Första advent

Johansfors IF har gjort klart med nya tränare inför nästa säsong och de tu som ska leda forsen mot en plats i femman 2011 är Richard Jäghagen och Daniel Grozdanovski. De forna bodaiterna tar över efter Lasse Frisk vars sejour i klubben stannade vid en säsong. Från Boda tar man också med sig Joakim Linder och Martin Persson som förstärker spelartruppen.
En alldeles utmärkt lösning om ni frågar mig. Personligen tror jag inte jag kommer att närvara vid så värst många tillfällen då jag, som jag tidigare nämnt , beslutat mig för att ta ett sabbatsår från fotbollen för att lägga den mesta av min tid på min dotter. Dock vet jag att hur omotiverad man än känner sig efter en lång och seg säsong, lika motiverad brukar man bli när Ordförande Randewall susar runt på åkgräsklipparen nere på IP framåt april. Så man ska aldrig säga aldrig. Johannas träningar och matcher kommer att gå i första hand.

Kan ni fatta att det är första advent i dag? Tiden går fort. I bland nästan kusligt fort faktiskt. Dock gillar jag advent och jul och allt som tillhör. Har alltid varit barnsligt förtjust i julen och dess traditioner och det är ingenting som avtagit trots att man börjar närma sig 30.


Köpte Henrik Schyfferts DVD om 90-talet förra helgen och i går kväll kikade vi på den. Det är sällan jag skrattat så mycket. Fruktansvärt roligt, tänkvärt, sorgligt men framför allt sant.

Lightning fick med sig en poäng från Dallas i natt. Man låg under med 3-1 med mindre än fem minuter kvar men två baljor av Stamkos och Jeff Halpern såg till att matchen skulle komma att avgöras i OT. Där blev dock Stars för svåra och svenske doldisen Tom Wandell (som är oerhört populär i Texas) kunde avgöra matchen framspelad av Loui Eriksson (lika populär han).
Nu har Tampa hemmamatch på måndag mot Colorado i något som man har valt att kalla för "svenskkväll" eftersom IKEA är matchsponsor. Endast svensk musik ska spelas och diverse andra påhitt med svensk anknytning kommer att genomföras sägs det. Jag misstänker att Victor Hedmans framfart i klubben bidrar starkt till denna afton. Rykten gör även gällande att Mattias Öhlund antagligen spelar på måndag efter en tids skada, och det passar väl utmärkt att göra comeback på självaste svenskkvällen.

Ellie har upptäckt att det är festligare att vara vaken på nätterna i stället för på dagen...


Hade tur i går på travet. En jävla tur. Jag följde tävlingarna via datorn live för första gången och detta var riktigt bra. Hade inte spelat något vidare när det sista V75-loppet skulle avgöras. Bestämde mig för att chansa lite grand med att slänga in en hundrig på ett platsspel på Einar Celeber som kördes av Stefan Söderkvist (OBS! inte domar-Söder...).  Någon minut innan start upptäckte jag att jag inte bekräftat spelet och gjorde så men då visade det sig att jag spelade för ytterligeare en hundring och detta mina vänner svider i redan innan tunn plånbok. Loppet  började och min häst låg så långt efter att Kungälvs position i hockeyettan i jämförelse ser lovande ut. Dock hände något sista 500 och som ett jehu dök Einar Celeber upp och fick i alla fall kontakt med klungan. Dock är en tredjeplats minimum i ett platsspel så det såg ändå relativt kört ut. Då får kusen ännu mer krafter och susar för bi hela klungan på ytterspåret och börjar närma sig de tre som överlägset ledit hela racet. På sista metern får Einar Celeber fram nosen och tar sig förbi den då tredjeplacerade hästen och inbringar mig en vacker 500-ing som gjorde att jag fortfarande ligger plus i min travspelskarriär.
I själva V75 var jag borta. Inte en suck alls. Heller inte Dagens Dubbel var jag i närheten av att sätta. Nu gäller det att läsa på inför Solvalla och V64 på onsdag.

El Clasico i kväll. Jag hoppas att det blir en sådan färgsprakande tillställning som det har alla förutsättningar att bli.

I eftermiddag ska jag jobba på Emmagården för att där vara behjälplig med disken kan jag tro. Senast avancerade jag i hierakin och fick en plats i kassan, men efter att ha visat prov på fullständig okunskap vad gäller att slå in tårtor i kartonger med hjälp av snöre och doningar misstänker jag att jag blivit petad från min post till disken igen. Brorsan lär även han hamna där.

Nu har Ellie somnat här så då ska jag passa på att hoppa in i duschen så att min hygien är klanderfri under denna julskyltningseftermiddag i Emmaboda.

Så här i adventstider; glöm inte att släcka ljusen!




/~~/

Polly

Lördagseftermiddagar är kanse veckans absolut bästa tidpunkt för många. I synnerhet oss som gillar pilsner, fotboll och tips. Då är lördagar i det närmaste heliga. Även om tipset varenda jävla gång åt helvete så smakar en tjeckisk bärs likväl lika gott. Just nu sänds det gamla klassiska TipsExtra på SVT och jag tänker väl slänga ett getöga på det om en liten stund. Just nu följer jag faktiskt travet via datorn och även den sysselsättningen är vigd åt lördagseftermiddagen.

I går kväll var vi hemma hos familjen Fagerstöm/Svensson på en alldeles förträffligt trevlig lottöppning som visserligen inte heller den renderade i några större pengar. Men det är sällskapet som räknas. Vi käkade rådjursfilé och detta mina vänner vill jag påstå var en sann höjdare. Har aldrig ätit den maträtten innan men gillade den verkligen. Peter hade enligt ryktet låtit filén övernatta i mjölk för att på så vis få bort den allra värsta viltsmaken. Underbart gott kött som jag gärna äter oftare.

Det går för övrigt inget vidare alls med hästarna denna V75-omgång. Följer min inslagna linje med att relativt enkelt sätta spikarna men missa dom lopp som jag har tagit med många hästar.

Jag är numera känd i Emmaboda som Mr.240 och det smeknamnet kommer inte av att jag är ute och åker Volvo på den så kallade "järnvägsrundan" utan snarare för mitt svårslagna bowlingrekord som sannerligen har gett eko! Var faktiskt bara fyra käglor i från 300. Nu är jag smärtsamt medveten om att en alldeles för stor del i detta rekord består av tur men det skiter jag i. Jag gjorde det ändå. Och Ellie är stolt.

Franzén har för övrigt hört av sig i morse för att upplysa mig om resultatet i matchen mellan TAIF och Nybro. Nu var det störningar på linjen när han ringde så jag hörde inte vad han sa för resultat. Det kan även ha varit hans svåra snorkråkesjukdom som gjorde att den gode Lars pratade otydligt...

Ellie ja... Hon sov mest i går kväll på festen men var pigg som en lärka när vi runt 00.30 kom hem. Jag och Jojje ville gärna sova, Ellie ville sprattla, äta, skita, jollra och bara vara allmänt söt. Det hela slutade med att jag och lilltjejen gick ut och lade oss i TV-soffan och kikade på filmen Ed TV till klockan var nästan halv tre. Sedan somnade hon på min mage med ett förnöjt leende på läpparna varpå vi gick in till sovrummet för att få en skön natts sömn. Dock vaknade hon efter någon halvtimme och var hungrig men sedan sov hon hyfsat.

I kväll blir det tacos och Robinson. Jag är beroende av tacos. Och Polly.




Tampa stod för säsongens bästa match i natt när man förnedrade Henrik Lundqvist och hans New York Rangers med finfina 5-1. Henke blev utbytt i mitten av andra mot Steven Valliquette och det stoppade faktiskt Rangers ras en del. Tampa hade klara 4-0 när forne Lightningcoachen John Tortorella (som för första gången var tillbaka i sin gamla hemmaarena där han i vissa kretsar är mer eller mindre helgonförklarad). I Tampa glänste åter Steven Stamkos som noterade 1+1, och Marty St.Louis 0+3. Även doldisbacken Kurtis Foster klev fram i Mattias Öhlunds frånvaro och stänkte in två mål. Victor Hedman spelade ungefär 21 minuter och noterades för en assist men fick mycket beröm för sin insats. Jag är övertygad om att Hedman och Stamkos kommer att möts i OS... MIn nye favorit i Lightning Zenon Konopka som egentligen bara har två bra egenskaper, han är en av NHL:s bästa tekare och även en av NHL:s absolut bästa fighters. I natt tekade han som en gud, fick en assist fick fem minuter för slagsmål, tio för misconduct samt två för att han startade slagsmålet som utlöstes när NYR-spelaren utsatte en Tampa-rookie för en ful boarding. Jag blir rörd på något vis när lagkamrater står upp för varandra.

Robin Söderling har alla möjligheter att ta hem hela Masters-slutspelet. Tar han sig till finalen så tror jag inte ens Roger Federer går säker. Söderling har hittils aldrig slagit schweizaren men som sagt så tror jag att Federer hänger riktigt löst för att tala Idol-språk.

Och när vi ändå är inne på ämnet Idol så undrar jag hur fan svenska folket är skapt? Det finns en sann stjärna i det där gänget och henne ville Sverige ha ut. Mariette var en värdig vinnare som borde vunnit hela klabbet.

/~~/


Karamell

Sitter just nu i föräldrarhemmet i Lindås och bloggar. Ellie och jag tog en tur ner till hennes farmor och farfar varpå jag så fort jag klev innanför dörren blev överflödig då Ellies farföräldrar vilken dag i veckan som helst skulle offrat sin högra hand för att få hålla henne en stund. Nu behöver de som tur är inte göra den typen av uppoffringar utan får ha henne ändå. Och då passar jag på att blogga lite.

Knappt har röken lagt sig från den totala massakern i VikingBowlingen föregående kväll när undertecknad formligen krossade allt motstånd samt slog fyra nya rekord vilka var följande; Bästa serie (240), flest strikar i rad (7), flest strike/spärr i rad (14) och flest antal strikar i en deltävling (16). Samtliga dessa kommer att bli svårslagna och jag sticker ut hakan och påstår att serien på 240 förmodligen kommer att bli stående ganska länge.

I kväll blir det lottöppning hos Peter och Karro vilket lär bli trevligt. Jag gillar dessa samkvämskvällar med god mat och dryck samt förträffligt sällskap. Det är vad som gör en lyckad kväll.

Robin Söderling... Vilken oerhört intressant spelare.

På söndag spelas matchen med stort M. El Clasico. Barcelona- Real Madrid. Jag tror på en öppen historia med en hel del mål och jag tror och hoppas att Zlatan kommer trycka dit någon. Barca känns för dagen lite hetare än Real efter uppvisningen mot Inter i veckan (kanske det sämsta Inter någonsin presterat inför mina ögon) och därför tror jag att nordostspanjackerna tar tre pinnar mot huvudstadslaget.

Tampa fick en lite plump i protokollet senast det begav sig när man åkte på säsongens första nollpoängare på hemmais. Motståndet var svaga Toronto Maple Leafs som så många gånger för kammade full pott mot Lightning. Av någon anledning verkar mitt gäng ha svårt att vinna så kallade "måstematcher" mot "sämre" motstånd och det är ingen bra egenskap i NHL. Noterbart från matchen är att svenske rookien Calle Gunnarsson gjorde tre assist i sin sjätte NHL-match för Toronto. Kul förstås för Calle, synd bara att han valde just den matchen att göra det i.

Ellie bell, karamell. Så söt, så fin, så snäll!

Det spekuleras och spekuleras kring nyförvärv och spelarförluster inom lokalfotbollen och många av ryktena har förstås även nått mig. Jag väljer dock att inte skriva ut något här, men för er som har gottiga transferrykten så är det fritt fram att lämna en kommentar!

En mycket god väns mamma skulle ringa till Bil-Karlsson för att boka en tid där. I tron om att firman hette Bill Karlsson så frågade denna kvinna om hon kommit till Bill när Stefan Karlsson svarade. När Stefan inte visste något om någon Bill så valde kvinnan i fråga att lägga på. Missförståndet löstes senare samma kväll när kvinnan ,som vi helt taget ur luften kan kalla "Lena-Eva" ånyo kontaktade "Bill Karlsson".

Jag vill passa på att tala om att min mobiltelefon inte mår som den kanske borde. Den väljer helt själv vilka SMS den ska ta emot och vilka den inte ska ta emot. Detta har fått till följd att människor tycker att jag är en högfärdig jävel som inte svarar på deras SMS, men det vill jag å det klaraste förneka då jag inte kan svara på SMS som aldrig kommit till min telefon. Nu verkar det som om den har kryat på sig lite grand de senste dagarna men man vet aldrig.

På söndag uppmanar jag er till att gå förbi Emmagården för en fika under julskyltningen. Brorsan och jag är inkallade som diskplockare och vi har bägge två accepterat det erbjudandet.

/~~/

Två fyra noll

Det har VikingBowlats denna afton. Faktum är att det har VikingBowlats utav bara fan denna afton och resultatet i denna högst ärofyllda tävling föll undertecknad i smaken...

I ärlighetens namn kändes det inte som om formen hos mig var på topp innan tävlingen drog igång. Heller inte efter att knappt knäckt det så försmädliga hundrastrecket i första rundan så lossnade det. De övriga startade ungefär som jag med en högst medioker förstarunda med Mange i topp som ändå späntade i med för oss fina 135 poäng. Franzén, som i veckan plågats svårt av en snorkråka, var inte i form och noterade sitt genom tiderna sämsta VB-resultat med svaga 96 medans Frisk och jag trevade oss in i spelet med 119 respektive 123.

I andra rundan sedan så infann sig inte formen hos mig nu heller utan jag fortsatte på den inslagna linjen  och noterade 125 medans övriga aktörer samtliga förbättrade sig betydligt mer än jag. Mange drog in en ypperlig 160-serie. Frisk var inte långt efter med ståtliga 153 medans Franzéns så svåra virussjukdom hämmade den långhårigte virtuosens bowlingsspel denna bäcksvarta novemberkväll. Hans resultat blev förvisso fullt godkända 123 pinaler.

Men det var i tredje allt hände. Och då menar jag allt. Franzén fortsatte att hacka och spela utan egentlig topp och noterade 122 medans Mange var tre poäng bättre samtidigt som Frisk fortsatte sitt jämna och fina spel och kasserade in gedigna 143 poäng. Men inte för att på något sätt vara osvensk och lyfta fram mig själv så måste jag nog ändå vara om inte osvensk så i alla fall nästan och lyfta fram mitt egna spel denna magiska runda. Började bra med en spärr som följdes upp av en åtta varpå bowlinggudarna beslutade sig för att det var dags för mig att få den där lilla extra flyten. Två strikar och en spärr senare så ledde jag den tredje rundan hårfint varpå jag gör något som jag faktiskt inte trodde jag kunde göra. Sju raka strikar och ett slutresultat på smått otroliga 240 poäng och ett nytt mycket svårslaget rekord i VinkingBowlingen. Eller faktiskt ganska många ganska svårslagna rekord men de orkar jag inte räkna upp här.

I fjärde serien sedan så var det bara defilering i mål för mig medans de andra gjorde upp om kaksmulorna. Jag noterade i sista en väldigt fin 150-runda och mitt strike-spärr-streak sträckte sig över fina 14 rutor. Lasse Frisk överträffade sig själv denna afton och var kvällens jämnaste spelare som krönte verket med en finfin 166-runda i finalrundan och tog hem andraplatsen. Mange tog säsongens tredje tredjeplats på lika många försök och måste skärpa till spelet om han ska ha något med prissumman att göra. Mycket svårt snorkråkedrabbade Franzén fick inga poäng och ligger numera sist i sammandraget.

Kvällens runda
1. Ante, 638 poäng på fyra serier. 3 poäng
2. Lasse Frisk, 581 p. 2 poäng
3. Magnus, 554 p. 1 poäng
4. Lasse Franzén. 477 p. 0 poäng

Sammandraget:
1. Ante, 8 poäng. + 23,5 i målskillnad
2. Frisk, 4 poäng. + 12,2
3. Mange, 3 poäng. + 12,2
4. Franzén, 3 poäng. + 3,9

/~~/

Egentligen

Tror nog att jag utan större svårigheter skulle kunna vänja mig vid att jobba halvtid. Det måste vara så en arbetsdag var tänkt från början. Så som min vardag ser ut just nu skulle jag som sagt nog vilja att den såg ut för jämnan. Uppstigning runt sju, efter diverse toalettbestyr så blir det en kvart-tjugo minuter framför datorn där jag uppdaterar mig på nattens NHL. Efter detta kommer dagens pers då det är dags att fysiskt förflytta från hemmets varma trygga vrå till en kontrast av det samma. Fyra timmars arbete senare så är man hemma igen och lägger sig på soffan med Ellie på magen och Johanna vid sidan av och en halvtaskig film på TV. Jag tror det är så en arbetsdag är tänkt att vara egentligen. Egentligen.

Erik Edman önskar nog att han legat hemma på soffan i stället för att bli fullständigt förnedrad på White Hart Line igår kväll när Tottenham körde över Wigan med 9-1. Enligt medierna var Edman mer eller mindre inblandad i samtliga baklängesmål. Han ska tacka sin lyckliga stjärna att inte Dick Magnusson spelade i samma backlinje för då hade herr Edman fått den så smärtsamma klassiska "dickblicken" som drabbade oss mindre begåvade försvarsspelare på den tiden det begav sig i LBK. Då ville man förvisso av planen så en sådan blick var kanske vad som hade behövts igår.


Erik Edman hade en tung dag i London.

Skulle ha sett Tampas match i går kväll mot Atlanta. Lyckan var total när för en gångs skull ESPN America gjorde sig mödan att sända blixtarna. Matchen skulle börja tidigt (23.00) och jag tog mig tilld et klockslaget med viss möda ska tillägas. När sändningen skulle börja visade det sig att amerikanarna lyft ut hockeyn ur tablån för att istället sända...en repris av en förbannad jävla collegematch i amerikansk fotboll. Svårt nedstämd gick jag och lyssnade på matchen via webben i stället med efter en mållös första period så gav jag upp och gick till sängs. Tampa vann senare matchen med 4-3 men matchen skulle ha sänts på TV. Dåligt.

Har varit med Ellie och Johanna på BVC idag för att konstatera att flickebarnet mår prima. Hon har ökat i vikt precis som hon ska och hade även blivit lite längre. Ytterst lite men ändå, det kan kanske vara för att hon sträcker på sina ben lite mer nu men hon känns längre och större än vid födslen. Hon är oavsett längd och vikt helt fantastisk och världens finaste lilla tjej.

Förvisso bajsade hon mig i handen när jag skulle lyfta av henne från vågen på BVC men när jag är 90 år så är det eventuellt hon som byter blöjor på mig så det jämnar väl ut sig i det långa loppet.

Sitter även med pappren till Skatteverket där flickans namn ska ifyllas och det är bestämt att hennes fulla namn blir Ellie Cecilia Sjöndin. Då är det förstås många av de manliga läsarna som snappar upp att jag inte heter Sjöndin i efternamn utan Johansson och att jag då varit toffel och vikt ner mig. Jag svarar helt ärligt på den frågan och konstaterar att jag är en toffel utan desslike och gav mig i efternamnsdiskussionen fortare än J:et i mitt efternamn var uttalat. Men jag tror att Ellie själv väljer att byta till mer robusta, mer solida Johansson när hon växer upp, och då är jag där och hjälper henne med det. Tills dess får väl Sjöndin gå bra...

Robin Söderling är fan inte dålig. Han spöade Nadal i Mastersslutspelet denna eftermiddag.

I morgon är det ånyo innebandy i Flygthallen. Två matcher avklarades i fredags och det var kul som vanligt. I morgon är det ett lite längre pass så det vill till att vi blir folk. Henke Medin borde snart kunna vara tillbaka tycker jag. Hälsenan har aldrig varit väsentlig i din spelstil ändå så jag räknar med att du dyker upp i morgon.

P4 blir stämda för denna historia. Tragiskt. Historien är fantastiskt rolig och jag tycker det är märkligt att någon surdeg någonstans bara orkar bry sig...

/~~/

En regnig söndag

Tyvärr blev det inga miljoner. Faktiskt inte ens något sexsiffrigt belopp. Faktum är att det inte ens blev några tiotusenlappar eller heller tusenlappar. Men hundralappar blev det...inte heller, och visst var man nära tjugolapparna, men gårdagseftermiddagens visit på Kalmartravet slutade med att jag på ett andelsspel kammade hem hela tre (3) kronor. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig men många bäckar små blir till slut en hel å som det så poetiskt heter. Det måste i rimlighetens namn till en ohygglig massa bäckar innan den ån är anlagd men tre kronor kan vara början på en miljon, eller helt enkelt bara slutet på en usel traveftermiddag spelmässigt.

Efter travet så intog vi en middag på Larmgatan 10 som förra gången serverade häftklammer i käket. Visserligen var det inga klammer i krubbet denna afton men för nästan 300 riksdaler per person och meny kräver jag nog lite mer faktiskt. Brorsan tog hummersoppa till förrätt och den var gudomlig, i övrigt var käket högst medelmåttigt.

I eftermiddag har vi haft besök av våra förträffliga grannar som ville hälsa Ellie välkommen till världen. Ellie
svarade på gratulationerna genom att sova sig igenom mer eller mindre hela tillställningen men var ändå eftermiddagens mittpunkt. Hon är söt flickebarnet. Söt som en princessbakelse...


Tampa förlorade i natt mot dynghögarna från Carolina och avslutade därmed en lång svit med poänggivande matcher. Lite onödigt kan jag tycka att plumpen kom just mot Hurricanes då dessa i år får räknas som ett av ligans sämre lag. I natt väntar en ny match mot Atlanta och den sänds av ESPN America klockan 23.00. Denna kanal innehas utav mig vilket innebär att jag och Ellie ska ha hockeykväll i kväll. Flickan är nu två veckor gammal och därmed fullt mogen att stifta bekantskap med Tampa Bay Lightning.

Heerenveen, med Viktor Elm från start, åkte på en käftsmäll utan desslike när man blev överkörda av storlaget Ajax på bortaplan i Amsterdam. Ajax ledde med 5-1 i paus och kunde nog med lite skärpa i avsluten vunnit med tvåsiffrigt.


Gamle storspelaren Eric Cantona hävdar att om han varit irländare hade inte Thierry Henry sttått upp mer än tre sekunder efter dennes osportsliga handboll i den direkt avgörande VM-kvalmatchen mellan Frankrike och Irland. Jag måste erkänna att jag saknar Cantona. Större profil än han finns knappt.
Rent spontant tycker jag att matchen borde spelas om. Martin Hansson som dömde matchen kan egentligen inte lastas för misstaget då han helt enkelt inte såg vad som hände. Fram för kameror även inom fotbollen. Inom ishockeyn har man anonyma opartiska måldomare som tar alla sådana beslut och med den optionen i denna match hade inte Martin Hansson varit ön Eires mest hatade man just nu...

/~~/

Smält ost

En knapp timme kvar tills kvällens idrottsliga övningar nere i Flygthallen där 90 minuter innebandy står på schemat. Det är faktiskt ohyggligt underskattat att motionera på den sena fredagseftermiddagen eftersom man när man kommer hem kan knäcka ett par burkar och äta någonting som inte klassas som direkt nyttigt med i alla fall lite gott samvete.

I kväll blir det till att se Idol. Kan inte förstå det, men jag har börjat tycka om programmet. Mariette är den rättmätige vinnaren, de övriga är minst en klass sämre.

I morgon blir det Kalmartravet för familjen (lite ovant att använda uttrycket "familjen") då Jojje och Ellie uttryckt en önskan om att få följa med så det ska bli trevligt. Brorsan och Nathalie följer också med. Jag tänkte ta hem storkovan i morgon av den enkla anledningen att den 25:e inträffar alldeles för jävla sällan och att försäkringskassan sannerligen inte strör pengar över mammalediga egenföretagare. Så just därför har jag planerat att plocka hem et iallafall sexsiffrigt belopp på Kalmartravet i morgon. Det slutar antagligen precis som vanligt med förlust men förhoppningsvis blir det en trevlig eftermiddag som eventuellt avslutas med en bit mat i Kalmar under kvällen.

Tampa spelar fortsatt bra. Så pass bra att jag skulle kunna skriva spaltmeter om laget och dess framfart. Ska i ärlighetens namn erkänna att jag har under en längre tid funderat på att starta en en renodlad hockeyblogg som jag ska uppdatera parallellt med denna. Yzerman-bloggen var som namnet kanske antyder från början tänkt att vara just en sådan blogg, men eftersom den stora lokala massan finner det föga intressant att dag ut och dag in läsa om det, så gav jag med mig väldigt fort. Jag får se hur jag gör med hockeybloggen. Skulle vara roligt med en parhäst...

Steven Stamkos lär få en plats i Team Canada i OS. Kom i håg vart ni läste det först.

Jag vet inte om ni som är i ungefär min ålder kommer ihåg Camilla Karlqvist (numera Gervide) från högstadiet. Det gör ni förmodligen. Jag hittade via hennes Facebooksida till hennes blogg där hon lägger ut sina egna låtar som hon skrivit och framför själv. Camilla sjunger fantastiskt bra och bloggen är väl värd ett besök!

Vår underbara dotter Ellie mår som en prinsessa så här den andra fredagen i hennes liv. När man är 12 dagar gammal är man inte stor. Men söt...ojojoj vad söt. Ellie har varit på studiebesök med Johanna nere på Flygt i dag för att bli uppvisad för mina jobbarkompisar. Flickebarnet sov förvisso sig igenom hela den situationen men drog likväl den mesta uppmärksamheten till sig.


Ellie och jag på BB

Nu ska innebandysviden på och armbågarna vässas för i kväll ska det vinnas innebandymatcher

/~~/

Sagan om Konungens återkomst

Jag trodde i min enfald att sagan om Peter den Store var all, men ack vad fel jag hade. Peter Forsberg visar att han med en halvtaskig fot fortfarande är klasser bättre än övriga i Elitserien och jag börjar drömma om nummer 21 i Tre Kronors skrud i OS.
Efter tre assist mot Brynäs i tisdags så kom tre nya poäng i afton mot Luleå. Foppa förvaltade två frilägen på bästa sätt, och fick även en assistpoäng och är som sagt tillbaka på allvar. Det glädjer ett hockeyhjärta som mitt!

Peter Forsberg... Hjälten Peter Forsberg.

I morgon är det fredag igen och eftersom jag bara jobbar halvtid så hinner jag knappt ikläda mig det numera svarta blåstället innan detsamma skall avklädas mig. Inte mig emot. Jag gillar ledighet i allmänhet och ledighet med de två kvinnorna i mitt liv i synnerhet.

Peter Forsberg...Konungen Peter Forsberg.


Med önskan om en fortsatt trevlig torsdagskväll.


Peter den Store

/~~/

Snart kommer tomten

Så har då arbetslivet rullat igång så sakteliga igen efter en veckas pappaledighet. Jag jobbar förvisso bara halvtid denna och nästa vecka för att på så vis få mina 10 lagstadgade dagar att räcka så länge som möjligt.
Det var i ärlighetens namn inget kul att jobba, visst var det jättekul att träffa alla kompisar och emottaga alla gratulationer, men annars tycker jag mest man längtade hem till mina flickor där hemma.

Ellies första levnadsvecka har flutit på enligt alla planer som finns. Hon mår utmärkt och äter som en häst och uträttar följdaktligen även blöjpåfyllning därefter. Jättemycket besök har det varit här och vi är så tacksamma för detta. I eftermiddags kom även barnläkaren hem på hembesök och var mycket nöjd med vår dotter som ammade helt enligt konstens alla regler. Hennes vikt var även den precis där den skulle vara så allt är perfekt vilket förstås är en förträfflig känsla.

Helgen har varit relativt lugn. Som sagt så har det varit en del besök här vilket har fått till följd att whiskyn åkt fram vid flertalet gånger, men den har intagits med måtta och därmed har den så förrädiska söndagssjukan faktiskt undvikts.

Franzén och Frisk... ja, jag säger inte mer... Det är skönt att vara tillbaka hos de där två dårarna på jobbet. Franzén hade enligt uppgift tagit illa vid sig när jag i ett tidigare inlägg hävdat att jag hade mångårig erfarenhet av barnvård efter att ha tagit hans om honom under flera år. Detta hade tydligen satt djupa spår i den Franzénska skallen och jag fick förklara för honom hur det låg till. Han har för övrigt börjat göra "high fives" med Frisk. Han säger att det har och gör med en utmaning inom bowlingen, men jag tror jag vet varför han plötsligt blivit snäll; tomten är på ingående...

I morgon har jag planerat att spela ett par timmar innebandy. Har inte rört på mig så där nämnvärt mycket den senaste tiden och när vågens första siffra är en nia så börjar det bli dags att ånyo börja motionera och äta lite mer ordentlig kost.


Tampa går bra utav bara helvete just nu. Förvisso förlorade man hemmamatchen mot LA Kings efter straffar men tog ändå poäng och ligger på slutspelsplats. Jag tror att Tocchet har något stort på gång. Finnen Niittymäki är antaligen ligans hetaste målvakt just nu och har stulit förstespaden från Mike Smith som nog var tämligen säker på att han i ganska ensamt majestät skulle prenumerera på platsen som förstekeeper. Victor Hedman är tillbaka efter sin förmodade hjärnskakning och spelar lika bra nu som innan skadan. Vi är många som väntar på hans första mål och en känsla inom mig säger att det kommer i natt.

Ville bara lämna ifrån mig ett livstecken. Och för er som undrar så kommer inte bloggen att varken läggas ner eller ändra innehåll med tanke på föräldrarskapet. Jag kommer att blogga om min vardag, som Ellie numera är en stor del utav och jag kommer blogga så ofta jag hinner och kan. Mitt mål är alltid att försöka hinna med tre-fyra inlägg i veckan och kommer att fortsätta på den linjen!


Det börjar bli dags att klä på sig. Franzén lär inte vara nådig om du blir sen...

/~~/

På hemmaplan

Hemma på Genstigen igen. Det har vi förvisso varit ett par dagar men det är nog först nu jag ens har tänkt på att jag har en blogg att driva också! Vill passa på att tacka er alla för vänliga kommentarer,lyckönskningar, SMS, kort och liknande. Vi uppskattar det som tusan. Ellie har fått en kalasstart på livet och med vänner och bekanta som er så finns alla möjligheter att hennes fortsättning kommer bli utmärkt. Tack ska ni ha!

Ellie mår som sagt alla tiders. Flickebarnet har tre huvudsakliga uppgifter om dagarna, den första och största delen är sömn. Hon sover nog uppemot 20 timmar per dygn och hade inte hungern väckt henne så hade hon antagligen sovit ännu mer. Maten, som sagt, är den andra delen och blöjbytning den tredje. Blöjbytning är lite mitt bord då det är det enda av dessa tre grundpelare jag kan hjälpa till med än så länge. Kanske inte det mest glamourösa av jobb kan man tycka, men att byta blöja på sitt egna barn är nog på ett sätt det mest glamourösa man kan uppleva, tro mig.

Besöken har duggat tätt och vi uppskattar verkligen dom. I kväll ryktas det om att min gamle vapendragare Henke och hans familj kommer hit för att dels se Ellie och dels smutta på whiskyn... Alla som vill är varmt välkomna, men som jag har sagt innan så uppskattar vi alla tre om ni ringer innan så kraft och lust finnes!

Är ledig från jobbet denna veckan och sedan jobbar jag halvtid under de kommande två veckorna. Nyblivna fäder får 10 dagars fritt av staten att disponera lite hur man vill, men de ska tas ut direkt efter förlossningen normalt. Jag valde som sagt att ta en hel vecka och sedan två halva där jag har planerat att jobba från 08.00 - 12.00 ungefär.

Satte dubbeln igår... 45 gånger pengarna. Hästar är skoj. Hästar hade varit ännu roligare om jag hade satsat mer än en tia på den vinnande kombinationen igår, men 450 spänn plus ett gäng fyror på V64 gjorde att travkassan drygades ut ganska ordentligt. Afrodite Run tog otippat (dock inte för mig...) hem DD1 och sedan defilerade storfavoriten Target Hoss hem DD2 och sköna slantar trillade in på kontot.

Noterar också att under tiden för vår BB-vistelse att Markku Ahonen har bloggat på som vanligt i maklig takt och att jag för en jävla gångs skull håller med om egentligen varje ord karln skriver. Från dåliga fotbollsgalor, fjanten Bojan Djordjic, underbara Mariette, lokal fotbollsgala. Herregud, vart är världen på väg, snart påstår han väl att det inte finns mycket som går upp mot ett rejält råkurr mellan två hormonstinna kanadicker i NHL. Då, Markku, då ska du och jag dricka whisky och titta på hockeyslagsmål en hel jävla kväll! Vi dricker givetvis Lord Calvert. Hockeynördar som du och jag dricker såklart kanadensisk whisky.

Nu tror jag att det ska förberedas lite lunch till oss i familjen som gärna förtär annat en bröstmjölk.

/~~/

Ellie Sjöndin- vår dotter

Så har hon då äntligen kommit till världen! Klockan 04.17 i söndags morse behagade lilla Ellie att förgylla sina två oerhört stolta föräldrars närvaro.

Här ligger hon på webbisarna!

Allting gick enligt boken vilket innebar att man för första gången på 100 år verkligen kunnat pustat ut och bara vara lycklig. Ögonblicket när flickebarnet kom ut kommer jag aldrig att glömma.

Johanna kände mindre värkar hela lördagen men efter diverse konsultering med förlossningsavdelningen under dagen så fanns det ingen anledning att åka in så tidigt. Inte förrän midnatten mellan lördagen och söndagen kom värkarna med sådan frekvens att det var dags att åka in, och väl där inne gick allt jättefort. Johanna var så jävla duktigt och det är en oerhörd stolthet jag känner för henne och hennes sätt att ta sig i genom en inte helt smärtfri process.

Efternamnet blir Sjöndin. Jag fick inte igenom mitt förslag på exotiska Johansson, heller inte kombinationen Johansson-Sjöndin låg riktigt rätt i munnen och toffelhjälte som jag är så vek jag ner mig innan diskussionen ens börjat. Ellie Sjöndin- min dotter, vår dotter!

Hela familjen mår alldeles utmärkt. Jag har smitit ut från BB och sitter just nu på Kalmar stadsbibliotek och förmedlar denna fantastiska känslan. Har planerat en liten shoppingtur där en stor rosa nallen står ganska högt upp på inköpslistan. Johanna och Ellie är kvar på avdelningen och över sig i ammningen ädla konst. Det verkar finnas gott hopp för att den punkten ska fungera.

3520 gram och 51 cm lång mätte Ellie när hon kom ut.

Det lär bli som så att vi åker hem i morgon runt middagstid till Emmaboda. Och för er som tänkt att besöka oss i veckan är ni varmt välkomna, jag bjuder på whisky för alla som vill ha, i valfri kvantitet. Men vi uppskattar om ni hör av er innan så att vi är hemma och har kraft. Men som sagt, varmt varmt välkomna till Genstigen i veckan för att se ett litet mirakel!

Jag har för övrigt ganska god hand med henne och det härleder jag till många års omhändertagande av Lasse Franzén på jobbet.

Tack alla ni som hört av er via SMS eller kommentarer! Vi har knappt svarat på en enda eftersom vi inte får ha telefonerna på på BB!

Nu ska jag uträtta lite övriga ärenden!

/~~/

Projekt

Det är fan i mig inte klokt vad fort det går mellan fredagarna numera. Man gnyr lite när man sitter (absolut inte i grupp, då det är strängeligen förbjudet att fika i grupp på jobbet vid annat tillfälle än den frukostrast vi har vid 09.00) och tar en morgonslurk kaffe på måndagsmorgonen men rätt vad det är så är det fredag och allt gny är lite längre borta igen.
Denna arbetsvecka har präglats av materialbrist vilket medfört att vi har fått jobba med vad som på W&WW-språk kallas projekt. Det kan innebära allt från uppmärkning av pallställ till lite större ommöbleringar för att effektivisera arbetsplatsen. Vi har jobbat med ett projekt modell större och det hela blev faktiskt ganska bra.

Igår var det snö ute, idag är det...ja...höst?

Har planerat att spela lite innebandy denna fredagsafton för att sedan med gott samvete kunna svulla i mig diverse onyttigheter under helgen. Det ryktas om tacos i kväll och det är väl förvisso inte så överdrivet onyttigt, men det finns även diverse godsaker i skåpet som man inte hade bjudit Anna Skipper på om jag uttrycker mig så. Dock får fredagswhisky och tjeckisk kvalitetsöl fortfarande lysa med sin frånvaro då det i mitt fall är av högsta prioritet att vara i kördugligt skick 24 timmar om dygnet tills det att bebisen behagar komma ut.

Anna Skipper

Bebisen ska enligt uträkningarna födas på tisdag, men enligt barnmorskan så är det endast 4% som föds exakt samma dag som beräknat. Däremot föds en betydligt större procentandel två dagar innan och två dagar efter. Jag kommer inte ihåg den exakta siffran dock.

Christer Rantanen blir tränare i Vissefjärda GIF nästa säsong. Super-Jonte fick inget nytt förtroende men har enligt uppgift andra erbjudande.

I natt spelade Tampa Bay åter mot den nya tidens rival Ottawa Senators. Stryk med 3-2 efter övertid så en blytung pinne in på kontot och det är alltid godkänt på bortaplan, speciellt på bortamatcherna i Kanada. Som vanligt när dessa lag möts så blev det stökigt och det som fick lida mest var svenske super-rookien Victor Hedman som under ett ögonblick av okoncentration blev fullständigt överkörd av Ottawas Chris Neil. Neil hann dock inte mer än att fullfölja tacklingen innan stenhårde Steve Downie i Lightning skickat handskarna och hämnats. I stället för att lipa över detta faktum så hyllade Chris Neil sin motståndare efter matchen och påvisade att han själv skulle gjort precis samma sak.
Hedman fick dessvärre utgå men enligt tränaren Rick Tocchet var både Hedman och Chris Neils tackling helt OK.

Titta upp nästa gång Victor, och förresten: Välkommen till NHL!



Till helgen blir det väldigt lugnt som det ser ut nu. Kommer förstås att följa travet och tipset i morgon eftermiddag, det obligatoriska varvet med dammsugaren kommer också att genomföras men utöver det är inte mycket inplanerat. En mycket skön helg med förhoppningsvis mycket vila.

Tampa har inte under alla år jag följt laget haft en mer intressant trupp. Jag tror att man ånyo är redo för slutspel och väl där kan precis vad som helst hända. Oavsett vilket lär man konna stoltsera med mängder av spelare i OS i Vancouver. Hedman och Öhlund för Sverige, St.Louis, Lecavalier och troligen även Steve Stamkos för Kanada, Antero Niittymäki för Finland och högst troligt Jeff Halpern för USA och Lukas Krajicek för Tjeckien.

Nu ska jag ta en Betapet.

/~~/

Rond två

Hösten är sannerligen här nu. Kyligt, regnigt, mörkt och blåsigt. Men den har faktiskt sin charm ändå. Man kan med gott samvete sitta inne och glo på TV, det gör jag förvisso med gott samvete oavsett årstid men det känns lite extra legalt att borra ner sig i soffan och småfnittra åt repriseringar av amerikanska komediserier som man kan utan och innan. I kväll har jag för avsikt att se en halvlek av Barcelonas match borta i Kazan, den har redan börjat så det får väl bli andra halvlek. Kommer också att följa V64:an från Solvalla som har blivit min nya onsdagshobby.

I går kväll spelades det två timmar innebandy och det var tungt och ganska okoncentrerat från min del. En miljon missar var mitt facit, men svett blev jag och det var den enskilt största anledningen till att jag deltog. Har sagt det förr och säger det igen, innebandy är ett utmärkt och framför allt roligt sätt att motionera på.


Min gamle trätobroder Markku Ahonen verkar ha tappat läsare på sin blogg då han i ett pinsamt försök att vinna dessa läsares förtroende åter dammar av den gamla hockeyfightssnackisen och går faktiskt så långt att han påstår att undertecknad ejakulerar vid åsynen av ett sådant handgemäng. Jag nöjer mig med att konstatera att jag fortfarande uppskattar det momentet av det ädla spelet ishockey, skulle inte påstå att det ger mig "en lång och efterlängtad utlösning" men jag uppskattar det, och står fortfarande fast vid att det är en oerhört viktig del av hela den nordamerikanska hockeykulturen.
Att sedan tidigare nämnde bloggare som härom dagen mer eller mindre tjurade ihop för att Wigan inte "ställde upp och stöttade" idioten Marlon King som slagit en flickstackare sönder och samman för hon inte ville ge denne "en lång och efterlängtad utlösning" tycker jag vittnar om en sorts dubbelmoral då det i mitt tycke känns som om det i hundra fall av hundra måste vara bättre när två hockeykrigare ger på varandra än när en kåt fotbollsspelare fördärvar en ung tjejs liv. Men, Sverige är ett fritt land och man får väl tycka som man vill... Jag är nog ganska klart dock på hockeyslagsmålssidan fortfarande!

Är numera vaccinerad mot svininfluensan. Inga biverkningar ännu...

När vi ändå är inne på ämnet hockey så tog Tampa en riktigt skön seger i Toronto i natt när man besegrade stadens stolthet med 2-1 efter att Ryan Malone avgjort matchen under övertiden efter en spelvändning som kom till följd av att Maple Leafs prickat ribban i föregående anfall. Nu vann Lightning matchen, och även om det kanske inte var helt rättvist så sitter poängen på kontot, Victor Hedman var grym i natt igen. Killen spelar med sådan oerhörd pondus att jag vågar lova att detta är en ny världsback inom fem år. Tuffare svensk tror jag inte finns i ligan idag och det är med stolthet jag ser unge herr Hedman smälla på motståndare totalt respektlöst och totalt likgiltig i vilket namn den påsmällda motståndaren har på ryggen.

Nu fotboll och trav!

/~~/

AIK

AIK tog hem SM-guldet i fotboll efter en imponerande match mot utmanaren IFK Göteborg på Nya Gamla Ullevi. Man vann bortamatchen med 2-1 och var sammantaget bäst i matchen och vann följdaktligen rättvist. Göteborgskamraterna tog förvisso ledningen efter en halvtimme ungefär genom Thomas Olsson som vikarierade för svårt saknade och avstängde Gustav Svensson. Götet var bästa laget i första halvlek för att sedan lämna över taktpinnen till solnaiterna udner den andra. AIK kvitterade genom supervärvningen Flavio efter en läcker framspelning av den AIK:are som kanske imponerat mest under hösten, Martin Mutumba. I matchens slutskede tryckte man även in ledningsmålet och passande nog var det inbytte trotjänaren Daniel Tjärnqvist som efter en dålig mottagning och ännu sämre vinkel lyckades att förpassa bollen förbi stolpfuskaren Kim Christensen. AIK vann matchen rättvist och kan titulera sig Sveriges bästa fotbollslag 2009.



Är personligen ingen större fantast av AIK men lyfter ändå på hatten, för en tabell ljuger aldrig någonsin.


För Kalmar FF:s del så avslutades säsongen på ett ovärdigt sätt när man åkte på pisk av ett Djurgården som förvisso spelade med kniven på strupen, men som sju dagar i veckan ska vara en munsbit för Nannes pojkar. Man hade vunnit de sex senaste mötena mot stockholmarna och jag var bergsäker på att den sviten skulle förlängas, men icke. Det är tyvärr lite det som har varit KFF:s signum denna säsong. Likaväl som man många gånger har överraskat och vunnit svåra toppmatcher, ja lika många gånger eller ännu fler har man onödigt tappat poäng i matcher som man i fjol vann. Nu ska man dock ha väldigt klart för sig att KFF anno 2008 och årets upplaga är två vitt skilda saker då ungefär fyra busslaster med klasspelare försvunnit ur truppen inför denna säsongen, och under nuvarande säsong tappade man dessutom vårsäsongens bäste spelare i Allsvenskan, Rasmus Elm. Även förlusten av storebror David belv mer kännbar än vad många trodde.
Kalmar gör ånyo en fantastisk säsong på det hela taget och får välförtjänt trycka in en bronspeng i prisskåpet.

Nästa är tror jag att Daniel Sobralense kommer utvecklas ytterligare och bli oerhört viktig för Kalmar.

I Vissefjärdas damcup uppe i sporthallen tog Madesjö IF hem segern. Eftersom jag inte personligen fanns på plsts under finalspelet nöjer jag mig med att konstatera det.

Måndag i morgon igen. Det går förtvivlat fort mellan gångerna...

Har återupptagit mitt spelande av det oerhört ädla spelet Betapet. Måste säga att det fanns en viss ringrostighet men efter några partier så kom allt tillbaka. Målet är att rankas top 1000, och dit är det en ganska lång väg just nu men jag har varit där förr så kapaciteten finns.


Ska ta ett parti nu faktiskt. Sedan blir det nog en period av NY Rangers på ESPN.

/~~/

RSS 2.0