Transferbud

Dags för att lunchblogga lite. Det passar sig utmärkt de dagar jag bara äter mackor till lunch vilket inträffade idag. Lunchrasten här på Water & WasteWater är minst  40 minuter lång oavsett om du vill eller inte. Och alla vet att om man är hungrig så går det in i helvete fort att käka upp ett gäng mackor vilket i sin tur innebär att det finns en hel del tid över. Då finns det två alternativ så här i vårtider. Det första är att gå ut och sätta sig i solen med en kopp kaffe och njuta av vårens intågande.Detta alternativet är samtidigt som det är lockande också väldigt lömskt för har man väl satt sig därute i lä och insett hur vansinnigt mycket skönare det är än att ställa sig att jobba är det otroligt svårt att motivera sig till det så därför valde jag i dag att sätta mig framför datorn och blogga i stället vilket i och för sig även det oftast är betydligt behagligare än att slita i gruvan men en sådan varm och fin dag som denna så tror jag ändå på detta alternativet.

Vi var och kikade på hus härom dagen och hittade ett riktigt kanonhus som vi är väldigt intresserade av. Mer än så vill jag inte säga för nu.

I kväll blir det träning på IP. Frågan som alla undrar över ,förutom den om hur jag gör för få mitt fotbollsspel så brasilianskt, är om Andreas Klevtuns hysteriska form håller i sig. Jag såg på JIF:s hemsida att transferspekulationerna dragit igång på allvar och det är väl bara att hoppas på att ordförande Randewall har råd att erbjuda Klevtun ett högre bud än andra intressenter. Vad gäller mina transferförhoppningar så har Nanne fortfarande inte ringt, jag trodde att min högst väntade ledning i den interna A-lagsskytteligan skulle får den gode Bergstrand att fatta telefonen och slå en signal ,men icke. Snart tillåter jag vilken klubb som helst att höra av sig. Utom Öster.

Jojje och jag har kommit en betydande bit in vårt Twin Peaks-tittande. Jag tror det är fjärde gången jag ser serien men den är lika bra varje gång. Märklig,mystisk,konstig,otäckt och på något vis även lite humoristisk. David Lynch är nog en märklig regissör.
Ni som inte har sett serien rekomenderas att snarast göra det.

Jag skrev ju här för ett tag sedan om ett nytt bloggprojekt som jag skulle driva igenom, även Markku Ahonen nämde det i sin blogg och jag får väl förklara vad det var för något jag hade tänkt mig.
Planen var som sådan att en skribent från kommunens alla A-lag skulle blogga i samma blogg. Fotbollskommunen.blogg.se . Man skulle efter varje match skriva in ett referat så snabbt som möjligt efter match,utse sitt lags tre bästa spelare och ge den bästa tre poäng, den näst bästa två poäng och följdaktningsvis den tredje bästa en poäng, denna liga skulle efter säsongen ha räknats i hop och kommunens bäste spelare skulle ha korats. Varje lags skribent skulle även om det gick skriva ner startuppställningen samt vilka spelare som började på bänken. Detta är något jag var helt övertygad om att Emmaboda kommuns väldigt fotbollsintresserade invånare hade uppskattat att läsa om eftersom samtliga lag skulle vara representerade. Dock rann det hela ut i sanden då intresset från allt för många viktiga namn var för litet. Men vem vet det kanske blir ett nytt försök en annan gång. Man får se.
Nu vet ni vad det handlade om.

/~~/


B-lag och tipsrunda

Precis som vanligt så avslutas veckan med en söndagskväll. Och precis som vanligt så följs den av en måndagsmorgon. Den stundande måndagen är dock mer eller mindre att betrakta som en onsdag vilket gör det hela så in i helvete mycket bättre. Anledningen är såklart att på torsdag är det både första maj och Kristi himmelfärdsdag. Fredagen sedan har vi W&WW-anställda inarbetad.
Lite synd kan jag tycka att första maj och Kristi himmelfärdsdag hamnar på samma dag. Det är fina lediga dagar var för sig och behöver inte klampa in på varandras territorium.

I morse gick jag Korpens tipsrunda som denna gång var förlagd ute i förorterna, närmare bestämd i Lindås där jag själv är uppvuxen. Rundan denna gång var tuff, långt mycket tuffare än tidigare och chansningarna var många. Vår grupp som bestod av mig själv, Jojje, mina kusiner Kristoffer och Johannes samt Kristoffers flickvän Bella.
Redan på första frågan började man ana oråd men till slut gick man i land med en stabil tia. Dock var jag inte bättre än delad tvåa i sällskapet efter som Bella drog in full pott, 12 av 12 rätt. Bra gjort.
Tidigt under tipspromenaden insåg jag att vi var skuggade av inte mindre än tre högst allmänbildade herrar. Anders "AK" Karlsson, Magnus Mellmark och Micke Svensson som förgäves försökte komma upp i vår standard.
AK vann förvisso en chokladkaka på bingospelet som medföljer tipsradsbrickan men annars sopade vi banan med våra "stalkers".

Efter tipsrundan kände jag att jag var riktigt sugen på att sparka boll så jag fick helt enkelt ringa upp B-lagsansvarige Magnus "Gunte" Gustafsson och höra om det fanns möjlighet till spel även för mig vilket det gjorde.
Våra motståndare var ett mycket ungt Söderåkra.
Vi spelade så här:
MV: Patrik Nordström
YB:Henrik Nordström, Charlie Dziobek
MB:Magnus Gustafsson,Karl Andersson
YM: Magnus Lundegårdh (C), Andreas Klevtun
IM: Mikael Svensson, Andreas Johansson
ANF: Tobias Fransson, Niklas Johansson
AVB: Mattias Krappinger (in 65),Simon Svensson( in 75) och Henrik Hildingsson

Vi började matchen klart bäst och rullade boll väldigt fint och skapade också de hetaste chanserna.Precis i matchens inledning blir jag tunnlad så in i helvete av en liten grabb som verkligen gjorde det snyggt, först en sulfint och sedan en vrickning mellan benen på mig. Sedan av någon anledning så slutade vi spela enkelt och ville hela tiden slå långa bollar. Något som vi helt enkelt inte behärskar. Efter en dryg halvtimme så gjorde vi ialla fall 1-0. I efterspelet av en hörna så placerade Andreas Klevtun behärskat in ledningsmålet. Ledningen höll hela vägen till halvtids vilan men i ärlighetens namn så skulle vi ha satt minst två mål till där vi missar klara chanser.
I andra börjar vi riktigt bra och rullar åter igen riktigt fint och skapar också en hel del chanser. Det dröjer dock inte så länge innan Nicke Johansson mycket tjusigt frispelar Klevtun som väldigt läckert chippar in sitt och forsens andra mål för dagen. Rättvist.
Efter detta så kontrolleras matchen av oss tills det att den tar slut. Söderåkra reducerar visserligen i slutskedet och efter det är det lite oroligt men på det hela taget så var slutresultatet 2-1 lite i underkant tycker jag. Vi borde ha vunnit med mer.
Matchens bästa forsare var Andreas Klevtun som är riktigt het just nu och även Kalle Andersson stod för en helgjuten insats i mittförsvaret.

I fredags efter matchen så hade vi lite samkväm uppe på Nöjeshuset. Sveriges Cultband spelade och gjorde det mycket underhållande. Man blir på gott humör av den typen av musik. Speciellt i kombination med god mat och dryck. En väldigt trevlig kväll med mycket fotbollsprat och diskussioner angående vår premiärmatch mot Örsjö som ju slutade med delad pott.

Kalmar FF förlorade för första gången på en miljon matcher när man på lördagseftermiddagen mötte Elfsborg på Borås Arena. 1-0 efter att Fredrik Berglund gjort matchen enda kasse redan i den tredje minuten. Aftonbladet gav två plus till Petter Wastå och där fattar jag inte hur dom bedömer. Jag tror aldrig karln har varit bättre än han var mot Elfsborg i går. Det behövs inte mycket fotbollskunnande för att inse att utan honom hade det stått 3-0 efter tio minuter och det är ingen överdrift.
Brassen Marcel sköt i stolpens insida i slutet av matchen men närmre än så kom inte Kalmar denna eftermiddag. Tyvärr. Men det är bara att ta nya tag. Trelleborg hemma nästa gång och med rätt inställning där kan det bli tre ny friska pinnar.

/~~/

Örsjö-Johansfors

Jag fick lite tid över så jag tänkte bjuda på ett referat från vår seriepremiär mot Örsjö på idylliska Strandängens IP.
Förutsättningarna innan match var perfekta. Fredagskväll, fint väder och derbymatch direkt. Stämningen var på topp under omklädningsakten och alla verkade sugna på att spela fotboll. Uppvärmningen tog vi oss igenom i maklig takt, lite halvlojt men ändå och i omklädningsrummet precis innan match så lovade vi varandra att verkligen ge gärnet och visa våra motståndare att vi kommer bli att räkna med i år.

Per formerade laget så här:
MV: Axel Karlsson
YB: Dennis Randewall, Oscar Ahlström
MB: Marcus Joelsson(Ut 70),Robin Franksson
YM: Hampus Eriksson, Peter Andersson (C)
IM: Henrik Svensson, Andreas Johansson
ANF: Andreas Klevtun, Adam Wellrup
AVB: Henrik Nordström (in 70), Magnus Lundegårdh och Tobias Fransson

När matchen några minuter senare drog i gång så gör vi allt, precis allt tvärtom. Vi går inte in närkamperna, vi slår bort i stort sett varenda passning och förlorar varenda jävla andraboll. Och inte nog med detta, Örsjö är heltaggade och så oerhört mycket mer inspirerade än vad vi är i och äger därför stora delar av årets första seriehalvlek. Man tar också ledningen på straff efter att Oscar Ahlström gått för bryskt in i en närkamp och hemmalagets bäste spelare idag Babak Taleb gjorde inget misstag vid punkten. En aningen billig straff kan jag tycka men jag har å andra sidan sett betydligt värre exempel. Efter detta så är irritationen total i vårt lag,på varandra för ovanlighetens skull. Pettan brände ett par fina lägen i slutet av halvleken som annars gick helt i hemmalaget Örsjös tecken.

I pausvilan var det dystert i omklädningsrummet. Axel träffade huvet på spiken när han sa att " Det tror fan att vi ligger under när hela vårt lag bara går och tjurar på planen" För precis så var det. Tjurigt och lojt. Vi enades dock om att göra vårt absolut bästa i andra och denna gången kändes det faktiskt som om vi menade det.

Andra halvlek blev en total motsats av första. Vi dominerade den från början till slut med undantag av ett par Örsjöchanser som för all del var livsfarliga. Per ville att vi skulle använda kanterna betydligt mer och spela fler bollar på Pettan och Hampe vilket vi också gjorde och fick på så sätt ett mycket farligare anfallsspel en det i första ( första halvleks anfallsspel från oss var förvisso obefintligt...) och skapade lite ströchanser utan att egentligen komma riktigt nära, men med cirka kvarten kvar så lyckas vi ändå kvittera. En boll ut på vår högerkant och en situation där Adam Wellrup får bollen mot två hemmaspelare nästan nere vid hörnflaggan. Situationen ser hopplös ut för den gode Adam men jag tänker att jag ska jävla chansa på att han tar sig igenom och sätter följdaktligen full fart mot mål. Adam tar sig på något oförklarligt vis igenom Örsjöbackarna och tittar upp och slår ett stenhårt inlägg några decimeter över marken och fram kommer undertecknad och får en kalasträff på volley som resulterar i att bollen sitter i taket och kvitteringen är ett faktum. För övrigt det enda bra jag gjorde under mina 90 minuter idag.
Efter detta så äger vi matchen totalt och skapar mängder av chanser och borde kanske ha satt något mål ytterligare i matchens sista minutrar. På det hela taget ett rättvist resultat. Premiären är avklarad och vi är fortfarande obesegrade vilket får ses som något positivt.
Bäst i JIF var:
*** Axel Karlsson
** Hampus Eriksson
* Adam Wellrup


Nu ska vi snart samlas i bowlinghallen för intag av föda och kanske även något lite starkare. Skönt att ha premiären avklarad trots att det inte blev vinst. Jag är övertygad om att inställningen kommer att vara betydligt bättre i nästa omgång när vi har hemmapremiär.

Övriga resultat ikväll som jag snappat upp:
Lindås/Långasjö- Ljungbyholm 1-1 L/L:s mål av Gustav Hallgren-Olsson
Emmaboda IS Dam-Lindsdal 1-3 EISD:s mål av Sofia Lundin på straff.

/~~/


Jämnställdhet

Drygt ett dygn kvar till årets seriepremiär av division VI Emmaboda. För vår del innebär det bortamatch mot Örsjö IF på Strandängens IP. Vår trupp är för närvarande relativt intakt och endast lite småskavanker finns så på den punkten är läget optimalt. Det har kännts bra i veckan efter kämparinsatsen mot Lindås/Långasjö i söndags. Resultatet där gav oss lite nödvändigt självförtroende inför serien som vi hoppas kunna vara med i toppen på. Jag vet för närvarande alldeles för lite om faktiskt samtliga lag i serien för att kunna uttala mig om hur en eventuell sluttabell skulle kunna se ut så jag ger helt enkelt fan i det. Jag vågar dock säga så mycket att jag hoppas och tror att vi kommer vara med i toppen och slåss om en plats i femman.

Några som inte lär vara aktuella för vare sig femman eller sexan de närmsta millenniumen är Kalmar FF som igår på ett imponerande vis slog Helsingborgs IF med 4-2. Bröderna Elm hade stor show och låg bakom det mesta enligt vad jag har hört( jag hade inte möjlighet att se matchen på grund av att vi hade vår sista träning innan premiären) och gjorde tre mål , Viktor två och det kanske mest glädjande var att David äntligen fick sätte dit ett. Det blev jubel på IP då eftersom vi lyssnade på sportradion medans vi bytte om och jag såg med ens hur Joelsson drömde sig bort till dom stora fotbollsscenerna, fjärran från Strandängar och Bruksvallar...

Jag såg att Emmaboda Tidning hade den goda smaken att publicera en bild på Johansfors IF:s tre för närvarande mest bildsköna spelare. Axel, Klevtun och undertecknad fick posera för den välkände lockige fotografen efter Swedbank Cup i vintras. Jag minns det väl,  det är ett av mina finaste fotbollsminnen faktiskt. Bjuringer kunde ha valt vilka spelare som helst men han valde oss och det måste tyda på en viss känsla för stil och finess hos reportern.

Jag läste i Aftonbladet att Finland är Europas mest jämnställda land med 60% kvinnliga ministrar i regeringen.
Listan såg ut så här:
1. Finland 60%
2. Spanien 53%
3. Norge 52%
4. Frankrike 47%
5. Sverige 45%
6. Holland 41%
7. Liechtenstein 40%
Sådär fortsätter listan ner till Rumänien som hamnar sist med 0% kvinnor i regeringen ,vilket inte är en skitbra siffra. Aftonbladets Wolfgang Hansson skriver att Finland är mest jämnställt vilket jag har svårt att se. För antingen är jag dum i huvet, vilket är högst troligt i många fall,eller har han fel. Jag hävdar ju att Norge är mest jämnställt följda av Spanien och Frankrike pådelad andra plats,Sverige fyra,Holland femma och Liechtenstein och Finland delar sjätteplatsen.
För nog måste väl fallet vara som så att en regering är som mest jämnställd om man ligger på 50 % kvinnor och 50% män? Eller har jag fel där? Finland har definitivt högst procentandel kvinnor i regeringen men räknas inte jämnställdhet åt bägge håll?
Jag vill inte fördjupa mig mer i ämnet men jag vill bara visa att statistik ibland ljuger. Eller att jag är dum i huvet. Vilket som. Chansen är ganska stor att jag har tänkt fel...

Klevtun gjorde tidernas mål på träningen igår. Dock glömde han att spela kall och låtsas som om det var meningen. Det måste man göra i ett sånt läge Klevis...

Nu har Jojje kommit hem från Stockholm så nu blir det inget mer Guitar Hero på kvällarna. Jojje har nämligen som graviditetsproblem att hon blir svårt illamående vid elgitarrljud vilket väl måste ses som högst ovanligt. Tårt-Kennet som jag är (alla minns väl att Tårt-Kennet är en benämning på någon som inte är toffelhjälte utan steget värre, en sån som jag med andra ord). Just nu sover hon på soffan efter en lång resdag men jag ska nu gå ut och väcka henne. Det är ingen höjdare för övrigt och ännu svårare nu när hennes humör är lite lynnigt...

Imorgon efter matchen ska JIF till bowlinghallen så något längre referat här blir det inte förrän på lördag. När på lördag beror helt på hur roligt det blir dels på matchen och dels på bowlinghallen.

/~~/


Ultraljud,seriepremiär och gräsänklingar

I dag har varit en mycket speciell dag. Dels för att den där gula tingesten på himlen ,som dom äldre har berättat om, har lyst hela dagen och därmed bekräftat sin existens och dels eller kanske rättare sagt framför allt så har jag och Johanna för första gången sett vårt framtida barn som för närvarande ligger väl inbäddat inne i Jojjes mage men med hjälp av ultraljud så kunde vi konstatera att där fanns ett litet litet foster som definitivt får ligga på tillväxt i iallfall fem månader till. Vi trodde att Jojje var i 17:e veckan och att förlossningsdatumet skulle bli i slutet av september eller möjligen början av oktober, nu blev det inte riktigt så snart utan snarare i mitten av oktober enligt barnmorskan.

Ultraljudet var en väldigt intressant ny upplevelse för oss och det är precis som många säger att hela graviditeten känns mer verklig, man fattar på ett helt annat sätt att det faktiskt är sant att man ska bli föräldrar. Det var en häftig grej att se den där lilla ligga där inne och sprattla med benen och vifta på armarna. De flesta av fostrets vitala delar ska vara bildade nu men inte riktigt redo för världen utanför livmodern ännu. Det behövs ett gäng månader till av tillväxt som sagt. Enligt barnmorskan såg allting jättefint ut och det lugnade en orolig själ som mig en hel del!
Fostret själv är inte medveten om sin existens ännu men det kan jag garantera att dess kommande föräldrar är. Speciellt nu när vi har fått se den lille krabaten!

Annars är jag gräsänkling i dessa dagar. Johanna och Malin flög i eftermiddags till den kungliga huvudstaden Stockholm för att besöka bagerimässan i Älvsjö som pågår denna veckan. Det betyder att jag kan spela obegränsat med Betapet och Guitar Hero på kvällarna och det kommer jag också att göra. Kommer även att passa på att äta kroppkakor (nej,jag gör dom inte själv jag köper ett paket på ICA, dom är nästan lika goda som morsans) någon kväll.

På fredag är det seriepremiär också och det är något jag verkligen ser fram emot. Örsjö IF möter vi på bortaplan och jag räknar med samma inställning som i helgens träningsmatch mot L/L där vi mycket glädjande krigade till oss ett oavgjort resultat.Jag hoppas dock på att vi kan vinna denna matchen. Jag vet inte mycket alls om Örsjö eller deras spelare men jag antar att jag lär bli varse det på fredag. Är riktigt sugen på att spela seriematch nu så premiären kommer som ett brev på posten.
Sista träningen innan det drar igång är i morgon vilket dessvärre innebär att det inte blir något Fredriksskans för mig men det får man ta. Är det seriepremiär så är det.

Nu ska jag laga lite mat, jag måste ju äta för två...eller hur var det nu?
/~~/
Referat

Då ska jag försöka att ger er min vinkel av träningsmatchen mellan Johansfors IF och Lindås/Långasjö som utspelade sig på Johansfors Idrottsplats gröna matta som faktiskt var helt OK. 
Vi ställde upp laget så här:
MV: Axel Karlsson
YB: Dennis Randewall (C),Oscar Ahlström
MB:Marcus Joelsson,Robin Franksson
YM: Peter Andersson, Hampus Eriksson
IM: Henrik Svensson, Andreas Johansson
ANF: Andreas Klevtun, Adam Wellrup
Avbytare: Magnus Lundegårdh (in 46),Tobias Fransson (in 80) Henrik Nordström (in runt 70)

Denna match var alltså vårt precis som L/L:s genrep inför kommande helgs seriepremiärer. Och så här efter matchen känns det riktigt bra eftersom vi klarade att spela 0-0 och det bästa av allt är att det inte var orättvist heller. Nu ska det erkännas att L/L hade ett par riktigt klara chanser i slutet som man definitivt borde ha förvaltat bättre men det gjorde man inte.
Matchen började med att L/L skapade lite småfarligheter innan vi utjämnade spelmässigt och skapade även vi en del ströchanser, bland annat hade Klevtun en del skott. Det känndes att vi var taggade i dag och ville verkligen inte ge oss i närkamperna utan smällde på relativt bra och vann därmed också nästan alla närkamper. Och när första halvlek började dra sig mot sitt slut så var vi det bättre laget och samtliga insåg att ett ledningsmål var inom räckhåll för oss. Halvleken blåstes av och eftersom slutresultatet var 0-0 så kan säkert den intelligente räkna ut vad halvtidsresultatet var.
I andra halvlek så starta L/L klart piggare än vi och en stund in i den så rinner Lindås/Långasjös för dagen bäste spelare Viktor Carlsson igenom ett helt stillastående JIF-försvar och ställs helt ren mot Axel som dock inte behövde ingripa eftersom Viktor sköt någon halvmeter utanför stolpen. Efter det böljar spelet fram och tillbaka tills det är drygt tio minuter kvar då L/L pressar oss hårt för ett vinstmål och bränner ett gäng solklara målchanser. Detta är vår enda riktigt svaga period i matchen, här märks det att det skiljer en division mellan oss men med stor moral och en portion tur så lyckas vi hålla undan även under den perioden och matchen slutar som tidigare nämnts 0-0. Helt rättvist sett till matchens 80 första minuter men L/L borde nog ha förvaltat någon av sina jättechanser i slutet.
Bäst i JIF idag var Henrik "Lillen" Svensson och även Axel Karlsson var riktigt bra i målet.Övriga var också bra och kämpade och slet som djur men dessa två höjde sig över mängden tycker jag.
Bäst i Lindås/Långasjö var Viktor Carlsson och när man bytte in Crille Lundin i andra så kändes L/L betydligt farligare och höll i bollen bättre,så plus även till honom.
Samma domare som senast, jag tycker att även han gjorde en väldigt bra match även om han och jag hade diverse diskutioner under matchen. Och dessutom stod han i vägen när jag skulle ge mig på en dribblingsräd av den högre skolan.Jag vet fortfarande vad denna domaren heter men som sagt så gjorde han också en bra match.

Är precis hemkommen från köldhålet Fredriksskans och matchen mellan Kalmar FF och Hammarby IF. En match som Kalmar dominerade långa stunder och borde ha avgjort tidigt. Hammarby var förvisso inte ofarliga men det kändes helt enkelt som om stockholmarna var numret mindre(bokstavligt talat faktiskt, Hammarby måste ha ett av serien minsta lag??) i allt. Efter 0-0 i paus så skapade KFF chans på chans men planens absolut bäste spelare,Hammarby-målvakten Kristoffer "Poppen" Björklund, räddade huvudstadsborna gång på gång men tre minuter efter att matchuret stannat på 90 så avgjorde Patrik Ingelsten i efterspelet av en hörna och glädjen på Fredriksskans var total! Tre nya poäng till Kalmar som går en strålande säsong till mötes.
En sak jag och Johannes funderade på när vi satt där och huttrade var hur i helvete dagens matchvärd, Faurecia, kunde undgå att ge ovan nämde "Poppen" Björklund priset som Hammarbys bäste spelare. Jag undrar var man får för dryck i glaset när man är matchvärd...

Lite sorgligt att denna helg snart även den är till ända och att i morgon börjar en ny lång arbetsvecka. Dock med en stor ljusglimt. På tisdag bär det av till Kalmar för att genomgå en ultraljudsundersökning på Johanna. Då får vi veta hur många som finns i hennes mage och även lite grand om hälsan. Så vi får hålla tummarna för att allt ser bra ut!

Nu ska jag försöka övertala den gravida kvinnan som ligger i vår soffa att vi ska börja se på Twin Peaks-boxen jag inhandlade i förra veckan.

/~~/


JIF-Lindås/Långasjö

JIF spelade idag sitt genrep mot kommunrivalen Lindås/Långasjö och resultatet skrevs till 0-0 efter en väldigt fin kämparinsats av vårt lag. Bortsett från sista kvarten är vi minst lika bra som L/L.
Jag återkommer under kvällen med ett referat. Nu bär det av till Fredriksskans för att studera matchen Kalmar FF- Hammarby IF.


Pannband

Kalmar FF tog en ny tung trea i går kväll uppe på Norrporten Arena i Sundsvall när Giffarna besegrades med 2-0 efter mål av Viktor Elm och Marcus Lindberg. Riktigt imponerande att man lyckas att vinna trots att i alla fall jag tror att det finns än högre nivå att försöka nå upp till spelmässigt. Men vilken nivå man spelar på är oväsentligt så länge man vinner matcherna.

Helg är det också! Efter en ganska fortgående vecka så är det likväl väldigt tillfredsställande att stämpla ut på fredagen. I kväll blir det förhoppningsvis träning, jag hoppade över gårdagens eftersom jag inte kände mig riktigt 100, det gör jag förvisso inte nu heller men jag känner att jag fixar att träna i alla fall. Efter träningen skulle det dessutom bli lite käk och eftersnack.

Jag satt och funderade härom dagen när jag såg Cesar Santin spela fotboll, att han ordnar och fixar mycket med sitt pannband hela tiden. Det slog mig då att vem som helst inte kan bära pannband på fotbollsplanen utan att bli retad för det. Men det kan Cesar Santin göra eftersom han är så pass bra att jag antar att inte många våga reta honom för detta faktum. Cesar är med andra ord "pannbandsbra".
Jag talar av egen erfarenhet i området eftersom det en gång fanns en tid då även jag hade ganska långt hår. Någon märklig form av pottfrisyr prydde min hjässa och allt som oftast fick jag luggen i ögonen när jag  spelade boll vilket betydde att jag blev tvungen att ta det kontroversiella beslutet att börja använda mig av pannband. Jag kommer i håg att jag hade ett vitt med Flygtloggan på (Flygt är alltså den gamla benämningen på företaget med det ultrahäftiga och kundtilldragande namnet W&WW som står för Water & Wastewater som i sin tur på svenska betyder "vatten och avloppsvatten" och det mina vänner, det är ett vinnande namn...). Jag han emellertid inte mer än att plocka upp det objektet ur min väska innan det blev liv i omklädningsrummet vilket medförde att jag helt enkelt fick spela utan pannband och därmed få håret i ögonen igen.På denna tiden var jag bland de yngsta i laget och hade medspelare som Dick och Ricke Magnusson, Jocke Nicklasson, Fidde Karlsson,Chrille Olsson, Daniel Johansson,Jens Bondesson och Kenta Håkansson vilket innebar att man inte alltid hade så värst mycket att säga till om. (Ingen av ovanstående kvalar dock in som "pannbandsbra" eftersom ingen av dom hade den hårvolym på skallen som trots allt krävs förutom möjligen Jens men han faller in den så kallade tyska kategorin som ni kan läsa om i slutet av detta inlägg).
 Jag var helt enkelt inte "pannbandsbra".
Detta faktum gav mig två alternativ: Det första innebar klippning vilket var otänkbart eftersom jag i den perioden av mitt liv ansåg att jag var relativt het på tjejmarknaden och pottfrisyr var iallafall någorlunda populärt och en klippning var inget man vågade chansa på. Det andra var att använda pannband, men det vågade jag inte så jag fick ta till ett helt oförberett tredje alternativ: Det dolda pannbandet. Det gick till på detta vis att i LBK:s medicinväska på den tiden fanns det en jävligt diffus rulle med något som kunde liknas vid bandage/gasbinda fast mycket mer skumgummiaktigt och elastiskt. Jag iakttog att kulören på bandaget var av exakt samma kulör som mitt hår. Jag snodde åt mig rullen och smög in på toaletten och tillverkade därinne ett helt osynligt pannband som gjorde att jag bara lyfte luggen så pass mycket att inget hår skulle peta mig i ögonen och därmed underlätta mitt fotbollsspel (nu är det sällan lätt att spela fotboll när man är jag, men detblir fanimej inte lättare av att inte se något). Resultatet blev en megasuccé och detta var något jag fortsatte med i smyg ända tills jag bytte frisyr till en med inte så lång lugg. Allt detta sjå hade alltså inte Cesar Santin behövt stå ut med av den enkla anledningen att han är "pannbandsbra" och jag är det inte.
Under hela min karriär har jag bara spelat med en enda spelare som varit "pannbandsbra". Nicklas "Hällan" Hällström.
Hällan som under sina glansdagar i LBK hade en ordentlig kalufs och använde, helt utan invändningar från övriga laget, pannband. Detta var för övrigt i samma veva jag använde mitt dolda pannband och tittade många gånger avundsjukt på Hällan som helt öppet kunde använda pannband medans jag fick smyga med ett råttfärgat elastiskt bandage runt skallen och hoppas på att nickduellerna skule vara gynnsamma mot mig och inte avslöja min hemlighet.
Nicklas Hällström var alltså även han "pannbandsbra". Ju mer jag tänker på det ju mer inser jag hur rätt jag har i detta ämne.
Det finns även ett undantag förstås, Jan Tauer i Djurgården använder pannband. Sannolikt helt utan att bli retad. Detta beror uteslutande på att Jan är tysk och där gäller helt andra regler inom pannbandslivstilen.


Jag saknar den där tiden ibland kom jag på nu.

Trevlig helg!
/~~/

Deodorant från ÖB

Jaha, då var halva gott och väl halva arbetsveckan gången och nu är det nedförsbacke inför helgen. I och för sig en nedförsbacke innehållandes en hel del fotboll vilket inte alltid är att betrakta som nedförsbacke i mitt fall då jag dessvärre egentligen helt saknar talang för den idrotten. Jag brukar säga att den stora anledningen till att man fortfarande håller på är gemenskapen och det mina vänner, det är dagens sanning. Det är fortfarande vansinnigt skoj att komma ner till IP och höra snacket i omklädningsrummet och se den ena spelaren efter den andra som tejpar fötter och knän inför de stundande övningarna ute på planen i förhoppning om att smärtan skall lindras.
Träningen bedrivs, med oftast någorlunda bra koncentration på övningana och alltid de obligatoriska jublandet när någon stänker upp en felträff i krysset vilket in i helvete sällan var den bollens tänkta placering när skottet avlossades. Spelaren som skjutit måste givetvis se så kall ut som möjligt efter kryssaskottet för att ingjuta i oss andra att det var helt enligt planerna och att han när som helst kan göra om samma bedrift utan några som helst problem. Det har dock aldrig hänt att någon lyckats två gånger i rad.
När det senare blir dags att runda av den träningskvällens aktiviteter så känner man sig oftast ganska glad att man valde ett träningspass istället för en påse chips i soffan. Och när man sedan är nyduschad och dessutom har fått på sig någon av de diffusa ÖB-deodoranter från som är ganska vanligt förekommande i vårt lags träningsväskor, definitivt i min egen,så känner man sig helnöjd med kvällen.

Även i dag har vi varit och kollat på hus, det jobbiga är bara att ju fler hus man tittar på desto mer får man i huvudet att fundera på. För gudarna ska veta att det är inget lätt beslut att ta när man ska bestämma sig för vart man ska bo typ resten av livet om allt gåt enligt planerna vilket är den målsättning man måste ha när man letar hus.
Det dyker upp lite intressanta objekt lite då och då. Det tråkiga är bara att är det ett riktigt fint hus så är man långt i från ensamma att vara intresserade av det och det är då budgivningen börjar. En budgivning hade inte varit något problem om jag hade hetat Kamprad eller Gates i efternamn men nu är det så att jag heter Johansson och det innebär att mitt konto inte är en rånares huvudprioritet vid ett bankrån.

I kväll är det hockey på TV. Match fem i finalserien som jag numera är tämligen säker på att HV71 tar hem. Övertidsegern i Linköping i fredags var bokstavligen talat guld värd för Jönköpingslaget. Johanna är med Barbro i Belganet för att se när EIS damer tar sig an Belganet/Hallabro i Svenska Cupen. Jag hann dessvärre inte följa med. Någon måste ju vakta lyan. Och när jag ändå vaktar kanske jag kikar lite på hockeyn...

På söndag genrepar vi mot Lindås/Långasjö på IP. En match som kommer att bli en tuff nöt för oss att knäcka. L/L har en stark trupp och borde enligt mig vara med och slåss i toppen av femman.
Det kommer att bli en väldigt rolig match att spela på söndag. Klockan 11.00 för övrigt. Matchen flyttades så att de som är intresserade ska hinna in till Fredriksskans för att se när Kalmar FF tar emot Hammarby...

...men först väntar GIF Sundsvall i Medelpad, och det vågar jag lova att Sundsvall borta är ingen lätt match. Senast slog man Ljungskile med 4-0 på Norrporten Arenas konstgräs och här kommer Kalmar att få det tufft. Jag hoppas och tror givetvis på vinst för de röda men vill ändå understryka att Sundsvall kommer att bli obehagliga för många lag i år.

Fick Twin Peaks-boxen igår. Nu vet jag ju redan hur det går för alla karaktärerna i serien men likväl ser jag fram emot att än en gång titta på hur BOB ( jo,hans namn stavas alltid med versaler)sätter skräck i den mystiska staden.Med på köpet fick jag även filmen "Fire Walk With Me" som jag har för mig utspelade sig innan Laura Palmer stämplade ut.
Ugglorna är inte vad de verkar vara...

/~~/


Engla

I går var vi på fotboll på Fredriksskans och såg när Kalmar FF spelade skjortan av GAIS. 4-0 skrevs slutresultatet till efter att Patrik Ingelsten gjort ett äkta hat-trick efter att Viktor Elm inlett målskyttet. Elmarna som till denna matchen hade bjudit oss i Johansfors iF till att se matchen.
Första halvlek var usel och den enda behällningen förutom Viktors sena mål var den aningen konstigt placerade GAIS-klacken som sjöng och försökte tända sitt lag. Och häckla kalmarbor förstås. Göteborgarna hade en snillrik ramsa där de stillsamt undrade huruvida den typiske kalmarbonden idkade sexuellt umgänge med i tur och ordning kon,geten och grisen och lite längre fram i den smått fantstiska texten så kom även frågan,eller egentligen var det nog ett konstaterande, att om man kommer från Kalmar så innebär det att det sexuella umgänget mellan kalmarbon och djuret i fråga sker vaginalt,analt och slutligen även oralt. Lite senare hävdade även samma klack att Lasse Johansson ofta tillfredställer sig själv utan för diverse dörrar till melodin av "Jag vill vara din Margareta".
Visserligen var vi som höll på Kalmar in i helvete tysta matchen igenom ,trots resultatet,men att därför antaga att vi allasammans ligger med djur tycker jag är väl drastiskt.Löjligt rentav. Och vad Lasse Johansson gör på sin fritid inkluderas med största säkerhet inte av  ovan nämnda scenario.
Andra halvlek var Kalmars från början till slut och matchen slutade som sagt 4-0 till KFF som i och emd det resultatet gick upp i serieledning.

*****************************************************************************************************************************

I går kväll tändes ljus till minnet av mördade Engla. En tioårig flicka som blivit mördad ,och antagligen också utsatt för ännu fler otäckheter,av ett psykfall som dessbättre blev gripen i söndags. Domen kommer säkert att bli livstids hotellvistelse vilket jag tycker är så fel...Skjut fanskapet, varför ska mina skattepengar gå till vård av honom för? Jag kan räkna upp tjugo miljoner saker jag hellre lägger pengar på.
Jag anser med andra ord att dödstraff i vissa extrema fall borde kunna tillämpas även här i Sverige.Detta förutsatt att bevisningen är 100%-ig givetvis. Jag är fullt medveten om att detta är en åsikt som de flesta troligen inte delar med mig men jag hävdar ändå att om man har haft i hjäl en tioårig liten flicka och utsatt henne för gud vet vad, så har man förbrukat sin rätt att leva.Jag ser inte anledningen till att försöka hjälpa en sådan "människa".
Många säger att han i så fall skulle komma för lindrigt undan vilket är underligt. Lindrigt är att sitta skyddad från omvärlden i en cell med tillgång till internet,TV och gym. Att bli avrättad är inte lindrigt. Det är i min mening det enda rätta i ett fall där en liten flicka blir mördad.
Jag är absolut inte ute efter att skapa debat huruvida det är rätt eller fel med dödsstraff men jag står fast vid min åsikt att dödsstraff i extrema fall inte behöver vara fel.
Vila i frid Engla

/~~/


Varning

Har alldeles nyss sett färdigt på matchen mellan Manchester United och Arsenal och det blev en riktigt underhållande historia tyckte jag. I vilket fall som helst så är det ett perfekt sätt att slå ihjäl några timmar en söndagseftermiddag. Cristiano Ronaldo måste vara världens bästa fotbollsspelare, det bara måste vara så. Wayne Rooney är och begåvad men den mannen måste träna avslut. Han missar alldeles för mycket. Och vad som är konstigt är att Sir Alex Ferguson är så rädd för att byta ut honom att han nästa alltid får spela 90 minuter även när han är dålig.
United kopplade ett järngrepp om ligan nu och jag tror ingenting kan stoppa dom "röda djävlarna" i år.

Vi spelade som många säkert vet men som lika många antagligen skiter högaktningsfullt i, träningsmatch i går mot Kristianopel. För referat från den matchen hänvisas till gårdagens blogg. Vad jag ville komma till är det faktum att Patrik "PaKke" Adolfsson lyckats fånga på bild ett par sekvenser som inte är till min fördel som fotbollsspelare. Jag kan eventuellt ha fastnat lite i en snabb jävels tröja och just detta moment finns förevigat på bild.

IMG_8056.jpg - Alla medel är tillåtna..
 Man kunde kanske ha skött det lite smidigare...
Foto: Patrik Adolfsson


Den snabbe spelaren blev förstås inte glad och undrade:
-" Är du så satans slö din jävla idiot att du måste slita i min tröja för att hänga med???"
- Precis så jävla slö är jag, svarade jag, och det sorgliga är att jag knappt hängde med ändå, tillade jag senare.
Detta retade upp honom ännu mer så det hela höll faktiskt på att sluta med att han blev varnad i stället för mig eftersom domaren hörde vår konversation,men så blev det till slut inte.
Vi tog hand och sedan var vi vänner igen.
Vad som skrämmer mig mest är att mina så kallade tjuvnyp är så pass synliga att en fotograf hinner plocka upp kamerna, zooma in och fotografera mig innan jag ens släppt motståndarens tröja.
Sanningen är faktiskt den att  de situationerna på bilderna inte är någon av dom där jag blev varnad, jag gjorde en ännu värre tröjdragning i andra uppenbarligen eftersom det var den som resulterade i ett gult kort.
Nog om det.


IMG_8095.jpg - Precis alla...
Även här finns det mer att önska...
Foto: Patrik Adolfsson


Har även denna söndag gått korpens tipspromenad som idag slutade med 11 av 12 möjliga rätt. Jag hade fel på något program som  någon gammal president hade lagt grunden till. Jag gillar tipspromenader, där behöver man oftast inte dra folk i deras kläder för att hänga med. Morsan och morfar drog förvisso inte upp något mördande tempo så jag klarade mig alldeles helt utan anmärkning från vare sig domare eller andra irriterade medtävlanden men ändå. Tipspromenader är nog helt enkelt en sport för mig...

... vilket även bowling numera verkar vara. I går kväll sopade jag nämligen banan totalt med följande medtävlande: Peter " Rännan" Fagerström, Crille "Splitten" Lundin, Jojje och Karro. jag dominerade från ruta ett och vann med hela två poäng över "Rännan" Fagerström. Övriga tävlande var så långt ner i listan att jag för deras eget bästa väljer att inte kommentera det här.
Jävligt retfullt att Lasse Franzén redan i slutet av mars yrkade på sommaruppehåll i VikingLines bowlingturnering. Lasse kände sig sliten efter en lång och hård bowlingsäsong bestående av två deltävlingar som han dessutom cyklade till. Jag antar att VikingLine Cup tas upp igen efter sommaren som enligt vikingsloggan antagligen varar till december. Jag som börjat få upp formen!

Jojje och jag har även beställt hela Twin Peaks på DVD. En megabox hittade jag på nätet bestående av samtliga avsnitt från TV-serien samt filmen " Fire Walk With Me" plus massa bonusmaterial. Jag har som tradition att se David Lynch´s mästerverk ialla fall vart tredje år och konstaterar varje gång att Twin Peaks är tidernas bästa program. Föregående år har jag sett alla avsnitt på VHS men eftersom vi nuförtiden har rationaliserat bort videon från TV-rummet och ersatt den med en DVD-spelare så blev jag ju följdaktligen tvungen att införskaffa DVD-boxen också.
Videobandspelaren hamnade emellertid inne i sovrummet i stället så visst hade det gått att titta på videobanden igen men priset var så pass bra på boxen att jag inte kunde låta bli att slå till.

I morgon blir det åter dags för en tripp till Fredriksskans för att se när Kalmar FF förhoppningsvis tvålar till GAIS utav helvete. Elmpojkarna hade som jag tidigare nämnt, vänligheten att bjuda in hela moderklubben på allsvensk fotboll vilket var hyvens gjort.

Nu känner jag att jag måste gå och raka mig, man vill ju inte se ut som en bondlurk när man i morgon ska in till residensstaden Kalmar!
/~~/

JIF-Kristianopel

I eftermiddags så har det varit match på IP. Dessvärre åkte vi på ytterligare en förlust, denna gång mot Kristianopel och slutresultatet skrevs till 3-0 (0-0)

Startelvan såg ut som följer
MV- Challe Bern
YB-Henrik Nordsström, Oscar Ahlström
MB-Marcus Joelsson, Robin Franksson
YM- Dennis Randewall (C), Magnus Lundegårdh
IM- Henrik Svensson, Andreas Johansson
ANF- Adam Wellrup,Andreas Klevtun
AVB-Hampus Eriksson (in i andra halvlek), Niklas Johansson(spelade sista 20), Tobias Fransson( spelade sista 10)

Första halvlek var faktiskt ganska OK, Halvdanskarna förde förvisso spelet och skapade de hetaste målchanserna men vi skapade också en del farligheter. Framför allt så kämpade vi bra och snackade föredömligt på planen. Dessvärre missade vi grovt i markeringsspelet vid många tillfällen vilket starkt bidrog till att Kristianopel kunde skapa farliga målchanser
I andra halvlek sedan så började vi även den relativt bra men utan att skapa egentligen någonting. Proppen gick däremot ur för blekingarna när spelet stannade upp när en av deras spelare låg och skrek och vred sig i plågor efter en närkamp och halva vårt lag och även halva deras väntade på att någon skulle slå ut bollen men så blev inte fallet istället så sprang deras anfallare igenom ett stillastående JIF och petade in ettan. Efter det kom tvåan och trean ganska omgående och matchen var körd.
Efter detta skapar vi en del chanser, bland annat ett friläge för Adam som smet tätt utanför.
På det hela taget var första timmen helt OK från vår sida medans sista halvtimmen har mer att önska
Bäst i Johansfors var Oscar Ahlström och Henrik Svensson som bägge två slet hårt matchen igenom.
Plus även till domaren(har tyvärr inte namnet, men han var av bosniskt (??) ursprung) som var mycket bra.
/~~/

Kontrakt

Fredag igen och helgen har precis börjat. Detta är veckans bästa tidpunkt när man precis kommit hem från jobbet och har hela helgen framför sig. Oftast försvinner veckoslutet dock fortare än en avlöning men just nu känns det ialla fall bra.

I går kväll var det fotbollsträning på IP och denna gången kunde inte vår ordinarie tränare Per närvara utan skickade dit en ersättare vid namn Thomas (Svensson??) från Älmeboda/Linneryd som skulle hålla i träningen i hans ställe. De första övningarna gick väldigt bra för oss och vår vikarie lät uppriktigt imponerad av oss och tyckte det faktum att vi spelar i sexan var märkligt. Dock bara fram till den avslutande spelövningen. Där visade vi varför vi faktiskt spelar i regionens lägsta serie och att anledningen till att vi gör det inte bara är otur.

Kalmar FF tog en blytung trea i går kväll uppe på Behrn Arena i Örebro. Spelmässigt var matchen inte speciellt mycket att hänga i granen men tre poäng är alltid tre poäng och hur man inkasserar dom är i efterhand helt oväsentligt. Patrik Ingelsten gjorde matchen enda mål med 10 minuter kvar att spela efter ett monsterinkast av Rasmus Elm. I ärlighetens namn tycker jag nog att målet borde ha rubricerats som självmål eftersom jag anser att det är Wowoah som stöter in bollen. Ingelsten hävdade dock bestämt efter matchen att han i alla fall var på bollen. Egentligen helt oväsentligt det också...

På måndag är det en ny drabbning på Fredriksskans då Göteborgs Atlet och Idrottssällskap kommer på besök. Nu tror många kanske att just GAIS är kvällens viktigaste besökare men så är alltså inte fallet. Även ett annat klassiskt lag kommer att finnas på plats, nämligen Johansfors IF. Elm-pojkarna har sponsrat oss med sittplatsbiljetter till denna batalj och det uppskattas verkligen. Men vad jag i själva verket misstänker är att det hela handlar om att lura in vissa av oss till Fredriksskans för kontraktsskrivning, jag har ju själv länge undrat varför Nanne inte hört av sig men nu börjar jag förstå hur den gamle räven har lagt upp taktiken.Det är antagligen inte bara mig han är ute efter utan kanske även ännu fler,Dennis har sprungit vansinnigt vackert de sista träningarna och jag tror att även han är påtänkt inför höstens förhoppningsvis kommande guldstrid för Kalmars del.

Skämt o sido, en jättefin gest som Johansfors IF verkligen uppskattar!

I kväll blir det antagligen SM-final numero III på TV för min del, ryktet säger nämligen att Johanna ska åka till Madesjö för att titta på MIF-EIS och (o)turligt  nog innebär det att jag är hemma helt själv med ett par kalla bärs och en hockeyfinal på TV. Typiskt...men någon måste ju vakta vårt hem, det är visst mycket tjuvar och skit ute så här års.

Kul för Rögle som återigen har tillträde till den svenska hockeyns finrum, Elitserien. Bra gjort! Jag antar att John Lindholm har gråtit glädjetårar sedan slutsignalen i går kväll. 1992-96 var den senaste elitserieeran för Ängelholms-laget som för övrigt hade stora bekymmer med att slå Nybro Vikings i Victoriahallen i höstas,det var för övrigt i den matchen där Lasse Frisk blev tagen med handen i kakburken, jag kom då på honom när han stod i Nybroklacken nämligen. Frisk själv hävdar att han är leksing ,jag hävdar att han har ett missvisande efternamn.
Nybro kommer att bli ultrafarliga i år nu när Johnny Ågren åter spelar för klubben.

Jag är sjukt snussugen... det släpper nog aldrig helt det där. Det bli tyvärr värst framåt helgen.

Dags att inta föda
/~~/

Vinstlott

I går var jag och Jojje på Fredriksskans för att titta på Kalmar FF:s hemmapremiär mot Ljungskile. Jag skulle vilja påstå att det var klasskillnad matchen igenom. Kalmar var hela tiden lite starkare och bättre. Och vad som var riktigt skoj att se var att David,Rasmus och Viktor Elm var bäst av alla. De två yngre bröderna fanns dessutom med i målprotokollet och David var utomordentligt nära att även han göra sin bröder sällskap i den statistiken.
Jojje och jag lyxade, dagen till ära, till det med att slå till på varsin sittplats som lite oturligt dock var precis jämte klacken som som sig bör inte var speciellt tyst även.
Innan matchen började satt jag och tittade ut över "Skansen" och kikade på de publikvärdar som vandrar runt på löparbanan som omger fotbollsplanen och har som uppgift att hålla ordning på publiken vilket dom gör jättebra men jag undrar en sak: Borde inte Sverges näst bästa fotbollslag kunna köpa in varsin ny jacka till de tappra själar som är publikvärdar. Dom gula, vanvettigt fula, jackorna som nu pryder värdarna måste vara ärvda av dom publikvärdar som gick på Råsunda när Sverige spelade VM-final och redan då var de antagligen omoderna.

Kalmar möter Örebro borta på torsdag, då blir det nog till att se matchen på Peterskans.

Jag noterar glädjande att Tampa Bay Lightning drog vinstlotten i draftlotteriet vilket innebär att man kommer att få välja talang först av alla. Detta är ett oerhört privilegium som rätt utnnyttjat är värt hur mycket som helst. Sist Lightning hade förstavalet var 1998 och då föll valet på Vincent Lecavalier, i mina ögon världens bäste hockeyspelare.
Innan har det gått till som så att NHL:s poängmässigt sämsta lag har fått välja första och så vidare, numera lottar man bland de fem sämsta av den anledningen att annars hade många lag lagt av att kämpa så fort slutspelschansen försvunnit och då hade man i stället riktat in sig på att komma sist för att just få välja först. Så värdefullt är förstavelt i NHL:s Entry Draft, som för övrigt funkar precis som på skolgympan: Man väljer de bästa först, de lite sämre sedan och de "sämsta" blir oftast inte valda alls.

Lasse Franzén känner ett visst mått av oro om hur Emmaboda ska behandla honom efter det att jag här på bloggen i går avslöjade det faktum att han svalde SR Kronobergs aprilskämt med hull och hår,(läs gårdagens blogg för mer fakta). Det är därför min ärade kollega numera går under namnet Lasse April. Även Tony verkar lite nedstämd över detta faktum eftersom även han gick på det.Lasse Frisk däremot är lycklig som en nykär 13-åring eftersom han för första gången i världshistorien inte gick på ett skämt. Att han inte gick på skämtet beror emellertid på att han inte hörde det och klarar sig därför undan denna gång.

Det verkar ha varit en sjuhelvetes hockeymatch i Linköping i går...

I kväll är det träning igen. Klockan 18.00

Lyssnade färdigt på sista Stieg Larsson-boken i dag. Känns ...vemodigt...

2-7 mot Vissefjärda känns hårt. För er som brukar läsa referat från JIF:s matcher här och undrar varför det aldrig kommer något beror det på att jag inte deltog och det var nog tur det, då hade nog slutresultatet blivit ännu värre.
Något referat kommer alltså inte från den matchen men jag kan rekommendera Dennis summering på Johansfors hemsida.

/~~/

 Ursäkta franskan...

Så var man hemkommen från en weekend i fjällen innehållandes en hel del skidåkning.
Vi lämnade kommunens centralort vid 01.00 i torsdags morse för att på så vi anlända till Sälen i god tid för att kunna åka skidor även under hela torsdagen vilket vi misslyckades lite grand med eftersom vi kom på villovägar någon gång under naten men inte värre än att vi vid lunchtid stod startklara vid Lindvallens klassiska pist Märta. Första dagens åkning gick helt klart över förväntan för min del och jag klarade mig utan några större incidenter och var därför väldigt nöjd med min insats. Backarna på torsdagseftermiddagen var lite si och så beroende på att temperaturen vid den tidpunkten låg på fel sida nollan.
På fredagsmorgonen var vi uppe med tuppen efter en god natts sömn.Man sover förresten oftast väldigt bra när man har åkt skidor, något jag uppskattar då jag i vanliga fall sover in i helvete oroligt. Backarna denna fredagsmorgon var nypistade,temperaturen låg på rätt sida nollan och uppe på fjället var det säkert -20 i vindbyarna (18m/s) solen sken så allt var med andra ord upplagt för en heldag i skidåkningens tecken vilket så också blev fallet. När vi kom  hem till vår alldeles ypperliga stuga så startade vi gång bastun och draack några kalla öl för att sedan förbereda oss inför kvällens buffé på Lammet&Grisen. Innan dess blev det dock en del alkoholhaltiga drycker blandat med kortspel som indertecknad givetvis spelade en framträdande roll i när jag i sista spelets sista runda lyckades ta mig förbi David Strand efter att ha spelat drömkort i spelet "sjuan". Strandapojken blev efter den fadäsen inte riktigt sig själv på hela resan och jag lade till och med märke till att han var märkligt frånvarande under långa stunder, speciellt då det var dags för matlagning och liknande. Davve Räka är hans nya namn by the way på grund utav att han efter utskåpningen av mig gled fram på en räkmacka resten av resan...
På Lammet&Grisen tror jag inte dom visste vilka dom hade att göra med när dom lät mig och Johannes gå lös på en buffé betående av oxfilé (!) ,lamm,gris och tillbehör i drivor. Jag kan ärligt säga att jag aldrig har ätit något så jävla gott innan. Dyrt var det men det var värt varenda krona. Att dom sedan gjorde en stor miss på notan är något vi bara är tacksamma för!

Även lördagen gick i skidåkningens tecken utan några större händelser egentligen och gårdagen spenderades i en minibuss på väg hem.
Skönt att vara hemma i alla fall...

Det var ju första april förr atisdagen och jag lovade att berätta om när Lasse Franzén och Tony Johansson gick på tidernas sämsta skämt. SR Radio Kronoberg gick ut med nyheten att Systembolaget, efter att Vin&Sprit nyligen blivit franskägt, numera skulle ha allt på franska. Till exempel skulle kassapersonalen endast numera prata med kunderna på franska, informationen på hyllkanten skulle endast vara på franska och allt i sortimentet skulle genast byta namn till mer franskkklingande namn. Detta upprörde Tony väldigt:
TJ -Vilket JÄVLA trams... (riktigt uppgiven)
Franzén- Ja, fy fan..men (lite gladare ändå)
TJ/ Vadå...? (med hopp i tonen om att någon av Franzéns sju hjärnceller utarbetat en plan))
Franzén/- Ja du vet jag känner ju igen alla ölburkar va så för mig kommer det inte att bli så jävla stort problem med franskan. Sen bara lämanr man fram pengar till kassörskan så då behöver man inte säga nåt alls....
TJ/- Ja...(avbruten)
JAG/ HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
TJ+Franzén var bägge två lite molokna efter att de insett att helt fel person,jag, fick höra detta guldkorn och har nu för evigt en hållhake på dessa två "Einstein".

Första april kan vara riktigt rolig ibland. Själv gick jag på ett riktigt billgt skämt vid kaffeautomaten. Någon idiot hade hängt upp en stor lapp på den om att den skulle vara ur funktion vilket den inte var. Sånt skojar man inte om...

I kväll vetefan om det inte blir en tur till Fredriksskans för att se matcehn mellan KFF och Ljungskile. Vädret är just nu onekligen tilltalande iallafall. Ska först på husvisning i och för sig så man får väl se hur mycket tid som finns över efter den.

Jag rekommenderar alla att tittade på denna länk som jag fick av Criz i kommentarsfältet. Jag har fått en ny favoritspelare... Jag gillar folk med lite självdistans...

Dags att arbeta igen...

/~~/

Skidåkning

Det har varit lite si och så med aktiviteten här inne den senaste tiden vilket helt beror på att hela blogg.se har legat nere av någon anledning.

Nu ligger den emellertid uppe men likväl kommer det antagligen att vara stiltje här inne under de kommande dagarna eftersom jag ska åka till Sälen för en skidåkningsweekend inatt och kommer inte hem förrän sent söndag. Då kommer jag att göra en ordentlig utvärdering av fjällenhelgen samt delge ett aprilskämt , med Lasse Franzén (vem annars...) och Tony Johansson som offer,som sannerligen gick hem...

Jag kanske hinner skriva i kväll innan det bär av men jag vågar inte lova.

/~~/


Bättre sent än aldrig...

*OBS, detta inlägg skrevs i söndags men har inte publicerats förrän idag på grund av att blogg.se har legat nere. Att vi vann matchen mot Nöbbele är följdaktligen inget aprilskämt...*

I går var det dags för årets första tävlingsmatch. I den oerhört prestigefyllda och penningstinna Smålandscupens första match för Johansfors IF väntade Nöbbele. Nöbbele som för övrigt kommer att spela i samma serie som oss under säsongen.

Matchen spelades lite otippat på grus i Ingelstad trots tidigare löften om naturgräs. Nu är det ju emellertid som så att vi är något av grusspecialister och har inte under de två senaste säsongerna förlorat en enda match på det underlaget. Faktiskt heller inte släppt in ett endaste mål. Äh vem försöker jag lura... detta var vår första match på grus på två år helt enkelt.

Stämningen var på topp redan innan matchen och i omklädningsrummet kändes det att det var lite mer allvar än tidigare och samtliga spelare var verkligen sugna på vinst.

Coach Per ställde upp trupperna som följer:


MV: Axel Karlsson

YB: Henrik Nordström ,Charlie Dziobek

MB: Marcus Joelsson ,Robin Franksson

YM: Dennis Randewall (C) ,Magnus Lundegårdh

IM: Henrik Svensson ,Andreas Johansson

ANF: Oscar Ahlström ,Andreas Klevtun

Avbytare var Tobias Fransson och Magnus "Gunte" Gustafsson


Matchen började bra för vår del och vi var det klart bättre laget i första kvarten och skapade en hel del chanser som dock inte resulterade i nätrassel. Kapten Randewall hade ett ypperligt läge att ge oss ledningen i inledningen men sköt tyvärr över. Dennis motiverade missen med " att kan man inte göra snyggt ska man inte göra det alls" en devis som vi alla i JIF går efter vilket ibland avspeglar sig i våra resultat.
Efter det så kom hemmalaget in matchen och fick ganska enkelt skapa en del inte helt ofarliga lägen men inte heller dom utnyttjade sina chanser så första halvlek slutade 0-0. Noterbart är också att Andreas Klevtun gjorde sitt livs hårdaste nick, retfullt för Klevis var dock att det inte var bollen han nickade utan en motståndare så det hela slutade i ett spräckt ögonbryn och förstklassig läkarvård av Kent Fransson. Tobias Fransson byttes in i hans ställe.

I andra halvlek så började vi även här ganska bra och skapade en del men det var inte förrän Dennis kom runt på sin kant och från ingen vinkel alls sköt ett skott som målvakten lite oväntat släppte in som 1-0 blev ett faktum. Det resultatet stod sig speltiden ut och sett över hela matchen tycker jag att vi borde nog ha gjort något mer mål men vi vann och det är det viktiga. I Smålandscupen skjuter man också straffar efter matchen i händelse av att man skulle hamna lika med något annat lag i gruppen.

Den straffläggningen såg ut så här.

1.JIF, Andreas Johansson- Mål

2.Nöbbele- Mål

3.JIF, Andreas Klevtun- Mål

4.Nöbbele- Miss

5.JIF,Henrik Nordström- Miss

6.Nöbbele- Mål

7.JIF, Oscar Ahlström- Miss

8.Nöbbele- Mål

9.JIF, Dennis Randewall- Mål

10, Nöbbele- Mål

Som ni ser så förlorde vi straffläggningen med 4-3.


Bäst i Johansfors var Robin Franksson och Charlie Dziobek som bägge två gjorde helgjutna insatser i försvaret denna regninga lördagseftermiddag.


Ett hedersomnämnande också till Liza Jensen som var den enda som tittade på matchen så man kan säga att vi hade hela puliken på vår sida. Jag antar att spelet värmde ordentligt Liza??


Har även denna söndag gått tipspromenad i Emmaboda. Nio rätt slutade det hela med och det är inte godkänt, jag kom sist av alla i vårt gäng och kommer hädanefter att vara ordentligt mycket mer påläst. En rekommendation till er som planerar att gå tipsrundan i Emmaboda i framtiden: Läs på mycket om plastpåsar... Det är nämligen Emmaboda-korpens huvudintresse antar jag eftersom stora delar av frågorna har anknytning till just plastpåsar.


Hur kommer det sig att inte en enda kanaljävel sänder KFF i eftermiddag?? Det kan ju inte bli mer toppmatch. Ett stockholmslag på ena sidan och en guldaspirant på andra? Varför sänder Canal+ IFK Norrköping- Djurgården istället? Illa illa...

Jag hoppas att Kalmar kan tvåla dit solnaiterna och få den drömstart som behövs om man ska vara med i guldstriden. Jag hoppas också på att alla tre bröderna Elm får starta.


Johnny Oduya gjorde två mål i fredags natt, det hör inte till vanligheterna vill jag lova. Men bara 44 utvisningsminuter på hela säsongen Johnny? Det hade du ju för fan i veckan i Elitserien...


Blogg.se verkar ligga nere så jag skriver detta i Word idag och hoppas på att kunna logga in och publicera detta snart, men det verkar inte så...


Ni har väl inte glömt att ställa om klockan inatt?


Nästa vecka möts JIF-Vissefjärda. Det hade varit rent förträffligt att få vara med där men jag är ju dessvärre i fjällen den helgen och slipar lite på formen inför eventuella framtida världscupsstarter. Det blir nog en jämn historia det där.


Efter hemkomsten från Nöbbele i går eftermiddag så var det samling i bowlinghallen för intag av mat och dryck. Schnitzel var det som gällde och den mättade våra hungriga magar perfekt och när alla var belåtna så var det då dags för min favorit-"sport" bowling. Jag överträffade mig själv och slutade på något vis i toppskiktet även och även om jag inte vann så kom jag definitivt inte sist heller, något som annars är bruklitg när jag utövar den sysselsättningen. Peter Andersson vann på 157 poäng, min score var 134.

Efter det så bar det för vissa av oss av till Axel för fortsatt festande. Jag stannade bara någon timme men han trycka ner ett par kalla ändå. Jag anar att för övriga gänget bar det säkert av till Kalmar framåt natten. Om jag inte såg alldeles fel så tyckter jag mig se Patrik Nordströms gestalt och även hans Volvo på järnvägsgatan i natt och antar därmed att han fick agera fyllechaffis åt festsugna och segerrusiga forsare!


Det kan eventuellt bli så att man går ner och ser hur Lasse Frisks tjejer klarar sig mot Bodabruk i eftermiddag på konstgräset. Det är väl inte AIK-KFF direkt men det finns absolut sämre sätt att slå ihjäl en söndagseftermiddag med.

/~~/


RSS 2.0