Ågren

Ett visst mått av ångest börjar smyga sig på då det i skrivande stund endast är en fråga om timmar innan det är dags att åter igen kränga på sig blåbyxorna och skruva mixers utav bara fan. Nu har jag enligt säkra källor hört att de blå byxorna inte kommer vara blå längre utan svarta, då någon amerikan antagligen ånyo drabbats av någon snilleblixt poch bytt ut hela klädsortimentet just nu i denna tid där det annars ska vändas och vridas på varje krona. För egen del hade jag gärna jobbat vidare i mina gamla hederliga blåa arbetarbrallor. Nu blev det inte så utan som sagt så kommer ITTWWW:s(som jag tror vi heter, förr kallades vi för Flygt) arbetare vara klädda i svart.
Har ju tidigare hävdat att det ska bli ganska skönt att komma i gång med jobbet igen och det ska det väl bli till viss del. Jag behöver mina rutiner för att fungera och i mina rutiner ingår det att jobba så ur den synvinkeln så är det positivt att dra i gång igen. Det lite mer smärtsamma är ju det faktum att man vridit om dygnet ganska ordentligt under denna tid man varit borta från jobbet vilket gör att man inte alls är sugen på att gå upp så där pisstidigt i morgon. Men det är väl bara att bira i hop antar jag och banna sig själv för att man inte var den som uppfann Google,Youtube eller något annat framgångsrikt och inkomstgivande.

Tränade boll igår. Det är ganska bra fart på träningarna vill jag lova vilket bådar gott inför framtiden. Lasse Mourinho verkar ha kommit in bra i gänget och kan säkert tillföra en del. Utomhussäsongen vankas alldeles runt hörnet och det är som bekant under den säsongen resultaten verkligen räknas även om jag i år verkligen har uppöskattat inomussäsongen eftersom vi har gjort en väldigt bra sådan.
På tisdag är det åter dags för ett nytt pass i Allsbohallen och fortsätter den höga närvaron på träningarna så kommer detta med all sannolikhet bli en trevlig säsong. Gillar man inte att träna så är ändå ett besök i Allsbohallen under våran träningstid en rekommendation då privilegiet att få lyssna till Johan Erikssons historier tillhör de som deltager under våra träningar. Vilken man, och vilka historier!

Har tillbringat eftermiddagen med det nygifta paret Henke och Sofie Malmborg som var här med sonen Ville och inspekterade lyan. Förra gången dom var här så var vi inte så värst långt komna men denna gången fanns det mer att visa upp. Vi kikade på filmen från deras bröllop/Villes dop och den var en höjdare! Visserligen är det inget kul att se sig själv på film, men eftersom jag var långt i från huvudperson i denna film och dessutom allt som oftast bakom kameran så var jag inte med så mycket vilket säkert alla inblandade är glada över.


Henrik Malmborg-Fransson och Sofie Malmborg efter deras vigsel.


Efter att dom hade gett sig av så blev det soffan och matchen mellan Manchester United och Chelsea. "The battle of titans" är namnet som matchen går under i England och var detta en match mellan titaner så var kanske United en sådan medans Chelsea på sin höjd var en liten titanskruv. United krossade Scolaris londonbor med 3-0 och jag tyckte nog att det speglade matchen ganska väl även om det var ganska jämnt i första halvan. Slarvigt av domaren att döma bort Cristiano Ronaldos nickmål efter Ryan Giggs och Wayne Rooneys hörnvariant. Jag antar att det kommer diskuteras om denna situation i den engelska pressen i morgon. Dock gjorde Nemanja Vidic mål när United slog om hörnan så det kommer väl att lindra det lite. Rooney och Berbatov var övriga målskyttar för Manchester United.

En intervju med Viktor Elm och Patrik Ingelsten från Heerenveens hemsida. Viktor gjorde sin debut i Heerenveens träningsmatch mot turkiska storlaget Trabzonzpor i en match som holländarna vann med 1-0 och Viktor ska ha gjort en väldigt bra match.

Jag vet ju för tusan inte ens vilken väg jag ska cykla till jobbet i morgon bitti.

Tingsryd ångar på i allettan. I eftermiddags besegrades Skåre med 5-1 och i och med den segern, som märkligt nog var TAIF:s första fullpoängare, så tog man steget upp i serietopp och därmed ett steg närmre playoff. Med tanke på Nybro Vikings slog Björklöven efter straffar hemma i Victoria i fredags så tog men två välbehövlga poäng. Två poäng som borde ha varit tre enligt säkra källor. Nybro har nu hemmamatcher tre fredagar i rad och av någon anledning spelra Nybro oftast ganska hyggligt då. Jag har starka planer på att åka in på fredag då man tar emot säsongens stora överraskning i mina ögon nämligen Sundsvall. Först ska Mora tas om hand om uppe i Dalarna på onsdag.

Var i Karlskrona i fredags och införskaffade mig en styck ny bildskärm till datorn och genast blev internet fem gånger bättre än tidigare. Elektronik är fan inte dyrt längre. Det gillar jag. Det blev en ytterst snabb visit till Onoff och Elgiganten i Karlskrona då chauffören själv, Danne Karlsson, hade en innebandymatch att hinna hem till. Jag gillar snabbvisiter i stan har jag upptäckt. Inget onödigt letande efter grejer man inte ens vet att man vill ha eller ännu mindre behöver. Jag gillar att åka dit. Tio minuter i affären. Åka hem. Färdigt,klart.
Danne Karlsson hade emellertid inte behövt stressa så mycket då Ryd vann matchen med klara 8-0 mot Gantesbo. 8-0 är tungt att förlora med. Oavsett idrott och oavsett nivå. Man kan aldrig snacka bort ett sådant nederlag. Tro mig, jag har förlorat många gånger med liknande siffror och det är...tungt.

Då det efter vissa komplikationer i fredags afton inte möjliggjorde det för mig att se På Spåret då endast en TV var duglig för TV-tittande. Detta innebar att jag fick finna mig i att glo en stund på Let´s Dance. Faktiskt var det inte så dåligt som jag trodde det skulle vara. Det enda bekymret tycktes vara att ingen behärskade att dansa vilket väl ändå måste vara lite av programmets idé. Antagligen bli väl deltagarna bättre under resans gång. Jag håller på Blondinbella. Säga vad man vill om henne, men hon har ju sannerligen lyckats i sin karriär som bloggare och även om jag faktiskt knappt aldrig läst hennes blogg så måste det ju finnas någon anledning till att 700 000 människor läser den varje vecka. Sånt blir jag imponerad av.

För er som gillar vackra fotografier så kan jag rekommendera ett besök på Nicke Grozdanovskis blogg: "Socialist och Bajare". Nicke har allt som oftast med sig kameran på sina strapatser runt om i kommunen och uppenbarligen vet han också hur man ska använda den.

Nu börjar det dra i hop sig för diverse sportsändningar på burken och då är det lika bra att kika lite på det.

I morgon drar det igång igen. Glöm för tusan inte att bra mackorna!

/~~/





Kommentarer
Postat av: AK

Att förlora en duell om att få se På Soåret- Let's Dance på den egna TV:n är ungefär som att torska med 0-8 på hemmaplan...

2009-01-12 @ 10:37:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0