Drömmen om Nanne Bergstrand

I natt drömde jag att Nanne Bergstrand utsåg mig till regionens bästa fotbollsspelare och att han skulle göra vad han kunde för att få mig att skriva på för Kalmar FF.
- Andreas Johansson är utan tvekan regionens bästa spelare just nu, sade Bergstrand till media som dessutom höll med kronobergaren.
Kul tycker jag men tyvärr är jag rädd för att jag inte riktigt leva upp till dina förväntningar Nanne. Jag ska göra vad jag kan men som sagt så är jag orolig för att göra dig besviken. Bäst i hela regionen är jag nog inte men visst finns här ett enormt sparkapital på talang. Det är bara det att jag inte riktigt vet vart.
I  vilket fall som helst så var det en tuff dröm och jag vaknade med ett leende.

I kväll blir det middag i Lindås där det ska förtällas en hel del om den nyligen avslutande Thailandsresan. Ska bli trevligt tycker jag. Jag hoppas på några öl och en ordentlig köttabit.

Har precis avslutat arbetsveckan och det har varit en ganska OK vecka på kneget. Det har flytit på bra och stämningen har varit hög. Om det sedan har ett samband med att Lasse Franzén har varit utlånad låter jag vara osagt men jag vet vad jag tror...

Har cirka 30 spår kvar (varje spår är ungefär 5 minuter) på min ljudbok "Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson. Det är som Peter Harrysson hade uttryckt det, oliiiidligt spännande just nu och jag söker med ljus och lykta efter arbetsuppgifter i hemmet där jag kan lyssna samtidigt. Jag kan nämligen inte bara sätta mig i soffan och lyssna för då somnar jag eller så börjar jag fundera på annat. I stället måste jag göra saker som sitter i ryggmärgen, typ dammsuga eller diska. Men man kan inte dammsuga varje dag och diska tappar sin funktion lite grand om det inte finns något att diska. Jag får se hur jag löser det hela. Jag får väl vänta tills på måndag på jobbet annars.

Tampa tradade precis som väntat bort stjärncentern Brad Richards till Dallas Stars i tisdags av den enkla anledningen att han inte varit så bra som han borde och därför lyfter ut alldeles för hög lön i förhållande till vad han producerar. Natten till idag debuterade han för Texas-laget mot Chicago Blackhawks och som han gjorde det. Fem poäng (samtliga assist) i sin första match inför en smått lyrisk hemmapublik i American Airlines Arena.
Johan Holmqvist som också var en del av bytesaffären fick dock inte spela utan fick ägna kvällen åt att öppna båsdörren åt sin nya lagkamrater.

Stannade till på bolaget på vägen hem och införskaffade mig ett tiotal falskor av deras bästa öl, Zlatopramen.

Helgen kommer antagligen att bestå av mycket idrott. Mängder av intressanta och ointressanta träningsmatcher nere på konstgräset men framförallt så går Vasaloppet av stapeln på söndag. En riktig klassiker som jag av någon anledning tycker är skitkul att följa. Oskar Svärd som vann i fjol får nog gälla som favorit men jag sätter ändå mina pengar på Jerry Ahrlin som har vair så nära så länge nu att jag tycker att det är hans tur att få nå Mora först.
Johannes Medin,Henrik Medin, Nicklas Medin eller för all del Andreas Klevtun bör inte ha något med tätstriden att göra även om jag vet att just Johannes satsar på minst ett spurtpris trots problem med ena ögat vilket inte ger hans redan innan sargade synförmåga någon hjälp. Jag håller stenhårt på dig Johannes... Och glöm inte att acklimatisera dig.

I går körde vi löpträning i simhallen vilket, precis som det bör, var jobbigt. Det känns i kroppen idag men förhoppningsvis är det med lätta ben man lubbar ut på konstgräset i morgon bitti för att avverka det sista lördagspasset på konstgräs för den här gången. Hoppas som vanligt på att vi blir folk för den senaste tiden har antalet tränande varit långt i från bra. Marcus Joelsson såg för övrigt vansinnigt pigg ut på löpningen...

Jag hade fel förra helgen angående vart den helgens melodifestival skulle hållas. Jag trodde att den tävlingen skulle hållas i Karlskrona men det var ju givetvis som så att det är denna veckans delfinal som hålls där.

Slog ett nytt prydligt "antal-unika-läsare-rekord" härom dagen. Det tackar jag för! Fortsätt och läs!

Jag avslutar som jag började med lite Nanne Bergstrand.
"Kan en gift spelare någonsin vara makalös?" undrade den gode Bergstrand i någon intervju jag en gång läste...
Det är nästan Arne Hegerfors-klass på den.

Trevlig Helg allihop!
/~~/


Deadline

Tänkte återigen lunchblogga litegrann. Vi har som regel på mitt jobb att man måste vara utstämplad 40 minuter på lunchrasten och äter man då på tio så har man följdaktligen en halvtimme kvar att fördriva och då kan internet vara ett utomordentligt alternativ.

Ryktet säger att mina föräldrar har landat oskadda i Kalmar efter en tids semester i Thailand. Måste kännas underbart att komma tillbaka till ett dyngsurt och grått Sverige.

Efter närmast omänskliga påtryckningar i gästboken om en liten NHL-special med tanke på att den så kallade "Trading Deadline" gick i går kväll vid 21.00 svensk tid. Deadlinen innebär att efter den får NHL-lagen inte längre byta/köpa/sälja spelare längre och många lag vill passa på att värva inför det stundande slutspelet så just denna dag är en av de viktigaste för alla som följer NHL. Varför sedan alla lag envisas med att vänta in i det sista är en helt annan historia.
Mitt lag, Tampa Bay Lightning, har omgivits av rykten eftersom laget sitter inne på tre-fyra riktiga klasspelare som ständigt omges av trading-rykten. Richards,Lecavalier,St.Louis och till viss del Dan Boyle. Jag fruktade att Lecavalier skulle ryka men han blev kvar, så även St.Louis och Boyle men däremot försvann Brad Richards tämligen väntat. Han och svenske keepern Johan Holmqvist byttes bort till Dallas Stars i en för mig ganska märklig trade där Dallas drog en riktig vinstlott. I utbyte skickade man centern Jeff Halpern som inte varit något att hänga i granen på många år, forwarden och straffspecialisten Jussi Jokinen som ändå får ses som en helt OK spelare, målvakten Mike Smith som jag inte vet ett dyft om men han verkar ha gjort ganska bra i från sig de matcher han har stått. Man fick även Dallas fjärdeval i draften nästa år. Visserligen har varken Richards eller Holmqvist gjort några jättesäsonger man jag trodde absolut att man kunde få mer för dom. Framför allt skulle man ha tradat till sig försvarsspelare. Tampa släppte även elitseriebekantingen Jan Hlavac till Nashville mot ett sent draftval.
Den mest anmärkningsvärda affären är nog annars att Pittsburgh fick Marian Hossas eftertraktade namnteckning. Penguins fick dock i gengäld skicka två hyfsade spelare (Armstrong och Christensen) och även sitt förstaval i draften nästa år vilket nog får betecknas som en ganska juste trade.
Colorado bytte till sig tuffingen Adam Foote, jag tycker mig se ett samband här med Forsberg-traden tidigare i veckan. Colorado markerar att Forsberg kommer att skyddas.
I övrigt ser jag att NYR värvar svenskt vilket gör att Canal + bara kommer sända Rangers matcher i vår. Christian Bäckman från St. Louis Blues och Fredrik Sjöström från Phoenix Coyotes byttes i går kväll in .
Även gamle superstjärnan Sergei Fedorov fick flytta på sig från Columbus och ny klubbadress för honom är Washington Capitals där han blir klubbkamrat med Nicklas Bäckström och Michael Nylander.
Nu lämnar vi detta ämnet.

I morgon blir det träning i simhallen för JIF. 18.30 ombyta och klara för löpning för er som missat det.

Nu är rasten slut.
/~~/


Polcirkeln

Har fortfarande kanske inte riktigt kommit över debaclet i sporthallen i helgen. Det hela blev inte bättre när två fruktansvärda fotografier damp ner i mailboxen i eftermiddags där jag, trots att man vanligtvis är in i helvete stilla på ett fotografi, blir uppsnurrad av någon gentleman från BiH/Malmö som stod för motståndet i sista matchen.
Snacket på jobbet idag har trots allt varit överraskande positivt och trots att den stora majoriteten av truppen idag var svårt skadad, Stefan "Boda" Karlsson till och med nästan livshotande knäskadad och fick efter en snabbvisit på WWW åka till farbror doktorn för röntgen hävdar säkra källor (Lasse Frisk), har ändå tongångarna varit relativt positiva och planer har så smått börjat skissas inför nästa års arrangemang.
Nästa år vete fan om jag inte plockar med Franzén ändå. Jag får se hur jag gör. Han har faktiskt sett ut at vara i toppform den senaste tiden och många är vi som tror oss ha sett den gode Lasse öva intervaller mellan lyktstolparna längs Storgatan på kvällarna vilket tyder på att du tog petningen på helt rätt sätt och att du gör allt för att så tidigt som möjligt säkra din plats i 2009 års veteranturnering och vet du vat kompis...? Jag tar det beslutet redan nu att vill du vara med nästa år och om du tränar och ligger i så kan det finnas en liten möjlighet till att du får vara med .
image50
Jag försöker i denna situationen ta mig ann inte mindre än tre malmöiter medans Lasse Frisk av någon ännu oklar anledning pekar åt vilket håll avbytarbåset ligger.
Foto: Anders Karlsson


Kalmar FF lyckades tvåla dit ett av de få elitlag i världen som spelar sina hemmamatcher norr om polcirkeln, Tromsö, med 1-0 efter mål av David Elm. Nu spelades emellertid inte denna kampen i Arktis utan i La Manga,Spanien vilket för många ter sig som ett mer trivsamt resmål. Jag hade nog dock hellre åkt till Tromsö men sån är jag. Eller Svalbard hade varit riktigt häftigt också.
I vilket fall som helst så glömde jag titta på matchen som faktiskt direktsändes på KFF:s hemsida med Henrik Rydström som "Elm-kritiserande" expertkommentator.
Jag längtar till Allsvenskan drar igång...

Tampa är återigen inne i en jävla svacka och nu går tradingryktena varma. Dan Boyle och Brad Richards har länge nämnts som de mest troliga kandidaterna att få lämna blixtarnas huvudstad men så hände det som bara inte fick hände. Vincent Lecavalier går ut i media och säger att han skulle kunna tänka sig att lämna laget för att gå till ett mer slagkraftigt lag. Lecavalier är fransk-kanadensare och även om Montreal Canadiens inte i mina ögon är en "contender" till cupen så vet jag att det är dit han vill, att det är det laget han syftar på när han menar slagkraftigt lag. Dom är som sagt inget slagkraftigt lag just nu men med Lecavalier i laget blir vilket lag som helst (utom möjligtvis då Tampa) en utmanare. Jag gillar inte utvecklingen av detta och hoppas sannerligen att han blir kvar i solskensstaten och leder Lightning till en ny Stanley Cup. Satsa i stället på att bli av med Richards och Boyle och se till att få något vettigt för dom. Rangers är efter Boyle och jag skulle rekommendera att man bytte honom rakt av mot Sean Avery. Richards tror jag dessvärre blir tuffare att bli av med då hans lön är bland de fem bästa i ligan och inget lag har nog så mycket plats kvar under lönetaket så här års att man kan rymma honom därunder. Speciellt inte eftersom han inte har presterat på topp de två seanste säsongerna.
Toronto är i en liknande situation med Mats Sundin men jag tror att Sundin är alldeles för stor i Toronto för att flytta därifrån, samtidigt hungrar karln efter en Stanley Cup-ring och skulle vara väl värd en.
Deadline går imorgon.

Djävulsk medvind idag till jobbet. Brukar vara tvärtom annars på måndagar...

Har börjat att lyysna på ljudbok på jobbet igen. Gick ju igenom Camilla Läckbergs serie deckare i höstas och har nu gett mig in på Stieg Larsson. Första boken, "Män som hatar kvinnor", har jag läst och den var fantastiskt bra, andra, " Flickan som lekte med elden", började jag också läsa men sedan blev det inte av att jag läste ur den så jag bestämde mig för att lyssna på den i stället och det är precis vad jag gör nu med Reine Brynolfsson som uppläsare.
För er som inte har läst Stieg Larssons tre böcker, dom två ovan nämnda samt "Luftslottet som sprängdes",  kan jag varmt rekommendera dom. Det blir inte mer spännande än så. Och inte otäckare heller faktiskt.
Larsson hade visst tänkt att skriva tio böcker i sin "Millenniumserie" men dog olyckligtvis i en hjärtattack 2004 och han tyvärr bara med tre. Rykten säger dock att hans fru ska skriva färdigt en fjärde bok men jag vet inte huruvida det är sant eller ej.

Nu ska jag gå och bre mina mackor tills i morgon... 
/~~/

 

Veteran vid 26

Jaha...då var man veteran då. Jag fick efter mitt genidrag att peta Lasse Franzén ur truppen själv ta över hans plats. Precis som beräknat. Efter att har slutfört träningen med JIF bestämde Jojje och jag oss för att åka upp till sporthallen för att ta del av veteranturneringen. Undertecknad hann, precis som förutspått, knappt att betala entré innan det flesta lagen slet i mig och ville att jag skulle representera just dom. Jag valde givetvis Flygt IF och fick omedelbart dispens av tävlingsledningen eftersom min ålder inte än på nio år uppnår veteranstatus. Tävlingsledningen insåg nog relativt fort att inte ens att en ung Roger Ljung hade kunna hjälpt oss så därför var dom tämligen lugna i sitt beslut. Och visst fick dom rätt. Jag gjorde faktiskt ett mål. Dock inte i rätt mål utan i vårt eget. Snyggt var det i alla fall. I anfallet efter blev jag så ohyggligt tunnlad att jag funderade på lägga skorna på hyllan.
Jag förstod också relativt tidigt att underhållningsvärdet på våra matcher inte var så högt eftersom hälften av vara fans, Jojje, tog det kontroversiella beslutet att lämna den sjunkande skutan innan förödmjukelsen var total så hon körde hem och tittade på Arsenals match mot Birmingham i stället. Jag vågar nog säga att hon valde rätt där.
För er som inte ännu fattat att vi slutatde odiskutabelt sist i turneringen så bekräftar jag härmed det faktum. Och även den för många osannolika sanningen att jag gjorde självmål.

Tränade som sagt fotboll innan turneringen i morse och blev återigen lite besviken på antalet. Helplan och strålande solsken om än lite blåsigt borde locka fler att träna. Det är inte skitlångt tills serien startar och då bör vi vara långt mycket mer vältränade än vad som är fallet nu.

I kväll så körs tredje rundan av melodifestivalen. Jag vet faktiskt inte rikitgt vart den går men jag har hört rykten om Karlskrona. Spelar ingen större roll för mig vart spektaklet hålls eller ens vem som vinner faktiskt men av någon outgrundlig anledning så sitter man ändå och tittar på skiten.

EIS veteraner fick möta Madesjö (tror jag...) och hur det gick vet jag inte då jag hade ganska bråttom efter vårt lags sista match.

Nybro Vikings tog ännu en seger i Hockeyallsvenskan igår kväll när Sundsvall efter många om och men besegrades med uddamålet. Egentligen en helt betydelselös match men segrar är alltid segrar och poäng är alltid poäng.

Den observante såg kanske att jag i början av detta inlägg inte längre använder kodspråk på Lasse Franzén (Frasse Larzén) och kommer inte heller längre att göra det på Lasse Frisk (Lasse Sjuk) av den enkla anledningen att jag märkte tendenser på jobbet att dessa herrar är rädda för att folk inte ska förstå att det är dom jag skriver om här. Jag läste helt enkelt lite mellan raderna och kom fram till att mina två trätobröder törstar efter uppmärksamhet på internet i allmänhet och i bloggvärlden i synnerhet och då vill jag ju inte stoppa detta utan kommer hädanefter att kalla dom för sina riktiga namn. I alla fall tills vidare. Jag får se hur dom tar detta inlägget innan jag tar ett definitivt beslut.

Nu ska jag häva mig på soffan med en pilsner och eventuellt slumra till en stund och drömma mog bort till sjävmålsvärlden en stund. Där har jag för övrigt varit förr många gånger.
/~~/

Kompledigt

Sitter och inväntar träningen  och för att bli laddad till max så kikar jag på lite hockeyklipp på youtube. Hittade bland andra denna:
http://www.youtube.com/watch?v=Mlf4C0qNm0w
Hade jag varit domare här vete fan om jag inte hade tagit kompledigt och cyklat hem.
Säga vad man vill om ryssarna men dom står upp för varandra även om det urartar totalt här...

Träning som sagt alldeles strax och det är bara att bita i hop även om just denna tiden (20.30) inte är någon favorittid då man är pigg som en mört när man kommer hem men bara har ett fåtal timmar på sig att få den sömn man behöver för att kunna prestera på topp på fabriken nästkommande dag.

Det börjar också dra ihop sig mot veteranturneringen i sporthallen och jag har tänkt över situationen och bedömer den som fullständigt ohållbar och har därför beslutat att peta Frasse Larzén ur truppen. Även om den gode smygvikingen gärna vill få det till att han själv inte vill vara med så är fallet som så att han är petad ur truppen på obestämd tid efter att ha hånat överordnade på VikingLine idag och påstått sig vara Borås-supporter (Borås slog Nybro i går för er som inte förstår vad jag snackar om vilket antagligen är det stora flertalet av er...) för att kunna trycka ner oskyldiga mig så långt ner i skiten som möjligt.

Det lutar åt att det kan bli bowling nästa fredag om alla inblandade parter får ihop det. I händelse av vinst för undertecknad då så kommer det att skrivas ett mycket utförligt referat med segerintervju och kanske till och med någon form av bild-special eller dylikt. Vid förlust kommer det att passera tämligen obemärkt här.

Nu måste jag byta om så att man är tidigt på plats på KGP och slipper trängas vid benskyddstejpningen av alla träningshungrande JIF:are.
/~~/

Den svaga länken

I dag har varit en väldigt grå och trist dag men även gråa och trista dagar tar slut efter en stund.

Jag gnällde i går på att vi inte är tillräckligt med folk på träningarna. Det kommer jag nog göra fortstättningsvis men då kommer jag antagligenatt  vänta tills efter träningen eftersom jag nämligen själv missade gårdagskvällens kraftprov nere på konstgräset så denna gång kan jag inte gnälla.
Jag räknar dock med att infinna mig på morgondagens träning om inget oförutsett inträffar.

Tänkte bjuda på lite sköna länkar...

Hittade ett klipp som gör en på gott humör. Ganska töntig låt men enkel och glad på något vis....
http://www.youtube.com/watch?v=gTvfpbTCSp4
Detta ska ha varit Storbrittaniens bidrag till Schlager-EM det fantastiska året 1981. Hur det gick vet jag inte.
Oroväckande är dock att det finns en hel del olika klipp med videos av denna låten på youtube, men på samtliga har de fyra stämsjungande ynglingarna samma kläder. Jag bryr mig sällan om vad folk har på sig men jag hade nog rekommenderat ett ombyte emellanåt.

Det är ju också snart presidentval i USA och jag tänker inte sia om utgången men denna videon skulle på egen hand fått mig att rösta på Barack Obama.
http://www.youtube.com/watch?v=wKsoXHYICqU
Om jag hade invändningar på Bucks Fizz´ klädval i den översta videon har jag här inget att klanka ner på.
Har aldrig sett någon liknande video tillägnad varken Fredrik Reinfelt eller Mona Sahlin men det är ju inte val än på ett tag så det kommer kanske längre fram

Jag vet inte hur många av er som är fans till Galenskaparna och After Shave men jag har alltid tyckt dom är väldigt underhållande och framförallt så är Clas Eriksson väldigt musikalisk.
http://www.youtube.com/watch?v=bX8Hu_ovNUU
Galenskaparna spelades väldigt flitigt förr i tiden, och görs säkert fortfarande, hemma hos familjen Hörling . Då sonen i familjen, Fredrik,  mycket väl kan vara deras största fan!

Jag har nämt någon gång tidigare att jag gillar punk och efter Ebba Grön så undrar jag ominte DLK är Sveriges bästa punkband genom tiderna....
http://www.youtube.com/watch?v=oKlyamsftHQ
Bara att skriva en låt som heter "Ishockeyfrisyr" säger allt.

Ett av tidernas bästa band alla kategorier är Queen, här tillsammans med David Bowie.
http://www.youtube.com/watch?v=UdaHCLlBkWU

Gammal klassiker i ny tappning.
http://www.youtube.com/watch?v=CzXBfk6xlsI
Medlemmarna är dessutom betydligt vackrare än Plastic Bertrand.
Ca Plane Pour Moi!

Och förstås låten som vi spelade varje gång vi skulle festa i Henkes rum i garaget.
http://www.youtube.com/watch?v=jH2ElFDyNN8 
Kanske den bästa låten som någonsin spelats in. Vi satt och drack MacBundy , det sena 90-talets motsvarighet till Statesman, och blev ofta relativt berusade. Att man på senare tid blev whisky-frälst har nog mer att göra med låten än med rävgiftet MacBundy.
 
Vi avslutar länktipsen denna gång med en riktig favorit som jag faktiskt sett live i Strandbjörkshallen i Växjö 1999.
http://www.youtube.com/watch?v=DJ_FgL5l1og
Rock på absolut högsta nivå.


Ikväll fortsätter Champions League och den kanske mest intressanta matchen är nog Arsenal mot Milan som sänds på 6:an. frågan är om londonlaget kan göra samma bedrift som landsmännen från norr gjorde i går när dom hade besök från Milano. Liverpool slog Inter med 2-0 och det överraskade i allafall mig en del. jag hade nog räknat med att Inter skulle bjuda mer motstånd. Förvisso åkte man på en horribel utvisning på Matterazzi redan i första men ändå. Man får svårt att vända 2-0 på Guiseppe Meazza.
Kommentatorn nämnde att Inter i sin trupp endast har två intalienska spelare. Jag är fullt medveten om att Inter inte är ensamma om detta och jag tycker det är väl lite inhemska spelare i många av Europas toppklubbar.

/~~/


Värme

Försöker mig på en liten lunchblogg idag då det var ett par dagar sedan jag bloggade sist. Jag lär antagligen inte hinna göra det i kväll heller så därför passar det ganska bra att göra det nu.

I kväll blir det ånyo fotbollsträning på konstgräset och precis som vanligt får man hoppas att det kommer folk. Det är ju trots allt "rätt" skiftvecka detta så det ska väl öppna upp för bra uppslutning i kväll.
Det är trots allt inte så värst många veckor kvar tills det att träningsmatcherna börjar och då bör vi nog vara lite bättre slag än vad som är fallet just nu. Men det är jag helt övertygad om att vi kommer vara. Denna veckan får vi även in två nyförvärv från sydostasien som styrelsen i JIF tror kan tillföra laget en ytterligare dimension. Ska bli spännande att se vad Pettan och Lillen (som deras artistnamn väntas bli) kan göra för oss.

I kväll är det även Champions League på TV med en riktig kanonmatch i Liverpool- Inter på TV6 . Den kommer antagligen att ses av mig ialla fall. Champions League-fotboll brukar vara riktigt underhållande och denna matchen har väl alla möjligheter att bli just det.
Lyssnade på Radio Kronoberg i morse och där intervjuades en grabb som vunnit Lilla Sportspegelns tävling och fick i första pris en resa till Italien för att se Zlatan Ibrahimovics Inter i matchen mot Livorno. Retfullt då att Zlatan inte spelade en enda sekund kan jag tycka.Så tyckte förståss även grabben.

Det verkar som om Foppa ställer in hela säsongen vilket jag tycker känns helt rätt. Varför stressa tillbaka? Nä låt foten läka ordentligt och gör sedan ett helhjärtat försök i Nordamerika nästa säsong, funkar inte det så är det bara att flytta hem till Örnsköldsvik och avsluta karriären där. Eller i Nybro Vikings.

"Guitar Hero" är som jag tidigare nämnt ett helt fantastiskt spel. Jag kör i och för sig bara på den lättaste nivån än så länge men jag tror att man snart är redo att försöka lite högre upp.

I går när jag cyklade hem från jobbet var det säkert 15 grader i solen. Något är nog inte riktigt som det ska. Men jag ger mig fan på att vintern kommer retroaktivt någon gång framåt maj.

Färdigrätt från Familjen Dafgårds belv det middag i dag. Kanske inte den bästa middagen men absolut heller inte den sämsta. man står sig till man kommer hem iallafall vilket är huvudmålet med lunch i min mening.

Nu ska här produceras!
/~~/

Biltvätt,Zlatopramen och röda näsdukar

Har precis spöat Jojje i vårt nyförskaffade spel "Guitar Hero" som är helt fantastiskt roligt. Jojje vinner förvisso i nio fall av tio men jag lyckas i bland jag med.

I går var det lottöppning hos Frida och David vilket resulterade i att vi vann sammanlagt 125 kronor på 16 trisslotter. Ganska dålig utdelning kan man tycka men vi har ju som jag tidigare förklarat straffskatt som all som inte vinner får böta. Denna gång blev det 100 kr i intäkter på det området och alltså sammanlagt 225 kr till kassan.
Vi fick tacos till middag och Frida hade gett David huvudansvaret för att denna relativt lättlagade måltid  skulle stå på bordet vi 19.00 men så var inte fallet utan vi var faktiskt några stycken som funderade på att ringa 13996 men sedan styrdes det hela upp av Frida själv och vi kunde allesammans avnjuta en förträfflig måltid.
Efter middagen blev det lite slötittning på melodifestivalen som inte var fullt så usel som sist även om inte en enda låt heller denna gång föll mig i smaken utom möjligtvis Sanna Nielsens ballad.
Carola och han den där som ligger med forne robinson-pinglan Lisa Knapp gick inte vidare direkt vilket antagligen inte var enligt beräkningarna.
Carola är för övrigt riktigt snygg...

I dag har vi uträttat en hel del ärenden bland annat tvättat bilen, pantat tomburkar och hunnit med en sväng ner till Lindås för lite fikande hos Henke och Sofie.

Är oerhört besviken på antalet deltagande i går på träningen. 10 stycken, det är lite för lite i mitt tycke. Det blir faktiskt en aning omotiverande att lubba runt på en kanonplan när det inte är mer än nio till som gör det.

I morgon är det, om inte något riktigt jävla oförberett händer, återigen måndag vilket innebär startskottet på ännu en arbetsvecka fylld av utmaningar...

Är snussugen som fan, jag trodde att de tvärsta skulle vara över vilket det antagligen också är men jag trodde inte man kunde få sådant fruktansvärt sug så här lång tid efter man slutat. Antar att man alltid kommer vara litre sugen.

Zlatopramen är antagligen den godaste öl som någonsin bryggts. Testa den ni som inte har gjort det.

United slog Arsenal med 4-0 i går kväll. Även om det "bara" var i cupen så måste det sätta griller i huvudet på monsieur Wenger.

Satt uppe i natt för att titta på en period i matchen Tampa- Washington. Jag hade lika gärna kunna gått och lagt mig för det var det var ett riktigt sömnpiller som Lightning dessutom förlorade med 3-2. Första perioden som jag beaktade slutade 0-1 och ingen ting tydde på en vändning så jag tog ett helt korrekt beslut när jag gick och lade mig.

Nä nu måste jag ut och återigen visa min kära flickvän hue en elgitarr ska hanteras. Jag hör här ifrån att hon börjar bli grymt säker på Pat Benatar " Hit me with your best shot" så det är lika bra att jag tar tag i detta med ens

Denna länk visade även Fotbollsfrun på sin blogg men den är så bra så jag visar den jag med, hur gör människan??? http://www.youtube.com/watch?v=DOaWith_nqU

/~~/

Exotiskt systembolag

Så var det fredagskväll igen. Så underbart skönt efter en halvtaskig arbetsvecka men en fantastiskt vecka i övrigt.

Efter jobbet i dag så var det träning för ITT Flygts (laget heter så fortfarande...)  veteranlag som gör allt för att finslipa formen inför Bosnien/H:s veteranturnering i Emmaboda sporthall nästa helg. Min funktion i laget är att jag tar alla de viktiga besluten, jag är med andra ord head coach. I övrigt vill jag inte förknippas med mina lagmedlemmar .
Träningspasset i dag gick till på detta vis att veteranerna utmanade mig och Peter Fagerström på jobbet att sätta ihop ett slagkraftig lag som dom kunde sparra emot. I ärlighetens namn hade det räckt väl med Flygthallen-Milan i mål och sedan en plint och två vattenflaskor som utespelare för att likväl ta hem matchen med god marginal men detta visst vi dessvärre inte om innan och satte därför ihop ett riktigt kanonlag bestående av förutom mig själv (som i och för sig kanske inte är så kanon...) av Peter Fagerström,Ante G, Nutte och Fidde. Vi gjorde processen kort med våra motståndare och vann med 1000-1 i första matchen (deras mål gjordes av Lasse Sjuk efter en ohyggligt otäck tunnel på undertecknad) andra matchen var jämnare men matchen slutade ändå med några bollars målövertag till vårt lag trots att Fidde försvann med kvarten kvar och vi fick spela med en man kort.
Det ska bli intressant på lördag i sporthallen...

Har varit i Kalmar i eftermiddags och införskaffat mig tidernas roligaste TV-spel Guitar Hero. Jag spelar sannerligen inte mycket TV-spel men nu kan det nog vara som så att jag är fast. Fruktansvärt beroendeframkallande spel som varmt rekommenderas.

Stannade även en runda i Nybro för införskaffning av öl inför helgen. Jag gillar dom här bolagen där man får plocka själv vad man vill ha. I och för sig är det snart bara Emmabodas systembolag som inte har den funktionen så i fram tiden kanske man tycker att det är exotiskt att handla på systembolaget här i kommunen. Njaae det vete fan förresten...

I kväll är det andra semin i "På Spåret" det missas icke. Stefan Holms lag mot Hoa-Hoas. Jämnt så det förslår.

I morgon ska vi åter beträda konstgräsplanen för att sparka boll helt enkelt. Mycket spel är utlovat vilket borde få folk att komma i morgon. Det har varit lite si och så med uppslutningen i veckan men det kan vi ändra på i morgon.

Tampa jävlar vann i natt igen och har hittat formen ordentligt. Fortfarande gott om matcher kvar innan slutspelet drar igång och fortsätter man så här så kan det bli en intressant vår. Martin St.Louis gjorde fyra poäng i nattens fina seger borta mot Flyers med 5-3. Bra gjort!

Nu ska jag nog riva av ett par solon.
/~~/


Långasjö vandrarhem

Jaha då var gott och väl halva denna arbetsveckan avklarad. Faktiskt helt smärtfritt. Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så är inte materialförsörjelsen på  in avdelning den bästa nu förtiden eftersom någon jänkare kommit på att det kostar pengar att ha saker i lager. Betydligt mer än vad det kostar att betala ut löner till stillastående arbetare uppenbarligen... det där kommer jag aldrig att förstå tror jag inte.

Tränade i går och nu börjar man komma in det. Visserligen blev jag totalstum i benen mitt i den tuffa avslutningsövningen men jag och nästan alla andra genomförde den vilket får ses som positivt. Vi var förvisso inte så många som tränade eftersom det denna vecka är "fel" skiftvecka men i alla fall. På morgondagens träning blir antagligen närvaroantalet något liknande men på lördag borde fler dyka upp.
Jag börjar se fram emot träningsmatcher och givetvis även det stundande seriespelet nu. Jag hoppas verkligen att det blir ett roligt år med många derbyn men sedan hoppas jag givetvis att sejouren i regionens lägsta serie blir kortvarig.

Nu stack Jojje iväg på fotbollsträning.Precis som vi i JIF i morgon har EIS-Dam den senaste träningstiden på konstgräsplanen ikväll mellan 20.30- 22.00.  Jag kan tycka att det är lite sent att träna fotboll eftersom man är lika uppe i varv som Sanna Kallur brukar vara efter ett lyckat häcklopp efteråt vilket ibland medför enorma sömnsvårigheter efter en sådan sen träning.

Frasse Larzén ska skaffa hund verkar det som. Jag har kommit med en del namn förslag:

Bobbo Viking- Passande hundnamn när man har en ägare som gillar vikingar och dessutom ser ut som en.

* Ante/Andreas- En direkt hyllning till Frasses stora förebild.

* Johnny Ågren- Se ovan

* Raggmunken- Kommentar överflödig

* Victoria- Dels för att hylla HKH Kronprinsessan och dels för att på ett oskyldigt sätt även uttrycka sympatier för Nybro Vikings hemmaborg med tillhörande hockeylag

Min kära mor ringde från Thailand för ett par timmar sedan och lät mig veta att resan hade gått bra, alla mådde väl och att hotellet var av hög klass. Det låter som en bra start på resan.
På tal om resor så beställde Martin och Nathalie en restresa till Egypten som bär av redan nu på söndag vilket gör mig till den enda kvarvarande familjemedlemmen på europeisk mark nästa vecka. Ett stort ansvar vilar på mig.Medans ni andra vältrar er i lyx och överflöd får jag gå här hemma slita och gno för att eventuellt ha råd att bjuda min kära Johanna på en veckas semester senare iår. Långasjö vandrarhem ska visst vara fint i November...

Vad var det för ett anorektiskt arsel du publicerade i din blogg Ahonen? Du borde nog besöka Emmagården ändå...

Tampa har fått upp farten och spöade öst-kollegan Montreal i en tät match som slutade 3-2 till Tampa efter två mål av Vaclav Prospal som av ännu okänd anledning blev inkallad direkt efter match till hövdingen John Tortorellas kontor. Källor gör gällande att det inte delades ut beröm åt något håll utan snarare att en trade är i nära förestående. Tortorella får i många avseenden Sir Alex Fergusson att framstå som en blyg skolflicka.Man hamnar bara på kant med Torts en gång sedan är det färdigt.
Lecavalier gjorde det en gång för fyra-fem år sedan då han var nyutnämd lagkapten för Tampa. Efter det mötet har han inte sett röken av "C-et" på sitt bröst.
Han är långsint också...

Dagens namn i hockeyvärlden är annars Andreas Andersson, HV 71:s backup som fick förtroendet i tisdagsaftonens derby mot LHC. Man får väl nästan säga att han tog den chansen. Ett mål (i tom kasse...), en assist och dessutom höll killen nollan. Stefan Liv får jobba för att återta den platsen.

KFF:s tipselit tog en väldigt imponerande seger i går kväll när Lindsdal besegrades med klara 4-0. Riktigt imponerande faktiskt...Där finns uppenbarligen mycket talang.
Cesar Santin skrev på för ett år till i A-laget men det ska nog in i helvete mycket till om han stannar kontraktstiden ut.

På lördag blir det åter igen lottöppning. Denna gång hemma hos Frida och David. Huruvida David kommer delta vet jag inte eftersom han både hade tid i solariumet och dessutom skulle riva av ett par duetter då han på äldre dagar uppenbarligen fattat tycke för stämsång. Twister-spelet kommer att tagas med till festplatsen och kommer att spelas precis som vanligt oavsett vilka som deltar.
Peter är regerande mästare men kommer att få det ohyggligt svårt då jag har hittat en hel del nya kroppsfinter som kan komma väl till pass.

Nu måste jag försöka hitta tillbaka till formen i Betapet
/~~/

Pallställ till salu!

Måndagskvällar är en för mig utmärkt tidpunkt för att blogga. Dels för att jag inte har några egna aktiviteter inplanerade och dels har Jojje det.

I dag har varit en väldigt lugn dag för mig och mina kollegor på VikingLine, vilket det inte borde ha varit. Anledningen är den att vi nu förtiden på mitt jobb använder oss av en übersmart idé som går ut på att vi med blåa byxor ska montera fler maskiner med mindre material (helst helt utan material faktiskt...) då lagerkostnader är dyrt. Denna idén funkar alldeles säkert i teorin men blir (precis som vid alla tidigare försök) bara skit i praktiken. Det hela slutar med att man inget kan göra och utfallet blir fan så mycket lägre än vad som hade varit fallet om vi hade haft grejer. Detta resulterar i sin tur att kunden inte kan få det dom har beställt i tid och beställer därför av någon annan i stället. Men det viktiga är väl inte nöjda kunder, nä det viktiga är att inte ha för höga lagerkostnader.
Jag förstår helt enkelt inte den logiken men det är väl också därför jag arbetar på golvet...

Jag hade alltså inga större problem att hinna med mitt läkarbesök idag på förmiddagen då min svåra fingerskada skulle kollas upp vilket den också gjorde. Men jag blev inte så mycket klokare efter det besöket utan det hela slutade med att jag fick en ny tid hos en specialist som skulle jobba i Emmaboda ett tag. Vi får väl se vad han/hon säger om saken.

Lasse Sjuk är ju som bekant tränare för ett av kommunens damlag. Lasse kämpar på och tränar sina damer flera kvällar varje vecka. Nu är det som så här att på vår bana, VikingLine, så jobbar även Vissefjärdas herr+damlags materialförvaltare Tony. Tony är en mycket ordentlig och ordningssam person.
Lasse Sjuk hade fått syn på att herrlaget hade fått en ny fin medicinväska som var väldigt mycket mer praktisk än den damlaget hade enligt Lasse. Han bad då Tony om en liknande till damlaget men där stötte han på komplikationer då Tony hävdade att Lasse inte höll den befintliga i ordning. Fyra timmars ordväxling utbröt (dock inte så allvarligt...) innan Frasse Larzén och jag kände att vi var tvungna att gripa in i situationen som  nu var nära att gå över styr. Den höll på att bli ohållbar helt enkelt. Frasse och jag som sällan annars är av samma åsikt beslutade oss för att ta Tonys parti och tillverkade därför en replika av en medicinväska utav en tomkartong som passande nog innehöll en del fack. I dessa fack placerade vi ett visst antal skruvar,muttrar, brickor och liknande ting och märkte noga upp hur många av varje sort som skulle ligga var. Sedan blev det Lasses ansvar att visa att han var man nog att hålla "väskan" i ordning.
Vi testade honom genom att vid vissa tidpunkter varje dag skrika "TRÄNING" och då gällde det för mig och Larzén att oreda i "väskan" så mycket som möjligt innan Lasse Sjuk skulle ställa den i ordning vilket han faktiskt lyckades med utmärkt efter första dagen. Nu kommer detta utfallsprov att fortgå fram till och med torsdag då utvärdering kommer att ske. Jag har dock inga större förhoppningar på Lasse Sjuk för "väskan" är inte iordningställd ännu efter dagens hårda förmiddagspass.
Hörde dock ett rykte om att Tony på VGIF:s årsfest i helgen lovade den stollige damlagstränaren en väska. Något jag hade förnekat bestämt om jag varit du Tony...

Såg ni Johnny Oduyas mål? Jag har alltid sagt att han har det i sig den mannen. Johnny Orr som han numera kallas i New Jersey.
På tal om NHL så fick Floridas Richard Zednik en otäck smäll i går när lagkamraten Olli Jokinens skridsko skar Zednik i halsen.Nu gick det hela relativt bra och det är som tur är ingen fara för Zedniks liv även om det som jag förstod det var ganska kritiskt efter att han tuppade av i båset. Jag har sett klippet och även om det är en olyckshändelse till 100% så undrar jag om det är en tillfällighet att illgärningsmannen är från Finland?

FIBK ser ut att gå mot degradering tyvärr. Jag som precis fått smak på elitserieinnebandy. Men det hela är väl inte värre än att man får följa laget i ettan istället.

Programmet  "I en annan del av Köping"  var minst lika bra igår som tidigare. Ett riktigt höjdarprogram som man borde lägga en annan dag än söndagar. Typ lördagar samma tid som melodifestivalen. Det hade varit det bästa.

Just nu sitter mina föräldrar på planet till Thailand. Det är annat än tomma pallställ och LingonGrova det...

/~~/


Sjögräs

Då var det söndag igen och det är bara timmar kvar tills man ska börja jobba igen. Men innan dess skall en hel del saker hinnas med. Söndagsmiddag i Lindås hos mina föräldrar som åker till Thailand i morgon står först på schemat. Efter det så blir det en fika hos Henke och Sofie  för att sedan antagligen runda av eftermiddagen med den förhoppningsvis högkvalitativa engelska toppfotbollen med två kanonmatcher.

I går kväll var vi borta hos Frida och David och kollade på herr Strands favoritprogram melodifestivalen som i år ta mej fan var sämre än vad det någonsin har varit. Inte en enda bra låt. Och världens äckligaste människa Christer "Sjögräs" Sjögren gick till final. Helt otroligt.
Amy Diamonds låt var inte heller bra men den var väl mindre dålig än alla de andra i alla fall.

Christer Sjögren, Lasse Berghagen och Ulf Brunnberg har samtliga något äckligt över sig tycker jag. Jag vet inte varför men jag har alltid tyckt det.

E-Type har en fantstisk löpstil, han utövar den klassiska fotbollsuppvärmningsövningen "höga knän" varje gång han ska springa. Lägg där till vindkanonen som alltid blåser i hans hår när han springer så ser det hela ganska roligt ut. E-Type spelade tillsammans med The Poodles och borde i alla fall ha kommit före "Sjögräs"

Filmades inte Velvets urringning pinsamt mycket?

Är glad att jag är träningsfri idag efter en relativt hård vecka med många träningspass. Innebandyn i fredags var dock ett riktigt bottennapp från min sida. Allt gick fel. Drömde för övrigt att jag spelade för FIBK i natt och gjorde det riktigt bra. Två mål i bägga mina första matcher sedan blev jag uttagen till VM-truppen och sedan vaknade jag.
Det var inga dåliga mål jag gjorde heller...

I kväll går också mitt absoluta favoritprogram " I en annan del av Köping" där Sveriges för närvarande roligaste människa (Björn Gustavsson var det tills i går då hans märkligt fjantiga dikt i melodifestivalen fick mig att peta ner honom till andra plats på den listan) Tobbe huserar. Här kan ni se lite vad denna kung har hittat på:  http://www.youtube.com/watch?v=IuKw2jJbSsk

Och precis som Markku skriver i sin blogg så är det något alldeles speciellt med Jojjes bak. Men lik förbannat ser vi dig sällan på Emmagården...

I morgon blir det vårdcentralen för mig igen för att kolla upp min svåra armskada som uppenbarligen inte alls har läkt som den var tänkt att göra. Det ända jag har att invända  mot detta är att besöket lades på dagens enda rast på jobbet. Den heliga tidan 09.00. Då äter man LingonGrova och dricker kaffe på vardagarna...Inget annat.

/~~/
Innsbruck

I går föll de sista pusselbitarna på plats inför den kommande EM-resan i juni.
Vi kommer att flyga till München på fredagen den 13:e (!) juni för att därifrån ta tåget till den österrikiska delstaten Tyrolens huvudstad Innsbruck där Sverige ska avverka två matcher mot Ryssland och Spanien. Vi kommer att bo på Camp Sweden under hela vistelsen, Tallen lyckades till och med att ordna en lägenhet där. Gänget som ska åka är alltså jag,Jojje, Tallen och Anso (om inte barnet i hennes mage ändrar sina planer på födelsedatum och bestämmer sig för att ta sig ut mycket tidigare än beräknat) och den stora organisatören i detta är Tallen som lagt ner ett jättejobb på att fixa biljetter  (klass A förståss!) och ordna boende. 
Ser fram emot detta något oerhört!
Vet någon några andra som ska ner till Innsbruck?

En tvåtimmarsträning har rivits av i dag på förmiddagen vilket var segt och tungt till stora delar men ändå skoj eftersom den träningen till största delen användes till spel. Lite halvtaskigt tempo på slutet men annars ganska OK. Kul också att vi var hyfsat med folk (18 tror jag). Det underlättar ju när man har en hel konstgräsplan att lubba på. Och efter som ingen av oss än så länge är något konditionsfenomen( möjligtvis Axel förresten som mer och mer framstår som den maratonlöpare han var ämnad att bli)  så är det tacksamt ju mer folk vi är på träningarna.

I kväll blir det antagligen melodifestival på TV. Hade jag fått välja hade vi sett NHL:s supermöte mellan NYR och Philadelphia men så verkar inte bli fallet.
Jag tycker melodifestivalen har blivit för stor.

Just nu gjorde Fredrik Ljungberg sitt första mål sedan april 2006 när han enkelt satte 1-0 för sitt West Ham. Han verkar ha hittat formen vilket är lovande inför sommaren. I morgon är det annars en riktig supersöndag med möten mellan Man Utd- Man City och efter det Chelsea-Liverpool. Har höga förväntningar på dom matcherna även om jag inte kan förstå varför ingen kanal som jag har sänder mitt Nottingham Forests match mot Millwall.

Nervositeten ligger som en dimma i dessa dagar över Mixerverkstaden inför den stundande veteranturneringen. Vi har ju som sagt ett lag med. Jag är förvisson alldeles för ung för att spela med gamlingarna men jag har fått det ytterst ärofyllda uppdraget att coacha vårt lag. Vet inte riktigt ännu hur jag ska formera trupperna. Om sanningen ska fram vet jag inte ens vilka som ingår i truppen ännu men det får väl ge sig antar jag. Vår storstjärna Frasse Larzén antydde att han kunde tänka sig att ställa upp om vissa bowlingresultat gick hans väg. Du har en lagkaptensbindel som väntar Frasse!

- Har vi någon match mellan den 19 och 23 mars frågade Axel tränaren Per efter träningen i torsdags.
- Jag tror det, svarade Per.
- Då kan jag inte vara med ,replikerade Axel.
- Varför inte det, undrade givetvis vår tränare.
- Jag ska allergitesta mig då och får därför inte dricka alkohol.
En anledning så god som någon enligt mig...

/~~/

Lagkapten

Nyss var det måndag och nu är det nästan helg. Det är otroligt hur fort veckorna går nu för tiden. Måste bero på att man fyller dom med så mycket meningsfulla och inspirerande saker jämt och ständigt!
Torsdagskvällen är egentligen en liten smygstart på helgen eftersom man då (ialla fall på mitt jobb) i regel bara har en arbetsdag kvar att avverka och fredagen på WWW innebär för oss blåbyxor som går dagtid att arbetstiden är 5 timmar och 44 minuter och den tiden är väldigt lättjobbad oftast. Även fredagsfrukostrasten är lite speciell eftersom vi oftast beställer mackor från Emmagården då och dom mackorna är ett behövligt break från de ordinarie lingongrova-mackorna med skinka som fyller frukostlådan måndag till fredag.
 
Idag på lunchen besökte vi på VikingLine Nöjeshusets faciliteter och intog där en superb måltid bestående av Dzénans paradrätt: raggmunkar med stekt fläsk och lingon. Det är grejer det.
Och för övrigt äts raggmunkar precis så som jag skrev här ovan med fläsk och lingon  Inte med grädde Larzén... Det är som att äta havregrynsgröt med ketchup, gott var för sig men ingen höjdare ihop. Men smaken är väl som baken antar jag...
image48
Så här äts raggmunkar

I kväll drar årets andra träningspass igång och jag ska villigt erkänna att ett visst mått av träningsvärk har smugit sig på sedan den förra. Mest i ryggen av någon anledning. Precis innan ryggen byter namn har jag känt av en stor dos av träningsvärk. Och i armarna förstås. Och i benen. Och bröstet. Och förstås i magen. Även lite i nacken och till viss del också i händerna... Man springer väl bort det värsta i kväll antar jag.

Ny bowlingtid blev bestämd idag men på grund av att slippa sätta onödig press på vissa så väljer jag att inte publicera tid och datum. Plats kan väl kanske de sluga klura ut. Jag hoppas på att förbättra min fjärdeplats från förra gången då jag spelade katastrofal bowling och inte var i närheten utav dom 260 poäng jag annars brukar sikta på.
Jag siktar vidare men hävdar fortfarande att bowling är omanligt...

...det är däremot inte Betapet. För er som inte vet vad detta ytterst beroendeframkallande spel är för något så är det helt enkelt en form av Alfapet (Scrabble för att vara exakt) som man spelar mot andra motståndare på nätet och får beroende på sin skicklighet en hög eller låg rankingpoäng.
Jag blev introducerad i detta spel för ungefär ett och ett halvt år sedan av en gammal JIF:are och har varit fast sedan dess. Men nu har jag kommit in en sån jävla svacka att jag knappt vågar spela längre. Jag har förlorat 10 av de senaste 12 och sjunkit som en sten i rankingsystemet. Där måste det till ändring. Jag funderar på att åka på träningsläger. Vet inte vart ännu men det får ge sig.
I vilket fall som helst så är Betapet manligt och vill någon utmana mig så går det alldeles utmärkt.

Min kära mor tittade alldeles nyss in och lämnade av ett par mp3-spelare för påfyllning av ljudböcker inför mina pärons stundande Thailandsresa. Lätt avundssjuk blir man när man tittar ut. Har dessutom en jobbarkompis vid Fredrik Bärsärk som är där just nu och han ringde faktiskt till oss idag på jobbet. Det lät som om han trivdes där.
Allt är väl i och för sig bättre än Emmaboda en slaskig och blaskig höst/vinter/vår-dag.

Sveriges träningsmatch i gårkväll mot Turkiet var sannerligen ingen höjdare. Mitt hopp tändes åter om en plats i EM-truppen...

Mixerverkstaden där jag jobbar har anmält ett veteranlag till B/H:s veterancup i sporthallen den 23:e februari. Då jag inte ännu har åldern inne för sådant får jag inte delta men blev ändå uttagen i form av head coach. Jag vet redan exakt hur jag ska formera mina styrkor. Frasse Larzén kommer att bli uttagen i laget trots att han enligt egen utsago "lade av med fotbollen redan 1968 för då insåg jag att jag var oduglig, det borde du med göra snart ditt jävvla blogghuvve" Hårt men kärleksfullt.
image49
Frasse på väg hem från sin sista träning 1968. Snart vankas det comeback

Jag har beslutat mig för att göra dig till lagkapten Frasse och du kommer få ta hand om slantsingling och eventuella sax-sten-påse-uppgörelser. Efter det kommer du att obönhörligen bli utbytt och inte få tillåtelse att äntra planen förrän det är dags att tacka domaren. Har du då skött dig på bänken matchen i genom kommer jag låta dig tacka domaren och motståndarna å lagets vägnar.
Och förresten. Henke Medin, du kanske inte vet om detta men du är högaktuell för spel trots att du inte tillhör PVX egentligen så har vi tagit det beslutet att vi vill ha dig med eftersom du var den enda vi kunde komma på som faktiskt har rört sig de senaste 15 åren.
Lasse Sjuk kommer få in i helvete begränsad speltid som det ser ut just nu på grund av ett par ordentliga misconducts idag på jobbet.

Nu ska jag fixa lite käk.
Havregrynsgröt med ketchup kanske....eller raggmunkar med grädde?
Njaae det blir nog något annat!
/~~/

Träning

Fy fan vad seg man är nu så här efter årets första utomhusträning. Det började dock väldigt bra med en enkel uppvärmning och lite tid till att bekanta sig med planen och dom oändliga ytor vi inomhusspecialister i JIF inte så här i början av säsongen var riktigt vana vid.
Efter uppvärmningen kom den oundvikliga styrketräningen, det som egentligen gör försäsongsträningen till den börda det i blan kan vara  (alla som spelar boll vet hur oerhört laddat ordet försäsongsträning är...). Sit-ups, armhävningar och upphopp avverkades i en högst personlig takt. Stilen på armhävningarna varierade väldeliga och jag ska i slutet av mitt armhävningspass (när jag var som absolut tröttast förstås...) haft ändalykten lite högre upp än vad som är bruklig vid den typ av styrketräning och på något vis gör det lite enklare att genomföra armhävningarna, vilket noterades av vissa lagkamrater (Charlie Dziobek...)som å andra sidan gjorde precis tvärtom och hade hela kroppens mittparti i backen vilket fan inte kan ha varit så jobbigt. Jag kan i och för sig tänka mig att det där kan ha med storleken på vissa kroppsdelar att göra...biceps  alltså.
Efter att ha genomlidit denna ytterst omilda behandling var det så äntligen dags för en lite spelövning där vinnande lag, mitt lag givetvis, premierades med ett fint pris i slutet av träningen vilket bestod i att vi fick starta en halv minut senare än övriga laget när den obligatoriska avslutningslöpningen senare kom.
Innan den hanns det med en del skott och där briljerade Klevtun så till den milda grad att till och med flera av de tjejer i Emmabodas C-lag som tränade på andra planhalvan tittade förvånat mot min granne. Jag känner att du kommer skapa magi i år Klevtun...
Avslutningslöpningen sedan var som vanligt det värsta men det är väldigt skönt när man är klar med den och med gott samvete kan traska hemåt med en varm dusch som mål.
Charlie skadade sig tyvärr ganska illa och jag vet inte riktigt vad som hände men jag tror att han stukade foten ganska ordentligt. Jag misstänker att han fejkade skada föra antingen slippa avslutningslöpningen eller helt enkelt för att maska tid när hans lag ledde sin match i spelövningen. Eller det mest troliga alternativet är nog ändå att någon högre makt straffade honom för att han skrattade åt mina armhävningar...
Dagens prestation stod som vanlig Nordan för då han och hans bror dök upp en timme försent efter att ,som ryktet sa bör tilläggas, gått eftersök på älg. Nordan joggade ett par varv och alternerade målvaktposten med Axel under den skottövning vi hade för att sedan hoppa över avslutningslöpningen och köra hem. Henke Nordan sprang dock...i shorts.
På torsdag är det dags igen för ett nytt pass.
Härligt att det är i gång!

Fettisdag som det ändå är så har även jag ätit en semla idag. En som är lättad nu när denna dagen är över så är det Jojje som sovit fruktansvärt dåligt i natt då hon oroat sig huruvida alla semmelbullarna ska bli bra eller inte. Nu blev dom alldeles utmärkta och det blev till och med en till mig...Och en specialbeställd IF Trion-semla till min jobbarkompis som tränar Spjutbygds stolthet.

Såg andra perioden på Sveriges träningsmatch mot Slovakien i ishockey. Sverige torskade den perioden med 1000 noll så då sket jag i att fortsätta titta.
Jag får se sammanfattningen på Sportnytt i stället.

Nu tar vi kvällen!
/~~/

Frisyr

En helt vanlig måndag har man så sakteliga tagit sig igenom och efter en av tidernas segaste arbetsdagar så känner man sig nu ganska nöjd med dagen trots allt. Måndag är allt som oftast synonymt med frikväll för mig. Det vill säga att ingenting är inplanerat på kvällen vilket är väldigt skönt.
Jag har utnyttjat min lediga tid på bästa sätt genom att gå på salong och få håret fixat. Med andra ord låste jag in mig en kvart på skithuset och lät rakapparaten bestämma frisyr. Denna gång blev det en tremillimeters-variant som klär mig något ofantligt. En del har det där lilla extra och ja, jag måste nog säga att jag är en av dom...
Passade även på att lyxraka ansiktet (lyxrakning för mig innebär att man använder splitter nya rakblad till rakhyvlen istället för en trött rakapparat) men jag blev mycket besviken på mina nyinhandlade rakblad eftersom dom inte var alls så vassa som nya rakblad borde vara.

I morgon drar äntligen utomhussäsongen igång nere på konstgräsplanen och det känns riktigt inspirerande faktiskt. Annars vid denna tiden brukar det vara grusplaner och mängder av minusgrader men i år är det grönt gräs och mängder av plusgrader. Det blir lite roligare att spela när man är på konstgräset, så är det faktiskt, även om man inte kan skylla på taskiga studsar eller sten i skorna så är det betydligt roligare att träna där. Det drar dessutom mer folk vilket för de flesta klubbar är enkom positivt men frågan är om inte det absolut bästa med konstgräsplanen är att man aldrig behöver spela bortamatcher under träningssäsongen då alla motståndare gärna kommer till Emmaboda och spelar på konstgräset.

Vädret annars börjar jag nästan bli orolig för. Jag är helt övertygad om att vi som bor här uppe i norr behöver ha ett par månader med kyla och snö för att må bra även om man inte tror det då den värsta vintern sätter i gång.
Det var ju knappt en enda dag med minusgrader under hela januari som annars brukar vara smällkall och med mycket snö.
Nä ett par kalla månader nu innan våren så är ialla fall jag nöjd.

Det verkar som om det blir Innsbruck i Juni... Sveriges matcher mot Spanien och Ryssland i EM...Vilken grej! Återkommer mer till detta ämne när jag vet mer men det ser mycket lovande ut...
Och eftersom inget tyder på att jag kommer bli uttagen till EM-truppen så kan det väl passa bra att åka ner ändå och följa dom blågula live. Jag tror det kan bli helt fantastiskt.

/~~/


Gitarrhjälte

Det har varit en ohyggligt tung dag i dag. Det blev hårt igår då flera fester besöktes och utöver detta betades ett tvåtimmars bowlingpass och ett upptaktsmöte av.
Det är nog bara att inse att bowling kanske inte riktigt är min sport. En hyfsad första runda med 135 poäng blev den enda som kan anses godkänd då dom andra rundorna hamnade antingen precis över eller precis under 100-strecket. Axel imponerade mest när han noterade eftermiddagens bästa poäng med 191 pinnar.
Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Bowling är omanligt. Men ganska roligt ändå.

Efter bataljen i Nöjeshuset styrde vi kosan mot Johansfors IP för förtäring av godsaker från det italienska köket, dvs pizza från Enis, plus ett styck upptaktsmöte. Det hela flöt på smärtfritt och kvällen var till ända redan vid 19-tiden. Om man hade varit något sånär klipsk så hade man lagt av här men så var inte fallet. Klevtun och jag kände att vi hade mer att ge och gick upp till honom för intag av mer alkohol. Alkoholintaget gjordes till tonerna av världens kanske roligaste TV-spel "Guitar Hero" som helt enkelt går ut på att man ska spela på en speciell gitarr så bra som möjligt. Fantastiskt spel det där...
Några timmar och några promille senare beslutade vi oss för att titta till EIS:arna på deras mix-fest i Folkets Hus där stämningen var på topp precis som vanligt och många intressanta diskutioner genomfördes med bravur som vanligt när alkohol är inblandat. Klevtun och jag lomade hemåt framåt småtimmarna och fastnade inne hos mig ett tag innan vi tog kvällen.
En sen,blöt och mycket trevlig kväll.

Dagen idag har varit raka motsatsen egentligen. Det har inte hänt så mycket. En tacos-middag och några filmer har avverkats annars har som sagt knappt någonting blivit gjort.

På tisdag börjar säsongen 2008 på allvar när konstgrästräningen drar i sta. 17.30 börjar vi vårt återtåg mot femman och precis som vi sa igår på upptaktsmötet så gäller det att vi är bra med folk på träningarna annars kommer vi få ett nytt tufft år med fler förluster än vad som är nödvändigt.
Tre fotbollspass i veckan står på schemat och nu ska bli skönt att komma igång på allvar.
Det tråkiga är att tisdagsinnebandyn tyvärr blir lidande då jag inte på ett tag nu kan förära det gänget med min närvaro. Fredagarna kör vi dock på som vanligt.

Kalmar FF van säsongens första match. Mot Mjällby med 3-2. Första steget mot Lennart Johanssons Pokal är därmed taget.

EIS-damerna kör ett kombinerat löptränigspass och styrketräning på söndagskvällarna vilket leder till en halvgrinig bagare här hemma innan träningen och en väldigt glad och belåten bagare efter träningen. Det är skoj att se att dom verkligen satsar i år och antagligen kommer vara med på övre halvan. Det ska bli skoj att följa!

Nu ska jag åter häva mig på soffan.
/~~/

Åtta slagsmål

Jag trodde inte att vädergudarna kunde avksy mig mer än vad dom redan gjorde men i dag visade dom prov på annat. När jag cyklade ner till WWW i dag på morgonen vid 5.40 så öppnade himlen sig fullständigt. Ner föll allt möjligt skit till exempel snö, hagel och regn i en takt jag sällan skådat. Skådat och skådat förresten, jag såg inte så mycket under min beslutsamma strävan mot gruvan, men jag tog mig dit helskinnat om än jävligt blöt. Så blöt att faktiskt ett flertal av mina manliga arbetskamrater tyckte lite synd om mig, dock inte alla. Efter att mödosamt ha hängt upp mina kläder i omklädningsrummet för att torka tog jag mig en värmande kopp kaffe för att tina upp. Det var här jag började ana oråd. Var fan var Frasse Larzén??? Under hela den tiden vi har jobbat i hop på WWW så har vi kommit till jobbet inom ett par minuters differens. Utom vid några enstaka tillfällen. När Frasse kört bil.
Enligt Larzén själv så kör han aldrig bil till jobbet förutom när det är dags för besiktning. Uppenbarligen var det besiktning i dag eftersom den man som jag en gång såg upp till stod snustorr och skitnöjd ute på banan och flinade så där hånfullt när jag kom gående, utan känsel i 65% av kroppen för övrigt. Stämningen var hetsk fram till frukost men efter nio luckrades den upp en aning.Jag ska ge dig ett råd min käre arbetskamrat: skaffa en ny bil för behöver man besiktiga den tre gånger inom loppet av en månad då har man gjort ett nerköp.
Inte nog med detta, när jag skulle cykla hem kom en styck hagelskur precis när jag skulle påbörja simhallsrakan  och den höll i sig hela jävla vägen till Emmagården där fredagsfika med min sambo var inplanerad. Hagel gör förbannat ont att få i ögonen och så. Det blev jag varse idag.

I morgon ska jag åter besöka bowlinghallen för att göra upp med mina lagkamrater i JIF. Ska bli mycket spännande att se vem som blir tvåa denna gången. Jag tror Dennis kan överraska men upp til mina nivåer når du inte käre ordförande, det är nämligen väldigt få som gör. Jag tror Patrik Nordström kan bli lite utav en så kallad Dark Horse i denna tävling. Han har psyket som krävs för att lyckas i denna mycket krävande idrott.

Har fått boka ny tid på vårdcentralen med armskadan så jag hoppas att inte vårsäsongen brinner inne nu. Spelprogrammet kom igår till emmabodasexan och det är inte utan att man längtar lite till premiären. Ska bli roligt med lite derbyn iår också. Många av lägen härstammar ju här i från (vilket namnet på serien antyder). Skoj också att vi får möta Vissefjärda i cupen. Kan tänka mig att dom rödvita är revanschsugna efter förra årets utskåpning på konstgräset då vi slog tillbaka VGIF med hela 7-2. Någonting säger mig att det inte blir lika enkelt i år. Det återstår att se. Det tredje laget i vår "cupgrupp" blev Nöbbele.

I kväll blir det innebandy i Flygthallen och efter det blir det ett par kalla till "På Spåret" där mina favoriter Filip och Fredrik deltar för andra fredagen irad. Dom är långt mycket mer intelligenta än vad jag från börja trodde. Jag hoppas dom vinner hela skiten.

Tampa vann inatt efter en riktig holmgång mot svensklaget Vancouver Canucks på hemmais. 4-3 skrevs slutresultatet till och välbehövliga poäng inkasserades. Matchen verkar ha varit stenhård då inte mindra än åtta femminutersutvisningar för slagsmål utdömdes. Mathias Öhlund i Canucks stod för en av dom. Hårda pojkar därborta...
Alex Ovechkin gjorde fyra mål för mitt eviga hatlag Washington Capitals. Det är bara att lyfta på hatten för en sådan prestation.

Det känns som om det vore midsommarafton när man tittar ut. Regn och rusk och lite sådär halvkallt.

Nu orkar jag inte mer för den här gången.
/~~/


RSS 2.0