Lokal sport

Jag hade planer på att ställa klockan inatt för att gå upp och se fotbollslandskampen mellan USA och Sverige. Matchen där Rasmus Elm skulle göra och också gjorde landslagsdebut.
Jag brydde mig dock inte om att ställa klockan utan spelade i stället in matchen och Johanna och jag käkade frukost samtidigt som vi fick se broakullabio nummer två göra debut i A-landslget.
Sverige var dock in i helvete bleka ända tills poletten äntligen trillade ner på Lars Lagerbäck och Roland Andersson, och dom bytte in Rasmus Elm och Alexander Farnerud och med ens så ändrades matchbilden. De två var överlägset bäst av svenskarna och låg bakom de bägge mål som gjordes av Daniel Nannskog och Mikael Dahlberg. Rasmus visade att han definitivt är en man för A-landslaget och bör rimligtvis spela från start på onsdag natt när Sverige möter Sven-Göran Erikssons Mexico. Den andre kalmariten i truppen, Marcus Lindberg, var inte så dålig som kvällstidningarna ger sken av. Han orsakade förvisso en del "onödiga" frisparkar men jag tycker att han kompenserade det med några fina brytningar och på det hela taget tycker jag att Lindberg kan kvittera ut ett godkänt betyg.

Denna dag har bestått av en hel del städning och i ordningplockning då alla våra nya grannar denna eftermiddag förärade oss med en visit. Mycket trevligt att träffa alla de glada själar som man nu ska bo jämte. Ett himla glatt och trevligt gäng vilket gör att det känns ännu bättre att numera vara en del av Genstigen.

Har också haft ett öga på bandyfinalen som svenskarna faktiskt vann ed hela 6-1 mot ryssen även om det siffrorna till trots satt väldigt långt inne. I mitten av andra halvlek var ställningen fortfarande 1-1 men sedan var det proppen ur för Sverige och när domaren (bandydomare har antagligen idrottsvärldens fulaste kläder...) blåste av så hade svenskarna fått in fem bollar till och är därför återigen världsmästare efter att ryssarna prnumererat på den titeln de senaste tre åren.
Ytterst underlig sport egentligen bandy. En ganska stor sport i Sverige och har man intresse så är den säkert väldigt underhållande, men i övriga världen finns den inte. Därför rinner det inga glädjetårar nerför kinderna denna eftermiddag . Visst är jag glad att Sverige vann VM, verkligen, men jag hade uppriktigt sagt knappt brytt mig om dom förlorat heller.

I går tillbringade vi största delen av dagen med att städa ur det sista ur vår gamla lägenhet på Järnvägsgatan. Vi hade förrådet kvar plus själva städningen. Jävlar i helvete vad saker vi hade i förrådet. Det ville aldrig ta slut. Vi fyllde ett helt kapellsläp med bråte och mer än hälften kommer under morgondagen att transporteras till miljöstationen.
Hittade min gamla låda med den ofantligt underskattade tidningen "Skogsvokteren" som var medlemsmagasinet för oss som var medlemmar i den norska klubben NFSCoS, Nottingham Forest Supporter Club of Scandinavia. Härliga minnen väcktes när man bläddrade igen dessa klassiska tidningar, som nog mer ska kallas häften. Det var på den tiden när Forest var bra och med i alla fall någorlunda regelbunden frekvens höll till i Premier League och ibland även huserade i toppen av densamma. Spelare som Stan Collymore,Stuart Pearce, Steve Stone, Jan-Olav Hjelde, Pierre van Hooijdonk och den man som får betecknas som den största floppen i kubbens historia, Andrea Silenzi.

Hittade även min gamla 20` TV av märket Mark som jag fick efter en mycket lyckad höst bträffande jultidningsförsäljning 1992. Glömmer aldrig den lyckan när denna premie kom in i mitt rum och farsan hjälpte mig att koppla in den. Jag minns att jag samarbetade med Henke. Vi kom på att om vi slog ihop våra försäljningar blir premien av ett högre värda så vi gjorde så att jag fick premien och Henke fick pengarna (man fick en viss summa beroende på hur mycket man sålde för) och så var vi båda glada och nöjda. TV-n fungerade alldeles  utmärkt under nästa två decennium men nu ska den alltså få ta kvällen för gott.

I morgon är det åter dags för en ny arbetsvecka nere på W&WW. Jag vet inte varför men stämningen är inte som den en gång var. Den gamla klassiska Flygt-andan är nog dessvärre någonting man numera bara får höra det rutinerade gardet berätta om. Det är väldigt synd tycker jag.Väldigt synd.

Viktor Elms Heerenveen fick mmed sig tre färska pinnar ifrån mötet med Roda. Jag skrev i ett tidigare inlägg att Heerenveen skulle spela på bortaplan mot Roda men så var alltså inte fallet. Man spelade matchen hemma på Abe Lenstra och gjorde det så väl att slutresultatet skrevs till 2-0. Patrik Ingelsten gjorde sin debut och spelade sista kvarten medans Viktor fanns med i startuppställningen men gjorde inget mål denna gång om jag förstår holländska rätt. Någon som har något tips på en bra sida där man kan följa holländska ligan, på engelska?

Mattias Evestål satte en fantastisk frispark i debuten (han spelade visserligen en testmach mot Växjö och gjorde mål även där) för sitt nya lag Nybro IF.Nybor mötte division3-laget gransholm i Tipshallen i Växjö och vann med 1-0. Evestål spelade första halvlek som forward och andra halvlek som höger yttermittfältare och ska ha gjort en mycket bra match. Även David Gustafsson fick speltid då han fick hela andra halvlek som mittback och ska även han ha gjort en fin match. Målvakten Samuel Häggbring fick också han en halvlek och räddade där två frilägen så även han ska ha gjort en fullgod insats. Zoran Cipra spelade inte på grund av ett ont knä.


Mattias Evestål och Daniel Karlsson firade att jag fyllde 25 för några år sedan!



I natt spelas NHL:s All Star Game. Låg och tittade lite på sammandraget från vad som kallas Skills Competition. Det är en serie olika tävlingar där de uttagna stjärnorna tävlar i vem som skjuter hårdast, dribblar snyggast, åker snabbast, skjuter mest precist och så vidare. Zdeno Charas slagskott som mättes upp till 105.4 m/ph och därmed nytt rekord då han raderade ut den gamle hjälten Al Iafrates 16 år gamla rekord. Exakt hur mycket 105.4 miles per hour blir i km/h vet jag inte men hårt utav bara fan är det ialla fall.

Det var träning igår och trots relativt pissigt väder så bedrev vi som till antalet var någonstans runt 15 en riktigt bra träning. Har förvisso två av Andreas Klevtuns dobbar med mig hem, inmonterade i hälsenan, men som alla vet så gör det ont att möta honom. Bara att få det privilegiet att lyssna på Johan Erikssons historier gör att träningsfliten kommer vara högre än på många år. I det närmsta antas ett riktigt bra nyförvärv bli klart också, så Johansfors IF har goda förutsättningar att blanda sig i toppstriden i Emmabodasexan även i år.

Nu rundar vi av denna veckan och tar nya tag under den kommande!

/~~/



Kommentarer
Postat av: NN

Jag vet vad du menar med Flygt anda, och den finns defenetivt inte längre.

2009-01-26 @ 11:01:11
Postat av: C-A

Är det Martins Natalie som håller i buggkursen det reklamas för i högerkanten? Kankske dags att svänga på sina lurviga ben ett par varv... :D

2009-01-26 @ 13:05:55
Postat av: Ante

C-A: Ja, det är hon. Hon är grym på att dansa så jag kan varmt rekommendera hennes kurs!

2009-01-26 @ 18:02:07
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0