Klot,väska och skor

Jag vann för en tid sedan ett paket uppe i bowlinghallen som ska innehålla ett eget klot (som förstås borras efter de egna fingrarna) en väska till det klotet samt egna bowlingskor. Då VikingBowlingens regelverk strängeligen motsätter sig att man får använda annan utrustning än den som hallen tillhandahåller så kommer jag aldrig att använda dessa grejer därför vill jag bara undra i fall någon därute är intresserad av att köpa det. Priset kommer att vara 700 kronor och klotet är förstås inte borrat ännu. Det är inte ens uthämtat. Den eventuella köparen får vid affär låna mitt bowlingkort och åka till Kalmar för att där hämta ut sin utrustning.
Är det så att någon är intresserad så hör av er till mig på 0730245073 så gör vi affär.Var på whiskyprovning igår. Jag tog det väldigt lugnt då jag ska på svägerskan Nathalies avslutningsföreställning med Kalmarrevyn i eftermiddag. Ska bli mycket intressant att se vad den föreställningen har att erbjuda. Rykten gör också gällande att det kommer bli besök på kinarestaurang innan vilket låter som en utmärkt idé. Ellie ska tillbringa eftermiddagen hemma hos morfar Svante.

KFF vann årets första träningsmatch mot Åtvidaberg med 3-1.

Gick uselt på hästarna igår tills sista loppet drog i gång och jag slängde in en hundring vinnare på Björn Goops Trim. Det såg länge ut som en mindre klok investering men när Trim på upploppet kom med samma fart som Sol Campbell skulle ha på cykel utanför White Hart Lane så insåg jag att hästakraken faktiskt skulle ta hem det och att en ny skön slant trillade in på kontot. En bra bit över 900 riksdaler täckte med råge förlusterna och ånyo gick man ordentligt plus. Jag gillar det spelet.

David Elm fick återigen speltid när hans Fulham hemma förlorade mot starka Aston Villa. David fick nästan en halvtimme och gjorde faktiskt till och med mål till vår enorma förtjusning som dock grusades när domherren (eventuellt korrekt) vinkade av centertanken för offside. David hade något ytterligare bra läge, men det första PL-målet får vänta till nästa match. Ett på nytt fullt godkänt inhopp av David som går från klarhet till klarhet.


Nu blir det lite frukost.

/~~/

Lasse

Fredagskväll och favoritprogrammet På Spåret är precis slut. Johanna tittar på Let´s Dance men då jag i mångt och mycket är ganska ointresserad av den formen av program väljer jag i stället att tillhandahålla er med diverse onödig information om mitt liv en liten stund.

På Spårets resmål i kväll var i tur och ordning Kiruna, Amman och Aarhus. Kiruna och Amman gick relativt enkelt att knäcka medan poletten knappt fortfarande trillat ner beträffande Aarhus. Firma Luuk/Lindström växer för varje program och är sannerligen fullgoda ersättare till Oldsberg/Hellberg som förvisso var outstanding men efterträdarna gör som sagt ett utmärkt jobb.

Bara dagar kvar till OS i Vancouver drar igång. Mitt tips inför hockeyturneringen är följande:
1. Kanada
2. Sverige
3. USA
4. Ryssland


I går kväll var det VikingBowlingens femte deltävling och den slutade precis som de allra flesta tävlingar slutat den här säsongen med Lasse Frisk som jumbo och undertecknad som segrare. Segern satt jävligt hårt åt då jag inte haft den rätta flyten under de inledande tre serierna, men efter en prydlig 204-runda i sista så gick jag, för att damma av ett gammalt uttryck, "i kapp och förbi". Frisk som mer eller mindre hade minst en andraplats som i en lite ask tappade fokus och släppte in Franzén och mig i matchen som vid den tidpunkten kämpade för att undvika sistaplatsen. Franzén var tämligen säker på Frisks inkompetens. Jag frågade min hårfagre konkurrent efter att Frisk satt två strikar i rad i sista serien om inte det var segerrycket? Franzén fnös ett par gånger och förkunnade att så ej var fallet och att Lasse Frisk som vanligt skulle hamna sist vilket han också gjorde... Som vanligt...
Nu är februaris deltävling av yttersta vikt för alla inblandade. Jag leder jakten på de 160 000 ören som ligger i vinstpotten med 12 sammandragspoäng, Mange är tvåa med åtta. Franzén, som för övrigt trollband delar av publiken i går med sitt klassiska "tjollahoppsasteg", ligger på sex pinnar och Frisk har fyra. Till saken hör att jag faktiskt, för en gångs skull, tyckte att Frisk borde haft poäng då han spelade jämt men VikingBowlingen är en hård tävling där hårda killar tar hem poängen.

Brasse-Lasse Johansson till EIS?? Det hade varit något. Rykten placerar honom där...

Tampa har tre raka segrar. Det har inte hänt sedan januari i fjol. I natt kan strecket förlängas då Anaheim kommer på besök. Victor Hedman var senast ytterst när att dra på sig sina första fighting major-utvisning senast då han och Scott Gomez hade en ganska underlig batalj som slutade i att Hedman inte bara slängde handskarna utan även hela överkroppsutrustningen. Dom landade ett par tjuvnyp på varandra innan domarna hann emellan. Hedman och Gomez fick i stället för fem minuter vardera för slagsmål 2+2+10 för roughing och misconduct.

Har spelat nästan två timmar innebandy i afton och idag var det jobbigt. Första timmen satt det mesta som det skulle. Den avslutande delen var seg och jobbig, men det är väl kanske det som ger...

I morgon blir det whiskyprovning hemma hos Mattias Evestål och det ska förstås bli mycket trevligt. Whisky i goda vänners lag är aldrig fel. Ska dock på svägerskan Nathalies sista uppträde i Kalmarrevyn på söndag så alkoholintaget på lördag kväll får bli därefter. Nathalie ska enligt uppgifter vara en naturbegåvning och jag ser mycket fram emot att se hennes uppträde.


Gulsvart nästa säsong?

/~~/


Debut

Snön fullkomligt vräker ner ute, och det verkar som om meteorologerna för en gångs skull slagit huvudet på spiken och prickat in en prognos. Under flera veckors tid har jag hört snacket om denna onsdag då Snöovädret med stort S skulle dra in över vårt län vid lunchtid och så blev det faktiskt. Man får tycka vad man vill, men jag tycker mycket om snön och kylan men börjar bäva inför slaskmånaderna mars och april som brukar vara horribla ur den synvinkeln.

Vill passa på att skicka ett stort grattis till David Elm som med den äran gjorde sin debut i världens kanske bästa, och utan tvekan mest mytomspunna fotbollsliga, Premier League. I den 79:e minuten i tisdagskvällens match mot Tottenhan på White Hart Lane tog Roy Hodgson beslutet att skicka in ett ordentligt stycke broakullason på planen och David gjorde inte bort sig. Mycket kul att se!

Spelade innebandy ett par timmar igår kväll och även om den första timmen präglades av stundtals osannolika missar från min klubba så satte målskyttet fart i under den andra halvan. Trött, svettig och hungrig begav jag mig sedan hemåt för att se mitt favoritprogram, Mästarnas Mästare som är fantastiskt underhållande. Stefan Holm chockade alla efter sitt antiklimax i tävlingen som gick ut på att hållan andan under vatten när olympiamästaren endast mäktade med sex ynka sekunder utan syre. En som däremot klarade den uppgiften galant var forne storsimmaren Louise Karlsson som utan att förta sig lungt stannade kvar på botten i drygt två och en halv minut. För er som inte ser programmet uppmanar jag er att snarast börja följa det bästa som hänt svensk tv sedan På Spåret började sändas.

I morgon är det ånyo en hyperviktig tävling i VikingBowlingen. Omgång fem av åtta och i morgon kan jag vid vinst göra ett mycket kraftigt ryck i toppen. Vid en sistaplats är det nuvarande försprånget i princip uppätet. Jag känner mig själv och vet att jag kan lika gärna vinna som hamna sist. Lika gärna få 200 poäng som 90. Det gäller bara att mala på så trillar käglorna till slut. Lasse Frisk är sjuk men har förkunnat att han kommer jobba i morgon varpå tävlingen kommer att spelas som planerat. Dock har inte Franzén som är sammankallande i klubben inte skött sina åtaganden enligt överenskommelse då vår ordinarie tid mellan 18-20 var bokad och vi kommer därmed få lira en timme tidigare vilket vi övriga som sagt skyller helt och hållet på Lasse Franzén.

/~~/


Rävsax

Var igår kväll ute på långpromenad med min dotter. Jag uppskattar ,som ni säkert vet vid detta lagret, riktigt vinterväder och det vill jag lova att måndagskvällen erbjöd. Smällkallt och stjärnklart. Ellie låg som en prinsessa varmt inbäddad i mångder av filtar,täcken och kläder och har säkerligen ärvt sin faders fascination för sann vinter.

Jag stannade till på ICA för att inhandla diverse förnödenheter varav hälften glömdes kvar vid packningsstationen vid kassan då lätt panik uppstod då Ellie tappade sin napp och tumult utbröt i hennes värld. Självklart släppte jag allt och dök handlöst ner i vagnen för att hitta nappen och detta lyckades jag med till dotterns stora förtjusning varpå hon tryggt och lugn somnade om igen. Själv glömde jag hälften av varorna, betalda och klara. Dock tog jag mitt förnuft till fånga och körde ner och hämtade tingestarna senare på kvällen utan fler missöden.

Har blivit beroende av något så bisarrt som Aftonbladets datumkryss. Ett fantastiskt trevligt litet korsord som bara måste lösas de dagar den tidningen inhadlas...

Det är valår i år och på de flesta radiostationer börjas det redan tjatas om vilket parti som är det rätta. Jag kan inte fatta vilken otrolig lekis-nivå många av våra politiker trots allt befinner sig på. Man kan absolut inte tycka att något annat parti förutom det egna har kommit på en bra idé. Endast om någon i det egna partiet har sagt något mer eller mindre intelligent så tycker företrädare för det partiet direkt exakt likadant. Jag måste bara fråga; är jag den enda i landet som tycker att mer eller mindre varje parti har en del sunda (och för all del även korkade) punkter på sina program? Måste man bara tycka att ett enda parti har rätt? Det gör i alla fall inte jag. Hade sossarna haft en anna partiledare hade valet dock varit ganska lätt, men jag har oerhört svårt för Mona Sahlin... Det blir väl som vanligt att kvällstidningarnas test får avgöra var min röst hamnar, men det får bli ett senare bekymmer.

Det var bistert att cykla till gruvan i morse. Nytvättad i ansiktet men uppenbarligen inte så noga avtorkad så börjades min färd mot jobbet, och det kan jag fan säga att cykla ett par kilometer i femton köldgrader med ett lätt fuktigt ansikte känns ungefär som att ha en rävsax i var kind.

Någon som däremot hade fått min röst i vilket val som helst är Henrik Sedin som är på god väg att vinna NHL:s poängliga vilket är helt enormt i mina ögon. Han kunde bli statsminister i stället för Reinfeldt...

I kväll blir det innebandy. Två timmar som vanligt på tisdagar. Lite av en höjdpunkt i vardagen faktiskt. Om det går bra vill säga. Jag har inte rosat marknade de senaste träningarna men vem vet, det kanske vänder i kväll. Huvudsaken är att man rör på fläsket, och innebandy är en ypperlig form av motion.

/~~/

Värmande länkar

Denna lördag bjuder livet på fantastiskt vinterväder med solsken och många minusgrader. Just så som det ska vara i januari. Är på väg bort till brorsan för att titta lite på travet och käka lite.

Hade inte tänkt att vara långrandig utan ville bara slänga in några schyssta värmande länkar så här i kalla vintertider!

Håll till godo:

Sean Avery, den enda spelare som alla i hela NHL som inte han inte spelar med avskyr!

Håkan Lönngren, världens kanske bäste radiokommentator genom alla tider. Aningen partisk åt Nybros håll stundtals men annars bjuder håkan på stor journalistik. (Tack Jonne för länken!). Sådan inlevelse kan inte finnas någon annan stans.

Lassie är alltid Lassie. Ainbusk Singers tillhandahåller en av Sveriges genom tidernas sämsta låttexter med underbara rader såsom: "hon viskade till mig sitt vov- vi gick tass i hand och i mitt hjärta kändes love" En mening som hade fått Peter Ljungström att riva sitt hår i frustration.

Gunvald Larsson. Det finns bara en Gunvald Larsson... " Men herregud... du gick rakt in i betongväggen"

Jonas Lantto i Gefle IF är en skön pajsare.

Hoppas att någon drog på smilbanden!

/~~/


Halvslappt grepp

I kväll blir det en tur till grannkommunen Kalmar för att där inhandla ett styck frysskåp, en mp3-spelare och en mus. Musen är till datorn och är således varken en glädjeflicka eller ett djur, så de tankarna kan ni slå ifrån er genast.
Jag vann ju lite pengar på hästarna i helgen och i stället för att spela bort dom valde jag att lägga dom på ovanstående tingestar som för en lång tid framöver ska påminna mig om vilken sjuhelvetes travspelare man är...

Vädret ute gör ingen glad. Snöslask och regn i luften blandat med perioder av minusgrader gör att vi arma stackare som trotsar Kung Bores lite halvslappa grepp, och cyklar till jobbet har ett rent helvete på spåriga cykelvägar. Men det handlar om att bita i hop och trampa på.

Mästarnas Mästare är det bästa TV-programmet sedan Simpsons började sändas.

På tal om att trampa på så cyklade jag i går ett 40-minuterspass på motionscykeln (som enligt envisa rykten en gång ska ha tillhört Markku Ahonen varför den är på gränsen till oanvänd...). Jag körde någon form av intervallträning och svettades som en gris och har i dag relativt stora problem med krämpor i så gott som alla muskler i det bakre mittpartiet av kroppen.

Nybro ångar på i Allettan. I går vann man på nytt på bortais. Denna gång mot Skövde. Resultatet var dock 0-0 efter full tid och förlängning varpå straffar fick avgöra tillställningen och där drog Nybra det längsta strået. Vikings målvakt, junioren Pontus Mattsson visar prov på stor skicklighet och har hittils gjort allt rätt sedan han fick chansen sedan de ordinarie två målvakterna blivit skadade. Jag antar att de får svårt att peta Mattsson när de kommer tillbaka.

Sverige är inte den stolta handbollsnation man en gång var...

Tampa åkte på en stjärnsmäll när man i hockeyvärldens mest klassiska arena, Madison Square Garden, förlorade med hela 8-2 mot NY Rangers. Inte bra. Lightningspelarna ska enligt uppgift ha gjort säsongens bottennapp och det är väl bara att hoppas att så var fallet.

Med Ellie är allt bra. Hon har upptäckt sina händer och tycker framför allt att dom är utmärkta att gnaga och sutta lite på när det inte finns mat eller napp att tillgå. I kväll ska hon vara hos sin farmor och farfar under tiden Jojje och jag åker till stan.

Fick utmärkta provsvar idag... Sådant är alltid skönt!

Nu dags för att jobba en stund till. I morgon är det fredag vilket är en morot som heter duga!

/~~/

Åter

Bloggtorkan har varit i det närmaste total, men ibland finns helt enkelt inte tid och de senaste dagarna har helt enkelt annat prioriterats. Dock är jag nu tillbaka med vässad penna och nya bloggkrafter.

Helgen har varit mycket trevlig. Det började med en nätt vinst på strax över 3000 på hästarna i lördags eftermiddags då jag efter smått fantastiskt spel satte dubbeln klockrent. På kvällningen sedan så dök ett helt knippe jobbarkompisar upp på Genstigen för att gratulera till faderskapet. De hade med sig öl och cognac i stora kvantiteter varpå kvällen blev ganska blöt.

En hel del dart spelades och nu ska jag skriva något jag aldrig trodde jag skulle erkänna, men Lasse Franzén var överraskande talangfull inom den sporten. Lasse som själv hävdar att han har ett visst mått av talang i de flesta sporter som ej kräver någon som helst kondition samt att det är legitimt att sänka ett par kalla under tiden man utövar det. Jag nöjer mig dock med att konstatera att han i alla fall inte var helt oduglig i dart och vann faktiskt så gott som kvällens samtliga spel i stor stil.

Klockan 04.00 på söndagsmorgonen var festen slut och jag gick utmattad till sängs. Johanna och Ellie var i Skåne så således hade jag huset för mig själv vilket nog var tur då en tvåmånaders bebis nog inte hade uppskattat sällskapet av åtta mer eller mindre förfriskade industriarbetare en hel kväll. Trevligt som fan var det i alla fall och jag tackar alla för ett riktigt fint minne!

Söndagen sedan väljer jag att inte skriva så mycket om då det var en dag i lättjans tecken. Jag ska villigt erkänna att jag har absolut haft piggare dagar så när kvällningen väl kom och det var OK att gå och sova gjorde jag det med glädje.

Såg på idrottsgalan i går kväll. Jag tror det kan ha varit det absolut sämsta skit jag sett på TV på riktigt länge. De sketcher som var tänkta att var roliga var pinsamt dåliga och endast en enda gång ryckte jag på smilbanden och det var när Peter Magnusson spelade Lasse Lagerbäck. I övrigt var det mesta pinsamt dåligt.

Om Magnus Ugglas låt till Norge vet jag inte riktigt vad jag tycker...jag tycker nog...hm...ingenting. Den var som galan var i stort. Slätstruken och tråkig. Dock kan den låten nog bli en hit om Sverige skulle överträffa sig själva och även dett OS hamna före Norge i medaljligan.

Vad beträffar priserna så vann Helena Jonsson Jerringpriset med klar marginal och det har jag inga invändningar emot. Hon har varit magisk i år även om jag inte riktigt är säker på att gemene man förstår hur oerhört svårt det måste vara att vinna skytteligan i Serie A, Scudetton och göra megasuccé i världens bästa lag Barcelona som Zlatan Ibrahimovic faktiskt gjort. Men jag tycker som sagt ändå att Helena Jonsson var väl värd sitt pris.

Annars tycker jag att det var konstigt att Jonas Jerebko fick priset som årets nykomling. Jerebko har förvisso spelat kontinuerligt i Detroit men laget går trögt som sirap och även om svenska medier försöker få det till att låta som om Jerebko skulle vara ungefär i klass med Michael Jordan så vill jag nog påstå att hypen kring honom är väldigt överdriven.

I kväll blir det innebandy. Två timmar blod,svett och tårar. Det ska bli skönt att röra på sig!

/~~/

I kapp och förbi. Del två

Endast en styck eftermiddag och en halvdag kvar innan årets allra första fulla arbetsvecka är avklarad. Säga vad man vill, men det går ganska bra när man väl börjar hitta tillbaka in i sina så väl inkörda rutiner både vad gäller mat och tider. Ett litet nyårslöfte jag har är att tänka lite mer på vad jag stoppar i mig. Planen är att köra relativt hårt med detta under veckorna, med hyfsat nyttig mat på fasta tider och inget småätande emellan. På helgerna släpps tyglarna lite, annars vet jag att jag aldrig kommer fixa det.

Mer motion och träning ligger också inplanerat, men eftersom en magsjuka legat och grott utan att riktigt bryta ut har den delen blivit lidande hittils. Räknar med att köra några pass nästa vecka med i huvudsak innebandy och löpning så den så atletiska kropp man en gång befogade över åter träder fram.

På tal om atletiska kroppar så hade ViktVäktarna i Växjö ett invägningsmöte igår. Dock verkade julmaten satt sina spår ordentligt då hela jävla golvet ramlade ner. Lite ödets ironi.

Var i Victoriahallen på hockey igår och fick se Nybro lite onödigt släppa iväg bonuspoängen till gästande Skåre som i innehöll två söner Loob samt en son Rundqvist. Nybro var nog egentligen lite bättre än motståndarna men matchen gick hela vägen till straffar där Nybros skyttar inte satte en enda straff.
Nybro hade chanser att avgöra och framför allt hade man powerplaysituationer som borde förvaltats bättre. Märklig coachning av Bendelin som några gånger valde att spela med fjärdelinan i PP. Likadant måste man använda Kvetan och Andreas Sandell mycket mer i den spelformen. Bägge två skjuter som hästar och borde som sagt få spela mer eller mindre non-stop under PP-spel.

Nu väntar två stenhårda bortamatcher mot Mariestad på söndag och Skövde på onsdag. Jag hoppas att man kan få med sig i alla fall någon poäng från den resan och har väl ganska goda förhoppningar om att så blir fallet.

Den aktuella tabellen har jag dessvärre inte hittat på nätet men har den hyfsat i huvudet och kan således konstatera att Nybro är urstabila uppe i toppen av tabellen medans trätobrodern TAIF återfinns först åtta från slutet. Dom gröna tigrarna måste alltså spela på topp under återstoden av säsongen om det ska bli något fortsatt playoff...

I kväll har jag itne ett dyft inplanerat vilket jag uppskattar. Antagligen dyker det upp något mindre upphetsande, men just nu är det tomt på schemat och det innebär att Ellie och jag nog tittar lite på Elitserie-hockeyn. Flickan är ju sååå hockeyintresserad att jag som ansvarstagande fader måste se till min dotters utveckling och bejaka hennes intressen samt finnas vid hennes sida som stöd och hjälp, därför borde vi i vår familj kanske rentav göra det till tradition att så fort det visas hockey på TV, ja då planeras schemat om och vi allaesammans avnjuter denna ädla sport en lite stund. Det låter som en bra idé!

/~~/


Skitsnack

Ganska exakt halva arbetsveckan avklarad, och det med bravur trots att det känns som om en styck magsjukdom ligger och väntar på att få sätta klorna i mig under ett obevakat ögonblick. Än så länge har jag klarat mig, men jag fick mycket besviket ställa in min innebandyträning i går då jag med allra största sannolikhet inte hade kunnat tillbringa så mycket tid på plan som jag hade fått göra på toaletten.

På tal om toalett så hörde jag i går på hippa innekanalen P3 en intervju med någon innemänniska som talade om att hans intresse var att "klubba". Att klubba har i alla år i min umgängeskrets varit ett slanguttryck för att "göra nummer två", "kakla om" eller helt enkelt skita. Numera har detta högst potenta uttryck alltså spridit sig från de småländska skogarna till den kungliga huvudstaden och uppenbarligen också ändrat innebörd då detta ord i detta fall betydde att killen i fråga gillade att gå på klubbar, det som vi i Emmaboda känner till som att "gå-på-Amigo-och-bli-redlös". I innekretsen i huvudstaden betyder det alltså att gå ut vilket kan vara värt att lägga på minnet om man ska dit och "klubba"

Franzén har tagit TAIFs förlust väldigt hårt och valde i måndags att spela ut sitt ödmjuka register. Något som vanligtvis bara inträffar när han kommit sist i Vikingbowlingen eller vill ha lift till Lindåspizzan när det serveras raggmunkar där nere.
Hockeymässigt har dessa två dagar varit de bästa sedan Tampa vann cupen -04.

Läste en lokal morgontidning i måndags och förstummades av den oerhörda journalistik som där bedrevs på Emmaboda-sidan då man valde att på hela jävla sidan skriva om en halt kattstackare i Vissefjärda. Jag har absolut inget emot katter och tycker förstås vansinnigt synd om kissen i fråga, men på ett sätt kändes det som om att även om nyhetsbristen i kommunen i påtagande så finns det knappt någon mening att ens ha en Emmaboda-sida varje dag utan kanske nöja sig med varannan.

I kväll blir det hockey i Victoriahallen. Nybro möter Skåre och en seger där hade verkligen gjutit gott mod i redan självförtroendesprudlande vikingar. Jag tror förstås på seger. Det gäller ju att hålla TAIF bakom sig i tabellen där de rättmätigen hör hemma.

I helgen spelas min favoritturnering i inomhusfotboll, Swedbank Cup i sporthallen. Själv deltager jag inte men jag tror inte JIF faller på grund av det. Jag hoppas de blåvita kan bibehållad den fina andan från Nybro Open och på så vis ta sig till slutspel i även denna cup. Jag tror stenhårt på forsarna!

I natt drömde jag att Tampa slog Washington med 7-4. Döm om min förvåning när jag i morse innan jobbet surfade in på datorn för att stilla NHL-nyfikenheten. TB-WSH 7-4 stod det. Då blev jag lite komfunderad, men det borde tyda på att man kan drömma sanndrömmar och att ett samtal från Nanne Bergstrand inte alls är någon omöjlighet.

Nu jobba

/~~/


Pantrar till förrätt, tigrar till huvudrätt och en femhundring till dessert

Denna rent ypperliga idrottsöndag har snart lagts till handlingarna... Inte. Denna söndag kommer förmodligen inte glömmas av en enda sann Nybro Vikings-supporter. Detta var söndagen när vikingarna åt upp ett helt lass med tama tigrar till middag.

Man började redan i onsdags med att till förrätt beställa in en liten portion pantrar som var lite svårtuggade men som ändå till slut slank ner. Till huvudrätt väntade alltså en stor portion Tingsryds-tigrar serverade i den invändigt vackra restautanten Daque d´hall. För er som undrar vad fan jag dillar om så försöker jag helt enkelt bara hitta på lite justa metaforer för Nybros slakt av TAIF i Dackehallen denna eftermiddag med stenrättvisa 4-2.


Nybro var vansinnigt taggade redan från start och det dröjde inte länge innan man tagit ledningen med 1-0 efter att planens offensivt bäste, Mikael Ahlén tryckt in returen efter Anders Grönlunds rungade stolpskott. TAIF kvitterade emellertid efter några minuter klart rättvist eftersom Nybro efter sitt ledningsmål hade sin enda riktiga downperiod under hela matchen. Den varade dock ungefär tio minuter, med konstant press mot utmärkte Jonas Sparring i Nybros mål. Första perioden slutade 1-1.

I andra var Nybro det hetare laget och trummade på och skapade mycket chanser och till slut satte Alexander Kovalönok dit tvåan efter drygt halva perioden. Dock skulle glädjen även denna gång bli kortvarig då Olof Einarsson bara några minuter senare gjorde sitt och Tingsryds andra mål denna afton. Efter massivt tryck från Vikings sida i slutet av perioden med en jättechans precis i slutsekunderna så ljöd slutsignalen och även den andra perioden slutade 1-1 vilket som den sluge (läs Nybro-supportrar) redan räknat ut ger en totalställning av 2-2.

I tredje var det lite avvaktande från bägge håll även om Nybro kändes lite hetare och mer benägna att vinna matchen. Det skulle dock dröja tills halva perioden var spelad innan lagkapten Henric Gustafsson tryckte in en retur efter stenhårt jobb av hela den femman. Ett riktigt kämparmål. Med halvminuten kvar avgjorde Ahlén med ett mål i tom kasse var på tigrarna var tämligen tama och uppgivna m ed all rätt, då isens bästa lag segrade fullt rättvist.

Givetvis var jag så pass segerviss innan matchen att jag mer än gärna spelade en hundring på Svenska Spel på Nybro som stod i nästan fem gånger pengarna, så tre poäng och femhundra riksdaler rikare får väl ses som ett hyfsat dagsverke.

Sparring var grym i målet och blev rättmätigt utsedd till Nybros bäste spelare.

Många var det ju som efterlyste en tabell av Nybros och Tingsryds serie, och jag är idel öra för mina kära läsare och puplicerar gärna den aktuella tabellen med en liten kommentar till dessutom:

Olofström 2 2(0) 0 0(0) 2 6
Nybro 2 2(1) 0 0(0) 3 5
Vita Hästen 2 1(0) 0 1(0) 1 3
Skövde 2 1(0) 0 1(0) 0 3
Tingsryd 2 1(0) 0 1(0) -1 3
Skåre 2 1(0) 0 1(0) -1 3
Pantern 2 0(0) 0 2(1) -2 1
Mariestad 2 0(0) 0 2(0) -2 0


Så ser den alltså ut just nu. De fyra bästa lagen går till playoff och de fyra sämsta gör det inte. Som alla ser så ligger TAIF pyrt till och är faktiskt just nu inte ens på slutspelsplats. Då hjälper de 200 poäng man hade upp på övriga i grundserien föga. Nybro däremot är mer eller mindre redan klara för Elitserien 2012 vilket känns kul. Ett rykte jag hörde på läktaren var att B-Å Gustafsson satt studerade Jonny Ågren eftersom OS-truppen drabbats av lite skador. Mikael Ahlén var tydligen också aktuell.

Nä, skämt åsido. Det var bara en tidsfråga innan TAIFs första förlust skulle komma, och säga vad man vill, men Nybro har varit hyfsat nära ett par gånger tidigare under säsongen att knäppa de gröna tigrarna på näsan. Det kom lägligt idag, eftersom det faktiskt innebär att Nybro för första gången på väldigt länge kan stoltsera med fler poäng än ärkerivalen. På ett sätt känns det som att det spelar ingen roll hur jävla illa vikingarna spelar under återstoden av serien. Oavsett vad så har man käkat upp Tingsryds tigrar med hull och hår mitt framför ögonen på deras egna hemmapublik. Har inte sett Nybro spela så bra hockey på väldigt länge
.

Det kommer att bli ganska lättjobbat i morgon. Hade jag hetat Lasse Franzén hade jag nog övervägt förtidspension. Jag kan vara spydig emellanåt, det vet jag. I morgon kommer det nog bli värre än så. I kapp och förbi- igen...

HM, AK och Tappen... ja, vad ska jag bara säga till er. Detta räcker kanske...

 

I Nybro Open åkte tyvärr JIF ut i semifinalen efter straffsparkar. En semifinalplats är dock fullt godkänt och firma Jäghagen/Grozdanovski kan nog göra underverk med detta laget. Jag tror mycket på dom i alla fall och tror förstås också att det 2011 spelas division 5-fotboll på IP!

I morgon börjar årets första fulla arbetsvecka. Ja, det är väl bara att bita i det sura äpplet och börja gno...

/~~/

Bragdguld

Så var årets första arbetsdag ett minne blott. En helt OK start på arbetsåret med att jobba en fredag och sedan ta helg. Fredagarna är på för dagtidsarbetande på Flygt en dag som inte varar mer än den oerhört logiska tiden fem timmar och 44 minuter.
Arbetsdagen i sig var som arbetsdagar är i stort. Uppgifterna hade inte förändrats nämnvärt, men att träffa gänget är faktiskt väldigt kul efter nästan tre veckor. Jag hade till och med saknat Franzén. Men bara lite. De flesta var sig lika och det generella samtalsämnet var hur, när och hur mycket vikt man tänkt träna av sig i vår. Jag var med andra ord inte ensam om att ha firat Jesu födelse med ordentligt med mat.

Har precis kommit hem från årets första träningspass. En dryg timmes innebandy i Flygthallen har bockats av på att-göra-listan. Benen fick jobba och det kändes hyfsat bra även om min kondition, som faktiskt en gång i tiden var riktigt bra, hade mer att önska.

Jag noterar mycket glädjande att Johansfors IF spelar fin fotboll i Nybro Open. En seminfinalplats för andra året i rad är facit ännu så så länge. Hoppas verkligen att man förvaltar detta årets semifinalspel bättre än vi gjorde sist då en mindre begåvad fotbollsspelare i vårt lag valde att ta en inte allt för taktisk utvisning med några minuter kvar. Spelaren i fråga är inte med i årets trupp. Spelaren i fråga är... jag.

I morgon blir det V75 i Kalmar med ett gäng i från jobbet. Kommer att bli riktigt trevligt hoppas jag. Bussen avgår redan klockan 11 så det finns risk för att det blir en lång dag. Förhoppningsvis med stora vinster. Men högst troligt inte.

I kväll blir det På Spåret när Fredrik och Filip möter Bosse och Lena Sundström. Given fredagsunderhållning.

USA megaskrällde i JVM och slog superfavoriten Kanada med 6-5 efter sudden death. Smått otroligt. Besvikelsen i Kanada lär vara enorm då där, och endast där ses det som ett gigantiskt misslyckande att "bara" vara näst bäst på Jorden. Nu är det drygt en månad kvar till detta milleniumets största landslagsturnering alla kategorier inom hockeyn. OS i Kanada. Förvisso väldigt synd på ett sätt att det är förlagt just där för oss hockeygalna svenskar då tidskillnaden till OS-staden Vancouver är besvärliga -9 timmar.


Nybro Vikings ångar på i hockeyettan och är nu bara en enda poäng efter TAIF. Man har alltså tagit in 25 poäng på de gröna tigrarna sedan december. Bragdguld? Ja, nästan...
På söndag möts de eviga rivalerna i Dackegloben. Jag tror förstås på seger för Vikings. Men det lär sitta hårt åt. Mitt tips är 5-3 till Nybro. Så AK, HM, Tappen och alla ni andra som har efterlyst en uppdatering av tabellen här på bloggen vill jag bara tala om att den eventuellt kanske publiceras på söndagkväll. Eventuellt...

Henrik Sedin leder poängligan i NHL och vinner han den, ja då ska tvillingarna splittras en gång för alla för då ska Henrik, bara Henrik, ha  Bragdguld, Jerringpris eventuellt även Nobelpris och sist men inte minst: Min evinnerliga respekt. Killen ligger före alla världens bästa spelare med mer än halva säsongen spelad. Jag tror jävlar inte Johnny Ågren hade gjort det bättre.


Johanna är i Nybro  och tittar på Nybro Open vilket har inneburit att jag har ordnat käket här hemma denna iskalla kväll. Efter ett hårt träningspass vill man gärna unna sig något extra så jag slog på stort.
Min extralyxiga fredagsmiddag denna afton bestod av en dubbel portion med fiberberikad havregrynsgröt, tre styck för gamla korvbröd med lite ketchup samt ett glas blåbärssoppa. Man måste få unna sig lite...

Med Ellie Bell Karamell är allt utmärkt. Flickan är av det gladare slaget vilket hon främst uttrycker i något som kan påminna om sång under de tidiga morgontimmarna då hon gärna utvecklar sin musikalitet till sin stolta föräldrars stora förtjusning. Hon har varit med sion mor på fotboll hela dagen så jag hoppas hon är sugen på att se på På Spåret med mig i kväll!


Ellie sjunger julsånger

/~~/

Kanada

Årets allra första måndag är snart lagd till handlingarna. I alla fall dess dagsljus. Denna måndag har jag i huvudsak ägnat åt att handla saker. Johanna och jag har varit på Willys i Nybro för att storhandla. Vi har en liten överenskommelse att i år försöka att bli rejält mycket mer ekonomiska och då kan ett bra första steg vara att börja handla billigare och även att faktiskt äta upp den mat som finns i kylen innan den blir för gammal. Även blöjor och liknande ting är oändligt mycket billigare i Willys-liknande affärer. Målet är att vi endast ska handla en gång i veckan. Kan funka. Förhoppningsvis gör det det.

I övrigt har vi ägnat förmiddagen åt att fika med David och Frida. David som nyss är hemkommen från sin fantastiska resa runt jorden med resmål som USA, Chile, Jamaica, Nya Zeeland och Indonesien. Ja, Frida var förstås med på merparten av den trippen hon med, men begav sig mot Moder Sveas trakter en månad tidigare än sin pojkvän. David ville därför gärna idag träffa Ellie och så blev det.

Passade för övrigt på att tala om för äldste broder Strand vad som gäller beträffande julklappsköp till flickvänner. David, svårt plågad av dåligt samvete hade gömt en julklapp till Frida varje dag mellan 1-24 december) . Någon kunde ligga i deras hem, någon i Lindås hos Hörlings, någon i Långasjö hos Strands och så vidare. Detta har satt griller i huvudet på många flickvänner här hemma däribland min egen. Jag har fått höra hur romantisk David är och vilken fin gest han gör. Det finns som ni män där ute förstår, inget som helst försvar mot denna typ av attacker utan man får nicka och hålla med om vilken toppenkille Strand är (vilket han förvisso är, men det var han redan innan denna köphysteri) och samtidigt erkänna vilken fullständigt oromantisk slusk man själv är. Allt detta för lite paketer. Jag har svår ångest för att lyckas hitta en enda klapp och skulle antagligen gå under om jag skulle hitta 24. Jag tog upp detta ämne med David och han bad om ursäkt för detta tilltag.

Min gode vän Jonas Johansson valde att häckla mig offentligt efter den så svidande förlusten i vår kompisliga i det fiktiva fotbollsspelet XpertEleven. Jag väljer att inte kommentera det faktum att jag kom tvåa med mer än följande ord: Hade jag fått möta Sturetorp hela säsongen hade jag inte tappat pöäng en enda gång. Jag får väl ändå gratulera dig Jonas till en väl genomförd säsong. Nästa säsong lär det bli Vinterstaden som står överst på listan.


Malin Sjöndin har som vissa bloggar spekulerat i skrivit på för IFK Kalmar. Malin säger själv att hon är sugen på att se om hon håller på så hög nivå, samt att IFK Kalmars träningsdos tilltalar henne.  Är ganska övertygad om att hon kommer ta en plats i deras div-1-lag. Division 1 för damer är för den oinsatte landets näst högsta serie och en jättemöjlighet för Malin att testa sig själv i. IFK kommer nog få ett tufft år i ettan men det ska bli mycket intressant att följa laget nu när "släkten" finns representerad. Lycka till Malin!

Småkronorna föll överraskande mot USA. Trodde faktiskt att de skulle ta jänkarna ganska komfortabelt. På pappret är man dubbelt så bra, men såvida man inte spelar luffarschack så vinner man inga matcher på pappret. Sverige blev, precis som vanligt egentligen, överraskade av den transatlantiska hockeykulturen. Rakt på mål, stenhårda tacklingar och inget bökande i sarghörnorna. Tre Ören hade förvisso inte haft en suck mot Team Canada i finalen. Det laget hade inte gjort bort sig i OS. Vad svenskarna borde börja göra är att studera mer transatlantisk hockey och inse att det de senaste 20 åren inte är Sovjet och Tjeckoslovakien som är världens ledande hockeynationer längre. Det epitetet går till Kanada båda vad gäller damer, herrar och juniorer. I Kanada följer man inte utvecklingen, man driver den.


Det är precis samma sak på seniorsidan. Har ni sett vilken djävulsk trupp Steve Yzerman plockat ut? Han valde att inte plocka ut världens bäste offensive back Mike Green, han valde att inte plocka ut världens mest hårdjobbande spelare Martin St.Louis. Han valde att inte ta ut världens i mina ögon mest komplette spelare Vincent Lecavalier. Superbackarna från Calgary, Dion Phaneuf, Robyn Regehr och Jay Bouwmeester var inte heller dom med. Även utan dessa herrar har Yzerman plockat ut det bästa hockeylag som någonsin ställts upp. Jag ryser vid åsynen av deras laguppställning. Och så gnäller vi i Sverige på att Micke Samuelsson var petad. Jag tror knappt Dion Phaneuf vet vem det är.
Kanada är världens största, bästa och vackraste hockeynation och vinner inte dom OS på hemmaplan så lovar jag att anmäla mig till Göteborgsvarvet nästa år. Det är ett löfte.

Nu ska jag cykla bort till brorsan en sväng.

/~~/


Årets första dag

En ny dag, en ny vecka, en ny månad, ett nytt år och rent av ett nytt decennium har i dag inletts. 1 januari är oftast en dag som bruka präglas av lätt huvudvärk och dåliga filmer soffan under eftermiddagen. Faktiskt har jag personligen sluppit huvudvärken, men en dålig film i soffan har det likväl blivit.

Vi var här igår och firade in det nya året och vi hade precis som vanligt en förträffligt trevlig kväll med helt otroligt god mat så i dag känner man att det efter ledigheten börjar bli dags att leta fram träningskläderna ur garderoben för  numera liknar man mest en daggmask som svalt ett äpple.


Förrätten vid åt igår var en rent djuriskt god kräftsoppa som jag å det varmaste vill rekommendera er att prova. Nu kan jag inte receptet personligen men vid intresse ska nog det gå att plocka fram. Huvudrätten bestod av oxfilé och potatisgratäng vilket även detta råkar vara en av mina stora favoriter vilket säkerligen också syntes på mina portioner. Efter dessa två nyttigheter valde vi att spela ett parti Rappakalja över en whisky(Ardbeg, suveränt rökig) för dom som ville ha. Spelet vanns förstås av undertecknad som i ordspel är erkänt svårslagen. Ja, egentligen är jag ganska svårslagen i alla spel, men just Rappakalja och Risk spelar jag oftast mycket väl. Är öppen för utmaningar...

Tolvslaget dök precis som väntat upp och det nya året kunde skjutas in. Dock höll det på att gå illa då den fyrverkeripjäs vi inhandlat välte efter drygt hälften av knallarna och det innebar givetvis att de sista skotten gick av åt vår riktning. Nu hände som tur väl var ingenting, men nyårsafton kunde ha fått en tråkig avslutning.

Vad beträffar Ellie så var hon lite hängig igår. Flickstackarn har blivit lite förkyld. Hon sov dock som en klubbad ekorre vid tolvslaget när raketerna small som värst och därmed var hennes öron fullständigt avstängda för den typen av oljud. Även Max som kämpade tappert för att vara vaken så länge som möjligt föll på målsnöret och slumrade in fem minuter innan det nya året började.

Nästa år fyller jag 30... Hmmm... Jag som fortfarande minns glansdagarna på dagis som om det vore igår. Det är i runda slängar snart 25 år sedan man gick där. Hua.


Johanna har fixat och donat i Ellies rum och jävlar i havet vad bra det blev. En rosa-lila fondvägg som jag själv innnerst inne var relativt skeptisk till i början, blev en riktig succé. Ellie kommer att älska det rummet när hon är stor nog att bo där inne. En fin svart bokylla med plats för hennes leksaker, en svart byrå till hennes kläder matchar den svart spjälsängen fantastiskt bra. Jag hade inte gjort det bättre själv.

I kväll blir det självklart På Spåret. Många tycker att firma Luuk/Lindström inte når upp till samma standard somm Hellberg/Oldsberg och självklart är det så. Inget progamledarpar i Sverige kan matcha de herrarna. Men Kristian Luuks team gör det faktiskt väldigt bra. Jag var väldigt skeptisk i början, men är överbevisad. Fredrik Lindström är för övrigt oerhört underhållande och helt suverän på att prata.

Funderar också på att titta på NHL:s Winter Classic som i natt spelas på väldiga Fenway Park i Boston mellan hemmalaget Bruins och tuffingarna Philadelphia Flyers. Matchen börjar 19.00 och för er som gillar idrottsshower så är detta ett måste. Man kan säga vad man vill om amerikanare, men den här typen av underhållning är dom bäst i världen på. Matcherna som spelas under bar himmel brukar dock inte alltid bli dom bästa, men kringarrangemanget brukar som sagt vara häftigt.

Väl inne på ämnet hockey måste också nämnas att Rickard Fagerlund på nyårsaftonen tyvärr avled av en hjärtattack. Fagerlund hade ett finger med i spelet i mer eller mindre allting inom svensk, och till viss del även internationell hockey. Något som så sent som för två veckor sedan uppmärksammades när han valdes in i Hockey Hall of Fame, vilket är det största erkännade in hockeypersonlighet kan få. Jag lyfter på hatten för Rickards arbete för ishockeyn.


Henrik Sedin är för övrigt tvåa i NHL:s poängliga och det är stort utav bara helvete. Och hans broder spelar kanske sitt livs bästa hockey just nu. Behöver jag säga att jag längtar till OS. Sverige kommer att bli livsfarliga där.
I JVM är fortsätter man att imponera. I går kväll krossades lillbrorsan med odiskutabla 7-1. Jacob Markström ska enligt uppgift ha gjort en av sitt livs bästa matcher. Nu kan det bli som så att Sverige får möta Finlad i semifinalen igen. Det är bara att hoppas på att Markström är lika het då.

Vad hände förresten med svininfluensan?? Debatten kring den dog ut lite tycker jag...Med önskan om en god fortsättning på det nya året.

/~~/RSS 2.0