Deltävling 1 avgjord

I kväll har det bjudits på högklassig bowling i Nöjeshuset. Dock var det inte vi som stod för den. 
Första deltävlingen av åtta har avgjorts med katastrofala följder. Magnus vann. Franzén kom tvåa, Frisk trea och undertecknad kom sist av alla. Sist. Fy fan.

Det började ändå ganska hyfsat ur min synvinkel. 122 poäng efter första rundan hade jag. Det är verkligen inte något höjdarresultat, men med tanke på att Frisk spelade mardrömsbowling och endast mäktade med 87 poäng så står det sig ganska bra. Även Franzén gjorde en ganska medioker första runda och hamnade på blygsamma 111 pinnar. Ordförande Magnus däremot visade direkt var skåpet skulle stå och fick 137 poäng. Nervositeten var talande. Det var tyst och stelt vid vår bana och inför andra rundan var det nog många av oss som trodde på lite bättre resultat. Så blev inte fallet. Frisk följde upp sin mardrömsstart med ytterligare en katastrofomgång. 85 poäng och nytt officiellt bottenrekord i VikingBowlingen. Då hade det varit enkelt för en halvtaskig lirare som undertecknad att rycka i från här, och lämna bottenträsket. Så blev inte fallet. I stället noterar jag endast 99 poäng mednas Franzén och Mange tar 131 poäng var. Redan här började det synas att Franzén och Mange skulle göra upp om tätpositionerna medans Frisk och jag skulle slåss om den poäng som tredjeplatsen ger.
Då händer det som inte får hända. Frisks oflyt vänder, och plötsligt ramlar varenda käglejävel ner så fort Friskafan ska kasta klotet. Efter att knappt h träffat banan på de två inledande omgångarna så slår stjärntorpsbon till med, i våra sammanhang, smått fantastiska 180 poäng efter att ha radat upp spärrar och strikar. 180 är gällande rekord i VikingBowlingen och med tanke på att jag inte alls var med i matchen och endast noterade 103 poäng var den talföre damlagstränaren ikapp och förbi. Magnus och Franzén spelade dock alldeles för stabilt för att bli skrämda av den kanonrundan så inför sista rundan var ställningen helt jämn mellan de två i topp samtidigt som Lasse Frisk, i och med sin monsterrunda, tagit ett solitt grepp om tredjeplatsen med ungefär 30 poäng ner till undertecknad som harvade på sistaplatsen.
Sista rundan började bra för mig. Två strikar direkt och hopp om att kunna knipa en tredjeplatsen från Frisk. Det var tyvärr egentligen aldrig nära eftersom han  spelade stabilt sista rundan igenom och knep på så sätt tredjeplatsen och därmed också en poäng i sammadraget.
Om förstaplatsen var kampen betydligt hårdare. Magnus och Lasse Franzén låg inför sista rundan helt lika och spelade alltså bägge två för vinst. Det var stenhårt in i det sista men till slut så kunde Mange ta hem alla tre poängen efter en stark inledning på avslutningsakten. Franzén som avlutade urstarkt föll på mållinjen och hamnade tillslut fyra poäng bakom vinnaren Magnus.

Slutställning
1. Magnus, 563 poäng / 3 poäng
2.Franzén, 559 poäng/  2 poäng
3. Frisk,  473 poäng   / 1 poäng
4. Ante,  454 poäng   / 0 poäng

Sammandraget efter deltävling 1/8
1.Magnus, 3 poäng /
2. Franzén, 2 poäng
3. Frisk, 1 poäng
4. Ante, 0 poäng



Det blir en tung dag på jobbet i morgon...

/~~/

Kommentarer
Postat av: AK

Tror du inte Jojje kan behöva lite hjälp på jobbet inför marknaden så du måste ta ledigt imorgon...:-)

2008-09-11 @ 20:56:23
Postat av: Ante

AK: Jo, antagligen hade det varit det bästa. Men det är väl bara att ta tjuren vid hornen. Har man gett sig in i leken får man leken tåla!

2008-09-12 @ 06:32:23
URL: http://yzerman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0