Premiär

Efter åtskilliga "om" och nästan lika många "men", så har nu internet hittat till Genstigen. Internet uderlättar en bloggares vardag väsentligt för att inte säga att det till och med är en bloggares vardag. Dator-eländet är inkopplad och likaså bredbands-TV:n så nu är vårt hem komplett. Jag ringde för övrigt Telia och bad om att få köpa ett så kallat tvillingabonnemang men det gick inte dessvärre. Något med signalen sa dom. Märkligt kan jag tycka då signalen till det abonnemang vi redan har uppenbarligen är utmärkt. Det är mycket man inte fattar har jag upptäckt.

I går så tömde vi de sista pinalerna i den gamla lägenheten, eller så gott som i alla fall. Det verkar som om att det inte spelar någon roll hur många gånger man åker fram och tillbaka få det finns ändå alltid saker kvar. Och för övrigt så har vi förrådet där borta kvar att rensa ut så visst, riktigt klara är vi kanske inte ännu.

Mats Sundin gjorde debut för Vancouver Canucks i natt i deras segermatch borta mot Edmonton Oilers. Sundin noterades inte för några poäng men fick ändå hyggligt med speltid, ungefär 15 minuter spenderade på 24 byten. Oilersfansen buade ut svensken vid nästan varje tillfälle han rörde pucken eftersom han tackade nej till just Edmonton. Noterbart i övrigt från den matchen är att Vancouvers ena powerplay formation bestod av följande manskap: Alexander Edler och Mattias Öhlund på backlplats, Daniel Sedin, Henrik Sedin och Mats Sundin som forwards vilket innebär att hela femman var svensk vilket jag är mycket tveksam till har inträffat någon annanstans än i Detroit i NHL tidigare.

Jag är faktiskt beredd att hålla med Markku Ahonen i det han skriver om futsal. Jag gillar inte heller det. Det där tramset med straffarna gynnar bara de bästa och spelskickligaste lagen.. Frisparkar är en del av fotboll. Så är det. Man måste kunna ta en frispark utan att få en straff emot sig. Five-a-Side fungerade utmärkt och jag tycker man ska återinföra den spelformen. Eller allra helst skulle jag vilja se filtbollens återintåg!

I går jävlar fick slagborrmaskinen visa vad den gick för.

Nybro Open är nästa stora turnering som går av stapeln och vi brukar spela ganska hyffsat där även om det är snudd på omöjligt att ta sig vidare vissa år. Nybro Open var förr aölltid inomhussäsongens höjdpunkt men jag vet i fan om inte jag tycker att Swedbank Cup är roligare. I alla fall att spela. Nybro Opens elitturnering kan vara ganska kul att följa annars är det typ en intressant match per 30 spelade känns det som.

Facebook är en märklig företeelse. Jag gillar det inte egentligen men likväl är man inne där nästan varje dag för att...snoka lite... Man skulle ha varit först med den idén.

Jag fick äran att återigen barnvakta min gudson Liam. Jag gjorde ett mycket starkt gästinhopp som barnvakt häromdagen så nu fick jag nytt förtroende medans pojkens mamma Anso var och tränade och pappa Marcus var i Malmö och jobbade. Jag såg fram emot denna barnvaktstund och Anso lämnade av en sovande Liam som det senare skulle visa sig, inte hade en enda tanke på att vakna. Det spelade ingen roll hur hårt man än klampade när man gick förbi honom så låg han ändå och sov som en stock. Inte förrän Anso en dryg timme senare hämtade honom så vaknade han, men det var så dags då.

Jag vet inte hur många koppar Nescafé det har blivit denna inflyttningsperiod. Smidigt, och faktiskt helt OK att dricka.

Har upptäckt att vi är berikade med väldigt många trevliga grannar. Var ute och skottade igår vilket uppenbarligen var en bra isbrytare då många av våra nya grannar var ute och gjorde detsamma vilket gjorde att det blev ett bra tillfälle att hälsa på varandra. Jag är övertygad om att vi kommer att trivas här. Hoppas bara att våra grannar trivs med oss!

Är faktiskt lite orolig inför arbetsåret som snart ska börja för egen del. Vi är tvingade att plocka ut semester och vissa veckor bara jobba fyra dagar,för att på sätt skjuta ett eventuellt varsel framåt i tiden vilket ger mig en liten lätt rysning vid tanken på vad ett varsel skulle kunna ställa till med. Nu får vi hålla varenda tumme som finns för att så inte ska bli fallet. För första gången i mitt arbetsliv så är det inte med den minsta glädje man tar ut semester. Hoppas bara det hjälper.

Nu ser jag att det har börjat snöa igen. Det är bra det. Mer skottning.

Vikings gjorde två bra perioder i Växjö igår men som vi alla vet så räcker inte det speciellt långt i ishockey då den ädla sporten i de allra flesta fall spelas i tre perioder. Nybro hade 1-1 med sig in i sista akten men drabbades där av det som alltid händer ens egna favoritlag. Dom tappar allt när dom verkligen inte får det. Växjö gjorde 5-0 på Nybro i sista perioden vilket ger slutresultatet 6-1, och det är inget resultat som för Nybro närmare fast mark precis. Nä, snarare lutar väldigt mycket åt att laget måste ge allt för att undvika direktnedflyttningsplatsen och i stället koncentrera sig på att klara sig till en negativ kvalserie. Månne väntar TAIF där som igår tog sin tredje raka tvåpoängsseger i sin alletta. Och blir det så att Nybro spelar kval neråt så önskar jag verkligen att TAIF tar sig till samma serie. Vilka matcher. Vilket liv på jobbet det skulle bli. Lasse Franzén skulle ligga sömnlös framtill semestern om Vikings skulle slå hans gröna tigrar.

Nu tror jag att jag tar och avslutar detta första inlägg från Genstigen 6.

/~~/

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tingsryd i kvalserien? Knappast! Visst hoppas vi men...

2009-01-08 @ 20:11:27
Postat av: Ante

HM: Jag trodde du var så pass insatt i hockey och dess diverse kvalserier att du visste att det går upp två lag från kvalserien till allsvenskan oavsett vilka som ligger där...



För övrigt är det synd att en så i övrigt trevlig och förståndig man som du själv har hamnat i TAIF-träsket. Du hade gjort dig bättre som viking!

2009-01-08 @ 23:09:34
URL: http://yzerman.se
Postat av: Ante

Anonym: TAIF har en tendens till att på något vis lyckas ta sig långt varje år. Så jag tror inte det är omöjligt att dom även i år kan gå långt.

2009-01-08 @ 23:10:51
URL: http://yzerman.se
Postat av: Hontan

Eftersom de ska minska allsvenskan med 2 lag så går tyvärr bara 1 lag upp från årets kvalserie. Men dit finns det goda chanser att vi går nu när vi har div 1s hårdaste skjutande back i blomman.

2009-01-09 @ 08:40:16
Postat av: HM

Ante när det gäller frågor om elit och allsvenskan och div1 så kan du alltid lita på mig.Allsvenskan görs om till 14 lag... Så att jag inte skulle vara insatt det får du allt tänka om.:)

2009-01-09 @ 08:51:02
Postat av: Ante

HM: Typiskt, jag trodde jag skulle få knäppa dig på näsan men jag får väl helt enkelt kapitulera i den frågan. Lite pinsamt faktiskt...

2009-01-09 @ 09:20:55
URL: http://yzerman.se
Postat av: Ante

Hontan: Som sagt, jag kapitulerar och skyller min tillfälliga okunskap i frågan på otur i tankeverksamheten!

2009-01-09 @ 09:22:19
URL: http://yzerman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0