Honolulu-incidenten

Dilemmat igår resulterade i att jag valde innebandyn... Jag kände att jag ville ge den ett pass till innan utomhusträningen i fotboll drar igång. För er som inte riktigt vet vem jag är kan det kanske låta som om jag inte gör så mycket annat än att tränar olika former av idrott och därför kanske är relativt vältränad. Detta är alltså helt felaktigt.
Men nu i nästa vecka ska det bli ändring. Då är det hårdträning som gäller med tre fotbollspass i veckan plus att fredagsinnebandyn antagligen får hänga med ett tag till för min del.

I omklädningsrummet innan innebandyn igår han jag inte mer än att få t-shirten över tvättbrädan innan David Strand dyker upp, märkbart skamsen över den så kallade "Honolulu-incidenten" som grundar sig i att jag skulle ha uppgett felaktiga fakta angående den hawaiianska huvdstaden. David påstod att han skulle styrketräna men jag tyckte mig nog se att han slank in i solariumet istället. På den punkten kan jag dock ha fel även om det inte är troligt. Davids flickvän Frida har tydligen också på något vis blivit inblandad i denna soppa och David har på något vis lyckats vända Frida, en av mina äldsta (inte till åldern)och bästa vänner, emot mig vilket märktes tydligt då hon först inte ville hälsa och sedan mer eller mindre himlade med ögonen då jag drog min sida av Honolulu-skandalen.

Henke Medin deltog inte på innebandyn igår vilket resulterade i en hel del skönspel och många snygga mål vilket gladde oss väldiga. Annars brukar spelet bli lite eeh....sibiriskt.

Jag var nere och handlade lite smågrejer på Coop och träffade på ordförande Randewall som även han var där för att handla. Han pejlade läget inför lördagens bowling/middag/fest/premierleague-match/upptaktsmöte och jag är ju som bekant en av sydöstra Sveriges absolut bästa bowlare som ni alla vet så därför ska det bli trevligt att få skapa magi uppe i Nöjeshuset efter den senaste bowlingrundans vansinnigt okoncentrerade prestation från min sida. Ska bli skoj. Hoppas på många JIF:are där.
I vilket fall som helst så glömde jag köpa en av varorna på listan och upptäckte inte detta förrän jag kom hem och fick vackert ta mig ner till affären igen och hamnade i samma kassa och försökte lite stelt, men än dock trevligt , öppna konversationen med frasen - "Hej igen!" . Hon fattade ingenting. Det blev så där pinsamt tyst och jobbigt så jag skramlade fram jämna pengar och sedan stack jag hem.

Tampas första match efter All-star-matchen blev återigen en besvikelse då man denna gång åkte på hemmatorsk mot Buffalo med 4-2. Jag hade fått upp hoppet lite om slutspel efter senaste tidens fina resultat men man måste vinna mot Buffalo hemma om man ska till Stanley Cup.

Jävla Canal + funkar fortfarande inte. Jag hade ju tänkt att se West Ham - Liverpool men det får bli ett glas tranbärsjuice,(som ensamt kanske inte är världens bästa groggspäe eller hur Zoran?)och en betapet.
/~~/

Dilemma

En lunchrastsblogg var det ett tag sedan jag skrev. idag har jag lite tid över så jag kör en kortvariant.

Ikväll har jag ett svårt dilemma. Antingen träna fotboll i Allsbohallen, för övrigt säsongens sista inomhusträning innan utomhusträningen på konstgräs drar i gång på tisdag i nästa vecka, eller ett sista innebandypass innan man satsar fullt ut på fotbollens försäsong. Känns som jag har samma dilemma varje tisdag.

Jag försöker få mina vänner på VikingLine att acceptera min utmaning om revansch i bowling nu på torsdag men dom har väl mensvärk eller liknande för det verkar inte bli något...

Läste Ahonens blogg angående Peter Forsbergs öppna plats i Tre Kronor i C-turneringen LG Games. Jag håller väl med dig till viss del Markku, visst är det fel att bara "få" en landslagsplats som man får göra som man vill med. Men å andra sidan så är det som jag sa en C-turnering/träningsturnering och till och med en skadad Foppa håller långt mycket högre klass än många av de andra. Bengt-Åke är förstås väldigt mån om att få Forsberg i form till det stundande världsmästerskapet som Peter bör vara högaktuell för om han inte signar med någon klubb,och det är säkert anledningen till att Forsberg "får" en plats i truppen. Han är ju trots allt Peter Forsberg och i vanliga fall bör man inte få en plats på gamla meriter men som sagt, han är ju trots allt Peter Forsberg.
Så tycker jag.

Middagen i min matlåda i dag var resterna från igår. Köttbullar,potatis och sås. Det funkar lika bra dagen efter. I och för sig är man oftast så hungrig vid tolv att man skulle kunna äta vad som helst men i alla fall.

Jag vet att David Strand förväntar sig en offentlig ursäkt här på bloggen eftersom han påstår att jag har tillhandahållit felaktiga faktauppgifter angående den amerikanska delstaten Hawaiis huvudstad Honolulu under en diskution på en lottöppningsfest för ett tag sedan. Jag vet absolut inte vad du pratar om David och någon ursäkt finns det inte en möjlighet att jag ber om. Jag tror du har blandat ihop det här som vanligt. Du och siffror har ju aldrig varit någon jättebra kombination.

Nu ska jag jobba i hop till nästa års bonus...i år blev det uppenbarligen ingen.
/~~/

Kompis med alla

Så lider även denna helg mot sitt slut och i morgon är det åter dags för en ny fantastisk måndag nere i gruvan...
Helgen har förvisso varit ovanligt lugn och städad så det ska säkert inte vara några bekymmer, funderar till och med på att ge mig ut och springa en runda i kväll någon gång om jag orkar, vill och har tid.

I går kväll var jag Jojje och Malin på innebandy i Kalmar sporthall när Färjestaden tog emot Pixbo Wallenstam. En match som Pixbo på pappret skulle vinna relativt enkelt men som blev riktigt spännande då FIBK ledde när det återstod mindre än halva slutperioden men med en hel del oflyt så kammade ölandslaget noll och förlustsiffrorna skrevs till 4-3 till slut.
Första gången jag ser en elitseriematch i innebandy och jag är mycket imponerad av den otroliga fart i passningsspelet som eliten har. Påminde en hel del om Henke Medin i sina bästa stunder...not. Skotten var också otroligt hårda och välplacerade så man kan sammanfatta det hela med att jag blev imponerad och kommer definitivt att besöka Färjestadens hemmamatcher fler gånger.

Färjestaden måste för övrigt vara det enda elitlaget i Sveriges alla idrotter som spelar sina hemmamatcher i ett annat landskap...

Tre andra saker jag lade märke till under min visit i Kalmar sporthall var:

* Reklamen på FIBK:s tröjor där Mörbylånga Ambulans valt att gå in och köpa matchtröjanas kanske bästa reklamplats, precis under numret på ryggen. I min värld har jag alltid trott att man gör reklam för produkter/tjänster man vill att folk ska köpa. Men ambulansverksamhet torde väl vara precis raka motsatsen. Man måste ju, till och med på Mörbylånga Ambulans, ha som mål att så få som möjligt ska åka med dom. Då har man ju lyckats. Och har man sedan pengar över bör man väl inte köpa reklamplatser för dom? Det känns som om det finns andra hål att stoppa dom i.

* Man spelade Ultima Thule och Blind Systems cover på punklåten Punk Was under uppvärmningen. Har aldrig varit med om att någon spelar någonting med Ultima Thule offentligt. Jag gillade det då jag gillar gammal punk. Sympatiserar dock inte med eventuella främligsfientliga åsikter.

* Den ene domaren hade antagligen fått till det med en fotomodell timmarna innan match för jag aldrig sett en sådan lycklig människa. Han sprang runt och skrattade,skojade,småpratade och var verkligen kompis med alla under matchens första 59 minuter. I den sista fick han antagligen information om att den eventuella fotomodellsflickvännen dumpat honom, för då dömde han helt horribelt bort Kim Nilsson kvitteringsmål av ännu oklar anledning.

En mycket trevlig kväll och jag funderar på att åka in nästa gång med...

Denna dag har än så länge gått mycket i slagborrmaskinens tecken. Min slagborrmaskin är som många av mina närmsta vänner vet, en av mina absolut käraste ägodelar och ett absolut måste om man bor i en betongbunker där träväggar uppenbarligen inte existerade under tiden för bygget. Fick i alla fall stor användning av maskinen efter som diverse "hängen" skulle sättas på plats.

Är det någon mer än jag som har problem med Canal +, det har inte fungerat här sedan i torsdags kväll. Och jodå, räkningen är betald och alla sladdar sitter på plats så det är itne där skon klämmer.
Jag tror jag ska försöka få tag på kundtjänst igen nu''

/~~/

Det stormar på VikingLine

I går avgjordes den numera traditionella VikingLine-bowlingen på Nöjeshusets banor. Det var ett hoppfullt gäng som entrade den stora bowlingscenen och reglerna var glasklara."Under två timmar spelar vi så många hela rundor vi hinner och sedan ser vi vem av oss som har det bästa sammanlagda resultatet" slogs fast på jobbet under eftermiddagen.
Dom två timmarna flög i väg och jag slutade efter många om och men en hårsmån från pallen men fick nöja mig med en snöplig fjärdeplats. Frasse Larzén slutade näst sist och Mange Matsal tredje sist och Lasse Sjuk kom fyra från slutet...
Jag kom alltså sist då vi endast var fyra som spelade och ge er fan på att jag har fått höra detta i dag på linen. Det började redan innan jag parkerat cykeln i morse för då stod Frasse, glad som en lärka, innanför stängslen och vinkade sådär hånfullt och elakt som bara den mannen kan göra. Det blev inte bättre när Lasse Sjuk damp in lite senare med ett grisaflin som inte var av denna värld. Han av alla människor vann hela tävlingen, detta faktum vet jag inte om jag någonsin kan smälta. Sist kom Mange Matsal, en man som inte varit nämnd här så mycket beroende på att han är mycket mer normal än firma Sjuk/Larzén, och även han gav mig ett hundratal syrliga kommentarer under dagen.
Saken blev inte lättare av att banan bredvid oss hyrdes av Dagcenter (heter det så nu?) och gentlemännen där ansåg av någon anledning att mitt klot var deras så jag fick helt enkelt leta upp ett annat klot som märkligt nog genererade i mycket sura blickar hela kvällen från en av de två kombatanterna på banan bredvid. Annars var det sannerligen inga ledsamheter i det gänget vill jag lova!

Jag har alltså haft ett rent helvete hela dagen då samtliga har passat på att ge mig så mycket skit som möjligt då det är ytterst sällsynt att jag förlorar i saker och ting och därför är jag också nu för tiden en ytterst dålig förlorare

- " Hördu du Blogghuvvet, du borde väl för fan vara van att förlora. Du spelar i JIF och håller på Nybro Vikings" / Frasse Larzén

- " Vi skulle kanske ha frågat dom bredvid oss om du kunde fått vara med där istället, dom hade ju hjälpgrindarna uppe" Larzén igen...
Detta är bara några av dom snällare kommentarerna jag fått idag. Jag vågar inte publicerar de grövsta då min mor skulle få sömnsvårigheter och hjärtbesvär då.

Om jag hade tidernas medvind på vägen till jobbet så hade jag följdaktligen inte det på vägen hem. Många har säkert någon gång hört den gamla klyschan att "jag hade sådan motvind jag man inte ens rullade i nedförsbackarna! ".Eller ännu värre; " jag hade sådan motvind att jag fick trampa mig ur en nedförsbacke..."  Men i dag när jag cyklade hem och började närma mig nedförsbacken till tunnlarna mellan DC och huvudkontoret så kom det en sådan jävla vindsekvens att jag fick lägga i ettans växel på cyklajävlen och stå upp och trampa för att orka ta mig ner för den nedförsbacken. Det kallar jag motvind. på den långa rakan senare vid simhallen fick jag kämpa kopiöst bara för att upptäcka att när jag hade kämpat mig igenom hela den sträckan så lade jag märke till en man precis bakom mig som det visade sig hade tagit rygg på mig  och på så sätt fått lä,hela den rakan. Han hälsade glatt  den jäveln och flög förbi med hur mycket krafter som helst. Jag tänkte gjort en kraftansträngning och cyklat i fatt honom och puttat i honom i den lilla ån som man cyklar förbi inne i villakvarteren runt Åkessons tryckeri. Men jag hade för lite krafter kvar så det blev inte så. Men nästa gång...

Bowling är för övrigt en oerhört omanlig sport... Helt i klass med stavgång. Eller vanlig tävlingsgång.

I kväll blir det en timmes innebandy i Flyghallen. Det är underskattat att motionera på fredagskvällar. Man har gott samvete hela helgen sedan och kan utan minsta skuldkänsla trycka i sig både en fredagswhisky och en bärs till "På Spåret", ett av tidernas bästa program. Jag knäckte både Malmö och Newcastle mycket tidigt förra veckan medans Rio de Janeiro blev lite för svårt.

Tampa fick sig en käftsmäll i natt när Daniel Alfredssons Ottawa kom på besök till St Pete Times Forum och gjorde processen kort med mina hjältar.8-4 till det kanadensiska huvudstadslaget. Alfredsson som var tillbaka efter skada noterades för årets bästa poängnotering i hela ligan med fantastiska sju poäng fördelade på tre mål och fyra assist.Surt att han gör det just mot Tampa bara...

Har fortfarande inte sett till Emmaboda Tidnings förväntade extrabilaga med reportaget om Axel,mig och Klevtun efter Swedbank Cup. Kommer kanske till seriestarten...

Måste passa på att tacka Bodabruks webmaster (Markku Ahonen)för länkningen hit. Tack så mycket. Jag returnerar genast vänligheten med en länk här till höger under "Länkar"  till din blogg Markku! Mycket bra initiativ med länkar till diverse lokala bloggar. Det finns faktiskt många som är riktigt bra!


/~~/

KFF-epoken är över

Vilken rysare det blev i handbolls-EM. Sverige slog till slut Spanien med 27-26 efter att Jonas Källman satte matchens absolut sista kast i spanjorernas tomma (!) mål. En väldigt jämn och underhållande match precis som igår dock med den väsentliga skillnaden att de blågula fick med sig alla poängen denna gång. Igår mot Ungern blev det bara en.

Handboll är annars ett ganska underligt fenomen. Så fort landslaget spelar de stora turneringar så är alla intresserade. Mellan mästerskapen så finns det inte många som bryr sig. Jag själv är en av dom som skiter högaktningsfullt i till exempel elitserien i handboll, eller för all del Champions League i samma sport. Har verkligen inte den blekaste aning om vilka som vann ligan förra säsongen, var spelarna spelar i för klubblag till vardags eller ens vad flera av stjärnorna heter. Jag kanske är ensam om detta men det jag tror inte det.
Men något händer så fort det är stora mästerskap på gång och TV4 med Patrick Ekwall (som snart antagligen står med på laguppställningen efter alla år vid den svenska bänken med mikrofonen i högsta hugg) gör stora satsningar och utomordentliga produktioner även om jag nog tycker att dom snart kunde vila Peter Jihde lite grand. Han är tamejfan överallt den mannen.
Jag vet inte vad som händer men jag gillar det. Jag gillar den form av nationalism som uppkommer när något av våra landslag gör bra i från sig!

I morgon är det ny match, mot Tyskland och jag tror och hoppas att Sverige har en god chans att ta hem även den kampen. Måste väl ändå erkänna att Tyskland som handbollslandslag vet jag ungefär lika mycket om som ekvationer, det vill säga att mina kunskaper är in i helvete begränsade.

I går var det två timmar innebandy på schemat och det gick betydligt bättre denna gången även om man fortfarande har en bra bit upp till vad man en gång orkade med.

En epok gick idag vid 14-hugget i graven. Min trognaste följeslagare och finaste jobbarkompis Kalmar FF-muggen som jag även dekorerat med Tampa Bay Lightning-klistermärken,rasade rakt ner i WWW:s gråa betong golv och gick i tusen bitar. Den har varit sönder innan och då har jag limmat ihop den men denna gången finns det inget lim i världen som skulle kunna hjälpa. Jag måste handla en ny. Jag tänkte köpt en mugg i Victoriahallen sist jag var där men det var en bild av Frasse Larzén på den så jag tänkte att skulle nog förvirra många om jag drack kaffe ur den. Nä, jag får helt enkelt köpa mig en ny mugg när Allsvenskan drar igång på Fredriksskans i vår. KFF är trots allt väldigt populära på avdelningen så en ny sådan mugg skulle nog överleva tillräckligt länge för att fullfölja sitt syfte medans en Nybro Vikings-mugg antagligen hade åkt i backen relativt fort då det finns mängder av illgärningsmän som skulle se till att just det hände.

image47       
Det var så här den såg ut, fast vit...                    


Tampa vann för övrigt tredje raka i natt. Denna gång var det Edmonton Oilers tur att åka på däng. Nattens prestation stod annars New Jerseys Johnny Oduya för när han gjorde ett mål och tre assist när Devils vann mot Flyers med 7-3. Inte illa av en kille som innan matchen totalt hade gjort nio poäng. Men mest imponerande var att han utågs till hela NHL-omgångens bästa spelare. Något som jag bara tror att Henke Z av svenskarna tidigare denna säsong har lyckats med. Jag skulle inte ha något emot Oduya i Tampa...

I morgon ska  VikingLine till bowlingbanan för att en gång för alla avgöra vem som är den bästa av oss. Jag kan som vanligt ha varit lite stor i truten men ser man till motståndet så finns det kanske ingen större anledning till nervositet...Lasse Sjuk hade antagligen inte träffat vatten från en båt.

Har haft ett jävla snussug denna veckan. Men det är väl bara att bita i hop antar jag...

Det var ordentligt kyligt idag på morgonen. Årets kallaste morgon misstänker jag. Det är så det ska vara i Januari. Kallt , riktigt kallt och snö. Det är nyttigt.

Emmaboda Tidning utkom i dag med ett reportage om den gångna (stavas det så?) tidens inomhusturneringar. Jag blev lite bessiken när jag såg att bilden på mig,Klevtun och Axel som togs efter Swedbank Cup av Bjuringer inte publicerades.Men sedan blev jag lugn, jag misstänker nämligen att Emmaboda Tidning planerar en extra bilaga, i fyrfärgstryck ochglanspapper,som handlar bara om oss tre där allt blidmaterial som finns på oss i arkivet kommer publiceras. Den bilagan bör nog dimpa ner i brevlådan vilken dag som helst nu...

Jag har fortfarande inte sett röken av någon bonus från WWW...
Det blev väl inget över den här gången.

/~~/


*Bilden är tagen ifrån www.kalmarff.se

Kamphund

Detta kan mycket väl ha varit en av de segaste dagarna sedan tideräkningen startade.
Jag har bara längtat hem hela dagen och när jag väl kom hem så visste jag inte vad jag skulle göra så det blev till att ta på sig löparskorna och ge sig i väg en runda. Och det gick mycket bra faktiskt. Mycket bättre än väntat även om bägge vaderna var lika hårda som asfalten efter drygt halva sträckan. Men det är så man inte får ge upp. Det är då det ger som min gamla kompis Jonas alltid sa när det kom till att dricka upp den sista avslagna ölen längst ner i botte på folkölsburken.

I morgon ska jag arbeta på VikingLine. En monteringsline på mixer där jag är omåttligt populär eftersom mina följeslagare Lasse Sjuk och Frasse Larzén är placerade där. Jag undrar hur detta ska gå. Jag kan vara en knäckt man när jag kommer hem imorgon efter jobbet. Men i så fall är jag inte den enda. Jag drar med mig bägge smygvikingarna i fallet.

Jag vet inte om jag ska träna fotboll eller om det blir innebandy i morgon kväll. Det tål att tänkas på. Inomhussäsongen lider mot sitt slut så därför kan det kännas som om man borde passa på att träna någon gång itll inne men å andra sidan så får jag antagligen lägga innebandyn helt åt sidan när vi drar i gång utomhus för då är det helhjärtad satsning på fotbollen som gäller.
Jag bestämmer mig imorgon...

3-3 just nu i Victoriahallen mellan Nybro och Rögle. Och jag hade alla möjligheter att åka dit men tackade nej. Det känns lite surt nu. Men är huvudet dumt får kroppen lida som en lokal handlare sa till mig härom veckan.

Liverpool- Aston Villa sparkar igång snart. Det får nog bli till att titta på den. Ialla fall en stund. Hockeykväll börjar vid 21.30...

Har börjat få upp formen i Betapet på senare tid också. Det är bra det. Spelade riktigt bra tidigare idag vilket ni med all rätt skiter fullständigt i, men det glädjer mig ialla fall.

Jag tror att jag bevittnade någon form av kamphundsturnering när jag var ute och lubbade. Två diffusa gestalter med varsin hund,ingen av dom var särskilt respektingivande bör dock tilläggas,stod mitt emot varandra med ett avstånd på ungefär 10 meter och bara stirrade på varandra. Jag försökte flåsa fram ett vänligt hej när jag sprang förbi men det lät nog snarare som en svårt astmatisk dvärgpudel som försökte hävda sig genom att skälla, så jag tror att jag kan ha utlöst startskottet på kamphundsturneringen. Jag vände mig aldrig om för att titta då jag lider av kamphundsskräck.

Har varit fruktansvärt snussugen idag. Tror det är därför man har varit så seg.
Undrar i fall man någonsin kommer till det stadiet att man är så pass säker på sig själv att man tillåter sig att ta en snus? När i så fall? Snart?

/~~/


Söndag

Ännu en helg lider mot sitt slut och i morgon är det åter dags att infinna sig i WWW:s lokaler för att producera mixers utav bara helvete. Inspirerande till max. Det slog mig härom dagen att mitt drömyrke kanske egentligen inte är att vara industriarbetare. Det finns andra saker jag skulle vilja göra:
* Statistikantecknare i NHL, dvs att man sköter räkningen av till exempel skott på mål för den officiella matchstatistiken. Det hade jag gillat.
*Korsordskonstruktör är nog riktigt roligt också kan jag tänka mig. Dock fick det yrket sig en törn när en man med det yrket och kanske inte Sveriges bästa sångröst deltog i förra årets upplaga av Idol. Han var lite eeh... udda.
 När allt kommer kring så trivs jag ganska bra nere på WWW trots allt.

I går var det lottöppning inne hos Karro och Peter och det var som vanligt fantastiskt trevligt. Det roliga var att samtliga lyckades vinna på varsin lott vilket i sin tur resulterade i att ingen blev straffskattsskyldig denna gång även om jag själv anser att David Strand nog borde lägga straffskatt varje gång på grund av retfull attityd.
Den obligatoriska twisterturneringen vanns för första gången av Peter som efter att ha knuffat ut mig i semifinalen vann en välspelad final mot Johannes. Strandapojken åkte sin vana trogen ut direkt. Faktum är att vi knappt hade fått spelplanen på plats innan han var ute.

image46
Frasse Larzén (??) och David Strand


I dag har det blivit en hel del filmer. Bland annat "Chapter 27" som handlar om hur och varför Mark Chapman mördade John Lennon. Helt klart sevärd.

Så fick Viktor Elm äntligen göra sin landslagsdebut och gjorde mycket bra i från sig. Det är egentligen fantastiskt vilken prestation av en grabb från Broakullaskogarna. Bra gjort Viktor! Nästa januariturné måste det vara min tur. Jag blir ju inte yngre. Och inte bättre heller...

Tampa vann inatt igen efter briljant målvaktsspel av Johan Holmqvist som för andra matchen i rad (och i karriären)höll nollan. 2-0 borta mot Senators genererar hopp inför kommande uppgifter. Skönt att se att  Vinny gör mål igen.

Man får väl också passa på att välkomna Markku Ahonen tillbaka till bloggvärlden efter en tids frånvaro. Ni som inte redan har hittat Markkuulios blogg hittar den här http://markku.bodabruk.se/

/~~/

Karelin

Nybro föll igår efter en ganska blek förstahälft av matchen för att spela upp sig något mot slutet och lyckades till och med efter många om och man reducera Björklövens ledning i slutet av matchen genom backen Branislav Kvetan. Nu på måndag väntar Rögle hemma i Victoriahallen och någonting säger mig att det inte kommer att bli några lätta pinnar där. Men kan Nybro spela så bra som dom gjorde sist Ängelholmarna var där så kan det bära.

Är faktiskt just hemkommen från Nybro. Jojje och jag åkte till Kvantum och storhandlade. Det är ganska smidigt att göra det någon gång ibland anser vi. Det bästa är om man riktigt jävla hungrig för då handlar man hur mycket god mat som helst vilket man har nytta utav längre fram i veckan i så fall. Är man mätt däremot så brukar man komma hem med en limpa Lingongrova och en liter mjölk och då fyller inte storhandlingen sin funktion riktigt.

Gårdagskvällen började med en timme innebandy som jag med facit i hand skulle ha hoppat över då jag var fullständigt oduglig och lyckades inte med något. Jag hade ätit dåligt och ahde absolut ingen energi i kroppen och borde stannat hemma. Hann med att förlora tre matcher på en timme och då hade vi inte ens Henke Medin på vårt lag. Han vågade inte dyka upp alls för övrigt.
Efter innebandy blev det näringsintag och sedan ett besök i mitt "andra barndomshem" hos familjen Fransson som firade att Anna gått ut skolan. Där var det livat vill jag lova. Mycket trevlig tillställning men framåt 23-hugget tog Jojje och jag det förnuftiga beslutet att åka hem och lägga oss.
Lycka till med lärarkarriären Anna!

Jojje drömde inatt att den gamle sibiriske storbrottaren Alexandr Karelin kom hem hit och stal hennes skinnjacka...

Ikväll blir det lottöppning inne hos Peter och Karro vilket vi ser ifram emot något oerhört!

Tampa lyckades att vinna borta mot Penguins inatt. Det måste ses som ett enormt steg i rätt riktning. Lecavalier är dock inne i en svacka. Nu gör det inte så mycket om Tampa fortsätter att vinna. I matchen mella Pittsburgh- Tampa så skadades Penguins storstjärna tillika lagkapten Sidney Crosby och kan mycket väl bli borta i över en månad.
Pastorn Karlsson var en så kallad "Healthy scratch" inatt vilket på svenska betyder mega-petad. Skulle inte bli förvånad om Andreas dyker upp i antingen Leksand eller HV7i inom en snar framtid. Tampa behöver löneutrymme inför slutspurten och Andreas Karlsson behöver speltid och det får han inte i Lightning.
Johan "Honken" Holmqvist höll nollan för första gången i sin NHL-karriär. Bra gjort!

Hur fan kan man drömma att Karelin kommer hem hit och snor en skinnjacka? Han hade fått igenom pekfingret genom ärmen på den jackan...
/~~/


Nationalsång

Nyss hemkommen från en joggingrunda med Lasse Sjuk. Kändes mycket lättare idag än vad det har gjort vid de tidigare löpningstillfällena. Jag ska väl kanske inte påstå att det kändes sådär skitkul just under själva löpningen men efteråt är det en fin känsla när man sätter sig och pustar ut, belåten över att man faktiskt gjort något nyttigt istället för att sitta hemma och äta grillchips.

I morgon kväll blir det antagligen ett nytt pass. Innebandy står då på schemat. Sprang in mina nya skor i tisdags på innebandyn. Jag gjorde ett bra köp för en gångs skull trots att jag länge velade när jag under Nybro Open helgen besökte Awes.När vi var där bad jag om att få ett par nya strumpor att testa skorna med vilket den trevliga damen snabbt ordnade, sedan kom någon annan kund och en trevlig man hjälpte mig i hennes ställe. När jag senare hade beslutat mig för att slå till på ett par Adidas-skor så frågade jag den trevlige mannen om de nya fotbollsstrumporna som jag testade skorna med ingick i priset. Han tittade jävligt kpnfunderat på mig och nickade försynt och sa att det gick bra men att han inte kunde förstå varför. Mannen trodde att jag hade tagit ett par strumpor ur den mycket otäcka korgen som stod på golvet som innehåller just strumpor som typ 16000 människor har använt. Jag förklarade för honom att så var inte fallet och allt löste sig till slut. Jag fick de nya strumporna på köpet och smålänning som jag är så kände jag mig nöjd med affären.

Det ryktas om lottöppning på lördag. Jag har fortfarande inte vunnit ett piss på dom tillställningarna men hoppas på bättre tur denna gång. Det känns som om det borde vara min tur snart. Straffskatten börjar bli dyr då den ökar med 20 kronor för varje vinstlös omgång.

Tampa går så helvetes dåligt just nu. Torsk hemma senast mot Colorado gör att Lightning är solklart sist i Eastern och näst sist i hela NHL. Något måste göras. Börja med att skicka hem Andreas "Pastorn" Karlsson till Sverige för att ge mer löneutrymme åt någon annan som faktiskt platsar. Skicka sedan Brad Richards till Devils för Johnny Oduya och två års förstaval i draften så har det ialla fall hänt något. Richards är en underbar hockeyspelare men just nu behövs försvarare och Johnny Oduya har alltid varit en favorit hos mig.

I NHL får man för övrigt fortfarande sjunga nationalsången innan match vilket är strängeligen förbjudet i Sverige numera. 2007 års märkligaste och dummaste beslut inom svensk idrott.
Någon som vet varför det inte längre sjungs nationalsång innan hockeymatcher i Sverige? Det var ju enda gången man fick höra "Du gamla, du fria" för tusan. Jag har alltid varit sån att jag tycker det är mäktigt,vackert och fint när ishallen blir tyst och alla ställer sig upp för att lyssna/sjunga. Jag förstår inte varför man ändrade på det?
Mycket tacksam för svar!

image45
Så här får det absolut inte gå till...


Det ska tydligen bli storm här på lördag... Bara jag har ström tills det att Viktor Elm ska debutera i landslaget på lördag natt så får det blåsa hur jävla  mycket det vill. Hoppas verkligen han får göra sin debut. Men det vore konstigt annars kan jag tycka.

AVVÄNJNINGEN DAG 157
Snart ett halvår fixar och nu för tiden känns det inte längre så jobbigt som innan. Bara vid vissa tillfällen. Det jobbiga är dock att jobba bort dom extrakilon som satt sig kring magen efter en hel del småätande under den värsta perioden. Det ska nog bli bra till slut det här.
Men tro inte att det inte kommer svackor. Det gör det. Mellandagarna var fruktansvärda för då var snussuget av någon anledning enormt men det har mattats igen som tur är.

/~~/

* bilden är tagen från www.dinapengar.se

Domarstandard

Det råder just nu hetsiga diskutioner på framför allt EIS gästbok angående standarden på domarna och huruvida det är rätt att Stefan Söderqvist ska döma EIS där hans egen son spelar.
Först och främst tycker jag att alla måste fatta att det inte är VM som spelas i Emmaboda sporthall,Allsbohallen eller faktiskt inte ens i Nybro Open.
Domarstandarden  anser jag nog inte vara något jätteproblem. Söder och Benjamin och den tredje snubben som ingen verkar ha namnet på har med all säkerhet gjort bättre turneringar eller matcher. Men vem fan har inte det? Å andra sidan kan jag garantera att dom också gjort betydligt sämre insatser än i Emmaboda. Jag var själv i häftiga diskutioner ett par gånger med alla tre domarna men det är ju inte så att jag har gått och funderat på deras domslut som jag just , i stridens hetta, ansåg vara fel åt helvete sedan dess. Det funkar liksom inte så.
Vad jag har förstått så gäller de värsta diskutionerna huruvida Vissefjäda skulle ha haft straff eller inte mot EIS. Jag kan stilla era sinnen genom att säga att det var en solklar straff och Vissefjärda skulle givetvis ha haft den. Jag kan förstå att detta retar upp spelare,ledare och supportrar och jag kan förstå att domarna i den matchen fick höra ett och annat. Jag hade definitivt också gnällt om det hade berört mitt lag men inte i flera dagar efteråt.Vad jag inte kan förstå är hur Stefans grabb Måns kan bli inblandad i detta. Hur kan någon påstå att Söder gav honom fördelar? Jag kan ha fel nu men jag tror inte Måns fick en enda frispark under hela turneringen och då förstår jag inte riktigt problemet. Han är inte riktigt heller den där fula spelartypen som springer runt och pysslar med efterslängar och tjuvnyp utan snarare tvärtom så det kan inte gärna vara åt det hållet heller som folk menar att han har givits fördelar.
EIS var turneringens bästa och jämnaste lag och hade antagligen vunnit  turneringen till och med med Göte  "Negern" som domare.
Vi i JIF var också besvikna efter straffscenariot som utspelade sig i våran match mot L/L. Den poängen som vi borde ha haft där hade gett oss en betydligt enklare väg till slutspelet. Det var surt. Då. I duschen efteråt var det överspelat och dom flesta tänkte betydligt mer på huruvida man skulle hinna till bolaget innan stängningsdags än på om Söder favoriserade sin son.Det kan jag lova.

En sak dock Söder... Blås inte så helvetes hårt pipan. Dennis har knappt hört ett ljud sedan Allsbo i december...

Har varit och spelat säsongens första tvåtimmarspass med innebandy i Flygthallen. Det kändes ok första timmen sedan längtade man mest hem till TV-soffan. Skönt att ha det gjort i allafall. Jag fick Henke Medin emot mig som vanligt vilket brukar gynna mig något enormt och så var fallet även idag. Jag manövrerade ut den gode Medin gång på gång med teknisk finess och tufft fysiskt spel. Det är skönt att sådant inte förändras trots att vi nu är inne i ett helt nytt år...

Snart halva arbetsveckan avklarad också vilket får ses som positivt och imorgon är det frikväll.Det vill säga att ingenting är inplanerat. Inte ännu i alla fall. Om jag inte missminner mig så har vi tvättid imorgon kväll så då får man väl lägga sin surt förvärvade fritid på det antar jag.

Nu tar vi kvälllen...
/~~/
All Star Team

Så var Swedbank Cup avgjord för denna gången och som vinnare stod Emmaboda IS förstalag som gjorde välförtjänt efter en mycket spännande final mot evige antagonisten Lindås/Långasjö.
Söndagens slutspel var mycket händelserikt och bjöd på ett par riktiga guldkorn där semifinalen mellan LBK/Långasjö- Gullabo/Gullaboås var den mest sevärda, matchen stod 2-2 när det återstod 30 sekunder då pånyttfödde Ante G satte L/L:s ledningsmål bara för att sekunderna senare se G/G kvittera direkt efter avsparken. Sudden death följde och det gick så långt att det tillslut bara återstod två spelare. Två turneringens mest sevärda : Ricke Magnusson mot skytteligavinnaren Fredrik Svensson. Ricke gjorde emellertid processen kort med sin motståndare och sköt L/L till final redan efter fem sekunder.

I finalen väntade som sagt Emmaboda som spelade upp sig ju längre turneringen gick. EIS fick också matchens två första mål innan L/L kunde reducera genom sin kapten och hela turneringens i särklass bäste spelare Victor Carlsson. Emmaboda ökade dock på ledningen omgående genom Robert Pavic men bjöd in L/L i matchen i slutet när Andreas Pettersson reducerade EIS ledning till endast ett mål. Slutet blev dramatiskt med mängder av L/L-chanser men EIS höll undan och vann turneringen välförtjänt och rättvist.

Turneringens lag enligt mig:

Målvakt: Richard Gerhardsson, Orrefors IF
Gerhardsson var turneringens bäste målvakt fram tills det att han blev skadad i slutspelet. Utan honom var Orrefors ingenting.

Back: Victor Carlsson, Lindås/Långasjö 2
Turneringens i särklass bästa spelare och många var vi på läktaren som undrade hur förra årets Lindås-tränare Boris Broberg kunde peta Victor i match efter match. Var Victor så här bra förra året och hade fått speltid hade inte Lindås spelat i femman i år.  Kul också att Victor tilldelades lagkaptensbindlen före namn som Ricke Magnusson, Fredrik Karlsson, Andreas Gustafsson, Peter Fagerström eller David Strand. Gjorde dessutom två oerhört viktiga mål.

Back: Magnus Dahlman, Emmaboda IS 1
Dahlman var som vanligt hur stabil som helst och Emmabodas lagkapten ledde sina styrkor fram till en ny triumf.

Forward: Fredrik Svensson, Gullabo/Gullaboås
Årets skyttekung med nio baljor och kanske hela turneringens mest tekniska spelare.

Forward: Mattias Evestål, Emmaboda IS 1
Evestål är antagligen den mest obehagliga spelare som finns att möta. Stark,småful och skjuter stenhårt och är ofta den avgörande faktorn i EIS matcher. Sju mål från Evestål gör att han starkt bidrog till EIS seger i turneringen

Andrafemman:

Målvakt: Axel Karlsson, Johansfors IF
Back: Zoran Cipra, EIS 1
Back: Fredrik Karlsson, L/L 2
Forward: Gezim Dalipi, Orrefors IF
Forward: Rickard Magnusson L/L 2

*Ett hedersomnämnande till L/L:s David Strand som trots att han inte använde händerna mer än två gånger under hela turneringen gjorde en riktigt fin insats mellan stolparna och svarade för en hel del fina räddningar (det där tog emot att skriva David...Du visste trots allt inte var du var när jag laddade bössan och oturligt nog träffade stolpen i gruppspelet!)


Mitt förhandstips om att Vissefjärda skulle ta sig till final mot Emmaboda höll alltså inte. Jag försvarar mig med att jag inte visste att L/L hade toppat sitt lag så pass som man faktiskt hade gjort. Riktigt kul att se i allafall och över lag en väldigt trevlig turnering som nog snart har seglat om Nybro Open i popularitet, ialla fall för mig.

/~~/

Swedbank Cup

Vilken skillnad på inställning det var från vår sida idag jämfört med Nybro Open förra veckan. Som natt och dag . Vi spelade stundtals riktigt bra och rubbade flera av favoriterna

Match 1. Johansfors - Lessebo 3-0.
Vi fick precis den start vi behövde och besegrade ett för dagen väldigt svagt Lessebo. Jag rullade in första målet efter några minuter ochn sedan avgjorde Henke Nordström matchen med en djävulsk kanon som spelade flipper spel innan den letade sig upp i krysset. Charlie Dziobek punkterade sedan tillställningen när han på slutet nickade in 3-0. Sammantaget en väldigt bra match från vår sida där alla kämpade och slet och då blir det väldigt mycket enklare att vinna matcher.

Match 2. Johansfors - Bodabruk 0-0.
Bruksderbyt blev precis som väntat en tät match med väldigt lågt tempo. Jag tar själv på mig ansvaret till att vi inte vann matchen då jag brände två jättelägen. Boda var inte alls uddlösa utan visade att dom kommer bli en tuff nöt att knäcka i serien senare i år. Axel i vårt mål fick briljera ett par gånger på klara Boda-chanser.
Smågrinigt och småfult och en hel del varningar men ett rättvist resultat på det stora hela.

Match 3. Johansfors - Emmaboda IS 1,  0-4.
Den enda riktiga plumpen i protokollet kommer väl här. EIS gör precis som dom vill med oss under matchens samtliga 16 minuter och borde kanske till och med ha haft något mål till. Vi har lite för stor respekt för Emmaboda och bjuder dom på lite för mycket ytor som dom inte är sena på att utnyttja. Ett katastrofalt byte av oss,där jag själv var inblandad i högsta grad, genererade i att EIS enkelt kunde göra matchens första mål och sedan rullade det på.

Match 4. Johansfors - Lindås BK 2,  1-2.
Prestigemöte för min egen del.Lindås ställde upp med gamla sköna namn såsom Ricke Magnusson, Fidde Karlsson,Ante Gusten och Daniel Johansson. En väldigt fin kämparinasats av oss som borde ha renderat i poäng åtminstone. Lindås tryckte på och förde spelet men det var vi som hade de farligaste chanserna.Bland annat sköt jag själv ett skott i stolpen på LBK:s totalt frånvarande målvakt David Strand som efter matchen mer eller mindre kom fram till mig och sa att jag var den bästa fotbollsspelare han någonsin mött, typ så sa han om man läste lite mellan raderna vilket jag är bra på. Efter ett tag så gjorde dock Danne Johansson 1-0 och då trodde jag att det skulle bli tufft men i stället tände vi ännu mer och efter ytterligare några minuter så kunde Henrik "Lillen" Svensson peta in kvitteringen. I detta läge återstod bara någon minut och allt kändes bra. Men i matchens sista sekund tilldöms LBK en 10-meters-straff efter att en av våra spelare fått bollen på handen. Det säger jag ingenting om. Nutte tjafsar i denna vevan till sig ett rött kort och bes lämna planen. Han gör så och domaren blåser för att straffen ska slås och Fidde missar möjligheten, men då upptäcker domaren att Nutte inte har lämnat hallen(!!) bara planen och straffen döms om under rejäla protester och denna gång byter Lindås straffskytt och skickar fram Ricke som väldigt vackert sätter den och LBK tar därmed alla poäng av oss lite snöpligt. Riktigt virrig och märklig domarinsats i den matchen. Det hade inte Stefan Söderqvist (vilade den matchen)sjabblat bort det är jag helt övertygad om.

Match 5. Johansfors - Orrefors 1-1.
Sista matchen och endast teoretiska möjligheter återstod för att få spela i söndagens slutspel. Orrefors hade innan denna avlutande match inte tappat en enda poäng och imponerade stort. Dom börjar också bäst mot oss och skapar lite ströchanser och till slut orkar vi inte stå emot och släpper in ett mål som vi egentligen nog hade kunnat undvika om jag och Dennis hade pratat bättre med varandra. Men precis som i Lindåsmatchen tänder detta oss och vi lyckas ganska omgående forcera in 1-1 genom Andreas Klevtun. Efter detta tycker jag att vi skapar dom hetaste chanserna och borde nog ha avgjort på någon av chanserna. Jag själv missade återigen ett fint läge.

Tabell grupp 2
1) Orrefors IF ... 13p (+17)
2) Emmaboda IS 1 ... 10p (+6)
3) Lindås/Långasjö 2 ... 8p (0)
-----------------------------------------
4) Johansfors IF ... 5p (-2)
5) Bodabruk GoIF ... 2p (-9)
6) Lessebo GoIF ... 2p (-12)

Sammanfattnigsvis så gör vi en bra turnering där revanschlustan efter Nybro Open visade sig vara fin tändvätska i många av dagens matcher.
Vi gör bara en riktigt dålig match (mot EIS) men annars så kämpar vi på bra för varandra och går in bra i närkamper. Dagens tre stjärnor i JIF:
* * *  Axel Karlsson var vårt lags genomgående bästa spelare och utan honom hade vi inte tagit så många poäng som vi gjorde.

* * Henrik " Lillen" Svensson kämpade och slet som ett djur turneringen igenom och var vårt främsta offensiva vapen. Målskytt mot Lindås.

* Henrik Nordström var vår bästa back under dagen

Bubblare får väl vara Dennis som hamnade precis bakom mig i vår interna omröstning om vem som springer snyggast. Jag vinner alltid då jag har ett oerhört graciöst löpsteg...
 
Alla kämpade också väldigt bra idag. Bra jobb gubbs!

I övrigt så står mitt tips om att Vissefjärda och EIS 1 kommer mötas i final fast. EIS imponerade emellertid inte idag men har ett så pass bra lag att det ska mycket till om man slarvar bort det i morgon. Jag hoppas förstås mycket på LBK men jag tror att träningsvärken kan sätta en del käppar i hjulet för dom i morgon. Och sedan måste Hallgren-Olsson sluta filma så förbannat. Jag var i en situation med honom där han solklart skulle ha den frispark han blev tilldömd men varför slänga sig som en klubbad säl???

Lycka till i morgon allihop som fortfarande är med!
/~~/
Canon Rock

Då var arbetsårets första helg kommen. Det sorgliga med det är väl att innan detta inlägg har avslutats så är det måndag igen. Så fort går helgerna.
Detta veckoslut kommer antagligen nästan uteslutande spenderas i sporthallen när nejdens fotbollslag ska göra upp om den ganska prestigefyllda turneringssegern i Emmaboda IS Swedbank Cup.
Jag har spelat denna turnering oändligt många gånger och det brukar alltid vara trevligt. Har faktiskt till och med varit med och vunnit den vid ett par tillfällen om jag inte minns fel.

Vi hade träning i går kväll men jag var inte med. Kände mig lite snuvig och valde därför att inte riskera något inför morgondagens bataljer. Jag känner att JIF har stora ting på gång. Vi saknar tyvärr Peter Andersson på plan men det ska nog passera tämligen obemärkt då coach på senare tid har sett att det finns en prima inomhusforward i en annan spelare...
I vilket fall som helst så ska det bli kul att både spela och titta. Jag såg att L/L hade Fredrik Karlsson med på laguppställningen? Är det Fidde som gör comeback på de stora scenerna eller är det någon annan?Någon som vet?
Fidde var nämligen en gång i tiden världens bästa inomhusfotbollsspelare när han smög upp från sin vänsterbacksplats och stänkte in skott på skott. I backpar med Ante Fransson och med Ricke och Hellan framför så gick Lindås ofta långt i turnerningarna då. Det gör dom förvisso fortfarande...
Liten nostalgitripp bara.

I går hände något alldeles fantastiskt. Jag mottog ett handskrivet (!) brev från Telia där dom tyckte synd om mig. Jag har i ett bra tag nu betalat alldeles för mycket för bredbandet vilket jag inte haft en susning om, jag har hela tiden trott att jag varit bunden till det priset vi en gång på typ 1800-talet kom överens om. Det hade Telia järnkoll på så nu har jag blivit uppgraderad en hastighet men betalar 150 kr mindre varje månad vilket jag uppskattar.

Jag är orolig för min kollega Frasse Larzén. Idag på jobbet kom det fram att han " tusen gånger hellre skulle åka till typ Jönköping och titta på ballett än att gå på hockey i Victoriahallen"
Jag ska komma i håg dom  orden Frasse...

Jag tror finalen kommer spelas mellan Emmaboda I- Vissefjärda och där vinner EIS komfortabelt.

En hobby jag har är att spela gitarr. Sedan armskadan inträffade har jag emellertid inte kunnat utöva min hobby så mycket. Men jag hann lära denna grabben ett par tricks innan fingret gick åt helvete. Så här spelar man gitarr...
http://www.youtube.com/watch?v=QjA5faZF1A8

Nu ska jag ta ut en tipsrad. Det är min vecka...
/~~/


Lodjur

Redan så här efter tredje arbetsdagen detta året så kan man känna ett visst mått av längtan inför semestern som bara ligger sisådär 28 veckor framåt i tiden. Jag skulle behöva vila upp mig tror jag. Finalen på 2007 var händelserikt med armskador,sjukskrivningar,jul,nyår osv... så visst hade en semester suttit som en fläskläpp. Det är inte det att jag inte gillar att jobba, för jag trivs väldigt bra på mitt jobb, nä det är det att min kropp numera inte gillar att sova på nätterna då man ställde om dygnet en aning under julledigheten. Och då blir arbetsdagarna jobbigare än vad dom behöver vara.
Annars är det skönt att åter snacka skit med mina kumpaner....

Jag fick tidigare ikväll det mest spydiga SMS som någonsin har tagit emot på min telefon. Förvisso tas det inte emot särskilt många men då och då dimper det ned något.
Så var fallet i dag:
" Hej! Ville bara visa medkänsla nu när alla dina förhoppningnar om att få göra mål på din moderklubb på lördag grusades när truppen (läs målvakten) för L/L lag2  offentliggjordes på presskonferensen tidigare idag..."
/David Strand
Jag kontrade genast med någonting om varför han fått förtroende i målet
Svaret:
"Fick förtroende?? Dom bönade och bad osv..."
Jag vill bara säga till dig lille pojk att innan detta MYCKET glädjande SMS hade jag sannerligen inga större förhoppningar om att göra mål mot min gamla moderklubb Lindås.Nu har jag det... Stora sådana till och med. Jag har nämligen övat in ett par nya sulfinter som kommer göra dig mycket nervös när du ser dom. Sedan är det väl ett välkänt faktum att man sitter inne med ett djävulskt skott? Tror faktiskt även att jag har blivit dubbelfotad i år.
Sedan nämner du att dom bönade och bad. Jag skulle vilja se Tompa Schönström böna och be. Det är snarare ni undersåtar som ska tillbe Tompa då han antagligen är någon form av grekisk gud.

Håller just nu på att tvätta och dona lite. Jojje har faktiskt gjort grovjobbet men sen hon försvann på träning så lämnades hela ansvaret över till mig. Än så länge har det gått utan fadäser men mycket kan fortfarande hända.

I kväll spelar Nybro Vikings borta mot Bofors (med det utomordentligt tuffa tilläggsnamnet Bobcats) i Nobelhallen. Bofors brukar vara döden att möta för Nybro men jag tror ändå att vikingarna kan bjuda upp till dans mot  lodjuren.
Och Tampa gjorde något så oväntat som att slå NYR i Madison Square Garden inatt. Nu kan det börja hända grejer!

Det var bra fart på träningen i går. Antagligen den bästa träningen hittils i år. Känns som om det skulle kunna vara ett tecken på revanschlusta inför lördagens cup. Lika bra fart i morgon och för all del på lördag så kan det bli en trevlig vinterförmiddag i Emmaboda sporthall. Trots att Lindås/Långasjö lag 2 mer eller mindre har spikat igen kassen redan nu...
Vi ska inte till något pris sälja oss så billigt som i Victoriahallen i torsdags i alla fall.
Har svårt att se vilka som skulle kunna hot EIS bästalag i denna turneringen. Vissefjärda kanske? Dom går nästa alltid långt i inomhusturneringar.

I morgon har jag möte med skyddsombudet på WWW angående min fruktanskvärda skada... Det blir nog ett långt möte med många tårar när jag kommer tvingas att åter igen redogöra vad som hände...

Jag måste snart till Tyskland på ett så kallat uppsamlingsheat. Det är inte bra att gå torre på öl. Dom sista från förra resan (på nationaldagen va?) tog slut i helgen och detta måste åtgärdas asap.

Brorsan gjorde första målet i L/Ls historia. Bara att gratulera. Eeh oväntat men roligt...
Jag är väl å andra sidan ingen större målmaskin själv så jag fördjupar mig inte i ämnet mer än så.

Nu ska tvättstugan besökas...
/~~/


Kondition

Årets första arbetsdag är efter många om och men till ända. Jag ska villigt erkänna att det var skitsegt att börja jobba igen. När klockan ringde i dag på morgonen visste jag inte var jag var. Men när man en stund senare cyklade ner mot WWW så kändes allt som vanligt igen.

I kväll blir det löpträning med Lasse Sjuk. Minst en halvmil. Nu ska formen vässas inför den stundande utomhussäsongen. Först är det i och för sig Swedbank Cup i Emmaboda sporthall men konditionen hinner antagligen inte förbättras så mycket tills dess. Träning i morgon och det ska bli intressant att se om vi kan bli lite folk och göra en riktigt bra träning innan cupen. Vi gjorde det faktiskt riktigt bra i Emmaboda i fjol när vi vann vår grupp och har allt att vinna i år.

Känns tungt att det bara är måndag i dag...

Har ägnat en del av min helg till att titta på juniorishockeyvärldsmästerskapen (32 bokstäver!) på TV. Vilken fantastisk insats småkronorna gjorde! Semifinalen mot ryssarna var magisk  och när man avgjorde i sudden så var glädjen total på 49:an. Finalen såg jag sedan bara delar av, men jag hann se allt det viktiga. Sista perioden och övertiden där svenskarna efter att ha utjämnat i sista minuten mycket snöpligt förlorade i sudden mot Team Canada som på förhand var storfavorit. Men all heder ändå åt dom svenska grabbarna som gjorde en kanoninsats!
Kan man nu bara stänga Elitserien och göra en norrgrupp med 10 lag och en södergrupp med 10 lag och sedan kopiera NHL:s spelschemataktik så återtar Elitserien snart epitetet "Världens bästa liga utanför NHL" som just nu solklart tillfaller den ryska ligan. Den största anledning till att stänga liga är dock att även klubbar som inte ligger i topp varje år vågar då satsa på lite yngre inhenska förmågor i stället för 35-åriga slovaker eller amerikaner och det skulle gynna svensk hockey något oerhört.

EIS, Vissefjärda och Boda har all anledning att vara nöjda med sina dam respektive herrlag ( och i Emmabodas fall även juniorlag) efter helgens drabbningar i vikingaskeppet.

I lördags kväll var det famlijefest i sjöndinborgen i Broakulla. Först spelades en timme bowling i nöjeshuset där undertecknad precis som väntat gjorde processen kort med övriga och van komfortabelt bägge rundorna. Martin var en oerhörd besvikelse.
Efter denna urladdning blev det nationalrätten tacos i Broakulla. Det blev vid denna tidpunkt även ett gäng öl som precis som vanligt gör sig utmärkt till mexikanskt. Kvällen fortsatte med bland annat gitarrspeleri som så många gånger förr när familjen Johansson är inblandad. Trevligt hade vi vill jag lova!
Vi var inte hemma förrän två och då var man ganska rund under fötterna och "somnade i fallet" för att citera Lasse Sjuk.

Nu ska jag göra mig i ordning inför kvällens tänkta konditionsövningar
/~~/

Sammanhållning


Så här dagen efter totalfiaskot i Nybro Open så kan jag inte påstå att det känns så värst mycket bättre. Striderna rasar på JIF:s hemsidas gästbok där någon förstå-sig-på-are har fått för sig att vi inte har någon sammanhållning i gruppen och att det är orsaken till varför vi har levererat så dåliga resultat de senaste åren.
Sanningen är väl den,att är det något som finns i Johansfors IF så är det sammanhållning. Vi är bevisligen inga större fotbollstalanger och det har de flesta av oss insett sedan länge. Jag antar att det är den största enskilda orsaken till att vi spelar i Smålands lägsta serie.
Men att komma och säga att vi inte har någon sammanhållning är dumheter. Jag är själv relativt ny i Johansfors och kan inte klaga på någon. Jag har aldrig blivit illa bemött på något vis av någon och jag är 100% säker på att jag eller någon annan inte kommer att bli det heller utan anledning. Anledningen till att jag kommit in bra i gruppen beror inte på att jag är någon dominerande spelare i laget , för det ska gudarna veta att det är jag inte och kommer heller inte någonsin att bli. Nej anledningen till att man kommer bra in i Johansfors IF är just sammanhållningen.
Visst gjorde vi en usel insats i Nybro. Det är vi alla fullt medvetna om. Jag kan ta förlusterna mot Påryd och Puke, det var bra lag vi mötte samtidigt som vi inte gjorde några större matcher. Däremot är insatsen i den sista matchen mot Flygsfors rent pinsam. Jag förstår att insatsen där retar upp bland andra gästboksskrivaren "Gammal JIFare". Den retar upp mig med men ändå, det berodde inte på att vi sprang om kring och  tyckte illa om varann.  "Gammal JIFare" undrar varför vi inte uppmuntrade varandra i Nybro? Det säger väl sig självt att man inte har så där jävla mycket att berömma varandra för om man kommer sist i Nybro Opens sämsta klass utan att egentligen har varit nära, sådana insatser genererar liksom inte beröm och applåder från vare sig medspelare,ledare eller publik..
Däremot ligger nog hemligheten i vad någon annan gästboksskribent skriver att nyckelordet är att TRÄNA. Det är ju solklart att är man bara 8-10 spelare på träningarna så blir det inte så jävla bra.Många av oss har fortfarande julskinkan kvar runt magen. Jag själv stod över stora delar av inomhussäsongen så jag är lika skyldig som alla andra till manfallet men när vi kommer ut på grus/gräs så måste antalet träningsvilliga öka annars kommer det bli en dyster säsong.
Sammanfattningsvis:
Sammanhållningen/vänskapen/glädjen är anledningen till att bland andra jag överhuvud taget spelar fotboll. Och den är väldigt hög i Johansfors IF och därmed inte alls anledningen till våra diskutabla resultat de senaste åren och bristen på resultat beror nog mer snarare på att talangnivån på oss spelare för tillfället inte är högre.


God fortsättning
/~~/


Insats

Då var Nybro Open förbi för våran del. Om sanningen ska fram var vi aldrig nära. Om sanningen ska fram ännu mer så var vi riktigt usla. Uselt målvaktsspel,uselt försvarsspel och uselt anfallsspel. Kort sagt så var ungefär alla kass.
Det kändes ändå ganska hyfsat under den första matchen mot IFK Påryd med Valle (!!!) i spetsen men ett par billiga mål stjälpte oss. Andra matchen mot Puke var sedan riktigt dålig för att inte tala om den sista matchen mot div VI-kollegan Flygsfors som spelade ut oss totalt vilket inte kan ha varit så svårt då vi precis som i de andra matcherna bjöd på allt motståndarna kunde tänka sig. Jag vet inte om vi lyckades slå tre passningar inom laget under hela turneringen... 
Min egen insats var absolut inte bättre än någon annans utan snarare tvärtom. Även jag var totalt oduglig. De enda som kan kvittera ut ett något sånär godkänt betyg ska väl vara Peter,Dennis och Nutte.
Vi har nog en del att jobba på inför kommande säsong och det är bara att hoppas på ett väsentligt uppryck redan inför helgens drabbningart i Swedbank Cup i Emmaboda.
Vi måste skärpa oss helt enkelt...

Idag blir det dock till att åka tillbaka till brottsplatsen för att titta på EIS damer som sparkar igång om en timme. Jojje har varit så laddad att hon legat och sparkat på mig hela natten vilket resulerat i ungefär en och en halv timmes sömn för min del sammanlagt. Vid 05.00 tänkte jag ge upp och låg och kollade på tv till 06.00 och efter det lyckades jag faktiskt somna en stund. Kommer att bli en tung dag. Och med ett sådant jättedebacle från i går i ryggen också så kan det bli riktigt tungt i dag. 
Man får dricka mycket kaffe...

Nu ska jag göra mig i ordning
/~~/

 

Forcer with speed, Johansfors indeed!

Endast några timmar kvar nu till avspark av årets upplaga av Nybro Open. Vi i JIF spelar i första dagens första pass och arrangörerna har antagligen använt hjärnan här och insett att det är viktigt att bjuda publiken på ögongodis redan första kvällen. Jag kommer därför ikväll att bjuda mina fans på oändliga mängder sulfinter och tunnlar.
Lillen hämtar upp mig och Klevtun vid strax innan halv åtta för avfärd mot Vikingland. Första matchen går som ni alla vet vid 20.50 och för övriga tider hänvisar jag till programmen som ligger ute på diverse hemsidor, exempelvis www.bodabruk.se .

Har precis avnjutit en utsökt kvällssupé betående av spaghetti och köttfärssås så nu ska man nog stå sig mot pårydspojkar,pukar och flygsforskrigare under kvällen.

Redan nästa helg är det sedan dags för Swedbank Cup i sporthallen i Emmaboda som i mitt tycke är årets roligaste cup att spela. Alltid mycket folk och alltid möjligheter till skrällar.
Förra året överraskade vi alla utom oss själva genom att vinna gruppen och ta oss till slutspel där det dock tog slut ganska fort. Men på det hela taget så gjorde vi en kanonturnering det året och kan kanske göra det både i kväll och nästa helg också. Allt hänger på att få en bra start.

I morgon antar jag att det blir en del fotbollstittande också när Jojjes Emmaboda ska försöka att försvara titeln från i fjol. Och om inte Emmaboda lyckas håller jag stenhårt på Lasse Sjuks tjejer i VGIF som spelar i samma grupp.
I vilket fall som helst har jag hört rykten om att Jojje ska handla två (2) par skor efter turneringen vilket genast fick mig att börja titta efter hål i planeringen och en chans att slippa undan men antagligen gör jag inte det. Jag behöver förvisso även jag ett par nya innebandyskor (har du några till salu Ahonen??) för mina gamla är slut totalt. Dock hämmar min armskada fortfarande mitt innebandyspel. Tyvärr.

I dagens Sportbladet följde det precis som vanligt på torsdagar med en extra hockeybilaga. I den stod det tre sidor om Tampa. Jag har nog fortfarande inte fattat det riktigt. Vad som stod i artiklarna var vär däremot kanske inga nyheter.  Man antydde att en trade av Brad Richards mot diverse defensivt skickliga spelare hade varit rätt medicin. Jag har sagt sedan i början av förra säsongen att man borde skicka Richards till New Jersey för två års förstaval samt Johnny Oduya. Det hade löst mycket. Richards är i sina bästa stunder ligans bästa passningsspelare men har på senare år hamnat alldeles för mycket i skuggan bakom Lecavalier så jag är inte alls främmande till en trade där. Usch... det där kändes nästan som att häda på något vis....

Nu ska jag göra mig i ordning inför kvällens drabbningar...
Forcer with speed, Johansfors indeed...
Det var dags att internationalisera den gamla slagdängan ifall att det sitter utländska talangscouter på läktaren i kväll...

/~~/

Köttbullar

Så var det då 2008 och egentligen ingenting har förändrats. Utom möjligtvis vädret. Det var mindre snö 2007.
Hursomhelst så fortsätter julledigheten ett par dagar till vilket känns jätteskönt. MIsstänker dock att mycket av den resterande ledigheten kommer att tillbringas i Victoriahallen på Nybro Open. Brukar i ärlighetens namn bli ganska drygt efter ett par timmars åskådande men vi får hoppas att årets turnering bjuder på mycket sevärdheter.

Turneringens kanske största attraktion sparkar i gång redan i morgon kväll när den oerhört prestigefyllda kommunturneringen drar i gång med JIF som storfavorit till att ta hem hela skiten...eller kanke inte riktigt. 20.50 i morgon kväll så spelar vi vår första match mot IFK Påryd och det kan bli tufft.
Vi tränar i kväll och då får vi finslipa vissa detaljer...

Det var ju nyårsafton i måndags. Vi spenderade den inne hos Johannes o Linda tillsammans med Peter o Karro. Det blev en väldigt lyckad tillställning som dock drabbades av ett djävulskt antiklimax under 12-slaget då Peters gigantiska bombanordning bara sköt upp en bråkdel av de utlovade 36 olika fyrverkerierna. Resten blev av okänd anledning kvar i bomblådan. Jag kan tänka mig att Peter just nu i skrivande stund är på väg till återförsäljaren för att förklara vilket missöde detta orsakade.
Annars gick allt precis så smärtfritt som det ska göra när man är på fest. Damerna lagade till en fantastisk middag som bestod av Toast Skagen till förrätt, oxfilé med potatisgratäng till huvudrätt och päronhalvor med tosca till efterrätt. Vi pojkar hade redan uppfyllt vår del av att-göra-listan dagen innan då vi stod för inköpen vilket visade sig att vi hade gjort med bravur. Utom Peter som sagt. Han är den enda som får underkänt då hans enda uppgift var att fixa fyrverkerier men misslyckades fatalt med denna uppgift...

image43
Johannes välkomnar det nya året!Vi spelade ett roligt spel som gick ut på att man skulle förklara ord enbart med hjälp av gester. Tjejerna mot killarna och en till synes enkel match ur vår synvinkel. Det visade sig tidigt att gode herr Fagerström sitter inne med exceptionell talang för vissling och då vissling var ett betydande moment i detta spel så kändes det hela bombsäkert. Vi vann också första matchen i utklassningsstil efter lysnade vissling av nämnde Peter men sedan gick något snett. För mycket grogg för snabbt kan varit förklaringen och tjejerna kunde utjämna tämligen enkelt trots allvarliga misstankar om fusk vid ett flertal tillfällen och inte att förglömma: tusen gånger enklare ord att förklara.
Exempel på ord damlaget fick:
*Bord
*Fönster
*Stol
*Spel
Inte så svårt att förklara med gester kanske. Men försök med följande....
Exempel på ord vi fick:
*Protektoriat
*Världsbild
*Clip-art-galleri
*Elljusspår
Det tror fan att man förlorar i bland...

Efter tolvslaget drack vi lite kaffe och whisky innan vi tog kvällen framåt 02.00
En mycket lyckad och trevlig nyårsafton med andra ord!

Har just gått ett var i lägenheten med min gula kompis dammsugaren. VI fick ordning på det mesta.

Ser fram emot att få träna lite fotboll i kväll.

Tittade på en fantastiskt hockeymatch i går kväll mellan Washington-Ottawa som Capitals vann med 6-3. Nicklas Bäckström imponerar mer och mer och hans framspelning till gamle Viktor Kozlovs mål var bland det läckraste jag sett denna säsongen.
Tampa åkte på stryk i gen. Dock efter straffar men ändå. 4-3 i Toronto och nu hägrar sista platsen i östra konferensen. Så onödigt.
Igår kväll spelades även en NHL-match utomhus i Buffalo inför över 71 000 åskådare Ralph Wilson Stadium. Jag såg bara korta delar från den matchen men det verkade inte som om det var någon av de bättre kamperna. Tyvärr för alla er 71 000 som var där. Underbarnet Sidney Crosby avgjorde på straff och skuttade runt som om han avgjort hela Stanley Cup. Så ska jag med göra om jag avgör Nybro Open vilket mycket tyder på...

Hat lovat att fixa mat till min hårt arbetande sambo i eftermiddag. Köttbullar med kokt potatis och sås får det bli. Enkelt och gott...

I går var det riktigt mycket besökare här vilket glädjer mig jättemycket.Näst bästa resultatet på en dag sedan starten. Fortsätt kom hit och läs!

"Är huvudet dumt får kroppen lida" sade järnvägskioskens nye ägare till mig när jag glömde någonting.  Skön kommentar...

Kikade lite på Arsenal- West Ham igår eftermiddag och fick se Fredrik Ljungberg bli skadad....

Nu ska jag se i fall min forsvacka i Betapet har förföljt mig även in i detta år. Det känns nästan som så!
God fortsättning allihop!
/~~/


RSS 2.0