Forza Kalmar

Jag kan inte säga annat än att det är en känsla av bevikelse efter Sveriges VM-kvalpremiär i Albanien. Självklart hade man hoppats på mer än en poäng, även om Albanien är ett erkänt svårspelat lag. Jag tror inte att Danmark och Portugal tappar poäng i Tirana men jag hoppas att jag har fel.
Annars tycker jag att endast tre svenskar kan kvittera ut godända betyg: Andreas Isaksson, Sebastian Larsson och Zlatan Ibrahimovic som gjorde en riktigt bra match. Zlatan var för det mesta ett par klasser bättre än övriga aktörer på mattan, men det räckte inte. På Råsunda på onsdag kommer han göra mål. Det är jag helt säker på.
På onsdag hoppas jag att Oscar Wendt får kliva av för hans insats imponerade sannerligen inte på mig. Det finns ett ypperligt alternativ som stavas ELM som av ännu ofattbar anledning placerades på läktaren i Tirana. Wendt från start och Viktor Elm på läktaren... ett mycket, mycket underligt val anser jag. Wendt gjorde i min mening inte två rätt på den tid han spelade. Han påminde mycket om mig själv när jag spelar...
Jag hoppas på att det bli ombytta roller på onsdag.

I kväll blir det träning. Kan vara ganska skönt att träna på måndagar faktiskt. Träna, inte spela matcher. Det är det värsta jag vet med måndagsmatcher. Av någon anledning är det inte kul att spela då. Alla övriga dagar går bra, men matcher på måndagar är värdelöst.

I lördags kväll tittade vi på fotbollen uppe hos brorsan. Vi hade även tillrett en utökt mexikansk måltid åter våra respektive samt Malin som också ville se fotbollen. Nu undrar bara Martin och jag hur ni ska bräcka detta...

Johanna och Malin gjorde förövrigt varsitt mål när EIS lite överraskande slog Värnamo borta med 2-0. Så nu helt plötsligt finns det faktiskt en chans till förnyat kontrakt. På lördag tas jumbon Rödsle emot på IP och blir det tre poäng även där samtidigt som Asarum förlorar så ökar chanserna ännu mer. Jag kommer att sitta som klistrad på lördag eftermiddag på IP.

På lördag är det även marknad i Emmaboda. Detta är dock inget jag lägger någon större energi på. Visst kan det vara trevligt att gå ett varv eller två men sedan blir det ganska tjatigt. Dessutom behövs mina tjänster på Emmagården då jag råkar vara en av kommunens, om inte landets, bästa diskplockare. Brorsan och jag brukar vara ett vinnande team när det gäller diskplockning/bordstorkning så välkomna in på lördag. Eller när som helst förresten!

Kollade en lite stund i går kväll på filmen "Borat". Ni som inte har sett den bör se den. Jag tror det är femte gången jag tittar på den, men flinar lika mycket varje gång. Ett måste så här i höstmörkret!

På söndag drar Kalmar FF igång igen. Då är det Hammarby på Söderstadion som står på programmet. Inte skitlätt, men definitivt inte omöjligt. Nästa söndag är det sen dags för andra raka cupfinalen mot IFK Göteborg. Jag hoppas på en repris från förra året.

Kalmars nya låt , "KFF är bäst", är för övrigt ganska bra tycker jag!  " För vi är så tråkiga, forza Kalmar tråkiga" Det är lyrik på allra högsta nivå! Jag gillar den som fan.

Jag tror att Dennis får sätta sig ner och plita ner en kampsång för JIF som vi kan ha som inmarscheringsmusik när vi äntrar IP i viktiga matcher.

/~~/

Kommentarer
Postat av: AK

Kampsången för JIF hade du ju redan fixat....den där bananlåten passar väl bra? .:_)



Tror du på allvar på Elm istället för Wendt???

Innan Lagerbäck gör når så radikalt som att en spelare går direkt fråm läktaren till startelvan på tre dagar...njaeee...

...och jag förmodar att du inte tänkt dig Viktor i Oscars position eller?

Bättre han får ta Kinshasas roll då...:-)



Ännu bättre om han likt andra som försökt ger upp det där med trebackslinje fortare än kvickt...

...men visst...trebackslinje en gång till...ny förlust o sen kanske vi äntligen får se Jörgen Lennartsson...

2008-09-08 @ 21:08:52
Postat av: AK

Mmmm...saknade dig i Värnamo...måste säga att det var lite väl tunt med EIS-supportrar på plats...men de som var där var väldigt nöjda...:-)

Tror dock att Rödsle blir en tuffare match än Värnamo hur konstigt det än kan låta...

2008-09-08 @ 21:30:06
Postat av: Ante

AK: Banansången kanske kan vara något att marschera in till...



Nej, jag tror inte heller att Lagerbäck skulle våga sätta in Viktor där, men jag skulle vilja att han gjorde det. Jag tror verkligen inte han hade gjort bort sig på kanten. Viktor har mycket goda offensiva och defensiva kvaliteter, samt en kondition som lätt skulle palla för den sortens spel. Men visst, Lagerbäck är ju inte känd för att spela oprövade kort i viktiga matcher, men jag tror i alla fall att Elm får speltid mot Ungern. Och jag tror att Wendt sitter på läktaren denna match. Men dessvärre är det inte ofta det spelar någon roll vad jag tror.



Beträffande Värnamo hade jag fått uppdraget att ha mat färdig när Jojje kom hem, viklet jag också hade. På lördag tänker jag dock titta. Nu finns ju chansen. Jag tror Asarum börjar svikta nu och känner flåset i nacken... Spännande upplösning att vänta där. Än har inte tåget gått!

2008-09-08 @ 21:42:01
URL: http://yzerman.blogg.se/
Postat av: AK

Ärligt talat bekymrar det mig lite att folk plötsligt börjat bli så optimistiska när det gäller damlaget o nytt kontrakt.

Två vinster o nu är det nästam klart typ...

När chansen i realiteten kanske snarare ligger runt tio procent...

Man måste förbi både Asarum o Växjö- och de möts dessutom i sista matchen...

Finns viss risk att Asarum vinner redan imorgon och då, tja...



Näe, det gäller att som den legendariska Öster-ledaren Stig Svensson en gång sa att "Ta en match i taget".

Ett motto så sant som något.

För stirrar man sig för blind på den stora höga muren man måste ta sig över ett par hundra meter bort, så snubblar man ofta på den lilla grenen som ligger precis framför fötterna...

En sak i taget liksom, vad som sen händer lär ge sig...

Det är för övrigt nåt som passar bra in även på JIF:s läge just nu...

2008-09-08 @ 22:34:42
Postat av: AK

Nä, men JIF kan vara på en något högre nuvå nästa år om ni håller i hela vägen...



Jag är inte f ö pessimistisk när det gäller damlaget, däremot är jag ytterst realistisk. EIS måste vinna alla sina matcher medan Asarum o Växjö samridigt båda måste förlora alla sina fram till sista matchen...



Jag har heller inte ifrågasätt EIS damlags kapacitet att kunna vinna sina matcher, även om det blir minst sagt tufft och kommer att krävas enormt mycket hjärta, talang o flyt i varje match, men det finns nåt annat jag minst sagt är lite bekymrad över...men vi får se...

2008-09-09 @ 15:44:50
Postat av: AK

Hmmm...är bara att konstatera att jag var alldeles för optimistisk beträffande damlaget. Chansen att hänga kvar är efter Asarums seger ikväll långt under en procent...

2008-09-09 @ 20:53:12
Postat av: Ante

AK: Det var ju inget kul.

2008-09-09 @ 20:58:09
URL: http://yzerman.blogg.se/
Postat av: AK

Word...:-(

2008-09-09 @ 21:16:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0