Svensk mark under fötterna

Då var man återigen på trygg, kall, underbar svensk mark igen. Man kan ha det hur fantastiskt som helst när man är ute och reser men att komma hem är likväl en av höjdpunkterna på hela resan.
Resan idag har gått bra trots en smärre försening i Antalya. Nästan en och en halv timme efter utsatt tid var vi uppe i luften och landade därför inte i Kalmar förrän 18.30 istället för 17.00 som var utlovat. Så blir det i bland. Inte så mycket att göra åt.

Som sagt så längtar jag alltid hem lite lite när jag är i främmande länder. Nu kanske det låter som om jag reser utomlands åtta gånger om året vilket sannerligen icke är fallet. Men när jag väl reser utomlands så saknar man alltid en del saker såsom obegränsad tillgång till TV, internet och Sportbladet. Nu vägs dessa ting upp ganska bra av obegränsad tillgång till sol,öl och oftast även fantastisk mat...

...för maten var verkligen suverän i Turkiet. Precis som förra gången jag var där. Har inte blivti missnöjd en enda gång med något jag beställt in där nere. Heller inte med drycken. Det största turkiska ölet heter Efes och är ett ljust öl som bland annat tillverkas av ris och smakar gudomligt. Jag ska villigt erkänna att några enstaka sådana har fuktat min strupe under den gångna veckan.

Annars ser jag att mina favoritlag inte riktigt är sig lika när jag inte befinner mig inom Konungariket Sveriges gränser. Kalmar FF torskade mot Trelleborg. I och för sig är det inte världens undergång. TFF har varit ruggigt bra på slutet och är erkänt svårspelade på Vångavallen. Nu gäller det bara att Kalmar biter ihop under sluttampen och visar hela fotbollssverige att man är årets bästa lag, för det har man hittils varit. Nu förfogar man dessutom över två A-landslagsspelare. Viktor Elm och Patrik Ingelsten som idag blev inkallad av Lagerbäck efter att Markus Rosenberg meddelat att han inte heller kommer att vara tillgänglig för spel på grund av skada. Jag tror att detta är precis vad Kalmar FF behöver just nu. Allsvenskan bäste målskytt denna säsong med lite mer självförtroende efter några tyngre omgångar. Ingelsten är enligt mig helt och klart värd sin plats i truppen. Jag skulle vilja hävda att hade Ingelsten gjort 15 mål i AIK eller Djurgården så hade han spelat från start på lördag.
Viktor Elm borde verkligen ha en god chans till speltid. Allsvenskans bäste spelare borde vara ett högaktuellt alternativ för startelvan.

Nybro Vikings har ,efter vad jag har förstått från spydiga SMS från Vikings-loggan (för er som inte har sett likheten är det förstås Lasse Franzén jag talar om) , inte heller rosat marknaden under veckan.

Tur är det då att Lasse Frisk, eller Lasse Mourinho, som jag kallar honom, har lyckats så väldigt bra i kvalspelet till division 4 med hans Vissefjärda. Imponerande 7-2 mot Böda/Högby och saken borde vara klar. För jag säger så här: Tappar ni fem mål på Öland så är ni helt enkelt inte tillräckligt bra för fyran.
Jag håller stenhårt på er och hoppas att ni knyter i hop säcken med besked i helgen!

Likaså verkar EIS herrar ha något stort på gång! Jag hoppas stenhårt på att även ni lyckas i helgen vilket jag tror ni gör!

Nej, jag har lite att stå i nu men jag återkommer med största säkerhet i morgon med ett nytt inlägg. 

Det är skönt att vara hemma! 

/~~/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0