Bruksderby,Paralympics och VM-kval

Jag är en hängiven följare av SVT:s Sportnytt och missar nästan aldrig 22-sändningen på vardagar. Denna veckan har varit extra intressant med tanke på landslagssamlingen i Stockholm. Men vad jag har tänkt en del på är följande. SVT, som för övrigt är reklamfri, gör reklam för sina egna sändningar från det kommande Paralympics i Peking. Man gör det med orden "SVT storsatsar på Paralympics". Efter den meningen meddelar man att man kommer att sända en hel halvtimme varje dag från denna tävling. 30 minuter eller hela 1800 sekunder per dag! Det är vad jag kallar storsatsning! Det måste för jävlen vara ett skämt. SVT,som förrutom Sportnytt inte har visat ett intressant program sedan bensinen kostade 7.40, kan inte undvara mer än 30 minuter per dygn under en tvåveckorsperiod vart fjärde år, när en av världens största idrottstävlingar går av stapeln. Dessutom med ordentliga medaljchanser och folk som håller sig till det dom kan även om dom tycker att det är lite tråkigt ibland.
Jag vill inte betala TV-licens längre. Jag tycker det är dyrt att betala 500 spänn för att titta på Sportnytt.

Annars är det ju torsdag just nu och det innebär att det i morgon är dags för det heta bruksderbyt som på diverse lokala bloggar går under namnen " The Battle of Alsbo" och "Alsbo Classico", personligen tycker jag "bruksderbyt" låter mest som den division-sex-match det faktiskt är.

Det har ju pågått en del vadslagning inför denna kamp. Bland annat har Markku Ahonen lovat att han skulle klippa gräset efter matchen, "om det mot förmodan skulle bli sju mål bakåt så kommer jag att klippa den spelande JIF-ordföranden och bloggaren Dennis Randewalls gräsmatta och det omedelbart efter slutsignalen." 
Något som de allra flesta tolkade som att den gode Ahonen skulle klippa Dennis gräs om vi gjorde sju mål eller fler, med tanke på att om man gör åtta eller nio,så har man ju också gjort sju och därmed klarat uppgiften. Nu fick emellertid Markku kalla fötter och drabbades uppenbarligen av en stark misstro på det egna laget eftersom han härom dagen gick ut och talade om att gräsklippning blir det endast om vi gör sju mål, varken mer eller mindre.Sju exakt alltså. 
Till skillnad från den bloggande Boda-supportern så tror jag knappast att det blir så stora siffror,utan är helt övertygad om att det blir en jämn match som förhoppningsvis slutar med seger i vår favör. Jag är helt och fullt medveten om att ett grymt taggat Boda kommer göra allt som står i deras makt för att se till att Johansfors IF får en obehaglig och poänglös fredagskväll. Men även vi går in med samma inställning. Mitt tips: 2-0 till oss.

Jag vill dock poängtera att det vadet som jag skrev ut här. Att Dennis och jag kommer agera bollkallar under valfri Boda-match nästa säsong om vi förlorar. Där finns det inget skrivet mellan raderna utan vi gör det om vi förlorar matchen i morgon helt enket. Var så säkra. Utan att protestera.

Matchen börjar 18.15 på Johansfors IP i morgon kväll. Det kan säkert bli en hel del folk.

På jobbet annars börjar det märkas att det bara är en vecka kvar tills det att VikingBowlingen drar i gång. Det råder krigisk stämning på VikingLine. Lasse Frisk och Lasse Franzén är de som går hårdast åt varandra efter ett par incidenter där Franzén gått i handgemäng med den talföre Stjärntorpsmannen. Senast idag på frukosten fick Frisk sig en rak höger på sin högra axel samtidigt som Franzén muttrade något om att etikettskrivaren var sönder. Det märks att det är nära nu... Väldigt nära.
Många är dom som vill spela på denna tävling, men än så länge har inget konkret system arbetats fram. Vi får se vad som händer under veckan. Vår alldeles egen bärsärk på jobbet, Fredde, är ett av våra trognaste fans och eftersom han besitter stora kunskaper inom den jävligt våldsamma idrotten Krav Maga,och samtidigt vill att det ska gå att tippa på bowlingen känner vi oss tvungna att arbeta fram ett system. Vi får ha ett möte om detta i veckan som kommer.

Nu är både Christian Wilhelmsson och Anders Svensson definitivt borta från lördagens match, Lagerbäck verkar ändå vilja köra 3-5-2. Detta innebär att Viktor Elm borde ha en ganska diger chans till speltid. Just nu har 11 400 röstat fram sin startelva på sportbladet.se och nästan 7000 av dom röstande hade Elm med där.  Nu tror jag inte Lagerbäck bryr sig nämnvärt om vad som står i Sportbldet, men det är ändå en liten hint om vad de allra flesta i detta landet tycker. Och i den röstningen är spelsystemet 4-4-2, inte 3-5-2 vilket hade gjort Viktors siffra ännu högre vågar jag lova.

Annars är väl dagens hjälte den 10-årige grabben, som blev kvarglömd på fjället när han var på skolresa. Uppenbarligen hade han tittat mycket på "Djungelboken", eftersom han det dygn han befann sig ensam i skogen ätit bär och myror.Nu är han hemma i tryggt förvar hos sin mamma igen.
Vilken kille!

En ganska trovärdig källa placerar Mats Sundin i Tampa Bay Lightning... Vilken grej det hade varit. Kom ihåg vart ni läste det först.
 
I morgon är jag ledig dessutom, vilket gör att denna torsdagskväll plötsligt förvandlades till en fredagskväll. Smått fantastiskt faktiskt.

Glöm nu inte bort matchen mellan Johansfors IF- Bodabruks GoIF i morogn kväll på Johansfors IP klockan 18.15.
Läs mer om derbyt på
Nicke Grozdanovskis blogg
JIF-bloggen, som skrivs av Dennis Randewall
JIF:s hemsida
Bodas hemsida
Markku Ahonens blogg, länk finns längre upp.
/~~/


Kommentarer
Postat av: Nicke G.

Mitt löfte som jag för några dagar sedan avgav på min blogg kan heller inte misstolkas eller pratas bort. :-)



Mitt löfte är att om Johansfors förlorar med ett eller 100 mål ska jag antingen i samma match som mina två JIF kamrater är bollkallar eller annan match stå i kiosken bland korvar och godis på Bruksvallen när Bodabruk spelar hemma iklädd en Bodabruk matchtröja.

2008-09-04 @ 20:32:47
URL: http://nicke-grozdanovski.blogspot.com/
Postat av: AK

Ante: Varför ska jag komma ihåg att jag läste i Expressen om att Sundin var på väg till Tampa? :-)



Och 500 spänn i TV-licens bara för Sportnytt...missade du att de sände hela OS liksom???

2008-09-04 @ 22:57:14
Postat av: AK

PS Enligt vanligtvis ytterst osäkra källor har oddset på att Johansfors ska göra exakt sju mål imorgon hastigt sjunkit från 22 till 1,22 gånger pengarna efter Ahonens lilla förtydligande...

Ryktet säger också att det redan spelats enorma summor på just detta antalet mål för JIF hos det lokala spelombudet i Broakulla...

Enligt ännu mer osäkra källor ska dessutom en styrelsemedlem i JIF t o m ha satsat sin egen gräsklippare på detta resultat med kommentaren "hoppas det går in för i så fall behöver jag den inte längre".

Men kan man lira 10 pund till 10 000 gånger pengarna på att Barack Obama ska ta över som ny manager för West Ham efter Curbishley (som en engelsk affärsman gjort) så varför inte...:-)

2008-09-04 @ 23:07:52
Postat av: Ante

AK: Expressen är väl allt annnat än en trovärdig källa. Det var inte den jag syftade på.



Jo, visst sände dom OS. Det gjorde dom faktiskt. Jag ändrar mig. Jag kan tänka mig att betala TV-licens två veckor vart fjärde år. För övrigt tittade jag minst lika mycket på Eurosports sändningar.



Ja, oddset skönk säkert en del! Dennis har inte varit hemma på en vecka så hans gräsmatta är i akut behov av klippning... Om det sedan blir Ahonen eller han själv som åker på det kan man ju spekulera i bäst man vill.

2008-09-05 @ 08:54:03
URL: http://yzerman.blogg.se/
Postat av: Ante

Nicke G: Vad händer om vi förorar med 2 till 99 mål då? Nä, jag bara skojar. Det är klart att vi står för det vi sagt!

2008-09-05 @ 08:55:43
URL: http://yzerman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0