Kosta-Johansfors

Kvällens höjdpunkt utspelade sig i Kosta. På Ekevallen närmare bestämt. På ett väldigt ojämt Ekevallen ännu närmare bestämt.
Stärkta av segern sist mot Bodabruk så hade vi ganska långt gångna planer på att inleda en ny fin segerrad.
Innan matchen packades väskan och det blev som vanligt på fredagarna en klassisk division 6-packning.

En sådan packning består av följande ting, dock endast på fredagar. Viktigast först:

* Två starköl
* Eventuellt deodorant
* Rena kalsonger och eventuellt även strumpor
* Fotbollsskor
* Benskydd
* Handduk
* Schampoo, då vanligtvis någon form av ekonomiförpackning. Det vill säga en relativt stor flaska med ett väldigt diffust innehåll som ändå för tjäna som båda tvål,schampoo och för de deodorantlösa även soom tilltalande doftmedel.

Tilläggsting:

* Aftonbladet, vid resor längre bort än ett maratonlopp.
* Banan, om man inte hunnit äta tillräckligt.
* Snickers, för dom lite tuffare grabbarna som skiter högaktningsfullt i förmaningar om vikten av att äta rätt inför match.

Klubben står för det mesta för matchställ, så det behöver vi alltså inte tänka på själva. Där gör vår käre lagledare Kenth Fransson ett alldeles förträffligt jobb.
Så i kväll blev det alltså sakerna på den övre listan och sedan bar det av mot Kosta.

Vi startade kampen så här:

MV: Axel Karlsson
HB/VB: Andreas klevtun, Henrik Nordström
MB: Robin Franksson Marcus Joelsson
HM/VM: Andreas Johansson (ut 75), Dennis Randewall
IM: Henrik Svensson, Hampus Eriksson
ANF: Peter Andersson (C), Oscar Ahlström
AVB: Charlie Dziobek (in 75), Magnus Lundegårdh


Vi startade matchen riktigt bra. Vi hade,för att tala klarspråk, alla möjligheter att ganska omgående efter det att den oerhört ojämne domaren satt pipan till munnen, gjort både ett och två mål den första kvarten.
Vi spelade bollen inom laget. Vi gjorde det dessutom oftast enkelt för oss genom att hela tiden spela närmaste forsare och på så sätt hade vi ett odentligt övertag i statistiken för bollinnehav (som förvisso inte förs i sexan), och borde kanska som sagt gjort ett par baljor inledningsvis. Tidigare under säsongen har vi i detta läge ofta rasat ihop efter de uteblivna målen och bjudit in motståndaren i kampen. Så blev aldrig fallet idag utan vi fortsatte att pressa på och gjorde det så pass bra att efter en halvtimmes spel, efter en snabb spelvändning där Klevtun efter en halvchans mot oss få bollen i vårt straffområde. Han spelar en enkel bredsida till mig som spelar en ännu enklare dito till Kapten Andersson i mittcirkeln som klackar bollen till en framrusande Henrik Svensson som har oceaner av yta på mittplan. han har två ypperliga alternativ att spela, Dennis eller Pettan. Han väljer Dennis trots Pettans rop på bollen. Dennis tar med sig bollen några steg och frispelar sedan sin bror som visar känsla och trycker in vårt ledningsmål.Urtjusigt!
Efter detta kommer kanske Kosta in i matchen lite mier men vår ledning står sig halvleken ut. Mycket rättvist och till och med lite i underkant.

I pausen sägs egentligen inte så våldsamt mycket. Glada miner. Ett skönt lugn över att ha matchen under kontroll. En stickande oro eftersom vi borde ha gjort något mer mål. Hade vi gjort ett mål till så tror jag att siffrorna skulle ha runnit i väg. Nu blev det inte så.

I andra börjar Kosta pressa våldsamt mot utmärkte Axel i målet. Vi får helt enkelt försvara egen holk den första kvarten. Vi lyckas med att hålla tätt med den enda förlusten att Klevtun åker på en varning, han borde för övrigt haft cirka fem sådana.


Matchens bästa,hårdaste, tuffaste och minst gnälliga spelare. Andreas Klevtun.

Foto: Patrik Adolfsson




 

Precis när vi börjar komma tillbaka in i matchen så slår Kosta en lång, tillsynes helt ofarlig boll i djupet. Vårt försvar har den under kontroll och Axel rusar ut för att plocka den med nävarna. Då trycker Joelsson till deras forward med skuldran, deras forward gör precis samma sak bara med den skillnaden att han (Kostas forward) väger fjorton kilo med kanot och flytväst och faller därför som en fura när Joelsson sätter in ungefär hundra kilo axel i honom. Resultatet, en mycket tveksam straffspark som kom ur ingenting. Kostas straffskytt sätter straffen och vips så är det 1-1. Med tanke på deras press så är det resultatet i detta läget ändå inte orättvist.
Det orättvisa kommer tio minute senare när deras yttermittfältare, mycket trevlig grabb för övrigt, lubbar sig rakt in i straffområdet från kanten och sätter från snäv vinkel 2-1. Detta var mycket tungt för oss för det var inte rättvist.
Vi pressar på något kopiöst sista kvarten och Pettan har två gyllene lägen att näta för andra gången, men det vill sig inte. In i det sista ger vi allt men får inte in bollen och Kosta kan, faktiskt orättvist , ta hem alla tre poängen trots att vi var bättre, undantaget första kvarten i andra, hela matchen. Men men, sådan är fotbollen. Även vi har haft flyt i en del matcher, och sådant jämnar alltid ut sig på en hel säsong.

Sammanfattning
Kosta IF- Johansfors IF
0-1. 30 min, Peter Andersson (16:e för säsongen). Ass, Dennis Randewall.
1-1. 60 min, KIF
2-1. 70 min, KIF


Matchens tre bästa Johansforsspelare. Idag var det tufft för många var riktigt bra i dag tycker jag.

*** Andreas Klevtun
**  Henrik Svensson
*   Henrik Nordström


Sammanlagt:

17 stjärnor: Peter Andersson
16 stjärnor: Adam Wellrup
10 stjärnor: Andreas Klevtun, Henrik Nordström
9 stjärnor  : Oscar Ahlström
7 stjärnor:  Hampus Eriksson. Henrik Svensson
6 stjärnor: Dennis Randewall
5 stjärnor:  Marcus Joelsson
3 stjärnor: Axel Karlsson, Anton Gustafsson
1 stjärna: Robin Franksson, Magnus Lundegårdh

/~~/

Kommentarer
Postat av: AK

Efter att ha läst ordförandens uttalande i pressen innan matchen var det väl inte så svårt att räkna ut hur det skulle gå...

2008-09-13 @ 14:11:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0