Fotboll,fotboll och Murphys lag

Idag har det spelats viktiga fotbollsmatcher världen över. I England har giganterna Chelsea och Manchester United drabbat samman i London i en match som slutade 1-1.

En ännu viktigare match spelades i Kalmar denna eftermiddag då cupfinalen avgjordes, dessvärre avgick motståndarna IFK Göteborg med segern där efter ett avgörande på straffar där tyvärr Kalmar FF:s Marcus Lindberg missade sin straff samtidigt som övriga aktörer satte sina och därmed vann IFK med 5-4 efter straffarna.

Dessa kamper ovan ter sig dock som korpmatcher i jämförelse med den holmgång som utspelade sig nere på IP denna gråa septembereftermiddag. Trots att bägge ovanstående matcher,plus TV-pucksfinalen samt Inters match började precis som vår match vid 15.00 så fanns det ett gäng tappra själar (Rebecca Herbertsson ,Liza Jensen, Sofia Randewall med Hjalmar, Adam Wellrup, och en blond tjej, Sara Johansson och en kompis till henne plus tre tillresta bortalagssupportrar samt Billy Karlsson för att vara exakt) som besökte IP för att se när JIF skulle möta Lenhovda.
Vi har ju kanske inte direkt rosat marknaden den gångna höstsäsongen så därför var vi väldigt sugna på att spela boll idag och visa att vi faktiskt inte är helt odugliga.

Vi startade så här:
MV: Axel Karlsson (som för övrigt gled in till samlingen i hypermoderna designerglasögon varpå de flesta av oss helt ärligt inte kände igen honom och trodde att en Lenhovdaspelare hade kommit fel)
HB/VB Andreas Klevtun, Henrik Nordström
MB: Dennis Randewall, Robin Franksson
HM/VM: Andreas Johansson, Charlie Dziobek
(ut 75)
IM: Henrik Svensson, Hampus Eriksson
ANF: Oscar Ahlström
( ut 65, in 80), Peter Andersson (C)

AVB: Magnus Lundegårdh
(in 75), Tobias Fransson (in 65, ut 80), Magnus Gustavsson

Inledningsvis var vi klart bättre än våra opponenter från Kronoberg. Vi var hetast på allt i början och rullade bollen inom laget bitvis mycket bra och kom således också till en del relativt fina avslut som tyvärr inte resulterade i något mål denna gång. I stället fick Lenhovda lite tryck på oss och borde ha fått med sig 1-0 när man hade en boll som var över mållinjen som antagligen ingen på plan hade protesterat nämnvärt om domherren flöjtat för mål. Nu gjorde han inte det och tur var det för oss för enligt säkra källor var det mål.
Istället så gör vi första målet. En fantastisk utspark av Axel och en lika vacker skarv av Kapten Andersson friställde vår bulldogg på topp, Oscar Ahlström, som fri med målvakten mycket elegant såg till att ge JIF ledningen. Välförtjänt var det också.
Efter detta hinner det inte gå många minuter innan undertecknad slår ett katastrofalt inlägg rakt i arslet på deras ytterback som startar en kontring vilket till slut leder till att Lenhovda kvitterar.
Efter detta händer något otroligt. En Lenhovda forcerar återigen in bollen över mållinjen men inte heller denna gång blåser domaren för mål trots att jag nog tror att han mycket väl kunde ha gjort det. Men det är klart, det kan inte vara lätt att se om man inte lämnar mittcirkeln en enda gång under matchen. Minst ett mål till borde alltså Lenhovda haft. Även vi blev bestulna på några klara chanser där mannen i svart visslade för offside. Men jag förstår att det inte alltid är så jävla lätt utan linjemän, men som sagt så hade det underlättat om han någon gång tagit något steg utanför mittcirkeln.
1-1 i paus som kanske borde varit 3-3.

I pausen så var det ingen större panik tycker jag inte. Jag tror vi alla kände att vi var ganska mycket bättre än Lenhovda och att vi skulle få gott om chanser att avgöra tillställningen.

Andra halvlek börjar som den första med att vi har bollen och skapar farligheter i nästan varje anfall utan att få in bollen. Inte förräns Oscar Ahlström beslutar sig för att ta tag i saken själv. Lenhovda har hörna som Pettan enkelt nickar bort. Oscar möter upp bollen halvvägs ner på vår egen planhalva och påbörjar sedan en rush modell värre. Lenhovdaspelarna flyger som bowlingkäglor till höger och vänster och när Ocke mörbultat halva deras lag så har han målvakten kvar och fri med denne så avslutar Ahlström kliniskt och ger åter JIF ledningen. En riktigt fin prestation.
Efter detta kommer Charlie fri med målvakten och blir nedsparkad något så in i helvete och domaren blåser, för straff tror alla på plan, domaren varnar Lenhovdakeepern och jag tror nog han är nöjd med att få vara kvar på plan. Men han glömmer en väsentlig detalj. Att blåsa för straff. I stället blir det inspark med motiveringen att bollen var död när han blåste. Han väljer alltså sedan att varna målvakten för ojuste spel men undviker att blåsa straff. Antagligen någon form av kompensation eftersom han borde ha godkänt minst ett av Lenhovdas bortdömda mål i första.
I stället gör vi 3-1 lite senare genom vår notoriske målskytt Peter Andersson. Jag kommer inte riktigt i håg hur detta mål gick till men antagligen var det snyggt så gud förbannat.
Pettan skulle även få göra 4-1 på ett stiligt inlägg från inbytte Magnus Lundegårdh, som kaptenen knoppade upp i taket. Det var nu ungefär en kvart kvar och vi skapade klara målchanser i stort sett varje anfall och borde gjort i alla fall tre mål till. Bland annat brände jag själv ett friläge som jag sköt i stolpen, även Klevtun kom fri och försökte sig på sin patenterade chip som burit frukt i reservlagsserien vid några tillfällen under säsongen. Dock missade han idag. Lillen hade en fin nick som smet precis utanför krysset och så vidare...

Sammanfattning:
Johansfors IF- Lenhovda 4-1(1-1)
1-0, Oscar Ahlström (9:e för säsongen), ass Peter Andersson som skarvade Axels fina utspark
1-1, Lenhovda
2-1, Oscar Ahlström (10), ass Peter Andersson
3-1, Peter Andersson (17)
4-1, Peter Andersson (18), ass Magnus Lundegårdh


Johansfors tre bästa: Idag hade jag velat ge ännu fler spelare stjärnor, men dessa herrar var bäst enligt mig.
*** Peter Andersson
**   Oscar Ahlström
*    Hampus Eriksson


Totalställning:

20 stjärnor: Peter Andersson
16 stjärnor: Adam Wellrup
11 stjärnor: Oscar Ahlström
10 stjärnor: Andreas Klevtun, Henrik Nordström
8 stjärnor: Hampus Eriksson
7 stjärnor:  Henrik Svensson
6 stjärnor: Dennis Randewall
5 stjärnor:  Marcus Joelsson
3 stjärnor: Axel Karlsson, Anton Gustafsson
1 stjärna: Robin Franksson, Magnus Lundegårdh

Som den klurige redan räknat ut så innebär detta att Peter Andersson vunnit första upplagan av Yzermans stjärnliga. Peter kommer att bli rikligt belönad för sina insatser under året. Prisutdelning sker efter säsongen.

Nu spelar vi vår sista match för säsongen mot Bosnien/H på lördag. Efter det blir det bowlinghallen. Läge för en klassisk division6-packning då med andra ord...

Som jag har nämnt tidigare så bokade ju jag och Johanna,Martin och Nathalie en resa till Turkiet som skall inledas den första oktober. Men vad fan får man läsa när man idag bläddrar igenom Aftonbladet. Jo, att svenska turister blir sjuka som flugor på grund av mögel i hotellrummets ventilation. En del blev riktigt dåliga, till och med dödsjuka enligt tidningen. Nästan lika sjuka som det förkylda gubbskrället i Boda, då fattar ni att det är allvar.
Först läste jag knappt igenom artikeln efterom chansen att det skulle vara vårt hotell var försumbar som Tage Danielsson hade uttryckt det.

Tänk er själva.
* Hur stor är chansen att det ens är Turkiet det handlar om, inte stor alls i min mening. Dock var det så
* Hur stor är sedan chansen att det är Alanya det handlar om, Turkiet hyser ju ett antal 1000 olika semesterresmål. Tyvärr var det Alanya det handlade om.
* Men hur stor är sedan chansen att det är just vårt hotell i en så pass stor turistort som Alanya faktiskt är med tusetals hotell och annat. Men se på fan, det var vårt hotell så nu vet i helvete hur det blir med den semestern. Minst fyrtio hade insjuknat i vistelsen på Club Dem som hotellet heter, en av dom mycket allvarligt dessutom.
Jag skulle vilja påstå att en del människor har mer otur, en del mindre. Jag vet definitivt vilken grupp jag hamnar i.

Jag publicerar här nedan Murphys lagar bara för att bevisa att det är helt sant det som denne Murphy en gång hittade på

1. Om något kan gå fel så gör det det.

2. Om det finns en möjlighet för flera saker att gå fel, då kommer det som orsakar största skadan att gå fel först.

3. Om något bara inte kan gå fel, så gör det det ändå.

4. Om du märker att det finns fyra olika sätt på vilket något kan gå fel och förebygger dessa, då kommer ett femte sätt, som du inte alls är förberedd på, att ögonblickligen dyka upp.

5. Överlämnade åt sig själva, tenderar saker att gå från dåligt till värre.

6. Om något verkar att gå bra, så har du osvikligt missat något.

7. När naturen visar sig överlägsen, är det för att dess brister är dolda.

8. Moder natur är en hynda.

9. Om något som kunde ha gått fel ändå inte går fel, så visar det sig snart att det hade varit bäst om det trots allt hade gått fel direkt


Kloka ord...

Måste väl även passa på att skriva några rader om eftermiddagens cupfinal på Fredriksskans. Kalmar räckte tyvärr inte till denna gång och föll ju på straffar som jag nämnde tidigare. Eftersom jag inte såg mer än den andra förlängningshalvleken samt straffarna så kan jag inte yttra mig om själva matchen mer än att Kalmar skapade några riktigt fina chanser. under den kvart jag iakttog. Att man sedan förlorade på straffar, det är sånt som händer. Denna gång hände det Kalmar och det finns nu inget annat än att ta nya tag och gjuta mod i varandra inför kommande uppgifter i Allsvenskan och UEFA-cupen.

I går var jag på kräftskiva i Lindås hos Sofie och Henke. En kalastrevlig kväll som för egen del blev väldigt städad eftersom jag spelade match i dag. God mat och dryck och trevligt sällskap. Framåt midnatt kom det upp på tapeten att vi skulle spela ett spel. Spelet gick ut på att man skulle föklara artister för en medspelare. Alla var snabba att gruppera sig och till slut var det bara jag och Ricke Magnusson kvar så vi fick vara på lag. Vi gjorde det faktiskt ganskabra efter omständigheterna, även om jag hade betydligt högre förväntningar på Ricke. Jag tror nog ändå att vi slutade högt upp i tabellen.
Annars var Sofies och Henkes nyfödde son, Ville, i allas blickfång. Han ville inte sova utan var mer sugen på att övervaka festligheterna och såg ut att ha det riktigt bra i famnarna på mer eller mindre samtliga festdeltagare.

I morgon är det tråkig måndag igen. Jag gillar verkligen inte måndagar.Inte ens lite. Dock är måndagarna alltid lättare med en vinst i fotbollen i ryggen. Så är det.

Karlskrona HK slog Tingsryd i Dackehallen... Jag vet en herre som kommer få det tufft i morgon på jobbet...haha.

Nu ska jag gå och raka mig.

Kommentarer
Postat av: AK

Tack o lov så vann ju Växjö mot soporna fån Nybro också...

Det räddade ju den här erbarmliga helgen...:-)

2008-09-21 @ 22:26:05
Postat av: Tappen

Så du gillar popcornlag? Kul för dig att Lakers vann då!

2008-09-22 @ 10:30:32
Postat av: AK

Ante: Tror för den delen Karlskrona satsar lika mkt mot Elitserien som Växjö...fast inget av dem lär nånsin komma dit...

2008-09-22 @ 13:49:41
Postat av: Ante

AK: Det vet man aldrig. Dock är det tveksamt att det kommer inträffa inom den närmsta tiden.

2008-09-22 @ 21:49:36
URL: http://yzerman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0