Passiv måndag

I dag har det varit en osedvanligt passiv måndag. Jag slutade redan efter lunch eftersom det råder materialbrist på ett företag jag känner till ganska väl. Det är uppenbarligen billigare att ha ett gäng arbetare för mycket i verkstaden än att ha material till att sysselsätta oss med. För beläggningen är hög som fan, men systemet kallas för "Lean Production" och är ett system som funkar alldeles utmärkt i teorin men lite sämre i praktiken.

Det hela går ut på att material inte ska komma hem förrän i det ögonblick det skall användas och på sätt ser man till att lagerkostnaderna sänks och kunden får sin produkt i rätt ögonblick och alla är glada och nöjda. Så ska det funka, och hade det funkat så, så hade företaget i fråga varit ett oerhört framgångsrikt. Dessvärre blir det betydligt oftare som så att kunden inte får sin produkt i tid eftersom materialet inte kommer hem i tid och finns det inget material så är det inte lätt att montera ihop produkter. Jag har nog alldeles för blå byxor och för skitiga händer för att någonsin kunna förstå det lönsamma i det systemet.. Men jag är den förste till att ge med mig om jag har fel. Det lovar jag.

Det är ungefär som om fotbollstränaren byter ut sju man efter en kvart om dom gjort för många mål och sätter sedan inte in dom igen förrän motståndaren har ett så pass stort försprång att man med nöd och näppe klarar ett oavgjort resultat. Skulle man vinna för stort så finns det inte en chans i världen att göra några mål i nästa match efter som då är alla bollar slut... Om ni fattar. Det blev djupt det där...
Som jag sa så funkar detta system utmärkt i praktiken men snart måste det nog börja funka i verkligheten också. Arbetare arbetar på arbetsdagen, arbetare står inte och tittar efter lastbilar som eventuellt kan dyka upp med våra grejer.

Nu har det varit en väldigt skön eftermiddag ändå. Jag har varit ute och sprungit min vanliga runda och jag har bläddrat igenom både Aftonbladet och Expressen. Jag brukar köpa bägge dagen efter KFF har hittat på något stort vilket händer med ganska jämna mellanrum numera. I dag är det muntra tongångar om FF och framför allt om FF:s chanser att spela hem ligaguldet. Efter matchen mot Elfsborg igår så ökade ju defintivt möjligheterna med ett par tusen procent men det är långt i från klart ännu. Vad jag hade uppskattat  hade varit att Helsingborg bjuder Elfsborg på samma omilda behandling som Kalmar fick av dom på Olympia sist. HIF är i sina bästa stunder nästan lika bra som Kalmar och jag tror och hoppas innerligt att dom gör sin plikt när man tar emot Elfsborg i nästa omgång.

I morgon tar Lasse Lagerbäck och Roland Andersson ut truppen till den kommande EM-kvalmatchen mot Portugal på Råsunda den 11 oktober. Jag vet ju vem jag anser är helt given, inte bara i truppen, utan även i startelvan...

Har som sagt varit ute och sprungit min vanliga runda i eftermiddags och gjorde det mycket bra. 25.37 löd tiden och det inebär att jag var 15 sekunder från mit personliga rekord och 38 sekunder från mitt mål. I dag var det annorlunda att springa. Första kilometrarna gick hyggligt, medans den tredje, den så kallade "Långasjökilometern" eftersom jag allt som oftast stöter i hop med folk med LGOIF-anknytning där, den kilometern gick en bra bit under fyra minuter vilket i mina sammanhang får anses som hyfsat. Fjärde kilometern låg jag strax över fyra men sedan kom den tyngsta sträckan. Den femte och näst sista. Vaderna var stumma och jag var pisstrött och avverkade den på strax under fyra och en halv för att sedan avsluta med de sista 1100 meterna på strax över fyra och en halv och det får jag vara nöjd med. Hade inte så mycket mer att ge i dag men jag har ändå stora förhoppningar om att kunna klara mitt mål innan året är slut.

På onsdag bär det så av. Till Turkiet. Till mögelhotellet som det stod om i tidningen. Fritidsresor bedyrar att allt är som det ska och att det endast hittats mögel på två rum och dom två rummen är helt avstängde. Då undrar jag bara hur jävla många som bodde på dom rummen? En dödssjuk, fyrtio som blivit sjuka på annat vis plus 150 som uppsökt sjukhus. Har dom allesammans bott i samma rum verkligen? Dom verkar ha stora rum i Turkiet.
Fyrstjärnigt ska det i alla fall vara och jag tror faktiskt på Fritidsresor, vi har haft tät telefonkontakt med dom och dom hävdar som sagt att det ska vara utom fara att bo på hotellet. Annars stämmer jag dom när jag kommer hem. Var så säkra.


Fotbollssäsongen är nu över och det firades i lördags i Nöjeshuset med pompa och ståt. En kanontrevlig kväll som började med en tacos-buffé och avslutades med en 5,2:a hemma hos Larsa. Jo, vi hamnade faktiskt där eftersom EIS-damerna och deras ledare även dom hade avslutningsfest i Nöjeshuset och där Larsa i något svagt ögonblick bjöd in även JIF till lite eftersläckning i hans hem. Den gode Larsa trodde antagligen inte att vi skulle dyka upp hela gänget men det gjorde vi, och vi hade jättetrevligt. Tack för det! 
Det var inte alls lika trevligt i går.

Det känns redan lite vemodigt att säsongen är över. Speciellt när rykten florerar om vissa spelares eventuella avsked från fotbollen känns det lite tyngre än vanligt. Jag nämner inga namn än så länge men det kommer inte bli alls lika kul att återkomma till omklädningsrummet om det är tomt på era platser. Hur ni än gör respekterar jag givetvis era beslut men hoppas på att få se er nere på IP även nästa säsong. 

Nu kommer snart Jojje hem från Malmö. Hon har varit och hälsat på Ann-Sofies och Marcus nyfödde son Liam vars alldeles egna blogg ni hittar om ni klickar på hans namn! Inte ens tre veckor och redan rutinerad bloggare. Det är inte illa. Väl värd ett besök!

Nu får det vara bra för i dag. Jag tror jag ska spela en nätpoker faktiskt.

/~~/

Kommentarer
Postat av: PaKkE

Nu ligger bilderna från bowlingen uppe.. :-)

Postat av: Ante

PaKkE:Fina bilder som vanligt! Man kan ju nästan tro att det är alkohol inblandat...

2008-09-30 @ 17:00:34
URL: http://yzerman.blogg.se/
Postat av: Tappen

Jaha du spelar nätpoker! Då vet jag vem det är som tar alla mina cash :)

2008-10-02 @ 20:57:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0