Valderrama

Höstsäsongens allra första arbetsvecka är numera lagd till handlingarna och faktum är att den faktiskt gick ganska smidigt. Visserligen är det ren och skär smärta när klockhelvetet ringer mitt i natten och det är dags att lämna den varma och sköna sängen och bege sig till gruvan, men när man väl är där så går det oftast ganska bra. Det är i och för sig lättare att skriva så en fredagseftermiddag än en måndagsmorgon men mig veterligen är det just fredagseftermiddag just nu så därför känns det så just nu.

Efter kneget idag så stack Laken (Lars-Göran Andersson) och jag upp till Casablanca för att ta en bärs och kika på alla de tusentals underliga figurer som traskade förbi in mot Emmaboda centrum. Jag konstaterade två saker, dels att inte en enda människa hade vanliga, rena, hela jeans på sig samt att förmodligen uppemot 159% av alla festivalens besökare är nyttjare av cigaretter, de allra flesta misstänker jag till och med röker i sömnen. Men jag måste säga att det är inga ledsamheter som festivalbesökarna dras med. Alla (som jag har varit i kontakt med) är glada , tillmötesgående och väldigt vänliga och jag tror det är just den typen av människor som söker sig till Rasslebygdsfestivalen (eller Emmabodafestivalen som alla människor som inte kommer från Emmaboda tätort kallar festivalen för).

Dock går det tyvärr inte att sitta hos konkurrenten och hinka bira när Emmagården har jobb uppöver öronen i dessa dagar så efter en stund begav jag mig ditåt för att visa mina färdigheter på bakbordet,jo du läste rätt för i år har jag uppenbarligen blivit befordrad till bagare med enklare sysslor istället för diskpojke. Lönen är dock densamma men jag har tänkt att sätta mig i löneförhandlingar med svärfar för att se vad han tycker att mina insatser är värda.
Mina uppgifter denna dag bestod mestadels i att väga upp deg i rätt vikter samt städning av bageriet
.

När jag sedan kom hem insåg jag att gräsmattan liknade den gamle colombiankse mittfältsdynamon Carlos Valderrama så därför fick jag ta fram gräsklipparen för att få Valderrama att se ut som Zinedine Zidane, det vill säga tendenser till långt i kanterna men i mitten är det välklippt. Med andra ord orkade jag inte kanttrimma denna fredagseftermiddag.


Carlos Valderrama

Däremot drog jag på mig löparskorna för att löpa min gamla klassiska 6100 metersrunda runt Krysseboda. Av självförtroendesjäl så tog jag inte tiden idag utan koncentrerade mig bara på att ta mig runt och det gjorde jag och jag gjorde det enklare än tidigare under veckan vilket känns kul. Dock har jag tagit tiden tidigare i veckan och ligger nästan sex minuter från det tempot jag höll när jag var som allra bäst för ungefär ett år sedan. Jag tvivlar på att jag kommer komma ner till den nivån på länge då sex minuter på sex kilometer inte är skitlätt att kapa.

Detta är vad jag har hittat på idag och nu sitter jag här och eftersvettas efter joggingturen med en Slots Guld bredvid mig och en helg framför mig.

Jag har hittils inte blandat mig i skriverierna om min kära svägerska Malin Sjöndins flytt från EIS till Madesjö. Jag har faktiskt inte pratat med henne alls om detta. Jag vet dock att hon gillade Johnny Elm väldigt mycket (därmed absolut inte sagt att hon inte gillar Magnus Mellmark och övriga ledare för det vet jag att hon gör),och jag tror att hon tyckte det var trist när han inte längre fick vara kvar. Självklart är det synd att EIS tappar en spelare av hennes kaliber (och jag tror det är vad AK menar)  men samtidigt tror jag att hon har mycket att tillföra i division två och Madesjö så därför tycker inte jag att hennes beslut är det minsta konstigt.

Måste erkänna att jag blir lite sugen att gå på festivalen när man hör musiken och feststämningen från ängarna. Jag mötte Koffe Pumplun, Zoran, Henke Svensson och lite annat löst folk på väg hem från jobbet i eftermiddags och stannade och pratade lite med dom. Dom skulle se Miss Li vid middagstid och då blev även undertecknad väldigt sugen på att lösa entré.

Glöm inte att titta i kväll 20.45 på TV4 Sport när Viktor Elms Heerenveen möter Roda i säsongspremiären av holländska Eredivise.


Nu känner jag att en dusch inte längre kan vänta. Efter det blir det inte många knop för herr Johansson denna kväll.

/~~/

En liten känga

Har arbetat tolv timmar i dag eftersom orderingången kraftigt svängt till vår fördel vilket förstås är väldigt positivt. Faktum är orderingången faktiskt är skyhög så nu har vi alldeles för dåligt med material för att kunna göra det vi ska lik förbannat, men jag antar att det är den nya tidens tänk med Lean productions och annat som är boven i detta dramat. I min värld borde det vara tillåtet att ta hem tillräckligt med material, till och med betydligt material än vad som för tillfället behövs då allt material i verkstaden med 99,9 % sannolikhet kommer att användas. I stället blir det allt som oftast onödiga stillestånd och följden av det är att kunderna blir sura och till slut (förstås) väljer en leverantör som faktiskt kan leverera i tid.

Nu har vi som sagt väldigt mycket order, och i det ytterst prekära läge som hela Sveriges verkstadsindustri just nu befinner sig i så borde man skita fullständigt i om det står fyra (eller fyrtio för all del) pallar för mycket i pallstället. Bara kunden får det kunden beställt i tid. Det behövs enligt mig inga 16-åriga utbildningar eller miljonlöner för att förstå det. Det krävs klassiskt sunt förnuft. Sådant kryllade det av på W&WW när företaget fortfarande hette Flygt och var bäst i världen på det vi gjorde. Det är vi eventuellt fortfarande, dock är vi förmodligen också omständligast i världen. Jag, personligen, är rädd för att för mycket konstigheter och märkliga system till slut blir vår egen grav. Och jag är inte det minsta intresserad av byta jobb. Jag vill cykla till jobbet 6.15 varje morgon och cykla hem vid fyrahugget på eftermiddagen, det vill jag göra ett bra tag till. Inte för att mitt jobb är världens bästa, meningsfullaste eller roligaste, men det är mitt jobb ochn jag är van vid det och jag är vansinnigt rädd för att förlora det på grund av onödigheter. Nu har som sagt orderingången vänt till vår fördel och vi måste ju för satan ta till vara på detta tillfälle och skita i vad teorin säger. I praktiken måste man ha material för att kunna montera det en kund vill ha. Så är det och så kommer det alltid att vara och det har jag räknat ut trots att det enda "black beltet" jag har är det numera uttöjda som sitter runt mina arbetsbyxor.

Nu släpper vi den biten. Jag hoppas och tror att vi kommer att komma på rätt köl i det snaraste. Ingen vill väl att det ska gå illa för Lindåsfabriken?

På tal om jobb förresten så lystnade vi på linje 103 i eftermiddags på P3 när Kitty Jutbring och hennes sidekick skulle kora årets värsta sommarjobb. En förtvivlad kille ringde in och sade att hans förskräckliga sommarjobb var att köra skogsmaskin och att det var varmt i hytten. Arbetet var dessutom monotont och det var en bra bit att köra för att ta sig dit. Välkommen till verkligheten grabben...


Mjällby AIF är med stormsteg på väg mot Allsvenskan nästa säsong. Jag håller en liten tummer för att de ska lyckas och det ska jävligt mycket till om listerlänningarna slarvar bort detta. Patrik "Bagarn" Rosengren verkar inte ha tröttnat på allsvensk fotboll ännu!Också på radion i morse hörde om något företag som hade fått tag i en tuss av Michael Jacksons hår. Dom skulle utvinna kolet ur den hårtesten och tillverka en diamant av det. Priset skulle bli hutlöst. Är det så att någon som läser detta funderar på att köpa denna diamant så föreslår jag istället att du lånar ut pengar räntefritt till undertecknad så att jag kan betala av mina lån utan ränta i resten av livet. Det hade varit en bättre affär. I alla fall för mig, och eventuellt även för utlånaren.


Michael Schumacher gör comeback i F1-cirkusen efter att Felipe Massa fått skrot i huvudet under helgens tävling, läser jag i Sportbladets nätupplaga som även gör en stor sak i att Zlatan och Leo Messi pratade med varandra på flygplatsen. Det känns som de allra flesta av oss anade att de två någon gång skulle byta några ord med varandra.
Dock är jag väldigt glad över att Zlatan bytte lag från Inter till Barcelona eftersom det innebär att jag nu slipper sitta och stirra på den ultratråkiga italienska ligan. Den spanska är enligt mitt tycke mycket bättre så jag ser fram emot premiären i slutet av augusti.

På fredag klockan 20.45 har Heerenveen säsongspremiär mot Roda. Matchen sänds på TV4 Sport och med allra största sannolikhet spelar Viktor Elm från start då. Jag sitter bänkad med en Lord Calvert och bara njuter av det faktum att det då är fredagkväll...På fredag sparkar Viktor Elm och hans SC Heerenveen igång det holländska ligaspelet.

... dock blir det inte så mycket till helg misstänker jag. Rasslebygdarna ska ju utfodras och många av dom har den förträffliga smaken att intaga mat på Café Emma. Eftersom väldigt många väljer det alternativet, det bästa alternativet förstås, så innebär det också att det bli en satans massa disk vilket innebär att undertecknad kommer att infinna sig då mitt rykte som närmast oslagbar diskpojke knappt hunnit svalna sedan förra årets festival då brorsan och diskade så jävla bra att det mesta antagligen fortfarande är rent. Är det så att ni vill se mig i klädd förkläde rekommenderar jag å det starkaste ett besök på Café Emma i helgen!

Nu får det bli ett litet träningspass i källaren. Jippi...

/~~/

Dom första har kommit

Det gick faktiskt relativt smärtfritt att ta sig igenom denna första arbetsdag efter semestern. När väckarklockan ringde i morse kändes det som en jumbojet landat i vardagsrummet. Lätt yrvaken gick jag upp och tog en banan, ett glas juice och läset tidningen innan jag insåg att jag inte kunde dra ut på det längre. 6.25 i morse stämplade jag in och på ett sätt kan det vara ganska skönt att komma in i rutinerna igen, men på ett annat så saknar man de härliga semesterdagarna som försvinner fortare och fortare ju längre tid man är ledig. Nu är det emellertid bara 47 veckor och fyra dagar tills nästa sommarsemester och det är bara att gno på.

Jag lade märke till när jag cyklade hem från gruvan vid fyra i eftermiddags att de första tappra själarna hade satt upp sina tält på Rasslebygds ängar. Ungdomarna firade att nu endast var fyra dagar kvar tills festivalen drog igång genom att hinka pilsner i gröngräset. Det såg förvisso härligt ut, men festa sex-sju dagar i rad måste ta något djävulskt på krafterna.

Har idag inlett mitt nya, lite hälsosammare liv. Ja egentligen har jag inte gjort så jävla mycket annorlunda idag, men så fort middagen smälts en del ska jag ut och springa för att verkligen få känna att semesterns lata dagar nu är över. Har inte bestämt huruvida jag ska springa min gamla klassiska 6100-metersrunda eller om det blir okänt antal varv på elljusspåret. Jag tar det beslutet senare. Springas ska det göras i alla fall. Och svettas. Helst nästan svartna för ögonen vilket en numera otränad herre som undertecknad knappast behöver springa så värst långt för att det ska göra.

En Rasslebygds-anhängare hade för övrigt redan villat bort sig kapitalt och stod och läppjade en burk Carlsberg så här på måndagseftermiddagen medans han insåg att Tallbacken i Emmaboda inte är riktigt samma sak som en festival, inte riktigt i alla fall. Han traskade vidare med en fruktansvärt förvirrad blick. Jag cyklade sakta förbi honom så att han skulle få chansen att fråga vart han skulle ta vägen, men han spelade hårdboll och låtsades som om han hade full koll och satte sedan av pt fel håll. Jag skrattade lite för mig själv ska erkännas.


Nu är det festivaldags i Emmaboda igen!

Vår kära dator fick glädjefnatt när Jojje och jag återkom från semestern på Cypern. Den hälsade oss välkomna hem genom att totalstrejka. Moderkortet hade enligt MiBo gått fullständigt åt helvete vilket innebar ett byte av det samt installation av ett nytt operativsystem. Dock går inte åskguden Tor att skylla för detta elände, då inga sladdar var i väggen under veckan. Oturligt nog hade jag sparat väldigt mycket roliga och framför allt arbetsamma saker som försvann som en offsideavblåsning när operativsystemet byttes. Litet statistikfreak som jag är hade jag väldigt mycket av den varan sparat på C: och inte på D: eller ännu bättre en extern hårddisk. Så passa på att kolla upp var ni har sparat viktiga saker i datorn, ta er tid att göra back-uper för sådant ni tycker är viktigt i era datorer så slipper ni gå igenom hela det svenska vuxenspråkets vokabulär när insikten att allt srbete försvunnit slår en.

Sara Sjöström tog VM-guld i fjärilssimning för en stund sedan när hon ånyo slog världsrekord och såvida den flickan (för man är bara flicka när man är 15 år) inte gör en Klüft och börjar med till exempel kickboxning så tror jag att det luktar OS-guld i London om tre år. Jag är lite för oinsatt i simsportens värld för att ens försöka förklara storheten i hennes prestation och nöjer mig därför med att gratulera Sveriges nya underbarn!

En ny restaurant invigdes i dag på Flygs område. Tidigare år vi flygtare i Svenne Fagerströms matsal men numera är det ett annat företag som har hand om utfodringen på W&WW. Restauranten har det industri-typiska namnet "Simpan" och serverade i dag Wallenbergare med mos, och det var helt OK.

Alla favoriter jag hade lagt till efter mångder av timmars internetsurfande försvann förstås även dom i detta olycksaliga datorhaveri. Jag avskyr när viktiga och dyr-reparerade saker går sönder.

Elfsborg vände och vann mot Djurgården i gårkväll. Lite synd ur FF-perspektiv såklart,men av vad jag såg från matchen så vann man helt rättvist. Glädjande var att IFK Göteborg åkte på smörj av erkännt svårspelade Trelleborg FF nere på Vångavallen. Kan Kalmar ge Elfsborg på nöten på söndag så kan FF leda serien. Det var nog inte många som trodde det för ett par veckor sedan, inte heller jag. Men som jag så många gånger har sagt så är jag den förste att krypa till korset och erkänna att jag hade fel. Nu tror jag att KFF är med och slåss om guldet hela vägen in. Jag spelade 500 spänn på det innan säsongen började och efter att ha vinkat den sedeln adjö börjar jag nu se att det tipset trots allt har potential. Det hade smakat mumma med dubbla SM-guld till Kalmar. Visst, det är jättelång väg dit, men man kan väl få drömma lite när tillfälle ges. Så ofta är inte KFF i topp av Allsvenskan, så när dom väl är där gäller det att passa på att njuta.

Nu tror jag inte att jag kan skjuta det framför mig längre, nu ska löparskorna på, och efter det väntar i kylen en iskall, läskande flaska.... kranvatten. Sötebrödsdagarna är nu slut.

/~~/

Poesi

När Sportspegeln tager slut den sista sommardagen skola det arma folkets lidande börja... Poesi och vemod på allra högsta nivå.

I morgon drar kneget igång. Det känns sådär i ärlighetens namn...

/~~/

Dart

Nu är det sannerligen inte många timmar kvar av denna semestern. Denna fredag är den sista semesterdagen för denna gång och på måndag morgon ska man vackert klä på sig arbetarkostymen igen. Det får väl gå även om jag gärna hade haft ett par veckors fritt till. Nåväl, nu är det som det är. Fyra veckor går fort utav bara fan, det är likadant varenda år, men i år har dom gått fortare än vanligt.

Var nere och käkade Casablancas grillbuffé i gårkvälli goda vänners lag. Den buffén är väldigt god vill jag lova. dessutom gav den säkert mig ytterligare något extra kilo som efter semestern ska plockas bort. Ligger runt stadiga 90 pannor just nu och det är minst fem för mycket för att jag ska vara nöjd.

För övrigt har jag idrottat som aldrig förr denna semestern. Jag har tränat flera timmar varje dag. Kanske inte på den mest konditionskrävande idrotten, men likväl har jag tränat idrott. Jag har blivit frälst i dart. Jag köpte en tävla i början av veckan och har kastat in den med råge. I går kväll körde brorsan, jag och Pieter von Fahger dom klassiska dartspelen 501 och Killer i åtskilliga rundor och hade fantastiskt skoj. Jag citerar den store skalden Larus Franzénus som en gån sade att "de allra bästa idrotterna är dom man kan dricka öl samtidigt som man uttövar" och jag börjar så sakteliga se hans poäng.Den 15:e augusti kommer det att hållas ett upptaktsmöte på Genstigen då VikingBowlingens säsong två ska stakas ut. Under denna träff kommer de motioner som inkommit under året att behandlas, vi kommer även välja nya poster (mycket tyder på att det blir samma sittande regering på samma poster) samt sänka en och en annan bärs och förstås häckla Frisk så mycket det bara går eftersom att denne halvportion kom sist av alla i tävlingen förra året. Ska bli kul med en ny säsong faktiskt!

I eftermiddag kommer det att bedrivas målning av ett utrymme i källaren här på Genstigen. Kul vet jag inte om jag säga att det är att måla, men tanken är förstås att resultatet ska bli bra och det är roligt.  

/~~/

Rasmus på luffen, del 3- Att falla med flaggan i topp

Kalmar FF gjorde kanske säsongens hittils bästa match när man slog ungerska Debrecen i Champions Leagues andra kvalomgång. Kalmar FF:s första halvlek var den bästa jag sett Kalmar prestera på länge och att dom förbannade ungrarna gjorde 1-0 i inledningen av matchen skulle visa sig bli ödesdigert.

KFF borde nog ha tagit ledningen i matchens första anfall när ett inlägg från kanten skar igenom boxen som en glödgad kniv i paket solvarmt Lätt & Lagom men Daniel Mendes eller namnen Sobralense (vet inte vem det var) missade en gyllene chans. Därefter stack Debrecen upp och gjorde olyckligtvis mål på vad som såg ut att vara ett missförstånd i försvarslinjen. Efter bortalagets ledningsmål fanns endast ett lag på plan och det var Kalmar. Anförda av Rasmus Elm, som är i sådan djävulusisk form att det är otäckt,  så tog man matchen dit man ville. Rasmus Elm själv stänkte upp en frisparkskanon i i överliggaren så att den jäveln inte slutat darra än. Några mintuter senare så smekte han fram en djupledschip mot brorsan David Elm som skar igenom det ungerska försvaret som morgonurin i nysnö och friställde äldstebrodern helt. Av TV-bilderna är det helt omöjligt att säga om David är på bollen eller inte men 1-1 är ändå ett faktum.  2-1 kommer i mitten av halvleken när Sobralense snurrar på kanten och slår ett flack inlägg som även det glider emellan det debrecenska försvaret och helt friställer Daniel Mendes, som inte gjorde något misstag och Kalmar höll sedan 2-1 till vilan.

Rasmus Elm gjorde en av sina bästa halvlekar- någonsin.

Efter pausen sedan så var det lite avvaktande från bägge håll. Nanne valde att agera och bytte ut Tobbe Carlsson och David Elm mot Lasse Johansson och Ricardo Santos. Ricardo Santos fixade förvisso en straff senare men det var också det enda han gjorde. I och med Davids sorti så blev KFF inte alls lika långvariga på motståndarnas planhalva. Bortsett från straffen så skapades det faktiskt inte så mycket. Varken Johansson eller Santos var dåliga på något vis, men i denna match hade i alla fall jag velat haft David Elm på plan så mycket som möjligt. Ungrarna visste inte hur dom skulle hantera honom och nittio kilo Elm är svårt för vilken försvarare som helst.
Som sagt så fick FF en straff, dom borde haft en till när Mendes revs ner i första. Rasmus Elm klev fram och gjorde precis vad Kim Källström borde gjort mot Danmark- mål. Stenhårt, stensäkert och iskallt. Målvakten gick rätt, men straffen var bättre än målvakten och 3-1 var nu ingraverat på resultattavlan

Sista kvarten var en pers. Men faktum är att det aldrig var riktigt nära. Kalmar var det bättre laget och vann så rättist, men dessvärre blev 2-0-torsken i Ungern jävligt svårsmält och med 0-1 i arslet tidigt på hemmplan så är det inte så lätt. Men ändå lyfter jag på hatten för Kalmar FF i allmänhet och Rasmus Elm i synnerhet för en mycket väl genomförd match.
Vinn ligan igen vettja! Då kommer nya CL-äventyr...

Annars har dagen mest faktiskt gått i det ädla spelet darts tecken. Har införskaffat mig en mycket fin darttavla och har idag monterat upp denna på på en numera tygbeklädd spånskiva. Jojje kastar så satans snett så vi var tvugna att mer eller mindre klä in hela rummet med spånskivor och tyg för att rädda väggarna, men jävlar vad bra det blev... Jag personligen missar sällan tjurögat...

Jag undrar jag om inte Everton, eller vilka det nu kan vara, får punga upp med ytterligare miljoner för Rasmus Elms namnteckning efter dennes uppvisning i afton. Jag tror nog det...

Det mest kända spelet i dart kallas 501. Det går ut på att ta sig från just 501 till 0 på så få kast som möjligt. Det minsta möjliga är nio kast och en serie som exempelvis ser som följer: trippel 20 sju gånger i rad, trippel 19 och sedan dubbel 12. Det är bara några stycken som har lyckats med detta konststycke och jag ska i ärlighetens namn erkänna att jag npg snarare behöver 90 kast än nio för att lyckas, men kul är det. Och numera klassas dart även som en idrott efter att riksidrottsförbundet i år tagit in dart i sin familj vilket i sin tur innebär att jag har tränat idrott utav bara fan under semestern...

Eto´o har tydligen bestämt sig för Inter och det innebär att Zlatan Ibrahimovic är klar för Barca. Jävlar vad intressant La Liga blir att följa i höst. Jag kommer att sitta som klistrad framför TV:n, det är ett som är säkert.

/~~/

Cypern

Man får säga vad man vill om andra länder, men fan vet om ändå inte Sverige är världens vackraste land ur många aspekter. Jag tror det. Jag har tillbringat den senaste veckan på Cypern och har förvisso haft det helt fantastiskt, men när Moder Svea omfamnar en när man kliver ur flygplanet på hemmaplan efter en semester så är det något speciellt med det.

Veckan på Cypern var som sagt fantastisk. Vi bodde på ett hotell som hette Paradise Village och var beläget någon kilometer strax innan Ayia Napa. Hotellet var av hög klass och där finns ingenting att klaga på. Vädret var ypperligt om man gillar sol och värme då kvicksilvret väldigt sällan var under 35 grader. Regn existerar förmodligen inte på denna medelhavsö under sommarmånaderna. Maten var även den helt OK. Vi hade "all-inclusive" och i och med det så åt vi på hotellet vid mer eller mindre samtliga måltider under veckan vilket under de sista dagarna började kännas lite enformigt. Dagens i-landsbekymmer kanske, men så var det.

Vi även drack obegränsat ska kanske tilläggas...

En dag åkte vi med en båt längs kusten för att snorkla och i det helt fantastiskt klara vattnet så kändes djup på femton meter som om man mer eller mindre bottnade. En av den båtresans höjdpunkter var när vi fick se en skymt av den förbjudna staden på Cypern, Famagustas spökstad, som sedan kriget mellan grekcyprioter och turkcyprioter delades 1974. Den del som hamnade på den öppna grekcypriotiska sydsidan var en blomstrande vacker stad medans turkarnas del var en spökstad som inte en civil själ fått beträda sedan kriget 1974. Lyftkranar och allting stod kvar precis lika dant som då och även om vi inte fick åka så särskilt nära så var det lite kusligt att se den övergivna stadsdelen.

Hela Cypern är för övrigt tvådelat. Den norra delen som utgör ungefär 35% av den totala ytan är turkiskt territorium enligt Turkiet som är det enda land i världen som erkänt Nordcypern som självständig stat. Den södra sidan som utgör resterande 65% bortsett från ett par brittiska militärbaser som är enklaver som fortfarande tillhör Storbrittanien (hela ön var brittiskt innan 1960). Sydsidan är det Cypern som turisterna i allmänhet far till. Sydsidan är också långt mycket mer utvecklat än norra delen och har utnyttjat den gynnsamma turistnäringen till max medans nordsidan har varit stängd för allmänheten fram tills 2005 då det började bli legalt att korsa den så kallade gröna linjen som är en FN-styrd gräns som delar ön i två. Den gröna linjen är mellan 1-7000 meter bred och får endast beträdas av FN-styrkor. Även Cyperns huvudstad Nicosia är delad och är därmed världens enda delade huvudstad.


Det tvådelade Cypern


En vecka går fort utav bara fan i vanliga fall och ännu fortare när man har det gott så därför han jag knappt öppna upp resväskan innan det var dags att packa ihop den igen. Resan både dit och hem gick klanderfritt med undantag för att Peter körde på ett rådjurskid några mil innan Emmaboda på hemvägen. Dock skadade sig ingen och Peter kunde göra sin jägarplikt och se till att det skadade kidet inte led något mer och sedan körde även den familjen hem mot sina egna sängar.

Vad man saknar när man är borta utan regelbunden tillgång till vare sig internet eller andra nyhetskanaler är förstås allt skvaller i sportvärlden. Vi fick in SVT World på hotellteven och kunde vi en katastrofalt fungerande text-TV notera att Rasmus Elm har långt gångna förhandlingar med Everton samt att Zlatan Ibrahimovic är ytterst nära Barcelona (nu skriver emellertid Sportbladet att affären är klar eftersom Eto´o accepterat Inters bud, men svenska tidningar har ibland en tendens att var lite för snabba vi får väl se under morgondagen). Sportbladet skriver också att Sven-Göran Eriksson ska bli sportchef i... Notts County... Nottinghamlaget som är anledningen till att Juventus bär svartvitrandiga tröjor, Nottinghamlaget som är en av världens absolut äldsta klubbar om inte allra äldst. Nottinghamlaget som är bittra fiender med mina personliga hjältar på City Ground, Nottingham Forest. Personligen fattar jag inte vad fan Eriksson har i Notts County att göra, men något säger mig att det inte har med kärlek till den gamla klubben att göra utan snarare kärlek till pund.

Rasmus Elm tror jag inte hade kunnat hamna i en bättre klubb än Everton. David Moyes är väl så vitt jag vet fortfarande tränare där och han lär vara fantastisk. Everton lägger inte heller ut en massa miljoner på spelare som ska vara utfyllnad utan vill Everton ha Rasmus så tror jag att han kommer få en hel del speltid. Visserligen konkurrerar Elm i så fall med namn som Mikel Arteta, Phil Neville, Tim Cahill, Leon Osman (som har turkcypriotiska rötter passande nog i detta inlägg) och Steven Pienaar men Rasmus Elm är Rasmus Elm. Och den grabben i form är bättre än samtliga de andra så jag personligen tror att Everton hade varit ett bra val...

...men först ser jag helst att unge herr Elm sparkar Kalmar vidare i Champions League i morgon. Jag kommer förstås att vara på plats på Fredriksskans om jag får tag i biljetter. Jag har en ganska stark känsla av att KFF faktiskt kan rida ut stormen och ta sig vidare. Jag tror inte Debrecen är lika bra borta som hemma och därmed har Kalmar en god chans att ta sig vidare. Mardrömsscenariot hade förstås varit om ungrarna gör mål, då måste Kalmar göra fyra för att ta sig vidare vilket kan bli tufft. Jag håller som vanligt varenda tillgänglig tumme.

Har annars spenderat stora delen av dagen i Tingsryd hos min morfar på ett mycket trevligt beök!

Det är skönt att vara hemma!

/~~/

Hetta

Som den observante noterat sa har inte denna blogg blivit uppdaterad sa valdigt mycket de senaste dagarn. Mest beroende pa att jag for narvarande har flytt landet och inte har regelbunden access till en dator. Nu sitter jag emellertid dock i hotellobbyn pa fantastiska Paradise Village pa Cypern med en lokal whisky, som inte alls ar sa illa pinkad, och bloggar for glatta livet.

Vadret har nere gar det sannerligen inte att klaga pa. Varmt som i djavulens bastu om dagarna och liknande temperaturer pa kvallar och natter. Vi ar har nere for att fira min mor och Anneli Fagerstrom pa deras 50-arsdagar. Anneli fyller i dag medans morsan min i och for sig inte fyller forran i mars men de valde att sla i hop firandet och bjuda sina familjer pa utlandssemester vilket vi ovriga forstas ar tacksamma for.

Som sagt ger sig Anneli in pa dodshalvan redan idag vilket innebar att kvallen kommer att bli en kvall i festens tecken, vilket forvisso de allra flesta kvallar har nere har en tendens att bli. Vad som var och forstas fortfarande ar en valdigt glad overraskning ar att Mats och Lena Jarl dok upp for att gratulera Anneli. En riktigt kul overraskning!

Sag till mitt stora fortret att Kalmar FF akte pa stryk mot Debrecen nere i Ungern efter tva sena mal av hungarerna. Pissigt, men sannerligen inte omojligt att vanda pa steken pa Fredriksskans.

Mats Jarl kan mycket val vara Broakullas roligaste man...

Jag hoppas att allt gar bra ocksa for mina kara slaktingar som ar inneboende i vart faktiskt lite sakanade hus. Ar det nagra problem sa ar det bara att ringa!

Som sagt sa ar det verkligen sjukt varmt har nere. Runt middagstid gar det knappt att rora sig, an mindre sta still i sanden eller pa de stenplattor som omger poolen. Da steks fotterna. Detta innebar att man under de timmarna har vissa svarigheter att ta sig till baren, men vad fan, mina fotter ar mer eller mindre obrukbara till nagot anda, sa jag far val offra mig och hamta nodvandig dryck till de som behover.

Nu ska jag slanga mig i poolen!


Rasmus på luffen, del 2

Trots att klockan är alldeles för mycket för vad som är lämpligt för undertecknad så kände jag ett sug efter att blogga lite. Eftermiddagen har nämligen spenderats i Kalmar i allmänhet och Fredriksskans i synnerhet.

Regnet höll dock på att ställa till det för oss då en djävulsk skur fullständigt rann ner över oss på den även i vanliga fall ganska jävla deprimerande vägen mellan Emmaboda och Nybro. Rutinerad som jag är så hade jag förstås ett på Slots Guld i ryggsäcken som brorsan och jag broderligt delade på medans Johanna, nykter och gravid, framförde fordonet på ett föreedömligt sätt. Till tonerna av den gamla klassiska sommarhiten "Sameflickans Jojk" av gruppen Iglo, så rinner bärsen ner lätt oavsett regnmängden på utsidan av bilen. En kort avstickare in i Pukeberg för att hämta upp Malin och sedan var vi fulltaliga och på väg mot länets största stad.

Väl framme i Kalmar så införskaffade vi oss biljetter, vi hade naiva förhoppningar på att få sittplatser men fick nöja oss med att stå och det gick alldeles utmärkt. Jag brukar i de allra flesta fall hålla till på träläktaren på sektion F när jag besöker Fredriksskans och så även i dag även om första halvlek spenderades vid sidan av densamma då brädhögen var fylld till bredden.

Innan matchstart så behövdes både kropp och själ fyllas på med bränsle så en bit mat och ett par kyliga på restaurant Athena fick bli startskottet. Hyfsad mat tycker jag, jag körde på något erbjudande bestående av ryggbiff och den var helt OK. Har haft både bättre och sämre för att uttrycka mig ärligt. Efter maten pinnade vi bort till Kalmars kanske mysigaste uteservering på Krögers där ölsortimentet sannerligen tilltalar mig. Zlatopramen är deras standardöl mer eller mindre men även den fruktansvärt underskattade pilsnern Urquell, även den tjeckisk, finns i utbudet. Jag är svag som tusan för tjeckisk öl. Efter att vi allesammans fått i oss vad vi behövde så var det nästan dags för avspark. Då kom regnhelvetet igen. Vi hade som tur väl var inte hunnit från puben så vi lutade oss lungt bak i soffan och beställde in en runda till tills det att regnet avtog och den där gula ovanliga tingesten på himmelen tittade fram och vi hann precis i tid till avsparken.

Matchen var en riktigt trevlig historia där Kalmar var fullständigt överlägsna sina motståndare Djurgårdens IF. DIF hade en enda vettig chans på hela matchen och förvaltade förvisso den på bästa sätt men det hjälper föga när KFF satte hela sex strutar bakom Pa Dembo Tourray som precis som hela DIF inte hade sin bästa dag på jobbet.
Kalmars målskörd påbörjades redan efter nio minuter när Sveriges kanske allra hetaste spelare just nu, Rasmus Elm, med otäck precission smekte in en frispark så jävla långt upp i krysset som det är teoretiskt och praktiskt möjligt. En solkar kandidat till årets mål om ni frågar mig. Dock gjorde stockholmarna sitt enda mål en knapp halvtimme senare och kvitterade Kalmars ledning och hade lite turligt med sig ett oavgjort resultat i paus och började faktiskt ganska piggt första minuterna av andra halvlek innan Broakullas bästa Rasmus bestämde sig för att dra ner ridån för Djurgården när han piskade in 2-1 efter en mycket stilg hörnvariant. Sedan rullade det på. Tobias Erikssons volleykanon några minuter senare satt även den kliniskt i klykan. David Elm ville inte vara sämre än brorsan, och visar nu match efter match att han inte heller är så jävla långt efter sina bröder, och nickade in Daniel Mendes inlägg och förstörde definitivt DIF:s eftermiddag. Efter det så blev det ytterligare två mål i matchens slutskede signerade av Tobias Eriksson och Abiola Dauda.

Men matchens stora behållning var Rasmus Elm som många gånger kändes alldeles för bra för att spela Allsvenskan. Vissa sunder var hans dominans på planen nästintill konstig och märklig. Jag stod jämte ett relativt glatt ( i början i alla fall)blåsvartrandigt gäng som inte för sitt liv kunde fatta hur Kalmar bett sig åt för att behålla unge herr Elm.
Jag kan inte annat än att hålla med. Rasmus Elm var magisk idag och han var lika magisk mot Malmö. Ovationerna han fick när han blev utbytt efter 80 minuter vittnar om detta och gav oss i publiken gåshud. Till och med de blåsvartrandiga supportrarna jag hade vid min sida muttrade något om att han var värd applåderna.


Så nu tror jag tyvärr inte det dröjer så värst länge innan Rasmus ger sig ut på luffen på allvar. Jag kan inte se att han stannar i Kalmar säsongen ut, men vad fan vet jag. Jag bara gissar. Vad grabben än gör så håller jag varenda tumme jag har.

Förstås fanns det även andra i KFF som utmärkte sig positivt, vinner man med 6-1 mot Djurgården förtjänar alla beröm, men denna matchen tillhörde enligt mig bara en ung herre.


Rasmus Elm gjorde en fantastisk match mot Djurgården.


Nu tror jag att jag har fått ur mig vad jag ville ha sagt för denna kvällen...

/~~/

Tor är bakis

Just nu fullständigt öser regnet ner utanför fönstret. SMHI har precis gått ut och varnat för att ett oväder modell värre väntas svepa in över vårat konungarike under kvällen. Värst skulle det bli för huvudstadsborna där hela 50 mm regn skulle komma att falla det närmsta dygnet. Jag har semester i fall någon undrar... Mullrat har det också gjort lite sådär i bakgrunden mest hela dagen.

Är det så att det finns ett Valhall så ger jag mig fan på att Oden och de andra pojkarna supit Tor under bordet för med tanke på hans humör den senaste veckan så måste han ha drabbats av en ihållande bakfylla. Det har åskat varenda dag i en veckas tid mer eller mindre...

Någon som uppenbarligen inte bryr sig nämnvärt om dåligt väder är Usain Bolt som i går i schweiziska Lausanne knatade 200 meter på fantastiska 19.59. Han hävdar själv att han bara använde loppet som ett testlopp inför VM som går i Berlin senare i sommar. Bolt var fullständigt överlägsen och såvida han inte känner ett plötsligt sug efter att börja med någon annan idrott, säg längdhopp..., så finns det inte mycket som kan stoppa den snabbe jamaicanen från dubbla, antagligen trippla guld i Tyskland. Med stor sannolikhet även något världsrekord.

Marcus Berg hamnade i Hamburg för dryga 120 miljoner. Bra pris för honom tycker jag. Personligen anser jag att en annan U21-stjärna är dubbelt så bra. Ni vet han den där broakullagrabben. Dock tror jag Berg har alla möjligheter att lyckas. Han verkar vara en kille med båda fötterna på jorden och det har ingen människa någonsin förlorat något på.

I kväll kommer antagligen brorsan och Nathalie bort på en liten grillning då han jobbar sista dagen dag. Ett par biffar och några burk, sedan är det dåliga vädret som bortblåst. Och i morgon kväll funderar jag på att testa grillbuffén på Casablanca. Har man semester måste man äta väldigt mycket grillat. Sådana är faktiskt reglerna. Det är inte jag som bestämmer dom.

Både Mattias Pavic och Måns Söderqvist är uttagna i p16-landslaget som åker till Norge och spelar den prestigefyllda turneringen Nordisk Pojkturnering. Både Måns och Mattias fick göra inhopp i Kalmars B-lag som nu senast slog Malmö. Söderqvist gjorde det dessutom så bra att tränaren Giles Stille gav honom beröm.Bra jobbat grabbar!


I kväll grillas det korv på Genstigen...

/~~/


Rasmus på luffen

Semestern pinnar på i en ganska så maklig takt. En ansenlig bit in i den andra semesterveckan redan och snart så står man där nere på fabriken igen med lackpanna och ågren och funderar på hur fyra veckor kunde gå så fort. Nåväl, man är inte där ännu och än så länge är det ett ganska behagligt avstånd dit. Läste förövrigt att platschefen i Lindås (är han det?, min chef är i alla väder Lasse Franzén...) Jörgen Linell ökar arbetstiden från fyra till fem dagar i veckan för samtliga anställda vilket jag varmt välkomnar. Det kan låta konstigt att man välkomnar en ökning av arbetstiden, men faktum är att de allra flesta vill jobba fem dagar med tanke på att lönen bli lidande av fyradagarsveckorna. Och en industriarbetarlön är inte fet redan innan så det är därför man vill jobba fullt.

Vad ska man för övrigt säga om Kalmar FF:s insats igår kväll på Malmös finfina Swedbank Arena mot evigt upphaussade Malmö FF. Kalmar och Malmö var i stora delar av matchen två ganska jämna lag med få skillnader. Det fanns dock en skillnad, en in i helvete väsentlig skillnad och det var Rasmus Elm. Satan i gatan vilken match grabben gör. Vi satt med gåshud i TV-soffan när Broakullas yngste landslagsman dundrade in sitt andra mål för kvällen. Faktum är väl att hans insats igår knappast försämrar hans transferläge och jag tvivlar starkt på att Rasmus blir kvar i Kalmar året ut. Jag tror faktiskt inte det. 


Rasmus Elm gjorde en fantastisk match (bilden är tagen vid ett annat tillfälle)
Foto:
www.fotbolldirekt.com

Nu har Kalmar häng på toppen och jag ger mig fan på att man kommer vara med högt upp hela säsongen. Visserligen lär det bli svårare vid en eventuell försäljning av Rasmus Elm, men jag tror Nanne har hjärna nog att hålla KFF kvar i toppen ändå. Nyförvärvet av GIF Sundsvalls kapten Stefan Ålander som förvisso är en försvarsspelare, kan bli viktigt. På lördag väntar Djurgården hemma på Fredriksskans och jag kommer definitivt att vara på plats. Lördagsmatcher på sommaren brukar vara härliga tillställningar.

Jag har varit väldigt kritisk mot Carolina Klüfts längdhoppssatsning och är det fortfarande. Nu skadade sig flickstackarn till råga på allt igår under en tävling hemma i Karlskrona. Klüft har inget flyt just nu och nu verkar det som om VM med största sannolikhet inte blir av för den forne superstjärnan vilket inte lär påverka den svenska medaljskörden som oavsett Klüft kommer hamna på noll. Allt annat är en jättesensation.

Läser vidare i Stuart Pearce´s magiska självbiografi och läste i två timmar i går kväll i sängen.

Var och sparkade lite boll också i går kväll. jag fick en personig inbjudan av AK att deltaga i EFF:s sommarträning i Emmabodas B-hall. Eftersom jag är svårt otränad nu så tänkte jag att det där kanske kunde vara ett lagom avstamp på väg mot ett friskare och sundare liv. Det var det säkert, men det var tungt. Gud förbannat vad tungt det var. Men riktigt kul och välbehövligt. Kommer alla gånger att dyka upp fler gånger under hösten.
En oerhörd tur för mitt lag var att vi blev tilldelade den fysiskt starke samt nästan omänskligt konditionsstarke Magnus Mellmark som gång på gång visade prov på fotbollskunskaper från den lite högre skolan.

Jag tror inte alla fattar hur stor Rasmus Elm kan bli om han fortsätter att utvecklas...

/~~/

Kamrater

Hela långa helgen har tillbringats på Öland på Lundegårds camping för att precisera det ytterligare. En diger bunt på nio pers har trängt ihop oss i en husvagn med tillhörande förtält. Det gick över förvänatan faktiskt. En riktigt trevlig helg trots att vädret kanske inte hela tiden visade sig från sin bästa sida. Öland kallas ju för "solen och vindarnas ö"  och lägger man till regn och åska också så sammanfattar det vädersituationen ganska väl för den gångna helgen.
Efter att ha tillbringat största delen av fredagskvällen vid husvagnen, där grillning och även minigolf var kvällens huvudaktiviter. Jag vann förstås minigolfen framför svaga kort som brorsan, Nicklas Lindström, Natta, och Peter men efter att det inkommit ett krav om omräkning av protokollet då det föreföll sig mer eller mindre omöjligt att jag skulle ha vunnit, så vann Peter med ett slag efter att en 3:a misstagits för en 5:a i räkningen. Nåväl, jag fick vara vinnare i ganska många timmar och det är mer än vad jag är van vid.

I kväll har jag ganska stora planer på att spela lite boll med EFF. Jag fick ett fint SMS av AK igår där han i rent kamratligt syfte förstås, hyste stor omtanke beträffande det faktum att min speltid minskat kraftigt det senaste året, och erbjöd mig därför ett wild card till EFF i afton för att där försöka komma tillbaka i gammal god form. Jag lovar inget, men det är inte utan att jag är sugen.

KFF spelar ju också i kväll. stentuff bortamatch mot Malmö FF på deras nya arena. Jag hoppas att mina röda hjältar konserverat formen från slutet av vårsäsongen då man stundtals var riktigt bra.

Även för Nybro går det numera väldigt bra i division två. Man slog IFK Malmö med stensäkra 7-0 på hemmaplan där Robert Björklund blev stor matchhjälte med fyra mål. Men ur lokal synvinkel var det roligaste att även Mattias Evestål fick göra mål.

IFK Malmö är för övrigt ett av väldigt få IFK-lag i Sverige och Finland som inte spelar i blått och vitt. IFK står som många säkert vet för Idrottsföreningen Kamraterna. IFK:s första förening bildades av två 16-åringar i Stockholm i slutet av 1800-talet men dessa grabbar hade en vision om att sprida IFK-s kamratanda även utanför huvudstaden och det får man väl säga att dom lyckades med. 167 kamratföreningar existerar i dag och alla utom ett tiotal använder sig av blått och vitt som sägs symbolisera trohet och oskuld.

Läser just nu Stuart Pearce´s självbiografi "Psycho" och jag har inte kommit mer än knappt 100 sidor men kan knappt lägga i från mig boken. Det enda som är lite synd är att inget svenskt förlag översatt och att boken följdaktningsvis är på engelska och därför fattar man inte alla anekdoter och liknande då den inte heller är skriven på engelska för mellanstadieelever i Sverige.

Pearce gick under smeknamnet "Psycho" som han fick för sin kompromisslösa spelstil.

Pearce missade sin straff i VM-semifinalen mot Västtyskland i VM-90. Detta är något han har fått dras med sedan dess och det är väldigt intressant läsning att försöka sätta sig in i hur det känns att traska de där stegen från mittcirkeln i en VM-semifinal som fjärde straffskytt för världens mest fotbollstokiga nation. Att ha bestämt sig precis vart man ska skjuta bollen men sedan inse att målvakten, i detta fallet Bodo Illgner, har tänkt ungefär likadant. Man blir en hel nations syndabock för att man inte lyckats sparka en leksak förbi i tysk. Nu använder Pearce själv aldrig ordet leksak om fotbollen. Alla som är intresserade av fotboll och samtidigt hyggliga på engelska måste läsa denna självbiografi.

Liam är här på besök i dag och han har precis sprutlackerat köket och undertecknad med cous-cousgryta. Pojken har lärt sig att spotta och gör det i tid och otid och efter så sitter han och tittar upp på offret så sött med sina små ögon samtidigt som han applåderar sig själv...
 
Nu ska jag hänga lite tvätt har jag tänkt!

/~~/

Snabbfakta

En jättesnabb sammanfattning från kvällens match mellan JIF och Lenhovda där vi forsarna till slut drog det längsta strået när Oskar Ahlström i matchens slutskede i ett friläge fastställde slutresultatet till 2-1 i vår favör.

MV: Axel Karlsson
YB: Charlie Dziobek, Henrik Svensson
MB: Henrik Ahlström (+), Oskar Andersson
YM: Johannes Medin, Andreas Cornelsen (ut 45, in 80)
IM, Zoran Cipra (C), Robin Franksson
ANF: Adam Wellrup (ut 80), Oskar Ahlström

AVB: Dennis Randewall (in 45), Henrik Nordström, Andreas Johansson, Tobias Fransson
spelade inte alls.

Sammanfattning
Johansfors- Lenhovda 2-1.
1-0, 32 min, Robin Franksson
1-1, 65 min,
2-1, 90 min, Oskar Ahlström

I Yzerman-cupen var det idag Johnny Elms tur att sätta betyg och han valde av någon anledning att inte ge undertecknad en enda poäng trots påtryckningar. Johnny fördelade sina betyg så här:

*** Oskar Ahlström
**  Robin Franksson
*   Henrik Ahlström

Detta innbär att Oskar Ahlström bär bindlen när serien startar igen i augusti med derby mot VGIF.

Sammandraget:

17, Henrik Ahsltröm
13, Zoran Cipra
9, Oskar Ahlström
7, Johannes Medin
5, Adam Wellrup, Axel Karlsson, Robin Franksson
3, Teddy Rydberg, Peter Andersson, 
2, Andreas Cornelsen
1, Henrik Svensson, Anton Gustavsson, Andreas Johansson

Nu blir det Casablanca...

/~~/

Mjölner har talat

Jävlar i havet vad det åskade tidigare idag. Jojje och jag var på väg hem från Kalmar när vi såg mörka moln torna upp sig över Emmaboda. Ja, inte bara moln utan även blixtar faktiskt. Föga anade vi storleken på detta åskväder när vi parkerade vår Peugeot i carporten. Förvisso hade vi kört förbi ett träd som var fullständigt avskalat på bark efter ett blixtnedslag bara hundra meter från vårt hus men likväl tog man Tors hammarslag med ro. Efter diverse strömavbrott och blixtnedslag i omnejden till akompanjemanget av Emmabodas brandkår så insåg man att det var ett åskoväder utöver det vanliga denna onsdagseftermiddag. Jag hoppas att ingen kom till skada.

I Kalmar så gick jakten denna dag efter en bikini till Jojje eftersom det vankas utlandssemester. Åtskilliga var de affärer vi besökte och jag kan väl erkänna att det visst finns mycket intressant att kika på i på en damunderklädersavdelning, det ska jag inte sticka under stol med. Problemet blir bara när Jojje försvinner in i en provhytt och lämnar mig ensam kvar bland stringtrosor och bikiniöverdelar, jag har då svårt att se så där ledigt naturlig ut. Helst vill jag att alla i hela världen ska vet att jag endast väntar på min flickvän som är inne i ett provrum, men jag är rädd för att det mest ser ut som om man vore en perverterad sexmissbrukare som inte har bättre för sig än att flukta på damunderkläder... annars var Kalmartrippen helt OK.

Jag handlade faktiskt också lite grejer. Efter drygt fyra minuter på Dressman så hade jag inhandlat tre plagg och därmed mer än väl fyllt min kvot.

För övrigt har Tampa gjort en suverän signing när man snodde Mattias Öhlund från havet av intressenter när inatt transfermarknaden drog igång igen. Öhlund stod utan kontrakt och hade som sagt en uppsjö av alternativ att välja emellan men valde att komma till Tampa och där kommer han med allra största säkerhet få agera mentor åt superlöftet Victor Hedman. Let the days of thunder begin...

Tvillingarna Sedin spelar kvar för Vancouver Canucks i ytterligare massa år till deras och klubbens stora glädje. Annars är det mest noterbara att Marian Hossa byter klubb från Detroit Red Wings till deras bittra ärkerival Chicago Blackhawks och att Mike Cammalleri nästa säsong spelar för Montreal Canadiens. Fortsättning lär följa...

Förstås blev det även ett besök på Zorbas när vi ändå tog residentsstaden i besittning. Zorbas buffé kanske inte ser mycket ut för världen men för de 85 riksdalerna man pröjsar så är det väl investerade pengar. På undertecknad har jag väldigt svårt att se att restauranten gör någon större vinst heller.

Väldigt kul också att Carolina Klüft verkar ha hittat toppformen igen. Sedan hon bytte från att vara överlägset bäst i hela världen i sjukamp till att bli en längdhoppare som en bra dag skulle ta hem Bjurbäcksskolans skolmästerskap med säkert 30 cm, så har resultaten inte alltid varit så bra. I kväll visade dock den forna superstjärnan äntligen resultat som påminde om hennes gamla goda tid.Vad är då haken? Jo, det var inte i längdhopp hon var bra utan i ett 100-meterslopp där hon noterade för henne finfina 11,67. Carolina själv sticker ut hakan och säger att hon "ska kötta på fredag" och åsyftar då Bislett Games längdhoppstävling. Jag håller tummarna, det gör jag sannerligen... för att du ska börja med sjukamp igen. Du får inte slarva bort ett givet guld i London du fantastiska flicka!!! Du får gärna dubblera, det gör mig inte något, men snälla rara Carolina Klüft snälla tänk om innan det är för sent!

Jag tycker fortfarande högerbenet går som en trumpinne efter Bridgehills suveräna uppträde på JIF-festen i lördags...

I morgon blir det en knalltuff match på IP då Lenhovdagrabbarna kommer på besök. Jag tror på en väldigt jämn tillställning där jag hoppas att vi ska dra längsta strået till slut. Vi fick 2-2 däruppe sist och är väl medvetna om att LIF är ett gediget och hårt lag att möta. Som ansvarig för Yzerman-cupen och utdelare av Rasmus Elms bindel ställs vi dock i morgon inför ett smärre bekymmer. Jag noterar att Teddy Rydberg, som fick tre poäng i matchen mot Kosta i måndags och därmed är berättigad att bära bindeln under nästkommande match, inte finns med på den laguppställning som publicerats på hemsidan. Detta innebär att Henrik Ahlström i egenskap av totalledare i cupen bär unge herr Elms bindel i morgon.

Jojje och jag har denna kväll sett Jim Carrey i "Yes-man". Faktiskt en mycket bra film tyckte jag. Carreys minspel i vissa sekvenser är oslagbara.


Åskguden Tor har varit riktigt besviken på oss vanliga människor denna dag...


/~~/

RSS 2.0