Elmarnas adjö

Dagens stora bomb i fotbollssverige är förstås att David Elm är ytterst nära en övergång till Fulham. Jag hörde ett rykte i helgen om en eventuell övergång men visste inte då vilken klubb det rörde sig om. David är tydligen i London just nu för att genomgå en läkarundersökning och förhandla fram ett kontrakt. Premier League ligger äldstebrodern Elm varmt om hjärtat och trots att han är hängiven United-supporter så är jag helt övertygad om att fansen på Craven Cottage kommer att gilla den välväxte broakullagrabben. Det känns som om Premier League är en liga som kan passa David som handen i handsken. Det är ett helt rätt beslut att ta chansen. Det är itne varje dag en PL-klubb är ute efter ens namnteckning så jag förstår David Elm till fullo. Det är bara att köra på.

Fulham är en klassisk klubb i England som tränas av Roy Hodgson. Klubben bildades 1879.

Då även yngstebrodern försvann från Kalmar igår så finns det alltså ingen Elm kvar i klubben längre och det känns på något lite vemodigt trots allt, Elmarna har ju varit en stor del av hela KFF:s utveckling de senaste åren och sanningen är den att Kalmar inte hade varit i närheten av något SM-guld om dessa tre bröder inte spelat för klubben.

Rasmus tackades i går av med pompa och ståt inne på ett relativt väl folkat Fredriksskans. Jag var förstås på plats men jag är den förste att erkänna att jag under de värsta åskskurarna och hagelstormarna längtade hem till soffan. Nu sprack det upp ordentligt till andra halvlek och höll i sig under återstoden av matchen. Rasmus fick välförtjänta stående ovationer tre gånger om på Fredriksskans i går. Han fick faktiskt till och med en kram av Nanne Bergstrand efter matchen och det tror jag är ytterst få som fått. Eventuellt att han också har kramat sin fru någon gång annars tror jag att Nanne är ytterst sparsam med omfamningarna.

Kalmar vann matchen med 3-0.

Jag vill önska er stort lycka till och jag kommer med spänning att följa era vidare karriärer!

Dessa satans lunchrasterna är för korta, måste jobba igen.

/~~/

Förstafemma

Jobbade igår så därför har denna helgen gått fortare än vanligt. Det är egentligen värdelöst att jobba lördagar ur alla synvinklar utom den ekonomiska som dessvärre många gånger är den allra viktigaste vinkeln. Efter åtta timmar mellan 05 och 13 så cyklade jag hem, slängde mig i soffan med en whisky och slumrade in som ett litet barn till Chelsea- Burnley. Vaknade lagom till den mycket sevärda och underhållande matchen mellan Bolton och Liverpool som det sistnämda laget till slut vann efter att "Captain Fantastic", Steven Gerrard, avgjort sent i matchen. Johan Elmander som blivit hårt kritiserad spelade faktiskt ganska bra tyckte jag även om det inte blev några mål denna gången heller för svensken.

Jag satte en trippel på Oddset vilket genererade i 813 kr. Alltid välkommet. Även tio rätt på stryket gav en mig en femtiolapp.


I eftermiddag blir det med största sannolikhet Fredriksskans. Rasmus Elm spelar sin sista match för Kalmar och det känns som att det inte är något man vill missa. Rasmus bör rimligtvis vara en av de bästa, om inte den bästa, som spelat för Kalmar FF så jag hoppas att avtackandet blir i paritet med hans klass. Det tycker jag han är väl värd. Matchen i sig är en viktig historia för både Kalmar och gästande Hammarby. KFF har i regel haft väldigt lätt mot söderkisarna,men ett lag i sådan stor poängnöd som HIF är nu är alltid otroligt svårspelade. Dock tror jag förstås på en seger och fortsatt häng på toppen i Allsvenskan. 2-0, Rasmus gör bägge.

I går kväll hade vi lite grillfest här hemma på sexan med familjen Sjöndin. Efter en alldeles förträfflig grillmåltid med tillhörande pilsner avslutades kvällen framför darttavlan där jag ånyo fick visa min klass i det spelet.


Nu börjar NHL-säsongen snart dra igång. Brorsan och jag har skaffat biljetter till premiären mellan Detroit och St. Louis som spelas i Globen. För ett NHL-freak som mig fanns det liksom inga ursäkter att inte åka dit, och efter inte allt för mycket tjatande så ville även brorsan hänga på. Vi ska ta en helhelg uppe i den kungliga huvudstaden och hoppas förstås på att få se en bra match.
När vi ändå är inne på NHL så är jag mycket nöjd med Tampa Bays senaste värvning. Man plockade Foppas gamle lagkamrat Alex Tanguay på Free Transfer och har därmed en förstalina bestående av Vincent Lecavalier, Martin St.Louis och nämde Tanguay. Kanske NHL:s bästa kedja. Förmodligen är det nog så. Ett intressant backpar bakom dessa herrar hade varit Victor Hedman och Mattias Öhlund, men det tror jag inte kommer bli verklighet.
Tampa kommer att bli att räkna med i år. Det måste man bli med den grymma trupp man för en gångs skull faktiskt har.

Nybro IF ångar på i fotbollstvåan och har efter 1-1-matchen igår nu tio eller rentav elva raka matcher i svit utan förlust. Det ska med andra ord ganska mycket till om NIF ska trilla ur. På fredag spelar man årets match när man åker till Majavallen för att försöka ge ärkerivalen Lindsdal på nöten. Jag tror man lyckas.

Nu ska jag göra mig i ordning inför Kalmartrippen.

/~~/

Intervaller

Så är då Rasmus Elm helt klar för den holländska mästarklubben AZ Alkmaar. Rykten gör gällande att övergångssumman till slut hamnade på tre miljoner euro plus att KFF får procent på en eventuell vidareförsäljning. Broakullas yngste Elm-broder ritade på för fyra år och jag är helt övertygad om att han gjort ett kokt och förståndigt val. Det ligger liksom inte i den mannens natur att ta dåliga beslut känns det som. Många spekulerar i varför han valde bort Premier League, Serie A och La Liga, och det väcker förstås tankar, men heter man Rasmus Elm och har funderat en lång tid på vilken klubb som är bäst för en själv, och fastnat för Alkmaar, ja då är också den klubben det bästa alternativet. I vanlig ordning håller jag förstås tummarna och önskar lycka till. Rasmus avskedsföreställning för denna sejouren i KFF-tröjan blir på söndag när Hammarby IF gästar Fredriksskans.

När vi ändå är inne på det outtömliga ämnet fotboll kan jag med ett visst mått av stolthet rapportera att vi som var med i Johansfors B-lag i går fullständigt krossade Emmabodas C-lag. De gulsvarta hade ändå ett ganska hyggligt lag med bland andra Niklas Johnsson, Niklas Karlsson, Mats Stensson och Micke Evestål, men vi hade Valter Johansson. Valle som är i en hysterisk formtopp gjorde inte mindre än fem baljor när vi vann på Simhallsplan med klara 7-1. Våra övriga två  mål gjordes av Andreas Cornelsen. Stort plus till samtliga forsare för en fin insats.

Borde ha spunnit vidare på segersötman efter gårdagens match och infunnit mig på kvällens träning nere på IP. Dock fanss varken tid eller kraft så det blev inget med det. I stället blev det lite billetande och där har vi gjort framsteg vill jag lova. Vi får se vad som händer i helgen.

Kalm...eh förlåt Debrecen hamnade i en fantastisk grupp i Champions League. Vad sägs som Liverpool, Lyon och Fiorentina. Kalmar var värda att slå ut dessa ungrare men hade inte turen på sin sida denna gång. Jag hade nog fått gnugga mig i ögonen ganska många gånger om Steven Gerrard stått och smekt in frisparkar och långskott på Skansen. Men häftigt hade det varit. Riktigt häftigt. Dock hade aldrig KFF fått spela matcherna där, men det är helt oväsentligt att spekulera i det nu efter som det är i Ungern Gerrard kommer att bjuda på fotbollsgodis och inte här. Zlatan får för övrigt möta sina forna lagkamrater i Inter redan i CL:s gruppspel. Undrar vilket mottagande han får

Det lutar åt helgjobb för undertecknad. Inget vidare, men plånboken mår bra av det. Mycket som fan att göra på jobbet.

Svensk friidrott upphör aldrig att förvåna mig. Inför helgens klassiska Finnkamp så har Sveriges överlägset bästa stavhopperska petats ur truppen av den anledningen att hon inte är 18 år. Sverige är väl annars inte direkt känt numera för att kunna sålla bort sina bästa inför viktiga tävlingar. Men ledningen tyckte uppenbarligen att det i detta fallet var bättre att låta äldre (och typ en halvmeter sämre) hoppare deltaga. Underligt kan jag tycka. Jag har nog helt enkelt inte samma tankesätt som ledningen inom den organisationen. Inte ens i närheten faktiskt.

På tal om friidrott så gör Usain Bolt en Carolina Klüft och börjar hoppa längd. Med den lilla, men ack så viktiga skillnaden att han även fortsätter med det han är bäst i världen på.

Om exakt en vecka drar säsong två av den så fruktansvärt prestigefyllda bowlingtävlingen VikingBowlingen. Uppsnacket har börjat och Franzén har börjat att lägga om kosten inför vad som komma skall. Feta såser och dylikt är numera bortbytt mot broccoli och fullkornspasta. Vatten är den enda dryck han inmundigar och han kör även stenhård intervallträning med sin cykel mellan lyktstolparna två gånger om dagen pluss att han joggar på stället på sin packningsstation på jobbet och när han tror att ingen tittar så kör han höga upphopp och emellanåt tränar också på sitt klassiska tjollahoppsasteg som ärn fysisk omöjligthet för alla i hela världen som inte utövar balett. I omklädningsrummet efter varje arbetsdag ställer han sig och tittar beundrande på sig själv i spegeln, spänner bägge bicepse, samtidigt som han vrålar ut slagord så visst märks det att det börjar närma sig nu...

Det har som sagt börjat bli ganska hetsk stämning mellan oss fyra deltagare och mest skit får Frisk ta emot eftersom han var precis oduglig förra året och hamnade sist med flera ljusår upp till bronsplatsen. Även från bronsplatsen ( eller näst sist om man så vill) som kneps av Franzén var det mycket mycket luft upp till det absoluta toppskiktet där jag och ordförande Magnus huserade. Ordföranden avgick med segern medans jag var näst bäst och fick en silvermedalj (med guldstänk om jag får säga det själv). På torsdag klockan 18.00 drar det igång och vi misstänker att en hel del publik kommer att sluta upp!


"Fun" är det sista vi har i VikingBowlingen som är en tävling på blodigt allvar.

Nu tror jag att jag rundar av och avslutar denna kväll med att gå och lägga mig och fortsätta läsa Roslund och Hellströms fruktansvärda bok Odjuret.

/~~/


Tisdag

I dag har det varit en väldigt slitsam dag. Tisdagar har en tendens att vara tungjobbade och denna var inget undantag. Tempot är högt på jobbet och det känns i kroppen efter en arbetsdag. Vi har groteskt mycket att göra för tillfället och det är en kontrast till hur läget såg ut för bara några få månader sedan. Det ryktas om helgarbete och övertid i veckorna för att ha en chans att rida ut stormen. Jag tänkte för en gångs skull inte klaga över situationen utan snarare är jag glad för att det finns att göra och att det verkar finnas gott om order långt fram också. Det är bara att hoppas på att materialsituationen, som för all del blivit bättre, blir ännu bättre i höst.


Några män kontrolleras efter arbetsdagens slut. OBS, dessa kontroller förekommer mig veterligen inte på Vatten och AvloppsVatten, utan är tagen vid något annat tillfälle.

Har hunnit med en blixtvisit till Tingsryd i eftermiddags för att titta på lite bilar hos Carlqvist. Mycket bilar har han, och många är fina och säkert jättebra men vi fann ingen som vi direkt kände oss sugna på att hosta upp X antal tusenlappar för. Jakten går vidare. Det primära målet är en Volvo V70 och är det någon som ska sälja eller vet någon som ska sälja en sådan så hör gärna av dig.

I kväll börjar dam-EM i Finland för svenskornas del och jag har planerat att se kampen i afton mot Ryssland. Sverige har inte direkt något bra facit vad gäller inledningsmatcher i mästerskap, men patriot som jag är så tror jag att tjejerna gör processen kort med ryskorna.


Rasmus Elm fanns förstås med när Lars Lagerbäck presenterade sina mannar inför de stundande två kvalmatcherna i VM-kvalet mot Ungern och Malta. Hans broder Viktor fanns dock inte med denna gång beroende på sjukdom.

Liverpools chanser att ta det så efterlängtade ligaguldet är inte borta ännu, men efter deras katastrofala start av ligan anser jag att det är större chans att Johansfors IF spelar i division fem nästa år än att "Pool" vinner Premier League. Förlust igår igen hemma mot på förhand sågade Aston Villa innebar Liverpools första förlust på Anfield på fem år mot lag utanför "the big four".  I övrigt noterar jag att Svennis har öppnat spenderarplånkan i Notts County och inhandlat den gamle mittbackslegendaren Sol Campbell vars kontrakt med Portsmouth nyligen gick ut.


Såg ni norrmannen Trond Nymark som tog silver i gång i VM. Han lär inte behöva könstestas. Säkra källor bekräftar nämligen att det ska finnas en man där inne i håret...
Tävlingsgång är för övrigt den fjantigaste idrotten som finns. Helt utan konkurrens.
Team Canada har påbörjat sina första träningsläger inför hemma-OS i Vancouver i februari nästa år. Kanadickerna tar denna turnering på blodigaste allvar och GM Steve Yzerman har plockat ut runt 50 spelare till lägret som ska krympa till 22 innan OS startar. Hockeyturneringen i Vancouver kommer att bli en fantastisk show för oss som älskar ishockey.

I övrigt har jag inte så mycket att tillägga.

/~~/

Kräftor kräva dessa drycker

Så lägger vi även detta veckoslutet till handlingarna och förbereder oss inför kommande veckas uppgifter. En vecka som tyvärr inte kommer att erbjuda högklassig friidrott om kvällarna vilket i alla fall jag kommer att sakna. Friidrott är förbannat kul att se på och även om inte Sveriges "atleter" rosade marknaden så finns det alltid spännande deltagare att följa.

Den enda svensk som i mina ögon kan åka hem med ett bra betyg är ölänningen tillika tiokamparen Niklas Wiberg som gjorde sitt livs bästa tävling. Han raderade ut Henrik Dagårds femton år gamla svenska rekord och kan som sagt vara riktigt nöjd med sin tävling. Såvida han inte nu gör en Klüft och sadlar om till kanot eller velodromcykling så tror jag att han kommer att utvecklas ännu mer och kanske rentav ha sin absoluta topp när OS går i London 2012. Ska bli intressant att följa honom. Linus Thörnblad kom förvisso femma och det är förstås också godkänt. Övriga blågula kunde precis lika gärna stannat hemma och tränat, för det behövs.

Det verkar som om det blir en hel del att göra nere på gruvan i veckan. Kul att det är på det hållet säger jag. Materialförsörjningen blev bättre under förra veckan så det är med gott hopp vi imorgon påbörjar veckans arbetsuppgifter på bana 103.

Var på kräftskiva i går och har varit småseg mest hela dagen. Det underliga är att jag inte åt några kräftor och ändå drabbades jag av den så karaktäristiska kräftslöheten. Märkligt, mycket märkligt.
Trevligt så det förslog var det i alla fall i går, men när jag kom hem vid etthugget behövdes det sannerligen ingen vaggvisa för jag var så satans trött att jag mer eller mindre somnade i fallet mot sängens madrass.Såg Kalmar göra en riktigt fin insats mot serieledarna AIK igår på Råsunda. Noterbart var att det var första gången på över tre år KFF ställde upp en trupp som inte innehöll någon av bröderna Elm. Tycker dock att de som var planen slet förtjänstfullt och fick välförtjänt med sig en poäng. Jag börjar gilla Tobias Eriksson mer och mer. Ljushuvudet från GIF Sundsvall var planens bäste i går och gör väldigt sällan en dålig match. Även brassen Reinaldo tycker jag mig urskönja en viss potential i. Det återstår att se hur dessa herrar kliver fram när allsvenskans bäste spelare, Rasmus Elm, senare i veckan lämnar KFF...

...eventuellt för AZ Alkmaar som i eftermiddags tog en fin skalp när man slog Viktor Elms Heerenveen med 2-0 efter bland annat en märklig målvaktstavla. Viktor själv var inte med på grund av skada men verkade sannerligen behövas i det idag stundtals bedrövliga Heerenveen.

Nu tror jag att jag tar och avrundar och önskar er alla en god natt.

/~~/

Stark insats i Örsjö

Alldeles nyss precis hemkommen från vad jag anser vara årets bästa insats av Johansfors IF, möjligen med konkurrens av bortamatcherna mot St. Sigfrid och Skruv, men rent offensivt sett så var denna kamp helt utan konkurrens. Vi spelade 2-2 mot Örsjö i hemmamötet i våras i vad som mycket väl kan vara den allra sämsta fotboll vi presterat sedan jag anslöt till JIF 2005. I dag var det som sagt annat ljud i skällan och när domaren (som hade en relativt enkel uppgift) blåste av matchen så hade vi gjort hela åtta baljor medans de grönvita inte gjort ett enda.

Vi ställde upp så här:

MV: Axel Karlsson
YB: Henrik Nordström (ut 65), Oskar Andersson (ut 60, in 80)
MB: Henrik Ahlström ( C,+), Henrik Svensson
YM: Andreas Johansson (ut 35, in 65), Anton Gustafsson
IM: Valter Johansson, Robin Franksson
ANF: Adam Wellrup, Oskar Ahlström (bägge anfallarna byttes en del)

AVB: Charlie Dziobek (in 60), Tobias Fransson (in från och till), Dennis Randewall (in 70), Peter Andersson ( in 35, ut 70
)

Redan från avspark kändes det att vi inte skulle ge Örsjö mycket. Valle och Robin tokdominerade mittfältet och jag avundas inte Örsjös innermittfältare som tvingades stångas matchen igenom med dessa herrar som hela tiden spelar stenhårt och aldrig viker undan. Efter sju minuter av matchen slogs en crossboll till min kant som jag tog ner och avancerade, spelade snett inåt bakåt till Valter som i stället för att avlossa kanonen smekte fram bollen till Oskar Ahlström som fri med målvakten inte gjorde något misstag. Efter 1-0 så tycker jag att vi fortsätter att trycka på och föra spelet och i den 22:a minuten så får vi en frispark på vår vänsterkant som Valter slår och som Robin Franksson forcerar in och redan här insåg i alla fall jag att Örsjö skulle få en in i helvete tråkig fredagskväll fotbollsmässigt.
2-0 stod sig till paus och i pausen så lovade vi varandra att fortsätta köra på och för en gångs jävla skull så gjorde vi just det. tio minuter in i andra stod det 4-0 och matchen var punkterad. Vi var fullständigt överlägsna i andra och kunde till slut gå upp till hela 8-0 och en riktigt bra match ur blåvit synvinkel kunde läggas till handlingarna.

Sammanfattning:
Örsjö IF- Johansfors IF, 0-8.
0-1, 7 min, Oskar Ahlström (7:e för säsongen)
0-2, 22 min, Robin Franksson (4)
0-3, 49 min, Adam Wellrup (9)
0-4, 55 min, Peter Andersson (6)
0-5, 66 min, Andreas Johansson (2)
0-6, 70 min, Oskar Ahlström (8)
0-7, 75 min, Andreas Johansson (3)
0-8, 85 min, Adam Wellrup (10)


I den så prestigefyllda Yzermancupen där föregående matchs bästa spelare bär Rasmus Elms plusbindel så hade i dag turen fallit på Helen Frisk som är gift med vå tränare Lasse. Hon fördelade sina poäng enligt följande:

*** Valter Johansson
**  Henrik Ahlström
*   Henrik Nordström


Tre enligt mig helt klockrena val. Alla forsare ska vara nöjda med sina insatser men jag håller nog med Helen i att dessa tre var bäst på plan denna regnvåta fredagskväll. Valter har på sina tre matcher för JIF sånär tagit full pott. Åtta poäng av nio möjilga imponerar och kvällens grymma insats från Valle gör att han välförtjänt får bära Rasmus Elms bindel mot St. Sigfrid om två veckor.

I sammandraget ser ut så här


20, Henrik Ahsltröm
14, Zoran Cipra
10, Johannes Medin
9, Oskar Ahlström
8, Valter Johansson
7, Adam Wellrup
5, Axel Karlsson, Robin Franksson
3, Teddy Rydberg, Peter Andersson
2, Andreas Cornelsen
1, Henrik Svensson, Anton Gustavsson, Andreas Johansson
, Henrik Nordström

Henke Ahlström rycker i toppen och Zoran som jagar närmst där bakom kommer att behöva plocka treor i de avlutande matcherna för att komma i fatt. Vi i JIF är dock helt överens om att Henrik Ahlström än så länge leder ligan fullständigt rättvist.

Det verkar för övrigt som om Rasmus Elm hamnar i AZ Alkmaar i holländska Eeredivsie. Vart fan han än hamnar så håller hela kommunen varenda tillgänglig tumme, det kan jag lova.

Nu lutar det åt att det bli Casablanca och bartömning där. Det är alltid mycket lättare att gå dit med 8-0 i ryggen.

/~~/

Stenar

Har ägnat den största delen av kvällen åt utomhusarbete i allmänhet och gräsklippning i synnerhet. Gräsklippning är normalt en av mina favorithushållssysslor, men den aktiviteten blir avsevärt mycket tråkigare när man har en till synes (eller höres) oändlig mängd småsten i mattan efter att ha ägnat mycket tid åt att forsla bort överfulla skottkärror med jord efter släntprojektet. När skottkärran är överfull ramlar det förstås alltid av lite (eller i bland ganska mycket) jord, och när man sedan kommer med gräsklipparen i detta så bildas det ett ganska karaktäristiskt läte. Nu gick det till slut ganska bra ändå. Hann även med en runda upp på vinden där jag har mitt nästa projekt i att lägga ett provisoriskt golv så man kan förvara diverse ting som man av någon anledning inte vill slänga men av någon outgrundlig orsak ändå vill ha kvar, fast slippa se. Mänsklig logik.

I friidrotten spekuleras det för fullt om hur många i herrarnas 100-metersfinal som var dopade. Jag hoppas så innerligt att Usain Bolt inte är det. Jag är så sjukt imponerad av den mannen och kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig att han skulle vara dopad. I morgon slår Jamaicas stolthet nytt världsrekord på 200 meter. Jag tror att Berlins olympiastadion kommer att få uppleva ny magi då.

För svenskarna går det kanske inte jättebra. Mustafa Mohammed kom sist på 3000 meter hinder och Johan Wissman blev förkyld och kunde inte ställa upp. Diskuskasterskan som jag inte kan namnet på var nästan nio kilometer från att ta sig till final, men hon var kanske lyckas bättre nästa gång. Det får vi hoppas på!


Musse orkade inte göra sig själv rättvisa i VM efter hans uppladdning störts av sjukdom

Faktum är att det faktiskt än så länge inte finns något att klaga på hos Emma Green och Linus Thörnblad som bägge två visade prov på fin hoppning i respektive kval till höjdhoppsfinalerna. Kul med svenskar som verkar ha hittat formen och som har tröttnat på att "se och lära".

Nottingham Forest har fått en mardrömsstart av The Championship. I går kom andra raka hemmaförlusten när Elton Johns mannar i Watford tvålade dit skogsvaktarna med 4-2 på City Ground. Efter helgens snöpliga förlust mot West Bromwich är premiärens 0-0-match mot Reading på bortaplan den enda poäng de röda har tagit än så länge. Trodde nog på en bättre start, men har långt i från gett upp hoppet.

Roslund & Hellströms första bok Odjuret är otäck, äcklig, vidrig och mer eller mindre omöjlig att lägga i från sig. Rekommenderas å det varmaste för er bokmalar där ute.


Roslund och Hellström skriver otäcka deckare

Johanna börjar bli ordentligt rund nu. Två och en halv månad kvar och det är inte utan att det börjar pirra lite i magen inför vad som komma skall. Två och en halv månad är inte mycket.


Zlatan ska debutera i kväll med sitt Barcelona i träningsmatchen mot Manchester City på Camp Nou. Matchstart är inte förrän 22.15 och det är lite väl sent att sitta uppe och se hela matchen när klockeländet börjar skräna alldeles för tidigt i morgon bitti. En halvlek kan det kanske bli, men i så fall blir det för sent för att läsa Roslund & Hellström. Jag får se hur jag värderar den situationen senare i kväll.

Nu måste jag ut och stänga av vattenspridaren...

/~~/

JIF- Alsjöholm

Snabbt om kvällens match:

Laget:
MV: Axel Karlsson
YB: Henrik Nordström (ut 75), Oskar Andersson
MB: Henrik Ahlström (C), Henrik Svensson
YM: Andreas Cornelsen (ut och in från och till), Anton Gustafsson
IM: Johannes Medin, Valter Johansson (+)
ANF: Adam Wellrup, Oskar Ahlström

AVB: Charlie Dziobek ( in 35, ut 85), Andreas Johansson (in 85), Tobias Fransson (spelade ej).


Matchen var faktiskt väldigt jämn med lite småfarligheter åt bägge håll. AIF var alls inte ofarliga, framför allt inte i slutet när krampkänningar på nästan halva laget och trötthet pinade forsarna. Vi höll dock emot och knep alla tre poängen, och i och med att Vissefjärda åkte på säsongens första förlust är inte hoppet helt släckt.

I Yzerman-cupen så var det i afton JIF:s ordinarie lagkapten Peter Andersson som stod för poängbedömandet och bedömde enligt följande

*** Johannes Medin
**  Valter Johansson
*   Henrik Ahlström


Detta ger en totaltabell som ser ut så här:


18, Henrik Ahsltröm
14, Zoran Cipra
10, Johannes Medin
9, Oskar Ahlström
7, Adam Wellrup
5, Axel Karlsson, Robin Franksson, Valter Johansson
3, Teddy Rydberg, Peter Andersson
2, Andreas Cornelsen
1, Henrik Svensson, Anton Gustavsson, Andreas Johansson/~~/

Magi och pinsamheter

En måndag har inlett denna veckan precis som vanligt. Helgen gick som vanligt i Usain Bolt-tempo och vips så var det arbetsdag igen. Det känns som om det var en evighet sedan det var semester och de gamla injobbade rutinerna börjar mer och mer komma tillbaka.

I lördags var jag och Johanna i Kalmar för att se på Kalmar FF- Gefle på Fredriksskans. Vi var vid muren för att köpa biljetter över tre timmar innan match och allt i sittplatsväg man kunde erbjuda var två biljetter med skymd sikt. Pfff... och så undrar man i Kalmar varför publiksiffran är så dålig... I vanliga fall brukar vi såklart stå, men eftersom Johanna nuförtiden är relativt långt gången i graviditeten ville vi sitta denna gången så därför valde vi att bojkotta matchen live för att i stället svnjuta densamma på O´Learys och det kan jag ärligt säga att jag inte ångrar det minsta. TV-apparater överallt,i varje skrymsle och vrå och urtrevlig och tillmötesgående personal och underbar tjeckisk öl. Så ska fotboll avnjutas enligt mig. Ännu mer tillfredställd blev vi när himlen fullständigt öppnade sig utanför och vi satt behagligt i värmen inne. Det var definitivt inte sista gången jag såg en match på O´Learys.

Efter matchen passade vi på att köra över bron för att hälsa på Lasse Franzén och Astrid. Även den till helgen 50-årsjubilerande Larsa fanns på plats i den franzénska husvagnen. Några öl och några kortspel och även en hel del skitsnack senare så styrde vi kosan hemåt. Ett kort stopp på McDonalds i Nybro där vi sprang ihop med Boda-ikonera Jocke Linder, Richard Jäghagen och Daniel Ahonen (satan vad lång han blivit sedan tiden i Lindås...). Vi diskuterade igenom deras minst sagt uppseendeväckande resultat (7-7) mot Kosta innan vi drog åt skilda håll.

I går sedan var en liten mellandag. Mycket fotboll på TV. Jag gick ut lite löst med Man United- Birmingham och fick se en ganska tråkig kamp som slutade 1-0 till United. Slängde senare ett öga på andra halvlek mellan Tottenham och Liverpool och jag kan tänka mig att en viss "tapp" var ytterst tillfreds med London-klubbens fina skalp i och med 2-1 mot de av många tänkta ligavinnarna.

Har även dragit i sta ett projekt som innebär att jag ska lägga ett stabilt golv på min vind så att jag ska kunna förvara ting även där. Det är kul som fan att fixa med sådant när det går bra, och än så länge har det gjort det.

Kvällen avslutades med att Usain Bolt bjöd på ren magi i 100-metersfinalen i Berlin-VM. 9,58 sekunder lyder det nya världsrekordet och frågan är om någon någonsin kommer att kunna ta sig ner till de trakterna. Jag tror att det kommer dröja i alla fall.

I kväll så spelar vi ånyo match. Denna gång är det Alsjöholm som står för motståndet hemma på IP. Jag tror på en mycket tuff match, men om vi går in med samma inställning som mot Vissefjärda så blir det tufft för AIF.

Vad i hela helvetet gjorde de två svenska sjukamparna i VM. Jag skämdes. Vi sitter och tittar och fnittrar åt när urusla simmare från jordens alla hörn gör bort sig på OS, eller när överviktiga löpare springer i mål på 14 sekunder i 100-meterskvalen i pågående VM. Men frågan är fan om inte det är ett bättre resultat att springa 100 meter på 14 sekunder med kraftig övervikt, än att knappt ta sig över 5000 poäng i sjukamp. När ska svenska friidrottsförbundet förstå att ett VM inte är något jävla ponnyläger utan något man måste vara exceptionllt bra för att få deltaga i. Jag tycker storleken på den svenska VM-truppen är rent av skrattretande. 80% av namnen har jag nog aldrig hört talas om och då anser jag mig ändå följa med i idrottssvängen reltaivt bra... Pinsamt är ordet.

/~~/ 


Kommunderby och deckare

Som många av er redan vet så har det denna sensommarkväll spelats toppmatch i division 6, Emmaboda. Toppmatchens bägge parter bestod av seriesuveränen Vissefjärda GIF och förstås oss själva i Johansfors IF.
Vissefjärda hade inför matchen endast tappat poäng i en enda match som slutade oavgjort, övriga elva hade man vunnit. Någon ny vinst för polkagrisarna blev det inte i kväll, inte heller någon förlust eftersom kommunderbyt slutade mållöst 0-0.
Ett mycket rättvist resultat. Bägge lagen var jämna i stora delar av matchen med ett litet övertag till Vissefjärda i första och ett litet övertag till oss i andra enligt mig.

Vi spelade så här:
MV: Axel Karlsson
YB: Oskar Andersson (ut 85), Andreas Johansson (
ut- och inbytt vid flera tillfällen under matchen)
MB: Henrik Svensson, Henrik Ahlström
YM: Charlie Dziobek, Anton Gustafsson
IM: Zoran Cipra (C), Valter Johansson, Oskar Ahlström (+)
ANF: Adam Wellrup


AVB: Magnus Lundegårdh ( in och utbytt flera gånger), Henrik Nordström (in 25 ut 50), Tobias Fransson (spelade inte).

Matchen började lite trevande när två bra division 6-lag kände på varandra. Vissefjärda skapade per omgående ett gäng halvchanser men Axel Karlsson i målet var riktigt bra matchen i genom. Personligen fick jag markera en kvick och duktig grabb på deras mittfält och eftersom jag varken är särskilt kvick eller duktig så slutade det hela i en varning och ett tidigt byte för att vi skulle få fortsätta med elva man på planen. Jag kan tänka mig att matchen var ganska trist att titta på med väldigt mycket kamp och långa bollar, relativt ofta till helt fel adresser. Men så emellanåt så bröts tristessen av med något jättefint anfall från något av lagen som då inte bar frukt. Som sagt, en hård, tuff men i det stora hela en ganska juste match som logiskt slutar oavgjord. Skulle Vissefjärda nu vinna mot St. Sigfrid i nästa omgång så tror jag att man mer eller mindre säkrar kontraktet till femman nästa år.

I Yzerman-cupen så var det i dag Vissefjärdas allt-i-allo Tony Johansson som stod för poängutdelandet och han valde att fördela de så eftertraktade poängen enligt följande:

*** Valter Johansson
**  Adam Wellrup
*   Zoran Cipra


Tony och pratades vid på telefon alldeles nyss och Tony ville också ge ett hedersomnämnande till Axel som stod för en prickfri insats och jag kan inte annat än att hålla med min vän. I sammandraget ger denna utdelning följande ställning:

17, Henrik Ahsltröm
14, Zoran Cipra
9, Oskar Ahlström
7, Johannes Medin, Adam Wellrup
5, Axel Karlsson, Robin Franksson
3, Teddy Rydberg, Peter Andersson, Valter Johansson
2, Andreas Cornelsen
1, Henrik Svensson, Anton Gustavsson, Andreas Johansson


Detta innebär att Valle får äran att bära Rasmus Elms plusbindel på måndag när Alsjöholm står för motståndet. I övrigt knappade Zoran in en poäng på Henke, men då herr Cipra missar de kommande två matcherna så har Henke Ahlström en ypperlig chans att lägga in ett avgörande ryck i denna tävling!

Om jag får lyfta fram någon i Vissefjärda så väljer jag deras lagkapten och speedkula Jon Eriksson som hade många fina bataljer med vår egen speedkula Wellrup. En lite mindre snabb mittback i Vissefjärda och Wellrup hade satt minst två idag. Ante ´82 gör heller sällan en dålig match. Även den snabbe fan som jag hade på min kant förtjänar ett plus. Har dessvärre inte en aning om hans namn, men duktig var han.

Skönt att säsongen är i gång igen. Och skönt att känna att vi faktiskt hängde med Vissefjärda riktigt bra även om det antagligen inte fanns en enda aktör i blått och vitt som inte hade krampkänning efter matchen. Det är precis så som det ska vara i ett kommunderby.

Nu lämnar vi derbyt.

Har inhandlat mig sex stycken ölsejdlar på IKEA. Öl ska drickas ur sejdel för bästa upplevelse och just detta upplever jag just nu. Sejdlarna gick på hela nio spänn styck och är gjorde i Ryssland. Är dom gjorda i Ryssland är jag inte orolig för det känns om ryssarna vet hur alkohol ska intas...... och om ryssarna vet hur alkohol ska drickas så vet uppenbarligen finnarna hur en sanning fungerar. Jag vet inte hur många gånger jag har ifrågasatt intelligensen hos i alla fall minst en av våra kära grannar i öst, men nu lyfter jag på hatten och bockar och bugar. Vårt broderfolk är mer klarsynta än vad de flesta svenskar är. Här är beviset. Finnarna hade aldrig i helvete tillåtit detta att ske.

En god vän tipsade mig på JIF:s jubileumsfest i somras om deckarna som är skrivna av journalisten Anders Roslund och kriminalvårdsdebattören Börge Hellström. Var på Dillbergs bokhandel igår och inhandlade de fyra första deckarna i serien. Roslund och Hellströms böcker sägs skilja sig ifrån uppsjön av deckare eftersom frågeställningen efter varje färdigläst bok är vem som är offret och vem som är brottslingen. Läste de fyrtio första sidorna av deras debutroman "Odjuret"  i går kväll och jag hade kalla kårar från sida ett tills det att jag lade i från mig boken.

I morgon blir det ytterligare en tur till Kalmar för att se när Kalmar FF förhoppningsvis spöar erkänt svårspelade Gefle IF hemma på Skansen. Vi åker in ett par timmar tidigare för att på så vis förhoppningsvis få tag i sittplatser, men även för att hinna få oss en bit mat och några bärs (ingen bärs för Jojje förstås!). Jag gillar lördagsmatcher i Kalmar. Jag gillar att åka dit ett par timmar i förväg och käka och titta på folk och dricka ett par pilsner. Helgnöje på allra högsta nivå. Förhoppnigsvis följer även Peter, Karro och Max med i morgon och då blir det ännu trevligare.


I morgon ser jag mer rött måljubel. Gärna med David Elm som målskytt.

" Vad fan sysslar hon med" undrade de finska journalisterna... En ytterst relevant fråga.

Nu tror jag att jag ska surfa vidare på nätet och gå igenom min dagliga skörd av bloggar som jag följer.

Med önskan om en god natt för er alla!

/~~/

Skägg

Med endast två dagar kvar till derbyt med stort D mellan seriesuveränen Vissefjärda GIF och Johansfors IF på Widavallen så börjar det bli dags att skriva lite i det ämnet.
Vissefjärda har som sagt dominerat sönder serien redan och vi är fullt medvetna om att det krävs en helgjuten insats för att få med oss poäng från den södra kommundelen. Dock tror vi förstås på oss själva och går inte med inställningen att ta med alla tre pinnar från Vissefjärda. Vi tycker att Vissefjärda har tillräckligt med poäng (och skägg...) nu. Vi tycker det börjar bli dags för grabbarna i polkagrisklubben att cykla ner till Biggans och handla varsin rakhyvel. För er som inte fattar vad jag snackar om så har ett knippe spelare i VGIF lovat att låta ansiktsbehåringen växa ostört tills det att laget förlorar. Jag har noterat att Martin Leskovec har ett imponerande buskage omkring matintaget. Enligt uppgift skall även Mr Vissefjärda himself, Jonas Svensson alias "Super-Jonte" ha lagt till med mer hår i nian än genomsnittligt vilket vi ska försöka se till att han blir av med.


Vissefjärdas spelare behöver raka sig...

För vår egen del så är väl inte skäggtrimmning vad som står överst på att-göra-listan utan snarare att bibehålla det hyfsade spel vi faktiskt åstadkom under de sista matcherna av vårsäsongen där jag har för mig att vi tog tre raka innan vi letade upp grillarna och pilsnern. Det hade suttit som Mossa GTI i min gräsmatta med ytterligare en viktoria.

Chansen är förstås inte så väldigt stor att vi ska hinna i kapp och förbi Vissefjärda men så länge chansen finns så är det bara att mala på. man ska ha i åtanke också att VGIF leder serien fullt rättvist och har hittils varit bäst. Förhoppningsvis hamnar dom i någon form av svacka efter fredagens tänkta förlust och på så vis tillåter oss att knappa in ytterligare.

Tabellen ser i nuläget ut på följande vis:

Vissefjärda GIF 12  11 1 0 45-8 37 34
Flygsfors/ Gadd. IF 12  7 2 3 47-20 27 23
Johansfors IF 12  7 2 3 37-15 22 23
S:t Sigfrids IF 12
 7 2 3 35-16 19 23
Skruvs IF 11  5 4 2 28-16 12 19
Lenhovda IF 12  5 4 3 30-20 10 19
Flerohopps GoIF 12  4
4 24-24 0 16
Alsjöholms IF 11  4 1
6 28-27 1 13
Örsjö IF 12  3 1  8 23-41 -18 10
Bodabruk GoIF 12  0 2  10 7-62 -55 2
Kosta IF 12  0 1  11 12-67 -55 1

Elva poäng upp med andra ord och som sagt så är det inte skitlätt att ta in det, men skam den som ger sig.

Inför kvällens landskamp mot Finland uppmärksammar jag att varken Rasmus eller Viktor Elm spelar från start. Rasmus har problem med en krånglande fot och är man fotbollsspelare är det in i helvete väsentligt att man har fötter som inte gör ont så att han inte är med kan jag förstå. Att Viktor inte får spela är mer underligt. Lagerbäck/Andersson väljer att spela med Sebastian Larsson och Samuel Holmén på varsin kant och Anders Svensson och Kim Källström i mitten. Hade nog hellre sett Elm än Holmén men jag kanske är för lokalpatriotisk.
Sverige genrepar inför livsviktiga matcherna i VM-kvalet borta mot Ungern (i Budapest) och Malta (i Valletta) den 5:e och 9:e september.


I Maltas huvudstad Valletta spelar Sverige VM-kval den 9:e september

Körde ett pass innebandy igår kväll och även om konditionen inte alls är vad den en gång var så var det skoj. Innebandy är fantastiskt roligt att utöva. Det kommer bli fler gånger under hösten och sanningen är den att jag saknade den ständigt rörlige och spelbare Henrik Medin som sägs ligga i hårdträning inför kommande säsong. Som ni alla vet så förnedrade jag honom vid upprepade tillfällen under förra säsongen och det ligger i mitt intresse att ånyo göra narr av min trätobroder på Flygthallens golv. Flygthallen vet jag för övrigt inte om den heter längre, jag undrar om inte amerikanarna till och med döpt om den till Vatten och Avloppsvatten-hallen. Antagligen.

Träning kommer det bli i kväll och jag hoppas på mycket folk. Sist var det inte någon större uppslutning och inte heller någon vidare stor prestation av oss som var där. Lojt och segt så i kväll vill det till att vi visar att vi kan spöa polkagrisarna på fredag.

Har ni hört P3-programmets DeLuxe sketcher om den kalmaritiska, stentuffe Rock-Håkan. Jag kanske är omogon och lättroad som få, men satan vad jag skrattade första gången jag hörde detta. Lyssna på ett par smakprov här och här.

Förmiddagsskift är förträffligt att jobba anser jag. Eftermiddagsditot är desto värre. Vad bättre är så kom chefen i morse fram och talade om att jag var utlyft från skiftet nästa vecka då mina tjänster behövdes på en annan monteringsline med dagtid som arbetstid. Det är bra det.


Nu tror jag att dammsugaren kallar.

/~~/

Småsaker

Helgen försvann som en avlöning och här sitter man nu igen och grymtar för att det är måndag. Jag tror jag ska sluta ogilla vissa veckodagar av den enkla anledningen att dom är oundvikliga, samtliga. Ryktet säger att det är fredag lika ofta som det är måndag men tills jag har sett statistiskt säkra uppgifter på det ämnet väljer jag att ta det påståendet med en nypa salt.

Har avslutat mitt förmiddagskift nere på företaget med ett av världens mest fantasilösa namn, W&WW (Vatten och avloppsvatten). Detta är första skiftveckan för denna perioden och av erfarenhet vet jag mycket väl att jag föredrar förmiddagsskift framför kvällens dito.

I går kväll spelades en mycket tuff batalj nere på IP. B-lagskampen mellan oss och Gullabo/Gullaboås som slutade med ett kryss (2-2). Matchen innehöll dessvärre en knäskada på brorsan som fick föras till Kalmar lasarett för röntgen och undersökningar och där konstaterades att hans menisk inte var vad den borde vara. Det är alldeles för mycket knän som går sönder till höger och vänster nu för tiden tycker jag.

Matchen i sig var en ganska tjurig historia med en uppsjö av (korrekt utdelade) gula kort. Jag antar att det ibland kan bli lite tjurigt på en fotbollsplan när 22 grabbar som kanske inte deltagit på samtliga träningar de senaste åren brakar samman en söndag. I regel har ett ganska stort procentantal av de deltagande i de båda lagen även smuttat lite på eldvattnet kvällen innan och är av den anledningen ganska trötta när det väl blir match. Av den anledningen kan det därför stundtals vara ganska tjurigt och lojt på fotbollsplanen.
Slutresultatet var nog ganska rättvist. Våra mål gjordes av Tobbe Trollkarl och "gästboks-Åke"

I kväll blir det med största sannolikhet ett nytt frest med dobbskorna då forsarna bedriver träning nere på IP. Det är väl lika bra att sticka dit och lyssna lite hur tugget går i omklädningsrummet om inte anant. Johan Eriksson har spenderat helgen på High Chaparal och jag kan tänka mig att den gode Eriksson har både en och två historier att förtälla oss övriga i laget. Och när jag ändå är där kan jag lika gärna träna... Johan Eriksson kan vara ett JIF:s viktigaste nyförvärv på många år.


Käkade dansk sjömansbiff ute i personalmatsalen innan jag cyklade hem efter skiftet idag. Gott måste jag säga. Jag gillar maten i den nya matsalen än så länge.

Kalmar FF kan inte vinna i all evighet även om jag gärna hade sett att dom gjorde just så. I går åkte man på en förlust mot Halmstad BK nere på Örjans Vall. Det är ingen skam att torska mot HBK som är erkänt svårspelade och som dessutom KFF alltid har svårt för. Vad som var positivt så var det den nye brassen Reinaldos fina spel. Jag tror att Nanne Bergstrand ånyo kan ha gjort ett fynd. Även Daniel Sobralense blir bättre och bättre tycker jag. I går bjöd han på många fina nummer men blandar tyvärr högklassiga nummer med väldigt enkla misstag emellanåt. Kalmar föll med 2-0 och det var inget snack om saken. FF såg sega och viljelösa ut under stora delar av matchen och såg förvånansvärt tama ut på offensiv planhalva. Det fina med KFF är dock att Nanne Bergstrand aldrig i helvete tillåter sina adepter att göra två dåliga matcher i rad så därför är jag tämligen säker på att det är ett helt annat lag som kommer ut och spelar mot Gefle IF på Fredriksskans på lördag. Gefle som tacksamt nog slog Elfsborg i Borås igår skulle nog gärna ta ytterligare en skalp i form av en vinst på Fredriksskans men jag tror som sagt att FF är mycket mer taggade än vad som verkade vara fallet i går och därmed kommer Gefle att får det tufft.

NHL-premiären är bara två månader bort, Premier League startar till helgen och La Liga drar i gång om knappa tre veckor. Det är de små sakerna som förgyller vardagen och högklassig idrott är kan ingen småsak men förgyller verkligen vardagen.


VM i friidrott drar igång till helgen och det finns inte ett enda realistiskt medaljhopp i truppen. Robert Kronberg surar för att folk ifrågasätter truppens kapacitet. Det kan jag tycka är lite underligt för visst i helvete bör man väl i alla fall ha en rimlig chans på åtminstone en finalplats om man ska representera svenska flaggan i en av världens största tävlingar. Kronberg hävdar att vi inte ska jämföra oss med de stora nationerna men har man den inställningen ska man nog inte tävla i ett VM alls efter som en häckkapplöpning går ut på att just jämföra sig med andra deltagare där den bäste vinner. Nu är standarden så fruktansvärt dålig på dom som får åka att Kronberg själv faktiskt är en av dom med störst chanser att inte göra bort sig totalt. Till nästa mästerskap har vi ju dessutom längdhopps-Klüft att hålla tummarna för... dock inte nu. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Kronberg säger sig vara en "mästerskapslöpare"

/~~/

Arbete och Nottingham Forest

På något vis är det återigen fredag kväll. För en annan som har varit igång och jobbat i två veckor har den så behagliga fredagskänslan hittat tillbaka. Den behagliga känslan är jag rädd att alla ni som ska börja jobba på måndag inte delar med mig denna afton. Er semester är nämligen slut. På måndag kommer även era väckarklockor att kännas som knivstick i era trumhinnor. Det kan ni ha. Själv är jag van så för mig känns det som om Halle Berry smeker mig ömt på kinden när klockhelvetet ringer. Det är skillnad.


God morgon...

Faktum är att de första veckorna  gått fort utav bara helvete. Mycket beroende på att det finns så grymt mycket att göra på W&WW:s Mixerverkstad och att läget är tufft som ett vuxensudoku. Veckorna hade förstås gått ännu fortare om vi haft en rimlig chans att kunna göra något åt situationen men när de allra flesta av våra standard artiklar fattas är det fan inte lätt att montera. Man skulle kunna jämföra det hela med att Marabous chokladfabrik skulle vara utan kakao och socker. Inte helt många chokladkakor kan dom göra då, och inte heller kan vi montera omrörare utan grejer. Hoppas innerligt att läget blir bättre framåt hösten på materialfronten. Dock behöver vi inte oroa oss så särdeles mycket för att våra lageromkostnaderna blir för höga då vi utan problem skulle få in ett fullsatt Camp Nou i våra pallställ och ändå ha plats över.

Har för övrigt återigen drömt om Nanne Bergstrand. Denna gång var jag med i Kalmar FF:s A-lag och även i startelvan i en mindre bra match mot Djurgården som vi lyckades förlora hemma. Nanne var dock väldigt väldigt nöjd med min insats och frågade ifall jag inte kunde hänga med honom hem på middag. Hans fru hade lagat kroppkakor och han tyckte det var en fin idé att jag hängde på. Det gjorde jag också, men just efter måltiden vaknade jag av Halle Berrys smekningar...Mannen i mina drömmar...

Efter dagens pass på jobbet så har återstoden av dagen tillbringats på vår baksida där en styck ogräsbeprydd slänt har grävts ut för att på så vis byta ogräs och mindre sköna blommor mot gammalt hederligt, förhoppningsvis relativt lättskött gräs. Dock har jag mycket kvar att göra i morgon men det bekymmrar mig inte nämnvärt då jag tycker om att arbeta. Skottkärran har antagligen gått längre än bilen sedan jag blev husägare och Johanna som insisterade på att en skottkärra inte var nödvändig, en lövkorg skulle enligt henne räcka. Flickor... Lövkorg för i helvete, var finns manligheten i en lövkorg...

Nannes frus kroppkakor var för övrigt suveräna..
.

Jag gläds över dagens Sportbladet som rankar klubbarna i Championship League (Englands näst högsta serie). Man rankar mitt älskade Nottingham Forest som fyra och baserar det mycket på Forests mycket överraskande köp av Preston North Ends lagkapten Paul MacKenna som går direkt in som lagkapten även i Notts Forest. Tror personligen att Nottingham faktiskt kan blanda sig i striden om uppflyttning i år. Ska bli oerhört intressant att följa de röda i år. Jag vet endast om två förutom mig själv som titulerar sig för Nottingham Forestsupportrar och dessa är Robert Lilja och den gamle målvaktsfantomen Anders Jonsson. Finns det fler känningar där ute?


Hur många skogsvaktare finns det här i omnejden? Jag, Lilja och Jonsson kan väl inte vara ensamma?

Jag tror jag har drömt minst femton drömmar om mig och Nanne bergstrand i olika situationer. Normalt? Antagligen inte. Underhållande? Svar JA!

I kväll blir det en grillmåltid inne i Marcus "Tallen" Thuressons föräldrarhem som lägligt nog är beläget ett misslyckat Rasmus Elm-inkast härifrån. Ska bli fint med lite käk, det ska erkännas.

I går körde vi en bra träning nere på IP. Mycket folk och mycket spel. Det roligaste var nog att man nu vet vem gästbokslegenden Åke är. Åke var på träningen, absolut inte för att titta utan för att deltaga. Han gjorde det dessutom med den äran. Kul också att se Valter Johansson tillbaka i den blåvita skruden. Valter är en riktigt duktig spelare som jag vet att vi kommer får stor anvädning av. Det behövs någon med en lite tuffare spelstil och Valle kommer att fylla den rollen perfekt.

Nu ska jag göra mig i ordning inför kvällens event. Med tanke på mina grundförutsättningar så kan det ta tid...

/~~/

Meny

Alldeles just precis hemkommen ifrån höstsäsongens första fotbollsträning med forsarna. Det var välbehövligt för många inklusive undertecknad. Mängder av grillskivor, potatissallad och burk har satt sina spår på konditionen ochdet var kanske därför träningen i kväll ändå blev ganska bra. Man vill väl helt enkelt komma i form till höstpremiären som endast ligger en och en halv vecka bort. Som sagt så såg det tungt ut på en del håll men över lag så såg det oförskämt piggt ut och det är med gott hopp och en massa råg i ryggen som vi nu entrar höstsäsongen 2009 med förväntningar om att göra en riktigt bra sådan.


Nu är det färdiggrillat i forsen. Träning och havregrynsgröt står nu på menyn!

Både Viktor och Rasmus Elm fanns (såklart) med i Lasse Lagerbäcks trupp mot Finland i genrepet inför den hyperviktiga VM-kvalmatchen borta mot Ungern på Ferenc Puskas-stadion i Budapest den femte september.

Annars flyter det på i maklig takt på kneget. Materialbristen är förstås fortfarande ett problem som kan göra mig framför allt fullständigt oförstående. Dock har man nu kommit in i sina rutiner efter den fyra veckor långa ledigheten som så här i efterhand kändes mer som en långhelg än en månads semester.

Enilgt tugget i omklädningsrummet så har vi ett födelsedagsbarn i morgon och denna legend bad själv om att få bli uppmärksammad här på bloggen och givetvis ska jag uppfylla hans önskan! Grattis "Johhny Loco"!

Efterdyningarna av festivalen pågår. Eller rättare sagt så pågår städningen av de klassiska ängarna för fullt. Jävlar i havet vad skräp där är. Bara på min rutt till och från jobbet har jag noterat åtskilliga kondomer  vilket vittnar om att folk har tyckt väldigt mycket om varandra i vägkanterna och det spär väl bara på Emmabodafestivalens glada och kärleksfulla rykte ytterligare antar jag. I vilket fall som helst så gör Vinterbadarna ett hästjobb varje år och jag imponeras av hur man lyckas få ihop en sådan unik blandning av folk och band som man får varje år. Tack vare festivalen så blomstrar också handeln i Emmaboda under i alla fall en helg och det tror jag att samtliga handlare är Vinterbadarna tacksamma för. En kul exempel är den där second handbutiken i mittemot Winsth Mode som knappast lär ha några längre köer en grå novemberdag, för dom måste 75% av hela årsbudgeten uppnås under festivalen. Heter affären Kupan eller har jag fått det fel?

Innan vi var på Krusenstiernska gården i söndags för att se Svensson Svensson så var vi och käkade på Larmgatan 10, som i vanliga fall brukar servera fantastisk mat. Allt var frid och fröjd tills det att min kära svärmor fick betydligt mer än hon hade beställt. I hennes kyckling låg en styck häftklammer vilket i många fall kan vara ytterst användbara, dock sällan inom matlagningens värld. Tur att hon inte bet sönder sina tänder eller han svälja den.


Söndagsstek á la Larmgatan 10


Nu ska jag ta mig en tallrik flingor för det är jag väl värd efter ett ganska hårt träningspass...

/~~/

Bemärkelsedag

Måndag igen. Det går fruktansvärt fort mellan gångerna. Denna helgen har runnit i väg i ljusets hastighet men har dessbättre varit en riktigt bra helg.

I lördags hade vi en överraskningsfest för Johanna som fyller 25 år idag, väldigt lyckad tillställning vill jag lova. Sviterna efter det kalaset sitter mer eller mindre fortfarande i men det var det värt. Måste förstås passa på att gratulera min kära sambo på hennes stora dag! Grattis.

I går sedan var det til att börja med en väldigt seg dag och jag är evigt tacksam att jag slapp jobba på Emmagården eftersom som sagt den där 25-årsfesten satte sina spår. Dock jobbade jag en stund i fredags och även i lördags. I lördags fick jag rentav förtroendet att stå i kassan och enligt mig själv gjorde jag en bra insats även om jag inte kunde hjälpa den grabben som förtvivlat konstaterade att han hade slarvat bort sin kompis under deras cafévistelse. Om han hittade honom har jag inte en aning om men jag hoppas det löste sig.

På söndagskvällen begav sig klanerna Johansson/Sjöndin/Thuresson till Kalmar för att se på Svensson Svensson och visst var det väl bra, det var det men jag ska erkänna att jag stundtals avundssjukt lyssnade bort mot Fredriksskans där åskådarna bjöds på Kalmar FF:s prima fina 3-1-seger mot rivalen Elfsborg. Riktigt riktigt starkt, särksilt med tanke på att man enligt övergurun Nanne Bergstrand gjorde säsongens sämsta match bortsett från de tio första minuterna. Med lokalpatriotiskt hjärta så noterar jag att både David och Rasmus Elm gjorde varsitt tjusigt mål där Rasmus balja torde bli en av kandidaterna till epitetet årets mål.

Suzanne Reuter är en fantastisk skådespelerska tycker jag

Nu kallar plikten

Grattis på födelsedagen Jojje!

/~~/

RSS 2.0