Pris i repris

Fotbollssäsongen börjar lida mot sitt slut och i dag har jag varit på upptaktsmöte i Johansfors för att på så vis spekulera lite i nästa säsongs möjligheter och omöjligheter. Ett ganska trivsamt möte med god fika, som dock inte höll Café Emma-klass, men nästan.

Efter förra årets upptaktsmöte anordnade jag en slags gala här på bloggen där årets bästa och sämsta prestationer framhölls. Jag tänkte erbjuda en sådan gala även i år men jag kommer att vänta tills det att säsongen är över innan jag delar ut denna säsongs priser. Tänkte ändå erbjuda förra årets priser i repris för er som är intresserade.

Och återigen vill jag framhålla att allt som skrivs på denna blogg är mina egna åsikter och delas inte nödvändigtvis Johansfors IF eller någon annan. Det mesta är också skriver med glimten i ögat.
Som sagt, här följer 2007 års prisutdelning:



Årets...

Skyttekung:  Blev till slut Peter Andersson trots att han missade en betydande del av säsongen. Peters facit blev rekordlåga 5 mål i A-laget

Skyttekung (bakåt): Johannes Medin överraskade alla med god målkänsla och en härlig känsla när han i storartad stil vann självmålsskytteligan med två klockrena baljor. Bägge var av riktigt hög klass.

Bäste:  Sanningen är den att ingen var sådär jättebra i år man Hampus Eriksson och Henrik Svensson förtjänar beröm sina säsonger. Övriga bör nog höja sig ett snäpp. Eller två.Eller tre...

Iron Man: Jag själv var den enda som spelade samtliga matcher från start.

Orsak till degraderingen: Läs motiveringen till Årets Iron Man

Skada: Jag kan inte på rak arm säga någon, förutom jag själv, som inte har varit skadad på ett eller annat vis denna säsong. Men Hampus bekymmer tar nog priset...
 
Mål: Bergkvists kvittering i Läckeby var nog skönast. Eftersom detta var i andra omgången så levde fortfarande hoppet, något som sedan slocknade efter hand. Det målet Challe Bern släppte in mot Långemåla är i helt egen division och omnämns därför inte mer här på bloggen med tanke på Challes välbefinnande...

Elektriker: Det finns bara en. Kalle Kardel

Självförtroende: Tobias "Tobban" Fransson som i en B-lags-match mot numera bortglömt motstånd gjorde en Zlatan och stal en straff medan Pettan och Joelsson (?) stod och diskuterade vem skulle slå den. Straffen kommer antagligen att gå till historien som den sämsta genom alla tider och det hela slutade med att motståndarna fick inkast. Men självförtroende är en bra egenskap Tobban...
Jag undrar bara vad Dick Magnusson hade sagt i en sådan situation.

Mest positiva: Mange Lundegårdh, alla kategorier. Låg vi under med 5-0 i halvtid så var Mange den första till att påpeka att vi minsann också kunde göra fem mål. Jag fick lite dåligt samvete vid ett flertal tillfällen under säsongen därför att jag inte trodde på honom...

Mest negativa: Att Bäckebo i den livsviktiga matchen i näst sista omgången försökte psyka ut oss redan i omklädningsrummet genom att inte erbjuda dasspapper. Det är ödesdigert i ett lag där majoriteten lider av någon form av gluten/laktosintolerans och således är toaletten ett populärt tillhåll för många strax innan match. Situationen löstes dock på bästa sätt när undertecknad lyckades dyrka upp badrumsskåpet och där inne finna en rulle Lambi.

Sågning: " Matchen var så dålig att myggen flög hem i paus" Den är tung. Det var matchen JIF-Bäckebo i våras som av någon anledning hade blivit utsedd till veckans match i Barometern och vi sågades efter fotknölarna. Korven smakade skit (trots att Dennis efter ett anonymt tips köpt dagsfärskt korvbröd i stället för att ta upp fryst), alla spelarna var urkassa och så vidare. Det enda vi fick plus för var att Bröderna Elm var på plats. Det är lite ironiskt att det enda som är positivt i vår klubb är vilka som sitter på läktaren. Det säger väl en del om kvaliteten på matchen.

Synfel: Nordan spelade enligt egen utsago sista sju minuterna i hemmamatchen mot Stjärnan blind. Det förklarar Stjärnans billiga kviteringsmål men inte varför Patrik valde att fullfölja matchen.
Även här hade Dicks kommentar varit intressant.

Övriganominerade: Johannes förstås. Mannen som en timme innan varje match måste ta av sig sina glasögon för att "acklimatisera sig"

Kroppsfint: Torbjörn Rampeltin i Långemåla. Johannes skulle markera honom på hörnor i första halvlek i bortamatchen mot Långemåla och tappade honom gång på gång. När Johannes senare blev skadad tog jag mitt ansvar och tänkte att jag skulle göra det. Det visade sig ganska snabbt att Medin hade gjort ett strålande jobb i första och att den gode Rampeltin bara behövde göra en enkel kroppsfint sedan var jag halvägs till Västervik. Han gjorde det inte bara en gång utan på varje hörna Långemåla fick så var jag totalt borta.

Lataste: Alla juniorer som på den oftast lite jobbigare slutövningen plötsligt fick in i helvete ont överallt och därmed var tvungna att kliva av.
Jag säger det igen, jag undrar vad Dick skulle sagt...

Självsäkraste: Vi själva firade väl mer eller mindre seriesegern efter första matchen mot Flygsfors som vi lyckades vinna med 4-0. Nu vann vi väl inte riktigt serien. Vi var inte jättenära heller.

Räddning: Charlie Dziobek som räddade livet på alla under de traumatiska minuter på träningslägret då brandlarmet ljöd.

Comeback: Challe Bern och Patrik Nordström stod nog för en sex-sju stycken var.

Förstemålvakt: ?

Samlag: Hästarna i hagen som fångade inte minst Dennis uppmärksamhet.

Schampootjuv: Andreas Klevtun som inledde säsongen starkt med mycket eget schampoo för att sedan avluta katastrofalt.

Schampoo: Family Fresh, den vita(Milk&Lavendel). Ökar chanserna till nattlig brottning med uppemot 4% slogs det fast under säsongen.

Avslöjande: Att David Bergkvist sett Niall Quinns könsorgan är en nyhet av högsta Se&Hör-klass.

Mest förutseende: Kent Fransson när vi hade glömt matchtröjorna hemma i bortamatchen mot Läckeby.Frallan kommenterade det hela så här
-"Jag visste det"
Vad jag då stillsamt undrar är varför den gode Kent inte nämnde detta innan vi anlände till Läckeby om han ändå visste om det. Men det är bara en stilla undran.

Fobi: I vårt fotbollslag finns det individer som under en lång tid har utvecklat en total fobi mot vanligt dricksvatte. Spelarna i fråga tog det till en helt ny nivå när vi i sista bortamatchen tvingades att ta med vårt eget dricksvatten från kranen i Johansfors. Detta är alltså sant.

Carsticker: Tobban hade dock ingen bil att fästa sina klistermärken på men väl en Puch. Den är numera prydd med dom oförglömliga och odödliga raderna "Fuck a Duck" och " I Only Stop For Alcohol"
Att Tobban sedan spenderade största delen av säsongen till att försöka fixa fler klistermärken till lagkamrater förhöjer helhetsintrycket.

Reklam: Bengts Golv fick loggan visad på prime time en söndagkväll i tv4-sporten då dom hade den goda smaken att besöka IP under ett reportage om en brödratrio från byn.

Stuntman: Tobban även här. Inför jublande lagkamrater visade han vid ett flertal tillfällen att man kan skapa magi med en gammal sur Puch. Tobias bjöd bland annat publiken på klassiker som "köra stående" och även fullgott försök till en om möjligt ännu mer klassisk "ring". Det försöket misslyckades dock kapitalt.
Ryktet säger ändå att Tobban under säsongen senare del ska ha lärt sig köra liggande och att allt ska finnas på film.

Sämsta: Älghult B. Är fullt medveten om att vi själva inte är Real Madrid på något vis men detta var det sämsa jag har sett. Vi själva spelade så otroligt uruselt men var ändå aldrig ens nära deras nivå. Nordan gjorde en helgjuten insats som spjutspets minns jag också från den matchen och noterades faktiskt för ett mål.

Koordination: Johannes i övningen "kissande hunden"

Elakaste: Tränaren Per som på träningen påpekade för Anton "Jeanskillen" Gustafsson att han hade jävligt fula skor. Per förökte upprepa ett skämt som alla spelare hade kört med under en längre tid. Det tråkiga vara bara att Anton inte hade hört när vi andra hade gått omkring och häcklat varandras skor på skämt och tog därför tränarens ord på största allvar.

Uppmaning: Markku Ahonen uppmanade oss vi gästboken att sätta Medin på topp. Varför? Han vann ju nästan skytteliga ändå från sin mittbacksplats. Att sedan 100% av Johannes mål var i egen kasse hör inte till historien.

Arbetare: Adam Wellrup, vilken insats ha gjorde när vi städade Jarl Trä. Hade jag haft ett eget företag had han varit den första jag hade anställt. Lagets "superstjärnor" hade inte ens behövt komma på inervjun.

Träning: Ovan nämnda städdag på Jarl Trä räknades som kryss i träningsstatistiken. Nordans kompis Alle hade länge tänkt att börja sparka boll och valde därför att lägga sin första och enda träning på Jarl trä. Jag är tämligen säker på att livet som fotbollsspelare i JIF inte alls var som Alle hade tänkt sig...

Skämt: Tobban drog något som antagligen inte är slut än. Fråga Johannes...

Mordförsök: Nordan tyckte inte att den spelare som gick hårt åt hans bror Henke förtjänade att leva längre. När domaren inte ansåg samma sak så bestämde sig Patrik för att ta tag i det hela själv.

Bedrift: Killen som gjorde sex mål i en halvlek mot oss i Bäckebo. Det har jag aldrig varit med om.

Lydnad: Nordans hund som följde med vid ett antal vinterträningar lydde samtliga utom Nordan. Patrik talade då om för "hundjävlen att den vet jävligt väl hur älgstudsaren ser ut "och om inte så skulle "hundjävlen" snart bli varse det.

Jag tänkte avsluta med ett lite erbjudande. Eftersom JIF-fostrade bröderna Elm just nu håller på att skjuta KFF till SM-guld så har jag tänkt att på eget bevåg sälja ut fler äkta JIF-brödrapar i fall det finns andra klubbar som kan tänkas vilja köpa. Eftersom detta förhoppningsvis gynnar mig både ekonomiskt och ökar mina chanser till en spjutspetsplats nästa år så vore jag tacksam för snabba svar. Och svarta pengar.

Följande bröder har vi just nu erbjudande på.

De Luxe paketet:
Peter Andersson,Dennis Randewall och Stefan Persson.
I detta paketet får köparen en smak av allt. Här ingår allt. Försvarspelare,mittfältare, forwards,styrelseledamoter,ordförande,föräldrar,hundägare,äkta makar mm.
Om ni frågar mig så är det ett under att KFF valde Elmarna föra denna gyllene trio.


Storstadspaket:
Karl Andersson och Oskar Andersson.
Erbjudandet för storstadsklubben
Oskar bor för närvarande i Lund och har därför stor vana av storstadspuls. Karl arbetar som elektriker och el sägs det finnas i dom större städerna.


Gott&Blandat-paketet:
Patrik och Henrik Nordström
Teknik och styrka. Här får köparen ett brett spektra.
I paketet ingår även fyra raggarrundor med Patriks 740 runt Järnvägskiosken för obegränsat antal personer.

Jeanspaketet:
David och Anton Gustavsson
EIS har redan nappat på delar av detta erbjudande och därför ligger endast Anton kvar för försäljning.
Anton kallas av somliga för "Jeanskillen" och bara det är väl själ nog att slå till


Talangpaketet:
Hampus och Gustav Eriksson.
Hur mycket talang som helst. Till ett bra pris. Då Hampus precis som undertecknad tillhör det tidigare nämnda gänget med gluten/laktosbekymmer så är vi beredda att kasta in Alle i detta erbjudande utan extra kostnad.

 
Det ryska paketet:
Oscar och Henrik Ahlström
Skulle passat i dom mer hårdföra ligorna då bröderna Ahlström alltid förespråkat kraft före teknik utan att för den delen ha någon som helst brist på teknik.

Veteranpaketet:
Billy Karlsson och Mange Lundgårdh
Billy kvalar in på listan i absolut sista stund efter en heroisk insats i sista B-lagsmatchen.
I detta paket får köpare en smak av det goda livet. Kanske inte föreningens yngsta par men väl det äldsta
Slå till idag så medföljer även två påsar frysta korvbröd från hemmamatchen mot Bäckebo
.

Finner ni något av ovan nämnda erbjudande attraktivt så går det bra att ringa mig direkt.
Och Nanne, läser du detta så kan jag nog rekommendera Gott&Blandatpaketet, kanske inte lika mycket talang som Elmarna men mycket mycket (bokstavligen) spelare för pengarna. Och garanterat billigare än ytterligare en Brasilien-resa.
Bara hör av dig till mig så ska jag se till så får ett bra pris.

Detta var alltså förra årets, 2007, utmärkelser. Jag återkommer längre fram med årets priser. Jag har ett par riktiga smällkarameller på lager! Spontant efter att ha läst i genom förra årets priser så undrar jag om inte David Bergkvists "Niall Quinn-incident" smäller högst... Jag tror nog det. Det ska bli intressant att se om någon från årets upplaga kan mäta sig med den händelsen.

Ha nu en riktigt trevlig helg allihopa!
/~~/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0