Damishockey

Ännu en dag har gått på min sjukskrivning och jag är just nu i obeskrivlig smärta...Kanske inte riktigt men nästan.
Skulle ite ha behövt åka till doktorn idag men blev tyvärr tvungen att lägga in en snabbvisit på Emmaboda vårdcentral då mitt sår ännu inte slutat blöda. Fick ett nytt ordentligt bandagen med diverse olika tejper och blodstillande vadd med mera. Det funkade skitbra. I ungefär 20 minuter sedan var även detta bandage genomblodat. Men denna gång blev det värre då det var stängt på vårdcentralen. Vad göra tänkte jag och fick med hjälp av min mor och far i hop ett ganska bastant bandage som dock tyvärr just nu i skrivande stund har börjat skifta färg till rött. Jojje får hjälpa mig när hon kommer hem.

Jojje är nämligen i Ullared tillsammans med Malin,Martin och Natalie. Eftersom jag har iallafall lite manlighet i kroppen (Ahonen, håll med om att Ullared är värre än innebandy??) så valde jag att stanna hemma och se till så att allt fungerar som det ska i Emmaboda. Jag fick ett samtal vid 16.30 från min fantastiska sambo som tillkännagav att hemresan var påbörjad. Då kan man tycka att de borde varit hemma vid detta dagset men så är inte fallet. Möjliga orsaker:
a/ Martin kör
b/ Någon av systrarna Sjöndin har glömt köpa något livsviktigt.
c/ Underkylt regn och en tänkbar avåkning...Njae, inte trolig om alternativ A är ett faktum
d/ Föraren har missat en avfart och kommit ut fyra mil från Jönköping istället för i Växjö och därpå ringt mig och bett mig spela in "Bonde söker fru" och Grey´s Anatomy" .
Jag har ganska säkra bevis på att alternativ D är det rätta...

Det har kommit till min kännedom att det finns en del personer som anser att innebandy är en kärringsport... Kan hålla med om det på vissa punkter men vill hävda att det framstår som Ultimate Fighting i jämförelse med Serie A-fotboll,utomhusbandy eller damishockey.

Damishockey ja, hur fan tänkte man där? Varför får inte damerna tacklas? Det är ju liksom det som skiljer hockeyn från bandyn. Det är ju hela grejen. Tala om diskriminering.Gör det ondare om en tjej får en tackling av en tjej än om en kille får en tackling av en kille?? I så fall hänvisar jag till de videoklipp som jag la ut för ett tag sedan under rubriken "Greatest Hits".
I hockey får man tacklas annars kan man lika gärna syssla med någon annan sport.

Nu måste jag ha ett nytt bandage, snabbt...

/~~/

Nära-döden-upplevelse

I går var ingen höjdardag ur mitt perspektiv. Först och främst var det måndag vilket sällan genererar några lyckokänslor hos mig. Men den stora orsaken till mitt missnöje mot gårdagen är att jag skadade mig på jobbet.
Jag skulle montera en fästplatta/kabelgenomföring och skulle dra dom två sista sexkantsbultarna med det exakta momentet 76 nm. Då hände det. Efter att jag som vanligt styrt in bitsen i sexkanten på bulten med vänsterhandenså höll jag den strax över den snurrande bitsen vilande mot kroppen på skruvdragaren då bitshelvetet går av på mitten och den numera sylvassa del som fortfarande snurrar på skruvdragaren snurrar med stor kraft rakt in i mitt vänstra pekfinger och blodet sprutar (jag lovar, det sprutade verkligen) åt alla håll och kanter. Tony och Nicklas som jag arbetade med då undrar vad fan som händer och verkar från början tro att det är på skoj innan dom inser att det faktiskt är riktigt blod. Dom sätter tryck på såret (vilket var mer en enda sörja av hud,kött och blod) och efter ytterligre någon minut dyker Fredde Bärsärk och visar upp ett brett kunnande inom första hjälpen och bandagerar om fingret tills det att WWW-läkaren kommer och omgående skickar upp mig till läkarstationen för vidare vård. Nicklas körde upp mig då ingen tyckte att cyklen var ett lämpligt alternativ.Väl där så kommer vi fram till att inga senor eller ben gått av i fingret då jag kan röra det i den mån man uppenbarligen ska kunna röra ett skadat finger. Efter att läkaren klippt bort diverse obrukbara delar ur såret syddes det ihop så numera är jag sjukskriven på obestämd tid tack vare dålig kvalitet på ett bits...
Det var som ni alla hör ohyggligt synd om mig i går vilket jag utnyttjade mycket hemma. Det funkade bra tills Jojje fick höra om en kille i Lammhult som sågat av sig fyra fingrar och hans skada satte min i ett annat perspektiv enligt henne....
Nä jag räknar med att överleva
Tack ni som hjälpte mig!

Vill lova att det mesta är lite svårare att göra när man inte kan använda båda sina händer fullt ut. Vill man till exempel ha strumpor på sig och byxorna knäppta, vilket jag oftast vill, så upptäckte jag i morse att det gäller att ha god tid på sig på morgonen vilket jag förvisso har eftersom jag inte jobbar just nu...Blogga är inte heller skitlätt. Jag är redan så otroligt rastlös...

Klockan 13.00 i dag är det åter dags för en ny kontroll uppe på läkarstationen hos Eva-Lena.

Så där ja, nu har jag tyckt nog synd om mig själv för denna gången...

/~~/


Vi satt ett gäng på en strand...

Även denna veckan börjar se sitt slut och i morgon är det måndag igen. Det som kändes så avlägset bara för några dagar sedan. Förmiddagsskift står på schemat nästa vecka, vilket blir lite ovant eftersom det nog är ialla fall ett halvår sedan jag gick skift men har nu lovat att ställa upp på två veckors skiftgång.

I går kväll hade vi avslutnings/nedflyttnings/samkväm/nystarts/trivselbankett på caféet i Broakulla och det var väldigt trevligt. Maten var fantastiskt god och menyn bestod av fläskfilé med potatisgratäng och lite tillbeör. Ett säkert kort med andra ord. Kvällen var som sagt oerhört trevlig och mysig tills det att en illgärningsman ,som av någon anledning fått för sig att han var trubadur, gick loss på den lilla scenen. Mannen som var av sydeuropeiskt ursprung ska enligt vissa källor ha frågar cafépersonalen om han möjligen skulle kunna få spela där under kvällen då han ville bli trubadur och behövde träning. Personalen tackade uppenbarligen ja till hans invit och han rev i gång med Eagles-klassikern "Hotel California" Och det hela kändes faktiskt ganska lovande, han var med andra ord inte så dålig. Sedan gick det utför. Den sydeuropeiska mannen började efter någon timme bakom micken se in i helvetes full ut. Och det var en korrekt iakttagelse för efter ytterligare någon halvtimme stod samme man med gitarren i högsta hugg och skulle dra den i en stol som stod intill. Stefan lyckades att lugna ner honom (Stefan och Patrik Nordström bjöd för övrigt på kvällens mest bejublade dansnummer när dom svängde sina lurviga till tonerna av någon Nirvana-låt). Efter det tyckte trubaduren att det var dags för önskelåtar och Lundegårdh gick fram för att önska. Kommer inte ihåg exakt vad det var för låt men trubaduren blev i vilket fall som helst arg någon gång i andra versen då han inte kom i håg texten. Det kan falla sig ganska naturligt att man känner ett visst mått av besvikelse på sig själv om man glömmer bort en text men det märkliga i denna vreden var att den riktades mot Lundegårdh. Låtönskaren. Jag vet inte om Magnus själv märkte detta men jag kunde inte låta bli att uppmärksamma det hela. Efter det bestämde vi oss för att ta kvällen och innan klockan var 23.00 i går kväll så sov jag som en stock. Så jag har med andra ord grundlurat min kropp på en bakfylla idag...
Vill ändå passa på att tacka för en mycket trevlig kväll!

På tisdag ska jag göra min första inomhusträning för säsongen. Ska bli kul att se vad man går för.

Har skrivit ut massa nya gitarrlåtar, bland annat mycket med Björn Rosenström så jag har suttit och spelat gitarr någon timme nu. Kanske var det så att jag trots allt blev inspirerad igår kväll. Nä ,jag hade antagligen inte gjort det bättre själv men jag hade ialla fall inte varit sjöfull...

Peter Albinsson vann 100 000 på triss-skrapet i TV4s nyhetsmorgon i morse. Det är ju ett helt OK sätt att böja söndagen med. Grattis!

/~~/

Cider

Dagen efter en tipsfest brukar vanligtvis inte gå till historien som någon av de bättre men denna dag har potential att i alla fall bli bättre än vanligt då bakfyllan än så länge lyser med sin frånvaro.

Festen var alla tiders och ölet flödade. Maten på Harry´s  var fantastisk även denna gång  trots att dom försökte blåsa oss på 500 kr på notan genom att sätta upp två extramenyer där. Så fulla var vi inte.Då.
När det senare var dags för bowling så kändes ganska tidigt att ingen av oss kunde utgöra något större hot mot banrekordet och det blev fan inte lättare när en kanontjej med ultrakort kjol bowlade på banan bredvid.Jag vet inte med er men har man att välja på att titta på när en boll rullar mot 10 vita käglor eller på ovan nämnda dam så blir valet ofta det senare alternativet.

Vaknade som sagt i morse utan större men efter gårdagen och efter en stunds övertalning fick Johanna mig att cykla ner till systemet och fylla förrådet inför vår nedflyttningsbankett med JIF i kväll. Väl där så sprang jag på min svurne innebandyfiende Henrik Medin.
Henke, att kunna hela systemets cidersortiment utantill är allt annat än manligt...Män dicker öl eller sprit. Inte cider. Aldrig cider.
Henkes bror Niklas och hans Anna blev för övrigt föräldrar i veckan till en liten flicka. Grattis!

I bussen hem inatt språkade jag mycket med en finne som hette Jussi tror jag och jag körde hela min finska repertoar vilken består av följande klassiska fraser: Maitosukula, ei sa peitää och moi moi mukulat. Min nye vän var antagligen inte så impad men jag själv anser mig mer eller mindre behärska våra blåvita grannars språk till fullo.
På tal om språk så kan jag en fullständigt livsviktigt fras på ganska många olika språk:
Do not cover
Ei sa peitää
Nie Przykyvac
Non copier absolut amente
Nes pas couvrier
Må ikke tilldekkes
Nicht zudecken
Finns det fler??

Nu ger jag upp för denna gång
/~~/

Lyxfällan

Då var det så helg igen. Jag är nämligen ledig i morgon utan någon egentlig anledning förrutom att jag på kvällen ska på tipsfest och då kna det vara bra att ha en sovmorgon i ryggen.

Sverige lyckades knyta ihop säcken och ta sig till EM-slutspelet vilket var väntat men likväl skönt att det är grejat nu. Zlatan, Anders Svensson och Micke Nilsson gjorde godkända insatser. Övriga har mycket mer att ge. Lagerbäck hade tydligen sjungt sången om Märta och hennes träben på segerfesten. Den låten har min far spelat sedan gitarren uppfanns så jag är väl införstådd med denna klassiker. Hade varit annorlunda att höra Lars lagerbäck sjunga den dock. Undrar om det bjuds på sådana musikaliska överraskningar på nedflyttningsbanketten i Johansfors på lördag? Jag hade gillat att se Frallan ta på sig sina "bed-room-eyes" och tolka Cyndi Lauper. Bara ett tips om någon festansvarig läser detta.

Lecavaliers "streak" bröts i natt när NY Rangers slog tillbaka mina hjältar med 2-1 i Florida och Henrik Lundqvist var tydligen bäst på isen. I natt spelar jag in Ottawa- Pittsburgh och startar morgondagen med den bataljen.

Månadens hårdaste kommentar på jobbet: "Hade Lasse Frisk varit en hund hade man avlivat honom". Denna oförglömliga mening uttalades av Nicklas " Den Sockersjuke" Windén och kommer för evigt att bli ihågkomen i Water Waste Waters produktverstad X (Mixer på Flygt hade man sagt förut men det gör man inte längre).

I kväll får det bli ett par rundor Betapet och kanske en whisky för att fira att det är helg eller rent av lyxa till det med en öl.
Lyx för mig är förmodligen inte riktigt samma sak som för den mer välbärgade delen av befolkningen.
Exempel på lyx i mina ögon:
* När det finns vindruvor i fruktkorgen på jobbet.
* När någon från nattskiftet glömt kvar gårdagens sportblad på toaletten på jobbet
* När man inte behöver ha två olika färger på benskyddstejpen
* När det serveras klyftpotatis i matsalen på Water Waste Water
* När man har Hönökaka istället för Lingongrova med sig på morgonen på jobbet
* När man av okänd anledning inte cyklar till och från jobbet
* När man har möjlighet att hälla mjölk i kaffet
* När Jojje tar med sig negerbollar hem från fiket
* När Tampa spelar på Canal +
* När jag inte har någonting inplanerat en kväll
Och så vidare... Jag är fullt medveten om att jag antagligen är ensam om att klassa dessa saker som lyx men det gör mig ingenting

Nu skiter jag i detta...
/~~/

Top 10

Hittade ett helt suveränt klipp på youtube med dom tio värsta hockeytabbarna...enjoy
http://www.youtube.com/watch?v=tX5hQeD71ns 
 Underhållning på högsta nivå.
Eller för er som gillar lite tuffare tag
http://www.youtube.com/watch?v=8Ap_eXEWLJY&feature=related

Nu ska jag ladda inför Sverige-Lettland
/~~/

Den lille arge

Jag går direkt på tisdagsinnebandyn.

Ovanligt mycket folk i Flygthallen i kväll och det resulterade i att vi fick spela 5 mot 5. Vanligtvis spelar vi bara 4 mot 4. Vid klubblotteriet stod det klart att lagen på pappret var relativt jämna , visst hade vårt lag gärna bytt bort Henke Medin mot... tja....Milan i receptionen men vi gjorde inte det då Milan antagligen ändå inte hade sina klubba med sig. Första matchen slutade med megatorsk. 10-1 och vårt mål var inte ens mål anser jag. Andra blev lite jämnare men slutresultatet var lik förbannat inte i vår favör. Vi ändrade taktiken lite grand och vips så vann vi den tredje, i våra ögon helt avgörande matchen, i sudden med 12-10 efter att Henke M faktiskt gjort det avgörande målet. 

I morgon spelar Sverige mot Lettland och ni som tror att det är klart så hänvisar jag bara till OS-hockeyn ´02 då Vit-jävla-ryssland gjorde processen kort med Tre Kronor. Efter den matchen har jag aldrig någonsin tagit ut något i förskott. Visst tror även jag att svenskarna komme ratt greja det men som sagt. Vitrysslandsmatchen var en bra mycket större skräll än om Lettland skulle slå Sverige vilket dom för övrigt gjorde för ett par år sedan i något kval.

Lecavalier gjorde sin åttonde multipoängsmatch i följd och är två matcher i från Jagrs rekordnotering från 1996 på 10 matcher i rad med mer än en poäng. Gud leder även poängligan med fyra poäng framför Zetterberg och Crosby. För er som är intresserade av NHL-hockey vill jag rekommendera Bjurman och Ros NHL blogg på http://blogg.aftonbladet.se/18756  En mycket bra blogg om man som jag är hockeydåre.

På fredag bär det återigen av till Kalmar och även denna helg blir det Harry´s med Bowling och mat. Skillnaden är att denna gång är det bolagsstämma i vårt klassiska tipsbolag som består av Mathias Fagerström, Michael Axelsson och undertecknad (som kanske är största anledningen till att det ligger oxfilé på tallriken på fredag istället för Fyrkantens mosbricka). Dessa fester brukar av tradition bli av det tuffare slaget så jag hoppas innerligt att ingen förväntar sig stordåd av mig på lördag. Inte förrän kvällen i alla fall...

Jojje har börjat rita porträtt av kända människor. Hon är fantastiskt duktig. Jag själv besitter inte en tillstymmelse till de talanger hon har vad gäller det konstnärliga. Jag minns när bild-lärarinnan (den lille arge, Lena någonting tror jag) på högstadiet talade om för mig att jag skulle vara " väldigt nöjd om ettan i mitt betyg blir stående".  Min mapp där man förvarade teckningarna man hade gjort under terminen innehöll endast en. En egen tolkning av min klasskamrat Jonas Berg naken och med ett ur raggningssynpunkt fördelaktigt mittparti.

Nu har jag intet mer att förtälla
/~~/


Ingelsten

Söndagmorgon igen. Helgerna går otroligt fort.

Denna helg har varit i av det hårdare slaget med en dunderskiva i Kalmar i fredags och en för mig lite lugnare lottöppning hos Hörling/Strand igår kväll.
Fredagen först. Bowling och middag på Harry´s i Kalmar med jobbarkompisarna stod på schemat och vi korkade upp vid 16-tiden i brorsans lägenhet för att vid 17.30 hoppa på bussen vid stationen som skulle t oss till residensstaden. Först ut var en bowlingmatch mellan montörerna och bearbetarna. Matchen slutade lägligt nog oavgjort vilket jag antar att den hade gjort hur överlägset det ena laget än hade varit. Trots att vissa i vårt lag enligt ryktet hade tränat i Emmabodas bowlinghall tidigare samma dag så räckte det alltså inte hela vägen fram.
Sedan var det middag som bestod av oxfilé och potatisgratäng och var himmelskt gott. Brorsan lyckades dessutom charma servitrisen så pass att hon efter tillfrågan kom in med extra oxfilé. Sånt höjer betyget!
Senare intog vi vår rättmätiga plats. VIP-båset.  Det var antagligen inte tänkt för en busslast blåbyxor från Emmaboda men det var å andra sidan helle ringen som sa något så där hängde vi nästa hela kvällen. Vi beställde även in världens största öl. Fyra liter innehöll den men jag antar att det är så man gör i VIP-bås.Vi hade långtgående planer på att beställa en lika stor whisky men efter att ha räknat på sken så kom vi fram till att så inte skulle bli fallet.
Kvällen fortlöpte med dans och Black Jack-spel som precis som vanligt inte generarade i någon vinst alls men det känns tufft att sitta vid ett sådant bord och addera tuffhetsgraden med att sitta i VIP-båset så förstår du nog hur oerhört häftiga vi mixerarbeare faktiskt är.

Fråga bara Patrik Ingelsten...Han var där med någon kompis och hade väl knappast hunnit mer än att sätta sig innan den yngste i min familj stövlade dit och pratade med FF-mittfältaren som om dom hade hängt i hop sedan lekis. Även jag var framme men nöjde mig med att gratulera till en fin säsong.
Kan tänka mig att Martin är på väg in till Kalmar just nu faktiskt för att fortsätta prata gamla minnen med Ingelsten.

Vid 01 var det dags för hemresa vilket låg helt rätt i tiden och runt 02.30 var det sängen som gällde.

I går sedan var vi på lottöppning hos David och Frida, trevligt som vanligt och djävulskt god mat. Ris med någon kantarell/nötköttsgryta var fullt i klass med menyn på Harry´s. Lottmässigt gick det väl ungefär som vanligt och vi drog faktistk in lite pengar denna gång. 100 kr i straffskatt plus 95 kr från förra månaden och sedan så spelade vi alla tjugo kronor var på resultatet i Spanien-Sverige och då ingen hade resultatet 3-0 så tillförr även dom pengarna lottkassan. Jag var tyvärr väldigt trött och seg efter fredagens batalj så jag nådde aldrig någon högre grad av berusning under gårdagen vilket antagligen är anledningen till att jag orkar sitta och blogga vid halv nio en söndag morgon...

På fredag som kommer är det dags för årets tipsfest. Årets i särklass hårdaste fest.

Påstod ju för ett tag sedan att artisten Markoolio i ett program hade vissa likheter med en stor Bodabruk-profil. Bedöm själva...

image39
Markoolio eller Markkuulio?


Lecavalier fullständigt dominerar NHL just nu. Sju raka multipoängsmatcher (matcher där man gör mer än en poäng) och den gode Vincent är på väg mot en ännu bättre säsong än förra. Tampa spelar också bra just nu och 5-2 segern sist mot ärkerivalen Capitals satt som en smäck.

Nu måste jag ha mat.
/~~/

Bilden är tagen från Markoolios blogg på www.finest.se

Smygrumpnissar

För ett par år sedan på jobbet pratade jag och Nicklas på jobbet om en utmaning i pingis. Jag tänkte tidigt att jag utan större svårigheter skulle slå honom. Dels för att jag inte trodde han var bra och dels för att han precis fått diagnosen sockersjukan (därav hans smeknamn: Den Sockersjuke Jävlen). Hela dagen gick jag omkring på fabriken och psykade mitt offer som verkade skrämd och jag kände att detta skulle bli en trevlig batalj i Flygthallen vid arbetsdagens slut. Många jobbarkompisar bestämde sig för att gå och se när jag gjorde slarvsylta av Nicklas. Det var bara det att när dom dök upp var matchen slut. För länge sedan.
Under uppvärmningen kändes det som att detta inte skulle bli några som helst problem och mina skruvservar som varit så effektiva under högstadiets senare del (den del då man vågade spela pingis i uppehållsrummet) satt som fläskläppar hela tiden. Fylld av själv förtroende gjorde vi upp riktlinjerna inför matchen. Först till tre setvinster och varje set spelas till 21 och förloraren pröjsar. 15 minuter senare kom Lasse Sjuk och de andra för att se matchen som då hade varit slut i fem minuter. Det visade sig att den sockersjuke jävlen hade mörkat hela jävla uppvärmingen och spelade bordtennis som en gud och fullständigt krossade mig. Solkara 3-0 (21-5,21-3, 21-6 om jag inte missminner mig) till Nicklas och förödmjukelsen var ettt faktum. Jag fick det tufft ett tag efter det på jobbet men efter något halvår föll det hela i glömska och drogs inte upp förrän idag när vi på väg tillbaka från matsalen,som idag serverade raggmunkar med fläsk, kom in på ämnet pingis och Lasse Sjuk såg sin chans att sticka kniven i mig. Han påstod nämligen att även han skulle krossa mig i pingis och så var det igång igen. Jag ringde Milan på Flygthallen och bokade tid vid kl.18.
Lasse Sjuk lovade att han skulle hämta mig vid 17.45 men dök inte upp förrän 17.53 i ett uselt försök att redan innan match försöka få mig ur gängorna. Det lyckades inte. Jag knaprade i mig fyra meter taggtråd på vägen till hallen och var laddad till max.

Reglerna var annorlunda denna gången. 7-setsmatch med set först till 11 stod på agendan och på uppvärmningen denna gång kändes allt annorlunda. Jag insåg tidigt att Lasse Sjuk inte maskerade någon form, alternativt att han maskerade den så in i helvetes bra att han sju dagar i veckan hade slagit Waldner, och koncentrerade mig på den mest grundläggande delen inom bordtennis. Få bollen över nät. Detta räckte långt. Mycket långt.
Efter ungefär tjugo minuters spel hade jag pulveriserat min arbetskamrat så till den milda grad att han inte fattat någonting. 4-1 i set och allt var som det skulle. Då gjorde Lasse misstag nummer två (misstag nummer ett var att möta mig överhuvudtaget) . Han ville ha revansch. Jag var om möjligt ännu mer taggad denna gång och beslutade mig för att göra allt i min makt för att även i denna match kamma hem segern då två raka sjusetsmatcher som resulterar i vinst aldrig kan bortförklaras. Även här var jag pinsamt överlägsen och precis som innan segrade jag med 4-1 i set. Lasse Sjuk var en bruten man och det var i detta läge han, på fullaste allvar, började skylla på bollen. Han påstod först och främst att detta inte var det märke han brukade spela med och lite senare även att det fans sprickor i bollen. Jag talade Lasse till rätta och efter ett tag var han tillbaka vid bordet för att varva ner med ett vanligt hederligt set till 21. Här rykte min kollega och hade mig ett litet tag i gungning men efter att återigen sett visionen framför mig av att ha vunnit även denna kamp beslutade jag mig för att göra slut på hans hopp här. Vinst även denna gång och numera kan Nicklas gärna hugga på mig efter hans förkrossande seger mot mig någon gång -04 men Lasse kommer för alltid vara ännu sämre än jag. Punkt slut.
Jag lägger härmed av med bordtennis.

I morgon blir det Harry´s med jobbet. Bowling och mat. Och öl...

Frasse Larzén och hans garde (innehållande bland andra pingisstjärnan Lasse Sjuk)på VikingLine har varit stora i korken idag och jag blev inropad dit i eftermiddags och möttes utav ett gäng pillimariska leenden. Ungefär i stil med när ett barn har tagit en chokladbit innan maten fast han inte fick fast ingen kom på honom. Smygvikingarna Frasse och Lasse hade hittat på ett nytt smeknamn åt Nybro Vikings. Rumpnissarna.
Dom ansåg att nybrospelarna lät som rumpnissar när dom pratade med varandra på isen.
Detta hade dom väldigt roligt åt men min första tanke var följande. Om jag har kallat dom för smygvikingar i ett halvårs tid nu och dom inte direkt har uppskattat det så kan jag nog ändå tänka mig att dom föredrar det namnet framför det dom nu kommer få. Smygrumpnissar.
Ett ord som i alla fall jag i allra högsta grad förknippar med homosexuella män som inte vågar komma ut.
Men är det vad ni vill bli kallade så. Fine by me...

Vincent Lecavalier... 5 poäng inatt och det var länge sedan någon hockeyspelare fick så mycket beröm som Gud fick i natt...

/~~/


Bröd

Det sägs i bland att hösten är en lugn årstid festmässigt. För mig blir det alltid tvärtom känns det som. Jag står just nu inför en "trippel dubbel" vilket innebär att det är något inbokat som innebär att alkohol kommer att förtäras, i tre helger i rad med början nu på fredag. Då åker vår avdelning på klassresa till Kalmar för att bowla och äta på relativt nyöppnade Harry´s. På lördagen sedan är det lottöppning hos Strand/Hörling och vad gäller den kvällen så ska det bli intressant att se om David har räknat rätt vad gäller fjällresan (jag betalar dig när vi träffaspå lördag David).

Innebandyn i kväll gick bra och första timmen dominerade mitt lag men sedan tog det "ovästade" laget över och spelade hem totalsegern med sammanlagt 2-1 i matcher. Det gick ett hett rykte tidigt idag på morgonen beträffande att Henke M skulle kompa ut och infinna sig i Flygthallen (eller heter den WWW-hallen?) för två timmar innebandyspel. Jag gick hela dagen och tänkte ut spydiga kommentarer men även olika försvarstaktiker om det skulle visa sig att den gode Medin skulle träffa någon öm punkt. Nu behövdes varken det ena eller andra eftersom han inte dök upp. Antagligen darrande av rädsla. För mig.

Endast några dagar kvar tills 100-dags-jubileet...

Jag såg fotbollsgalan igår. Vad fan var det för pris fotbollskanalen hade kommit på. Dom nominerade var Kalmar FF:s dokumentär fårn La Manga, Marta, Andres Vasquez drömmål och någon till. Man kan ju inte nominera olika prestationer i samma klass. Det funkar inte så.
Det som att nominera Zlatan till årets back.

Hur kommer det sig för övrigt att ingen i Kalmar ens var nominerad? Sveriges näst bästa lag...Sorgligt

Bengt Andersson måste ha varit full??

Almenäs klänningar var inte alls lika vackra som förr om åren...

Nu ska jag bre mina mackor inför morgondagen...
Jojje hade gjort mina mackor till frukostrasten idag då hon tyckte jag hade förtjänat det efter att jag hade haft storstädning i våra skåp i går. Frasse Larzén upptäckte detta tidigt då ingen blåbyxa av manligt kön någonsin tidigare har haft mer en ett pålägg på sina frukostmackor. Jag hade idag prickig korv,gurka,paprika och sallad på mina och fick därmed också ta mitt straff.
I morgon är dock allt som vanligt igen. Lingongrova och prickig korv...endast prickig korv.

/~~/

Grattis

Söndagskväll igen och ett visst mått av ångest inför den stundande arbetsveckan börjar smyga sig på. Har spenderat merparten av denna dag i på en restaurant i Ingelstad där min morfar hade 75-års-kalas för släkten.
Fläskfilé stod på menyn och det gick ner utan problem.
Jag undrar en sak bara... Innan vi fick in vår mat så serverades vi bröd. När då min yngre kusin som är gluten- allergiker påpekar detta för servitrisen får han ett mycket oväntat svar.
-" Då vill du inte ha gluten i maten heller?"
Nej ,antagligen inte. Gluten försvinner vanligtvis inte på tio minuter och det bör man som servitris på en restaurant veta..

Nu ska vi åka och hälsa på vår kompis Sofie som fyller 30 år idag. Grattis Sofie!

Greatest hits

Är precis på väg ner till Emmagården för att hjälpa till med ombyggnaden. Klockan 11.00 var det visst samling så jag medans jag väntat har jag suttit och kollat videoklipp på youtube.com
Hittade några klassiker inom hockeyvärlden. En sådan här tackling hade det varit fängelse på i Sverige. Sundin ser lite groggy ut efteråt...Notera när Sundin känner efter hur många tänder som rök.
http://www.youtube.com/watch?v=3IPifDAomzQ kan jag rekommendera om gillar hårda tacklingar eller
http://www.youtube.com/watch?v=iL1RDdNCo1s jag säger som kommentatorn. "That´s scrambled eggs right there Bill". Sami Kapanen ska ha all cred för att han tar sig ut för egen maskin. Tuff grabb. Jag hade stendött.

Ikväll blir det lungt då vi i morgon ska åka och fira morfars 75-årsdag med middag på något ställe i Ingelstad och av största respekt för min morfar tänker jag inte sitta där bakfull och trött utan pigg och glad!

Vi käkade plankstek i gårkväll. Sen när Jojje blir miljadär på caféet så ska vi äta det mist en gång i veckan. Övriga dagar blir det tacos.

Nu ska jag dra
/~~/ 

Kallt vatten på Jul-Kul-Cup

I dag har jag spelat tennis. På ena sidan stod Ante "Agassi" och på andra sidan stod Emmabodas vackraste egenföretagare dessutom akompanjerad av en halvamerikan som säger sig vara egenföretagarens syster. Jag vann med stensäkra, urstarka,förkrossande , förödmjukande 6-0.

Såg Zlatans balja igår. Det är ungefär så där det ska gå till. Jag känner igen mig mycket i den mannen. Vi har ungefär samma kvalitéer som fotbollsspelare men vi delar även uppfattningen att är det inte snyggt så räknas det inte.
Jag har alltid hävdat att jag hellre skjuter stenhårt i ribban så där så bollen studsar ner på mållinjen och upp ribban igen och sedan väck, än att göra ett fult mål typ raka in en retur med knäet och ha noll koll på var bollen kommer hamna för att sekunden senare inse att man hade turen att göra mål.
Den inställningen kommer sig säkert av att jag inte gör så mycket mål och försöker trösta mig med att annat räknas också, men ändå.

Det sägs att det ska bli kallt i helgen. Kyla och Jul-Kul-Cup är en kombination som jag fortfarande än idag drömmer mardrömmar av. Det var nämligen så att jag 1996, som nybliven 15-åring skulle köra på min oerhört fina, dock inte så snabba, Yamaha DT som jag fått i födelsedagspresent några veckor tidigare ( om jag inte minns helt åt helvete så hade LBK:s forne stormålvakt Martin "Rydan" Rydqvist den innan mina föräldrar köpte den åt sin förstfödde) upp till just JulKul. Vad värre var, var att jag som nybliven framförare av motorfordon inte hade någon som helst vana av vinterväglag, eller vinterväglag ä att överdriva det hela enormt. Det fanns en enda vattenpöljävel i hela Emmaboda som just den kalla lördagsmorgonen hade frysit till is. Det är något som man som 15-åring på moped inte kalkylerar med när man i full fart kommer uppför backen vid läkarstationen och ner för backen mot sporthallens entré, skulle svänga runt och parkera mitt fordon bakom entrén ungefär vid den lilla ingången till B-hallen. Det var då det hände, på åvan nämnda vattenpöl så får jag sladd på moppen och faller handlöst i backen och blir liggande. Jag kollar mig om för att försäkra mig om att ingen sett mig, helt förgäves för precis i det ögonblicket så kommer ett helt jävla flicklag, antingen F13 eller F15, med gröna klubbdressar och spatserar precis i min riktning och en av dom frågar mig lite spydigt hur det gick. Jag svarade att det gick bra, reste mig upp och körde hem. Full av blåmärken.
Jag tackade dock min lyckliga stjärna för att jag hade hjälm på mig, inte för att den skyddat huvudet utan för att den dolt min identitet på ett ganska bra sätt.
Svåra minnen
/~~/


Finbesök

Idag på jobbet har det varit finbesök från USA. Högsta ledningen spatserade tämligen ointresserade igenom WWW:s korridorer och förärade även min avdelning med ett besök. Då jag tydligen inte anses proper nog för att ge en rättvis bild av WWW så stövlade dom raskt förbi min lilla packning, dock tyckte jag att en av dom nickade åt mig men detta kan jag mycket väl ha hittat på själv i efterhand.
Vad som slog mig när dessa stiliga herrar traskade igenom Mixerverkstaden var att under den kvarten som tillbringade där så tjänade de tillsammans antagligen mer än vad jag kommer att göra under hela min tid på WWW. Jag hoppas jävligt innerligt att dom också då åstadkom mer på den kvarten än vad jag kommer att göra under min karriär på Flygt. I morgon är det jag som tar en extra kopp kaffe med gott samvete. Lyxkaffe med mjölk till och med...ha.
Nu kanske jag kan låta lite bitter och avundssjuk kan tyckas och det är helt korrekt uppfattat. Jag hade gärna haft någon av deras lönekuvert, det sticker jag inte under stolen med. Men jag noterar här på skrivbordet att Jojje har fått två värdecheckar á 50kr på HM så man ska väl inte klaga...HM som dessutom är min favoritaffär. Not.

Har som vanligt på tisdagar spelat innebandy i Flygthallen och inte heller denna gång lyckades jag att hamna på Henke Medins lag. Henke, som för övrigt förtjänar all sorts beröm för att han över huvud taget vågade visa sig där efter mitt väldigt fysiska spel mot just honom sist han behagade att dyka upp.
Vi var idag väldigt mycket folk och fick hyra en extra bana och dela upp oss i fyra lag. Vårt lag slutade precis utanför pallen och det ska vi vara nöjda med... Medin nämnde också i förbifarten att en spelare i mitt lag tydligen arbetar på ett fik i Emmaboda, vi kan kalla det för Felix., vilket jag anser var hela anledningen till att vi som sagt missade medaljerna den här gången. Eller kanske inte riktigt hela anledningen ändå...

Champions League på TV i kväll, Liverpool-Besiktas. Kan bli en sevärd match då jag efter ha sett Fenerbahces hemmamatch mot Inter har en helt annan inställning till turkisk fotboll. Men jag tror att turkarna får det tufft på Anfield och LFC vinnner med 4-1.

Testade att gå upp på första ringningen i morse. Det gick men hela dagen blev  mest konstig.

Hamnade på något oförklarligt vis på Amigo i lördags efter en fantastiskt trevlig förfest hos Peter och Karro där tanken egentligen bara var att snacka skit ett par timmar och sedan ta kvällen men med Tallen & Ansos tärningsspel färskt i minnet så blev det inte så. Samtliga på festen, som förutom ovan nämnda även inkluderade Sarah Bruze och Frida Hörling, kom i fin form och vi tog det gemensamma beslutet att ta oss ner till Amigo. Väl där ångrade vi vårt beslut ganska fort eftersom Bodega El Toro denna kväll hade stora likheter med min plånbok. Bandet som spelade sägs endast ha rivit av en låt och sedan gett upp eftersom ingen lyssnade enligt säkra källor. Jag observeade dom endast när dom packade i hop sina saker och det måste ha kännts tungt.
Vi bestämde oss för att istället bege oss bort emot Ettans för intag av nattamat vilket gick som en dans(kvällens enda...). Vi fick till och med åka raggarbilhem med en WWW-kollega! Andra gången på bara några månader som vi åker raggarbil. Peter och Karro var vårt resesällskap för kvällen och även dom uppskattade färden

Jag gjorde årets mål idag, eller hur Medin? Visst det var lite tur men jag skulle vilja se dig göra något liknande...

Nu får det va´
/~~/

Days of our lives

En vanlig dag i mitt liv ser ut som följer:
05.12 ringer mobilen för första gången och jag är snabbt där och trycker på snooze-knappen. Det är niominuters-intervall på ringningarna vilket förklarar den udda tiden 05.12
05.21. Ringer det igen, jag låtsas som ingenting och snoozar en vända till.
05.30. Uppstigardags. Snabbt upp och klär på mig och borsar tänderna och tvättar mig.
05.39. Stänger av mobilalarmet eftersom jag alltid glömmer det.
05.42. Möter Johannes och Peter upp för gemensam cykelfärd till WWW dom veckor deras skift passar. Jag börjar alltis klockan 06.00 medan Johannes och Peter jobbar skift så därför cyklar jag själv varannan vecka
05.53 Framme vid cykelstället
05.55 Byter om till den blå arbetarkostymen
05.58. Stämplar in
06.00. Dricker en slurk kaffe för att vakna till och drar sedan igång med dagens uppgifter som väldigt väldigt ofta påminner om gårdagens uppgifter.
06.13. Hemlängtan
09.00. Frukostrast och allt som oftast två skivor Lingongrova med cognacmedvurst( det är ett väldigt fint namn på ICA:s billigaste prickiga korv) och en kopp kaffe till det. Jag sitter alltid vid samma bord då jag är helt emot förändringar av rutiner. Vi mitt bord sitter även Lasse Sjuk, Mange Macka, Den Sockersjuke,Tony,Janne och även Laken ibland. Frasse Larzén och jag sitter inte vid samma bord med tanke på att vi inte vill förstöra friden för övriga blåbyxor.
09.20 är arbetet igång igen
09.35.Hemlängtan
12.00 är det utstämpling för lunchrat och gemensam promenad till matsalen för mig, Lasse Sjuk, Mange Macka och Den Sockersjuke.
12.25 åter vänder vi till Mixerverkstaden och har 15 minuter kvar på rasten (vi måste vara utstämplade minst 40 min) och den kvarten spenderas nästan alltid på internet.
12.40. Arbetet tas upp igen med nya friska krafter...
12.47. Hemlängtan
15.30 Utstämpling och här slutar arbetsdagen om allt går som planerat, ibland lite tidigare och ibland lite senare. Vi jobbar efter modellen flextid vilket passar mig bra.
15.31 Omklädning och dusch
15.45 På cykeln på väg hem. Har man riktigt mycket tur här så kan man få sällskap på cykelturen vilket ibland består av min gamle coach "Dala" och ännu oftare av min antagonist Frasse!
16.00 Hemma
17.00 Någon form av förtäring, kan bli tidigare om någon av oss har tidig träning vilket någon av oss oftast har
18.00 Diverse träningar, om inte så brukar det bli ett varv med dammsugaren eller liknande för att sedan hamna en stund framför datorn eller TV:n.
21.30 gör jag mig i ordning inför natten
22.00 Sängläge och varje ord av innehållet i Sportnytt iakttas med största intresse. Jag bestämmer över fjärrkontrollen efter 22 är dealen i vårt sovrum.
22.15 Smålandsnytt
22.30 Släcks lampan.


Ganska ointressant att läsa om, det förstår jag, men nu när du ändå har läst det så är det inte mycket att göra åt det...
/~~/

Surreal but nice

Så... Nybro åkte på stryk av Leksand med klara 4-0 och hoppet om en helt fantastisk måndag på WWW  ( Water and Waste Water för er som undrar) försvann. Nu kommer jag istället få det väldigt tufft när jag entrar fabriken.   Belfour vaktade kassen för Lekingarna och gjorde det uppenbarligen bra eftersom han inte behövde vittja nätet en enda gång. Med andrra ord så kanske han gjorde själ för exponeringen i Vikings annonskampanj inför matchen. Publiksiffran var 2554 och jag är helt övertygad om att Belfours deltagande gjorde sitt.

Såg "Isprinsessan" i går på TV. Jag har sett mycket skit på TV men detta tar nog fan priset. Hur kan man sjabbla bort en så fantastisk historia så groteskt? Jag fattade knappt någonting. Den fan som har regiserat detta kan inte ligga bra till vid nästa löneförhandling. Det enda positiva i det hela är att jag får chansen att säga den mest vuxna frasen i hela det svenska språket. Håll i er.... Jag tyckte att boken var mycket bättre än filmen!  Det var trevligt att få den meningen ur sig. Surreal but nice som dom hade sagt i "Notting Hill"

Spenderade en hel del tid nere i sporthallen igår kväll och fick se Lasse Sjuks VGIF göra helt OK ifrån sig med segern  mot Smedby som toppinsats. Annars var Madesjö IF 1 kvällens dominater och kommer att bli farliga även i söndagens slutspel som dom tog sig till tillsammans med EIS2. Kvällens höjdpunkt var nog ändå när en måvakt endast någon minut in i en match drabbades av kramp (!!!). Visst kan man vara dåligt tränad men hade jag varit så jävla dåligt tränad så jag fick kramp efter typ två minuter som målvakt så hade jag nog övervägt situationen.
Jag har själv en hel del problem med kramo i fotbollsmatcher och vet vilken smärta det innebär och försöker absolut inte göra mig rolig på andra människors smärta.

VikingLine är en man kort nästa vecka och efter ett gemensamt beslut av de bägge ärkesmygvikingarna Lasse Sjuk och Frasse Larzén så fick jag förfrågan om jag kunde tänka mig att jobba i hop med mina antagonister nästa vecka. Jag accepterade erbjudantet med glädje men till slut blev det inte så då varken jag,Lasse eller Frasse sitter på någon som helst beslutsfattande position och har då heller inte matk att bestämma vem som ska jobba var så därför gick planerarna in och bestämde att så inte skulle bli fallet. Synd. Det hade kunnat bli hur kul som helst!

I eftermiddag blir det åter sporthallen för att följa Jojjes lag. Jag tror att dom kan få det tufft i den gruppen. KFF och IFK Kalmar är inga lätta motståndare. Jag tycker personligen att det är märkligt att de tre (divisionsmässigt) bästa lagen hamnar i samma grupp. Märkliga regler angående fotboll vs futsal också må jag säga. Fotboll och futsal klassas inte som samma sport så därför är det helt möjligt att spela fotboll för Johansfors och futsal för Hovmantorp till exempel. Och är man inte registrerad för något lag så kan man med spelarens tillåtelse skriva över spelaren samma dag om jag fattat det hela riktigt. Jag råkar veta att jag inte är registrerad och därför suttit och väntat på telefonsamtal från olika klubbar men ingen ringer...

Nu har vi diverse tvätt att ta hand om.
/~~/

Annonsmannen

Blev i dag på jobbet totalt överfallen av en fullständigt hysterisk Frasse Larzén som på sin lunchrast hade bläddrat i Östran och i densamma lusläst annonsen till Nybros stormatch mot Leksand i morgon kväll. Jag antar att Frasse letade efter ett nummer till Vikings kansli för beställning av platser men har inte fått detta bekräftat.
När jag kom tillbaka från min lunchrast så kom Larzén stormande och bad mig följa med. Jag trodde att något riktigt allvarligt hade hänt och valde därför att ta rygg på Frasse och loma efter honom in till vårt fikarum där han slog upp ovan nämnda annons och ställde mig till svars för den. I annonsen har nämligen Nybro valt att lägga in en bild på Ed Belfour istället för någon av de egna och vilket liv det blev. Frasse hade dessutom lyckats få med sig den omutbare Fredde Bärsärk på sin sida, och jag kände mig med ens i underläge och valde det enklaste alternativet. Att säga sanningen. Det är väl ingen större hemlighet att Nybro inte har haft besök av en sådan storspelare sedan Johnny Oduya spelade i Hammarby och därmed tycker jag att Nybro gjorde helt rätt som valde att lägga ut en bild på Eddie Belfour för att få mer folk till matchen. Jag förstår att TAIF inte kör med den taktiken eftersom en bild på någon tredje-center i Kungälv eller för all del Helsingborg inte höjer publiksnittet i Dackehallen nämnvärt...
Men jag står fortfarande fast vid att jag är Tårt-Kennet som inte åker på matchen...

I morgon är det fredag igen... Det uppskattas

Tampa fick dunderpisk i natt av Devils vilket förvånade mig en hel del. 6-1 är odiskutabelt och där är det uppryckning som gäller.

Har spenderat kvällen med att titta på Beckfilm, jag tyckte den var helt OK. Jag tror den hette något med gud och ska enligt osäkra källor vara den sista i serien om Beck. Lite synd faktistk för även om dom stadigt har blivit sämre så är dom aldrig dåliga dom där filmerna. Dock ser vi nu fram emot filmatiseringen av Läckbergs deckare som börjar sändas i morgon.

I morgon kväll blir det som sagt damturnering och jag kommer att vara där en hel del. Innebandy först och fotboll sedan. Någonstans där emellan skall även mat förtäras. Jag kommer imorgon att hålla ett extra vakande öga på Lasse Sjuks coaching-talanger och se hur han formerar sina trupper.
Är matcherna verkligen 2X10 min?

Måste rekommendera alla att titta på det klippet som Tallen länkade till bland kommentarerna i förra inlägget. Fan vad jag skrattade... Kolla Ronaldinho, Ölandsbron... Så jävla klockrent!

Nu är det dags att runda av och avsluta.
/~~/

RSS 2.0