Nyår

Det börjar dra sig mot nyårsafton. Och framför allt så börjar det dra sig mot 2010.2009 har på många vis varit omtumlande men till slut visade det sig bli det allra bästa året i mitt liv tack vare vår underbara dotters födelse. Det finns högst troligt inget som kan överträffa den händelsen.  2010 är ett år som för mig som är sjukligt sportintresserad är späckat med godbitar som framför allt OS i Vancouver i februari och fotbolls-VM i Sydafrika i sommar som även utan det svenska landslagets närvaro kommer att bli roligt att följa.

Vi skulle ha åkt till Kalmar i måndags men på grund av en sällan skådad mellandagsrush till caféet så tvingades Malin att jobba över och vi insåg att tisdagen skulle passa bättre till denna form av ändamål så därför for vi inte till stan förräns i går vid lunchtid. Brorsan,jag, Malin, Johanna och Ellie var det som stod på laguppställningen. Innan ens motorn hunnit svalna smaskade vi i oss en förberedande buffé på Zorbas som var sig lik. På Zorbas får man vad man pröjsar för, men någon nyhet i bufféverksamheten någon gång hade kanske lockat till och med fler kunder även om det förvisso var snudd på omöjligt att få in mer folk där igår.

Efter detta så gav vi oss ut på jakt efter ett par svarta jeans till undertecknad. Några minuter senare var denna sak ur världen då den första affären som sålde jeans, i detta fallet Jezz, också uppfyllde alla mina krav varpå både jag och Jojje traskade ut ur affären med nya mål framför ögonen. Tjejerna skulle ut till Hansastaden medans vi färdigshoppade bröder beslutade oss för att gå och ta en bärs på Krögers. Så belv också fallet. Faktum är att vi hann också att besöka KM och O´Learys. På det sistnämnda så träffades vi allaesammans efter avslutad shoppingdag och såg en halvlek på Aston Villa- Liverpool över en hamburgare och en Starobrno. Matchen i sig var oerhört tråkig och händelsefattig så efter en timmes spel så tog vi beslutet att börja resan hem mot Emmaboda.

Idag har det mest städats här hemma. I morgon vankas det fest när Peter, Karro, Max, Johannes och Linda kommer bort framåt eftermiddagen för att fira nyår tillsammans med oss. Vi brukar vara samma gäng varje år som firar denna högtid och vi brukar också träffas tidigt för att laga en trerättersmeny tillsammans. Detta år består menyn av följande läckerheter:

Förrätt: Krämig kräftsoppa med brödpinnar och kräftstjärtar.
Huvudrätt: Oxfilé med potatisgratäng. Bearnaise- och rödvinssås samt grönsallad.
Efterrätt: Vaniljglass med varm hallonsås

Något säger mig att man kommer bli mätt då vi har oxfilé för ett helt kompani. Dock är många i vårt glada gäng mycket duktiga på att käka, jag själv inte minst som en bra dag antagligen skulle kunna äta ett kilo filé själv.


Småkronorna fortsätter att imponera i JVM. Snygga 4-1 på Ryssland imponerar och vägen mot en ny drömfinal mot Kanada ligger öppen. I morgon kväll möter man Finland i sista gruppspelsmatchen och vid poäng där är man semifinalklara och där väntar med storsannolikhet Finlad igen eller ännu mer troligt USA som Tre Kronor inte piskat upp i JVM sedan 1995. Förvisso är traditionens makt otroligt stor inom ishockeyn, men jag tror inte ett 14-årigt jänkarspöke klarar att skrämma 23 urstarka svenska vikingar.

Jag undrar hur Ellie ska ta det vid tolvslaget när det smäller. Vi är förberedda med hörselkåpor så att flickebarnet inte blir vettskrämt under sin första nyårsnatt.

Finland har plockat ut sin OS-trupp och det är inte utan att man blir lite imponerad av vilka oerhört fina spelare det finns inne hos grannen. Man kan tycka att Teemu Selänne och Saku Koivu snart kanske gjort sitt, men knappast. Selänne har varit glödhet hela säsongen och även om Koivus miljöombyte till Anaheim kanske inte var det bästa steget att ta så är dessa två herrar två av hela OS största profiler som ska beaktas med största respekt. Kul också att Janne Niskala från Frölunda fick en plats. Även Tampas målis Antero Niittymäki fick en spade i truppen. Han lär dock antagligen bara få öppna båsdörren åt trötta lagkamrater. Finland har trupp nog att ånyo gå långt i turneringen.


Saku Koivu och Teemu Selänne blir profiler i OS.

Nu verkar det som om min dotter som ligger här bredid och sover, börjar vakna till samt är i stort behov av ny blöja. Ansvarstagande far som jag är släpper jag allt och rusar!

Om jag inte hinner skriva i morgon vill jag önska alla mina läsare ett riktigt Gott Nytt År!!!


/~~/


En tabell ljuger aldrig

"They can go fuck themselves". Så lät Mikael Samuelssons spontana kommentar till kanadensisk media igår efter att det blivit klart att mycket överraskande inte platsar i Bengt-Åke Gustafssons OS-trupp. Samuelssons plats gick i stället ytterst oväntat till Fredrik Modin som hittils under säsongen endast mäktat med att göra en enda poäng i NHL att jämföra med Samuelssons stabila 24.

Samuelsson var mycket besviken och förvånad precis som merparten av hockey-förståsigpå-arna. Också jag blev väldigt förvånad över uttagningen ur två aspekter. Först och främst då petningen av Samuelsson som verkligen har gjort en gedigen säsong i Vancouver och utan tvekan borde ha fått representera Sverige i hans egen hemstad. Varför BÅG valde Modin tvistar de lärde. Några hävdar att Modin ska användas i en checking-lina men de som påstår detta kan inte ha sett Modin spela hockey över huvudtaget för senast denne herre delade ut en tackling värd namnet spelade han antagligen i Brynäs J18. Modin var under sin tid i Tampa en pålitlig målskytt med ett djävulskt slagskott som bästa vapen, men efter traden till Columbus så har det sakta men säkert gått nedåt för honom och jag vill hävda att Mikael Samuelsson är bättre på allt utom just slagskott än Modin. Men varför är han då med? Jo, jag tror att Modin själv är lika överraskad som alla andra över sin plats och därmed med lätthet kan acceptera en plats i fjärdekedjan med ytterst begränsad speltid, och han kan säkert också finna sig i att bli bänkad under stora delar av matcher. Jag tror inte att Samuelsson hade varit lika accepterande på den punkten. Modin har också en oerhörd rutin från mästerskap ochd et måste vara dessa två kriterier BÅG värderat i detta fallet annars förstår jag ingenting.


Mikael Samuelsson fick ingen plats i OS-truppen

"They can go fuck themselves" översatte den samlade svenska kvällstidningskåren till " De kan dra åt helvete". Det är väl inte det ordagranna betydelsen men ändå. Kan på ett sätt förstå Samuelssons frustration men på ett annat tycka att det är lite löjligt att göra ett sådant uttalande. Herregud, hade jag vräkt ur mig en sådan svada efter varje petning i min karriär hade Kapten Haddocks vokabulär framstått som en änglapsalm i jämförelse.

Den andra överraskningen är att Linköpings Magnus Johansson fick en plats. Jag anade det lite eftersom han är högerskytt och övriga uttagna backar är vänsterskyttar. Detta lär innebära att Johansson till största del kommer att användas i powerplay men borde utöver det få relativt begränsad speltid. Både Johnny Oduya och Douglas Murray är med i truppen och det är tydlig markering att det kommer att göra ont att möta Tre Kronor. Jag vågar sätta en ansenlig slant på att någon av de två kommer att slänga handskarna. Jag tror också att det är därför Gustafsson valde att ta med åtta backar istället för det normala antalet sju. Just för att klara en avstängning eller för all del även en skada.

Nicklas Lidström blev lagkapten. Föga överraskande och helt välförtjänt. Sveriges bäste back genom tiderna förtjänar att leda trupperna fram till guldmedaljerna och lär göra sitt yttersta för att se till att så blir fallet. Sätter mina pengar på att Zetterberg och Forsberg blir assisterande kaptener.

Bengt-Åke Gustafsson gav för övrigt ett nästan omoget intryck stundtals under tillkännagivandet av truppen i går eftermiddag. En del underliga uttalanden och en del märkliga svar bjöd han på.

Truppen i sin helhet:
Målvakter: Henrik Lundqvist, NY Rangers, Jonas Gustavsson, Toronto, Stefan Liv, HV 71. Backar: Tobias Enström, Atlanta, Magnus Johansson, Linköping, Nicklas Lidström, Detroit, Niklas Kronwall, Detroit, Douglas Murray, San Jose, Johnny Oduya, New Jersey, Henrik Tallinder, Buffalo, Mattias Öhlund, Tampa Bay. Forwards: Daniel Alfredsson, Ottawa, Nicklas Bäckström, Washington, Loui Eriksson, Dallas, Peter Forsberg, Modo, Tomas Holmström, Detroit, Patric Hörnqvist, Nashville, Fredrik Modin, Columbus, Samuel Påhlsson, Columbus, Daniel Sedin, Vancouver, Henrik Sedin, Vancouver, Mattias Weinhandl, Dynamo Moskva, Henrik Zetterberg, Detroit.

Nu lämnar vi hockey för idag.Nä förresten, en grej till. Den aktuella tabellen i allettan måste förstås redovisas först:
Lag GP P
Mariestad 0 0
Nybro 0 0
Olofström 0 0
Pantern 0 0

Skåre 0 0
Skövde 0 0
Tingsryd 0 0
Vita Hästen 0 0

Den observante ser att Nybro skrivande stund ligger inte mindre än sex placeringar bättre än TAIF, som nog måste ta sig i kragen för att kravla sig över det så förrädiska playoffstrecket. Att fira jul som seriens näst sämsta lag måste svida, men som min gode vän Lasse Franzén brukar säga: En tabell ljuger aldrig. Jag litar på att det är så och njuter läget.

Har blivit övertalad att åka med in till stan på mellandagsrean i eftermiddag. Dock kommer brorsan att få ansvara för mig då Johanna och jag som sagt inte alltid är på samma våglängd när vi shoppar. Brorsan har lockat med buffé och pubbesök varpå jag inte var sen att tacka ja. Han vet vilka knappar han ska trycka på.

Johanna och jag firade för övrigt sexårsdag igår. Sex år går fort och tänker man på vad dom innehållit så måste man nog påstå att de har varit späckade med händelser.

Var ute och sprang i går. Vanligtvis är det tungt av bara fan att ägna sig åt den sysselsättningen, efter två veckors svullande av julmat och julöl är tungt ett så kallat "understatement". Vid ett flertal tillfällen under rundan så trodde jag att jag skulle dö. Malin, som också kutade med hade trots svårt håll, inga större problem att hänga med utan såg rapp ut.
Har beslutat att öka träningsdosen markant nu. Från "nästan aldrig" till "någon gång ibland". Tycker att detta låter som ett rimligt första steg att ta för att inte chocka kroppen för mycket.

Nyårsafton är på intågande och 00-talet är på väg att bli 10-tal. Ett decennium som gått väldigt fort kan jag tycka.

Nu ska jag ladda mentalt för en dag i Kalmar...

/~~/


OS-truppen som den borde se ut

I helgen plockas Bengt-Åke Gustafssons OS-trupp ut. För er som vill veta hur den borde se ut så är det bara att fortsätta att läsa för här kommer den rättmätiga truppen till Vancouver

Målvakter: Henrik Lundqvist, Jonas Gustafsson, Jhonas Enroth
Reserv: Stefan Liv

Kommentar: Henke Lundqvist är hela turneringens mest givne förstespade. Knappt någon spelare kommer att bli viktigare för sitt lag är vad han kommer bli för Tre Kronor. Spelar han dåligt så finns det inte stora möjligheter för Tre Kronor att nå långt i världens genom tiderna mest prestigefyllda landslagsturnering som ett OS med alla de bästa i hockeyns vagga ändå får klassas som. Gustafsson kommer nog att får stå i någon "lättare" match medans Enroth borde få åka med för att skaffa sig erfarenhet. Johan Hedberg är inte anmäld i Bengans preliminära OS-trupp och är därför inte aktuell för er som undrar.

Backar: Nicklas Lidström (Ass kapt), Niklas Kronwall, Johnny Oduya, Mattias Öhlund, Niklas Hjalmarsson,Victor Hedman, Tobias Enström.
Reserver: Douglas Murray, Alexander Edler

Kommentar: Bengt-Åkes svåraste men samtidigt mest angenäma bekymmer finns här på backsidan. Jag tror inte att han väljer både Oduya och Murray och heller inte bägge herrar Edler och Enström. Oduya kan axla Murrays roll som tough guy och är dessutom en av de bästa svenska skridskoåkarna överlag. Många pratar om att Murray borde vara given på grund av att han är ordinarie i San Josés erkänt stabila försvar och visst det är ett argument som inte är dumt, men om man betänker att Johnny Oduya inte bara är given utan New Jerseys kanske viktigaste back. New Jerseys försvar klassas av många som världens bästa.  Enström har gjort sitt livs säsong hittils och kanske har Bengan glömt bort hans rent katastrofalt dåliga VM-turnering sist och ger honon chansen. Som jag ser det kan det lika gärna bli Edler som dock är väldigt grön i landslagssammanhang. Lidström, Kronwall, Öhlund är givna och Hedman och Hjalmarsson behövs i laget för deras excellenta defensiva kunskaper.

Forwards: Peter Forsberg (Kapten), Daniel Alfredsson, Kristian Huselius, Henrik Sedin, Daniel Sedin, Mikael Samuelsson, Samuel Påhlsson, Johan Franzén, Tomas Holmström, Henrik Zetterberg (Ass kapt), Mattias Weinhandl, Nicklas Bäckström, Loui Eriksson.
Reserver: Johan Davidsson, Marcus Nilsson

Kommentar: En halvskadad och otränad Peter Forsberg dominerar sönder Elitserien. En frisk och tränad Forsberg gör samma sak i ett OS. Är Forsberg kapabel att ens gå för egen maskin så är tröja 21 den mest givna i den svenska truppen. Peter Forsberg är dessutom i mina ögon den rättmätiga lagkaptenen Lidström (som förståss även han är ett fullgott val)till trots. Foppa kan faktiskt bli historisk genom att vinna sin tredje olympiska turnering. I övrigt inte så mycket överraskningar . Huselius borde vara given. Bröderna Sedin tillsammans med Z borde få nyckelroller precis som Bäckström som är Sveriges bäste spelare i NHL i just nu. Man pratar om att Bäckström inte är något utan Ovechkin, vilket är ett helt felaktigt påstående. Bäckis producerade ännu mer poäng när Ovechkin var skadad.
Två snipers som Loui Eriksson och Weinhandl är alltid bra att ha med kanske på varsin sida av Daniel Alfredsson? Weinhandl är tillräckligt bra för NHL, men jag tror tyvärr att hans ögonbekymmer skrämmer många klubbdirektörer att signa honom.
Samuel Påhlsson behövs för sina defensiva egenskaper och Holmström i powerplay framför kassen. Micke Samuelsson går från klarhet till klarhet i Vancouver och är given här. Så är även Franzén om han hinner tillbaka från skadan annars borde Djurgårdens Marcus Nilsson kunna vara en intressant ersättare.

När juldagsmorgon glimmar...

Julafton är över och förbi för denna gången och precis som väntat blev det en trevlig dag som framför allt präglades av mat. Jävlar i havet vad mat det fanns att tillgå på de ställen jag och min familj besökte. Vi började ätandet ute i Broakulla med ett väl tilltaget julbord där inget fattades. Man hade till och med kopierat Korrös viltskavsröra som är rent guddomlig. Efter ett par varv där med välfylld tallrik insåg jag på tok för sent att jag borde ha tagit det lite lugnare då Jojje, jag och Ellie bara ett par timmar senare skulle infinna oss i Lindås hos mina föräldrar för ytterligare ett lika välfyllt julbord, men här blev inte tallriken alls lika välfylld på grund av klassisk mättnad.

Efter ett par timmar i Lindås så styrdes färden ånyo mot Broakulla för att avsluta denna julafton med gröt och macka. Klämmer man dessutom in diverse paketutdelningar och sällskapsspel så har man en fullspäckad dag, en trevlig fullspäckad dag. Ellie får nog titeln som kvällens prinsessa både vad gäller antal paket och mängd uppmärksamhet. Ellie fick mer eller mindre allt som en sjuveckors bebis kan tänkas behöva, men vi uppmärksammade snart att det var en speldosa som var mest populär. Flickan skrattade högt när hon insåg att det kom en fin melodi ur den lilla nallen som hängde över hennes vagga.
Ellies gammelmormor, Elsie, hade dessutom sytt en vansinnigt söt klänning till henne som hon stolt bar. Alla föräldrar tycker säkert att just deras barn är det sötaste i världen, men i går tror jag att den tanken slog även många andra!
Ellie vill tacka alla för de fina presenterna.

I dag blir det ingen julmat för min del. Ska villigt erkänna att jag har börjat tröttna lite på det nu. Jag hoppas på en pizza eller en ordentlig laddning tacos. Det kan behövas lite klassisk italiensk/mexikansk husmanskost för att inte kroppen ska undra vad fan som har hänt.På uppesittarkvällen i onsdags så var förhoppningarna höga på vinster i både BingoLotto och ännu hellre i superjackpoten på V75. Visserligen vann vi hundra riksdaler på bingon men annars var det skralt mellan vinsterna. Vi låg riktigt bra till på V75 på jobbets system och satte de fyra första avdelningarna klockrent och därmed även två halvskrällar. På femte avdelningen sedan så krävdes det nästa målfoto för att döma bort vår häst, och i de avslutande två avdelningarna missade vi två favoritspikar. Tio spelare vann drygt 11 000 000 vardera och det är en sådan vinst man är sugen på att dra in. Men jag klagar inte. Jag vann den högsta vinsten som går att vinna den åttonde november, det mesta annat är på ett vis oväsentligt.

Det underbara vintervädret som trots allt kämpade tappert för att få förgylla vår julafton har nu kapitulerat mot tövädret. Från att ha varit vykortsvackert ute så blev det på bara en natt förort-i-sovjet-på-åttiotalet-fult. Trist. Nu sägs det att det ska slå om igen och bli kallare och mer snö väntas komma, men det tror jag först när jag ser det. Tittar man ut genom fönstret just nu så finns det inte mycket som tyder på det.


Jag fick DVD:n med Ronny Jönsson av min dotter i julklapp. Denna kommer att avnjutas under eftermiddagen päsandes i soffan med något onyttigt i ena handen och något starkt i andra.
Övrigt i julklappsväg så var det ett par kuvert som bättrade på den ekonomiska situationen avsevärt. Jag och familjen tackar och bockar. Annars var det nog bloggboken som jag fick av mina kusiner Kristoffer och Johannes som jag fann mest intressant. Kusinerna hade fixat en inbunden bok med 500 sider där alla blogginlägg jag publicerat, samt bilderna fanns med. Nu hade boken inte kommit hem med posten ännu, men den räknas dyka upp i dagarna när postgången åter drar igång. En riktigt häftig grej. Även alla andra grejer jag fick var jättefina och jag tackar ödmjukast för detta./~~/

God Jul!

Jag önskar Er alla en riktigt trevlig jul! Ta det lungt och fortsätt läs denna blogg även efter julen!/~~/

Kyla

Har just kommit hem från en timmes promenad med Ellie i barnvagnen. Jag måste erkänna att jag är svag för den svenska vintern. Jag är väl kanske en av få som uppskattar när kvicksilvret visar -10, men jag gör faktiskt det. Det är inte mycket som slår en solig, klarblå, smällkall vinterdag med ett par decimeter snö och fullt av barn borta i pulkabacken. Ett visst mått av stolthet över vår del av världen infinner sig i ialla fall mig när dessa sällsynta dagar inträffar. Jag har sagt det förut och jag står fast vid att vi nordbor behöver ett par veckor varje år med ordentligt med minusgrader. Jag tror våra kroppar är i behov av det vädret också. Tyvärr är inte alla vinterdagar som de som varit den senaste tiden, nej dessvärre består den svenska vintern nästan uteslutande av slask och töväder vilket inte alls väcker samma stolthet över fäderneslandet som tidigare nämnda vykortsväder.

Igår kväll cyklade brorsan bort för att umgås lite med Ellie varpå vi värmde upp lite starkvinsglögg med pomeranssmak. Lite udda smak ska erkännas, men med tanke på att temperaturen utanför fönstret var -19.4 just då så satt glöggen som en telefonlur på Lasse Frisk, det vill säga som gjutet.

Den kallast uppmätta temperaturen någonsin är -89 C. Detta mättes upp vid den ryska forskningsbasen Vostok på Antarktis den 21 juli 1983. I juli 1987, alltså fyra år senare var temperaturen inte en enda gång varmare än -72,2 C. På ett vis är man glad att man inte firade sin semester där nere då.
Vidare fakta om Vostok (som betyder "Öster") är att det har aldrig någonsin uppmätts plusgrader där utan värmerekordet är -12,2. Så sent som förra sommaren uppmättes den svala tempen av -84 C där. Lite väl svalt kanske.


Antarktis bevisar att vintern kan vara vacker

I kväll kommer det att behövas kyla av ett annat slag när fjärde deltävlingen av denna säsongs VikingBowling ska avgöras. En psykolgiskt mycket viktig omgång att spela bra i. Ingen vill fira jul som sämst placerad och det ende som går säker är förstås jag. Det är förvisso redan klart att jag kommer att fira kul som ledare av denna nobla tävling då jag redan inför kvällens omgång har en ledning på fyra poäng.
Franzén har dock gått ut och förkunnat att han känner sig väldigt mjuk och ledig i knäna vilket är ett måste i hans tjollahoppsa-spelstil (måste ses, går inte att beskriva i ord) så han kan bli farlig. Även Frisk har spelat upp sig på senare tid och kan bli giftig. Ordförande Magnus Johansson skulle säkerligen även han gärna visa alla belackare att han har sitt vinnande spel från förra säsongen kvar i kroppen. Han har startat lite segt med tre tredjeplatser, men i kväll tror jag det blir fler poäng för Mange.

Tampa har vunnit två raka nu och verkar vara i form. Ryan Malone gjorde 2+2 i natt när Islanders besegrades i New York. Jag hoppas innerligt att denna fina form håller i sig ett bra tag.

Jag var och julhandlade igår. Själv. På grund av min totala inkompetens att handla i grupp, eller över huvudtaget egentligen, så tog Johanna och jag det gemensamma beslutet att jag fick åka in till Nybro själv för att fullända min pakethög. Detta gjorde jag också. Men det var svettigt, och det var miljontals och åter miljontals människor i stan och vid ett par tillfällen var min hemlängtan så stark att jag övervägde att ge upp. Nu gjorde jag inte det, utan kompletterade som sagt min magra samling julklappar med ytterligare ett gäng. Ni som får dessa klappar ska veta vilka helvetes kval jag lidit för er njutnings skull. Så f-n ta den som inte uppskattar sin klapp.

I morgon kommer Genstigen att bli påfyllt av fem av Johannas släktingar från Stockholm. Alltid trevligt med lite julbesök tycker jag.

Glöm för tusan inte bort att spela V75 i morgon. 90 miljoner till en ensam vinnare. Det hade varit en hyfsad julklapp.


Julhandel

/~~/

Julbord

Har haft en riktigt klassisk lördagseftermiddag denna dag med både trav och stryktips. Lika klassiskt blev också resultaten som innebar att inte en krona bärgades denna lördag heller. Detta i sin tur innebär att jag inte är ekonomiskt oberoende utan snarare jävligt ekonomiskt beroende.

Nu är jag emellertid ledig från jobbet i nästan tre veckor vilket känns smått sagolikt. Ledighet är något man inte kan få för mycket utav. Under ledigheten har jag inte helt mycket inplanerat vilket gör den än mer attraktiv. Lite julfirande förstås och även en ordentlig nyårsskiva, men övrig tid skall ägnas åt hem, familj och soffa.

I går kväll var vi på julbord med jobbet. Det var ett riktigt sådant med alla julens läckerheter ur både mat- och dryckessynpunkt. Dock vill jag vänligt men bestämt hävda att julmat avnjutes överlägset bäst med julmust i glaset. Jag konstaterade detta faktum och inmundigade därför nästan uteslutande denna dryck under julbordet vilket jag är ganska tacksam för i dag. Visst, jag tog en kryddad snaps till för julmat utan snaps är inte riktigt rätt.

Efter maten for vi upp till Nöjeshuset för att fortsätta kalasandet och en mycket trevlig kväll tog slut någon gång runt kvart i ett för undertecknad då jag, i sällskap med en pratglad David Gottfridsson löste världens bekymmer under vår nattvandring genom ett smällkallt Emmaboda som verkligen inte tog hänsyn till att jag hade glömt min mössa hemma. Gottfridsson vek av efter halva vägen varpå jag fortsatte ensam och runt halv två var jag i säng, huttrandes.

Fulham fullständigt krossade Manchester United i eftermiddags. Tyvärr utan deltagande av David Elm. 3-0 till sjukt hemmastarka Fulham.


Johanna
och Ellie är just nu i Broakulla för att dels baka lite julgodis och dels hämta hem en julgran så jag antar att kvällen kommer att gå åt till att klä den. Julgranar är trivsamma tingestar, men egentligen en väldigt underlig tradition som jag har svårt att se den kristna traditionen i.

I morgon är det för övrigt ånyo julbordsdags. Denna gång i Korrö med familjen Sjöndin. Det kommer bli en höjdare!


Tampa vann äntligen igen. Efter typ åtta år av förluster spöades i natt St.Louis Blues upp efter noter och siffrorna skrevs till fina 6-3 på bortais. Vincent Lecavalier gjorde i matchen sin 700:e NHL-poäng och även Victor Hedman noterades för en assist. Det är bra om Hedman börjar producera fler poäng om han ska vara med i OS vilket jag undrar om han är. Det står nog ovh väger för Bengt-Åke. Han borde resonera som så att Lidström, Kronwall, Öhlund och Oduya är givna sedan tror jag att Douglas Murray,Victor Hedman, Toby Enström, Alexander Edler och Henrik Tallinder gör upp om de sista tre. På forwardssidan är valet lätt, men jag återkommer med vilka jag anser ska representera Sverige i Vancouver i februari i ett nytt inlägg i någon av de kommande dagarna.
/~~/

I kapp och förbi

Jag var på hockey i Olofström i går och i deras lite öststatsinspirerade Stålhallen säkrade Nybro Vikings en plats i allettan som drar igång efter nyår. Nybro var tvungna att ta minst en poäng i denna match och det gjorde man med råge. Man vann matchen med 2-1 fullt rättvist.

I kapp och förbi

Vägarna ner till Olofström var horribla, och bussresan tog i ganska exakt två timmar, vilket är väl mycket för en resa på 8-9 mil. Nu går det inte att klandra någon annan än vädergudarna för detta faktum. Dock tycker jag att om man hyr en buss, som Nybro Vikings supportrar hade gjort för att se denna ödesmatch, ja då tycker jag att man som busschaufför måste kunna erbjuda sina kunder möjligheten att använda toaletten. Detta var inget alternativ på nerresan eftersom "han inte ville städa den sedan". Nu blev tidsnöden så total att så kallade pissepauser inte heller var ett alternativ och då valde en svårt urinfylld supporter att med någon kilometer kvar att gå på dass ändå varpå förbudet hävdes. Sitter man två timmar i buss borde man absolut få fri tillgång till toalett om man betalat och gjort rätt för sig.

Olofströms kanadick Mark Hurtubise är nog serien bäste spelare. Älskar kanadensiska hockeyspelare. Rakt på mål och inte massa jävla snurrande i hörnorna.


Stålhallen hade bara läktare på ena sidan isen... Sovjetiskt...

Jag konstaterar också att numera är ordningen återställd. Nybro tog in inte mindre än 26 poäng på ärkerivalen Tingsryd och huserar just nu i skrivande stund ett par placeringar före trätobrodern i tabellen. I kapp och förbi på en enda match.
Nu undrar den insatte vad fan jag dillar om. Jo, det ska jag tala om:
Nybro tog sig till allettan precis som TAIF och därmed är den nya tabellen nollställd, och i en nollställd tabell vet väl alla att man innan första matchen är spelad ställer upp tabellen i bokstavsordning vilket då föranleder att Nybro i egenskap av en tidigare begynnelsebokstav hamnar högre upp i tabellen än Tingsryd. Visst, det är väl kanske inte den av premisserna man vill ligga före TAIF på men likväl är det så och nu går vi alltså till juluppehåll med TAIF under oss i tabellen vilket glädjer många Vikingshjärtan som sannerligen varit ganska svältfödda på framgång den senaste tiden.
Nu ser vi med glädje fram emot en framgångsrik kampanj i allettan.

I kapp... Ikapp och förbi.

Som montör på mixerverkstaden så ingår det i lönesystemet att lyssna på Radio Kronoberg om dagarna. Detta har fortgått i alla år och jag sticker inte under stol med att Pejje och Per Brålleus är stundtals väldigt underhållande och duktiga radiopratare. Men nu har man av någon helt befängd anledning slängt in Marina Eliasson (Axelsson) till att köra morgonprogrammet och detta river upp stora sår i våra ärrade P4-hjärtan. Det finns stunder då vi till och med övervägt att lyssna på Radio Kalmar men någonstans måste även vi dra gränsen.

I kapp och förbi. Det låter det. I går 26 poäng upp till tigrarna. I dag är dom under Nybro i tabellen. Lasse Franzén grät blod när jag lade fram detta faktum för honom varpå jag misstänker att han övervägde att slänga av sig arbetskostymen och springa naken ut i snön för att vråla ut sin ilska över min iakttagelse. Nu gjorde han inte det utan nöjde sig med att muttla något ohörbart om "att vara glad så länge det varade" och "att jag minsann tagit ett rätt beslut som trappat ner från fotbollen".

I kapp, I kapp och förbi.

I morgon blir det julbord med jobbet och det ska bli mycket trevligt. De allra flesta på mitt jobb är väldigt trevliga prickar även privat varpå det ska bli en ära att svinga ett par bägare samt äta julmat i detta sällskap.

/~~/


Bragd

Så har årets sista arbetsvecka inletts. Inte helt oväntat med en måndag. Jag har förhandlat mig till semester under nästa veckas tre första dagar som normalt är arbetsdagar. Sedan följer som bekant julen och då är vi lediga per automatik. Även mellandagarna är vigda åt lättja då gruvan har stängt då. Även nyårshelgen är förstås fri och sedan är även måndagen och tisdagen innan trettonhelgen inarbetade vilket innebär att torsdagen den 7:e januari är första arbetsdagen 2010. Dock inte för mig eftersom jag den torsdagen ska till sjukhuset i Oskarshamn, så min första arbetsdag blir inte förrän fredagen den 8:e och det är en lagom start.

Allsbocupen vanns inte helt oväntat av Gullabo/Gullaboås som tillhörde morgongruppen vilken var den enda jag egentligen kan uttala mig om. G/G var riktigt bra redan där och att finalen senare skulle avgöras mellan dom och Orrefors var högst logiskt.
Vissefjärda var enda kommunlag som gick vidare och det kan jag som lokalpatriot tycka vara lite svagt. Nu är det en sagolik skillnad mellan futsal och vanlig klassisk utomhusfotboll, men jag hade som sagt förväntat mig att i alla fall EIS också skulle gå vidare.


I Hockeyallsvenskan hände otäcka saker under gårdagen. Örebros Niklas Lihagen föll ihop efter en tackling och var medvetslös och man konstaterade att Lihagens hjärta inte slog. Domaren Wolmer Edqvist, med ett förflutet som ambulansarbetare handlade blixtsnabbt och räddade livet på Lihagen som när ambulansen några minuter senare kom, var vid medvetande. Wolmer Edqvists prestation borde belönas med någon form av bragdguld. Några som dock inte är påtänkta i samma kategori så är det de Boforssupportrar som medans Lihagen låg livlös på isen skanderade "Låt han dö". Intelligent folk i Bofors...


Hjälten Wolmer Edqvist

Zlatan Ibrahimovics straff i derbyt mot Espanyol var något utöver det vanliga...

Hade sju rätt på hästarna i helgen. Fantastiskt tänker kanske den oinvigde... Nja, kanske inte så märkvärdigt med tanke på att jag fick dela på jackpotmiljonerna med 153 000 andra travexperter. Nu gav denna toppnotering 305 kronor tillbaka på ett system som kostade 121.50 så vinstmarginalen var kanske inte så värst stor. Satte förvisso även dubbeln som gav ytterligare någon hundring, men på det hela taget så var denna sjurättsvinst ett ekonomiskt fiasko. Jag fattade förstås att det inte kan bli någon större utdelning när sju favoriter kutar som aldrog förr, men när man lyckas sätta sju av sju har man ändå en stilla förhoppning om att det i alla fall ska vara ett femsiffrigt belopp, kanske även ett högt fyrsiffrigt. Nu blev det ett lågt tresiffrigt belopp. Men vad fan, jag ska inte klaga. Inte en enda själ i världen tippade V75 bättre än mig i lördags. Och jag är alldeles för fattig för att inte uppskatta en femhundring extra på kontot!

Nottingham slog lite turligt Swansea i Wales. Det var fantastiskt kul att se mina röda hjältar på tv igen efter alla dessa år i det engelska fotbollssystemets källare.


Var på hockey igår i Nybro och det var knappt man kan kalla det match. Nybro krossade laxarna från Mörrum med 11-2 efter att ha haft ledningen med 5-0 efter tio spelade minuter. Mål är alltid kul att se, och det fick man sannerligen se igår. Kul och viktigt också för föreningen att publiksiffran återigen letade sig över tusenstrecket.
Nu väntar en direkt avgörande match mot Olofström borta på onsdag. Jag och Lilja åker med supporterbussen ner för att förhoppningsvis se Vikings ta chansen att få spela allettan i vår istället för någon sorglig nedflyttningsserie till tvåan. Nybro må kanske inte vara så bra som många trodde inför säsongen, men man är tillräckligt bra för att vara bland de fyra bästa i denna division ett-serie. Detta hoppas jag att man bevisar på onsdag i Blekinge.

Henke Larsson tränar Landskrona BoIS nästa säsong. Jag ger mig fan på att han kommer spela matcher för de svartvita också.

Nybros supporters gick för övrigt runt och samlade in pengar som ska gå till att ge Branislav Kvetan möjlighet att spela i Vikings säsongen ut. Dock skänker jag ingenting dit då jag så otroligt mycket hellre köper en extra julklapp till min dotter eller sambo för den slanten... Ja, man måste få vara ärlig.

Ellie som för övrigt mår prima. Det är en fantastisk liten tjej det där!


Ellie funderar på livet i allmänhet

Tampas kräftgång fortsätter. Inatt förlorade man på den klassiska isen i United Center i Chicago med 4-0 och har endast gjort 13 mål på de nio senaste matcherna. Inte bra. Inte bra alls.

Det ska bli så sagolikt skönt med julledigt. Julens ledighet har inte alls lika många måsten som sommarsemester.

/~~/


110 miljoner

Har spenderat nästan hela dagen uppe i Johansfors för att titta på fotboll i den så prestigefyllda Allsbocupen. Av tipslördagstekniska skäl så han jag bara att följa den första gruppen inledande matcherna i Johansfors grupp. I den första gruppen spelade både Lindås/L och Emmaboda IS men inget av de lagen lyckades att gå vidare. EIS får gälla som den stora besvikelsen hittills i turneringen. Man mönstrade ett mycket namnkunnigt lag, men endast Tommy Petersson motsvarade förväntningarna. Tommy var grym, och utan konkurrens den gruppens bäste spelare. Antagligen också hela turneringens. Det är sällan man ser en spelare vara så mycket bättre än övriga. Dock släppte EIS in alldeles för många enkla mål och vanligtvis stabile Pontus Nilsson i holken hade inte en av sina bättre dagar.


Tommy Petersson, turneringens bäste?
Foto: Tommy Flemmingsson, www.emmabodais.se

I Lindås/Långasjö var det ett gediget kämpande som gjorde att man inför sista matchen mot Orrefors fortfarande hade chansen att nå slutspelet men då krävdes vinst för att sno just Orrefors slutspelsplats. Matchen, som var fantastisk, slutade dock 6-5 till Orrefors. Toppar i L/L var Fredrik Arnesson och Andreas Petersson som gjorde ett par riktigt läckra strutar. Även i Lindås lämnade försvars- och målvaktsspel lite mer att önska.Kul var det också att se nye Anton Karlsson göra en pigg turnering för sin nya klubb. L/L kan säkert bli en obehaglig överraskning för många under kommande säsong och jag har mycket svårt att se att man skulle bli en slagpåse i femman om man kämpar på som man gjorde.

Vidare från första gruppen gick alltså Orrefors och Gullabo/Gullaboås som var förstärkta med kommunbekantingarna Jonas Svensson (tid. Vissefjärda) och Valter Johansson (JIF).

I eftermiddag blir det fotboll på tv i form av Swansea- Nottingham. För första gången på väldigt många år sänds Forests match i svensk television (TV4 Sport, 16.00) och detta missar jag inte. Nottingham har häng på toppduon Newcastle och West Bromwich och har spelat 12 raka matcher utan förlust, och jag vågar sätta en beskedlig peng på seger för de mina även denna lördag.

Emmaboda IS borde i mitt tycke lägga all sin energi (och även en slant) på att kontraktera Tommy Petersson inför kommande säsong i trean. Vilken lirare!


Idol går väl inte att undgå att kommentera. Säkert var det rätt man som vann. Han var antagligen bäst. Men ändå inte. Finalen borde ha stått mellan Tove och Mariette med den sistnämde som segrare. Erik gjorde en riktigt bra version av Queens magiska "The show must go on" som Freddy Mercury enligt obekräftade rykten plitade ner efter att fått diagnosen HIV.
Även Kalles första låt som var något av Led Zeppelin var fantastiskt bra. Musik helt i min smak. Personligen tyckte jag dock att vinnarlåten inte var någon större sensation oavsett vem av de tu som framförde den.

För övrigt mycket kul att se Peter och Dennis vid gott mod efter den senaste tidens tråkigheter. Bägge två i vanlig ordning i full flärd med att fixa och dona för Johansfors IF:s räkning. Jag har sagt det förr och säger det igen. JIF hade inte existerat utan dessa herrar och jag lyfter än en gång på hatten för ert arbete. Det är många som gör ett hästjobb ideelt i den föreningen och även ni övriga ska ha en eloge, men utan Peter och Dennis tror jag som sagt inte JIF hade funnits i den form den gör i dag.

David Elm är uttagen i Roy Hodgsons matchtrupp till Fulhams Premier League-match borta mot Burnley. Jag håller precis som vanligt varenda tillgänglig tumme för att David ska få speltid. PL-debuten kommer närmre och närmre, och den kommer att bli ett faktum innan december månad är all. Det vågar jag nästa lova.


Sker PL-debuten i eftermiddag månne?

Det kostade den norska staten över 110 miljoner kronor för att ta president Barack Obama till Oslo för att där emottaga Nobels fredspris. 110 jävla millar... Hade det inte varit läge att lägga den summan på att faktiskt bidra till fred, eller kanske mat till stackars arma satar i krigshärjade områden istället för att Obama ska sitta på en stoljävel i Norge bredvid någon nyrik norrman. Det kan väl knappast ha varit Alfred Nobels tanke. Jag tycker själv att känslan när man har skänkt en liten slant till någon som verkligen behöver det, den känslan är fantastisk. Och jag kan lova att jag inte är i närheten av några 110 miljoner. Tänk vilken nytta de pengarna kunde göra i Afrika,Afghanistan eller Irak. Ibland undrar man fan hur folk är funtade.

Ellie tog sin första fotbollscup med ro. Sov igenom hela turneringen och inte förrän det började dra sig mot hemdags för mig vaknade flickebarnet till för att ge sin pappa en hejdå-puss.
I går log hon emot mig så pass att jag trodde att hela mitt innanmäte skulle smälta. Vilken häftig känsla. Hon har varit på kanonhumör ett par dagar och det är skithäftigt!


Nu ska jag göra mig vacker...

/~~/


Tjeckoslovakien

Precis hemkommen från jobbet och har slängt i mig en tallrik havregrynsgröt (den fiberberikade, förstås...). Johanna, Malin och Ellie ska åka till Kalmar för att julhandla. Jag får inte följa med eftersom jag inte skötte mig så särdeles bra förra helgen i samma stad. Jag erkänner att jag inte är skapt att handla bland en miljard klappgalna människor och är således nöjd med min dom att stanna hemma denna tripp. Jag hoppas att Ellie inte har för mycket av mina gener i den frågan, för då kommer hon att vantrivas denna eftermiddag.

I kväll kommer det att bli ett träningspass innebandy i Flygthallen. Det är faktiskt ganska underskattat att träna på tidiga fredagskvällar. Fördelarna är ganska många, dels har man sällan något inplanerat just då och dels är det fullt legitimt att äta något lite onyttigare och dessutom skölja ner det med ett par tjeckiska.

Just tjeckisk öl är något jag är otroligt svag för. Vet inte varför, men underverk som Zlatopramen, Starobrno och Primator är öl som tilltalar mig. Annars är jag inte mycket för Tjeckien. Deras hockeyspelare har en spelstil som oftast inte tilltalar mig och deras fotbollslandslag är inte vad det en gång var. Men öl, det kan tjeckerna. Bättre än någon annan.


Jag tycker för övrigt att både Mariette och Tove borde varit med i finalen i Idol ikväll...

Det är för övrigt snart 18 år sedan Tjeckoslovakien upplöstes till de två suveräna staterna Tjeckien och Slovakien. Jag tycker inte det känns så värst länge sedan. Tittar man på världskartan i allmänhet och den europeiska i synnerhet så är det ofattbart vad den har förändrats de senaste 20 åren. Bara i Europa har det tillkommit mängder av nya stater i forna Jugoslavien,Sovjet och Tjeckoslovakien samtidigt som tyskarna enades i början på 90-talet om att bli en enda tysk stat.

I morgon blir det nog att jag tar cykeln bort till min Nottingham Forest-kollega Robban Lilja för att se vårt formstarka Forest förhoppningsvis göra processen kort med Swansea. Innan dess kanske det blir en tur till Allsbocupen. Vi får se.Vad Markku Ahonen hittar för likheter i mitt och David Elms språk förutom att vi bägge två talar en vacker småländska vet jag inte, men uppenbarligen var mitt senaste inlägg där jag försökte skoja till det lite grand om Jessica Anderssons usla låttext, uppenbarligen var det inlägget alldeles för svårtolkat för herr Ahonen. Kan det ha varit den utrikiska touchen på inlägget som satte griller i huvudet på min antagonist? Be Ann-Louise att översätta och förklara de långa och svåra orden kan vara ett tips Markku...

10,7 miljoner gick ut på sex rätt på V64:n på Solvalla i lördags. En ensam vinnare sitter antagligen fortfarande och fnittrar förnöjt efter att superskrällen Zoccer Mickey orsakat tvärdrag i kuponghögen i sista avdelningen. I morgon tänkte jag att även jag skulle dra hem något liknande. December är av tradition ingen billig månad så en ordentlig vinst hade suttit stadigt.


Ellie var med på bild i Östran i dag. Söt som socker är flickan!

Tampas usla form håller dessvärre i sig. Förlust i sex av de sju senaste matcherna och tränaren Rick Tocchet är allt annat än nöjd med sitt manskap. Senast lät han Lecavalier, Stamkos och St.Louis sitta på bänken under mer eller mindre hela tredje perioden. En markering som jag är mycket glad att Tocchet vågade göra. Victor Hedman fortsätter dock att leverera och spelar fantastisk hockey. Hedman blev ånyo målskytt i onsdags natt när Lightning hemmatorskade mot Edmonton. I den matchen gick fightern Zenon Konopka två fina ronder mot Zach Stortini och jag vill nog hävda att de vann varsin. Konopka har nu slagits inte mindre än vid 13 tillfällen denna säsongen, mest i ligan. Och faktum är att han aldrig varit bättre än vad han är nu. Jag vet att detta är ett kontroversiellt ämne och är verkligen inte ute efter att skapa debatt, men jag vet att många gillar denna form av underhållning så därför vill jag rekommendera sidan www.hockeyfights.com. Där läggs alla fighter upp från NHL och är helt gratis.

/~~/


Den svenska musikskatten

Vad är det med dig? Är det en sten i din sko?
Jag tror jag kan hjälpa till, jag har varit där själv.

Är det din vackra kille? Men så otroligt blyg.
Jag tycker det är en skam, men i spelets namn:

Jag tycker du borde vakna,vakna. Å älskling innan vi gör slut.
Snabba på och hoppa in, jag åker på en semester med dig.


Jag satsar mina pengar på dig, köpte en biljett för två.
Ett ställe i solen, utan någonstans att fly

Jag ser dig försvinna, varje gång jag kommer nära
Det gör mig galen, så i spelets namn:

Jag tycker du borde vakna, vakna. Å älskling innan vi gör slut.
Snabba på och hoppa in för jag åker på en semester med dig.

Nu undrar förstås gemene man om jag har låtit klass 1B ha poesi på min dator, men så är inte fallet. Texten ovan är en av de mest spelade låtarna på radion just nu och heter Wake Up och famförs av Jessica Andersson. Mången usel text har jag hört, och med all säkerhet också framfört, inte minst här. Och det ska jag säga att detta epos inte går till historien över klassiska svenska texter. Jag har tagit mig friheten till att försöka tolka in vad Jessica Andersson egentligen menar med denna text. Den inledande texten är som ni kanske förstå Jessicas låt, översatt till svenska av mig själv varpå det kan förekomma en del fel.


What´s the matter with you? Is there a stone in your shoe.
Om vi börjar från början så frågar Jessica en förmodad vän av kvinnligt kön om hon har en sten i skon. Jessica har under en längre tid uppmärksammat att hennes vän har gått lite underligt.Varför hon är av förmodat kvinnligt kön grundar jag på en mängd indicier som jag kommer att återkomma till senare under denna genomgång:

I think I can help, I´ve been there myself.
Jessica, som verkar vara en vänligt sinnad själ erbjuder sin hjälp och påvisar också har haft problem med en av alla dessa förrädiska stenar som just när man är ute och traskar hoppar in i ens sko. Dock verkar hon ha det rätta knepet för att få ut den, vilket lugnar en känslig själ som undertecknads och tillåter att jag fortsätter med andan i behåll.

Is that you beautiful guy, but so incredible shy?
Här byter Jessica helt spår och frågar den förmodat kvinnliga birollsinnehavaren om detta är hennes vackra kille, visst det engelska ordet guy kan åsyfta bägge könen, men oftast är det killar som går under epitetet guy. Vem (eller vad) som är hennes vackra kille får man aldrig reda på, dock att han är fruktansvärt blyg vilket inte alltid är en den egenskap som omnämns i låttexter i positiv bemärkelse, heller inte i negativ bemärkelse. Vid närmare eftertanke görs det helt enkelt inte mycket musik om den procentandel av folket som är blyga. Definitivt inte med en förmodat kvinnlig vän som dessutom har en sten i skon som pop-drottningen Jessica Andersson vet hur man får ut. Sjukligt blyg är han i alla fall, och jag är övertygad om att han led alla helvetes kval redan innan detta blev upplyft i en popdänga.

I think it´s a shame, but in the name of the game.
Jessica tycker uppenbarligen inte om blyga pojkar varpå hela låten faller på sin egen orimlighet då sångerskan senare uppenbarligen flyr landet med denne fåordige mystiker, vilket en ointresserad kvinna högst troligt inte hade gjort. Hon tycker helt enkelt att det är en skam att pojkstackarn är blyg. Pojken, som i vilket fall som helst uppenbarligen redan har ett förhållande med kvinnan med stenen i skon borde inte bry sig nämnvärt eftersom jag misstänker att han är uppöver öronen förälskad i stentjejen. Men fröken Andersson utbrister "I spelets namn" som en romersk kejsare på Colosseum.

I think you´d better wake up, wake up. Oh darling now before we break up.
Det är här denna soppa blir ännu mer invecklad. Jessica Andersson tycker att "du ska vakna" och det kan jag väl tycka vara ett sunt första steg eftersom den nästföljande meningen i texten antyder en fnurra på tråden i förhållandet. Det köper jag. Ska man diskutera som man och kvinna en så högst väsentlig sak som det egna förhållandet underlättar det så klart om bägge parter är vakna. Inget konstigt med det. Gärna innan man gör slut precis som den sluga sångerskan antyder. Det som dock är konstigt är att det är ytterst oklart vem tusan det är som ska vakna. Är det stentjejen? Är det stentjejens sjukligt blyga kille som Jessica dessutom skäms för? Eller finns det en tredje kandidat som vi vanliga icke-textskrivare inte förstår existerar? Om detta tvistar de lärde. Jag väljer dock att misstänka att Jessica och stentjejens kille, blygkillen ändå fann varandra attraktiva och att Jessica helt sonika snodde den honom medans stentjejen gjorde allt vad hon kunde för att pinna efter, men försök själva att springa med en sten i skon. Fråga Jessica, hon har haft det problemet själv. Om man vinklar det så så får i alla fall historien om stenen viss logik. En snillrik fälla för att sno stentjejens kille helt enkelt.

Gitty up, get in. I´m going on a holiday with you.
Här får denna gåta ytterligare en vändning. Sångerskan uppmanar den sjukligt blyge killen att snabba sig och hoppa in. Hon ska nämligen åka på semester med honom. Jaha, tänker man förstås då. Var det inte ett snack om relationens vara eller icke vara som låg närmast på agendan. Jo, det är en korrekt iakttagelse. Men jag tror att stentjejen snart hunnit i fatt det vänsterprasslande paret och detta upptäcker Jessica som gör vad hon kan för att stuva in den blyge killen, som uppenbarligen inte bara är blyg utan även fullständigt handelsförlamad. Vem vet, kanske även han har en sten i skon. Sedan försvinner de tu på semester. Lite oväntad vändning kan man tycka, men Jessica är berätterska av rang och reder nog ut det här förfärliga virrvarret snart.

I put my money in you, i bought a ticket for two. A place in the sun, with nowhere to run.
Jag satsar mina pengar på dig, jag köpte en biljett för två. Även detta påstående faller på sin egen orimlighet eftersom hon påstår sig satsa pengarna på blygkillen för att i nästa andetag erkänna att hon köpt en biljett för två. Alltså spenderade hon även en betydande penning även på sig själv vilket inte den skamligt blyge herren räknat med. Han trodde förstås att det skulle bli en vecka i London med grabbarna. Fotboll och öl varje kväll samt friterad mat tre gånger om dagen. Nej du, i stället fick han en pilsk sångerska på halsen, fjorton dagar i Provence med vinprovning och snigelätning på menyn samtidigt som en kedjerökande fransk gitarrist framför romatiska covers utan möjlighet att smita undan ens för att smygkontakta en polare via mobilen och kolla läget i London.
Jessica förklarar också att den blyge killens chans till att smita därifrån i det närmaste bör betraktas som minimala. Det är här jag misstänker att den icke så talföre mystiske man längtar tillbaka till stentjejen som fortfarande sitter på en trottoarkant, kanske i Lindesberg, och kämpar med att få ut den där förbannade stenen medans hennes tidigare så högt älskade pojkvän rumlar runt i sänghalmen med det där våpet som hon ändå tidigare betraktade som sin vän.

Watching you dissapear, every time i come near. It drives me insane. So in the name of the game.
Här börjar även Jessica förstå att allt inte står rätt till med den blyge mannen efter som han uppenbarligen är avvaktande mot henne när hon gör närmanden. Det skulle också kunna bero bå hans blyghet, eller helt enkelt det faktum att han inte alls hade någon som helst lust att åket till Provence med henne utan hellre hade suttit i hans och stentjejens två med kokvrå i Lindesberg och sippat folköl och tittat på "Xena-Krigsprinsessan". Inte behövt yppa ett enda ord efter som stentjejen har full förståelse för hans skamliga och rent anskrämliga blyghet.
Detta gör tillslut Jessica galen och hon väljar att åter vråla orden " I spelets namn" liknandes när min barndomshjälte He-Man stod på sluttningen till Castle Grayskull och bad om att få kraften.

Efter detta ber Jessica vid ett flertal tillfällen att vakna, men jag personligen tror han gör rätt i att sova räv tills det att hon slutar tjata. Efter det tycker jag att han borde köra raka vägen hem till Lindesberg för att där försonas med stentjejen och kanske, om han inte är för blyg, rentav hjälp flickstackarn att få ut stenen.What´s the matter wtih you?
Is there a stone in your shoe?
I think I can help, I´ve been there myself

Is that your beautiful guy?
But so incredible shy.
I think it´s a shame
But in the name of the game:

I think you´d better wake up, wake up
Oh darling, now before we break up
Gitty up, and get in.
I´m going on a holiday with you.

I put my money on you.
Bought a ticket for two
A place in the sun, with nowhere to run.

Watching you disappear.
Everytime i come near.
It drives me insane.
So in the name of the game

I think you´d better wake up, wake up.
Oh darling, now before we break up.
Gitty up, and get in.
I´m going on a holiday with you./~~/


Ondska

Egentligen är det underligt hur fort tiden faktiskt går. I morgon är Ellie redan en månad gammal. Visst det är ingen lång tidsperiod i det stora hela, men det känns ändå som om dessa veckor bara flugit i väg och den lilla tjejen har plötsligt blivit någon känns det som. Flickebarnet mår som en prinsessa och har i huvudsak två intressen och en liten hobby. Ungefär som sin far vid närmare eftertanke. Intressena är äta och sova och att uträtta behov får väl räknas in i kategorin "hobbys".

Jag undrar om jag inte hade satt denna...

Helgen har även den fullständigt bara flugit i väg. I lördags var vi och julhandlade men dessvärre är jag nog inget kul att julhandla med då en enmånads hungrig bebis humör framstår som glatt jämfört med mitt när jag är i en varm, stor affärjävel utan att veta vad jag ska köpa. Jag får svettningar lindrigt sagt. Det riktiga antiklimaxet uppnåddes vid den sedvanliga buffén på Zorbas när jag för att lugna nerverna skulle skölja ner läckerheterna med en starkbärs men eftersom denna restaurang av någon outgrundlig anledning inte serverade denna ädla dryck fick nöja mig med cola. Hur kan en så välbesökt krog i Kalmar inte ha rättigheter, har det skett mord i köket eller säljer dom knark över disk? Besvikelsen var i det närmaste total, men detta löste sig när maten nått magsäcken och den där fullständigt underbara känslan som man får när man får mat när man är väldigt hungrig infann sig. Sedan åkte vi hem.

IKEA i juletid måste vara djävulens påfund...

Tampa gjorde i alla fall vad man skulle senast när NY Islanders fick en läxa i hur det vackra spelet ska spelas. 4-0 till Lightning och vad som var allra mest glädjande från den matchen var att svenske superrookien Victor Hedman gjorde sitt första NHL-mål läckert framspelad av kapten Lecavalier. Mike Smith fick hålla nollan vilket sannerligen inte hör till vanligheterna i Tampa sedan Nikolai Khabibulins tid i klubben under den Gyllene Säsongen.


"The Bulin Wall" under glansdagarna

Johnny Oduya är tillbaka i New Jersey efter en relativt lång tids skadefrånvaro. Johnny O visade för Bengt-Åke och alla andra att han absolut inte ska räknas bort till OS. Jag vill tvunget ha med honom, Alexander Edler och Hedman utöver det rutinerade gardet.

Hela Kalmar i juletid måste även det vara ett påfund av ondskans herre...

I vårt travbolag på jobbet gick det helt enligt planerna på V75 och sju rätt inbringade nästan 13 000 riksdaler till åtta delande, pengatörstande arbetare. Riktigt kul med någon extra tusenlapp nu till jul. Jag ska lägga min andel på vin, kvinnor och sång. Resten ska jag slösa bort.

I morgon är det ånyo dags för två timmars innebandy i Flygthallen och rykten gör gällande att Gantesbos påläggskalv Daniel Karlsson ska göra oss sällskap då han vill känna på lite riktig innebandy.


/~~/


Kebabtallrik

Egentligen helt väntat så avgick vi i VikingBowlingen med vinsten i gårdagskvällens heta utmaning i Nöjeshuset. Lag Mixer bestående av Thomas Johansson, Vera Sommervold, Thomas Malmquist och Nicklas Windén stod på menyn och för att ge en liknelse som har gått het i dag så var det som att slänga in en kebabtallrik i en lejonbur. Vi var helt enkelt en fyra-fem nummer för stora för våra opponenter som visserligen gjorde en prima fin första runda och även vann den men då korpregler gällde i denna tävling så gav vinst i första serien endast en poäng, medans seger i andra och tredjerundan gav två respektive tre poäng och dessa två poängstinna rundor lade vi vantarna på efter ett bländande lagarbete där vi lyfte fram varandra. Inte ett enda dåligt slag under hela tävlingen hade vi, dock var käglorna inte alltid placerade där kloten kom, men det kan precis lika gärna vara käglans fel som bowlaren och vi i VB väljer att tro på det alternativet.

I första rundan så vann som sagt lag Mixer med typ en miljon poäng, medans vi låg och lurade i bakvattnet ständigt tragglande på vårt valspråk "Det finns inget Jag i Lag, men det finns ett VI i VIkingbowling" Denna paroll skulle visa sig vara vägvinnande. Våra motståndare trodde att matchen mot en Lasse Franzén (för kvällen mycket mjuk i knäna och äldigt smidig i steget) i psykningstaget var något som vuxna människor skulle kunna stänga av. Då detta inte är möjligt så åt Lasses verbala förmåga tillslut upp var uns av förttroende i vårt motståndarlag. Vid ett flertal tillfällen tyckte vi oss skönja tårar i vissa deltagares ögon.
Nu vann vi tävlingen med utklassningssiffrorna 5-1 och känner oss nu lite som kungar i stan. Det ryktas om en revanschmatch men då vi inte har någon revansch att utkräva lämnas detta beslut enhälligt till vår sammankallande som är Lars Franzén som har det ärofyllda uppdraget att planera sina kollegors bowlingscheman.
Vi väljer att sammanfatta denna walk-in-the-park-seger med att konstatera att det "handlar om att leverera, och det handlar om att leverera när det som mest behövs"

Då Vera har norskt påbrå kan vi i VB även mer eller mindre titulera oss nordiska mästare...

Sitter och följer V65-an från Kalmar på datorn med en tjeckisk Zlatopramen som enda sällskap. Har mer eller mindre precis kommit hem från innebandyn som idag resulterade i full pott, det vill säga seger i samtliga matcher. (Henke Medin, jag ska förklara det begreppet närmare för dig nästa gång vi träffas)Ett mördande tempo var det i dag och för en gångs skull fanns det avbytare på bägge lagen vilket var smått underbart. Målskyttet fungerade,  inom konditionen finns dock det en hel del mer att önska.

Med Ellie, eller Fröken Karamell som jag brukar kalla henne är allt precis så underbart bra som det ska vara med en liten prinsessa. Hon är (i hård konkurrens med sin moder...) världens finaste tjej och stolthet och kärlek är nog de ord som närmast kommer till hands om man skulle ge sig på att beskriva känslan av att vara hennes far. I morgon blir det sovmorgon och jag har sannerligen längtat efter att slippa pysa i väg till gruvan när dessa fagra damer ligger kvar i sängen. I morgon stannar även jag.

Nu börjar både På Spåret och Idol. Jag gör det lätt för mig. Jag ser inget av dom. På Spåret spelas in och Idol får susa lite i bakgrunden. Drog nyss in 450 riksdaler på ett spel på travet så därför är det lika bra att smida medans järnet är varmt och fortsätta på den inslagna linjen.

/~~/

Utmanade

Så har det hänt. Vi i VikingBowlingen har blivit utmanade i en bowlingmatch med korpregler. Det är ett lag om fyra här ifrån Mixer bestående av Thomas "Kajan" Johansson, Thomas Malmquist, Vera Sommervold och Nicklas Windén. För er som vet vilka dessa är så förstår ni att vi inte direkt skiter ner oss av rädsla... Vi har ju Franzén på vårt lag och för alla som inte har spelat med denna ädle man så kan jag tala om att det tar år av träninga tt stå emot hans psykningar och verbala misshandel. Jag tror inte att våra utmanare har tänkt på detta när dom ville ha en lätt seger.

Ellie har varit förkyld i natt och hostat och snörvlat och varit lite ledsen. Dock var hon pigg i morse och genomled alltså en förkylning på några timmar. Personligen har jag varit förkyld sedan -92.

Zlatan fortsätter att leverera. I går kväll gjorde han ytterligare ett mål i La Liga när mindre namnkunniga Xerez besegrades på bortaplan med 2-0. Zlatan spelades fram av Leo Messi som efter matchen hyllade svensken och rätade därmed ut en hel del frågetecken som under en tid angående deras vänskap.

Klockan 18.00 i kväll i Nöjeshuset kommer denna match att påbörjas och den spelas som sagt med korpregler vilket innebär att man spelar tre serier var. Det vinnande laget i den första får en poäng, vinnaren i den andra får två och vinnaren i den tredje och sista serien får tre poäng, så det är aldrig avgjort förräns sista rundan är avslutad.

Denna match är mycket viktig för bowlinghierakin här på avdelningen. En seger hade suttit som en fläskläpp och hade gjort att VikingBowlingens anseende ökats ytterligare.

Tampa fick stryk i natt igen och har tappat formen fullständigt. Inte alls bra då december ofta är en nyckelmånad med många matcher.

Annars är det som de allra flesta vet torsdag och torsdagar är allt som oftast soppdag i matsalen och så var det även denna dag. Gulaschsoppa med plättor och sylt stod på menyn och det var med god aptit denna nobla kulinariska blandning inmundigades. Soppor är faktiskt en ganska underskattad maträtt.

Nu ska jag jobba någon timme till sedan bär det av hem lite tidigare för att uträtta lite ärenden.

/~~/

Tomtar,troll och mysterier

Halva veckan ganska exakt avklarad och trots att min egna arbetstid ökat från ljuvlig halvtid till mindre tillfredsställande heltid har det fortlöpit fint på kneget. Drömde förvisso i natt om en vinst på Triss på den lite udda summan 125 000. I drömmen ville inget ombud lösa in vinstlotten eftersom jag råkat vika den. Med lätt panik vaknade jag och insåg att vikta Trisslotter med 125000-kronorsvinst var relativt långt avlägset. Men jag ger mig fan på att om jag någon gång skulle skrapa fram en sådan vinst att något sådant skulle hända.

Tampa åkte på en 0-3-förlust på hemmais mot Colorado. Illa...

När vi ändå avhandlar ämnet drömmar vill jag ånyo förkunna att maestro Bergstrand besök mig i drömvärlden. Denna gång var jag center i Nybro Vikings och Nanne var tränare. Nanne tyckte att jag hade en fin klubbteknik och ett mycket vasst skott varpå han placerade mig i förstafemma i hemmamatchen mot Olofström. Jag påtalade för tränaren om att jag kanske inte var helt oäven med klubban men att min skridskoåkning var katastrofal och att jag inte kunde åka vare sig bakåt eller skära över åt höger ens under pistolhot varpå Nanne förklarade att "om man bara var tillräckligt smart så skulle motståndarna aldrig upptäcka att jag inte kunde åka skridskor". Sedan ringde klockan och det var dags att jobba så jag fick inte reda på hur det gick.

December är här och med den årets julkalender som jag förvisso inte sett men som handlar om superhjältar. I min värld ska julkalendrar handla om tomtar, troll och mysterier i en dunkel men ändå varm julmiljö. Men det är bara vad jag tycker. Trolltider är alla tiders bästa, och den borde nästan sändas varje år så att dagens barn får uppleva en sann klassiker.

Nanne som coach i Vikings hade kanske varit rätt melodi. Nybro Vikings behöver sannerligen en uppryckning av båda lag, hall och även styrelse känns det som. Jag trodde att Torgny Bendelin var rätt man att leda laget, och jag ska erkänna att jag gillar honom , men han har inte motsvarat förväntningarna. Det har inte heller den stora massan av spelare. Jag trodde att ettan skulle bli en kamp om förstaplatsen med TAIF och att sedan övriga lag skulle vara femton-tjugo poäng bakom. Det blev inte riktigt så.
Jag tror att Nybro skulle vinna mycket på att rusta upp arenan invändigt. Titta på TAIF och deras utvändigt bedrövliga Dackehall. Så långt är Vikings och Tingsryd lika. Skillnaden är när du öppnar dörrarna. I Nybro är det lika bedrövligt inne som ute, medans Dackehallen är fräsch, nybyggd och väldigt gemytlig och publikvänlig på insidan. Detta plus att man har ett lag som faktiskt levererar är den stora och mest väsetliga skillnaden på de två klubbarna.

I kväll ska Johanna, Ellie och jag köra upp till Kosta för att titta på dessa beryktade lampor som pryder diverse träd. Enligt ryktet ska detta vara något alldeles extra så vi beslutade oss för att ta en kvällspromenad med barnvagnen där i kväll.

Nu är det dags att fortsätta jobba.

/~~/

RSS 2.0