Arbete

Nyss hemkommen från ett kort gästspel på min arbetsplats på Mixerverkstaden. Lovade i ett svagt ögonblick innan semestern att jag kunde ställa upp och jobba en dag på semestern och idag var det den dagen. Min uppgift var att hjälpa sommarjobbarna med sådant som gått åt helvete tidigare under sommaren men som tur var så hade inte speciellt mycket strulat så jag kom undan med ett par timmars truckkörning och lite annat småpyssel.

Det är fortfarande precis lika skönt att vara hemma trots att det antagligen har kommit mer regn här den sista kvarten än vad det gjort på Rhodos sen 1974..

Passade på att inta en snabblunch i personalmatsalen på Flygt. Idag serverades en panerad fläskkotlett med kokt potatis och kokta grönsaker. Det var precis vad jag behövde efter en veckas pommes-diet.
Ikväll ryktas det om att det blir middag i Broakulla och det är alltid uppskattat!

I morgon ska jag träna fotboll har jag tänkt mig. Jag kan väl erkänna att antalet löpsteg jag tagit under semestern inte överstiger antalet ölburkar i ett sexpack (sex stycken alltså, Martin). Likväl ska det bli väldigt skoj att komma igång igen och även om det är frivillig träning i morgon så hoppas jag att många kommer.

Är lite besviken på att KFF torskade igår. Spelet hade dom tydligen haft men det gäller att sätta dit bollen också. Nu väntar litte ,på pappret, tuffare matcher men det är ju just i sådana matcher som Kalmar brukar vara som bäst.

/~~/

Underbara kalla land!

Då var allt som vanligt igen. Man har tagit sig hem från ännu ett semesteräventyr något sånär helskinnad. Det är nämligen min fasta övertygelse att så fort man sitter i ett flygplan och det börjar skaka lite så är jag helt säker på att det nu är över. Brukar dock lugna ner mig lite när man tittar på lite annat folk i kabine, där sitter allt som oftast små barn och läser Bamse utan minsta rädsla och då brukar man ändå lugna ner sig lite grann för att minuterna senare gå igenom samma procedur igen. Ett enkelt sätt att komma runt det där (ja,det enklaste är ju helt klart att ge fan i att flyga) är att beställa in minst en whisky varje gång den onaturligt trevliga flygvärdinnan går förbi med drickavagnen.

Resan då? Jo den var helt OK. Det var lite varmt kanske. Lite för varmt för mig. Jag har inget emot lite värme, faktum är ju att det är "the main reason " varför man åker till ett ställe som Rhodos men när kvicksilvret på vissa delar av öjävlen kryper över 50 grader tycker inte jag att det är kul.
Vi landade på öns internationella flygplats som för övrigt är en av Greklands största sägs det och där började det inte så bra. Vi stod och väntade på våra väskor vid bandet och en efter en fick sina väskor, utom jag och Jojje. Efter en stund till när det var märkbart tomt på banan så kom ialla fall Jojjes gråa väska och ett uns av hopp skänktes till mig att även min skulle komma i det gänget av väskor som Johannas var med i. Så var inte fallet. Efter någon halvtimme stängdes bandet av och jag stod där utan min väska. Väskan skiter jag väl egentligen i,likaså kläderna och liknande attiraljer. Sådant går att köpa nytt i värsta fall men vad som inte går att köpa påtolvöarnas huvudö Rhodos är SNUS. Jag bannade mig själv för hur jag kunde vara så jävla dum att jag lagt snuset i den väskan och började se mig om efter resor hem då Johanna fick syn på en ensam mörkblå väska, prydd med Tampas logga, som cirkulerade på ett helt annat jävla band. Ryssarnas band. Min väska var funnen.

Vi anlände förra söndagen till Hotel Dionysos i Ixia som fungerar som förstad till Rhodos City. Ett kanonhotell på alla punkter, fina rum och en alldeles förträfflig frukostbuffe med alla tänkbara västerländska delikatesser, underbar pool som är den största jag sett. Vi installerade oss på rum 40 och allt verkade fint tills jag drog igång AC:n, den lät som någon stod och hällde spänner med vatten i ett badkar varannan sekund och så kunde jag naturligtvis inte ha det då jag är ganska känslig mot höga ljud när jag ska sova så efter första natten pinnade jag ner till receptionen för att klaga och vips så var problemet åtgärdat, det var bara det att i den vevan dom fixade oljudet så försvann även all kylkapacitet så Jojje och jag började samtliga återstående dagar med att försöka förklara för receptionisten att vi ville ha AC:n fixad och varje gång vi var där så lovade hon dyrt och heligt att så skulle det bli. Så blev det inte.Kylan funkade ungefär en timme varje eftermiddag och sedan var det stopp så nätterna blev svettiga.
På tal om nätterna så vaknade jag upp en natt totalt genomsvett av den kanske värsta mardröm jag någonsin haft. Jag drömde att Tampa hade bytt bort Vincent Lecavalier till Montreal mot ett andraval i nästa års draft. Jag har nog aldrig mått så dåligt av en dröm tror jag.

På kvällarna var vi ute och testade det grekiska köket med bland annat Souvlaki och Gyros och liknande, även den evigt grekiska rätten Cheeseburger fyllde våra magar vid några tillfällen.
Den lokala ölen heter Mythos och är väldigt god, betydligt bättre än grannen Turkiets risöl Efes (den är inte alls äcklig,men Mythos är bättre)
Den bästa måltiden intog vi på hotellets egna restaurang och den bestod av pepparstekt oxfile med bakad potatis och det var helt underbart gott.

På fredagen så åkte vi på en båttur längs Rhodos östra sida och stannade och badade vid flera sagolika stränder. Vi var bland annat i en bukt som heter Anthony Quinns Bay efter mannen som valde att spela in filmen Kanonerna på Navarone just där.

Ett par gånger besökte vi även Rhodos Citys "Old Town".Rhodos mest kända sevärdhet, en hel stad inbyggd i den största jävla borg som jag bara sett, nu har jag ju inte sett så ofantligt många borgar men den var enorm och helt klart sevärd.

I slutet av veckan kröp hemlängtan på lite grann och man ville hem helt enkelt så när söndagmorgonen kom och det var dags att bege sig mot nordpolen igen så kändes det helt naturligt och skönt. Flyget var någon halvtimme försenat men det löste sig ändå. Vi landade tillslut i Köpenhamn och därfrån tog vi tåget till Malmö C där Anso mötte upp med mat och sedan fortsatte vi mot vår egen metropol Emmaboda, där allt verkar vara precis oförändrat.
Skönt att vara hemma.

Grekerna måste ha världens högsta dödlighet inom två områden.
1/ Rökning. Alla röker, jag misstänker att 98% av befolkningen mellan 0-15 röker och utan tvekan 100 % i klassen 16-100år röker. Det var det värsta jag har sett. Varenda taxibil, varenda restaurang och varenda affär luktade som Amigo gjorde för ett par år sedan.

2/Trafiken. Man får köra hur man vill, vart man vill, när man vill. Rödljusen har ingen egentlig funktion vid övergångsställen och dylikt. Störst går först, är det sedan någon eller något i vägen så tas det ingen hänsyn alls till detta. Stop-skyltar fanns men användes icke. Säkerthetsbälten anses också mest vara i vägen så därför används dessa inte av gemene man utan endast av svenska turister.

Saker jag har saknat under veckan
*Kyla
*Regelbunden tillgång till Internet
*Fiberberikad havregrynsgröt
*Svenska pengar, dom är så oänligt mycket lättare att räkna med
*Laddare till min iPod
*Snö och is
*Kokt potatis
*Patrik "Nordan" Nordström
*Cassa i torsdags
*Aftonbladet
*Ica-hallen

Saker jag inte har saknat i veckan
* Värme
*Pommes Frites
*Vatten på flaska
*Inkastare till restauranger, där har Amigo lite att lära. Jag tycker dom borde skicka ut Coffe ett par dagar i veckan till korsningen vid Radio-Lasses för att ragga folk till restaurangen.Kan bli succe. Jag hade nappat direkt.
*Mitt arbete

Saker jag inte förstår
* Dricks-systemet. Varför tar dom inte lite extra direkt?
*Trafiksystemet
* Tobakslagarna
*Språket.Vilka jävla bokstäver dom använder.
*Varför taxichauffören blev på dåligt humör när jag missuppfattade hans historia om Pathenon. Allt jag kan om grekisk mytologi och historia kommer ifrån filmen Jason och Argonauterna och där nämndes fan inget om Pathenon. Göran Cid tog säkert upp det men då var jag antagligen upptagen med annat.
*Vad det är som är speciellt med Souvlaki. En köttbit på en pinne? Det känns som om inte grekerna hade kommit på det så hade nog något annat folk knäckt den idén relativt fort. Det är gott, det är det, men det är inget speciellt. Svärmors grillspett är tusen gånger bättre.
*Detta har väl inte med resan att göra men jag har aldrig heller förstått mig på ekvationer.

Den interna Fia-med-knuff-turneringen slutade med en jordskredseger för mig. 13-7 i matcher och det kan inte bara bero på tur. Jag har antagligen en naturlig fallenhet för just den typen av spel.
Nu när jag tänker efter så vann jag alla andra spel där nere också. Fråga bara min kompis tillika hejaklacksledare Daniel, runt 8 år, som troget framförde hejarramsor i min favör vid Hotel Dionysos AirHockey-bord.

Nu orkar jag inte mer, jag kommer säkert på fler saker som hände senare...
Skönt att vara hemma igen!
/~~/

Snart hemdags

Hej hopp!
Skriver an en gang fran Rhodos, har ar allt under kontroll och vadret ar jattefint och verkligen jattevarmt. Dom hade matt upp 53 grader i skuggan i staden Lindos pa Rhodos ostkust.Staden ar belagen i en dal sa det forklarar lite  varfor det blev sa varmt. Vi i Ixia klarade oss undan med kalla 44 grader iskuggan samma dag. Det var tydligen vindar fran Afrika som svepte in over on denna dag.
Noterar att Fredrik Ljungberg har blivit klar for West Ham, det gillar du va Marcus?
Skriver lite utforliga nar jag kommer hem, nu maste jag bada innan jag svimmar!\Ha det bra dar hemma sa syns vi snart.
Ante o Jojje

Rhodos!

Hej alla glada!
Just nu sitter Jojje och jag pa hotellets internetavdelning och kollar vad som har hant i varlden.
Det verkar som om ni har daligt vader hemma och det uppskattar vi oerhort mycket. Har ar det runt 40-45 grader om dagarna och skuggplatserna vid poolen ar dom mest eftertraktade. Hotellet ar kanon bortsett att aircondition-aggregatet later varre an nar Peter ligger pa rygg. Men receptionen har lovat att kolla upp det nu sa det ska sakert ordna sig. Vi har brant oss sa smatt itron om att solen nte biter lika hart pa oss som pa ovriga nordbor och var darfor lite oforsiktiga dom forsta dagarna men aaven det ser vi latt pa.
I kvall ska jag eventuellt spoa Jojje i minigolf.
Nu borjar tiden ta slut har. Hadet sa bra!

Ante och Jojje


Jag flyr landet

Nu blir det stiltje på bloggen en litet tag framöver. I eftermiddag sticker vi till Malmö för att i morgon bitti flyga till Rhodos.Det ska bli fantastiskt. Ska försöka att hitta något internetcafé där nere så något kortare inlägg kommer säkert att komma.
Jag har aldrigg varit någon större fantast av att flyga. Jag är kort sagt rädd för det. Eller egentligen är jag inte rädd för att flyga, mer för att störta faktiskt. Målsättningen är ivilket fall som helst att komma hem i hyfsat skick!
Ni får ha det så bra för det ska vi ha!

Och skulle jag störta så ska min Tampa-tröja hängas upp i taket på Mixerverkstaden...Jag kanske har tittat lite för mycket på NHL ändå...

/~~/

Kalops

Fredagseftermiddagar brukar i 48 fall av 52 betecknas som någonting odelat positivt. Dock inte under semestern. På semestern när fredagseftermiddagarna kommer så drabbas man av en liten våg av ångest eftersom man inser att man snart står ner på WWW och svär över att skyddsskivorna inte passar in i hålbilden på strålringarna.
Men man ska kanske inte klaga så mycket än. Tre veckor kvar och på söndag drar vi till Rhodos.

Igår var det Casablanca som vanligt på torsdagskvällarna. Som vanligt var det trevligt att träffa lite folk och dricka lite bärs. Den kombinationen tror jag nog att jag skulle kunna ägna hela min semester åt. Dricka öl och prata. Eller vänta nu, det är ju precis vad grabbarna i järnvägsparken gör året om...Hmmm.
Förfesten hölls i vår lägenhet och följande själar bockades av på gästlistan. Kalle Green,Cissi,Peter, Martin,Natalie, Niklas,Caroline,Jojje och jag. En som jag nästan helt säkert trodde skulle komma var Thomas Ravelli men han fick förmodligen någon form av förhinder.

Ikväll ska vi grilla nere i Lindås hos morsan och farsan. Det betyder att man får äta gott utan att behöva betala något eller behöva diska efter och heller inte handla innan.Jag inser just nu att vi borde äta hos diverse föräldrar oftare.

Har precis slötittat på VM-krönikan från de gågna fotbollsvärldsmästerskapen.Den är bra men den går absolut inte upp emot VM-94 krönikan som utan konkurrens är det bästa SVT Sport har producerat. Hedersomnämnande även till den reporter som intervjuade Vincent Lecavalier under något hockey-VM för några år sedan.

Igår var jag i Tingsryd och hälsade på min morfar.En man jag hyser den allra största respekt för. Han bjöd på kalops. Vi tog även en sväng till Mårdslyckesand som är den lokala campingplatsen, där jag inte varit på många år. Där upptäckte jag att min morfar har en talang utöver det vanliga. Han kan se på bilskyltar vilket land bilarna kommer ifrån innan det ens är möjligt att urskilja någon nationalitetsbetckning på plåtarna. Fråga mig inte hur han gjorde men han hade rätt varje gång.
Vi kom även in på ämnet kalla vintrar och morfar berättade hur han som boende i en by utanför Tingsryd vacker fick gå till skolan i ur och skur. Vintrarna i början på 40-talet ska tydligen har varit svinkalla med temperaturer under 40 minus och meterdjup snö men min morfar traskade ändå målmedvetet till skolan. I detta läget passade han på att uttrycka sin ilska på dagens lata ungdom som ska åka buss till skolan så fort man inte kan se skolhuset från sitt egna boende. Jag kände genast en känsla av olust när jag tänkte på den gången när vi lindåsungdomar skulle cykla till skolan i Emmaboda en iskall dag med ialla fall 25 minusgrader och vi tog det kontroversiella beslutet att ringa efter Eva-Lena Fransson som kom snällt tog ledigt från sitt jobb och körde oss till skolan istället. Jag valde efter noga övervägande att inte förtälja denna historia för morfar då Eva Lena skulle kunna hamna i trubbel nästa gång dom ses.
 /~~/


Ravelli,Strand och iPod

Hemma i Emmaboda igen efter en hård helg på andra sidan Kalmarsund. I lördags så tog vi vår inte alltid så pålitliga SAAB och styrde kosan mot Öland. Jag fick förtroendet att framföra fordonet och gjorde det med bravur enligt mig själv. Anledningen till att jag tar upp att jag fick köra är att jag brukar aldrig få göra det då mina kära flickvän avskyr att sitta bredvid och inte köra själv. Därför kändes det ungefär som när Tommy Holmqvist tog ut mig som avbytare i min första A-lagsmatch för Lindås. Stort, lite skrämmande, men övervägande stort.
Väl framme på Öland efter diverse stopp för intagande av mat och inhandling av bikinis (Jojje) så äntrade vi Kapelluddens trivsamma camping runt 16-tiden och då var tältet redan uppsatt av mina kära vänner Peter och Karro som vi skulle bo hos. Dom hade åkt några timmar tidigare och hade därför hunnit med att sätta upp detta slott till tält som Peppe hade fått i julklapp. Jojje och jag hade eget rum i tältet. Det säger väl allt om vilken typ av tält vi snackar om här.
Nästa grej var att parkera bilen. Jag tog på mig charmen och gick in i receptionen för att be om tillåtelse att parkera bakom Peters bil inne vid tältet. Jag var aldrig ens nära att få min vilja igenom så det hela slutade med att bilen fick stå helt ensam borta vid Tre Toppar-kiosken hela helgen. Ännu en fördel med att inte ha så fin bil. Ingen tänkte ens tanken på att göra några närmanden mot den bilen vill jag lova.

image25
Våra tältkamraterLördagskvällen kom och vi gick på alkoholen. Red Bull Vodka är gott och berusningsframkallande så Peter och jag drack relativt många sådana plus öl och allt annat vi kunde komma över som vi ansåg innehålla alkohol. vi belv fulla. Alla fyra var i utomordentligt fin form när vi framåt midnatt beslutade oss för att gå ner till Strand och fortsätta festligheterna där. Eftersom det var Victoriadagen så gjorde jag det väldigt klart för min sambo att om Prinsessan Madeleine var där och av någon anledning skulle vilja ha mig så skulle jag utan att tveka nappa. Jojje verkade inte orolig.
Vi han inte mer än att sätta oss innan vi fick syn på det ända som skulle kunna vara bättre än Hennes Kungliga Höghet. Där stod han. Thomas Ravelli. Jag hade på något jävla vis fått med mig digitalkameran och utmanade snabbt Jojje och Karro på att gå fram och fråga om vi fick ta ett kort. Ravelli nappade direkt. Sen blev det trubbel. Fram kommer en Thomas Ravelli till. Dom är oerhört lika dom tvillingarna och vi jag fick helt enkelt chansa och kallade den ena för Thomas. Jag borde ju veta att om det hade stått 999 Thomas och en Andreas Ravelli så nog fan hade jag valt fel och gjorde givetvis så även denna gång. På något sätt lyckades jag prata mig ut ur den situationen och det hela slutade med att alla var goda vänner. Jag måste säga att dom var verkligen trevliga.
Senare på kvällen stod jag i baren för att inhandla någonting förmodligen starkt inna jag skulle gå hem. Då dyker han upp igen. Denna gången vet jag att det var Thomas för  han stod och pratade om VM-94 med två schweizare. Jag tyckte emellertid inte att dom behandlade Honom med tillräcklig respekt för dom hade ingen aning om vem han var så jag gick in i diskutionen. Vad jag sa kommer jag inte ihåg men det slutade  med att jag också hamnade på bild med Thomas Ravelli.
Dagen efter vaknade jag med ett leende på läpparna.Den som säger att alkohol förstör relationer har fel. Alkohol skapar relationer mellan världsmålvakter och vanliga division 5-lirare. Så det så.

image23Bildbeviset.Thomas Ravelli och jag.

image24
Karro,Andreas R, Thomas R och Jojje. Notera Peters tappra försök i bakgrunden att få synas på bild med bröderna Ravelli.


Söndagen så. Som sagt så tog lyckan över att vara på samma bild som Ravelli bort den mesta av bakfyllan så vi gick tidigt och la oss vid poolen på Kapelludden för att bättre på färgen lite. Vi bättrede på den mycket. Så myckat att Jojje i skrivande stund ännu inte kan ligga,sitta, stå, gå eller dylikt. Vi brände oss. Inte jag så mycket men ändå.
Dagen fortsatte och efter många om och men så kom vi ner till After Beachen på Strand för att åter igen börja grunda kvällens tänkta rus med några sexor RBV. Det gick jättebra. Ravelli sågs inte till dock. Jury-Daniel från Idol ska ha setts men enligt min mening så är det viss skillnad på han och bröderna Ravelli.
Vi satte oss vid ett bord med Ricke,Suss,Sofie,Henke och deras barn och hade det bra. Efter det så var det dags att inta kön för att få en stämpel till kvällens Strand.Det gick också bra.
Efter lite mat så var vi senare tillbaka vid tältet för att grunda ytterligare med Johannes gäng. Här började man känna sig lite seg men vi tog oss ner till Strand ändå och väl där så insåg man att skulle man ha något i baren så fick man vara beredd på att lägga minst en halvtimme. Det var aldrig aktuellt. Då hände det. Brorsan ringde. Han och hans flickvän Natalie och några från hennes familj hade fått tag i ett bord mitt i hela smeten. Där blev vi sittandes. Brickor med öl och shots kom in på löpande band så därmed var också problemet med segheten löst. Vi blev megafulla. Natalies far tror jag kände lite folk i personalen så man kan säga att alkoholtillgägligheten var inget problem längre.
Jag tror vi var hemma runt halv fyra och stupade direkt. Jag stupade för övrigt på min nyinköpta blå barnluftmadrass som ändå tjänade sitt syfte som sovplats åt mig på ett utmärkt sätt.

Måndagsmorgonen kom som ett brev på posten och med en lätt huvudvärk och inget direkt sug efter någonting mer än vatten så kravlade vi oss ändå upp. Karro var inte längre med oss eftersom hon hade åkt hem kvällen innan för att sköta sina sommaråtaganden på WWW (Flygt) så Jojje var numera ensam tjej i tältet. Om det var det eller alkoholen som gjorde henne väldigt sjuk låter jag vara osagt. Men fy helvete var sleten hon var. Även denna dag gick vi till poolen och vilade. Jag gick och köpte solkräm som jag fick utnyttja helt själv då ingen av mina medresenärer ansåg sig behöva detta. Jojje somnade i solen efter 11 sekunder och Peter efter 17. Jag var uppenbarligen den enda som inte hade supit bort hjärnan totalt så jag gick och satte mig i skuggan och löste korsord och gjorde så hela dagen förutom när Peter vaknade till och beslutade oss för att slå rekord i aqua-rutschen. Fast vi slog inga rekord. Jag misstänker att det fortfarande tillhör den grabben som på vägen upp drog ner sina badbrallor och blottade sin bakdel ungefär tre millimeter från mina ögon.
På kvällen grävde Peter upp en julgran tysksprit som vi med förhållandevis god aptit drack. Med vi menar jag bara mig och Peter. Jojje hade förmodligen tuppat av om vi bara hade slängt korken på henne.
Vi tände upp en engångsgrill som var så jävla kass att det tog ungefär två timmar att grilla några köttbitar, men jävlar vad dom smakade bra. Eller hur Jojje?
Laken och Petra tittade förbi på kvällen och drack några öl men strax efter midnatt så tog vi kvällen. Allt var frid och fröjd tills vi vaknade av vad vi trodde var Bahrains Formel1 GP. Det var värra en så. det var Peter Fagerström som låg på rygg och sov in i helvete djupt. Har aldrig hört någon snarka så högt i hela mitt liv. Det hjälpte inte att vi hade skilda rum eller Jojje och höll på att skaka sönder båda Peter och tältslottet. Jojje gick och la sig i bilen medans jag vackert fick ligga kvar. Efter en timme lyckades jag till slut somna om.
På tisdagsmorgonen ville vi bara åka hem men vi tog en minigolf innan som jag givetvis vann efter att Peter haft mig i slagläge genom hela rundan drabbades han av en svår nervositet på dom avlutande banorna och det håller inte mot ett fullblodsproffs som jag.
På vägen hem stannade jag på Siba och köpte en iPod. Jag kan absolut ingenting om den uppfinningen men jag var inte ensam. Siba-killen och jag var i helt samma division men vi löste det till slut så nu är jag rustad inför Rhodos-trippen på söndag.

Nu ska jag laga en punktering.
/~~/


Köbildning

Efter 48 veckors slit så är den då äntligen här! Semestern. Helt fantastiskt skönt.
Var på Casablanca i torsdags för att som vanligt fira in semestern. Vad man dock aldrig lär sig är att man blir lika bakfull varje gång man har varit där och så var förstås fallet även i fredags.
Tanken var väl att som vanligt vara redo iklädd den härligt blå flygtkostymen vid klockan 0600 men så blev aldrig fallet. Jag stämplade inte in förrän klockan 0755 och det var nog tur det. Hade en lätt huvudvärk som inte var villig att ge med sig förrän långt in på eftermiddagen.
Casablanca var väldigt trevligt. Jag spenderade den mesta tiden med att prata med två utomordentligt trevliga kanadensare som var på genomresa. Det är märkligt hur bra man anser  att sina engelskakunskaper är efter ett tiotal öl. Man kan varenda ord i hela den engelska vokabulären. Man tycker det då ialla fall. Är ganska övertygad om att mina vänner från Toronto inte är av exakt samma uppfattning. Skoj var det. Och vi var rörande överens om att Vincent Lecavalier inte bara är en hockeyspelare utan i stor utsträckning även Gud.

Dagen efter på jobbet var som sagt jävligt seg och man gick mest och väntade på att få slå in den magiska semester-koden i stämpelklockan och sen gå hem. När det var ungefär en kvart kvar av dagen händer det som inte bara kan hända. På den absolut sista maskinen vi byggde så blev det överslag i motorn. Den bara vägrade fungera. Det har aldrig hänt mig innan på det sortimentet men just det jävla maskinen skulle förstås strula. Ett snabbt krismöte senare så stod det klart att antingen skulle jag riva maskinen ( vi pratar alltså om maskiner som väger i runda slängar 800 kg) eller skulle jag svina och lämna över det till den enda ordinarie som är kvar nästa vecka. Eftersom 99 av 100 vid det tillfället hade valt att lämna skiten och gå hem tänkte jag givetvis amma sak. Men tyvärr så är jag utrustat med något som kallas samvete och jag stannade och rev maskinen så mycket jag kunde.

Om typ en halvtimme så ska vi ge oss av till Öland för en tält-weekend med Peter och Karro. Dom har redan åkt och Peter ringde nyss och talade om att det var köbildning vid Karlsrorondellen precis som vanligt på Victoriadagen.

Nu ska jag packa det sista!
/~~/

SEMESTER!

Nu är det äntligen semester!
Helt underbart!
/~~/

Kubbfusket

Så var det avgjort. Kubbturneringen.
Allting skulle ha börjat klockan 16.00 men på grund av vädret så sköts turneringen upp en timme och under tiden så passade ordförande Randewall på att namnge alla lagen och göra spelschemat.
Mitt lag bestod av mig,Svante och Jojje. Namnet blev Emmagaurn och vi kände oss relativt säkra på seger.
När väl turneringen drog igång så fick vi en väldigt tuff lottning direkt med match mot laget The Randewalls som bestod av Sofia R, Ing-Gun R och Roy Randewall. Efter en trevande inledning så lyckades vi till slut rida ut stormen och vi komfortabelt med 2-0 efter fullständigt magiskt spel av Svante.
I nästa match väntade Gamlingarna som hade krossat Klevtuns gäng i omgången innan. Vi visste vad som krävdes och spelade kubb precis enligt instruktionsboken och fullständigt mosade det äldre gardet med Kent Engman som Spielfuhrer. 2-0 skrevs slutsiffrorna till även här och nu började vi känna segerns sötma.
Vi var klara för semifinal och där väntade storfavoriterna The Pettings (Lillen, Pettan och Dennis) I detta läge hade alkoholen börjat göra sig påmind och jag skulle nog vilja påstå att den hämmade vårt spel lite grann för här var det tvärstopp. Vi började urstarkt och hade matchen i vår hand när vårt lags enda kvinnliga medlem skulle kasta över en av dom rektangulära småklossarna som hela spelet bygger på att få ner. Hon kastade den hela vägen till deras baslinje och i och med att vi inte var i närheten av att få ner den så kunde The Pettings ganska enkelt ta hem första set.
I andra gjorde dom processen kort med oss och pulveriserade vårt lag totalt. 0-2 och respass ur turneringen. Vill dock understryka att jag såg Lillen göra övertramp två gånger och därför borde vårtlag ha tilldömts segern. Jag tog upp detta med tävlingsledningen som ganska omgående förkastade min observation. Jag vet inte men det kan ha spelat in att tävlingsledaren var Dennis.
I finalen så möttes senare The Pettings och (!!!!) Klevtuns gäng så på något jävla vänster hade fått ett wild card till slutspelet, fråga mig inte hur för så vitt jag minns så åkte dom ut först av allihop. Men vi den här tidpunkten var tävlingsledningen alldeles för rusig för att ta notis om detta oerhörda fuskspel.
Klevtuns lag vann hela skiten till slut men som sagt jag hävdar med gott samvete att vårt lag, Emmagaurn, är dom rättmätiga vinnarna och kommer alltså även i fortsättningen titulera mig " Världens Bästa Kubbspelare"
image22
Jojje,Svante och jag utgjorde lag Emmagaurn och borde ha vunnit.


Festen var i sig väldigt trevlig, synd bara på vädret, det regnade en hel del. Vi åt och drack och spelade och sjöng och jag misstänker att en del sitter nog kvar där uppe än. Själv tog jag kvällen redan vid halv ett någon gång och kände mig vansinnigt vuxen när jag klev upp på söndagsmorgonen utan minsta tecken på baksmälla! Däremot gnager kubbfusket i mig fortfarande.

Fyra arbetsdagar kvar nu... Det börjar bli riktigt nära!

Nu ska jag gå och titta lite på AIK-Elfsborg
/~~/

Brand i sektor 2

Jag vet inte om alla är medvetna om hur långt det är till Påskallavik? Vi var där igår, och förlorade.
Johannes hade tidigt skruvat upp förväntningarna på IF Stjärnans anläggning, han har länge hävdat att den är den finaste han har spelat på. Jag är faktiskt benägen att hålla med till viss del. Otroligt fin plan och rymliga omklädninsrum och inte att förglömma, det kanske mest proffisionella: Dom hade kaklat in initialerna IFS i duschrummet, som annars inte höll samma standard som övriga anläggningen. Jag säger topp fem, inte mer. Min absoluta favorit är än så länge odiskutabel, Norrhults IP.

På vägen upp till Påskallavik ungefär i höjd med Ålem hände det som egentligen bara var en tidsfråga innan det skulle hända. Vi hade precis med nöd och näppe kört om två 15-åringar på varsin moped+ damsällskap. (gudarna ska veta att det inte är Ferrari som har tillverkat dom två gula obekväma minibussarna som vi åker i till bortamatcherna). Då plötsligt ser vi att bussen(med Dennis som chaufför)framför oss börja väja, vi undrar stillsamt varför. Vattenplaning? Sov Dennis vid ratten? Behövde Hampus gå på toa? Svaret blev vi varse om väldigt fort. Hästar. Till vänster om oss på en äng så var det två hästar som tyckte väldigt mycket om varandra just denna regntunga fredagskväll. Den ena hästen, antagligen stoet, stod som brukligt på alla fyra och verkade väl kanske inte vara helt tillfreds med att hennes partner, följdaktligen då hingsten,försökte sig på en sådan där ställning som dom talangfulla långhåriga,polisongprydda tyska vuxeskådespelarna försöker sig på i instruktionsfilmerna efter midnatt på betalkanalerna. Hingsten som verkligen var långhårig, gav på det stackars stoet med ett vapen som påminde om en sån där bazooka-kanaon man ser i amerikanska krigsfilmer. Jag hoppas bara för stoets skull att hingstens kanon inte hade fullt lika stark effekt som en bazooka-kanon.
På vägen hem var dom emellertid inte kvar längre, jag misstänker att stoet just nu är i på den evigt gröna ängen i vår faders hage.
Vi hedrade hennes minne med ett besök på McDonalds.

image21
Det var ungefär så här det såg ut.Matchen då? Jo Stjärnan började i ett rasande tempo och skapade flera livsfarliga målchanser som kanske borde ha resulterat i nnågot mål. Efter en kvart så flyttade vi upp vå backlinje och det vållade stora problem för hemmalaget, vi jobbade in oss i matchen och skapade lite ströchanser, jag själv hade några tama skott som målvakten inte lär drömma mardrömmar om. Vi gnetade på och hade 0-0 med oss in i halvtid och på något underligt vis tyckte inte jag att det kändes så där jävla orättvist även om det kanske ver det. Samtliga i JIF hade kämpat och gjort så bra vi kunnat. I andra så började IFS ungefär likadant som i första med att skapa mängder av chanser utan att göra mål och vi slog mer eller mindre bara i från oss utan att många gånger egentligen ha någon adress på våra passningar.
Matchen började så sakteliga lida mot sitt slut och vi kände att vi nog skulle klara 0-0.Då hände det. 85e minuten.
Stjärnans tryck mot vårt mål gav utdelning och på ett stenhårt halvvolleyskott från någon meter utanför straffområdet så punkterades matchen. Ridå.
Oerhört tungt att efter att ha kämpat så hårt en hel match inte få med sig någonting därifrån, men å andra sidan var det på intet sätt orättvist. Bäst i JIF var Lillen som slet hårt över hela planen.

Ikväll så är det kubb/grillfest uppe på IP. Jag misstänker att vi glömde skicka en inbjudan till vädergudarna för dom verkar inte ha någon som helst förståelse för kvällens tillställning.
Jag är just nu i uppladdningsfasen för kubbturneringen. Jag vill härmed stolt presentera mitt lag: 1:e kastare, Svante Sjöndin. 2:e kastare , Johanna Sjöndin och sist men inte minst vår självutnämde lagkapten och stjärna. Jag. Vid en eventuell toppning kan det hända att kastare 1 och 2 får stå åt sidan och att lagkaptenen kastar samtliga sex kubbpinnar. Jag ska sätta mig ner och skissa lite på olika tänkbara scenarion i eftermiddag. Har hört att Charlie Dziobek och David Bergkvist har slagit sina påsar ihop och bildat ett tungt lag. Efter att ha sett Charlie agerande vid mordbranden på träningslägret i Hanöhus så har jag all respekt för den mannen.
-Vem är brandansvarig på hotellet? (Charlie)
- Vet ej, jag tror inte vi har någon ( Vilsen receptionist på hotellet)
I detta läge går Charlie helt sonika in i receptionen och kollar på någonting.
- Branden är i sektor två (C)
- Jaha? (Rec)
- Jag går in (C)
- Nej, du får vänta på brandkåren (Rec)
-Nej.
Så man kan säga att Charlie räddade livet på hela Hanöhus. För alla som inte vet så är Charlie brandman till yrket och hade därmed förmodligen full behörighet till att gå in. Alltså inget som rekomenderas för vem som helst.
Nu var det emellertid heller ingen jättebrand utan bara en jävligt dumt placerad brandvarnare. Typ en millimeter utanför en ångbastu.
När brandbilen senare kom så hade Charlie alltså redan full pejl på läget och vi andra hedrade honom med kampsånger till Kent Franssons stora förtret.Frallans exakta ord var följande:
-Jag visste hela tiden att det skulle bli så här.
 Jag vet inte än idag varför Kent blev arg men jag antar att han kanske kände att detta var hans chans att bli hjälte? Kent, du är alltid en hjälte i JIF!

Nu ska jag gå vidare med min lördag.Jag ska värma upp inför kubben.
/~~/

*bilden är tagen från www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/1


Vakans

Lunchrast på Flygt. Har precis varit och ätit isterband med dillstuvade potatis, en tallrik sallad,tre mackor och två glas mineralvatten.Nu ska man nog stå sig till kvällen. Lunchrasten är bland det bästa som händer på hela dagen. Det är då jag och min kompis som också ska sluta snusa  den 13/8, får ta arbetsdagens enda snus. Man kan ganska lugnt säga att den sitter ganska fint. Efter en förmiddag fylld av vrede, ilska och sorg( sammanfattat: abstinens) så förbyta alla onda tankar ganska omgående när man har fått sitt snus vid kvart i tolv. Jag undrar hur fan det ska gå när det blir dags på allvar.

I går kväll körde vi vårsäsongens sista träning, ska faktiskt bli väldigt skönt med lite vila från fotbollen. Match i morgon mot If Stjärnan uppe i Påskallavik och sen är det fritt fram till slutet av juli om jag itne missminner mig.

På lördag är det fest på IP. Först på programmet står kubbturneringen. Jag börjar bli nervös, jag kan ha överdrivit min kubbkunskaper lite igår på träningen. Men jag är ändå inte orolig. Dennis lag skulle inte träffa vatten från en båt så dom slår vi ju i alla fall.Ett problem kvartår dock. Jag har inte tagit ut mitt lag ännu. Jojje, ska du vara med så jävlar är det träning som gäller.Jag har som sagt skruvat upp förväntningarna på mitt lag en del. Den tredje platsen är fortfarande en vakans.

Jag kan inte släppa funderingen på tejprullen som kom upp på gårdagens träning. Det borde gå på något vis. Jag återkommer i detta ämne.

I kväll drar dom klassiska grillkvällarna igång på Casablanca, jag hoppar över det i kväll eftersom jag har en tendens att bli så jävla bakfull efter dom tillställningarna. Jag väntar till semestern istället.

Nu är det dags att fortsätta dagens slit...runt 50 timmar kvar nu till semestern. Känns som en hel evighet.
/~~/


Smörgåstårta,Ari och diverse tänder.

Har precis bäljat i mig en bytta gulaschsoppa av märket Findus eller möjligen Felix. Helt ok faktiskt om någon skulle vilja prova.
Sitter lite i valet och kvalet om jag ska åka till Lindås ikväll för att se min gamla moderklubb spela mot Liatorp, egentligen så bestämmer nog vädret det för regnar det så åker jag inte.

Jag var på Fredriksskans igår kväll och såg KFF köra över ÖSK i Aris avskedsföreställning.Kalmar var bättre från start till mål och känns mäktigt stabila för tillfället.
Vi stod som vanligt på sektion F med Kalmarsund i ryggen.Våra närmsta grannar därifrån är ,förutom den halvtaskiga sittplatsläktaren sektion G, klacken. I går var det bra fart på den men vilken dåre som leder den. Ta inte detta fel nu, jag är absolut för att det ska finnas en klack som sjunger skrålar och även ibland vara lite småelaka mot motståndare och domare .Men den dåren som leder FFs klack som fullständigt idiotförklarar sina medsupportrar i klacken är lite för mycket tycker jag. Jag kanske är ensam, jag vet inte.

Det mesta tyder på att vår Halmstadstripp blir inställd på grund av att vädret inte verkar vilja bättre sig nämnvärt till helgen.

Drygt 60 arbetstimmar kvar till semestern, det är fan inte mycket.
image20
Bild från helgens fest. Har inte en aning om vem det föreställer. Kom gärna med förslag!

Transfermerknaden är i full gång i de flesta sporter just nu, själv fokuserar jag mest på NHL och free agent-cirkusen där. Nylander blev i natt kvar för Tampas edsvurna fiende Washington och gick i mina ögon direkt från att ha varit en respekterad underhållare till en "nobody". Officiellt i alla fall, innerst inne kommer jag nog alltid att gilla Micke Nylander som ishockeyspelare. Han har ju trots allt ett förflutet i Tampa.

I morgon ska vi få smörgåstårta på jobbet, vi slog rekord på min avdelning förra veckan! Det gav oss en bit smörgåstårta och någon hög chef någonstans en jävla massa miljoner. Men jag klagar inte,jag gillar smörgåstårta. Jag tror att jag hade gillat miljoner också men jag vet inte för jag har aldrig smakat...

Nu ska jag gå och raka skallen igen!


/~~/

Konspirationsteori

Måndag igen. Tycker att det är måndag jävligt ofta nu för tiden. Var ohyggligt trött när klockan ringde idag på morgonen, sviterna efter helgens 25+30års kalas kändes av och jag tycker fortfarande man känner sig seg.
Festen var i alla fall mycket trevlig vädret till trots. En stilla undran bara, vem fan räknade i hop poängen i femkampen.Vårt toppade lag kom sist trots att vi mer eller mindre vann samtliga grenar. Jag misstänker någon form av konspiration i det fallet.

Ikväll bär det av till Kalmar för att se på Aris sista match med gänget. FF tar emot Örebro på Fredriksskans och jag tror att det kan bli riktigt mycket folk och även en bra match. Om Kalmar kan ta med sig spelet dom hade mot MFF så ska inte ÖSK vålla några större problem men tendensen har annars varit att Kalmar inte vinner matchen efter en sådan urladdning.

I helgen blir det förmodligen en tripp till västkusten om vädret tillåter. En liten minisemester med Sofie och Henke till Tylösand var det tänkt, men som sagt vi får se vad vädergudarna har att säga om det.

I går var en tråkig dag i bakfyllans tecken, diverse filmer blev det. Såg filmen om Hannibal Lecters uppväxt. Skrämmande historia men ändå ingen speciellt bra film. Min även vanligtvis ganska trötta hjärna var ju som jag tidigare nämnde inte i toppform igår så därför tedde sig filmen väldigt seg.

AK, bara så du vet räknar Jojje och jag målen ihop i år igen. Jag tyckte väldigt synd om henne efter förra årets jordskredsseger i vår egen skytteliga så därför har jag efter noga övervägande beslutat att vi i år slår ihop målfabrikationen igen.

Mindre än två veckor kvar till semestern nu och mindre än tre tills vi sticker till Rhodos. Längtar en hel del.

Dags att börja arbeta igen.
/~~/


RSS 2.0