det inte bara en gång utan på varje hörna Långemåla fick så var jag totalt borta.

Lataste: Alla juniorer som på den oftast lite jobbigare slutövningen plötsligt fick in i helvete ont överallt och därmed var tvungna att kliva av.
Jag säger det igen, jag undrar vad Dick skulle sagt...

Självsäkraste: Vi själva firade väl mer eller mindre seriesegern efter första matchen mot Flygsfors som vi lyckades vinna med 4-0. Nu vann vi väl inte riktigt serien. Vi var inte jättenära heller.

Räddning: Charlie Dziobek som räddade livet på alla under de traumatiska minuter på träningslägret då brandlarmet ljöd.

Comeback: Challe Bern och Patrik Nordström stod nog för en sex-sju stycken var.

Förstemålvakt: ?

Samlag: Hästarna i hagen som fångade inte minst Dennis uppmärksamhet.

Schampootjuv: Andreas Klevtun som inledde säsongen starkt med mycket eget schampoo för att sedan avluta katastrofalt.

Schampoo: Family Fresh, den vita(Milk&Lavendel). Ökar chanserna till nattlig brottning med uppemot 4% slogs det fast under säsongen.

Avslöjande: Att David Bergkvist sett Niall Quinns könsorgan är en nyhet av högsta Se&Hör-klass.

Mest förutseende: Kent Fransson när vi hade glömt matchtröjorna hemma i bortamatchen mot Läckeby.Frallan kommenterade det hela så här
-"Jag visste det"
Vad jag då stillsamt undrar är varför den gode Kent inte nämnde detta innan vi anlände till Läckeby om han ändå visste om det. Men det är bara en stilla undran.

Fobi: I vårt fotbollslag finns det individer som under en lång tid har utvecklat en total fobi mot vanligt dricksvatte. Spelarna i fråga tog det till en helt ny nivå när vi i sista bortamatchen tvingades att ta med vårt eget dricksvatten från kranen i Johansfors. Detta är alltså sant.

Carsticker: Tobban hade dock ingen bil att fästa sina klistermärken på men väl en Puch. Den är numera prydd med dom oförglömliga och odödliga raderna "Fuck a Duck" och " I Only Stop For Alcohol"
Att Tobban sedan spenderade största delen av säsongen till att försöka fixa fler klistermärken till lagkamrater förhöjer helhetsintrycket.

Reklam: Bengts Golv fick loggan visad på prime time en söndagkväll i tv4-sporten då dom hade den goda smaken att besöka IP under ett reportage om en brödratrio från byn.

Stuntman: Tobban även här. Inför jublande lagkamrater visade han vid ett flertal tillfällen att man kan skapa magi med en gammal sur Puch. Tobias bjöd bland annat publiken på klassiker som "köra stående" och även fullgott försök till en om möjligt ännu mer klassisk "ring". Det försöket misslyckades dock kapitalt.
Ryktet säger ändå att Tobban under säsongen senare del ska ha lärt sig köra liggande och att allt ska finnas på film.

Sämsta: Älghult B. Är fullt medveten om att vi själva inte är Real Madrid på något vis men detta var det sämsa jag har sett. Vi själva spelade så otroligt uruselt men var ändå aldrig ens nära deras nivå. Nordan gjorde en helgjuten insats som spjutspets minns jag också från den matchen och noterades faktiskt för ett mål.

Koordination: Johannes i övningen "kissande hunden"

Elakaste: Tränaren Per som på träningen påpekade för Anton "Jeanskillen" Gustafsson att han hade jävligt fula skor. Per förökte upprepa ett skämt som alla spelare hade kört med under en längre tid. Det tråkiga vara bara att Anton inte hade hört när vi andra hade gått omkring och häcklat varandras skor på skämt och tog därför tränarens ord på största allvar.

Uppmaning: Markku Ahonen uppmanade oss vi gästboken att sätta Medin på topp. Varför? Han vann ju nästan skytteliga ändå från sin mittbacksplats. Att sedan 100% av Johannes mål var i egen kasse hör inte till historien.

Arbetare: Adam Wellrup, vilken insats ha gjorde när vi städade Jarl Trä. Hade jag haft ett eget företag had han varit den första jag hade anställt. Lagets "superstjärnor" hade inte ens behövt komma på inervjun.

Träning: Ovan nämnda städdag på Jarl Trä räknades som kryss i träningsstatistiken. Nordans kompis Alle hade länge tänkt att börja sparka boll och valde därför att lägga sin första och enda träning på Jarl trä. Jag är tämligen säker på att livet som fotbollsspelare i JIF inte alls var som Alle hade tänkt sig...

Skämt: Tobban drog något som antagligen inte är slut än. Fråga Johannes...

Mordförsök: Nordan tyckte inte att den spelare som gick hårt åt hans bror Henke förtjänade att leva längre. När domaren inte ansåg samma sak så bestämde sig Patrik för att ta tag i det hela själv.

Bedrift: Killen som gjorde sex mål i en halvlek mot oss i Bäckebo. det har jag aldrig varit med om.

Lydnad: Nordans hund som följde med vid ett antal vinterträningar lydde samtliga utom Nordan. Patrik talade då om för "hundjävlen att den vet jävligt väl hur älgstudsaren ser ut "och om inte så skulle "hundjävlen" snart bli varse det.

Jag tänkte avsluta med ett lite erbjudande. Eftersom JIF-fostrade bröderna Elm just nu håller på att skjuta KFF till SM-guld så har jag tänkt att på eget bevåg sälja ut fler äkta JIF-brödrapar i fall det finns andra klubbar som kan tänkas vilja köpa. Eftersom detta förhoppningsvis gynnar mig både ekonomiskt och ökar mina chanser till en spjutspetsplats nästa år så vore jag tacksam för snabba svar. Och svarta pengar.

Följande bröder har vi just nu erbjudande på.

De Luxe paketet:
Peter Andersson,Dennis Randewall och Stefan Persson.
I detta paketet får köparen en smak av allt. Här ingår allt. Försvarspelare,mittfältare, forwards,styrelseledamoter,ordförande,föräldrar,hundägare,äkta makar mm.
Om ni frågar mig så är det ett under att KFF valde Elmarna föra denna gyllene trio.

Storstadspaket:
Karl Andersson och Oskar Andersson.
Erbjudandet för storstadsklubben
Oskar bor för närvarande i Lund och har därför stor vana av storstadspuls. Karl arbetar som elektriker och el sägs det finnas i dom större städerna.

Gott&Blandat-paketet:
Patrik och Henrik Nordström
Teknik och styrka. Här får köparen ett brett spektra.
I paketet ingår även fyra raggarrundor med Patriks 740 runt Järnvägskiosken för obegränsat antal personer.

Jeanspaketet:
David och Anton Gustavsson
EIS har redan nappat på delar av detta erbjudande och därför ligger endast Anton kvar för försäljning.
Anton kallas av somliga för "Jeanskillen" och bara det är väl själ nog att slå till

Talangpaketet:
Hampus och Gustav Eriksson.
Hur mycket talang som helst. Till ett bra pris. Då Hampus precis som undertecknad tillhör det tidigare nämnda gänget med gluten/laktosbekymmer så är vi beredda att kasta in Alle i detta erbjudande utan extra kostnad.
 
Det ryska paketet:
Oscar och Henrik Ahlström
Skulle passat i dom mer hårdföra ligorna då bröderna Ahlström alltid förespråkat kraft före teknik utan att för den delen ha någon som helst brist på teknik.

Veteranpaketet:
Billy Karlsson och Mange Lundgårdh
Billy kvalar in på listan i absolut sista stund efter en heroisk insats i sista B-lagsmatchen.
I detta paket får köpare en smak av det goda livet. Kanske inte föreningens yngsta par men väl det äldsta
Slå till idag så medföljer även två påsar frysta korvbröd från hemmamatchen mot Bäckebo.

Finner ni något av ovan nämnda erbjudande attraktivt så går det bra att ringa mig direkt.
Och Nanne, läser du detta så kan jag nog rekommendera Gott&Blandatpaketet, kanske inte lika mycket talang som Elmarna men mycket mycket (bokstavligen) spelare för pengarna. Och garanterat billigare än ytterligare en Brasilien-resa.
Bara hör av dig till mig så ska jag se till så får ett bra pris.

Det var allt från mig.

/~~/

Viadukt

Igår var en viktig dag av många anledningar:
*Viadukten in till Emmaboda firade 16-års-jubileum
*Det var torsdag
*Jag firade 26-års-jubileum...
...och kanske viktigast av allt. Säsongen drog i gång för Tampa. Och som den gjorde det. Ultrastarka New Jersey massakrerades med 3-1 och Gud gjorde två mål. Drömstart.

I går kväll vallfärdade folk mot 49:an för att celebrera samhällets store son. Vid halv sex blev det lapp på luckan och ingen mer släpptes in då platserna helt enkelt tagit slut.
Samhällets store sons sambo hade bakat kakor och bullar i alla dess slag och framför allt hade hon bakat en tårta med Tampa-emblemet på. Det tog emot att skära iden vill jag lova men med tanke på resultatet i nattens match så inser jag att det måste göras inför varje match Tampa spelar på hela säsongen.

image33
Inget är vackrare än Jojjes bak...


Dom som han in på kalaset innan deadline var: Mor och far, Martin o Natalie,Barbro och Svante och Jocke och Sara(som även dom hade all anledning till att fira!). Presenterna flödade och i ett litet urval så nämner jag
*En Whiskyprovning
*En Kaffebryggare
*En skjorta
*Två böcker, en om hockey och en om rockmusik
*Fem par blåa kalsonger
*En sponsor till två nya däck till bilen
Jag hade kunna hållit på i all eeeeeevighet med denna listan men jag väljer att stanna här.

I kväll blir det innebandy i Flygthallen och efter det så har jag lovat min vapendragare Frisk att vi kan se Leksand-Malmö hemma hos mig så så blir nog fallet.

Nu ska jag gå och raka mig
/~~/

FF

Idag är jag så vansinnigt trött...
Seg dag.

Var i Kalmar igår och fick se FF göra en riktigt fin första halvlek mot MFF och vann med 2-0. Jag skrev i går att jag trodde att FF skulle vinna ligan om  man vann mot MFF och det står jag fast vid. Om man vinner resten förstås...

I kväll blir det ett innebandypass i Flygthallen. Ska bli skoj!

På fredag eller lördag kommer jag förmodligen publicera en Året bästa lista frår året som gått med JIF. Får se vilken dag det blir...

/~~/


Ostbågar

Ny månad,ny vecka ,ny dag och åter igen lunchrast.
Helgen har varit bra. Fredagskvällen tillbringades i bowlinghallen efter en trevlig förfest hos Peter o Karro. Kvällen avslutades med en oförklarligt stor wirre inne hos mig innan det var dags att sova. Jag vaknade i lördags med en huvudvärk som jag inte ens hade önskat en Öster-spelare och den värken fick jag dras med stora stunder av dagen. Ända tills Lasse Frisk kom upp och drack kaffe innan EIS match mot Rödsle som vanns med klara 5-0. Jojje fick göra ett mål vilket hon såg nöjd ut med eftersom hon startade på bänken.
Lördagskvällen gick i vilans tecken. Jag hade lägenheten för mig själv och utnyttjade det på bästa sätt.
Mysbrallor, ostbågar,två hockeymatcher och i de fall där man blev trött på hockeyn så blev det en betapet...
Sen somnade jag

Söndagen var ännu lugnare och avslutades med en middag hos Sjöndins i Broakulla

Ikväll blir det Fredriksskans och matchen Kalmar-Malmö. Vinner dom den så tror jag att Kalmar vinner hela skiten. Ska bli väldigt intressant att se.

På onsdag blir det en sväng till Victoriahallen för att se om Nybro kan spela lika bra mot Hammarby som mot Rögle senaste hemmamatchen.

NHL smygstartade i London i helgen. Det känns skönt att det är igång igen. På Torsdag går Tampa in och spelar hemma mot Devils. Tufft...

/~~/


RSS 2.0