Årets prestation

Just hemkommen från Nybro där jag under eftermiddagens sena timmar har varit på jakt efter ett par skridskor tillsammans med Jojje. Precis som väntat hittade jag inte några, då det var utplockat utav bara fan på hyllorna hos Awes. Dock hade jag en back-plan vilken innebar att jag tog med mina gamla skridskor som var omoderna redan när Peter Ekroth spelade för IK Oskarshamn, och fick dom slipade. Den ytterst trevlige mannen medgav att just dessa skenor var hårt märkta av tidens tand men framför allt av rost. Rosten var så kraftig att det till och med hade spridit sig till plasten i skydden till skridskorna, och det var inget bra tecken enligt mannen.

Efter ett ganska bra tags slipning så kom han dock tillbaka och utlovade att en spelare av min kaliber borde kunna använda de skridskor han nyss slipat ett tag till, vilket jag och framför allt min plånbok tyckte lät som en bra idé.
Jag spenderade dock en slant på en ny klubba då den gamla, som jag fick av Joakim Bring i julklapp när jag gick i nian, nu ska få ta steget in i det eviga jullovet om man utrycker det så.

Anledningen till denna hets och stress med skridskor hit och dit är att jag har blivit inbjuden att delta när David Strand och några bekanta till honom har hyrt Victoriahallen för ett par timmars spel en fredagskväll framöver. Jag kan min vana trogen ha spätt på ganska ordentligt angående mina färdigheter på isen. Så jag tänkte att jag ialla fall inte ska komma med oslipade skridskor som jag gjorde sist jag åkte i en ishall vilket borde varit ´00 eller ´01 då Mathias Fagerström satte ihop ett gäng i Kalmar. Skridskorna blev för övrigt inte slipade efter den matchen heller. Inte förräns i dag.

Idag damp det senaste nummret av Offside ner i brevlådan och i den gick det att läsa en alldeles förträfflig intervju där Kalmars lagkapten Henrik Rydström intervjuar Viktor Elm om tiden i Kalmar och om framtiden i Heerenveen. För er som är intresserade kan jag varmt rekommendera att läsa den intervjun. Även ni som inte är intresserade kan mycket väl ögna igenom den för den var som sagt riktigt bra.

Visserligen är det handboll på TV just nu men jag känner inte riktigt för att se på handboll. Jag inväntar nog idrottsgalan istället som börjar klockan 20.00. Vad kan man säga om den då? Jo att om inte Henrik Zetterberg får priset för årets prestation när karlsatan vinner Stanley Cup och får den mycket högt åtråvärda utmärkelsen Conn Smythe Trophy som går till slutspelets mest värdefulla spelare. han gjorde under grundserien finfinfa 92 poäng varav 43 var mål. I slutspelet sedan så noterades han för grymma 13 mål och 14 assist och sammanlagt 27 poäng. För mig är det helt solklart att Njurundasonen Zetterberg ska få priset.

Övriga nominerade i kategorin är Charlotte Kalla som förvisso är jätteduktig men all uppmärsamhet vad gäller henne riktas mot ett enda jävla ryck i en uppförsbacke mot en slutkörd,utmattad finne. Det är ju inget nytt. Svenskar som förnedrar finnar...Herregud det fick publiken på Bruksvallen se varenda helg på 80-talet!

Emma Johansson är också nominerad för sin fina prestation i OS som resulterade i en silverpeng. Har inte sett henne prestera någonting mer efter det loppet och. Hade Sverige gjort ett bättre OS och skördat några guldmedaljer så hade inte många kommit ihåg Emmas silver. Dock tycker jag att hon är den starkaste utmanaren till Zetterberg. Sist ut är Susanna Kallur som jag antar är nominerad för sitt världsrekord inomhus. Kallur gillar jag, men jag tycker inte att ett inomhuslopp väger lika tungt som att vinna världens tuffaste ishockeyturnering och samtidigt vara bäst av alla när det väl gällde. Just det att vara bäst när det gäller är en så oerhört viktig ingrediens om man ska lyckas som elitidrottsman/kvinna och det uppenbarligen var varken Kalla, Kallur eller Johansson det.


Henrik Zetterberg borde bli prisad på Idrottsgalan
Foto: Detnews.com


Nanne Bergstrand bör vara aktuell för priset som årets ledare tycker jag. Jag må vara partisk men det han gjort i Kalmar har ingen annan någonsin lyckats med. Pia Sundhage ledde USA:s damer till olympiskt guld, men jag garanterar att Nanne hade gjort samma sak om han hade varit coach där. Så det så. Sundhage däremot hade inte lett Kalmar till ett SM-guld.

Har kommit in i en period av mycket ljudböcker nu. Har precis avslutat Liza Marklunds "Studio Sex" och även om det var lite väl mycket att hålla reda på bitvis så tycker jag att den var bra. Just nu lyssnar jag på "Flyga drake" av Khaled Hosseini som handlar om två aghanska grabbar med lite olika förutsättningar i livet. Har inte kommit så långt ännu men den verkar bra. Och Krister Henriksson är utmärkt som uppläsare.
Efter den så kommer det nog att bli Marklund igen. Det har ju varit väldigt mycket skriverier om hennes bok "Gömda" under den senaste tiden, så jag känner att jag måste ge den en chans! Kom gärna med fler förslag. Sitter i en smalgångstruck mest hela dagarna nuförtiden så det blir en del lyssnande.


Senare i kväll är det klassiska Liverpool-derbyt mellan alla tiders rivaler Liverpool och Everton på Anfield. Tror att det kommer att bli en tämligen säker seger för de röda även om Everton varit bra i år.

För övrigt borde Henrik Rydström få Jerringpriset...

I morgon kväll klockan 19.00, är det åter dags att beträda den gröna konstgräsmattan nere på Emmaboda IP. Och ska vi i enighet med Dennis och min målsättning nå Superettan inom en åttaårsperiod så vill det till att vi är folkade på träningen. Denna målsättning är tuff men det är i alla fall ett mål. Och ett mål måste man ha. Faktiskt till och med två i fotboll och de flesta övriga lagsporter.

Nu skiter jag i det här för i kväll.

/~~/


Kommentarer
Postat av: AK

Ska ni nå Superettan inom åtta år innebär det m a o att bröderna Elm måste vara tillbaka i JIF senast om tre år då...:-)

2009-01-19 @ 22:51:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0