Johnny kommer

Johnny Oduya kommer till VM. Tack och lov. Svenskarnas insats igår mot USA var allt annat än stabil. En makalös vändning på slutet såg till att den blågula äran räddades men bortsett från sista sjättedelen av matchen så påminde Sverige om ett damishockeylag där tuffa tag är strängeligen förbjudna.
När Johnny Oduya, eller Johnny Odåga som han kallades under sin tuffa era i DIF, när han kommer så får Sverige i alla fall någon som vågar gå in i närkamperna och trycka till motståndarna så där på gränsen till det tillåtna.
Oduya är en av svensk hockeys mest underskattade spelareoch nu när Lamoriello och hans stab i Devils lyckats tvätta bort "goon-ryktet" från Oduya så är han en av de tre som spelar allra mest i världens kanske bästa defensiva ishockeylag, New Jersey Devils.
Oduya är av kenyansk härkomst, hans far är därifrån och hans mor svenska. Området i Kenya där han har sina rötter har även lämnat fler bidrag till världen i form av USA:s president Barack Obama som även han härstammar därifrån.

Jag vill tillägga att jag kan vara lite partisk vad gäller Oduya då han alltid varit en stor stor favorit för mig med sin uppoffrande spelstil,vilja och förmåga att aldrig någonsin backa undan när det börjar osa katt. En riktig krigare som är mer än välkommen att göra sina första VM-landskamper för Sverige.

Just nu i skrivande stund gjorde Sverige 1-0 på Ryssland i slutspelsgruppen. Rickard Wallin. Alltid något.

För övrigt kan Bengt-Åke skicka hem Johan Åkerman för han hänger inte med känns det som.

I Kanadas VM-lag har man ett vansinnigt namnkunnigt lag och detta beror helt och fullt på en enda sak. Team Canada´s GM Steve Yzerman har gjort klart för samtliga kanadensiska tillgängliga spelare att ett nej till VM innebär automatiskt även ett nej till OS i Vancouver nästa säsong. Yzerman har enligt uppgift inte fått ett enda nej. Två Tampaspelare deltager, Marty St.Louis och Stevie Stamkos.

Bengt-Åke plockade in Carl Gunnarsson från LHC när han kunde fått Douglas Murray... Jag hade inte gjort det valet. Dock vet jag alldeles för lite om Gunnarsson för att kunna yttra mig mer i frågan.

En del undrar säkert varför en hockeytok som undertecknad inte har skrivit något om kaoset i Elitserien. Det beror på att jag inte riktigt vet vad jag tycker om det. Jag vill påstå att det finns både bra och dåliga saker med att bryta sig ur Hockeyligan, och håller de fem varandra om ryggen och hjälper varandra tror jag nog att det lutar åt att det positiva övervinner det negativa.

Nu ska jag lägga mig i soffan och knäcka en Zlatopramen framför hockeyn.

/~~/


Saltlakrits

Dimman har inte riktigt lagt sig efter chocken i bowlinghallen i torsdags. Frisks seger och nysatta rekord svider som ett kilo grovsalt i ett sår förorsakat av en glidtackling i shorts på konstgräs. Dock finns det bara en enda sak att göra åt det hela. Att återtaga rekordet så fort som möjligt eftersom situationen här på kneget börjar bli ohållbar. Franzén och jag har diskuterat olika möjligheter till uteslutning och därmed strykning av alla Frisks resultat men det verkar inte som om vi kan hitta något riktigt bra kryphål i det vattentäta kontraktet som inför VikingBowlingen påskrevs av samtliga aktörer.

Det tränades fotboll igår. Återigen ordentligt med folk, jag tror vi var 23 och det är väldigt bra måste jag säga. Bra fart även i går och det märks att det är många som vill vara med och slåss om platserna till matchen på fredag mot Lenhovda borta. Lenhovda vann klart i premiären mot borta mot Örsjö och lär bli en betydligt tuffare nöt att knäcka än det motstånd som Kosta bjöd. Dock ser formen på många av våra spelare riktigt bra ut och jag är helt övertygad om att Lenhovda kommer att få det tufft mot oss. På fredag klockan 19.00 blåser domaren i gång. Observera att tiden är satt till 19.00 trots att fredag är en röd dag.

Imperiets låt Bibel är en fruktansvärt underskattad låt. Joakim Thåström måste vara en av Sveriges främsta musiker genom tiderna. Karln är ett geni.

Jag såg Sverige torska mot Lettland i hockey-VM. Ja, vad fan ska man säga... Backspelet var under all kritik. Samtliga backar som var på isen var av samma skrot och korn. Spelskickliga men inte särskilt benägna att smälla på i närkamperna eller gruffa lite. Nu blev Douglas Murray tillgänglig i natt när San José Sharks väldigt överraskande åkte ur Stanley Cup mot ärkerivalen Anaheim. Tar inte Bengt-Åke in honom i detta läget så begår han tjänstefel. Man måste se på hockeylag som en påse Gott&Blandat, man kan inte bara ha söta godisar, de salta är minst lika viktiga för mixen och kanske framför allt för att uppskatta de söta godisbitarna mer. Douglas Murray är saltlakrits om jag uttrycker mig så. Såg hans utmärkta fight mot en av NHL:s absolut tuffaste spelare, Anaheims George Parros, och Murray gjorde det häpnadsväckande bra. Nu ter det sig sällan som så att det blir slagsmål i VM men man behöver någon som är beredd att göra det i fall det skulle behövas och sådant skrämmer skiten ur många motståndare. Hur fan ska vi kunna stå upp mot Kanada eller USA med bara ett gäng geléhallon i påsen?

Ricke Magnusson har väldiga problem med att smälta att faren hans kom före honom själv på rankingen jag körde här förleden. Det är kul när man skapar debatt...!

I eftermiddag kommer jag förära staden Nybro med en snabbvisit då lite husgeråd ska inhandlas. Bland annat en förlängningssladd modell längre. Är orolig för att det även blir ett stopp på " Den Gyllene Måsen" för att där intaga något ur det amerikanska köket...

Sparka Nanne? Det måste vara den absolut sämsta lösningen på Kalmar FF:s problem... 

Nu är det dags att börja jobba igen.

/~~/

Lokalt

Så här med lite distans till premiärmatchen i fredags så känns det fortfarande väldigt skönt att ha fått en så pass bra start på serien. 11-0 är ett ypperligt resultat oavsett vilka man möter, så är det. Adam Wellrup kommer att bli farlig i kommunskytteligan i år, lita på det. Och för att sätta extra fart i baken på honom så har vi även taggat upp Pettan så även han siktar på en ny trofé i kommunskytteligan. Jag sätter mina slantar på att titeln hamnar hos någon av dom eller hos VGIF:s målspruta Jonas Svensson.

Vissefjärda gjorde sin plikt i Alsjöholm och vann med 1-0. Resultatet är för mig oviktigt då en 1-0-seger poängmässigt är värd precis lika mycket som en 11-0-dito. Dock vinner jag förstås hellre med 11-0. Flygsfors/G verkar inte riktigt få ordning på manskapet och förlorade lite överraskande med stora 4-0 mot St. Sigfrid. Kanske är det F/G som är överskattade eller Sigfrid som har ett bättre lag än förhandsspekulationerna visat.
Bodabruk tog även dom poäng i premiären när man krigade till sig en pinne hemma mot Flerohopp och visar att man inte får något gratis på Bruksvallen i år.

Såg även matchen i går mellan EIS och Tjust på Emmaboda IP. EIS vann rättvist med 2-0 och spelade stundtals väldigt bra tyckte jag. Pierre Laakso och inhoppande Alexander Hellborg var bäst i ett stabilt Emmaboda som bjöd på gemytlig underhållning i solgasset. Samuel Rehns skott från 40 meter sitter även det kvar på närhinnan.

För EIS damer gick det tyvärr sämre då man inledde återtåget till tvåan med en förlust på Öland mot IFK Borgholm med 3-0 som enligt tränaren Johnny Elms gästboksinlägg på EIS hemsida även speglade matchen.

Helgen i övrigt har i stort gått åt till att barnvakta Liam som har bott här. Det är en liten solstråle vill jag lova. Nu ligger han i sin vagn och sover så passar även vi på att vila och blogga och plocka lite. Han har sovit mellan oss i natt och lätt fövånad blev man vid femhugget i morse när en styck sjumånaders bebis ligger och biter en och slår en. Han somnade dock om efter en stund och sov i alla fall till halv åtta.

Sverige vann inledningsmatchen i går i hockey-VM. Österrike stod för "motståndet" och Tre Kronor kunde simpelt vinna med hela 7-1 efter att trollgubben Linus Omark noterats för fem assistpoäng. Jag tror Edmonton Oilers börjar ångra att dom har ratat Omark. Även Tampa Bay Lightning borde nog tänka över sin ratning av Johan Harju. Lightning var allt annat än bra i år och borde därför ta emot Harju med öppna armar.

Som många vet så skedde en fruktansvärd trafikolycka utanför Emmaboda i går så mina tankar är med de anhöriga till den man som avled i går. Jag tycker sådant är så fruktansvärt hemskt.

/~~/

Premiären avklarad med bravur

Det var aldrig något snack i går kväll på IP. Vi tog emot Kosta och var ogästvänliga nog att knappt låna ut bollen till våra opponenter från Kronoberg.
Uppvärmningen kändes faktiskt lite halvloj och seg och jag kände en liten oro att fjolårets debacle i premiären borta mot Örsjö skulle upprepas. Det var en obefogad oro. I omklädnings rummet precis innan matchstart så var stämningen på topp och det kändes att det var tre poäng som gällde denna premiärafton.

Vi startade så här:
MV: Axel Karlsson
HB: Charlie Dziobek
VB: Andreas Johansson
MB: Peter Fagerström, Henrik Ahlström
HM: Henrik Svensson
VM: Peter Andersson
IM: Zoran Cipra, Robin Franksson
ANF: Adam Wellrup, Oscar Ahlström

AVB: Martin Johansson, Andreas Cornelsen, Tobias Fransson, Stefan Persson

Vi gav alltså aldrig Kosta skuggan av en chans. Redan tidigt i matchen så spräckte Oscar Ahlström premiärnollan när han forcerade in ettan och sedan rullade det i ärlighetens namn bara på. Pettan gjorde två i första och Wellrup satte ett innan domaren blåste för halvtid. I pausen var det lättad stämning i omklädningsrummet men samtidigt så fanns en hunger efter mer. Mycket mer. Målen fortsatte att rulla in även i andra halvlek och kalaset slutade inte förrän domherren antecknat hela 11 JIF-mål i sin bok och inte ett enda för Kosta. Sällan har Axel i holken behövt förta sig så lite för att hålla nollan.

Målskyttar för JIF var Adam (4), Pettan (3), Zoran (2), Lillen och Oscar Ahlström.

Sammanfattningsvis så var vi som resultatet säger fullständigt överlägsna men jag är också medveten om att Kosta IF knappast kommer tampas i toppen iår. Det kommer däremot vi om spelet håller i sig. Vi förlorade inte en enda närkamp eller nickduell under nittio minuter vilket var gruynden till storsegern.

Yzerman-cupen drog igång även den i samband med seriepremiären. Nytt för i år är att jag inför varje match låter någon ur publiken dela ut poäng till de tre bästa spelarna istället för att göra det själv.
Denna premiärmatch föll den äran på Rasmus Elm som tillsammans med sin flickvän Sanna Karlsson och Frida Andersson lämnade in följande resultat till mig.

*** Adam Wellrup
**  Peter Andersson
*   Henrik Ahlström


Adam tar alltså ett tidigt grepp om denna tävling, det återstår att se om han leder även efter nästa veckas match i Lenhovda. Förhoppningsvis så finns det någon forsare i publiken som kan tänka sig att vara stjärnutdelare! Jag vill passa på att tacka Sanna,Frida och Rasmus för insatsen.

Pettan tyckte för övrigt att jag var värd en stjärna i denna match vilket jag värdesätter väldigt högt. Synd bara att inte landslagets representanter såg det uppenbara...

Vi invigde bastun efter matchen och satt och drack bärs och löste all världens problem. Himla trevligt måste jag säga. Adam Wellrup har gjort ett hästjobb där med hammaren. Efter bastubadet bar det av till Nöjeshuset där ytterligare några enstaka öl rann ner...

Nu blir det lite frukost!

/~~/

Det otänkbara

Så har det hänt. Det som vi alla var överens om skulle vara mer eller mindre otänkbart. Eller som Tage Danielsson hade uttyckt det; att risken skulle vara försumbar. Jag talar inte om att himlen har rasat ner eller att Kalmar AIK skulle vinna Champions League, nej ännu mer otänkbart: Lasse Frisk vann en deltävling i VikingBowling. Och inte nog med det, den fan slog även det mest ärofyllda av alla rekord när han pulveriserade mitt ståtliga serierekord på 193 poäng. Frisk drämde in en 198 runda när det gällde som minst.
Lasse Franzén var påtagligt chockad över detta faktum och jag tyckte mig faktiskt kunna skönja en tår av ilska och besvikelse i hans ögon. Mange Johansson var redan innan sista omgången klar och värdig vinnare i VikingBowlingens första historiska säsong.

Jag själv blev dessvärre sist i går men det hade ringa betydelse då jag redan mer eller mindre hade säkrat min andraplats i sammandraget som slutade som följer:
1. Magnus Johansson, 19 poäng.
2. Andreas Johansson, 11 poäng.
3. Lars Franzén, 10 poäng
4. Lasse Frisk, 8 poäng.

Nu lägger vi denna första säsong till handlingarna och fokuserar i stället på andra saker...

...som till exempel kvällens seriepremiär på IP. Kosta kommer på besök och en jämn och tuff match väntas. Jag tror att något av lagen vinner med uddamålet och förhoppningsvis blir det vi. Vi mönstrar bästa tänkbara lag sånär som på Dennis Randewall som mycket oturligt sträckte sig på näst sista träningen innan premiären. Jag måste säga att jag tycker väldigt synd om ordförande  Randewall som på försäsongen sett piggare ut än på länge och spelat riktigt bra. Nu väntas han snart tillbaka vilket är positivt för forsen då han behövs i laget och inte minst i omklädningsrummet.
Vi vinner i kväll om vi kämpar mer än våra motståndare och inte är rädda för att göra skitjobbet. Då blir det tre pinnar.
I händelse av seger i afton verkar det som om det blir en tur till pubkvällen på Nöjeshuset för forsarna. Det skulle vara en höjdare att gå dit och ta ett par bärs som segrare. Vinna är skoj. Förlora är skit. Så är det.


Vi måste göra skijobbet i kväll om det ska bli tre poäng.


I helgen kommer även Liam att komma på besök till oss. Han föräldrar ska på svensexa tror jag och då får Liam bo hos oss. Alltid kul att ha den lille solstrålen här!

Kalmar FF har uppenbarligen bekymmer. Det svider i mitt röda hjärta när jag ser hur krampaktigt spelet är. Spelet och framförallt poängsnittet från förra säsongen verkar vara som bortblåst. Jag såg faktiskt inte matchen igår mot Örebro men jag verkar inte missat så mycket. Ljuspunkten var att David Elm fick göra sitt första mål för säsongen, men annars verkar det inte ha varit någon större tillställning.

Hur många lag i den svenska elitfotbollen är egentligen syrianer eller assyrier? Assyriska och Syrianska FC i Superettan plus Arameiska-Syrianska från Botkyrka i norrettan, Valsta Syrianska från Märsta i norrettan och även Syrianska Kerburan från Västerås även dom i norrettan. Jag är imponerad av den folkgruppens skicklighet inom ämnet fotboll. Fem lag på elitnivå. Häftigt.

Nu ska jag ut och njuta lite av det vackra vårvädret./~~/

Bowling

I kväll är det så dags för ett av kommunens allra största evenemang att gå av stapeln för sista gången denna säsong. VikingBowlingen. Stämningen här på kneget är hätsk och gliringarna många. Vi i topptrion är i alla fall rörande överns om en sak. Vi är glada att Lasse Frisk existerar, för annars hade någon av oss andra riskerat att hamna sist.
Inför sista rundan så är det mest drastiska som kan hända att Lasse Franzén och jag byter plats i mitten. Mange är redan klar segrare och Frisk har legat sist sedan oktober. En ny regel har vi infört, den lyder följande: Kommer man sist 10 år i rad fråntas man rätten att någonsin mer spela bowling, detta gäller alltså inte bara VikingBowlingen utan all bowling.

Det har varit lite långt mellan blogginläggen på sistone, orsaken är enkel: har inte varit hemma och därmed inte haft tid att utföra denna sysselsättning i den mån jag skulle vilja. Ska skärpa till mig.

Läs Nicke Grozdanovskis kartläggning om kommunlagen inför morgondagens seriestart i Emmabodasexan. I morgon avhandlar han JIF och har passande nog intervjuat deras frontfigur och fotbollsmirakel.

Träningarna denna veckan har sannerligen varit välbesökta och ine mindre än tre nya namn varit och tränat och tittat varav en redan skrivit på. Det ryktas dessutom om ytterligare ett nyförvärv... JIF är hett!
Mourinho tog ut en trupp om femton man till morgondagens drabbning mot Kosta och truppen är bra, inget snack om saken. Men man kan inte nog poängtera att man inte vinner matcher på pappret, det gör man aldrig. Jag minns inför förra årets premiär borta mot Örsjö då hela laget mer eller midre var inställda på att ta hem den matchn med 5-0 minst. Istället slutde det 1-1 och Örsjö var definitivt närmre segern än vi.

Har hur otroligt det än låter gjort mål i samtliga tre premiärer jag spelat för JIF. Tror dock sviten bryts i morgon...

/~~/

Frikort

Helgerna försvinner fortare än en avlöning och vips så är det måndag igen. Nu är förvisso måndagen avklarad vad gäller arbete redan vilket gör att en fjärdedel av arbetsveckan är gjord då fredagar som för var som vilken vardag som helst numera är en så kallad "stoppdag". Med det menas att nästan alla som jobbar på W&WW ska ta ut ledighet på fredagar året ut.

I Senegal släpptes i dag de nio män som suttit fängslade där en tid. Påtryckningarna från folket och hjälporganisationer blev uppenbarligen för mycket för den senegalesiska regeringen som till slut släppte ut fångarna. Vad dom hade gjort? Dom var homosexuella, och dessutom hade dom rackarna arbetat för att stoppa spridningen av HIV och AIDS i Senegal vilket inte sågs med blida ögon av de som bestämmer där. Jag säger då det...

Forsen träningsspelade borta mot Flygsfors/G på anrika och vackra Flöget. Vi gjorde det dessutom väldigt bra. Så bra att vi gick segrande ur kampen och dessutom gjorde vi det helt rättvist. 6-3 skrevs slutresultatet till och Adam Wellrup gjorde hela fem pytsar och var tillsammans med Zoran Cipra kungar på planen. Nu ska man inte dra för stora växlar av en träningsmatch, man vet inte hur bra deras lag egentligen var och hur många dom hade borta, men oavsett vilket så är det riktigt starkt att vinn på Flöget så övertygande som vi gjorde. Min egen insats är inte mycket att hurra för. Spelade sista kvarten och den kvarten blev uppdelad på två positioner. Blev dessutom brutalt nersparkad av Jonas Emilsson när jag precis äntrade planen. För laget var det såklart en kanonmatch, för egen del så var det en ganska trist historia. Men som sagt, jag är väldigt glad över vinsten och är övertygad att om vi spelar så i seriespelet så kommer vi bli svårslagna.
Kosta hemma på fredag i seriepremiären. Man ska aldrig underskatta Kosta. Dom gjorde processen kort med oss i fjol uppe i Kosta och var då väldigt bra. Hur dom är i år vet jag inte men jag tror det kommer bli tufft.


Adam Wellrup stänkte in fem pytsar mot Flygsfors.


Kalmar FF rosade sannerligen inte marknaden i gårkväll. Visserligen spelade man upp sig i andra halvlek men har förtvivlat svårt att göra mål. Än är det inga kor på isen men dom börjar vandra längs strandkanten snart...

I Jämtlands landsting får de anställda längre inte surfa på Facebook på arbetstid. Stackars jävlar. Välkomna till verkligheten för helvete. På W&WW är det belagt med spöstraff och skriftlig erindran om uppsägning mer eller mindre om man bara skulle fundera på att surfa instämplad.  

Hockey-VM ligger och pyr alldeles runt hörnet. Känns väl kanske inte så hett riktigt. Dock vet jag med mig att jag av gammal vana kommer att se de flesta av Sveriges matcher likväl. Jag gillar ju hockey som ni vet...
I Stanley Cup går det bra för svensklagen Detroit och Vancouver. Bägge tror jag kommer fixa sig vidare till konferens-semifinalerna och därmed lär ingen därifrån förstärka Bengt-Åke Gustafssons VM-trupp.

Jag borde få ett frikort till EIS hemmamatcher iår. Jag har ensam sponsrat deras pappersinsamlingsgrupp med nog papper för att fylla en hel släpkärra. Jag ska ta upp detta med Lasse Franzén som på något underligt vis har tilldelats en ledande roll i denna grupp.
Man samlar på sig diverse kartonger och övrigt papper under en flytt vill jag lova. Har åkt i skytteltrafik till miljöstationen men efter det senaste IKEA-besöket tog jag beslutet att EIS skulle få mina kartonger så spelarna kan få några Bullens efter någon träning!


På torsdag är det för övrigt också avslutning i VikingBowlingen. Deltävling åtta. Allt är mer eller mindre redan avgjort men för statistikens skull så spelas även den åttonde rundan som planerat. Efter den kommer en bit mat att intas från Nöjeshuset.
Mange Matsal har redan kammat hem prispotten på 160 000 ören och kan leva gott på den slanten. I övrigt har jag en ganska betryggande marginal ner till Franzén som är två poäng efter. Frisk kan inte på något vis ta sig upp från den sistaplats han prenumererat på sedan den andra deltävlingen, vilket känns både tryggt och inte särskilt förvånande.

Samma gäng som bowlar ska under Kristi himmelfärdshelgen bege sig till Franzéns husvagn på Öland där vi samlas innan vi senare tar bussen över till Kalmar för att där spela minigolf. Frisk har redan utmålat sig som storfavorit vilket jag tror kan bli hans fall. Jag personligen vet att mina kunskaper inom "sporten" minigolf är ganska begränsade och är nöjd såvida jag inte kommer sist. Det ryktas om att även en femte part kommer att deltaga i denna tävling. Fredde Bärsärk, kommentar överflödig. Jag hoppas bara att dom har hållbara banor på det stället vi ska till...

Farsan och jag tillbringade söndagsförmiddagen åt att bygga en liten arbetshörna i ett förråd jag har. Jävlar i havet vad bra det blev. Det är riktigt skoj att dona och fixa när resultatet blir bra. Hela helgen har för övrigt innehållit en hel del fixande. Bland annat hängde vi upp en platt-TV på en väggställning och skillnaden blev total. Är riktigt nöjd med helgens aktiviteter.

Nu ska jag gå och packa väskan inför träningen i afton.

/~~/

Och vinnaren är...

Så har det blivit dags att knyta ihop säcken och redovisa de två högst placerade fotbollsspelarna på rankingen över de bästa spelarna jag spelat med. Kunde aldrig i min vildaste fantasi drömma om att intresset skulle vara så här stort för denna ranking. Många har haft åsikter om spelare som borde varit med, borde varit högre eller lägre. Peronligen är jag väldigt nöjd med listan och den speglar min verklighet perfekt.

Längst ner i detta inlägget presenteras vinnaren och strax innan honom så presenteras den andraplacerade spelaren. Håll till godo!

Först och främst sammanfattar vi hela listan:

25. Henrik Medin, Långasjö.

24. David Bergkvist, Johansfors.

23. Peter Fagerström, Lindås, Johansfors.

22. Mattias Evestål, Lindås.

21. Dennis Randewall, Johansfors.

20. Henrik Fransson-Malmborg, Lindås.

19. Christoffer Pumplun, Lindås.

18. Axel Karlsson, Johansfors.

17. David Strand, Lindås.

16. Tobias Dietrichsson, Lindås.

15. Fredrik Karlsson, Lindås.

14. Daniel Johansson, Lindås.

13. Magnus Andersson, Lindås.

12. Andreas Gustafsson, Lindås.

11. Tommy Holmqvist, Lindås.

10. Kenth Håkansson, Lindås.

9. Fredrik Arnesson, Lindås.

8. Christian Lundin, Lindås.

7. Amir Trnacevic, Lindås.

6. Christian Olsson, Lindås.

5. Nicklas Hällström, Lindås.

4. Mattias "Spärren" Johansson, Lindås.

3. Peter Andersson, Johansfors.

2. ???

1. ???
PLATS 2. Rickard Magnusson. Lindås BK 1996-2005.

Hade denna listan enbart handlat om talang/skicklighet så hade Ricke varit obestridlig etta. Jag har dock räknat med ett par andra komponenter också som kommer att beskrivas på den försteplacerade kämpens motivering.

En gudabenådad fotbollsspelare som hade kunnat komma hur högt upp i seriesystemet som helst. Regionens bästa vänsterfot.  Stenhårt skott och ett spelsinne utan konkurrens i kommunen och knappt i länet heller.
Som sagt ett fantastiskt tillslag med vänsterfoten och hade högerfoten varit lika bra så hade Rickard Magnusson förmodligen någon gång under sin karriär fått i kläda sig de blågula färgerna. Var känd för sin snabbhet och sina tempoväxlingar som fick i vanliga fall ganska hyfsade division fyrabackar att se ut som Peter Harrysson mot Usain Bolt i ett hundrameterlopp.
Hade en plats i Kalmar FF:s A-trupp 1994 eller 1995 och var enligt de gamla FF:arna en av de största talanger de någonsin sett vilket är ett hyfsat kvitto på vilka kunskaper Magnusson besatt och i viss mån fortfarande besitter. Bristande motivation och tidsbrist har jag för mig var en bidragande orsak till att Ricke efter något år i KFF flyttade hem till Lindås och fullständigt dominerade i LBK under många år. Har avgjort fler fotbollsmatcher än jag har skrivit blogginlägg.
Har inte riktigt lagt skorna på hyllan ännu utan tränar enligt uppgift någon gång i bland och så sent som i fjol var han med i Swedbank Cup för L/L.
Är numera också tränare för sin söner Isak och Noahs knattelag.


Ricke Magnusson skålar för andraplatsen!
Foto: Susanna Persson

Och som många räknat ut så återstår bara vinnare och lika många har antagligen räknat ut vem det rör sig om!

VINNARE: DICK MAGNUSSON, LINDÅS BK 1996-2005. 

                                              


För mig var det aldrig något alternativ att någon annan än Dick Magnusson skulle toppa denna lista. Kanske inte samma höga skicklighetsnivå som sin son Rickard, men sammantaget alla aspekter så är Dick Magnusson den bäste av alla spelare jag någonsin spelat med.

Gick under smeknamnet "farfar" i laget då han blev farfar till Isak innan större delen av LBK:s seniortrupp hade tjuvsmakat folköl. Likväl vann han alltid alla konditionstester vi gjorde på träningarna. Jag har spelat åtskilliga matcher med honom och sett ännu fler från sidan och har fortfarande aldrig någonsin cyklat hem från Lindåsvallen och tänkt; " fy fan vad Dick var dålig idag". Gav alltid allt i varje övning på varje träning och röt i på dom som inte gjorde det. En riktig vinnare som vägrade att ge upp. Var många gånger väldigt krävande mot sina lagkamrater och många gånger var man sur för man fick skäll av honom, men så här i efterhand så har man förstått att den gamle uven hade ju för fan rätt i allt han sa. Spelade under senare delen av karriären uteslutande mittback. Ska i sina unga år ha varit framgångsrik på mittfältet.
Som sagt så var det många av oss i laget som fick våra fiskar varma efter mindre bra insatser på planen, men å andra sidan när man gjorde något bra och Dick uppmärksammade detta och berömde så hade man självförtroende för resten av säsongen.

Var oerhört respekterad i laget, med all rätt. Om jag inte minns fel gjorde Dick runt 800 matcher i LBK och då vill jag nog påstå att 700 av dom var i A-laget. Vi spelade och tränade i hop under ungefär 10 år och under det decenniet så tror jag inte herr Magnusson missade mer än i snitt en träning om året, högt räknat.

När Dick för några år sedan la skorna på hyllan försvann stora delar av den magin som fanns i LBK förr och många övriga spelare slutade eller flyttade på till andra klubbar.

Jag har sagt mängder av gånger att alla unga fotbollssspelare under några säsonger borde få känna på hur det är att träna och spela med Dick Magnusson. Det hade varit en nyttig erfarenhet för många unga killar, vad gäller att alltid ge allt på träningar och matcher.

Jag anser att han har en väldigt stor del i utvecklingen på spelare som David Strand, Christoffer Pumplun, Christian Lundin, Nicklas Hällström, Daniel Johansson och inte minst sin egen son Rickard Magnusson. Min talang, eller snarare brist på sådan rådde dock inte ens han på...


Den allra bästa spelaren jag spelat med: Dick Magnusson.
Foto: Susanna Persson


Så det återstår bara att lyfta på hatten och gratulera Dick Magnusson till denna ytterst ärofyllda titel!


Då var denna lista lagd till handlingarna. Jag får väl göra en ny när karriären börjar dra sig mot sitt slut. Det finns många som aspirerar på en plats och många som har goda möjligheter att klättra många steg om dom fortsätter att utvecklas.

Jag vill passa på att önska alla en fortsatt trevlig helg!

/~~/Il Capitano

Har ägnat större delen av kvällen åt att sitta på ett möta med mina grannar och diskutera takomläggningar på våra hus. Har mycket gott hopp om att denna fråga kommer lösa sig på ett bra sätt. Det är för övrigt inte billigt att byta tak...

Till slut jävlar gick det! Kalmar krigade till sig en pinne i Borås trots massivt spelövertag för Elfsborg genom i stort sett hela matchen. KFF var hyfsade i inledningen men spelade sedan långt under sin egen kapacitet fran tills att Elfsborg bytte in Martin Ericsson i slutet av matchen. Nu tror jag inte att det var det bytet i sig som var avgörande, men det var i varje fall då det vände. SM-guld-spelet kom tillbaka och Daniel Mendes kunde kvittera den ledning som Bajrami givit boråsarna i första halvlek. Under stopptiden borde KFF fått en straff men domare Johannesson hade inte stake nog att blåsa tyvärr. Å andra sidan kanske Elfsborg borde haft en tidigare under matchen. Framför allt så borde IFE ha avgjort kampen långt tidigare för säga vad man säga vill, men Kalmar var inte värda en poäng i denna matchen sett över 90 minuter och det är just precis därför denna poängen nästa känns som en seger! Nu kommer första trean hemma mot HBK på söndag.

Vad är det med Timo Räisänens låtar som gör att dom fastnar i huvudet?

I morgon är det stoppdag på Flygt vilket innebär att det inte blir något arbete vilket i sin tur innebär att det är mer eller mindre fredagskväll just nu!
Stoppdagen kommer att spenderas med gräsklipparen till att börja med, sedan en sväng ner till Bil-Karlsson för att hämta mina sommardäck. Efter det så kommer det bli ett stopp på byggcentralen som nu förtiden uppenbarligen bytt namn till XL...

Martin Sliskovec vs Shrek. Jag följer smeknamnskampen med stort nöje...

På lördag och söndag genrepas det för A- respektive B-lag i JIF.A-laget möter seriekonkurrenten Flygsfors borta på lördag medans B-laget möter Norra Tång på söndag borta. Det är alltså bara en enda vecka tills serien drar igång. Fan vad tiden går fort egetligen.

PLATS 3. Peter Andersson. Johansfors IF 2006-?.

Inte en enda av alla de spelare jag spelat har betytt mer för sitt lag än vad "Il Capitano" har gjort för Johansfors. Är väldigt ofta skillnaden på vinst eller förlust. Gör runt 20 mål varje säsong oavsett division, vilket är väldigt bra för en mittfältsspelare. Älskar sin vänsterkant där han kan utnyttja sin snabbhet och skära in för att avsluta med sin vassa högerfot. En naturlig lagkapten och otroligt omtyckt av alla i laget.
Har aldrig representerat någon annan klubb än JIF även om anbud funnits. Kommer med allra största säkerhet att avsluta sin karriär i forsen också, även om vi övriga i laget hoppas att det dröjer.
Som sagt, makalöst snabb med bollen och ett suveränt skott. Bra passningsspelare och trots att Pettan är kort till växten så är han en ytterst kompetent huvudspelare. Väldigt juste på planen och jag tror inte han har dragit på sig en enda varning under de år vi spelat i hop.
Vann denna bloggens poängliga förra säsongen som Johansfors bästa spelare under fjolåret. Tillsammans med bland andra brodern Dennis så sliter de bägge ont på IP för att få föreningen att gå runt.
Hade med rätt träning och lite flyt kunnat komma riktigt högt upp i seriesystemet. Dock är vi i dagens Johansfors väldigt tacksamma för att "Il Capitano" spelar för oss.
Till och med Markku Ahonen hävdar att Pettan Andersson är kommunens enda riktiga stjärnspelare och jag säger för en gångs skull inte emot Bodabruks fönster mot världen.
En av mina allra bästa vänner både på och utanför planen, och definitvit en av de allra bästa spelarna jag spelat med!


Pettan Andersson knep bronspengen på denna lista.


Nu är det bara de avslutande tu kvar. Många har förmodligen luskat ut vilka två det rör sig om. Har inte bestämt hur jag ska publicera det än bara. Antingen kör jag som vanligt och visar nummer två först, eller bägge samtidigt. Jag ska suga lite på den karamellen.

/~~/

En bra dag

Vårvädret hänger fortfarande i till mångas, inklusive min egen glädje. 17 grader varmt när jag cyklade hem och då var inte ens solen framme. Det är skönt det. Det ryktas att vädret ska hålla i sig hela veckan och det tycker jag låter som ett bra rykte.

I kväll är det träning inplanerad. Träna behöver vi uppenbarligen efter storförlusten i går mot Lindås/Långasjö (1-5). Men jag ska inte sticka under stol med att jag denna afton nästan hellre stannat hemma. Jag ådrog mig två skrapsår modell värre under matchen i går då jag i ett svagt ögonblick skulle försöka mig på en glidtackling i från den högre skolan. Det hela slutade med en uppbränd röv och ett likadant knä då hud i rörelse mot plastgräs inte är någon superlyckad kombination i de allra flesta fall. Vädret var även i går strålande vackert vilket gjorde det löjeväckande att ha långkalsonger på sig under shortsen. Så här med facit i hand hade jag gärna spelat i termobyxor bara jag sluppit smärtan i dag. Kan låta lite gnällig, men jag visar gärna upp både knä och för all del även arsel för den som vill se, i min idoga strävan på medlidande.

Kalmar FF rosade tyvärr inte marknaden i gårdagskvällens match på Fredriksskans mot AIK. Ivan Obolo gjorde matchens enda mål efter att KFF själva sjabblat till det nere vid hörnflaggan. Jag skulle vilja säga som följer: KFF sjabblade i otaliga situationer även under guldsäsongen förra året, men skillnaden då var att man hade råd att bjuda motståndarna på ett mål emellanåt eftersom man själva allt som oftast redan gjort två eller tre framåt. I år har man visserligen bara spelat två matcher ännu så det finns ingen anledning till panik ännu. Men det känns som om det är lite tunnare framåt än det varit tidigare. Abiola Dauda var stundtals riktigt pigg i går men missade ett jätteläge. Rasmus Elms huvudskada (som enligt uppgift inte var någon hjärnskakning i varje fall) tvingade honom till ett tidigt byte och en av de allra starkaste offensiva krafterna försvann därmed. Dock tyckte jag faktiskt att backlinjen med hjälp av Rydström och David Elm oftast skötte sina uppgifter föredömligt. Jocke Lantz var riktigt bra. Nu är det bara att ta nya tag då säsongens kanske tuffaste match stundar redan på torsdag kväll i Borås när KFF klockan 20.00 (sänds på Canal+) ska spöa skiten ur IF Elfsborg.

Om Johansfors IF vinner en match mot Vissefjärda denna säsongen så lovar VGIF:s Johan Magnusson att byta klubb till Bodabruk. Låt mig bara säga som så här att jag och övriga JIF kommer göra vad som står i vår makt för att se till att Bodabruk får ett nyförvärv nästa år. Det är vi skyldiga vår lillebror. Lita på det! En bra dag slår vi alla lag i serien. En mindre bra dag kan vi få stryk mot vilket lag som helst. Låt oss hoppas på att den 8:e maj blir en bra dag ur JIF-synpunkt. Och även ur Boda-synpunkt. Själv bjuder jag inte på sådan tändvätska...

Lista tuffar på även denna dag. Nu är det endast fyra man kvar och upplösningen är nära, väldigt väldigt nära!

PLATS 4. Mattias "Spärren" Johansson. Lindås BK, 2002-2005.

Spärren kom till LBK inför säsongen 2003 och gjorde inte en enda dålig match under de säsonger vi spelade i hop. Jag spelade ett gäng matcher som mittback med honom och det var bland det enklaste jag gjort som fotbollsspelare. Jag visste precis vad jag skulle göra hela tiden i dom matcherna. Att jag sedan kanske inte alltid gjorde som han sa är ett annat kapitel. Riktigt duktig huvudspelare och otroligt brtyningssäker mittback som de flesta år stångade in ett par bollar på hörnor och frisparkar. Var lagkapten under någon eller några säsonger i LBK och skötte den uppgiften med den äran. Väldigt omtyckt i laget i alla läger. Hade och har säkert fortfarande en spelstil som gjorde att han låg på gräset nästan lika mycket som han stod upp, men alla sätt är bra utom dom dåliga. En oerhörd vinnarskalle och oftast en riktig tjurskalle på planen på ett sätt som gagnade det egna laget. En av väldigt få spelare i årets upplaga av kommunfotbollen som spelat högre upp än elitfyran i och med några sejourer med EIS i trean i mitten av 90-talet.
Spelar nu för moderklubben Emmaboda IS och är så vitt jag vet i gammal god form fortfarande. Dessvärre har även Mattias haft problem med ganska mycket skador och krämpor genom karriären. Spärren är nästan den bästa försvarsspelare jag spelat med, det finns faktiskt bara en enda jag anser var bättre. Men om den mannen får ni läsa en annan dag!
Tre spelare kavr och många tror sig ha luskat ut vilka tre det rör sig om. Dock är det ingen mer än jag som vet ordningen eller ens vilka tre det faktiskt rör sig om!


Mattias "Spärren" Johansson hamnade precis utanför pallen på listan.
Foto: Emmaboda IS


Nu ska jag packa väskan inför kvällens övningar!

/~~/

November

Ja, det är väl bara att ta tjuren vid hornen och börja referera förmiddagens match nere på KGP. Johansfors mot Lindås/Långasjö i en match som i alla fall jag på förhand trodde skulle bli en hyfsat jämn historia. Men dessvärre blev det inte så. L/L var nummret för stora för oss vilket inte minst märktes i derad effektivitet framför mål. Slutresultatet skrevs till 5-1 för L/L och även om det kanske var något mål för mycket så var våra motståndare bättre än oss denna soliga annandag påsk.
De inledande tjugo minuterna spelade vi mycket bra och skapade ett par klara målchanser utan att få in bollen. Även Lindås skapade chanser och hade ett bland annat ett rungande ribbskott i matchens inledning. Efter halva första halvleken så kom kvicke Linus Henriksson runt på kanten och istället för att spela snett inåt bakåt som övriga 21 på planen misstänkte att han skulle göra, så avslutade han klockrent själv och 1-0 var ett faktum.
2-0 kom på straff i sista sekunden i halvleken. Jonas Gustafsson lade säkert in tvåan och L/L kunde gå till halvtidsvila med en betryggande tvåmålsledning.
Andra halvleken sedan så bjuder vi mer eller mindre våra motståndare på tre mål samtidigt som vi ändå lyckas göra ett framåt genom Oscar Ahlström.
Två solklara straffar i matchens slutskede, en åt vardera håll, borde ha utdömts. Benjamin Focak valde dock av någon märklig anledning att fria bägge gångerna. Focak skötte sig annars hyfsat tyckte jag.

Som sagt så var L/L snäppet bättre än oss, det var inget snack om det. Dock blev slutresultatet lite väl stort tyckte jag för under långa stunder av matchen var inte skillnaden så där värst stor.
Plus i Johansfors till Dennis Randewall som var en av få som inte behöver skämmas nämnvärt efter storförlusten. I Lindås var Jonas Gustafsson bäst.

Påskhelgen har annars erbjudit prima väder och detta faktum medför vissa måsten som husägare. Såsom trädgårdsmöblemang. Detta är inget större bekymmer om man äger sådana men gör man de tinte så innebär det ytterligare en sväng till IKEA. Detta drabbades jag av igår. Återbesök på IKEA, jag var som bekant där i fredags också.
I vilket fall som helst så hade Johanna och jag assistans av mina föräldrar och det hela slutade med att vi slog till på en underbart vacker grupp som nu står ihopmonterad och bara skiner på altanen.

Jag vet inte om så många har missat det, men det väntas tillökning här på Genstigen... I början av november! Det känns helt underbart att konstatera det!

Mitt kära Nottingham Forest gjorde mig en tjänst modell större i helgen då jag hade lämnat in ett odds med mer eller mindre omöjliga matcher som vid vinst skulle ge 1200 kronor. I takt med att plingas trillade in korrekt så var det bara en enda match allt hängde på. Nottingham-BristolC. Dessvärre låg Forest under med 2-1 med sju minuter kvar och inte myckt tydde på en fetlagd plånbok denna helgen heller. Men då hände något. Robin Hoods arvingar vände på steken och petar in två bollar varav den ena var på nästan italiensk övertid. 1200 spänn till mig vilket resulterade i en prima fin arbetsbänk och en verktygstavla med tillhörande skåp från Bauhaus.

Viktor Elm avgjorde glädjande matchen igår eftermiddag på Abe Lenbstra-stadion mellan hans Heerenveen och Volendam. Matchen slutade 1-0. Axel Karlsson och Adam Wellrup från vårt lag var nere på plats tillsammans med ett glatt gäng forsare och hejade på Viktor och gjorde det uppenbarligen ganska bra!

Listan drar sig mot sitt slutskede och nu är det endast fem placeringar kvar.
Så här ser tidigare placeringar ut:

25. Henrik Medin, Långasjö.
24. David Bergkvist, Johansfors.
23. Peter Fagerström, Lindås och Johansfors.
22. Mattias Evestål, Lindås.
21. Dennis Randewall, Johansfors.
20. Henrik Fransson-Malmborg, Lindås.
19. Christoffer Pumplun, Lindås.
18. Axel Karlsson, Johansfors.
17. David Strand, Lindås.
16. Tobias Dietrichsson, Lindås.
15. Fredrik Karlsson, Lindås.
14. Daniel Johansson, Lindås.
13. Magnus Andersson, Lindås.
12. Andreas Gustafsson, Lindås.
11. Tommy Holmquist, Lindås.
10. Kenth Håkansson, Lindås.
9. Fredrik Arnesson, Lindås.
8. Christian Lundin, Lindås.
7. Amir Trnacevic, Lindås.
6. Christian Olsson, Lindås.


PLATS 5: Nicklas Hällström. Lindås BK i perioder mellan 1996-2004.

Nicklas "Hällan" Hällström är den bäste anfallaren jag haft äran att spela i hop med. Målfarlig som få. Snabb som fan och stark i kroppen som en oxe. Gör superont att möta. Skapade i varenda match han spelade minst två klara målchanser och oftast satte han minst ett mål per match. Hans patent var att ta med sig bollen på bröstet i fart vilket han var enastående på att gör. En orädd spelare med ett fint skott. Han var briljant tillsammans med sin parhäst Ricke Magnusson.
Hade en mycket lyckad sejour i Nybro IF där han på hög nivå skyfflade in mål. Svårt skade drabbad efter återkomsten till LBK och fick mycket olyckligt lägga ner sin karriär alldeles för tidigt. 
Vi som var yngre på den tiden hade stor respekt för Hällan. Han var också pannbandsbra, vilket innebär att han kunde bära pannband under match utan att bli hånad i omklädningsrummet innan match. Det är inte många spelare som har den egenskapen.
Än så länge har som sagt ingen renodlad forward jag spelat med kommit upp i hans nivå!


Nicklas Hällström sjunger en glädjesång över hans finfina femteplats på listan.
Foto: Susanna Persson

 
I kväll kommer det att bli en styck pizza till matchen mellan Kalmar FF och AIK. En riktig kanonmatch hoppas jag på. Spelet mot Gefle IF lämnade lite mer att önska och jag tror att Nanne Bergstrands adepter kommer att ge den Allmänna IdrotssKlubben en hård kamp. Jag tippar 2-0 till Kalmar. Rasmus och Mendes sätter dom.

Nu ska jag gå ut och njuta av vårvädret!

/~~/


Tama tigrar

Hockeygudarna må ha varit nådiga mot tigrarna från Tingsryd tidigare under denna otroligt spännande kvalserie. Men när det gällde som allra mest så svek TAIF precis som vanligt. Uppe i Haparanda så vann Asplöven ganska förvånande matchen mot Tingsryd samtidigt som Örebro vann sin match mot Huddinge och därmed knep platsen till nästa års allsvenska.  Jag har fortfarande kvalseriematchen mot Väsby i bakhuvudet för ett par år sedan då Tingsryd hade allt i egna händer men då precis som nu så pallar dom inte trycket. Till och med jag hoppades lite i smyg på att dom grönvita skulle ta det välförtjänta steget upp i seriesystemet men ännu en gång så faller TAIF på sin oförmåga att spela som bäst när det gäller som mest.
Nu blir i stället division 1 en riktig höjdare nästkommande säsong med Tingsryd, Nybro, Karlskrona och Mörrum i samma serie.

Denna långfredag har tillbringats mestadels i Kalmar där den ena attiraljen efter den andra inhandlats. Gräsklippare, trimmer, grill, mattor, lampor och åtskillig övrig utrustning kan vi stoltsera med att vara ägare av. Plånboken, som för övrigt lider av grov anorexia, kurrade missbelåtet i början men var nog ändå ganska nöjd med köpen vi gjorde till slut.

Många Emmaboda-bor är just nu i skrivande stund och super skallen i bitar nere på bodegan. Jag sket i den tillställningen i år. Bloggar hellre...

Jojje fintade in mig på IKEA. Jag hatar IKEA. Jag fullständigt avskyr IKEA. Jag har satt upp en regel hemma sedan IKEA öppnades i Kalmar. Sextimmarsregeln. Den innebär att jag sex timmar varje år följer med min älskade sambo till Ingvar Kamprads affär utan minsta gnäll och utan suckar, stön och tjurigheter. Jojje bestämmer själv hur hon vill förfoga över dessa sex timmar. Antingen kan hon utnyttja alla sex timmarna med mitt tvivelaktiga sällskap redan i januari vilket enligt mitt sätt att se det gör att jag inte har några som helst förpliktelser att följa med dit under återstoden av året. Nu funkar den här reglen endast i teorin och inte i praktiken vilket innebär att jag på något jävla vänster hamnar på IKEA väldigt mycket mer än sex timmar om året vilket i och för sig får till följd att jag surar en del, men ändå. Jag vinner aldrig. Fast i dag fick jag igenom ett förslag om två sänglampor vilket är en otrolig seger för mig.

Vad är grejem med Annika Östberg. Vissa tidningar och TV-kanaler behandlar henne som en superstjärna. Betänk för helvete att hon är inblandad i två mord...

Efter att ha suttit på altanen i nära två timmar var grillsatan till slut färdigmonterad. Två muttrar föll ner mellan brädorna i altangolvet vilket fick till följd att jag blev tvungen att omkonstruera grillen lite grand. Ett luftspjäll mer eller mindre spekulerade jag fram att det inte kunde spela så stor roll. Det gjorde det. Kolen glöder ännu trots att jag efter avslutad grillning "kvävde" glöd och eld med locket. När jag ett par timmar senare upptäckte att det inte alls var kvävt så insåg jag att det kan haft att göra med min omkonstruktion...

Spotify kan vara den största grejen på internet sedan denna bloggen startade...

Sitter och suttar lite på en Jim Beam. Jag vet att detta inte är någon favoritwhisky för den stora massan men jag är väldigt svag för denna dryck och har sedan jag började fatta tycke för rusdrycker, alltid gillat just Jim Beam.

Listan fortsätter även denna långfredag.

PLATS 6: Christian Olsson. Lindås BK.

Crille Olsson var en targetspelare av rang. Fruktad målskytt som alltid, alltid gjorde minst tjugo baljor per säsong oavsett nivå. Vänsterfotad och grym frisparksskytt och stensäker straffskytt. Under många år lagkapten i LBK och jag minns att jag tyckte att han var en väldigt bra sådan. det attribut som jag minns klarast är hans förmåga att nästa alltid kunna skapa farligheter på egen hand. Har nog aldrig fått en frispark emot sig utan bara med sig på något jävla vis, trots att Olsson många gänger var lite småful på planen.Hade väl ett par perioder i EIS och försvann sedan tilll Orrefors och var spelande hjälptränare där om jag inte missminner mig alldeles. Var riktigt bra även där.
Nu bor Christian Olsson i Stockholm sägs det och huruvida hans karriär fortgår där vet jag faktiskt inte.


Crille O, nummer 6 på tröjan och nummer 6 på listan!


/~~/

Sovjetunionen

Sitter och laddar för fullt inför kvällens aktiviteter nere på Johansfors IP. Lasse Mourinho ska bedriva träning med oss kunskapstörstande inom ämnet fotboll. Hoppas som vanligt på mycket folk och det finns enligt uppgifter som pekar mot en sjutton, arton man nere på den klassiska sjumannaplanen på IP. Att planen i sig är lite ojämn tycker jag personligen inte är något problem utan snarare ännu en sak att skylla halvtaskiga mottagningar och pass på. Det hör liksom till vårträningen för ett division sex-lag att träna på ojämna sjumannaplaner innan majsolen gör sitt till och gör många planer gröna,sköna och inbjudande. Egentligen hör det även till att bedriva vinterträning på en stelfrusen grusplan men det är vi skonade från i denna kommun vilket jag och många med mig är evigt tacksamma för.

Det ska eventuellt spelas match på Annandag påsk mot våra kommungrannar i Lindås/Långasjö. Vet inte hundra om det är spikat ännu men mycket tyder på att det kommer bli en match i alla fall. Det blir en sann värdemätare.

På Annandagen uppstod för övrigt Jesus som på på Långfredagen runt år 30 korsfästes av Pontius Pilatus. Bara i fall någon undrar varför vi firar påsk...

I morgon kommer det att bli samkväm hemma hos familjen Sjöndin.Bowling i Nöjeshuset först, sedan tacos och öl i Broakulla. Där har ni receptet på en lyckad påskfest. Påskbord i all ära, men tidigare nämnda kombination står över det mesta i matväg!

Är det någon därute som har en invite till Spotify och kan tänka sig att avvara den, hör av er till mig!!!

Sidney Crosby gick i natt som tredje spelare över den magiska 100-poängsgränsen i NHL när han genom två mål kröp upp på 101 poäng. Ryssarna Evgeni Malkin och Alexander Ovechkin har sedan en tid redan passerat den gränsen och att Crosby också gjorde det var nog viktigt för hela det hockeygalna Kanada. En tredje ryss, Pavel Datsyuk är på god väg även han. 97 poäng med tre matcher kvar och en hel del talar för att den spelskicklige ryssen även han lyckas kravla sig över för första gången i hans karriär.
Svenskarna då? Nicklas Bäckström fortsätter att imponera på mig och övriga hockeyälskare och har noterat ståtliga 85 poäng med två matcher kvar att spela och vinner av allt att döma den svenska poängligan i NHL. Tvillingarna Sedin följs sin vana trogen åt och har på 80 spelade match bägge två skrapat ihop 81 poäng vilket innebär att tvillingarna ligger på plats 13 och 14 i poängligan (Daniel ligger före Henrik i kraft av fler gjorda mål).

Annars är den stora svenska snackisen i NHL huruvida Nicklas Lidström ska hinna med att nå 1000-poängsplatån innan säsongen är slut. Lidström har i sin karriär hittils registrerat 996 pinnar varav 227 mål. Tre matcher kvar att spela och det återstår att se om Lidas blir den åttonde backen att klara av bedriften. Klarar han inte av det i år så lär han göra det nästa år om det nu blir en fortsättning för Västerås stolthet. han har varit med ett tag den gode Lidström. Så länge faktiskt att när han började i NHL som kom inte ryssarna från Ryssland utan från Sovjetunionen.

I kampen kring slutspelsstrecken så är det ovisst in i det sista.Stentuffa kamper om den så åtråvärda åttonde poch sista slutspelen i vardera conference rullar. NY Rangers tog en livsviktig seger i natt samtidigt som Florida Panthers förlorade. Två matcher återstår i Panthers och Rangers östra conference. I den västra står det mellan i första hand Anaheim Ducks,St.Louis Blues och Nashville Predators. I slutet på veckan vet vi.

Kalmar FF spelade ju som de allra flesta av er redan vet, oavgjort i premiären bort mot Gefle IF. Verkligen inget katastrofresultat utan snarare ett ganska väntat sådant. Att sedan matchbilden var sådan att KFF kanske borde fått med sig alla tre poängen är en anna femma. Dock jämnar sådant alltid ut sig sett över en hel säsong. Rasmus Elm blev genom sin straff premiärmålskytt och David Elm gjorde en gedigen insats på sin nya position på innermittfältet. Jag gillar verkligen att se honom där. Henrik Rydström gjorde en kanonmatch ochd en nye brassen Assis verkar vara pigg. Jag tror som jag har varit inne på tidigare att det finns gott hopp till en framskjuten placering även 2009.

Så till listan!

PLATS 7: Amir Trnacevic. Lindås BK. I perioder mellan 1996-2004.

När Amir kom till Lindås någon gång i mitten av 90-talet så hamnade han och hans kompis Edin i vårt p15 eller p17-lag. Innan deras ankomst hade vi varit en strykpåse utan dess like. När nyförvärven från Balkan trillade in så vann vi efter det varenda match. Har nog aldrig sett två spelare dominera på en fotbollsplan som dom gjorde. Och sköt hårt så in i helvete minns jag.
I seniorsammanhang så vet jag inte riktigt hur det gick för Edin, men för Amir gick det lika bra där som i pojklaget. Sjukt snabb med bollen och med finter som fick division fyra- och fembackar att se ut som den schweiziske hockeymålisen vid Linus Omarks straff, dom låg med andra ord oftast bara och sprattlade.
Stengårt skott som sagt och en teknik utöver det vanliga. En riktig vinnare. Vann något år kommunskytteligan på herrsidan och vann väl den interna skytteliga i varje lag han representerade så gott som varje år.
Flyttade några gånger mellan Lindås BK och Emmaboda IS och var väldigt lyckosam i bägge föreningarna. Tog sedan steget uppåt i divisionerna och hamnde i Karlskrona AIF och gjorde enligt uppgift ganska bra i från sig även i division två. Återfinns nu i Jämjö. Mycket omtyckt och trevlig grabb som det ryktades om att han var på väg tillbaka till kommunfotbollen och spel i EIS. Tyvärr verkar det bara vara rykten.

Nu må väskan packas för om jag någon gång själv ska hamna på denna lista så lär det behövas träning, träning och åter träning... ähh vem försöker jag lura... Sanningen är snarare den att tränar man ordentligt kan man unna sig ett par pilsner och en extra klick bearnaisesås till helgen!

/~~/

Fullspäckat schema

Helgen fullkomligt flög iväg. Tiden framför datorn har uppgått till sammanlagt tre minuter vilket förklara den låga aktiviteten här på bloggen.
Liam har bott här och det har inneburit att datorn har varit lågprioriterad. Dock gjorde jag ett försök att med min gudson i knät försöka surfa runt lite på diverse lokala bloggar. Det gick så där. Liam upptäckte det underbara smattranade ljudet som uppstår när man slår sin hand upprepade gånger på ett tangentbord. Det hela slutade med att han googlade "zkkkkkkkkkk" och kom in på någon rysk sida. Antagligen knäckte grabben någon form av kod till KGB. Först nu lyckades jag också få tillbaka ljudet till datorn som försvann i samma veva som unge herr Sjöndin surfade om ryska atomubåtar.

Nu har han emellertid begett sig norr ut med sin mor till Broakulla där han ska bo ett par dagar. Det är inte utan att det är lite tomt här hemma efter den lille spillevinkens upptåg i helgen. Vem vet... det är kanske inte tomt här så där vansinnigt länge till...

I lördags kväll så hade JIF hyrt simhallen för att där umgås lite mer lättklätt än vanligt. Himla trevligt initiativ måste jag säga. Hade kanontrevligt. De riktigt tuffa grabbarna höll till i hopptornet där det gick ut på att bräcka varandra i våghalsiga hopp. Jag är väldigt stolt över att kunna förkunna att min volt från trean vann tävligen även om Cornelsens försök till en och en halv volt från svikten nog även den hade placerat sig högt på listan...om han lyckats. Det gjorde han inte. I stället var det nära att vi fick leta efter karlns tarmsytem på 3.8 meters djup. Skämt åsido så klarade alla sig otroligt nog utan större men och jag hoppas på en returmatch i denna tävling efter säsongen!

I kväll har jag planerat att träna boll för första gången i år på IP. De övriga i laget ska enligt uppgift ha tränat där några gånger förra veckan men personligen hade jag förhinder då så det får bli premiär på naturgräs för mig i dag. Hoppas förstås på mycket folk även om många jobbar kvällsskift denna vecka. Seriepremiären ligger faktiskt bara några veckor bort vilket känns oerhört inspirerande.

Några som spelar premiär redan i kväll är Kalmar FF som åker till Gävle och Strömvallen för att försöka hämta poäng mot Gästriklands stolthet, Gefle IF. Jag tror stenhårt på att de röda bröderna får med sig minst en poäng därifrån. Hoppas innerligt att David Elm får förtroende på innermittfältet tillsammans med kapten Rydström. Det mesta tyder förstås påd et men man vet aldrig vad Nanne Bergstrand kokar ihop. Har spelat en vacker slant på att Daniel Mendes tar hem skytteligatiteln i år vilket han borde ha goda möjligheter att göra. Satte även en ännu vackrare slant på att KFF försvarar sitt SM-tecken. Absolut inte omöjligt. Viktor Elm, Patrik Ingelsten och Patrik Rosengren är förstås blytunga förluster, men om det visar sig att Nanne har hittat guldkorn i Brasilien i år igen så finns det alla möjligheter till fina resultat även i år. Tobias Eriksson från Sundsvall verkar även han vara ett prima nyförvärv.

Så till den prestigefyllda listan!

PLATS 8: Christian Lundin. Lindås BK, 1996-2004.

Crille Lundin var en otrolig talang när han debuterade i LBK:s A-lag som fjorton- eller femtonåring. Han hade dominerat pojklagen i LBK sedan hans första match och var lika duktig på alla positioner. Även en sagolikt bra målvakt.
Var ordinarie som sjuttonåring i ett av de bästa Lindåslagen någonsin om ni frågar mig. Bildade tillsammans med Rickard Magnusson det starkast innermittfältet jag någonsin skådat i denna kommunen.
Duktig huvudspelare, ganska målfarlig, bra med bägge fötterna och ett fantastiskt spelsinne gör att Christian Lundin placerar sig på åttonde plats på denna lista. Tyvärr förstörde en knäskada mycket i hans karriär. Bortamatchen mot Runsten/Möckleby blev ödesdiger och tvingade Lundin till ett långt uppehåll vilket även gjorde att interssenter från bland andra Öster tyvärr tappade intresset. Kom emellertid tillbaka och gjorde några fina säsonger i EIS. Tillhör numera Lindås/Långasjö och bidrar där med värdefull rutin.
Dessutom en av mina allra bästa vänner så jag med säkerhet att det är en mycket bra grabb även utanför planen.


Christian Lundin. Nummer åtta på listan.


/~~/

Percy

Gårdagen handlade väldigt mycket om hockey. Johanna och jag var i Malmö Arena för att där svnjuta landskampen mellan Tre Kronor och Schweiz. Samtidigt så spelades Smålands hetaste derby i Victoriahallen.

Vi börjar i Malmö. Jojje och jag tog tåget ner till Sveriges tredje stad och inledde vår ytterst trivsamma kväll med en utmärkt middag på en restaurang som hette Bröderna M. God mat och dryck och framför allt väl tilltagna portioner gjorde att vi efter krubbet mätta och belåtna satte kurs mot Hyllie där Malmö Arena är belägen. Måste först och främst konstatera att Malmö stads bussnät fungerar utmärkt och har man ett så väl fungerande nät är spårvagnar och tunnelbanor icke nödvändigt.

Vi anlände till Hyllie station en knapp timme innan nedsläpp och hann därmed med att både kika runt lite lätt i arenan och jag även knäcka en bärs i baren. Vilken fantastisk arena han har byggt Percy Nilsson. Skåningarna borde vara stolta över den mannen och vad han åstadkommer. Nu visade det sig att det var just vad skåningarna var för just Percy hyllades i värsta Börje Salming-anda innan matchen då han nu även gett sig in i kampen mot prostatacancer.
Matchen så. Sverige mot Schweiz. I två perioder var det fullgod underhållning där framför allt Luleås Johan Harju och Linus Omark stack ut och verkligen visade att Bengt-Åke borde satsa på dom i VM-truppen.I tredje periden så bjöds vi 8011 personer i Percys bygge på sämre underhållning än tredjeprismatchen i EIS Swedbank Cup. Schweiz vann matchen med 3-2 och faktum är att det var ett rättvist resultat. Är dock mycket tillfreds med att äntligen ha fått bevittna en landskamp och även ha fått se en av världens vackraste hockeyarenor. Som sagt, skåningarna och även övriga svenskar borde vara stolta över Percy Nilssons åstadkommanden.

I Victoriahallen så gick det väl dessvärre inte skitbra om man uttrycker sig så. Nybro var näst bäst i matchen mot ärkerivalerna från Kronoberg. TAIF har nu ett om inte gyllene läge så i alla fall ett riktigt bra läge att snuva hittils suveräna Örebro på platsen till Allsvenskan nästa år. Detta tar emot att erkänna, men i smyg håller jag en liiiiiten liiiiiten tumme för TAIF...

Vi har gudsonen Liam här på besök denna helg och han lever livets goda dagar vill jag lova. Hur kul som helst att han är här. Jag har dessutom fått det sanna nöjet att få mata och byta blöjor på grabben i natt om så skulle krävas då Jojje ska upp klockan 04.30 och behöver dom timmars sömn hon kan få. Jag gör det så gärna så!

I morgon blir det barnpassning mest hela dagen då min kära sambo som sagt jobbar hela dagen. Vi ska hitta på så mycket kul Liam och jag!

I onsdags så lade jag ut plats nio på listan. Den nomineringen var dessvärre inte fullt korrekt då den dagens datum inte riktigt speglade den dagens val av spelare om jag uttrycker mig så.

Den rättmätiga vinnaren av min ärofyllda niondeplats är:

Plats 9. Fredrik Arnesson. Lindås BK. 1999-2005.

Jag har aldrig spelat med en kille som lever sig in mer i matcherna än vad Fredde gör. Det gamla klassiska mottot från filmen Youngblood; " Win isn´t everything, it´s the only thing" speglar Fredrik Arnessons fotbollspersonlighet ganska väl. Grymma reflexer, otrolig vinnarskalle. Trots att han inte är den längsta av målvakter så kompenserar han det väl med en väldigt fin spänst. Mycket duktig på fötterna och även en riktigt bra utespelare. Suverän på att som målvakt snacka med sin backlinje vilket hjälpt många vilsna LBK-försvarare på 2000-talet. Jag hade alltid en stark känsla av trygghet när Fredde vaktade buren. Nuförtiden plågas Arnesson av en skada som för tillfället gör att han inte kan stå i mål vilket är ett oerhört avbräck för Lindås/Långasjö i deras kamp i division 5.


#9: Fredrik Arnesson.
Bild tagen från www.johansforsif.se

/~~/

Dagen efter

Nu är det bara minutrar kvar innan tåget mot Malmö avgår. Tänkte därför inte bli så värst långrandig i dag heller. Vårvädret fullständigt skiner utanför fönstret och det gör att humöret klättrar upp ett pinnhål.

Vill också så här dagen efter den 1:a april meddela att Markku Ahonen på som igår förärades med en prima fin niondeplats min lista med omedelbar verkan stryks från densamma på grund av att datumet inte längre är första april.
Vad beträffar hans egenskaper som fotbollsspelare så ska jag låta det vara osagt huruvida de attribut som jag igår rabblade upp stämmer eller inte. Det ligger väl kanske i betraktarens öga... Och såvida Stevie Wonder inte är den betraktaren så kan jag ha spätt på hyllningarna en aaaaning...

Sverige-Schweiz i kväll. I Hyllie. Hoppas på mer magi från Linus Omark. Kan inte få den straffen karljävlen slog, ur huvudet. Men även på hemmaplan spelas kvalitetsishockey då Nybro Vikings tar emot sin ärkerival Tingsryd hemma i Victoriahallen. Hoppas förstås på Vikingsseger för att på så vis få tysta alla grönvita supportrar. TAIF har dessvärre lite mer att spela för och många gånger slår motivation klass med hästlängder. Om någon befinner sig på matchen så går det utmärkt att skicka ett SMS i varje periodpaus till mig för att låta mig veta resultaten.

Listan med den sanna niondeplacerade spelaren återkommer i morgon.

På återhörande!

/~~/

Vårväder och skrällar

Våren verkar vara här! Smått underbart väder fick jag uppleva under min cykeltur på väg hem från jobbet denna eftermiddag som även förkunnade att det nu för egen del är helg. Sticker ju som sagt till Malmö i morgon och det ska bli skönt och kul. Hockey i morgon och sedan bär det av hemåt på fredag, då i sällskap med vår kära gudson Liam som ska hänga på oss hem medans hans föräldrar drar till götet för att där närvara på ett bröllop.

Viktor Elm spelar från start i kväll när Sverige möter Serbien i Belgrad. En mycket tuff match väntar Viktor och hans lagkamrater i afton, men jag tror ändp på minst oavgjort. Rasmus hade tydligen känning av någon skada och börjar på bänken.

Såg ni Linus Omarks straff mot Schweiz i går kväll. Det snyggaste hockeymålet jag sett på år och dag...

Tänkte inte bli alls långrandig denna dag, tänker i stället passa på att njuta av den tvåsiffriga temperaturen utomhus. I kväll kan det rent av bli en runda bowling med Jojje. Det är ju som sagt ledigt i morgon så denna kväll är fullt jämförbar med en fredagskväll!

Men trots att det mer eller mindre är högsommarvärme ute så fortsätter listan även idag.

Plats 9. Markku Ahonen. Bodabruk 1992-1996.
Markku Ahonen var och är säkert fortfarande en gudabenådad spelare som hade alla attribut dagens spelare saknar. Hans starka sidor var hans snabbhet,inställning, vilja, uthållighet, kondition, teknik,skott, acceleration, rutin, undgdomliga entusiasm, spelsinne, huvudspel, närkampsspel, passningssäkerhet, tillslag, inkast, straffsparkar, frisparkar, avsparkar, utsparkar, insparkar, inkast och technodans.
Påminde mycket både på planen och till utseendet om portugisen Cristiano Ronaldo vilket än i dag smittar av sig i Bodabruks fartfyllda och tekniska spel.
Har betytt mer för kommunfotbollen än någon annan och ska enligt ganska säkra källor få en gata uppkallad efter sig i Boda, Emmaboda, Flerohopp, Kalmar (man väljer där att byta bort namnet på Nanne Bergstrands gata) Rovaniemi, Tampere och Hovmantorp.
Det klassiska uttrycket " Han skjuter som en häst sparkar" borde enligt många ändras till " Han skjuter som Ahonen sparkar".
Varken förr eller senare har en sådan talang skådats på Bruksvallen. Precis som den nuförtiden duktige bloggaren själv brukar påpeka: "Det var bättre förr".


Första aprils bidrag på listan. Nummer nio, Markku Ahonen./~~/

RSS 2.0