Tänkvärt

I dag är det fredag, det känns det inte som eftersom jag knappt jobbat alls denna veckan och följdaktligen heller inte gjort mig förtjänt av den där fantastiska fredagskänslan man har när man cyklar hem den dagen. Men men..inte så mycket jag kan göra åt det.

I morgon spelar JIF cupmatch borta mot Nöbbele, på grus dessvärre fick vi reda på för ett antal minuter sedan. Helt regelvidrigt enligt säkra källor då denna cup skall spelas på gräs/eller konstgräs om det finns att tillgå vilket det antagligen hade gjort om kronobergarna hört av sig i tid. Men det är bara att bita i det sura äpplet och kämoa på. Fan vad bortskämd man har blivit med konstgräset...

Det nya bloggprojektet börjar ta form, jag säger inte mer än så ännu då bara två-tre av eventuellt nio namn är klara.

Jag måste hitta på ett sätt att få Johanna till att låta mig titta på tredje semifinalen i hockeyslutspelet ikväll...

Vi fick tid till ultraljudet idag också, spännande som tusan!

Denna tänkvärdhet damp ner i mailboxen igåt, tyckte den var ganska bra...

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:
En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.
Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.
Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.
Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras inne-håll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.
Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.
Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som lig-ger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.
Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil.
Sanden representerar allt annat - småsakerna.
Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.
Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.
Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.
Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först sakerna som verkligen betyder något.
Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.
En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.
Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.
Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

Och är man fikasugen kan jag rekommendera ett fik i Emmaboda, Emmagården heter det...!

Nu måste jag ner och hänga tvätt
/~~/

Ölandsbron

Ännu en dag på hemmaplan.Min armskada håller mig som jag tidigare nämnt hemma från jobbet veckan ut. Men i dag har svullnaden gått ner lite grand vilket är ett tecken på att antibiotikan gör nytta antar jag.Jag tror det finns goda möjligheter att överleva detta också.

I går kväll tittade jag på Brasilien-Sverige på Emirates Stadium i London. Sverige var ju för tusan det bättre laget och borde ha satt någon chans.Marcus Rosenberg borde nog till exempel ha förvaltat sitt friläge lite bättre.Jag somnade förvisso när det var tio minuter kvar så detta "referat" täcker bara matchens första 80 minuter.Annars imponerade Sebastian Larsson stort på mig och om inte han är med i EM-truppen kommer även jag ansluta till den sektion som kräver Lars Lagerbäcks avgång.Jag anser till och med att han borde vara given i startelvan i Juni.
Även Fredrik Stoor tycker jag spelade helt OK och borde ha stärkt sina aktier inför sommarens fotbollsfest. En som däremot inte stärkte sina akier var Rami Shaaban som helt enkelt var orsaken till förlusten. En jättetabbe som gjorde att brassarnas nye supertalang Alexandre Pato, till vardags i AC Milan, elegant kunde skruva i bollen i tom kasse. Retfullt för Shaaban och för målvakter i allmänhet att ett enda misstag som burväktare oftast räcker till att avgöra en hel match medans man som utespelare kan göra hur många som helst utan att det behöver märkas.Ironiskt nog så ger antagligen den situationen Andreas Isaksson rollen som given förstemålvakt i EM. Det är små marginaler på den nivån.
På det hela taget så var det en underhållande match som Sverige var minst lika bra i. Hade Zlatan varit med så hade det blivit ett helt annat resultat.

Peter Forsberg gjorde tre assist i natt när hans Colorado slog Vancouver Canucks. Han kan än Foppa...

I dag ska vi på husvisning vilket ska bli intressant. Vi har som många säkert vet kikat runt på lite hus den senaste tiden och i dag är det dags för en ny visning. Som jag tidigare har sag så är det bara attt höra av er om ni vet något ledigt.

AK?? Läser du inte din mail?

Visste ni att det bara finns 12 bokstäver i det hawaiianska alfabetet? Det är tur man inte bloggar där. Det hade blivit än om möjligt ännu mer ointressant blogg då.

David Beckham fick göra sin 100:e landskamp till slut. Jag undrar om det bir så många fler. Han verkar inte ha gjort någon jättematch i går när engelsmännen torskade mot Frankrike med 1-0.

Kommer ni ihåg när Henrik Schyffert var med i "Parlamentet" och skulle spela Kalmar FF-fan. Kanske det mest underhållande i det programmets i historia. "Kolla Ronaldinho, Ölandsbron!"
Youtube måste vara det bästa med hela internet...

/~~/


Armskadan- del II

Så har det hänt. Det som vi alla befarade...den fruktansvärda armskadan som  jag ådrog mig sent i höstas har gjort sig påmind igen. Jag började ana oråd när fingret helt plötsligt började värka i söndags kväll för att sedan svullna upp ordentligt igår. När jag sedan vaknade ett par gånger inatt av smärtan insåg jag att det endast fanns två rimliga alternativ. A, ringa mina väninnor på vårdcentralen eller B, amputera själv. Jag valde av ren lathet alternativ A och fick efter ett samtal med en väldigt trevlig dam i vårdcentralens telefonväxel en tid hos min doktor någon timme senare. 
Väl på plats konstaterades att jag har drabbats av en infektion och beordrades till en antibiotika kur på tio dagar samt en ny sjukskrivning som denna gång sträcker sig veckan ut. Om svullnaden går ner och man anser att man har goda chanser att överleva en arbetsdag tidigare än så så går det bra att börja jobba tidigare vilket jag gjorde förra gången det begav sig eftersom hur konstigt det än kan låta så är det SKITTRÅKIGT att gå hemma och glo när alla andra jobbar. Vi får se hur det blir. Jag verkar tåla medicinen ialla fall vilket inte alls är självklart för när jag läste vilka biverkningarna var så var det nästa som så att jag övervägde en amputation ändå.
Om medicinen inte hjälper blir det dock värre, då skall såret ånyo öppnas upp för en lite mer ordentlig koll. Jag tror inte att jag gillar att öppna upp sår.

Jag kan heller inte över på "Guitar Hero" då vänster pekfinger är det finger man i allmänhet använder till att slå på den gröna tangenten med. '

Kalmar FF lyckades inte besegra sina nya ärkerivaler IFK Göteborg trots att man ställde upp med tre bröder Elm i startelvan. Det var synd det men jag antar att det är i serien det gäller. Med en bra start där och med ett någorlunda skadefritt lag så kommer FF alla gånger vara med och slåss i toppen. Dock tror jag inte att det blir så lätt som många av de stora tidningarnas experter gör sken av. Det är i mina ögon en sex-sju lag som kan stå som segrare när det hela är slut.
Jag hoppas ändå att Kalmar klarar det och jag undrar hur Nanne tar beskedet om min armskada...

Såg någon dokumentären om Örnsköldsviks bidrag till NHL. Helt makalöst. Jag har för mig att dom sa att Ö-vik har fostrat 24 NHL-spelare och det är något som är helt fantastiskt. Det är liksom inga dåliga grabbar heller. Peter Forsberg, Marcus Näslund, Samuel Påhlsson,Tobias Enström,Niklas Sundström, Daniel Sedin, Henrik Sedin, Mattias Timander, Andreas Salomonsson och Per Svartvadet för att nämna några. Helt fantastiskt egetligen...

Jag såg att jag var porträtterad i Östra Småland i dag. Mitt under tipsrundan stod "Östran-Anders" även AK kallad, och smög och förevigade det ögonblicket. Mycket kan man säga om mig men vacker när jag går tipsrunda, det är jag inte...

Krya på mig.

/~~/

Tipspromenad

Nu har snart hela den långa påskhelgen gått och den har gjort det fort. I morgon är det dags att jobba igen vilket känns sådär nu när man har fått smak på det goda livet som ledighet innebär. Man äter också väldigt mycket onyttigheter under en långhelg och vi har dessutom varit träningsfria så i morgon ska det bli skönt att röra på sig lite grand igen. Men helt stillasittande har jag faktiskt inte varit utan jag har deltagit i inte mindre än två tipspromenader de senaste dagarna. Dock var inte resultaten i någon av dem tillfredsställande. Dagens tipsrunda innehöll dessutom samma frågor som den dagen innan men inte fan hjälpte det.

I eftermiddags låg jag och slötittade lite på Leksand- Västerås i Kvalserien. Leksand ledde efter första med 3-0 och TV4 Sports reporter skulle intervjua Leksands tvåmålskytt Robert Petrovicky och ställde den redan nu klassiska frågan: Vilket rankar du högst? Ditt VM-guld eller att vara målskytt här idag...?
Leksand vann till slut med hela 9-1 och jag är tämligen säker på att Petrovicky anser att den svenska andraliga är ljusår i väg från en vunnen VM-final.
Ikväll blir det för övrigt mer hockey då jag har planerat att titta på första semifinalen mellan HV71- Timrå på Canal+.

I går var det två riktiga guldmatcher på TV. Man Utd- Liverpool där Sir Alex Fergusons mannar var minst ett nummer för stora för Liverpool denna gång. Liverpools Mascherano drog på sig en absurt onödig utvisning och hjälpte därmed inte sina lagkamrater alls. Javier Mascherano gör sig trots allt bäst på planen. 3-0 till United och det hade kunna blivit mer. Wayne Rooney borde nog ha satt något av sina lägen kan jag tycka.
I London-derbyt Chelsea- Arsenal så var det jämnare men den stora skillnaden var Didier Drogba som med sina två mål avgjorde tillställningen på Stamford Bridge.

Hade inte så mycket att förtälla idag tyvärr. Det blir mer någon annan gång.
Nu börjar hockeyn...
/~~/


Projektarbete

Då sitter man här igen i ännu ett fåfängt försök att skapa magi med hjälp utav ett tangentbord.

Påskafton idag och vad just denna dag har för betydelse inom kristendomen får jag nog slå upp på Wikipedia... Det hände inte mycket läste jag just, Jesus låg i sin grav och lärjungarna satt inlåsta i rädsla för dem som har avrättat honom enligt faktasidan. Inte heller hålls det gudstjänster denna dag vilket jag annars trodde var givet en dag som denna. Mina kunskaper sedan konfirmationstiden är inte heller nu vad dom borde varit då om ni fattar...
Tycker annars religion och historia är två ganska intressanta ämnen men det kom jag dessvärre på långt efter jag slutat skolan.

I går kväll var Jojje och jag på middag i Broakulla med familjen Sjöndin och stora delar av familjen Thuresson. Det blev en mycket trevlig kväll med god mat och dryck. Så nej, jag såg inte "Så ska det låta" jag hade uppenbarligen bättre saker för mig. Men jag har hört från "säkra" källor att Carola deltog vilket gör att jag antagligen måste titta på det på nätet. jag har sagt det förut och säger det igen. Carola är vacker, osmart kanske, men vacker som fan...
Anna Sahlin spelar inte alls i samma division... Usch jag kände dagisfaktorn på den meningen.

I kväll blir det ånyo påskmiddag, denna gång hemma hos mina päron i Lindås. Det innebär att vi inte heller i dag behöver laga någon middag och det är bra. Det ryktas om att tävlingar kommer att hållas och är det så så utgår jag ifrån att jag kommer att vinna vad det än gäller. Det viktigaste är aldrig att kämpa väl det viktigaste är att vinna. Som Sean Connery´s rollfigur i filmen "The Rock" sa: "Bara förlorare använder uttrycket att jag gjorde mitt bästa". Jag använder själv det uttrycket en del, speciellt här, så när jag såg den filmen så kändes det jobbigt när just den meningen yttrades.

Jag hade för mig att "The Rock" var mycket bättre. Jag har inte sett den på många många år och hade skyhöga förväntningar på en av de tidiga tonårens mest sedda filmer men jag tycker inte att den längre var lika magiskt bra som då. Jag vet med säkerhet att ingen har sett filmen fler gånger än Henke Fransson. Jag tror han tittade på den filmen en gång i veckan från det att han var 14 tills han fyllde 20.

Nicklas Bäckström är nattens svensk i NHL efter två mål och en passningspoäng i Washingtons segermatch borta mot Atlanta Thrashers. Detta gör att den forne brynäsaren nu faktiskt leder den oerhört prestigefyllda poängligan för rookies i NHL. 64 poäng på 76 matcher har det blivit för "Bäckis" som sannolikt kommer att hamna någonstans kring 70 när säsongen är slut. Förvisso en galax i från Teemu Selännes helt otroliga rookie-rekord på 132 poäng varav 76 av de poängen var mål från säsongen 1992-93 då "The Finnish Flash" spelade med anrika Winnipeg Jets.
I Washingtons match gjorde även Alexander Ovechkin två pytsar och är nu uppe på 60 totalt vilket inte har hänt på många år i NHL. Riktigt bra gjort. Capitals har något på gång, kanske inte i år men räkna med att dom kommer bli giftiga de kommande säsongerna.

Har i dag på morgon skottat en hel del snö utanför Emmagården. Kör gärna dit och titta...Riktigt proffisionellt gjort.

Efter X antal försök lyckades jag till slut att klara Metallicas "One" på "Guitar Hero" på mediumnivån. Jag är mäkta stolt över den bedriften.

Min kvalserieprofetia verkar mer och mer realistisk. Både Brynäs och Mora har full pott och Leksand halkar efter. Jag kan tänke mig att Lasse Frisk idag målade sina påskägg svarta... Troja/Ljungby vann i kvalet till Allsvenskan och jag hoppas att dom går upp.

I eftermiddag skall Supercupen följas när Kalmar FF tar sig an sina rivaler IFK Göteborg i Göteborg. Jag tror och hoppas att Kalmar vinner den matchen med 2-0 efter att David Elm gjort bägge.
Tallen och Anso väntas infinna sig här till matchstart och ialla fall Tallen bör vara törstig eftersom jag trotsade den livsfarliga halkan på vägarna och begav mig tidigt i morse ner till Systembolaget för inköp av obegränsat med öl.

En del har undrat varför personnamnen i denna bloggen ibland är skrivna i fet stil. Det gör jag för att jag tycker det ser bra ut helt enkelt. Dock blir ett namn bara fett en gång per inlägg oavsett om en smeknamnsform eller dylikt används senare i inlägget. Nu vet ni!

En tanke på ett nytt bloggprojekt har väckts i mitt huvud. Det är än så länge bara en tanke men jag tror att det skulle kunna bli riktigt bra. Denna bloggen kommer absolut att finnas kvar i vilket fall som helst. Det andra projektet är än så länge bara lite funderingar...Och ska det bli verklighet behöver jag lite hjälp!
Jag återkommer i ämnet en annan gång.

Jag skapade väl ingen magi direkt den här gången heller, men jag gjorde ett fåfängt försök...
/~~/
Kassler

Jag undrar hur den där killen mår i dag som är ansvarig för matchklockan i Frölundaborg. Inget vidare antagligen, eller så kanske det är just så han mår. Är man Färjestads-supporter idag så känns det hela säkert lite snöpligt och är man Frölundait så känns det hela nog lite...konstigt.
Vad var det som hände då? Jo i slutet av den sjätte kvartsfinalen mellan ärkerivalerna Frölunda och Färjestad så hände något minst sagt väldigt märkligt. Frölunda leder matchen med 5-4 med bara sekunder kvar och i det ögonblicket, då Färjestad pressar som mest i anfallszon, ljuder "Hesa Fredrik" och Frölunda spelarna slutar följdaktligen att försvara sig men värmlänningarna uppfattar att tiden inte alls är slut och kvitterar med tre sekunder kvar. Målet döms efter stor förvirring bort och matchserien är numera utjämnad til 3-3 i matcher.Jag tycker personligen inte att man kan döma bort ett mål som är korrekt gjort men samtidigt har jag full förståelse för att göteborgarna slutar att spela, det hade nog jag med gjort. Människan är ju av naturen lat och anstränger sig inte en sekund mer än vad hon behöver. Nu vet jag inte vad som är rätt eller fel i den situationen men däremot vet jag att Frölunda nu har ett enormt psykologiskt övertag på FBK inför den sjunde avgörande matchen i Löfbergs Lila Arena.

I går kväll var Johanna och jag på restaurangen 2 rum & kök i Karlskrona för att testa deras fondue. Jag tror fan aldrig jag har varit så mätt som jag var på vägen hem. Vansinningt gott och det bästa av allt. Obegränsat med mat. Tog något slut så fylldes den skålen på omgående utav den trevliga personalen där. Annars snålar många ställen med de lite dyrare råvarorna såsom oxfilé och fläskfilé, så var inte fallet här. Snarare tvärtom. Jag är fortfarande mätt och kommer med all säkerhet att besöka det stället igen.

Jag hittade lite annorlunda lagar på nätet som jag tänkte delge er...

*I Newcastle, Wyoming, är det förbjudet att ha sex i mataffärers köttdiskar

*I Boston får man bara bada efter läkarordination.
 

*I Connecticut får man inte gå på händerna över gatan.
 

*I Providence, Rhode Island är det förbjudet att sälja tandborste och tandkräm till en och samma kund på en    söndag.
 

*I West Virginia får man inte gå till skolan med dålig andedräkt.

*I Oblong, Illinois, är det förbjudet för folk att på sin bröllopsdag ha sex och samtidigt jaga eller fiska. I samma stat är det förbjudet att ge sina husdjur cigaretter.
 

*I Florida får inte kvinnor hoppa fallskärm på söndag eftermiddag. Kvinnor får inte heller sjunga när de är iförda baddräkt och inte somna under en hårtork.
 

*I Arkansas är det helt ok för män att slå sina fruar - men bara en gång i månaden.
 

*I Kalifornien krävs jaktlicens för att ladda en råttfälla.
 

*I Tremonton i Utah är det förbjudet för kvinnor att ha sex med män när de åker ambulans. Men det är inte förbjudet för män. Hur det ligger till med homosexuella framgår inte.

Bara i USA mina vänner, bara i USA.

Tampa åkte på däng igen. Denna gång mot pingvinerna från stålstaden, Pittsburgh Penguins. Slutresultatet skrevs till 4-2 och som jag säkert nämt tidigare så lutar mycket åt att Pittsburgh spelar hockey ändå fram till juni i år. Man spelar riktigt bra just nu och vad som talar för Pens är att man spelar så har bra utan Sid "The Kid" Crosby, lagets lagkapten och antagligen världens bäste hockeyspelare när han är frisk. Han kommer tillföra ytterligare en dimension i Penguins anfallsspel när han kommer tillbaka.

Har ägnat stora delar av förmiddagen åt hushållssysslor. Dammsugning, diskning och klädvikning. Jojje försvann lägligt när det började hetta till och tog av till Nybro för att fika med gamla vänner vilket betydde att jag fick göra allt sammans själv. Jag har en upp på dig Jojje...

I kväll blir det påskmiddag i Broakulla med familjen Sjöndin och familjen Thuresson. Ska bli trevligt, hoppas du har ölen på kylning Svante...Jag har ju skjuts hem du vet...

Såg en gammal Beckfilm i går och lade, til min stora förtjusning märke till att den gamle "Tre Kronor"-polisen Bengt Kassler hade förärats en liten biroll som Stina Rautelins make. Bengt Kassler är enligt mig det snyggaste namnet någon TV-polis någonsin har haft och utklassar namn som "Van Veeteren", "Martin Beck","Roland Hassel" och "Kurt Wallander" med hästlängder. Bengt Kassler, sug på det...

Nu ska jag gå och spöa brorsan i "Guitar Hero"
/~~/


Biosalong

Då var det påskledigt för min del. Det känns oerhört inspirerande måste jag säga. Man slipper W&WW (som det korrekta namnet är, alltså inte WWW...) ett par dagar och det kan man behöva ibland för att ladda batterierna lite extra. Många fyradagarsveckor på raken för min del nu och det uppskattas. Veckan efter påsk går ju måndagen bort eftersom det är annandag påsk då och veckan efter det så åker lottöppnargänget till fjällen för att under en weekend känna på lite riktitg vinterklimat. Det blir andra gången för mig i Sälen och jag erkänner väl att jag hade behövt lite mer rutin på området för att kunna hänga på de bästa åkarna i gänget. Nu blir det väl i stället att jag får åka med David Strand...

Jag stannade till på COOP/Domus/Konsum, jag vet faktiskt inte vad det heter numera, på vägen hem från jobbet idag och det var jag inte ensam om vill jag lova. Vid en snabb överslagsräkning kom jag fram till att vi var nästan 254 000 peroner därinne samtidigt och då förstår ni kanske att det var trångt. Det hela blev inte bättre av att när jag väl var därinne kom jag inte på anledningen till att jag stannat där och fick helt enkelt improvisera lite och kom ut med Aftonbladet,ett paket korv och 1,5 liter svartvinbärsdryck. Det kändes inte helt klockrent när jag cyklade hem men jag för eventuellt komplettera de inköpen senare när Jojje kommer hem.

Jag har lyssnat på lite fotbollslåtar på youtube och kommit fram till att dessa två är de bästa: "När vi gräver guld i USA" och danska klassikern "Vi är röde, vi är hvide". Jag hittade tyvärr inte EM 92-låten "More Than a Game" och heller inte Galenskaparna & After Shaves "Ciao Ciao Italia" som annars också dom hade konkurrerat i toppen av denna lista.

Som sagt så är det långledigt nu, ända tills tisdag morgon faktiskt och det kommer med största säkerhet att bli en ganska lugn helg. Det blir med all säkerhet inget Amigo i morgon så alla ni horder av damer så hade hoppats på att få se en skymt av mig där får titta på någon annan. Jag vet till exempel att ordförande Dennis Randewall har snackat om att eventuellt gå dit så det kan ju vara ett alternativ...

Tampa spelade i natt men gjorde inte det tillräckligt bra och fick därför åka hem från Buffalo utan poäng. Man ledde matchen med 4-1 men lyckades på något konstigt vis att sjabbla bort den ledningen och till slut förlora med 7-4 efter att österrikaren Tomas Vanek gjort ett äkta hat trick i tredje perioden.Äkta Hat trick gjorde även Henke Zetterberg när hans Red Wings slog Fredrik Modins Columbus med 3-1. Zäta gjorde alla Detroits mål i slutperioden.
Alexander Ovechkin gick som första spelare över 100 poäng när han natten till igår noterades för ett mål och två assist i Washingtons segermatch mot Nashville Predators med 4-2.Pittsburghs Evgeni Malkin väntas bli näste man att nå den magiska gränsen. Även Vincent Lecavalier har en chans att nå dit. Han står i dagsläget på 88 poäng och har nio matcher kvar att spela.

Min kvalserieprofetia stämmer än så länge ganska väl. Både Brynäs och Mora vann i går sina matcher. Men vad som är riktigt jävla tråkigt är att den tänkta hockeykvällen i morgon i biosalongen med höjdarmatchen Leksand-Brynäs inte blir av eftersom någon glömt av att boka salongen så nu sänds i stället en repriserad biofilm... Lasse Frisk och jag hade planerat allt och så fick man ett sådant chockbesked i tidningen i dag.Inte bra.Hade ju varit helt suveränt att sitta där och glo på hockey och dricka öl...

Jag håller på att tvätta lite just nu men det är någon illgärningsman som inte har tömt torkskåpet efter sig och det skåpet behöver jag använda om sisådär tio minuter så det hade ju varit in i helvete smidigt om skåpet är tomt då.

Här kommer en länk till en låt som Kalmar FFs Tobias Carlsson länkade till i sin blogg för någon vecka sedan. Jag fastnade direkt för den!

Nu ska jag ner till tvättstugan...
Glad påsk!
/~~/


Fondue

Inte mycket nytt har hänt sedan sist. Veckan har rullat på i maklig takt och lider mot sitt slut och det bästa med denna veckans slut är att där stundar en långhelg i form av påsken. Påsken för er som inte vet är enligt Wikipedia den största kristna helgen under kyrkåret och firas till minnet av Kristi död och uppståndelse. Wikipedia är bra till mycket även om jag med viss betänketid antagligen hade kunnat klura ut svaret på påskfrågan.

I morgon ska Jojje och jag åka till Karlskrona för att fira något helt annat och det har vi tänkt att göra på restaurant 2 rum & Kök,  som enligt blekingarna på jobbet tydligen serverar en rent himmelsk fondue som vi har tänkt att testa. Nu kan det låta som om jag skulle vara någon finsmakare av något slag vilket inte alls är fallet utan för mig är beteckningen på finmat oftast en pizza från Pizzeria Victoria, morsans köttfärslimpa eller i riktigt lyxiga fall tacos.
Men denna gång blir det alltså ett besök i Sveriges trädgård och dess residensstand.

Jag missar dessvärre ännu en torsdagsträning men har jag inte lärt mig spela fotboll bättre än så här under de 20 år jag har hållit på så gör i ärlighetens namn inte en träning någon större skillnad.

Om bara några minuter drar kvalet till nästa års Elitserie igång. Jag tror mig ha den färdiga tabellen redan innan serien. Så här kommer det att sluta:
1. Mora
2. Brynäs
3. Leksand
4. Rögle
5. Malmö
6. Västerås

Inatt sägs det för övrigt att det ska bli årets kallaste natt hittils och att vinterkylan ska hålla i sig över hela halgen vilket jag kan tycka är lite retfullt för har det inte varit kallt under hela vintern så behöver det heller inte bli det när det nalkas mot vår.

Lasse Frisk, som för övrigt kommer att ge mig en reprimand efter ovanstående tabelltippning, och jag käkade på Nöjeshuset i dag och jag hittade min gamla favoriträtt från kocken Dzenans dagar som Stengrillen-ägare, cevapcici. Det är en bosnisk maträtt som består av små biffar på ciabattabröd och aioli till det. Det var lika gott nu som på Stengrillen-tiden! Dock går det inte upp mot samma kocks raggmunkar.
Jag känner mig mer och mer som en matkritiker...

Såg ni Fredrik & Filips "100 höjdare USA" i måndags? det gjorde jag,eller rättare sagt spelade jag in det och såg det i nyss. Det finns många märkliga människor i världen men jag undrar om inte de allra flesta bor i USA. Den där lille sportkommentatorn skrämde mig ordentligt.

Carolina Klüft lägger ner sjukampen till förmån för längdhopp och tresteg."Carro" är förmodligen en av de tre största kvinnliga idrottarna i svensk idrott genom tiderna men jag förstår ändå inte riktigt hennes beslut. Jag är mig veterligen inte (!) bäst i världen på något (även om jag trodde att jag skulle kunna hota världsrekordet i tresteg ett tag och gjorde ett försök och landade på mediokra 7.44 m och därefter lade ner den idén)men jag vet att om jag hade varit det i någon idrott så hade jag med all säkerthet inte lagt av med den idrotten några månader innan ett OS. Sverige har liksom inte hur många guldaspiranter som helst vid Olympiska Spel så därför borde hon överväga sitt beslut. Motiveringen att det inte längre är roligt tycker inte riktigt jag håller, vem fan har roligt på sitt jobb hela tiden? Inte ens Carolina Klüft uppenbarligen...Jag önskar dig givetvis lycka till med din nya satsning ändå och hoppas att du åker frår Peking med två medaljer av ädlaste valör.

/~~/

En vit påsk

Fyradagarsvecka denna veckan gör att det faktiskt bara är två och en halv dag kvar att arbeta innan det blir påskledighet. Och lagom till den ledigheten så verkar det som om vi kommer få snö. Begreppet "en vit jul" är helt förlegat och "en vit påsk" ligger betydligt mer i tiden.

I går kväll spelade vi match mot Bosnien/Hercegovina och gjorde det faktiskt inget vidare om sanningen ska fram, och det ska den.
Laget såg ut så här:
Mål: Axel Karlsson
Hb: Charlie Dziobek
Vb: Andreas Klevtun
Mb: Dennis Randewall (C), Marcus Joelsson
Hm: Magnus Lundegårdh
Vm: Andreas Johansson
Im: Robin Franksson, Hampus Eriksson
Anf: Adam Wellrup, Oscar Ahlström

Avb: Henrik Nordström(in 46), Patrik Nordström och Tobias Fransson (in 46).

Klockan 19.30 lite drygt blåste den lättklädde (!) domaren i gång matchen som spelades på konstgräset i Emmaboda. Bosnierna började klart bäst och skapade en hel del giftiga chanser och kom relativt enkelt till farliga avslut. Efter hand så spelade vi dock upp oss och borde gjort 1-0 när Oscar missade en fin möjlighet. Även undertecknad borde ha gjort mål när jag kom mer eller mindre fri mot målvakten utan att egentligen fatta hur fri jag var så bestämde jag mig för att chippa bollen över keepern i det bortre krysset men resultatet blev en fösning (vad sa du nu Ahonen??) lågt vid främre stolpen och skapade inte minsta bekymmer för motståndarnas målvakt. En stund senare gjorde vi ändå 1-0 genom fartfantomen Adam Wellrup som visar vilken tillgång han kommer bli för Johansfors IF i år. Dessvärre kvitterade B/H omgående och 1-1 fick stå som halvtidsresultat. I andra halvlek var inställningen lite loj när Bosnien ganska tidigt satte 2-1 och fick en stund därefter en helt korrekt utdömd straffspark som förvaltades väl och 3-1-underläget var ett faktum. Dzenan Vrana och Sanjin "Nino" Mocevic i B/H gjorde det svårt för vårt mittfält och fördelade ständigt fina bollar ut på kanterna där dom fick komma runt och slå inlägg alternativt ta farliga avslut. Vi skapade mängder av möjligheter även i andra men bollen ville inte in. Jag vågar utlova betydligt bättre tändning när vi möts i serien senare i år.
Plus i JIF till anfallsduon Adam Wellrup och Oscar Ahlström och även Axel i målet var duktigt.

Markku, du behöver inte oroa dig för att jag inte tål dina psykningar. Jag har ju kommit sist i bowlingen bägge gånger jag och mina kumpaner på VikingLine har spelat så jag vet hur det är att bli utsatt för psykningar...Tro mig.
Jag är tränad av de bästa...

I kväll blir det SM-sluspel i hockey. Canal + sänder MoDo- Timrå och jag tror det kan bli en underhållande match. MoDo måste vinna annars är det godnatt. Ska bli intressant att se hur det går.

Alex Ovechkin gick inte över den magiska 100-poängsgränsen inatt vilket jag hade förutspått. Han gick poänglös av isen men eftersom Capitals till slut vann matchen så tror jag inte han hänger upp sig alltför mycket på det ändå.
Evgeni Malkin i Pittsburgh hade en kalaskväll med fyra poäng (2+2) och har nu bara några poäng upp till Ovechkin i toppen av NHL:s poängliga.Det verkar bli en helrysk historia det där.

Nu ska jag gå och skala potatis.
/~~/

JIF-B/H

Träningsmatchen mellan JIF-Bosnien/H slutade med förlust 1-3 (1-1). Ett rättvist resultat. Vi borde nog dock ha gjort något ytterligare mål på någon av alla våra chanser. Det mål vi faktiskt gjorde gjordes av Adam Wellrup som precis som förra söndagen var matchens bästa JIF:are.
Jag skriver ett längre referat någon gång under morgondagen!

Sov gott!
/~~/

Åldersperspektiv

En timme kvar till samlingen inför årets andra träningsmatch. Bosnien/H står för motståndet idag och det ska bli intressant att se vad vi kan göra mot våra kommande rivaler i den annalkande serien. Matchstarten är vid 19.30 på konstgräset för er som vill ha lite högklassig fotbollsunderhållning så här på vilodagens kvällning.

I går kväll var vi på lottöppningsfest inne hos Johannes och Linda. Inte heller denna gång blev vi miljonärer och samtliga närvarande på festen måste därför fortsätta att jobba och studera för att förtjäna levebrödet istället för att få en genväg med lotteriets hjälp. Lottöppningens totala vinstkassa som oavkortat kommer att gå till minibusshyra till den stundande fjälltrippen stannade på 2415 kr och då skulle jag tippa på att 500 av dom pengarna är vinster restn är straffskatt. Jävla god lasagne vi fick förresten!

I melodifestivalen så vann Charlotte Perrelli med sin låt "Hero" och kommer därför att få representera Sverige i Belgrad senare i vår. Jag är nog inte rätt man att avgöra huruvida rätt låt vann. Jag anser fortfarande att Linda Bengtzings låt var den enda som var bra. Christer Sjögren hamnade i det absoluta bottenskiktet vilket gladde mig.

Att jag tycker Carola är vacker väckte uppenbarligen känslor hos Ahonen som i kommentarsfältet på mitt föra inlägg hävdar att "mina nyvunna känslor för Carola måste bero på min graviditet och att Carola kunde vara min mor"
Jag vet inte hur det funkar i Finland Markku, men i Sverige är inte chansen stor att en frikyrklig 14-åring skulle bli gravid. Men om det är i de åldrarna man börjar planera familj i "de tusen sjöarnas land" så skulle du ju med andra ord nästan kunna vara min morfar...ur ett åldersperspektiv alltså...
Jag tycker likväl att Carola är riktigt snygg...så det så!

Satt uppe till klockan 3 i natt och tittade på Tampas hemmamatch mot NY Rangers som man vann med klara 3-0 och har nu hittat storformen. En månad för sent dock.  Nye målvakten Mike Smith som kom till klubben i Brad Richards- trejden, höll nollan och spelade föredömligt bra. Han ser riktigt intressant ut.

Kalmar FF fick 0-0 mot Halmstad BK i gårdagens träningsmatch i Halland. Läste en intervju med IFK Göteborgs stjärna Tobias Hysén som hävdade att Kalmar tillsammans med Blåvitt och AIK var de som skulle komma att göra upp om SM-guldet. Han passade också på att utse Cesar Santin till allsvenskans bäste spelare. Kalmar FF har uppenbarligen satt sig i respekt! Ett sådant uttalande hade varit otänkbart för ett par år sedan. Ska bli roligt att se hur KFF hanterar ett favoritskap. Jag hoppas att dom hanterar det så bra att förhandstipsen om SM-guld infrias.

Nu ska jag packa väskan inför bataljen mot Bosnien!
/~~/


Multivitamindryck

Jag har utvecklat ett beroende av Euroshoppers Multivitamindryck. En blandning av diverse frukter och extrakt som egentligen inte är någon jättesuccé smakmässigt men jag har blivit beroende.

I kväll blir det lottöppning inne hos Johannes och Linda. Misstänker att vi kommer att se melodifestivalen som i kväll kör sin svenska final. Det finns absolut bara en enda låt som kan vinna, nämligen Linda Bengtzings "Hur svårt kan det va` ?" . Egentligen skiter jag i vilken som vinner bara det inte blir Christer Sjögrens låt som dessvärre sätter sig i huvudet och säkert kommer få många röster inte minst av de så kallade "senior citizens".

Lasse Franzén låter hälsa att hans poetiska verk "Die Sonne" ( "Solen går upp en annan dag") är copyrightskyddad och får därför inte användas utan hans tillstånd då han har tänkt att bygga upp sin kommande diktsamling ,som än så länge går under arbetsnamnet  "En vikings spegelbild", runt tidigare nämda verk.
Jag har förhandlat mig till rättigheterna till skaldens nästa dikt som eventuellt kommer att levereras under helgen.

Detroit blev första lag att säkra en slutspelsplats i NHL. Som vanligt. Red Wings är alltid urstarka och kommer att gå långt äv i år. Jag hoppas på att dom någon gång under slutspelet ställs emot Dallas Stars som liksom Detroit sitter inne med en helvetisk massa svenskar.
Alexander Ovechkin ser ut att bli förste spelare till 100 poäng. Visserligen ligger Washington inte ens på slutspelsplats just nu och det mesta krut lägger nog Ovechkin på att ta sitt lag dit och struntar säkert i allt vad personlig statistik heter men "Ovie" ligger just nu på 99 (57mål och 42 ass) och kommer sannolikt att gå över den magiska gränsen redan på söndag då hans Washington tar emot Boston Bruins hemma i den amerikanska huvudstaden. Ryssen kommer med stor sannolikhet också att gå över 60 mål denna säsong vilket är väldigt ovanligt numera. Han har tio matcher på sig att nå den milstolpen och jag är övertygad om att han fixar det. 60 mål i dagens NHL är fullt jämförbart med 80 mål på 1980-talet och är därför en fantastisk bedrift. Ryssarna får fram enorma talanger på löpande band just nu och jag misstänker att dom på landslagsfronten inom några år kommer vara världens ledande landslag.

Jag tycker att det är synd att  Carola åkte ur melodifestivalen. Jag är antagligen den enda i Sverige som gillar henne och jag grävde fram en ganska tuff version av U2:s Pride (In the name of Love") som framförs av just fröken Häggkvist. Gillar man låten gillar man nog denna version. Gillar man varken Carola eller U2 behöver man nog inte lägga energi på att titta på videon heller. Mäktigt med stora körer tycker jag...
 Carola är för övrigt vansinnigt snygg!

/~~/

Kompendium

Så var även denna arbetsveckan lagd till handlingarna. Veckorna går vansinngit fort oftast, speciellt om man som jag var ledig i går.

I går var det besök på mödravårdscentralen som gällde för information och diverse provtagningar på den blivande modern. I egenskap av blivande fader var även jag med. Jag blev dock varken stucken eller undersökt på något vis. Vi fick värdefull information om vad man som gravid ska äta och kansek ännu viktigare, vad man som gravid inte ska äta plus att vi fick en hel del böcker/häften/kompendium/stenciler (ordet kompendium är ett oerhört underskattat ord kände jag nu. Har antagligen inte hört det sedan historieläraren Göran Cid användet det under min tid på högstadiet i mitten av 90-talet) om allt möjligt intressant.
Ultraljudsundersökning blir det i mitten av april om jag fattade allt riktigt. Det ska visst vara fantastiskt säger dom som har varit med om det. Ska bli väldigt kul att se.

I går var det även träning som jag dessvärre inte deltog på. Hade helt enkelt lite annat i görningen just då.

Tampa har hittat formen så har lagom till eeh...ingenting. Härom natten slogs NY Islanders med 8-4 i Florida medan man i natt slog Boston i Massachussets med 3-1 efter ett rikitgt fint mål av Andreas "Pastorn" Karlsson. Det hör inte till vanligheterna. Jag tittade på highlights från matchen och såg att "Pastorn" inte visste huruvida han skulle skratta eller gråta när efter att han fintat upp gamle AIK-keepern Tim Thomas på läktaren med något som liknade Peter Forsbergs klassiska fint i från OS i Lillehammer -94. Dock inte riktigt lika vackert men nästan.

I kväll har jag planerat att spela en timme innebandy. Det var länge sedan sist och jag känner mig lite sugen faktiskt och i kväll har jag dessutom tid med det.

På söndag är det dags för årets andra träningsmatch. Denna gång är det Bosnien/ Hercegovina som står för motståndet. Det var nu många år sedan jag mötte B/H utomhus och har egentligen ingen större koll på dom. Jag tror till och med att deras fotbollslag inte har varit med i seriesystemet den senaste tiden (där kan jag vara ute och segla). I vilket fall som helst så blir det ingen enkel uppgift.

/~~/


Earthbrain

Terrorn fortsätter på VikingLine efter missödet i bowlinghallen i fredags. I går tog Lasse Frisk med sig ett bowling-set i plast till jobbet för att "ge mig en chans att öva lite på fritiden".
Annars är jag som ni alla förstår en psykiskt knäckt bowlare som alltså har tagit stryk två gånger i rad av mina värsta antagonister. Ingen utav gångerna har jag heller varit speciellt nära övriga i startfältet vilket skrämmer mig en del då jag själv anser att jag har presterat väldigt nära toppen av min egen bowlingförmåga. Men vi får se vad som händer
- "Solen går upp en annan dag" som den store poeten och rikssskalden Lasse Franzén sade i ett försök att trösta kan man tro, men nej, snarare att strö ytterligare salt i såren.
Solen går mycket riktigt upp en annan dag Lasse, alla andra dagar i vårt hörn av världen faktiskt... Earthbrain (WWW-iska för ärthjärna).

Lasse Franzén har även påpekat för mig ganska tydligt att jag inte lär få guldbollen, tidningen Aftonbladets pris till årets bästa manliga fotbollsspelare, i år heller.

Farsan var precis här på en kaffe. Passade på att lära honom spela "Guitar Hero" när han ändå var här och jag tror han gillade det.

I morgon är både jag och Jojje lediga. Jag hade en semesterdag jag var tvungen att ta ut innan den 31 mars sp jag passade på att ta den när min kära sambo ändå var hemma. Det ser ut som om det blir fullbokat schema ändå imorgon med först en födelsedagsfika i morgon förmiddag hos min eftermiddagsskiftsjobbande mor som som sagt firar födelsedag i morgon. På eftermiddagen ska Jojje och jag till mödravårdscentralen för första gången och det känns riktigt bra. Om jag har förstått det hela riktigt så är det en del provtagning på den blivande modern som skall göras där.

Tampa chockade mig svårt när laget i natt pulveriserade New York Islanders med 8-4 efter tre baljor av gud...eh....Vincent Lecavalier. Slutspelsdrömmen är ändå borta men det är fan så mycket trevligare att vinna än att förlora.

I kväll är det städprogrammet "Rent Hus" på TV4. Jag har med skräckblandad förtjusning följt serien och konstaterat att en del gillar att ha det rent omkring sig, andra gör det inte. Jag tillhör den förstnämnda skaran.

Jag har haft motvind både till och från jobbet hela veckan på min cykel. hur är det möjligt. Ärligt talat? Någon som kan förklara?

Nu står en otålig Johanna Sjöndin och vill att jag ska sluta blogga och gå med henne ner till ICA för att handla. Och vem är väl jag att säga emot.Jag har på min lott en väldigt viktig funktion när vi handlar. Att betala...
/~~/

Årets första träningsmatch. Del 2- den längre versionen

På något mer eller mindre oförklarligt vis har det återigen blivit måndag. Det sägs att det är måndag och fredag lika ofta men jag vet inte om jag köper det resonemanget. 

I går kväll så drog försäsongen i gång på allvar när vi i Johansfors IF spelade årets första träningsmatch. På andra sidan planen stod Konga SK, detta mytomspunna lag som vår tränare Per Johansson härstammar ifrån.
Konga hade en match i ryggen (1-1 mot St. Sigfrid) medans vi som sagt spelade vår första.
Vi, liksom tydligen Konga, saknade några spelare men kom annars till spel med ett någorlunda ordinarie manskap och kämpade på ganska bra i den sena söndagskvällens duggregn.
Matchen han väl inte mer än att börja innan Konga efter ett ganska fint anfall tog ledningen efter att deras målskytt tunnlat Axel i målet. Efter det tog vi dock över och började rulla boll även om det gick i ultrarapid i bland. Efter lite halvchanser åt bägge håll och väldigt mycket spel på min vänsterkant så tog vi paus och intog lite dryck. Andra halvlek fortsatte ungefär som den första slutade med lite chanser åt vardera hållen fast med den skillnaden att spelet på min sida var bortblåst. Nu visade det sig vara förståndigt att inte spela där så mycket eftersom vi kvitterade efter ett rikitgt viljemål av matchens bäste spelare Adam Wellrup som sliter lika hårt på plan som han gör när han städar Jarl Trä...
Efter målet så hade vi goda möjligheter att avgöra matchen men bollen hamnade varje gång i skogarna kring KGP istället för i målet. Även kronobergarna hade fina chanser så 1-1 som matchen till slut slutade får ses som ett rättvist resultat. Bäst i Johansfors var redan nämnde Wellrup och även Oskar Ahlström och Henrik "Lillen" Svensson förtjänar plus.

I dag har varit en helvetesdag på jobbet, Inte så mycket för att det är måndag utan mer för att vi i fredags spelade bowling och undertecknad slutade olyckligtvis inte före någon annan i det glada gänget som förutom mig själv bestod i Mange Johansson, Lasse Frisk och Lasse Franzén. Efter att ha förklarat för bowlinghallspersonalenatt de båda Lassarna var rumsrena så släpptes vi in i lokalen och två timmars bowlingterror drog igång och det är detta jag har fått äta upp i dag. Jag kom även sist förra gången och mindes vilket helvete jag hade den dagen på jobbet så denna gången var jag väl förberedd med iPod och riktigt bra hörlurar så att inget skitsnack skulle kunna slinka in i mina hörselgångar. Att till exempel Frisk snackar mycket skit har hjärnan varit inställd på sedan många år tillbaka så därför stängs liksom den våglängden av i örat automatiskt när han drar igång men däremot är Lasse Franzén alldeles för ny på PVX för att jag skulle ha hunnit lära mig att stänga av även den frekvensen så därför tog jag det säkra före det osäkra och tog med mig ordentliga hörlurar. Mange, undrar ni kanske då? Magnus är på helt annan intelektuell nivå än oss övriga och låter resultaten tala sitt tydliga språk. Även om han inte vann denna rundan så var han trots allt den rättmätiga vinnaren och det närmsta en allierad jag kan komma i denna svåra tid som jag just nu befinner mig i bowlingmässigt.

Peter Forsberg är ,eeh ja hmmm, skadad igen.

I kväll blir det antagligen som så att jag drar mig neråt konstgräset för att titta på ialla fall en halvlek när EIS B-damer möter Hovmantorp. Fick nyss ett SMS från Johanna där hon förtäller att hon börjar på bänken vilket innebär att det inte är något tvång för mig att titta på första halvlek eftersom hon antagligen inte spelar den ändå. Luddet i toffeln ni vet...

Har funderat på en sak angående namn. En del människor är så väldigt starkt förknippade med antingen sitt förnamn eller efternamn. Om till exempel Zlatan Ibrahimovic så säger man oftast bara Zlatan och om Carola Häggkvist så säger man nästan uteslutande bara Carola. Att man bara kallar kända personer för efternamn är vanligare speciellt idrottsmän som Beckham ochTotti likaså kända toppolitiker såsom president Bush och Putin. Men sedan kommer vi till det som jag kan tycka vara lite underhållande. Dom ytterst få människor som undantagslöst alltid tilltalas med både för- och efternamn. Dom är följande:
*Samtliga ministrar i svenska regeringen
*NHL-stjärnan Mats Sundin
*Svenske La Liga-stjärnan Henok Goitom
*Statsministerhustrun Filippa Reinfeldt
*Systembolagsdirektören tillika forna statsministerfrugan Anitra Steen
*Författaren Jan Guillou

Så Filippa Reinfeldts barns första ord var alltså inte "mamma" och "pappa" utan "Filippa Reinfeldt" och "Fredrik Reinfeldt". Mats Sundins framtida eventulla knodds första ord kommer antagligen att vara "mamma" medans det andra kommer vara Mats Sundin.
I Henok Goitoms fall tror jag helt enkelt inte att gemene man fattar att Henok är förnamnet och Goitom är efternamnet eller har man kanske lite hum om att det ska vara en paus någonstans i namnet men inte vet riktigt var så istället för att kalla U21-stjärnan för He Nokgoitom så väljer man att säga hela klabbet i ett ,Henokgoitom.
När det ringer hemma hos Göran Persson och Anitra Steen och ex-statsministern svarar och det visar sig vara till hustrun så ropar han alla gånger "Anitra Steen, telefoooon!" Det tror jag i alla fall
Jan Guillou säger man hela namnet till bara av ren rädsla antar jag. Denna teori funkar i de flesta fall även på Robert Aschberg men jag har hört vid minst ett tillfälle att man har kallat TV3 -stjärnan för bara Robert så därför faller  han ur ramern för just denna studie.
Detta var alltså bara något jag gått och funderat på ett tag. Det var skönt att få släppa ut det...

/~~/

Årets första träningsmatch. Del 1- snabbversionen

Årets första träningsmatch för JIF slutade 1-1 efter att Adam Wellrup kvitterade Kongas ledning en stund in i andra halvlek. Ett rättvist resultat sett över hela matchen. Jag återkommer i morgon med ett utförligare referat.

Rubriken blev typ längre än hela detta inlägget men som sagt, jag skriver längre i morgon om bland annat den stora publikmatchen som ägde rum nere på KGP alldeles nyss.
Vi hörs då!

God natt
/~~/


Totalpoäng

Idag har jag "idrottat."

Fredagskväll igen och allt känns för tillfället utomordentligt bra. Om det inte hade varit för en sak. Bowling. Jag missade även denna gången pallen precis. Denna gång kändes det dock bättre än förra gången då jag var utan chans på allvar ( jag anser i och för sig att en efterhängsen förkylning var anledningen till det nederlaget) och denna gång slutade jag på en hedersam fjärdeplats. Toppstriden slutade som följer. Vi använder alias för att undgå den värsta mediastormen.
Reglerna är följande: Man spelar fyra hela rundor och totalpoängen är det som räknas.

 Namn                        Totalpoäng     Snittpoäng       Antal strikes    Totalt hela säsongen.

1. Tingsryds AIF         551                     138                      9st/ 9             551poäng/ snitt 138.
2. HV71                         545                    136                     12st/ 12          545 poäng/ snitt 136
3. Leksand Stars       521                     130                      7 st/ 7            521 poäng/ snitt 130
4. Nybro Vikings        479                     120                      8st/8               479 poäng/ snitt 120


Som alla kan se så är Nybro Vikings representant här utsatt för en så kallad komplott utförd av  övriga tre parter. Ovan nämnda representant har dessvärre inte gått att nå för en kommentar men han har synts på håll och herrejävlar vilken ståtlig man det är. Det kan dock inte sägas om övriga tre lags deltagare.
Tanken  är att vi en gång i månaden skall träffas för att utöva den ytterst omanliga sysselsätting som bowling trots allt ännu är och kommer så vara tills dess att jag vinner vilket antagligen blir nästa gång. Och eftersom att ingen av de deltagande fjollarna trodde att jag skulle vara man nog att lägga ut det verkliga resultatet här så vill jag nog påstå att jag bevisat motsatsen. Snittpoäng och strikeräkning och hela skiten finns med och kommer så att göra även efter nästkommande tävlingar i bowlinghallen. TAIF:s Lasse Franzéns kroppsfintar fintade bort oss alla och likt den där australiensaren som vann OS-guld i short-track-skridsko på grund av att alla ramlade så seglade den gode Franzén förbi oss allesammans i sisa rundan tämligen obemärkt och kunde därför titulera sig mästare. Även om det till största delen var fegspel och psykningar som fick honom att vinna. Lasse Frisk som trots att han inte vet vilket håll han ska kasta bowlingklotet spelade upp sig ordentligt efter första rundans debacle och tog om än mycket turligt tredjeplatsen åt Leksand. Antagligen blir det samma placering som det riktiga Leksand får i kvalserien vad det lider...
Min enda allierade, HV71 som företräddes av Magnus Johansson, stack kniven i ryggen på mig direkt genom att spela bländande ända fram till sista rundan och bländande spel är ingenting vi sysslar med i min allians.
Jag hoppas på vinst nästa gång.

Jag saknar "På spåret" på fredagskvällarna. Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg var liksom det slutgiltiga tecknet på att arbetsveckan kommit till sin ände."Let´s Dance"är inget program som gillar alls och måste faktiskt hålla med Markku Ahonen om att titta på  vuxna män som bölar för att dom åker ut ur en danstävling inte är någonting som tilltalar mig. Men smaken är som baken...delad.

Tampa verkar ha gett upp fullständigt och inatt föll man mot Philadelphia jävla Flyers med 3-2. Vincent Lecavaliers formsvacka håller i sig och nu är det en miljard poäng upp till slutspelsstrecket och det är bara att inse att denna säsongen är fucked. Traden av Johan Holmqvist och Brad Richards kanske inte var den smartaste ändå...
Rangers ser mer och mer ut som ett lag som kan skrälla i slutspelet. Man slog i natt sin trätobroder från Long Island, New York Islanders, med 4-1 efter två kassar av Sean Avery. Avery som för övrigt uppenbarligen bara har två svenska fans. Mig och Per Bjurman på Sportbladet.

I dag fyller min käre vän Henke 26 år. Grattis!

I morgon blir det sovmorgon för min del vilket jag anser är välförtjänt. Jag gillar egentlgien inte sovmorgnar så mycket men i morogn tror jag att jag ska ligga kvar så länge jag bara kan. Jag tror i och för sig att Johanna börjar jobba tidigt i morgon och det innebär att även jag kommer att vakna då hennes klocka ringer men man får helt enkelt vända sig om och sova ett par timmar till.


Just nu började "Så ska det låta" på TV och jag hör Peter Settmans stämma ljuda från TV-rummet. Jag har så svårt att se honom som något annat än Ronny i "Ronny & Ragge" som förmodligen är ett av de bästa svenska TV-programmen genom tiderna.


Nu ska jag hälla upp en fredags-whisky som idag kommer att bli en Bowmore Enigma. Bland det rökigaste på marknaden...

Trevlig helg!

/~~/


Kommentar

Postat av: David o Frida

Tja! Vi har precis lamnat USA:s kanske 50:e storsta stad(honolulu, sager inget mer) och befinner oss uppe pa north shore. Vi ville bara att ni skulle veta att vi har det bra, har kort stenharda twister-ovningar(bla Aloha-steget) pa stranden sa vi lar vara otroligt snabba och skickliga nar vi kommer hem. Ha de bra och halsa dom andra nar det drar ihop sej till lottkvall. Just de ja, holl pa att glomma:), stora gratulationer till tillokningen!! David o Frida

2008-mar-06 @ 01:34

Denna kommentar damp ner i kommentarsfältet inatt. Jag tänkte kommentera kommentarer så att säga...

Att det är David som har skrivit kommentaren märks direkt på den kyliga undertonen och på dom halvsjaskiga försöken till att få läsaren att på något vis tro att det finns ett mått av allmänbildning i det David Strandska huvudet, vilket givetvis genomskådas omedelbart. Hade det varit Frida hade det varit ett glatt och trevligt meddelande utan spydigheter.
Vidare läser jag att det har övats på Twister-steg i allmänhet och det ökända "Aloha-steget" i synnerhet. Precis som när Daniel LaRusso i den första filmen om "Karate Kid" i slutet, till Mr. Miyagis fötjusning, tar till "Tranans teknik" som det är omöjligt att försvara sig mot (även om jag kan tycka att det nog borde finnas något försvar...) så kan "Aloha-steget" rätt använt bli precis lika oförsvarbart inom Twister. Dock inte med Strand som användare, då det alltid finns försvar mot honom.
I vilket fall som helst så är det skönt att höra att ni har det bra, jag lovar att hälsa de andra och tack för gratulationen!
För övrigt kostar bussen 2200 att hyra, det är något du kan räkna lite på David.

Slutade tidigt på jobbet idag på grund av materialbrist. Skönt i och för sig att komma hem lite tidigare men vädret ute i dag gör att man lika gärna kunde jobbat.

Träning ikväll i alla fall, och precis som vanligt så hoppas vi ju på att det ska komma folk. Det blir lite roligare då. Sista träningen också innan säsongens första match. På söndag klockan 20.00 spelar vi på konstgräset en holmgång mot Konga. Vill ni ha bra platser bör ni nog vara där runt 18.15. Finner ni svårigheter att parkera bilen så går det bra att parkera vid ICA eller Konsum för att sedan traska ner. Så kallade "Ultras" tillhörande Konga står bakom det målet mot EIS omklädningsrum medans JIF (Johansfors Inre Firma) står bakom det andra målet. Kravallpolis kommer att finnas på plats om Pettan lyckas övertala Martina att ställa upp annars kan det bli som så att ett av våra största fans,Nicke Grozdanovski, får ta den biten. Fullständigt beslut i den frågan tas senare i veckan. Journalister hänvisas till pressläktaren som kommer att vara belägen på bortre långsidan där även spelarfruarna/spelarföräldrarna kommer att finnas. För övrig info hänvisas till ordförande Dennis Randewall.
Observera att de 800 första besökarna kommer att, om intresse finnes, få en pratstund med valfri spelare i vårt lag efter matchen. Dock kommer vi inte att svara på frågor som är relaterade till fotboll eller privatliv.
/~~/

Utväntning

Så gjorde han då äntligen comeback. "Peter den Store" fick spela 20 minuter när hans Colorado Avalanche slog svensklaget Vancouver Canucks med 2-1. Inga poäng från "Foppas" klubba men vad jag har förstått så gjorde han en bra insats ändå. Och Colorado vann ju igen och tog värdefulla poäng i jakten på en slutspelsplats.
Tampa däremot förlorade igen. Denna gång blev man nollade på hemmaplan när Pittsburgh Penguins besökte St.Pete Times Forum och åkte därifrån med en 2-0-seger i bagaget. Sidney Crosby var tillbaka efter ett par månaders skadeuppehåll och just nu talar mycket för att pingvinerna från stålstaden Pittsburgh kommer gå långt, riktigt långt, i årets Stanley Cup. Ett tidigt tips på SC-final: Detroit Red Wings- Pittsburgh Penguins.

Gott och väl halva arbetsveckan är avklarad vilket känns riktigt bra. Torsdagar och fredagar är i regel ganska lättjobbade och man får väl helt enkelt hoppas på att denna veckas sista arbetsdagar inte är något undantag.
Lyssnar som jag tidigare skrivit här, mycket på ljudböcker på jobbet vilket får tiden att flyga fram. Är just nu mitt uppe i den sista av tre Stieg Larsson-böcker och hoppas kunna beta av en betydande del även i morgon.

Såg en stund i går kväll på Champions League-fotbollen mellan Milan och Arsenal på San Siro. Högklassig underhållning även om jag , precis som när jag själv spelar fotboll, slumrade till i andra. Arsenal visade vilken klass laget trots allt besitter och jag var framför allt imponerad av vitryssen Alexander Hleb och spanjacken Cesc Fabregas. Vilka framtidsnamn "The Gunners" har där. Även Manchester United tog sig vidare efter att ha slagit Kim Källströms Olympique Lyon på Old Trafford. Kul också att även turkiska Fenerbahce tog sig till kvartsfinal efter att ha slagit ut Sevilla efter straffslagning. Jag tror knappt aldrig jag har sett ett så pass starkt hemmalag som Fener så där kan det bli ordentliga bekymmer för det lag som får dom på lotten.
I kväll blir det Real Madrid- Roma för min del. I alla fall en halvlek, sedan brukar jag somna i vilket fall som helst.

Och det är väl på sin plats att bekräfta det som nästan alla vet redan att Johanna är gravid och att vi är otroligt lyckliga över detta faktum. Om våra beräkningar stämmer så är Jojje i vecka 11(av 40) just nu.  Det hela känns smått overkligt men helt fantastiskt på samma gång!
Jojje kommer, som ni säkert redan klurat ut, inte spela någon division 2-fotboll denna säsong, sorry EIS Dam. Det kommer heller inte jag. Däremot kommer jag spela i sexan, sorry JIF...
Jag kommer säkert återkomma till ämnet längre fram i tiden.

Det sägs att vi ska baka negerbollar till fotbollen ikväll. Det är faktiskt en av huvudanledningarna till att jag sitter och bloggar. Jag försöker alltså vänta ut min sambo så hon gör detta utan assistans från mig. Jag menar, hon är ju ändå bagare. Jag hade aldrig bett henne gå ut och skruva i hop en WWW-mixer.

Någon som vet om några lediga hus i Lindås/Emmaboda? Hör av er till mig i så fall.

I morse var det faktiskt ordentligt kallt. Ganska skönt kan jag tycka, med något som liknar vinterkyla. Vi som bor i norr, behöver som sagt det i bland.

På fredag är det åter dags för VikingLines bowlingmästerskap (VLBM). Samling i bowlinghallen vid 13.00 för intag av måltid samt dryck. Vid 14.00 är det sedan line-up vid bowlingbanan. Vid 16.00 ska det mycket till om inte jag har sopat banan ganska ordentligt med mina konkurrenter, som samtliga säger sig skita i totalsegern bara som EN av oss bakom sig, vilket gör att eftersom alla fokuserar på att slå mig så måste jag fokusera på att slå alla. Något som borde kunna gå. Ryktet säger för övrigt att Lasse Franzén har setts uppe på bowlinghallens bana 3 där han av ännu oförklarad anledning stått och kroppsfintat käglorna...Man får göra som man vll. Ryktet bör dock inte spridas. Inte för att det är hemligt på något vis för det är det sannerligen inte, nä det är mer av den anledningen att jag har gissat mig till detta scenario.

Min negerbolls-utväntnings-plan verkar inte fungera. Jag får göra slag i sak själv. Men nästa gång vi ska skruva ihop men pump här på Järnvägsgatan är det fan jag som strejkar. Nu reste hon sig förresten... nä hon gick på toaletten. Nu kommer hon..fdg..gre.h.hyt..ytjyr...yj...jey..jwtuw6..pppyiryje56u2h143qwefggb---jguae
/~~/

Redo

Stieg Larsson kan skriva vill jag lova. Lyssnade idag på jobbet färdigt på "Flickan som lekte med elden"  och måste säga att det är antagligen den mest spännande bok jag någonsin läst/lyssnat på. Jag tyckte den var strået vassare än " Män som hatar kvinnor" som för all del inte alls var dålig, tvärtom. Det återstår att se huruvida den sista boken i trilogin "Luftslottet somm sprängdes" håller samma klass. Jag började lyssna så smått på den i dag.
Lisbeth Salander hade med all säkerhet fått sommarjobb på WWW:s data-avdelning om hon hade sökt. Eller om hon hade funnits.

Mixerverkstadsderbyt mellan coach Frisk för Vissefjärdas och coach Windén för Trions damer slutade med en seger för Vissefjärda. 2-1 skrevs slutresultatet till och det har varit, om inte det största samtalsämnet idag på jobbet, så ialla fall det näst största...

Vi hade planerat in att vinna drömvinsten på Lotto i helgen. Nu blev det inte riktigt så. Däremot van jag mäktiga 130 kronor på ett halvfegt spelat spel på Lången som gick in. Jag blev inte ekonomiskt oberoende på kuppen men 130 kronor är ändå 130 kronor. Det farliga är dock att så länge man, som jag, har ett spelkonto på nätet så blir det ytterst sällan av att man tar ut de pengar man faktiskt lite då och då vinner. Det blir istället som så att man låter som vara kvar i hopp om att man ska vinna lite större vinster en annan gång vilket i mitt fall in i helvete sällan inträffar. Men skam den som ger sig. 
I vilket fall som helst har vi redan vunnit drömvinsten. Fast på ett helt annat lotteri. Fast priset har inte kommit än men vad det än blir så kommer det att bli fantastiskt...

På tal om drömmar så blev min dröm om Nanne Bergstrand fruktansvärt sågad i Markku Ahonens blogg. Jag drömde ju härom natten att jag blev utsedd till "regionens bästa spelare" av Nanne himself vilket på intet sätt skulle vara något konstigt då Nanne ser saker hos en fotbollsspelare som inte alla andra ser. Han kan mycket väl ha sett mitt graciösa löpsteg, min "Sotomayor-liknande" spänst, mitt begåvade passningspel eller kanske rent av mina sniper-egenskaper framför mål? Jag vet inte men jag är heller inte rätt man att gå emot den allsmäktige Nanne B. Trots att en del "folk" uppfattade min dröm som bisarr,äcklig och chockerande så tror jag att det var en sanndröm! Jag hoppas att jag drömmer om Lagerbäck nästa gång...

image51
Hör av dig Nanne, du ser på mössan att jag är redo...
Foto: Patrik AdolfssonSportbladet hade idag helt otippat fyra sidor om NY Rangers bråkstake Sean Avery. Väldigt intressant läsning. De flesta svenska NHL-spelarna hade röstat om vem som dom anser vara NHL:s fulaste spelare och Avery vann den omröstningen. Det är sällan en sådan typ av spelare blir så oerhört viktig för ett lag som Avery är för Rangers vilket fascinerar mig en del.För er som gillar NHL så kan jag rekommendera er till att läsa artikeln.

Nu får det vara bra för idag...
/~~/
Tröttare än vanligt

I morse var det uppstigardags redan vid 7.30 för att förbereda sig inför starten i Vasaloppet. Man blir lika imponerad varje gång när denna enorma folkmassa börjar röra på sig. Jag följde loppet tills det att segraren Jörgen Aukland skurit mållinjen runt lunchtid efter att ha ryckt i från sin broder Anders Aukland och min förhandsfavorit Jerry Ahrlin med några mil kvar att åka. Rätt man vann kan man säga. Ahrlin försökte sig på att staka sig de 90 kilometrarna och det såg lovande ut men dessvärre fick han ge sig efter att han till slut såg ordentligt trött ut. Hans händer såg om möjligt ännu tröttare ut i intervjun med SVT efter loppet.
Många lokala hjältar har ju åkt skidor i Gustav Vasas spår i dag och jag noterar att i skrivande stund har 16 man gått i mål däribland bröderna Nicklas (5357:e plats) och Henrik Medin (7230:e). Den tredje medinaren i min bekantskapskrets ,Johannes, fick dessvärre kliva av men jag har enligt säkra källor hört att han inte deppade för det. Det skulle drickas ett par bärs i kväll och sådant brukar pigga upp min kompis.
Den andra JIF:aren i spåret Andreas Klevtun har i skrivande stund inte gått i mål ännu men det har hans far Christer gjort, på en 7246:e plats.
Jag kan tänka mig att föret var åt helvete i dag i Dalarna och enligt många intervjuer så kunde väderförhållanderna knappast varit sämre vilket gör era prestationer ännu mer imponerande. Dock inte din prestation Henke Medin, det finns inget du gör som imponerar på mig.

Efter en förmmiddag i TV-soffan begav jag mig ned till konstgräsplanen för att kolla när Jojje spelade B-lagsmatch mot Växjö FF. Jag såg bara andra halvlek men det var en ganska trevlig match som EIS till slut vann med 3-2.
Kallt som fan var det vill jag lova så en halvlek räckte alldeles utmärkt. Sedan gick vi hem och värmde oss och åt elite innan vi gick ner till konstgräset en gång till för att ge matchen Vissefjärda - Trion en chans. Vissefjärda tränas av min jobbarkompis Lasse Frisk och Trion tränas av min andra jobbarkompis Nicklas Windén så det var en hel del prestige i det mötet. Det stod 1-0 till VGIF i paus och sedan höll vi på att frysa ihjäl så vi brydde os inte om den andra halvleken utan gick hem och lade oss en stund i TV-soffan och vilade lite. En av oss har numera all anlednig att vara lite tröttare än normalt...

I går kväll var det den sista deltävlingen i Melodifestivalen. I denna tävlig hittade jag årets enda bra låt. Linda Bengtzings bidrag som jag anser borde skickas direkt till Belgrad eftersom den som sagt var årets enda bra låt.

Tampas kräftgång fortsätter. Förlust i natt igen mot Carolina Hurricanes och snart är till och med det teoretiska hoppet om slutspel borta. En stor besvikelse.

Jag fattar inte att en helg kan gå så fort.

Nästa söndag börjar träningsmatchandet för JIF:s del då vi tar emot Konga på konstgräset. Ska bli riktigt roligt att få spela match igen. Det var ett tag sedan nu.

Nähä... nu måste jag hitta på något.
/~~/


RSS 2.0